Introduktion till modulen och fjärrkontrollen, 4 Så här använder du fjärrkontrollen med DVB-modulen.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Introduktion till modulen och fjärrkontrollen, 4 Så här använder du fjärrkontrollen med DVB-modulen."

Transkript

1 DVB HD Handbok

2

3 Innehåll 3 Introduktion till modulen och fjärrkontrollen, 4 Så här använder du fjärrkontrollen med DVB-modulen. Daglig användning, 6 Att ta fram och använda menyerna på skärmen. Se programinformation, 8 Att visa programguiden och informationsdisplayen, och vilka alternativ som finns i programguiden och på informationsdisplayen på skärmen. Timerinspelning, 10 Att programmera en inspelning direkt från programguiden. Installationsmenyn, 11 Ta reda på mer om menyn INSTÄLLNING; att göra personliga inställningar, ställa in och redigera kanaler och stationer, och att ändra dina inställningar. Första inställningen, 15 Att göra inställningarna första gången. Anslutningar, 16 Översikt över uttag, hur du ansluter CA-modulen och sätter i ett SmartCard. Vad gör du om, 18 Hitta svar på vanliga frågor, till exempel var du hittar nya kanaler eller stationer, hur du kontrollerar signalstyrkan med mera. Ordlista, 20 En lista över vanliga DVB-HD-termer. Index, 22

4 4 Introduktion till enheten och fjärrkontrollen Om TV:n är försedd med DVB-modul, Fjärrkontroll kan du ta emot digitala marksända kanaler. Beo5 källor och funktioner Välj zon Med fjärrkontrollen får du tillgång till alla funktioner på DVB-modulen. I displaybilden Zoner väljer du det område som din TV är placerad i. Instruktionerna i denna handbok baseras på Beo5-fjärrkontrollen. För att underlätta styrning av modulen med en Beo4-fjärrkontroll finns Visa dina källor När du har valt en zon visas de audio- och videokällor som finns tillgängliga i den aktuella zonen som knappar på skärmen. Välj en källa och aktivera den genom att trycka en gång. instruktioner för Beo4 inom parentes, där det är relevant. STOP PLAY Aktivera källkontroller När en källa har aktiverats visas de funktioner som är relaterade till källan som knappar på skärmen. Allmän information om hur man använder Om du till exempel väljer TV, kan du bland annat fjärrkontrollen finns i handboken som aktivera funktionerna Text och Meny. medföljde fjärrkontrollen. BACK Visar siffror för val av exempelvis TV-kanal. Tryck igen för att återgå till föregående Beo5-displaybild. Beo5 En Beo5-fjärrkontroll har en karaktäristisk display med scen-, käll- och kontrollknappar. När du trycker på en knapp visas en ny displaybild med knappar som ger dig tillgång till fler funktioner, tills du har nått det sista knapplagret. På den här displayen visas även sifferknappar. Under Beo5-displayen sitter en kula med knappar för allmän styrning av källor och menyer. Stegar bakåt genom Beo5:s skärmbilder. Ger tillgång till knappar för att ställa in miljön runt ditt Bang & Olufsen-system, till exempel för att styra högtalare och stativpositioner samt för att välja zon. Tryck igen för att återgå till föregående Beo5-displaybild. Tryck på volymhjulet intill respektive färg för att använda de färgade knapparna.

5 5 Beo4 DTV Sätt på TV:n och aktivera DVB-modulen En Beo4-fjärrkontroll är en lång, smal fjärrkontroll med en liten display överst. 0 9 Välj kanalnummer, stationsnummer eller menyer, Knappgrupperna sitter under displayen eller skriv in nummer i menyer och börjar med källknapparna, följt av sifferknapparna och längst ner knapparna TEXT Visa text-tv* 1, om sådan finns tillgänglig för den för allmän styrning av källa. kanal du tittar på* 2 Källknappar MENU Visa DVB-menyöverlägget (se nästa sida). Tryck Källknapparna används för att sätta på dina audio- två gånger för att visa TV-menyn. Du kan också och videoprodukter från Bang & Olufsen, andra TV LIGHT RADIO visa menyöverlägget med den gula knappen inkopplade audio-/videosystem samt Bang & Olufsens ljuskontroll. Vissa externt anslutna produkter kan behöva sättas på med hjälp av LIST-knappen DTV DVD CD V MEM RECORD A MEM Stega mellan kanaler eller stationer eller flytta markören uppåt och nedåt i menyerna* 3 och efterföljande aktuella knappar eller tecken som visas på Beo4-displayen Flytta markören åt vänster eller höger eller visa tillgängliga alternativ i menyer. När DTV är vald Ytterligare källor och källkontroller Om du trycker flera gånger på LIST visas extra som källa, kan du använda knapparna för att växla mellan dina grupper och dina listor för kanaler/ knappar för funktioner eller källor på Beo4- TEXT 0 MENU stationer displayen. Tryck på GO för att aktivera de valda funktionerna. GO Markera och aktivera en funktion eller bekräfta Kontrollknappar inom den stjärnformade GO ett val i en meny. Tryck och håll ned medan du tittar på TV via DVB-modulen om du vill visa en knappen lista över kanaler/stationer Pilknapparna, GO-knappen och de färgade knapparna används för allmän styrning av källor LIST EXIT STOP Gå tillbaka genom menyerna och menyer. STOP EXIT Avsluta menyer eller till exempel text-tv MHEG-styrning: * 1 I länder som stöder digital text/mheg måste du i ett linkrum trycka på EXIT och sedan genast på 0 De färgade knapparna används som genvägar till funktioner enligt beskrivningen på nästa sida. istället för på TEXT, om du har en Beo4. * 2 När det på displaybilden visas: Tryck på text för att visa en meny eller aktivera en funktion, måste Alternativt används de enligt informationen i DVB-menyerna du istället trycka på EXIT och sedan genast på 0 på Beo4, om du är i ett linkrum. * 3 I länder som stöder digital text/mheg kan du behöva trycka på EXIT före och om du har en Beo4.

6 6 Daglig användning I Beo5-displayen för DVB-modulen når du alla huvudfunktioner i modulen. Om du har en Beo4 ger ett menyöverlägg tillgång till alla huvudfunktionerna i DVB-modulen. Visa överlägget med knappen MENU. Menyöverlägget innehåller undermenyer, som du kan komma åt direkt via de färgade knapparna eller sifferknapparna. Display eller menyöverlägg Menyöverlägget för Beo4 Tryck för att växla mellan radio- och TV-läge Tryck för att ta fram programguiden med information om pågående och kommande program Tryck för att öppna eller dölja menyöverlägget för DVB-modulen DTV CA Multifeed Setup Group Groups Group Guide Audio Ch List Radio/TV Subtitles Information Beo5-displayen. I ett linkrum kan du bara öppna menyöverlägget med hjälp av den gula knappen.* 1 Tryck för att visa information om det program du tittar på just nu eller på ett markerat program Tryck för att visa dina grupper med kanaler eller stationer 1 RADIO PROGRAMME GUIDE MENU INFORMATION CHANNEL GROUPS 1 RADIO PROGRAMME GUIDE MENU INFORMATION CHANNEL GROUPS 1 SUBTITLES LANGUAGE 2 AUDIO LANGUAGE 3 SETUP 4 CHANNEL LIST 5 CA UNITS 6 Tryck för att visa menyn där du väljer textningsspråk för den aktuella kanalen 2 SUBTITLES LANGUAGE AUDIO LANGUAGE SETUP CHANNEL LIST Tryck för att visa menyn där du 3 CA UNITS 6 väljer ljudspråk för den aktuella kanalen DVB-menyöverlägget i TV-läge. Tryck för att öppna menyn 4 INSTÄLLNING. Menyn INSTÄLLNING beskrivs mer detaljerat på sidorna TV PROGRAMME GUIDE MENU TV PROGRAMME GUIDE MENU INFORMATION STATION GROUPS SUBTITLES LANGUAGE 1 2 Tryck för att visa en lista över kanaler eller stationer 5 INFORMATION STATION GROUPS SUBTITLES LANGUAGE 1 2 AUDIO LANGUAGE SETUP STATION LIST CA UNITS Tryck för att visa menyn CA-ENHETER 6 AUDIO LANGUAGE SETUP STATION LIST CA UNITS 6 DVB-menyöverlägget i radioläge. * 1 OBS! I länder som stöder digitaltext/mheg måste du i ett linkrum trycka på EXIT och sedan den gula knappen för att visa menyöverlägget. För att använda funktionerna utan att visa överlägget trycker du först på EXIT och sedan en färgad knapp. För att använda funktionerna som ligger på sifferknapparna måste du först visa överlägget.

7 7 Listor över kanaler och stationer Ta fram en kanal- eller stationslista och välj en TV-kanal eller radiostation. > Tryck på Kanallista för att visa en lista över kanaler eller stationer i den aktuella gruppen. (Beo4: Tryck och håll ner GO.) > Tryck på or för att markera önskad kanal i gruppen eller tryck ett nummer för att visa den kanal som är placerad på detta nummer i gruppen. (Beo4: Tryck på eller eller en nummerknapp.) > Tryck på eller för att gå till föregående eller nästa sida. (Beo4: Tryck på eller.) > Tryck på Kanalgrupper- eller Kanalgrupper+ på Beo5 för att bläddra mellan grupper inklusive huvudlistan.* 2 > Tryck på mittenknappen för att visa den markerade kanalen. (Beo4: Tryck på GO.) > Tryck på BACK för att lämna listan. (Beo4: Tryck på EXIT.) Grupper med kanaler och stationer Välj en grupp med kanaler eller stationer.* 3 Programleverantörslistor skickas ut av vissa programleverantörer. De visas och fungerar ungefär som kanalgrupper, och kan tas fram och visas precis som kanalgrupper. > När du ser på TV, tryck på eller för att stega mellan grupperna. Den senast aktiverade kanalen i gruppen visas. Eller > Tryck på Kanalgrupper för att visa en översikt över kanalgrupperna. (Beo4: Tryck på den gula knappen och sedan på 1:an.)* 2 > Tryck på eller för att stega tillbaka genom grupperna. (Beo4: Tryck på eller.) > Tryck på den gula knappen för att visa eller dölja den markerade gruppen. > Tryck på mittknappen för att visa den markerade gruppen. (Beo4: Tryck på GO.) Tryck och håll ned eller för att flytta längre. Tryck på den gröna knappen för att växla mellan alfabetisk och numrerisk sortering av kanalerna. Om listorna är sorterade alfabetiskt kan du trycka på den gula knappen för att söka kanalerna efter bokstav. (Beo4: Tryck och håll ned eller.) * 2 OBS! För att gå till listan för en annan kanalgrupp med Beo4, måste du först lämna listan, växla till en annan kanalgrupp och sedan visa dess lista. * 3 Televisionskanaler och radiostationer kallas i denna handbok gemensamt för kanaler.

8 8 Se programinformation En informationsdisplay syns kortvarigt på skärmen varje gång du byter kanal. Du kan när som helst ta fram displayen med den blå knappen för att visa programinformation på skärmen. Du kan ange hur länge informationsdisplayen ska visas på skärmen. Ytterligare information finns på sidan 13. Du kan ta fram en programguide över pågående och kommande program på skärmen medan du tittar på TV eller lyssnar på radio via DVB-modulen. Programguiden innehåller information om pågående och kommande program på alla tillgängliga kanaler. Du kan också växla till en annan kanal via programguiden. Programnamn (nu och nästa) Kanalnamn och kanalnummer Vald grupp HBO 23 MY GROUP Unisex Boxing Championship 22:30-23:00 Wednesday, August Om du vill se ytterligare programinformation, trycker du på knappen Information medan displayen visas. (Beo4: Tryck på den blå knappen.* 1 ) Tryck på STOP för att lämna programinformationen. Digitalt ljud Fler dubbningsalternativ Kodat program record info 12:48 Tidsstapel som visar förfluten tid Fler textningsalternativ Start- och sluttid för programmet HBO 23 MY GROUP Unisex Boxing Championship 22:30-23:00 Programinformation Britain s foremost inventors, Wallace and Gromit, are spearheading a Patent Office project to encourage young inventors. When Oscar-winning animator, Nick Park, was eight years old he d already decided on his career. Verne, he says planned to build a time machine and visit the dinosaurs. The U.S. military believes al Qaeda in Iraq has operatives within the Wednesday, August record 12:48 När den utökade displayen visas på skärmen och informationen tar mer plats än en sida, kan du bläddra nedåt med knappen. (Beo4: Använd.) Tryck på den blå knappen för att lämna programinformationen. Ytterligare alternativ för textning och ljud visas med ikoner längst upp. Observera: Den här tjänsten finns inte för alla kanaler.

9 9 Ändra inställningar för textning eller ljudalternativ Ikonerna och anger om det finns ytterligare alternativ för ljud eller textning. Om ingen meny visas på skärmen > Tryck på Textning för att visa menyn Textning (Beo4: Tryck på den gula knappen, och sedan 2)* 1, eller > Tryck på Dubbning för att öppna menyn Dubbning. (Beo4: Tryck på den gula knappen och sedan på 3).* 1 Även dubbningsalternativen kan ha tilläggen AC3 eller AAC, till exempel English AC3, och anger då olika ljudsystem. Med AUDIO VÄNSTER och AUDIO HÖGER kan du styra ljudet från vänster och höger till den främre högtalaren. Elektronisk programguide > Tryck på Guide för att öppna menyn Guide. (Beo4: Tryck på den gröna knappen).* 1 > Tryck på eller för att stega tilbaka genom kanalerna. (Beo4: Tryck på eller.) > Tryck på eller för att stega i tiden. (Beo4: Tryck på eller.) > Tryck på den blå knappen eller på knappen GO för att visa informationen om ett visst program. > Tryck på mittknappen två gånger för att välja ett markerat program. (Beo4: Tryck på GO två gånger.) > Tryck på den gröna knappen för att växla mellan aktuell sida och kanalprogramguiden med program för den valda kanalen. > Tryck på BACK för att ta bort programguiden från skärmen. (Beo4: Tryck på EXIT.) Från kanalprogramguiden > Tryck på den blå knappen för att visa information om ett visst program. > Tryck på mittknappen två gånger för att välja ett markerat program. (Beo4: Tryck på GO två gånger.) > Tryck på BACK för att ta bort informationen från skärmen. (Beo4: Tryck på EXIT.) > Tryck på den gröna knappen för att gå tillbaka till Programguiden - Översikt. 13:00 14:00 15:00 16:00 DR1 Inger DR Expl... Det lille hus på SommerSum... DR2 Pilot Guides: Øer... Lovejoy den DR UPDATE DR UPDATE - Nyheder og vejr Te.. TV2 Midt-Vest... Tour de France: 11. etape Tænk en... 13:00-13:45 Tour de France 11. etape, reportager, opfølgning på gårsdagens etape, interviews... record one channel add to group info 12:48 Programguiden - Översikt. DISCOVERY 40 00:00 01:00 02:00 03:00 WEDNESDAY Når storken... Ac.. Q.. Partn. Nyheder på... THURSDAY The Doll Fac... Supernatural Skadestuen David Letterman FRIDAY BucketHead The Mix... L. Be... Debatten SATURDAY ALF A-Team The Daily Sh.. Det fredløse B... SUNDAY Cannon Venner Lokalnyt Wednesday, August :00-02:00 Tour de France 11. stage, follow-up on yesterdays stage, interviews... record all channels info 12:48 Kanalprogramguiden. Här visas programinformation för en viss kanal för flera dagar framåt. Från den specifika programinformationen > Tryck på mittknappen för att välja en kanal. (Beo4: Tryck på GO.) > Tryck på STOP för att återgå till föregående nivå. > Tryck på BACK för att ta bort informationen från skärmen. (Beo4: Tryck på EXIT.) Om man trycker på den gula knappen med en kanal markerad i programguiden, så visas menyn LÄGG TILL I GRUPP. HBO 23 MY GROUP Unisex Boxing Championship 22:30-23:00 Britain s foremost inventors, Wallace and Gromit, are spearheading a Patent Office project to encourage young inventors. When Oscar-winning animator, Nick Park, was eight years old he d already decided on his career. Verne, he says planned to build a time machine and visit the dinosaurs. The U.S. military believes al Qaeda in Uraq has operatives within the hospitals staffs who are passing on patients files and contact information Wednesday, August record back Specifik programinformation. select channel 12:48 * 1 OBS! I länder som stöder digital text/mheg kan du behöva trycka på EXIT först om du har en Beo4.

10 10 Timerinspelning När programguiden visas på skärmen, kan du direkt programmera in en inspelning om en inspelningsenhet är ansluten till din TV-apparat. Timer-inspelning > När programinformationen för det program du vill spela in visas på skärmen eller när programmet markeras, trycker du på den röda knappen. > När inspelningsinformationen visas i menyn, kan du ändra start- eller stopptid, om du vill. > För att acceptera inställningarna för inspelningen och lämna menyn, tryck på mittknappen. (Beo4: Tryck på GO.) HBO 23 MY GROUP Unisex Boxing Championship 22:30-23:00 Britain s foremost inventors, Wallace and Gromit, are spearheading a Patent Office project to encourage young inventors. When Oscar-winning animator, Nick Park, was eight years old he d already decided on his career. Verne, he says planned to build a time machine and visit the dinosaurs. The U.S. military believes al Qaeda in Uraq has operatives within the hospitals staffs who are passing on patients files and contact information Wednesday, August record back select channel 12:48 Kanalnumret och namnet som visas i Timer index i både HDR 2 och HDR 1 är kanalnumret från huvudkanallistan. Det är inte möjligt att programmera en timerinspelning för radiostationer. HBO 23 MY GROUP Unisex Boxing Championship 22:30-23:00 Britain s foremost inventors, Wallace and Gromit, are spearheading a Patent Office project to encourage young inventors. When Oscar-winning animator, TIMER RECORDING START TIME 12:00 STOP TIME 12:30 DATE FRI 29 MAY Wednesday, August store 12:48

11 Inställningsmenyn 11 Menyn INSTÄLLNING ingår i DVBmodulens kompletta menysystem. Inställningsmenyn innehåller undermenyer som du kan använda för att göra egna inställningar, skriva in information om aktuell inställning, eller utföra kanalsökning. Med menyn ÅTKOMSTKONTROLL, som ingår i menyn INSTÄLLNING, kan du begränsa åtkomsten till särskilda kanaler. Menyalternativ i grått finns endast för vissa produkter. SETUP CHANNELS/STATIONS EDIT CHANNEL LIST CHANNEL GROUPS TUNING SIGNAL INFORMATION OPTIONS LANGUAGE MENU AUDIO 1 AUDIO 2 SUBTITLES 1 SUBTITLES 2 COUNTRY DISPLAY DURATION DIGITAL AUDIO CLOCK REINSTALL ALL MODULE INFORMATION SW DOWNLOAD ACCESS CONTROL CA UNITS Bild över strukturen i menyn INSTÄLLNING. Menysystemets struktur kan ändras av ny programvara. För att kunna öppna menyn INSTÄLLNING för TVkanaler måste modulen vara i TV-läge, och för att kunna öppna den för radiostationer måste modulen vara i radioläge.

12 12 >> Menyn INSTÄLLNING Om kanaler och stationer Du kan spara digitala TV-kanaler och digitala radiostationer. När du har ställt in kanalerna och stationerna kan du redigera kanal- och stationslistorna. Det betyder att du gör det enklare att hitta en viss kanal genom att du skapar favoritgrupper. Du kan skapa upp till tio olika kanalgrupper och tio stationsgrupper med bara de kanaler och stationer du vill ha med, och du kan ge grupperna de namn du vill. Innehåll i menyerna KANALER OCH STATIONER KANALLISTA eller STATIONSLISTA Dölj eller visa kanaler i listorna med den gula knappen. KANAL- eller STATIONSGRUPPER Lägg till eller ta bort kanaler från grupper, ändra ordning på kanaler och ge dina grupper namn. KANALINSTÄLLNING marksändande kanaler > Tryck på Installation för att visa menyn DVI INSTÄLLNING. (Beo4: Tryck på GO och sedan 4.) > Tryck på mittknappen för att visa menyn KANALER/STATIONER. (Beo4: Tryck på GO.) > Tryck på för att markera KANALINSTÄLLNING och tryck på mittknappen. (Beo4: Använd och tryck sedan på GO.) > AKTIV ANTENN är markerad. Tryck på eller för att välja den typ av antenn du vill använda. Alternativen är PÅ och AV. (Beo4: Tryck på eller.) > Tryck på för att markera SÖKFILTER och eller för att välja vilka kanaler du vill söka efter. Alternativen är GRATISKANALER, ALLA och NÄTVERK. (Beo4: Tryck på och eller.) > Tryck på för att markera SÖKLÄGE och eller för att välja automatisk eller manuell sökning. Alternativen är AUTOMATISKT eller MANUELLT. (Beo4: Tryck på och eller.) > Tryck på för att markera FREKVENS om du har valt SÖKLÄGE till MANUELLT. Använd sifferknapparna eller eller för att ange en frekvens. (Beo4: Tryck på och använd sifferknapparna eller eller.) > Tryck på för att markera BANDBREDD och eller för att välja bandbredd. Alternativen är: 6, 7 och 8. (Beo4: Tryck på och eller.) > Tryck på den gröna knappen om du vill prova de gjorda inställningarna. När testet är avslutat visas resultatet på skärmen. > Tryck på mittknappen för att börja sökningen. (Beo4: Tryck på GO.) > När sökningen är avslutad, visas KANALER OCH STATIONER SPARADE på skärmen. > Tryck på BACK för att avsluta menyn. (Beo4: Tryck på EXIT.) SIGNALINFORMATION I menyn SIGNALINFORMATION visas olika typer av information om signalen som mottas från leverantören: KANAL Visar aktuell kanal. SIGNALTYP Visar vald signaltyp. FREKVENS Visar vald frekvens. NÄTVERK Visar valt nätverk. SERVICE-ID Visar kanalens ID. SIGNALKVALITET Visar kvaliteten på den mottagna signalen. SIGNALSTYRKA Visar signalstyrkan på den mottagna signalen. BITFELHASTIGHET Visar bitfelen för den mottagna signalen. I menyerna KANALLISTA och STATIONSLISTA ger de färgade knapparna flera alternativ. Du kan till exempel sortera kanalerna alfabetiskt eller efter kanalnummer med hjälp av funktionen 123/abc. Som standard sorteras programmen efter kanalnummer. Du kan visa signalinformation för varje kanal. OBS! Beroende på vilken kabel du använder, kan vissa inställningar ske automatiskt.

13 13 Om menyn ÖVRIGA MÖJLIGHETER I menyn ÖVRIGA MÖJLIGHETER kan du göra egna inställningar för DVB-modulen. Du kan välja menyspråk för modulens menyer. När du väljer det språk du helst vill använda för dubbning och för textning, används detta språk under förutsättning att det är tillgängligt från programleverantören. Om du väljer att installera om alla dina kanaler, kommer alla ändringar du gjort i KANALLISTOR och STATIONSLISTOR att raderas. Inställningar som görs här blir permanenta tills du ändrar dem igen, till skillnad från ändringar gjorda via Beo5-displayen eller menyöverlägget som bara sparas till TV:n stängs av. Innehåll i menyn ÖVRIGA MÖJLIGHETER SPRÅK MENY Välj menyspråk. AUDIO (1:a prioritet) Välj vilket språk du vill använda för dubbning, om programleverantören erbjuder den tjänsten. AUDIO (2:a prioritet) Välj vilket språk du vill använda för dubbning om ditt förstahandsval inte finns tillgängligt. TEXTNING (1:a prioritet) Välj vilket språk du vill använda för undertexter, om programleverantören erbjuder den tjänsten. TEXTNING (2:a prioritet) Välj vilket språk du vill använda för undertexter om ditt förstahandsval inte finns tillgängligt. LAND Välj land ur listan med tillgängliga länder.* 1 Det påverkar de kanaler som din programleverantör erbjuder.* 2 VISNINGSTID Ställ in hur länge informationsdisplayen ska visas på skärmen. KLOCKINSTÄLLNINGAR TIDSZON Ange i vilken tidszon du befinner dig. SOMMARTID Välj sommartid eller ställ in för automatisk växling. Du kan också avaktivera sommartid. INSTALLERA OM ALLA I den här menyn kan du installera om alla kanaler. Observera! Detta raderar alla inställningar du gjort för KANALLISTOR och STATIONSLISTOR. MODULINFORMATION Använd den här menyn för att visa aktuell version och tidpunkt för lansering. NEDLADDNING AV PROGRAMVARA Tryck på den blå knappen för att se om det finns ny programvara. Om det finns programvara, tryck på den blå knappen igen för att börja nedladdningen. För att avbryta nedladdningen, tryck på den blå knappen. Denna meny finns inte i alla produkter. DIGITALT LJUD Välj om modulen automatiskt ska välja digitalt ljud. Standardinställningen är dock MANUELLT eftersom många programleverantörer inte erbjuder digitalt ljud. Du kan fortfarande växla till digitalt ljud när du tittar på ett program som sänds med digitalt ljud. Du hittar ikonen på informationsdisplayen, se sidan 8. * 1 OBS! Om du väljer länder som stöder digital text/mheg, stäng av TV:n efter att du gjort alla inställningar, och sätt sedan på den igen. MHEG aktiveras. * 2 Programleverantörslistor skickas ut av vissa programleverantörer. De visas och fungerar ungefär som grupper, och kan tas fram och visas precis som grupper.

14 14 >> Menyn INSTÄLLNING Om menyerna ÅTKOMSTKONTROLL och CA-ENHETER Menyn ÅTKOMSTKONTROLL gör det möjligt att låsa vissa kanaler från visning. Via menyerna REDIGERA KANAL-/ STATIONSLISTA kan du spärra (och senare ta bort spärren) kanaler i listorna för att hindra andra från att titta eller lyssna på dessa kanaler. Markera de kanaler du vill spärra. Om en kanal finns i till exempel mer än en GRUPP, och du spärrar den i KANALLISTAN eller STATIONSLISTAN, kommer den automatiskt att spärras i samtliga grupper. Om du vill komma åt spärrade program, uppmanas du att ange din pinkod. Vid leverans är VUXENKONTROLL inte aktiverad. För att kunna använda funktionen vuxenkontroll måste du aktivera åtkomstkoden. Därefter kan du markera vilka kanaler eller stationer som ska spärras. Åtkomstsystemet för DVB-modulen är inte samma som pinkodssystemet för TV:n, men det kan underlätta om du använder samma kod för båda systemen. Innehåll i menyn ÅTKOMSTKONTROLL VUXENKONTROLL Aktivera åtkomstkoden, ange och bekräfta sedan koden. Du kan spärra de kanaler du vill spärra när du visar menyerna REDIGERA KANAL-/STATIONSLISTA och tar fram information om vald kanal med den blå knappen. När du spärrar kanalen kan du även ange under vilken tidsperiod spärrfunktionen ska vara aktiverad. Om du inte ändrar tidsperioden är den alltid aktiverad. Om du glömmer din kod Om du glömmer din åtkomstkod går du till menyn ÅTKOMSTKONTROLL och skriver in 9999 tre gånger. Då inaktiveras vuxenkontrollen, och du måste aktivera koden igen och ange en ny personlig kod. Observera: Den åtkomstkod som beskrivs här är inte densamma som den pinkod som kan medfölja Smart Card-kortet. Du kan få mer information om Smart Card-pinkoden av din programleverantör. HBO1 PARENTAL LOCK - NO ACCESS ACCESS CODE: Innehållet i menyn CA-ENHETER CA-ENHETER Använd den här menyn för att komma åt den tillagda CA-modulen eller kortet. Innehållet i menyn beror på vilken programleverantör du har. Du kan också komma åt CA-modulen eller kortet via Beo5-displayen eller menyöverlägget.

15 Första inställningen 15 När din TV utrustats med DVBmodulen och du sätter på källan DTV för allra första gången, blir du guidad genom den första inställningen. Menyföljden under första inställningen: MENYSPRÅK Välj önskat menyspråk för skärmmenyerna ur listan med tillgängliga språk. Tryck på mittknappen för att spara inställningen. (Beo4: Tryck på GO.) SPRÅK Välj önskat språk och andrahandsval för dubbning och undertexter från listan med tillgängliga språk. LAND Välj land ur listan med tillgängliga länder. Det påverkar de kanaler som din programleverantör erbjuder.* 1 INPUTS Aktivera eller avaktivera kommandot. REDIGERA MARKBUNDEN Här kan du välja typ av antenn och vilka marksända kanaler du vill söka efter. AKTIV ANTENN Alternativen är PÅ och AV. SÖKFILTER Alternativen är GRATISKANALER, ALLA och NÄTVERK. KANALINSTÄLLNING Nu kan du göra en automatisk sökning genom att trycka på mittknappen. (Beo4: Tryck på GO.) DANSK DEUTSCH ENGLISH ESPAÑOL FRANÇAIS ITALIANO NEDERLANDS NORSK SUOMI SVENSKA Meny för val av språk. TUNING TERRESTRIAL Searching MHz TV CHANNELS 40 DR1 CULTURE DR2 HBO1 RADIO STATIONS 22 P1 P2 P4 THE VOICE select * 1 Programleverantörslistor skickas ut av vissa programleverantörer. De visas och fungerar ungefär som grupper, och kan tas fram och visas precis som grupper. HBO2 DISCOVERY Meny för kanalinställning. RADIO BERLIN KLPN Alla inställningar som görs under den första inställningen kan när som helst ändras via menyerna. OBS! I länder som stöder digital text/mheg, stäng av TV:n efter första inställningen är avslutad, sätt sedan på den igen.

16 16 Anslutningar Installation av antenn för marksändande kanaler beskrivs inte i den här handboken, eftersom vi förutsätter att detta görs av installatör. CA-modulerna är den modul som sätts i en av platserna på TV:n. Information om platsernas placering finns i handboken för TV:n. Modulen fungerar som kortläsare för ditt Smart Card-kort, som i sin tur avkodar de kodade signaler som programleverantören sänder. DVB-modulen är utrustad med en inbyggd CONAX CA-modul och du kan direkt sätta in ett CONAX Smart Card i modulen.* 1 Antennanslutning Bilden till höger visar hur man ansluter markantennen till TV:n. Bara okodade digitala satellitkanaler, som också kallas gratiskanaler, kan ses utan Smart Card-kort eller CA-moduler. DVB signal ANT Anslut din markantenn till antennuttaget på din TV. * 1 OBS! I Norge krävs både en CA-modul och ett Smart Card.

17 17 Om Smart Card-kort Om du vill titta på kodade kanaler och stationer kontaktar du en programleverantör. Programleverantören registrerar dig som godkänd tittare, oftast mot en avgift. Därefter får du ett Smart Card. Observera att Smart Card-kortet bara gäller för en programleverantör, och alltså bara för vissa kanaler. CA-modul Smart Card Smart Card-kort och CA-modulen kan också ge tillgång till speciella menyer som inte beskrivs i den här handboken. I så fall följer du anvisningarna från programleverantören. För att kunna se en kodad kanal måste du ha ett giltigt Smart Card. För att placera CA-modulen och Smart Card korrekt, se handboken för din TV. Sätt försiktigt i Smart Card-kortet i CA-modulen. På den andra platsen kan du direkt sätta in ett CONAX Smart Card i den inbyggda Smart Card-läsaren. Kontakta din Bang & Olufsen-återförsäljare för information om kompatibla CA-moduler. OBS! Smart Card-kort och CA-moduler distribueras av programleverantören. Kortet ska alltid sitta i CA-modulen, om inte programleverantören säger att du ska ta ut det. Detta är viktigt, eftersom programleverantören kan sända ny information till ditt SmartCard.

18 18 Vad gör du om Tabellen till höger beskriver några av de situationer som kan uppkomma med DVB-modulen, och hur du löser dem. Om Du hör talas om en ny kanal och vill hitta den Så Kontrollera om kanalen finns underst i kanallistan. Om inte, kontakta programleverantören för mer information och utför en kanalsökning. Öppna menyn INSTÄLLNING för DVB-modulen, välj >KANALER >KANALINSTÄLLNING. Observera att när du hittar nya kanaler placeras de under rätt programleverantör. När du väljer ett kanalnummer blir skärmen svart a) Programleverantören har antagligen flyttat kanalen. Leta efter information från programleverantören och utför en manuell sökning efter en viss kanal, om du till exempel känner till en ny frekvens. I annat fall gör du en automatisk kanalsökning. Öppna menyn INSTÄLLNING för DVB-modulen, välj >KANALER >KANALINSTÄLLNING. Observera att när du hittar nya kanaler placeras de under rätt programleverantör. b) Om du får ett felmeddelande, har ditt abonnemang troligen gått ut. Kontrollera att ditt Smart Card fortfarande gäller och är uppdaterat. När du väljer ett kanalnummer visas texten KANAL HITTADES EJ på informationsdisplayen Det kan bero på att du har valt en kanal som inte sänds dygnet runt. När inget program sänds visas texten KANAL HITTADES EJ på informationsdisplayen. Du vill lägga till den kanal du tittar på i en grupp Tryck på den gröna knappen för att visa översikten för programguiden, flytta till önskat programnamn och tryck på den gula knappen för att lägga till aktuell kanal till en grupp. Följ instruktionerna i menyerna. Du vill använda DTV som källa vid timeravspelning Följ anvisningarna i användarhandboken för TV:n. Välj DTV eller DTV-RADIO som källa för timeravspelning. Du har glömt din kod för funktionen vuxenkontroll Öppna menyn INSTÄLLNING för DVB-modulen, välj >ÅTKOMSTKONTROLL och skriv in 9999 tre gånger. (Mer information finns på sidan 14.) Du vill begränsa åtkomsten till vissa kanaler (ÅTKOMSTKONTROLL) Öppna menyn INSTÄLLNING för DVB-modulen, välj >ÅTKOMSTKONTROLL. Aktivera åtkomstkoden. I kanallistorna väljer du vilka kanaler eller stationer som ska vara spärrade. (Mer information finns på sidan 14.)

19 19 Om Så Det finns ingen signal, bilden är dålig, eller flera kanaler saknas a) Kontrollera signalstyrkan och -kvaliteten i menyn INSTÄLLNING för DVB-modulen >SIGNALINFORMATION. (Mer information finns på sidan 12.) Om signalstyrkan och kvaliteten är för dålig, dvs. om mängden bitfel är under E-8, kontrollera installationen eller kontakta installatören. Kanaler vars namn inleds med SID Om du har gjort en manuell sökning, har du kanske hittat och en siffra visas i kanallistan dolda kanaler. Sådana kanaler identifieras med hjälp av service- ID-numret i kanallistan (SID XX). Kanalerna används av vissa programleverantörer för att sända exempelvis fotbollsmatcher i olika kanaler, med olika kameravinklar för varje kanal. Kanalerna sänder samma program hela tiden. Det finns ingen bild när du växlar till DTV, eller systemet verkar låsa sig på en kanal Sätt TV:n i standby-läge och vänta tills standby-indikatorn blir röd. Slå på TV:n igen. Om problemet kvarstår drar du ut och kontrollerar systemets nätsladd och sätter i den igen. Om problemet kvarstår kontaktar du din Bang & Olufsenåterförsäljare. Inget ljud hörs när du tittar på ett program Om modulen är inställd för automatisk mottagning av digitalt ljud och kanalen sänds utan digitalt ljud, hörs inget ljud i högtalarna. Öppna menyn INSTÄLLNING för DVB-modulen, välj >ÖVRIGA MÖJLIGHETER >DIGITALT LJUD. Ändra inställningen från AUTOMATISKT till MANUELLT. Du kan fortfarande växla till digitalt ljud när du tittar på ett program som sänds med digitalt ljud. Det finns grupper i grupplistan som du inte har skapat Vissa programleverantörer skickar ut programleverantörslistor (se sidan 12) som visas i DVB-modulen som grupper. Om du inte vill använda dessa grupper kan du välja att dölja dem via menyerna REDIGERA GRUPPER. Tryck på Kanalgrupper för KANALGRUPPER/STATIONSGRUPPER >dölj. (Beo4: Visa menyöverlägget och välj 1). (Mer information finns på sidan 12.)

20 20 Ordlista Term Förklaring CA (Conditional Access) Ett system för att begränsa åtkomsten till en viss tjänst till behöriga användare (till exempel personer som prenumererar på ett visst digitalt utbud eller som köper vissa enskilda betal-tvsändningar) genom kryptering och auktoriserad avkodning. CA-modul Modul för dekryptering och avkodning, vilken fungerar som kortläsare för Smart Card-kort. DVB Digital Video Broadcasting Utsändningsstandard för digital radio och digital TV. Frekvens Fysisk storhet, anger antalet cykler per sekund. Anges i hertz (Hz). Programguide eller Electronic Program Guide (EPG) Med den här interaktiva funktionen kommer användaren åt och kan bläddra igenom hela programlistor för aktuellt och kommande TV-program. Programleverantör Företag eller organisation som tillhandahåller audio- eller videokanaler. Smart Card Ett löstagbart kort av kreditkortsformat, som tillhandahålls av programleverantören. Kortet krävs för att ta emot kodade kanaler. Symbol Rate Den hastighet med vilken sändaren skickar information. Symbol rate anger hur många symboler per sekund som kanalen överför. Vuxenkontroll Gör att användaren kan ange ett lösenord för åtkomst av program utifrån kanal, åldersgräns (baserad på åldersgränssystemet för filmer) eller innehåll.

21 Register 21 Anslutningar Antennanslutning, 16 Sätta i CA-modul och SmartCard, 17 Antenninställningar Anslutningar, 16 Inställningar i installationsmenyn, Display eller menyöverlägg Beo5-displayen, 6 Menyöverlägget för Beo4, 6 Ljud Ändra ljudtyp, 9 Digitalt ljud, 9 och 13 Dubbningsalternativ, 9 Välj dubbningsspråk, 13 Pinkod Aktivera VUXENKONTROLL-systemet, 14 Ändra eller avaktivera koden för VUXENKONTROLL, 14 Om du har glömt koden för VUXENKONTROLL, 14 Fjärrkontroll Introduktion till enheten och fjärrkontrollen, 4 Grupper Flytta kanaler i en grupp, 12 Namnge en kanalgrupp, 12 Skapa kanalgrupper, 12 Välj en kanalgrupp, 7 Informationsdisplay Ange visningstid för displayen, 13 Informationsdisplay och utökad informationsdisplay, 8 Inspelning Gör en timerinspelning från programguiden, 10 Installationsmenyn Första inställningen, 15 Översikt över DVB-menyn INSTÄLLNING, 11 Kanaler och stationer Återinstallera alla kanaler, 13 Lägga till nya kanaler, 12 Välj en kanal, 4 5 Visa en KANALLISTA, STATIONSLISTA eller GRUPPLISTA, 7 Programguide Visa programguiden på skärmen, 9 Radio-/TV-läge Växla mellan radio- och TV-läge, 6 Språk Ändra ljudtyp eller språk, 9 Välj dubbningsspråk, 13 Välj menyspråk, 3 Välja dubbningsspråk, 13 Ställa in Återinstallera alla kanaler, 13 Ställ in nya DVB-kanaler, 12 Textning Ändra typ av undertexter eller språk, 9 Välj dubbningsspråk, 13 Vuxenkontroll Aktivera VUXENKONTROLL-systemet, 14 Ändra eller avaktivera koden för VUXENKONTROLL, 14 Om du har glömt koden för VUXENKONTROLL, 14

22 22 För din kännedom Vi försöker tänka på dina behov som användare när vi konstruerar och tillverkar Bang & Olufsen-produkter, och vi försöker göra produkterna enkla och bekväma att använda. Därför hoppas vi att du tar dig tid att berätta för oss om hur du upplever din Bang & Olufsen-produkt. Allt du anser vara viktigt positivt eller negativt kan hjälpa oss att förbättra våra produkter ytterligare. Tack! Om du vill kontakta oss, besök vår webbplats på: eller skriv ett brev till: Bang & Olufsen a/s BeoCare Peter Bangs Vej 15 DK 7600 Struer eller faxa: Bang & Olufsen BeoCare (fax)

23 Avfall som utgörs av eller innehåller elektriska eller elektroniska produkter (WEEE) Miljöskydd Europaparlamentet och Europeiska unionens råd har utfärdat direktivet för avfall som utgörs av eller innehåller elektriska eller elektroniska produkter. Syftet med direktivet är att förhindra avfall från elektriska och elektroniska produkter och att främja återanvändning och materialåtervinning och andra former av återvinning av sådant avfall. Därmed berör direktivet producenter, distributörer och konsumenter. WEEE-direktivet föreskriver att både tillverkare och slutkonsumenter ska behandla elektriska och elektroniska produkter och delar på ett miljömässigt säkert sätt och att produkterna och avfallet ska återanvändas eller återvinnas vad gäller deras material eller energi. Elektriska och elektroniska produkter och delar får inte slängas med vanligt hushållsavfall. Alla elektriska och elektroniska produkter och delar måste samlas in och slängas separat. Produkter och utrustning som måste samlas in för återanvändning, materialåtervinning och andra former av återvinning är märkta med symbolen som visas. Genom att kassera elektriska och elektroniska produkter via de insamlingssystem som finns i ditt land skyddar du miljön, människors hälsa och bidrar till en klok och rationell användning av naturresurserna. Insamling av elektriska och elektroniska produkter och avfall förhindrar eventuell nedsmutsning av naturen med skadliga ämnen som kan finnas i elektriska och elektroniska produkter och utrustning. Din Bang & Olufsen-återförsäljare kan hjälpa dig och ge dig råd om hur du gör dig av med uttjänta elektriska och elektroniska produkter i ditt land. Små produkter kanske inte alltid är försedda med symbolen. I sådana fall finns den tryckt på bruksanvisningen, garantibeviset och förpackningen. Produkten är förenlig med bestämmelserna i direktiven 1999/5/EC och 2006/95/EC. Med förbehåll för ändringar av tekniska specifikationer, funktioner och deras användning

24

DVB T/S. Handledning

DVB T/S. Handledning DVB T/S Handledning Innehåll 3 Daglig användning, 4 Lär dig hur du använder Beo4-fjärrkontrollen med DVB T/S-modulen. Lär dig visa och använda menyerna på skärmen. Visa programinformation, 6 Lär dig visa

Läs mer

Innehåll. Använda fjärrkontrollen Beo4, 4. Närmare information om knapparna på Beo4, 6 Grundläggande och avancerad användning av Beo4-knapparna

Innehåll. Använda fjärrkontrollen Beo4, 4. Närmare information om knapparna på Beo4, 6 Grundläggande och avancerad användning av Beo4-knapparna Beo4 Handledning Innehåll 3 Använda fjärrkontrollen Beo4, 4 Närmare information om knapparna på Beo4, 6 Grundläggande och avancerad användning av Beo4-knapparna Anpassa Beo4, 9 Ställa in Beo4 Lägga till

Läs mer

Innehåll. Daglig användning, 6 Att ta fram och använda menyerna på skärmen. Första inställning, 17 Att göra inställningarna första gången.

Innehåll. Daglig användning, 6 Att ta fram och använda menyerna på skärmen. Första inställning, 17 Att göra inställningarna första gången. DVB-HD Handbok Innehåll Introduktion till enheten och fjärrkontrollen, 3 Så här använder du fjärrkontrollen med DVB-modulen. Daglig användning, 6 Att ta fram och använda menyerna på skärmen. Visa programinformation,

Läs mer

Start Snabbinstallationsguide Daglig användning. TRIAX T HD409 VA Digital terrest mottagare P/N: 305049. 08-2009-A here

Start Snabbinstallationsguide Daglig användning. TRIAX T HD409 VA Digital terrest mottagare P/N: 305049. 08-2009-A here TRIAX T HD409 VA Digital terrest mottagare P/N: 305049 Start Snabbinstallationsguide Daglig användning 08-2009-A here Se en mera utförlig beskrivning på www.triax.com Start Vad medföljer Anslutning till

Läs mer

Digital Satellite Module. Handbok

Digital Satellite Module. Handbok Digital Satellite Module Handbok Den här produkten uppfyller de krav som definieras i EEG-direktiven 89/336 och 73/23. Innehåll 3 Daglig användning, 4 Lär dig använda fjärrkontrollen Beo4 för att styra

Läs mer

BeoVision 8. Handledning

BeoVision 8. Handledning BeoVision 8 Handledning Handledningen och referensboken Den här handledningen innehåller information om den dagliga användningen av din Bang & Olufsen-produkt. I referensboken finns information om mer

Läs mer

BeoVision 1. Handbok

BeoVision 1. Handbok BeoVision 1 Handbok Handbokens innehåll 3 Nedan följer ett index över innehållet i Referensboken med sidhänvisningar. Så här installerar du BeoVision 1, 4 Ansluta TV-kablarna, 5 Ansluta en videobandspelare,

Läs mer

Start Snabbinstallationsguide Daglig användning. TRIAX C-HD415 CX Digital kabel-tv mottagare P/N: 305041. P/O 02-2009-A here

Start Snabbinstallationsguide Daglig användning. TRIAX C-HD415 CX Digital kabel-tv mottagare P/N: 305041. P/O 02-2009-A here TRIAX C-HD415 CX Digital kabel-tv mottagare P/N: 305041 Start Snabbinstallationsguide Daglig användning P/O 02-2009-A here Se utförligare vägledning på www.triax.se Vad ingår? Start Anslutning till TV,

Läs mer

Innehåll. Så används fjärrkontrollen Beo4, 3. Beskrivning av Beo4-knapparna, 4 Grundläggande och avancerad användning av Beo4-knapparna

Innehåll. Så används fjärrkontrollen Beo4, 3. Beskrivning av Beo4-knapparna, 4 Grundläggande och avancerad användning av Beo4-knapparna Beo4 Handbok Innehåll Så används fjärrkontrollen Beo4, 3 Beskrivning av Beo4-knapparna, 4 Grundläggande och avancerad användning av Beo4-knapparna Anpassa Beo4, 5 Lägga till en extra knapp Flytta extraknappar

Läs mer

70G 书纸 105*148mm. Digital-box, bruksanvisning DVBT-41

70G 书纸 105*148mm. Digital-box, bruksanvisning DVBT-41 70G 书纸 105*148mm Digital-box, bruksanvisning DVBT-41 1 1. MUTE: (TYST) Avaktivera ljudet på/av. 2. : Växla till föregående markerad kanal 3. TV-LÄGE: Växla mellan PAL/NTSC färgkodning. 4. INFO: Visar den

Läs mer

BeoCenter 6 23. Handledning. 3507789_0604SWE UG BeoCenter 6-23.indd 1 05/04/06 14:07:6

BeoCenter 6 23. Handledning. 3507789_0604SWE UG BeoCenter 6-23.indd 1 05/04/06 14:07:6 BeoCenter 6 23 Handledning 3507789_0604SWE UG BeoCenter 6-23.indd 1 05/04/06 14:07:6 Handledningen och referensboken Den här handledningen ger information om daglig användning av din Bang & Olufsen-produkt.

Läs mer

Snabbguide för HD-4ct

Snabbguide för HD-4ct Fjärrkontrollen 1 18 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 Pos. Beskrivning 1 Stäng och starta mottagaren 2 Kanalval / knappa in värden i menyer 3 Växlar

Läs mer

BeoVision 8. Ny programvara Tillägg

BeoVision 8. Ny programvara Tillägg BeoVision 8 Ny programvara Tillägg Skärmmenyer Din TV har utrustats med ny programvara och eventuellt även hårdvara. Detta ger tillgång till nya funktioner som beskrivs i detta tillägg. Tillägget beskriver

Läs mer

BeoVision 6. Handbok

BeoVision 6. Handbok BeoVision 6 Handbok Handboken och referensboken Den här handboken ger information om grundfunktionerna i din Bang & Olufsenprodukt. I referensboken finns information om mer avancerade funktioner samt om

Läs mer

Innehåll. Inställningar, 36 Lär dig ställa in exempelvis standardlängd för inspelningar, tid och datum, funktionsnivå och menyspråk.

Innehåll. Inställningar, 36 Lär dig ställa in exempelvis standardlängd för inspelningar, tid och datum, funktionsnivå och menyspråk. HDR 2 Handledning Innehåll 3 Presentation av hårddiskinspelaren och Beo4, 4 Lär dig använda hårddiskinspelaren tillsammans med fjärrkontrollen Beo4 och visa menyerna på TV-skärmen. Daglig användning,

Läs mer

NETIKKA TV BRUKSANVISNING

NETIKKA TV BRUKSANVISNING Netikka TV 1 Version 2.1 NETIKKA TV BRUKSANVISNING Netikka TV 2(10) Välkommen som Netikka TV-användare! Välkommen att använda Anvias Netikka TV-tjänst. Vi gratulerar dig till ett bra val! Tjänsten ger

Läs mer

Kabel mottagare C 1201 CX

Kabel mottagare C 1201 CX BRUKSANVISNING SVENSK Kabel mottagare C 1201 CX INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Fjärrkontrollens funktioner... sida 3 2. Betjäning av knappar på mottagarens front... sida 4 3. Installation... sida 5 4. Anslutning

Läs mer

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 Med förbehåll för ändringar av tekniska specifikationer, funktioner och deras användning. 3511045 Version 1.0 1201 Daglig användning 3 När du är färdig med installationen

Läs mer

BeoSystem 3. Handledning

BeoSystem 3. Handledning BeoSystem 3 Handledning Handledningen och referensboken Den här handledningen ger information om daglig användning av din Bang & Olufsen-produkt. Referensboken innehåller information om att ansluta och

Läs mer

Innehåll klicka på en rubrik om du vill gå direkt till avsnittet

Innehåll klicka på en rubrik om du vill gå direkt till avsnittet BeoRemote One Innehåll klicka på en rubrik om du vill gå direkt till avsnittet Daglig användning Introduktion till BeoRemote One och handledningen, 3 Använda BeoRemote One, 4 BeoRemote One i detalj, 5

Läs mer

SMARTBOX. Användarmanual 14.10.23

SMARTBOX. Användarmanual 14.10.23 1 SMARTBOX Användarmanual 14.10.23 INNEHÅLL. FJÄRRKONTROLL... 3 PRODUKT... 4 KOM IGÅNG... 5 KANALSÖKNING... 6 ANVÄNDNING... 7 TV-GUIDE... 8 HEJ OCH GRATTIS TILL DIN SMARTBOX! I den här manualen kan du

Läs mer

Adaptive Sound Technology. Tillägg

Adaptive Sound Technology. Tillägg Adaptive Sound Technology Tillägg Första inställningen av TV:n Ditt system är utrustat med Adaptive Översikt över första inställningen Sound Technology, vilket gör att du kan få en optimal ljudupplevelse

Läs mer

FireDTV. FireDTV-T Installationsguide. Boxers digitaltvutbud i Windows MCE. 051123 Boxer / MCE Sida 1 www.digital-everywhere.com

FireDTV. FireDTV-T Installationsguide. Boxers digitaltvutbud i Windows MCE. 051123 Boxer / MCE Sida 1 www.digital-everywhere.com FireDTV-T Installationsguide Boxers digitaltvutbud i Windows MCE 051123 Boxer / MCE Sida 1 www.digital-everywhere.com Sätt i Boxerkortet Sätt först i den s.k. CA-modulen enligt bilden. Skjut in den hela

Läs mer

Grand 7 DVB-T TV. Användarmanual. Svenska

Grand 7 DVB-T TV. Användarmanual. Svenska Grand 7 DVB-T TV Användarmanual Svenska Innehåll 1. VÄLKOMMEN TILL GRAND 7 DVB-T TV...2 1.1 Introduktion...2 1.2 Egenskaper...3 1.3 Förpackningens innehåll...3 1.4 Anslutningar och reglage...4 2. KOM IGÅNG...5

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Manual Innehållsförteckning Välkommen 3 Snabbguide 4 Installera Telia Digital-tv 4 Fjärrkontrollen och dess knappar 5 Huvudmenyn 7 Information på sidorna 7 Miniguiden 8 Tv-guiden 9 Text-tv 11 Video 12

Läs mer

Bruksanvisning. 3.5mm. 2 W RMS Mono eller 2x1W Stereohögtalare out

Bruksanvisning. 3.5mm. 2 W RMS Mono eller 2x1W Stereohögtalare out Bruksanvisning ELKO Bluetooth / DAB + / DAB / FM-radio i en apparatdosa och högtalare. Tack för att du köpt denna produkt, läs denna manual noga innan du använder enheten, och håller den för framtida referens.

Läs mer

TSR200 Digital Satellit Mottagare. Look, Listen & Live. www.thomsonstb.net. Quickguide

TSR200 Digital Satellit Mottagare. Look, Listen & Live. www.thomsonstb.net. Quickguide TSR200 Digital Satellit Mottagare Quickguide Look, Listen & Live www.thomsonstb.net 1.0 Mottagarens baksida 1. SAT OUT För anslutning av en extra mottagare till parabolens satellitsignal 2. IR IN För anslutning

Läs mer

Maximum T 541 VA. Bruksanvisning. Viktigt! Läs den här bruksanvisningen innan du ansluter Maximum-mottagaren.

Maximum T 541 VA. Bruksanvisning. Viktigt! Läs den här bruksanvisningen innan du ansluter Maximum-mottagaren. Maximum T-541 VA Bruksanvisning Viktigt! Läs den här bruksanvisningen innan du ansluter Maximum-mottagaren. Mottagaren kan bara anslutas till en tv-mottagare. 1. Säkerhetsanvisningar... 4 Kom väl igång

Läs mer

Så funkar det. Inspelningsbar HD-Box

Så funkar det. Inspelningsbar HD-Box Så funkar det. Inspelningsbar HD-Box I den här foldern hittar du allt du behöver veta om din inspelningsbara HD-box. Boxen kan spela in upp till fyra program samtidigt som du tittar på TV. Och självklart

Läs mer

BeoSound 3000. Handbok

BeoSound 3000. Handbok BeoSound 3000 Handbok BeoSound 3000 Guide BeoSound 3000 Reference book Handbokens innehåll 3 Du har två guider till din hjälp när du ska lära dig om Bang & Olufsen-produkten. Handboken Referensboken Handboken

Läs mer

Menysystem 4 RANDOM PÅ/AV 5 REPEAT PÅ/AV 6 REDIGERA CD PÅ/AV 8 REDIGERA A.MEM SORTERA INNEHÅLL BYT NAMN PÅ MAPP

Menysystem 4 RANDOM PÅ/AV 5 REPEAT PÅ/AV 6 REDIGERA CD PÅ/AV 8 REDIGERA A.MEM SORTERA INNEHÅLL BYT NAMN PÅ MAPP BeoSound 4 Tillägg Menysystem Det här tillägget innehåller korrigeringar till handboken för BeoSound 4. Eftersom det finns ny programvara har musikanläggningen fått nya funktioner. Menysystemet har ändrats

Läs mer

BeoVision 4. Handbok

BeoVision 4. Handbok BeoVision 4 Handbok CAUTION RISK OF ELECTRIC SHOCK DO NOT OPEN VIKTIGT: För att minska risken för elektriska stötar får inte höljet (eller baksidan) avlägsnas. Det finns inga delar inuti som användaren

Läs mer

Bruksanvisning M-ANY PreMium MP3 Art 100043 I kartongen: Fjärrkontroll, hörlurar, batterier, USB-kabel, Audiokabel, väska, halssnodd, CD-Rom.

Bruksanvisning M-ANY PreMium MP3 Art 100043 I kartongen: Fjärrkontroll, hörlurar, batterier, USB-kabel, Audiokabel, väska, halssnodd, CD-Rom. Bruksanvisning M-ANY PreMium MP3 Art 100043 I kartongen: Fjärrkontroll, hörlurar, batterier, USB-kabel, Audiokabel, väska, halssnodd, CD-Rom. Komma igång: Stoppa in den medföljande CD-Rom skivan M-ANY

Läs mer

CAUTION RISK OF ELECTRIC SHOCK DO NOT OPEN

CAUTION RISK OF ELECTRIC SHOCK DO NOT OPEN BeoSound 5 Handbok CAUTION RISK OF ELECTRIC SHOCK DO NOT OPEN VIKTIGT: För att minska risken för elektriska stötar får inte höljet (eller baksidan) avlägsnas. Det finns inga delar inuti som användaren

Läs mer

BeoSound 9000. Handbok

BeoSound 9000. Handbok BeoSound 9000 Handbok BeoVision Avant Guide BeoVision Avant Reference book Handbokens innehåll 3 Du har två guider till din hjälp när du ska lära dig om Bang & Olufsen-produkten. Handboken Referensboken

Läs mer

BeoSound 3000. Användarhandbok

BeoSound 3000. Användarhandbok BeoSound 3000 1 Användarhandbok BeoSound 3000 Guide BeoSound 3000 Reference book Innehåll i användarhandboken 3 Du kan välja mellan två olika handledningar när du ska lära dig använda din Bang & Olufsen-produkt.

Läs mer

VIKTIGT Hyrfilms-PIN Master PIN

VIKTIGT Hyrfilms-PIN Master PIN 1 T ack för att du valt Serverado som leverantör av din Bredbands-TV! Vi levererar den modernaste TV-tjänsten åt dig över din stadsnätsanslutning. Bredbands-TV är mera än att bara kunna se vad som sänds

Läs mer

InterVideo Home Theater Snabbstartguide Välkommen till InterVideo Home Theater!

InterVideo Home Theater Snabbstartguide Välkommen till InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater Snabbstartguide Välkommen till InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater är en komplett digital underhållningslösning som du kan använda för att titta på TV, spela in från

Läs mer

BeoCom 2. Komma igång

BeoCom 2. Komma igång BeoCom 2 Komma igång Innan du börjar Denna handledning innehåller anvisningar om hur du installerar och använder luren BeoCom 2 med en BeoLine-bas. Du kan även använda luren med andra baser, t.ex. en BeoCom

Läs mer

2. Sätt in ert programkort. Pilen och det guldfärgade fältet på kortet skall vara vänt uppåt och inåt.

2. Sätt in ert programkort. Pilen och det guldfärgade fältet på kortet skall vara vänt uppåt och inåt. SNABBINSTALLATION SNABBINSTALLATION Med dessa enkla punkter kan ni komma igång på ett par minuter med er nya mottagare. De flesta inställningar är förberedda för normalt bruk så allt ni behöver göra är

Läs mer

Användarhandbok för dataöverföring mellan kameror

Användarhandbok för dataöverföring mellan kameror Canon digitalkamera Användarhandbok för dataöverföring mellan kameror Innehåll Inledning....................................... 1 Överföra bilder via en trådlös anslutning............. 2 Registrera kameranamnet....................................

Läs mer

BeoCenter 1. Handbok

BeoCenter 1. Handbok BeoCenter 1 Handbok Handbokens innehåll 3 Nedan följer ett index över innehållet i referensboken med sidhänvisningar: Så här installerar du BeoCenter 1, 4 Ansluta TV-kablarna, 5 Ansluta en videobandspelare,

Läs mer

SMARTBOX. Användarmanual 15.07.06

SMARTBOX. Användarmanual 15.07.06 1 SMARTBOX Användarmanual 15.07.06 INNEHÅLL. FJÄRRKONTROLLER... 3 PRODUKT... 5 KOM IGÅNG... 6 KANALSÖKNING... 7 ANVÄNDNING... 8 TV-GUIDE... 9 HEJ OCH GRATTIS TILL DIN SMARTBOX! I den här manualen kan du

Läs mer

Snabbguide Konftel 250

Snabbguide Konftel 250 Conference phones for every situation Snabbguide Konftel 250 SVENSK Beskrivning Konftel 250 är en konferenstelefon för anslutning till analogt telefonuttag. På www.konftel.com/250 hittar du en handbok

Läs mer

Register your product and get support at SDV5118/12. SV Användarhandbok

Register your product and get support at  SDV5118/12. SV Användarhandbok Register your product and get support at www.philips.com/welcome SDV5118/12 Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Viktigt 4 Säkerhet 4 Återvinning 4 Svenska 2 Din SDV5118 5 Översikt 5 3 Komma igång 6

Läs mer

SMARTBOX. Användarmanual 14.12.16

SMARTBOX. Användarmanual 14.12.16 1 SMARTBOX Användarmanual 14.12.16 INNEHÅLL. FJÄRRKONTROLL... 3 PRODUKT... 4 KOM IGÅNG... 5 KANALSÖKNING... 6 ANVÄNDNING... 7 TV-GUIDE... 8 HEJ OCH GRATTIS TILL DIN SMARTBOX! I den här manualen kan du

Läs mer

Alltid redo att hjälpa till. Registrera din produkt och få support på SRP2018. Frågor? Kontakta Philips.

Alltid redo att hjälpa till. Registrera din produkt och få support på   SRP2018. Frågor? Kontakta Philips. Alltid redo att hjälpa till Registrera din produkt och få support på www.philips.com/support Frågor? Kontakta Philips SRP2018 Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Din universalfjärrkontroll 2 Introduktion

Läs mer

Alltid redo att hjälpa till. Registrera din produkt och få support på SRP3014. Frågor? Kontakta Philips.

Alltid redo att hjälpa till. Registrera din produkt och få support på   SRP3014. Frågor? Kontakta Philips. Alltid redo att hjälpa till Registrera din produkt och få support på www.philips.com/support Frågor? Kontakta Philips SRP3014 Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Din universalfjärrkontroll 2 Introduktion

Läs mer

SMARTBOX. Användarmanual 15.10.28

SMARTBOX. Användarmanual 15.10.28 1 SMARTBOX Användarmanual 15.10.28 INNEHÅLL. FJÄRRKONTROLLER... 3 PRODUKT... 5 KOM IGÅNG... 6 KANALSÖKNING... 8 ANVÄNDNING... 10 TV-GUIDE... 11 HEJ OCH GRATTIS TILL DIN SMARTBOX! I den här manualen kan

Läs mer

Register your product and get support at www.philips.com/welcome SDV5120/10 SV Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Viktigt 4 Säkerhet 4 Återvinning 4 2 Din SDV5120 5 Översikt 5 3 Komma igång 6 Installation

Läs mer

Register your product and get support at www.philips.com/welcome SDV6222/12 SV Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Viktigt 4 Säkerhet 4 Återvinning 4 Svenska 2 Din SDV6222 5 Översikt 5 3 Komma igång

Läs mer

DVB-T FTA17. Digital Terrestrial Mottagare. Användarmanual för installation och handhavande till König DVB-T FTA17 markbunden mottagare

DVB-T FTA17. Digital Terrestrial Mottagare. Användarmanual för installation och handhavande till König DVB-T FTA17 markbunden mottagare DVB-T FTA17 Digital Terrestrial Mottagare Användarmanual för installation och handhavande till König DVB-T FTA17 markbunden mottagare LÄS DETTA FÖRST! Användar manualen hjälper Er att bli bekant med installationen

Läs mer

Innehåll. Presentation av HDR 1, 4 Lär dig använda hårddiskinspelaren tillsammans med fjärrkontrollen Beo4 och visa menyerna på TV-skärmen.

Innehåll. Presentation av HDR 1, 4 Lär dig använda hårddiskinspelaren tillsammans med fjärrkontrollen Beo4 och visa menyerna på TV-skärmen. HDR 1 Handbok Innehåll 3 Presentation av HDR 1, 4 Lär dig använda hårddiskinspelaren tillsammans med fjärrkontrollen Beo4 och visa menyerna på TV-skärmen. Daglig användning, 9 Lär dig använda hårddiskinspelaren

Läs mer

Philips GoGear ljudspelare SV SA1MXX02B SA1MXX02K SA1MXX02KN SA1MXX02W SA1MXX04W SA1MXX04WS SA1MXX04KN SA1MXX04P SA1MXX08K.

Philips GoGear ljudspelare SV SA1MXX02B SA1MXX02K SA1MXX02KN SA1MXX02W SA1MXX04W SA1MXX04WS SA1MXX04KN SA1MXX04P SA1MXX08K. Philips GoGear ljudspelare SV SA1MXX02B SA1MXX02K SA1MXX02KN SA1MXX02W SA1MXX04B SA1MXX04K SA1MXX04KN SA1MXX04P SA1MXX04W SA1MXX04WS SA1MXX08K Snabbstartguide Komma igång Översikt över huvudmenyn Meny

Läs mer

Allt du behöver veta för att koppla in din digitalbox!

Allt du behöver veta för att koppla in din digitalbox! Allt du behöver veta för att koppla in din digitalbox! Grattis till ett bra val! Så snart du har installerat utrustningen är det bara att börja använda dina nya tjänster. Har du allt du behöver? Förutom

Läs mer

Klicka dig fram till den information du söker. Mjukvarunedladdning. Fabriksåterställning. Föräldrakontroll. Resett av mottagarens Pin-kod

Klicka dig fram till den information du söker. Mjukvarunedladdning. Fabriksåterställning. Föräldrakontroll. Resett av mottagarens Pin-kod Nokia 220 Klicka dig fram till den information du söker. Sid 2-3 Mjukvarunedladdning. Sid 4 Fabriksåterställning Sid 5-6 Föräldrakontroll Sid 7-13 Favoritlistor Sid 14 Resett av mottagarens Pin-kod Nokias

Läs mer

Register your product and get support at www.philips.com/welcome SDV5121/10 SV Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Viktigt 4 Säkerhet 4 Återvinning 4 Svenska 2 Din SDV5121 5 Översikt 5 3 Komma igång

Läs mer

Register your product and get support at SDV6121/12. SV Användarhandbok

Register your product and get support at   SDV6121/12. SV Användarhandbok Register your product and get support at www.philips.com/welcome SDV6121/12 SV Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Viktigt 4 Säkerhet 4 Återvinning 4 2 Din SDV6121/12 5 Översikt 5 3 Komma igång 6 Installation

Läs mer

BeoCenter 2. Handbok

BeoCenter 2. Handbok BeoCenter 2 Handbok Innehåll 3 Den här handboken förklarar hur BeoCenter 2 används, och du får vägledning till systemets olika funktioner. Alla anvisningar om uttagsenheten och om hur du installerar systemet

Läs mer

ZAP DVB-T SLD600 Digital TV-Mottagare För marksänd digital-tv Användarhandbok

ZAP DVB-T SLD600 Digital TV-Mottagare För marksänd digital-tv Användarhandbok 190140 ZAP DVB-T SLD600 Digital TV-Mottagare För marksänd digital-tv Användarhandbok 1 SÄKERHETSINSTRUKTIONER Strömadapter När du sätter i eller tar ur strömadaptern ur vägguttaget, se till att du tar

Läs mer

Guide DILOG DT550DVR

Guide DILOG DT550DVR Guide DILOG DT550DVR EPG (Elektronisk Program Guide) är en inbyggd TV-tablå där du enkelt kan se vilka program som sänds, när de sänds och på vilken kanal. Boxer Navigator förenklar Ert DVR användande

Läs mer

BeoCom 2. Handledning

BeoCom 2. Handledning BeoCom 2 Handledning Innan du börjar Denna handledning innehåller anvisningar om hur du installerar och använder luren BeoCom 2 med en BeoLine-bas. Du kan även använda luren med andra baser, t.ex. en BeoCom

Läs mer

Din personliga fjärrkontroll

Din personliga fjärrkontroll Beo5 Handbok Din personliga fjärrkontroll Fjärrkontrollen Beo5 skräddarsys för enkel tillgång till Bang & Olufsen-produkterna i ditt hem. När du köper en Beo5, programmerar din Bang & Olufsen-återförsäljare

Läs mer

BeoVision MX Handbok

BeoVision MX Handbok BeoVision MX 4200 Handbok BeoVision Avant Guide Den information som finns på CD-rom-skivan hittar du också på Bang & Olufsens webbplats; www.bang-olufsen.com och du kan även kontakta återförsäljaren. Förklaring

Läs mer

BEOPLAY V1. BeoPlay V1 32 BeoPlay V1 40

BEOPLAY V1. BeoPlay V1 32 BeoPlay V1 40 BEOPLAY V1 BeoPlay V1 32 BeoPlay V1 40 Bästa kund Den här handboken innehåller mer information om din produkt och beskriver vissa funktioner från Att komma igång-guiden mer utförligt. Du hittar bland annat

Läs mer

Användarmanual. Inspelningsbar HD-box

Användarmanual. Inspelningsbar HD-box Användarmanual. Inspelningsbar HD-box 1 Innehåll. Installation...3 Navigering i portalen...4 Fjärrkontrollen...5 Startsida...6 TV-guide...7 Miniguiden...9 Påminnelser...10 Kanallistor...11 Kanallista Alla...11

Läs mer

WATSON TV-STICKA BRUKSANVISNING

WATSON TV-STICKA BRUKSANVISNING WATSON TV-STICKA BRUKSANVISNING Välkommen att använda Watson. Gratulerar till ett utmärkt val! Med tjänsten Watson kan du titta på tv, hyra filmer och beställa betal-tv-kanaler i din egen smak, precis

Läs mer

Innehåll SVENSKA. Lösa problem...43 Specifikationer...45 Villkor i slutanvändarens licensavtal... 46. www.strongsat.com

Innehåll SVENSKA. Lösa problem...43 Specifikationer...45 Villkor i slutanvändarens licensavtal... 46. www.strongsat.com Innehåll Säkerhetsföreskrifter............... 2 Välkommen till digital satellit-tv!...... 3 Uppdateringar av din mottagare....... 3 Sätta i batterierna i fjärrkontrollen...... 3 Fjärrkontrollen....................

Läs mer

WATSON-BOX BRUKSANVISNING

WATSON-BOX BRUKSANVISNING WATSON-BOX BRUKSANVISNING Välkommen att använda Watson. Gratulerar till ett utmärkt val! Med tjänsten Watson kan du titta på tv, hyra filmer och beställa betal-tv-kanaler i din egen smak, precis när det

Läs mer

Användarmanual 060729

Användarmanual 060729 Användarmanual 060729 Innehåll 1 Välkommen till FastTV 2 2 Vad är FastTV? 2 3 Login 2 4 Mediaportalens menyer 3 5 TV 3 6 TV-Guide 4 7 Bio 4 8 Internet 5 9 E-post 5 10 Mina sidor 5 11 Från FastTV 6 12 Om

Läs mer

Alltid redo att hjälpa till. Registrera din produkt och få support på SRP3011. Frågor? Kontakta Philips.

Alltid redo att hjälpa till. Registrera din produkt och få support på  SRP3011. Frågor? Kontakta Philips. Alltid redo att hjälpa till Registrera din produkt och få support på www.philips.com/support Frågor? Kontakta Philips SRP3011 Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Din universalfjärrkontroll 2 Introduktion

Läs mer

Register your product and get support at SDV6224/12. SV Användarhandbok

Register your product and get support at  SDV6224/12. SV Användarhandbok Register your product and get support at www.philips.com/welcome SDV6224/12 Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Viktigt 4 Säkerhet 4 Återvinning 4 2 Din SDV6224/12 5 Översikt 5 3 Komma igång 6 Installation

Läs mer

Innehåll. Så används fjärrkontrollen Beo4, 3

Innehåll. Så används fjärrkontrollen Beo4, 3 Beo4 Handbok Innehåll Så används fjärrkontrollen Beo4, 3 Beskrivning av Beo4-knapparna, 4 Grundläggande och avancerad användning av Beo4-knapparna Anpassa Beo4, 5 Lägga till en extra knapp Flytta extraknappar

Läs mer

DENVER HSM Naturbildskamera. Snabbstartsguide

DENVER HSM Naturbildskamera. Snabbstartsguide DENVER HSM-3004 Naturbildskamera Snabbstartsguide Översikt 1)Nedre lucka 2) Plats för microsd-kort 3)USB-anslutning 4)TV ut-anslutning 5)PIR 6)Infraröd blixt 7)Lins 8) GSM-antenna 9)2 tums LCD-skärm i

Läs mer

Snabbguide Konftel 300 SVENSK

Snabbguide Konftel 300 SVENSK Snabbguide Konftel 300 SVENSK Beskrivning Konftel 300 är en konferenstelefon för anslutning till analogt telefonuttag, mobil/ DECT-telefon eller dator. På www.konftel.com/300 hittar du en handbok med utförligare

Läs mer

DPR-34+ Svensk Bruksanvisning. Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning.

DPR-34+ Svensk Bruksanvisning. Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning. DPR-34+ Svensk Bruksanvisning Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning. VIKTIGA SÄKERHETSANVISNINGAR Låt inte denna enhet att utsättas

Läs mer

Allt du behöver veta för att koppla in din inspelningsbara digitalbox!

Allt du behöver veta för att koppla in din inspelningsbara digitalbox! Allt du behöver veta för att koppla in din inspelningsbara digitalbox! Grattis till ett bra val! Så snart du har installerat utrustningen är det bara att börja använda dina nya tjänster. Har du allt du

Läs mer

Svensk Bruksanvisning

Svensk Bruksanvisning Svensk Bruksanvisning Introduktion Vi vill tacka er för att ni köpt denna produkt. Alla mottagarens delar är tillverkade av den högsta standarden på våra ISO 9002 fabriker. Naturligtvis vill ni börja använda

Läs mer

BeoVision 11. BeoVision 11 40 BeoVision 11 46 BeoVision 11 55

BeoVision 11. BeoVision 11 40 BeoVision 11 46 BeoVision 11 55 BeoVision 11 BeoVision 11 40 BeoVision 11 46 BeoVision 11 55 Bästa kund Den här handboken innehåller mer information om din produkt och beskriver vissa funktioner från Att komma igång-guiden mer utförligt.

Läs mer

TRIAX ST-HD527 CI Digital Combo Mottagare. Bruksanvisning

TRIAX ST-HD527 CI Digital Combo Mottagare. Bruksanvisning TRIAX ST-HD527 CI Digital Combo Mottagare 305013 Bruksanvisning Tack för att du valt TRIAX ST-HD527 CI digital mark / satellit mottagare. För att få bästa utbyte av din nya digital mottagare bör du noggrant

Läs mer

I. LCD1561 Monitor. Baksida

I. LCD1561 Monitor. Baksida I. LCD1561 Monitor Sida Framsida Baksida 1. IR sensor 2. Power indikator 3. Hörlursuttag 4. Kanal+/upp knapp 5. Kanal-/ned knapp 6. VOL upp/höger knapp 7. VOL ned/vänster knapp 8. Menyknapp 9. TV/AV knapp

Läs mer

BeoLink Wireless 1. Handledning

BeoLink Wireless 1. Handledning BeoLink Wireless 1 Handledning CAUTION RISK OF ELECTRIC SHOCK DO NOT OPEN VIKTIGT: För att minska risken för elektriska stötar får inte höljet (eller baksidan) avlägsnas. Det finns inga delar inuti som

Läs mer

Användarmenyn. S k r i v d i n k o d...

Användarmenyn. S k r i v d i n k o d... Användarmanual Användarmenyn När larmsystemet är i frånkopplat läge kan användarmenyn nås genom att en användare skriver in sin PIN-kod. Från användarmenyn kan larmsystemet sedan larmas på, sättas i skalskyddsläge,

Läs mer

SENSUS Web edition. Infotainment guide VÄLKOMMEN TILL SENSUS INFOTAINMENT

SENSUS Web edition. Infotainment guide VÄLKOMMEN TILL SENSUS INFOTAINMENT Infotainment guide SENSUS Web edition VÄLKOMMEN TILL SENSUS INFOTAINMENT Den här bilagan är avsedd att ge en kortfattad överblick över de vanligaste funktionerna i Sensus Infotainment och hjälpa dig att

Läs mer

Ett bärbart musikcentrum

Ett bärbart musikcentrum BeoSound 1 Handbok E bärbart musikcentrum 3 Placera BeoSound 1 där du vill ha den. Den kompakta designen gör a du kan ta den med dig överallt. BeoSound 1 ger dig enastående ljud, oavse hur nära eller

Läs mer

Klicka dig fram till den information du söker. Manuell mjukvarunedladdning. Fabriksåterställning. Föräldrakontroll. Personlig kanallista

Klicka dig fram till den information du söker. Manuell mjukvarunedladdning. Fabriksåterställning. Föräldrakontroll. Personlig kanallista Nokia 9780 Klicka dig fram till den information du söker. Sid 2-3 Manuell mjukvarunedladdning. Sid 4 Fabriksåterställning Sid 5-6 Föräldrakontroll Sid 7-9 Personlig kanallista Sid 10 Resett av mottagarens

Läs mer

Guide 2 ANVÄNDARMANUAL

Guide 2 ANVÄNDARMANUAL Guide 2 ANVÄNDARMANUAL INNEHÅLL 1 HUVUDMENY 7 ANVÄNDARMANUAL INNEHÅLL 2 2 SYSTEMINSTÄLLNINGAR 7 2.1 MOTTAGARINSTÄLLNINGAR 8 2.1.1 LJUDSPRÅK 8 2.1.2 TEXTNING 8 2.1.3 TV VOLYM 8 2.1.4 TIME OUT FÖR KANALDATA

Läs mer

Koppla Ethernet-kabeln mellan den rödmärkta porten på din VT8882 din router eller ADSL modem. Anslut strömsladden till VT8882ans strömuttag

Koppla Ethernet-kabeln mellan den rödmärkta porten på din VT8882 din router eller ADSL modem. Anslut strömsladden till VT8882ans strömuttag Snabbguide VT8882 Installera VT8882 och koppla den till ditt nätverk. Koppla Ethernet-kabeln mellan den rödmärkta porten på din VT8882 och din router eller ADSL modem. Anslut strömsladden till VT8882ans

Läs mer

BeoVision 7. Referensbok

BeoVision 7. Referensbok BeoVision 7 Referensbok Referensbokens innehållsförteckningar OBS! Alla hänvisningar till DVD-funktioner gäller endast om din TV är utrustad med DVD-spelare. Referensbokens innehåll är indelat i olika

Läs mer

DS-2900S2/PAL. DVB-S/S2 till PAL med grannkanalmodulator. Bruksanvisning

DS-2900S2/PAL. DVB-S/S2 till PAL med grannkanalmodulator. Bruksanvisning DS-2900S2/PAL DVB-S/S2 till PAL med grannkanalmodulator Bruksanvisning 1 1. Användning DS-2900S2 är konstruerat för omvandling av krypterad QPSK/8PSK satellitsignal till vanliga PAL CCIRkanaler. DS-2900S2

Läs mer

Allt du behöver veta för att koppla in din HDTV-box!

Allt du behöver veta för att koppla in din HDTV-box! Allt du behöver veta för att koppla in din HDTV-box! Grattis till ett bra val! Så snart du har installerat utrustningen är det bara att börja använda dina nya tjänster. Har du allt du behöver? Förutom

Läs mer

BeoVision 4. Handbok

BeoVision 4. Handbok BeoVision 4 Handbok BeoVision 4 omfattar produkterna på bilden intill. De enskilda komponenterna kallas vid sina respektive namn i handboken och referensboken. BeoVision 4 är namnet för produkterna som

Läs mer

quick guide RSE Volvo förbehåller sig rätten att göra ändringar utan föregående meddelande. Tillval är markerade med en asterisk (*).

quick guide RSE Volvo förbehåller sig rätten att göra ändringar utan föregående meddelande. Tillval är markerade med en asterisk (*). web edition quick guide RSE REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM DUAL SCREEN Din bil är utrustad med en exklusiv multimediaanläggning. Rear Seat Entertainment-systemet utökar bilens ordinarie ljudanläggning

Läs mer

Bruksanvisning. Smartbox Twin en Produkt ifrån Emitor AB

Bruksanvisning. Smartbox Twin en Produkt ifrån Emitor AB Bruksanvisning Smartbox Twin en Produkt ifrån Emitor AB Förord: Smartbox Twin är en mottagare för fria (okodade) digitala terresta TV-kanaler (FTA). Emitor AB friskriver sig från allt ansvar vad det gäller

Läs mer

Rev.nr Bruksanvisning Aquatic Radio

Rev.nr Bruksanvisning Aquatic Radio Rev.nr 140805 Bruksanvisning Aquatic Radio Uppstart Sätt i fjärrkontrollens batteri Skruva av det vattentäta locket på fjärrkontrollens baksida och sätt i batteriet. (CR-2430) Skruva tillbaka locket. Slå

Läs mer

Bruksanvisning. IPTV på Läsplatta Mobil Smart-tv

Bruksanvisning. IPTV på Läsplatta Mobil Smart-tv Bruksanvisning IPTV IPTV på Läsplatta Mobil Smart-tv Innehållsförteckning Lätt att komma igång...4 Börja använda boxen...5 Logga in...6 Inställningar (bild och ljud)...7 Tjänster och egenskaper... 8 9

Läs mer

BRUKSANVISNING PFF-1010WHITE SVENSKA. Läs hela denna handbok noga innan produkten ansluts, används eller anpassas.

BRUKSANVISNING PFF-1010WHITE SVENSKA.  Läs hela denna handbok noga innan produkten ansluts, används eller anpassas. BRUKSANVISNING PFF-1010WHITE www.denver-electronics.com Läs hela denna handbok noga innan produkten ansluts, används eller anpassas. SVENSKA 1 2 3 4 5 USB RESET DC 1. Ström Tryck för att slå på eller av

Läs mer

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381R812-A. Bruksanvisning RCR-5

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381R812-A. Bruksanvisning RCR-5 FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381R812-A Bruksanvisning S RCR-5 Viktiga säkerhetsinstruktioner 1. Läs denna bruksanvisning. 2. Spara bruksanvisningen för framtida bruk. 3. Följ alla varningsföreskrifter.

Läs mer

Philips GoGear ljudspelare SA1VBE02 SA1VBE04 SA1VBE08 SA1VBE16. Snabbstartguide

Philips GoGear ljudspelare SA1VBE02 SA1VBE04 SA1VBE08 SA1VBE16. Snabbstartguide Philips GoGear ljudspelare SA1VBE02 SA1VBE04 SA1VBE08 SA1VBE16 Snabbstartguide Behöver du hjälp? Gå in på www.philips.com/welcome där du får tillgång till en fullständig uppsättning supportmaterial som

Läs mer

Installationsanvisningar för GSMlarmmodul för IVT värmepump C- och E- modell med reglercentral Rego600

Installationsanvisningar för GSMlarmmodul för IVT värmepump C- och E- modell med reglercentral Rego600 Installationsanvisningar för GSMlarmmodul för IVT värmepump C- och E- modell med reglercentral Rego600 Rev B Innehållsförteckning INSTALLATIONSANVISNING: GSM-LARMMODUL TILL IVT VÄRMEPUMP...2 ALLMÄNT...2

Läs mer