Distriktskansliet, Slånbärsgatan 11, Västerås, söndagen den 16 juni kl 14:00-16:00

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Distriktskansliet, Slånbärsgatan 11, Västerås, söndagen den 16 juni kl 14:00-16:00"

Transkript

1 9?KPOAMJ= /BG;9?B>B=7E <ENB &$%!$*!%* 7H=ON K?D Distriktskansliet, Slånbärsgatan 11, Västerås, söndagen den 16 juni kl 14:00-16:00 Staffan Persson, S:t Olof Hillivi Borg, Skultuna Bo Öhman, S:t Örjan Sam Johansson, Arboga Erik Torstensson, S:t Örjan Sörem Johansson, Hallstahammar Sören Svensson, Köping, Karin Wolff, Ansgars Johan Nyvaller, Ansgars Inger Ekvall, Malmaberg Rudbeckius Sassa Orebring, Konsulent Mattias Lennartsson, S:t Oloft Distriktsordförande Staffan Persson hälsade alla välkomna. Speciellt hälsades Måns Rangmar välkommen, som från och med måndag den 17 juni är chef för norra regionen. Vårens scoutverksamhet är nu över i de flesta scoutkårer och sommaren är här. Några kårer till Norge och Stavanger på storläger, flera åker till SpaceCamp på Kopparbo och en del utmanare drar till västkusten och Lägr1. Medlemsantalet i distriktet sjunker sakat vilket gör att distrikt och kårer behöver satsa på rekrytering av scouter och ledare vilket även är huvudtemat för denna kårledningsträff. Scoutkårerna behöver givetvis även behålla scouter och ledare och där är till exempel Attraktiv Scoutkår ett bra verktyg. 78".UHO! 8AGMSOAMEJC Ansvarig i styrelsen: Mattias Lennartsson, Bo Rappinger, Erika Faxén 3UCAO LV GVMAMJ= Ordet gick laget runt 9GPHOPJ= Var med på Skultunadagen med öppet hus på scoutgården. Få besökare i rätt ålder. 9+O TMF=J Generationsskifte i kåren. Saknar Bäverscouter som kan fylla på Spårarna. Har enbart en utmanarscout.,m>kc= Behöver Bäver men saknar resurser, få ledare i kårenh. Var 17 st på kanothajk! Även om kåren är liten är den större än för 10 år sedan. 9+O 6HKB Har scouter till alla avdelningar men just nu enbart 2 spårarledare till två avdelningar. Satsar på ledarrekrytering bland föräldrar. Inga äventyrare blir utmanare. 5MFGA7B@7B:F 39CHG:>FGE>?G +&& & 5K3402L3 0!DCFG-?7BF@>.I7FGA7B@7B:F9CHG"F;! %!

2 /=HHNO=D=II=M Startar Bäver till hösten. Har äventyrare som blir utmanare. Ökar bredden i kåren. 2WLEJC Har en Bäveravdelning men som inte håller till vid scoutstugan. Kan vara en orsak till att få bävrar blir spårare. Ökar på spårare och upptäckare. Troligtvis återstartar en äventyraravdelning till hösten. Har fått tillgång till marken runt Prostgården vilket ger mer och bättre ytor för aktiviteter.,jnc=mn Har scouter i alla grupper från Spårare till Utmanare. Tappar två ledare till hösten. Har tryck från barn som vill börja i scouterna. Undersöker om det går att starta en upptäckaravdelning t ill. Equmenia kär även en egen rekryteringskampanj till hösten. 8P@>A?GEPN Flyttar till Rotundaskolan den 17 juni. Mikaelikyrkan ska byggas om. Bra samarbete med skolan som kan bli givande i framtiden. Har enbart barn i de yngre åldrarna men en hel del vuxna, fokus ligger på att aktivera dessa. 5MFGA7B@7B:F 39CHG:>FGE>?G +&& & 5K3402L3 0!DCFG-?7BF@>.I7FGA7B@7B:F9CHG"F;! &!

3 8AGMSOAMEJC Tips, metoder, material m.m. inför rekrytering finns på Central rekryteringskampanj 19 aug - 22 sept Ledarrekrytering är kritisk. Viktigt att tänka på: Introducera/hälsa välkommen individuellt -GLÖMS VÄLDIGT OFTA BORT Fånga upp föräldrar snabbt, ge individuell uppmärksamhet vid första mötet. Utse fadder/mentor som ansvarar för introduktion till kåren Var tydlig med krav och förväntningar/fördelar med funktionär eller ledarroll Skapa checklista eller introduktionsplan med info till nya ledare. En del har scoutskjortor/tröjor att låna till nya ledare. 8AGMSOAMEJCNI=OAME=H Gemensam broschyr Tas fram av distriktet. Kompletteras med adresser till kårerna Häfte Redo för Livet Har tagits fram av Riks, finns på kansliet. Kompletteras med adressinfo till distriktets hemsida. Armband Fungerar bra till spårarrekrytering! Finns att hämta på kansliet Beachflaggor Distriktet har 4 st regionen har 2 st. Bokas på kansliet. Roll-up / Banner 2 st Roll-ups och 2 st banderoller finns att låna på kansliet Roll-ups fungerar bra inomhus, Beachflaggor och banderoller är bäst utomhus.,jjkjn Annons inför rekryteringsdagen den 29 augusti i Fagerstaposten, Västerås Tidning och Magazin24. Annonsen innehåller info om att scouterna börjar, Prova på-dagen samt adress till distriktets hemsida. 9GKHMAGMSOAMEJC Erfarenheter visar att skolrekrytering ger bäst utdelning i förhållande till arbetsinsats. Försök att genomföra skolrekrytering under sista veckan i augusti! Bjud in till Prova på-dagen. Använd armband och tatueringar för att elever ska komma besöket. Kansliet kan hjälpa till med att kontakta skolor och boka tider. 7MKQ= LV#@=C % NALOAI>AM Kårer på träffen som planerar genomföra Prova på-dag: Skultuna Hallstahammar S:t Olof S:t Örjan Köping Troligen kommer fler kårer att köra, de anmäler detta I så fall till kansliet Metod för Prova på-dag Ha aktiviteter som är representativa och som händer även under terminer och på läger Fånga speciellt upp föräldrar och informera/inspirera Skylta tydligt, använd banderoller eller beachflaggor Förbered tydlig information till föräldrar Informera om andra kårer om de dagar som egna kåren har inte passar 7MKQ= 7V#IWOAO Första mötet på avdelningen efter Prova på-dagen kan vara ett Prova på-möte Ha aktiviteter som är representativa och som händer även under terminer och på läger Föräldramöte på Prova på-mötet, VIKTIGT att fånga föräldrarna direkt så att de inte skaffar sig andra vanor Utbildning INTRO kan genomföras för föräldrar. Bygger på lilla foldern Redo för livet 5MFGA7B@7B:F 39CHG:>FGE>?G +&& & 5K3402L3 0!DCFG-?7BF@>.I7FGA7B@7B:F9CHG"F;!!

4 )#* NALOAI>AM Distriktet är erbjudna att ta hand om barnaktiviteter på Jädersbruksdagarna. Köpings scoutkår kommer att ha hand om ljud och konsulent är bokad. Förslag på aktiviteter Paddling i Arbogaån (S:t Örjan, S:t Olof och Skultuna har kanoter)) Kanoter: Täljning (S:t Olof har täljhästar) Livlinor Eldning Surrning Tält och vindskydd Enklare hantverk (ej kolbullar/scrabelucker, det säljs av andra) Arbetsgrupp: Konsulent (Sassa eller efterträdare) kallar till ett planeringsmöte i slutet av augusti 2KILENMAGMSOAMEJC Kompisrekrytering genomförs i november enligt koncept från Folkunga. Distriktet köper märken från Folkunga, Mer info på kårledningsträffen i september. Novembernatta som del i kompisrekrytering? -ENOMEGONIUMGA Nytt märke är på gång! Storlek ska undersökas, bredden bör motsvara nuvarande märke. ;OI=J=MA! 8KQAMN?KPO Ansvarig i styrelsen: Mattias Lennartsson, Aron Widforss -,99 DASS är distriktets arbetsutskott för Utmanarscout som bland annat genomför aktiviteter och arrangemang för distriktets utmanare. De har genomfört alla sina planerade aktiviteter under våren och är denna helg på Liseberg i Göteborg. Nya krafter behövs i gänget då en del lämnar gruppen på grund av studier på annan ort. De som vill vara med kontaktar DASS@vastmanlandscout.se ;OI=J=MHA@=MOMUBB Mattis Lennartsson kallar till en träff för Utmanarscoutledare i augusti. Prat och matlagning utlovas. 8KQAMH=C Roverlaget planerar ett läger på en helg kring höstlovet för Utmanare och Äventyrare. 5MFGA7B@7B:F 39CHG:>FGE>?G +&& & 5K3402L3 0!DCFG-?7BF@>.I7FGA7B@7B:F9CHG"F;! (!

5 Ansvarig i styrelsen: Bo Öhman, Erika Faxen 3A@=MPO>EH@JEJC En regional utbildargrupp samt en fungerande kalender för utbildningar är på gång Det pågår ett arbete på riksnivå med att förnya utbildningarna och stärka utbildningsteamen sept SCOUT Friluftsdel, Södermanland 12 oktober BAS Västmanland okt Utbildning för Utbildare, Västmanland jan Rättvikskurserna 7-9 feb (?) Knivkurs, Hökåsen 8-9 mars SCOUT Helg 1, Västmanland 5-6 april SCOUT Helg 2, Västmanland maj SCOUT Helg 3, Friluftsdel, Västmanland 11 oktober BAS Västmanland :MSCC= 4WOAJ Gemensam utbildning genomförs under hösten. Datum är inte klart. Kåren och ledare kan enskilt genomföra Trygga Möten som en webbkurs, se 8A@K BWM 5UOAO Utbildning i Scouternas nya plattform för kårernas hemsidor kommer att ordnas i distriktet så snart plattform och utbildningsmaterial är klart. Kårsidorna blir tillgängliga under juni, planen är att de ska vara klara före höststarten.,mm=jcai=jc Ansvarig i styrelsen: Sören Johansson, Magnus Lennartsson, Aron Widforss 9?KPOBKMPI Scoutforum arrangeras den juni i Uppsala. Det är ett perfekt tillfälle för Kick-off, introduktion av nya ledare och inspiration för de som varit med ett tag. Mer info och anmälan finns på <VMHUCAM &$% Lägret genomfördes på Skräddartorp med 321 deltagare. Ekonomin är inte klar än då alla fakturor inte är hanterade. <VMHUCAM &$%( Enligt plan är det dags för läger på Köpings scoutkårs lägerplats på Slättängen. Lägret kan genomföras enligt koncept för VILDA vilket innebär att ett mindre antal kårer gör ett eget program. Vårlägret blir då ett antal småläger på samma plats och med en del gemensamma aktiviteter. Flera distrikt kommer att genomföra sommarläger enligt denna modell. Konceptet för VILDA kommer att presenteras på Scoutforum. Beslut om hur Vårlägret arrangeras tas på nästa kårledningsträff. -;9: &$%( Planeringen inför DUST har påbörjats. Lägret blir lördag - lördag v.32 med möjlighet för spårare att vara med del av lägret. Från Västmanland har Rolf Bergström hand om ekonomin Eva Bergström information på lägret, Katarina Alestrand ansvar för hantverk och Anders Löfström har uppgiften att skapa ett bra program för Utmanarna. 5MFGA7B@7B:F 39CHG:>FGE>?G +&& & 5K3402L3 0!DCFG-?7BF@>.I7FGA7B@7B:F9CHG"F;! )!

6 <UNOAMVN <PRAJN?KPOAM Västerås Vuxenscouter träffas lite då och då, under sommaren planeras träffar på Björnön i Västerås. Se deras Facebook-grupp för tid och plats! -MEBO!.WMQ=HOJEJC Ansvarig i styrelsen: Staffan Persson, Lars-Erik Gustavsson, Inger Holmström 7AMNKJ=H Distriktet hälsar den nya regionala chefen Måns Rangmar varmt välkommen. Han introduceras före semestern men börjar arbeta operativt i augusti. Måns bor i Västerås, är 30 år och har en bakgrund i Rudbeckius Scoutkår där han var medlem upp till senior/utmanare. Han har under de senaste ca 10 åren inte varit aktiv inom scouterna. En av de första uppgifterna blir att vara med och anställa två konsulenter med placering vid kansliet i Västerås. 8ACEKJNG=JNHE Distriktet förhandlar fortfarande med Riks om att placera regionens kansli i distriktets kanslilokaler. Formella beslut är inte tagna men vi hoppas på och ser fram mot en etablering under sommaren. Kansliet kommer även att användas av Gillet och Majblomman. 5UNO= IWOA Nästa kårledningsträff blir på söndag den 29 september. <E@ O=JCAJO>KM@AO Staffan Persson Distriktsordförande 5MFGA7B@7B:F 39CHG:>FGE>?G +&& & 5K3402L3 0!DCFG-?7BF@>.I7FGA7B@7B:F9CHG"F;! *!

Scouterna Västmanland

Scouterna Västmanland Scouterna Västmanland Anteckningar från Kårledningsträff 2013-09-29 Plats och Tid Distriktskansliet, Slånbärsgatan 11, Västerås, söndagen den 29 september kl 14:00-16:00 Närvarande Staffan Persson, DS

Läs mer

Scouterna Västmanland

Scouterna Västmanland Scouterna Västmanland Anteckningar från Kårledningsträff 2013-11-17 Plats och Tid Distriktskansliet, Slånbärsgatan 11, Västerås, söndagen den 17 november kl 14:00-16:00 Närvarande Staffan Persson, DS,

Läs mer

Scouterna Västmanland

Scouterna Västmanland Verksamhetsberättelse Styrelsen för Västmanlands Scoutdistrikt lämnar härmed en redogörelse för verksamheten under år 2016 Inledning Scoutdistriktets verksamhetsidé är att stödja Västmanlands scoutkårer

Läs mer

Scouterna Västmanland

Scouterna Västmanland Verksamhetsberättelse 2013 Styrelsen för Västmanlands Scoutdistrikt lämnar härmed en redogörelse för verksamheten under år 2013. Inledning 2013 var det första året i den nya organisationen. Västmanlands

Läs mer

Scouterna Västmanland

Scouterna Västmanland Verksamhetsberättelse Styrelsen för Västmanlands Scoutdistrikt lämnar härmed en redogörelse för verksamheten under år 2015 Inledning Scoutdistriktets verksamhetsidé är att stödja Västmanlands scoutkårer

Läs mer

Scouterna Västmanland Verksamhetsberättelse

Scouterna Västmanland Verksamhetsberättelse Scouterna Västmanland Verksamhetsberättelse Styrelsen för Västmanlands Scoutdistrikt lämnar härmed en redogörelse för verksamheten under år 2018. Inledning Scoutdistriktets verksamhetsidé är att stödja

Läs mer

Scouterna Västmanland

Scouterna Västmanland Verksamhetsberättelse Styrelsen för Västmanlands Scoutdistrikt lämnar härmed en redogörelse för verksamheten under år 2014. Inledning Scoutdistriktets verksamhetsidé är att stödja Västmanlands scoutkårer

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2014-10-26 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands scoutkårer så att de kan

Läs mer

Stockholms scoutdistrikt kårens servicecenter. Information om varför vi har ett distrikt, och vad kansliet kan hjälpa dig med!

Stockholms scoutdistrikt kårens servicecenter. Information om varför vi har ett distrikt, och vad kansliet kan hjälpa dig med! Stockholms scoutdistrikt kårens servicecenter Information om varför vi har ett distrikt, och vad kansliet kan hjälpa dig med! Varför har vi ett distrikt? Distriktets syfte och uppgift är att stödja kårerna

Läs mer

Styrelsen för Västmanlands läns scoutdistrikt av Svenska Scoutförbundet lämnar härmed en redogörelse för verksamheten under år 2011.

Styrelsen för Västmanlands läns scoutdistrikt av Svenska Scoutförbundet lämnar härmed en redogörelse för verksamheten under år 2011. &*498,63( 2KDE?4@>4@7 28C=D4?;8ED58CKEE8>D8 &$%& Styrelsen för Västmanlands läns scoutdistrikt av Svenska Scoutförbundet lämnar härmed en redogörelse för verksamheten under år 2011. "/786/08778;6,17,3

Läs mer

Staffanstorps scoutkår i Djurslöv 2014-05-05

Staffanstorps scoutkår i Djurslöv 2014-05-05 Kretsmöte Lund Staffanstorps scoutkår i Djurslöv 2014-05-05 Staffanstorps scoutkår i Djurslöv hälsade oss välkomna och Richard Strand, kårordförande i kåren, startade upp mötet enligt agendan. Följande

Läs mer

Scouterna Västmanland

Scouterna Västmanland Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplanen föreslås av distriktsstyrelsen och fastställdes av distriktsstämman 2013-10-19 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2015-11-22 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands scoutkårer så att de kan

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Verksamhetsplan 2019 Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2018-11-24 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands scoutkårer så att de kan bedriva bra scouting. Övergripande

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2017 FÖRSLAG Tillägg och ändringar från 2016 är kursiva, text som föreslås tas bort är struken Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2016-11-12

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2018 FÖRSLAG Tillägg och ändringar från 2017 är kursiva, text som föreslås tas bort är struken Verksamhetsplanen fastställs av Distriktsstämman 2017-11-25 Västmanlands

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

Sandareds Scoutkår. Datum: Protokoll för styrelsemötet den 23 augusti 2016.

Sandareds Scoutkår. Datum: Protokoll för styrelsemötet den 23 augusti 2016. Sandareds Scoutkår Protokoll för styrelsemötet den 23 augusti 2016. Närvarande: Björn Spånglund, Mia Hansson, Eva Järnfors, Ann Rahn, Per-Erik Palmqvist, Carl Johansson, Daniel Baagöe-Larsen, Johan Nilsson,

Läs mer

du verkligen tycker om!

du verkligen tycker om! Din guide till rekryteringstips, nya idéer och ett smakprov på alla de häftiga och roliga aktiviteter som du och din kår kan genomföra tillsammans med en konsulent eller själva när det kommer till rekrytering!

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan 2015 TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan Vi erbjuder barn och unga unika möjligheter till utveckling, äventyr och gemenskap. Vi vill att alla ska få

Läs mer

Kårdagen 21april. Nyhetsbrev juni 2013. Våren 2013. Avslutning och föräldramöte om lägret, måndag 10 juni kl. 18.30 20.00

Kårdagen 21april. Nyhetsbrev juni 2013. Våren 2013. Avslutning och föräldramöte om lägret, måndag 10 juni kl. 18.30 20.00 Våren 2013 Nyhetsbrev juni 2013 Avslutning och föräldramöte om lägret, måndag 10 juni kl. 18.30 20.00 Det verkar som att det har hänt ovanligt mycket skoj på Djursholms scoutkår den här terminen. Alla

Läs mer

Nyhetsbrev Augusti. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej!

Nyhetsbrev Augusti. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej! Equmeniascout i Region Stockholm Nyhetsbrev Augusti Hej! Välkomna tillbaka! En ny scouttermin är precis på väg att dra igång, kanske har den redan det för vissa av er. Detta innebär nya möjligheter, nya

Läs mer

Göteborgs scoutdistrikt

Göteborgs scoutdistrikt Göteborgs scoutdistrikt Arrangemang 2014 Introduktion 2 Hej 2014 kommer sprudla av aktiviteter för dig som scout i Göteborgs scoutdistrikt! Här i arrangemangsfoldern finns de datum som redan är satta inför

Läs mer

Huvudmålen är ofta formulerade visionärt, för att sedan brytas ned i delmål och i största utsträckning också i mätbara mål.

Huvudmålen är ofta formulerade visionärt, för att sedan brytas ned i delmål och i största utsträckning också i mätbara mål. Sidan 13 av 21 Verksamhetsplan 2016 Det är dags för ett nytt år! Årets verksamhetsplan bygger på samma grund som föregående år. För att tydliggöra vad det är som skall uppnås med distriktets verksamhet

Läs mer

Upplandslättens scoutdistrikt inbjuder till. Lördagen den 28 februari till söndagen den 1 mars 2015

Upplandslättens scoutdistrikt inbjuder till. Lördagen den 28 februari till söndagen den 1 mars 2015 Upplandslättens scoutdistrikt inbjuder till Upplandskurserna Lördagen den 28 februari till söndagen den 1 mars 2015 Upplandsslättens scoutdistrikt bjuder nu till 2015 års upplaga av Upplandskurserna. Det

Läs mer

Verksamhetsplan 2014. Vi kommer fortsätta vår satsning på att utveckla och behålla både medlemmar och verksamhet i distriktet.

Verksamhetsplan 2014. Vi kommer fortsätta vår satsning på att utveckla och behålla både medlemmar och verksamhet i distriktet. Distriktet Ett gemensamt distrikt har startat 2013. Detta är nytt för alla och under 2014 fortsätter arbetet med att skapa formerna för detta distrikt. Förutom det som direkt berör distriktet, är det viktigt

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 12 mars 2015 på kansliet i Malmö.

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 12 mars 2015 på kansliet i Malmö. Protokoll nr 454 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för den 12 mars 2015 på kansliet i Malmö. Närvarande: Adam Arvidsson (Ordf.) Mats Jarleborn (v ordf.) Daniel Bjerke Lottie Sköld Catarina Catta

Läs mer

Kl. 10.10 Introduktion av påverkanstorget. Kl. 10.30 Påverkanstorget öppnar. Kl. 12.00 Lunch med aktiviteter. Kl. 13.00 Förhandlingarna återupptas

Kl. 10.10 Introduktion av påverkanstorget. Kl. 10.30 Påverkanstorget öppnar. Kl. 12.00 Lunch med aktiviteter. Kl. 13.00 Förhandlingarna återupptas Inbjudan Styrelsen för Hallands Scoutdistrikt inbjuder till distriktsstämma 2013. Kallelsen har skickats ut tidigare via epost 2013-08-11 Plats: Parkskolans aula, Engelbrektsgatan 6-8, 312 31 Laholm Tid:

Läs mer

SÖDERMANLANDS SCOUTDISTRIKT

SÖDERMANLANDS SCOUTDISTRIKT SÖDERMANLANDS SCOUTDISTRIKT Välkomna till Inspirationshelg 15-16 mars 2014 för äventyrare, utmanare, roverscouter och ledare (tidigare kallats Tinget). Platsen för helgen är Ansgarsgården utanför Flen.

Läs mer

Norra Smålands scoutdistrikt ska öka medlemsantalet med 10 % fram till 31/12 2015.

Norra Smålands scoutdistrikt ska öka medlemsantalet med 10 % fram till 31/12 2015. av verksamhetsplanen inför distriktsstämman 2015. 1 Rekrytera Norra Smålands scoutdistrikt ska öka medlemsantalet med 10 % fram till 31/12 2015. Alla scoutkårer ska utifrån sina egna behov genomföra någon

Läs mer

Verksamhetsplan & budget för 2017

Verksamhetsplan & budget för 2017 Verksamhetsplan & budget för 2017 S:t Örjans Scoutkår i Västerås av Scouterna S:t Örjans scoutkårs verksamhetsplan för 2017 Vanligt förekommande ord och begrepp: Scoutkår är den lokala föreningen som består

Läs mer

Metodhäfte: Rekrytera barn

Metodhäfte: Rekrytera barn Metodhäfte: Rekrytera barn Innehållsförteckning Rekryteringsworkshop 4 Del 1 4 Inspirationsmingel 4 Varför ska vi växa 4 Drömkåren 5 Framgångsrikt 5 Del 2 Nulägesanalys Framtida rekrytering Rekryteringscykel

Läs mer

HANDLEDNING REKRYTERING FÖRBERDELESER GENOMFÖRANDE - UTVÄRDERING

HANDLEDNING REKRYTERING FÖRBERDELESER GENOMFÖRANDE - UTVÄRDERING HANDLEDNING REKRYTERING FÖRBERDELESER GENOMFÖRANDE - UTVÄRDERING Förberedelse: Planera, planera, planera En av de viktigaste beståndsdelarna i en lyckad rekrytering är planering. Planera i god tid, gärna

Läs mer

SCOUTFÖRBUND NSF

SCOUTFÖRBUND NSF Sven Nilsson, Carl Persson, Ing-Britt Lindblad, Anders Ödman och Gunnel Johansson Ordförande Sven hälsade styrelsen välkommen till mötet som hölls hemma hos Anders. Gunnel deltog via Skype. Skidresa till

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 1-2 februari 2014 på Göransborg.

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 1-2 februari 2014 på Göransborg. Protokoll nr 442 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för den 1-2 februari 2014 på Göransborg. Närvarande: Lars-Ingmar Olsson (Ordf) Henrik Sandén (v ordf) Anna Åkesson Catarina Catta Svensson

Läs mer

ARRANGEMANGS- GUIDE. Er väg till ett bättre arrangemang

ARRANGEMANGS- GUIDE. Er väg till ett bättre arrangemang ARRANGEMANGS- GUIDE Er väg till ett bättre arrangemang Uppdaterad mars 2017 INNAN ARRANGEMANGET Första mötet träffas ni som har ansvaret för arrangemanget. Sammankallande är den som har huvudansvaret.

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2016

Verksamhetsplan 2015-2016 Verksamhetsplan 2015-2016 Västerbotten Ångermanlands Scoutdistrikt Vår vision Det här drömmer vi om: Unga som gör världen bättre If it isn t fun it isn t scouting, Robert Baden-Powell Vår uppgift: Vi ska

Läs mer

Kårläger 2014 28 maj-1 juni

Kårläger 2014 28 maj-1 juni Kårläger 2014 28 maj-1 juni Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår och Mölndals scoutkår, och vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan.

Läs mer

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna:

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna: Förslag Södra Skånes scoutdistrikt Distriktet Distriktet har idag ett omfattande ansvar för att stödja kårer och kretsar samt andra organisationer inom vår verksamhet. Detta ansvar tar vi genom att under

Läs mer

Utmanarscoututredningen

Utmanarscoututredningen Utmanarscoututredningen Inledning På förbundsmötet 2015 fick Förbundsstyrelsen i uppdrag att tillsätta en utmanarscoututredning vars syfte var att se över hur rutinerna för utmanarscouting ser ut i förbundet.

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Scouterna Örebro län

Verksamhetsplan 2017 Scouterna Örebro län Verksamhetsplan 2017 Scouterna Örebro län Inledning Scouterna Örebro län är Scouternas geografiska distrikt för de scoutkårer som enligt Scouternas stadgar kapitel åtta måste tillhöra ett distrikt samt

Läs mer

Kårläger maj 2017

Kårläger maj 2017 Kårläger 25-28 maj 2017 Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår. Vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan. Vi bor som vanligt i tält som

Läs mer

Redo att leda. ett nätverk för kvinnliga ledare inom Scouterna

Redo att leda. ett nätverk för kvinnliga ledare inom Scouterna Redo att leda ett nätverk för kvinnliga ledare inom Scouterna Kvinna, scout & ledare? Missa inte chansen att delta i Scouternas nystartade nätverk för kvinnliga ledare. Nätverket Redo Att Leda erbjuder

Läs mer

Protokoll Distriktstyrelsemöte 5 maj

Protokoll Distriktstyrelsemöte 5 maj Protokoll Distriktstyrelsemöte 5 maj Datum: Plats: Löpnummer: 1 maj 2018 Påarp Scoutkår Möte 5, år 2018 Deltagare Närvarande Distriktsordförande Peter Wilhelmsson Vice Distriktsordförande Arrangemangsansvarig

Läs mer

Förslag till verksamhetsplan 2015

Förslag till verksamhetsplan 2015 Distriktet Förslag till verksamhetsplan 2015 Det nya distriktet har börjat hitta sina former och under 2015 fortsätter arbetet. Vi arrangerar minst två träffar i varje krets där vi förutsätter att kårerna

Läs mer

Verksamhetsplan för 2018

Verksamhetsplan för 2018 Verksamhetsplan för 2018 den 27 januari 2018 Verksamhetsplan för 2018 Innehåll Inledning 3 Ur Scouternas strategi 2015-2025 3 Scouterna utvecklas till förebilder 3 Vi överträffar scouternas förväntningar

Läs mer

Styrelsemöte 14/1-2012

Styrelsemöte 14/1-2012 Styrelsemöte 14/1-2012 Närvarande: Andrén, Adam Axlson-Fisk, Olof Eriksson, Mattias von Essen, Agnes Hansson, Erik Küpier, Martin Lindgren, Samuel Orméus, Christoffer Zettergren, Petter 1. Styrelsen väljer

Läs mer

Verksamhetsberättelse januari 31 december 2016

Verksamhetsberättelse januari 31 december 2016 Verksamhetsberättelse 2016 1 januari 31 december 2016 S:t Örjans Scoutkår i Västerås av Scouterna För tiden 1 januari 2016 31 december 2016 lämnar S:t Örjans scoutkår följande verksamhetsrapport: Styrelse

Läs mer

Terminsupptakt 26 augusti. Vi samlas kl. 9,30 och börjar med en fika, slutar kl. 13,00.

Terminsupptakt 26 augusti. Vi samlas kl. 9,30 och börjar med en fika, slutar kl. 13,00. Terminsupptakt 26 augusti Vi samlas kl. 9,30 och börjar med en fika, slutar kl. 13,00. Vi kommer att ta upp: Aktiviteter hösten 2006 Rekrytering Avdelningar Ledare Vår utvecklingskonsult Patrik Lindström

Läs mer

för styrelsemöte söndagen den 18 september 2011 med Dacke Scoutdistrikt

för styrelsemöte söndagen den 18 september 2011 med Dacke Scoutdistrikt Dagordning för styrelsemöte söndagen den 18 september 2011 med Dacke Scoutdistrikt Plats: Chapmangården Klockan: 13.30 1. Mötet öppnas 2. Val av justerare 3. Godkännande av dagordning 4. Föregående mötes

Läs mer

Protokoll Distriktstyrelsemöte 6 maj

Protokoll Distriktstyrelsemöte 6 maj Protokoll Distriktstyrelsemöte 6 maj Datum: Plats: Löpnummer: 22 maj 2018 Bjäre Scoutkår, Grimmes väg 23 Möte 6, år 2018 Deltagare Närvarande Distriktsordförande Peter Wilhelmsson Vice Distriktsordförande

Läs mer

Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014

Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014 Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014 1. Medlemsavgift 2014 Medlemsavgift per år: 200 kr. Medlemsavgift per år och familj: 500 kr. Medlemsavgift för projekt: 100 kr. (Medlemskap

Läs mer

Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under Bilderna är från läger och arrangemang Information om arrangemang och kurser i

Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under Bilderna är från läger och arrangemang Information om arrangemang och kurser i Snappa UPP 2019 Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under 2019. Bilderna är från läger och arrangemang 2018. Information om arrangemang och kurser i Skåne finns på en av regionens hemsidor:

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Rapport om ungdomsinflytande

Rapport om ungdomsinflytande Rapport om ungdomsinflytande På förbundsstämman 2009 uppdrogs åt Svenska Scoutförbundet styrelse att ta fram en rapport som visar hur ungdomsinflytandet fungerar idag. I rapporten har även tankar om hur

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 12 november 2014 på kansliet i Malmö.

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 12 november 2014 på kansliet i Malmö. Protokoll nr 450 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för den 12 november 2014 på kansliet i Malmö. Närvarande: Lars-Ingmar Olsson (Ordf) Henrik Sandén (v ordf) Magnus Gotthardsson Anna Åkesson

Läs mer

Vilda: alla scouters läger 2014 vilja - värme - virvel

Vilda: alla scouters läger 2014 vilja - värme - virvel Lägerbrev 1 Vilda: alla scouters läger 2014 vilja - värme - virvel Basf akta Vad: Ett lägerkoncept för alla scouter i Sverige. Vilda kommer att genomföras som många små läger runt om i landet under ett

Läs mer

Aktiviter i januari 2018

Aktiviter i januari 2018 Snappa UPP 2018 Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under 2018. Bilderna är från läger och arrangemang 2017. Information om arrangemang och kurser i Skåne finns på en av regionens hemsidor:

Läs mer

för styrelsemöte den 8 december 2013 med Dacke Scoutdistrikt Klockan: 11.00. Efter mötet åker vi till Ikea för att äta julbord. Scoutskjortan på!

för styrelsemöte den 8 december 2013 med Dacke Scoutdistrikt Klockan: 11.00. Efter mötet åker vi till Ikea för att äta julbord. Scoutskjortan på! Dagordning för styrelsemöte den 8 december 2013 med Dacke Scoutdistrikt Plats: Tallhagens scoutgård Klockan: 11.00. Efter mötet åker vi till Ikea för att äta julbord. Scoutskjortan på! 1. Mötet öppnas

Läs mer

STARTA SCOUTKÅR. Så här startar du en lokalförening i Scouterna

STARTA SCOUTKÅR. Så här startar du en lokalförening i Scouterna STARTA SCOUTKÅR Så här startar du en lokalförening i Scouterna 2016 Hej! Vad roligt att just du är nyfiken på Scouterna! I det här materialet hittar du information om vad Scouterna är och vilka möjligheter

Läs mer

Göteborgs scoutdistrikts

Göteborgs scoutdistrikts Göteborgs scoutdistrikts Välkommen! Det ska vara roligt att göra det och det ska vara roligt att vara med! Göteborgs scoutdistrikt utgörs av 51 scoutkårer med massvis av engagemang. Tillsammans kan vi

Läs mer

Västgöta Södra Scoutdistrikt ÅRSMÖTE

Västgöta Södra Scoutdistrikt ÅRSMÖTE ÅRSMÖTE 13 oktober 2018 kl 10.00, Dalsjöfors Distriktets medlemmar hälsas välkomna till Västgöta Södra Scoutdistrikt årsmöte den 13 oktober 2018. Stämman hålls i Dalsjöfors scoutstuga och börjar kl. 10:00.

Läs mer

RLU 2012 Utbildningspass

RLU 2012 Utbildningspass RLU 2012 Utbildningspass Lördag 28/1 Söndag 29/1 Pass 1 Pass 2 Pass 3 Pass 4 Pass 5 Pass 6 Pass 7 Utbildning 1,5 h 2,0 h 2,0 h 2,0 h 2,0 h 1,5 h 1,5 h Ledarutbildning BAS B1 B2 B5 B4 B3 Ledarutbildning

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 7 april 2014 på Studentgatan 4, kansliet, i Malmö.

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 7 april 2014 på Studentgatan 4, kansliet, i Malmö. Protokoll nr 444 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för den 7 april 2014 på Studentgatan 4, kansliet, i Malmö. Närvarande: Lars-Ingmar Olsson (Ordf) Henrik Sandén (v ordf) Katarina Lindholm Anna

Läs mer

Protokoll från Kårstyrelsemöte. (Fika: Utmanarna!) Onsdag 4 juni 2014, kl. 19:00 21:00, Scoutstugan.

Protokoll från Kårstyrelsemöte. (Fika: Utmanarna!) Onsdag 4 juni 2014, kl. 19:00 21:00, Scoutstugan. Protoll från Kårstyrelsemöte. (Fika: Utmanarna!) Onsdag 4 juni 2014, kl. 19:00 21:00, Scoutstugan. Kallade; Namn Kårstyrelsen (Kallade) Johan Amborg Ronnie Ståhle Anders Blidberg Sofia Almer Kårfunktionärer

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2009 Styrelsen för Flens Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund vill härmed avge följande berättelse över det gångna året: ORGANISATION Vid kårens årsmöte den 18 mars 2009 valdes

Läs mer

ATT HITTA RESURSER TID, PENGAR, OCH SAKER

ATT HITTA RESURSER TID, PENGAR, OCH SAKER ATT HITTA RESURSER TID, PENGAR, OCH SAKER FÖR DELTAGANDE I JAMBOREEE17 Det arbete ni gör i scoutkåren är värdefullt! Det ni tycker är självklart och enkelt är många gånger svårt och väldigt mycket värt

Läs mer

Protokoll Kårstyrelsemöte. (Fika: avdelning Utmanarna ) onsdag 9 december 2015, kl. 19:00 21:00, Scoutstugan.

Protokoll Kårstyrelsemöte. (Fika: avdelning Utmanarna ) onsdag 9 december 2015, kl. 19:00 21:00, Scoutstugan. Protokoll Kårstyrelsemöte. (Fika: avdelning Utmanarna ) onsdag 9 december 2015, kl. 19:00 21:00, Scoutstugan. Kårstyrelsen (närvarande) Johan Amborg Sofia Almér Renja Oscarsson Maria Almér Hans Oscarsson/

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 Scouterna Örebro län

Verksamhetsplan 2018 Scouterna Örebro län Verksamhetsplan 2018 Scouterna Örebro län Inledning Scouterna Örebro län är Scouternas geografiska distrikt för de scoutkårer som enligt Scouternas stadgar kapitel åtta måste tillhöra ett distrikt samt

Läs mer

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015 Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015 Kårstämma Enköpings Scoutkår 7 mars 2015 Förslag till föredragningslista 1 Kårstämman öppnas. 2 Val av mötesordförande. 3 Val av mötessekreterare. 4 Fastställande

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 5 september 2011 kl 19.00. Gösta Ekmans väg 31, Hägersten

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 5 september 2011 kl 19.00. Gösta Ekmans väg 31, Hägersten Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 5 september 2011 kl 19.00 Gösta Ekmans väg 31, Hägersten Sammanfattning av beslut 1. En lista med förslag på renovering utvändigt på Rotundan skickas till Idrottsförvaltningen.

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR FEMSTEGSMODELLEN: FEM STEG FÖR EN TILLGÄNGLIG VERKSAMHET STEG1 VEM NÅS AV SCOUTERNA? Vem känner igen sig och tilltalas? STEG

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015. verksamhetsplan 2014-2015. och redovisning av

Verksamhetsberättelse 2015. verksamhetsplan 2014-2015. och redovisning av Verksamhetsberättelse 2015 och redovisning av verksamhetsplan 2014-2015 STYRELSENS SAMMANSÄTTNING 1 REKRYTERA 1 RESULTAT 1 REFLEKTION 2 UTBILDA 3 RESULTAT 3 ARRANGERA 4 RESULTAT 4 LEDA & KOMMUNICERA 5

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 4 oktober 2011 kl 19.00. Störtloppsvägen 17, Hägersten

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 4 oktober 2011 kl 19.00. Störtloppsvägen 17, Hägersten Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 4 oktober 2011 kl 19.00 Störtloppsvägen 17, Hägersten Sammanfattning av beslut 1. Punkten Skrivelser tas bort som fast fråga från dagordningen i fortsättningen. 2. Styrelsen

Läs mer

Stämmohandlingar 18/3 Hallands Scoutdistrikt

Stämmohandlingar 18/3 Hallands Scoutdistrikt Stämmohandlingar 18/3 Hallands Scoutdistrikt Innehållsförteckning Välkomna på distriktsstämma... 3 Föredragningslista... 6 Röstlängd... 7 Verksamhetsplan 2017... 9 Verksamhetsplan 2018-2019...13 Övrigt

Läs mer

för styrelsemöte söndagen den 1 mars 2015 med Dacke Scoutdistrikt

för styrelsemöte söndagen den 1 mars 2015 med Dacke Scoutdistrikt Dagordning för styrelsemöte söndagen den 1 mars 2015 med Dacke Scoutdistrikt Plats: Sporthallen, Bräkne-Hoby Klockan: 10.00. 1. Mötet öppnas 2. Val av justerare 3. Godkännande av dagordning 4. Föregående

Läs mer

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-06-14-15, #695

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-06-14-15, #695 Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-06-14-15, #695 Närvarande Anna Gottfridsson Karolina Natt och Dag Magnus Bernhardson Jenny Irwert Jan Månsson Pernilla Niemi Micael Andreasson Mathilda Wihlborg

Läs mer

Verksamhetsplan 2019 FÖR SÖDRA SKÅNES SCOUTDISTRIKT

Verksamhetsplan 2019 FÖR SÖDRA SKÅNES SCOUTDISTRIKT Verksamhetsplan 2019 FÖR SÖDRA SKÅNES SCOUTDISTRIKT Sida 2 av 9 Verksamhetsplan 2019 består av 69 kårer som vill något tillsammans. Genom samverkan, gemensamma arrangemang och mycket mer därtill arbetar

Läs mer

Vikingen nr 2 2008. Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år.

Vikingen nr 2 2008. Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Vikingen nr 2 2008 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Vikingen nr 4 2003. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller.

Vikingen nr 4 2003. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller. Vikingen nr 4 2003 Tidningen "VIKINGEN" utkommer med 4-5 nummer per år. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller Vill ni vara

Läs mer

Djursholms Scoutkår. Äventyr - Friluftsliv - Gemenskap

Djursholms Scoutkår. Äventyr - Friluftsliv - Gemenskap Djursholms Scoutkår Äventyr - Friluftsliv - Gemenskap Innehåll Välkommen... 2 Du som ledare... 3 Redo för livet... 4 Om det inte är roligt, är det inte scouting... 4 Scoutmötet... 6 Mötesmallen... 7 Hajk...

Läs mer

Protokoll Distriktstyrelsemöte 7 augusti

Protokoll Distriktstyrelsemöte 7 augusti Protokoll Distriktstyrelsemöte 7 augusti Datum: Plats: Löpnummer: 14 augusti 2018 Ekebygg, Ekeby Möte 7, år 2018 Deltagare Närvarande Distriktsordförande Peter Wilhelmsson Vice Distriktsordförande Arrangemangsansvarig

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012. Styrelsen har haft 9 möten under året, varav 1 var konstituerande efter årsmötet och 1 var via mail.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012. Styrelsen har haft 9 möten under året, varav 1 var konstituerande efter årsmötet och 1 var via mail. Säters scoutkår ansluten till Scouterna VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012 Styrelse Ordförande: Jörgen Erlandsson Vice ordförande: Edvin Premberg Sekreterare: Karolina Pallin Kassör: Lars Jungermann

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår Verksamhetsberättelse 2014 för Varbergs NSF-scoutkår Styrelse och representanter Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Äventyrsscouter repr. Valberedning Revisorer Revisorsuppleant Evelina

Läs mer

Rikslägerträff på äventyrsbanan i Ryssby söndagen den 17 maj kl. 16:00-20:00 Rikslägerträff och korvgrillning 26 maj kl.

Rikslägerträff på äventyrsbanan i Ryssby söndagen den 17 maj kl. 16:00-20:00 Rikslägerträff och korvgrillning 26 maj kl. På G i Kronoberg Riksläger i Stockholm 17-24 juli 2015 För alla som fyller 13 eller är äldre så finns möjligheten att följa med på årets riksläger där 4H:are från hela Sverige träffas och umgås. Lägret

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 12 feb, kl 17.00. Rotundan. 1. Styrelsen skall ta kontakt med Västertorps scoutkår angående kostnader kring

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 12 feb, kl 17.00. Rotundan. 1. Styrelsen skall ta kontakt med Västertorps scoutkår angående kostnader kring Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 12 feb, kl 17.00 Rotundan Sammanfattning av beslut 1. Styrelsen skall ta kontakt med Västertorps scoutkår angående kostnader kring sommarlägret Tintin, obetalda lägeravgifter

Läs mer

Partille Sävedalen Furulund

Partille Sävedalen Furulund KONFA 15/16 Partille Sävedalen Furulund filmkonfa sävedalskonfa äventyrskonfa sommarkonfa Hösten 2015 drar vi igång fyra nya konfirmandgrupper. Det blir läger, musik, utmaningar och lek. Välkommen med

Läs mer

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Vårby Gårds scoutkår ansluten till Svenska Scoutförbundet VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Styrelse Ordförande: Paula Nilsson Vice ordförande: Jenny Sundberg Sekreterare: Roger Aronsson

Läs mer

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING UNGA SOM GÖR VÄRLDEN BÄTTRE Scouterna ger över 68 000 barn och unga från alla delar av samhället chansen att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer. Det innebär

Läs mer

Datum: Plats: Löpnummer: oktober 2015 Telefonmöte Dnr O Gustaf Haag hälsar alla välkomna och förklarar styrelsemöte för öppnat.

Datum: Plats: Löpnummer: oktober 2015 Telefonmöte Dnr O Gustaf Haag hälsar alla välkomna och förklarar styrelsemöte för öppnat. Styrelseprotokoll Datum: Plats: Löpnummer: 9 14 oktober 2015 Telefonmöte Dnr O51-17-2015 Närvarande Ordförande Inger Ekvall Gustaf Haag Ledamöter Martin Björgell Malin Amnefelt William Persson Arvid Nilsson

Läs mer

för FEBRUARI månad 2016

för FEBRUARI månad 2016 för FEBRUARI månad 2016 Är du Ny medlem! Varmt välkommen önskar vi dig till vårt distrikt! Här kan du gå på någon verksamhet nästan varje dag om du skulle önska! Vi har studiecirklar och aktiviteter som

Läs mer

Västgöta Södra Scoutdistrikt. 14oktober2017kl10.00,Sandared

Västgöta Södra Scoutdistrikt. 14oktober2017kl10.00,Sandared ÅRSMÖTE 14oktober2017kl10.00,Sandared Distriktets medlemmar hälsas välkomna till Västgöta Södra Scoutdistrikts årsmöte den 14 oktober 2017. Stämman hålls på Sandgärdskolan i Sandared och börjar kl. 10:00.

Läs mer

Ösjönäs juni 2019

Ösjönäs juni 2019 Ösjönäs 25-30 juni 2019 Svenska Kyrkans Unga i Töreboda Svenska Kyrkans Unga i Skara stift SOMMAR Sommar och sommarlov, med sol och värme, grönska och friluftsliv! Efter midsommar väntar SOMMAR- LÄGRET

Läs mer

Nyhetsbrev Januari. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej! På gång. Ledarfest! Isbiten

Nyhetsbrev Januari. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej! På gång. Ledarfest! Isbiten Equmeniascout i Region Stockholm Nyhetsbrev Januari Hej! Det är med glädje som vi skriver detta första nyhetsbrev från oss i Scoutstaget i region Stockholm. I höstas startade vi upp som stag och kommer

Läs mer

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg!

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Du som själv har antikroppar eller om ditt barn har det är hjärtligt välkommen till denna träff/kurs. Detta är ett unikt tillfälle

Läs mer

Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby. Inbjuder till

Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby. Inbjuder till Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby Inbjuder till för alla som har ett levande intresse för ishockey i åldern från 20 år och uppåt. Den 7-8 februari 2009 går resan till

Läs mer

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också.

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också. Mer demokrati! I Scouterna tycker vi att det är viktigt med demokrati. Alla har rätt att säga vad de tycker. Och allt som vi gör har vi bestämt tillsammans. Vi väljer alltid det förslag som får flest röster.

Läs mer

Förberedelse: Planera, planera, planera

Förberedelse: Planera, planera, planera Förberedelse: Planera, planera, planera En av de viktigaste beståndsdelarna i en lyckad rekrytering är planering. Planera i god tid, gärna på våren så att det inte blir stressigt på hösten precis innan

Läs mer