Arbetsförmedlingens Återrapportering2011. Nyanländas etablering analys med kommentarer över reformens olika delar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Arbetsförmedlingens Återrapportering2011. Nyanländas etablering analys med kommentarer över reformens olika delar"

Transkript

1 Arbetsförmedlingens Återrapportering2011 Nyanländas etablering analys med

2 Sida: 2 av 28

3 Sida: 3 av 28 Dnr: AF 2010/ Datum: Återrapportering enligt regleringsbrevet för 2011, Nyanländas etablering Nyanländas etablering analys med kommentarer över reformens olika delar Arbetsförmedlingen ska redovisa en analys med kommentarer med utgångspunkt från den statistik över reformens olika delar som Arbetsförmedlingen lämnar till Regeringskansliet (Arbetsmarknadsdepartementet) månadsvis. Om analysen visar på skillnader mellan grupperna nyanlända som under tiden asylansökan har prövats vistats på Migrationsverkets anläggningsboende respektive valt att bo i så kallat eget boende, kvotflyktingar respektive anhöriga ska detta kommenteras. Beslut i detta ärende har fattats av generaldirektör Angeles Bermudez- Svankvist. Ärendet har föredragits av Johan Nylander, avdelningen Integration och Etablering. I den slutliga handläggningen har chefen för avdelningen Integration och Etablering Marie Linell-Persson, Ingela Söderman enhetschef enheten Utveckling och Etablering, Eva Jansson Analysavdelningen, biträdande generaldirektör Lena Liljebäck samt chefen för Ledningsstaben Jan-Olof Dahlgren deltagit. Angeles Bermudez-Svankvist, Johan Nylander

4 Sida: 4 av 28

5 Sida: 5 av 28 Innehållsförteckning SAMMANFATTNING...6 INLEDNING...8 BAKGRUND...8 Avgränsning...8 REFORMENS DELAR...10 MÅLGRUPP...10 Utveckling över tid...10 Beskrivning målgrupp...11 Åldersfördelning...13 Utbildningsnivå...14 Yrke...15 ETABLERINGSPLAN...16 ETABLERINGSLOTS...18 BOSÄTTNING...19 BILAGA

6 Sida: 6 av 28 Sammanfattning I denna rapport kommenteras den statistik om etableringsreformen som månatligen skickas till Regeringskansliet. I och med att denna första rapport enbart täcker verksamhetens första fyra månader och därmed omfattar ett mycket begränsat underlag kan analyser av månadsstatistiken endast göras i mycket begränsad form. Målgrupp I slutet av mars 2011 hade Arbetsförmedlingen tagit emot nyanlända vilket var färre än tidigare prognostiserat. Av dessa var cirka 74 procent, eller personer, under 40 år. Marknadsområde Södra Mälardalen Östergötland har tagit emot flest nyanlända. Av de inskrivna hade närmare hälften, eller personer, förgymnasial utbildning som var kortare än 9 år som högsta utbildning. Av dessa var 58 procent kvinnor. Vi kunde ej identifiera yrket för 984 personer vilket motsvarade omkring 43 procent. Det var betydligt vanligare bland kvinnor än bland män, 50 procent jämfört med 36 procent. De personer som skrivits in har en kort utbildningsbakgrund. Det har varit svårt att under denna inledande period identifiera kompetens för att fastställa tänkbart yrke. Etableringsplan Under mätperioden hade fått sin rätt till etableringsplan prövad varav de allra flesta, 98 procent, hade rätt till etableringsplan. 34 individer hade fått avslag på rätten till etableringsplan. De vanligaste orsakerna till avslag var att den sökande ej hade kunnat styrka rätten till plan samt att den sökande hade en prestationsförmåga som understeg 25 procent. Antalet personer som fått avslag på grund av en prestationsförmåga under 25 procent var färre än 10 stycken. 97 procent av alla nyanlända med en etableringsplan hade en plan med en omfattning på heltid. 50 personer hade en etableringsplan med en omfattning som understiger heltid. Det mycket begränsade antal beslut där nedsättning av omfattning har gjorts kan tyda på att Arbetsförmedlingen i hög utsträckning klarar att anpassa aktiviteterna i planerna istället för att sänka omfattningen.

7 Sida: 7 av 28 Etableringslots Bland de nyanlända som har fått ett beslut om rätt till etableringsplan hade 770 beslut om etableringslots, vilket motsvarar 51 procent. Något fler män än kvinnor har fått lots. 675 av de som hade fått lots hade gjort ett aktivt val. Bosättning Arbetsförmedlingen har under mätperioden upprättat 772 nya bosättningsärenden som omfattar totalt personer, varav 427 var barn. 74 procent av alla upprättade bosättningsärenden avsåg anläggningsboende (ABO). Arbetsförmedlingen har avslutat 299 av bosättningsärendena varav 225 ärenden avslutades på grund av att en anvisning till boende gjorts och 74 ärenden på grund av avbrott. 490 personer har anvisats boende och de flesta av dem var anläggningsboende (ABO). Av samtliga anvisade var det fler kvinnor än män. 18 procent av alla som har fått en anvisning har anvisats inom fyra veckor. 125 personer har bosatts under mätperioden. 28 av dessa, 22 procent, har bosatts inom åtta veckor. Till siffrorna ovan tillkommer den balans som Arbetsförmedlingen tog över från Migrationsverket den 1 december Balansen innehöll 302 bosättningsärenden som omfattande 374 personer. 221 av ärendena som togs över har avslutats och omfattade totalt 286 personer. 173 av personerna har anvisats en bostad och 113 har avbrutit bosättningsprocessen. Vid utgången av mars hade Arbetsförmedlingen således totalt anvisat 663 personer (summan av nya bosättningsärenden och balans från Migrationsverket).

8 Sida: 8 av 28 Inledning Bakgrund När lag (2010:197) om etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare trädde i kraft den 1 december 2010 fick Arbetsförmedlingen ett utökat ansvar för etableringsinsatser som syftar till att påskynda etableringen på arbetsmarknaden och ge förutsättningar för egenförsörjning till de nyanlända som omfattas av lagen. Arbetsförmedlingen övertog det samordnande ansvaret för etableringsinsatserna från kommunerna. Med förändrad och förtydligad ansvarsfördelning mellan myndigheter och kommuner, ökat egenansvar och en ny aktör etableringslotsen ska nyanlända ges bättre förutsättningar att så snabbt som möjligt lära sig svenska, komma i arbete och klara sin försörjning. Den 1 december övergick också bosättningsansvaret från Migrationsverket till Arbetsförmedlingen när det gäller personer som omfattas av 6 Förordning om mottagande för bosättning av vissa nyanlända invandrare. Personer i anläggningsboende (ABO) får i sitt första etableringssamtal erbjudande om hjälp med bosättning. Nyanlända som bott i eget boende under asylprocessen (EBO) kan istället själva anmäla behov av hjälp med bosättning inom sex månader efter beslut om uppehållstillstånd. Arbetsförmedlingen ska anvisa den nyanlände plats för bosättning i en kommun som har träffat en överenskommelse med en länsstyrelse om mottagande för bosättning. Avgränsning I denna rapport redovisas en analys med kommentarer över reformens delar målgrupp, etableringsplan, etableringslots samt bosättning. Analysen utgår från den statistik som Arbetsförmedlingen lämnar till Regeringskansliet (Arbetsmarknadsdepartementet) månadsvis. Den består av dels statistik hämtad från Arbetsförmedlingens datalager och dels registeruppgifter från Arbetsförmedlingens bosättningssektion. Statistiken omfattar perioden december 2010 till och med mars De nyanlända som vid de första kontakterna med Arbetsförmedlingen saknar person- eller samordningsnummer kan inte registreras i AIS utan måste hanteras manuellt. När sedan person- eller samordningsnummer

9 Sida: 9 av 28 erhålls registreras personen i datasystemet retroaktivt. De personer som hanteras manuellt ingår inte i denna mätning. Vid varje ny mätperiod uppdateras data genomgående med den senast kända informationen. Det innebär att retroaktiva justeringar av individer kommer att redovisas som inskrivna kvarstående aktuell månad 1. Metoden som används för att bestämma målgruppen i statistiken kan komma att anpassas och utvecklas efter behov och förutsättningar. Utvecklingen av antalet inskrivna nyanlända som omfattas av nämnda lag redovisas över tid. Eventuella skillnader mellan grupperna som under tiden har vistats på Migrationsverkets anläggningsboende respektive har valt att bo i eget boende samt kvotflyktingar respektive anhöriga kommenteras där det är möjligt. I genomgången av bosättningsprocessen har samtliga bosättningsärenden som har påbörjats under den aktuella mätperioden granskats. De ärenden som har påbörjats under mätperioden men avslutats efter utgången av mars ingår i rapporten. På grund av den korta tid som redovisas är det för tidigt att dra några slutsatser eller ens visa på några trender gällande vare sig målgruppen eller verksamheten. 1 De redovisas inte som nya inskrivna.

10 Sida: 10 av 28 Reformens delar Målgrupp Lagen omfattar nyanlända i arbetsför ålder (20-64 år) samt nyanlända i åldern år utan föräldrar i Sverige med uppehållstillstånd som flyktingar eller skyddsbehövande. Den nya lagen omfattar även anhöriga som ansökt om uppehållstillstånd inom två år från det att personen som han eller hon har anknytning till togs emot i en kommun. I återrapporteringen redovisas de som är inskrivna i Arbetsförmedlingens ärendehanteringssystem (AIS) och statistiken innehåller endast de som haft första etableringssamtalet eller något av besluten etableringsersättning under medverkan (EEM), rätt till etableringsplan (EPA), etableringsersättning under aktiviteter (EEP), samt ekonomiskt beslut om etableringslots (ELO) 2. Utveckling över tid Arbetsförmedlingen delar in nyanlända i nyinskrivna (nyanlända med första inskrivningen under mätperioden), kvarstående (de som var aktuella i slutet av mätperioden) samt nyanlända som lämnat Arbetsförmedlingen (de som avaktualiserats under mätperioden). Inflödet av inskrivna redogörs för i tabell 1. Tabell 1. Antal nyanlända kvarstående efter kön mars Inflöde 3 Kvinnor Män Samtliga Antal Andel Antal Andel Antal Andel December 2010 mars % % % Arbetsförmedlingen har under perioden december 2010 mars 2011 tagit emot individer sedan reformen infördes första december Av dessa var hälften kvinnor och hälften män. Inga personer har avaktualiserats under perioden. Antalet personer som vid utgången av mars 2011 var inskrivna hos Arbetsförmedlingen är ett lägre antal än vad man tidigare har prognostiserat. Arbetsförmedlingen utgår i sina bedömningar från Migrationsverkets 2 I given mätperiod/laddningsperiod. 3 Mätperiod

11 Sida: 11 av 28 prognoser över årligt inflöde. Migrationsverket justerar dessa prognoser fem gånger per år. Det totala antalet personer fördelas sedan jämnt över årets tolv månader. Att dra några slutsatser kring antalet personer som deltar i etableringsreformen utifrån fyra enskilda verksamhetsmånader kan därför inte göras. Beskrivning målgrupp Redovisningen utgår från de nyanländas kön, Migrationsverkets indelning i kategorier, marknadsområde, ålder, utbildning samt fastställt yrke (SSYK) 4. Migrationsverket delar in individerna utifrån hur de har kommit till en kommun. Kategorierna består av de som är anläggningsboende (ABO), de som har eget boende (EBO), är anhöriga samt kvotflyktingar. Bland de nyanlända som var inskrivna var det endast ett fåtal som hade dokumenterad funktionsnedsättning som medför nedsatt arbetsförmåga (mindre än 0,5 procent) varför detta inte redovisas i tabeller eller diagram. En utredning för att fastställa en funktionsnedsättning är tidskrävande, den genomsnittliga tiden är över 220 dagar. En del av förklaringen till det låga antalet ligger därför troligtvis i att samtliga nyanlända som redovisas i denna rapport kan ha deltagit i reformen i maximalt fyra månader. I lagen om etableringsinsatser och tillhörande förordningar beskrivs när och hur en person ska anses mottagen i en kommun. I tabell 2 redovisas nyanlända som var aktuella i slutet av mätperioden efter kategori mars Tabell 2. Antal nyanlända kvarstående efter kategori och kön mars Grupp Kvinnor Män Samtliga Antal Andel Antal Andel Antal Andel Anhörig % % % ABO % % % EBO % % % Kvot % % % Okänt 8 57 % 6 43 % % Ej folkbokförd 0 0 % % % Uppgift saknas % % % Totalt Gruppering efter födelseregion är under utveckling och kan inte redovisas.

12 Sida: 12 av 28 Bland de inskrivna saknade 511 individer kod för kategori (uppgift saknas) vilket motsvarar närmare 22 procent av de nyanlända. Detta kan ha sin förklaring i att Migrationsverket registrerar uppgift om kategori först när den nyanlände faktiskt skrivs ut ur Migrationsverkets mottagningssystem. Andelen som saknar kod bör i sådana fall minska över tid. Vid utgången av februari var andelen som saknade kod 49 procent vilket stöder detta antagande. Av de inskrivna hade 491 personer vistats på Migrationsverkets anläggningsboende. Motsvarande antal för de som istället vistats i eget boende var 881 personer. Fördelningen mellan kvinnor och män gällande dessa två kategorier var i stort sett jämn. Det var dock betydligt fler kvinnor än män som hade kommit som anhörig, 65 procent jämfört med 35 procent. Den stora andelen som saknade kod påverkar dock möjligheten att i detta tidiga skede påvisa skillnader mellan grupperna. Arbetsförmedlingens organisation är indelad i marknadsområden. I bilaga 1 beskrivs indelningen närmare. Den geografiska fördelningen utifrån marknadsområden redovisas i tabell 3. I tabellen framgår även hur många procent av kvinnorna, männen och samtliga som har fördelats på respektive marknadsområde.

13 Sida: 13 av 28 Tabell 3. Antal nyanlända kvarstående efter kön och marknadsområde mars Marknadsområde Kvinnor Män Samtliga Antal Andel Antal Andel Antal Andel Göteborg Halland 67 6 % 56 5 % % 85 7 % % % Nordvästra Götaland Norra Mälardalen % 66 6 % % Norra Norrland % % % Småland % % % 71 6 % 80 7 % % Stockholm Gotland Södra Götaland % % % Södra Mälardalen % % % Östergötland Södra Norrland % % % Västra Svealand % % % Totalt % % % Den största andelen inskrivna, 16 procent, hade Marknadsområde Södra Mälardalen Östergötland. Den lägsta andelen, 5 procent, hade marknadsområde Göteborg Halland. Åldersfördelning Åldersfördelningen för inskrivna nyanlända åskådliggörs i diagram 1.

14 Sida: 14 av 28 Diagram Antal nyanlända kvarstående efter åldersnivå och kön mars Kvinnor Män Åldersfördelningen mellan kvinnor och män är i princip jämn. Av de inskrivna nyanlända var personer under 40 år vilket motsvarade 74 procent. Omkring 25 procent var yngre än 25 år. Vid en jämförelse med samtliga nyanlända inskrivna på Arbetsförmedlingen 5 framgår att skillnaden i åldersfördelning inte är särskilt stor. Av de som totalt fanns registrerade hos Arbetsförmedlingen vid utgången av mars i år var 77 procent under 40 år och 17 procent var under 25 år. Det är dock för tidigt att dra några slutsatser kring detta. Utbildningsnivå Arbetsförmedlingen har utbildningsbakgrunden för de inskrivna uppdelad i sex utbildningsnivåer. Dessa är förgymnasial utbildning kortare än 9 år, förgymnasial utbildning 9 (10) år, gymnasial utbildning, eftergymnasial utbildning kortare än 2 år, eftergymnasial utbildning 2 år eller längre samt forskarutbildning. I diagram 2 åskådliggörs inskrivna nyanlända efter utbildningsnivå. 5 Samtliga utrikesfödda (Ej inom Norden och EU) vars vistelsetid inte överstiger tre år efter beviljat uppehållstillstånd.

15 Sida: 15 av 28 Diagram 2. Antal nyanlända kvarstående efter utbildningsnivå och kön mars Kvinnor Män Förgymnasial utb<9 år Förgymnasial utb 9 (10) år Gymnasial utbildning Eftergymnasial utb<två år Eftergymnasial utb minst 2 år Forskarutbildning Av de inskrivna nyanlända hade närmare hälften, eller personer, förgymnasial utbildning som var kortare än 9 år som högsta utbildning. Av dessa var 58 procent kvinnor. Cirka 75 procent av de inskrivna med förgymnasial utbildning kortare än 9 år var under 40 år vilket motsvarar 841 personer. Yrke Yrkeskoder registreras för att möjliggöra matchning mellan individens kompetens och lediga jobb. I diagram 3 redovisas de yrkeskoder som var mest förekommande.

16 Sida: 16 av 28 Diagram 3. Antal nyanlända kvarstående efter fastställt yrke och kön mars Servicearbete utan krav på särsk yrkesutb Försäljningsarbete inom detaljhandel mm Service-, omsorgs- o säkerhetsarbete Metallhantverk, reparatörsarbete mm Finmekaniskt o grafiskt hantverk, konsthantv mm Kontorsarbete mm Kvinnor Män Maskinoperatörs- o monteringsarbete Lärararbete inom univ-, gymn- o gr skola Annat hantverksarbete Resterande Den vanligaste yrkesbeskrivningen bland inskrivna var servicearbete utan krav på särskild yrkesutbildning, 356 personer hade den beskrivningen. Koden var något vanligare bland kvinnor än män, 19 procent jämfört med 12 procent. 984 personer hade ej identifierbara yrken vilket motsvarade omkring 43 procent. Det var betydligt vanligare bland kvinnor än bland män, 50 procent jämfört med 36 procent. Yrkesbeskrivningen ska inte sammanblandas med de nyanländas yrkesbakgrund från hemlandet. Yrkesbeskrivningen i Arbetsförmedlingens databas visar enbart mot vilka yrken individen kan matchas. Några generella slutsatser om de nyanländas yrkesbakgrund kan därför inte dras. Etableringsplan Etableringsplanen är central i arbetet med att underlätta och påskynda nyanländas etablering. Planen är det överordnade beslutsdokumentet och den aktivitetsbeskrivning som ska ligga till grund för etableringsersättningen. Den nyanlände har rätt att få en etableringsplan inom ett år efter första folkbokföringen i en kommun. Planen ska omfatta

17 Sida: 17 av 28 högst 24 månader och innehålla svenskundervisning för invandrare (SFI), samhällsorientering och andra arbetsförberedande aktiviteter 6. Aktiviteterna i planen ska motsvara verksamhet på heltid om inget annat föreskrivs. Undantag gäller om den nyanlände är förhindrad att delta på heltid på grund av nedsättning av prestationsförmågan eller vård av barn med föräldrapenning. Då kan etableringsplanen omfatta aktiviteter på 75, 50, eller 25 procent 7. Nyanlända som endast kan delta i aktiviteter på mindre än 25 procent har inte rätt till etableringsplan. Inskrivna nyanlända som fått rätt till etableringsplan (EPA), fått avslag på rätten till EPA eller där prövningen pågår redovisas i tabell 4. Tabell 4. Antal nyanlända kvarstående med beslut om etableringsplan efter kön mars Etableringsplan Kvinnor Män Samtliga Antal Andel Antal Andel Antal Andel Beslut om rätt till plan % % % Beslut om ej rätt till plan (avslag) % % % Beslut om plan ej ännu fattat % % % Totalt Bland de inskrivna nyanlända hade fått rätten till etableringsplan prövad vid mättillfället, vilket motsvarar cirka 68 procent. Det var fler män än kvinnor som fått sin rätt till plan prövad. I av de besluten, det vill säga cirka 98 procent, hade den nyanlände rätt till en etableringsplan. 34 personer fick avslag på rätten till etableringsplan. Avslagsorsakerna var olika men de vanligaste var att personen ej hade kunnat styrka rätten till etableringsplan samt att personen hade en prestationsförmåga som understeg 25 procent. Antalet personer som fått avslag på grund av en prestationsförmåga under 25 procent var färre än 10 stycken. 6 Lag(2010:197) om etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare. 7 Förordning(2010:409) om etableringssamtal och etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare. 8 Uppgifterna i tabell 4 går i dagsläget inte att med lätthet hämta ur den månadsfil som Arbetsförmedlingen skickar till Arbetsmarknadsdepartementet. Arbetsförmedlingen har till denna rapport även tagit fram uppgift om avslagsorsak genom manuell granskning av ärenden i AIS. Metoder för att ta fram statistikuppgifter är under utveckling.

18 Sida: 18 av 28 I tabell 5 redovisas omfattningen av aktiviteter i besluten om etableringsplan fördelat på kön. Andel i procent redovisas inte i denna tabell då det endast är ett fåtal ärenden med omfattningarna procent. Tabell 5. Omfattning etableringsplan efter kön mars Omfattning, % Kvinnor Män Total Antal Antal Antal Totalt Närmare 97 procent, eller personer, av de som hade rätt till etableringsplan hade en omfattning på sina beslut motsvarade verksamhet på heltid. Av dessa var det fler män än kvinnor, 55 procent jämfört med 45 procent. 50 personer hade registrerad orsak till nedsatt omfattning av etableringsplan. Bland dem var de flesta kvinnor och främsta orsaken var vård av barn med föräldrapenning 9. Det mycket begränsade antal beslut där nedsättning av omfattning har gjorts kan tyda på att Arbetsförmedlingen i hög utsträckning klarar att anpassa aktiviteterna i planerna istället för att sänka omfattningen. Etableringslots Arbetsförmedlingen tillhandahåller ett valfrihetssystem som ger nyanlända rätt att välja en av Arbetsförmedlingen kontrakterad leverantör, en etableringslots 10. Deltagandet hos lotsen är en aktivitet i de nyanländas etableringsplan. Inskrivna nyanlända med beslut om etableringslots (ELO) redovisas i tabell 6. 9 Enligt 5 Förordning(2010:409) om etableringssamtal och etableringsinsatser för vissa nyanlända. 10 Tillämpa lagen om valfrihetssystem(lov).

19 Sida: 19 av 28 Tabell 6. Antal nyanlända med rätt till etableringsplan med beslut om etableringslots efter kön mars Lotsbeslut Kvinnor Män Samtliga Antal Andel Antal Andel Antal Andel Lotsbeslut % % % Bland de nyanlända som har fått ett beslut om rätt till etableringsplan hade 770 beslut om etableringslots, vilket motsvarar 51 procent. En månad tidigare, det vill säga vid utgången av februari, var denna andel endast 31 procent. Fler män än kvinnor har fått lots. Det är för tidigt att dra några slutsatser kring vad det relativt låga antalet lotsbeslut kan bero på. En viktig faktor för ett fungerande valfrihetssystem är att information om leverantörerna och rätten att byta tydligt framgår för den sökande. Att kommunicera dessa uppgifter till nyanlända ställer särskilda krav. Arbetsförmedlingen fortsätter att arbeta med att på ett så tydligt sätt som möjligt presentera valfrihetssystemet för de nyanlända. Information om valfrihetssystemet finns översatt till nio språk och information ges i närvaro av tolk. I tabell 7 redovisas personer med beslut om etableringslots som har gjort ett aktivt val. Tabell 7. Aktivt val av etableringslots efter kön mars Alternativ Kvinnor Män Samtliga Antal Andel Antal Andel Antal Andel Ja % % % Nej % % % Totalt De flesta personer med beslut om etableringslots, 675 av 770 personer, hade gjort ett aktivt val. Det var fler män än kvinnor, 58 procent jämfört med 42 procent. Bosättning Arbetet med att erbjuda hjälp med bosättning till de nyanlända som omfattas av etableringsreformen övergick från Migrationsverket till Arbetsförmedlingen den 1 december i fjol. Vid detta tillfälle övertog även Arbetsförmedlingen en balans med 302 bosättningsärenden från Migrationsverket. Dessa redovisas sist i detta avsnitt.

20 Sida: 20 av 28 Ett bosättningsärende kan avse flera personer. I ett ärende ingår alltid en eller flera vuxna som omfattas av etableringsreformen. Dessutom tillkommer eventuella barn i bosättningsärendet. Tabellerna redovisar antingen personer eller ärenden. Av tabell 8 framgår hur många nya bosättningsärenden som Arbetsförmedlingen har haft den aktuella perioden fördelat på anläggningsboende (ABO) och de med eget boende (EBO). Tabell 8. Antal påbörjade bosättningsärenden fördelat på ABO/EBO mars 2011 Boende Antal Andel ABO % EBO % Uppgift 1 0 % saknas 11 Totalt % Sedan den 1 december har Arbetsförmedlingen arbetat med 772 bosättningsärenden. Merparten av dessa, 74 procent, utgjorde anläggningsboende. Av de 772 ärendena utgjorde 542 ärenden personer i ensamboende. I tabell 9 redovisas hur många personer som har anmält behov av hjälp med bosättning. 11 Uppgift om ABO/EBO har ej registrerats i 1 ärende som omfattar 2 personer.

21 Sida: 21 av 28 Tabell 9. Antal personer som anmält behov av hjälp med bosättning uppdelat på ABO/EBO mars 2011 Boende Kvinnor Män Okänt 12 Samtliga Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel ABO % % 18 2 % % EBO % % 0 0 % % Uppgift 2 67 % 1 33 % 0 0 % % saknas 13 Totalt De 772 bosättningsärendena omfattade totalt personer. Merparten av dessa, 998 personer, har vistats vid ett anläggningsboende. Tabell 10 ger en tydligare bild över fördelningen av dessa personer. Tabell 10. Antal personer som anmält behov av hjälp med bosättning fördelat på vuxna och barn mars 2011 Personkategori Kvinnor Män Okänt Samtliga Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Vuxna % % 0 0 % % Barn % % 18 4 % % Totalt Av de vuxna som ingick i bosättningsärendena var det ungefär lika många kvinnor som män, 51 procent jämfört med 49 procent. Av de personerna var 427 barn. I tabell 11 redovisas hur många bosättningsärenden som har avslutats och skälen till detta. Procentuell andel i jämförelse med det totala antalet bosättningsärenden redovisas. 12 Uppgift om kön har ej registrerats för 18 personer. I samtliga fall är dessa barn. 13 Uppgift om ABO/EBO har ej registrerats i 1 ärende som omfattar 2 personer.

22 Sida: 22 av 28 Tabell 11. Antal avslutade bosättningsärenden fördelat på orsak till avslut mars 2011 Avslutsorsak Antal Andel av totala antalet bosättningsärenden Anvisad % Avbrott % Totalt % I 225 av de 772 bosättningsärendena har anvisning gjorts, vilket motsvarar 29 procent. 10 procent av bosättningsärendena hade avslutats på grund av att den nyanlände valt att avbryta bosättningsprocessen. I tabell 12 redovisas avslutsorsak för personer fördelat på de i anläggningsboende (ABO) och de med eget boende (EBO). Tabell 12. Orsak till avslut. Personer fördelat på ABO/EBO mars 2011 Orsak ABO EBO Samtliga Antal Andel Antal Andel Antal Andel Anvisad % % % Avbrott % % % Totalt Av de 597 personer vars bosättningsärende har avslutats beror det på att den nyanlände har fått en anvisning till bostad i 490 av fallen. De resterande 107 personerna hade avbrutit sitt bosättningsärende. Merparten av de personer som har fått en anvisning hade vistats i anläggningsboende, 88 procent jämfört med 12 procent. 59 av de 490 anvisade personerna tackade senare nej till anvisningen. I tabell 13 framgår orsak till avslut fördelat på kön.

23 Sida: 23 av 28 Tabell 13. Orsak till avslut, personer. Fördelat på kön mars 2011 Orsak Kvinnor Män Uppgift Samtliga saknas 14 Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal Andel Anvisad % % 6 1 % % Avbrott % % 0 0 % % Totalt Av de personer som har fått en anvisning var det fler kvinnor än män. Arbetsförmedlingen redovisar i denna rapport även ledtiderna för arbetet med bosättning. Ledtiderna som avses är tiden från det att uppehållstillstånd beviljas till anvisning respektive bosättning 15. I tabell 14 redovisas hur många personer som har anvisats en bostad inom respektive bortom fyra veckor. Tabell 14. Ledtid UT anvisning, personer mars Av tabellen framgår hur många procent av ABO/EBO/samtliga som har anvisats inom eller bortom fyra veckor. Ledtid ABO EBO Samtliga Antal Andel av ABO Antal Andel av EBO Antal Andel av samtliga Upp till fyra % 2 3 % % veckor Mer än fyra % % % veckor Totalt % % % För 13 av de 490 personer där anvisning hade skett fanns inte datum för anvisning registrerat. Därför har ledtiderna mätts utifrån de resterande 477 personerna av de 18 barn där uppgift om kön ej hade registrerats, se tabell Följande definitioner har använts. Med anvisning avses det datum då bosättningsanvisningen skickas till det lokala arbetsförmedlingskontoret från Arbetsförmedlingens bosättningssektion. Med bosättning avses det datum den nyanlände har flyttat till bosättningskommunen.

24 Sida: 24 av av 477 anvisade personer, 18 procent, har fått en anvisning inom fyra veckor. Den största delen av dessa var anläggningsboende (ABO). 3 procent av de med eget boende (EBO) fick sin anvisning inom fyra veckor från beviljat uppehållstillstånd. Nyanlända med eget boende kan anmäla behov om bosättning när som helst inom sex månader från att de har fått uppehållstillstånd. I tabell 15 redovisas hur många personer som har bosatts inom respektive bortom åtta veckor från att uppehållstillstånd beviljats. Tabell 15. Ledtid UT bosättning, personer mars Av tabellen framgår hur många procent av ABO/EBO/samtliga som har bosatts inom eller bortom åtta veckor Ledtid ABO EBO Samtliga Antal Andel av ABO Antal Andel av EBO Antal Andel av samtliga Upp till åtta % 0 0 % % veckor Mer än åtta % % % veckor Ej Ankommit 2 2 % 0 0 % 2 2 % Totalt % % % Arbetsförmedlingen ansvarar för bosättningsärendet fram till att den nyanlände har tackat ja och flyttdatum har satts. Myndigheten hanterar inte bosättningsarbetet fram till slutpunkten, det vill säga när den nyanlände flyttar in i lägenheten i bosättningskommunen. Arbetsförmedlingen får därför inte heller på ett systematiskt sätt information om när och om den nyanlände faktiskt har flyttat in i bosättningskommunen. I dag följer vi upp bosättningen manuellt och i tabellen ovan redovisas de personer som vi har lyckats få fram information om att bosättning faktiskt har skett. Av tabellen ovan framgår att 125 personer har bosatts under mätperioden. Den största delen av dessa, 117 personer, var anläggningsboende. Av de personer som har bosatts har 22 procent bosatts inom åtta veckor. Parallellt med bosättningen av de personer som tillkom efter att etableringsreformen började gälla tog Arbetsförmedlingen över ett antal

25 Sida: 25 av 28 ärenden från Migrationsverket. I tabell 16 redovisas den balans som togs över från Migrationsverket. Tabell 16. Balans från Migrationsverket - antal personer som anmält behov av hjälp med bosättning fördelat på vuxna och barn mars 2011 Personkategori Kvinnor Män Samtliga Antal Andel Antal Andel Antal Andel Vuxna % % % Barn % % % Totalt Balansen som Arbetsförmedlingen tog över omfattade 302 ärenden med sammanlagt 374 personer. I tabell 17 framgår hur många personer i balansen från Migrationsverket vilkas ärende har avslutats samt orsak till avslut. Tabell 17. Balans från Migrationsverket - orsak till avslut, personer mars 2011 Orsak Kvinnor Män Samtliga Antal Andel Antal Andel Antal Andel Anvisad % % % Avbrott % % % Totalt av ärendena som togs över från Migrationsverket har avslutats och omfattade totalt 286 personer. 173 personer har anvisats en bostad och 113 personer har avbrutit bosättningsprocessen. Vid utgången av mars hade Arbetsförmedlingen således totalt anvisat 663 personer (summan av nya bosättningsärenden och balans från Migrationsverket).

26 Sida: 26 av 28 Bilaga 1 Marknadsområde Stockholm Gotland (1) Stockholm, Gotland Marknadsområde Norra Mälardalen (2) Fagersta, Köping, Solna, Uppsala, Västerås Marknadsområde Södra Mälardalen Östergötland (3) Eskilstuna, Huddinge, Linköping, Motala, Norrköping, Nyköping, Södertälje Marknadsområde Göteborg Halland (4) Göteborg, Halmstad, Mölndal Marknadsområde Nordvästra Götaland (5) Borås, Lidköping, Skövde, Säffle, Trollhättan Marknadsområde Västra Svealand (6) Arvika, Avesta, Falun, Hagfors, Karlskoga, Karlstad, Lindesberg, Ludvika, Mora, Torsby, Örebro Marknadsområde Södra Götaland (7) Helsingborg, Karlshamn, Karlskrona, Kristianstad, Lund, Malmö, Trelleborg, Arbetsförmedlingen Kultur Media Marknadsområde Småland (8) Kalmar, Jönköping, Ljungby, Nässjö, Oskarshamn, Värnamo, Västervik, Växjö Marknadsområde Södra Norrland (9) Bollnäs, Gävle, Hudiksvall, Härjedalen, Kramfors, Sollefteå, Sundsvall, Ånge, Örnsköldsvik, Östersund Marknadsområde Norra Norrland (10) Arvidsjaur, Gällivare, Haparanda, Kalix, Kiruna, Luleå, Lycksele, Skellefteå, Umeå, Vilhelmina

27 Sida: 27 av 28

28 Sida: 28 av 28 Arbetsförmedlingen Besöksadress Hälsingegatan 38 Stockholm Postadress Stockholm Telefon:

Arbetsförmedlingens Återrapportering Månadsstatistik som kommer att redovisas gällande uppföljning av etableringsreformen

Arbetsförmedlingens Återrapportering Månadsstatistik som kommer att redovisas gällande uppföljning av etableringsreformen Arbetsförmedlingens Återrapportering2011 - gällande uppföljning av Sida: 2 av 16 Sida: 3 av 16 Dnr: AF-2010/436389 Datum: 2011-02-15 Återrapportering enligt regleringsbrevet för 2011, Månadsstatistik som

Läs mer

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2011

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2011 Arbetsförmedlingens Återrapportering 2011 December 2010 september 2011 Sida: 2 av 48 Sida: 3 av 48 Dnr: AF-2010/436389 Datum: 2011-11-14 Återrapportering enligt regleringsbrevet för 2011, Nyanländas etablering

Läs mer

Sida: 2 av 76. Etablering av vissa nyanlända statistik kring etableringsuppdraget

Sida: 2 av 76. Etablering av vissa nyanlända statistik kring etableringsuppdraget Arbetsförmedlingens Återrapportering 2013 - Etablering av vissa nyanlända statistik kring Inlämnad den 1 november 2013 Avser januari september 2013 Sida: 2 av 76 Sida: 3 av 76 Dnr: AF-2012/445712 Datum:

Läs mer

Etableringsuppdraget. Växjö Konserthus 9 december 2013

Etableringsuppdraget. Växjö Konserthus 9 december 2013 Etableringsuppdraget Växjö Konserthus 9 december 2013 Målsättning och syfte öka förutsättningarna för en snabb etablering i arbets- och samhällslivet. tidiga insatser med tydligt jobbfokus starkare incitament

Läs mer

Kursnamn Kurstid Datum och starttid Ort Brandskyddsutbildning 3 timmar :00:00 Alingsås Brandskyddsutbildning 3 timmar

Kursnamn Kurstid Datum och starttid Ort Brandskyddsutbildning 3 timmar :00:00 Alingsås Brandskyddsutbildning 3 timmar Kursnamn Kurstid Datum och starttid Ort Brandskyddsutbildning 3 timmar 2015-02-02 09:00:00 Alingsås Brandskyddsutbildning 3 timmar 2015-03-02 09:00:00 Alingsås Brandskyddsutbildning 3 timmar 2015-04-07

Läs mer

Sida: 2 av 76. Etablering av vissa nyanlända analys av genomförandet

Sida: 2 av 76. Etablering av vissa nyanlända analys av genomförandet Arbetsförmedlingens Återrapportering 2012 Inlämnad den 15 juni 2012 Avser januari april 2012 Sida: 2 av 76 Sida: 3 av 76 Dnr: AF-2011/414101 Datum: 2012-06-15 Återrapportering enligt regleringsbrevet för

Läs mer

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2014 ETABLERING AV VISSA NYANLÄNDA STATISTIK KRING ETABLERINGSUPPDRAGET

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2014 ETABLERING AV VISSA NYANLÄNDA STATISTIK KRING ETABLERINGSUPPDRAGET Arbetsförmedlingens Återrapportering 2014 ETABLERING AV VISSA NYANLÄNDA STATISTIK KRING ETABLERINGSUPPDRAGET 2 maj 2014 Avser september 2013 mars 2014 Sida: 2 av 88 Sida: 3 av 88 Dnr: Af-2013/208922 Datum:

Läs mer

Sida: 2 av 78. Etablering av vissa nyanlända analys av genomförandet

Sida: 2 av 78. Etablering av vissa nyanlända analys av genomförandet Arbetsförmedlingens Återrapportering 2012 - Inlämnad den 22 februari 2013 Avser januari december 2012 Sida: 2 av 78 Sida: 3 av 78 Dnr: AF-2011/414101 Datum: 2013-02-22 Återrapportering enligt regleringsbrevet

Läs mer

Landsting/region Andel avlidna, % Hjärnblödning Hjärninfarkt Alla

Landsting/region Andel avlidna, % Hjärnblödning Hjärninfarkt Alla WEBBTABELL 1 Andel avlidna inom 90 dagar, landstings-/regionjämförelser 2014. Justerat i statistisk modell för skillnader i kön, ålder och medvetandegrad. L = statsistiskt signifikant lägre än riksgenomsnittet.

Läs mer

Etableringsuppdraget

Etableringsuppdraget Etableringsuppdraget Yrken och framtid på 10 års sikt generationsväxlingens effekter Generationsväxlingen leder till ett stort rekryteringsbehov för att ersätta avgångar Brist på arbetskraft inom vissa

Läs mer

Arbetsförmedlingens Återrapportering2011

Arbetsförmedlingens Återrapportering2011 Arbetsförmedlingens Återrapportering2011 Avser december 2010 december 2011 Inlämnad den 22 februari 2012 Sida: 2 av 90 Sida: 3 av 90 Dnr: AF-2010/436389 Datum: 2012-02-22 Återrapportering enligt regleringsbrevet

Läs mer

WEBBTABELLER. Webbtabellerna finns på Riks-Strokes hemsida (www.riks-stroke.org, flik Årsapporter): Webbtabell 1

WEBBTABELLER. Webbtabellerna finns på Riks-Strokes hemsida (www.riks-stroke.org, flik Årsapporter): Webbtabell 1 WEBBTABELLER Webbtabellerna finns på Riks-Strokes hemsida (www.riks-stroke.org, flik Årsapporter): Webbtabell 1 Webbtabell 2 Webbtabell 3 Webbtabell 4 Webbtabell 5 Webbtabell 6 Webbtabell 7 Webbtabell

Läs mer

ITPS A2001: års rapport om den regionala utvecklingen i Sverige

ITPS A2001: års rapport om den regionala utvecklingen i Sverige ITPS A2001:003 2001 års rapport om den regionala utvecklingen i Sverige ITPS Box 4, 831 21 Östersund Telefon: 063-161870 Telefax: 063-161880 E-post: info@itps.nu www.itps.nu För ytterligare information

Läs mer

Anpassning Betyg/ poäng. upplägg och genomförande Betyg/ poäng

Anpassning Betyg/ poäng. upplägg och genomförande Betyg/ poäng Utredningsplatser Af-2012/237135 Anbudsgivare AMO/leveransort Innehåll, upplägg och genomförande Betyg/ poäng Anpassning Betyg/ poäng Pris poäng Totalpoäng Resultat Inda Support Arvika 1/ 16,5 0 10 26,5

Läs mer

Andel avlidna bland de som insjuknat i hjärnblödning, %

Andel avlidna bland de som insjuknat i hjärnblödning, % WEBBTABELL 1 Andel avlidna inom 90 dagar, landsting-/regionsjämförelser 2015. Justerat i statistisk modell för skillnader i kön, ålder och medvetandegrad. L=statistiskt signifikant lägre än genomsnittet.

Läs mer

Bokningsstatus - lediga provtider, körprov utökad B (kod 96), på Trafikverket Förarprov

Bokningsstatus - lediga provtider, körprov utökad B (kod 96), på Trafikverket Förarprov Bokningsstatus - lediga provtider, körprov utökad B (kod 96), på Trafikverket Förarprov Uppgifterna i tabellerna på följande sidor är ögonblicksbilder och visar antal lediga provtider, antal bokade provtider,

Läs mer

Bokningsstatus - lediga provtider, körprov behörighet B (personbil), på Trafikverket Förarprov

Bokningsstatus - lediga provtider, körprov behörighet B (personbil), på Trafikverket Förarprov Bokningsstatus - lediga provtider, körprov behörighet B (personbil), på Trafikverket Förarprov Uppgifterna i tabellerna på följande sidor är ögonblicksbilder och visar antal lediga provtider, antal bokade

Läs mer

Bokningsstatus - lediga provtider, körprov behörighet B (personbil), på Trafikverket Förarprov

Bokningsstatus - lediga provtider, körprov behörighet B (personbil), på Trafikverket Förarprov Bokningsstatus - lediga provtider, körprov behörighet B (personbil), på Trafikverket Förarprov Uppgifterna i tabellerna på följande sidor är ögonblicksbilder och visar antal lediga provtider, antal bokade

Läs mer

Upphandling Organisation Organisationsnummer Postadress Pris Slutpoäng Område 1 Stockholm AcadeMedia Eductus AB GÖTEBORG ,875 Område

Upphandling Organisation Organisationsnummer Postadress Pris Slutpoäng Område 1 Stockholm AcadeMedia Eductus AB GÖTEBORG ,875 Område Upphandling Organisation Organisationsnummer Postadress Pris Slutpoäng Område 1 Stockholm AcadeMedia Eductus AB 5565274007 GÖTEBORG 650 91,875 Område 1 Stockholm Blå Vägen 7696174411 SPÅNGA 1500 21,25

Läs mer

Bokningsstatus - lediga provtider, körprov behörighet B (personbil), på Trafikverket Förarprov

Bokningsstatus - lediga provtider, körprov behörighet B (personbil), på Trafikverket Förarprov Bokningsstatus - lediga provtider, körprov behörighet B (personbil), på Trafikverket Förarprov Uppgifterna i tabellerna på följande sidor är ögonblicksbilder och visar antal lediga provtider, antal bokade

Läs mer

Bokningsstatus - lediga provtider, körprov behörighet B (personbil), på Trafikverket Förarprov

Bokningsstatus - lediga provtider, körprov behörighet B (personbil), på Trafikverket Förarprov Bokningsstatus - lediga provtider, körprov behörighet B (personbil), på Trafikverket Förarprov Uppgifterna i tabellerna på följande sidor är ögonblicksbilder och visar antal lediga provtider, antal bokade

Läs mer

Bokningsstatus - lediga provtider, körprov behörighet B (personbil), på Trafikverket Förarprov

Bokningsstatus - lediga provtider, körprov behörighet B (personbil), på Trafikverket Förarprov Bokningsstatus - lediga provtider, körprov behörighet B (personbil), på Trafikverket Förarprov Uppgifterna i tabellerna på följande sidor är ögonblicksbilder och visar antal lediga provtider, antal bokade

Läs mer

Kvalitetsindex sjukhusens resultat 2012 och 2011

Kvalitetsindex sjukhusens resultat 2012 och 2011 Kvalitetsindex sjukhusens resultat 2012 och 2011 Det svenska kvalitetsregistret Swedeheart tar varje år fram ett kvalitetsindex över den svenska hjärtsjukvården, som presenteras i Hjärt-Lungfondens Hjärtrapport.

Läs mer

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2014

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2014 Arbetsförmedlingens Återrapportering 2014 ETABLERING AV VISSA NYANLÄNDA - ETABLERINGSUPPDRAGET 1 november 2014 Avser september 2013 - september 2014 Sida: 2 av 90 Sida: 3 av 90 Dnr: Af-2013/208922 Datum:

Läs mer

Andel beh. inom 3 tim. %

Andel beh. inom 3 tim. % Webbtabell 1. Andel av trombolysbehandlade patienter som behandlats inom 3 tim av samtliga behandlade med trombolys samt antal behandlade patienter över 80 år. Andel beh. inom 3 tim. Antal >80 år Andel

Läs mer

Ny lag nya möjligheter. Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Länsstyrelserna, Migrationsverket och Sveriges Kommuner och Landsting

Ny lag nya möjligheter. Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Länsstyrelserna, Migrationsverket och Sveriges Kommuner och Landsting Ny lag nya möjligheter VISSA Nyanländas etablering i arbets- och samhällslivet Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Länsstyrelserna, Migrationsverket och Sveriges Kommuner och Landsting Ny lag - nya

Läs mer

Medelålder och andel patienter som inte var medvetandesänkta vid ankomst till sjukhus.

Medelålder och andel patienter som inte var medvetandesänkta vid ankomst till sjukhus. WEBBTABELLER Webbtabell 1 Webbtabell 2 Webbtabell 3 Webbtabell 4 Webbtabell 5 Webbtabell 6 Webbtabell 7 Medelålder och andel patienter som inte var medvetandesänkta vid ankomst till sjukhus. Andel patienter

Läs mer

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2015

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2015 Arbetsförmedlingens Återrapportering 2015 statistik kring etableringsuppdraget 2015-05-04 Avser 2014 Sida: 2 av 88 Dnr: Af-2015/200480 Datum: 2015-05-04 Sida: 3 av 88 statistik kring etableringsuppdraget

Läs mer

Arbetsförmedlingens Återrapportering Nyanländas etablering - reformens första sju månader

Arbetsförmedlingens Återrapportering Nyanländas etablering - reformens första sju månader Arbetsförmedlingens Återrapportering 2011 Nyanländas etablering - reformens första sju Sida: 2 av 78 Sida: 3 av 78 Dnr: AF-2010/436389 Datum: 2011-08-01 Återrapportering enligt regleringsbrevet för 2011,

Läs mer

Medelålder och andel patienter som inte var medvetandesänkta vid ankomst till sjukhus.

Medelålder och andel patienter som inte var medvetandesänkta vid ankomst till sjukhus. WEBBTABELL 1 Medelålder och andel patienter som inte var medvetandesänkta vid ankomst till sjukhus. Sjukhus Medelålder, år Fullt vakna, Sjukhus Medelålder, år Fullt vakna, Akademiska 75 81 Alingsås 78

Läs mer

För att se sjukhusens resultat per åtgärd år för år, se Swedehearts årsrapporter: http://www.ucr.uu.se/swedeheart/index.

För att se sjukhusens resultat per åtgärd år för år, se Swedehearts årsrapporter: http://www.ucr.uu.se/swedeheart/index. Kvalitetsindex sjukhusens resultat 2013 och 2012 Det svenska kvalitetsregistret Swedeheart tar varje år fram ett kvalitetsindex över den svenska hjärtsjukvården. Kvalitetsindexet, som Hjärt-Lungfonden

Läs mer

Etableringsreformen. Kenneth Herder Hans-Göran Johansson Mona Fahlén. Växjö 29 september

Etableringsreformen. Kenneth Herder Hans-Göran Johansson Mona Fahlén. Växjö 29 september Etableringsreformen Kenneth Herder Hans-Göran Johansson Mona Fahlén Växjö 29 september Regeringens ambition med reformen Uppnå en snabbare etablering i samhälls- och arbetslivet Ökat egenansvar och ekonomiska

Läs mer

Nyanländas etablering

Nyanländas etablering Nyanländas etablering 2 år med Etableringsuppdraget Norrköping, 11 april 2013 Hans-Göran Johansson Sakområdesspecialist Avd. Integration & Etablering hans-goran.johansson@arbetsformedlingen.se Etableringsuppdraget

Läs mer

Andel behöriga lärare

Andel behöriga lärare Andel behöriga lärare Svenska Matematik Engelska Kommun Totalt antal Andel behöriga % Kommun Totalt antal Andel behöriga % Kommun Totalt antal Andel behöriga % Åtvidaberg 13 100,0 Mariestad 16 100,0 Skellefteå

Läs mer

Kompletterande uppgifter / rättelser? Kontakta Magnus Lindell 08-379152 eller limag@bredband.net

Kompletterande uppgifter / rättelser? Kontakta Magnus Lindell 08-379152 eller limag@bredband.net Alingsås Arboga Arvika 14 BG Vikben 23 Au Vikben 22 BG Vikben 24 BG Vikben 24 Au Sporrong 24 Ag Vikben 24 Ag Vikben+krona 24 Au Sporrong Askersund (väldigt lik Säter??) Avesta Boden 13 Au Vikben 22 Au

Läs mer

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2014

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2014 Arbetsförmedlingens Återrapportering 2014 Uppdaterad översiktstabell med nyckeltal 7a. 2014-08-04 . Af-2013/508922 Datum: 2014-08-04 Uppdaterad översiktstabell med nyckeltal Detta är en uppdatering av

Läs mer

WEBBTABELL 1. Sjukhus Medelålder, år Fullt vakna, % Sjukhus Medelålder, år Fullt vakna, %

WEBBTABELL 1. Sjukhus Medelålder, år Fullt vakna, % Sjukhus Medelålder, år Fullt vakna, % WEBBTABELL 1 Medelålder och andel patienter som inte var medvetandesänkta vid ankomst till sjukhus. Sjukhus med täckningsgrad < 75% (och därför osäkra data) har markerats med # och gråmarkerats. Sjukhus

Läs mer

Riktad Indragning. Utsändes till: Distributör (även pdf) Apoteket AB (även pdf) Läkemedelsverket (även pdf) I övrigt se sändlista sid 2

Riktad Indragning. Utsändes till: Distributör (även pdf) Apoteket AB (även pdf) Läkemedelsverket (även pdf) I övrigt se sändlista sid 2 Utsändes till: Distributör (även pdf) Apoteket AB (även pdf) Läkemedelsverket (även pdf) Riktad Indragning I övrigt se sändlista sid 2 Ref. Helena Hansson, tel. 040-680 02 60 Datum 2007-05-29 Nr. Orifarm

Läs mer

ST inom Försäkringskassan 2012-10-26 Avdelning 102

ST inom Försäkringskassan 2012-10-26 Avdelning 102 FÖRHANDLINGSANSVARIGA VID REVISION 2012-10-01 Detta är den ansvarsfördelning som görs av avdelningsstyrelsen. Ansvaret handlar om att vara den person som arbetsgivaren tar kontakt med inför kallelse till

Läs mer

Fem år i etableringsuppdraget en överblick. Lena Clenander Wiebe van der Werf

Fem år i etableringsuppdraget en överblick. Lena Clenander Wiebe van der Werf Fem år i etableringsuppdraget en överblick Lena Clenander Wiebe van der Werf Arbetsförmedlingens etableringsuppdrag Arbetsförmedlingen fick det samordnande ansvaret dec 2010. Tydligt fokus på arbete och

Läs mer

Tolkningsanvisningar. <=3 tim Andel i %

Tolkningsanvisningar. <=3 tim Andel i % Webbtabell 1. Jämförelse mellan sjukhus av tiden från insjuknandet i stroke till ankomst till sjukhus samt andel som anländer till sjukhus inom 3 timmar. Tolkningsanvisningar Eftersom det ofta är svårt

Läs mer

Ny förordning om statlig ersättning för insatser för vissa utlänningar

Ny förordning om statlig ersättning för insatser för vissa utlänningar Promemoria 2010-09-10 Integrations- och jämställdhetsdepartementet Ny förordning om statlig ersättning för insatser för vissa utlänningar Bakgrund Som ett led i den reformering av nyanländas etablering

Läs mer

Resultatrapport. Referensnummer: Organisationsnr.: Totalpoäng

Resultatrapport. Referensnummer: Organisationsnr.: Totalpoäng Resultatrapport Köpare Upphandling Köpare: ARBETSFÖRMEDLINGEN Namn: Handläggare: Doris Rexhammar Referensnr: Af-2013/146842 Telefon: +46 10 4870832 E-post: doris.rexhammar@arbetsformedlingen.se Beskrivning:

Läs mer

Ny lag nya möjligheter

Ny lag nya möjligheter Ny lag nya möjligheter VISSA NyANLäNdAS etablering I ArbetS- och SAMhäLLSLIVet Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Länsstyrelserna, Migrationsverket och Sveriges Kommuner och Landsting Ny lag - nya

Läs mer

Nyanlända invandrares arbetsmarknadsetablering

Nyanlända invandrares arbetsmarknadsetablering Nyanlända invandrares arbetsmarknadsetablering Egenansvar med professionellt stöd En reform med arbetsmarknadsfokus 2011 (prognos) 2012 (prognos) Mottagna flyktingar m.fl. åren 1999-2012 30000 25000 20000

Läs mer

WEBBTABELLER TILL RIKSSTROKES ÅRSRAPPORT 2017

WEBBTABELLER TILL RIKSSTROKES ÅRSRAPPORT 2017 WEBBTABELLER TILL RIKSSTROKES ÅRSRAPPORT 2017 WEBBTABELL 1, 2017 Antikoagulantia vid utskrivning hos patienter under 80 år med förmaksflimmer. Gemensam tabell för TIA- och strokepatienter. För stroke har

Läs mer

Statens inköpscentral Box 2218 103 15 Stockholm Upprättat av Projektnamn Dokumenttyp Mattias Ek Fordonsförhyrning Bilaga 1 c, Kravspecifikation

Statens inköpscentral Box 2218 103 15 Stockholm Upprättat av Projektnamn Dokumenttyp Mattias Ek Fordonsförhyrning Bilaga 1 c, Kravspecifikation 2012-03-16 1 (8) Bilaga 1 c Kravspecifikation Övrig förhyrning 1 Introduktion 1.1 Avgränsning Denna kravspecifikation gäller för fordon som inte förhyrs i samband med annan resa, t.ex. flyg eller tågresa.

Läs mer

WEBBTABELLER TILL RIKSSTROKES ÅRSRAPPORT 2017

WEBBTABELLER TILL RIKSSTROKES ÅRSRAPPORT 2017 WEBBTABELLER TILL RIKSSTROKES ÅRSRAPPORT 2017 WEBBTABELL 1, 2017 Antikoagulantia vid utskrivning hos patienter under 80 år med förmaksflimmer. Gemensam tabell för TIA- och strokepatienter. För stroke har

Läs mer

, Dnr 2018: Beslutsbilaga 1 sid. 1 (5) Erbjudna platser jan-dec

, Dnr 2018: Beslutsbilaga 1 sid. 1 (5) Erbjudna platser jan-dec 2019-03-14, Dnr 2018:0040441 Beslutsbilaga 1 sid. 1 (5) Statsbidrag för omsorg på kvällar, nätter och helger 2019 Skolverket har beslutat om statsbidrag enligt nedan 2120001439 ALE KOMMUN 10 8 910 2120001553

Läs mer

WEBBTABELLER TILL RIKSSTROKES ÅRSRAPPORT 2018

WEBBTABELLER TILL RIKSSTROKES ÅRSRAPPORT 2018 WEBBTABELLER TILL RIKSSTROKES ÅRSRAPPORT 2018 WEBBTABELL 1, 2018 Täckningsgrad för TIA, per sjukhus Sjukhus Täckningsgrad TIA, Akademiska 80 Aleris Bollnäs 97 Alingsås 98 Arvika 98 Avesta 91 Borås 96 Capio

Läs mer

WEBBTABELLER TILL RIKSSTROKES ÅRSRAPPORT 2018

WEBBTABELLER TILL RIKSSTROKES ÅRSRAPPORT 2018 WEBBTABELLER TILL RIKSSTROKES ÅRSRAPPORT 2018 WEBBTABELL 1, 2018 Andel med blodtryckssänkande behandling, statiner och trombocythämmande vid utskrivning. Gemensam tabell för TIA- och strokepatienter. För

Läs mer

NYANLÄNDA INVANDRARES ARBETSMARKNADSETABLERING - egenansvar med professionellt stöd, Prop. 2009/10:60

NYANLÄNDA INVANDRARES ARBETSMARKNADSETABLERING - egenansvar med professionellt stöd, Prop. 2009/10:60 , Prop. 2009/10:60 Gunnar Sallstedt Kansliråd Integrations- och jämställdhetsdepartementet Reformen INNEBÄR ett tydligare arbetsmarknadsfokus för vuxna nyanlända Reformen INNEBÄR INTE en total förändring

Läs mer

Korpen Svenska Fokus Korpen 2025 Remissen

Korpen Svenska Fokus Korpen 2025 Remissen Korpen Svenska Fokus Korpen 2025 Remissen Totalt 60 svar 2 Föreningar som svarat på remissen 1. Korpen Sundsvall *** 2. Piteå MIF *** 3. Korpen Karlskrona 4. Korpen Stockholm *** 5. Idrottens IF 6. Korpen

Läs mer

Mottagande av nyanlända

Mottagande av nyanlända Mottagande av nyanlända Länsstyrelsen i Västra Götalands län - Samhällsavdelningen Anneli Assmundson Bjerde Oskar Johansson Integrationsutvecklare Integrationsutvecklare anneli.assmundson.bjerde@lansstyrelsen.se

Läs mer

Bokningsstatus - lediga provtider, körprov behörighet A (motorcykel), på Trafikverket Förarprov

Bokningsstatus - lediga provtider, körprov behörighet A (motorcykel), på Trafikverket Förarprov Bokningsstatus - lediga provtider, körprov behörighet A (motorcykel), på Trafikverket Förarprov Uppgifterna i tabellerna på följande sidor är ögonblicksbilder och visar antal lediga provtider, antal bokade

Läs mer

ST inom Försäkringskassan 2015-05-19 Avdelning 102

ST inom Försäkringskassan 2015-05-19 Avdelning 102 BESKRIVNING AV FÖRSÄKRINGSKASSANS ORGANISATION KOPPLAD TILL ORGANISATION FÖR PARTSSAMVERKAN OCH ÖVER VILKA SEKTIONER SOM ST:S MEDLEMMAR TILLHÖR Förteckningen ska tydliggöra hur FK:s organisation är kopplad

Läs mer

Tingsrätt Jan-09 Feb-09 Mar-09 Apr-09 May-09

Tingsrätt Jan-09 Feb-09 Mar-09 Apr-09 May-09 Tingsrätt Jan-09 Feb-09 Mar-09 Apr-09 May-09 Alingsås 328.5 315.5 Attunda 325 346 334 322 Blekinge 299.5 300.5 Borås 328.5 310.5 Eksjö 297.5 Eskilstuna 316 307.5 Falu Gotland 318.5 Gällivare 297 Gävle

Läs mer

I budgetpropositionen för 2014 föreslås ett flertal satsningar för att underlätta kommunernas mottagande av nyanlända invandrare.

I budgetpropositionen för 2014 föreslås ett flertal satsningar för att underlätta kommunernas mottagande av nyanlända invandrare. Promemoria 2013-08-26 Arbetsmarknadsdepartementet Åtgärder för jämnare mottagande av flyktingar och rättvisare ersättning till kommunerna I budgetpropositionen för 2014 föreslås ett flertal satsningar

Läs mer

Stödpedagoger inom yrkeshögskolan

Stödpedagoger inom yrkeshögskolan Stödpedagoger inom yrkeshögskolan Kompetensrådsträff NKR, 8 oktober Lisa Östbring, omvärldsanalytiker MYH Lisa.ostbring@ Beviljade utbildningsplatser inom yrkeshögskolan med avslut 08-0 efter utbildningsområde

Läs mer

Lokal överenskommelse om etablering av nyanlända flyktingar, asylsökande och andra nyanlända invandrare i Falköpings kommun.

Lokal överenskommelse om etablering av nyanlända flyktingar, asylsökande och andra nyanlända invandrare i Falköpings kommun. Lokal överenskommelse om etablering av nyanlända flyktingar, asylsökande och andra nyanlända invandrare i Falköpings kommun. Denna överenskommelse träffas mellan Arbetsförmedlingen i Falköping, Falköpings

Läs mer

Sida 1 av 8. Barn berörda av verkställd avhysning, jan-mars 2013 Källa: Kronofogden

Sida 1 av 8. Barn berörda av verkställd avhysning, jan-mars 2013 Källa: Kronofogden Sida av 8 Barn berörda av verkställd avhysning, jan-mars 0 Källa: Kronofogden Blekinge Sölvesborg 0 0 Blekinge Totalt 0 0 Gotland Gotland 0 0 Gävleborg Gävle 0 0 Gävleborg Totalt 0 0 Halland Laholm 0 0

Läs mer

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2015

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2015 Arbetsförmedlingens Återrapportering 2015 Uppdaterad översiktstabell med nyckeltal statistik kring etableringsuppdraget 2015-09-01 . Af-2015/200480 Datum: 2015-09-01 Uppdaterad översiktstabell med nyckeltal

Läs mer

KEFUs analys av etableringsersättningens samband till försörjningsstöd efter det att tiden för ersättningen upphör i i Skånes kommuner

KEFUs analys av etableringsersättningens samband till försörjningsstöd efter det att tiden för ersättningen upphör i i Skånes kommuner Lund 2018-02-28 Sammanfattning av: KEFUs analys av etableringsersättningens samband till försörjningsstöd efter det att tiden för ersättningen upphör i i Skånes kommuner KEFUs uppdrag och sammanfattningens

Läs mer

Kiruna. Gällivare. Piteå Storuman. Skellefteå Lycksele. Tåsjö Vännäs Umeå. Örnsköldsvik. Östersund Sollefteå. Härnösand

Kiruna. Gällivare. Piteå Storuman. Skellefteå Lycksele. Tåsjö Vännäs Umeå. Örnsköldsvik. Östersund Sollefteå. Härnösand Appendix II kartor Karta 1. Teracom Kiruna Gällivare Pajala Överkalix Kalix Arvidsjaur Älvsbyn Luleå Piteå Storuman Skellefteå Lycksele Tåsjö Vännäs Umeå Åre 34 Mbit/s Östersund Sollefteå Örnsköldsvik

Läs mer

Fyra aktuella förordningar

Fyra aktuella förordningar Fyra aktuella förordningar - Om mottagande för bosättning - Om etableringssamtal och etableringsinsatser - Om etableringsersättning Beslutade den 20 maj - Om ersättning till kommuner och landsting Beslut

Läs mer

Länstal Diarienumer: Af-2012/ Datum:

Länstal Diarienumer: Af-2012/ Datum: PM Sida: 1 av 10 Diarienumer: Af-2012/300597 Datum: 2012-09-24 Länstal 2013 Länstalen för 2013 har fastställts av Arbetsförmedlingen efter samråd med Migrationsverket, länsstyrelserna och Sveriges kommuner

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare; SFS 2017:820 Utkom från trycket den 11 juni 2017 utfärdad den 29 juni 2017. Regeringen föreskriver följande.

Läs mer

Etableringsreformens första år

Etableringsreformens första år Etableringsreformens första år Marianne Sundström Institutet för social forskning (SOFI) Stockholms universitet Forskarseminarium Umeå den 13 jan 2016 Bakgrund Syfte Reformen Metod Utfall Data Variabler

Läs mer

Metodstöd för Lokala överenskommelser

Metodstöd för Lokala överenskommelser Metodstöd för Lokala överenskommelser Norrköping 2014-04-10 Hans-Göran Johansson Arbetsförmedlingen, Avd. Integration & Etablering Lotta Dahlerus Sveriges Kommuner och Landsting Metodstöd bakgrund och

Läs mer

I Tabell 10 anges för varje sjukhus medianvärde med 25%-75% percentiler för HbA 1c.

I Tabell 10 anges för varje sjukhus medianvärde med 25%-75% percentiler för HbA 1c. Bilaga 4 Uppnående av behandlingsmål för diabetesvården vid medicinkliniker som deltagit i Nationella diabetesregistret. En jämförelse mellan sjukhus i Sverige år 2005 Här redovisas resultaten för alla

Läs mer

Comenius fortbildning omg 2, april 2012

Comenius fortbildning omg 2, april 2012 Comenius fortbildning omg 2, april 2012 Beviljas med svenska medel Kön M/F Kommun Län Beviljat belopp i EUR Dnr Projekt/aktivitet Poäng Land 2012:2304 Jobbskuggning 101 F Karlskrona Blekinge län 1 434

Läs mer

Akutmottagning Veckor-2018 Kommentarer/Krav. Karlstad Kalix Akutmottagning 10-11,15-19,23. Allergologi Veckor-2018 Kommentarer/Krav

Akutmottagning Veckor-2018 Kommentarer/Krav. Karlstad Kalix Akutmottagning 10-11,15-19,23. Allergologi Veckor-2018 Kommentarer/Krav Urval av uppdrag inom slutenvården Maila vilka veckor Du är intresserad av och vilka uppdrag! Då många kan ange intresse för samma uppdrag är det bra att ge flera alternativ. Detta ger endast en ögonblicksbild

Läs mer

Comenius fortbildning, april 2013

Comenius fortbildning, april 2013 Comenius fortbildning, april 2013 Beviljade Dnr Projekt/aktivitet Poäng Kön M/F Kommun Län Beviljat belopp i euro 2151-2013 Konferens 115 M Ängelholm Skåne län 1310 PT 2374-2013 Allmän fortbildningskurs

Läs mer

Välkommen till Sverige! Din väg till jobbet

Välkommen till Sverige! Din väg till jobbet Välkommen till Sverige! Din väg till jobbet VI hjälper dig hitta din väg till jobbet Eductus hjälper personer att få jobb och företag att hitta medarbetare. Om du saknar utbildning så hjälper vi dig med

Läs mer

Comenius fortbildning januari 2012

Comenius fortbildning januari 2012 Comenius fortbildning januari 2012 Beviljade Dnr Projekt/aktivitet Poäng Beviljat antal mobiliteter Kön M/F Kommun Län Beviljat belopp i (ange valuta) 2012:370 Språkmetodkurs (centr) 83 1 F Ronneby Blekinge

Läs mer

Beslut om tillstånd för fristående skolor - ansökningsomgång 2009

Beslut om tillstånd för fristående skolor - ansökningsomgång 2009 Beslut om tillstånd för fristående skolor - 2009 2 (29) Sammanfattning Av totalt 506 ansökningar beviljades 32 procent tillstånd för i sin helhet. 12 procent beviljades tillstånd för vissa delar av medan

Läs mer

Extratjänster katapult ut i arbetslivet eller rekyl in i fortsatt stöd från samhället?

Extratjänster katapult ut i arbetslivet eller rekyl in i fortsatt stöd från samhället? Extratjänster katapult ut i arbetslivet eller rekyl in i fortsatt stöd från samhället? Oscar Svensson, Sveriges Kommuner och Landsting Johan Vikström, Arbetsförmedlingen Ökning främst i kommunal verksamhet

Läs mer

Arbetsförmedlingens arbete med nyanlända

Arbetsförmedlingens arbete med nyanlända Arbetsförmedlingens arbete med nyanlända Ev. rehabiliterande insatser Kartläggning och Bosättning Svenska för invandrare SFI Samhälls-orientering Översätta och värdera kompetens Utveckla och stärka kompetens

Läs mer

Agenda för integration

Agenda för integration Agenda för integration Finsam så in i Norden! 26-27 mars 2019, Stockholm Agenda för integration 65 punkter med förslag till staten Utvecklingsområden för kommuner, landsting och regioner Mottagande och

Läs mer

Kvartalsrapport 3, 2009

Kvartalsrapport 3, 2009 2009-11-02 Dnr 2009/97 MO 2009:13 Kvartalsrapport 3, 2009 Redovisning av underrättelser och utförsäkrade 2 IAF är förvaltningsmyndighet för tillsynen över arbetslöshetsförsäkringen och utövar tillsyn över

Läs mer

KEFUs analys av etableringsersättningens samband till försörjningsstöd efter det att tiden för ersättningen upphör i i Skånes kommuner

KEFUs analys av etableringsersättningens samband till försörjningsstöd efter det att tiden för ersättningen upphör i i Skånes kommuner Lund 2018-02-28 Sammanfattning av: KEFUs analys av etableringsersättningens samband till försörjningsstöd efter det att tiden för ersättningen upphör i i Skånes kommuner KEFUs uppdrag och sammanfattningens

Läs mer

Överenskommelse om mottagande och bosättning av nyanlända invandrare

Överenskommelse om mottagande och bosättning av nyanlända invandrare Tjänsteutlåtande Enhetschef 2015-03-10 Hanna Bäck 08-590 973 39 Dnr: Hanna.Back@upplandsvasby.se KS/2014:417 33721 Kommunstyrelsen Överenskommelse om mottagande och bosättning av nyanlända invandrare Förslag

Läs mer

Blekinge län * 18 16880 20980 24980 44680 39 50680 72724 74924 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg

Blekinge län * 18 16880 20980 24980 44680 39 50680 72724 74924 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg Blekinge län * 18 16880 20 20980 25 24980 36 44680 39 50680 51 72724 52 74924 Karlshamn 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 Karlskrona 6 8100 8 12200 9 13000 20 32700 20 32700 20 32700 20

Läs mer

Informations- och prognosbrev

Informations- och prognosbrev Sida: 1 av 5 Datum: 2013-02-15 Diariernummer: Af- 2013/066505 Till Kommunstyrelsen samt integrationsansvarig i kommun Informations- och prognosbrev Det osäkra politiska och ekonomiska läget i omvärlden

Läs mer

Överenskommelse om utökat mottagande av vissa nyanlända flyktingar

Överenskommelse om utökat mottagande av vissa nyanlända flyktingar TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Lars-Ove Angré 2013-08-13 KS 2013/0619 Rev 2013-08-28 Kommunfullmäktige Överenskommelse om utökat mottagande av vissa nyanlända flyktingar Förslag till

Läs mer

Åklagarmyndighetens författningssamling

Åklagarmyndighetens författningssamling Åklagarmyndighetens författningssamling Åklagarmyndighetens föreskrifter om ändring i Åklagarmyndighetens föreskrifter och allmänna råd (ÅFS 2014:4) om indelningen av den operativa verksamheten; Publiceringsdatum

Läs mer

Kvartalsrapport Asylsökande och nyanlända Helår 2017 Inledning

Kvartalsrapport Asylsökande och nyanlända Helår 2017 Inledning 1(8) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Kvartalsrapport Asylsökande och nyanlända Helår 217 Inledning Kvartalsrapport Asylsökande och nyanlända innehåller redovisning av antal asylsökande, antal personer inskrivna

Läs mer

HKI - Holmbergs kommunindex och KPNI - kommunpolitiskt nöjdhetsindex Sören Holmberg

HKI - Holmbergs kommunindex och KPNI - kommunpolitiskt nöjdhetsindex Sören Holmberg SOM HKI - Holmbergs kommunindex och KPNI - kommunpolitiskt nöjdhetsindex Sören Holmberg februari 2008 s a m h ä l l e o p i n i o n m a s s m e d i a Nöjd med hur demokratin fungerar i den kommun där

Läs mer

Samtal om nyanländas etablering

Samtal om nyanländas etablering Samtal om nyanländas etablering Arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson 9 mars 217 Arbetsmarknadsdepartementet 1 Etableringsprocessen Med hänsyn till tillfälligt uppehållstillstånd (TUT

Läs mer

Arbetsförmedlingens Återrapportering2012

Arbetsförmedlingens Återrapportering2012 Arbetsförmedlingens Återrapportering2012 2012-03-15 Tidsperiod: januari 2012 Sida: 2 av 12 Sida: 3 av 12 Dnr: AF-2011/414101 Datum: 2012-03-15 Återrapportering enligt regleringsbrevet för 2012, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Avsiktsförklaring om ett förstärkt mottagande av asylsökande och nyanlända i Älvdalens kommun

Avsiktsförklaring om ett förstärkt mottagande av asylsökande och nyanlända i Älvdalens kommun 1 (7) KOMMUNSTYRELSEN Stefan Linde Kommundirektör tel: 0251-312 01 fax: 0251-312 09 e-post: stefan.linde@alvdalen.se Avsiktsförklaring om ett förstärkt mottagande av asylsökande och nyanlända i Älvdalens

Läs mer

Punktprevalensmätning vårdrelaterade infektioner Presseminarium

Punktprevalensmätning vårdrelaterade infektioner Presseminarium Punktprevalensmätning vårdrelaterade infektioner Presseminarium 2009-06-12 Svensk sjukvård i världsklass med medicinska resultat Hur ofta inträffar vårdskador? Sverige 8,6% Australien 10,6 16,6% Storbritannien

Läs mer

Akutmottagning Veckor-2018 Kommentarer/Krav. Kalix Akutmottagning 23. Allergologi Veckor-2018 Kommentarer/Krav. Anestesi Veckor-2018 Kommentarer/Krav

Akutmottagning Veckor-2018 Kommentarer/Krav. Kalix Akutmottagning 23. Allergologi Veckor-2018 Kommentarer/Krav. Anestesi Veckor-2018 Kommentarer/Krav Urval av uppdrag inom slutenvården Maila vilka veckor Du är intresserad av och vilka uppdrag! Då många kan ange intresse för samma uppdrag är det bra att ge flera alternativ. Detta ger endast en ögonblicksbild

Läs mer

Blekinge län , , ,5 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg Dalarnas län

Blekinge län , , ,5 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg Dalarnas län Blekinge län 20980 20 24980 25 44680 36 50680 39 72723,5 51 74923,5 52 78923,5 54 Karlshamn 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 Karlskrona 12200 8 13000 9 32700 20 32700 20 32700 20 32700

Läs mer

Välkomna till Göteborg

Välkomna till Göteborg Välkomna till Göteborg 14e Mars 2014 10:00-12:00 Genomgång av nationella resultat 2013 Dagens program Presentationer av framgångsfaktorer: Linköping, Marie Nelson Halmstad, Eva Nordberg Diskussion 12:00-13:00

Läs mer

Kvartalsrapport Asylsökande och nyanlända Kvartal Inledning

Kvartalsrapport Asylsökande och nyanlända Kvartal Inledning 1(8) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Kvartalsrapport Asylsökande och nyanlända Kvartal 3 2017 Inledning Kvartalsrapport Asylsökande och nyanlända innehåller redovisning av antal asylsökande, antal personer inskrivna

Läs mer

Bilaga 2. Sammanställning av enkätundersökning till samtliga kommuner

Bilaga 2. Sammanställning av enkätundersökning till samtliga kommuner bilaga till granskningsrapport dnr: 31-2013-0659 rir 2014:15 Bilaga 2. Sammanställning av enkätundersökning till samtliga kommuner Nyanländ i Sverige Effektiva insatser för ett snabbt mottagande? (RiR

Läs mer

TILLÄGG TILL KOMMUNFULLMÄKTIGES SAMMANTRÄDE 10 DECEMBER 2013

TILLÄGG TILL KOMMUNFULLMÄKTIGES SAMMANTRÄDE 10 DECEMBER 2013 TILLÄGG TILL KOMMUNFULLMÄKTIGES SAMMANTRÄDE 10 DECEMBER 2013 Nr. Ärende Nya ärenden 16 Överenskommelse om mottagande och bosättning av nyanlända invandrare från 2014-01-01 17 Överenskommelse om mottagande

Läs mer