Kommunstyrelsen (19)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsen 2012-01-10 1 (19)"

Transkript

1 Kommunstyrelsen (19) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult tisdagen den 10 januari 2012 kl Beslutande Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson (M) Bo Mazetti-Nissen (M) Elizabeth Peltola (C), ordförande Claes Lindahl (C) Peter Niklasson (C) Michael Öberg (MP) Ingemar Almkvist (S), 2:e vice ordförande Staffan Ferm (S) Stefan Jönsson (S) Britta Croona (S) Övriga deltagande Lars Henriksson (C), ej tjänstgörande ersättare Dan Bülow (KD), ej tjänstgörande ersättare Tomas Simonsson (FP), ej tjänstgörande ersättare Kenneth Condrup, kommunchef Birgitta Bülow, sekreterare Övriga deltagare se sidan 2 Utses att justera Claes Lindahl Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Kommunhuset Paragrafer 1-15 Birgitta Bülow Ordförande... Elizabeth Peltola Organ Justerande... Claes Lindahl ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Kommunledningsförvaltningen Underskrift...

2 Kommunstyrelsen Övriga deltagare John Fritsch, säkerhetschef 1 Inga-Lill Fritsch, ekonomichef 1, 12,13 Bengt Pettersson, teknisk chef 2-3, Bo Bergsjö, planeringschef 4-7, Mathias Karlsson, miljö- och byggchef 6-7 Thomas Franzén, fritidsintendent 8 Christel Stenberg, tf personalchef 9 Björn Collin, näringslivsutvecklare 10 Olle Sandén, informationschef 11 Rolf Persson, ekonom 13

3 Kommunstyrelsen Dnr 2011/ Information i strategiska frågor Säkerhetschef John Fritsch informerar om bakgrundsmaterial till den av kommunledningsförvaltningen föreslagna avgiften för bredband. _

4 Kommunstyrelsen Dnr 2012/1 252 Förvärv av fastigheten Bökhult 9:1 i Älmhult - Ann Svensson, Mai Karlsson Köpekontrakt har upprättats mellan Älmhults kommun och Ann Svensson, Älmhult samt Mai Karlsson, Onsala. Genom köpekontraktet förvärvar Älmhults kommun fastigheten Älmhult Bökhult 9:1 för en köpeskilling av kr. Arealen är m 2. Köpekontraktet är undertecknat av säljarna Beslutsunderlag Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunfullmäktige godkänner köpekontraktet undertecknat av säljarna Kommunstyrelsens förslag - Kommunfullmäktige godkänner köpekontrakt om förvärv av fastigheten Bökhult 9:1 i Älmhult undertecknat av säljarna

5 Kommunstyrelsen Dnr 2012/2 311 Markavtal - upplåtelse av gatu- eller allmän platsmark för tillgänglighetsåtgärder Det är angeläget att lokaler dit allmänheten har tillträde är tillgängliga för personer med nedsatt rörelse- och orienteringsförmåga. Lagen om lätt avhjälpta hinder avser även typ affärslokaler. För att öka möjligheten att avhjälpa sådana hinder kan kommun till fastighetsägare upplåta gatu- eller annan allmän platsmark för att anlägga ramp eller dylikt. Tekniska förvaltningen har tagit fram ett utkast till markavtal. Beslutsunderlag Tekniska utskottet föreslår att kommunstyrelsen godkänner att utkastet till markavtal ligger till grund för avtalstecknande med berörda fastighetsägare om upplåtelse av gatu- eller allmän platsmark för tillgänglighetsåtgärder. Kommunstyrelsen delegerar till tekniske chefen att teckna avtalen. Tekniske chefen informerar om att avtalen kommer att kompletteras med att fastighetsägarna också får ta ansvar för befintliga ledningar. - Kommunstyrelsen godkänner att utkastet till markavtal ligger till grund för avtalstecknande med berörda fastighetsägare om upplåtelse av gatu- eller allmän platsmark för tillgänglighetsåtgärder. - Kommunstyrelsen delegerar till tekniske chefen att teckna avtalen.

6 Kommunstyrelsen Dnr 2009/ Detaljplan för del av Åmot 3:3 i Markaryd - kungörelse om utställning Miljö- och byggnadsnämnden i Markaryds kommun har upprättat förslag till detaljplan för del av Åmot 3:3 i Markaryd. Syftet med planen är att skapa ett nytt område för bilservice, industri, handel, kontor och lager. Planförslaget finns utställt för granskning under tiden Beslutsunderlag Kommunledningsförvaltningen har inget att erinra. - Kommunstyrelsen har inget att erinra.

7 Kommunstyrelsen Dnr 2011/ Landsbygdsutveckling i strandnära områden (LIS) - Osby kommun - samråd Osby kommun har tagit fram ett förslag till tematiskt tillägg till översiktsplanen som behandlar landsbygdsutveckling i strandnära lägen (LIS). Planförslaget har översänts för samråd. Älmhults kommun har möjlighet att avge yttrande senast Beslutsunderlag Kommunledningsförvaltningen har avgett synpunkter daterade Kommunstyrelsen avger följande synpunkter: "Strukturen är densamma som den LIS-plan som finns i Älmhult. Ett antal strandnära lägen identifieras. De ska vara möjliga att bebygga och inte strida mot annan planering som höga natur- eller kulturvärlden. Sammanlagt finns förslag till 32 områden i strandnära lägen. Många av dem ligger i det sjörika området på gränsen mot Skåne och Blekinge. Osby och Älmhult har en lång gemensam gräns. I den östra delen mellan Häradsbäck och Lönsboda finns inget utlagt LIS-område. Västerut finns två lägen: Matsasjön och Örsjön. Matsasjön ligger nordväst om Killeberg mot Torsholma i Älmhults kommun. Den östra delen av sjön ligger i Osby kommun och anses lämplig för ett LISområde. Örsjön är en större sjö i närheten av Hallaryd, där merparten ligger i Älmhults kommun. Där finns redan en relativt omfattande fritidsbebyggelse. LIS-området omfattar den södra stranden av sjön. För båda de gränsområden som finns mot Älmhult känns bedömningen att göra dessa till LIS-områden rimliga. En utveckling i dessa bygder är positiv även för Älmhult och det finns inga störningar mot annan planering. Älmhults kommun är positiv till den LIS-plan som Osby har utvecklat."

8 Kommunstyrelsen Dnr 2011/ Detaljplan kv Jakob i Älmhult samråd Miljö- och byggnämnden har upprättat förslag till detaljplan för kv Jakob i Älmhult. Kvarteret Jakob är idag bebyggt med flerbostadshus i två och fyra våningar. Byggnaderna behöver renoveras och göras tillgängliga. Detaljplanens syfte är att möjliggöra kompletteringsbebyggelse i upp till fyra våningar samt att möjliggöra sammanbyggnad av vissa byggnadskroppar för att på så sätt lösa tillgängligheten. Miljö- och byggnämnden vill ha synpunkter senast Beslutsunderlag Kommunledningsförvaltningen har inget att erinra. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunstyrelsen inte har något att erinra. - Kommunstyrelsen har inget att erinra.

9 Kommunstyrelsen Dnr 2011/ Detaljplan för Haganäsvägen i Älmhult - antagande Miljö- och byggnämnden har upprättat förslag till detaljplan för Haganäsvägen i Älmhult. Planen sträcker sig från Hallandsrondellen österut till Haga Park Hotell. Syftet med ändringen av planen är att justera den befintliga detaljplanen för att möjliggöra dels en anslutning till Torngatan, del en stängning av Östergatan. Planområdet är inte identiskt med Trafikverkets arbetsplan som inkluderar hela vägsträckningen. Förslaget till detaljplan har varit utställt för granskning under tiden Under utställningstiden har yttrande inkommit från Länsstyrelsen, Naturskyddsföreningen, NTF-gruppen, E.On och fastighetsägare till Gladan 7 och Vilhelm 6. Utlåtande över yttrandena har daterats Miljö- och byggnämnden beslöt , 119 att godkänna planförslaget och översända det till kommunfullmäktige för antagande. Planförslaget är daterat Yrkande Michael Öberg (MP) yrkar avslag på miljö- och byggnämndens förslag att anta detaljplan för Haganäsvägen. Sonja Emilsson (M) yrkar bifall till miljö- och byggnämndens förslag att anta detaljplan för Haganäsvägen. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på de båda yrkandena och finner att kommunstyrelsen bifaller Sonja Emilssons yrkande. Kommunstyrelsens förslag - Kommunfullmäktige antar förslag till detaljplan för Haganäsvägen i Älmhult daterat Reservation Michael Öberg (MP) reserverar sig mot beslutet.

10 Kommunstyrelsen Dnr 2011/ Motion om nya motionsspår i Haganäs - Jessica Wihlborg (C) Jessica Wihlborg (C) föreslår i motion daterad att Älmhults kommun planerar nya sträckningar av Haganäsområdets motionsspår under hösten Anläggandet av nya spårsträckor ska verkställas så fort Haganäsvägens sträckning är fastställd av Trafikverket. Kommunfullmäktige beslöt , 95 att remittera motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslöt , 150 att remittera motionen till kultur- och fritidsnämnden samt arbetsgruppen för fysisk planering för yttrande senast Beslutsunderlag Arbetsgruppen för fysisk planering anför följande i yttrande daterat : "Tidigare fanns längre spår som gick upp på det nuvarande handelsområdet. De kortare spåren berörs i sin norra del av den nya Haganäsvägen. Möjligheten finns säkert att göra något längre spår i området genom utnyttjande av den befintliga marken och/eller övergång i intilliggande områden. De kortare spåren kommer att bli återställda efter vägbyggnationen då de ansluts till gångtunnel och befintliga gång/cykelvägar, men längden kan säkert varieras. Arbetsgruppen konstaterar att rent fysiskt finns det flera möjligheter till kortare och längre sträckor, men upplever inte frågan som fysisk. Det handlar i stället om ekonomi och de prioriteringar som görs inom fritidssektorn." Kultur- och fritidsnämnden beslöt , 83: "Kultur- och fritidsnämnden har inlett ett arbete med att kartlägga Haganäs fritidsområde och då se över nya sträckningar för motionsspår. Kultur- och fritidsnämnden har som målsättning att nya spårsträckningar ska vara klara när Haganäsvägen är klar och att spåren har belysning." Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunfullmäktige bifaller motionen. Förutsatt att fullmäktige bifaller motionen, föreslår arbetsutskottet att kommunstyrelsen uppdrar åt kultur- och fritidsnämnden att ta fram ett förslag som beskriver hur spårsträckor kan byggas ut etappvis. Förslaget ska innehålla ekonomisk kalkyl för de olika etapperna.

11 Kommunstyrelsen forts 8/2012 Kommunstyrelsens förslag - Kommunfullmäktige bifaller motionen. - Under förutsättning att kommunfullmäktige bifaller motionen ger kommunstyrelsen kultur- och fritidsnämnden i uppdrag att ta fram ett förslag som beskriver hur spårsträckorna kan byggas ut etappvis. Förslaget ska innehålla ekonomisk kalkyl för de olika etapperna.

12 Kommunstyrelsen Dnr 2011/ Ansökan om strategiska medel för startkostnad för massrekryteringsmodul - personalenheten I april 2011 införde Älmhults kommun det elektroniska rekryteringsverktyget Offentliga jobb. Massrekrytering är en modul i Offentliga jobb som är speciellt anpassad för storskalig rekrytering av exempelvis vikarier, ferieanställda och traineer. Modulen ger stöd för att bättre samordna denna typ av rekryteringar, bland annat genom att flera chefer/arbetsplatser kan gå ut med en gemensam enkät eller annons när de söker nya medarbetare. Personalenheten ansöker i skrivelse daterad om kr för startkostnad för Offentliga jobbs modul för storskalig rekrytering. Beslutsunderlag Kommunstyrelsens personalutskott beslöt att överlämna ärendet till arbetsutskottet. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunstyrelsen anvisar kr ur anslaget för strategiska åtgärder, samt att personalutskottet får i uppdrag att följa upp införandet av verktyget. - Kommunstyrelsen anvisar kr ur anslaget för strategiska satsningar för startkostnad för Offentliga jobbs modul för storskalig rekrytering. - Personalutskottet får i uppdrag att följa upp införandet av verktyget. _

13 Kommunstyrelsen Dnr 2011/ Näringslivspolicy Kommunstyrelsen beslöt , 97 att uppdra åt näringslivsutvecklaren att ta fram förslag till näringslivspolicy. Näringslivsutvecklaren har tillsammans med en arbetsgrupp bestående av representanter från näringslivet tagit fram ett utkast till näringslivspolicy, daterat Kommunstyrelsen beslöt , 212 att uppdra åt näringslivsutvecklaren att göra en bred inhämtning av synpunkter på utkastet till näringslivspolicy. Arbetsgruppen har efter genomförd remissomgång utarbetat slutligt förslag till "Näringslivspolicy - För ett framgångsrikt företagsklimat" daterat Kommunstyrelsens förslag - Kommunfullmäktige antar "Näringslivspolicy - För ett framgångsrikt företagsklimat" daterat Kommunstyrelsen får i uppdrag att efter två år utvärdera policyn och arbetsmetoden.

14 Kommunstyrelsen Dnr 2011/ Älmhultsguiden - presentation Informationschefen demonstrerar den kartbaserade webbplatsen Älmhultsguiden för kommunstyrelsen. Syftet med guiden är att erbjuda besökare en snabb överblick över intressanta platser i kommunen, bland annat skolor, företag, rekreationsområden och lediga tomter. Älmhultsguiden har utvecklats som ett pilotprojekt av företaget Molnify AB i samarbete med Älmhults kommun och Handelsplats Älmhult.

15 Kommunstyrelsen Dnr 2011/ Betänkandet Spara i goda tider - för en stabil kommunal verksamhet (SOU 2011:59) Regeringen tillsatte en särskild utredare med uppgift att lämna förslag om hur procykliska variationer i kommuners och landstings verksamheter kan förebyggas. Utredningen har lämnat sitt betänkande "Spara i goda tider - för en stabil kommunal verksamhet", SOU 2011:59. Finansdepartementet anhåller om remissvar senast Beslutsunderlag Ekonomienheten har upprättat förslag till yttrande daterat Kommunstyrelsen avger yttrande enligt ekonomienhetens förslag daterat

16 Kommunstyrelsen Dnr 2011/ Internbudget och verksamhetsplan 2012, plan för utbildningsnämnden - information Kommunfullmäktige beslöt , 89 bland annat att fastställa facknämndernas förslag till verksamhetsidé, verksamhetsbeskrivning, övergripande mål och investeringsbudget enligt sammanställning daterad med ändringar och tillägg. Utbildningsnämndens slutliga budget utifrån nämndens målredovisning skulle fastställas vid kommunfullmäktiges sammanträde i november Årets resultat budgeterades till kr. Kommunfullmäktige antog samtidigt budgetanvisningar del II daterade för nämnders/förvaltningars fortsatta arbete med internbudget och verksamhetsplan 2012, plan Kommunfullmäktige beslöt , 178 att till handlingarna lägga internbudget och verksamhetsplan 2012, plan för socialnämnden, gemensamma nämnden för familjerätt, kultur- och fritidsnämnden, miljö- och byggnämnden samt kommunstyrelsen. Kommunfullmäktige beslöt , 179 bland annat att fastställa budgeten för 2012 för utbildningsnämnden till kr. Årets resultat budgeterades till ett underskott på kr varefter kommunfullmäktige fattade beslut om effektiviseringar med 0,5, 1 och 2 % på nettobudgeten. Utbildningsnämnden har utarbetat internbudget och verksamhetsplan 2012, plan enligt anvisningarna och godkänt budgeten , 153 med ändringar , 161 och Internbudget och verksamhetsplan 2012, plan för utbildningsnämnden överlämnas till kommunfullmäktige.

17 Kommunstyrelsen Dnr 2011/4 002 Älmhults kommun - kontrasignation och firmateckning Av Arbetsordning för styrelser och nämnder antagen av kommunfullmäktige , 9, framgår enligt 12: "Avtal, andra handlingar och skrivelser som beslutas av nämnden ska undertecknas av ordföranden eller vid förfall för denne i första hand av förste och i andra hand av andre vice ordföranden och kontrasigneras av anställd som nämnden bestämmer. I övrigt bestämmer nämnden vem som ska underteckna handlingar." - Kommunstyrelsen utser nedanstående befattningshavare att från och med kontrasignera skrivelser eller handlingar undertecknade av kommunalrådet Elizabeth Peltola och vid förfall för henne av kommunstyrelsens 1:e vice ordförande Sonja Emilsson eller kommunstyrelsens 2:e vice ordförande Ingemar Almkvist vad gäller de ärenden som rör förhållandet mellan kommunen som arbetsgivare och dess arbetstagare - tf personalchef Christel Stenberg och vid förfall för henne av kommunchef Kenneth Condrup låne- och borgensförbindelser avseende kommunens upplåning - ekonomichef Inga-Lill Fritsch och vid förfall för henne av kommunchef Kenneth Condrup köpehandlingar och kontrakt gällande upphandling enligt antaget upphandlingsreglemente - upphandlingssamordnare Johan Johansson och vid förfall för honom av ekonomichef Inga-Lill Fritsch köpehandlingar och kontrakt, servituts-, låne- och övriga förbindelser samt skrivelser och handlingar gällande den tekniska förvaltningen - tekniske chefen Bengt Pettersson och vid förfall för honom av kommunchef Kenneth Condrup markavtal för bredband - säkerhetschefen John Fritsch och vid förfall för honom av kommunchef Kenneth Condrup. - Kommunstyrelsen utser arbetsutskottets ordförande Elizabeth Peltola och vid förfall för henne vice ordföranden Ingemar Almkvist att underteckna skrivelser eller handlingar som beslutats av kommunstyrelsens arbetsutskott. Kontrasignation ska ske av kommunchef Kenneth Condrup och vid förfall för honom av kommunsekreterare Birgitta Bülow.

18 Kommunstyrelsen forts 14/ Kommunstyrelsen utser personalutskottets ordförande Tord Åkesson och vid förfall för honom vice ordföranden Stefan Jönsson att underteckna skrivelser eller handlingar som beslutats av kommunstyrelsens personalutskott. Kontrasignation ska ske av tf personalchef Christel Stenberg och vid förfall för henne av kommunchef Kenneth Condrup. - Kommunstyrelsen utser tekniska utskottets ordförande Bo Mazetti- Nissen och vid förfall för honom vice ordföranden Ingemar Almkvist att underteckna skrivelser eller handlingar som beslutats av kommunstyrelsens tekniska utskott. Kontrasignation ska ske av tekniske chefen Bengt Pettersson och vid förfall för honom av kommunchef Kenneth Condrup. - Kommunstyrelsen utser kommunalrådet Elizabeth Peltola och vid förfall för henne kommunstyrelsens 1:e vice ordförande Sonja Emilsson eller kommunstyrelsens 2:e vice ordförande Ingemar Almkvist att i kommunstyrelsens namn underteckna de övriga handlingar och skrivelser som inte ryms i uppräkningen ovan. Kontrasignation ska ske av kommunchef Kenneth Condrup och vid förfall för honom av ekonomichef Inga-Lill Fritsch, tf personalchef Christel Stenberg eller teknisk chef Bengt Pettersson. - Kommunstyrelsen utser kommunalrådet Elizabeth Peltola och kommunchef Kenneth Condrup att motta delgivning på styrelsens vägnar. - Kommunstyrelsen utser kommunchef Kenneth Condrup, ekonomichef Inga-Lill Fritsch, kommunalrådet Elizabeth Peltola, ekonom Camilla Åström, ekonom Anna-Carin Ohlsson, ekonom Irma Johansson och ekonom Filip Lazarov att två i förening eller en av de nämnda i förening med ekonomihandläggare Rose-Marie Petersson eller upphandlingssamordnare Johan Johansson att teckna kommunens firma på checkar, bankräkningar, plusgiro, bankgiro, värdeförsändelser och dylika handlingar.

19 Kommunstyrelsen Redovisning av delegeringsbeslut Kommunchefen 26-27, 1/2012 Ekonomichefen Personalsekreterare Arbetsledare kosten Informationschefen 16 Teknisk chef 89-97; 1-2/2012 Gatu- och trafikingenjören 41; 1/2012 Utbildningschefen Verksamhetschef förskolor och pedagogisk omsorg 9-14 Enhetschef barn och ungdom Enhetschef vuxna och flykting 4 Anhörigsamordnare Enhetschef LSS samt socialpsykiatrin Enhetschef hemtjänst/hemsjukvård centrala och Pjätteryd Enhetschef Ekebo, Diö/Liatorp hemtjänst Enhetschef resurspoolen, Solhem, Blåmesen Enhetschef rehab Redovisningen godkänns.

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) 2012-03-20 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult tisdagen den 20 mars 2012 kl 08.00-09.35 Beslutande Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson (M) Bo Mazetti-Nissen (M) Elizabeth Peltola

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-05-15 1 (5)

Kommunstyrelsen 2012-05-15 1 (5) Kommunstyrelsen 2012-05-15 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult tisdagen den 15 maj 2012 kl 09.00-16.00 Beslutande Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson (M) Bo Mazetti-Nissen (M) Elizabeth

Läs mer

Kommunfullmäktige (18) Helen Bengtsson (S), 2:e v ordförande Roland Johansson (S) Birgitta Bülow, sekreterare

Kommunfullmäktige (18) Helen Bengtsson (S), 2:e v ordförande Roland Johansson (S) Birgitta Bülow, sekreterare Kommunfullmäktige 2012-01-30 1 (18) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult måndagen den 30 januari 2012 kl 18.30-20.00 Beslutande Monica Haider (S) Britta Croona (S) Sonja Emilsson (M) Gusten Mårtensson (C)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (12) Kulturhuset Blohmé, Blohmésalen, Älmhult onsdagen den 28 mars 2012 kl

Kultur- och fritidsnämnden (12) Kulturhuset Blohmé, Blohmésalen, Älmhult onsdagen den 28 mars 2012 kl Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-28 1(12) Plats och tid Kulturhuset Blohmé, Blohmésalen, Älmhult onsdagen den 28 mars 2012 kl 14.30-17.00 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson (C)

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

Datum för anslags nedtagande

Datum för anslags nedtagande Kommunstyrelsen 2014-06-23 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult måndagen den 23 juni 2014 kl 17.00-17.20 Beslutande Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Anna-Karin Nilsson (M), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsen (5)

Kommunstyrelsen (5) Kommunstyrelsen 2014-11-18 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult tisdagen den 18 november 2014 kl 08.30-12:15 Beslutande Elizabeth Peltola (C), ordförande Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Ingemar

Läs mer

Kommunfullmäktige 2014-09-29 1 (12) Helen Bengtsson (S), 2:e v ordförande Roland Johansson (S) Måndagen den 6 oktober 2014. ... Bo Mazetti-Nissen (M)

Kommunfullmäktige 2014-09-29 1 (12) Helen Bengtsson (S), 2:e v ordförande Roland Johansson (S) Måndagen den 6 oktober 2014. ... Bo Mazetti-Nissen (M) Kommunfullmäktige 2014-09-29 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult måndagen den 29 september 2014 kl.18.30-19.30 Beslutande Einar Holmqvist (S) Britta Croona (S) Sonja Emilsson (M) ej 104 Gusten Mårtensson

Läs mer

Kommunstyrelsen (13) Kommunhuset Paragrafer Birgitta Bülow. ... Elizabeth Peltola Sonja Emilsson del av 159

Kommunstyrelsen (13) Kommunhuset Paragrafer Birgitta Bülow. ... Elizabeth Peltola Sonja Emilsson del av 159 Kommunstyrelsen 2013-10-08 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult tisdagen den 8 oktober 2013 kl 08.15-12.00 samt 13.15-15.15 med ajournering kl 14.15-14.45 Beslutande Sonja Emilsson (M), 1:e vice

Läs mer

SYDARKIVERA Sammanträdesdatum Sida Förbundsstyrelsen 2015-02-13 1 (8)

SYDARKIVERA Sammanträdesdatum Sida Förbundsstyrelsen 2015-02-13 1 (8) Förbundsstyrelsen 2015-02-13 1 (8) Plats och tid Smålands Museum i Växjö fredagen den 13 februari 2015 kl.14.30-15.00. Beslutande Per Ribacke (S), Alvesta, ordförande Nils Ingmar Thorell (FP), Ronneby,

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl Kultur- och fritidsnämnden 2012-05-31 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl 13.30-15.45 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2012-02-29 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 29 februari kl. 9.00 12.15 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-12-16 1 (22) Helen Bengtsson (S), 2:e v ordförande Roland Johansson (S)

Kommunfullmäktige 2013-12-16 1 (22) Helen Bengtsson (S), 2:e v ordförande Roland Johansson (S) Kommunfullmäktige 2013-12-16 1 (22) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult måndagen den 16 december 2013 kl 18.30-19.30 Beslutande Monica Haider (S) Britta Croona (S) Sonja Emilsson (M) Gusten Mårtensson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (6)

Kommunstyrelsens arbetsutskott (6) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-01-26 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult tisdagen den 26 januari 2016 klockan 08.30-11.20 Beslutande Ingemar Almkvist (S), ordförande Stefan Jönsson (S) Jan Fagerberg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (7) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult onsdagen den 27 februari 2013 kl

Kultur- och fritidsnämnden (7) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult onsdagen den 27 februari 2013 kl Kultur- och fritidsnämnden 2013-02-27 1(7) Plats och tid Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult onsdagen den 27 februari 2013 kl 14.30-17.00 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

Kommunfullmäktige (17) Helen Bengtsson (S), 2:e v ordförande Roland Johansson (S) - (M) Jan Fagerberg (MP)

Kommunfullmäktige (17) Helen Bengtsson (S), 2:e v ordförande Roland Johansson (S) - (M) Jan Fagerberg (MP) Kommunfullmäktige 2012-08-27 1 (17) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult måndagen den 27 augusti 2012 kl 18.30-19.40 Beslutande Einar Holmkvist (S), ersättare Britta Croona (S) Sonja Emilsson (M) Gusten

Läs mer

Utbildningsnämnden 2012-09-26 1 (9)

Utbildningsnämnden 2012-09-26 1 (9) Utbildningsnämnden 2012-09-26 1 (9) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 26 september kl. 9.00 14.45 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2013-06-12 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 12 juni kl. 9.00 13.30 med ajournering kl 11.22 11.53. Bodil Hansen

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (11)

Kultur- och fritidsnämnden (11) Kultur- och fritidsnämnden 2014-11-12 1(11) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet Femlingen, Kommunhuset Älmhult. Onsdagen den 12 november 2014 kl 14.30-16.30 Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-25 1(10) Möckelsnäs Herrgård, Diö Onsdagen den 25 mars 2015 kl 08.30-16.00

Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-25 1(10) Möckelsnäs Herrgård, Diö Onsdagen den 25 mars 2015 kl 08.30-16.00 Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-25 1(10) Plats och tid Beslutande Möckelsnäs Herrgård, Diö Onsdagen den 25 mars 2015 kl 08.30-16.00 Anton V Härder (S), ordförande Thomas Nygren (S) Filip Akaronka (S)

Läs mer

Kommunfullmäktige (17) Helen Bengtsson (S), 2:e v ordförande (S) (frånvarande) Tobias Hertz (C) och Håkan Pettersson (S)

Kommunfullmäktige (17) Helen Bengtsson (S), 2:e v ordförande (S) (frånvarande) Tobias Hertz (C) och Håkan Pettersson (S) Kommunfullmäktige 2014-08-25 1 (17) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 augusti 2014 kl.18.30-19.15 Beslutande Monica Haider (S) Britta Croona (S) Sonja Emilsson (M) Gusten Mårtensson (C)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-01-19 1 (7) Osby, onsdagen den 19 januari 2011, kl 08.30-12.30

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-01-19 1 (7) Osby, onsdagen den 19 januari 2011, kl 08.30-12.30 arbetsutskott 2011-01-19 1 (7) Plats och tid Osby, onsdagen den 19 januari 2011, kl 08.30-12.30 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (c) Erland Nilsson (s) Dag Ivarsson (tjänstgör t.o.m. kl. 10.40)

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Karl-Erik Kruse (S), ordf Christer Laurell (C), vice ordf Leif Hägg (M)

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Karl-Erik Kruse (S), ordf Christer Laurell (C), vice ordf Leif Hägg (M) 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 15.00 16.30 Beslutande Karl-Erik Kruse (S), ordf Christer Laurell (C), vice ordf Leif Hägg (M) Ej tjänstgörande ersättare Gunnar Bengtsson (S) Rolf Svensson (C) Övriga deltagare

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2015-01-14 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 januari kl.8.30 12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Kommunstyrelsen 2004-12-20 1 (4) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-13.35

Kommunstyrelsen 2004-12-20 1 (4) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-13.35 Sammanträdesdatum Blad 1 (4) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-13.35 Beslutande Benita Vikström Emil Carlsson Torbritt Bökman Sören Carlsson Britt-Marie Kärngren Britta Bergström Catharina Fredriksson

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2014-01-22 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 22 januari kl. 9.00 11.40 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (7) Sagorummet i Biblioteket, Älmhult Onsdagen den 23 april 2014 kl

Kultur- och fritidsnämnden (7) Sagorummet i Biblioteket, Älmhult Onsdagen den 23 april 2014 kl Kultur- och fritidsnämnden 2014-04-23 1(7) Plats och tid Beslutande Sagorummet i Biblioteket, Älmhult Onsdagen den 23 april 2014 kl 14.30 17.25 Stefan Ferm (M), ordförande Greta Ivarsson (C), tjänstgörande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (10) Sammanträdesrummet Möckeln, Älmhults kommunhus. Onsdagen den 11 november 2015 kl

Kultur- och fritidsnämnden (10) Sammanträdesrummet Möckeln, Älmhults kommunhus. Onsdagen den 11 november 2015 kl Kultur- och fritidsnämnden 2015-11-11 1(10) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet Möckeln, Älmhults kommunhus. Onsdagen den 11 november 2015 kl 16.00-18.25 Anton V Härder (S), ordförande Eva Ballovarre

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (7) kl ,

Kultur- och fritidsnämnden (7) kl , Kultur- och fritidsnämnden 2012-01-26 1(7) Plats och tid Ekebackens konferensanläggning, Markaryd, torsdagen den 26 januari 2012 kl 13.00-14.15, 18.30-19.00 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014 10 06 1 (9) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa måndagen den 6 oktober 2014 klockan 13.00 14.

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014 10 06 1 (9) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa måndagen den 6 oktober 2014 klockan 13.00 14. Kommunstyrelsen 2014 10 06 1 (9) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa måndagen den 6 oktober 2014 klockan 13.00 14.50 Beslutande: Pia Tingvall (C), ordförande Björn Hoflund (M) Göran Lindgren (M) Claes

Läs mer

Kommunfullmäktige 2012-02-27 1 (16) Anna-Karin Nilsson (M), ersättare Maria Gustafsson (S) - (KD) Viktor Emilsson (M)

Kommunfullmäktige 2012-02-27 1 (16) Anna-Karin Nilsson (M), ersättare Maria Gustafsson (S) - (KD) Viktor Emilsson (M) Kommunfullmäktige 2012-02-27 1 (16) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult måndagen den 27 februari 2012 kl 18.30-19.50 Beslutande Monica Haider (S) Britta Croona (S) Sonja Emilsson (M) Gusten Mårtensson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (8)

Kultur- och fritidsnämnden (8) Kultur- och fritidsnämnden 2012-02-29 1(8) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrummet Broka Gyl, Älmhult onsdagen den 29 februari 2012 kl 14.30-18.00. Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Karl-Erik Kruse (S) Christer Laurell (C)

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Karl-Erik Kruse (S) Christer Laurell (C) Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 15.40. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Karl-Erik Kruse (S) Christer Laurell (C) Ej tjänstgörande ersättare Annie Carlsson (S) Lennart

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2013-10-02 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 2 oktober kl. 9.00 11.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström

Läs mer

Kommunstyrelsen (20)

Kommunstyrelsen (20) Kommunstyrelsen 2012-02-07 1 (20) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult tisdagen den 7 februari 2012 kl 08.00-10.45 Beslutande Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson (M) Bo Mazetti-Nissen (M)

Läs mer

Linda Väbro och Stig Johansson. Kommunhuset (omedelbar justering)

Linda Väbro och Stig Johansson. Kommunhuset (omedelbar justering) Kommunstyrelsen Plats och tid Sessionssalen kl. 10:30-10:35 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justerare Justeringens plats och tid Linda Väbro och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2012-12-13 i Skånes Fagerhultsrummet, kl 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas Bjertner

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (8)

Kultur- och fritidsnämnden (8) Kultur- och fritidsnämnden 2014-12-17 1(8) och tid Beslutande Sammanträdesrummet Femlingen, Kommunhuset Älmhult. Onsdagen den 17 december 2014 kl 14.30-16.45 Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-13 1 (13) Osby, onsdagen den 13 april 2011 kl 08.30-12.05

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-13 1 (13) Osby, onsdagen den 13 april 2011 kl 08.30-12.05 arbetsutskott 2011-04-13 1 (13) Plats och tid Osby, onsdagen den 13 april 2011 kl 08.30-12.05 ande Anders Pettersson, ordförande (c) Karl-Gösta Bengtsson (tjänstgör för Erland Nilsson (s) Dag Ivarsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2013.08.28 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-14.05 ande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordförande Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S) Ulla Johansson

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef 1 (10) Plats och tid Tisdagen den 15 december 2015 kl 17:00-18:15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-05-12 1 (24)

Kommunstyrelsen 2015-05-12 1 (24) Kommunstyrelsen 2015-05-12 1 (24) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult tisdagen den 12 maj 2015 kl. 08.00-12.00 med ajournering 10.10-11.15 Ingemar Almkvist (S), ordförande Stefan Jönsson (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-08-31 1 Organ Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 17.45-18.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera (kd) Lars-Åke Magnusson (kd) Dorota Westlund (kd) (m) Anna Heijel (m)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2014-06-18 1(8) Kulturskolan, Tonhöjden, Älmhult Onsdagen den 18 juni 2014 kl 14.30 17.15

Kultur- och fritidsnämnden 2014-06-18 1(8) Kulturskolan, Tonhöjden, Älmhult Onsdagen den 18 juni 2014 kl 14.30 17.15 Kultur- och fritidsnämnden 2014-06-18 1(8) Plats och tid Beslutande Kulturskolan, Tonhöjden, Älmhult Onsdagen den 18 juni 2014 kl 14.30 17.15 Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson (C) Kenneth Emilsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2004-11-23 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-12.45 Beslutande Övriga närvarande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsen (26) Kommunhuset Paragrafer Birgitta Bülow. ... Elizabeth Peltola

Kommunstyrelsen (26) Kommunhuset Paragrafer Birgitta Bülow. ... Elizabeth Peltola Kommunstyrelsen 2011-12-06 1 (26) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult tisdagen den 6 december 2011 kl 08.30-12.10 Beslutande Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson (M) Bo Mazetti-Nissen (M)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 31 oktober 2011 kl. 08:00-10:00.

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 31 oktober 2011 kl. 08:00-10:00. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 31 oktober 2011 kl. 08:00-10:00. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.30 Ajournering: kl 15.55 16.00. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Charlotte Wachtmeister (M), tjänstgörande ersättare för Karl-Erik

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(15) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 14:00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Birgitta Jönsson (S), ordf Fredrik Jönsson (C), vice ordf Teddy Nilsson (SD) Olof Röstin (M) Torbjörn Ekelund

Läs mer

Kommunfullmäktige (22) Helen Bengtsson (S), 2:e v ordförande Roland Johansson (S) Birgitta Bülow, sekreterare

Kommunfullmäktige (22) Helen Bengtsson (S), 2:e v ordförande Roland Johansson (S) Birgitta Bülow, sekreterare Kommunfullmäktige 2012-12-17 1 (22) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult måndagen den 17 december 2012 kl 18.30-19.35 Beslutande Einar Holmqvist (S), ersättare Britta Croona (S) Sonja Emilsson (M) Gusten

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-04-07 1 (29)

Kommunstyrelsen 2015-04-07 1 (29) Kommunstyrelsen 2015-04-07 1 (29) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult tisdagen den 7 april 2015 kl. 08.30-12.00 Beslutande Ingemar Almkvist (S), ordförande Stefan Jönsson (S), 1:e vice ordförande Elizabeth

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 1 september kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 59-68 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, måndag 1 september kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 59-68 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.45 Beslutande David Olsson (M), ordförande Carina Schön (S) Dick Pettersson (C) Sören Johansson (KD) Anders Pettersson (S) Ej

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49 Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.10. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Anette Hallberg (S), tjänstgörande ersättare för Birgitta Jönsson (S) Christer Laurell (C) Ej

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-08.50 Beslutande Ledamöter Urban Widmark (M) ordförande Lars-Göran Wiberg (C) vice ordförande Tommy Nilsson (S) Tjänstemän Utses att

Läs mer

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-11-24 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 24 november 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 14.45 Beslutande Ledamöter Lennart Haraldsson (S), ordförande Magnus Hesse (M), vice ordförande Elisabeth Edlund (S) Mira Wedenberg (M)

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen...

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen... SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Tekniska förvaltningen, kl 14.00-17.30 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.30 12.00 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Torbritt Bökman (M) Berit Karlsson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Ann-Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2013-02-20 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 20 februari kl. 9.00 16.35 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

Kommunhuset, lokal: Tryggö, Kungshamn onsdagen den 14 januari 2015 kl

Kommunhuset, lokal: Tryggö, Kungshamn onsdagen den 14 januari 2015 kl Plats och tid Kommunhuset, lokal: Tryggö, Kungshamn onsdagen den 14 januari 2015 kl. 08.30-09.00 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Mats Abrahamsson (M), ordförande Peter Hemlin (M) Ronald

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott

Kommunstyrelsens personalutskott 2018-04-16 1(13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2018-04-16 kl. 13.30-15.05 Paragrafer 17-26 Utses att justera Britta Croona Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult [Datum] Underskrifter Sekreterare

Läs mer

onsdagen den 17 mars kl torsdagen den 18 mars kl

onsdagen den 17 mars kl torsdagen den 18 mars kl KOMMUN 2010-03-17 2010-03-18 1 (9) Kommunstyrelsens arbetsutskott / bokslutsberedning Plats och tid Sessionssalen, Norbergsvägen 19 onsdagen den 17 mars kl. 08.30 16.45 torsdagen den 18 mars kl. 08.15

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 Plats och tid Kommunkontoret, kl. 17.00 18.00 Beslutande Jan-Evert Halldin (s), ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Benny Andersson (s), Eva Lind (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-08-29 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-12.00 Beslutande Övriga närvarande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

Kommunfullmäktige (14) Birgitta Bülow, sekreterare. Jessica Wihlborg och Thomas Nygren. Måndagen den 4 februari 2013

Kommunfullmäktige (14) Birgitta Bülow, sekreterare. Jessica Wihlborg och Thomas Nygren. Måndagen den 4 februari 2013 Kommunfullmäktige 2013-01-28 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult måndagen den 28 januari 2013 kl 18.30-19.30 Beslutande Monica Haider (S) Britta Croona (S) Sonja Emilsson (M) Annelie Olin (C), ersättare

Läs mer

Alexander Arbman, nämndsekreterare Mikael Daxberg, kommunsekreterare Emma Majlöv Modig, förvaltningssekreterare Cecilia Bülow, personalchef

Alexander Arbman, nämndsekreterare Mikael Daxberg, kommunsekreterare Emma Majlöv Modig, förvaltningssekreterare Cecilia Bülow, personalchef 1(5) Plats och tid Storasjö, Åseda, tisdagen den 12 februari 2019 kl 13:30-14:55 Beslutande Niklas Jonsson (S), Ordförande Anders Käll (M), 1:e vice ordförande Peter Skog Lindman (S) Susanne Karlsson (S)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2013-01-22 1 (13)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2013-01-22 1 (13) 2013-01-22 1 (13) Plats och tid Älmhults kommunhus 22 januari 2013 kl. 8.30 10.45 Beslutande Övriga deltagande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Gun-Britt

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-01-07 1(19 )

Kommunstyrelsen 2015-01-07 1(19 ) Kommunstyrelsen 2015-01-07 1(19 ) Plats och tid Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30-15.30 Beslutande Siw Gidlöf (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Per Aspengren (S) Lillemor Larsson (V)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid 18.30-20.05 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, tillförordnad

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Karl-Erik Kruse (S), ordf. Christer Laurell (C) Leif Hägg (M) Gunnar Bengtsson (S), ej tjg ers

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Karl-Erik Kruse (S), ordf. Christer Laurell (C) Leif Hägg (M) Gunnar Bengtsson (S), ej tjg ers 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 15.00 16.35 Beslutande Karl-Erik Kruse (S), ordf. Christer Laurell (C) Leif Hägg (M) Övriga deltagare Gunnar Bengtsson (S), ej tjg ers Kommunchef Åsa Ratcovich Ekonomichef

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Socialkontoret

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Socialkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.45 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09:15-09:30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-08-31 1 (11) Osby, onsdagen den 31 augusti 2011 kl 08.30-10.10

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-08-31 1 (11) Osby, onsdagen den 31 augusti 2011 kl 08.30-10.10 arbetsutskott 2011-08-31 1 (11) Plats och tid Osby, onsdagen den 31 augusti 2011 kl 08.30-10.10 ande Anders Pettersson, ordförande (c) Erland Nilsson (s) Dag Ivarsson (m) Marika Bjerstedt Hansen (s) Clas

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2015-06-10 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 10 juni kl.8.30 11.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Bo Larsson (S) Catharina Tann (S)

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Bo Larsson (S) Catharina Tann (S) 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.10 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (16)

Kommunstyrelsens arbetsutskott (16) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-04-12 1 (16) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult tisdagen den 12 april 2016 klockan 08.30-10.15 Beslutande Ingemar Almkvist (S), ordförande Stefan Jönsson (S) Jan Fagerberg

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-07 1 (12) Osby, onsdagen den 7 mars 2012 kl 08.30-12.15, 13.00-17.05

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-07 1 (12) Osby, onsdagen den 7 mars 2012 kl 08.30-12.15, 13.00-17.05 arbetsutskott 2012-03-07 1 (12) Plats och tid Osby, onsdagen den 7 mars 2012 kl 08.30-12.15, 13.00-17.05 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Erland Nilsson (S) Dag Ivarsson (M) Marika Bjerstedt

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (7)

Kultur- och fritidsnämnden (7) Kultur- och fritidsnämnden 2014-10-15 1(7) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet Femlingen, Kommunhuset Älmhult. Onsdagen den 15 oktober 2014 kl 14.30-16.20 Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (8) Kommunhuset sammanträdesrummet Broka Gyl, Älmhult onsdagen den 5 december 2012 kl

Kultur- och fritidsnämnden (8) Kommunhuset sammanträdesrummet Broka Gyl, Älmhult onsdagen den 5 december 2012 kl Kultur- och fritidsnämnden 2012-12-05 1(8) Plats och tid Kommunhuset sammanträdesrummet Broka Gyl, Älmhult onsdagen den 5 december 2012 kl 13.00-17.00 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 46 Kultur- och fritidsnämnden sammanträde 46. Angående laglighetsprövning enligt kommunallagen av beslut 2010-02-23, 16; Besparingar 2009-2011 på kultur-

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6) Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 11.50 Beslutande Kent Ingvarsson (M), ordförande Hans Sabelström (C) Malin Hedberg (S) Anette Håkansson

Läs mer

Ing-Britt Andersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Ing-Britt Andersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2013-06-24 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa, sammanträdesrum Sjön 2013-06-24 klockan 14.00-17.10 Beslutande: Pia Tingvall (C), ordförande Pär-Anders Olovsson (C) Pontus Wessman

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2015-05-13 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 13 maj kl.8.30 12.10 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer