Karlshamns Centrumförening. Drottninggatan Karlshamn

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Karlshamns Centrumförening. Drottninggatan 47. 37435 Karlshamn www.karlshamnscentrum.se"

Transkript

1 Karlshamns Centrumförening. Drottninggatan Karlshamn

2 2011 ett år av förändringar! Under 2011 har det skett en rad förändringar för Karlshamn och Karlshamns Centrumförening. Tillsammans med fastighetsägarna och kommunen har den ekonomiska föreningen Karlshamns Handel och Service Ekonomisk Förening bildats och i den har en handelsutvecklare, Frida Borgström, anställts från den 1 mars Den ekonomiska föreningen har en egen styrelse som består av två representanter från fastighetsägarna (Peter Nilsson och Fredrik Hermansson), en representant från kommunen (Ulrika Nordén Johansson) och två från Centrumföreningen, varav en ordförande. ( Christer Robertsson, ordf och Bärthil Ottosson). I den ekonomiska föreningen tas beslut vad gäller ekonomi, övergripande arbete och planer. All löpande verksamhet som rör medlemmarna sker i Centrumföreningen. Från och med den 1 mars sitter Karlshamns Centrumförening i ett kontorshotell på Drottninggatan 47. Utveckling av Karlshamn som handelsstad Handeln i Karlshamn har under de senaste åren förändrats på ett mycket positivt sätt. En bra mix av nya kedjor och unika butiker har tillkommit. På fastighetsfronten har det också skett stora förändringar under Citygallerian öppnade upp med nytt café, restaurang och butiker och Riggen har fått ett tillskott med Cervera. I båda dessa gallerior finns spännande planer för 2012 som vi tror kommer att gynna handeln i Karlshamn på ett positivt sätt. Våra mål och strategier Under våren 2011 arbetades det fram en ny vision, nya mål och nya strategier. Visionen lyder: Vi ska arbeta med utveckling och förnyelse av stadskärnan för att skapa en attraktiv mötesplats och en tillgänglig handelsstad där besökare och boende erbjuds ett brett och kvalitativt utbud av butiker, restauranger, tjänster och upplevelser. Vi ska även i samverkan med övriga aktörer arbeta för att stärka Karlshamn som en intressant stad att verka, bo och besöka. Våra fem strategier är: - Medlemsservice - Tillgänglighet - Marknadsföring - Upplevelser och aktiviteter - Utveckling av stadskärnan Inom varje strategi finns tydliga mål hur vi ska arbeta. Inför varje år görs en arbetsplan tillsammans med medlemmarna där det tydligt står hur vi ska arbeta, vad som ska prioriteras under året och vilka aktiviteter som ska genomföras.

3 Medlemsservice Under 2011 testade vi ett nytt kort i samarbete med Sparbanken i Karlshamn. Tanken var att exklusivt erbjuda medlemmar att synas i samband med detta. Kortet hade svårt att få fäste i Karlshamn av olika anledningar. Vissa butiker hade svårt att utnyttja och samverka med kortet då en del har egna medlems- och förmånskort. Styrelsen i samråd med Sparbanken beslöt under hösten att ligga lågt med kortet för att i framtiden kunna göra en utveckling och nystart. Våra presentkort fortsatt succé Försäljningen av föreningens presentkort ökade med fantastiska 30 % från föregående års rekordresultat och blev därmed över 1,6 miljoner kronor. Bara i december sålde vi för ca 1 miljon kronor. Detta är pengar som går direkt till medlemmarnas kassor. En analys som gjorts av Svensk Handel visar att presentkort som omsätter 2 miljoner genererar handel för 6 miljoner. Köpbeteendet när det gäller presentkort är att man generellt handlar för mer än vad presentkortet är värt. Tack alla återförsäljare och Sparbanken i Karlshamn för ert engagemang! Medlemsmöten Under 2011 har det förutom årsmötet genomförts två medlemsmöten. I maj med fokus på turistsäsongen och i oktober med fokus på sociala medier. På oktobermötet som arrangerades i samarbete med NetPort Karlshamn föreläste inspiratören Stellan Löfving om användandet av sociala medier i handeln. Samverkan i Karlshamn Vi har under åren som gått försökt hitta nya vägar för samverkan för att lyckas med utvecklingen av Karlshamn. Under 2011 har vi samarbetat med BTH/Netport, Karlshamns Kommun, fastighetsägarna, evenemangs- och nöjesföretag, turismnäringen, John Bauergymnasiet, Väggaskolan, Kommunala Musikskolan, Österslättskolan, Blekingetrafiken, Länsförsäkringar, BLT och Svenska Kyrkan. Vi har även engagerat oss och sitter med i: - Styrgruppen för Östersjöfestivalen, Näringslivsrådet samt medverkat på mötet och träffar om torgets framtid, turismsamverkan samt översiktsplanen för Karlshamn. Det finns mycket mer att göra i denna samverkansfråga. Att flera samarbeten påbörjas är det allra viktigaste för oss: Det driver Karlshamn framåt!

4 Tillgänglighet och utveckling av stadskärnan Under 2011 har vi arbetat med de öppettider som beslutades på årsmötet i januari. Öppettiderna är en alltid lika aktuell fråga bland våra medlemmar. Under hösten tillsattes en grupp bestående av representanter från allt från småbutiker till kedjor, i syfte att diskutera och ta fram förslag för Öppettider är en fråga där det finns många viljor och synpunkter. Tyvärr finns det inga genvägar. Karlshamn måste anpassa sig till den övriga marknaden och anpassa öppettiderna för kunderna. En konkurrenskraftig handelsstad måste anpassa sig till kunderna. Det är också viktigt att hålla ut och inte låta kunderna mötas av en halvstängd stad. Under 2011 påbörjades även arbetet med parkeringar, diskussion kring torgets utformning där vi även var med och bjöd in till större sammankomster tillsammans med kommunen. Regionala projekt Under 2011 har vi lyckats få igång två EU-projekt. Under hösten har vi deltagit i NetPorts projekt City of Places där medlemmarna har fått hjälp, tips och råd inom de sociala medierna samt hur handeln kan använda sig av mobilen och olika sk. check-ins. Närmare 30 medlemmar deltog i projektet, vissa mer aktivt än andra. Projektledare var Anna Deutgen som arbetar 50 % på NetPort i olika digitala projekt. Tillsammans med Sölvesborgs, Ronnebys och Karlskronas Centrumföreningar har vi fått igenom ett regionalt tillväxtprojekt, Handla i Blekinge. Fram till 2014 ska vi gemensamt öka handeln och tillväxten i regionen genom samverkan, marknadsföring, etableringsstrategier och event. Marknadsföring Under 2011 har marknadsföringen löpt på enligt marknadsplanen. Vi hade ett incitament att utveckla oss i digitala medier och det har vi också gjort. Under 2011 marknadsförde vi oss genom: annonser, flyers, affischer, foldrar, bloggar, facebook, digitala skärmar, vägskyltar, hemsidan och radio. Ny grafisk profil och ny hemsida Under våren togs det också fram en ny grafisk profil samt en ny hemsida. Vår facebooksida: facebook.com/karlshamnscentrum Tidningar och radio Vi har annonserat i Commersen, BLT/Sydöstran, Visit Karlshamn, Turismtidningar samt kört radioreklam under julen. Vi har även påbörjat ett arbete med att skapa ett positivt buzz om Karlshamn. Allt som skrivs, pratas och syns om Karlshamn är viktigt och sånt vill vi ha mera av. Vi har under året blivit omskrivna i lokala och regionala tidningar, lokalradio, bloggar (lokala och nationella), tidningen butikstrender, konferenser i Sverige samt digitalt i en mängd olika forum och grupper

5 Webb och sociala medier Vi har använt webben en hel del under Vi fick en ny hemsida under hösten som är enkel att uppdatera och kan förändras efter säsong och tema. Vi har marknadsfört event och aktiviteter på Facebook och fått bra gensvar från kunder. Marknadsmodell Inför varje evenemang som vi driver gör vi specifika marknadsplaner för att få så stor genomslagskraft som möjligt på våra investerade medel. Vi driver oftast kampanjer med annonser, flyers, radio, webb och affischer i samband med samtliga event. Vi bearbetar även grannkommuner med affischer och flyers. Evenemang och aktiviteter Under 2011 har vi själva och/eller i samverkan med andra genomfört följande aktivteter - Ärtsoppeutdelning på Stortorget i mars. - Barn och familjedag i maj - Musikkryss under tre torsdagar i juni/juli - KHMN Live i juli - Östersjöfestivalen - Höstmässa Trend i september - Kulturnatten den 1 oktober - Medlemsmöte i maj och oktober - Julskyltning med City of places och IDOL i november - Musik och tomtar i december Musikkrysset Musikkrysset genomfördes utanför BLT i samarbete med Blekinge Läns Tidning och svenska kyrkan. Detta evenemang är gratis och mysigt och i samband med musikkrysset var det många annonser samt reportage i tidningen. Vi hade fullsatt varje torsdag där besökarna fikade, kryssade och njöt.

6 KHMN Live! Tre veckor i juli arrangerade vi tillsammans med Musik i Blekinge och Karlshamns Kommun ett musikevent på två utvalda scenplatser i centrum. Ca 40 anmälda deltagare från Karlshamn, Blekinge samt övriga Sverige bjöd besökarna i Karlshamn på en härlig känsla med levande musik. Trend 2011 Hösten 2011 arrangerades en trendmässa på Östra Piren i Karlshamn. Ca 1200 besökare kom till mässan och modevisningen livestreamades direkt ut på webben så man kunde se den från vilken dator som helst samt direkt på skärmar i Citygallerian och i vissa butiker. Kulturnatten 1 oktober firade kulturnatten i Karlshamn 20 år. Flertal butiker höll öppet och det arrangerades en tipsrunda i butikerna. Musik och konst fanns både i butikerna, på stan och på Galleriorna tillsammans med utställningar och andra aktiviteter. Julen i Karlshamn 2011 Under första adventshelgen arrangerade Lottakåren sin julmarknad i Rådhuset under lördagen och på söndagen arrangerade scouterna sin traditionella julmarknad med tomteparad. Hela helgen var det City of places helg med sambandscentral på torget och erbjudanden i butikerna. På söndagen gästade IDOL-finalisterna Karlshamn och Citygallerian vilket fyllde hela gallerian av främst barn, ungdomar och familjer. Övriga helger arrangerade Scouterna julmys på torget och vi hade på plats under alla söndagar en tomtekör som rörde sig runt i sta n.

7 Vår styrelse 2011 Styrelseledamöter Christer Robertsson (ordförande), Bildbutiken Anders Johansson (vice ordförande), Fyndkällar n Peter Nilsson, JN von Bergen & Son Conny Berg, Coop Forum/Citygallerians Kosmetik & hälsa m.fl Calle Wendt, Wendts konsthantverk Fredrik Berg ( istället för Kjell Olsson), Brasseri Fridolf/&vin/Esters Café m.fl Eva Tornerhjelm, Inspirera Suppleanter Maria Rossander, Casablanca Tobias Rönneholm, Carlshamns Uraffär Adjungerade Bärthil Ottosson, Frida Borgström, Mia Schuster Övriga på kontoret Frida Borgström, Handelsutvecklare i Karlshamn handel och service ekonomisk förening från 1 mars Mia Schuster, projektassistent genom AF Anna Deutgen, projektanställd en dag i veckan genom projektet Handla i Blekinge. Nya medlemmar 2011 Under 2011 fick vi 50 nya medlemmar varav 23 st av dem var fastighetsägare. Våra medlemmar Den sista december 2011 fanns det 137 st medlemmar registrerade hos Karlshamns Centrumförening. Övrigt Ekonomisk redogörelse redovisas separat. Vi hade ett positivt resultat och tackar Bärthil Ottosson för hans fantastiska arbete under året. Styrelsen i Karlshamns Centrumförening genom ordförande Christer Robertsson

8 Vi ser fram emot att få fortsatta utveckla Karlshamn under 2012 tillsammans med er!

Det är här det händer!

Det är här det händer! Det är här det händer! Aktiviteter och engagemang för ett levande centrum Året runt anordnar och deltar vi i olika arrangemang. Självklart är det aktiviteter som bidrar till ett attraktivt centrum och

Läs mer

Sammanställning av synpunkter vid seminarierna Vision för utveckling av Varbergs stadskärna

Sammanställning av synpunkter vid seminarierna Vision för utveckling av Varbergs stadskärna Jönköping i maj 2012 Sammanställning av synpunkter vid seminarierna Vision för utveckling av Varbergs stadskärna Under våren 2012 hölls fem seminarier för att lägga grunden för visionen. Mötena hade följande

Läs mer

Nyhetsbrev från handelsutvecklaren

Nyhetsbrev från handelsutvecklaren Nyhetsbrev från handelsutvecklaren Maj 2016. Sommaren och värmen är här, i alla fall under vissa dagar. Maj månad är snart slut och då stundar Våryran igen när staden blir lite extra rolig och trevlig

Läs mer

Eslövs Stadskärneförening

Eslövs Stadskärneförening Eslövs Stadskärneförening Verksamhetsberättelse 2014 Sida 1 Inledning Eslövs Stadskärneförening är ett samarbete mellan handlare, Eslövs kommun, fastighetsägare, föreningar och övrigt näringsliv med syfte

Läs mer

Inbjudan: Earth Hour 2010 27 mars 20.30 släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden, WWF

Inbjudan: Earth Hour 2010 27 mars 20.30 släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden, WWF Inbjudan: Earth Hour 2010 27 mars 20.30 släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden, WWF Inbjudan till Earth Hour Kära kommun, Årets Earth Hour blev en framgång. Den 28 mars 2009

Läs mer

Utvärdering inspirationsträff #2 Fokus: Göra skillnad tillsammans

Utvärdering inspirationsträff #2 Fokus: Göra skillnad tillsammans Ungas sätt att göra skillnad Utvärdering inspirationsträff #2 Fokus: Göra skillnad tillsammans Den 18-19 maj 2013 anordnade Nytänk den andra av de 4 inspirationsträffar som projektet kommer att hålla under

Läs mer

Upplev Kilsbergskanten

Upplev Kilsbergskanten Upplev Kilsbergskanten Varför arrangerar vi Upplev Kilsbergskanten? Stärka känslan och stoltheten för Kilsbergskanten Öka gemenskapen och samarbeten mellan oss i Kilsbergskanten Manifestera det pågående

Läs mer

Projekt Bygdens Marknad

Projekt Bygdens Marknad Projekt Bygdens Marknad Ett litet bildspel om vad vi åstadkommit hittills. Första träffen 4 mars - Bygdens Vecka 20-25 augusti 2012. Monika Hulthe Projektet har 12 delmål 1. Att få ihop en grupp producenter

Läs mer

Ronneby Handel-& Intresseförening

Ronneby Handel-& Intresseförening Årsredovisning för Ronneby Handel-& Intresseförening Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31 Innehållsförteckning: Sida Årsberättelse 1 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Redovisningsprinciper och bokslutskommentarer

Läs mer

för dig inom besöksnäring och handel

för dig inom besöksnäring och handel Sammanställning After Work för dig inom besöksnäring och handel Sammanfattning Målet var att ta fram en handlingsplan med 2-4 konkreta frågor som kommunen tillsammans med Företagarna ska arbeta vidare

Läs mer

Dialogen om torget. 27 mars 22 maj 2013. www.karlskoga.se

Dialogen om torget. 27 mars 22 maj 2013. www.karlskoga.se Dialogen om torget 27 mars 22 maj 2013 www.karlskoga.se 2 (8) Bakgrund Under juni 2012 beslutade kommunstyrelsen att en medborgardialog om hur framtidens torg i Karlskoga ska utformas. Dialogens syfte

Läs mer

Glashuset 2014. Ytan är 5,5 x 5,5 = 30 m2. Fönster: 128 x 263 cm Glashuset har 29 fönster

Glashuset 2014. Ytan är 5,5 x 5,5 = 30 m2. Fönster: 128 x 263 cm Glashuset har 29 fönster Glashuset 2014 Ytan är 5,5 x 5,5 = 30 m2 Fönster: 128 x 263 cm Glashuset har 29 fönster Målet med Umeå2014 stärka människorna stärka staden stärka kulturen stärka norra regionen stärka det europeiska samarbetet

Läs mer

Tillväxt Vetlanda arbetsläget 2011 08 25

Tillväxt Vetlanda arbetsläget 2011 08 25 Tillväxt Vetlanda arbetsläget 2011 08 25 KICK OFF! Dagens program 12.00 12.45 Samling och lätt förtäring 12.45 13.30 Lyckad stadskärneutveckling i Borås, Helena Ransjö Alcenius 13.30 14.50 Redovisning

Läs mer

Tillsammans får vi fler att välja Skellefteå!

Tillsammans får vi fler att välja Skellefteå! Tillsammans får vi fler att välja Skellefteå! Ett häfte om VISIT SKELLEFTEÅ - om organisationen, medlemskapet och det gemensamma arbetet mot ett attraktivare Skellefteå. VARFÖR TURISM? Turism är en exportindustri

Läs mer

BLI EN AV OSS. En presentation om tjänster, produkter och avtal

BLI EN AV OSS. En presentation om tjänster, produkter och avtal BLI EN AV OSS En presentation om tjänster, produkter och avtal TILLSAMMANS ÄR VI STARKA! Vi är Sveriges äldsta fackhandelskedja men med ett nytt och ungt gemensamt varumärke, Happy Homes. Detta fyller

Läs mer

Nordiska kusträddardagen den 4 maj 2019

Nordiska kusträddardagen den 4 maj 2019 Nordiska kusträddardagen den 4 maj 2019 Tips på hur ni som kommun kan engagera era invånare att delta i Nordens största kuststädaraktion. Med stöd av: To-do 7 steg mot ett renare hav 1. Bestäm en dag och

Läs mer

Inbjudan: Earth Hour mars släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF

Inbjudan: Earth Hour mars släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF Inbjudan: Earth Hour 2010 27 mars 20.30 släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF Inbjudan till Earth Hour Hej alla organisationer! Årets Earth Hour blev en enorm framgång.

Läs mer

HANDLINGSPLAN. Här nedan förklaras de olika stegen i mallen:

HANDLINGSPLAN. Här nedan förklaras de olika stegen i mallen: HANDLINGSPLAN För att arbeta med strategierna behövs en handlingsplan med olika insatser. Svenska Kyrkans Unga har en del kampanjer som sker varje år och sedan en verksamhetsinriktning från Stora årsmötet.

Läs mer

Utvärdering av fairtrade Fokus 2016

Utvärdering av fairtrade Fokus 2016 Utvärdering av fairtrade Fokus 2016 Fairtrade fokus Fairtrade Fokus är Fairtrades årliga kampanjveckor som äger rum varje år vecka 41 42. Då samlas butiker och konsumenter, politiker och engagerade för

Läs mer

Vad tycker du om arrangemanget SEE Västerbottens hållbarhetsvecka i sin helhet?

Vad tycker du om arrangemanget SEE Västerbottens hållbarhetsvecka i sin helhet? Vad tycker du om arrangemanget SEE Västerbottens hållbarhetsvecka i sin helhet? Bra (15) Mycket bra (5) Jag hann inte ta del av veckan i någon stor utsträckning Mycket bra initiativ, kanske kunde informationen

Läs mer

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Uppdrag Se över hur det lokala besöksnäringssamarbetet för Värmdö bör organiseras För att skapa lokalt engagemang och mervärde åt

Läs mer

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Kreativitet Personlighet Mässor Konferens Event Uthyrning Lust Nyskapande När människor och idéer möts. Det är då det händer. Tankar utbyts, erfarenheter

Läs mer

Arrangera i Glashuset 2014

Arrangera i Glashuset 2014 Arrangera i Glashuset 2014 Information för dig som vill eller ska arrangera aktiviteter i Glashuset. Glashusets mått Yta: 30m2 (5,5 x 5,5 m) Fönster: 29 (1,28 x 2,63 m) Målet med Umeå2014 Kulturhuvudstadsåret

Läs mer

Sammanfattning. 4 av 10 handlare planerar att genomföra någon form av kampanj i samband med Black Friday.

Sammanfattning. 4 av 10 handlare planerar att genomföra någon form av kampanj i samband med Black Friday. 2018 0 Sammanfattning Black Friday är årets näst viktigaste försäljningstillfälle för handeln efter julhandeln. 30 procent av handlarna anser att dagen är viktig för försäljningen. Viktigast är dagen för

Läs mer

Dokumentation 2013 Malung-Sälen Älvdalen Mora Orsa

Dokumentation 2013 Malung-Sälen Älvdalen Mora Orsa Dokumentation 2013 Malung-Sälen Älvdalen Mora Orsa Innehållsförteckning Innehållsförteckning 2 Hälsoveckan 2013 Syfte Mål Aktiviteter 3 Hälsoveckan 2013 fyller 10 år 4 Inledning 4 Hälsoveckans temaområden

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Sölvesborg december 2006 Verksamhetsberättelse 2005-2006 Bakgrund Regionalt Resurscentrum för kvinnor i Blekinge (RRC Blekinge) var ett projekt som drevs av Region Blekinge i samarbete med NUTEK och Länsstyrelsen.

Läs mer

FDIU är en liten organisation. Bara i samarbete med partners nationellt och regionalt kan de regionala och länkade konferenserna bli verklighet.

FDIU är en liten organisation. Bara i samarbete med partners nationellt och regionalt kan de regionala och länkade konferenserna bli verklighet. Upprop för nationellt partnerskap: samverkan om SVIT04, länkade regionala konferenser den 2 november 2004 kring skapande och lärande med stöd av medier och IT Föreningen Datorn i Utbildningen (FDIU) inbjuder

Läs mer

Sammanfattning inspirationsseminarium Eslövs stadskärna. Olle Anderberg Katarina Majer Tyrèns AB

Sammanfattning inspirationsseminarium Eslövs stadskärna. Olle Anderberg Katarina Majer Tyrèns AB Sammanfattning inspirationsseminarium Eslövs stadskärna 2011 01 26 Olle Anderberg Katarina Majer Tyrèns AB Arbetet med Eslövs stadskärna Inspirationsseminarium 25 november 2010 Bearbetning och analys Uppföljningsmöte

Läs mer

Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ

Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ 2013 Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ 2013 Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ Styrelsen för Friskis&Svettis Lidingö vill härmed lämna följande verksamhetsberättelse för år 2013

Läs mer

Utva rdering Torget Du besta mmer!

Utva rdering Torget Du besta mmer! 2013-12-17 Utva rdering Torget Du besta mmer! Sammanfattning Upplands Väsby kommun deltar tillsammans med tre andra kommuner i ett projekt om medborgarbudget som drivs av Sveriges Kommuner och Landsting

Läs mer

TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr

TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr 802418-4213 Ett verksamhetsår i en ny världsdel! Höjdpunkten under verksamhetsåret 2013 var World Transplant Games

Läs mer

Låt Allas bli din lugna stund i vardagen

Låt Allas bli din lugna stund i vardagen Låt Allas bli din lugna stund i vardagen Allas är kreativ, färgstark och mångsidig! Tidningen bjuder på inspirerande recept, intressant läsning, hälsa och roligt mode men också skön avkoppling mitt i veckan.

Läs mer

Gotland On Tour. Gotland On Tour AB. JULSHOW - 2014 - Special. Evenemangssamarbete:

Gotland On Tour. Gotland On Tour AB. JULSHOW - 2014 - Special. Evenemangssamarbete: Evenemangssamarbete: Kulturföreningen Gotland On Tour med firma Gotland On Tour AB Vad kan ett samarbete med oss bestå av och vad kan det ge för fördelar till ditt evenemang??? JULSHOW - 2014 - Special

Läs mer

Besöksnäringsstrategi KS2018/417/01

Besöksnäringsstrategi KS2018/417/01 TJÄNSTESKRIVELSE Datum DNR: KS2018/417/01 2018-06-18 1 (3) Kommunstyrelsen Besöksnäringsstrategi KS2018/417/01 Förslag till beslut Föreslagen Besöksnäringsstrategi antas Sammanfattning av ärendet I samband

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011.

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2011. 1 Styrelsens sammansättning Ordinarie ledamöter:

Läs mer

Arrangera i Glashuset 2014

Arrangera i Glashuset 2014 Arrangera i Glashuset 2014 Information för dig som vill eller ska arrangera aktiviteter i Glashuset. Glashusets mått Yta: 30m 2 (5,5 x 5,5 m) Fönster: 29 (1,28 x 2,63 m) Målet med Umeå2014 Kulturhuvudstadsåret

Läs mer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Actionkoder 3. Kanalerna 4. Statistik 5. 7 tips 6. Sammanfattning

Läs mer

Fairtrade Fokus 2015

Fairtrade Fokus 2015 Fairtrade Fokus 2015 Fairtrade Fokus 2015 vecka 41-42 Fairtrade Fokus är Fairtrades årliga kampanjveckor som äger rum varje år vecka 41-42. Då samlas butiker och konsumenter, politiker och engagerade för

Läs mer

Det här är Musikhjälpen:

Det här är Musikhjälpen: MUSIKHJÄLPEN 2017 Det här är Musikhjälpen: Samarbete mellan Sveriges Radio, SVT och radiohjälpen Lyfter fram en undanskymd humanitär katastrof 10 års jubileum i år! Sänds dygnet runt i 144 timmar i P3

Läs mer

PUHH HOS OSS AB. Att synas. vi har verktygen för att komma i rampljuset. Marknadsföringsbyrå, Kvidinge

PUHH HOS OSS AB. Att synas. vi har verktygen för att komma i rampljuset. Marknadsföringsbyrå, Kvidinge PUHH HOS OSS AB Att synas vi har verktygen för att komma i rampljuset Marknadsföringsbyrå, Kvidinge ATTRAKTIV Er stadskärna är attraktiv, låt alla se det. Om alla tillsammans hjälps åt att göra stadskärnan

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2010

Verksamhetsberättelse 2010 Prostatacancerföreningen Viktor Inledning Verksamhetsberättelse 2010 Prostatacancerföreningen Viktor, vars främsta uppgift är att ge stöd till män som drabbats av prostatacancer och till deras anhöriga,

Läs mer

Vi:Medlemmar ME DLE MSKAP & FÖ RMÅNER

Vi:Medlemmar ME DLE MSKAP & FÖ RMÅNER Vi:Medlemmar ME DLE MSKAP & FÖ RMÅNER KORT & GOTT OM MEDLEMSKAPET - Företagsförmåner för över 100 000 kr. Se bilaga. - Kostnadsfri information genom app och nyhetsmail. - Medverkan i event, kampanjer och

Läs mer

TRAVEL&TASTE. Conventum Arena, Örebro 13 februari 2016. En mässa med resor och världens kök

TRAVEL&TASTE. Conventum Arena, Örebro 13 februari 2016. En mässa med resor och världens kök TRAVEL&TASTE Conventum Arena, Örebro 13 februari 2016 En mässa med resor och världens kök SMAKA PÅ VÄRLDEN! Ready for take off? Travel & Taste är mässan där du som utställare serverar dina besökare smaker

Läs mer

Information om Litteraturrundan 2016

Information om Litteraturrundan 2016 Information om Litteraturrundan 2016 Vad är Litteraturrundan? Litteraturrundan är ett fantastiskt tillfälle för författare och läsare att mötas. Konceptet är delvis samma som för Konstrundan, men med litteraturen

Läs mer

Välkommen på årsmöte!

Välkommen på årsmöte! 2015-02-06 Välkommen på årsmöte! Den 28:e februari är det dags för Djurens Rätt Lunds årsmöte, där vi sammanfattar året som varit och planerar för 2015. Mötet äger rum 11.00-13.00 på Svaneskolan, Möllegatan

Läs mer

Bakgrundsinformation Utställningslokaler i samband till Åtvidabergs 600-års jubileum

Bakgrundsinformation Utställningslokaler i samband till Åtvidabergs 600-års jubileum MOTTAGARE Linköpings Universitet Utbildningen inom gestaltning och utställningsproduktion inom samtida konstnärliga fält. ADRESS Johanna Johnsson Bakgrundsinformation Utställningslokaler i samband till

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012. Värmlands Ridsportförbunds Ungdomssektion

Verksamhetsberättelse 2012. Värmlands Ridsportförbunds Ungdomssektion Verksamhetsberättelse 2012 Värmlands Ridsportförbunds Ungdomssektion 2012 har varit ett händelserikt år med några nyförvärv i DUS styrelse, många aktiviteter och inspirerande träffar/utbyten. Nedan följer

Läs mer

Söderhamns Besöksnäringsstrategi Söderhamn är det naturliga valet som besöksmål

Söderhamns Besöksnäringsstrategi Söderhamn är det naturliga valet som besöksmål Söderhamns Besöksnäringsstrategi 2015-2020 Söderhamn är det naturliga valet som besöksmål Världens största och snabbast växande Besöksnäringen räknas som världens största och snabbast växande näring. Den

Läs mer

Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00. Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010

Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00. Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010 Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00 Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010 Dagordning årsmöte 2010-02-04 Alnarp 1. Val av mötesordförande

Läs mer

Jag vill hitta externa samarbetspartners för möjligheten att utveckla framtidens City.

Jag vill hitta externa samarbetspartners för möjligheten att utveckla framtidens City. Personliga och privata hjärtefrågor går ofta hand i hand med var i livet man befinner sig. När det gäller förtroendeuppdraget som styrelsemedlem i Halmstad Citys cityförening och hjärtefrågorna gällande

Läs mer

SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se

SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se a v ti k A SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar www.ssu.se publicerat våren 2013 AKTIVA De aktiva är de som arrangerar aktiviteter i SSU-klubben och bär

Läs mer

Instagram. Vad kan Instagram göra för ditt företag?

Instagram. Vad kan Instagram göra för ditt företag? Instagram Vad kan Instagram göra för ditt företag? Lite statistik 46 % män 54 % kvinnor 75 miljoner dagliga användare 1,2 biljoner gilla dagligen Många företag och offentliga personer väljer att använda

Läs mer

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ Boka monter och vinn 5.000 kr presentkort på s Sportcenter WOW! Har ni tänkt på hur bra vi är? En fantastiskt företagsam kommun, både historiskt och nu. Framtiden ser med andra ord ljus ut, för visst ska

Läs mer

Välkommen till Destinationsmöte Tanum! Vitlycke museum

Välkommen till Destinationsmöte Tanum! Vitlycke museum Tove Bengtsson Operativ Turistchef Tanum Turist info@tanumturist.se 0525-61188, 0703542188 Välkommen till Destinationsmöte Tanum! Vitlycke museum 2017-11-21 En liten introduktion https://vimeo.com/123416220

Läs mer

Snyggt och tryggt i city Västeråsmoderaternas cityprogram för 2014-2018

Snyggt och tryggt i city Västeråsmoderaternas cityprogram för 2014-2018 Snyggt och tryggt i city Västeråsmoderaternas cityprogram för 2014-2018 1 City vårt gemensamma vardagsrum City ska vara och upplevas som vårt gemensamma vardagsrum fullt av aktiviteter och möten. Evenemang

Läs mer

Uppföljningsenkät Östgötadagarna

Uppföljningsenkät Östgötadagarna Uppföljningsenkät Östgötadagarna Uppföljningsenkäten skickades till de 122 aktörer som deltog i årets Östgötadagarna. 70 stycken svarade på 12 frågor som rörde allt från marknadsföring till omsättning

Läs mer

MAGASINSGATAN Daterad 2006-10-01

MAGASINSGATAN Daterad 2006-10-01 MAGASINSGATAN Daterad 2006-10-01 INLEDNING Magasinsgatan har haft en positiv utveckling under en längre tid som formligen exploderat dom senaste åren från skum bakgata till shoppinggata med fokus på design,

Läs mer

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus.

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Medlemsblad Nr 1 Årg.19 (2010) MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL ÅRSMÖTE Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Program: Årsmötesförhandlingar. Efter

Läs mer

INVIGNINGSTAL Carin Odelius Toyota och Roger Boström Kungälvs- Posten Kl 15,00

INVIGNINGSTAL Carin Odelius Toyota och Roger Boström Kungälvs- Posten Kl 15,00 Kungälvsmässan Informationsmöte Dag 2016-08- 25 Tid kl 15,30 17,00 Plats Friskis&Svettis Kungälv 1 Välkommen till informationsmötet, syftet med mötet är att Utställare skall kunna träffas, få information

Läs mer

Ny termin med ny energi!

Ny termin med ny energi! Ny termin med ny energi! I DETTA NYHETSBREV: Månadens Barnrättskämpe Anna Sandkull s. 2 Hänt i januari s. 3 - SVT sydnytt, kommunbidrag, intervju i city, praktikantpresentation Händer i februari s. 6 -

Läs mer

* Aktör= besöksmål, restaurang, hotell, förening, hembygdsgård, butik, café, evenemang, aktivitet mm

* Aktör= besöksmål, restaurang, hotell, förening, hembygdsgård, butik, café, evenemang, aktivitet mm Vad är Upplev Lundaland? Under Kristi himmelfärd den 13-16 maj arrangeras Upplev Lundaland. Arrangemanget vänder sig till alla besökare och invånare som bor i Lundaland ( Kävlinge, Staffanstorp, Lund,

Läs mer

Årsstämma 2011-03-17

Årsstämma 2011-03-17 Årsstämma 2011-03-17 Linköping City Vision: Den attraktivaste marknadsplatsen ALLAskall trivasi Linköping City Den attraktivaste mötesplatsen Alltid ligga i framkant Linköpings stadskärna skall vara regionens

Läs mer

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6 Nyhetsbrev #2 2015 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen är i full gång även om värmen ännu uteblivit. Verksamheten är också i full gång och ni har väl inte missat alla träningar, tävlingar och andra roliga

Läs mer

Ungas internetvanor och intressen 2015

Ungas internetvanor och intressen 2015 Ungas internetvanor och intressen 2015 Rapport av Anna Falkerud Ung i Kungsbacka har gjort en enkätundersökning där 184 ungdomar i åldrarna 13 20 år deltagit. Undersökningen handlade om ungas internetvanor

Läs mer

Marknadsföringsmöjligheter Primörtidningen Godaboken Hemsidan Facebook Övrig marknadsföring

Marknadsföringsmöjligheter Primörtidningen Godaboken Hemsidan Facebook Övrig marknadsföring Årets PrimörPremiär kommer gå av stapeln under Kristi Himmelfärdshelgen den 17-20 maj. Helgen innan, lördagen den 12 maj tjuvstartar vi med en Sparrispremiär utanför Österport i Visby. Årets Primörpremiär

Läs mer

Ockelbo. Framtidens centrum i fokus. Marlene Hassel Svenska Stadskärnor / 2014-02-10

Ockelbo. Framtidens centrum i fokus. Marlene Hassel Svenska Stadskärnor / 2014-02-10 Ockelbo Framtidens centrum i fokus Marlene Hassel Svenska Stadskärnor / 2014-02-10 Hur kan vi......utveckla en ort eller stad...öka attraktiviteten...och för vem? Ockelbos situation och möjligheter? -

Läs mer

Insamlingsguide. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen

Insamlingsguide. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen Insamlingsguide Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen TÄNK OM DIABETES KUNDE BOTAS Du som läser denna insamlingsguide hoppas troligen på samma sak som vi en framtid

Läs mer

SOFIA FÖRSAMLINGS TRE FÖRSTA ÅR PÅ FACEBOOK

SOFIA FÖRSAMLINGS TRE FÖRSTA ÅR PÅ FACEBOOK SOFIA FÖRSAMLINGS TRE FÖRSTA ÅR PÅ FACEBOOK Rapport av David Rutström om Svenska kyrkan Sofia församlings i Stockholm verksamhet på Facebook för perioden 4 februari 2010 till och med 31 januari 2013. Förord

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

Verksamhetsplan. Skolmatsakademin 2016-2017. Beslutad av Skolmatsakademins Styrgrupp: Datum: Ort :

Verksamhetsplan. Skolmatsakademin 2016-2017. Beslutad av Skolmatsakademins Styrgrupp: Datum: Ort : Verksamhetsplan Skolmatsakademin 2016-2017 Beslutad av Skolmatsakademins Styrgrupp: Datum: Ort : 1. Vision & Strategi Skolmatsakademins vision är att på ett inspirerande sätt grundlägga sunda och hållbara

Läs mer

Besöksnäringsstrategi Söderhamn 2015-2020

Besöksnäringsstrategi Söderhamn 2015-2020 Besöksnäringsstrategi Söderhamn 2015-2020 Förord Besöksnäringen räknas som världens största och snabbast växande näring. Den turistiska omsättningen i Sverige 2012 närmade sig 300 miljarder. Den turistiska

Läs mer

I Gnosjö ÅRSMÖTE

I Gnosjö ÅRSMÖTE Plats och tid Gnosjö Bibliotek, Månsidan kl. 19:00 Närvarande 22 personer Underskrifter Sekreterare Emma Carlsson Ordförande Tommy Tolf Justerare Tommy Johansson... Bertil Sida 1 av 5 1 Mötets öppnande

Läs mer

ISCREEN. Din digitala säljare skärmexpo.se

ISCREEN. Din digitala säljare skärmexpo.se ISCREEN Din digitala säljare 0454-12802 info@skarmexpo.se skärmexpo.se Öka din merförsäljning och få ut ditt budskap med våra iscreens. Vi vet hur! Informera Ta position Skapa Blickfång! FÖRDELARNA MED

Läs mer

ÖVERSIKT RONNEBY HANDEL & INTRESSEFÖRENING VERKSAMHETSÅR 2017/2018

ÖVERSIKT RONNEBY HANDEL & INTRESSEFÖRENING VERKSAMHETSÅR 2017/2018 ÖVERSIKT RONNEBY HANDEL & INTRESSEFÖRENING VERKSAMHETSÅR 2017/2018 VI UTVECKLAR I SAMVERKAN HANDELS- & SERVICEFÖRETAG ALLA BEHÖVS FÖR ATT GÖRA SKILLNAD PÅ RIKTIGT. VI HAR MEDLEMMAR I FLERA BRANSCHER SOM

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Årsmötet hölls i Studiefrämjandets lokal Kronohallen i Falun den 15 mars. Mötet avslutades med att Ida Otterholm berättade om hur det är att leva med ett barn med NPF-diagnos.

Läs mer

Plats: Hammenhögs församlingshem Dag: Onsdag 17 februari 2010 Tid: 19.00 Medlemmar bjuds soppa, bröd, kaffe & kaka. (övriga 75:-)

Plats: Hammenhögs församlingshem Dag: Onsdag 17 februari 2010 Tid: 19.00 Medlemmar bjuds soppa, bröd, kaffe & kaka. (övriga 75:-) Plats: Hammenhögs församlingshem Dag: Onsdag 17 februari 2010 Tid: 19.00 Medlemmar bjuds soppa, bröd, kaffe & kaka. (övriga 75:-) DAGORDNING 1. Val av ordförande att leda mötets förhandlingar. 2. Val av

Läs mer

2015 PRINT. Uppslag Baksida Helsida Halvsida Kvartsida. 410 x 286 205 x 261 205 x 286 160 x 120

2015 PRINT. Uppslag Baksida Helsida Halvsida Kvartsida. 410 x 286 205 x 261 205 x 286 160 x 120 2015 PRINT Affärsresenären Affärsresenären är Sveriges största och äldsta tidning för affärsresenärer. Magasinet finns där affärsresenärerna finns: på flygplatser, tåg och längs våra vägar. Personer som

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse - 2015 Röda Korsets Ungdomsförbund, Linköping 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Sammanfattning... 3 2. Medlemmar... 3 3. Styrelsen... 3 3.1 Arbetssätt... 4 3.2 Mål...

Läs mer

Vårdförbundet avdelning Blekinge

Vårdförbundet avdelning Blekinge Vårdförbundet avdelning Blekinge Verksamhetsberättelse 20140101-20140507 Ledning och organisation Avdelningsstyrelse Avdelningsordförande Vice ordförande Styrelseledamot Styrelseledamot Styrelseledamot

Läs mer

Enkätundersökning nov - dec 2007. Grundläggande enkätundersökning hos medlemmarna för att kunna förbättra och utveckla Innerstaden Göteborg.

Enkätundersökning nov - dec 2007. Grundläggande enkätundersökning hos medlemmarna för att kunna förbättra och utveckla Innerstaden Göteborg. Enkätundersökning nov - dec 7 Grundläggande enkätundersökning hos medlemmarna för att kunna förbättra och utveckla Innerstaden Göteborg. Bakgrund Under November månad år 7 genomfördes denna enkätundersökning

Läs mer

Havsbadens Villaägarförening

Havsbadens Villaägarförening Havsbadens Villaägarförening Datum: 2014-10 - 22 Plats: Vintervägen 12 Tid: kl. 18.30 Agenda 1. Mötets öppnande 2. Valberedning 3. Genomgång av mötesanteckningar. 4. Ekonomi 5. Ansvarsområden - Bank/Org.nr

Läs mer

STADSUTVECKLING I JÖNKÖPING ATOLLEN EN NY ENTRÉ TILL CITY

STADSUTVECKLING I JÖNKÖPING ATOLLEN EN NY ENTRÉ TILL CITY STADSUTVECKLING I JÖNKÖPING ATOLLEN EN NY ENTRÉ TILL CITY CARINA LUNDEHOLM Skåning. Smålänning. Kommunalråd. Kommunikationskonsult. CCJ KOMMUNIKATION AB Reklambyrå i Huskvarna, startade 1978. 11 medarbetare.

Läs mer

Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret

Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret 2018-2019 Att tänka på inför utflykter: Medtag fika om inget annat anges. Ha kläder och skor som passar årstiden och vädret och eventuellt något

Läs mer

Inbjudan: Earth Hour mars släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF

Inbjudan: Earth Hour mars släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF Inbjudan: Earth Hour 2010 27 mars 20.30 släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF Inbjudan till Earth Hour Kära trossamfund, Årets Earth Hour blev en enorm framgång. Den

Läs mer

Riksfotoutställningen. RIFO 2014 9 11 maj. på Fotografiska i Stockholm. Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK

Riksfotoutställningen. RIFO 2014 9 11 maj. på Fotografiska i Stockholm. Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK Riksfotoutställningen RIFO 2014 9 11 maj på Fotografiska i Stockholm Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK Fotografiska En av världens främsta samlingsplatser för fotografi År 2010

Läs mer

Ålands Näringsliv. Aktuellt under 2017

Ålands Näringsliv. Aktuellt under 2017 Ålands Näringsliv Aktuellt under 2017 Dagens presentation Personal Intressebevakning City Mariehamn Hållbarhet Välkommen in Utveckla framtidens företag Kommande aktiviteter Personal Anders Ekström - verkställande

Läs mer

Illustration & From: ROLFCARLWERNER 2011

Illustration & From: ROLFCARLWERNER 2011 UTVÄRDERING o c h R ed o vi s ning Illustration & From: ROLFCARLWERNER 2011 Drivs av Musik GävleborG i samarbete med Destination Gävle kultur & FritiD Gävle kommun länsmuseet GävleborG idka-kulturkiosken

Läs mer

Adelöv - LIVET PÅ LANDET

Adelöv - LIVET PÅ LANDET 2010-02-23 Projekt Adelöv - LIVET PÅ LANDET Projektägare Adelövs Framtidsgrupp Kontaktperson. Ingemar Karlsson, ordf Adelövs Framtidsgrupp Telefon 0140-730 30 Mobil 070-632 61 60 ingemarslantbruksredovisning@hotmail.com

Läs mer

8 sätt att öka engagemanget hos dina kunder med QR! Hur du kan använda QR-koder för att skapa nytta för er och värde för kunden.

8 sätt att öka engagemanget hos dina kunder med QR! Hur du kan använda QR-koder för att skapa nytta för er och värde för kunden. 8 sätt att öka engagemanget hos dina kunder med QR! Hur du kan använda QR-koder för att skapa nytta för er och värde för kunden. Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Actionkoder 3. Statistik 4. Värden

Läs mer

Lärresurs för ett digitalt lärande Metodhandledning

Lärresurs för ett digitalt lärande Metodhandledning Lärresurs för ett digitalt lärande Metodhandledning Producerat 2012 av Studieförbundet Vuxenskolan för Folkbildningsnätet Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika

Läs mer

Ta chansen att synas under Skandinaviens största designvecka!

Ta chansen att synas under Skandinaviens största designvecka! Ta chansen att synas under Skandinaviens största designvecka! Det har blivit dags för den åttonde upplagan av The Official Guide to Stockholm Design Week. Den uppskattade och oumbärliga nyckeln till allt

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Sida 1 (5) Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Åkers Hembygdsförenings styrelse lämnar för verksamhetsåret 2006 följande verksamhetsberättelse. Årsmötet genomfördes den 29 mars 2006

Läs mer

Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft

Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft Robin Åkerman är en entreprenör som drivs av att syssla med det han älskar, att skapa unika evenemang och möten mellan människor. Genom sin passion har

Läs mer

SVENSK KONST NU. Sommarutställning 9 juni 29 juli 2018, Bryggeriet i Nora. Sammanfattning. Bakgrund

SVENSK KONST NU. Sommarutställning 9 juni 29 juli 2018, Bryggeriet i Nora. Sammanfattning. Bakgrund Sommarutställning 9 juni 29 juli 2018, Bryggeriet i Nora SVENSK KONST NU Sammanfattning I sommarens utställning deltog ett 15-tal svenska och internationella konstnärer varav en konstnärsgrupp. Utställningen

Läs mer

Linköpings innersta. Verksamhet 2018

Linköpings innersta. Verksamhet 2018 Linköpings innersta Verksamhet 2018 Årets Stadskärna 2018 ett kvitto på att vårt samarbete ger resultat I slutet av maj 2018 fick Linköping för tredje gången ta emot utmärkelsen Årets Stadskärna. Men det

Läs mer

EVENEMANGSÅRET 2014 SÅ SÄTTER VI EVENEMANG PÅ KARTAN

EVENEMANGSÅRET 2014 SÅ SÄTTER VI EVENEMANG PÅ KARTAN EVENEMANGSÅRET 2014 SÅ SÄTTER VI EVENEMANG PÅ KARTAN Anteckningar från gruppdiskussioner FrukostForum, 2014-01-23 Den 23/1 samlades ett 70-tal personer för att delta i FrukostForum för Vänersborgs näringsliv.

Läs mer

STRATEGI HANDLINGSPLAN

STRATEGI HANDLINGSPLAN Bakgrund Processen Projektet startade under hösten 2014 och har genomförts genom workshops, informationsmöten, medborgardialoger, enkäter, sammanställningar och avstämningar med representanter från kommunen,

Läs mer

Earth Hour mars kl

Earth Hour mars kl Earth Hour 2011 26 mars kl 20.30 21.30 Earth Hour är världens största miljömanifestation någonsin och Sverige har snabbt seglat upp som det land som har det största engagemanget: De allra flesta i Sverige

Läs mer