Axel Michanek Utbildningsbevakare, JF (Termin 3) Markus Klassrepresentant Termin 2

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Axel Michanek Michanek_91@hotmail.com Utbildningsbevakare, JF (Termin 3) Markus Bergstedtunmoored20@gmail.com Klassrepresentant Termin 2"

Transkript

1 Protokoll från Programråd 9/9 kl i A 305 för det Rättsvetenskapliga programmet, Luleå tekniska universitet Närvarande: Mail Pär Sundén par.sunden@ltu.se Funktion/representant Utbildningsledare RäV. Axel Michanek Michanek_91@hotmail.com Utbildningsbevakare, JF (Termin 3) Markus Bergstedtunmoored20@gmail.com Klassrepresentant Termin 2 Annika LindeAnnika.Linde@telia.com Klassrepresentant Termin 2 Oscar Janssonordforande@juridiskaforeningen.com Ordförande JF (Termin 5) Sandra Hanssonssandra.haansson@gmail.com Student på programmet Termin 5 Emma Lind Emma.lind@ltu.se Studievägledare 1 Val av sekreterare Till mötets sekreterare valdes Pär Sundén 2. Genomgång av föregående mötes protokoll som behandlade följande Förslag till alumnienkät presenterades De obligatoriska programkurserna som genomförts under VT 14 LP diskuterades Juristens dag diskuterades. Datum fastställdes till den 16/9 kl Mötet avslutades 3. Institutionen informerar Emil Gåhlin Borgenstål är föräldraledighet 80 % åtminstone t.o.m. årsskiftet. Han fullgör sina 20 % arbetstid på fredagar under denna termin. Vissa ändringa i programmet planeras fr.o.m. HT 15. Juridisk översiktskurs 1,15 HP ersätts av en Juridisk introduktionskurs 15 HP som även innehåller offentlig rätt och marknadsrätt.

2 Juridisk översiktskurs 2, 15 HP ersätts av kurserna Folk- och Europarätt 7.5 HP samt Juridiska metodfrågor 7.5 HP. Offentlig rätt 15 HP delas upp i 2 moment på 6 respektive 9 HP. I valterminer kommer 30 HP sociologi, psykologi, statskunskap och ekonomi att bli valbara alternativ för rättsvetare i vart fall på hösterminerna. På vårterminerna kommer ekonomi samt troligtvis psykologi att finnas som valbara alternativ. Att 30hp i dessa ämnen blir valbara innebär inte en platsgaranti men studenterna i de valabara gruppen kommer att ha större möjlighet att komma in på kurserna då de tillhör en egen urvalsgrupp. Det är glädjande att vi fått till stånd denna valbarhet som kommer att underlätta möjligheterna att komma in på 30 HP i ett och samma annat ämne, vilket är ett krav för examen. För de som antas fr.o.m. HT 15 kommer examensarbetesterminen att ligga som 6:e och sista termin i utbildningen. Bifogar fil där de ovan nämnda ändringarna framgår. Vad ska behandlas på programrådet Kårerna har inlett ett arbete för att systematisera vilka frågor som ska tas upp vid programråd. Detta förslag har dock inte hunnit diskuteras av universitetet. I avvaktan på hur universitetet ser på frågan avvaktar vi med nytt beslut om vilka frågor som ska behandlas på vårt programråd. Programrådsprotokoll på webben Universitetet har beslutat att alla programrådsprotokoll ska läggas ut på webben. Syftet är att de som berörs av program lättare ska få tillgång till information om programmet. Utbildningsledare för program upprättar protokoll som inte innehåller uppgifter som kan upplevas som kränkande. Utbildningsledaren ansvarar även för att protokollet på webben. 4. Information från Juridiska studentföreningen (JF) JF undersöker möjligheterna för våra studenter att delta på en kommande exjobbmässa 14-15/10 JF:s ordförande aktualiserade frågan om eventuell möjlighet till dispens från kravet på 30 HP i ett och samma annat ämne för studenter i vårt program ( antagna VT/HT 12) som har valtermin VT 15.

3 Denna aktualiserades till följd av att universitetet har ett väldigt litet utbud av valkurser under vårterminerna och många studenter hade förra våren helt enkelt haft svårt att hitta 30 HP i ett och samma annat ämne. Utbildningsledaren för programmet har vänt sig till examensenheten för att få en bild av hur de agerade förra våren. De (Maria Thor) sade att den aktuella problematiken uppdagades inför val till förra årets vårtermin. LTU har dock aldrig frångått kravet på 30 HP i ett och samma annat ämne men att det i det enskilda fallet kan ske en bedömning av om kurser från olika ämnen ändå kan uppfylla kravet på 30 HP i ett och samma annat ämne. En förutsättning för att kurser från olika ämnen ska godtas som 30 HP i ett och samma annat ämne är att det finns en röd tråd mellan kurserna d.v.s. att något knyter dessa kurser samman som t.ex. ledarskap. Om student inte hittar 30 HP kurser i ett och samma annat ämne så får studenten inför val i samverkan med studievägledaren ta fram 30 HP kurser som har en röd tråd. Det kan exempelvis finnas 15 HP kurser inom psykologi med inriktning mot ledarskap och 15 HP inom sociologi med inriktning mot ledarskap. Här finns en röd tråd genom att kurserna berör ledarskap. Studievägledaren skriver sedan en anteckning i LADOK att y kursen 15 HP och x kursen 15 HP kan räknas som 30 HP i annat ämne (eller om det är 4 st kurser på 7,5 HP). Det är således att kurserna kan anses utgöra 30 HP i ett och samma annat ämne som skrivs in av studievägledaren i LADOK. Det är således en fördel för både examenshandläggaren och en trygghet för studenten om studenten före sitt val uppsöker studievägledare (eller mailar denne) innan de börjar läsa kurserna så att de fått ett förhandsbesked om att deras val av olika kurser uppfyller kravet på 30 HP i ett och samma annat ämne. Juridiska föreningens utbildningsbevakare tog upp följande punkt: Finns möjlighet till omtentor i miljörätt och offentlig rätt i december? Möjlighet till omtenta i december för miljörätt & offentlig rätt har utretts. Student har rätt till tre tentor/år. Detta är uppfyllt för miljörätt men inte för offentlig rätt. Universitetet har därför beslutat att examinator ska införa extra omtentamoment för offentlig rätt. Tentadatum är preliminärt den 18 december. 5 Klassrepresentanternas frågor Inga frågor aktualiserades av ordinarie utsedda klassrepresentanter. kurser i LP 1 kommer att behandlas på nästa programråd. 6. Övriga frågor Juristens dag Datum är satt till tisdagen den 16/9 kl i A 117 (LKAB-salen) Frågor relaterade till

4 Alumnistudenter som gått det rättsvetenskapliga utbildningsprogrammet berättar om sitt nuvarande arbetsliv och vägen fram till den position som du har nu Henrik Berg, Kommunsekreterare, Luleå Kommun ( ) Anette Carlsson, ombudsman för chefer hos facket Vision ( ) Dan Axelsson, Kontorschef, Skatterverket, Luleå ( ) JUSEK Hur ser det ut för nya jurister på arbetsmarknaden ( ) Frågor Buffé Välkommen önskar Juridiska föreningen och lärarna på den rättsvetenskapliga enheten. 7. Mötet avslutades formellt här då alla ordinarie studentledamöter var tvungen att avvika för lektioner Av övrig närvarande studentrepresentant Sandra Hansson aktualiserades nedanstående frågor Möjlighet till omtenta i december för miljörätt & offentligrätt Frågan har utretts och finns besvarad tidigare i protokollet. Se punkter aktualiserade av JF. Innehållet i handelsrätt 2 togs upp. Kan sakrätt minska och Immaterialrätt tas in? Frågan kommer att tas upp på nästa kollegiemöte om kursen. Varför används Miljörätt som exempel på speciell förvaltningsrätt? Här vill vi från den rättsvetenskapliga enheten förtydliga att Miljörätten används som ett exempel på den speciella förvaltningsrätten och att den just ska ses som ett exempel på den speciella förvaltningsrätten. Frågan är belyst för examinatorn för offentlig rätt och inför nästa kursgenomförande ska den rättsvetenskapliga enheten försöka än mer tydligt poängtera att miljörätten används om ett exempel för att belysa den speciella förvaltningsrätten i den offentliga rättsliga kursen. Kommer det info om C-uppsats? Info om C-uppsats sker 15/9 pass 3-4. Separat mail har gått ut från Maria Pettersson om detta. Finns alternativ litteratur i miljörätt? Synpunkter på kurslitteratur i miljörätt är delgiven lärarna i ämnet. Lärarna anser att den aktuella boken ger enligt dem en allsidig belysning av ämnet och det finns inte heller några relevanta alternativ till annan litteratur. Synpunkter på kurslitteratur i Handelsrätt är delgiven lärare i ämnet. Det finns vissa planer i lärarkollegiet på att byta ut litteratur i köprätt.

5 Synpunkter på kursen förhandling framfördes. Examinator har varit bortrest men ska delges aktuella synpunkter. Finns möjlighet till frivillig praktik? Angående frivillig praktik så är sådan möjlig. Kontakta i så fall studievägledare Emma Lind för planering och studieuppehåll så att studenten inte kommer i otakt med utbildningsplanen. Emma tog vid mötet på sig att kontrollera varför det på LTU:s hemsida enbart framgick att frivillig praktik var möjlig för teknologer. Har fått följande svar från Emma: Jag har försökt leta efter den informationen att det enbart är teknologstudenter som får studieuppehåll för praktik. Men jag kan ta upp det med min grupp för att höra hur bestämmelserna ser ut men för mig låter det självklart att de ska kunna få studieuppehåll en termin för att göra praktik. Men för att underlätta studiegången så är det alltid bäst att ta studieuppehåll under en valfri termin. Tentavakters beteende Frågan runt tentavakters beteende är mailad till Anna Niska (tentamensansvarig) med följande innehåll: Hej Anna Det har i samband med programråd för det rättsvetenskapliga programmet uppdagats att vissa tentavakter skämtat och pratat med tentander under pågående tentatid. Vill med detta mail enbart att du med berörd personal tydliggör att all icke nödvändig konversation måste undvikas med studenter i samband med tentamen. Vi på rättsvetenskap tillåter vanligen okommenterad lagtext på våra tentor. Om tentavakt är osäker om det dokument är okommenterad lagtext så är det bara ringa jourhavande lärare så får denne avgöra detta. Anna Niska har svarat att hon ska ta upp detta med tentavakterna och att tentavakterna ska veta vad dom kan och inte kan göra under tentamen. Nästa programråd hålls onsdagen den 12 november Kl i A 305. (sammanträdesrummet på bottenplan i det hus där den rättsvetenskapliga enheten är belägen.) Den rättsvetenskapliga enheten bjuder deltagare på kaffe/te samt macka. I samband med programrådets möten har du en unik chans att påverka din utbildning. Varje klass har ett eget ansvar att utse två klassrepresentanter till programrådet men mötena är öppna även för andra studenter. Vi ser gärna att studenter som antagits HT 12, VT13, HT 13, HT 14 utser representanter i sin klass.

Ordförande Sekreterare. Studentrepresentant Studentrepresentant. GU beslutar

Ordförande Sekreterare. Studentrepresentant Studentrepresentant. GU beslutar Sid 1 (5) lnärvarande Camilla Hakelind Erica Åström Ingrid Schele Inga Dennhag Anna-Sara Claeson Åke Olofsson Daniel Wikström Adrian Hellqvist Ordförande Sekreterare Studentrepresentant Studentrepresentant

Läs mer

Välkommen till Linköpings universitet!

Välkommen till Linköpings universitet! Välkommen till! Med detta brev vill vi hälsa dig välkommen till Yrkeslärarprogrammet 90 hp vid. Vi är glada för att du har valt att studera till lärare. Mitt namn är och jag är Programansvarig utbildningsledare,

Läs mer

Mall för programrådsmöten

Mall för programrådsmöten Sidan 1 av 8 Mall för programrådsmöten Inledning Detta dokument är ett förslag och en rekommendation från studenterna över vi anser att programrådsmöten kan hållas under året. Den mallen och nedanstående

Läs mer

Välkommen till fördjupningsvalsinformation för termin 4 på CEP

Välkommen till fördjupningsvalsinformation för termin 4 på CEP Välkommen till fördjupningsvalsinformation för termin 4 på CEP Välkommen till fördjupningsvalsinformation för termin 4 på CEP Examina Civilekonomtiteln Auktorisation som revisor Utlandsstudier Praktik

Läs mer

Utbildningsplanen gäller för studier påbörjade ht 2007

Utbildningsplanen gäller för studier påbörjade ht 2007 UTBILDNINGSPLAN 1(5) Programmets svenska namn Ekonom Online programmet, 180 högskolepoäng Programmets engelska namn Bachelor Programme in Business Administration Online, 180 higher education credits Programkod

Läs mer

Utbildningsplan Dnr /2006. Sida 1 (6)

Utbildningsplan Dnr /2006. Sida 1 (6) Utbildningsplan Dnr 52-179/2006 Sida 1 (6) PROGRAMMET MANAGEMENT IN SPORT AND RECREATION 120/160 POÄNG Program for Management in Sport and Recreation, 120/160 points Utbildningsprogrammet är inrättat den

Läs mer

Programschemat är granskat av utbildningsledare och fastställt av akademichef vid akademin för utbildning, kultur och kommunikation

Programschemat är granskat av utbildningsledare och fastställt av akademichef vid akademin för utbildning, kultur och kommunikation Programschema för Kompletterande pedagogisk utbildning, 0 hp Programkod: Gäller för läsåret 2017/2018 Programschemat är granskat av utbildningsledare och fastställt av akademichef vid akademin för utbildning,

Läs mer

IDIOTIntresseförening

IDIOTIntresseförening Protokoll fört vid IDIOT Styrelsemöte nr 5/14 Tisdagen 8/4 2014 12:15-13:00 21A 344 Hus 21, Karlstads Universitet IDIOTIntresseförening en för Design, Innovation Och Teknik vid Karlstads Universitet 1

Läs mer

Utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå Utskottet Omfning: 14-21 Datum och tid: Onsdagen den 28 mars 2018, kl. 09.15-10.30 Plats: B212, Eskilstuna Ledamöter: Niclas Månsson Ordförande Magnus Elfström Vice ordförande Joakim Johansson Lärarrepresentant

Läs mer

Juridiska föreningens styrelsemöte tisdagen den 17 december 2013

Juridiska föreningens styrelsemöte tisdagen den 17 december 2013 Juridiska föreningens styrelsemöte tisdagen den 17 december 2013 1 Mötets öppnande Mötet öppnades av ordförande Ulrika Byström 2 Närvaro Ordförande Ulrika Byström, vice ordförande Pontus Sjölund, informationsansvarig

Läs mer

Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Minnesanteckningar 180919 SAHLGRENSKA AKADEMIN Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2018-09-19 Tid: 14:00-15:30 Plats: Konferensrummet plan 6, Medicinaregatan

Läs mer

Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet

Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet Juridiska föreningen Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet 1 Namn Juridiska föreningen är en sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet och verkar som en ideell

Läs mer

Bilaga re-beslut nr 9-15. Tillgodoräknandeordning för kurser på grundnivå och avancerad nivå vid Luleå tekniska universitet

Bilaga re-beslut nr 9-15. Tillgodoräknandeordning för kurser på grundnivå och avancerad nivå vid Luleå tekniska universitet Bilaga re-beslut nr 9-15 Tillgodoräknandeordning för kurser på grundnivå och avancerad nivå vid Luleå tekniska universitet Innehållsförteckning Inledning... 3 Ansökan och beslut om tillgodoräknande...

Läs mer

Magisterprogram med inriktning mot arbetsrätt

Magisterprogram med inriktning mot arbetsrätt Samhällsvetenskapliga fakulteten/juridiska institutionen Umeå universitet, 901 87 Umeå Telefon: 090-786 50 00 E-post: staffan.ingmansson@jus.umu.se www.umu.se Dnr 502-3214-08 Datum Sid 1 (5) Magisterprogram

Läs mer

Gemensamma riktlinjer fo r genomfo rande av Examensarbete Hing Elkraftteknik

Gemensamma riktlinjer fo r genomfo rande av Examensarbete Hing Elkraftteknik Uppdatering: Datum för anmälan för boende samt datum för middag. Gemensamma riktlinjer fo r genomfo rande av Examensarbete Hing Elkraftteknik Examensarbetet ska ni genomföra på det universitet som ni är

Läs mer

Verksamhetsberättelse och verksamhetsplan för Statistikerprogrammet,

Verksamhetsberättelse och verksamhetsplan för Statistikerprogrammet, Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse och verksamhetsplan för Statistikerprogrammet, 18hp Verksamhetsberättelse Programbeskrivning Statistikerprogrammet är ett treårigt kandidatprogram med inriktning mot statistik.

Läs mer

University of Technology. Kemiteknik och Bioteknik

University of Technology. Kemiteknik och Bioteknik University of Technology Kemiteknik och Bioteknik Vilka är vi - Studievägledare Emilia Rózsa Bioteknik 300 hp (Bt) Kemiteknik med fysik 300 hp (Kf) Josephine Björk Kemiteknik 180 hp (Ki) Kemiteknik 300

Läs mer

RÄTTSVETENSKAPLIGA PROGRAMMET MED INTERNATIONELL INRIKTNING, 120/160 POÄNG Legal Science Programme with International Approach, 120/160 points

RÄTTSVETENSKAPLIGA PROGRAMMET MED INTERNATIONELL INRIKTNING, 120/160 POÄNG Legal Science Programme with International Approach, 120/160 points INSTITUTIONEN FÖR BETEENDE-, SOCIAL- OCH RÄTTSVETENSKAP UTBILDNINGSPLAN RÄTTSVETENSKAPLIGA PROGRAMMET MED INTERNATIONELL INRIKTNING, 120/160 POÄNG Legal Science Programme with International Approach, 120/160

Läs mer

Programledning = Programteam

Programledning = Programteam VÄLKOMMEN! Programledning = Programteam Programansvarig (PA) Susanne Kullberg PA leder utbildningsprogrammet och ansvarar för att utbildningsplaner och kursplaner stämmer överens med utbildningens mål.

Läs mer

JURISTPROGRAMMET, 270 HÖGSKOLEPOÄNG

JURISTPROGRAMMET, 270 HÖGSKOLEPOÄNG INSTITUTIONEN FÖR BETEENDE-, SOCIAL OCH RÄTTSVETENSKAP Utbildningsplan Dnr CF 52-191/2007 Sida 1 (7) JURISTPROGRAMMET, 270 HÖGSKOLEPOÄNG Law Programme, 270 ECTS Utbildningsprogrammet är inrättat den 15

Läs mer

Utbildningsprogrammets svenska namn och omfattning, hp Human Factors, 180 högskolepoäng

Utbildningsprogrammets svenska namn och omfattning, hp Human Factors, 180 högskolepoäng 1(7) Utbildningsprogrammets svenska namn och omfattning, hp Human Factors, 180 högskolepoäng Utbildningsprogrammets engelska namn och omfattning, higher education credits Human Factors 180 higher education

Läs mer

Mötesformalia. Rapporter (Bilaga 1) Medicinska Föreningen Lund Malmö Typ av sammanträde StyrMUR 1 PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2015-09-15

Mötesformalia. Rapporter (Bilaga 1) Medicinska Föreningen Lund Malmö Typ av sammanträde StyrMUR 1 PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2015-09-15 Medicinska Föreningen Lund Malmö Typ av sammanträde StyrMUR 1 Sammanträdesdatum 2015-09-15 Tid 18.00 21.00 PROTOKOLL Mötessekreterare Linnéa Sandström Justerare Jonathan Wallander Närvarande Johanna Henriksson,

Läs mer

Introduktionsmöte/registrering vid institutionen

Introduktionsmöte/registrering vid institutionen 1 (6) 2015-06-01 INFORMATION TILL VÅRA UTBYTESSTUDENTER HÖSTTERMINEN 2015 Hej! Nu börjar det närma sig. Hösterminen vid vår institution börjar måndagen den 31 augusti. Som du kanske redan vet så ordnar

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN UTBILDNINGSPROGRAM FÖR HÖGSKOLEEXAMEN I PEDAGOGIK MED INRIKTNING MOT UNGDOMS- OCH MISSBRUKARVÅRD 120 POÄNG

UTBILDNINGSPLAN UTBILDNINGSPROGRAM FÖR HÖGSKOLEEXAMEN I PEDAGOGIK MED INRIKTNING MOT UNGDOMS- OCH MISSBRUKARVÅRD 120 POÄNG Institutionen för pedagogik UTBILDNINGSPLAN UTBILDNINGSPROGRAM FÖR HÖGSKOLEEXAMEN I PEDAGOGIK MED INRIKTNING MOT UNGDOMS- OCH MISSBRUKARVÅRD 120 POÄNG 1 UTBILDNINGSPLAN FÖR HÖGSKOLEEXAMEN I PEDAGOGIK MED

Läs mer

Psykoterapeutprogrammet LATHUND. För studenter och lärare. Läsåret 2010/2011 Uppdaterad december 2010

Psykoterapeutprogrammet LATHUND. För studenter och lärare. Läsåret 2010/2011 Uppdaterad december 2010 Psykoterapeutprogrammet LATHUND För studenter och lärare Läsåret 2010/2011 Uppdaterad december 2010 Avdelningen för klinisk och socialpsykologi Institutionen för beteendevetenskap och lärande Linköpings

Läs mer

Att starta en studentförening

Att starta en studentförening 1 (5) Att starta en studentförening Läs noga genom hela dokumentet innan ni börjar skriva stadgar, och kontrollera att ni får med allt i er ansökan. Att starta en studentförening kan sammanfattas i fem

Läs mer

Utbildningsplanen gäller för studier påbörjade ht 2008

Utbildningsplanen gäller för studier påbörjade ht 2008 UTBILDNINGSPLAN 1(5) Programmets svenska namn Ekonom Online programmet, 180 högskolepoäng Programmets engelska namn Bachelor Programme in Business Administration Online, 180 higher education credits Programkod

Läs mer

Idag: Massor av Information och Inspiration!

Idag: Massor av Information och Inspiration! Idag: Massor av Information och Inspiration! Studievägledning Studieuppföljning och information Individuella vägledningssamtal Kurativa samtal tystnadsplikt Planering av dina studier Individuella studieplaner

Läs mer

Beställning av nya kurser inom Ämneslärarprogrammet

Beställning av nya kurser inom Ämneslärarprogrammet PROTOKOLL Delegationsbeslut SUVp del 2018-11 1(3) Styrelsen för utbildningsvetenskap Delegationsbeslut Närvarande: Jörgen Nissen Caroline Kelly Helena Köhler dekanus, ordförande koordinator, sekreterare

Läs mer

Handläggningsordning för nedläggning av kurser och utbildningsprogram

Handläggningsordning för nedläggning av kurser och utbildningsprogram Handläggningsordning för nedläggning av kurser och utbildningsprogram Beslut: UFN 2011-12-21 Revidering: UFN 2014-06-18 Dnr: DUC 2011/2093/10 Gäller fr o m: 2011-12-21 Ansvarig för uppdatering: Sekreterare

Läs mer

Anmälan angående situationen för vissa studenter vid farmacie kandidatprogrammet

Anmälan angående situationen för vissa studenter vid farmacie kandidatprogrammet Rektor Södertörns högskola och Rektor Uppsala universitet Juridiska avdelningen Marie Stern Wärn Anmälan angående situationen för vissa studenter vid farmacie kandidatprogrammet Anmälan JL har till Högskoleverket

Läs mer

Tid: Kl Högskolan i Borås, D861. Paragrafer: 1-9. Ordförande: Tomas Wahnström. Justeringsperson: Carl-Johan Rydman

Tid: Kl Högskolan i Borås, D861. Paragrafer: 1-9. Ordförande: Tomas Wahnström. Justeringsperson: Carl-Johan Rydman 1 Tid: Kl. 13.00 Plats: Högskolan i Borås, D861 Närvarande ledamöter: Tomas Wahnström ordförande Jan Isberg suppleant Peter Ahlström ledamot Carl-Johan Rydman studentledamot Britt-Lis Johnsson sekreterare

Läs mer

Linda Ringhage, utbildningsavdelningen

Linda Ringhage, utbildningsavdelningen Linda Ringhage, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för odontologi 17 oktober 2011, klockan 14.30 17.00 Lokal: Sessionssalen, vån 8, Institutionen för odontologi

Läs mer

Välkommen till fördjupningsvalsinformation för termin 4:or på CEP. Välkommen till fördjupningsvalsinformation

Välkommen till fördjupningsvalsinformation för termin 4:or på CEP. Välkommen till fördjupningsvalsinformation Välkommen till fördjupningsvalsinformation för termin 4:or på CEP Välkommen till fördjupningsvalsinformation Agenda för detta pass B-nivå Valfri termin Kurser för framtida auktorisation som revisor Utlandsstudier

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte #9 som ägde rum 2013-01-14

Protokoll fört vid styrelsemöte #9 som ägde rum 2013-01-14 Protokoll fört vid styrelsemöte #9 som ägde rum 2013-01-14 Närvarande: Roller: Underskrifter Robin Lundgren (Ordförande) Mötesordförande: Robin Lundgren Simon Andersson (Vice ordförande) Sekreterare: Emil

Läs mer

PROGRAMMET MANAGEMENT IN SPORT AND RECREATION 120/160 POÄNG Program for Management in Sport and Recreation, 120/160 points

PROGRAMMET MANAGEMENT IN SPORT AND RECREATION 120/160 POÄNG Program for Management in Sport and Recreation, 120/160 points UTBILDNINGSPLAN PROGRAMMET MANAGEMENT IN SPORT AND RECREATION 120/160 POÄNG Program for Management in Sport and Recreation, 120/160 points Utbildningsplanen är fastställd av fakultetsnämnden för humaniora

Läs mer

Fastställande av utbildningsplan Utbildningsplanen är fastställd av fakultetsnämnden för humaniora och samhällsvetenskap 2001-06-13.

Fastställande av utbildningsplan Utbildningsplanen är fastställd av fakultetsnämnden för humaniora och samhällsvetenskap 2001-06-13. UTBILDNINGSPLAN PROGRAMMET RÄTTSVETENSKAP MED INTERNATIONELL INRIKTNING 120/160 POÄNG The programme of Legal Science with focus on internationalisation, 120/160 points Fastställande av utbildningsplan

Läs mer

Psykologprogrammet. Information till dig som påbörjar dina studier vid Linnéuniversitetet, HT-11.

Psykologprogrammet. Information till dig som påbörjar dina studier vid Linnéuniversitetet, HT-11. Psykologprogrammet Information till dig som påbörjar dina studier vid Linnéuniversitetet, HT-11. 1 Innehåll 3 Välkommen som student på psykologprogrammet 4 Terminsöversikt 6 Mentorskap och askultering

Läs mer

Utbildningsplanen gäller för studier påbörjade ht 2009

Utbildningsplanen gäller för studier påbörjade ht 2009 UTBILDNINGSPLAN 1(5) Programmets svenska namn Ekonom Online programmet, 180 högskolepoäng Programmets engelska namn Bachelor Programme in Business Administration Online, 180 higher education credits Programkod

Läs mer

Välkommen till TV-utbildningen i Piteå!

Välkommen till TV-utbildningen i Piteå! Välkommen till TV-utbildningen i Piteå! Vi har en utbildning fylld av utmaningar som väntar på dig. Hos oss utbildar du dig inte bara till en extremt kunnig TV-arbetare, utan skaffar dig även kunskaper/verktyg

Läs mer

Förslag till förbättring av Byggtekniks programråd

Förslag till förbättring av Byggtekniks programråd Förslag till förbättring av Byggtekniks programråd Daniel Jonsson Marcus Lindkvist Johan Nyström Tommy Persson Umeå Universitet TFE Kvalitetsteknik B Sammanfattning I mars 2003 kom det nya direktiv för

Läs mer

University of Technology. Kemiteknik och Bioteknik

University of Technology. Kemiteknik och Bioteknik University of Technology Kemiteknik och Bioteknik Vilka är vi? Catarina Olsson Bt Studievägledare catarina.olsson@chalmers.se 031-772 28 07 Josephine Björk K, Kf, Ki Studievägledare josephine.bjork@chalmers.se

Läs mer

Information angående förkunskapskrav för kurser på Receptarieprogrammet vid Göteborgs universitet

Information angående förkunskapskrav för kurser på Receptarieprogrammet vid Göteborgs universitet Information angående förkunskapskrav för kurser på Receptarieprogrammet vid Göteborgs universitet För att vara behörig att påbörja studier på Receptarieprogrammet krävs utöver grundläggande behörighet

Läs mer

Välkommen till specialiseringsvalsinformation

Välkommen till specialiseringsvalsinformation Välkommen till specialiseringsvalsinformation Agenda för detta informationspass Kl. 13.15-14.00 Examina Auktorisation som revisor Utlandsstudier Praktik Platsgaranti Hur man söker kurser till hösten Vilket

Läs mer

Sammanställning av beslut och ställningstaganden i Naturvetenskapliga fakultetsnämnden med relevans för utbildning på grund- och avancerad nivå

Sammanställning av beslut och ställningstaganden i Naturvetenskapliga fakultetsnämnden med relevans för utbildning på grund- och avancerad nivå Sammanställning av beslut och ställningstaganden i Naturvetenskapliga fakultetsnämnden med relevans för utbildning på grund- och avancerad nivå Beslut fattade i samband med Bolognaprocessen. (Beslut före

Läs mer

VALINFORMATION VÅREN 2012. LGLÄR-programmet. Förskola, förskoleklass, fritidshem och grundskolans tidigare år Studieort Växjö

VALINFORMATION VÅREN 2012. LGLÄR-programmet. Förskola, förskoleklass, fritidshem och grundskolans tidigare år Studieort Växjö VALINFORMATION VÅREN 2012 LGLÄR-programmet Förskola, förskoleklass, fritidshem och grundskolans tidigare år Studieort Växjö Studie- och yrkesvägledare Susann.Engstrom@lnu.se Telefontid: 0470-70 82 91 Träffas

Läs mer

PROGRAMRÅD INTERAKTIONSDESIGN

PROGRAMRÅD INTERAKTIONSDESIGN PROGRAMRÅD INTERAKTIONSDESIGN Tid: 2012-04-03, Klockan 10.00 Plats: Kalmar Nyckel samt via Skype Närvarande: Morgan Rydbrink, Calle Karlsson, Charlotta Bentzén 1. Mötets öppnande a. Mötet öppnades av programansvarige

Läs mer

Anmälan mot personal- och arbetslivsprogrammet vid Högskolan Dalarna

Anmälan mot personal- och arbetslivsprogrammet vid Högskolan Dalarna Högskolan Dalarna, rektor (Ert dnr DUC 2009/1897/10) Luntmakargatan 13, Box 7851, SE-103 99 Stockholm, Sweden Tfn/Phone: +46 8 563 085 00 Fax: +46 8 563 085 50 hsv@hsv.se, www.hsv.se Sofia Almqvist 08-563

Läs mer

AVDELNINGEN FÖR HANDELSHÖGSKOLANS EKONOMPROGRAM

AVDELNINGEN FÖR HANDELSHÖGSKOLANS EKONOMPROGRAM AVDELNINGEN FÖR HANDELSHÖGSKOLANS EKONOMPROGRAM EPF203 Ekonomistyrning med en introduktion till redovisning, 7,5 högskolepoäng Management Accounting Fastställande Kursplanen är fastställd av Företagsekonomiska

Läs mer

Filosofie kandidatexamen med huvudområdet psykologi Degree of Bachelor of Social Science with a major in Psychology

Filosofie kandidatexamen med huvudområdet psykologi Degree of Bachelor of Social Science with a major in Psychology 1(5) Programmet Human Factors Människa, Samverkan, Säkerhet, 180 högskolepoäng Programme in Human Factors - Individual, Co-operation, Safety 180 higher education credits Programkod Inriktningskod ----

Läs mer

att välja Dunia Al-hashimi till mötessekreterare då ordinarie sekreterare Sihan Wang ej kunde närvara under hela mötet.

att välja Dunia Al-hashimi till mötessekreterare då ordinarie sekreterare Sihan Wang ej kunde närvara under hela mötet. Datum: Onsdagen den 3 mars 2010 Tid: kl. 17:00-19:00 Plats: Medicinska Föreningens kårhus, styrelserummet Närvarande: Matti A. Eladhari Dunia Al-Hashimi Josefine Edeer Anna Höög Karin Johnsson (kom 17:40)

Läs mer

NALEKONOMI OCH STATSVETENS

NALEKONOMI OCH STATSVETENS NATIONALEKONOMI OCH UNIVERSITETET I STATSVETENSKAP LINKÖPING Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2009-10- 22 Tid: 13:00-16:00 Plats: Wallenbergrummet,

Läs mer

Välkommen till exjobbsinformation och masterpåbyggnad

Välkommen till exjobbsinformation och masterpåbyggnad Välkommen till exjobbsinformation och masterpåbyggnad Varför exjobb? Använda sina kunskaper och med vetenskaplig ansats lösa en uppgift med anknytning till utbildningen Professionell skriftlig och muntlig

Läs mer

Tillgodoräknandeordning för kurser på grundnivå och avancerad nivå vid Luleå tekniska universitet

Tillgodoräknandeordning för kurser på grundnivå och avancerad nivå vid Luleå tekniska universitet Tillgodoräknandeordning för kurser på grundnivå och avancerad nivå vid Luleå tekniska universitet Innehållsförteckning 1. BESTÄMMELSER 2 1.1 Nationella bestämmelser 2 1.1.1 Tillgodoräknande av utbildning

Läs mer

Utbildningsenheten Teknologkåren 2010/2011 Programrådsmall

Utbildningsenheten Teknologkåren 2010/2011 Programrådsmall Utbildningsenheten Teknologkåren 2010/2011 Programrådsmall Att vara programrådsrepresentant Grattis till att ha blivit utsedd till programrådsrepresentant. På LTU inom Teknisk fakultet har vi en lång tradition

Läs mer

TEII42 - Teknisk kommunikation på japanska II - del 2

TEII42 - Teknisk kommunikation på japanska II - del 2 1 (5) TEII42 - Teknisk kommunikation på japanska II - del 2 Sändlista Kurskod Examinator Mathias Henningsson Karin Karltorp Susann Årnfelt Seth Ramström Clas Rydergren Li Li Tunek Johan Holtström TEII42

Läs mer

Anmälan om felaktig och otydlig information

Anmälan om felaktig och otydlig information BESLUT 1(6) Avdelning Juridiska avdelningen Handläggare Christoffer Svensson 08-563 087 05 Christoffer.svensson@uka.se Göteborgs universitet Rektor Anmälan om felaktig och otydlig information Anmälan NN

Läs mer

SAHLGRENSKA AKADEMIN

SAHLGRENSKA AKADEMIN SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi Datum: 2018-12-11 Tid: 14.00-15.30 Plats: Medicinaregatan 12F, Sessionssalen vån 8 Närvarande ledamöter:, ordförande

Läs mer

Välkommen till terminskurs 3!

Välkommen till terminskurs 3! Välkommen till terminskurs 3! Kursledning och administratörer Kursföreståndare: Stojan Arnerstål och Bengt Domeij stojan.arnerstal@jur.uu.se bengt.domeij@jur.uu.se Mottagning enligt överenskommelse per

Läs mer

University of Technology. Kemiteknik och Bioteknik

University of Technology. Kemiteknik och Bioteknik University of Technology Kemiteknik och Bioteknik Vilka är vi? Catarina Olsson Bt, Kf Studievägledare catarina.olsson@chalmers.se 031-772 28 07 Elisabeth Andersson K, Ki Studievägledare elisabeth.andersson@chalmers.se

Läs mer

Välkommen till exjobbsinformation för M, DPU och EMM

Välkommen till exjobbsinformation för M, DPU och EMM Välkommen till exjobbsinformation för M, DPU och EMM 1 OCTOBER 2015 2 Varför exjobb? Examensarbetet ska visa att den studerande besitter förmåga att tillämpa sina under studietiden förvärvade kunskaper

Läs mer

Utbildningsplan Dnr CF /2006. Sida 1 (5)

Utbildningsplan Dnr CF /2006. Sida 1 (5) HUMANISTISKA INSTITUTIONEN Utbildningsplan Dnr CF 52-668/2006 Sida 1 (5) FILMPROGRAMMET, 180 HÖGSKOLEPOÄNG Film Studies Programme, 180 ECTS Utbildningsprogrammet är inrättat den 12 oktober 2004 av fakultetsnämnden

Läs mer

Protokoll utbildningsråd möte 4 14/12

Protokoll utbildningsråd möte 4 14/12 Protokoll utbildningsråd möte 4 14/12 Fört vid sammanträde med Tandläkarutbildningsrådet/Tandhyginist- och Tandteknikerutbildningsrådet Tid: Plats: Ingegerd Ericsson, Academicum Närvarande ledamöter Rebecca

Läs mer

Riktlinjer vid examination

Riktlinjer vid examination Fastställda av styrelsen för utbildning 2007-12-19 Senast reviderade 2012-06-01 Dnr: 5331/10-300 Sid: 1 / 8 Universitetsförvaltningen Utbildningsavdelningen Christina Joos, Handläggare Riktlinjer vid examination

Läs mer

Handläggningsordning för nedläggning av kurser och utbildningsprogram

Handläggningsordning för nedläggning av kurser och utbildningsprogram Handläggningsordning för nedläggning av kurser och utbildningsprogram Beslut: UFN 2011-12-21 Revidering: UFN 2014-06-18, 2016-06-15 Dnr: DUC 2011/2093/10 Gäller fr o m: 2011-12-21 Ansvarig för uppdatering:

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN FÖR EKONOMPROGRAMMET 120/160/180 p

UTBILDNINGSPLAN FÖR EKONOMPROGRAMMET 120/160/180 p SAMFAK 005/85 Doss C: UTBILDNINGSPLAN FÖR EKONOMPROGRAMMET 0/60/80 p Fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden 9 september 005. Denna utbildningsplan gäller för de som antas fr o m höstterminen

Läs mer

Särskilda nämnden för lärarutbildning PROTOKOLL SNL-O Nr Licentiatexamen kompletterande riktlinjer Dnr

Särskilda nämnden för lärarutbildning PROTOKOLL SNL-O Nr Licentiatexamen kompletterande riktlinjer Dnr Särskilda nämnden för lärarutbildning PROTOKOLL SNL-O Nr 19-07 Licentiatexamen kompletterande riktlinjer Dnr 1848-07 Föredragande - Catharina Lind har berett ärendet 2002 ändrades Högskoleförordningen

Läs mer

Programschema för Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3, 240 hp

Programschema för Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3, 240 hp Programschema för Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3, 240 hp Programkod: Gäller för läsåret 2017/2018 Programschemat är granskat av utbildningsledare

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Högskolan i Borås Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: 20/6-2018

Läs mer

Välkommen som student vid programmet Journalistik i nya medier!

Välkommen som student vid programmet Journalistik i nya medier! Hej! Välkommen som student vid programmet Journalistik i nya medier! Vi är glada att du valt vår utbildning. Här kommer du att få en spännande och utvecklande tid i en kreativ miljö. Programmet finns vid

Läs mer

Torun Berlind Elin Önstorp Sandra Gustavsson. Håkan Örman. Peter Christensen Peter Schmidt. X Föreläsningar X Lektioner X Laborationer Projekt

Torun Berlind Elin Önstorp Sandra Gustavsson. Håkan Örman. Peter Christensen Peter Schmidt. X Föreläsningar X Lektioner X Laborationer Projekt 1 (6) TFYA76 Mekanik del 1 Sändlista Kurskod Håkan Örman Torun Berlind Elin Önstorp Sandra Gustavsson Håkan Örman Peter Christensen Peter Schmidt TFYA76 Examinator Peter Christensen Kursen gavs Årskurs

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 4/2008 1 (6) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2008-05-15 Sektionsstyrelsesammanträde 2008-05-14 Närvarande ledamöter: Övriga närvarande: Ole Olsson, ordförande Ann-Katrin

Läs mer

Lokal examensordning Högskolan Kristianstad 2015

Lokal examensordning Högskolan Kristianstad 2015 Sidan 1 av 12 (Ersätter dnr 2014-114-71) Fastställd av högskolestyrelsen 2014-12-10 Lokal examensordning Högskolan Kristianstad 2015 Sidan 2 av 12 1 Kurser, program och utbildning... 3 1.1 Kurs och kursplan...

Läs mer

Programrådet ämneslärarexamen

Programrådet ämneslärarexamen Protokoll Sammanträdesdatum: 2012-11-08 Programrådet ämneslärarexamen Ledamöter: Närvarande: Frånvarande: Övriga: Johanna Jormfeldt, ordförande Lars Gustafsson, ledamot Susanne Linnér, ledamot Jonas Svensson,

Läs mer

Programschemat är beslutat av utbildningsledare Annika Björklund vid akademin för innovation, design och teknik 2014-02-07.

Programschemat är beslutat av utbildningsledare Annika Björklund vid akademin för innovation, design och teknik 2014-02-07. Programschema för 04/05 Programschema för Textdesign Informationsdesign, 80 hp Programkod: Gäller för läsåret 04/05 Programschemat är beslutat av utbildningsledare Annika Björklund vid akademin för innovation,

Läs mer

Programschemat är beslutat av utbildningsledare Annika Björklund vid akademin för innovation, design och teknik

Programschemat är beslutat av utbildningsledare Annika Björklund vid akademin för innovation, design och teknik Programschema för Informativ illustration Informationsdesign, 80 hp Programkod: Gäller för läsåret 05/06 Programschemat är beslutat av utbildningsledare Annika Björklund vid akademin för innovation, design

Läs mer

Lärarprogrammen inom ramen för VAL-projektet vid Linköpings universitet

Lärarprogrammen inom ramen för VAL-projektet vid Linköpings universitet BESLUT 2010-06-08 Dnr LiU-2009-00464 Senast reviderad 2014-06-05 Utbildningsplan för Lärarprogrammen inom ramen för VAL-projektet vid Linköpings universitet Professional Qualification Course for Teachers

Läs mer

Programschema för Förskollärarprogrammet, 210 hp. Gäller för läsåret 2017/2018. Dnr MDH 2017/0527 Programschema för 2017/2018 GFE01, GFV01, GFX01

Programschema för Förskollärarprogrammet, 210 hp. Gäller för läsåret 2017/2018. Dnr MDH 2017/0527 Programschema för 2017/2018 GFE01, GFV01, GFX01 Programschema för Förskollärarprogrammet, 210 hp Programkod: Gäller för läsåret 2017/2018 Programschemat är granskat av utbildningsledare och fastställt av akademichef vid akademin för utbildning, kultur

Läs mer

EDMB51, Genus och rätt, 30 högskolepoäng Gender and Law, 30 credits Grundnivå / First Cycle

EDMB51, Genus och rätt, 30 högskolepoäng Gender and Law, 30 credits Grundnivå / First Cycle Samhällsvetenskapliga fakulteten Fastställande EDMB51, Genus och rätt, 30 högskolepoäng Gender and Law, 30 credits Grundnivå / First Cycle Kursplanen är fastställd av Ledningsgruppen för kandidatprogrammet

Läs mer

Programschema för Beteendevetenskapliga programmet hp

Programschema för Beteendevetenskapliga programmet hp Programschema för Beteendevetenskapliga programmet 80-20 hp Programkod: Gäller för läsåret 209/2020 Programschemat är granskat och godkänt av akademichef vid Akademin för hälsa, vård och välfärd 209-0-3.

Läs mer

Information om examensarbetet för studenter och examinatorer

Information om examensarbetet för studenter och examinatorer Information om examensarbetet för studenter och examinatorer Institutionen för tillämpad kemi och geovetenskap Luleå tekniska universitet Ht02 Reviderad vt04, vt05, ht06, ht08 Regler för examensarbete

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET BESLUT 1(3) Rektor Dnr I G /2006 (reviderad )

LUNDS UNIVERSITET BESLUT 1(3) Rektor Dnr I G /2006 (reviderad ) LUNDS UNIVERSITET BESLUT 1(3) Tillämpningsföreskrifter gällande kursplaner för grundnivå och avancerad nivå vid Lunds universitet Nedanstående uppgifter utgör ett minimikrav på struktur och innehåll för

Läs mer

Verksamhetsberättelse och verksamhetsplan för Statistikerprogrammet,

Verksamhetsberättelse och verksamhetsplan för Statistikerprogrammet, 15-1-9 Sid 1 () Verksamhetsberättelse och verksamhetsplan för Statistikerprogrammet, 18hp. Programbeskrivning Statistikerprogrammet är ett treårigt kandidatprogram med inriktning mot statistik. Förutom

Läs mer

Protokoll från möte med Historiska institutionens studentråd

Protokoll från möte med Historiska institutionens studentråd 1 Protokoll från möte med Historiska institutionens studentråd Datum: 2018-10-01 Tid och plats: kl. 17:00, D900, hus D, Södra huset Närvarande: Alexander Åhman Hald, Elis Wibacke, Emil Lilja, Gustaf Nyberg,

Läs mer

Kontinuerlig kursutveckling på I-programmet

Kontinuerlig kursutveckling på I-programmet Kontinuerlig kursutveckling på I-programmet Innehåll: Förbättring av I-programmet Vilka kurser gäller det? Varför kontinuerlig kursutveckling? Hur går det till? Utvecklingsprocessen Kursintroduktion Syftet

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN. Socionomprogrammet, 210 högskolepoäng. Social Work Study Programme, 210 ECTS Credits

UTBILDNINGSPLAN. Socionomprogrammet, 210 högskolepoäng. Social Work Study Programme, 210 ECTS Credits Dnr: 156/2004-51 Grundutbildningsnämnden för humaniora och samhällsvetenskap UTBILDNINGSPLAN Socionomprogrammet, 210 högskolepoäng Social Work Study Programme, 210 ECTS Credits Ansvarig institution Institutionen

Läs mer

TDDB68 - Processprogrammering och operativsystem

TDDB68 - Processprogrammering och operativsystem 1 (6) TDDB68 - Processprogrammering och operativsystem Sändlista Inger Klein Tea Nygren Siv Söderlund Magdalena Smeds Christoph Kessler Tommy Färnqvist Kurskod TDDB68 Examinator Christoph Kessler Kursen

Läs mer

Ekonomprogrammet, 180 högskolepoäng

Ekonomprogrammet, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 5 Dnr: MDH 2.1.2-997/10 Programkod: GKE02/GKV02 Ekonomprogrammet, 180 högskolepoäng Business studies, 180 Credits Denna utbildningsplan är fastställd av Fakultetsnämnden för humaniora,

Läs mer

Telefonnummer Mailadress Påbörjade juristprogrammet

Telefonnummer Mailadress Påbörjade juristprogrammet ANSÖKAN OM TILLGODORÄKNANDE PÅ JURISTPROGRAMMET Inkom: Dnr: Gatuadress Postnummer Ort Telefonnummer Mailadress Påbörjade juristprogrammet BESLUT PROGRAMANSVARIG Ansökan beviljas Ansökan avslås För motivering

Läs mer

Utbildningsplan för. Utöver detta krävs för respektive inriktning även behörighet/ kunskaper enligt nedan: Inriktning mot arabiska:

Utbildningsplan för. Utöver detta krävs för respektive inriktning även behörighet/ kunskaper enligt nedan: Inriktning mot arabiska: Utbildningsplan för Kandidatprogram i global management Bachelor's Programme in Global Management 180.0 Högskolepoäng 180.0 ECTS credits Programkod: SFGMA Gäller från: VT 2014 Fastställd: 2013-09-04 Ändrad:

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN. JURISTPROGRAMMET, 120/180 poäng Law Programme, 120/180 points

UTBILDNINGSPLAN. JURISTPROGRAMMET, 120/180 poäng Law Programme, 120/180 points INSTITUTIONEN FÖR BETEENDE-, SOCIAL- OCH RÄTTSVETENSKAP UTBILDNINGSPLAN JURISTPROGRAMMET, 120/180 poäng Law Programme, 120/180 points Utbildningsplanen är fastställd av fakultetsnämnden för humaniora och

Läs mer

Masterprogrammet i Offentlig förvaltning

Masterprogrammet i Offentlig förvaltning GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen Förvaltningshögskolan Utbildningsplan för Masterprogrammet i Offentlig förvaltning 120 högskolepoäng, avancerad nivå Master s Programme in

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte #16 som ägde rum 2013-05-20

Protokoll fört vid styrelsemöte #16 som ägde rum 2013-05-20 Protokoll fört vid styrelsemöte #16 som ägde rum 2013-05-20 Närvarande: Roller: Underskrifter Simon Andersson (Ordförande) Mötesordförande: Simon Andersson Johanna Johansson (Vice Sekreterare: Emil Hedemalm

Läs mer

Information inför kursanmälan till EMM 3 inför ht 14 Karin Björsten, studievägledare

Information inför kursanmälan till EMM 3 inför ht 14 Karin Björsten, studievägledare Information inför kursanmälan till EMM 3 inför ht 14 Karin Björsten, studievägledare Studievägledning M, DPU, EMM och MI Karin Björsten - studievägledare karin.bjorsten@liu.se, 013-28 10 04 Drop-in mottagning

Läs mer

Studentguiden PRESENTERAD AV STUDIENÄMNDEN

Studentguiden PRESENTERAD AV STUDIENÄMNDEN Studentguiden PRESENTERAD AV STUDIENÄMNDEN Hej! Studentguiden finns för er studenter för att ni ska veta vart ni kan vända er om ni stöter på något slags problem under er studietid här på KTH - Studienämnden!

Läs mer

Tid: Kl Högskolan i Borås, Tornrummet. Paragrafer: 1-9. Ordförande: Tomas Wahnström. Justeringsperson: Carl-Johan Rydman

Tid: Kl Högskolan i Borås, Tornrummet. Paragrafer: 1-9. Ordförande: Tomas Wahnström. Justeringsperson: Carl-Johan Rydman 1 Tid: Kl. 13.00 Plats: Högskolan i Borås, Tornrummet Närvarande ledamöter: Tomas Wahnström ordförande Jan Isberg suppleant 1-6 samt 8-9 Peter Ahlström ledamot Carl-Johan Rydman studentledamot Britt-Lis

Läs mer

Reglerteknik. Utvärderingen är genomförd av. Ansvarig studienämndsordförande. Sändlista. Anders Hansson Johan Löfberg. Kursen gavs Årskurs 3 Termin

Reglerteknik. Utvärderingen är genomförd av. Ansvarig studienämndsordförande. Sändlista. Anders Hansson Johan Löfberg. Kursen gavs Årskurs 3 Termin 1 (5) Reglerteknik Sändlista Svante Gunnarsson Ingela Wiklund Erika Jonsson Johan Högdahl Anders Hansson Johan Löfberg Kurskod Examinator TSRT12 Anders Hansson Kursen gavs Årskurs 3 Termin VT Period 1

Läs mer

2. Föregående protokoll *Alla kursplaner som avhandlades är i ordning.

2. Föregående protokoll *Alla kursplaner som avhandlades är i ordning. Sid 1 (6) Närvarande Bilaga 0:1 Ärende 1 Fastställande av föredragningslistan, Val av viceordförande under mandatperioden, Beslut/Åtgärd Ordförande hälsade alla nya rådsmedlemmar välkommen samt berättade

Läs mer

Respektive skriftlig tentamen ges vid tre tillfällen, när kursmomentet slutar, cirka en månad därefter samt i nästföljande augusti.

Respektive skriftlig tentamen ges vid tre tillfällen, när kursmomentet slutar, cirka en månad därefter samt i nästföljande augusti. Bengt Ingvarsson Kursansvarig nuvarande kurs LFB367 LFB368 Campusträffar och tentamenstider HT 16: 29 augusti 13 januari 2017 VT 17: 16 januari 2 juni HT 17: 28 augusti 12 januari 2018 VT 18: 15 januari

Läs mer

Page 1 of 6 Utbildningsplan Arbetskopia Uttagen: Magisterprogram i arbetsliv och hälsa 60 högskolepoäng Programkod: VAALH Fastställd: 2011-10-28 Fastställd av: Medicinska fakultetens fakultetsnämnd Senast

Läs mer