Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av:"

Transkript

1 VALHANDLINGAR Sammansättning för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. består detta verksamhetsår av: Christoffer Bator, P13 Johanna Dolk, P11 Erik Hedin, M13 Gustav Johansson, M12 Nils Jörgensen, M14 Frida Levin, M12 Melker Magnerius, P12 Anna Wong, P13 Till sammankallande för valdes Anna Wong. Arbetssätt träffades första gången 15 september. Inför läsårets första SM har granskat befintliga intervjuunderlag och kravprofiler från tidigare år och därefter kompletterat och utvecklat materialet med vad som ansetts behövligt. Målsättningen för underlagen som tagits fram för posterna är att de ska spegla sektionens gemensamma bild av hur verksamheten bör utföras och utvecklas i framtiden. Ansökningsperioden för posterna var mellan 15 och 29 september. Information kring valen nådde ut till sektionens medlemmar via: Maskinsektionens hemsida Maskinsektionens Facebook-sida Affischering på anslagstavlor i M-byggnaden Inspring för Ettan gjord av styrelsen Ansökan eller nominering till poster har gjorts via ett formulär på Maskinsektionens hemsida. Det har där varit möjligt att nominera en kandidat anonymt. Efter ansökan/nominering har kontaktat de sökande/nominerade och genomfört intervjuer samt talat med referenser vid behov valberedningen@m.kth.se Stockholm 1 (10)

2 Ettans post (styrelseledamot) Önskad profil Till Ettans post har letat efter personer som visar stort intresse och engagemang för att utveckla sektionen, gärna genom att kunna belysa konkreta idéer på områden där man vill påverka. Sökande kandidater bör vara lyhörda för medlemmars, framförallt övriga Ettans, åsikter och önskemål samt visa ansvarstagande då besluten som tas i styrelsen påverkar hela sektionen. Ettans post är avsedd att vara en lärorik post och för att få in Ettans röst i styrelsen, därför har styrelseerfarenhet varit meriterande, men inget krav. Sökande Totalt antal sökande: 1, varav 1 har dragit tillbaka sin ansökan valberedningen@m.kth.se Stockholm 2 (10)

3 Koordinator Önskad profil Till posten som koordinator har sökt en person som finner intresse av att engagera sig i Styrelsearbetet samt är intresserad av att genomföra de administrativa uppgifter som arbetet innebär. Koordinatorn ansvarar för att information från styrelsemötena når Kommunikationsnämndens Ordförande (KNO) samt sektionens medlemmar, och därmed önskas den sökande vara strukturerad och kunna arbeta kontinuerligt. Sökande Totalt antal sökande: 1 Robin Wahlmark Intervjuad av: Gustav Johansson och Christoffer Bator Personligt brev Hej Sektionen! Jag heter Robin, kommer från Stockholm, är 22 år gammal och går mitt fjärde år på maskin. Just nu har jag nyligen börjat min master inom mekatronik vilket är spännande och kul! På fritiden ser ni mig som nöjdast när jag sitter i en båt och drar upp en gädda på 10kg. Efter lite mer än 3 år här på sektionen känner jag mig hemma och väl bekant med hur sektionen fungerar. Jag har engagerat mig i smörjkammarnämden, phöst som phöto och varit med i flera föreningar, främst kmdk. Med denna bakgrund känner jag att jag har den erfarenhet som krävs för att ta en aktiv roll i styrelsen. Jag ser fram emot att arbeta för att utveckla sektionen och jag vill få alla att känna sig delaktiga och välkomna. Rollen som koordinator passar mig väl då jag bland annat gillar att planera och jag känner mig redo att axla det ansvar som denna post innebär. Att vara noggrann, ärlig och att passa tider ser jag som självklarheter. Vi ses på SM! Med vänliga hälsningar Robin Wahlmark s beskrivning Robin ger ett glatt och positivt intryck. Han började studera på KTH direkt efter sina gymnasiestudier och läser nu fjärde året, sitt första som masterstudent på Mekatronik. Han har under flera år funderat på att söka en styrelsepost då han vill vara med och jobba med att sektionen ska ha ett brett utbud av föreningar så man tilltalar flera människor. Anledningen till att han söker först i år är för att han har velat samla på sig olika erfarenheter från engagemang i sektionen för att på så sätt förstå vad Maskinsektionen står för. Han vill även sträva efter att förbättra överlämningar mellan nämnder så att dessa kan utvecklas även med hög omsättning på medlemmar valberedningen@m.kth.se Stockholm 3 (10)

4 s utlåtande Robin ger ett strukturerat intryck och han trycker flera gånger under intervjun på att det är viktigt att slutföra uppgifter man tagit på sig, han beskriver sig som mycket ansvarsfull och ambitiös. Under intervjun ger han ett mycket gott intryck, skulle ibland kunna vara lite mer konkret med precis vad det är han vill förbättra. Referensen intygar att Robin ibland är lite lågmäld i grupp men alltid glad. Utöver det så styrks det att Robin är mycket ambitiös och väldigt strukturerad. Referensen intygar således det intrycket som gavs under intervjun. väljer att förorda Robin till posten som koordinator valberedningen@m.kth.se Stockholm 4 (10)

5 Sångledare Önskad profil Sångledaren har som uppgift att sångleda de gasquer som hålls inom Maskinsektionen och därför har sökt en person som är glad och positiv och kan skapa bra stämning på gasquer. Detta innebär god planeringsförmåga inför sittningar samt en förmåga att vara spontan och flexibel för oväntade situationer. Sångledaren bör ha tillräckligt med pondus för att kunna fånga gasquegästernas uppmärksamhet då det händer att det förekommer sämre gasquedisciplin på en del sittningar. Eftersom det är många gasquer som hålls under ett verksamhetsår bör Sångledaren ha intresse av att gå på dessa och kunna samarbeta med de som anordnar de olika sittningarna. Vidare bör kandidaten ha god insikt i Maskinsektionens traditioner och erfarenhet av Maskinsittningar. Sökande Totalt antal sökande: 4, varav 3 har dragit tillbaka sin ansökan Jens Johansson Intervjuad av: Erik Hedin och Johanna Dolk Personligt brev Mitt namn är Jens Johansson. Jag är 21år och går mitt tredje år på M. Jag har studerat musik sen jag var 8år och har sjungit så länge jag minns. På maskinsektionen har jag även engagerat mig i Jubelspexet två år och nu även ett tredje år som Orquesterchef. Att söka sångledare är nånting som har intresserat mig ända sen jag började här på maskin, men jag har velat vänta ett tag eftersom att jag gärna ville bidra till nästa upplaga av sångboken! Jag tycker att sångledare verkar kul eftersom att jag älskar att sjunga, plus att man får alla andra att sjunga med! Som sångledare kommer jag att planera i god tid, improviseras där det behövs om inte planeringen håller, ta in låtförslag och bjuda in gamla sångledare på nån låt. Allt detta tycker jag leder till en bättre och roligare gasque. Mina styrkor är att jag känner mig väldigt bekväm i att ta lite mer plats och att jag känner mig väldigt bekväm när det gäller att sjunga. Det är också bra att jag har pluggat musik eftersom att jag då kan välja en tonart på låtarna så att inte alla skriker sönder rösten efter första låten. Jag har inte heller nått problem med att säga åt folk på skarpen om det behövs, vilket kan vara väldigt bra om det är en stökig sittning. Jag ser väldigt mycket fram emot nästa SM och att få prata om varför jag passar som nästa sångledare! Mvh Jens Johansson valberedningen@m.kth.se Stockholm 5 (10)

6 s beskrivning Jens söker Sångledarposten då han tror att det kommer att bli kul och berättar att han har varit intresserad av den sedan tidigare, men väntat för att även få vara med och skriva den nya sångboken. Jens anser att Sångledarens främsta ansvarsområden är planering av gasquen och samarbete med personalen och de som skall gyckla. Jens anser att egenskaperna för rollen är att ha pondus och kunna leva sig in i rollen som Sångledare. Han trycker även på att Sångledaren inte är där för att glänsa med sin sång själv, utan att se till att alla sjunger med. s utlåtande Jens verkar väl insatt i vad posten som Sångledare innebär. Han uttrycker med stor entusiasm att han är beredd att lägga den tid som rollen innebär med planering, och verkar ha tänkt igenom hur han kan hantera lägen och kompromissa för att lösa situationer som kan uppstå. Han har pratat med tidigare Sångledare och verkar även ha en bild av hur han vill göra med den nya sångboken. Med sin musikalitet och glädje tror vi att han skulle hantera rollen väl. väljer att förorda Jens till posten som Sångledare valberedningen@m.kth.se Stockholm 6 (10)

7 Öfverphösare Önskad profil Posten som Öfverphösare (ÖPH) kräver någon med målet att skapa en så bra mottagning för de nyantagna som möjligt. Som Öfverphösare ska man ha goda ledarerfarenheter då man är projektledare över en stor organisation. Man ska kunna motivera sin chefsgrupp samt kunna hantera konflikter och lösa problem på ett bra sätt. Då det är Öfverphöseriet som planerar och strukturerar hela mottagningen, har även sökt personer med bra planeringsförmåga som kan hålla många bollar i luften. Sökande Totalt antal sökande: 2 par Amanda Fagerström och Frida Nordanås Joel Mars Bodell och Alicia Huzelius Amanda Fagerström och Frida Nordanås Intervjuade av: Nils Jörgensen och Frida Levin Personligt brev Hej, Vi heter Frida och Amanda. Phösningen är något vi båda brinner för och därför söker vi posten som ÖPH. Nedan följer en kort beskrivning av oss samt våra tankar om Phösningen Frida: Jag går mitt fjärde år på M, är 25 år och kommer från en liten by i Hälsingland som heter Järvsö. Under min tid på KTH har jag varit med i Jubelspexet i två år och phöst i två år. I Phösningen har jag phöst som ek0 och C-ek0. Jag ser mig själv som en driven person som har koll på läget. Innan jag började på KTH jobbade jag som butikschef, vilket var väldigt nyttigt då jag lärde mig att leda och motivera grupper av människor. Jag hann också med att resa runt ett halvår i Australien och Asien, vilket var grymt kul! Amanda: Jag är 23 år, kommer ifrån Skåne och läser mitt tredje år på M. Redan från början valde jag att engagera mig i sektionen och har sedan dess b.la. varit med i spexet två år, suttit i Studienämnden och phöst som SprÖPO och C-SprÖPO. Som person är jag väldigt målinriktad, älskar utmaningar och att lära känna nya människor. Jag har under hela mitt liv haft handboll och träning som mitt stora intresse. Innan jag började på KTH har jag upplevt studentlivet i både Lund och Uppsala vilket varit väldigt kul och utvecklande. Våra mål med Phösningen: Vi vill att Phösningen ska vara kul och tillgänglig för alla. Alla nyantagna ska känna sig välkomna och ha samma förutsättningar att kunna delta. Ett tight phöseri som har väldigt kul tillsammans kommer ge n0llan bästa möjliga start på Maskinsektionen valberedningen@m.kth.se Stockholm 7 (10)

8 För att lyckas med detta vill vi vara en större del i sponsorsökandet, detta genom ett nära samarbete med NN där vi tar över det arbete som rör Phösningen. Vi tror att vi kommer kunna få ut mer då vi har en tydligare bild av vad vi kan erbjuda företagen. På så vis kan vi minska kostnaderna för n0llan och därmed göra Phösningen mer tillgänglig. God sammanhållning och stämning i phöseriet, inte bara inom grupperna, är något vi strävar efter. Varje phösare ska känna sig bekväm i sin roll och aldrig vara osäker på vad som är rätt eller fel. Struktur och tydlighet är viktiga byggstenar i detta arbete. Vi tycker att det är viktigt att Phösningen utvecklas och är inte rädda för att förändra den. Därför vill vi tillsammans med chefsgruppen noga gå igenom alla event. Under året vill vi som ÖPH alltid vara närvarande och tillgängliga. Vi ser fram emot utmaningen som posten innebär och är extremt taggade på att sätta igång arbetet med Phösningen 2016! s beskrivning Amanda och Frida har båda engagerat sig flitigt i sektionen. Amanda har varit med i Moment, Armada, Studienämnden och Jubelspexet, och Frida har varit med i Jubelspexet och var EKO-chef i förra årets spex. Båda var chefer i årets Phösning. De båda tycker att mottagningen är väldigt rolig, både för n0llan och phösare, och eftersom de hade så roligt när de själva var n0llan vill de nu se till att framtida n0llan får en minst lika bra mottagning. De har tillsammans erfarenheter från olika typer av grupper och därför en bred förståelse för hur mottagningen är strukturerad som organisation. De ser utvecklingspotential, har tydliga visioner för vart de önskar ta mottagningen nästa år och verkar även ha en tydlig idé om hur de ska nå dit. Ett område de önskar fokusera på är att få in mer pengar till nästa års mottagning. Det viktigaste för att en mottagning skall bli lyckad menar de är ett Phöseri som vågar ta eget ansvar, har tydlig struktur, bra sammanhållning och inte är större än att alla har en betydande roll. De har utforskat vad rollen innebär och pratat med ÖPH från föregående år, från Maskin såväl som andra sektioner, och verkar ha god förståelse för vad som krävs. De tror att rollen som ÖPH kommer ta mycket tid och vara ganska krävande, men samtidigt vara väldigt kul och lärorik. De anser att en bra ÖPH är en organiserad person som kan delegera uppgifter och är positiv, tillgänglig och välkomnande. De tycker att de kompletterar varandra bra, både när det gäller kunskaper om Phösningens olika grupper och även när det kommer till personliga egenskaper och konflikthantering. s utlåtande Amanda och Frida verkar vara samspelta och väl insatta i vad rollen som ÖPH innebär. De har en proffsig inställning och en klar bild av hur de vill dela upp arbetet samt hur de ska gå till väga för att nå sina mål. De har nyttiga erfarenheter av ekonomisk organisation och kontakt med företag. väljer därför att förorda Amanda och Frida valberedningen@m.kth.se Stockholm 8 (10)

9 Joel Mars Bodell och Alicia Huzelius Intervjuade av: Nils Jörgensen och Frida Levin Personligt brev Hallå där SM! Jag heter Alicia Huzelius och är 23 år gammal och går mitt fjärde år på maskin. Jag ser mig själv som en glad och utåtriktad person som gillar att peppa andra och har en förkärlek till att planera och ha struktur. Innan studentlivet började arbetade jag med inköp på Volvo Powertrain vilket innebar att förmedla information mellan företag och kund samt lösa problem som kunde uppstå. Redan från mina första stapplande KTH-steg har jag känt ett stort intresse för maskinsektionen och visste direkt att jag ville engagera mig. Jag har sedan dess varit med i klubbnisse, två gånger i PR-gruppen samt i årets manusgrupp för Jubelspexet. Förra året gjorde jag en utbytestermin i Valencia vilket ledde till att jag är med i internationella gruppen i år. Under phösningen har jag i två år varit med i nuppök. Phösningen för mig är en tid fylld med glädje och gemenskap, det är häftigt att så många människor kan arbete tillsammans och ha lika stort engagemang för samma sak. Att få vara med och utforma nästa års mottagning skulle var ett fantastiskt och utmanande arbete. Jag känner mig redo att axla ansvaret som krävs i rollen som ÖPH och att göra phösningen 2016 till den mottagning som går till historien. Jag heter Joel Mars Bodell och är en 22-årig kille ifrån Nacka, strax utanför Stockholm. Innan jag började på maskin har jag alltid varit en person som gillat att idrotta mycket. Att ha en stor umgängeskrets där man ständigt kan ha kul och hitta på nya saker med massor av olika människor, nu går jag mitt fjärde år på maskin och kul är något som jag verkligen fortfarande har. Sedan jag börjat här har jag engagerat mig i det mesta. Jag har varit med i klubbnissarna, varit med två år i idrottsnämnden, framförallt som ansvarig för maskins korpenlag i fotboll, har dessutom varit med i valberedningen. I spexet har jag varit dekor, skådis och är nu manuschef. Men framförallt har jag varit med i phösningen i tre år, två gånger som n0g, varav en som n0gchef och som KPH senast i år. Allt detta engagemang har varit så otroligt roligt och givande, både vad gäller erfarenhet och alla fantastiska människor man lärt känna. Nu känner jag mig redo att ta på mig den kanske största uppgiften, att vara ÖPH. Jag kan inte beskriva hur otroligt taggad jag är på att få projektleda mottagning 2016 och göra den till det bästa någonsin både för phösare och för n0llan. Vi två har känt varandra redan från början av KTH-tiden då vi tillsammans var med i klubbnissarna och nu jobbar vi ihop med årets manus. Vi tänker väldigt lika, är bekväma med varandra och vågar säga vad vi tycker och tänker. Framförallt brukar vi ha väldigt roligt tillsammans. Det är saker som kan hjälpa oss mycket i vårt samarbete och vi hoppas att vår glädje kommer att smitta av sig på hela phöseriet. Våra huvudsakliga mål med mottagning 2016 är att varje phösare och n0llan ska känna trygghet, gemenskap och såklart ha väldigt roligt. Därför vill vi ta ut chefsgruppen och phöset tidigare för att få mer tid att lära känna varandra i phösgrupper, phösklasser och phös som helhet. Eftersom vi tror att en starkare sammanhållning mellan klassphös skapar en trygghet som kommer leda till att fler kommer vara mer taggade att hänga med sina klasser och n0llan. Kommunikation är en fråga som vi brinner för och vi tror att mycket handlar om att föra vidare information på ett bra sätt. Det ska finnas möjlighet för cheferna att diskutera informationen med sina grupper, där det är lätt att ställa frågor och funderingar. Det gäller framförallt phösarlagen och hur man hanterar olika situationer som kan uppstå när man hänger med n0llan. Allt för att kunna känna sig trygg under mottagningen. Vi kommer också vara tydliga med att chefer kommer behöva prata med varandra och samordna de event man har tillsammans med olika grupper valberedningen@m.kth.se Stockholm 9 (10)

10 Alla event kommer att ses över och diskuteras huruvida de ska ändras, flyttas eller vara kvar. Där kommer vi titta mycket på utvärderingen av årets mottagning och låta chefsgruppen vara med och bestämma. En tidigareläggning av uttagning kommer kunna möjliggöra detta. Vi har även en tanke på att ytterligare föra fram historien och skådespelet bakom mottagningen och göra det tydligare för både n0llan och phösare om att det här är en lång resa mot värdigheten. Vilket vi tror kommer göra det roligare att ta på sig sin phösarkaraktär och lättare för n0llan att vara taggad även hela vecka 4. I dagens läge känner vi att svarta punkten kan skapa osämja i phösningen och vi vill införa en gradering på svarta punkten för att åstadkomma mer rättvisa. Vi hoppas även att ovanstående punkt ger en mer acceptans för de påföljder det kan ge att bryta mot phösarlagen. Vi har även tänkt ändra sättet man anmäler folk på, så man kan få en förklaring vad tanken bakom anmälan är från personen som anmält och även undvika onödiga anmälningar. Slutligen har vi ett personligt mål, vi vill att alla phösare ska känna sig bekväma med oss som ÖPH och våga komma fram och prata. Puss och kram Alicia och Joel s beskrivning Joel och Alicia har båda varit mycket sektionsaktiva. Joel har bland annat varit med i Idrottsnämnden två år, senast som ansvarig för Maskins Korpenlag. De var klubbnissar tillsammans och de har båda varit med i Jubelspexet flera år, även i år. De har varit del av mottagningen i flera år, Joel har varit C-n0g och Alicia jobbar just nu med den internationella gruppen. De båda tycker att Phösningen är väldigt kul och känner att de vill vara med och utveckla och sätta sin egen prägel på nästa år. Sinsemellan har de erfarenheter från olika grupper och hänvisar till en god insikt i vad som är viktigt att tänka på under mottagningens gång. Deras hjärtefråga anser de är kommunikation, och mycket fokus tycker de ska ligga på feedback och internkommunikation så att alla phösare känner sig trygga i sin roll. De är väldigt öppna för att se över de ändringar och önskemål som årets utvärdering kommer ge vid handen. De känner att vissa event kanske behöver ändras på och att den svarta respektive röda punkten bör ses över. Det viktigaste för en lyckad mottagning är enligt dem ett ännu tajtare Phöseri som skall våga leva ut skådespelet mer, och ha en tydligare röd tråd så att nollan förstår att de är på väg mot värdigheten. De har undersökt vad rollen innebär och har pratat med ÖPH samt chefsgrupper från föregående år, och verkar ha god insikt i bl.a. hur mycket tid som krävs. Båda säger sig vara bra på planering, och båda menar att de har den tiden som behövs för att fullborda Phösningen De tror att rollen som ÖPH kommer att innebära mycket slit, men att det slutligen är värt det. De anser att sin styrka är att peppa andra och varandra, att göra sig tillgängliga för alla phösare, och känner att de ofta tycker likadant och har lätt att komma överens. s utlåtande Joel och Alicia verkar ha god samverkan och vara införstådda i vad planeringen som ÖPH innebär. De har en positiv effekt på varandra och trivs med att sprida glädje och bjuda på sig själva. De har fleråriga erfarenheter av mottagningen och andra engagemang i sektionen. väljer därför att förorda Joel och Alicia valberedningen@m.kth.se Stockholm 10 (10)

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av:

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: VALHANDLINGAR Sammansättning för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. består detta verksamhetsår av: Christoffer Bator, P13 Johanna Dolk, P11 Erik Hedin, M13 Gustav Johansson,

Läs mer

Valberedningen för 2014/2015 tillsattes under Sommar-SM 2014 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av:

Valberedningen för 2014/2015 tillsattes under Sommar-SM 2014 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: VALHANDLINGAR Sammansättning för 2014/2015 tillsattes under Sommar-SM 2014 efter fri nominering. består detta verksamhetsår av: Ida Nilsson, P10 Viktor Lindholm, M11 Rebecca Lind, M12 Joel Mars Bodell,

Läs mer

Valberedningen för 2013/2014 tillsattes under Vår-SM 2013 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av:

Valberedningen för 2013/2014 tillsattes under Vår-SM 2013 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: VALHANDLINGAR Valberedningen Sammansättning Valberedningen för 2013/2014 tillsattes under Vår-SM 2013 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: Carl Edman Linn Emilsson Nina Haskovec

Läs mer

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Vice Ordförande Oskar Giescke... 2 Vice Ordförande, Kommunikationsansvarig Helena Falk... 2 Ordförande Konstwerket Martin Gutsch... 3 Ordförande Jämlikhetsnämnden Elin

Läs mer

Postbeskrivningar inför SM-1

Postbeskrivningar inför SM-1 Postbeskrivningar inför SM-1 Innehåll Styrelsen... 2 Ettans representant... 2 Klubbmästare... 3 Andra förtroendevalda... 3 Vice SNO... 3 Sektionslokalsansvarig... 4 Valberedning... 4 Webmaster... 4 Revisor...

Läs mer

Valberedningen för 2014/2015 tillsattes under Sommar-SM 2014 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av:

Valberedningen för 2014/2015 tillsattes under Sommar-SM 2014 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: VALHANDLINGAR Sammansättning för 2014/2015 tillsattes under Sommar-SM 2014 efter fri nominering. består detta verksamhetsår av: Ida Nilsson, P10 Viktor Lindholm, M11 Rebecca Lind, M12 Joel Mars Bodell,

Läs mer

Valberedningen, representant för Y1

Valberedningen, representant för Y1 Valberedningen, representant för Y1 Valberedningens nominering: Christopher Sundkvist Mitt namn är Christopher Sundkvist, jag är 20 år gammal och går i klassen MED 1. Jag är en glad, trevlig kille som

Läs mer

Valberedningen för 2014/2015 tillsattes under Sommar-SM 2014 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av:

Valberedningen för 2014/2015 tillsattes under Sommar-SM 2014 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: VALHANDLINGAR Sammansättning för 2014/2015 tillsattes under Sommar-SM 2014 efter fri nominering. består detta verksamhetsår av: Ida Nilsson, P10 Viktor Lindholm, M11 Rebecca Lind, M12 Joel Mars Bodell,

Läs mer

Valberedningen för 2013/2014 tillsattes under Vår-SM 2013 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av:

Valberedningen för 2013/2014 tillsattes under Vår-SM 2013 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: VALHANDLINGAR Valberedningen Sammansättning Valberedningen för 2013/2014 tillsattes under Vår-SM 2013 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: Carl Edman Linn Emilsson Nina Haskovec

Läs mer

Valberedningen för 2014/2015 tillsattes under Sommar-SM 2014 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av:

Valberedningen för 2014/2015 tillsattes under Sommar-SM 2014 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: VALHANDLINGAR Sammansättning för 2014/2015 tillsattes under Sommar-SM 2014 efter fri nominering. består detta verksamhetsår av: Ida Nilsson, P10 Viktor Lindholm, M11 Rebecca Lind, M12 Joel Mars Bodell,

Läs mer

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan - sektionen Välkommen in i studentlivet blivande Maskiningenjör. Du har nu ditt livs absolut roligaste tid framför dig tillsammans med massor av vänner som du kommer att träffa under studietiden. Genom

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

har valberedningen genomfört intervjuer med de sökande samt talat med referenser vid behov

har valberedningen genomfört intervjuer med de sökande samt talat med referenser vid behov Sammansättning Valberedningen för 2013/2014 tillsattes under Vår-SM 2013 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: Carl Edman Linn Emilsson Nina Haskovec Johan Nilsson Johanna

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 68 svar, 76 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 2 1 Ja Nej Varför, varför inte? - För jag älskar att sjunga o här sjunger man varje dag! - Jag har fått nya vänner

Läs mer

Postbeskrivningar inför Val-SM: Förtroendevalda

Postbeskrivningar inför Val-SM: Förtroendevalda Postbeskrivningar inför Val-SM: Förtroendevalda Innehåll: Vice SNO... 2 Vice NLG... 2 Den som säljer grejer (DSSG)... 3 Sektionslokalsansvarig... 3 Valberedning... 3 Boll-Kalle... 3 Webmaster... 4 Revisor...

Läs mer

Projektgruppsområden:

Projektgruppsområden: Sök Projektgruppen Chalmers Studentkårs Arbetsmarknadsdagar, CHARM, är Nordens ledande arbetsmarknadsdagar som arrangeras på Chalmers i februari varje år. Till CHARM kommer över 160 företag från många

Läs mer

Postbeskrivningar inför Val-SM

Postbeskrivningar inför Val-SM Postbeskrivningar inför Val-SM Innehåll Styrelsen... 2 Ordförande... 2 Vice ordförande... 3 Sekreterare... 4 Programansvarig student (PAS)... 4 Studienämndens Ordförande (SNO)... 4 Näringslivsgruppens

Läs mer

Ordförande för näringsliv:

Ordförande för näringsliv: Ordförande för näringsliv: LINNEA JOHANSSON Hej, jag heter Linnéa och vill söka till ordförande för näringslivet. Jag är en social tjej som är väldigt driven. Det jag tidigare har varit med på inom Karlekon

Läs mer

Postbeskrivningar inför Val-SM

Postbeskrivningar inför Val-SM Postbeskrivningar inför Val-SM Innehåll Styrelsen... 2 Ordförande... 2 Vice ordförande... 3 Sekreterare... 4 Jämlikhetsnämndens ordförande... 4 Studienämndens Ordförande (SNO)... 4 Näringslivsgruppens

Läs mer

Ordförande ANNA MARBLE. Hej!

Ordförande ANNA MARBLE. Hej! Ordförande ANNA MARBLE Hej! Mitt namn är Anna Marble och jag läser just nu min tredje termin på civilekonomprogrammet. Jag är 21 år gammal och är född och uppvuxen i Karlstad. Jag söker posten som ordförande

Läs mer

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott!

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Vill du vara med och engagera dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? engagerar hundratals medlemmar som alla brinner för personalfrågor

Läs mer

Styrelsekandidaturer. Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer

Styrelsekandidaturer. Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer Styrelsekandidaturer Ordförande Sofia Carlsbrand: Jag heter Sofia Carlsbrand, går mitt tredje år på programmet och pluggar just

Läs mer

Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott!

Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott! Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott! Vill Du vara med och engagera Dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? Personalvetare i Lund engagerar

Läs mer

Kandidaturtexter Val-SM

Kandidaturtexter Val-SM Kandidaturtexter Val-SM Ordförande Gabriella Molinder... 2 Sekreterare och Styrelseledamot Fanny Ahlberg... 3 Styrelseledamot Aisan Rasouli... 4 PAS Kajsa Lundgren... 5 BollKall(ar)e David Landmark och

Läs mer

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare Utvärdering deltagare 13 v.7-9 31 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på läger? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - För att man fick nya kompisar, fick göra det man tycker om

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG Postbeskrivningar KASSÖR Du kommer vara projektledarens högra hand genom att ständigt ha en uppdaterad bild av det ekonomiska läget tillgängligt för att möjliggöra snabba beslut. Du arbetar strukturerat

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen är fortfarande växande och det är viktigt att verksamheten under 2013-2014 präglas av att antalet programstuderande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012/2013

Verksamhetsberättelse 2012/2013 Verksamhetsberättelse 2012/2013 1 Visionen 1.1 Inledning Visionen är en långsiktig beskrivning av i vilken riktning vi vill att sektionen ska röra sig. Visionen innehåller önskningar av relativt abstrakt

Läs mer

Kandidater till Juridiska föreningen - Verksamhetsåret 2015

Kandidater till Juridiska föreningen - Verksamhetsåret 2015 Kandidater till Juridiska föreningen - Verksamhetsåret 2015 Översikt Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Näringslivsansvarig Vice näringslivsansvarig Utbildningsansvarig Vice utbildningsansvarig

Läs mer

Personligt varumärke. Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit?

Personligt varumärke. Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit? Personligt varumärke Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit? CV Korrekturläs! Framhäv dina kunskaper och din kompetens, men utan att skryta Ta med relevant erfarenhet för jobbet du söker Var ödmjuk Använd

Läs mer

Sök-Utskottspub Sök till:

Sök-Utskottspub Sök till: Sök-Utskottspub Sök till: AktU MafU NärU Webgruppen Yvette Valberedningen Näringslivsutskottet, NärU - Din väg till drömjobbet! Hej Ettan! Mitt namn är Albin Larsson och jag är Näringslivsansvarig på sektionen

Läs mer

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder!

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! Möt världen. Bli utbytesstudent med AFS. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! AFS ger dig möjligheten att lära känna dig själv samtidigt som du får vänner från hela världen. Som utbytesstudent

Läs mer

Nomineringar Valberedningen nominerar Föreningen Samhällsvetarnas styrelse för verksamhetsåret 2015/2016 enligt följande:

Nomineringar Valberedningen nominerar Föreningen Samhällsvetarnas styrelse för verksamhetsåret 2015/2016 enligt följande: Nomineringar 2015 Valberedningen nominerar Föreningen Samhällsvetarnas styrelse för verksamhetsåret 2015/2016 enligt följande: Ordförande: Gustaf Palmér Vice Ordförande: Karin Rehnberg Kassör: Oscar Lindquist

Läs mer

Kompis Sverige 2018 Deltagare och resultat.

Kompis Sverige 2018 Deltagare och resultat. Kompis Sverige 2018 Deltagare och resultat www.kompissverige.se Vi öppnar upp Sverige genom möten mellan människor Kompis Sverige skapar möten mellan nya och etablerade svenskar, och ökar därmed deltagarnas

Läs mer

Sandra Brakstad, nominerad till ledamot, kassör och ordförande (intervjun gjordes avseende sekreterarposten i det sedan inställda fyllnadsvalet)

Sandra Brakstad, nominerad till ledamot, kassör och ordförande (intervjun gjordes avseende sekreterarposten i det sedan inställda fyllnadsvalet) Sandra Brakstad, nominerad till ledamot, kassör och ordförande (intervjun gjordes avseende sekreterarposten i det sedan inställda fyllnadsvalet) Läser sjuksköterskeprogrammet, första terminen. Har grundläggande

Läs mer

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Namn: Erik Fors-Andrée Ditt professionella rykte Erik är en driven visionär, inspirerande ledare och genomförare som med sitt brinnande engagemang får

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Ordförande marknadsföringsutskottet - Emma Schlyter Emmas ansökan: Hej,

Ordförande marknadsföringsutskottet - Emma Schlyter Emmas ansökan: Hej, Ordförande marknadsföringsutskottet - Emma Schlyter Emmas ansökan: Hej, Jag heter Emma Schlyter och är 22 år gammal. Jag studerar min tredje termin på civilekonomprogrammet här i Karlstad. I och med mitt

Läs mer

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript 2013 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript Board of Studies NSW 2013 Section 1, Part A Text 1 Meddelande för resenärer på perrong tre. Tåget mot Söderköping

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

Bilaga D: Ledarguiden

Bilaga D: Ledarguiden Bilaga D: Ledarguiden Ledarguiden 2014-09-02 2 (7) Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 3 2. Shogun Halmstads värderingar... 4 2.1. I vår förening ska vi lära barn och ungdomar att ta hänsyn till

Läs mer

Enkät om F18. I samband med F18-förbundets årsmöte 2014-01-16. 2014-01-15 Lars Linder 1

Enkät om F18. I samband med F18-förbundets årsmöte 2014-01-16. 2014-01-15 Lars Linder 1 Enkät om F18 I samband med F18-förbundets årsmöte 2014-01-16 2014-01-15 Lars Linder 1 Om enkäten Enkäten gick ut via facebook till alla medlemmar på gruppen F18 seglarkompisar. 41 personer svarade på enkätens

Läs mer

om demokrati och föreningskunskap

om demokrati och föreningskunskap Lärgruppsplan Vår förening om demokrati och föreningskunskap Att lära är att ge sig ut på en upptäcktsresa. Med denna lärgruppsplan som guide vill vi underlätta för dig och dina kollegor att upptäcka innehållet

Läs mer

Innehåll. Material Valberedningsguide Uppdaterad: 2015-01- 27 Sida 2 av 7

Innehåll. Material Valberedningsguide Uppdaterad: 2015-01- 27 Sida 2 av 7 Sida 2 av 7 Innehåll Information till valberedningen... 3 Inför årsmötet... 4 Att sätta ihop kravprofiler... 4 Saker att ta ställning till... 5 Att hålla informationsmöte... 5 Att förbereda en intervju...

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

Frågor till dig som söker arbete hos oss

Frågor till dig som söker arbete hos oss Frågor till dig som söker arbete hos oss För att vi ska få en mer utförlig bild av dig och dina förväntningar på oss, samtidigt som du får en bild av oss och våra förväntningar, vill jag be dig läsa igenom

Läs mer

Valberedningens arbete under året

Valberedningens arbete under året Valberedningens arbete under året Här är valberedningens förslag till Riksårsmötet 2016. Valberedningen har till uppgift att ta fram kandidater, intervjua och lägga förslag på personer som årsmötet väljer.

Läs mer

NYHETSBREV LUND FEBRUARI 2016

NYHETSBREV LUND FEBRUARI 2016 NYHETSBREV LUND FEBRUARI 2016 I detta nyhetsbrev: v Hälsningsgille på AF-Borgen v Många kom för att lära sig om Rädda Barnen på Intro v Infoträffen drog fullt hus v Bli fadder och var med i SMILE v Familj

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet. Det kan ha varit ett LAN, ett musikarrangemang, en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske skött ett

Läs mer

Utvärdering Målsman 2011

Utvärdering Målsman 2011 Utvärdering Målsman 2011 Var informationen innan kollot tillräcklig? (76 svar) 80 60 40 20 0 Ja (100%, 76 st) Nej (0%, 0st) Om nej, vad tycker ni saknades? Informativ hemsida. Mycket bra info hemskickad.

Läs mer

ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14

ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14 ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14 Vilken post har du och vad fick dig att söka? Som ordförande i FF kommer du tillsammans med fyra andra personer att leda FF-möten för alla s universitets

Läs mer

Valberedningens nomineringar inför sektionsmötet i LP Teknologsektionen Informationsteknik Chalmers tekniska högskola

Valberedningens nomineringar inför sektionsmötet i LP Teknologsektionen Informationsteknik Chalmers tekniska högskola Valberedningens nomineringar inför sektionsmötet i LP2 2018 Chalmers tekniska högskola Vid frågor, kontakta valberedningen@chalmers.it NollKIT 19 Här är nomineringarna för NollKIT 19. Vi har valt att inte

Läs mer

Välkomna. Föräldramöte EIF F01/02 140901

Välkomna. Föräldramöte EIF F01/02 140901 Välkomna 140901 Sammanslagning av F01/02 Bakgrund Förväntningar Dagsläget Våren 2014 140102-140617 Spelare i truppen våren -2014 27 F02-14 F01-13 Träningstillfälle 43 Träningsnärvaro 65% 16-17 spelare/tillfälle

Läs mer

Den försvunna diamanten

Den försvunna diamanten Den försvunna diamanten Jag sitter utanför museet i London, jag ser en man gå lite misstänksamt ut genom dörren. Jag går in på museet och hör att personalen skriker och säger att diamanten är borta. Diamanten

Läs mer

Valberedningens nomineringar inför sektionsmötet i LP2 2014

Valberedningens nomineringar inför sektionsmötet i LP2 2014 Valberedningens nomineringar inför sektionsmötet i LP2 2014 Teknologsektionen Informationsteknik Chalmers tekniska högskola Vid frågor, kontakta valberedningen@chalmers.it FanbärerIT 15 Med stolt och härlig

Läs mer

STORA MELLÖSA SKOLAS PROFIL: Hälsa och lärande i samspel

STORA MELLÖSA SKOLAS PROFIL: Hälsa och lärande i samspel STORA MELLÖSA SKOLAS PROFIL: Hälsa och lärande i samspel PRESENTATION: MAGNUS BROLIN 41-årig örebroare 2-barns far till Hanna och Maja Utbildning: gymnasielärare i Idrott/Historia Har även läst: Psykologi,

Läs mer

VICE ORDFÖRANDE: MATILDA PERSSON

VICE ORDFÖRANDE: MATILDA PERSSON VICE ORDFÖRANDE: MATILDA PERSSON Hej! Matilda Persson heter jag och i detta mejl kommer ni få reda på varför jag är den bästa kandidaten för att bli KarlEkons nya vice ordförande. Jag är 21 år gammal och

Läs mer

Annika Hentila med dottern Ellie ägarombud Coop Konsum Brickebacken. Ägarombud. medlemmarnas röst

Annika Hentila med dottern Ellie ägarombud Coop Konsum Brickebacken. Ägarombud. medlemmarnas röst Annika Hentila med dottern Ellie ägarombud Coop Konsum Brickebacken Ägarombud medlemmarnas röst Den första kooperativa butiken öppnade i Gävle redan 1898 Det hela började redan i slutet av 1800-talet.

Läs mer

EN GUIDE AV. 10 frågor du som arbetsgivare bör ställa under medarbetarsamtalet

EN GUIDE AV. 10 frågor du som arbetsgivare bör ställa under medarbetarsamtalet EN GUIDE AV 10 frågor du som arbetsgivare bör ställa under medarbetarsamtalet EN GUIDE AV Inledning Medarbetarsamtalet är det perfekta tillfället att stämma av läget med dina medarbetare. Vad krävs för

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2016 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun Efter feriearbetet sommaren 2016 gjorde vi en enkätundersökning bland ungdomarna. Vi ville ta reda

Läs mer

HANDLINGAR SM2 21/11-18

HANDLINGAR SM2 21/11-18 HANDLINGAR SM2 21/11-18 Sanjin Pepic INNEHÅLLSFÖRTECKNING 0,75 FEMTENS SNUSKIGA HISTORIA 4 1 MÖTETS HÖGTIDLIGA ÖPPNANDE 4 2 ADJUNGERADE SAMT FASTSTÄLLANDE AV RÖSTLÄNGD 4 3 TIDEN OCH SÄTTET 4 4 VIKTEN OCH

Läs mer

Ja Nej Vet ej. Hur nöjd är du med ditt studentliv? Önskar du dig ett roligare studentliv?

Ja Nej Vet ej. Hur nöjd är du med ditt studentliv? Önskar du dig ett roligare studentliv? Vårterminen 2013 tyckte läkarstudenterna såhär om sitt studentliv! Sammanlagt svarade 175 studenter på enkäten för oss i Medicinska Föreningen är era svar otroligt värdefulla. Tack för er hjälp nu ska

Läs mer

ORDFÖRANDES ARBETSUPPGIFTER BESTÅR TILL HUVUDSAK AV: NUVARANDE ORDFÖRANDE OSCAR BESKRIVER POSTEN SÅHÄR:

ORDFÖRANDES ARBETSUPPGIFTER BESTÅR TILL HUVUDSAK AV: NUVARANDE ORDFÖRANDE OSCAR BESKRIVER POSTEN SÅHÄR: POSTBESKRIVNINGAR ORDFÖRANDE Som ordförande i FF-styrelsen kommer du tillsammans med fyra andra personer att leda möten för att samordna festeristvärlden. Dessa möten är till för att underlätta samarbetet

Läs mer

Vad har du för övrig erfarenhet? Mina tidigare arbetslivserfarenheter utanför nationen består av arbete inom storkök samt som brevbärare åt Posten.

Vad har du för övrig erfarenhet? Mina tidigare arbetslivserfarenheter utanför nationen består av arbete inom storkök samt som brevbärare åt Posten. Kandidat till klubbchef vt 2013 Sofie Mähler Jag heter Sofie Mähler och läser Civilingenjör Teknisk Fysik, andra året. Kommer ifrån Näsåker i Ångermanland och flyttade jag till Uppsala hösten 2011. Jag

Läs mer

1 Kontakt:

1 Kontakt: 1 Områden Vice projektledare... 4 Personalansvarig... 4 Kommunikationsansvarig... 5 Grafisk formgivare... 5 Marknadsföringsansvarig... 5 Företagsansvarig... 6 Logistikansvarig... 6 Sponsoransvarig... 7

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

AktU. InfU. Anna Allerth, Sekreterare sekreterare@embassaden.liu.se

AktU. InfU. Anna Allerth, Sekreterare sekreterare@embassaden.liu.se Sök utskott! Nu har det blivit dags att söka till Maskinteknologsektionens utskott för verksamhetsåret 2012/2013. Ta chansen att påverka sektionens arbete genom att engagera dig! Nedan finns beskrivningar

Läs mer

Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014

Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014 Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014 1. Hur uppfattar du kursen som helhet? Mycket värdefull 11 Ganska värdefull 1 Godtagbar 0 Ej godtagbar 0 Utan värde 0 Ange dina viktigaste motiv till markeringen

Läs mer

Tycker du om att sjunga? Nacka Musikklasser söker nya röster!

Tycker du om att sjunga? Nacka Musikklasser söker nya röster! Tycker du om att sjunga? Nacka Musikklasser söker nya röster! Hög kvalité och Glädje är Nacka Musikklassers ledord Vår vision är att ge varje elev bästa möjliga förutsättningar att utveckla sin personlighet,

Läs mer

MÖT ANN CATRIN KEY ACCOUNT MANAGER TACK FÖR ETT GIVANDE FRUKOSTEVENT MARKNADEN OCH PERIDO. PeriScoop

MÖT ANN CATRIN KEY ACCOUNT MANAGER TACK FÖR ETT GIVANDE FRUKOSTEVENT MARKNADEN OCH PERIDO. PeriScoop MÖT ANN CATRIN KEY ACCOUNT MANAGER TACK FÖR ETT GIVANDE FRUKOSTEVENT MARKNADEN OCH PERIDO PeriScoop 1 /6 Ann Catrin tänker på dig För att ge våra kunder en möjlighet att lära känna oss på Perido lite bättre

Läs mer

Vice- /Ordförande. Valberedningen har valt att till posten som Vice/Ordförande 2016/2017 nominera Herman Svensk.

Vice- /Ordförande. Valberedningen har valt att till posten som Vice/Ordförande 2016/2017 nominera Herman Svensk. Vice- /Ordförande har valt att till posten som Vice/Ordförande 2016/2017 nominera Herman Svensk. Herman läser just nu sitt första år på Industriell Ekonomi. Han är en lugn, ambitiös och driftig person

Läs mer

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo /

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / AIRNEWS #49 April 2014 Futurum I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / INLEDANDE ORD 1 Tanzania, en del av Afrika! En del av min en gång slutade jag fråga saker som jag undrade. livshistora!

Läs mer

KAPITEL 4 VERKTYG FÖR ARBETSSÖKANDE

KAPITEL 4 VERKTYG FÖR ARBETSSÖKANDE KAPITEL 4 VERKTYG FÖR ARBETSSÖKANDE 4.1. ANSÖKNINGSHANDLINGAR Ansökningar kan skrivas på olika sätt. Ansökningshandlingar består oftast av ett ansökningsbrev och ett cv eller en meritförteckning. Hur ansökningshandlingen

Läs mer

Min individuella uppgift om hamnens Webbsida

Min individuella uppgift om hamnens Webbsida Min individuella uppgift om hamnens Webbsida Tävlingar på FB Arrangera tävlingar över FB och dela ut fina priser till de som faktiskt vinner. Detta fungerar väldigt effektivt i nuläget. ETT bra pris/gilla

Läs mer

Innehåll. Material Ordförandeguide Uppdaterad: 2015-02- 18 Sida 2 av 7

Innehåll. Material Ordförandeguide Uppdaterad: 2015-02- 18 Sida 2 av 7 Sida 2 av 7 Innehåll... 1 Ordförandeposten... 3 Presidiet... 3 Styrelsen... 3 Styrelsemötet... 4 Ledarskapet... 4 Vad är ledarskap?... 4 Ledarskap i projekt... 5 Att utveckla sitt ledarskap... 6 Kommunikation...

Läs mer

PROJEKTLEDNING inom produktutveckling. Individuell inlämningsuppgift KPP039 Produktutvekling 3 Boris Mrden 2010-01-10

PROJEKTLEDNING inom produktutveckling. Individuell inlämningsuppgift KPP039 Produktutvekling 3 Boris Mrden 2010-01-10 PROJEKTLEDNING inom produktutveckling Individuell inlämningsuppgift KPP039 Produktutvekling 3 Boris Mrden 2010-01-10 Innehållsförteckning Inledning... 3 Projektarbete... 4 Projektledning & Ledarskap...

Läs mer

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Resultat Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Fråga 1 Mycket inspirerande (6) till mycket tråkigt (1) att arbeta med etologisidan Uppfattas som mycket inspirerande eller inspirerande

Läs mer

Bilaga 2. 1. Har du använt projektet Träd och trä i din vardagliga undervisning? - Svar ja, fått en större kunskap kring natur.

Bilaga 2. 1. Har du använt projektet Träd och trä i din vardagliga undervisning? - Svar ja, fått en större kunskap kring natur. Lärarintervjuer Bilaga 2 DROTTNINGHÖG- nr 1 - Svar ja, fått en större kunskap kring natur. - Att vi jobbat med projektet har de varit positiva över. Men föräldrarna har inte fördjupat sig i att vi jobbar

Läs mer

Äskning till Tbi-sektionens 20års jubileum

Äskning till Tbi-sektionens 20års jubileum Äskning till Tbi-sektionens 20års jubileum Enligt Tbi-sektionens reglemente punkt 3.1.3 står det följande: Sektionsstyrelsen förvaltar ett jubileumssparande å medlemmarnas räkning på sektionens konton.

Läs mer

Erfarenhet från ett år av Västermodellen

Erfarenhet från ett år av Västermodellen Erfarenhet från ett år av Västermodellen Återkoppling från genomförande och följeforskning i Göteborg Dalheimers hus, 18 oktober 2018 Övergripande reflektioner Förberedelse, urval, kontakt Intervju Seminarium,

Läs mer

G-kraft - Din väg till ett mer balanserat liv!

G-kraft - Din väg till ett mer balanserat liv! G-kraft - Din väg till ett mer balanserat liv! Vad erbjuder Gunilla och G-kraft Akupressur? Jag gör behandlingar utifrån traditionell kinesisk medicin. Akupressur Öronakupunktur Koppning/koppningsmassage

Läs mer

Mer om Idrottens föreningslära hittar du på www.sisuidrottsutbildarna.se. Mötet, samtalet och sökandet är nycklarna

Mer om Idrottens föreningslära hittar du på www.sisuidrottsutbildarna.se. Mötet, samtalet och sökandet är nycklarna Lärgruppsplan Allt kommunicerar Att lära är att ge sig ut på en upptäcktsresa. Med denna lärgruppsplan som guide vill vi underlätta för dig och dina kollegor att upptäcka innehållet Allt kommunicerar.

Läs mer

Valberedningens förslag

Valberedningens förslag Göteborg Valberedningens förslag 1/5 Valberedningens förslag Följande dokument redovisar valberedningens förslag till val av styrelse för Röda Korsets Ungdomsförbund i Göteborg (RKUF Göteborg). Styrelse

Läs mer

Utbildningsföreningen EKEN. Årsmöte

Utbildningsföreningen EKEN. Årsmöte Agenda Formalia 1 Mötets öppnande 2 Val av mötesordförande 3 Val av sekreterare 4 Val av justeringspersoner tillika rösträknare 5 Behörighetsutlysande 6 Beslutsmässighet 7 Fastställande av dagordning Ärenden

Läs mer

Vad är delaktighet för dig?

Vad är delaktighet för dig? Vad är delaktighet för dig? Inspiration till samtal om delaktighet, självbestämmande och inflytande Detta häfte bygger på rapporten Vad är delaktighet för dig? ett delprojekt i satsningen för en evidensbaserad

Läs mer

på Uggleposten Äntligen sommarlov Att även DU kan få vara med i Uggleposten. Gör så här:

på Uggleposten Äntligen sommarlov Att även DU kan få vara med i Uggleposten. Gör så här: UGGLEPOSTEN 2010:4 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL Uggleposten Äntligen sommarlov År: 2010 Nummer: 4 Skolåret har varit långt och roligt men nu är sommarlovet äntligen här. I läsårets sista nummer bjuder

Läs mer

Sida: 1 (8) Studentutvärdering av introduktion och mottagande i samband med terminsstarten. Fokus på studentföreningarnas aktiviteter.

Sida: 1 (8) Studentutvärdering av introduktion och mottagande i samband med terminsstarten. Fokus på studentföreningarnas aktiviteter. 2013-01-24 Sida: 1 (8) Studentutvärdering av introduktion och mottagande i samband med terminsstarten. Fokus på studentföreningarnas aktiviteter. Hösten 2012 2013-01-24 Sida: 2 (8) 1 Bakgrund Varje höst

Läs mer

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12 Praktikrapport Facetime Media är en byrå belägen i Lund som hjälper företag att marknadsföra sig via sociala medier. I nuläget är det främst Facebook som är aktuellt men tanken är att företaget i framtiden

Läs mer

om läxor, betyg och stress

om läxor, betyg och stress 2 126 KP-läsare om läxor, betyg och stress l Mer än hälften av KP-läsarna behöver hjälp av en vuxen hemma för att kunna göra läxorna. l De flesta tycker att det är bra med betyg från 6:an. l Många har

Läs mer

Informationsbrev oktober 2015

Informationsbrev oktober 2015 Informationsbrev oktober 2015 Hej alla föräldrar! Nu har terminen varit igång i några veckor och vi börjar lära känna varandra i de olika grupperna. Eftersom föräldramötet inte blev av så bifogar vi ett

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 37 svar, 325 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 99 1 Ja Nej Varför, varför inte? - Det har varit lärorikt och kul att använda utrustningen och att skådespela. -

Läs mer

Nyhetsbrev Augusti. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej!

Nyhetsbrev Augusti. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej! Equmeniascout i Region Stockholm Nyhetsbrev Augusti Hej! Välkomna tillbaka! En ny scouttermin är precis på väg att dra igång, kanske har den redan det för vissa av er. Detta innebär nya möjligheter, nya

Läs mer

Huddingetrainee: socionom

Huddingetrainee: socionom Huddingetrainee: socionom Med Huddinge kommuns traineeprogram får du en bra start på yrkeslivet. Med hjälp av verksamhetsförlagd utbildning, handledning, gruppdiskussioner, studiebesök och mentorer förbereder

Läs mer

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor JONNY VILL VARA ENSAM Om trötta föräldrar och karusellen med professionella Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette

Läs mer

På fritiden tycker jag mycket om att åka båt och att fiska. Jag brukar grilla fisken över en eld, det är jätte-mysigt. Hälsningar Antonio Rodríguez

På fritiden tycker jag mycket om att åka båt och att fiska. Jag brukar grilla fisken över en eld, det är jätte-mysigt. Hälsningar Antonio Rodríguez Jag heter Antonio och jag arbetar som tandläkare. En tandläkare hjälper människor med deras tänder. Om du inte går till tandläkaren så kommer du att få hål i tänderna och väldigt ont. Att gå till tandläkaren

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

Befattningsbeskrivning för övriga engagemang inom FET

Befattningsbeskrivning för övriga engagemang inom FET Sida 1 av (17) för övriga engagemang Föreningen Energisystemteknologerna, FET Innehåll Revisor Revisorsuppleant Fullmäktigeledamot Fullmäktigesuppleant Valberedning Representant i UTN:s valberedning Projektledare

Läs mer

Johanna Björkman, 22 år, bor i Umeå. Medlem i Salt i Vasakyrkan

Johanna Björkman, 22 år, bor i Umeå. Medlem i Salt i Vasakyrkan Johanna Björkman, 22 år, bor i Umeå. Medlem i Salt i Vasakyrkan Jag var med när det började, så sedan 2005 har jag varit medlem i Salt. Jag har varit med på lite olika sätt. Först var jag med via tonårsgruppen

Läs mer

"Content is king" - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag

Content is king - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag "Content is king" Skapad den jul 20, Publicerad av Anders Sällstedt Kategori Webbutveckling Jag funderade ett tag på vad jag skulle kalla detta blogginlägg. Problemet som sådant är att många undrar varför

Läs mer