Redaktör: Foto av Marcus Nyman: Jakob Reinius, Foto av Jonas Sandström: Alf Tornberg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Foto av Marcus Nyman: Jakob Reinius, Foto av Jonas Sandström: Alf Tornberg"

Transkript

1 SJF - Aktuellt Nr 12, 14 november 2008 Redaktör: alf.tornberg@judo.se VM-brons: Marcus Nyman SWOP-guld: Jonas Sandström Strålande prestationer på JVM och SWOP Foto av Marcus Nyman: Jakob Reinius, Foto av Jonas Sandström: Alf Tornberg Riksidrottsforum i Umeå Från klubbarna och förbundsstyrelsen Sidan 2-5 Sidan 6 Sidan 9-12 SJF-Aktuellt är ett nyhetsblad som ges ut av Svenska Judoförbundet i form av en pdf-fil på förbundets webbplats

2 2 SJF-Aktuellt 12/2008 Strålande prestation av Marcus Marcus Nyman tog brons vid junior-vm i Bangkok. Evenemanget samlade närmare 500 deltagare från 80 nationer från samtliga kontinenter till den asiatiska metropolen. Text: Jakob Reinius Foto: Jonas Mällo & Jakob Reinius Olle Sundström, Marcus Nyman och Jakob Reinius. nerhet Marcus Nyman som vann Skandinaviens första medalj i dessa tuffa sammanhang. Den svenska truppen var liten, men mycket välförberedd inför uppgiften. Båda våra deltagare, Marcus Nyman, 90 kg och Olle Sundström, 60 kg hade fram till Värdlandet presenterade ett fint arrangemang trots ovanan av liknande evenemang och tävlingarna i Rajamangala Indoor Arena blev en succé för svensk judo och i synmäster skapet i Bangkok lyckats mycket bra på de internationella tävlingar de deltagit i under året och förväntningarna var försiktigt optimistiska. Mario D Allesandro var efter en hård europeisk gallring nominerad som domare och han antog sin uppgift mycket väl. IJF, Internationella Judoförbundet, hade inför detta mästerskap valt att pröva ett par nya regler för att göra sporten mer publikvänlig, bland annat genom att bestraffa negativ judo hårdare och genom att ta bort återkvalet. Hårda regler kan tyckas och syftet är att göra judon enklare att följa och förstå lyckades väl sisådär enligt de flesta. Återstår att se om IJF fortsätter med de nya reglerna även nästa säsong, men intentionerna till förändring anser jag vara bra Olle Sundström lottades mot den regerande europamästaren Duprat från Frankrike redan i första matchen, en uppgift som blev väl tuff denna gång.

3 SJF-Aktuellt 12/ I deras tidigare möte, i Sens i fjol, vann Olle på en spektakulär te guruma variant, men nu var fransmannen bättre förberedd och han dominerade och och kunde i slutändan vinna matchen på passivitetsvarningar. Helt klart led Olle av de nya, hårdare bestraffningssystemet men Duprat genomförde matchen på ett taktiskt perfekt sätt och lyckades därigenom undvika Olles attacker och vara den mest framträdande i matchen. Tungt för Sundström med förlust redan i första matchen men konkurrensen på den här nivån är knivskarp, men träningen och förberedelserna Olle lägger ned kommer med all säkerhet generera i nya framgångar framöver. Marcus Nyman har haft en enastående säsong med bland annat A-turnerings guldmedaljer i Tallinn och Kiev samt en femteplats i junior EM. Nu fick han till det igen och var mycket övertygande på sin väg till bronsmedaljen. På sin väg till kvartsfinalen fick han verkligen bekänna färg när han i tur och ordning besegrade Gartner, Serbien, Luchin, Ukraina och Tseng från Taipei. Han var illa ute vid ett par tillfällen men lyckades med sin fantastiska fysik och envisa, säregna judostil nöta ner allt motstånd och besegra sina motståndare i slutfasen av sina matcher. I kvartsfinalen väntade De la Crues, holländaren som så sent som i bronsfinalen i junior EM besegrade Nyman, då efter en mycket jämn match och på en högst tveksam poäng i golden score. På nytt blev det en jämn och intensiv kamp men denna gång vann holländaren på en korrekt bedömd kastpoäng, yuko på ko uchi gari. De la Crues tog sig sedan hela vägen till final och Nyman tog nya tag i återkvalsfinalen mot fransmannen Laignes. Här gjorde Marcus kanske sin bästa match då han totalt dominerade sin motståndare med sitt starka grepp vilket fick fransmannen passivitetsvarnad och sedan kontrade ett kastförsök och belönades med waza-ari. Nyman var efter fyra vinster nu klar för bronsfinal och då motståndaren, koreanen Lee, inte kom till start utropades Marcus som vinnare på walkover. En viss förvirring uppstod men när det stod klart att Marcus vunnit matchen och tagit Skandinaviens första junior-vm-medalj utbröt ett stort jubel och en oerhörd glädje, en helt fantastisk prestation och en högst välförtjänt belöning till Marcus och alla som har varit inblandade i hans otroliga utveckling till en av världens bästa juniorer! Marcus Nyman skriver genom sin medalj ett nytt kapitel i den svenska judohistorien. Fr. v. Varlan Liparteliani, Georgien, Marvin De la Crues, Holland, Luke Taylor, Storbritannien och Marcus Nyman, Sverige.

4 4 SJF-Aktuellt 12/2008 Fyra svenska medaljer vid Swedish Judo Open Jonas suverän guldmedaljör Text och Foto: Alf Tornberg Swedish Judo Open i Borås den 1-2 november blev en framgång för Sverige - såväl tävlingsmässigt som arrangörsmässigt. Jonas Sandström tog Sveriges första guld sedan tävlingarna startade för sju år sedan. Men Jonas Sandström, -81 kg, var inte den ende som glänste från Sverige. Ytterligare tre judoka tog medalj och fyra till blev placerade. Maria Lindberg, -63 kg, erövrade en silvermedalj. Stämningen inför och under finalmatchen var hög. Nästan så att taket lyfte i hallen. Carin Hamnlund Fritzell, -52 kg, och Christoffer Johansson, +100 kg, tog var sitt brons. Hela den svenska truppen på 39 tävlande gjorde bra i från sig. Bäst av dem som inte plockade medaljer var Martin Pacek, -100 kg, som kom på femte plats och Kim Malmberg, -60 kg, Emelie Ranhult, -63 kg och Rebecka Nyman -70 kg som alla tre placerade sig som sjua. Tävlingarna samlade totalt 220 tävlande från 22 länder. Nästan ett VM i miniatyr. Fem tävlande kom från USA, fyra från Serbien, tre från Georgien, fjorton kom från Kanada, två från Bosnien-Herzegovina och en från Azerbaijan. En trupp från Tanzania var anmäld. De uppgavs ha anlänt till Stockhom. Därefter har de inte hörts av! Ovan: Jonas Sandström ger segerintervju efter sin vinst i guldfi nalen. Ovan t.v.: I fi nalen besegrade Jonas Albert Fercher från Österrike. Nedan t. v.: Maria Lindberg (vit) vann sin semifi nal, dock inte på denna uchi-mata. Nedan: Landslagskommitténs nye ordförande Peter Syvén synes något exalterad över framgångarna, medan förbundskapten Robert Eriksson tar det hela något lugnare.

5 SJF-Aktuellt 12/ T.h.: Cheerleader- och danstruppen Musketeers hade uppvisning före fi nalerna båda dagarna. Nedan: Maria Lindberg tog silver i -63 kg. Hon besegrades i fi nalen av Hilde Drexler, Holland. Nedan t.h.: Bronset i -52 kg tog utbildningskommitténs ordförande Carin Hamnlund Fritzell. Guld i den klassen tog Sanna Askelöv, Norge, men med stark svensk anknytning. T.h.: Christoffer Johansson gör ett paket av sina motståndare och släpper inte taget. Här vinner han sin semifi nal. Det blev ett brons i +100 kg till slut för Christoffer. Nedan serveras några stilstudier från SWOP:en i Borås.

6 6 SJF-Aktuellt 12/2008 RF och SOK Ska de tu bli ett? veta konsekvenserna innan vi tar ställning. Vi har ett mycket gottsammarbete med SOK nu. Rädslan är förstås att vi inte ska få lika mycket stöd efter en sammanslagning, säger Johnny Kullenberg. Tre veckor innan Riksidrottmötet i maj 2009 har SOK sin årsstämma. Där har varje medlemsförbund en röst, medan medlemsförbunden på Riksidrottsmötet har röster efter storleken på respektive förbund. Nu litar vi på Riksidrottsförbundets löfte om att vi små specialförbund får minst lika mycket bidrag till sina olympiska satsningar efter en sammanslagning som nu. Här ser det ut som om RF:s ordförande Karin Mattsson Weijber och SOK:s ordförande Stefan Lindeberg hittat varandra och är redo för en förening. Men än är inget bestämt och fl era av medlemsförbunden är än så länge tveksamma. Text och Foto: Alf Tornberg Den stora frågan vid Riksidrottsforum i Umeå den 7-9 november var om och i så fall hur man kan få ihop det mellan Riksidrottdförbundet (RF) och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK). Marianne Nivert och Kai Lervik presenterade sin utredning Organisationsöversyn av Svensk Idrott. Umeå bjöd på milt novemberväder när Riksidrottsforum hölls för nästan 500 deltagare. Av de 68 specialförbunden deltog 66. En riktigt bra anslutning, således. Den stora frågan var förstås sammanslagningen av RF och SOK. På mötet trummades fördelarna med en sammanslagning ut rejält. En utredning i frågan som gjorts av marianne Nivert och Kai Lervik presenteraddes av utredarna sjäva. Men redan långt tidigare än utredningens slutsats blev klart hade Riksidrottsstyrelsen tagit ställning och bestämt sig för att detta var en bra åtgärd. Flera av de små specialförbunden, med olympiskt deltagande var mycket skeptiska. Deras synpunkter kunde inte komma fram under stormötet men däremot under det speciella ordförandemötets som hölls under tiden som de övriga deltagarna hade specialseminarier. Vår förbundsordförande Johnny Kullenberg fick där tillfälle att framföra sina tveksamheter till förslaget. - Det är mycket viktigt att vi får Utredningen har många goda förslag som är lätt att bejaka om man undantar det där med sammanslagningen. Skissen nedan visar hur utredarna tänkt sig organisationen för Svensk Idrott. Man har också ändrat namnet Riksidrottsförbundet till Svensk Idrott, SI. Av de nio ansvarsfunktionerna (mörkgrå) hanterar två själva idrotterna - Bredd och Elit. SOK finns kvar som en separat kommitté och ska planera och administera Sveriges deltagande i OS, men finansieringen föreslås överföras och integreras i SI:s elitverksamhet.

7 SJF-Aktuellt 12/ Ledarna för Ung Judos nätverk i Norden träffades för att konferera under två dagar i Borås under Swedish Judo Open. Här är gruppen tillsammans med SJF:s ordförande Johnny Kullenberg. Övriga från vänster: Linda Peterson, Sverige, Lill Merethe Tjeldvoll, Norge, Sanna Ranki, Finland, Maija Mustonen, Finland, Alexander Lange, Norge, Sasha Saurbrey, Danmark, Jimmie Broberg, Sverige, Pernille Kepler, danmark och Rasmus Wallin Tornberg, Sverige. Rebecka Hemb, Sverige, saknas på bilden och tyvärr kunde inte deltagarna från Island komma till detta möte. Text: Jimmie Broberg Foto: Alf Tornberg Under SWOP helgen i Borås annordnade Ung Judo ett möte för alla nordens länder för att förbättra samrabetet och få chansen att utbyta erfarenheter. Det var tänkt att två ungdomar och två vuxna från varje land skulle närvara, men det blev tunnt på vuxenfronten då bara Danmark skickade en vuxen. Men på ungdomssidan var det fullpott och viljan att få igenom ideèr stark. Representanter från Sverige på ungdomssidan var Rebecka Hemb och Jimmie Broberg och från vux Svenska Ung Judo - en bra förebild ensidan Linda Petersson och Rasmus Wallin Tornberg. Direkt på lördagen fick vi ungdomar chansen att diskutera själva om just Ung Judo. Stämningen var bra direkt från början och ingen höll inne någon åsikt eller idè vilket är lätt hänt när man slänger ihop ett gäng främlingar från olika länder. Förutom helgens alla bra ideèr så framgick det att Ung Judo i Sverige var längst kommna i arbetet med ungdomar och vårt arbete väckte stort intresse från de andra representanterna. Efter denna helg har ett nordiskt samarbete påbörjats vilket är ett väldigt stort steg för Ung Judo. Mötet med judoungdomar från hela Norden i Borås kom till efter ett stort möte för idrottsungdomar på Island (se AJF-Aktuellt nr ) där Ung Judo deltog. - Resan till Island gav stor utdelning. Nu, redan ett halvår efter, har vi ett Ung Judo i Finland och ett i Danmark, säger Rasmus Wallin Tornberg, som är en av ledarna i Ung Judo. I Sverige har också nätverket växt. Först ut är Småland som bildat ett distriktsnätverk. Nu går man vidare och ska försöka samla judoungdomar från hela Europa. Drivande är Ung Judo i Sverige som på sikt drömmer om ett stort judoläger i Sverige för unga judoutövare från hela Europa. Syftet är att försöka fånga upp de unga, som inte i första hand vill tävla, att stanna kvar inom judon och stimulera dem till att bli tränare, domare eller ledare. Alf

8 8 SJF-Aktuellt 12/2008 Det var bara några år sedan vi höll det första SM:et i kata. Nyligen höll man ett VM. Och nu det första Nordiska Mästerskapet. Svenskt guld i fyra av fem kator vid NM Text och Foto: Alf Tornberg Sony Forsberg och Harri Rutanen blev guldmedaljörer i Kodokan Goshin Jutsu. Silver i Kodokan Goshin Jutsu blev det för Hampus Dahlqvist 3D och Bruno Miletic 2D. Staffan Nilsson,5D och Sabine Schröder-Andersson, 2D tog två guld vid de första Nordiska Mästerskapen i kata som hölls i Borås den 18 oktober. De tog guld i både Katame-no-kata och Ju-no-kata. Norrmännen Ronald Guttormsen, 2D och Tommy Hågesen, 1D knep guldet i Nage-no-kata, Finland silver och ett brons. Det andra bronset gick till Sverige. Men sedan var det svenskt överst på pallen: Diego Velazco, 3D och Markku Pihl, 4D i Kime-no-kata samt Sony Forsberg, 3D och Harri Rutanen, 2D i Kodokan Goshin Jutsu. Huvuddomare var Peter Martin, 7D, Sverige. I övrigt dömde Åke Bransell, 6D, Sverige, Rosalie Evans, 5D, Norge, Staffan Lindgren, 5D, Finland, Jakko Hannula, 3D, Finland och aspirant Seppo Kontio, 4D, Finland. Tillsammans med Svenska Judoförbundet stod Borås Judoklubb som arrangör av tävlingarna. Dubbelt guld tog Staffan Nilsson och Sabine Schröder-Andersson. Linda Berggren 3k och Omar Asgeirsson 3D i Ju-no-kata. Deltagarna i Nordiska Mästerskapet i kata tillsammans med domarna före tävlingarna..

9 SJF-Aktuellt 12/ Hänt i klubbarna Ny judohall i Norrköping invigd Text och Foto: Lars Göran Nybom Den 1 november invigdes Norrköpings Judoklubbs nya judohall. Med en matta på över 300 kvm, hopfällbar läktare för 160 personer, komplett gym och kafeteria så är det en av de bästa judohallarna i Sverige. Hallen är just invigd. Fr.v. Lars Göran Nybom, Johnny Kullenberg och Ralph Östling. Raul Diamant dömer en match under Pokaljakten. Judosporten i Sverige har fått en utmärkt samlingspunkt. Norrköpings Judoklubb har nu alla möjligheter att uppnå sitt uttalade mål, att växa som förening både vad gäller elit och bredd. Invigningsdagen började med en tävling, Pokaljakten, som lockade ett femtiotal judoungdomar från distriktet. Efter tävlingen så genomfördes en invigningsträning för ungdomarna och på eftermiddagen kördes en invigningsträning för vuxna. Samtidigt arrangerades ett kataläger i gamla judohallen i Sporthallen under ledning av Åke Bransell och Sonny Forsberg. Invigningsceremonin på kvällen samlade ett femtiotal medlemmar och särskilt inbjudna. Bland gästerna fanns Svenska Judoförbundets ordförande Johnny Kullenberg och kassör Kent Andersson, Gustavianska stiftelsens Freddy Alm liksom flera grannklubbars representanter. Invigningen förrättades av Johnny Kullenberg som var mycket positiv till klubbens satsning och gärna ser att nya Judohallen nyttjas till olika nationella judoarrangemang i framtiden. Barn- och ungdomstävling i Gribby Judoklubb Här kommer några bilder från barn- och ungdomstävling den 27 september. Tävlingen blev en succé och det roligaste var det nya IT-stödet SHI- AI. Nu räcker det med en enda person för att kunna administrera och sköta ett helt matchområde inklusive upprop, matchordning, resultat och Kokatavlan. Mer information, resultat och bilder finns på vår hemsida: Håkan Hedberg Foto: Stina Hedberg

10 10 SJF-Aktuellt 12/2008 Kataläger i Farsta Vad har Naga-no kata, Ju no-kata och Kodokan Goshin Jutsu gemensamt? Svaret är att det var de kataor som drog till sig mest intresse på Stockholms judoförbunds kataläger i Farsta. Insänt och fotograferat av: Tomas Rundqvist och Micael Öberg Lägret kom igång klockan (Tyvärr saknas datum. Reds anm.) som planerat. Tomas Rundqvist välkomnade deltagarna till lägret och framförde att det var mycket trevligt att det finns intresse för kata i Östra regionen. Ordföranden i Stockholms Judoförbund, Manuel Santos hälsade också alla välkomna och berättade att detta var första lägret i förbundets regi sedan Sedan är det förbundets ambition att föra fram mer kata och veteranjudo på agendan. Förmiddagen fortsatte med en genomgång av de tre första serierna nage no kata och tillhörande formalia. Upplägget var för detta läger var att deltagarna fick komma och gå som de ville. Detta visade sig vara ett bra upplägg. Vissa tog chansen att träna som aldrig förr medan andra tog det lugnt. Eftermiddagen bestod av att träna vidare med vad man ville. De flesta fortsatte med Nage no kata då många har ambitionen att gradera till shodan. Träningsmoralen var hög och intensiv. Det skall tilläggas att det märkes att Stockholmarna hade kommit för att verkligen träna. Den stämning som fanns i dojon var mycket inspirerande och lättsam över lag. Vid dagens slut så var det dags för traditionell lägerbild och bära matta igen. Som tur var denna gång att alla hjälptes åt. Det var positivt att det finns ett intresse för kata och motionärs- och veteranträning i regionen. Vi ifrån Östra zonen planerar fortsätta med aktiviteter för denna målgrupp. Vissa tränade intensivt medan andra tog det lugnt. Lägret samlade ett tjugotal deltagare från Spif, Stockholms Judoklubb, Ålands Judoklubb, Ik Södra, Stockholms Judodojo och Tumba Judo. Frågor och Svar Balanserat i Stenungsund Fråga: Varför står det ingenting om min judoklubb i SJF-Aktuellt? Svar: Det beror på att du inte sänt in text och högupplösta bilder till alf.tornberg@judo.se Om du gör det ökar chansen att din klubb kommer med. Kom bara i håg att texten ska vara kort och att bilderna ska vara högupplösta och att namnnet på den som tagit bilderna alltid ska vara med. Stenungsunds Judoklubb har en knattegrupp för lek & judo, där deltagarna är mellan fem och sju år. Under träningspassen används föräldrarna fl itigt. Här som rörligt underlag i balansövning. Föräldrarna används också som klätterträd med mera. Foto: Alf Tornberg

11 SJF-Aktuellt 12/ Dangraderingar Riksgradering i Borås Foto: Joakim Lindberg Godkända till 1 Dan: Julia Hansson, Borås JK Christoffer Jacobsson, Borås JK Peder Sundqvist, Borås JK Godkända till 3Dan: Andreas Wällstedt, BK Yoi Johnnie Daniels, Gävle JC Johan Schyllander, Jönköping JK Examinatorer: Peter Martin, 7 Dan, Åke Bransell, 6 Dan och Sony Forsberg, 3 Dan. Zongradering i Halmstad Foto: Mats Westenius Godkända till 1 Dan: P-O Österman, JK National Hjalmar Hult, Lugi Emil Westenius, Lugi Mia Hermansson, Lugi Markus Luczak, Lugi Alexander Lundkvist, JK National Caroline Österman, JK National och Linnéa Birnbo,JK National (som saknas på bilden). Examinatorer: Peter Martin, 7 Dan och Hampus Dahlqvist, 3 Dan. Medlemserbjudanden SJF och klubbarna har 20% rabatt på enskilda resor på alla ordinarie priser i 1 och 2 klass. Klubb kan ansluta sig till RF:s avtal. Kontakta SJ Företags service för kundnummer. tfn eller Är man minst tio betalande som reser i grupp kan rabatten bli högre beroende på när man önskar resa. Kontakta SJ Gruppbokning, tfn Dessutom kan man hyra ett helt tåg eller delar av ett tåg om det är många som reser. Läs mer på SJF och klubbarna har ett avtal med Skandic om logi. SJF:s avtalskod: D Bokning av individuell logi: Rabatt på samtliga Scandic i Sverige. Boka via hotellet eller direkt på Bokning av grupp och konferens:scandic Grupp- & Konferensbokning tfn e-post: meeting.group.se@scandichotels.com Eller förfrågan på Konferensrabatter: 30% Rabatt på dagspaket, 50% på lokalhyra och 20% på förbeställd mat och dryck. Kontakt: Rickard Forsberg tfn , e-post rickard.forsberg@scandichotels.com

12 12 SJF-Aktuellt 12/2008 Från förbundsstyrelsen Från förbundsstyrelsemötet i Borås den 31 oktober Översyn av tävlingsavtal Det är angeläget att ta i bruk en ny version av tävlingsavtalet, som ska användas för alla SM-tävlingar och JSWOP/SWOP. Juridiska gruppen arbetar med detta. Idrottslyftet Förbundsstyrelsen sköt upp beslut rörande Idrottslyftet till telefonmöte som hölls den 10 november varvid 14 ansökningar behandlades omfattande c:a 1 miljon kronor. Teknikträning och -utbildning Frågor har kommit om något liknande tidigare Blockträning kommer att återupptas i förbundets regi. UBK:s ordförande får uppdraget att utreda detta. Avtal med SCS Avtalet med Sport Campus Sweden i Haninge ska förnyas. Kontaktperson är PS och stödperson är förbundskapten Robert Eriksson. IJF-kongressen i Bankok Ordföranden rapporterade från IJF:s extrakongress om att man gjort en ändring i domarreglerna. Koka kommer att tas bort. Förslaget med endast en domare på mattan har dragits tillbaka. Kongresens syfte var att besluta om stadgeändringar och att förrätta val. Om detta kan man läsa på Annonser i SJF-Aktuellt Tankar om betalannonser i SJF- Aktuellt har kommit upp. AT fick i uppdrag att ta fram standardformat och pris. Uppdatering av hemsidan AT har gjort en grundlig översyn av förbundets hemsida. Ett dokument innehållande 38 korrigeringspunkter har överlämnats till webmaster för åtgärd. Distrikt- och kommittéordförandekonferensen Konferensen för distrikt- och kommittéordförande kommer att hållas i Linköping den 31 januari 2009 alternativt den 7 februari. Förstärkt försäkringsskydd Frågan om förstärkt försäkringsskydd för landslagsaktiva och JGelever är aktuell. PS och AN hanterar frågan. Nästa fs-möte Nästa möte kommer att hållas den 6 december i samband med Veteran-SM i Västerås. UTBILDNING Den november kommer de första Klubbtränarutbildningarna att hållas på två platser i landet, Ängelholm och Södertälje. Hjälptränarutbildningen enligt det nya utbildningssystyemet har också börjat hållas, bland annat i Stenungsund den 22 november. Material finns till denna utbildning. Innan det finns på hemsidan kan man kontakta UBK:s ordförande Carin Hamnlund Fritzell carin.hamnlund@judo.se för att få materialet och råd om hur det används. Försäljning av förbundsmaterial Mobil försäljning Förbundets kanslist, Karin Ohlsson tog med sig ett förråd av förbundsmaterial till försäljning vid SWOP:en i Borås i början av november. Försäljningen gick strålande, men många kände inte till vilka saker förbundet säljer. Inom kort kommer två försäljningsblad (här t. h.) att läggas ut på hemsidan.

Stockholms Judoförbund informerar

Stockholms Judoförbund informerar Stockholms Judoförbund informerar Gör som Ekerö JK Den 10 januari kommer Ekerö JK att ha ett arbetsseminarium med sin klubbstyrelse då man går igenom Stockholms Judoförbunds nya Mål och visionen 2015,

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Anders Frick är ny generalsekreterare vid Svenska Judoförbundet från den 1 maj. EM i Lissabon

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Anders Frick är ny generalsekreterare vid Svenska Judoförbundet från den 1 maj. EM i Lissabon SJF - Aktuellt Nr 4, 27 april 2008 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Anders Frick är ny generalsekreterare vid Svenska Judoförbundet från den 1 maj Foto: Alf Tornberg Ny GS & katakurs Sidan 2 EM i Lissabon

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Otto Szavuly (t.h.) utför en ko-soto-gari på Robin Nicklasson vid Jinkei Cup i Göteborg

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Otto Szavuly (t.h.) utför en ko-soto-gari på Robin Nicklasson vid Jinkei Cup i Göteborg SJF - Aktuellt Nr 7, 20 maj 2008 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Otto Szavuly (t.h.) utför en ko-soto-gari på Robin Nicklasson vid Jinkei Cup i Göteborg Foto: Alf Tornberg JK Jinkei arrangerade tekniktävling

Läs mer

Svenska Judoförbundet gratulerar Karl Wöst på 70 årsdagen Kalle är en av svensk judos största profiler som startade med judo redan på 50-talet, han har varit ordförande i flera omgångar för Svenska Judoförbundet.

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Förbundskassören Kent Andersson redovisade SJF:s ekonomi på årsmötet.

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Förbundskassören Kent Andersson redovisade SJF:s ekonomi på årsmötet. SJF - Aktuellt Nr 3, 21 mars 2008 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Förbundskassören Kent Andersson redovisade SJF:s ekonomi på årsmötet. Foto: Alf Tornberg Årsmötet 2008 Sidan 2 och 3 Zongraderingar Sidan

Läs mer

Stockholms Judoförbund informerar Infobrev

Stockholms Judoförbund informerar Infobrev Stockholms Judoförbund informerar Infobrev 2 2018 Sätt upp eller maila ut Stockholms judoförbund har under det senaste året givit ut infoblad som detta för att informera om händelser och viktiga meddelanden

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Klubbtränarutbildning i Kristianstad. Sidan 5

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Klubbtränarutbildning i Kristianstad. Sidan 5 SJF - Aktuellt Nr 6, 20 mars 2007 Redaktör: alf.tornberg@judo.se John Halland motionerar vid förbundets årsmöte. Foto: Alf Tornberg Årsmötet den 18 mars Sidorna 2 & 3 Klubbtränarutbildning i Kristianstad

Läs mer

Svenska Judoförbundet Förbundsstyrelsen

Svenska Judoförbundet Förbundsstyrelsen Svenska Judoförbundet Förbundsstyrelsen Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 13/09 del 1 den 25 September 2009 i Stockholm, Riksdagen :Tid: kl 18.00-22.30 Närvarande: Ordföranden Kent Härstedt

Läs mer

Stockholms Judoförbund informerar Infobrev

Stockholms Judoförbund informerar Infobrev Stockholms Judoförbund informerar Infobrev 1-2 2017 Sätt upp eller maila ut Stockholms judoförbund har under det senaste året givit ut infoblad som detta för att informera om händelser och viktiga meddelanden

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Veteran-EM-laget som blev historiskt. Foto: Ronny Gustafsson. Kata World Cup i Paris Sidan 2-3 Sidan 3

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Veteran-EM-laget som blev historiskt. Foto: Ronny Gustafsson. Kata World Cup i Paris Sidan 2-3 Sidan 3 SJF - Aktuellt Nr 13, 1 december 2008 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Historisk bronsmedalj Historiskt EM-brons till Sverige Veteran-EM-laget som blev historiskt. Foto: Ronny Gustafsson Första Hjälptränarutbildningen

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Korpehôla Judoklubb

Verksamhetsberättelse 2014 Korpehôla Judoklubb Verksamhetsberättelse 2014 Korpehôla Judoklubb Ännu ett träningsår är till ända. Ett år fyllt av många träningspass där flera medlemmar har utvecklat sin personliga judo. Året har gett möjlighet att se

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Svenska Judoförbundet Protokoll FS-möte nr 11/09 Datum: 2009-06-13 Tid: 10.00 18.00 Plats: Idrottens Hus, Helsingborg Närvarande: Kent Härstedt, ordförande (KH), Alf Tornberg, vice ordförande (AF), Peo

Läs mer

Detta är dagens deltagare från Bk Bryggan. En trupp som består av 15 st vältränade atleter under ledning av Dannä, Ulf och Ghasem.

Detta är dagens deltagare från Bk Bryggan. En trupp som består av 15 st vältränade atleter under ledning av Dannä, Ulf och Ghasem. Geråscupen 2010 Denna strålande höstdag 9 oktober drog våra brottare österut för ännu en kamp i den ädla sporten brottning. Vi möttes några timmar efter skymningen vid Geråshallen. Solen sken som den bästa

Läs mer

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 7/06 den 7 oktober 2006 i Frövi.

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 7/06 den 7 oktober 2006 i Frövi. Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 7/06 den 7 oktober 2006 i Frövi. Mötet startade 12.00 Närvarande FS: Johnny Kullenberg, JK (mötesordförande), Alf Tornberg, AT, Barbro Carlsson, BC, Kent

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2004

Verksamhetsberättelse år 2004 Verksamhetsberättelse år 2004 År 2004 var ett händelserikt år för Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion regionalt, nationellt och internationellt. Styrelse ITF sektionens styrelse för år 2004 hade följande

Läs mer

Till Svenska Judoförbundet. Halvårsrapport från Stockholm Judoförbund.

Till Svenska Judoförbundet. Halvårsrapport från Stockholm Judoförbund. 1 2014-08-12 Till Svenska Judoförbundet Halvårsrapport från Stockholm Judoförbund. Arbetet med Svensk Judos Mål och visionsarbete 2020. Under våren reviderade styrelsen för Stockholms Judoförbund distriktets

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll från SJF:s årsmöte 2011 Datum: Söndagen 13 mars 2011, kl 11.00-14.20 Plats: Ibis Hotell, Stadiongatan 21, Malmö. Inledning SJF:s förbundsordförande Kent Härstedt hälsade samtliga hjärtligt välkomna

Läs mer

Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / april 2017

Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / april 2017 www.itfsverige.se Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / 20-23 april 2017 Söndag 23 april kl. 17.45 Landslagstränare Arto Alahäivälä rapporterar från dagens tävlingar: Bloggen uppdateras av: Petra Dydiszko

Läs mer

NYHETSBLAD. Västernorrlands Parasportförbunds. Parahockey med Permobil

NYHETSBLAD. Västernorrlands Parasportförbunds. Parahockey med Permobil NYHETSBLAD Västernorrlands Parasportförbund Parahockey med Permobil Måndagen den 18 februari var det dags för Permobil att prova på parahockey i NHK arena. Permobil hade vunnit en budgivning som musikhjälpen

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Lillemor Jensen och Caroline Johansson klarade båda 1 Dan.

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Lillemor Jensen och Caroline Johansson klarade båda 1 Dan. SJF - Aktuellt Nr 1, 10 mars 2010 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Riksgradering Lillemor Jensen och Caroline Johansson klarade båda 1 Dan. Foto: Alf Tornberg Riksgradering i Borås JSM i Sundsvall Sidan

Läs mer

Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010

Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010 Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010 Text: Swavek Dydiszko Foto: Swavek Dydiszko, Jerzy Jedut, Katarzyna Rozwodowska Det 25:e senior och 16:e junior Europamästerskapen i Taekwon-Do ITF

Läs mer

Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen

Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen Verksamhetsberättelse år 2003 Januari Annonsprojekt På initiativ av ITF sektionens styrelse inleddes ett annonsprojekt för sektionens klubbar i tidningen Fighter

Läs mer

Öka antalet medlemmar Vinna internationella medaljer Genomföra nationella och internationella tävlingar

Öka antalet medlemmar Vinna internationella medaljer Genomföra nationella och internationella tävlingar Stockholm i mars 2015 Stockholms Judoförbunds vision Stockholms Judoförbund (StJF) är ett distriktsförbund i Sverige, anslutet till Svenska Judoförbundet (SJF). StJF är ett organ för anslutna judoklubbar

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Europamästare Marcus Nyman. samlar OS-poäng. Sveriges förste europamästare i judo, Marcus Nyman

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Europamästare Marcus Nyman. samlar OS-poäng. Sveriges förste europamästare i judo, Marcus Nyman SJF - Aktuellt Nr 2, 25 maj 2010 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Europamästare Marcus Nyman samlar OS-poäng Sveriges förste europamästare i judo, Marcus Nyman Foto: Nikos Iliadis Marcus Nyman plockar OS-poäng

Läs mer

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland Grimmen 2011 Vänorts besök och Judo tävling Tyskland 2-4 December 2011 Grimmen 2011, Sida!1 Nya vänner i Grimmen! Vänortsbesök Tidigt i våras damp det ner ett mail ifrån en Ralf Päplow ifrån Judoklubben

Läs mer

Europamästerskapen Glasgow, Skottland / oktober 2015

Europamästerskapen Glasgow, Skottland / oktober 2015 www.itfsverige.se Europamästerskapen Glasgow, Skottland / 22-25 oktober 2015 Bloggen skrivs av: Petra Dydiszko Söndag 25 oktober kl. 19.20 "Äntligen kom den efterlängtade medaljen. Damlaget kämpade stenhårt

Läs mer

NYHETSBREV EN FANTASTISK START FÖR TEAM CONTEST VAD HAR TEAM CONTEST FÖR VISION OCH SYFTE?

NYHETSBREV EN FANTASTISK START FÖR TEAM CONTEST VAD HAR TEAM CONTEST FÖR VISION OCH SYFTE? NYHETSBREV ÅRG ÅNG 1, NUM ME R 1 2012-01-12 I DET HÄR NUMRET: PRESENTATION AV TEAM CONTEST MARCUS NYMAN 3 2 EN FANTASTISK START FÖR TEAM CONTEST Team Contest har redan i starten av sitt andra verksamhetsår

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 1 Funktionärer 2011 Styrelsen för IK Södra 2011 Ordförande: Gustav Fagerberg Kassör: Tommy Engström Vice ordförande: Björn Nyberg Sekreterare: Marcus Elfver Ledamot: Ann Löf

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll för Svenska Judoförbundets möte nr 7, 2014 Datum och tid: Deltagare: Adjungerade: Anmält förhinder: Lördag 2014-05- 23, kl. 16.30 19.53, Viking Line Alf Tornberg (Ordförande), AT Kristiina Pekkola

Läs mer

Svenska Brottningsförbundet Swedish Wrestling Federation

Svenska Brottningsförbundet Swedish Wrestling Federation Svenska Brottningsförbundet Swedish Wrestling Federation Fédération Suédoise de Lutte Rapport från Fristilslandslaget tävling och träningsläger i Järvenpää Finland. Fredagen den 14 juni reste fristilslandslaget

Läs mer

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 5/06 den 21 juni 2006 via konferenstelefon.

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 5/06 den 21 juni 2006 via konferenstelefon. Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 5/06 den 21 juni 2006 via konferenstelefon. Mötet startade 19.00 Närvarande FS: Johnny Kullenberg, JK (mötesordförande), Barbro Carlsson, BC, Alf Tornberg,

Läs mer

Stockholms Judoförbund informerar Infobrev

Stockholms Judoförbund informerar Infobrev Stockholms Judoförbund informerar Infobrev 1 2018 Sätt upp eller maila ut Det är viktigt att detta infoblad sätts upp i dojon alternativt sänds ut till medlemmarna i din klubb. Styrelsen för Stockholm

Läs mer

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 8/06 den 11 december 2006. Mötet hålls via konferenstelefon med start kl. 20.00

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 8/06 den 11 december 2006. Mötet hålls via konferenstelefon med start kl. 20.00 Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 8/06 den 11 december 2006. Mötet hålls via konferenstelefon med start kl. 20.00 Närvarande FS: Johnny Kullenberg, JK (mötesordförande), Alf Tornberg, AT,

Läs mer

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 6/06 den 12 augusti 2006 på Dalsjö.

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 6/06 den 12 augusti 2006 på Dalsjö. Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 6/06 den 12 augusti 2006 på Dalsjö. Mötet startade 13.00 Närvarande FS: Johnny Kullenberg, JK (mötesordförande), Barbro Carlsson, BC, Kent Andersson, KA,

Läs mer

Verksamhetsberättelse Götalands Dartförbunds 2016/2017

Verksamhetsberättelse Götalands Dartförbunds 2016/2017 Ordförande: Styrelsen under detta år är Ordf Stefan Petersson, Vice ordf Thomas Kallin, Kassör Evis Furuskog, Sekr Maria Rydell, Ledamot TK Pontus Danielsson, Ledamot SK Björn Isacsson, Ledamot JK Petra

Läs mer

SJF - Aktuellt. Nr 4, 20 mars Årsmöte med förnyelse Sidan 3-4. Utmärkelser och avtackningar Sidan 5. Tournoi de Sens 2009 Sidan 6-7

SJF - Aktuellt. Nr 4, 20 mars Årsmöte med förnyelse Sidan 3-4. Utmärkelser och avtackningar Sidan 5. Tournoi de Sens 2009 Sidan 6-7 SJF - Aktuellt Nr 4, 20 mars 2009 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Kent Härstedt - ny ordförande för SJF Foto: Alf Tornberg Marcus Nyman - guld på Tournoi de Sens Foto: Jakob Reinius Rivstart för nye ordföranden

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Christoffer Johansson. Inte bara EM-klass i judo utan nu även i grillning. Katakurs i Borås Sidan 4

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Christoffer Johansson. Inte bara EM-klass i judo utan nu även i grillning. Katakurs i Borås Sidan 4 SJF - Aktuellt Nr 6, 16 maj 2008 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Christoffer Johansson. Inte bara EM-klass i judo utan nu även i grillning. Foto: Alf Tornberg Judofest i Frövi Sidan 2 och 3 Vill öka tävlandet

Läs mer

Inför Svenska Judoförbundets (SJF) årsmötet 2009

Inför Svenska Judoförbundets (SJF) årsmötet 2009 Inför Svenska Judoförbundets (SJF) årsmötet 2009 De senaste årens möten har framför allt behandlat en rad motioner men det har även varit flera försök att förändra nuvarande förbundsstyrelse. Dock har

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll vid Svenska Judoförbundets FS-möte nr 8, 2014 Datum och tid: Måndag 2014-06- 16, kl 19.00-20.45 Deltagare: Ordförande: Alf Tornberg AT v. ordförande Kristiina Pekkola KP Kassör: Kent M Andersson

Läs mer

info Vägen till St. Petersburg Ledare: Nyhetsblad från Riksdomarkommittén Sommar 2014

info Vägen till St. Petersburg Ledare: Nyhetsblad från Riksdomarkommittén Sommar 2014 RDK Nyhetsblad från Riksdomarkommittén Sommar 2014 info Joakim Lindberg dömer tillsammans med sin mentor Dick D. Johansson på Irish Open 2006 Ledare: Vägen till St. Petersburg Resan mot St Petersburg började

Läs mer

Hannes Holmberg. Tf. Ordförande

Hannes Holmberg. Tf. Ordförande Verksamhetsberättelse 2018 Inledande ord 2018 var ett år av förändring för Nyköpings basket. Det var en stor utmaning för föreningen, som tappade många av de basketsjälar som varit viktiga i att driva

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet KALLELSE TILL ÅRSMÖTE SMÅLANDS JUDOFÖRBUND När: Söndagen den 3 mars 2013 Kl 11:30, Västbo Judoklubbs dojo, Ringvägen 7, 33236 Gislaved Föredragslista för Smålands judoförbunds årsmöte 2013-03-03 1 Mötet

Läs mer

MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31

MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31 MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31 STYRELSEN har under verksamhetsåret haft följande sammansättning: Ronnie Rosberg. Ordförande Klara Svensson. Sekreterare Thomas Lundin.

Läs mer

SJF - Aktuellt. Martin Pacek. Veckans judoka i Europa! GULD på SWOP. Nr 11, 15 november 2009. Martin Pacek stark guldmedaljör i Swedish Judo Open.

SJF - Aktuellt. Martin Pacek. Veckans judoka i Europa! GULD på SWOP. Nr 11, 15 november 2009. Martin Pacek stark guldmedaljör i Swedish Judo Open. SJF - Aktuellt Nr 11, 15 november 2009 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Veckans judoka i Europa! Martin Pacek GULD på SWOP Martin Pacek stark guldmedaljör i Swedish Judo Open. Foto: Alf Tornberg SWOP i Borås

Läs mer

MARCUS NYMAN. Världscupvinst i Düsseldorf. Business. Nya J4L-events. Europacupen. Brons i Havanna

MARCUS NYMAN. Världscupvinst i Düsseldorf. Business. Nya J4L-events. Europacupen. Brons i Havanna MARCUS NYMAN Världscupvinst i Düsseldorf Business Brons i Havanna Mia Hermansson inledde OS-året 2016 med en bronsmedalj på Grand Prix i Havanna Europacupen Sportsliga framgångar för svenska juniorer på

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Alla deltagare i U9, U11, U13 och U15 ska väga in i judobyxor och t-shirt och ska klara vikten med kläderna på. Inga avdrag görs.

Alla deltagare i U9, U11, U13 och U15 ska väga in i judobyxor och t-shirt och ska klara vikten med kläderna på. Inga avdrag görs. Inbjudan till Södra Judo Open 2 och JUDO4LIFE WEEKEND TÄVLING: LÖRDAG 21 APRIL 2018 i HANINGE Tävlingsplats: Torvalla Sporthall i Haninge, strax söder om Stockholm. Dalarövägen 66. Invägning: Fredag 20/4:

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll vid Svenska Judoförbundets FS-möte nr 12, 2014 Datum och tid: Lördag 2014-11- 22, kl 11.00 16.32 På Idrottens Hus, Uppsala Deltagare: Ordförande: Alf Tornberg AT V. ordförande Kristiina Pekkola

Läs mer

Svenska Taekwondoförbundet / ITF Sektionen

Svenska Taekwondoförbundet / ITF Sektionen JANUARI Svenska Taekwondoförbundet / ITF Sektionen Verksamhetsberättelse år 2002 Preliminär landslagsuttagning 26/1 gjordes den sista av de tre preliminära landslagsuttagningarna. Denna gång var det Uppsala

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Lindome judoklubb. Verksamhetsåret 2009

Verksamhetsberättelse för Lindome judoklubb. Verksamhetsåret 2009 Verksamhetsberättelse för Lindome judoklubb Verksamhetsåret 2009 Innehållsförteckning: 1. Styrelsens sammansättning 2. Medlemmar 3. Distriktsrepresentation 4. Lokaler 5. Träningsaktivitet 6. Gympingverksamhet

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Svenska Judoförbundet Förbundsstyrelsemöte 31 oktober 2008 i Borås, start 18.00 Närvarande: Johnny Kullenberg (JK), Alf Tornberg (AT), Kent Andersson (KA), Agneta Nyman (AN), Peter Syven (PS), Driton Osmani

Läs mer

Svenska Judoförbundet Valberedningen 2016-01-30

Svenska Judoförbundet Valberedningen 2016-01-30 Inför årsmötet i Svenska Judoförbundet den 5 mars 2016 Valberedningen har under året följt styrelsens arbete och har haft kontakt vid flera tillfällen med de olika styrelsemedlemmarna. Vår bedömning är

Läs mer

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 5/05 den 1 juli 2005 på Dalsjö.

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 5/05 den 1 juli 2005 på Dalsjö. Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 5/05 den 1 juli 2005 på Dalsjö. Mötet startade 17.00 Närvarande FS: Johnny Kullenberg, JK (mötesordförande), Kent Andersson, KA, Barbro Carlsson, BC, Ingela

Läs mer

Verksamhetsberättelse för. Epic Training Center

Verksamhetsberättelse för. Epic Training Center Verksamhetsberättelse för Epic Training Center 2011 Styrelsen Styrelsen har bestått under verksamhetsåret av följande personer: Ordförande: Per Hellqvist V. ordf: Ulf Säreborn t om 25/5 Peter Lenberg from

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2011

Verksamhetsberättelse år 2011 Verksamhetsberättelse år 2011 Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion Styrelse ITF sektionen ITF sektionens styrelse för år 2011 hade följande sammansättning: Ordförande Vice Ordförande Sekreterare Kassör

Läs mer

5. Val av två justerare Mikael Messing och Niclas Wattman valdes att justera dagens protokoll.

5. Val av två justerare Mikael Messing och Niclas Wattman valdes att justera dagens protokoll. PROTOKOLL ISMÖTE Mötesdata: Tid: 2017-04-29, kl. 13:00 15.40 Plats: Scandic Nord, Sundsvall. 1. Mötets öppnande. Tony Olsson öppnade mötet och hälsade alla välkomna till Sundsvall. 2. Dagordning Dagordningen

Läs mer

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 5 den 22 augusti 2003 på SJF s kansli i Malmö.

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 5 den 22 augusti 2003 på SJF s kansli i Malmö. Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 5 den 22 augusti 2003 på SJF s kansli i Malmö. Mötet varade 18.30 23.00 Närvarande FS: Johnny Kullenberg, JK (mötesordförande), Christer Löfgren, CL Maria

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse 1 Verksamhetsberättelse 2006 2 Funktionärer 2006 Styrelse Gustav Fagerberg, Ordförande Marcus Elfver, Vice ordförande Åsa Pettersson, Sekreterare Christer Cederborg, Ledamot Lars Andersson, Kassör Björn

Läs mer

Vägen till Landslaget

Vägen till Landslaget Svenska Judoförbundet Landslaget Vägen till Landslaget Uttagning riktlinjer för svenska Judoförbundets utvecklingstrupper Utvecklingstrupp Utvecklingstruppen är en del i Svenska judoförbundets landslagsprogram

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 Korpehôla Judoklubb

Verksamhetsberättelse 2015 Korpehôla Judoklubb Verksamhetsberättelse 2015 Korpehôla Judoklubb Ännu ett träningsår är till ända. Ett år fyllt av många träningspass där flera medlemmar har utvecklat sin personliga judo. Året har gett möjlighet att se

Läs mer

1. FORMALIA. BC informerade även att det nätverk inom RF som hon är projektledare för kommer att ha ett möte i augusti.

1. FORMALIA. BC informerade även att det nätverk inom RF som hon är projektledare för kommer att ha ett möte i augusti. Protokoll från Svenska Judoförbundet FS-möte nr 5 påbörjat den 16-17 juni 2007 i Borås, på Hotel Scandic Plaza, och avslutat vid telefonmöte den 20 juni 2007 Tider : kl 13-16.45 den 16 juni, kl 9-13 den

Läs mer

Södermanlands Parasportförbund tillsammans med föreningar Friidrotten 7 oktober Rullstolsinnebandy oktober El-hockey 6 oktober

Södermanlands Parasportförbund tillsammans med föreningar Friidrotten 7 oktober Rullstolsinnebandy oktober El-hockey 6 oktober Södermanlands Parasportförbund tillsammans med föreningar arrangerar Tunaspelen för paraidrottare den 6 7 och 13 14 oktober Eskilstuna. Det här är en tävling som lockar många deltagare ifrån stor del av

Läs mer

Svenska Judoförbundet Verksamhetsmål och handlingsplan 2015-2017

Svenska Judoförbundet Verksamhetsmål och handlingsplan 2015-2017 Svenska Judoförbundet Verksamhetsmål och handlingsplan 2015-2017 2015-03-12 Alf Tornberg Vår vision 2020 20 000 2 000 200 20 2 medlemmar fler kvinnor klubbar riksutbildningar OS-medaljer Våra verksamhetsmål

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet -2015 Innehåll Svenska Cheerleadingförbundet -2015... 2 Mission... 2 Vision... 2 Organisation... 2 Kommittéer och utskott... 2 Mästerskap och tävlingar...

Läs mer

Redaktör:

Redaktör: SJF - Aktuellt Nr 16, 24 oktober 2007 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Eleven Maria Bäfver får instruktioner av tränaren Ebba Wallhult om rätt grepp på uke Nadja Sjöström. Aspiranttränarutbildning i Nässjö

Läs mer

Europamästerskap 2006

Europamästerskap 2006 Europamästerskap 2006 Constanta, Rumänien 12-14 maj 2006 Av: Swavek Dydiszko landslagstränare och coach Den svenska truppen till EM 2006. Stående från vänster: Örjan Eriksson (domare), Robert Andersson

Läs mer

ISRACING-MÖTE I Östersund 2004-04-17

ISRACING-MÖTE I Östersund 2004-04-17 ISRACING-MÖTE I Östersund 2004-04-17 Närvarande: Se sid 4 1. Mötets öppnande Lukas hälsade alla välkomna och öppnande mötet. Sverker Olsson Ordförande i hälsade även han välkommen och berättar lite om

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VÅREN 2016 Vilken vår vi haft. Rättare sagt hela säsongen har varit helt fantastisk. Vi stod som segrare i båda våra serier. Vi har nått alla våra mål. Vi

Läs mer

Artrapport IAIDO nov 2016

Artrapport IAIDO nov 2016 Artrapport IAIDO nov 2016 EM 2016 landslaget EM startade med ett seminarie under torsdagen där ZKNR delegationen i form av Mr. Takashige Yamazaki Mr. Teruo Mitani Mr. Hachiro Nakano Iaido Hanshi 8. Dan

Läs mer

Månadsbrev - Järfälla konstsim

Månadsbrev - Järfälla konstsim Månadsbrev - Järfälla konstsim JUNI Sommaruppvisning Junior SM & SM Junior EM Månadsbrev Vårterminen har lidit mot sitt slut och det är nu äntligen dags för sommar! Vi hoppas att alla har haft en härlig

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll vid Svenska Judoförbundets FS-möte nr 3, 2014 Datum och tid: Fredag 2014-03- 07, kl 18.00 21.02 på Hotell Scandic Crown, Göteborg. Deltagare: Ordförande: Alf Tornberg AT V. ordförande Kristiina

Läs mer

MARTIN PACEK. på toppen av pallen i Tbilisi. Business. Två finaler i rad. Årets klubb Riksfortbildning. Michail Tonkonogi, professor,

MARTIN PACEK. på toppen av pallen i Tbilisi. Business. Två finaler i rad. Årets klubb Riksfortbildning. Michail Tonkonogi, professor, MARTIN PACEK på toppen av pallen i Tbilisi Business Två finaler i rad Marcus Nyman nådde till final i Tbilisi, precis som i Düsseldorf, men fick nöja sig med silver. Årets klubb 2015 Wemmenhögs Budoklubb

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 15, 2011 Datum: 2011-11-12 Tid: Plats: Lördag kl 09.00-12.00 verksamhetsplanering & vision. 12.30-17.20 FS-möte. Scandic Hotel Grand Central, Kungsgatan

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Grand Slam och World Cup Sidan 2-3

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Grand Slam och World Cup Sidan 2-3 SJF - Aktuellt Nr 3, 19 februari 2009 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Kraft, fart och kontroll! Kim Capretti på väg mot ipponseger över Olle Dvärby Foto: Alf Tornberg Junior-SM i Saltsjö-Boo Ordförandekonferensen

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Veteranvärldsmästare. Eva Johansson, Johan Thörsman och Carin F Hamnlund. Foto: Dick D. Johansson

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Veteranvärldsmästare. Eva Johansson, Johan Thörsman och Carin F Hamnlund. Foto: Dick D. Johansson SJF - Aktuellt Nr 7, 10 juni 2009, version 2 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Tre nya världsmästare Veteranvärldsmästare. Eva Johansson, Johan Thörsman och Carin F Hamnlund. Foto: Dick D. Johansson En mäktig

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 Funktionärer 2008 Styrelsen för IK Södra 2008 Ordförande, Gustav Fagerberg Kassör, Tommy Engstöm Sekreterare, Adolfo Tijero Vice ordförande, Björn Nyberg Vice kassör, Jan Köhler

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 17, 2013 Datum och tid: Torsdag 2013-12- 19, kl 19.00 21.00 Deltagare: Ordförande: Alf Tornberg AT Kassör: Kent M Andersson KA Ledamöter: Johnnie Daniels

Läs mer

Vision & Mål Riksveterankommittén 2014-2020. Idrott hela livet

Vision & Mål Riksveterankommittén 2014-2020. Idrott hela livet Vision & Mål Riksveterankommittén 2014-2020 Idrott hela livet 1 Introduktion Detta dokument beskriver Riksveterankommitténs mål och vision för verksamheten 2014-2020 samt aktiviteter för att nå dit. Vi

Läs mer

Artrapport IAIDO Feb 2016

Artrapport IAIDO Feb 2016 Artrapport IAIDO Feb 2016 EM 2016 Se kalendern SM 2016 Snart dags för SM i Stockholm (Konradsbergs Idrottshall) https://www.facebook.com/events/1662089224052424/ Nordic iaido open 2016 Resan började under

Läs mer

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta Efter en härlig träningsrunda, Pepparkaksrunda, av Olle Smitt bjöds det på god lunch och sedan

Läs mer

DET HÄR ÄR VI: ÖMK Rundbana Box 213 Orgnr. 889601-5487 891 25 Örnsköldsvik BG: 5533-1037

DET HÄR ÄR VI: ÖMK Rundbana Box 213 Orgnr. 889601-5487 891 25 Örnsköldsvik BG: 5533-1037 DET HÄR ÄR VI: Örnsköldsviks Motor Klubb (ÖMK) är en förening med gamla anor. Isracingen kom till Örnsköldsvik i slutet av 30-talet, sedan dess har det funnits aktiva tävlingsförare i trakten. 1968 presenterade

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 10, 2011 Datum: 2011-08-02 och 2011-08-04 Tid: Tisdag 2 augusti kl 19.00-20.45 fram till pkt C6, därefter ajournerades mötet till torsdag 4 augusti kl 19.00-20.30.

Läs mer

TeamGym inom UEG. Per Sjöstrand ledamot Technical Committee TeamGym UEG. UEG = Union Européenne de Gymnastique

TeamGym inom UEG. Per Sjöstrand ledamot Technical Committee TeamGym UEG. UEG = Union Européenne de Gymnastique TeamGym inom UEG Per Sjöstrand ledamot Technical Committee TeamGym UEG UEG = Union Européenne de Gymnastique Agenda Utvecklingen i Europa Truppkommittén i UEG (TC-TG) Fokusområden Vad är på gång? Frågor

Läs mer

World Cup Montego Bay, Jamaica / 26-30 augusti 2014

World Cup Montego Bay, Jamaica / 26-30 augusti 2014 World Cup Montego Bay, Jamaica / 26-30 augusti 2014 www.itfsverige.se 2014-08-31 Nu är ITF:s World Cup avslutad. Det blev ett riktigt medaljregn över de svenska deltagarna vilket gjorde att Sverige slutligen

Läs mer

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 4/05 den 22 april 2005 på Scandic Hotell i Mölndal.

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 4/05 den 22 april 2005 på Scandic Hotell i Mölndal. Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 4/05 den 22 april 2005 på Scandic Hotell i Mölndal. Mötet startade 19.00 Närvarande FS: Johnny Kullenberg, JK (mötesordförande), Kent Andersson, KA, Barbro

Läs mer

Trollbäckens IP den 4 maj, Månadsbrev maj, 2017

Trollbäckens IP den 4 maj, Månadsbrev maj, 2017 Trollbäckens IP den 4 maj, 2017 Månadsbrev maj, 2017 Äntligen känns det som om sommaren är i antågande, åtminstone de senaste dagarna. Jag är full av optimism inför framtiden och något säger mig att den

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. SJF-Aktuellt är ett nyhetsblad som ges ut av Svenska Judoförbundet i form av en pdf-fil på förbundets webbplats

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. SJF-Aktuellt är ett nyhetsblad som ges ut av Svenska Judoförbundet i form av en pdf-fil på förbundets webbplats SJF - Aktuellt Nr 2, 10 augusti 2011 Redaktör: alf.tornberg@judo.se SJF-Aktuellt är ett nyhetsblad som ges ut av Svenska Judoförbundet i form av en pdf-fil på förbundets webbplats Bo Borg under veteran-vm

Läs mer

NYHETSBLAD. Västernorrlands Parasportförbund (VPSF) Föreningsbesök. Nyhetsbladet Nyhetsbladet har som målsättning. Årgång 2017, utgåva 2

NYHETSBLAD. Västernorrlands Parasportförbund (VPSF) Föreningsbesök. Nyhetsbladet Nyhetsbladet har som målsättning. Årgång 2017, utgåva 2 NYHETSBLAD Västernorrlands Parasportförbund (VPSF) Föreningsbesök Den 20 februari var det dags för Västernorrlands Parasportförbund tillsammans med SISU Idrottsutbildarna att besöka föreningen Sollefteå

Läs mer

SJF - Aktuellt. Nr 10, 23 sept 2009

SJF - Aktuellt. Nr 10, 23 sept 2009 SJF - Aktuellt Nr 10, 23 sept 2009 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Överst: Marcus Nyman överst på prispallen i junior-em i Yerevan Foto: Jakob Reinius Nederst: Mattias Miletic 1 Dan/ Bruno Miletic 3 Dan

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Mikael Schander Ann Berglund Birgitta Dignell Björn Johansson (vice ordf.)

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 1 (7) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 4 2013 2013-04-24 (19.00-21.30) Telefon Deltagare SVEMO Fredrik Hansson Patrik Marklund Rikard Sthillert Anja Rauch Sammankallande Ledamot Ledamot Koordinator Gäster

Läs mer

1(5) Verksamhets- berättelse

1(5) Verksamhets- berättelse 1(5) Verksamhets- berättelse 2014 SUNDSVALL ORTVIKENS BÅGSKYTTEKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 Styrelsen 2014 2(5) Ordförande Rune Andersson Vice ordf. Erik Peräinen (avgick på egen begäran hösten

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Funktionärer 2014 Styrelsen för IK Södra 2014 Ordförande: Tommy Engström Kassör: Björn Nyberg Vice ordförande och sekreterare: Karin Strömqvist Bååthe Ledamot: Christer Cederborg

Läs mer

Protokoll årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) 2013

Protokoll årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) 2013 Protokoll årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) 2013 Plats: Dojon, Stationsvägen 9F Tid: 21 mars 2013, kl 19.00 Protokoll ÅRSMÖTE SHKK 2013 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Val av

Läs mer

Ordförande har ordet. Hej alla Finnjolleseglare i Sverige!

Ordförande har ordet. Hej alla Finnjolleseglare i Sverige! Ordförande har ordet Hej alla Finnjolleseglare i Sverige! Foto: Tonny Nyrén Vintern är nu här med is, snö och kyla! Hoppas att allt är bra med er alla? Vi är nu inne i december och vintern omöjliggör segling

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Linköping Judo 2017 Januari 2018 Linköping Judo en klubb för alla! Linköping Judo har under året haft cirka 300 unika medlemmar som tränat under drygt 20 pass per vecka under terminstiderna

Läs mer

Datum och tid 2014-10-06 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna. ordförande

Datum och tid 2014-10-06 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna. ordförande Sida 1 (1) Möte Styrelsemöte 5/2014 (548) Datum och tid 2014-10-06 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna Plats Deltagare Lennart Brattgård Birgitta Billstam Leif Carlsson Urban Frej Lars

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE GÄVLE JUDO CLUB

VERKSAMHETSBERÄTTELSE GÄVLE JUDO CLUB VERKSAMHETSBERÄTTELSE GÄVLE JUDO CLUB 2003-07-01 2004-06-30 Innehållsförteckning Sammanfattning av verksamhetsåret... 3 Handikappjudon... 3 Bidragsgivare och sponsorer... 3 Styrelsen... 4 Ansvarsområden...

Läs mer

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 6/05 den 23 september 2005 på Scandic Hotel Kungens Kurva i Stockholm.

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 6/05 den 23 september 2005 på Scandic Hotel Kungens Kurva i Stockholm. Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 6/05 den 23 september 2005 på Scandic Hotel Kungens Kurva i Stockholm. Mötet startade 18.00 Närvarande FS: Johnny Kullenberg, JK (mötesordförande), Kent

Läs mer

Halvårs bokslut Vetlanda BK U07

Halvårs bokslut Vetlanda BK U07 Projektets namn: Sökande: Avtal 230 Stiftelsen Werner von Seydlitz Vetlanda BK U07 Kontaktpersoner: Daniel Gustavsson, daniel@vetlandabk.se, 070-514 55 22 Halvårs bokslut Vetlanda BK U07 Per Månson, per.manson@vetlandabk.se,

Läs mer