Blad ett: (.) Norra Nigeria har ett hett klimat, järnvägar, en gynnsam handelsbalans, stor arbetslöshet och en nationalistregim.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Blad ett: (.) Norra Nigeria har ett hett klimat, järnvägar, en gynnsam handelsbalans, stor arbetslöshet och en nationalistregim."

Transkript

1 Instruktion Övningen kolgruvan Dela först in i grupper, minst 5 i varje grupp. Gör en liten berättelse om att nu är man i Jos utifrån kolgruvans förutsättningar. Avsluta denna berättelse med om någon har några frågor. Dela ut förutsättningarna samt de bladen med sökandes kvalifikationer. Från och med nu svarar ni inte på några frågor, skicka ut dem i de olika grupperna. Vänta en liten stund och gå sedan ut till respektive grupp och spela virrig och be så mycket om ursäkt att ni glömde några kolgruvepapper. Dessa är olika och som kursledare kan man skilja dem åt genom ett punktsystem. Följande meningar med olika många hittar ni i: Blad ett: (.) Norra Nigeria har ett hett klimat, järnvägar, en gynnsam handelsbalans, stor arbetslöshet och en nationalistregim. Blad två: (..) Regeringen har också utnämnt en officiell inspektör, som skall göra månatliga rapporter, vilka måste kontrasigneras av företagets representant.. Blad tre: ( ) Kvinnorna är allvarligt handikappade i yrkeslivet Blad fyra: (.) Norra Nigeria har ett hett klimat, järnvägar, en gynnsam handelsbalans, stor arbetslöshet och en nationalistregim. Blad fem: (..) Kvinnorna spelar en liten roll i samhället.. Grupperna skall behålla sitt svar inom sin grupp till redovisningen. Understrykningarna i facit anger varför just den personen inte erhållit jobbet som driftchef. Efter man benat ut detta så håll en diskussion kring: Gruppens arbete Vikten av olika information Vem styrde Var någon tyst Synergieffekter

2 Er grupp är en kommitté bestående av chefsingenjörer i ett företag. Det är den 1 juli 1977 och ni har träffats för att välja ut en driftschef bland kandidaterna i bifogade lista. Ert företag använder en avsevärd mängd kol i sin tillverkningsprocess och styrelsen har beslutat att starta en kolgruva i Jos, norra Nigeria. Norra Nigeria har ett hett klimat, järnvägar, en gynnsam handelsbalans, stor arbetslöshet och en nationalistregim. Kvinnorna spelar en liten roll i samhället.. Regeringen har bestämt att företaget måste anställa personal från norra Nigeria i alla poster utom driftschefsbefattningen. Regeringen har också utnämnt en officiell inspektor, som skall göra månatliga rapporter, vilka måste kontrasigneras av företagets representant. Ingen av företagets anställda kan läsa eller skriva något språk förutom Hausa. Det finns ett antal skolor där man kan ta examen i mineralogi. Betyg i seismologi är väsentligt för att få s k allmänt medlemskap i gruvingenjörernas förening. Universitetet i Ghana kräver följande specialämnen för examen: geologi, seismologi, oceanografi, paleontologi.

3 Er grupp är en kommitté bestående av chefsingenjörer i ett företag. Det är den 1 juli 1977 och ni har träffats för att välja ut en driftschef bland kandidaterna i bifogade lista. Ert företag använder en avsevärd mängd kol i sin tillverkningsprocess och styrelsen har beslutat att starta en kolgruva i Jos, norra Nigeria. Norra Nigeria har ett hett klimat, järnvägar, en gynnsam handelsbalans, stor arbetslöshet och en nationalistregim. Regeringen har bestämt att företaget måste anställa personal från norra Nigeria i alla poster utom driftchefsbefattningen. Regeringen har också utnämnt en officiell inspektor, som skall göra månatliga rapporter, vilka måste kontrasigneras av företagets representant. Ingen av regeringens inspektörer kan läsa eller skriva något språk förutom sitt eget. Det finns ett antal skolor där man kan ta examen i mineralogi men betyg i paleontologi är väsentligt för att få s k allmänt medlemskap i gruvingenjörernas förening. Det största universitetet är universitetet i Nigeria som kräver följande specialämnen för examen: geologi, paleontologi, geofysik och seismologi.

4 Er grupp är en kommitté bestående av chefsingenjörer i ett företag. Det är den 1 juli 1977 och ni har träffats för att välja ut en driftschef bland kandidaterna i bifogade lista. Ert företag använder en avsevärd mängd kol i sin tillverkningsprocess och styrelsen har beslutat att starta en kolgruva i Jos, norra Nigeria. Norra Nigeria har ett hett klimat, järnvägar, en gynnsam handelsbalans, stor arbetslöshet och en nationalistregim. Regeringen har bestämt att företaget måste anställa personal från norra Nigeria i alla poster utom driftschefsbefattningen. Regeringen har också utnämnt en officiell inspektor, som skall göra månatliga rapporter, vilka måste kontrasigneras av företagets representant som måste vara född brittisk medborgare. Så kallat kvalificerat medlemskap i gruvingenjörernas förening kan erhållas utan formaliteter av män över 30 år som är kvalificerade för så kallat allmänt medlemskap. Universitetet i Liberia, som inte är den minsta skolan, kräver följande specialämnen för examen: paleontologi, geofysik och oceanografi.

5 Er grupp är en kommitté bestående av chefsingenjörer i ett företag. Det är den 1 juli 1977 och ni har träffats för att välja ut en driftschef bland kandidaterna i bifogade lista. Ert företag använder en avsevärd mängd kol i sin tillverkningsprocess och styrelsen har beslutat att starta en kolgruva i Jos, norra Nigeria. Norra Nigeria har ett hett klimat, järnvägar, en gynnsam handelsbalans, stor arbetslöshet och en nationalistregim. Kvinnorna är allvarligt handikappade i yrkeslivet Regeringen har bestämt att företaget måste anställa personal från norra Nigeria i alla poster utom driftschefsbefattningen. Regeringen har också utnämnt en officiell inspektor, som skall göra månatliga rapporter, vilka måste kontrasigneras av driftschefen som enligt lag måste ha åtminstone tre års erfarenhet som chefsingenjör i en kolgruva. Det finns ett antal skolor där man kan ta examen i mineralogi. Denna examen är väsentlig för att få s k allmänt medlemskap i gruvingenjörernas förening. De mindre universiteten kräver tre de större fyra av följande specialämnen för examen: geologi, geofysik, oceanografi, paleontologi, seismologi. Det minsta universitetet är för kvinnor.

6 Er grupp är en kommitté bestående av chefsingenjörer i ett företag. Det är den 1 juli 1977 och ni har träffats för att välja ut en driftschef bland kandidaterna i bifogade lista. Ert företag använder en avsevärd mängd kol i sin tillverkningsprocess och styrelsen har beslutat att starta en kolgruva i Jos, norra Nigeria. Norra Nigeria har ett hett klimat, järnvägar, en gynnsam handelsbalans, stor arbetslöshet och en nationalistregim. Regeringen har bestämt att företaget måste anställa personal från norra Nigeria i alla poster utom driftschefsbefattningen. Regeringen har också utnämnt en officiell inspektor, som skall göra månatliga rapporter, vilka måste kontrasigneras av företagets representant.. Denne måste ha så kallat kvalificerat medlemskap i gruvingenjörernas förening. Det finns ett antal skolor där man kan ta examen i mineralogi. Den senast grundade är universitetet i Forah Bay, som öppnade sin avdelning För att få examen i mineralogi kräver denna skola förutom de vanliga kurserna geologi, seismologi och paleontologi.

7 Förutsättningar 1. Er grupp är en kommitté bestående av chefsingenjörer i ett företag. 2. Företaget skall starta en kolgruva i Jos, norra Nigeria och ni skall välja ut en driftschef för gruvan bland 7 sökande. 3. Föreställ Dig att Du har de data Du för med dig i huvudet. 4. Det finns en korrekt lösning på uppgiften. 5. Alla data är riktiga. 6. Ni har 60 minuter på Er att välja ut den som skall anställas. 7. Det är i dag den 1 juli Uppgiften skall lösas som en gruppuppgift. 9. Lösningen måste accepteras av hela gruppen.

8 Summering av sökandes kvalifikationer/facit Black White Green Short Long Thynne Fasto Ålder Utbildning Nigeria Forah Bay Nigeria Ghana Nigeria Liberia Ghana Medborgarskap vid födelsen Britt Britt Britt Britt Britt Britt Italienare Språk Hausa Hausa Hausa Hausa Ej Hausa Hausa Hausa Erfarenhet 2 år 5 år 4 år 4 år 5 år 8 år 5 år Forah Bay- och Liberiauniversitetet kräver tre specialämnen för examen och är därför mindre än universiteten i Nigeria och Ghana. Liberiauniversitetet är inte det minsta alltså måste Forah Bay vara det. Det minsta universitetet är för kvinnor. Kvinnor spelar en obetydlig roll i samhället. Seismologi och paleontologi är väsentligt för sk allmänt medlemskap i gruvingenjörernas förening. Liberiauniversitetet undervisar inte i seismologi. Därför kan ingen med examen från detta universitet kvalificera sig för sk allmänt medlemskap. De anställda från norra Nigeria förstår inte engelska, inte heller regeringens inspektör. Driftschefen måste därför kunna läsa Hausa för att kontrasignera inspektörens rapport. Alla kandidater, utom Green, är diskvalificerade på grund av att de saknar nödvändiga kvalifikationer.

9 Lista över sökande till befattningen som driftchef vid kolgruvan Namn: R Black Pass nr N Född brittisk medb Utbildning: Universitetet i Nigeria, examen i mineralogi 1966 Anställning: Forskningsassistent, universitetet i Nigeria 1966 Föreläsare i mineralogi, universitetet i Ghana Driftschef, nationella gruvstyrelsens anläggning i Enugu Engelska, Franska, Tyska, Hausa Namn: S White Pass nr El Född brittisk medb Utbildning: Universitetet i Forah Bay, Examen i mineralogi 1963 Anställning: Praktikant, Nationella gruvstyrelsen Assisterande driftschef, Irländska gruvbolaget AB Driftschef, Irländska gruvbolaget AB Engelska, Franska, Hausa Namn: T Green Pass nr GB Född brittisk medb Utbildning: Universitetet i Nigeria, examen i mineralogi 1963 Anställning: Praktikant, Nationella gruvstyrelsen Driftschefsass, Cheshirebolaget AB Driftschef, Derbyshiregruvan AB Engelska, Hausa Namn: U Short Pass nr G Född brittisk medb Utbildning: Universitetet i Ghana, examen i mineralogi 1967 Anställning: Ingenjör, Institutionen för gruvforskning Chefsingenjör, Liberianska statens gruvbolag Engelska, Fantee, Swahili, Hausa

10 Namn: V Long Pass nr GB Född brittisk medb Utbildning: Universitetet i Nigeria, examen i mineralogi 1964 Anställning: Ingenjör AB Gruvkonstruktion Assistent till chefen för gruvutvecklingsbolaget AB Driftschef, Walesiska Gruvbolaget AB Engelska, Walesiska Namn: W Thynne Pass nr L Född brittisk medb Utbildning: Universitetet i Liberia, examen i mineralogi 1961 Anställning: Biträdande driftschef, Allmänna gruvbolaget, Algeriet Driftschef, Kamchatka Gruvbolaget AB Engelska, Arabiska, Hausa, Ryska Namn: X Fasto Pass nr ZA 1234 YB Född italiensk medb Utbildning: Universitetet i Milano, diplom i paleontologi 1963 Universitetet i Ghana, examen i mineralogi 1966 Anställning: Teknisk chef, Sardinska gruvföretaget AB Driftschef Guisseppe Verdi Gruvaktiebolaget Italienska, Engelska, Hausa Anm: Befattning som driftschef ger samma erfarenheter som befattning som chefsingenjör.

Ungdomsteamets vision är att genom samarbete med näringslivet kunna skapa alternativa vägar till arbete

Ungdomsteamets vision är att genom samarbete med näringslivet kunna skapa alternativa vägar till arbete I Haninge kommun finns det c:a 1000 arbetslösa ungdomar, varav ungefär en tredjedel förekommer utanför den officiella statistiken. Den officiella statistiken visar att det finns ca 700 personer registrerade

Läs mer

International Office (IO)

International Office (IO) International Office (IO) http://lnu.se/student/studera-utomlands/mobilitetsgruppen Jobbar med utresande utbytesstudenter och inresande utbytesstudenter. Vi på International Office är 5 internationella

Läs mer

Landet Demokratien. Om arbetsbladet

Landet Demokratien. Om arbetsbladet Om arbetsbladet I den här övningen får eleverna i grupper fundera, argumentera och ta ställning i demokratifrågor. Ämnets aktualitet och förankring i skolans styrdokument gör att övningen kan användas

Läs mer

Hur många är era kvinnliga chefer? På vilka befattningar sitter de? Hur ligger din avdelning till internt?

Hur många är era kvinnliga chefer? På vilka befattningar sitter de? Hur ligger din avdelning till internt? 1Kartläggning Hur många är era kvinnliga chefer? På vilka befattningar sitter de? Hur ligger din avdelning till internt? Jämför med din egen bransch och andra branscher Checklistor för benchmarking Här

Läs mer

Problemlösarna har fyra konkreta tips på vad som gör ett lyckat studiebesök:

Problemlösarna har fyra konkreta tips på vad som gör ett lyckat studiebesök: Problemlösarna har fyra konkreta tips på vad som gör ett lyckat studiebesök: 1. Var medveten om vilken målgruppen är I Problemlösarna är det elever i årskurs 8-9 som är målgruppen. Många ungdomar i den

Läs mer

Utbildningsplan Bygg och anläggning för läsåret 2010/2011. Higher Education Diploma Programme in Works Management in Civil Engineering

Utbildningsplan Bygg och anläggning för läsåret 2010/2011. Higher Education Diploma Programme in Works Management in Civil Engineering Utbildningsplan Bygg och anläggning för läsåret 2010/2011 Denna Higher Education Diploma Programme in Works Management in Civil Engineering Utbildningsplanen är reviderad 2010-05-31 av Chef utbildnings-

Läs mer

Chef för lokalpolisområde till Polismyndigheten

Chef för lokalpolisområde till Polismyndigheten Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Chef för lokalpolisområde till Polismyndigheten Vill du arbeta med polismyndighetens viktigaste uppdrag; att skapa trygghet för medborgarna och förtroende

Läs mer

Polisområdeschef till Västmanland i region Mitt

Polisområdeschef till Västmanland i region Mitt Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Polisområdeschef till Västmanland i region Mitt Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter dagens 21 fristående

Läs mer

Biträdande regionpolischefer och polisområdeschefer

Biträdande regionpolischefer och polisområdeschefer Biträdande regionpolischefer och polisområdeschefer Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Svensk polis står inför den största förändringen i modern tid. Dagens 22 fristående polismyndigheter

Läs mer

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också.

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också. Mer demokrati! I Scouterna tycker vi att det är viktigt med demokrati. Alla har rätt att säga vad de tycker. Och allt som vi gör har vi bestämt tillsammans. Vi väljer alltid det förslag som får flest röster.

Läs mer

Utbildningsplan Bygg och anläggning för läsåret 2013/2014. Higher Education Diploma Programme in Works Management in Civil Engineering

Utbildningsplan Bygg och anläggning för läsåret 2013/2014. Higher Education Diploma Programme in Works Management in Civil Engineering Utbildningsplan Bygg och anläggning för läsåret 2013/2014 Denna Higher Education Diploma Programme in Works Management in Civil Engineering Utbildningsplanen är reviderad 2012-11-07 av Chef utbildnings-

Läs mer

Personligt varumärke. Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit?

Personligt varumärke. Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit? Personligt varumärke Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit? CV Korrekturläs! Framhäv dina kunskaper och din kompetens, men utan att skryta Ta med relevant erfarenhet för jobbet du söker Var ödmjuk Använd

Läs mer

och regionernas nämnder, styrelser och kontor

och regionernas nämnder, styrelser och kontor FN-konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning Arbetet i kommunernas, landstingens och regionernas nämnder, styrelser och kontor Ledningen för en kommun, ett landsting eller en region

Läs mer

Arbetsmarknadsläget för ingenjörer

Arbetsmarknadsläget för ingenjörer Kort om Arbetsmarknadsläget för ingenjörer December 2016 Riktigt kort: Arbetslösheten för Sveriges Ingenjörers medlemmar totalt var 1,3 procent i december 2016. Arbetslösheten har förändrats obetydligt

Läs mer

Undersökning svenska företag: Synen på att rekrytera personer med funktionsnedsättning

Undersökning svenska företag: Synen på att rekrytera personer med funktionsnedsättning Rapport Undersökning svenska företag: Synen på att rekrytera personer med funktionsnedsättning 0 Målgrupp och genomförande MÅLGRUPP Personer som ansvarar för nyanställning inom företag och organisationer

Läs mer

Chef till internrevision

Chef till internrevision Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Chef till internrevision till Polismyndigheten Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter dagens 21 fristående

Läs mer

Dimitras resa Elevmaterial

Dimitras resa Elevmaterial Dimitras resa Elevmaterial Hej! Visste du att alla barn har rätt till en meningsfull fritid? Vi på Majblomman arbetar för att förbättra barns villkor och vi har en vision om att alla barn ska få vara med

Läs mer

Chef finansiell styrning tillika biträdande avdelningschef vid ekonomiavdelningen

Chef finansiell styrning tillika biträdande avdelningschef vid ekonomiavdelningen Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Chef finansiell styrning tillika biträdande avdelningschef vid ekonomiavdelningen Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten

Läs mer

Chef till Nationellt forensiskt centrum

Chef till Nationellt forensiskt centrum Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Chef till Nationellt forensiskt centrum Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter dagens 21 fristående polismyndigheter

Läs mer

Praktiken gav anställningsbara ingenjörer

Praktiken gav anställningsbara ingenjörer Praktiken gav anställningsbara ingenjörer Publicerad: 2012-11-19 10:13 Regeringen har på försök återinfört gymnasieingenjörsexamen på tjugo skolor. Praktiken får toppbetyg av de flesta elever under det

Läs mer

Studenternas attityder till språk och språkstudier

Studenternas attityder till språk och språkstudier Studenternas attityder till språk och språkstudier Sammanfattning av undersökning genomförd vid Mälardalens högskola 2010-03-01-2010-03-08 Sammanfattning Undersökningen genomfördes som en e postenkät till

Läs mer

Var med och tävla som ekonomicoach!

Var med och tävla som ekonomicoach! För elever Var med och tävla som ekonomicoach! En tävling i privatekonomi. 1:a pris är 20 000 kronor till klasskassan! 2013-2014 Var med och tävla som ekonomicoach! Så här går tävlingen till Börja med

Läs mer

Var med och tävla som ekonomicoach!

Var med och tävla som ekonomicoach! För elever Var med och tävla som ekonomicoach! En tävling i privatekonomi. 1:a pris är 20 000 kronor till klasskassan! 2014-2015 Var med och tävla som ekonomicoach! Så här går tävlingen till Börja med

Läs mer

Berättelser från att jobba inom skogsindustrin...

Berättelser från att jobba inom skogsindustrin... Berättelser från att jobba inom skogsindustrin... Vad kommer från skogen? Förpackningar, papper, tidningar, magasin, möbler, fönster, blöjor, tuggummi, såpa... Ja listan kan göras lång på produkter som

Läs mer

Fackliga studier för medlemmar och förtroendevalda i Handels region väst

Fackliga studier för medlemmar och förtroendevalda i Handels region väst S 2016 Fackliga studier för medlemmar och förtroendevalda i Handels region väst 1 Handels grundläggande förtroendemannautbildning Steg 1-6 Kursinnehåll Steg 1 inriktas först och främst på a göra en individuell

Läs mer

Olika typer av diskriminering

Olika typer av diskriminering 32 Träff5. Olika typer av diskriminering Mål för den femte träffen är att: få en fördjupad förståelse för olika former av diskriminering och det skydd lagen ger? (Plats för eventuellt eget mål som gruppen

Läs mer

HT Hotell- och turismprogrammet VAL AV INRIKTNING OCH INDIVIDUELLT VAL 2013/2014

HT Hotell- och turismprogrammet VAL AV INRIKTNING OCH INDIVIDUELLT VAL 2013/2014 HT Hotell- och turismprogrammet VAL AV INRIKTNING OCH INDIVIDUELLT VAL 2013/2014 1 Val av inriktning fö r dig söm ga r Hötell- öch turismprögrammet Efter examen från Hotell- och turismprogrammet ska du

Läs mer

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR FINSK MEDBORGARE: ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND FÖR MAKE/MAKA

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR FINSK MEDBORGARE: ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND FÖR MAKE/MAKA PK2_plus 1 *1439901* FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR FINSK MEDBORGARE: ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND FÖR MAKE/MAKA Denna blankett är avsedd för dig, finsk medborgare, vars utländska make/maka ansöker om

Läs mer

Chef till operativa verksamheten vid Nationella operativa avdelningen

Chef till operativa verksamheten vid Nationella operativa avdelningen Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Chef till operativa verksamheten vid Nationella operativa avdelningen Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter

Läs mer

Kommunikation. Tror du att det finns något universellt kroppsspråk? Vilket kroppsspråk brukar du använda?

Kommunikation. Tror du att det finns något universellt kroppsspråk? Vilket kroppsspråk brukar du använda? Kommunikation Vi människor kommunicerar på många olika sätt. Vi ringer, mejlar och pratar med varandra. Men vi använder också kroppen väldigt mycket. När personer kommunicerar är all kommunikation inte

Läs mer

Ämne Skickat Mottagare Svar senast e-avrop - Inbjudan till projekt 2013-11-06 magnus.bernhardsson@alingsas.se

Ämne Skickat Mottagare Svar senast e-avrop - Inbjudan till projekt 2013-11-06 magnus.bernhardsson@alingsas.se e-avrop - Inbjudan till projekt 2013-11-06 Vuxenutbildning Bäste! Du är inbjuden av att delta i upphandlingsprojektet Vuxenutbildning. Hej Ulrika. Du kan gå in och justera hur mycket du vill i texterna.

Läs mer

Utbildningsplan för. Utöver detta krävs för respektive inriktning även behörighet/ kunskaper enligt nedan: Inriktning mot arabiska:

Utbildningsplan för. Utöver detta krävs för respektive inriktning även behörighet/ kunskaper enligt nedan: Inriktning mot arabiska: Utbildningsplan för Kandidatprogram i global management Bachelor's Programme in Global Management 180.0 Högskolepoäng 180.0 ECTS credits Programkod: SFGMA Gäller från: VT 2014 Fastställd: 2013-09-04 Ändrad:

Läs mer

Biträdande chef för utvecklingsavdelningen tillika kanslichef

Biträdande chef för utvecklingsavdelningen tillika kanslichef Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Biträdande chef för utvecklingsavdelningen tillika kanslichef till Polismyndigheten Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten

Läs mer

ATT SKRIVA SITT CV. En guide och lathund för att skriva sitt CV så att det blir läst. Valentino Berti. Rekryteringskonsult på MSemploy Sweden

ATT SKRIVA SITT CV. En guide och lathund för att skriva sitt CV så att det blir läst. Valentino Berti. Rekryteringskonsult på MSemploy Sweden ATT SKRIVA SITT CV En guide och lathund för att skriva sitt CV så att det blir läst Av Valentino Berti Rekryteringskonsult på MSemploy Sweden Grunder Ett CV skall på ett enkelt och lättförståeligt sätt

Läs mer

Kommunikationsmoment på KTH

Kommunikationsmoment på KTH Kommunikationsmoment på KTH Linda Söderlindh Universitetsadjunkt i teknikvetenskaplig kommunikation och retorik KTH Språk och kommunikation lindasod@kth.se Undervisning i syfte att utveckla kommunikativt

Läs mer

Chef för Regionalt utvecklingscentrum

Chef för Regionalt utvecklingscentrum Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Chef för Regionalt utvecklingscentrum till Polismyndigheten Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter dagens

Läs mer

Portoinköpare. 21 Grams. Emma Fjellström S-115692 2008-10-03. Synovate 2008 1

Portoinköpare. 21 Grams. Emma Fjellström S-115692 2008-10-03. Synovate 2008 1 Portoinköpare 21 Grams Synovate: S-115692 2008-10-03 Helén Nilsson Emma Fjellström Synovate 2008 1 Om undersökningen Syfte: - Syftet med undersökningen är att den ska ge en bild hur portoinköpare ser på

Läs mer

Övning: Dilemmafrågor

Övning: Dilemmafrågor Övning: Dilemmafrågor Placera föräldrarna i grupper med ca 6-7 st/grupp. Läs upp ett dilemma i taget och låt föräldrarna resonera kring tänkbara lösningar. Varje fråga kan även visas på OH/ppt samtidigt,

Läs mer

Läkemedelsindustrins bedömning av kompetens

Läkemedelsindustrins bedömning av kompetens Läkemedelsindustrins bedömning av kompetens Klas Andersson www.docs-int.se 1 Svensk hälsovårdsindustri (1) Ca 40 000 personer arbetar inom Life Science varav ca 6 000 inom bioteknik. Ca 200 företag inom

Läs mer

1 BULGARIEN INSTRUKTION

1 BULGARIEN INSTRUKTION 1 BULGARIEN INSTRUKTION ANSÖKAN Instruktionen skall vara till hjälp för sammanställningen av din adoptionsansökan till Bulgarien. För att undvika såväl onödigt arbete som ökade kostnader är det viktigt

Läs mer

AVTAL MELLAN EUROPEISKA UNIONENS MEDLEMSSTATER OM SKADESTÅNDSKRAV FRÅN EN MEDLEMSSTAT PÅ EN ANNAN MEDLEMSSTAT FÖR SKADA PÅ TILLGÅNGAR SOM ÄGS AV

AVTAL MELLAN EUROPEISKA UNIONENS MEDLEMSSTATER OM SKADESTÅNDSKRAV FRÅN EN MEDLEMSSTAT PÅ EN ANNAN MEDLEMSSTAT FÖR SKADA PÅ TILLGÅNGAR SOM ÄGS AV AVTAL MELLAN EUROPEISKA UNIONENS MEDLEMSSTATER OM SKADESTÅNDSKRAV FRÅN EN MEDLEMSSTAT PÅ EN ANNAN MEDLEMSSTAT FÖR SKADA PÅ TILLGÅNGAR SOM ÄGS AV STATEN OCH SOM ANVÄNDS ELLER DRIVS AV DEN ELLER PERSONSKADA

Läs mer

Om att skapa en identitet, att smälta in och ej tillhöra normen

Om att skapa en identitet, att smälta in och ej tillhöra normen ÖVNING: Om att skapa en identitet, att smälta in och ej tillhöra normen Övningen genomförs genom att alla deltagare aktivt lyssnar på ett radioprogram samt funderar och diskuterar kring dess innehåll.

Läs mer

Utbildningsplan Bygg och anläggning för läsåret 2008/2009. Utbildningsplanen är reviderad 2007-11-08 av Ordförande teknisk fakultetsnämnd.

Utbildningsplan Bygg och anläggning för läsåret 2008/2009. Utbildningsplanen är reviderad 2007-11-08 av Ordförande teknisk fakultetsnämnd. Utbildningsplan Bygg och anläggning för läsåret 2008/2009 Works Management in Civil Engineering Utbildningsplanen är reviderad 2007-11-08 av Ordförande teknisk fakultetsnämnd. Antagen V09 Denna utbildningsplan

Läs mer

Lämna in uppgifterna vartefter jag spar dem in en pärm för att kunna återkomma till dem. Glöm inte sidhuvud med namn och uppgiftens nummer/namn.

Lämna in uppgifterna vartefter jag spar dem in en pärm för att kunna återkomma till dem. Glöm inte sidhuvud med namn och uppgiftens nummer/namn. Ni kommer att få arbeta en och en. Vi kommer att jobba med detta på Affärsutveckling- och ledarskapskursen på måndag eftermiddag och varannan onsdag morgon. Jag kommer också ge er feedback på sådana uppgifter

Läs mer

Stegen som presenteras här är endast förslag, och behöver inte heller nödvändigtvis ske i den ordning vi presenterar här.

Stegen som presenteras här är endast förslag, och behöver inte heller nödvändigtvis ske i den ordning vi presenterar här. Stegen som presenteras här är endast förslag, och behöver inte heller nödvändigtvis ske i den ordning vi presenterar här. Kör igång, och var inte rädd för att begå misstag. Ha alltid i bakhuvudet varför

Läs mer

Teologiska fakultetens kompletterande riktlinjer för anställning och befordran av biträdande universitetslektor

Teologiska fakultetens kompletterande riktlinjer för anställning och befordran av biträdande universitetslektor Dnr TEOLFAK 2016/42 Teologiska fakultetens kompletterande riktlinjer för anställning och befordran av biträdande universitetslektor vid teologiska fakulteten Fastställd av teologiska fakultetsnämnden 2016-09-05

Läs mer

Linköpings universitet

Linköpings universitet Linköpings universitet En förnyare av forskning och utbildning Från LiU - Ut i världen! Informationspass för nominerade LiTH-studenter 2013-12-10 Jessica Yeh och Annika Holm, rum 2201 i Origo international@lith.liu.se

Läs mer

Norrköping - Då och Nu

Norrköping - Då och Nu Norrköping - Då och Nu Tema: Norrköping Då och Nu Period 5 vecka 9-15 Vårterminen 2011 Uppgift Du ska tillsammans med några kompisar (2-4 stycken) välja ut ett historiskt och ett eget (modernt) foto på

Läs mer

Företag som är lönsamma och utvecklas skapar ekonomiska förutsättningar för en real löneutveckling.

Företag som är lönsamma och utvecklas skapar ekonomiska förutsättningar för en real löneutveckling. Avtal om löner m m 1 Löner 1.1 Regler för lönesättning Gemensamma utgångspunkter Företag som är lönsamma och utvecklas skapar ekonomiska förutsättningar för en real löneutveckling. Det är av stor vikt

Läs mer

5 anledningar till varför jag är intressant för ert företag:

5 anledningar till varför jag är intressant för ert företag: Göteborg 2004-11-01 Intresseanmälan Mitt namn är Johan Skoglund och jag vill med denna intresseanmälan anmäla intresse för tjänst hos er. Jag har läst till civilingenjör vid Chalmers, Datateknik med inriktning

Läs mer

Ansökan om legitimation för lärare och förskollärare - för dig med utländsk examen från ett EU- eller EES-land samt Schweiz

Ansökan om legitimation för lärare och förskollärare - för dig med utländsk examen från ett EU- eller EES-land samt Schweiz Ansökan om legitimation för lärare och förskollärare för dig med utländsk examen från EU, EES eller Schweiz Ansökan om legitimation för lärare och förskollärare - för dig med utländsk examen från ett EU-

Läs mer

ELEVFRÅGOR. International Association for the Evaluation of Educational Achievement. Bo Palaszewski, projektledare Skolverket 106 20 Stockholm

ELEVFRÅGOR. International Association for the Evaluation of Educational Achievement. Bo Palaszewski, projektledare Skolverket 106 20 Stockholm ELEVFRÅGOR International Association for the Evaluation of Educational Achievement Bo Palaszewski, projektledare Skolverket 106 20 Stockholm Instruktioner I det här häftet finns frågor om dig själv och

Läs mer

Mer eller mindre, om att möta det som är annorlunda

Mer eller mindre, om att möta det som är annorlunda ÖVNING: Mer eller mindre, om att möta det som är annorlunda I denna övning får vi möjlighet att fundera kring vad jag själv och vi som grupp kan göra för att bidra till en välkomnande och inkluderande

Läs mer

Lön är Ersättning KontaKta oss E-post: Webb: telefon: Utan fack och Utan avtal

Lön är Ersättning KontaKta oss E-post: Webb: telefon: Utan fack och Utan avtal Löneladda! Du har rätt att få en lön som motsvarar din prestation på jobbet. Gör du ett bra jobb ska det synas i lönekuvertet, helt enkelt. Det står i kollektivavtalet. Där står också att det är det lokala

Läs mer

Regionpolischef till region Stockholm

Regionpolischef till region Stockholm Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Regionpolischef till region Stockholm Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter dagens 21 fristående polismyndigheter,

Läs mer

Gå igenom all praktisk info om dessa 2 dagar.

Gå igenom all praktisk info om dessa 2 dagar. Bild 1 Välkommen Bild 2 PRAKTISK INFO Gå igenom all praktisk info om dessa 2 dagar. Fika 10.00-10.15 Lunch 12.00-13.00 Fika 15.00-15.15 Viktiga telefon nr: Ev övrig info typ kod till hotellet eller dyl

Läs mer

Att vara facklig representant vid uppsägningar

Att vara facklig representant vid uppsägningar Att vara facklig representant vid uppsägningar PASS När beskedet kommit Det är inte lätt att vara en av de få som vet att det är uppsägningar på gång. När kollegorna sedan får beskedet är det inte heller

Läs mer

Retorik och Pedagogik

Retorik och Pedagogik Retorik och Pedagogik 1 Bygger din kompetens Retorik och Pedagogik Kommunikation, projektledning och ledarskap är viktiga egenskaper för den som har en teknikorienterad arbetsuppgift. Därför erbjuder vi

Läs mer

Chef till kansliet vid Nationella operativa avdelningen

Chef till kansliet vid Nationella operativa avdelningen Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Chef till kansliet vid Nationella operativa avdelningen Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter dagens 21

Läs mer

Presschef, Kommunikationsavdelningen

Presschef, Kommunikationsavdelningen Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Presschef, Kommunikationsavdelningen till Polismyndigheten Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter dagens

Läs mer

Information om examensarbetet för studenter och examinatorer

Information om examensarbetet för studenter och examinatorer Information om examensarbetet för studenter och examinatorer Institutionen för tillämpad kemi och geovetenskap Luleå tekniska universitet Ht02 Reviderad vt04, vt05, ht06, ht08 Regler för examensarbete

Läs mer

ZA5943 Flash Eurobarometer 397 (Consumer Attitudes Towards Cross-border Trade and Consumer Protection, wave 4)

ZA5943 Flash Eurobarometer 397 (Consumer Attitudes Towards Cross-border Trade and Consumer Protection, wave 4) ZA9 Flash Eurobarometer 97 (Consumer Attitudes Towards Cross-border Trade and Consumer Protection, wave ) Country Questionnaire Finland (Swedish) FL 97 - Consumers - FIS D Hur gammal är ni? (SKRIV NER

Läs mer

EE El- och energiprogrammet Inriktning Elteknik

EE El- och energiprogrammet Inriktning Elteknik EE El- och energiprogrammet Inriktning Elteknik INDIVIDUELLA VAL inför 2016/2017 Individuellt val a k 1 - infö r 2016/2017 Nu är det dags att göra individuella val inför årskurs 2 och 3! Hur mycket ska

Läs mer

Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014

Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014 Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014 1. Hur uppfattar du kursen som helhet? Mycket värdefull 11 Ganska värdefull 1 Godtagbar 0 Ej godtagbar 0 Utan värde 0 Ange dina viktigaste motiv till markeringen

Läs mer

SVENSKA LÄTTLÄST. Välkommen till förskolan och grundskolan

SVENSKA LÄTTLÄST. Välkommen till förskolan och grundskolan SVENSKA LÄTTLÄST Välkommen till förskolan och grundskolan Skellefteå kommun Skellefteå kommun ligger i norra delen av Sverige längs Norrlandskusten. Kommunen har ungefär 72 000 invånare. I kommunen finns

Läs mer

Kommun Kommunkod Skolform

Kommun Kommunkod Skolform Skolblad avseende Bjärehovskolan Lingvägen 17 23734 BJÄRRED Tel Fax http://wwwlommase/bjerehov Huvudman Kommun Kommun Kommunkod Skolform Lomma 1262 Grundskola Skolkod 126200503 Skolid 02061 Nedan presenteras

Läs mer

Rådgivning inom livsmedelskontrollen

Rådgivning inom livsmedelskontrollen Rådgivning inom livsmedelskontrollen FÖR FÖRETAGARE 2 Inledning I våra möten med er livsmedelsföretagare ser vi att det finns efterfrågan på mer rådgivning och information från kontrollmyndigheterna. Samtidigt

Läs mer

Vi vill gratulera och framföra hjärtliga lyckönskningar till er båda på er bröllopsdag.

Vi vill gratulera och framföra hjärtliga lyckönskningar till er båda på er bröllopsdag. 祝 福 : 结 婚 Gratulerar. Jag/Vi önskar er båda all lycka i världen. Gratulerar. Jag/Vi önskar er båda all lycka i världen. Vi vill gratulera och framföra hjärtliga lyckönskningar till er båda på er bröllopsdag.

Läs mer

bab.la Fraser: Personligt Lyckönskningar Svenska-Svenska

bab.la Fraser: Personligt Lyckönskningar Svenska-Svenska Lyckönskningar : Giftermål Gratulerar. Jag/Vi önskar er båda all lycka i världen. Gratulerar. Jag/Vi önskar er båda all lycka i världen. Vi vill gratulera och framföra hjärtliga lyckönskningar till er

Läs mer

Räddningstjänsten Öland. Guide till Systematiskt Brandskyddsarbete (SBA)

Räddningstjänsten Öland. Guide till Systematiskt Brandskyddsarbete (SBA) Räddningstjänsten Öland Guide till Systematiskt Brandskyddsarbete (SBA) Bakgrund Förr i tiden gick räddningstjänsten brandsyn och kontrollerade allt byggnadstekniskt brandskydd i verksamheten. När Lagen

Läs mer

Lunds Tekniska Högskola

Lunds Tekniska Högskola Program CSN + registrering Försäkring Learning agreement & stipendium Visum Hemkomst Ambassadörskap Christina Grossmann, chef Internationella avdelningen LTH Goda råd - Sara Gunnarsson, f.d. utbytesstudent

Läs mer

Rekryteringsmanual. - För dig som behöver rekryteringsråd. Kontakt: Roi Rekrytering, 0770-110 177 Utgivare: Roi Rekrytering

Rekryteringsmanual. - För dig som behöver rekryteringsråd. Kontakt: Roi Rekrytering, 0770-110 177 Utgivare: Roi Rekrytering Rekryteringsmanual - För dig som behöver rekryteringsråd Kontakt: Roi Rekrytering, 0770-110 177 Utgivare: Roi Rekrytering Innehållsförteckning 1. SKAPA EN GENOMARBETAD KRAVPROFIL... 4 2. SÄTT UPP EN TIDSPLAN

Läs mer

Hur du tacklar intervjusituationen!

Hur du tacklar intervjusituationen! Hur du tacklar intervjusituationen! Denna artikel är skriven av Linda U Johansson, KarriärCoachen Informationen får ej spridas eller kopieras utan författarens medgivande www.karriarcoachen.nu Inledning

Läs mer

bab.la Fraser: Personligt Lyckönskningar Svenska-Kinesiska

bab.la Fraser: Personligt Lyckönskningar Svenska-Kinesiska Lyckönskningar : Giftermål Gratulerar. Jag/Vi önskar er båda all lycka i världen. 祝 贺, 愿 你 们 幸 福 快 乐, 天 长 地 久 Vi vill gratulera och framföra hjärtliga lyckönskningar till er båda på er. 致 以 我 对 你 们 婚 姻

Läs mer

Reflektion och eftertanke

Reflektion och eftertanke och eftertanke Stort tack för att du vill jobba med Rädda Barnens inspirationsmaterial. Här finner du förslag på uppgifter som ska stimulera eleverna att reflektera över givna ämnen som hanterar det internationella

Läs mer

Biträdande avdelningschef tillika chef för kansliet vid Nationella operativa avdelningen

Biträdande avdelningschef tillika chef för kansliet vid Nationella operativa avdelningen Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Biträdande avdelningschef tillika chef för kansliet vid Nationella operativa avdelningen Den tillträdande chefen för Nationella operativa avdelningen

Läs mer

CV, personligt brev och intervju

CV, personligt brev och intervju CV, personligt brev och intervju VÄLKOMNA! INTRODUKTION En jobbansökans två delar CV Personligt brev Anställningsintervjun ÖVNING CV och personligt brev Intervjuer och feedback ANSÖKAN BESTÅR AV CV OCH

Läs mer

Teknonomi. Tema. Teknik, Samhällskunskap, Svenska, Bild

Teknonomi. Tema. Teknik, Samhällskunskap, Svenska, Bild Teknonomi Tema Teknik, Samhällskunskap, Svenska, Bild Vecka 42-47, 2008 Mål för temat: Teknik: Du ska kunna bygga en konstruktion med hjälp av egen skiss, ritning eller liknande samt kunna beskriva hur

Läs mer

Små idéer Stora resultat

Små idéer Stora resultat Små idéer Stora resultat Louise Östberg Västervik 1 oktober 2015 Organisatorisk krea?vitet En organisa?on är krea?v när de anställda gör något nyf och poten?ellt användbart utan af de direkt blir anvisade

Läs mer

ditt förbund Landets största nätverk för högskoleutbildade ingenjörer

ditt förbund Landets största nätverk för högskoleutbildade ingenjörer Välkomna! ditt förbund 133 000 medlemmar Landets största nätverk för högskoleutbildade ingenjörer Det största förbundet i Saco Sveriges Ingenjörer bildades 2006/07 efter en sammanslagning av Civilingenjörsförbundet

Läs mer

Mål i mun Förslag på en plan för svenska språket

Mål i mun Förslag på en plan för svenska språket Mål i mun Förslag på en plan för svenska språket Den här utredningen ger förslag på en plan för hur vi ska fortsätta att tala och skriva svenska, fast vi har börjat använda mer engelska. Texten är omskriven

Läs mer

Chef för förändringsledning och införande, ITavdelningen

Chef för förändringsledning och införande, ITavdelningen Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Chef för förändringsledning och införande, ITavdelningen Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter dagens 21

Läs mer

Att skapa trygghet i mötet med brukaren

Att skapa trygghet i mötet med brukaren NATIONELL VÄRDEGRUND Utbildning med Egon Rommedahl Att skapa trygghet i mötet med brukaren November 2014 Instruktioner till träff 2, Hösten 2014, Värdighetsgarantierna i Mölndal stad. Del 1 Att skapa trygghet

Läs mer

Chef för it-säkerhet, IT-avdelningen

Chef för it-säkerhet, IT-avdelningen Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Chef för it-säkerhet, IT-avdelningen Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter dagens 21 fristående polismyndigheter,

Läs mer

Nya regler för diplom

Nya regler för diplom Nya regler för diplom Bakgrund Vid starten av VO-College år 2008 beskrev arbetsgivana svårigheten med att, utifrån betyg, bedöma om en person hade de kunskaper som behövs för att jobba inom vård och omsorg.

Läs mer

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen.

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Hej! Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Att prata med en ny person kan kännas nervöst även om man som ni redan har en hel del gemensamt. Därför finns den här guiden som ska

Läs mer

Alva ordnar loppis Lärarmaterial

Alva ordnar loppis Lärarmaterial SIDAN 1 Författare: Kirsten Ahlburg Vad handlar boken om? Boken handlar om Alva och hennes klasskompisar som ska samla in pengar till en skolresa. De behöver få ihop mycket pengar. De bestämmer sig för

Läs mer

Hur du anmäler dig till SFI på webben

Hur du anmäler dig till SFI på webben 2015-09-23 Hur du anmäler dig till SFI på webben Det här är en hjälp för dig som ska anmäla dig till SFI, Svenska för invandrare, hos Kunskapsparken. Du får studera SFI om du är folkbokförd i Sollentuna

Läs mer

FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER STOCKHOLM HÖSTEN 2013. Föreläsningar som förändrar.

FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER STOCKHOLM HÖSTEN 2013. Föreläsningar som förändrar. FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER STOCKHOLM HÖSTEN 2013 Föreläsningar som förändrar. Lära för Livet Seminarier Utbildning Talarförmedling Er partner inom individ-, ledarskaps- och teamutveckling Sveriges bästa

Läs mer

Sveriges internationella överenskommelser

Sveriges internationella överenskommelser Sveriges internationella överenskommelser ISSN 1102-3716 Utgiven av Utrikesdepartementet SÖ 2006: 50 Nr 50 Avtal mellan Europeiska unionens medlemsstater om skadeståndskrav från en medlemsstat på en annan

Läs mer

DITT FÖRSTA EURESJOBB

DITT FÖRSTA EURESJOBB DITT FÖRSTA EURESJOBB Vanliga frågor Allmänt Var hittar jag information om Ditt första Euresjobb (Your first Eures job, YfEj)? Du kan hämta information från EURES-portalen: http://eures.europa.eu eller

Läs mer

Information om ledarskapskursen Personligt ledarskap

Information om ledarskapskursen Personligt ledarskap 2014-04-03 Information om ledarskapskursen Personligt ledarskap VÄLKOMMEN Varmt välkommen till kursen Personligt ledarskap! I det följande beskrivs kursens mål, innehåll, arbetsformer och annan praktisk

Läs mer

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR BARNET SÖKANDEN ÄR VÅRDNADSHAVARE

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR BARNET SÖKANDEN ÄR VÅRDNADSHAVARE PK3_plus 1 *1479901* FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR BARNET SÖKANDEN ÄR VÅRDNADSHAVARE Denna blankett är avsedd för dig vars vårdnadshavare ansöker om första uppehållstillstånd i Finland på grund av familjeband.

Läs mer

Det företagsamma Sverige Lektionsmaterial för årskurs 7-9

Det företagsamma Sverige Lektionsmaterial för årskurs 7-9 Det företagsamma Sverige Lektionsmaterial för årskurs 7-9 Foretagsamheten.se Företagsamheten.se Det företagsamma Sverige. I geografiska områden med goda företagsmiljöer kan det uppstå utvecklingsblock

Läs mer

Humanistiska programmet

Humanistiska programmet Humanistiska programmet Gymnasiegemensamma ämnen 1150 poäng Engelska 5 och 6 200 Historia 1b och 2b - kultur 200 Idrott och hälsa 1 100 Matematik 1b 100 Naturkunskap 1b 100 Religionskunskap 1 50 Samhällskunskap

Läs mer

Chef lokalförsörjning vid ekonomiavdelningen

Chef lokalförsörjning vid ekonomiavdelningen Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Chef lokalförsörjning vid ekonomiavdelningen Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter dagens 21 fristående

Läs mer

Risk IN SEARCH FOR PROFESSIONALS. HSH+S Headhunters and Recruiters

Risk IN SEARCH FOR PROFESSIONALS. HSH+S Headhunters and Recruiters Risk IN SEARCH FOR PROFESSIONALS HSH+S Headhunters and Recruiters Varje erfaren person i ledande ställning känner till risken med tillsättning av en olämplig befattningshavare För alla i nyckelpositioner

Läs mer

till Kandidatprogrammet i dans, 180 hp

till Kandidatprogrammet i dans, 180 hp Så här söker du till Kandidatprogrammet i dans, 180 hp Innehåll Behörighet... 2 Tidsplan... 2 Checklista... 3 Instruktioner för att ansöka... 3 Så här fyller du i anmälningsblanketten... 3 Bilagor som

Läs mer

Fakta och tips till dig som är förtroendevald. Välkommen som fackombud

Fakta och tips till dig som är förtroendevald. Välkommen som fackombud Fakta och tips till dig som är förtroendevald i Handels Välkommen som fackombud Välkommen som fackombud Att vara fackombud innebär att du är Handels kontaktperson på arbetsplatsen. Du har fått förtroendet

Läs mer