Valberedningen för 2014/2015 tillsattes under Sommar-SM 2014 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Valberedningen för 2014/2015 tillsattes under Sommar-SM 2014 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av:"

Transkript

1 VALHANDLINGAR Sammansättning för 2014/2015 tillsattes under Sommar-SM 2014 efter fri nominering. består detta verksamhetsår av: Ida Nilsson, P10 Viktor Lindholm, M11 Rebecca Lind, M12 Joel Mars Bodell, M12 Christian Öhrman, P13 Linnea Kåwe, P13 Nils Henningsson, P13 Mark Ekvall, M13 Till sammankallande för valdes Ida Nilsson. Arbetssätt Inför läsårets fjärde SM har granskat befintliga intervjuunderlag och kravprofiler från tidigare år och därefter kompletterat och utvecklat materialet med vad som ansetts behövligt. Målsättningen för underlagen som tagits fram för posterna är att de ska spegla sektionens gemensamma bild av hur verksamheten bör utföras och utvecklas i framtiden. Ansökningsperioden för posterna var mellan 6 och 22 april. Information kring valen nådde ut till sektionens medlemmar via: Maskinsektionens hemsida Maskinsektionens Facebooksida Affischering på anslagstavlor i M-byggnaden och Smörjis Ansökan eller nominering till poster har gjorts via ett formulär på Maskinsektionens hemsida. Efter ansökan/nominering har kontaktat de sökande/nominerade och genomfört intervjuer samt talat med referenser vid behov. Inför detta SM påträffades ett tekniskt problem vilket gjorde att vissa ansökningar inte gick fram. Detta meddelades på Facebooksidan med uppmaningen att maila om de sökande inte blivit kontaktade inom ett dygn. har i efterhand blivit kontaktad av en person vars ansökan inte gick fram och dennes kandidatur finns med i dessa reviderade handlingar. I det fallet då en medlem i har sökt en post har övriga arbetat för att på ett så objektivt sätt som möjligt intervjua och bedöma kandidaten. Vid diskussion och beslut om förordning gällande denna post har kandidaten ej deltagit valberedningen@m.kth.se Stockholm 1 (35)

2 Kassör Kassören har det yttersta ansvaret för att sköta Maskinsektionens och dess underliggande verksamheters ekonomi. Detta innefattar att bokföra ekonomiska händelser, sköta fakturering, ansvara för framläggande och uppföljning av budget samt att redovisa detta. har sökt en kandidat som är noggrann, självgående och ansvarstagande. Totalt antal sökande: 1 Joakim Zenk Joakim Zenk Intervjuad av: Ida Nilsson och Christian Öhrman Personligt brev Hej SM! Jag heter Joakim Zenk och är en 21 år gammal P student som är inne på sitt andra studieår. Jag blev under föregående SM vald till M-Formatarnas ordförande och engagerade mig under mitt första år i jipponämnden. Jag kandiderar till posten som Maskinsektionens kassör då jag har intresse för ekonomi och vill fördjupa min insikt i såväl Maskinsektionens verksamhet som mina kunskaper inom bokföring. Jag förstår att posten kräver att man kan lägga ner lite tid på den och det är jag beredd på att göra. Det är ett stort ansvar att förvalta sektionens ekonomi och då är det även viktigt att man är noggrann. Jag har talat med sittande kassör om postens och känner mig väl införstådd i förutsättningarna för denna. Mvh Joakim Zenk s beskrivning Joakim går andra året på Design och produktframtagning och har tidigare på Maskinsektionen engagerat sig i Jipponämnden och M-formatarna och han kommer att vara ordförande för den senare under nästa läsår. Han har inga tidigare erfarenheter av att arbeta med ekonomi, men säger sig ha ett intresse och att han har pratat med sittande kassör för att skapa sig en bild av vad posten innebär. Joakim uttrycker viss oro för att posten innebär väldigt mycket ansvar och att den kräver mycket tid men säger att han skulle göra sitt yttersta för att få in en rutin för att göra ett bra arbete. Han nämner också att varje nämnd skulle kunna ha en bokföringsansvarig för att underlätta arbetet. Han säger sig inte ha en så tydlig bild av hur styrelsen fungerar men vill som styrelsemedlem arbeta för att gynna alla sektionens medlemmar valberedningen@m.kth.se Stockholm 2 (35)

3 Referenser som pratat med tror att Joakim skulle göra ett bra jobb som kassör och säger att han har gett ett seriöst intryck. De bekräftar s bild av att Joakim är lite orolig för att det kommer bli för mycket arbete men tror att det inte ska vara något problem då han kan få stöttning av revisorer och tidigare kassörer. De tror att hans största utmaning skulle bli att få jobba på att vara hård i vissa lägen och inte alltför snäll. s utlåtande tycker att Joakim ger ett seriöst men något osäkert intryck under intervjun till kassör. tror, med stöd från referenser, att Joakim skulle göra ett bra jobb på posten då han ses som lugn och seriös. Att han har pratat med sittande kassör ser som mycket positivt då han har skapat sig en bild av hur han skulle vilja jobba på posten. uppmanar SM att fråga Joakim mer om hur han ser på ansvaret och tidsåtgången då detta verkar oroa honom. väljer att förorda Joakim till rollen som kassör valberedningen@m.kth.se Stockholm 3 (35)

4 Koordinator Till posten som koordinator har sökt en person som finner intresse av att engagera sig i Styrelsearbetet samt är intresserad av att genomföra de administrativa uppgifter som arbetet innebär. Koordinatorn ansvarar för att information från styrelsemötena når sektionens medlemmar, att styrelsens kommunikation med KNO upprätthålls samt protokollför styrelsemöten och SM. Därmed önskas den sökande vara strukturerad och kunna arbeta kontinuerligt. Totalt antal sökande: har inte fått in några ansökningar valberedningen@m.kth.se Stockholm 4 (35)

5 Styrelseledamot (2 stycken) Till posterna som styrelseledamöter har sökt personer som visar intresse för att utveckla och driva sektionen framåt. har sökt kandidater som kan presentera konkreta idéer och visioner på förbättringar, vara ansvarstagande och som brinner för att engagera sig för sektionen som helhet. Totalt antal sökande: 3 Angelika Brodka Karlsson Nils Henningsson Oscar Hällfors Angelika Brodka Karlsson Intervjuad av: Ida Nilsson och Christian Öhrman Personligt brev Hej SM! Jag heter Angelika Brodka Karlsson och går mitt andra år på Design och Produktframtagning. Jag söker till ledamot i styrelsen eftersom jag tycker styrelsearbetet är själva hjärtat i en organisation och därför mycket viktigt och intressant. Det är här som sektionen utvecklas och styrelsen hjälper till med den utvecklingen. Styrelsearbete är något som jag har erfarenhet av då jag sitter i min scoutkårs styrelse just nu som ledamot och har gjort det i 3 år. Samt att jag har suttit i Maskins styrelse under förra året som sekreterare. Dessa erfarenheter gör att jag har en bra uppfattning om vad arbetet går ut på och hur en styrelse arbetar. Efter att ha pausat från styrelsen ett år känner jag mig väldigt redo att gå med igen. Vänliga hälsningar, Angelika s beskrivning Angelika går andra året på Design- och produktframtagningsprogrammet. Hon har tidigare suttit som sekreterare i styrelsen men kandiderar nu till styrelseledamot då det enligt Angelika är det hon verkligen ville från början. Hon uttrycker en vilja att på posten jobba nära nämnderna och hon tycker att Maskinsektionen är en väl fungerande och ambitiös sektion; något hon vill vara med att förvalta. Andra hjärtefrågor för Angelika är att få fler att engagera sig vid sektionen. En liten andel av teknologerna vid M- och P-programmen är idag aktiv, något hon tror beror på omfattningen av det arbete varje enskild måste lägga ned. Med sitt tidigare engagemang i styrelsen anser Angelika sig van vid det ansvar och den seriositet som krävs. Hon säger sig dock se en valberedningen@m.kth.se Stockholm 5 (35)

6 utmaning i att få saker gjorda direkt och inte skjuta dem på framtiden. På frågan om var hon ser sektionen om fem år svarar hon att hon vill se procentuellt fler sektionsaktiva, att strukturen som helhet ser ut som den gör idag men att det ska vara lättare att komma med i föreningar eller nämnder man söker till. s utlåtande Angelika ger ett seriöst och drivet intryck under intervjun och tror att hon skulle göra ett bra jobb som styrelseledamot. Hon har erfarenheter från tidigare styrelseuppdrag och idéer om hur hon vill arbeta i Maskinsektionens styrelse och för sektionen. väljer att förorda Angelika till rollen som styrelseledamot. Nils Henningsson Intervjuad av: Ida Nilsson och Christian Öhrman Personligt brev Hej, Jag heter Nils och går mitt andra år på P-programmet. Innan jag började på KTH så spenderade jag ett år i Helsingborg/Båstad och utbildade mig till kock. På fritiden är jag som den mest genetiska söderbon någonsin och tycker om mat, öl och surdeg. På sektionen har jag varit engagerad i spexet i två år som SM och dekor, varit med i mottagningen som nuppök och varit med i. Arbetet i gav mersmak och nu hoppas jag kunna arbeta för sektionen på lång sikt som en del av styrelsen. Sektionen betyder mycket för mig då jag har funnit många roliga saker att göra här, saker jag inte provat tidigare. Jag har även funnit saker jag skulle vilja förändra, t.ex. arbetsbördan för vår Valberedning. Med vänlig hälsning, Nils Henningsson s beskrivning Nils går sitt andra år på Design- och produktframtagningsprogrammet. Innan sin tid på KTH har Nils gått en gastronomisk restaurangutbildning och sen hans ankomst till sektionen har han hunnit med två år i Jubelspexet, phöst som nuppök samt är med i. Nils säger sig söka posten för att han är vill engagera sig djupare i sektionen och styra upp den interna strukturen, effektivisera SM och val av poster. Han uttrycker att han vill vara en länk mellan valberedning och styrelse. Han vill även jobba för att sektionen skall anordna fler mindre events för teknologer aktiva och icke aktiva. Nils har ingen tidigare erfarenhet av styrelseuppdrag och ser den nya nivån av ansvar som sin största personliga utmaning. Den arbetstid och -börda som åligger en styrelseledamot är något han anser sig vara beredd på. s utlåtande får intrycket av att Nils är driven att göra ett gott arbete för sektionen genom styrelsen. Att Nils sitter med i ser som en god merit. Detta har givit honom en överblick över många nämnders och föreningars verksamhet. Då styrelsen inte har något inflytande över, ställer sig frågande till hur kandidaten har tänkt förbättra s arbete från en styrelseposition. väljer att förorda Nils till rollen som styrelseledamot valberedningen@m.kth.se Stockholm 6 (35)

7 Oscar Hällfors Intervjuad av: Christian Öhrman och Linnea Kåwe Personligt brev Hej! Mitt namn är Oscar Hällfors och går mitt tredje år på maskinprogrammet. Jag har under året 14/15 suttit som ledamot i styrelsen och tidigare har jag även varit engagerad i klubbnissarna, spexet, phösningen och SkN. Nu söker jag återigen posten som ledamot. Anledningen till att jag valt att söka till ledamot igen är framförallt för att jag gillar den typ av arbete som styrelsen utför. Arbetet är utvecklande för en själv samtidigt som den bidrar till en ständig förbättring på sektionen. Jag tror även att det är bra om man har lite kontinuitet i styrelsen och att man försöker hålla kvar så många som möjligt för att snabbare kunna komma igång med arbetet och man har kunskap från tidigare som annars bara försvinner. Under mitt år i styrelsen har många tankar och idéer flugit förbi som jag gärna vill ta med mig till nästa års styrelse och jobba vidare med. En av dessa är bland annat tack till våra sektionsaktiva. Idag känner jag att det finns en brist i tacket och att folk inte får den uppskattning de förtjänar för sitt arbete i sektionen och jag tror att om man kan vända detta kanske fler vill engagera sig i sektionen och att fler tycker det är roligt. Hälsningar Oscar s beskrivning Oscar går tredje året på Maskinteknik. Utöver hans stora engagemang inom scouterna har han på sedan starten på KTH hunnit med såväl klubbnissarna, Jubelspexet, phösning som nuppök och HVM, Smörjkammarnämnden samt suttit som ledamot i Maskinsektionens styrelse. Enligt Oscar har uppdraget som tidigare ledamot givit honom en tydlig bild av hur styrelsen arbetar och vad man i styrelsen kan påverka. Han anser också att det är givande att göra något som inte bara är kul utan även nyttigt för sektionen. Oscar har varit i kontakt med sittande ordföranden som enligt Oscar uttryckt styrkan i kontinuitet i styrelsen, vilket har lockat Oscar att kandidera till ledamotsposten igen. Mål som Oscar tar upp som viktiga för honom på posten är att förändra attityden mot andra nämnder och föreningar än spexet och phösningen; att få folk att inse glädjen i att engagera sig i andra uppdrag, samt att utveckla sättet sektionen avtackar dess aktiva efter verksamhetsårets slut. Det Oscar uttryckt som sin största utmaning på posten som styrelseledamot är att ta tag i uppgifter direkt. Detta är något kandidaten själv säger sig vilja och vara tvungen att jobba på. s utlåtande anser att det breda engagemang inom såväl scouterna som i sektionens olika nämnder, föreningar och styrelse som Oscar bär med sig är något som talar väl för honom. Han ger intrycket av att vilja jobba för sektionens bästa och att ha en nyfikenhet för hur saker fungerar. Detta, i kombination med sina tydliga mål och visioner på posten, gör att tror att Oscar skulle göra ett bra jobb som styrelseledamot. väljer att förorda Oscar till rollen som styrelseledamot valberedningen@m.kth.se Stockholm 7 (35)

8 Studienämndens ordförande Till posten som Studienämndens ordförande har sökt en person som finner intresse av att engagera sig i och förbättra nuvarande och kommande teknologers studieförutsättningar. Studienämndsordföranden ska vara länken mellan lärare och elev, därför söker valberedningen en person som är lyhörd och en person som inte är rädd för att ge konstruktiv och beröm på möten med bland annat studievägledare, programansvariga och examinatorer. Totalt antal sökande: 1 Mimmi Isacsson Larsson Mimmi Isacsson Larsson Intervjuad av: Linnea Kåwe och Mark Ekvall Personligt brev Hej, Mitt namn är Mimmi Isacsson Larsson och jag läser första året på Design och Produktframtagning. Jag började studera på KTH direkt efter gymnasiet och jag trivs mycket bra, både med val av linje och skola. Jag har alltid tyckt att det är kul att engagera mig och jag har under mitt första år varit medlem i Studienämnden. Under den här tiden har jag fått se hur mycket Studienämnden kan påverka. Jag har tyckt det har varit mycket intressant och givande och känner därför att jag vill engagera mig mer. Jag söker rollen som SNO då jag tycker att Studienämnden gör ett otroligt viktigt arbete för att utbildningen på maskinsektionen ska bli så bra som möjligt. Som person är jag mycket strukturerad och det jag tar på mig, gör jag alltid hela vägen. Jag tycker att det är mycket viktigt att som ordförande lyssna på och ta till sig andras åsikter. Jag har tidigare erfarenhet som ledare från när jag var ordförande i min gymnasieskolas idrottsförening, vilket var mycket givande för mig. Jag hoppas att som SNO kunna få fler studenter medvetna om vad vi i Studienämnden gör och på så sätt kunna få fler att engagera sig för en bättre utbildning. Jag hoppas även på att kunna få en ännu bättre sammanhållning mellan medlemmarna i Studienämnden. s beskrivning Mimmi studerar första året på Design och produktframtagning. Hon kommer från Norrköping och gillar att sporta. Hon ser sig själv som en bra lyssnare med en förmåga att slutföra de uppdragen hon åtar sig. Hon tycker att hennes första år i Studienämnden har varit givande på flera sett, men framför allt roligt. Förtroendet och den ansvarsroll som ordförandeskapet skulle innebära anser hon vara ett naturligt steg och en utmaning hon gärna antar. Mimmi har tidigare erfarenheter inom ledarskap då hon varit ordförande i sitt gymnasiums idrottsförening och även varit ledare på ett sommarsportläger valberedningen@m.kth.se Stockholm 8 (35)

9 s utlåtande s åsikt är att Mimmi har god insikt i vad rollen som SNO innebär och är även medveten om vilken arbetsbelastning den medför. Hon har tidigare erfarenheter inom ledarskap vilket ses som ett stort plus. Dessutom tycker att det är positivt att Mimmi har idéer hur hon vill förbättra verksamheten. väljer att förorda Mimmi till rollen som Studienämndens ordförande valberedningen@m.kth.se Stockholm 9 (35)

10 M-PAS Rollen som Programansvarigstudent M innebär att man representerar M-programmet vid möten med ITM, programråd och utbildningsråd. Därför har sökt en person som är självgående och har ett stort ansvarstagande. Den sökande bör även ha ett engagemang för att förstå hur skolan fungerar och är uppbyggd en vilja att förbättra kvalitén på utbildningen. Totalt antal sökande: 2 Anders Karlsson Jacob Händestam Anders Karlsson Intervjuad av: Linnea Kåwe och Mark Ekvall Personligt brev Hej SM. Mitt namn är Anders Karlsson och är uppvuxen i Trollhättan (inte Värmland som de flesta tror). Under mitt sista år på gymnasiet var jag nollningsledare för en klass (motsvarande KPH), senare detta år satt jag även med i ledningsgruppen för ett event vid namn Utmaningen (en årlig sporttävling mellan de två äldsta gymnasierna i Trollhättan). Efter studenten jobbade jag i två år på GKN Aerospace AB som svetsare innan jag började mina studier på KTH Under mitt första år var jag klubbnisse och gick på våren med i maskineriet. Nu detta läsår har jag phöst som SprÖPO, är med i bussnämnden och sitter just nu som vikarierande verkstadsmästare för maskineriet tillsammans med Alex Jonsson. Nu till hösten phöser jag som SprÖPO. Jag söker nu rollen som M-Pas. Under mitt första år väcktes intresset för hur viktigt det är att studenternas åsikter på utbildningen förs vidare till lärare och ansvariga (de flesta som läst nummen kan nog relatera). Som M-Pas kommer jag förmedla de åsikter maskinstudenter i olika årskurser har om sin utbildning och jobba för att den ska bli bättre. Jag kommer göra mitt yttersta för att utbildningen ska bli så bra som möjligt! Ha det gött! Anders valberedningen@m.kth.se Stockholm 10 (35)

11 s beskrivning Anders läser just nu sitt andra år på M och har sedan han började på Maskin bland annat engagerat sig som Klubbnisse, suttit i Bussnämnden, varit vikarierande Verkstadsansvarig och phöst som SprÖPO. Han har tidigare varit intresserad av studiebevakning och Studienämnden men aldrig sökt. Han tror ändå att posten som Programansvarig student är något som han kan göra bra. Som M-PAS förväntar han sig kunna hålla god kontakt med studenter från olika årskurser och olika kretsar genom sina olika engagemang inom sektionen. Rent tidsmässigt tänker han att det är upp till en själv hur stor bördan blir, men han vill se till att hinna prata med folk och framföra deras åsikter. Han tycker att det är kul att snacka med folk och lära känna dem och hoppas därigenom snappa upp så många åsikter som möjligt. Anders menar att som Programansvarig student spelar inte hans egen åsikt någon roll, utan vad folk tycker. Man ska inte heller vara bra på att snacka, utan kunna lyssna och filtrera ut det som är viktigt. Han har en stor ambition att lyssna på studenterna på Maskinprogrammet och föra vidare deras åsikter samt att kunna påverka och förbättra utbildningen. s utlåtande tror att Anders engagemang och kontakt med övriga sektionen kommer vara till stor nytta i arbetet med att representera M-programmets studenter. Han har en förnuftig inställning till arbetsbördan och ansvaret som kommer med rollen som M-PAS och ser att Anders har en stor vilja att göra studenternas röst hörd. Han har ingen tidigare erfarenhet av studiebevakning eller kommunikation med ITM, men detta borde inte vara ett problem så länge samarbetet med P-PAS och Studienämndsordförande är väl fungerande. väljer att förorda Anders till rollen som M-PAS. Jacob Händestam Intervjuad av: Linnea Kåwe och Mark Ekvall Personligt brev Hej, Mitt namn är Jacob Händestam och jag går mitt tredje år Maskinprogrammet. Jag har sökt posten som Programansvarig Student för M-programmet. Eftersom min ansökan tydligen inte gick igenom så har jag nu sökt denna post i efterhand. Under mitt första år var jag med i Smörjkammarnämnden, mitt andra år var jag med i Moment och under detta år har jag varit engagerad i Studienämnden samt kommer att phösa som SprÖPO till hösten. Jag söker denna post då jag har, från detta års M-Pas, fått höra hur kul och givande det är! Jag vill därför ta över stafettpinnen för kommande period och fortsätta att bygga på det arbete som redan har utförts valberedningen@m.kth.se Stockholm 11 (35)

12 I och med att jag är med i Studienämnden detta år och är bra vän med detta år M-Pas har jag redan bra insyn i vilka projekt som pågår samt vad som krävs och förväntas av en som Programansvarig Student. Jag anser att jag passar bra som rollen för M-Pas då jag; är en flitig elev som kan representera alla studenter på M-programmet, har en bra insikt i det tidigare utförda arbetet av detta år M-Pas och ITM, vet vad som krävs av en i denna roll samt att jag faktiskt går tredje året på Maskinprogrammet och har således bra överblick över programmet och dess obligatoriska kurser. Jag vill fortsätta att förbättra kvalitén på utbildningen hos Maskinprogrammet med målet att bli den bästa utbildningen på KTH, således den bästa tekniska utbildningen i Sverige. Med vänliga hälsningar, Jacob Händestam s beskrivning Jacob är en ambitiös kille som går sitt tredje år på Maskin. Under sin tid på KTH har han engagerat sig i bland annat Smörjkammarnämnden och Moment och detta år är han aktiv inom Studienämnden och Phösningen. Under sitt år i Studienämnden har han tyckt att det har varit väldigt inspirerande att sitta i möten tillsammans med lärare, och har även fått prova på rollen som Programansvarig. Under sitt år som M-PAS vill han bland annat reda ut problem med årskurs tre, då han tycker att distributionen av poängen är ojämn över perioderna. Han har även tankar om antalet medlemmar i studienämnden då det verkar som att många faller bort under årets gång och då ett mindre antal kanske kan bidra till en bättre sammanhållning. Jacob förväntar sig att rollen som M-PAS kommer att bli jättekul och han ser väldigt positivt på samarbetet med P-PAS och Studienämndsordföranden. Han är väl medveten om vad rollen innebär och dess tidsbelastning då han i år har samarbetat med sittande M-PAS. Han tycker att en bra M-PAS ska ha ett kritiskt tänkande samt vara ödmjuk och ambitiös. s utlåtande ser att Jacob verkligen brinner för rollen som M-PAS och tror att hans engagemang och ledarerfarenheter kommer gynna honom i rollen. Han verkar ha en mycket god insikt i vad arbetet som M- PAS innebär och tror att Jacobs positiva inställning gör honom till en person som är lätt att samarbeta med. väljer därför att förorda Jacob till rollen som M-PAS valberedningen@m.kth.se Stockholm 12 (35)

13 P-PAS Rollen som Programansvarigstudent P innebär att man representerar P-programmet vid möten med ITM, programråd och utbildningsråd. Därför har sökt en person som är självgående och har ett stort ansvarstagande. Den sökande bör även ha ett engagemang för att förstå hur skolan fungerar och är uppbyggd en vilja att förbättra kvalitén på utbildningen. Totalt antal sökande: 1 Alex Jonsson Alex Jonsson Intervjuad av: Linnea Kåwe och Mark Ekvall Personligt brev Hej, Mitt namn är Alex Jonsson, Jag går just nu mitt tredje år på Design och Produktframtagning och har under hela min tid på programmet varit engagerad i Studienämnden. Jag söker nu posten som Programansvarig Student för P-programmet. Jag har engagerat mig i mycket olika saker på dessa tre år, men då studiebevakning är det absolut viktigaste vi kan göra på vår sektion har jag alltid valt att fortsätta med det. Efter tre år i studienämnden upphör arbetet, då mastersprogrammen inte bevakas på samma sätt. Jag känner dock att jag fortfarande har mer att ge, jag vill fortsätta att förbättra programmet för nästkommande studenter. Därför söker jag nu rollen som P-Pas, Det är en otroligt viktig roll som innebär att jag kommer kunna vara med och påverka i beslutsfattandet kring hur programmet skall utvecklas till det bättre i framtiden. När jag från början gick med i studienämnden hade jag ingen aning om hur stor kraft vi studenter faktiskt har att förändra och förbättra både kurser men även utbildningen som helhet. Efter mitt första år var det dock uppenbart att ITM är mycket angelägna om att ta till vara på våra åsikter, något som vi är väldigt lyckligt lottade för. Därför är det viktigt att vi som studenter tar tillvara på denna möjlighet och utnyttjar den för att göra vår röst hörd, jag vill fortsätta att representera den rösten. Som det ser ut i dagsläget har P-programmet genomgått stora förändringar för de som började ettan under HT14, min ambition är att utvärdera och följa upp hur dessa förändringar påverkat programmet, både på enstaka kursnivå men även som en helhet. Med vänliga hälsningar, Alex Jonsson valberedningen@m.kth.se Stockholm 13 (35)

14 s beskrivning Alex läser just nu sitt tredje år på P och har valt spåret Teknisk Design som master. Han har precis avslutat sitt tredje år i Studienämnden men känner sig inte färdig med studiebevakning då han anser detta vara det viktigaste vi har här på skolan. Alex ser rollen Programansvarig student som speciellt viktig då det behövs någon som har koll på programmet i framtiden och som har mycket att säga till om. I sin roll som Programansvarig student för P vill Alex ta chansen att kontrollera vad som händer på programmet och utvärdera vad utförda förändringar har fått för resultat innan man kan gå vidare med att göra större förändringar. Han lägger även vikt vid att P-PAS, M-PAS, Studienämndsordförande och Studienämnden skall har ett bra samarbete. Alex anser att han i rollen som P-PAS kommer ha förmågan kunna säga ifrån ifall "the big guys" vill göra en ändring som inte är bra. Han menar även att hans erfarenhet av hur man kommunicerar med ITM kommer vara gynnsam och att det där är viktigt att berätta HUR vi har det. Genom sitt engagemang i sektionen har han ett stort kontaktnät som bidrar till att han lättare snappar upp studenternas åsikter. s utlåtande anser att Alex erfarenhet av studiebevakning är en positiv erfarenhet för att representera P-programmets studenter. Han är väl insatt i hur programmet ser ut och har åsikter om hur utvecklingen skall hanteras. Han är även insatt i hur arbetsfördelningen för P-PAS ser ut och ger intrycket att vara uppmärksam, ansvarstagande och bra på att kommunicera. väljer att förorda Alex till rollen som P-PAS valberedningen@m.kth.se Stockholm 14 (35)

15 Näringslivsnämndens ordförande Posten som ordförande för Näringslivsnämnden kräver någon som ser vikten av att leda sektionens näringslivsverksamhet och verka för att studenter och företag kommer närmare varandra. Eftersom posten kräver en förmåga att samordna en grupp att arbeta mot samma mål har sett tidigare ledarerfarenheter eller tidigare erfarenhet av att jobba med näringslivsfrågor eller extern representation på andra sätt som meriterande. Totalt antal sökande: har inte fått in några ansökningar Stockholm 15 (35)

16 Kommunikationsnämndens ordförande Kommunikationsnämnden ansvarar för sektionens PR och kommunikation gentemot sina medlemmar samt M- och P-studenternas kommunikation gentemot sektionen. Därför har sökt en kandidat som är kreativ, kommunikativ, strukturerad samt ha en vilja och förmåga att driva igenom projekt. Totalt antal sökande: 1 Henrik Strömqvist Henrik Strömqvist Intervjuad av: Ida Nilsson och Christian Öhrman Personligt brev Hej jag heter Henrik och jag har sökt posten som KNO. Med tidigare efarenheter som PR-gruppen i spexet och medlem i KN anser jag mig vara lämplig som ny ordförande. Jag är väl bekant med de processer som sker inom ett kommunikationsarbete som t ex Facebook-kampanjer, affischering, märkestillverkning etc. Mina största kompetenser ligger inom grafisk design där främst affischdesign legat i framkant. Jag har goda kunskaper inom Photoshop och InDesign men även webdesign. Många ser mig som en ansvarstagande person, jag tar gärna på mig saker och ser till att det blir klara i tid. Under tidigare projekt i studierna har jag ofta tagit på mig ledarrollen, det är en position jag känner mig bekväm i. Utöver det är jag en kreativ person som gillar att bolla idéer med andra kreativa människor och brinner för skapandeprocessen. Mitt främsta mål för det kommande verksamhetsåret är att få upp en fungerande ny hemsida för Maskinsektionen. Med denna bakgrund anser jag mig själv besitta de erfarenheter och kompetenser som krävs för att axla positionen som ordförande för Kommunikationsnämnden. / Henrik Strömqvist, P valberedningen@m.kth.se Stockholm 16 (35)

17 s beskrivning Henrik går andra året på Design och produktframtagning och innan han började på KTH jobbade han i en klädbutik. Han har ett stort intresse för grafisk design, webbdesign och programmering och har även läst lite distanskurser inom området. På Maskinsektionen har han tidigare varit engagerad i Jubelspexets PR-grupp och är för närvarande med i Kommunikationsnämnden, där han främst har jobbat med att designa affischer. Genom sitt intresse för design, färg, form och typsnitt anser han sig ha bra koll på olika områden inom Kommunikationsnämnden, vilket han tror skulle vara en fördel i rollen som dess ordförande. Som KNO vill han bygga vidare på nuvarande gruppens arbete och särskilt fokusera på att förbättra sektionens grafiska profil och hemsida. Han vill även arbeta för att Kommunikationsnämnden ska vara en öppen, fri och kreativ nämnd som medlemmar ska vilja söka sig till. Han ser sig själv som en naturlig ledare och är mån om att skapa en bra laganda i gruppen. s utlåtande anser att Henrik är väl insatt i vad rollen som Kommunikationsnämndens ordförande innebär och han ger intrycket av att vara väldigt intresserad av nämndens arbetsområde. Han har konkreta idéer på vad han vill att nämnden ska arbeta vidare med och belyser även vikten av en god sammanhållning och öppenhet i gruppen, vilket ser som mycket positivt. väljer att förorda Henrik till rollen som Kommunikationsnämndens ordförande valberedningen@m.kth.se Stockholm 17 (35)

18 Smörjkammarnämndens ordförande Smörjkammarnämndens ordförande är ansvarig för Smörjkammarnämnden som har hand om den fysiska miljön i Maskinsektionens sektionslokal och dess uthyrning. har sökt en kandidat som visar på initiativtagande, planeringsförmåga och förmågan att motivera en grupp. Totalt antal sökande: har inte fått in några ansökningar valberedningen@m.kth.se Stockholm 18 (35)

19 Studiemiljöansvarig Studiemiljöansvarig är ansvarig för Studiemiljönämndens arbete, sektionens skyddsombud och representerar sektionen vid Studiemiljörådet och Jämlikhetsrådet. Denne har även som uppgift att tillsätta rollen som Jämlikhetsansvarig och agerar studerande skyddsombud. har sökt en person med starkt driv, ansvarstagande och en vilja förbättra studiemiljön. Totalt antal sökande: har inte fått in några ansökningar Stockholm 19 (35)

20 Vice Studiemiljöansvarig Vice Studiemiljöansvarig arbetar sida vid sida med Studiemiljöansvarig och bistår denne i aktuella frågor samt är sektionens biträdande skyddsombud. Posten kräver ett intresse för studiemiljöfrågor och drivkraft att genomföra eventuella förändringar i samråd med Studiemiljöansvarige. Som Vice Studiemiljöansvarig är det viktigt att man har en benägenhet att uppmärksamma brister i studiemiljön. Totalt antal sökande: har inte fått in några ansökningar valberedningen@m.kth.se Stockholm 20 (35)

21 Projektledare DoP Expo Till posten som projektledare för DoPExpo har sökt en driven person som har ett stort engagemang för projektet. Personen bör ha god organisationsförmåga och goda ledaregenskaper, samt vara initiativtagande. Som projekledare för DoPExpo är man ansvarig för de budgeterade medlen och har kontakten med lärare och företag, därför bör personen även vara ansvarstagande, noggrann och bra på att samarbeta. Totalt antal sökande: har inte fått in några ansökningar Stockholm 21 (35)

22 Idrottsledare Idrottsledaren leder Idrottsnämnden i sitt dagliga arbete att motivera sektionen till mer motion. Rollen kräver någon som har förmågan att kunna motivera och leda en grupp. Tidigare erfarenhet av ledarskap ses som positiva. Idéer om hur Idrottsledaren kan utveckla sitt och nämndens arbete är önskvärt. Totalt antal sökande: 1 Robin Falconer Robin Falconer Intervjuad av: Viktor Lindholm och Nils Henningsson Personligt brev Hej! Mitt namn är Robin Falconer och jag söker posten som Idrottsledare! Idrott är något som jag tycker är väldigt viktigt för att man ska kunna lyckas i skolan, dessutom är det väldigt roligt och ett enkelt sätt att träffa nya människor. Detta är troligtvis den största anledningen till att jag valt att lägga mycket tid under min uppväxt på just idrott, skolidrott som min egen karriär. Jag har provat allt från fotboll till ultimate frisbee, lagsporter som individuella sporter. De senaste åren har fokus lagts på segling och löpning där jag tävlar och är med så mycket som möjligt. Under mitt första år på KTH har jag varit med i IN och klubbnissarna där jag har fått ta ansvar och jobba med olika personer vilket har varit väldigt lärorikt och kul! Jag tror min största merit till posten som Idrottsledare är det jag gjorde under mitt sabbatsår efter gymnasiet. Under nio månader jobbade jag ombord ett kryssningsfartyg där jag ansvarade för Sports Team, vilket innebär att jag var Head of Sports på en grupp om 4-5 personer. Uppgifterna var många såsom skriva rapporter, mottaglig för gäster och kapten & hotell chefen, samt se till att dagens sport aktiviteter flöt på. Jobbet som Head of Sports har varit extremt lärorikt där jag jobba med många olika typer av människor från jordens alla hörn samt att få leda en grupp och göra något som de flesta uppskattar nämligen underhålla sig i sportvärlden! J Vänliga hälsningar, Robin Falconer valberedningen@m.kth.se Stockholm 22 (35)

23 s beskrivning Robin är född -94 och uppvuxen i Danderyd. Under sin gymnasietid var han mycket engagerad i idrotten och medverkade i ett utbyte mellan skolor där man samlades och idrottade ihop. Efter gymnasiet tog han ett sabbatsår och jobbade på ett kryssningsfartyg där han lärde gästerna att t.ex. segla jolle och blev senare befordrad till chef över gruppen han var med i. Han är även skidlärare och har varit ansvarig för skidskolan i Sollentuna. Robin har varit med i Idrottsnämnden under året som gått och har varit med och organiserat Lopp för Hopp och varit ansvarig för måndagsjoggen. Han har även ansvarat för en del endagsaktiviteter. Som idrottsledare vill Robin ta en aktiv roll där han själv gör mycket av förarbetet. Han vill öka storleken på måndagsjoggen och få fler små aktiviteter med i schemat för att ha saker att göra under hela året. Han ser även positivt på ett samarbete med indek för någon aktivitet. Robin tycker det är viktigt att vara ute med information om INs arrangemang i tid så gemene maskinare kan göra tid för det. MASK tycker Robin har fungerat bra men han skulle gärna se att man gör mer tillsammans under resan. s utlåtande Robin framstår som en aktiv person som gillar ansvar och att få saker gjorda, vilket bekräftas av referenser. Hans tidigare erfarenheter som både seglar- och skidinstruktör ser som positiva. Som medlem i Idrottsnämnden har Robin under året fått insikt i hur nämnden fungerar och han har flera idéer om hur man kan förändra och förbättra Idrottsnämndens arbete under året. väljer att förorda Robin till rollen som Idrottsledare valberedningen@m.kth.se Stockholm 23 (35)

24 Festledare Festledarens uppgift är att rekrytera och ansvara över Festgruppen, vilka under ledning av Festledaren ska anordna två stycken SAGA (Sektionsaktivas gasque) och minst en gasque för Maskinsektionens alla medlemmar. Festledaren är ansvariga för Festgruppens budgeterade medel och även för uppdatering av en festguide. Posten som Festledare kräver därmed en organisatorisk, kommunikativ och kreativ förmåga. Totalt antal sökande: har inte fått in några ansökningar Stockholm 24 (35)

25 Jippomästare Till posten som Jippomästare har sökt en kandidat med en stor vilja att organisera jippon för att roa sina medstudenter på Maskinsektionen. Eftersom Jippomästaren leder Jipponämnden är det önskvärt att kandidaterna är organiserade, har tidigare erfarenheter av ledarskap och besitter en förmåga att motivera och engagera en grupp. ser gärna att kandidaterna har konkreta idéer för vilka jippon som kan komma att utföras och mål för hur Jipponämnden ska utvecklas det kommande halvåret. Totalt antal sökande: 1 Max Lindgren Max Lindgren Intervjuad av: Rebecca Lind och Joel Mars Bodell Personligt brev Hej! Efter att ha spenderat snart ett år i jipponämnden är jag övertygad om att det är något jag vill bidra till att driva vidare. Att vara del av en nämnd vars explicita mål är att skapa en roligare vardag på sektionen har varit väldigt kul och givande. Min erfarenhet av nämndens arbete tycker jag ger mig goda möjligheter att föra dess tradition vidare samtidigt som jag hoppas på att kunna utveckla och bredda nämndens aktiviteter. Rollen som ledare har jag erfarenhet av från olika sammanhang. Som scout sedan tjugo år tillbaka har jag under åren lett grupper i många olika sammanhang, som scoutledare, patrulledare, som funktionär på läger i form av guide och ledare för olika former av aktiviteter. Jag har även jobbat med att utbilda personal i system sålda av företaget Momentum från vilket jag för tillfället är tjänstledig. Jipponämnden har en fantastisk position för att bredda sektionens utbud av icke alkoholrelaterade aktiviteter och därigenom förhoppningsvis tilltala en bredare publik. Jag har älskat spel och lekar så länge jag kan minnas och har där mycket inspiration att hämta och om jag blir vald ser jag fram emot att hitta ett inspirerat team med spännande idéer. Med vänliga hälsningar Max Lindgren valberedningen@m.kth.se Stockholm 25 (35)

26 s beskrivning Max går sitt första år på Design och Produktframtagning och har under året varit delaktig i Jipponämnden. Där har han varit engagerad, haft väldigt roligt och söker därför rollen som Jippomästare. Han har före sin tid på KTH arbetat som spelprogrammerare och har dansat i flera år, bland annat jitterbugg. Vid sidan av detta har han stor erfarenhet inom scouterna och har däribland anordnat läger, hajker och har även lett grupper. Som Jippomästare vill Max fortsätta i samma anda som under hans aktiva år i Jipponämnden, men strävar även efter att utveckla och anordna större evenemang. Han är mån om att undersöka vad den övriga sektionen anser om Jipponämndens arrangemang och vill med hjälp av det utveckla nämnden. s utlåtande anser att Max verkar vara väl medveten om vad posten som Jippomästare innebär efter sitt första år i nämnden. Han har konkreta idéer på framtida arrangemang (exempelvis LAN och paintball) och vill även utveckla de tidigare aktiviteterna. Han säger sig själv inte vara så organisatorisk och kan ha svårt för planering, men eftersom han är väl medveten om detta och vill bli bättre, tror inte att det kommer bidra till några problem. Han tycker att arbetet inom Jipponämnden är väldigt roligt och tror därmed att han kommer ha lätt att motivera och engagera en grupp. Han har dessutom sedan tidigare lämplig erfarenhet inom ledarskap, vilket ytterligare stärker hans lämplighet som Jippomästare. väljer att förorda Max till rollen som Jippomästare valberedningen@m.kth.se Stockholm 26 (35)

27 Tomtemor/Tomtefar Till posten som Tomtemor/Tomtefar har sökt personer som brinner för att arrangera fest. Eftersom Tomtemor/Tomtefar har det yttersta ansvaret för Maskinsektionens största fest är det önskvärt att kandidaten är organiserad, har tidigare erfarenheter av ledarskap och besitter en förmåga att motivera och engagera en grupp. Det är även meriterande med tidigare erfarenhet av att arrangera fester. Totalt antal sökande: har inte fått in några ansökningar Stockholm 27 (35)

28 Verkmester Verkmester leder Osquar Mutter i sin verksamhet och bör vara musikintresserad och ha en god förmåga att samordna gruppen. Det är önskvärt att kandidaten har idéer på hur Osquar Mutters verksamhet ska utvecklas. Totalt antal sökande: har inte fått in några ansökningar valberedningen@m.kth.se Stockholm 28 (35)

29 Verkstadsansvarig Till posten som verkstadsansvarig har sökt en kandidat med ett stort intresse för verkstadsarbete, god organisationsförmåga samt förmågan att motivera och leda en grupp människor. Det är önskvärt att kandidaten har idéer om hur Maskineriet ska utvecklas. Totalt antal sökande: har inte fått in några ansökningar Stockholm 29 (35)

30 Busshusse Bussnämnden ansvarar för M-bussens och Altenbilens välmående. Därför har sökt en Busshusse som med fördel är bilintresserad, gillar att meka och kan ta ansvar för att sköta administrativa uppgifter. Totalt antal sökande: 2 Anders Karlsson Claes Hallström Anders Karlsson Intervjuad av: Ida Nilsson och Christian Öhrman Personligt brev Hej SM. Mitt namn är Anders Karlsson och är uppvuxen i Trollhättan (inte Värmland som de flesta tror). Under mitt sista år på gymnasiet var jag nollningsledare för en klass (motsvarande KPH), senare detta år satt jag även med i ledningsgruppen för ett event vid namn Utmaningen (en årlig sporttävling mellan de två äldsta gymnasierna i Trollhättan). Efter studenten jobbade jag i två år på GKN Aerospace AB som svetsare innan jag började mina studier på KTH Under mitt första år var jag klubbnisse och gick på våren med i maskineriet. Nu detta läsår har jag phöst som SprÖPO, är med i bussnämnden och sitter just nu som vikarierande verkstadsmästare för maskineriet tillsammans med Alex Jonsson. Nu till hösten phöser jag som SprÖPO. Jag söker nu rollen som busshusse då jag har, och alltid har haft ett stort intresse för tekniska och mekaniska prylar. Sedan tidig ålder mekade jag med cyklar som med tiden eskalerade till mopeder och till sist bilar. Jag kommer lägga ner mycket arbete på att få uthyrningsmöjligheterna mer välkända, inte bara på maskin utan hela KTH. Med andra ord, jobba för att uthyrningen ska öka och på det sättet minska förlusterna för sektionen av att äga bussen. Ha det gött! Anders valberedningen@m.kth.se Stockholm 30 (35)

31 s beskrivning Anders går andra året på Maskinprogrammet och jobbade som svetsare, där han även lärde upp sina efterträdare innan han började på KTH. På Maskinsektionen har han tidigare varit klubbnisse, arbetat på SAGA, varit med i SprÖPO och är i år med i Bussnämnen och i Maskineriet där han har rollen som vikarierande Verkstadsmästare. Han har ett stort intresse för tekniska och mekaniska prylar och har länge mekat med cyklar, mopeder och bilar på fritiden. Han tycker att det är roligt att vara med i Bussnämnden och hans vision som busshusse är att få M-bussen välkänd över hela KTH för att öka uthyrningen med målet att få bussen att bli självförsörjande. För att göra detta vill han använda dekaler, sätta upp affischer och göra en reklamfilm. Han tycker att det är viktigt att arbetet som busshusse görs tillsammans med en grupp eftersom det annars kan bli för mycket arbete. För att öka gruppsammanhållningen vill Anders göra saker med nämnden och ger som exempel att åka på road trip med bussen. s utlåtande tycker att Anders är väl kvalificerad för posten som busshusse då han är intresserad av och har tidigare erfarenheter av att meka. Att han också har visioner om hur han vill utveckla Bussnämnden ser som positivt. väljer att förorda Anders till rollen som busshusse. Claes Hallström Intervjuad av: Ida Nilsson och Christian Öhrman Personligt brev Jag heter Claes Hallström och går mitt andra år på M. Jag kandidaterar till posten som busshusse. Jag tror att jag kommer kunna göra ett bra jobb, eftersom jag arbetat mycket med fordon tidigare i mitt yrkesliv både administrativt och att laga dem. Utöver att jag haft med fordon att göra i tjänsten så brukar jag tvångsmässigt köpa bilar som maximalt kostar 5000kr, vilket också leder till att man får bra erfarenheter av bilar. Det leder också till att man kan få skäll från sin flickvän emellanåt, men man får ta fördelarna mot nackdelarna. Mvh Claes Hallström s beskrivning Claes går sitt andra år på Maskinprogrammet och har tidigare arbetat som teknisk officer inom försvaret där han varit chef för en grupp mekaniker, utbildat mekaniker och varit ansvarig för lastbilar och vapen. Han säger att han söker till busshusse eftersom han saknar att skruva och som busshusse vill han se till att Bussnämnden är en plats för de medlemmar som tycker om att skruva eller har en vilja att lära sig. Målet med nämndens arbete som Claes ser det är att hyra ut M-bussen och Altenbilen så mycket som möjligt och han vill göra mer reklam för uthyrningen så att alla vet om vad det kostar. Han tycker även att det är viktigt att försöka skära ner på reparationskostnader. Han ser inte arbetet som betungande och säger sig tycka om dokumentation och rutiner. Det svåraste med att vara busshusse tror Claes är att göra avvägningen av vilka reparationer nämnden kan göra själv och när det bör gå vidare till verkstaden valberedningen@m.kth.se Stockholm 31 (35)

32 s utlåtande anser att Claes är väl kvalificerad för rollen som busshusse då han har lång erfarenhet från sitt tidigare arbete inom försvaret. ser det även som positivt att han har visioner om hur han skulle vilja utveckla Bussnämnden framöver. väljer att förorda Claes till rollen som busshusse Stockholm 32 (35)

33 Förste kastare Förste kastaren är Kungliga Maskinsektionens Dartklubbs ledare. Föreningen har som syfte att vara en mötesplats för alla medlemmar på sektionen som har intresse för dart och kulturen därikring. Kandidaten till förste kastare bör därför gilla dart, vara initiativrik och ha en förmåga att motivera grupper. Totalt antal sökande: 1 Petri Suoranta Petri Souranta Intervjuad av: Ida Nilsson och Christian Öhrman Personligt brev Hej SM! Jag heter Petri Suoranta och läser mitt andra år här på maskin. När jag inte studerar så hänger jag med kompisarna eller spelar spel med brorsan. Spelar även diverse instrument som t.ex. gitarr och synth. Utöver det så gillar jag att hänga med KMDK och därav söker jag till förste kastare. Jag är för närvarande aktiv i Smörjkammarnämnden samt KMDK och har varit en klubbnisse en gång i tiden. Jag har plockat upp mycket erfarenhet på vägen och känner mig redo att ta en ledarroll. Som en av KMDKs kastare har jag varit med och hjälpt till med phösningen, anordna dasque (dartklubbens gasque) och mm. Det jag vill göra med KMDK är att vi ska synas mera. Det skulle vara grymt om vi skulle kunna sätta upp en permanent darttavla i nya Smörjis, då vi kommer få mer plats. Och eventuellt kunna capsa i Smörjis, för caps är awesome. Jag kommer även se till att det kommer upp fler event med KMDK så alla som vill kan lägga undan studierna och komma och hänga med oss. Med Vänliga Hälsningar Petri Suoranta s beskrivning Petri går andra året och har vid sidan av skolan engagerat sig i Smörjkammarnämnden, i Kungliga Maskinsektionens Dartklubb och i klubbnissarna. Han säger sig söka posten som förste kastare då uppgiften låter rolig, han tycker om de som är med och han vill driva föreningen framåt. Hans hjärtefrågor som kandidat till posten är att genom ha fler events få fler att söka sig till föreningen, att få tillstånd att bedriva capsning i Smörjis och att förbättra föreningens inre kommunikation. Petri har inte tidigare varit ledare för en grupp av KMDKs storlek men säger sig vara redo för uppgiften. s utlåtande tror att Petri, som flerårig medlem i KMDK och med ett brinnande intresse för föreningens verksamhet, skulle axla rollen som förste kastare väl. Han har tydliga idéer och visioner om hur verksamheten i föreningen kan utvecklas, vilket ser som positivt. väljer att förorda Petri till rollen som Förste kastare valberedningen@m.kth.se Stockholm 33 (35)

34 Spexdirecteur Spexdirecteuren leder Jubelspexet och är en roll som kräver goda ledaregenskaper samt god organisationsförmåga. har framför allt letat efter personer som visar stort intresse för spexet och hur man kan göra det bättre för både medlemmarna och publiken. En god förmåga att kommunicera inom och leda chefsgruppens arbete samt en förståelse för postens samordningsfunktion är mycket viktig. Totalt antal sökande: 3, varav 2 har dragit tillbaka sin kandidatur. Sara Ström och Tomas Fredriksson Sara Ström och Tomas Fredriksson Intervjuad av: Viktor Lindholm och Nils Henningsson Personligt brev Hej alla Maskinare och Jubelspexlovers! Vi heter Sara Ström och Tomas Fredriksson, och går båda andra året på M respektive P. Vi har båda ett brinnande intresse av att engagera oss i sektionen och Jubelspexet är något vi båda funnit extra engagemang i. Tomas har varit med i Orquestern i två år och nu senast som chef, Sara har senaste året varit med i SM. Vi har tillsammans sökt den här posten för att vi trivs och jobbar väldigt bra ihop, samt att vi båda är angelägna om att Jubelspexet ska bibehålla samma höga nivå som det tidigare gjort samt förbättra spexupplevelsen för alla spexare och publiken. Vi är övertygade om att tack vare vårt gemensamma driv och vår vilja kommer göra ett bra arbete som spexdirecteurer Eftersom Sara inte tidigare har varit med i chefsgruppen i spexet kan detta leda till höjda ögonbryn och frågor, men vi är helt övertygade om att detta inte kommer påverka vårt arbete. Vi är båda väldigt drivna och Sara är under året med i phösningens chefsgrupp, vilket kan vara meriterande. Vi tror att det snarare ligger i engagemanget och viljan att utveckla och leda snarare än att ha varit med i en chefsgrupp. Vi har tidigare erfarenhet av att samarbeta under stressade förutsättningar, samt leda en grupp, då vi båda arbetade tillsammans i KPH under phösningen. Våran vision om hur spexet ska utvecklas är densamma och vi är helt överens om hur slutupplevelsen ska vara. Vi är båda drivna personer som drar åt exakt samma håll. Därför kommer det bli en klar och tydlig ledning, och på så sätt lättare föra vidare våra idéer till chefsgruppen. Något ytterligare som vi kan komplettera varandra med är våra tidigare erfarenheter. Tomas har god insikt i scengrupperna och hur den biten av spexet fungerar, medans Sara har en god insikt i de ekonomiska bitarna samt engagemanget utanför scen. Vårt största mål med Jubelspexet 2016 är att alla spexare ska vakna upp efter slutfesten och känna att det har varit det roligaste de gjort under året. Vi vill att det ska vara en lärorik, social resa valberedningen@m.kth.se Stockholm 34 (35)

Valberedningen för 2014/2015 tillsattes under Sommar-SM 2014 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av:

Valberedningen för 2014/2015 tillsattes under Sommar-SM 2014 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: VALHANDLINGAR Sammansättning för 2014/2015 tillsattes under Sommar-SM 2014 efter fri nominering. består detta verksamhetsår av: Ida Nilsson, P10 Viktor Lindholm, M11 Rebecca Lind, M12 Joel Mars Bodell,

Läs mer

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av:

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: VALHANDLINGAR Sammansättning för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. består detta verksamhetsår av: Christoffer Bator, P13 Johanna Dolk, P11 Erik Hedin, M13 Gustav Johansson,

Läs mer

Valberedningen för 2014/2015 tillsattes under Sommar-SM 2014 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av:

Valberedningen för 2014/2015 tillsattes under Sommar-SM 2014 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: VALHANDLINGAR Sammansättning för 2014/2015 tillsattes under Sommar-SM 2014 efter fri nominering. består detta verksamhetsår av: Ida Nilsson, P10 Viktor Lindholm, M11 Rebecca Lind, M12 Joel Mars Bodell,

Läs mer

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av:

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: VALHANDLINGAR Sammansättning för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. består detta verksamhetsår av: Christoffer Bator, P13 Johanna Dolk, P11 Erik Hedin, M13 Gustav Johansson,

Läs mer

Valberedningen för 2013/2014 tillsattes under Vår-SM 2013 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av:

Valberedningen för 2013/2014 tillsattes under Vår-SM 2013 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: VALHANDLINGAR Valberedningen Sammansättning Valberedningen för 2013/2014 tillsattes under Vår-SM 2013 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: Carl Edman Linn Emilsson Nina Haskovec

Läs mer

Valberedningen för 2014/2015 tillsattes under Sommar-SM 2014 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av:

Valberedningen för 2014/2015 tillsattes under Sommar-SM 2014 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: VALHANDLINGAR Sammansättning för 2014/2015 tillsattes under Sommar-SM 2014 efter fri nominering. består detta verksamhetsår av: Ida Nilsson, P10 Viktor Lindholm, M11 Rebecca Lind, M12 Joel Mars Bodell,

Läs mer

Valberedningen för 2013/2014 tillsattes under Vår-SM 2013 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av:

Valberedningen för 2013/2014 tillsattes under Vår-SM 2013 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: VALHANDLINGAR Valberedningen Sammansättning Valberedningen för 2013/2014 tillsattes under Vår-SM 2013 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: Carl Edman Linn Emilsson Nina Haskovec

Läs mer

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Vice Ordförande Oskar Giescke... 2 Vice Ordförande, Kommunikationsansvarig Helena Falk... 2 Ordförande Konstwerket Martin Gutsch... 3 Ordförande Jämlikhetsnämnden Elin

Läs mer

har valberedningen genomfört intervjuer med de sökande samt talat med referenser vid behov

har valberedningen genomfört intervjuer med de sökande samt talat med referenser vid behov Sammansättning Valberedningen för 2013/2014 tillsattes under Vår-SM 2013 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: Carl Edman Linn Emilsson Nina Haskovec Johan Nilsson Johanna

Läs mer

Styrelsekandidaturer. Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer

Styrelsekandidaturer. Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer Styrelsekandidaturer Ordförande Sofia Carlsbrand: Jag heter Sofia Carlsbrand, går mitt tredje år på programmet och pluggar just

Läs mer

Postbeskrivningar inför SM-1

Postbeskrivningar inför SM-1 Postbeskrivningar inför SM-1 Innehåll Styrelsen... 2 Ettans representant... 2 Klubbmästare... 3 Andra förtroendevalda... 3 Vice SNO... 3 Sektionslokalsansvarig... 4 Valberedning... 4 Webmaster... 4 Revisor...

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen är fortfarande växande och det är viktigt att verksamheten under 2013-2014 präglas av att antalet programstuderande

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015. Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015. Sektionen för Energi och miljö juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen börjar nu gå mot sin slutfas av växande, och programmet kommer under verksamhetsåret examinera sina första studenter. Det kommer

Läs mer

Postbeskrivningar inför Val-SM

Postbeskrivningar inför Val-SM Postbeskrivningar inför Val-SM Innehåll Styrelsen... 2 Ordförande... 2 Vice ordförande... 3 Sekreterare... 4 Programansvarig student (PAS)... 4 Studienämndens Ordförande (SNO)... 4 Näringslivsgruppens

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG Postbeskrivningar KASSÖR Du kommer vara projektledarens högra hand genom att ständigt ha en uppdaterad bild av det ekonomiska läget tillgängligt för att möjliggöra snabba beslut. Du arbetar strukturerat

Läs mer

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott!

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Vill du vara med och engagera dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? engagerar hundratals medlemmar som alla brinner för personalfrågor

Läs mer

Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott!

Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott! Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott! Vill Du vara med och engagera Dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? Personalvetare i Lund engagerar

Läs mer

Postbeskrivningar inför Val-SM

Postbeskrivningar inför Val-SM Postbeskrivningar inför Val-SM Innehåll Styrelsen... 2 Ordförande... 2 Vice ordförande tillika sekreterare... 2 Kassör... 2 Kommunikationsansvarig tillika webmaster... 3 Ledamot med ansvar för studiefrågor...

Läs mer

Ordförande för näringsliv:

Ordförande för näringsliv: Ordförande för näringsliv: LINNEA JOHANSSON Hej, jag heter Linnéa och vill söka till ordförande för näringslivet. Jag är en social tjej som är väldigt driven. Det jag tidigare har varit med på inom Karlekon

Läs mer

Innehåll. Material Valberedningsguide Uppdaterad: 2015-01- 27 Sida 2 av 7

Innehåll. Material Valberedningsguide Uppdaterad: 2015-01- 27 Sida 2 av 7 Sida 2 av 7 Innehåll Information till valberedningen... 3 Inför årsmötet... 4 Att sätta ihop kravprofiler... 4 Saker att ta ställning till... 5 Att hålla informationsmöte... 5 Att förbereda en intervju...

Läs mer

Postbeskrivningar inför Val-SM

Postbeskrivningar inför Val-SM Postbeskrivningar inför Val-SM Innehåll Styrelsen... 2 Ordförande... 2 Vice ordförande... 3 Sekreterare... 4 Jämlikhetsnämndens ordförande... 4 Studienämndens Ordförande (SNO)... 4 Näringslivsgruppens

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö Reviderad 2014-09- 18 Sektionen Sektionen börjar nu gå mot sin slutfas av växande, och programmet kommer under verksamhetsåret examinera

Läs mer

ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14

ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14 ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14 Vilken post har du och vad fick dig att söka? Som ordförande i FF kommer du tillsammans med fyra andra personer att leda FF-möten för alla s universitets

Läs mer

Reglemente Sektionen för Energi och Miljö

Reglemente Sektionen för Energi och Miljö Reglemente Sektionen för Energi och Miljö 1 Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Ändamål... 3 1.2 Reglementsändringar... 3 2 Förtroendevalda... 3 2.1 Ordförande... 3 2.2 Vice Ordförande... 3 2.3 Sekreterare...

Läs mer

ORDFÖRANDES ARBETSUPPGIFTER BESTÅR TILL HUVUDSAK AV: NUVARANDE ORDFÖRANDE OSCAR BESKRIVER POSTEN SÅHÄR:

ORDFÖRANDES ARBETSUPPGIFTER BESTÅR TILL HUVUDSAK AV: NUVARANDE ORDFÖRANDE OSCAR BESKRIVER POSTEN SÅHÄR: POSTBESKRIVNINGAR ORDFÖRANDE Som ordförande i FF-styrelsen kommer du tillsammans med fyra andra personer att leda möten för att samordna festeristvärlden. Dessa möten är till för att underlätta samarbetet

Läs mer

Vice- /Ordförande. Valberedningen har valt att till posten som Vice/Ordförande 2016/2017 nominera Herman Svensk.

Vice- /Ordförande. Valberedningen har valt att till posten som Vice/Ordförande 2016/2017 nominera Herman Svensk. Vice- /Ordförande har valt att till posten som Vice/Ordförande 2016/2017 nominera Herman Svensk. Herman läser just nu sitt första år på Industriell Ekonomi. Han är en lugn, ambitiös och driftig person

Läs mer

HANDLINGAR VINTERSEKTIONSMÖTE 2013-12-03 KUNGLIGA MASKINSEKTIONEN, THS

HANDLINGAR VINTERSEKTIONSMÖTE 2013-12-03 KUNGLIGA MASKINSEKTIONEN, THS HANDLINGAR VINTERSEKTIONSMÖTE 2013-12-03 KUNGLIGA MASKINSEKTIONEN, THS Version utan valhandlingar FÖREDRAGNINGSLISTA Kungliga Maskinsektionen, THS Sektionsmöte 2013-12-03 kl 17.17 i sal M1 * = Bilaga finns

Läs mer

Postbeskrivningar inför Val-SM: Förtroendevalda

Postbeskrivningar inför Val-SM: Förtroendevalda Postbeskrivningar inför Val-SM: Förtroendevalda Innehåll: Vice SNO... 2 Vice NLG... 2 Den som säljer grejer (DSSG)... 3 Sektionslokalsansvarig... 3 Valberedning... 3 Boll-Kalle... 3 Webmaster... 4 Revisor...

Läs mer

Förslag på intervjufrågor:

Förslag på intervjufrågor: Förslag på intervjufrågor: FRÅGOR OM PERSONENS BAKGRUND 1. Var är du uppväxt? 2. Om du jämför din uppväxt med andras, hur skulle du ranka din egen uppväxt? 3. Har du några syskon? 4. Vad gör de? 5. Vilka

Läs mer

BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER

BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER 1 BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER Det åligger alla förtroendevalda att; Vara engagerad i de frågor som föreningen driver Följa föreningens policys Vid förtroendeperiodens slut lämna in en verksamhetsberättelse

Läs mer

Nomineringar Valberedningen nominerar Föreningen Samhällsvetarnas styrelse för verksamhetsåret 2015/2016 enligt följande:

Nomineringar Valberedningen nominerar Föreningen Samhällsvetarnas styrelse för verksamhetsåret 2015/2016 enligt följande: Nomineringar 2015 Valberedningen nominerar Föreningen Samhällsvetarnas styrelse för verksamhetsåret 2015/2016 enligt följande: Ordförande: Gustaf Palmér Vice Ordförande: Karin Rehnberg Kassör: Oscar Lindquist

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL. Närvarande. Frånvarande. Styrelsemöte nr 3, 2012-09-20, Smörjkammaren. 1 Mötets öppnande. 2 Formalia. 2.1 Eventuella Adjungeringar

MÖTESPROTOKOLL. Närvarande. Frånvarande. Styrelsemöte nr 3, 2012-09-20, Smörjkammaren. 1 Mötets öppnande. 2 Formalia. 2.1 Eventuella Adjungeringar MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte nr 3, 2012-09-20, Smörjkammaren Närvarande Sofia Edberg, Ordförande Carl Edman, vice Ordförande Tommy Lunqvist, sekreterare Axel Lison Almkvist, SnO Lisa Wohlfart, SkO Gustav

Läs mer

Sandra Brakstad, nominerad till ledamot, kassör och ordförande (intervjun gjordes avseende sekreterarposten i det sedan inställda fyllnadsvalet)

Sandra Brakstad, nominerad till ledamot, kassör och ordförande (intervjun gjordes avseende sekreterarposten i det sedan inställda fyllnadsvalet) Sandra Brakstad, nominerad till ledamot, kassör och ordförande (intervjun gjordes avseende sekreterarposten i det sedan inställda fyllnadsvalet) Läser sjuksköterskeprogrammet, första terminen. Har grundläggande

Läs mer

VALHANDLINGAR KUNGLIGA MASKINSEKTIONEN, THS VÅR-SM 2013

VALHANDLINGAR KUNGLIGA MASKINSEKTIONEN, THS VÅR-SM 2013 VALHANDLINGAR KUNGLIGA MASKINSEKTIONEN, THS VÅR-SM 2013 Kungliga Maskinsektionen, THS 2 Innehåll VÅR-SM 2013...1 Innehåll...2...3 Sammansättning...3 Arbetssätt...3 Val av ledamöter till styrelsen...5 Ordförande...5

Läs mer

Kandidaturtexter Val-SM

Kandidaturtexter Val-SM Kandidaturtexter Val-SM Ordförande Gabriella Molinder... 2 Sekreterare och Styrelseledamot Fanny Ahlberg... 3 Styrelseledamot Aisan Rasouli... 4 PAS Kajsa Lundgren... 5 BollKall(ar)e David Landmark och

Läs mer

Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015

Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015 Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015 Intäkter: Sektionstillskott 25000 Företagskontakt 15000 Försäljning 10000 Utgifter: UBSmedel - 4000 Medlemsaktiviteter - 13000 Nolleperioden - 10000 Sektionsaktiva

Läs mer

Uppdaterade 2013-07- 23. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö

Uppdaterade 2013-07- 23. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö Uppdaterade 2013-07- 23 Reglemente Sektionen för Energi och Miljö 1 Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Ändamål... 3 1.2 Reglementsändringar... 3 2 Förtroendevalda... 3 2.1 Ordförande... 3 2.2 Vice

Läs mer

STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö

STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET Reglemente Sektionen för Energi och Miljö 1 2 Innehåll 1. 1 Allmänt 3 1.1. Ändamål.....................................3 1.2. Reglementsändringar...........................3

Läs mer

Äskning till Tbi-sektionens 20års jubileum

Äskning till Tbi-sektionens 20års jubileum Äskning till Tbi-sektionens 20års jubileum Enligt Tbi-sektionens reglemente punkt 3.1.3 står det följande: Sektionsstyrelsen förvaltar ett jubileumssparande å medlemmarnas räkning på sektionens konton.

Läs mer

Valberedningens förslag

Valberedningens förslag Göteborg Valberedningens förslag 1/5 Valberedningens förslag Följande dokument redovisar valberedningens förslag till val av styrelse för Röda Korsets Ungdomsförbund i Göteborg (RKUF Göteborg). Styrelse

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012/2013

Verksamhetsberättelse 2012/2013 Verksamhetsberättelse 2012/2013 1 Visionen 1.1 Inledning Visionen är en långsiktig beskrivning av i vilken riktning vi vill att sektionen ska röra sig. Visionen innehåller önskningar av relativt abstrakt

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18 Stockholm 2015-03-18 Styrelsemöte 10 mars 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 16.14 1.2. Mötets behöriga utlysande Extrainsatt Styrelsen beslutar

Läs mer

Projektgruppsområden:

Projektgruppsområden: Sök Projektgruppen Chalmers Studentkårs Arbetsmarknadsdagar, CHARM, är Nordens ledande arbetsmarknadsdagar som arrangeras på Chalmers i februari varje år. Till CHARM kommer över 160 företag från många

Läs mer

Kongliga Bergssektionen

Kongliga Bergssektionen Protokoll för sektionsmöte den 29 april 2012 (Vår-SM) Styrelsen: Ordförande Vice ordförande SNO PAS Sekreterare Ettans Post Klubbmästare Femten KOMMA Oscar Hessling Leo Carlsson Tomas Romson Fia Vikman

Läs mer

Verksamhetsplan juli juni Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli juni Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2016 - juni 2017 Sektionen för Energi och miljö 1 Inledning Syfte En verksamhetsplan är en beskrivning av vad sektionen vill uppnå under kommande verksamhetsår. Den ger alltså ett

Läs mer

Valberedningens nomineringar inför sektionsmötet i LP Teknologsektionen Informationsteknik Chalmers tekniska högskola

Valberedningens nomineringar inför sektionsmötet i LP Teknologsektionen Informationsteknik Chalmers tekniska högskola Valberedningens nomineringar inför sektionsmötet i LP2 2018 Chalmers tekniska högskola Vid frågor, kontakta valberedningen@chalmers.it NollKIT 19 Här är nomineringarna för NollKIT 19. Vi har valt att inte

Läs mer

Motion 1- Motion om ST

Motion 1- Motion om ST Motion 1- Motion om ST Motion till Sektionen för Energi och miljö Till SM6 2014/2015 Motivering/bakgrund: Det har tidigare varit tal om att masterprogrammet Sustainable technology (på svenska Teknik och

Läs mer

Uppdaterade 2013-12-09. Stadgar Sektionen för Energi och Miljö

Uppdaterade 2013-12-09. Stadgar Sektionen för Energi och Miljö Uppdaterade 2013-12-09 Stadgar Sektionen för Energi och Miljö 1 Innehållsförteckning 1 ALLMÄNT... 3 1.1 NAMN... 3 1.2 ÄNDAMÅL... 3 1.3 SAMMANSÄTTNING... 3 1.4 GRUNDPRINCIPER... 3 1.5 SÄTE... 3 1.6 VERKSAMHETSÅR...

Läs mer

VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN

VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN VERKSAMHETSÅR 2014-2015 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Inledning... 3 2. Sektionsstyrelsen... 3 2.1 Organisation... 3 2.2 Ansvarsområden... 3 2.2.1Ordförande...

Läs mer

Innehåll. Material Ordförandeguide Uppdaterad: 2015-02- 18 Sida 2 av 7

Innehåll. Material Ordförandeguide Uppdaterad: 2015-02- 18 Sida 2 av 7 Sida 2 av 7 Innehåll... 1 Ordförandeposten... 3 Presidiet... 3 Styrelsen... 3 Styrelsemötet... 4 Ledarskapet... 4 Vad är ledarskap?... 4 Ledarskap i projekt... 5 Att utveckla sitt ledarskap... 6 Kommunikation...

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida Valberedningen har valt att nominera Karin Jerner till Kårordförande. Karin är en mycket strukturerad och stabil person som kan föra sig väl i olika sociala situationer och har god retorisk förmåga, något

Läs mer

AktU. InfU. Anna Allerth, Sekreterare sekreterare@embassaden.liu.se

AktU. InfU. Anna Allerth, Sekreterare sekreterare@embassaden.liu.se Sök utskott! Nu har det blivit dags att söka till Maskinteknologsektionens utskott för verksamhetsåret 2012/2013. Ta chansen att påverka sektionens arbete genom att engagera dig! Nedan finns beskrivningar

Läs mer

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål UTSKOTTSVERKSAMHET Verksamhetsbeskrivning skapar möjligheter för studenter att engagera sig inom diverse projekt, internt för aktiva samt externt för medlemmar, och bidrar till personlig utveckling genom

Läs mer

Postbeskrivningar. Förtroendevalda inom sektionen för energi och miljö

Postbeskrivningar. Förtroendevalda inom sektionen för energi och miljö Postbeskrivningar Förtroendevalda inom sektionen för energi och miljö Innehåll Styrelsen 2 Ordförande 2 Vice ordförande tillika sekreterare 2 Kassör 2 Kommunikationsansvarig tillika webmaster 3 Ledamot

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

Promemoria om kompletterande handlingar

Promemoria om kompletterande handlingar PM Bilaga fumf13-7.5a Umeå, 2014-04-28 Promemoria om kompletterande handlingar De kompletterande handlingarna till FUM 7 2013/2014 utgörs av Bilaga fumf13-7.5a, denna PM Bilaga fumm13-7.3b, Meddelandebilaga

Läs mer

En annan mycket roligare del i arbetet var att jag ofta fick följa med min handledare ut på

En annan mycket roligare del i arbetet var att jag ofta fick följa med min handledare ut på Manpower Student är ett eget bolag och en egen avdelning inom Manpower. Manpower är världsledande när det gäller arbetsmarknadsrelaterade tjänster som rekrytering, uthyrning och jobbförmedling. De finns

Läs mer

Ordförande ANNA MARBLE. Hej!

Ordförande ANNA MARBLE. Hej! Ordförande ANNA MARBLE Hej! Mitt namn är Anna Marble och jag läser just nu min tredje termin på civilekonomprogrammet. Jag är 21 år gammal och är född och uppvuxen i Karlstad. Jag söker posten som ordförande

Läs mer

Framgångsrik valberedning - en nyckelroll i förbundet

Framgångsrik valberedning - en nyckelroll i förbundet Framgångsrik valberedning - en nyckelroll i förbundet vi får den styrelse vi förtjänar Vi får de ledare vi förtjänar! Arne Karlsson Kort presentation Augusti 1976 Valberedningens plats i Förbundet Revisorer

Läs mer

Utlysning av poster FEMJUR Uppsala Verksamhetsåret 2016

Utlysning av poster FEMJUR Uppsala Verksamhetsåret 2016 Utlysning av poster FEMJUR Uppsala Verksamhetsåret 2016 Feministiska Juriststudenter Härmed utlyses följande poster inom Feministiska Juriststudenter Uppsala för verksamhetsåret 2016. Sista ansökningsdag

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Konglig Datasektionen

Verksamhetsplan 2015. Konglig Datasektionen Verksamhetsplan 2015 Konglig Datasektionen Inledning Syfte Utformning 1. Utbildningspåverkan 1.1. Synliggöra verksamheten 1.2. Övervakning 1.3. Övergripande 2. Studiesocialt 2.1. Internationellt 2.2. Jämlikhet,

Läs mer

Ordförande. Vice Ordförande

Ordförande. Vice Ordförande Ordförande Namn: David Rutqvist Program: Civilingenjör Datateknik, 4e året Förbereda möteshandlingar inför styrelsemöten och sektionsmöten. Företräda sektionen vid möten med universitetet, kåren, andra

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2015 - juni 2016. Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2015 - juni 2016. Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2015 - juni 2016 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen börjar nu gå mot sin slutfas av växande, och programmet kommer under verksamhetsåret examinera sina första studenter.

Läs mer

Ordförande marknadsföringsutskottet - Emma Schlyter Emmas ansökan: Hej,

Ordförande marknadsföringsutskottet - Emma Schlyter Emmas ansökan: Hej, Ordförande marknadsföringsutskottet - Emma Schlyter Emmas ansökan: Hej, Jag heter Emma Schlyter och är 22 år gammal. Jag studerar min tredje termin på civilekonomprogrammet här i Karlstad. I och med mitt

Läs mer

Valberedningen, representant för Y1

Valberedningen, representant för Y1 Valberedningen, representant för Y1 Valberedningens nominering: Christopher Sundkvist Mitt namn är Christopher Sundkvist, jag är 20 år gammal och går i klassen MED 1. Jag är en glad, trevlig kille som

Läs mer

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan - sektionen Välkommen in i studentlivet blivande Maskiningenjör. Du har nu ditt livs absolut roligaste tid framför dig tillsammans med massor av vänner som du kommer att träffa under studietiden. Genom

Läs mer

Utbildningsföreningen EKEN. Årsmöte

Utbildningsföreningen EKEN. Årsmöte Agenda Formalia 1 Mötets öppnande 2 Val av mötesordförande 3 Val av sekreterare 4 Val av justeringspersoner tillika rösträknare 5 Behörighetsutlysande 6 Beslutsmässighet 7 Fastställande av dagordning Ärenden

Läs mer

Min syn på optimal kommunikation i en PU-process

Min syn på optimal kommunikation i en PU-process Min syn på optimal kommunikation i en PU-process KN3060 Produktutveckling med formgivning Mälardalens högskola Anders Lindin Inledning Denna essä beskriver min syn på optimal kommunikation i en produktutvecklingsprocess.

Läs mer

Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015 Intäkter: Sektionstillskott 25000 Företagskontakt 15000 Försäljning 10000 Utgifter: UBSmedel - 4000 Medlemsaktiviteter - 13000 Nolleperioden - 10000 Sektionsaktiva

Läs mer

Utvärdering Målsman 2011

Utvärdering Målsman 2011 Utvärdering Målsman 2011 Var informationen innan kollot tillräcklig? (76 svar) 80 60 40 20 0 Ja (100%, 76 st) Nej (0%, 0st) Om nej, vad tycker ni saknades? Informativ hemsida. Mycket bra info hemskickad.

Läs mer

Proposition om reform av styrelsen

Proposition om reform av styrelsen Sida 1 av 8 Proposition om reform av styrelsen Styrelsen genom Fabian Wahlgren, Styrelseledamot Bakgrund Nuvarande situation För närvarande har vi på sektionen något som kallas för funktionärsstyrelse.

Läs mer

NOLLPUNKTSMÄTNING AVESTA BILDNINGSFÖRVALTNING KOMMENTARER I FRITEXT- GRUNDSKOLAN

NOLLPUNKTSMÄTNING AVESTA BILDNINGSFÖRVALTNING KOMMENTARER I FRITEXT- GRUNDSKOLAN Vilka entreprenöriella förmågor-/kompetenser anser du att skolans elever behöver utveckla? Bergsnässkolan Att våga lita på sin förmåga att vara en kompetent människa med tankar och kunskap som verkligen

Läs mer

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Beteendevetare i Lund EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Vad är BiL? BiL (Beteendevetare i Lund) är programföreningen för alla oss som läser på Lunds Universitets beteendevetenskapliga kandidatprogram,

Läs mer

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN INNEHÅLL 3 Vilka sitter i valberedningen? 4 Vad gör valberedarna? 7 Liten checklista för valberedningen 8 Världens bästa styrelse 10

Läs mer

Att kandidera till elevkåren

Att kandidera till elevkåren Att kandidera till elevkåren 1. Introduktion Att söka till elevkåren går att göra på flera sätt, men det absolut lättaste och det vi rekommenderar är att söka via valberedningen. Valberedningen väljs på

Läs mer

PROJEKTLEDNING inom produktutveckling. Individuell inlämningsuppgift KPP039 Produktutvekling 3 Boris Mrden 2010-01-10

PROJEKTLEDNING inom produktutveckling. Individuell inlämningsuppgift KPP039 Produktutvekling 3 Boris Mrden 2010-01-10 PROJEKTLEDNING inom produktutveckling Individuell inlämningsuppgift KPP039 Produktutvekling 3 Boris Mrden 2010-01-10 Innehållsförteckning Inledning... 3 Projektarbete... 4 Projektledning & Ledarskap...

Läs mer

Valberedningens arbete under året

Valberedningens arbete under året Valberedningens arbete under året Här är valberedningens förslag till Riksårsmötet 2016. Valberedningen har till uppgift att ta fram kandidater, intervjua och lägga förslag på personer som årsmötet väljer.

Läs mer

Var med och arrangera Utställningen Unga Forskare 2020!

Var med och arrangera Utställningen Unga Forskare 2020! Var med och arrangera Utställningen Unga Forskare 2020! Ansök till vår arrangörsgrupp och få värdefulla erfarenheter och meriter inom projektledning, finansiering, event eller kommunikation, samtidigt

Läs mer

VICE ORDFÖRANDE: MATILDA PERSSON

VICE ORDFÖRANDE: MATILDA PERSSON VICE ORDFÖRANDE: MATILDA PERSSON Hej! Matilda Persson heter jag och i detta mejl kommer ni få reda på varför jag är den bästa kandidaten för att bli KarlEkons nya vice ordförande. Jag är 21 år gammal och

Läs mer

Protokoll. 1. Formalia. Protokoll SM3/1415 Mars 2015 Sid. 1 av 8

Protokoll. 1. Formalia. Protokoll SM3/1415 Mars 2015 Sid. 1 av 8 Sid. 1 av 8 Protokoll Mötets art: SM3 Datum: Tisdag 03 Tid: 17:17 Plats: M1 Närvarande: Jonathan Cressell (Mötesordförande) Tim Hallor (Koordinator) Övriga se bilaga. 1. Formalia 1.1. Mötets öppnades 17:24

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning 2013-09-19 Kvalitetsredovisning Folkasboskolans Fritidshem ansvar lärande, språket, miljö, beteende kommunikati on läsa, skriva, tala, lyssna, diskutera, muntligt framföra, argumentera, förklara Generella

Läs mer

Intervjuguide - förberedelser

Intervjuguide - förberedelser Intervjuguide - förberedelser Din grundläggande förberedelse Dags för intervju? Stort grattis. Glädje och nyfikenhet är positiva egenskaper att fokusera på nu. För att lyckas på intervjun är förberedelse

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning 2012-09-07 Kvalitetsredovisning Folkasboskolans Fritidshem ansvar lärande, språket, miljö, beteende kommunikati on läsa, skriva, tala, lyssna, diskutera, muntligt framföra, argumentera, förklara Generella

Läs mer

Medlemsmöte, Novitas. Inledning. Information. Tid: 2015-04-29 16:30. 1. Mötets öppnande: 2. Sammanträdets behöriga utlysande:

Medlemsmöte, Novitas. Inledning. Information. Tid: 2015-04-29 16:30. 1. Mötets öppnande: 2. Sammanträdets behöriga utlysande: Medlemsmöte, Novitas Tid: 2015-04-29 16:30 Plats: M402 Närvarande: Inledning 1. Mötets öppnande: 2. Sammanträdets behöriga utlysande: 3. Val av mötespresidie: Förslag: Helny Malmborg som mötesordförande

Läs mer

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Näringslivsutskottets övergripande mål är att stärka kontakten mellan utbildningarna som tillhör PULS och arbetslivet genom det arbete som utskottets arbetsgrupper

Läs mer

Reglemente 1. ÄNDAMÅL... 3 2. MEDLEMSKAP... 3 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE... 3 4. SEKTIONSIDENTITET... 3 5. ORGANISATION OCH ANSVAR...

Reglemente 1. ÄNDAMÅL... 3 2. MEDLEMSKAP... 3 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE... 3 4. SEKTIONSIDENTITET... 3 5. ORGANISATION OCH ANSVAR... Reglemente Antaget: 2015-11-21 Ändrat: 1. ÄNDAMÅL... 3 2. MEDLEMSKAP... 3 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE... 3 4. SEKTIONSIDENTITET... 3 5. ORGANISATION OCH ANSVAR... 3 6. SEKTIONSMÖTE... 3 Läsperiod 1 (Höstmöte

Läs mer

Personligt varumärke. Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit?

Personligt varumärke. Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit? Personligt varumärke Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit? CV Korrekturläs! Framhäv dina kunskaper och din kompetens, men utan att skryta Ta med relevant erfarenhet för jobbet du söker Var ödmjuk Använd

Läs mer

VÄRLDEN BEHÖVER FLER MEDVETET VÄRDERINGSDRIVNA INDIVIDER.

VÄRLDEN BEHÖVER FLER MEDVETET VÄRDERINGSDRIVNA INDIVIDER. VÄRLDEN BEHÖVER FLER MEDVETET VÄRDERINGSDRIVNA INDIVIDER. Vad söker vi? Alumni Involverade från föregående år stöttar som mentorer åt årets två team. Projektteam Kontinuer Jobbar målfokuserat för att skapa

Läs mer

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Namn: Erik Fors-Andrée Ditt professionella rykte Erik är en driven visionär, inspirerande ledare och genomförare som med sitt brinnande engagemang får

Läs mer

Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com

Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com Sofie är 21 år och sitter som ordförande i DUS Värmland för året 2012. Hon har varit aktiv i DUS sedan 2007 där hon tidigare suttit

Läs mer

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011 Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011 1. INLEDNING 1 2. SEKTIONSSTYRELSEN 1 2.1 ORGANISATION 1 2.2 ANSVARSOMRÅDEN 1 ORDFÖRANDE 1 VICE ORDFÖRANDE 1 KASSÖR 1 SEKRETERARE 2 ARBETSMILJÖOMBUD

Läs mer

RFSU Stockholms valberedning, förslag 2016

RFSU Stockholms valberedning, förslag 2016 RFSU Stockholms valberedning, förslag 2016 Valberedningens förslag till styrelse för 2016 innehåller två ordföranden och sju ledamöter, totalt nio personer. Vi har gjort intervjuer med personal och sittande

Läs mer

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2012/2013 Uppdaterade 2012-10-30. 1. Inledning... 4. 2. Sektionsstyrelsen... 4

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2012/2013 Uppdaterade 2012-10-30. 1. Inledning... 4. 2. Sektionsstyrelsen... 4 Verksamhetsdokument 2012/2013 1. Inledning... 4 2. Sektionsstyrelsen... 4 2.1. Organisation... 4 2.2. Ansvarsområden... 4 2.2.1. Ordförande... 4 2.2.2. Vice Ordförande... 4 2.2.3. Kassör... 5 2.2.4. Sekreterare...

Läs mer

1 Kontakt:

1 Kontakt: 1 Områden Vice projektledare... 4 Personalansvarig... 4 Kommunikationsansvarig... 5 Grafisk formgivare... 5 Marknadsföringsansvarig... 5 Företagsansvarig... 6 Logistikansvarig... 6 Sponsoransvarig... 7

Läs mer

Vad har du för övrig erfarenhet? Mina tidigare arbetslivserfarenheter utanför nationen består av arbete inom storkök samt som brevbärare åt Posten.

Vad har du för övrig erfarenhet? Mina tidigare arbetslivserfarenheter utanför nationen består av arbete inom storkök samt som brevbärare åt Posten. Kandidat till klubbchef vt 2013 Sofie Mähler Jag heter Sofie Mähler och läser Civilingenjör Teknisk Fysik, andra året. Kommer ifrån Näsåker i Ångermanland och flyttade jag till Uppsala hösten 2011. Jag

Läs mer

EHVS Extrainsatt Föreningsmöte Protokoll

EHVS Extrainsatt Föreningsmöte Protokoll EHVS Extrainsatt Föreningsmöte 2019 Protokoll 7 oktober 2019 Linnésalen kl 18:00 Föredragslista & Bilagor Föredragningslista, Extra insatt Föreningsmöte EHVS 2019-10-07 1 Mötets öppnande Föredragande:

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014/2015

VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 INTRODUKTION Kungliga Maskinsektionen, THS verksamhetsplan fastställs av Sektionsmötet för att ge organisationen ledning inför kommande verksamhetsår. Verksamhetsplanen för 2014/2015

Läs mer

Sektionen för Medicinsk Teknik

Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionen för Medicinsk Teknik Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2016/2017 1 Introduktion Sektionen för Medicinsk Tekniks verksamhetsplan klubbas av sektionsmöte för att ge organisationen styrning. Allmänt

Läs mer