Verksamhetsplan 2019 FÖR SÖDRA SKÅNES SCOUTDISTRIKT

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsplan 2019 FÖR SÖDRA SKÅNES SCOUTDISTRIKT"

Transkript

1 Verksamhetsplan 2019 FÖR SÖDRA SKÅNES SCOUTDISTRIKT

2 Sida 2 av 9 Verksamhetsplan 2019 består av 69 kårer som vill något tillsammans. Genom samverkan, gemensamma arrangemang och mycket mer därtill arbetar vi varje dag för att nå våra mål och visioner. Distriktet samlar genom dess anslutna kårer och aktiviteter en oerhört engagerad bas av medlemmar eldsjälar som får verksamheten att gå runt i alla hörn av organisationen. Denna verksamhetsplan har kopplingar till Scouternas strategi ; en modell som distriktet arbetat efter sedan Denna strategi pekar övergripande ut vägen vart vi vill. I detta dokument tydliggörs riktningen för distriktets verksamhet både under nästkommande år och tiden därefter. Utifrån Scouternas strategi, distriktets huvudsakliga verksamhetsområden och de mål som fastställs här, kommer Distriktsstyrelsen att kunna forma den verksamhet som tar oss dit vi vill nå. I Verksamhetsplanen kopplas vårt strategiska arbete ihop med det operativa genom att målstyra verksamheten. Med strategin och medlemmarnas värderingar och visioner skissar denna plan upp hur vi skall fokusera våra resurser inom våra respektive mål- och verksamhetsområden. Genom styrelsens, distriktskansliets, de ideella arbetsgruppernas, kretsarnas och de enskilda kårernas arbete formas sedan vår operativa verksamhet där vi i detalj redogör hur vi når de mål som fastställs här. En förutsättning för att nå dessa mål är allas aktiva deltagande och engagemang i alltifrån demokratiarbete, samverkansarbete och arbetet med att planera och genomföra gemensamma arrangemang. DISTRIKTET HAR ÄVEN ETT STÖTTANDE UPPDRAG TILL: Distriktets kårer Scouternas Folkhögskola LUFT SUS Ur Scouternas strategi VÅR VISION DET HÄR DRÖMMER VI OM Unga som gör världen bättre VÅRT UPPDRAG DET HÄR FINNS VI TILL FÖR (UR SCOUTERNAS STRATEGI ) Scouterna ger barn och unga från alla delar av samhället möjlighet att utvecklas till sin fulla potential, i en trygg miljö där alla får vara sig själva. Vi gör det med friluftsliv och den övriga scoutmetoden som pedagogisk grund och lever enligt de värderingar som uttrycks i scoutlag och scoutlöfte.

3 Sida 3 av 9 Verksamhetsplan 2019 Scouterna strategi Vi vill att alla ska få möjlighet att uppleva scouting, i vår verksamhet som är så bra att ingen kan tänka sig något roligare eller mer utvecklande. Vi gör det genom att överträffa scouternas förväntningar i varje möte och genom att scouterna utvecklas till förebilder i vår gemensamma rörelse. Övergripande prioritering Distriktets övergripande prioritering är ett sätt att beskriva sättet vi når vår vision i tre kompletterande steg. Dessa är alla tillsammans nyckeln för en starkare, bättre och mer tillgänglig scoutrörelse som i sin tur är den som kan få oss att nå vår vision. Dessa tre steg är inte prioriterade och ej heller ordnade som en trestegsprocess, utan snarare tre parallella spår som leder vår organisation framåt. DISTRIKTETS VERKSAMHET SKALL UTGÅ FRÅN FÖLJANDE ÖVERGRIPANDE MÅL: (hämtade från Scouternas strategi ) Scouterna utvecklas till förebilder Scouterna förbättrar världen! Vi gör det genom att varje person som deltar i scoutverksamhet blir redo för livet, utvecklas till sin fulla potential och blir en aktiv världsförbättrare. Kraften i att alla scouter var och en för sig, och alla tillsammans utvecklas och tar aktiv del i samhällsutvecklingen är ostoppbar. Den lilla handlingen får ringar på vattnet som förflyttar berg. Vi är föregångare i stort och smått och vi är stolta över det! Vi överträffar scouternas förväntningar i varje möte Grunden i scoutrörelsen är mötet scouter emellan och mellan scouter och ledare! I alla våra möten upplever den enskilda scouten en verksamhet som är så bra att den inte kan tänka sig något roligare, mer spännande eller mer utvecklande. Scouten är delaktig i att skapa den verksamheten och stöttas av ledare som känner sig trygga och förberedda. Fler skall få uppleva scouting Vi vet att scouting förändrar liv och vill därför att allt fler får chansen att uppleva världens bästa fritid Scouting! Vi växer genom att vi präglas av mångfald, både i vilka vi vänder oss till och är öppna för men också i att det finns en mångfald i sätten att bedriva scouting. Bland föräldrar är vi en av de mest eftertraktade fritidsaktiviteterna för deras barn.

4 Sida 4 av 9 Verksamhetsplan 2019 Verksamhetsmål Med Scouternas strategi och distriktets Övergripande prioritering som bas, ritar våra verksamhetsmål ut kopplingen mellan vår operativa verksamhet och våra långsiktiga mål genom att i stora drag bestämma vilken verksamhet vi skall bedriva. Genom verksamhetsplanens senare beskrivning av respektive verksamhetsområde, ges vi verktygen att nå våra visionära mål. DISTRIKTET SKALL VERKA FÖR ATT: - det ska vara enkelt och roligt att tillhöra en scoutkår inom vårt distrikt - scoutkårens utveckling präglas av kvalité och långsiktighet - utbyte mellan scoutkårer kan möjliggöra erfarenhetsutbyten - distriktet är en självklar aktör inom regional samverkan kring gemensamma aktiviteter DISTRIKTET SKALL FOKUSERA VERKSAMHETEN PÅ: - Fastigheter - Kommunikation och PR - Kårstöd - Program- och verksamhetsutveckling - Arrangemang - Utmanar- och roverscouting (SUS & LUFT) - Utbildning Verksamhetsområden Fastigheter Distriktets anläggningar ska fungera som ett stöd till verksamheten och bör vara självklara val för kurser, arrangemang såsom läger och ledararrangemang. Med distriktets fastigheter som en naturlig mötesplats för samverkan scouter och kårer emellan skapas också ekonomiska förutsättningar för att fortsätta förbättringsarbetet. Distriktet kommer därför att aktivt utveckla marknadsföringen för våra anläggningar, både för intern och extern uthyrning. Det är därför viktigt att utveckla och anpassa våra anläggningar så att de fungerar i samklang med den verksamhet som vi har idag men också den vi önskar ha i framtiden. Denna uppgift leds av styrelsen men utförs i huvudsak av ideella. Det är därför viktigt att våra medlemmar tar en aktiv del i arbetet med våra anläggningars underhåll och utveckling enligt de av styrelsen fastställda underhållsplanerna.

5 Sida 5 av 9 Verksamhetsplan planerna för underhållsarbetet kring Distriktets fastigheter kontinuerligt uppdateras - fastigheterna marknadsförs och i större utsträckning hyrs ut såväl internt som externt - distriktets fastigheter används i så hög grad som möjligt Kommunikation och PR Distriktet vill genom kommunikation och PR synliggöra scouting internt och externt. Genom löpande och tydlig information till oss medlemmar så skapar vi vägar för att vi alla skall få möjlighet att ta del av allt som vi i rörelsen står för och arrangerar. Att vår verksamhet håller god kvalité med ett inbjudande och engagerande innehåll är helt avgörande för att kunna behålla och nyrekrytera medlemmar. Vi vill därför fortsatt satsa på utveckling av vårt program och stödja våra kårer i detta arbete som en av de viktigaste faktorerna till framgång. Medvetenheten om att denna verksamhet erbjuds är dock lika avgörande för att unga skall engagera sig inom scoutrörelsen speciellt i en tid då scouting konkurrerar med andra fritidsaktiviteter och intressen. Med starka marknadsföringsåtgärder kan denna medvetenhet öka och engagera fler inom scoutrörelsen. DISTRIKTETS SKALL SKAPA FÖRUTSÄTTNINGAR ATT: - aktivt söka kontakt inom media för att öka synligheten av Scouterna och Distriktet - tillsammans med övriga distrikt, dess arbetsgrupper och kårer i regionen löpande marknadsföra Scouterna i Skåne - scouting på lokala event och arrangemang synliggörs och marknadsförs - Distriktets hemsida uppdateras och utvecklas löpande - kommunikationen med våra medlemmar genom regelbundna utskick av nyhetsbrev och uppdateringar på sociala medier förbättras Kårstöd Scoutkåren är det första och viktigaste mötet scouterna får med scoutrörelsen. Det är här kärnverksamheten bedrivs och ofta här det bestäms om man som scout väljer att stanna eller lämna. En fungerande organisationsstruktur inom scoutkåren är avgörande för medlemsantalet, men också för ett hållbart engagemang hos ledare, funktionärer och andra ideellt aktiva. Kåren måste därför ha de förutsättningar som krävs för en inbjudande och välfungerande verksamhet och organisation.

6 Sida 6 av 9 Verksamhetsplan 2019 Distriktets centrala uppgift att förmedla möjligheter att utveckla kåren, men också att kontinuerligt ge stöd till kårerna, framför allt med hjälp av anställd personal men också genom kårlednings- och samverkansträffar. Det är tveklöst så att välfungerande kårer är en grundförutsättning för ett välfungerande samarbete mellan desamma. - samtliga kårer i distriktet har aktiv kontakt med utvecklingskonsulenterna och distriktsstyrelsen för att ta del av stöd, dialog och utbyte - träffar ordnas i alla delar av distriktet enligt behov och intresse - scoutprogrammets kvalité säkerställs hos kårerna genom att erbjuda träffar, workshops och arrangemang med fokus på att utveckla verksamheten - genom attraktiv scoutverksamhet, ge positiv PR för scouting i närområdet och bidra till arbetet med att rekrytera medlemmar Program- och verksamhetsutveckling Som en del i Scouternas långsiktiga utveckling och förnyelse behöver programmet och verksamheten utvecklas hela tiden. Med målet att scouting skall finnas till även för kommande generationer av ungdomar är det vårt ansvar att anpassa programmet så att det är aktuellt, givande och lättillgängligt. Program- och verksamhetsutveckling handlar främst om hur vi gör något bra till något bättre, precis som när vi gör ett dåligt fungerande koncept till ett fungerande. Distriktet spelar i detta en viktig roll, då samverkan möjliggör en typ av erfarenhetsutbyte och diskussion som annars ofta inte hade kommit till. Genom att hela tiden förbättra våra koncept och idéer kan scoutrörelsen växa både på lokal, regional och nationell nivå. - programutveckling erbjuds genom workshops och inspirationskvällar för att säkerställa scoutprogrammets kvalité på våra olika arrangemang - det erbjuds workshops för att öka vår gemensamma förståelse som skapar förutsättningar för att öka mångfalden i kåren - fortsätta med utveckling av programutbudet på Sjöröd och Gamlegård så det tilltalar vår egen organisations olika åldersgrupper och kårer samt inspirera externa grupper - verksamheten regelbundet utvärderas och kvalitetssäkras så att den följer våra idéer och mål - förbättringar av informationsflödet inom och utanför scouterna, genom kårmedverkan - fler kårer och medlemmar medverkar till att förbättra vårt program och våra arrangemang

7 Sida 7 av 9 Verksamhetsplan 2019 Arrangemang Distriktet vill fortsatt vidareutveckla och skapa nya arrangemang för våra medlemmar, men även för eventuellt framtida scouter. Arrangemangen är viktiga mötesplatser där man träffas och har kul, utbyter erfarenheter, idéer, skapar nya vänner och inspiration. Men arrangemangen i distriktets regi är också de tillfällen då vi interagerar över kårgränserna, som blir en naturlig mötesplats för samverkan. Arrangemang är också en ypperlig möjlighet att ge inspiration för nya sätt att göra saker på. Alltifrån kårfunktioner och möteskultur till koncept för traditionella aktiviteter. Distriktet har därför som en stor uppgift att utveckla och genomföra återkommande arrangemang såsom Hand i Hand-läger, scoutkonfirmationsläger, sommarläger på Sjöröd men också att uppmuntra genomförandet av nya arrangemang. Gemensamma arrangemang är inte minst en viktig ekonomisk intäkt för Distriktets övriga verksamhet, men är självklart också en källa till engagemang som organisationen inte överlevt utan. Som en del av det långsiktiga arbetet kring arrangemang inom distriktet igår planer kring utveckling av redan befintliga arrangemang som beslutats på regional och nationell nivå. Tillsammans med Nordvästra Skånes Scoutdistrikt och Snapphane Scoutdistrikt har det utarbetats en långsiktig sommarlägerplanering vilken kompletteras av beslut att genomförande av distrikts- och regionsläger skall beslutas senast 1½ år före genomförandet. Detta för att både underlätta planering och organisering, men också för att ge medlemmar, kårer och funktionärer god framförhållning. Det finns även ett stort intresse för de årligen återkommande scoutkonfirmationslägren som arrangeras av distriktet. Tack vare detta finns både underlag och behov att årligen genomföra två sådana läger. Ett vanligt fenomen idag är att många ungdomar inte ges andra möjligheter att reflektera över livsåskådning förutom just genom en traditionellt kristen konfirmation. Livsåskådning är en betydelsefull del av barn och ungdomars utveckling och för att möta detta behov bör ett nytt arrangemang utvecklas i formen av ett livsåskådningsläger som är tillgängligt för alla ungdomar; av alla och ingen tro. Distriktet värnar också arrangemang som en möjlighet att bjuda in icke-scouter in i rörelsen. Genom arrangemangen Wild Scouts och Hand-i-Hand ges fler möjlighet att delta i scoutaktiviteter samtidigt som vi uppnår en ökad mångfald inom organisationen. Detta gör att koncept för dessa måste utvecklas för att arrangemangen också skall kunna genomföras under det kommande året.

8 Sida 8 av 9 Verksamhetsplan kårerna aktivt tar till sig och via information inspirerar sina medlemmar till att åka på Distriktets, SUS:s och LUFT:s samt Scouterna övriga arrangemang - fler hjälper till i de grupper som arbetar för att utveckla och genomföra distriktets arrangemang samt kommer med förslag till förbättringar och nya arrangemang - Hand-i-Hand-lägret anpassas för fler funktionsvariationer än idag - det arrangeras två konfirmationsläger och ett livsåskådningsläger under arrangemangen kan bredda och utveckla samverkan mellan kårer och medlemmar för att kontinuerligt utveckla program, verksamhet och arrangemang SUS och LUFT Distriktet ser ett aktivt Utmanar- och Roverengagemang som oerhört viktigt för att scoutrörelsen som helhet och inte minst för Distriktet självt. För utmanarscoutverksamheten utövar Distriktsstyrelsen, precis som all annan utmanarverksamhet i rörelsen ett lyssnande och stödjande ledarskap. Detta utövas genom att DS tillser att SUS har ett aktivt och närvarande vuxenstöd i all sin verksamhet. Distriktet kommer under året att stödja SUS och Luftakommittén i deras arbete med att få igång ett större intresse för deras organisation samt verksamhet baserat på Scouternas program för Utmanar- och Roverscouting. - utmanar- och roverscoutverksamheten är aktiv genom arrangemang och fungerande samverkansorganisationer - SUS och LUFT med stöd kan bedriva och utveckla en kvalitativ verksamhet som går i linje med både egna önskemål och övergripande strategier - väcka intresse för distriktets utmanar- och roververksamhet och se dessa som en naturlig del av verksamheten i stort Utbildning har genom den Södra Regionala utbildningsgruppen, som leds av Scouternas Folkhögskola, en stor bredd av utbildningar i sin utbildningskatalog. Detta är något som inte bara uppskattas av kårer och medlemmar, utan även är det som förstärker, förnyar och formar organisationen som helhet. Scouternas utbildningsverksamhet är således essentiellt för att resten av vår verksamhet skall ha en chans att gå runt.

9 Sida 9 av 9 Verksamhetsplan 2019 Scouterna och folkhögskolan erbjuder ledarutbildningar som inspirerar den enskilda ledaren samtidigt som verksamheten kvalitetssäkras. På så sätt kan vi utveckla verksamheten, individerna och kåren vilket är en förutsättning för en bra scoutverksamhet som både behåller nuvarande medlemmar och lockar nya. Distriktet verkar för att vi inom regionen ska kunna erbjuda kvalitetssäkrade kurser i varierade former, vad gäller plats och tidpunkt inom regionen och därmed ge kårerna möjlighet att utbilda alla sina ledare och scouter. Utöver dessa ledarkurser kommer distriktet också att erbjuda ett urval av intressekurser. - öka medvetenheten kring de Ledarskapsutbildningar som ges genom att stödja Utbildningsgruppen i arbetet med att marknadsföra dessa - fler ledare tar möjligheten att utveckla sitt ledarskap genom Scouternas ledarskapsutbildningar - Trygga Möten ska kunna genomföras även till organisationer utanför Scouterna - öka utbudet av intressekurser med en kurs per år t.o.m stödja Utbildningsgruppen i arbetet med att främja Scouternas och folkhögskolans utbildningar som en del av organisationen - implementera möjligheten till utbildning i större utsträckning under Distriktets arrangemang verka för att erbjuda fler intressekurser och genomföra arrangemangsledarkurs, inriktat på arrangemang för samtliga ålderskategorier i distriktet

Verksamhetsplan 2020 för Södra Skånes Scoutdistrikt

Verksamhetsplan 2020 för Södra Skånes Scoutdistrikt för Södra Skånes Scoutdistrikt Distriktsstyrelsens proposition på för Södra Skånes Scoutdistrikt till Distriktsstämma Höst den 12 oktober 2019 Södra Skånes Scoutdistrikt Södra Skånes Scoutdistrikt består

Läs mer

Verksamhetsplan: Sedan 2017 har distriktstyrelsen valt att koppla samman verksamhetsplanen och distriktets mål med Scouterna strategi

Verksamhetsplan: Sedan 2017 har distriktstyrelsen valt att koppla samman verksamhetsplanen och distriktets mål med Scouterna strategi Verksamhetsplan: 2018 med tillägg för långsiktiga mål för perioden 2018-2021 Sedan 2017 har distriktstyrelsen valt att koppla samman verksamhetsplanen och distriktets mål med Scouterna strategi 2015-2025.

Läs mer

Verksamhetsplan: 2017

Verksamhetsplan: 2017 Verksamhetsplan: 2017 Inför 2017 har distriktstyrelsen valt att koppla samman verksamhetsplanen och distriktets mål med Scouterna strategi 2015-2025. Distriktet har ett stöttande uppdrag till distriktets

Läs mer

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna:

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna: Förslag Södra Skånes scoutdistrikt Distriktet Distriktet har idag ett omfattande ansvar för att stödja kårer och kretsar samt andra organisationer inom vår verksamhet. Detta ansvar tar vi genom att under

Läs mer

Förslag till verksamhetsplan 2015

Förslag till verksamhetsplan 2015 Distriktet Förslag till verksamhetsplan 2015 Det nya distriktet har börjat hitta sina former och under 2015 fortsätter arbetet. Vi arrangerar minst två träffar i varje krets där vi förutsätter att kårerna

Läs mer

Verksamhetsplan för 2018

Verksamhetsplan för 2018 Verksamhetsplan för 2018 den 27 januari 2018 Verksamhetsplan för 2018 Innehåll Inledning 3 Ur Scouternas strategi 2015-2025 3 Scouterna utvecklas till förebilder 3 Vi överträffar scouternas förväntningar

Läs mer

Verksamhetsplan 2014. Vi kommer fortsätta vår satsning på att utveckla och behålla både medlemmar och verksamhet i distriktet.

Verksamhetsplan 2014. Vi kommer fortsätta vår satsning på att utveckla och behålla både medlemmar och verksamhet i distriktet. Distriktet Ett gemensamt distrikt har startat 2013. Detta är nytt för alla och under 2014 fortsätter arbetet med att skapa formerna för detta distrikt. Förutom det som direkt berör distriktet, är det viktigt

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan 2015 TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan Vi erbjuder barn och unga unika möjligheter till utveckling, äventyr och gemenskap. Vi vill att alla ska få

Läs mer

Huvudmålen är ofta formulerade visionärt, för att sedan brytas ned i delmål och i största utsträckning också i mätbara mål.

Huvudmålen är ofta formulerade visionärt, för att sedan brytas ned i delmål och i största utsträckning också i mätbara mål. Sidan 13 av 21 Verksamhetsplan 2016 Det är dags för ett nytt år! Årets verksamhetsplan bygger på samma grund som föregående år. För att tydliggöra vad det är som skall uppnås med distriktets verksamhet

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2016

Verksamhetsplan 2015-2016 Verksamhetsplan 2015-2016 Västerbotten Ångermanlands Scoutdistrikt Vår vision Det här drömmer vi om: Unga som gör världen bättre If it isn t fun it isn t scouting, Robert Baden-Powell Vår uppgift: Vi ska

Läs mer

Scouternas strategi 2015-2025

Scouternas strategi 2015-2025 Scouternas strategi 2015-2025 Vi vill att alla ska få möjlighet att uppleva scouting, i vår verksamhet som är så bra att ingen kan tänka sig något roligare eller mer utvecklande. Vi gör det genom att överträffa

Läs mer

Reviderad Proposition 2: Äventyr och kompisar i en riktigt bra scoutverksamhet

Reviderad Proposition 2: Äventyr och kompisar i en riktigt bra scoutverksamhet Reviderad Proposition 2: Äventyr och kompisar i en riktigt bra scoutverksamhet BAKGRUND På Scouternas stämma 2014 antog vi Scouternas nya vision vi drömmer om Unga som gör världen bättre. För att ta oss

Läs mer

Du håller just nu det första utkastet till Scouternas strategi 2015-2025 i din hand.

Du håller just nu det första utkastet till Scouternas strategi 2015-2025 i din hand. Hej! Du håller just nu det första utkastet till Scouternas strategi 2015-2025 i din hand. Vi som har arbetat med det här utkastet hoppas att din läsning kommer att bli spännande och intressant att det

Läs mer

Rapport om ungdomsinflytande

Rapport om ungdomsinflytande Rapport om ungdomsinflytande På förbundsstämman 2009 uppdrogs åt Svenska Scoutförbundet styrelse att ta fram en rapport som visar hur ungdomsinflytandet fungerar idag. I rapporten har även tankar om hur

Läs mer

Stockholms scoutdistrikt kårens servicecenter. Information om varför vi har ett distrikt, och vad kansliet kan hjälpa dig med!

Stockholms scoutdistrikt kårens servicecenter. Information om varför vi har ett distrikt, och vad kansliet kan hjälpa dig med! Stockholms scoutdistrikt kårens servicecenter Information om varför vi har ett distrikt, och vad kansliet kan hjälpa dig med! Varför har vi ett distrikt? Distriktets syfte och uppgift är att stödja kårerna

Läs mer

RLU 2012 Utbildningspass

RLU 2012 Utbildningspass RLU 2012 Utbildningspass Lördag 28/1 Söndag 29/1 Pass 1 Pass 2 Pass 3 Pass 4 Pass 5 Pass 6 Pass 7 Utbildning 1,5 h 2,0 h 2,0 h 2,0 h 2,0 h 1,5 h 1,5 h Ledarutbildning BAS B1 B2 B5 B4 B3 Ledarutbildning

Läs mer

STARTA SCOUTKÅR. Så här startar du en lokalförening i Scouterna

STARTA SCOUTKÅR. Så här startar du en lokalförening i Scouterna STARTA SCOUTKÅR Så här startar du en lokalförening i Scouterna 2016 Hej! Vad roligt att just du är nyfiken på Scouterna! I det här materialet hittar du information om vad Scouterna är och vilka möjligheter

Läs mer

Norra Smålands scoutdistrikt ska öka medlemsantalet med 10 % fram till 31/12 2015.

Norra Smålands scoutdistrikt ska öka medlemsantalet med 10 % fram till 31/12 2015. av verksamhetsplanen inför distriktsstämman 2015. 1 Rekrytera Norra Smålands scoutdistrikt ska öka medlemsantalet med 10 % fram till 31/12 2015. Alla scoutkårer ska utifrån sina egna behov genomföra någon

Läs mer

Pedagogisk grundsyn i utbildning av scoutledare

Pedagogisk grundsyn i utbildning av scoutledare Fastställd av Svenska Scoutrådets styrelse 2009-06-13 Pedagogisk grundsyn i utbildning av scoutledare Scouting handlar om att ge unga människor verktyg till att bli aktiva samhällsmedborgare med ansvar

Läs mer

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING UNGA SOM GÖR VÄ Scouterna ger över 70 000 barn och unga från alla delar av samhället chansen att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer. Det innebär att vi

Läs mer

Scouterna Västmanland

Scouterna Västmanland Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplanen föreslås av distriktsstyrelsen och fastställdes av distriktsstämman 2013-10-19 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands

Läs mer

W

W Projektansökan Svenskt f riluf tsliv 2017 Nakima Ackerhans, 29 september 2016 Tillgänglig scoutverksamhet f ör fler - f rån flykt till trygg och rolig fritid i hela Sverige, År 2 Innehållsförteckning 1

Läs mer

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING UNGA SOM GÖR VÄRLDEN BÄTTRE Scouterna ger över 68 000 barn och unga från alla delar av samhället chansen att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer. Det innebär

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 1-2 februari 2014 på Göransborg.

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 1-2 februari 2014 på Göransborg. Protokoll nr 442 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för den 1-2 februari 2014 på Göransborg. Närvarande: Lars-Ingmar Olsson (Ordf) Henrik Sandén (v ordf) Anna Åkesson Catarina Catta Svensson

Läs mer

För nya ledare börjar resan på Ledarskapsön med landstigning på ön via Bryggan. Vilka utbildningar finns här? (Trygga möten och Leda scouting)

För nya ledare börjar resan på Ledarskapsön med landstigning på ön via Bryggan. Vilka utbildningar finns här? (Trygga möten och Leda scouting) För nya ledare börjar resan på Ledarskapsön med landstigning på ön via Bryggan. Vilka utbildningar finns här? (Trygga möten och Leda scouting) Genom arbetet med Trygga Möten rustar Scouterna ledare för

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2014-10-26 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands scoutkårer så att de kan

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Verksamhetsplan 2018 Södertörns scoutdistrikt Distriktsstyrelsen 2017-09-03 Uppdaterad 2017-09-03 Verksamhetsplan 2018 sida 1/10 Verksamhetsplan 2018 Södertörns scoutdistrikt Distriktsstyrelsen 2017-09-03

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2011-2012

Verksamhetsinriktning 2011-2012 Verksamhetsinriktning 2011-2012 Örebro Läns Skolidrottsförbund Innehåll Förord Skolidrottsförbundets profil Inriktnings- och resultatmål Föreningen Organisationsutvecklingen Utbildningsverksamhet Breddverksamhet

Läs mer

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Norrköping

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Norrköping Verksamhetsplan 2018-2019 Friskis&Svettis Norrköping Verksamhetsidé & ändamål Verksamhetsidén Lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla. Allt passar inte alla, men det finns något för

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR FEMSTEGSMODELLEN: FEM STEG FÖR EN TILLGÄNGLIG VERKSAMHET STEG1 VEM NÅS AV SCOUTERNA? Vem känner igen sig och tilltalas? STEG

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan version 1.6. Verksamhetsplan

Förslag till Verksamhetsplan version 1.6. Verksamhetsplan Förslag till Verksamhetsplan 2019 2020 version 1.6 Här nedan följer ett utkast till verksamhetsplan för perioden 2019 2020. Vi har inte lagt tid på att hitta exakt rätt ord och formuleringar eller skrivit

Läs mer

Äventyr och kompisar i en riktigt bra scoutverksamhet

Äventyr och kompisar i en riktigt bra scoutverksamhet Äventyr och kompisar i en riktigt bra scoutverksamhet 2017-04-22 Syf te & Agenda med dagens pass Introduktion till besluten avseende Äventyr & kompisar i en riktigt bra scoutverksamhet från Demokratijamboree

Läs mer

HANDLEDNING REKRYTERING FÖRBERDELESER GENOMFÖRANDE - UTVÄRDERING

HANDLEDNING REKRYTERING FÖRBERDELESER GENOMFÖRANDE - UTVÄRDERING HANDLEDNING REKRYTERING FÖRBERDELESER GENOMFÖRANDE - UTVÄRDERING Förberedelse: Planera, planera, planera En av de viktigaste beståndsdelarna i en lyckad rekrytering är planering. Planera i god tid, gärna

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2015-11-22 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands scoutkårer så att de kan

Läs mer

UNF:s arbetsplan 2014 2015

UNF:s arbetsplan 2014 2015 UNF:s arbetsplan 2014 2015 Vision En demokratisk och solidarisk värld fri från droger Övergripande mål UNF är erkänt bäst i Sverige på att påverka ungas attityder kring alkohol och andra droger För att

Läs mer

tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019

tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019 tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019 Vi vill växa NÄR 2019 ÄR SLUT SÅ ÄR FRISKIS OCH SVETTIS JÄRFÄLLA EN DEL I FLER MÄNNISKORS LIV, VI VILL BERÖRA OCH ENGAGERA PÅ NYA INSPIRERANDE

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLATTFORM

KOMMUNIKATIONSPLATTFORM KOMMUNIKATIONSPLATTFORM Det här dokumentet har vi tagit fram för att ge stöd och inspiration till alla som ska berätta om Scouternas folkhögskola. Det är också utgångspunkten när vi kommunicerar våra utbildningar

Läs mer

Projektansökan Svenskt friluftsliv 2019

Projektansökan Svenskt friluftsliv 2019 Projektansökan Svenskt friluftsliv 2019 Nakima Ackerhans, 16 augusti 2018 Tillgänglig scoutverksamhet för fler - från flykt till trygg och rolig fritid i hela Sverige, År 4 Innehållsförteckning Innehåll

Läs mer

(Observera att denna programpunkt endast riktar sig till för de som definierar sig som kille/man )

(Observera att denna programpunkt endast riktar sig till för de som definierar sig som kille/man ) Val av kurspass lördag 14/9 förmiddag Workshop om svåra samtal I Scouterna jobbar vi med Trygga möten för att skapa en trygg och säker verksamhet. Ibland händer det dock saker som är svåra att hantera

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2017 FÖRSLAG Tillägg och ändringar från 2016 är kursiva, text som föreslås tas bort är struken Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2016-11-12

Läs mer

Stämmohandlingar 18/3 Hallands Scoutdistrikt

Stämmohandlingar 18/3 Hallands Scoutdistrikt Stämmohandlingar 18/3 Hallands Scoutdistrikt Innehållsförteckning Välkomna på distriktsstämma... 3 Föredragningslista... 6 Röstlängd... 7 Verksamhetsplan 2017... 9 Verksamhetsplan 2018-2019...13 Övrigt

Läs mer

Upplandslättens scoutdistrikt inbjuder till. Lördagen den 28 februari till söndagen den 1 mars 2015

Upplandslättens scoutdistrikt inbjuder till. Lördagen den 28 februari till söndagen den 1 mars 2015 Upplandslättens scoutdistrikt inbjuder till Upplandskurserna Lördagen den 28 februari till söndagen den 1 mars 2015 Upplandsslättens scoutdistrikt bjuder nu till 2015 års upplaga av Upplandskurserna. Det

Läs mer

Utkast till Verksamhetsplan Verksamhetsplan för Scouterna

Utkast till Verksamhetsplan Verksamhetsplan för Scouterna Utkast till Verksamhetsplan 2017-2018 Under sommaren finns verksamhetsplanen tillgänglig för input och kommentarer. Senast 7 augusti behöver vi er respons för att kunna få med den i arbetet med det slutgiltiga

Läs mer

Utkast till UNF:s arbetsplan 2014 2015

Utkast till UNF:s arbetsplan 2014 2015 Utkast till UNF:s arbetsplan 2014 2015 Vision En demokratisk och solidarisk värld fri från droger Övergripande mål UNF är bäst i Sverige på att påverka ungas attityder kring alkohol och andra droger UNF

Läs mer

Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år

Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år 2014 2019 Fritidsgårdsverksamheten i Västerås är en verksamhet att vara stolt över. Varje vecka besöker tusentals ungdomar våra fritidsgårdar, för

Läs mer

KURSPASS LÖRDAG 14/9, FÖRMIDDAG

KURSPASS LÖRDAG 14/9, FÖRMIDDAG Program KURSPASS LÖRDAG 14/9, FÖRMIDDAG WORKSHOP OM SVÅRA SAMTAL I Scouterna jobbar vi med Trygga möten för att skapa en trygg och säker verksamhet. Ibland händer det dock saker som är svåra att hantera

Läs mer

Uppföljning av verksamhetsplanen vid distriktsstämman 2015.

Uppföljning av verksamhetsplanen vid distriktsstämman 2015. Uppföljning av verksamhetsplanen vid distriktsstämman 2015. Uppföljningen är gjord under Norra Smålands scoutdistrikts distriktsstämma 2015-03-07. Enligt distriktets verksamhetsplan 2014-2015 skall det

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2018 FÖRSLAG Tillägg och ändringar från 2017 är kursiva, text som föreslås tas bort är struken Verksamhetsplanen fastställs av Distriktsstämman 2017-11-25 Västmanlands

Läs mer

VÄSTERÅS STADS FRITIDSGÅRSPLAN

VÄSTERÅS STADS FRITIDSGÅRSPLAN Program Policy Handlingsplan Riktlinje Antagen av 2014-11-20 VÄSTERÅS STADS FRITIDSGÅRSPLAN 2014-2019 Innehållsförteckning Handlingsplan fritidsgårdsverksamheten i Västerås år 2014 2019... 3 Vision och

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Scouterna Örebro län

Verksamhetsplan 2017 Scouterna Örebro län Verksamhetsplan 2017 Scouterna Örebro län Inledning Scouterna Örebro län är Scouternas geografiska distrikt för de scoutkårer som enligt Scouternas stadgar kapitel åtta måste tillhöra ett distrikt samt

Läs mer

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING 1 UNGA SOM GÖR VÄRLDEN BÄTTRE Scouterna ger över 65 000 barn och unga från alla delar av samhället chansen att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer. Det

Läs mer

Utgångspunkter f ör scoutledarutbildning

Utgångspunkter f ör scoutledarutbildning Utgångspunkter f ör scoutledarutbildning Scouternas utbildningssystem, antaget av Scouternas styrelse 2014-10-12 Scouterna Box 420 34 Telefon: +46 8-568 432 00 Webb: www.scouterna.se The Guides and Scouts

Läs mer

Verksamhetsplan 2017

Verksamhetsplan 2017 Verksamhetsplan 2017 Södertörns scoutdistrikt Distriktsstyrelsen 2016-04-10 Uppdaterad 2016-09-27 Verksamhetsplan 2017 sida 1/10 Verksamhetsplan 2017 Södertörns scoutdistrikt Distriktsstyrelsen 2016-04-10

Läs mer

Verksamhetsplan Verksamhetsplan Friskis&Svettis Tyresö, Bollmora gårdsväg 8, Tyresö.

Verksamhetsplan Verksamhetsplan Friskis&Svettis Tyresö, Bollmora gårdsväg 8, Tyresö. Verksamhetsplan Friskis&Svettis Tyresö, Bollmora gårdsväg 8, 135 39 Tyresö www.friskissvettis.se/tyreso sida 1 Verksamhetsplan Inledning Sedan starten för 30 år sedan har föreningen drivits utifrån Friskis&Svettis

Läs mer

Verksamhetsplan och budget f ör

Verksamhetsplan och budget f ör Verksamhetsplan och budget f ör 2017-2018 Fastställd av Scouternas stämma 2016-11-20 Verksamhetsplanen beskriver vad Scouterna vill åstadkomma under de kommande två åren. Planen för perioden 2017-2018

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2019 2020 Inledning Nu har vi kommit en bit på väg för att förverkliga vår strategi som sträcker sig från 2015 till 2025. Vi fortsätter arbetet enligt plan och för varje år rör vi oss närmare

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplan 2015 Antagen 2014-11-16 Sida 1/14 Innehållsförteckning 1. Vision 2. Ekonomi 2.1. Principer för budgetering 2.2. Rambudget 2015 2.3. Landstingsbidrag och distriktsavgift 2.4. Finansiella

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Verksamhetsplan 2019 Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2018-11-24 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands scoutkårer så att de kan bedriva bra scouting. Övergripande

Läs mer

Tankar kring den pedagogiska grundsynen

Tankar kring den pedagogiska grundsynen Tankar kring den pedagogiska grundsynen Scoutprogrammet När det gäller de utvecklingsområdena så känner jag att de kommer in mer eller mindre i de ledarkurser vi kör. Vad som kommer att vara viktigt är

Läs mer

Friskis&Svettis Östersund verksamhetsplan

Friskis&Svettis Östersund verksamhetsplan 2019 Friskis&Svettis Östersund verksamhetsplan 1(9) INLEDNING I Friskis&Svettis lyfter vi gärna fram vår framgång och njuter av vårt goda självförtroende. Med all rätt. Vi gör en otroligt bra grej för

Läs mer

Detta innehåller strategin. Det här ska strategin användas till. Så här är strategin uppbyggd

Detta innehåller strategin. Det här ska strategin användas till. Så här är strategin uppbyggd Detta innehåller strategin I din hand håller du Vi Ungas strategi. Vår strategi utgår ifrån våra grundidéer som vi tillsammans tagit fram och som beskriver vad Vi Unga är och gör. I det här dokumentet

Läs mer

Stöd och säkerhet BLI INTE ALLENA

Stöd och säkerhet BLI INTE ALLENA Stöd och säkerhet BLI INTE ALLENA 1. REGIONINSTRUKTÖREN STÖDER KÅRLEDNINGEN Kårchefens närmaste stöd är regioninstruktören. Ibland uppstår det situationer då det känns som om de egna kårkollegerna är lite

Läs mer

Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten och öppen fritidsverksamhet för 10- till 12-åringar i Västerås för åren

Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten och öppen fritidsverksamhet för 10- till 12-åringar i Västerås för åren TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2018-01-17 Sida 1 (2) Diarienr GSN 2018/00182-1.3.6 Barn- och utbildningsförvaltningen Torbjörn Berggren Epost: torbjorn.berggren@vasteras.se Kopia till Grundskolenämnden Handlingsplan

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2019 2020 Inledning Nu har vi kommit en bit på väg för att förverkliga vår strategi som sträcker sig från 2015 till 2025. Vi fortsätter arbetet enligt plan och för varje år rör vi oss närmare

Läs mer

Finlands Svenska Scouter r.f. FISSC VERKSAMHETSPLAN

Finlands Svenska Scouter r.f. FISSC VERKSAMHETSPLAN Finlands Svenska Scouter r.f. FISSC VERKSAMHETSPLAN 2017-2018 INLEDNING Finlands Svenska Scouter r.f:s (FiSSc) främsta uppgift är att finnas till för våra medlemmar, d.v.s scoutkårerna. Vår roll är att

Läs mer

Varför nu? Ramverket (BAS, SCOUT mfl) gäller Ramverksutbildningarna skulle ha reviderats 2011

Varför nu? Ramverket (BAS, SCOUT mfl) gäller Ramverksutbildningarna skulle ha reviderats 2011 Varför utveckla? Varför nu? Ramverket (BAS, SCOUT mfl) gäller 2009-2015 Ramverksutbildningarna skulle ha reviderats 2011 Demokratijamboree 2012 beslutade utbildningarna skall utvecklas för att i större

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN Att arbeta med tillgänglighet och inkludering är inte svårt. Genom att använda femstegsmodellen kan vi hitta

Läs mer

Distriktsstödsgruppen 2 Kommunikationsgruppen 3 Påverkansgruppen 4 Utbildningsgruppen 5

Distriktsstödsgruppen 2 Kommunikationsgruppen 3 Påverkansgruppen 4 Utbildningsgruppen 5 Detta dokument innehåller beskrivning av vilka arbetsgrupper Förbundet Vi Unga har 2015. Vilka övergripande uppdrag de har och de konkreta arbetsuppgifter de har under året. Dokumentet är ett komplement

Läs mer

Gemensamma åldersgrupper

Gemensamma åldersgrupper Gemensamma åldersgrupper Samhället förändras och vi med det! Vi tar tillvara de erfarenheter som gjorts under våra första 100 år och förpackar det vi gör på ett attraktivt sätt för dagens barn och unga.

Läs mer

Förbundsstyrelsens förslag nr

Förbundsstyrelsens förslag nr Ärende Förbundsstyrelsens förslag nr :s Mål och verksamhetsinriktning 2018 2019 Förslag på Mål och verksamhetsinriktning 2018 2019 avser mellanperioden i strategi 2016 2021. Förslaget innehåller färre

Läs mer

Vilda: alla scouters läger 2014 vilja - värme - virvel

Vilda: alla scouters läger 2014 vilja - värme - virvel Lägerbrev 1 Vilda: alla scouters läger 2014 vilja - värme - virvel Basf akta Vad: Ett lägerkoncept för alla scouter i Sverige. Vilda kommer att genomföras som många små läger runt om i landet under ett

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 Scouterna Örebro län

Verksamhetsplan 2018 Scouterna Örebro län Verksamhetsplan 2018 Scouterna Örebro län Inledning Scouterna Örebro län är Scouternas geografiska distrikt för de scoutkårer som enligt Scouternas stadgar kapitel åtta måste tillhöra ett distrikt samt

Läs mer

NORRBOTTENSSKOLIDROTTSFÖRBUND. VERKSAMHETSPLAN 2013. Årsmöte 9 mars 2013 Arbetslivsresurs

NORRBOTTENSSKOLIDROTTSFÖRBUND. VERKSAMHETSPLAN 2013. Årsmöte 9 mars 2013 Arbetslivsresurs NORRBOTTENSSKOLIDROTTSFÖRBUND. VERKSAMHETSPLAN 2013. Årsmöte 9 mars 2013 Arbetslivsresurs NORRBOTTENS SKOLIDROTTSFÖRBUND VERKSAMHETSINRIKTINING 2013 SKOLIDROTTSFÖRBUNDET ETT KATEGORIFÖRBUND SOM TILLHÖR

Läs mer

IOGT-NTO:s Mål och verksamhetsinriktning

IOGT-NTO:s Mål och verksamhetsinriktning :s Mål och verksamhetsinriktning 2018 2019 Ideologisk ram :s arbete utgår alltid från -rörelsens grundsatser. Grundsatserna slår fast att -rörelsen är en del av en världsomspännande folk- och bildningsrörelse

Läs mer

STRATEGISKA ARBETE MOT 2025

STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 1 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 2 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 INNEHÅLL 3 INLEDNING 4 BÖRJA MED EN NULÄGESANALYS 6 SÄTT DET

Läs mer

Stöd och säkerhet VAR INTE ENSAM

Stöd och säkerhet VAR INTE ENSAM Stöd och säkerhet VAR INTE ENSAM 1. REGIONINSTRUKTÖREN STÖDER KÅRLEDNINGEN 1.1. Regioninstruktörens uppdrag 1.2. Personlig kontakt 1.3. Regioninstruktörerna fungerar parvis 1.4. Regioninstruktörens uppgift

Läs mer

Intro för nya utbildare. Riskhanteringskurs - Ett smakprov

Intro för nya utbildare. Riskhanteringskurs - Ett smakprov Intro för nya utbildare Är du ny som utbildare? På vår workshop får du inspiration och kunskap som gör dig redo för att börja utbilda! Elin Jungevi Fabian Östman En introduktion om vad utbildning handlar

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 7 april 2014 på Studentgatan 4, kansliet, i Malmö.

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 7 april 2014 på Studentgatan 4, kansliet, i Malmö. Protokoll nr 444 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för den 7 april 2014 på Studentgatan 4, kansliet, i Malmö. Närvarande: Lars-Ingmar Olsson (Ordf) Henrik Sandén (v ordf) Katarina Lindholm Anna

Läs mer

Förbundet Vi Unga, Box 30083, Stockholm Besök: Franzéngatan 6

Förbundet Vi Unga, Box 30083, Stockholm Besök: Franzéngatan 6 Detta innehåller strategin I din hand håller du Vi Ungas strategi. Vår strategi utgår ifrån de hjärtefrågor vi tillsammans tagit fram och som beskriver vad Vi Unga är och gör. I det här dokumentet kan

Läs mer

Förberedelse: Planera, planera, planera

Förberedelse: Planera, planera, planera Förberedelse: Planera, planera, planera En av de viktigaste beståndsdelarna i en lyckad rekrytering är planering. Planera i god tid, gärna på våren så att det inte blir stressigt på hösten precis innan

Läs mer

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Näringslivsutskottets övergripande mål är att stärka kontakten mellan utbildningarna som tillhör PULS och arbetslivet genom det arbete som utskottets arbetsgrupper

Läs mer

Näringslivsstrategi för Strängnäs kommun

Näringslivsstrategi för Strängnäs kommun 1/6 Beslutad: Kommunfullmäktige 2015-11-30 182 Gäller fr o m: 2015-11-30 Myndighet: Kommunstyrelsen Diarienummer: KS/2015:234-003 Ersätter: - Ansvarig: Näringslivskontoret Näringslivsstrategi för Strängnäs

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

KFUK-KFUMs scoutförbund. örbundsmöte. und den april Verksamhetsplan ( )

KFUK-KFUMs scoutförbund. örbundsmöte. und den april Verksamhetsplan ( ) KFUK-KFUMs scoutförbund örbundsmöte und den 16-18 april 2010 Verksamhetsplan 2010-2011 (2012-2013) Inledning Var vill du att scoutförbundet ska vara 2015? Nu när du sitter med Scoutstyrelsens förslag till

Läs mer

SvFF Mål & Strategi 2013-2017. Workshop distrikt. svensk fotboll mål & Strategi 2013-2017

SvFF Mål & Strategi 2013-2017. Workshop distrikt. svensk fotboll mål & Strategi 2013-2017 SvFF Mål & Strategi 2013-2017 Workshop distrikt svensk fotboll mål & Strategi 2013-2017 AGENDA 17.00-17.45 Genomgång Mål & Strategi Svensk Fotboll, och distriktens process under hösten. 17.45-18.45 Värdegrunden

Läs mer

STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN

STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN SVENSK KONSTÅKNING Samtalsunderlag, Strategi 2026 Samtalsunderlag Vad betyder strategi 2026 för er? Svensk konståknings Strategi 2026 består

Läs mer

Tillsammans skapar vi det goda livet för invånarna i Skara kommun!

Tillsammans skapar vi det goda livet för invånarna i Skara kommun! Vision 2025 Tillsammans skapar vi det goda livet för invånarna i Skara kommun! Vår uppgift som kommun är att skapa förutsättningar för våra invånare att vara nöjda med att leva och bo i Skara. I Skara

Läs mer

Tillsammans skapar vi det goda livet för invånarna i Skara kommun!

Tillsammans skapar vi det goda livet för invånarna i Skara kommun! Vision 2025 Tillsammans skapar vi det goda livet för invånarna i Skara kommun! Vår uppgift som kommun är att skapa förutsättningar för våra invånare att vara nöjda med att leva och bo i Skara. I Skara

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: FEM STEG FÖR EN TILLGÄNGLIG VERKSAMHET STEG1 VEM NÅS? STEG 2 VEM TESTAR? STEG 3 VEM GÖR? STEG 4 VEM PÅVERKAR?

Läs mer

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Så här gör du om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Det här materialet hjälper er att planera och sätta förutsättningarna för att driva kampanjer, antingen en eller regelbundet. Ibland

Läs mer

Projektplan Landsbygdsinspiratör i Vi Unga under perioden 1 februari 2010 till 31 oktober 2010

Projektplan Landsbygdsinspiratör i Vi Unga under perioden 1 februari 2010 till 31 oktober 2010 Projektplan Landsbygdsinspiratör i Vi Unga under perioden 1 februari 2010 till 31 oktober 2010 Vi Unga Vi Unga är en partipolitiskt och religiöst obunden ungdomsorganisation. Vi baserar all vår verksamhet

Läs mer

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering Svensk orientering Världens bästa Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering Svensk orienterings vision Dit vill vi! Svensk orientering, världens bästa!

Läs mer

NORDÖSTRA GÖTALANDS SCOUTDISTRIKT

NORDÖSTRA GÖTALANDS SCOUTDISTRIKT Verksamhetsplan Nordöstra Götalands Scoutdistrikt 2016 NORDÖSTRA GÖTALANDS SCOUTDISTRIKT den 27 februari 2016 Skriven av: Distriktsstyrelsen VERKSAMHETSPLAN Nordöstra Götalands Scoutdistrikt 2016 Innehåll

Läs mer

Utmanarscoututredningen

Utmanarscoututredningen Utmanarscoututredningen Inledning På förbundsmötet 2015 fick Förbundsstyrelsen i uppdrag att tillsätta en utmanarscoututredning vars syfte var att se över hur rutinerna för utmanarscouting ser ut i förbundet.

Läs mer

Tävling är öppen fram till den 29 november

Tävling är öppen fram till den 29 november Kårträff 25/9 Nya hemsidan- en rundtur Webbutbildning för kårer Nytt distriktsmärke Ny distriktstruktur Extra lägerbidrag Årsmötet/Stämman- viktigaste frågorna Regionala utbildningar Västra kansliet Gruppdiskussion

Läs mer

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2019

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2019 t t Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2019 1 VERKSAMHETSPLANEN OCH BUDGET Verksamhetsplanen utgör basen för den operativa verksamheten för Friluftsfrämjandet i Genarp, och beskriver våra övergripande syften

Läs mer

Stämmohandlingar 21/10 Hallands Scoutdistrikt

Stämmohandlingar 21/10 Hallands Scoutdistrikt Stämmohandlingar 21/10 Hallands Scoutdistrikt Innehållsförteckning Välkomna på distriktsstämma... 3 Föredragningslista... 6 Motioner, Propositioner...inga inkomna Röstlängd... 7 Verksamhetsplan 2018...

Läs mer

Verksamhetsplan & budget för 2017

Verksamhetsplan & budget för 2017 Verksamhetsplan & budget för 2017 S:t Örjans Scoutkår i Västerås av Scouterna S:t Örjans scoutkårs verksamhetsplan för 2017 Vanligt förekommande ord och begrepp: Scoutkår är den lokala föreningen som består

Läs mer

Verksamhetsplan 2014/2015. Malmö FBC och Malmö FBC Ungdom

Verksamhetsplan 2014/2015. Malmö FBC och Malmö FBC Ungdom Verksamhetsplan 2014/2015 Malmö FBC och Malmö FBC Ungdom Vår verksamhet Malmö Floorball Clubs organisation består idag av två föreningar. Malmö FBC, org.nr 802439-1164, och Malmö FBC Ungdom, org.nr 802419-4279.

Läs mer