Gratis kurser i Stockholm

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Gratis kurser i Stockholm"

Transkript

1 Each One Teach One Gratis kurser i Stockholm Nya workshops och föreläsningar dyker upp i programmet lite allt eftersom - då folk vill dela med sig av något de kan! För info och anmälan: elin@synergiteatern.se På gång just nu: Parakrobatik Ons 8 jan Parakrobatik tränar kroppen, bejakar det inre barnet och... är kul! Så kom och lek en stund med nya människor och prova på parakrobatik för nybörjare. Ledare Tim Olson har instruerat akrobatik i över 10 år och lovar att alla som kan stå på ett par fötter också kan lära sig att stå på huvudet. I workshopen får vi prova ett antal grundövningar i parakrobatik i det dempo som passar den individuella utövaren. Det går bra att komma själv. (Man behöver alltså inte komma i par). Välkomna! Hatha yoga Lör 18 jan Prova Hatha yoga! Workshopledare Christian Wigardt driver YesYoga som erbjuder yoga på Villa Fridhem i Mälarhöjden samt tisdagsförmiddagar vid Mariatorget. I den här workshopen kan ni få prova på hans speciella form av yoga - den är konkret, svettig och rolig! Flyt och fantasi är ledorden. Läs gärna mer om filosofin akom på hemsida och facebook. Välkomna!

2 Psykodrama Lör 30 nov Kom och prova! Psykodrama är ett sätt att arbeta med grupper pedagogiskt, i personlig utveckling, psykoterapeutiskt, i yrkeshandledning och organisationsarbete. Psykodrama är en lösningsfokuserad metod där vi arbetar utifrån här och nu med känsla, tanke och handling. Du får möjlighet att ta dig an frågeställningar och svårigheter med hjälp av gestaltande metoder. I workshopen kan du pröva psykodrama som metod att upptäcka och möta dig själv i relation till andra. I rollbyten får du möjlighet att se dig själv genom andras ögon och erhålla nya perspektiv. Du får möjlighet att pröva andra strategier för att lösa livets knutar. Inga förkunskaper krävs. Maud Eklund, psykolog, leg. psykoterapeut, psykodramaledare, maud.eklund@telia.com Malin Elgborn, handledare, pedagog, psykodramaledare, malin@elgborn.se Kula Lör 1 feb Lär dig kula - enkelt och roligt! Ger kraft, glädje och självkänsla. Är dessutom ett effektivt självförsvar! Kulning är ett starkt sångrop, i ett mycket högt register, på fäbodar och över berg till kor och vilda djur och människor. Ger kraft, tar plats, rensar rent och kan användas som självförsvar. Kulning har sitt ursprung från fäbodarna i Dalarna, Härjedalen, Jämtland och Norge. Ledarna Alexandra Esser gör en härlig uppvärmning för kropp och röst, introduktionsövningar, tekniker för duo och triokulning och improvisation. Workshopen hålls på natursköna och inspirerande platser. Vi går tillsammans till två platser, så kom i tid! Vi kör även om det duggar! Mina och dina gränser. Forumteater Lör 8 feb Träna på att sätta gränser på ett harmoniskt och självklart sätt. Träna på att acceptera och hantera andras gränser på ett bra sätt. Denna workshop är en fristående uppföljare till workshopen Mentalt immunförsvar - Att säga nej/ Att säga ja. Denna gång använder vi oss av Forumteater som är en bra och enkel metod att testköra verkligheten och i lugn och ro få prova och öva på olika lösningar av svåra situationer. Inga förkunskaper behövs. Definitivt ingen teatervana. Du kan vara så passiv eller aktiv du känner för just då. Välkommen att prova!

3 DANSIMPRO - Kropp. Lust. Dans! Lör 9 feb Under workshopen kommer vi att få röra på kroppen på oväntande sätt och med lek som förtecken. Det är ett tillfälle att ge kroppen de rörelser som den önskar utan att du visste om det. Vi kommer att försöka hitta de rörelser som kroppen (alltså din kropp!) gillar. Att varje deltagare känner att den kan hitta glädjen i dansen under sina egna kroppsliga förutsättningar är mitt mål som worskhopledare. Fokus under workshopen är den egna kroppens gränser och möjligheter och att leka och dansa avslappnat i grupp snarare än på prestation eller att dansa snyggt. Ledare Milla Liinanki är workshopledare/utvecklare inom veganism/vegetarianism, HBTQ, antikapitalism samt sex och kärlek. Och nu även dans. Kom i kläder du kan röra dig fritt i! Passet kan vara stundtals fysiskt utmanande så ta med en vattenflaska och modet att om det blir för ansträngande vila dig i ett hörn innan du ger dig in i leken igen. Ombyte kan också vara bra att ha. Och en mumsig frukt till efteråt. Din workshop! Och här kan vi lägga beskrivningen av det du tycker är kul och vill dela med dig av. Workshopen som du själv bestämmer hur den ska se ut och vad den ska innehålla. Kanske denna termin? Kanske nästa? Hör av dig till elin@synergiteatern.se. Din kompis workshop! Din kompis har ju också mycket bra grejer på gång. Så tipsa henne om Each One Teach One också! (Eller honom. Eller henom) Tidigare kurser:

4 Drömverkstan - Lev med fjärilar i magen Sön 8 dec Genom övningar letar vi rätt på deltagarnas inspiration, mål, önskningar och livsdrömmar och ger konkreta verktyg för att kommunicera och förverkliga dem. Vi aktiverar kroppen, kreativiteten och optimismen. Formatet är en sekvens av övningar som skapar ett behagligt tillstånd både i kroppen och sinnet. Deltagarna kan lyssna in djupt och fokuserat på sina viljor. Sedan jobbar vi fram enkla och samtidigt effektiva sätt för att börja förverkligandet. Syftet är att ta fram det kraftfulla, naturliga och underbara potential ur människan, som i sig självt både skapar och sprider glädje och inspiration. Ledarna Thooth och Ra har i över 10 år experimenterat med olika tekniker i områdena meditation, personlig utveckling, energiarbete och inre ljusteknik. Både som livsstil, utövare och ledare i sådana sammanhang har de en mångsidig erfarenhet, med vilken de har tagit fram optimala tekniker för moderna människor att leva ifrån hjärtat i inspiration och glädje. Drömverkstan är ett av resultaten. Psykodrama Lör 30 nov Psykodrama är en häftig metod för att upptäcka och möta dig själv i relation till andra. I rollbyten får du möjlighet att se dig själv genom andras ögon och erhålla nya perspektiv. Du får möjlighet att pröva andra strategier för att lösa livets knutar. I den här prova-på-workshopen får du en glimt av vad psykodrama kan vara och göra. Inga förkunskaper krävs. Psykodrama är ett sätt att arbeta med grupper pedagogiskt, i personlig utveckling, psykoterapeutiskt, i yrkeshandledning och organisationsarbete. Psykodrama är en lösningsfokuserad metod där vi arbetar utifrån här och nu med känsla, tanke och handling. Du får möjlighet att ta dig an frågeställningar och svårigheter med hjälp av gestaltande metoder. Ledare är Maud Eklund, psykolog, leg. psykoterapeut, psykodramaledare och Malin Elgborn, handledare, pedagog, psykodramaledare. Indian Head Massage Sun 10 nov It s time to give each other a little treat. We work in pairs and beginners in massage are very welcome. One is sitting on a chair and the other is massaging. You learn simple touches that you can combine in the way that feels best for you and the receiver. Then we change positions so everyone gets massaged and everyone learns to give massage. This massage can be learned with clothes on. What you need to bring is some thin scarf, ideally from cotton. We use that to put on the receivers shoulders and it helps us to slide the movements easily. Workshop leader Klara Kvicerova has been teaching yoga and practicing seriously since 2009 when she recieved her Vinyasa Yoga certificate. She has been learning massage from different massage terapists and on her own. (Her experience in teaching yoga is Vinyasa Yoga, Yin yoga, Gravid yoga, Aacrobatic yoga, Yoga for eldery and Restorative yoga). Welcome!

5 Mentalt immunförsvar - Att säga nej / Att säga ja. Sön 3 nov Genom enkla (men effektiva) övningar får man här träna på att både visa och uttrycka vad man vill, sätta personliga gränser, uttrycka önskningar samt att hantera andras nej på ett bra sätt. Vi jobbar med lätt beröring, handpåläggning på varandra i övningarna, dock inget avancerat eller känsligt. Workshopledare Elin Gustafsson är teaterpedagog och föredrar metoder där man jobbar med drama i stärkande och utvecklande syfte. Hon har jobbat med forumteater och studerat lite psykodrama, båda är metoder där man med hjälp av gestaltning kan göra allt från att på ett lekfullt sätt leta lösningar på konflikter eller lära känna sig själv till att bearbeta gamla händelser som påverkat en starkt. Denna workshop har dock inget med teater att göra och är inte heller menad att vara terapeutisk på något djupare plan. Däremot är det ett stärkande träningspass för det mentala immunförsvar som ska skydda oss från ohälsosam påverkan. Övningar i att lyssna på (och uttrycka) vår egen röst. Berättarkurs Sön 13 okt Deltagarna får snickra egna historier ur sitt eget liv, släktens eller grannens liv. Vi jobbar parvis och även i mindre grupper. Under dessa timmar görs flera korta historier. Workshopledaren Kerttu Jokela (filosofie magister, lärare, frilansjournalist, berättare) har hållit på med berättande ca. tio år. Är aktiv i Berättarnätet Öst. Uppträder bl.a. på Kafé Klaver. Hon har gått berättarubildning, improvisations- och scenkonstkurser och publicerat artiklar och skrivit uppsatser på ämnet berättande och andraspråksinlärning. Nu vill hon dela med sig av berättandets lust, så kom och prova! Inga förkunskaper krävs, här kör vi från nybörjarnivå. Ta med: Papper och penna! Kerttus hemsida: Självförsvar Sön 15 sept Här får du verktyg som kan leda dig till en starkare känsla av trygghet baserat på konkret kunskap. Under två timmar med slitstarka kläder/träningskläder gör vi övningar i och tränar på självförsvar. Ledare Ulf Hässelbäck har tränat flera olika kamparter under sitt liv, lett kurser för tex Atsub (anhöriga till sexuellt utsatta barn) och Stockholms tjej-jour. Han har i sin ungdom varit både utsatt och förövare ett värdefullt spektrum av erfarenhet som få andra instruktörer i ämnet har. Upcycling Lör 14 sept Prova en textilworkshop i upcycling: Miljömässigt, estetiskt och roligt! Du tar med något/några gamla plagg och gör något nytt av dem. Deltagarna får i förväg lite förslag och det är bra om du funderat lite på vad du vill göra. Workshopledare Lotta Rantil är utbildad textillärare och går just nu en konstutbildning samt gör remake för refo ( Hon visar i den här workshopen lite exempel på upcycling och hjälper deltagarna med egna projekt.

6 Barfotalöpning Sön 21 juli Max Magnus Norman (konstnär) har sprungit regelbundet sedan 16årsåldern, barfotalöpning senaste 5 åren. Han springer ca mil i veckan, året om, och beskriver löpning som både njutning och terapi. Människokroppen är gjord för att arbeta och jag tror att vi behöver bli ordentligt utmattade med jämna mellanrum för att må riktigt psykiskt bra. Här får du lite tips och knep; hur man minimerar skaderisker och gör löpningen till ett nöje och njutning. Det är inget krav att införskaffa s.k. barfotaskor till detta - du kommer att hänga med även med dämpade löparskor, men fokus kommer att vara på tekniker för barfotalöpning. Workshopen är utformad för att ge en lämplig utmaning till både de med mycket god kondition och de med totalt megakass kondis. Medtag dryck och lätt förtäring. Start vid Hammarbybacken. Magnus hemsida: maxmagnusnorman.com Sittande massage Lör 8 juni Lär dig lättare massage med grepp och övningar som går bra att utöva på arbetsplats, skola eller hemma utan några hjälpmedel. Vi övar på varandra och får oss samtidigt en dos av lugn-och-ro-hormonet oxytocin (som utsöndras i kroppen vid beröring). Massagen är utan olja, med kläder. Ta med fördel på dig något tunnare, bekväma kläder. I övrigt; kom som du är, ingen åldersgräns varken uppåt eller nedåt. Du bör dock inte ha alkohol eller en infektion i kroppen vid massage. Ledare Micha Waernborg är och har arbetat som certifierad och diplomerad massageterapeut, diplomerad Akupressör (TCM - TraditionalChineseMedicine), Doula, babymassage, yogainstruktör, meditationslärare etc. Build your own yoga sequence and relax with foot massage Sat 25 maj Content of the workshop: * Yoga class of minutes * Explanation basic rules for building your own sequence when practicing on your own * Corrections of most common mistakes in various poses * Introduction to foot massage and its benefits * Showing where the points representing main body organs are * Practicing in pairs and learning the grips and touches Klara Kvicerova has been teaching and practicing seriously since 2009 when she recieved her Vinyasa Yoga certificate and she has been learning massage from different massage terapists and on her own. Her experience in teaching yoga is Vinyasa Yoga, Yin yoga, Gravid yoga, AcroYoga (acrobatic yoga), Yoga for eldery and Restorative yoga (relaxation yoga). Att segla jorden runt Tors 16 maj Sommaren 2010 lämnade Lena Padukova den svenska Västkusten med siktet inställt på en jordenrunt-omsegling. Hon har gått från total nybörjare till certifierad kapten med 18,000 nautiska mil (ca 33,000 km) i bagaget. Hon berättar om det praktiska livet till sjöss, tipsar om hur och när man kommer iväg, svarar på frågor om allt från väder till elektronikval, ger gruppdynamikstips och inspirerar till att våga ta steget mot att förverkliga drömmar - oavsett om de handlar om segling eller andra stora steg i livet. Avslutas med möjlighet för folk att ställa frågor.

7 Qigong Lör 12 maj Vill du leva mer harmoniskt och få en friare kropp och själ? Då är qigong något för dig! Qigong är en del av den traditionella kinesiska läkekonsten. Det är en uråldrig gymnastikform där man genom harmoniska rörelser aktiverar qi, livsenergin. Genom enkla, flytande rörelser får du mer energi, förbättrar hälsan samt förebygger och lindrar sjukdomar. På workshopen får du lära dig delar ur Zhineng Qigong, som är en slags medicinsk qigong. En säker, välbeprövad och förutsägbart mycket effektiv metod att förbättra hälsan på. Under workshopen får du bl.a. lära dig programmet Lyft-upp-Qi som är ett oerhört effektivt verktyg för dig som vill minska vardagsstressen, bli mer medveten om din kropp och känna mer glädje i kropp och själ. Leds av utbildade ledare i Qigong; Henrietta Ahlberg Digitalfoto - Att måla med ljus och hur funkar kameran egentligen? Lör 6 april Fotografi är en blandning av teknik och konstnärlighet. I den här workshopen varvas teknik och teori med att i praktiken prova det vi lärt oss genom olika fotoövningar. Är du trött på att låta kamerans automata inställningar bestämma allt? Vill du lära dig om skärpedjup, rörelseoskärpa, exponering, komposition? Då är det här helt rätt! För den här workshopen rekommenderas att du har en kamera där man manuellt kan ställa in ljuskänslighet (ISO), slutartid (shutter speed) och bländare (aperture). Systemkameror kan det garanterat, en del mer avancerade kompaktkameror likaså. Workshopledaren Richard Levitte fokuserar själv mest på porträtt/modellfoto, men fotar även events, natur och urbana miljöer med människor in action. Att skapa bättre relationer Sön 21 april Föreläsning om vad du kan göra för att få större kunskap om dig själv, om dina relationer och vad du kan göra för att förbättra din situation. Föreläsaren Patrick Nyberg är en duktig och välrekommenderad KBT-terapeut som arbetar mycket med ångestsyndrom och relationsproblem. Han driver företaget Cognitiva KBT ( och föreläser även på bl.a grundutbildningen för kognitiv och beteendeinriktad psykoterapi. Förra terminen höll han den uppskattade och välbesökta föreläsningen om Ångesthantering genom Each One Teach One. Könsuttryck och kroppsspråk Sön 24 mars Spela det kön du vanligtvis inte spelar! Workshopledaren Janetta Nyberg leder deltagarna i övningar där man får prova på att gestalta olika kön. Fokus ligger inte på att klä ut sig till kvinna eller man, utan att få använda kroppen och rösten. Så det går bra att komma i helt vanliga, lagom lösa kläder, så länge de är såna som man kan röra sig bekvämt i och inte sitter åt. Inga förkunskaper eller skådespelartalanger behövs! Workshopen är till för både tjejer och killar och annat. Förhoppningsvis har man efter denna träff fått vidga sina erfarenheter lite, haft kul, och fått med sig några små roliga saker hem till den där verktygslådan som man har inom sig för att hantera världen med.

8 Energimassage Lör 16 mars Do-in är ett japanskt uttryck för en uråldrig läkemetod med sitt ursprung i Kina. Genom massage som utförs utanpå kläderna, tryck på speciella punkter, klappningar, tänjningar och uppmjukning av lederna stimulerar man kroppens energiflöde. Vilket påverkar våra inre organ, förbättrar blodcirkulationen och skapar ett ökat välbefinnande. Det är en mycket enkel, skön och användbar metod för alla som känner sig slitna och behöver ladda batterierna. Vi går igenom kroppen meridianer (energikanaler) och bra akupunkturpunkter att använda vid speciella besvär. Kom och prova! Agneta Wennerbo (naturterapeut, shiatsuterapeut mm) ger dig ett bra Do In program som du kan göra själv varje morgon. Gör du Do In på morgonen så behöver du inte kaffe. Att binda människor - Japansk repkonst för nybörjare Sön 10 mars Vi tar dig hela vägen från 50 Shades of Grey till den tusenåriga Japanska repkonsten Kinbaku och tillbaka till dekorativa kroppsbindningar. Allt med fokus på den intima kommunikation som uppstår i mötet mellan två människor. Under workshopen kommer du att få lära dig lite grundläggande teknik och säkerhet, för att sedan prova på att binda och bli bunden av andra deltagare. Andreas har under de senaste åren rest runt världen för att studera Kinbaku hos mästare som Osada Steve, Peter Slemrian, Felix Ruckert och Kinoko Hajime. Tillsammans med sexibilitycoachen Denice håller han workshops där deltagarna får utforska sin kropp, sexualitet och lekfullhet i en trygg miljö. Både Denice och Andreas har en bakgrund inom yoga, tantra och improviserad dans där de hittar mycket av sin inspiration. Max 16 deltagare. Rep finns att låna. Det går bra att komma själv eller i par. Föra-följa. Grunden för pardans Sön 3 Mars Det spännande med pardans är samspelet mellan två människor, kommunikationen mellan två kroppar utan ord. Det här är en workshop som fokuserar på att utforska det med både inspiration från olika pardanser och lite teaterövningar och andra samspelsövningar. Viljan till kommunikation och samspel är mycket viktigare än taktkänsla och var du sätter fötterna, så om du har dansvana sen innan eller inte spelar ingen som helst roll. Workshopledaren Karin Dunér har dansat lite alla möjliga sorters danser i sitt liv, både pardans och scenisk dans, och har en utbildning till pedagog i svensk folkig dans och sällskapsdans. Nuförtiden dansar hon helst queertango eller kontaktimprovisation. Grunderna i Salsa Lör 23 feb Daniela och Roger lär ut grunderna i Salsa i en workshop där... - alla både för och följer - alla dansar med alla oavsett könsidentitet - alla är välkomna och inga förkunskaper krävs! Bara kom som du är!

9 Könsuttryck och kroppspråk - Dragkings and dragqueens. Sön 2 dec Spela det kön du vanligtvis inte spelar! Janetta Nyberg ger användbara tips som tex när du tejpar brösten, använd sportbh under tejpen annars... aj. Inga förkunskaper eller skådespelartalanger behövs! Vi leker loss lite med könsuttryck och utseenden. Workshopen är till för både tjejer och killar och annat. Ångesthantering Sön 25 nov Föreläsning om vad som händer i hjärnan och kroppen vid ångest. Vad ångest fyller för funktion och hur våra tankar styr den. Och om sätt att hantera den. Deltagarna får även göra praktiska övningar och ta sig en titt på sina egna tankemönster. Föreläsaren Patrick Nyberg är en duktig och välrekommenderad KBT-terapeut som arbetar mycket med ångestsyndrom och relationsproblem. Han driver företaget Cognitiva KBT ( och föreläser även på bl.a grundutbildningen för kognitiv och beteendeinriktad psykoterapi. Sluka och spruta eld Sön 18 nov Få en liten introduktion till eldkonsten! Tillsammans med Susanne Rappinger får du tillverka facklor och pröva på att spruta och sluka eld. Workshopen är ca 2 tim. Även de som inte vill spruta/sluka eld kan vara med. Det går utmärkt att lära sig tekniken ändå, alla övar först med vatten. Allt man behöver ha med är oömma kläder, en sjal att knyta runt huvudet och 2 dl ovispad vispgrädde. Teater, drama och improvisation Sön 11 nov För dig som tycker om att improvisera. Vi bygger scener och karaktärer. Möten och historier. Experimentellt och trevligt. Man vet inte exakt var det slutar, följ med på färden! Leder gör Hanna Elvin (teaterpedagog) som jobbar på kulturskola i Göteborg och Elin Gustafsson (teaterpedagog) som bla. driver detta Synergiteaterns gratiskursprojekt Each one teach one.

10 Improvisationsteater Sön 7 Okt Prova på improvisationsteater under lekfulla former. Utveckla din fantasi, spontanitet och kreativitet. Med hjälp av lekar och lätta övningar kan du prova på grunderna i improvisationsteater, få dig ett gott skratt och kanske upptäcka nya sidor hos dig själv? Ingen erfarenhet krävs. Jenny Elfving och Katarina Wahlberg som leder workshopen jobbar bla som kursledare på Stockholms Improvisationsteater och har många års erfarenhet av improteater bakom sig. Segla Nordlandsbåt (litet vikingaskepp ungefär) Lör 29 Sept kl Helt från nybörjarnivå. Inga förkunskaper krävs, bara lusten att ha en skön dag på sjön. Erik Imamura, båtbyggare och seglarnörd jobbar med dessa båtar och välkomnar till segling. Nordlandsbåten är en typ av allmogebåt från Norge, byggd i en tradition som levt vidare i mer än tusen år. Kursbåten är utrustad med sex åror och ett litet råsegel. Ta med: Flytväst (alternativt berätta i förväg att du behöver låna), komplett regnställ med stövlar (om inte prognosen är bombsäker på uppehållsväder), lite varmare kläder än du tror att du kommer behöva, matsäck till lunch och dryck och anteckningsmaterial. Plats: Långholmen, i kanalen mittemot Reimersholme. Må vädrets makter stå oss bi!

Each One Teach One - Kursprogram

Each One Teach One - Kursprogram Each One Teach One - Kursprogram Segla Nordlandsbåt (litet vikingaskepp ungefär) Detta har vi hittills. Och mera är på gång! Var med du också! Denna workshop har redan varit. Kommer eventuellt en gång

Läs mer

Each One Teach One - kursprogram

Each One Teach One - kursprogram Each One Teach One - kursprogram Detta är på gång i Stockholm 2013! Datum kommer allt eftersom. Programmet fylls på med nya workshops mm löpande. Grunderna i Salsa Lör 23 feb 13.00-15.00 Daniela och Roger

Läs mer

Gratis kurser i Stockholm

Gratis kurser i Stockholm Each One Teach One Gratis kurser i Stockholm Nya workshops och föreläsningar dyker upp i programmet lite allt eftersom - då folk vill dela med sig av något de kan! För info och anmälan: elin@synergiteatern.se

Läs mer

KURS 1 SHRI YOGA MJUK & RESTORATIVE Måndagar Kursen pågår v tillfällen

KURS 1 SHRI YOGA MJUK & RESTORATIVE Måndagar Kursen pågår v tillfällen NYA KURSER VÅREN 2019 Här följer nu ett förslag på kursprogram med många härliga kurser våren 2019. Du bokar dig på min hemsida: www.shriyoga.se tryck på BOKA TID knappen så ser du kurserna. Du kan också

Läs mer

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.!

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.! assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning. Vi välkomnar människor som vill göra ett avstamp mot ett friskare och liv oavsett om det

Läs mer

PEDAGOGMATERIAL till föreställningen Peka Trumma Dansa Urpremiär december 2014

PEDAGOGMATERIAL till föreställningen Peka Trumma Dansa Urpremiär december 2014 PEDAGOGMATERIAL till föreställningen Peka Trumma Dansa Urpremiär december 2014 www.teatertre.se / 08-669 00 60 Peka Trumma Dansa är en rytmisk, rörlig och rolig föreställning för de yngsta, fritt efter

Läs mer

Skapande skola- projekt 2014-2015

Skapande skola- projekt 2014-2015 Skapande skola- projekt 2014-2015 Allt är möjligt på teatern VEM HÅLLER I SKAPANDE SKOLA- PROJEKTET? Susanna Vildehav är skådespelare hos Teater Eksem och håller i Teater Eksems skapande skola- projekt.

Läs mer

Skapande skola- projekt 2014-2015. Allt är möjligt på teatern

Skapande skola- projekt 2014-2015. Allt är möjligt på teatern Skapande skola- projekt 2014-2015 Allt är möjligt på teatern VEM HÅLLER I SKAPANDE SKOLA- PROJEKTEN? Susanna Vildehav är skådespelare hos Teater Eksem och håller i skapande skola- projekten. Susanna har

Läs mer

VÅGA VARA KREATIV! 1

VÅGA VARA KREATIV! 1 VÅGA VARA KREATIV! 1 VÅGA VARA KREATIV! Ta steget och våga använda fantasin! Prova olika uttryckssätt i en workshop som berör såväl kropp som själ! Genom konst och kultur kan ni gemensamt utveckla en öppnare

Läs mer

Träning för kropp och själ

Träning för kropp och själ Yoga Träning för kropp och själ Under 2000-talet har yogan snabbt gått från att vara en livsstil för få, till att bli en träningsform för många. På Hagabadet har vi ett brett utbud av yogaklasser med stor

Läs mer

Livmodersvälsignelse med Miranda Gray

Livmodersvälsignelse med Miranda Gray Jag är mycket förtjust över att du vill vara delaktig i Livmodersvälsignelsen. Välsignelsen är till för att hela och förena dig med din egna livmoder och din kvinnlighet. Den är också skapad för att förankra

Läs mer

INSPIRATION YOGA DAY 1 NOVEMBER Pris: 795:-

INSPIRATION YOGA DAY 1 NOVEMBER Pris: 795:- INSPIRATION YOGA DAY 1 NOVEMBER 2014 Pris: 795:- Vi välkomnar dig till mysiga och fina Plaza Studio i Eskilstuna. Malin Berg från Inspirit och Maria Ekman från Fly presenterar klasserna FreeInversionFlow

Läs mer

Kulturpedagogiska projekt

Kulturpedagogiska projekt Kulturpedagogiska projekt VEM HÅLLER I KULTURPROJEKTEN? Susanna Vildehav är skådespelare hos Teater Eksem och håller i de kulturpedagogiska projekten. Susanna har flera års erfarenhet av att leda kurser

Läs mer

Kurskatalog Hösten 2012

Kurskatalog Hösten 2012 Kurskatalog Hösten 2012 Välkommen till Improvisation & Co Vill du skratta mer och som en bonus även bli bättre på att tala inför andra? Älskar du redan att improvisera eller är du helt enkelt bara nyfiken?

Läs mer

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden.

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden. Inspirationsboken Du är källan till glädje. Låt dig inspireras av dig själv. Gör ditt välmående till ett medvetet val och bli skapare av ditt eget liv. För att du kan och för att du är värd det! Kompromissa

Läs mer

Denna Sommar har du möjligheten att följa med mig och andra likasinnade på en Magisk, Själv Transformerande Resa...

Denna Sommar har du möjligheten att följa med mig och andra likasinnade på en Magisk, Själv Transformerande Resa... Sommarkursen ~ 2014 Inbjudan Till Den Nya Människan ~ Ett med Kroppen och Själsresan Hej och välkommen, Denna Sommar har du möjligheten att följa med mig och andra likasinnade på en Magisk, Själv Transformerande

Läs mer

Välkomna till oss på Corazon Dance

Välkomna till oss på Corazon Dance Välkomna till oss på Corazon Dance Nu planerar vi inför vårterminen på Corazon Dance och hälsar både gamla och nya elever välkomna till oss. Terminen startar under månadsskiftet januari februari 2014 och

Läs mer

Intervjuguide - förberedelser

Intervjuguide - förberedelser Intervjuguide - förberedelser Din grundläggande förberedelse Dags för intervju? Stort grattis. Glädje och nyfikenhet är positiva egenskaper att fokusera på nu. För att lyckas på intervjun är förberedelse

Läs mer

Lärarhandledning till: Serien Kom ketchup

Lärarhandledning till: Serien Kom ketchup Lärarhandledning till: Serien Kom ketchup Muntligt berättande och dramaturgi för åk 2-3. 10 program musik à 9 minuter Beställningsnummer tv101233 Projektledare: Malin Nygren Producent: Kalle Brunelius

Läs mer

Vecka 41 är Kulturvecka!

Vecka 41 är Kulturvecka! Vecka 41 är Kulturvecka! Begreppet kultur är inte alltid så lätt att förklara eftersom det har många betydelser, men mest tänker vi kanske på människans skapande och kreativitet såsom konst, litteratur,

Läs mer

Välkommen till JZ Akupunktur-Terapi

Välkommen till JZ Akupunktur-Terapi Välkommen till JZ Akupunktur-Terapi Jag arbetar med människors hälsa utifrån ett helhetsperspektiv för att ge ett fysiskt och mentalt välbefinnande. Behandlingsmöjligheter: Akupunktur - Samtalsterapi Visualiseringsterapi/Symboldrama

Läs mer

J Z AKUPUNKTUR-TERAPI

J Z AKUPUNKTUR-TERAPI J Z AKUPUNKTUR-TERAPI Välkommen till JZ Akupunktur-Terapi Jag arbetar med människors hälsa utifrån ett helhetsperspektiv för att ge ett fysiskt och mentalt välbefinnande. Behandlingsmöjligheter: Akupunktur

Läs mer

Tro på dig själv Lärarmaterial

Tro på dig själv Lärarmaterial sidan 1 Författare: Eva Robild och Mette Bohlin Vad handlar boken om? Den här boken handlar om hur du kan få bättre självkänsla. Om du har bra självkänsla så blir du mindre stressad. I boken får du tips

Läs mer

Inspiration till Bamses må bra tidning

Inspiration till Bamses må bra tidning Inspiration till Bamses må bra tidning Inspirationen är sammanställd av personal vid Förskolorna i Dals-Eds kommun. Förslag till arbetsgång Informera föräldrar om projektet och Bamses må bra tidning och

Läs mer

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv.

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Hej, jag mitt namn John. Jag har inte velat posta det här, men nu har jag äntligen tagit mig modet att göra det. Jag måste

Läs mer

Lär dig qigongövningarna Lyft upp qi, Shenxin och Xiao gongfa och tekniker för att uppnå Röstnärvaro.

Lär dig qigongövningarna Lyft upp qi, Shenxin och Xiao gongfa och tekniker för att uppnå Röstnärvaro. Lär dig qigongövningarna Lyft upp qi, Shenxin och Xiao gongfa och tekniker för att uppnå Röstnärvaro. med Carolina Friberg, sångerska & sångpedagog och lärare från European Zhineng Qigong (EZQ) KURSINNEHÅLL

Läs mer

Kom i form med oss på Mallorca

Kom i form med oss på Mallorca Kom i form med oss på Mallorca Pernilla Lisa Vicky Välkomna att åka med oss till denna underbara plats Can Martorell 11 18 oktober 2014 Här ger vi dig ett utbud av härlig träning för både kropp och själ.

Läs mer

Workshop med tema. Låter det intressant? Välkomna att höra av er på eller via mobilen: för en offert.

Workshop med tema. Låter det intressant? Välkomna att höra av er på eller via mobilen: för en offert. Workshop med tema Hälsa Att vi alla kan må lite bättre är väl helt underbart! Och det är dessutom sant. Men vad är det som påverkar vår hälsa? Och vad är egentligen hälsa? Under denna workshop pratar vi

Läs mer

PRELIMINÄRT Schema HÖSTEN 2018 i Skene

PRELIMINÄRT Schema HÖSTEN 2018 i Skene PRELIMINÄRT Schema HÖSTEN 208 i Skene Dagar MÅN TIS ONS TOR Tider Pass & Kurser Vem kan komma? Inspiratör Start.30 2.30 Yoga för personer med svår värk** v 37 6.45 8.5 8.30 20.00 Dynamisk Flow2* Fortsättning

Läs mer

Människor emellan. 5 9 november. en vecka om kärlek. Örgryte-Härlandas temavecka om kärlek för seniorer! Välkommen till

Människor emellan. 5 9 november. en vecka om kärlek. Örgryte-Härlandas temavecka om kärlek för seniorer! Välkommen till Människor emellan en vecka om kärlek 5 9 november Välkommen till Örgryte-Härlandas temavecka om kärlek för seniorer! Måndag 5 november Tisdag 6 november Entrén Invigning. Veckans konferencier Christina

Läs mer

Absoluta tal Fridebo 0 0% Åkerbo 25 100% Ängabo 0 0% Obesvarad 0 0% Ack. svar 25 Vertikal procentberäkning Frågetyp: Endast ett svar Report filtered

Absoluta tal Fridebo 0 0% Åkerbo 25 100% Ängabo 0 0% Obesvarad 0 0% Ack. svar 25 Vertikal procentberäkning Frågetyp: Endast ett svar Report filtered Åkerbo Förskola 1 vilken förskola går ditt barn på? Fridebo 0 0 Åkerbo 25 100 Ängabo 0 0 Obesvarad 0 0 2 Vilken avdelning går ditt barn på? Månen 1 4 Regnbågen 0 0 Solen 0 0 Stjärnan 0 0 Flöjten 12 48

Läs mer

Emma Gran 2014. www.emmagran.se

Emma Gran 2014. www.emmagran.se Original Play Emma Gran 2014 www.emmagran.se Emma Gran Utbildad i Original Play av grundaren Fred O. Donaldson, sedan 2006 Koreograf (Master of Arts) och danspedagog Arbetar med Original Play och Skapande

Läs mer

Yogaövningar. för mer. Energi

Yogaövningar. för mer. Energi Yogaövningar för mer Energi Livet är som att cykla. För att hålla balansen, måste du fortsätta röra dig. Albert Einstein Stå upprätt med armarna utsträckta, horisontellt med axlarna. Snurra medsols, precis

Läs mer

Kvarnens förskola. Lokal arbetsplan läsåret 2015-2016. Vår vision. Vår vision. Alla ska få möjlighet till lärande genom lek i trygg miljö

Kvarnens förskola. Lokal arbetsplan läsåret 2015-2016. Vår vision. Vår vision. Alla ska få möjlighet till lärande genom lek i trygg miljö Vår vision Alla ska få möjlighet till lärande genom lek i trygg miljö Kvarnens förskola Lokal arbetsplan läsåret 2015-2016 Vår vision Alla ska få möjlighet till lärande genom lek i trygg miljö Kvarnens

Läs mer

Du behöver inte gilla det, du behöver bara göra det

Du behöver inte gilla det, du behöver bara göra det När det gör ont - Medveten närvaro & Yin-Yoga Tips och instruktioner till övningar & Yin-Yoga Det kan underlätta att bestämma i förväg när du ska öva eftersom att det är vanligt att man bitvis känner ett

Läs mer

Först vill vi förklara några ord och förkortningar. i broschyren: impulsiv för en del personer kan det vara som att

Först vill vi förklara några ord och förkortningar. i broschyren: impulsiv för en del personer kan det vara som att Hej! Du som har fått den här broschyren har antagligen ett syskon som har ADHD eller så känner du någon annan som har det. Vi har tagit fram den här broschyren för att vi vet att det inte alltid är så

Läs mer

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST 1 MUSIK UNG TEATER KONST - Är glädje, gemenskap och kreativitet! Alla Täbys barn och ungdomar från år 1 i grundskolan till och med gymnasiet får hos oss möjlighet

Läs mer

Kursvärdering Sex och samlevnadskurs Tjörn oktober 2001

Kursvärdering Sex och samlevnadskurs Tjörn oktober 2001 Kursvärdering Sex och samlevnadskurs Tjörn oktober 2001 Detta var bra 333 Varierat program teori/övningar. Positiva och inspirerande ledare. Bra grupp: åldersblandat o könsfördelat. Öppenhet i gruppen.

Läs mer

MED LÄROPLANEN UTE OCH INNE I VÄXELVERKAN

MED LÄROPLANEN UTE OCH INNE I VÄXELVERKAN MED LÄROPLANEN UTE OCH INNE I VÄXELVERKAN FORTBILDNING FÖR PEDAGOGER 2018 Norrtälje Naturcentrum erbjuder fortbildning på Färsna gård i Norrtälje gällande utomhuspedagogik och möjligheterna kring naturen

Läs mer

Södra rektorsområdet Rälla, Runsten och Gärdslösa förskola/skola/fritidshem

Södra rektorsområdet Rälla, Runsten och Gärdslösa förskola/skola/fritidshem Södra rektorsområdet Rälla, Runsten och Gärdslösa förskola/skola/fritidshem Det enskilda barnet ska vara förskolans, skolans och fritidshemmets ögonsten! Tro på dem, se dem! De är viktiga! Tre grundpelare

Läs mer

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 24 september 2013 Vad har varit bra under dagen? Tänkvärt - Kommunikation viktigt för att förebygga konflikter Givande dag, lugnt och bra tempo Håkan - Bra föreläsare,

Läs mer

Utbud hösten 2012. Nora. vt - 2013

Utbud hösten 2012. Nora. vt - 2013 Utbud hösten 2012 Nora vt - 2013 Hej Nytt år, nya möjligheter! Folkbildningens kulturskola fortsätter med nya spännande och kreativa studiecirklar. Studieförbunden har gemensamt arbetat fram vårens utbud

Läs mer

Avsnitt 1 - Träna på grunderna i NVC

Avsnitt 1 - Träna på grunderna i NVC Öppet fördjupningsprogram i NVC i Stockholm 2015 Nu för andra året erbjuder vi ett program med stor flexibilitet och där du som deltagare kan välja träningsavsnitt utifrån dina behov och intressen. Vi

Läs mer

Örgryte-Härlanda HÄLSOTEKET. Sommarprogram

Örgryte-Härlanda HÄLSOTEKET. Sommarprogram Örgryte-Härlanda HÄLSOTEKET Sommarprogram 2016 www.goteborg.se Välkommen till oss! Hälsoteket i Örgryte-Härlanda finns till för dig som bor i stadsdelen, som vill stärka och förbättra din hälsa. I sommarens

Läs mer

Tjejkickoff i Fjällbacka Följ med på årets Tjejkickoff i Fjällbacka och låt oss vaccinera dig mot stress!

Tjejkickoff i Fjällbacka Följ med på årets Tjejkickoff i Fjällbacka och låt oss vaccinera dig mot stress! Tjejkickoff i Fjällbacka 2017 Följ med på årets Tjejkickoff i Fjällbacka och låt oss vaccinera dig mot stress! Boka in sommarens energiboost 28-30 juni! I årets Tjejkickoff i Fjällbacka, som är det tredje

Läs mer

UTBILDNINGAR. Förbättra ditt bemötande! Hantera dina konflikter! Lyckas med kulturmöten!

UTBILDNINGAR. Förbättra ditt bemötande! Hantera dina konflikter! Lyckas med kulturmöten! LindgrenHelde Kommunikation Mångfald hanteras med omsorg! UTBILDNINGAR Förbättra ditt bemötande! Hantera dina konflikter! Lyckas med kulturmöten! - genom tydlig och dialogisk kommunikation På våra kurser

Läs mer

Skrivglädje i vardagen!

Skrivglädje i vardagen! glädje i vardagen! - distanskursen för dig som vill hitta skrivglädje i vardagen! Inspirationsbrev om framtiden Hej! Förra veckan ägnade vi åt dina tillgångar och nu är vi framme vid sista kursdelen som

Läs mer

Arbetslös men inte värdelös

Arbetslös men inte värdelös Nina Jansdotter & Beate Möller Arbetslös men inte värdelös Så behåller du din självkänsla som arbetssökande Karavan förlag Box 1206 221 05 Lund info@karavanforlag.se www.karavanforlag.se Karavan förlag

Läs mer

Sharing nature på svenska

Sharing nature på svenska Sharing nature på svenska Välkommen på workshop med Enabygdens naturskoleverksamhet. Vårt utepass är uppbyggt så att ni genom att prova på och reflektera kring ett antal övningar ska få kunskap om ett

Läs mer

PRAKTISK INFO. Yoga kan lära dig bli mer medveten om nuet, ge dig mer glädje samt inre lugn och frid.

PRAKTISK INFO. Yoga kan lära dig bli mer medveten om nuet, ge dig mer glädje samt inre lugn och frid. PRAKTISK INFO Plats bokas i Tidsbokare på hemsidan Kösystem finns, avboka plats senast en timma innan klass vid förhinder. Kom i tid, om du ej meddelat att du är sen släpps din plats till ev. drop-in-elev

Läs mer

KURS 1 SHRI YOGA DYNAMISKT TISDAGAR

KURS 1 SHRI YOGA DYNAMISKT TISDAGAR NYA KURSER HÖSTEN 2015 Här följer nu ett förslag på kursprogram med många nya kurs kombinationer. Beroende på intresse kommer jag återkoppla till dig efter anmälan om kursen blir av. Du kan också köpa

Läs mer

Kort om act2lead. Pernilla Svantesson

Kort om act2lead. Pernilla Svantesson Kort om act2lead Act2lead är ett samarbets-nätverk av konsulter i regionen. Vi vill med vår breda kompetens bidra till långsiktig hållbarhet hos organisationer, grupper och individer. Kort om Pernilla

Läs mer

Schema Höst 2012. Dagar Tider Pass & Kurser Vem kan komma? Nivå Inspiratör Start

Schema Höst 2012. Dagar Tider Pass & Kurser Vem kan komma? Nivå Inspiratör Start Schema Höst 2012 Dagar Tider Pass & Kurser Vem kan komma? Nivå Inspiratör Start MÅNDAG 13.00 14.15 Yoga, Fibromyalgi & RA** För alla ingen yogaerfarenhet krävs 1 Jennie V 40 16.45 18.15 Mjuk Yoga & Avspänning*

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

Lilla förskolepaketet

Lilla förskolepaketet Lilla förskolepaketet Böckerna i lilla förskolepaketet har stor igenkänningsfaktor och koppling till barns vardag och visar lekar, fantasier och erfarenheter som många barn delar. Flera av böckerna visar

Läs mer

Om skaparen. Tomas Öberg är idag entreprenör, föreläsare och på gång med sin första självbiografi Ilska, kärlek och framgång från insidan och ut.

Om skaparen. Tomas Öberg är idag entreprenör, föreläsare och på gång med sin första självbiografi Ilska, kärlek och framgång från insidan och ut. Om skaparen Tomas vet exakt vad han pratar om eftersom allt han förmedlar är självupplevt. Å ena sidan Mr Destruktiv med droger, slagsmål, mobbing och självhat i bagaget. Å andra sidan en stark vilja att

Läs mer

Förskolan Mullvaden. Humlans Verksamhetsmål 2013

Förskolan Mullvaden. Humlans Verksamhetsmål 2013 Förskolan Mullvaden Humlans Verksamhetsmål 2013 Innehållsförteckning 1. personalgrupp och barngrupp 2. lpfö 98 och förhållningssätt 3. Humlans dagliga rutiner: in och överskolning 4. lämning och hämtning

Läs mer

Kursprogram Mogen-Kurs. Personlig hälsa och utveckling för den mogna människan.

Kursprogram Mogen-Kurs. Personlig hälsa och utveckling för den mogna människan. Kursprogram 2019 Mogen-Kurs Personlig hälsa och utveckling för den mogna människan. Om livet får levas kan vi få uppleva barndom, ungdom, vuxendom, mogendom och ålderdom. Mogendomen är livets skördetid.

Läs mer

Schema Höst Dagar Tider Pass & Kurser Vem kan komma? Nivå Inspiratör Start

Schema Höst Dagar Tider Pass & Kurser Vem kan komma? Nivå Inspiratör Start Schema Höst 2013 Dagar Tider Pass & Kurser Vem kan komma? Nivå Inspiratör Start MÅN 17.00 18.30 Mjuk Yoga & Avspänning* För alla ingen yogaerfarenhet krävs 1 Jennie v 36 19.00 20.30 Dynamisk Hatha Flow*

Läs mer

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare Utvärdering deltagare 13 v.7-9 31 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på läger? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - För att man fick nya kompisar, fick göra det man tycker om

Läs mer

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling!

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Under våren 2015 gjordes en enkät på som handlade om trivsel, trygghet och barnens delaktighet. Enkäten riktades mot er som föräldrar,

Läs mer

Schema Vår Dagar Tider Pass & Kurser Vem kan komma? Nivå Inspiratör Start

Schema Vår Dagar Tider Pass & Kurser Vem kan komma? Nivå Inspiratör Start Schema Vår 2013 Dagar Tider Pass & Kurser Vem kan komma? Nivå Inspiratör Start MÅN 9.15 10.30 Yoga Senior** För alla + 65 ingen yogaerfarenhet krävs 1 Jennie v 6 16.45 18.15 Mjuk Yoga & Avspänning* För

Läs mer

Hälsoteket i Angered

Hälsoteket i Angered A K T I V I T E T S P R O G R A M VI N T E R Hälsoteket i Angered 27 Januari 28 Maj 204 VÅ R H Ö S T S O M M A R Vi som jobbar på Hälsoteket Drop-in hälsa och FaR (Fysisk aktivitet på recept) Emma Helena

Läs mer

GET SQUEERED!!! En workshop i drag & genusgestaltning tillsammans med: foto: Gabriel Flores Jair

GET SQUEERED!!! En workshop i drag & genusgestaltning tillsammans med:  foto: Gabriel Flores Jair GET SQUEERED!!! foto: Gabriel Flores Jair En workshop i drag & genusgestaltning tillsammans med: info@potatopotato.se www.potatopotato.se We are born naked, the rest is drag Drag ett kroppsligt sätt att

Läs mer

NLP Practitioner med INLPTA Certifikat Höstterminen 2012.

NLP Practitioner med INLPTA Certifikat Höstterminen 2012. NLP Practitioner med INLPTA Certifikat Höstterminen 2012. NLP Practitioner kurs För personligt ledarskap och utveckling En internationellt certifierad kurs 4 långhelger, 16 dagar Vill du: Kommunicera bättre

Läs mer

EatMoveLive. Ett holistiskt hälsoföretag med fokus på företagets mentala och fysiska hälsa. Boll som kombinerad skrivbordsstol och träningsredskap

EatMoveLive. Ett holistiskt hälsoföretag med fokus på företagets mentala och fysiska hälsa. Boll som kombinerad skrivbordsstol och träningsredskap Ett holistiskt hälsoföretag med fokus på företagets mentala och fysiska hälsa Boll som kombinerad skrivbordsstol och träningsredskap Många studier visar idag att långvarigt stillasittande innebär en ökad

Läs mer

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna.

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna. Våga Visa kultur- och musikskolor Sida 1 (8) Värmdö Scenskola Vad är bäst? Alla andra elever. Allt. Allt, jag tycker jätte mycket om teater. Allting. Att alla bryr sig om mig. Att alla är med på en stor

Läs mer

Familjetema: STJÄRNFAMILJEN Vi är alla stjärnor. Allra bäst på att vara just den vi är!

Familjetema: STJÄRNFAMILJEN Vi är alla stjärnor. Allra bäst på att vara just den vi är! Familjepaketet Böckerna i Familjepaketet har hög igenkänningsfaktor och koppling till barns vardag och visar samtidigt många olika sätt att leva. Runt 30% av alla barn idag lever i en frånskild familj.

Läs mer

Arbetsplan Herkules Förskola - Läsår 2005-2006

Arbetsplan Herkules Förskola - Läsår 2005-2006 Arbetsplan Herkules Förskola - Läsår 2005-2006 Herkules Förskola personalkooperativ är beläget på södra Lidingö i Käppalaområdet. Vi har nära till skogen och om vintern har vi pulkabacke och mojlighet

Läs mer

Min Ledarskapsresa. Mats Strömbäck UGL handledare och ledarskaps konsult

Min Ledarskapsresa. Mats Strömbäck UGL handledare och ledarskaps konsult Min Ledarskapsresa Mats Strömbäck UGL handledare och ledarskaps konsult Dina första förebilder De första ledare du mötte i ditt liv var dina föräldrar. De ledde dig genom din barndom tills det var dags

Läs mer

VEM ÄR DU? OTTOSSONPHOTO

VEM ÄR DU? OTTOSSONPHOTO VEM ÄR DU? Mellan städerna Oslo och Göteborg finns samhället Tanumshede, där bor en man med sin fru. Mannen har två barn och två barnbarn. Hans namn är Benny Ottosson. Benny är utbildad och har jobbat

Läs mer

HÄLSOVECKA. Den 6-13 september ordnar Hofors kommun och Ovako en hälsovecka kring INSPIRATION, MOTIVATION, ÅTERHÄMTNING, KOST, TRÄNING OCH KULTUR

HÄLSOVECKA. Den 6-13 september ordnar Hofors kommun och Ovako en hälsovecka kring INSPIRATION, MOTIVATION, ÅTERHÄMTNING, KOST, TRÄNING OCH KULTUR HÄLSOVECKA Den 6-13 september ordnar kommun och Ovako en hälsovecka kring INSPIRATION, MOTIVATION, ÅTERHÄMTNING, KOST, TRÄNING OCH KULTUR Hälsoveckan inleds söndagen den 6/9 med Aktivera loppet, och avslutas

Läs mer

Barnyogalärarutbildning. Barnyogautbildning. yogaträdet.se

Barnyogalärarutbildning. Barnyogautbildning. yogaträdet.se Barnyogautbildning yogaträdet.se Lär dig leda yoga med barn 3-11år Kanske jobbar du på skola eller förskola. Kanske har du egna barn eller barnbarn. Kanske är du yogalärare eller vill lära dig mer om hur

Läs mer

Att använda sig av sin intuition och tala med Änglarna

Att använda sig av sin intuition och tala med Änglarna Att använda sig av sin intuition och tala med Änglarna En guide hur du kan använda dig av orakelkort för att träna upp din intuition. av Carina Jansson, goacarina@gmail.com Certifierad Oracle Messenger

Läs mer

NISSAN HÄLSOCENTER. Meditation. Yoga & QiGong. Personlig utveckling. Healing. Färglära. Hypnos & Regression Tänk kreativt! Lev positivt!

NISSAN HÄLSOCENTER. Meditation. Yoga & QiGong. Personlig utveckling. Healing. Färglära. Hypnos & Regression Tänk kreativt! Lev positivt! NISSAN HÄLSOCENTER Yoga & QiGong Meditation Personlig utveckling Healing Färglära Hypnos & Regression Tänk kreativt! Lev positivt! KURSER VÅREN 2015 YOGA & QIGONG nybörjar- och fortsättningskurs HATHA-YOGA

Läs mer

Friends livskunskaper för barn och unga! Nina Aartokallio Friends planerare/utbildare Aseman Lapset ry

Friends livskunskaper för barn och unga! Nina Aartokallio Friends planerare/utbildare Aseman Lapset ry Friends livskunskaper för barn och unga! Nina Aartokallio Friends planerare/utbildare Aseman Lapset ry Helsingfors 29.10.2012 Vi bekantar oss Den du är, inverkar på det du ser, läser och hör! Fundera,

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen

Övning: Föräldrapanelen Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Verktygslåda för mental träning

Verktygslåda för mental träning Lek med tanken! Instruktioner för Verktygslåda för mental träning Här hittar du några verktyg som hjälper dig som är aktiv idrottare att bli att bli ännu bättre i din idrott. Är du tränare eller förälder

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen.

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Avslappningslådans anvisningar för daghemspersonalen

Avslappningslådans anvisningar för daghemspersonalen Bilaga 1 1 Avslappningslådans anvisningar för daghemspersonalen Ida Malmström Avslappningslådan Lugna Lådan är ett redskap, som skall användas på daghem för att få barnen att slappna av. Lådan innehåller

Läs mer

58 RICHARD BRANSON. HELÉNE NORD Detta gjorde mig stor. Och liten. HÄLSA & INSPIRATION. 04 HELENE NORD Detta är min tidning. Och din.

58 RICHARD BRANSON. HELÉNE NORD Detta gjorde mig stor. Och liten. HÄLSA & INSPIRATION. 04 HELENE NORD Detta är min tidning. Och din. 1 2 I nr 1Våren 2015 ENTREPRENÖRER KVINNA MAMMA Kunskap som gör skillnad för dig. 04 HELENE NORD Detta är min tidning. Och din. 08 FESTFIXARE Små tips som gör det lättare att samlas. 14 DITT VARUMÄRKE

Läs mer

Motiverande samtal - introduktion. BOJ konferensen den 19-20/11 Liria Ortiz Peter Wirbing

Motiverande samtal - introduktion. BOJ konferensen den 19-20/11 Liria Ortiz Peter Wirbing Motiverande samtal - introduktion BOJ konferensen den 19-20/11 Liria Ortiz Peter Wirbing Motiverande samtal en introduktion Liria Ortiz MI lärare (MINT), leg psykolog, leg psykoterapeut (KBT), lärare och

Läs mer

Ett begåvat koncept!

Ett begåvat koncept! Ett begåvat koncept! We Travel är namnet på Oasen i Söders resebyrå där Gloria och Bosse arbetar. Vår resebyrå erbjuder skräddarsydda paketresor, matlagningsresor, singelresor, kryssningar mm. Vi säljer

Läs mer

R M I Rätt Mental Inställning

R M I Rätt Mental Inställning R M I Rätt Mental Inställning För att coacha, hjälpa personer inom näringslivet, finns det en uppsjö av konsulter, som mer eller mindre effektivt sätter sin prägel på utvecklingen. En av de mer framgångsrika

Läs mer

UKIYO-E BILDER FRÅN DEN FÖRBIFLYTANDE VÄRLDEN

UKIYO-E BILDER FRÅN DEN FÖRBIFLYTANDE VÄRLDEN UKIYO-E BILDER FRÅN DEN FÖRBIFLYTANDE VÄRLDEN Värmlands Museum visar Japanska Träsnitt Under utställningen Bilder från den förbiflytande världen, där ett 50 tal träsnitt visas, vill vi berätta om konstnärerna,

Läs mer

Ha rätt sorts belöning. Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund. Grunden till all träning:

Ha rätt sorts belöning. Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund. Grunden till all träning: Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund Grunden till all träning: Gör det lätt för hunden! Börja alltid på en nivå som är enkel för hunden och bygg på svårigheterna. På det sättet tycker hunden

Läs mer

Hälsoteket i Angered

Hälsoteket i Angered A K T I V I T E T S P R O G R A M V I N T ER Hälsoteket i Angered VÅR 206 25 januari 23 juni VÅ R H Ö ST S O M M A R Lina Helena Ulrika Jennifer Mageda INNEHÅLL SID Drop-in hälsa och FaR Fysisk aktivitet

Läs mer

Tema: varje barns rätt att leka, lära och utvecklas JAG KAN!

Tema: varje barns rätt att leka, lära och utvecklas JAG KAN! Tema: varje barns rätt att leka, lära och utvecklas JAG KAN! Jag kan Alla barn har rätt att lära, leka och utvecklas. I den här övningen får barnen prata om saker som de kan, när de lärde sig det och vem

Läs mer

RADIANT MORNING YOGA KURS. Möt vår nya yogainstruktör Chris Boyer Så här beskriver han kursen: Torsdagar kl. 7.00 8.00 (7 ggr)

RADIANT MORNING YOGA KURS. Möt vår nya yogainstruktör Chris Boyer Så här beskriver han kursen: Torsdagar kl. 7.00 8.00 (7 ggr) KURS RADIANT MORNING YOGA Möt vår nya yogainstruktör Chris Boyer Så här beskriver han kursen: The Five Elements of Yoga. Each week looks at a different element (Fire, Earth, WInd, Water and Sky). How each

Läs mer

meditation ÖVNINGSBOK

meditation ÖVNINGSBOK meditation ÖVNINGSBOK Meditera en sinnlig väg till hälsobalans Innehåll Hur vi hittar inspiration till att träna och leva våra liv är ytterst individuellt. Några känner att de behöver stark fysisk utmaning,

Läs mer

DRAFT. Annat land. utanför europa

DRAFT. Annat land. utanför europa Mark as shown: Correction: Please use a ball-point pen or a thin felt tip. This form will be processed automatically. Please follow the examples shown on the left hand side to help optimize the reading

Läs mer

Kärlek nu och för alltid. Studiehäfte av Henrik Steen

Kärlek nu och för alltid. Studiehäfte av Henrik Steen Kärlek nu och för alltid Studiehäfte av Henrik Steen Innehåll Introduktion 4 Helt älskad älska helt 5 1. Helt älskad älska helt / Synen 5 2. Smaken / Hörseln 7 3. Känseln / Lukten 9 Fördjupningsruta:

Läs mer

1 Börja samtalet med tjejerna idag! EnRigtigMand.dk. Äger alla rättigheter

1 Börja samtalet med tjejerna idag! EnRigtigMand.dk. Äger alla rättigheter 1 Börja samtalet med tjejerna idag! Starta samtalet en kort introduktion Denna bok är skrivit med ett syfte. Syftet är att ge dig de redskapen som krävs, för att träffa människor. Varken mer eller mindre.

Läs mer

Välkommen till årets Sommarkul(tur)! I sommar kommer det hållas en mängd roliga aktiviteter i Oskarshamns kommun för barn mellan 6-15år OCH ALLT ÄR

Välkommen till årets Sommarkul(tur)! I sommar kommer det hållas en mängd roliga aktiviteter i Oskarshamns kommun för barn mellan 6-15år OCH ALLT ÄR Välkommen till årets Sommarkul(tur)! I sommar kommer det hållas en mängd roliga aktiviteter i Oskarshamns kommun för barn mellan 6-15år OCH ALLT ÄR GRATIS! Alltså, skicka väldigt gärna in en intresseanmälan

Läs mer

Sagor och berättelser

Sagor och berättelser Projekt Sagor och berättelser Hösten 2013 Våren 2014 1 Det kompetenta barnet Jag kan du kan tillsammans kan vi mer- i en tillgänglig, tillåtande och undersökande miljö där vi ser förmågor och olikheter

Läs mer

Utbildning Katalog Hösten 2015

Utbildning Katalog Hösten 2015 Utbildning Katalog Hösten 2015 Trivs bättre prestera mera - med klar och dialogisk kommunikation i kulturmöten och i konflikter! - Det är lönsamt att investera i medarbetarnas utbildning! På våra kurser

Läs mer

Hur är du som älskarinna? Hämmad, Ambivalent eller Trygg?

Hur är du som älskarinna? Hämmad, Ambivalent eller Trygg? Hur är du som älskarinna? Hämmad, Ambivalent eller Trygg? 1. Hur visar du att du uppskattar din partners kropp? 1. Jag är mest orolig över att hen inte ska gilla min kropp. 2. Jag säger att min partner

Läs mer

MBT 2012 JAG ÄR I GUDS HJÄRTA

MBT 2012 JAG ÄR I GUDS HJÄRTA MBT 2012 JAG ÄR I GUDS HJÄRTA Undervisning av Ulrika Ernvik VEM ÄR JAG? Vi har alla en berättelse! Gud skickade mej till världen med ett hemligt uppdrag. Vilket är mitt hemliga uppdrag? För att veta det

Läs mer

Om stress och hämtningsstrategier

Om stress och hämtningsstrategier Om stress och åter erhämtningsstrat hämtningsstrategier Av Christina Halfor ord Specialistläkare vid CEOS Att tala inför en grupp personer man inte känner är något som kan kännas obehagligt för de allra

Läs mer