Lidingöloppet Fika på vägen upp

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lidingöloppet 2009. Fika på vägen upp"

Transkript

1 Lidingöloppet 2009 Vet inte riktigt vilken gång i ordningen jag springer Lidingöloppet men det är i alla fall något jag ser fram emot varje år. Jag har åkt med Bosses bussar alla gångerna. Från att ha bott på en skola ute på Lidingö, där Bosse fixade frukosten på morgonen, så bor vi nu fint på Scandic Hotell i Värtahamnen. Skolan hade sin charm, men man sover bättre i en riktig säng. Bosse som drar en vinnare i något av lotterierna. Bosse och Britt-Marie Som vanligt skrev vi ner lite av våra förväntningar, vår uppladdning och träning inför loppet. Siv: Jag var från början anmäld till 30km, men efter att ha genomfört klassikern så gick luften ur mig lite grand. Det var en härlig känsla att ha gjort den! För Lidingöloppet hade jag lagt upp en plan och till en början flöt allt på bra. Men sen vet jag inte riktigt vad som hände. Jag fick ont även i det vänstra benet så det blev svårt att springa någon längre distans. När väl tanken på att springa 15 km dök upp så var det kört. De sista veckorna har det bara blivit kortare sträckor och jag hoppas att benen håller på loppet. Det positiva är att jag får se lite mer av Stockholm. Fika på vägen upp

2 , Katarina. Har en dröm om att klara silvermedaljtiden som för kvinnor är 2.38 någon gång. Men det blir inte i år heller. Träningen gick bra i somras och fram till augusti. Jag har sprungit flera mil i år än tidigare men inte så många långpass över 2 mil som jag hade önskat och inte heller så många S:t Hans extremerundor (för det är kanonträning inför Lidingöloppet) Hyfsat med intervallträning. En seg förkylning har satt käppar i hjulen. Igår morse vaknade jag med ont i låret ( har lite problem med dem emellanåt) så nu tappade jag lusten helt för loppet. Jag hade i alla fall hoppats på en bättre tid än i fjol som var Vi får se om jag är nöjd på hemresan eller inte.

3 P.O Träningen inför årets lopp har känts väldigt bra, många långa pass varvade med intervall och backträning. Lite tveksamt blev det dock i slutet av sommaren. Jag blev både förkyld och skadad i hälsenan. En vecka innan loppet var jag tveksam om jag skulle starta. Blev dock bättre. Jag är ganska osäker var min tid kommer att bli. Jag hoppas att jag kan överraska. Christian. Skall fullborda klassiker nummer 2. Jag är inte så bra tränad som för två år sedan. Är lite nervös för nerförsbackarna har tränat alldeles för lite på det. (Haft ont i låren) Det gäller att samla lite plusminuter på: 1. Första milen (då man är pigg) 2. Andra milen som är flack så att man har lite tillgodo på 3. den svåraste milen. Dagsformen avgör! Helena: Jag har helt otippat klarat först Vasaloppet, Vättern och sen Vansbro. Har följt med som sällskap till Christian. Nu återstår Lidingöloppet och en knäskada. Men jag skall försöka och se hur lånt det räcker. Jerry: Efter ett ganska tungt år med småkrämpor och träningsvärk började så smått formen infinna sig för tre veckor sedan. Tiden har dock varit lite knapp för att nå samma eller bättre form än förra året. Formen är nära förra årets då jag gjorde p.g.a. formen och den förväntade värmen kommer det troligtvis att gå 1-2 min långsammare än i fjol. Mats. Det skulle vara trevligt att komma under 3 timmar. Det blir troligtvis några minuter mer. Vilberg: Har tidigare sprungit Lidingöloppet på 2.50 och Anmälde mig i våras då jag flyttade tillbaka till Sverige från Island. Meningen var att jag skulle komma i form till Lidingöloppet men med flyttning och små barn, det yngsta drygt 1 år så har det inte blivit lika mycket träning som planerat. Så i år blir det över 3 timmar. Hur mycket får vi se i morgon. Tomas: Oerhört laddad och i fin form. Inte en skada så långt ögat når. Tävlar inte så därför är tiden likgiltig. Det känns dock bra att springa i ett tempo runt 6 min per km. Så tiden bör bli runt 90 minuter. Hoppas på en trevlig runda i vacker Lidingönatur.

4 Marianne: Ser fram emot en trevlig resa och en fin naturupplevelse på Lidingö. Tar de lugnt i loppet så jag kan njuta av höstfärgerna och utsikten över vattnet. Är skadefri men har inga långa löpturer bakom mig så jag ska hushålla med krafterna och fylla på med gel-energi i backarna. Lotta: Efter att ha lärt sig av misstaget jag gjorde i fjol har jag nu tänkt mig en bättre start på loppet. Det är viktigt att hushålla med krafterna så att de räcker till sista milen. En tid under 3 timmar är godkänt. Jerry och Lotta sätter ihop ett V 75 system. Tyvärr blev det ingen vinst.

5 Micke: Ladda och nervös. Man har ju hört många historier om Lidingöloppet men man vet ändå inte riktigt vad man ger sig in på. Var kanske bättre tränad i våras. Har sedan dess haft en del skadeproblem under sommaren med en hälsporre som har spökat. Mina ben är vana att springa i backar men distansen är lång för mig. Men jag är taggad! Kjell: Gjorde mitt livs Lidingölopp i fjor men jag har haft fel förr så vem vet. Allt är ok. Så om dagsformen infinner sig kan allt hända. Om jag skall vara realistisk en tid runt Katarina vann en klocka på resan upp till Stockholm. Jerry var inte lika lyckosam, han vann en frisbee och Christian vann en dubbeldusch. Det var som vanligt mycket gott om priser i Bosses lotteri. Olof kom med tåget upp. Han berättade att han inte hunnit springa så många långrundor men att det hade blivit en del varv på Sankt hans backar

6 Siv och Tomas Lars-Ingvar I väntan på bussen.zakia, Tomas, Marianne och Lars-Ingvar I gamla stan SKÅÅÅÅL!

7 Hjältinnan. Helena som nu har gjort en Svensk klassiker efter att ha klarat Lidingöloppet som sista gren! P.O, Katarina och Kjell Lars-Ingvar, Vilberg Marianne Christian och Helena Micke Zakia, Lotta och Erik

8 Efter loppet och på vägen hem brukar vi summera vår insats. En del är nöjda andra mindre nöjda. Efter loppet funderingar: Siv: Så oändligt mycket lättare det var att springa 15 km istället för 30. Det var roligt hela tiden. Jag är nöjd med Det man saknar (konstigt nog) är träningsvärken, stelheten, då vet man att kroppen har fått jobba. Sen kan man ju som Bosse springa väldigt fort på 15 km och då upplever man nog träningsvärk efteråt. Det har som vanligt varit en trevlig helg med trevliga människor. Vi hade en skön eftermiddag i gamla stan. Och maten på kinesrestaurangen var god. Tomas: Varför? Varför gick det inte fortare? Försökte öka tempot efter 5 km men farten fanns inte där. Pigg som en lärka när jag kom i mål, hade antagligen kunnat ta ut mig mer men varför plåga sig? Nu blev det en trevlig löpartur i stället. P.O: Fram till 15 km kändes det ganska bra. Började sen få lite ont på utsidan av mitt högra lår. Det skulle visa säg att det bara skulle bli värre och värre. De sista 5km är de värsta jag någonsin upplevt i ett löparspår. Jag fick varva med lätt jogging, gång och stretchning, för att till sista ta mig i mål på strax under Mats: Det var lite tyngre än vad jag hade tänkt mig sån tiden blev en besvikelse. Banan är dock jättefin att springa. Hela resan och loppet varv mycket välordnat så det blir nog flera gånger. Katarina: Ännu längre från en silvermedalj än i fjol. Det lär nog förmodligen aldrig bli någon, inte på 30 km i alla fall. Men jag är lite glad i alla fall för mina lår höll så pass bra att jag kunde springa hela tiden. Det var ganska trångt precis efter start, man måste nog stå långt fram i sin startgrupp om man ska kunna springa utan att bromsa. Fast det kanske var en fördel att man inte tog i för mycket direkt. Tiden slutade på och då kunde jag gå nästan riktigt bra. Lyckades vinna en startplats till nästa års Lidingölopp på Gissa tiden tävlingen i bussen så då blir det ett nytt försök. Jag får väl träna mera och fortare. Helena: På Gissa tiden tänkte jag c:a 4 timmar men Christian sa 5 timmar????? Jag sprang på c:a 4.10 vilket jag är jättenöjd med. Jag hade jätteont i knät och kunde inte springa i nedförsbackarna. Men det gick över förväntan, jag kom i mål och därmed har jag klarat en SVENSK KLASSIKER. Zakia: Jag har haft en jättetrevlig helg. Allt har varit toppen!!

9 Marianne: Är jättenöjd med loppet. Första milen i år och Jag har aldrig varit under 60 min. Vädret var bra, lite varmt. Hela helgen, jättetrevlig, som det blir när man är bland trevliga människor. Frågan nu är: Ska jag springa Broloppet eller inte? Micke: Började lugnt i trängseln. Det blev lite enklare att springa efter 6-7 km. Första 16 km var absolut inget problem- Kort efter 18 km sparkar jag i en rot i en nedförsbacke och hamnar på mage och kasar några meter. Kroppen blir ett stort skrapsår. Fortsätter med en gång igen men tappar så klart rytm, hastighet och koncentrationen. När jag passerar 22 km så börjar distansen kännas av och backarna blir tunga. När jag fick se Christians rygg 500 meter före mål så blev jag ändå lite glad, för ett av målen var att hinna i fatt honom då han startade en grupp före mig. Fin bana men lie i längsta laget för mig. Får se om jag återvänder. Vågar inte svära på det då man inte alltid tänker klart. Jerry: Började loppet i ett tempo som skulle räcka till att gå under 2 timmar, men kände redan efter 2-3 km att det inte skulle gå. Höll dock till 15 km som jag passerade på Tappade därefter 5 minuter och gick i mål på c:a 4 min långsammare än min gissade sluttid. Placeringen blev 116 vilket jag är mer nöjd med än med tiden. Ett underbart lopp trots allt och i ett underbart väder. Kjell; Ett j-vla slit, sista milen var inte rolig. Tiden kunde ha varit bättre men ändå med tvekan godkänt. Går lite försiktigt efter loppet i trappor och så. Jag har nog tagit i ordentligt. Jag anade flåset från Lotta och Katarina i nacken under loppet och det hjälpte mig att inte börja gå. Lotta: Benen är idag stela och ömma. Trodde att jag skulle klara 3 timmarsgränsen men det blev några minuter över. D e två första milen gick bra men sedan kom den 3:e som fortfarande var lika j-vlig som i fjor. Det hade jag förträngt. Men med bättre vilja och ork kommer jag igen nästa år. Vilberg: 3.05! Jag är jättenöjd med den tiden. Trött som f-n efter 8-9 km men sen hände någonting och allt blev lättare. Sista 2 km gick lätt. Jätteroligt! Jag kommer igen nästa år och då i bättre form och då skall jag under På kvällen var vi ute och år på en trevlig kinesrestaurang. Mycket mat och god öl. Efter restaurangbesöket åker de flesta av oss direkt hem till hotellet, med taxi eller tunnelbana. Katarina, P.O, Jerry O och Kjell hade bestämt sig för att gå ut och dansa efteråt. Men det blev inte så mycket med det. Dansen hade ställts in. Jag tror att det blev ett pubbesök istället.

10 Söndag morgon och hemresa, man låter sig väl smaka av frukosten. Bosse brukar ge oss goda råd inför loppet, vad som är bra att äta och mindre bra. Efter loppet är det fritt fram att äta av allt det goda. Fast Mats laddade med ägg och bacon även innan loppet. Och det kändes bra för honom! Det hade varit roligt att filma benen på bussens passagerare innan och efter loppet. Det är rätt stor skillnad på stilen, och det är så det skall vara. Resans vinnare måste nog Katarina vara. En klocka vann hon på resan upp och en startavgift till nästa års Lidingölopp på hemresan samt ett antal andra vinster. Marianne vann en klocka och Kjell en hink Vitargo! Vad kan man mer begära efter en sådan här helg? Att få springa i vacker natur. Umgås med trevliga människor. Jag är glad att jag springer och får lov att vara med om den här känslan. En av tävlingarna på bussen var att man skulle para ihop en världsrekordtid med en åldersklass. Det var jättesvårt Det som imponerar mest är K. 80:s Världsrekordtid på 5 km: 26 minuter någonting. Det fanns en massa andra helt fantastiska också! Så därför hoppas jag att Bosse och Britt-Marie aldrig slutar med de här resorna. Man får väl ha som mål att springa Lidingöloppsmilen med en K 80 lapp på bröstet (eller är det ryggen) Vi ses på bussen igen nästa år! /Siv

11

Bosse letar fram det vita pulvret

Bosse letar fram det vita pulvret Bosse letar fram det vita pulvret Fika och kisspaus Jag brukar alltid tycka att Lidingöloppet är årets stora löparhändelse. Att det inte skulle bli så i år för min del visste jag ju redan innan jag åkte

Läs mer

Dags igen för detta fantastiska evenemang! Lidingöloppet 2008.

Dags igen för detta fantastiska evenemang! Lidingöloppet 2008. Dags igen för detta fantastiska evenemang! Lidingöloppet 2008. Sedan flera år tillbaka är vi ett flertal från LLIF som åker med Bosse Anderssons buss upp till Lidingö. Det är ett bekvämt sätt att åka eftersom

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

Vasaloppet öppet spår 23 februari 2009. Det har länge funnits en önskan hos mig att åka Vasaloppet. Jag hade bestämt att jag skulle göra det, det år

Vasaloppet öppet spår 23 februari 2009. Det har länge funnits en önskan hos mig att åka Vasaloppet. Jag hade bestämt att jag skulle göra det, det år Vasaloppet öppet spår 23 februari 2009. Det har länge funnits en önskan hos mig att åka Vasaloppet. Jag hade bestämt att jag skulle göra det, det år jag fyllde 50. Men tiden går så fort och det blev aldrig

Läs mer

ÅRETS LOPP 2012. Budapest halvmarathon 9 september 2012

ÅRETS LOPP 2012. Budapest halvmarathon 9 september 2012 ÅRETS LOPP 2012 Här hoppas jag att vi får in många berättelser. Jag hoppas också att jag 2012 kommer att kunna delta i flera lopp än 2011. Och vi blir glada om ni delar med er av era bilder och berättelser.

Läs mer

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013 FEBRUARI 2013 Kvar i Östersund den 23 februari 2013 Har nu hunnit vara hemma några dagar efter VM som var en stor upplevelse för min del, tiden hemma har bestått till största delen av vila och återhämtning

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

MAJ 2013. Mallorca. den 22 maj 2013. Mallis nästa. den 17 maj 2013

MAJ 2013. Mallorca. den 22 maj 2013. Mallis nästa. den 17 maj 2013 MAJ 2013 Mallorca den 22 maj 2013 Så har vi anlänt till Mallorca och den lilla byn Soller här på ön, sist jag var här var för 2 år sedan med laget. Denna gång är det bara jag A-K och Bettan men vi har

Läs mer

MAJ 2012. Sommartider. den 27 maj 2012. Södergarn. den 17 maj 2012

MAJ 2012. Sommartider. den 27 maj 2012. Södergarn. den 17 maj 2012 MAJ 2012 Sommartider den 27 maj 2012 Har hunnit vara hemma en vecka nu och vila upp mig lite från lägret ute på Lidingö, eller vilat och vilat, det har varit tester på schemat den gågna veckan. Men har

Läs mer

Ulla och Pelle och Den stora utmaningen

Ulla och Pelle och Den stora utmaningen Ulla och Pelle och Den stora utmaningen Vi kommer att följa dem fram till dagen M Del 1. För fem veckor sedan så bestämde vi oss för att springa Stockholm Marathon. Någon plats har vi inte fått men står

Läs mer

Rapport från årets lopp 2007 Berättelserna från 2006 års lopp hittar du under: löpsedlar/annat smått och gott.

Rapport från årets lopp 2007 Berättelserna från 2006 års lopp hittar du under: löpsedlar/annat smått och gott. Rapport från årets lopp 2007 Berättelserna från 2006 års lopp hittar du under: löpsedlar/annat smått och gott. Lucialoppet 8 december 2007 Det var inte med någon större entusiasm man gav sig iväg till

Läs mer

TRÄNINGSPROGRAM - 13 JUNI 2009 -

TRÄNINGSPROGRAM - 13 JUNI 2009 - TRÄNINGSPROGRAM - 13 JUNI 2009 - Karlstad Stadslopp är ett arrangemang som alltid legat mig extra varmt om hjärtat. Jag har under åren haft flera tuffa duster runt de 10 000 metrarna. Så det finns minst

Läs mer

UNM JUNI 2015 TÅRNBY DANMARK. Ett par dagar från Emelie Nyman Wänseth dagbok

UNM JUNI 2015 TÅRNBY DANMARK. Ett par dagar från Emelie Nyman Wänseth dagbok UNM 13-14 JUNI 2015 TÅRNBY DANMARK Ett par dagar från Emelie Nyman Wänseth dagbok UNM 13-14 juni 2015 Ett par dagar från Emelie Nyman Wänseth s dagbok. Fredag 12 juni Gäsp! Vaknar extremt tidigt för att

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Scandinavian training camp 21-28/4 2007.

Scandinavian training camp 21-28/4 2007. Scandinavian training camp 21-28/4 2007. Inspirerade av Christians historier var vi några som på bussen till Lidingöloppet bestämde oss för att också prova på att åka på träningsläger till Portugal. Här

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen,

Läs mer

Skruttans badträning

Skruttans badträning Skruttans badträning Skruttans badträning Skruttan, flickan med en mage som luras. En saga om och för barn med Prader-Willi syndrom. Skruttan måste varje vecka gå till sjukhuset för att träna i den stora

Läs mer

JANUARI 2013. Hemma igen. den 29 januari 2013. Vacker vy över skidskyttestadion i Sochi!

JANUARI 2013. Hemma igen. den 29 januari 2013. Vacker vy över skidskyttestadion i Sochi! JANUARI 2013 Hemma igen den 29 januari 2013 Så var jag äntligen hemma i lägenheten i Östersund igen, uttrycket "borta bra men hemma bäst" gör sig verkligen bra ibland.. Har varit lite drygt två veckor

Läs mer

Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer

Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer 2009-04-16 Sid: 1 (7) Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer Det var en gång en kanin som hette Kalle. Han bodde på en grön äng vid en skog, tillsammans med en massa andra kaniner. Kalle hade

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Vätterrundan 2009 och vi hade inte tur med vädret.

Vätterrundan 2009 och vi hade inte tur med vädret. Vätterrundan 2009 och vi hade inte tur med vädret. Så var det då dags för vår första (och sista?) Vätternrunda. Vi hade ängsligt följt väderrapporterna i veckan och till sist var det bara att inse att

Läs mer

9. Hur upplevde du kontakten med Häst & Sport Resor?: mycket bra Kommentar om kontakten med Häst & Sport Resor: -Enkelt. Har åkt med er förut.

9. Hur upplevde du kontakten med Häst & Sport Resor?: mycket bra Kommentar om kontakten med Häst & Sport Resor: -Enkelt. Har åkt med er förut. Namn: Frida Westerberg Resa: Westernparadis på Gotland Datum: 2013-09-12-15 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: -Direktkontakt, fika, träffa de andra deltagarna å få

Läs mer

Publicerat med tillstånd Spinkis och Katta Text Lasse Anrell Bild Mati Lepp Bonnier Carlsen 2009

Publicerat med tillstånd Spinkis och Katta Text Lasse Anrell Bild Mati Lepp Bonnier Carlsen 2009 Första dagen på sommarlovet ska Olle åka på fotbollsläger. Det är två lag från Söderkamraterna som ska träna ihop: Olles lag och ett tjejlag. Varför ska vi träna med tjejer? undrar några killar i Olles

Läs mer

Första operationen september 2010

Första operationen september 2010 Första operationen september 2010 Oliver Vår son föddes med total dubbelsidig LKG-spalt. Första operationen som vi nu har genomfört gjordes när han var nästan 7 månader och då slöt de den mjuka gommen

Läs mer

Norge Resa 2010 3/8-6/8

Norge Resa 2010 3/8-6/8 Norge Resa 2010 3/8-6/8 Min Norge resa påbörjades en solig tisdag morgon, klockan 08 00 styrdes kosan mot föräldrahemmet i Virserum en liten nätt sträcka på 7,5mil. Man har packat och förberett resan i

Läs mer

Träningsschema för Blodomloppet den 28 maj 2014 10 km Komponerat av Eva Brolin, Personlig tränare Korpen Luleå

Träningsschema för Blodomloppet den 28 maj 2014 10 km Komponerat av Eva Brolin, Personlig tränare Korpen Luleå Träningsschema för Blodomloppet den 28 maj 2014 10 km Komponerat av Eva Brolin, Personlig tränare Korpen Luleå 19 veckor till start (Om vädret inte tillåter löpning utomhus så träna alt träning eller löpband)

Läs mer

ÖREBROS 40-milare 2010-06-05 av Mats Lundgren, Fornåsa

ÖREBROS 40-milare 2010-06-05 av Mats Lundgren, Fornåsa ÖREBROS 40-milare 2010-06-05 av Mats Lundgren, Fornåsa 40 mil på cykel låter himla långt när man börjar fundera på det. Det tycker jag också och bara fram till i fjol så skulle det varit något som vore

Läs mer

Vägen till milen med Metro Mode

Vägen till milen med Metro Mode Vägen till milen med Metro Mode 12 veckor till Tjejmilen 2016 Träningsprogram 2: Toppa formen till din snabbaste mil För dig som är van att springa milen och som nu vill förbättra din tid. Start vecka

Läs mer

Nu är jag snart på väg! Jag älskar att resa!

Nu är jag snart på väg! Jag älskar att resa! Nu är jag snart på väg! Jag älskar att resa! Kära dagbok! Nu är jag tillbaka i Leiden igen. Flygresan var lika rolig som vanligt. Jag kände igen mig direkt när vi kom fram så jag visade Annika, Caroline,

Läs mer

långpass 10km där du springer i jämn fart hela tiden runt 7,00-7,30min/km

långpass 10km där du springer i jämn fart hela tiden runt 7,00-7,30min/km Träningsprogram 5km på 30 min Vecka 1. Intervaller, värm upp 10 min i lugn fart. Spring 3min-2min-1min, 1min mellan varje intervall. Jogga ner 10 min försök hålla samma fart på alla intervallerna i ca

Läs mer

Sara och Sami talar ut Arbetsmaterial för läsaren Författare: Tomas Dömstedt

Sara och Sami talar ut Arbetsmaterial för läsaren Författare: Tomas Dömstedt Sara och Sami talar ut Arbetsmaterial för läsaren Författare: Tomas Dömstedt Om arbetsmaterialet Det här arbetsmaterialet följer sidorna i boken. Till varje sida finns det ordförklaringar och frågor att

Läs mer

10MILA 2009. Äktaboden, SKÅNE

10MILA 2009. Äktaboden, SKÅNE 10MILA 2009 Äktaboden, SKÅNE När kaveln så fjärran från fädernet hamnat, i marker runt Klippan och Perstorp den landat. Att trehundrafemtio årsvarv har förflutit, sen Skåne med danskarna banden brutit,

Läs mer

G-kraft - Din väg till ett mer balanserat liv!

G-kraft - Din väg till ett mer balanserat liv! G-kraft - Din väg till ett mer balanserat liv! Vad erbjuder Gunilla och G-kraft Akupressur? Jag gör behandlingar utifrån traditionell kinesisk medicin. Akupressur Öronakupunktur Koppning/koppningsmassage

Läs mer

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012 JUNI 2012 Midsommar den 25 juni 2012 Då var midsommar över för denna gång och det har varit en riktigt trevlig helg med härligt folk! Började med Borejoggen som var bland det jobbigaste jag gjort, påminn

Läs mer

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det.

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det. Veckobrev v. 3 Hej! Äntligen är vi tillbaka i vardagen och rutinerna igen. Nog för att det kan vara väldigt skönt med lite ledigt och göra det som faller en in, så är det ändå skönt när det väl är dags

Läs mer

Har farten men inte turen

Har farten men inte turen Har farten men inte turen Nu har vi varit i granlandet i väster och tävlat, denna gång var det i Padborg Park i mellersta Jylland. Det var en riktigt rolig bana med mycket dolda krön och branta upp och

Läs mer

Glute Butterflys. Testlopp på löpkursen

Glute Butterflys. Testlopp på löpkursen Glute Butterflys Testlopp på löpkursen Testlopp Detta hade jag sett fram emot, att se hur fort jag skulle springa femman i Skatås efter all min löpträning. Förra sommaren sprang jag på 26 min, rätt usel

Läs mer

Rembo Skidor Presenterar

Rembo Skidor Presenterar Rembo Skidor Presenterar HUGO JACOBSSON Ålder: 16 år Skidgymnasiets ort: Mora kommun Gren: Längdskidor Vilket år går du på skidgymnasiet: Första året Program: Naturvetenskapliga programmet Hugos tips:

Läs mer

BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010

BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010 BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010 SÖNDAG! När jag anländer till Halmstad känns det nästan overkligt. Tänk att jag verkligen är här. Att det är nu det händer. Har haft detta som mitt ständiga slut

Läs mer

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Rudolf Nu ska jag berätta om Rudolf Rudenstam. Rudolf är 38 är

Läs mer

Stall Flitige Lise. Resan. Boende

Stall Flitige Lise. Resan. Boende Stall Flitige Lise Jag hade min praktik med Klara Winkler, vi åkte ner till Holland, till stall Flitige Lise. Stall Flitige Lise är ett försäljnings och tillridningsstall. De flesta av hästarna ägs av

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

Har du saknat mig? Prolog Nu är det 12 år sedan och jag tänker fortfarande på det. Hur mamma skriker på pappa att han ska gå medan han skriker tillbaka, det var då han lämnade oss och tillbaka kom han

Läs mer

TORBJÖRN * 1944-09-17 2009-10-05

TORBJÖRN * 1944-09-17 2009-10-05 TORBJÖRN * 1944-09-17 2009-10-05 Bilder från tiden 10 augusti t o m 6 oktober, 2009. Torbjörn efter hemkomsten från sin långa vistelse hos Jan. Bilden tagen ett par veckor efter Jans begravning. Torbjörn

Läs mer

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning ÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning Ordlista stålskena fraktur brott i handleden akuten amputering konvention avtal efterskott omprövning överklaga SJUVÅRD VID ILLFÄLLIG VISELSE UOMLANDS

Läs mer

Dina allra ba sta tio kilometer!

Dina allra ba sta tio kilometer! Dina allra ba sta tio kilometer! 10 kilometer är en perfekt utmaning. Det är ingen kort sträcka men tillhör inte heller den längsta. 10 kilometer kan de allra flesta klara av med lite träning och utmaningen

Läs mer

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett.

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett. Förvandlingen Det var sent på kvällen och jag var ensam hemma. Jag måste upp på vinden och leta efter något kul och läskigt att ha på mig på festen hos Henke. Det skulle bli maskerad. Jag vet att jag inte

Läs mer

SEPTEMBER 2012. Träningsrace. den 27 september 2012. Vi var ett gäng skidskyttebrudar som var ut och käkade igår, trevligt!

SEPTEMBER 2012. Träningsrace. den 27 september 2012. Vi var ett gäng skidskyttebrudar som var ut och käkade igår, trevligt! SEPTEMBER 2012 Träningsrace den 27 september 2012 Vi har under förmiddagen avklarat ett traningsrace som vi kör här i Östersund med jämna mellanrum, var roligt att vi var så mycket folk dessutom. Det är

Läs mer

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland Grimmen 2011 Vänorts besök och Judo tävling Tyskland 2-4 December 2011 Grimmen 2011, Sida!1 Nya vänner i Grimmen! Vänortsbesök Tidigt i våras damp det ner ett mail ifrån en Ralf Päplow ifrån Judoklubben

Läs mer

Vägen till milen med Metro Mode

Vägen till milen med Metro Mode Vägen till milen med Metro Mode 12 veckor till Tjejmilen 2016 Träningsprogram 1: Från 5 till 10 kilometer För dig som är ny i spåret eller som har sprungit runt 5 kilometer tidigare och nu vill ta steget

Läs mer

Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ.

Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ. Höra 1 Varför kommer de för sent? Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ. A Ursäkta mig, jag skyndade mig så mycket jag

Läs mer

Kondition åk 9. Vad har puls och kondition med varandra att göra?

Kondition åk 9. Vad har puls och kondition med varandra att göra? Kondition åk 9 Vad har puls och kondition med varandra att göra? När du tränar regelbundet ökar ditt hjärtas förmåga att pumpa ut blod i kroppen. Hjärtat blir större och mer blod kan pumpas ut vid varje

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej! Jag heter Lola. Och jag är 10 år och går på vinbärsskolan som ligger på Gotland. Jag går i skytte och fotboll. Jag älskar min bästa vän som heter Moa. Jag är rädd för våran mattant

Läs mer

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Jättegod mat och mycket trevligt att det ingick gott vin (på flaska).

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Jättegod mat och mycket trevligt att det ingick gott vin (på flaska). Namn: Anna Maria Lidström Resa: Alentejo - dressyr Datum: 24/4-3/5-14 Kommentar mottagande: - 2. Hur var boendet jämfört med dina förväntningar?: bra Kommentar boende: -Helt OK. Jag sov på en bäddsoffa

Läs mer

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer.

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer. Namn: Andrea Renström Resa: Arizona Datum: 9/3 2014 Kommentar mottagande: - Kommentar boende: -underbar stuga, sängarna är jättesköna. Städning varje dag om man vill. Kommentar maten: Maten är grymt god.

Läs mer

Intervjudatum: Intervjuar ID: Respondentens Initialer: "50+ i Europa" Skriftligt frågeformulär

Intervjudatum: Intervjuar ID: Respondentens Initialer: 50+ i Europa Skriftligt frågeformulär Household-ID 1 3 0 4 2 0 0 Person-ID Intervjudatum: Intervjuar ID: Respondentens Initialer: "50+ i Europa" Skriftligt frågeformulär A 1 Hur man besvarar detta frågeformulär: De flesta frågor på de följande

Läs mer

långpass 12km där du springer i jämn fart hela tiden runt 6,00-6,30min/km

långpass 12km där du springer i jämn fart hela tiden runt 6,00-6,30min/km Träningsprogram 5km på 25 min Vecka 1. Distanslöpning lugnt ca 6,00min/km i 40min Intervaller, värm upp 10 min i lugn fart. Spring 2*3min-2min-1min, vila 1min mellan varje intervall. Jogga ner 10 min försök

Läs mer

Springa 10 på 10. Träningsprogram och stöd

Springa 10 på 10. Träningsprogram och stöd Springa 10 på 10 Träningsprogram och stöd Innehåll Innehåll... 2 Vecka 1... 3 Vecka 2... 4 Vecka 3... 5 Vecka 4... 6 Vecka 5... 7 Vecka 6... 8 Vecka 7... 9 Vecka 8... 10 Vecka 9... 11 Vecka 10... 12 Spring

Läs mer

Verktygslåda för mental träning

Verktygslåda för mental träning Lek med tanken! Instruktioner för Verktygslåda för mental träning Här hittar du några verktyg som hjälper dig som är aktiv idrottare att bli att bli ännu bättre i din idrott. Är du tränare eller förälder

Läs mer

Barmarksläger i Portugal februari 2010

Barmarksläger i Portugal februari 2010 Barmarksläger i Portugal februari 2010 Torsdagen den 11 februari åkte en tapper skara orienteringsbrudar (Karin, Eva E, Eva J, Frida och Johanna) mot Portugal för att slipa formen i en vecka. Fredagen

Läs mer

Den kidnappade hunden

Den kidnappade hunden Den kidnappade hunden Lisa, Milly och Kajsa gick ner på stan med Lisas hund Blixten. Blixten var det finaste och bästa Lisa ägde och visste om. När de var på stan gick de in i en klädaffär för att kolla

Läs mer

Jubileumsresan till RIGA 2019

Jubileumsresan till RIGA 2019 Jubileumsresan till RIGA 2019 För att fira att Radio Vikings Supporterklubb hade funnits i 25 år så arrangerades en specialgjord resa till RIGA för våra medlemmar. Vi åkte med M/S Romantika den 29 augusti.

Läs mer

Runt sjön Lago Nahuel Huapi

Runt sjön Lago Nahuel Huapi Runt sjön Lago Nahuel Huapi Villa la Angostura är en liten turistort på Lago Nahuel Huapi s norra strand. På riktig spanska uttalas Villa vijja, men här uttalas det vicha. Vi kom dit på nyårsdagen vid

Läs mer

Var inte rädd LÄSFÖRSTÅELSE BRITT ENGDAL ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Var inte rädd LÄSFÖRSTÅELSE BRITT ENGDAL ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN BRITT ENGDAL LÄSFÖRSTÅELSE KAPITEL 1 sliten (sida 5, rad 10), väl använd, inte ny längre steg hörs (sida 6, rad 5), man hör att någon går växlar en hastig blick (sida 6, rad

Läs mer

40-årskris helt klart!

40-årskris helt klart! 40-årskris helt klart! Oj, det kom som ett brev på posten! En stor och enorm hemsk känsla! Det var krisdags igen! Jag ville helst inte vara med, jag kände mig så totalt misslyckad mitt i mitt liv! Så här

Läs mer

Reseberä ttelse Instituto Superior Te cnico, Lissäbon, Portugäl

Reseberä ttelse Instituto Superior Te cnico, Lissäbon, Portugäl Reseberä ttelse Instituto Superior Te cnico, Lissäbon, Portugäl Jag studerar Samhällsbyggnad med inriktning anläggningsprojektering. Efter att ha velat lite för mycket över utbytesstudier såg jag äntligen

Läs mer

AUGUSTI 2012. Fin helg. den 27 augusti 2012. Vilovecka. den 23 augusti 2012

AUGUSTI 2012. Fin helg. den 27 augusti 2012. Vilovecka. den 23 augusti 2012 AUGUSTI 2012 Fin helg den 27 augusti 2012 Nu är det slut på vilan och det blir lite hårdare körning en dryg vecka innan vi packar väskorna och åker till Österrike på läger igen. Ser fram emot att få åka

Läs mer

Hon går till sitt jobb. Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då

Hon går till sitt jobb. Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då Hon går till sitt jobb Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då mer än att älska henne så, som jag gör Hon går på café och sätter sig ner men ingenting

Läs mer

Skruttan - flickan. med en mage som luras

Skruttan - flickan. med en mage som luras Skruttan - flickan med en mage som luras Skruttan - flickan med en mage som luras Skruttan, flickan med en mage som luras. En saga om och för barn med Prader-Willi syndrom. Skruttan är inte som alla andra

Läs mer

Snart slut på årets säsong

Snart slut på årets säsong Snart slut på årets säsong Nu var det ett tag sedan jag skrev något om skotercrosscirkusen. Årets cross SM slutade som bekant med en sjätteplats i Pro Stock (med mycket mersmak!) trots en del strul under

Läs mer

1. Tränaren Camilla ser allvarlig ut när hon berättar om en sak. Vad berättar hon om?

1. Tränaren Camilla ser allvarlig ut när hon berättar om en sak. Vad berättar hon om? SIDAN 1 Elevmaterial Namn: LÄSFÖRSTÅELSE 1. Tre sekunder 1. Tränaren Camilla ser allvarlig ut när hon berättar om en sak. Vad berättar hon om? 2. Vilken tävling gäller uttagningen? 3. Vad hände i Somalia?

Läs mer

PENSIONÄRERNAS TENNISKLUBB STOCKHOLM på besök i Västerås onsdagen den 27 november 2013

PENSIONÄRERNAS TENNISKLUBB STOCKHOLM på besök i Västerås onsdagen den 27 november 2013 PENSIONÄRERNAS TENNISKLUBB STOCKHOLM på besök i Västerås onsdagen den 27 november 2013 Det är bara att konstatera. Inget händer inom veteranidrotten i tennis utan idealister. Hade dessa personer inte funnits

Läs mer

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i Ensamhet Danielle hade precis slutat jobbet och var på väg hemåt för en lugn och stilla fredagskväll för sig själv. Hon hade förberett med lite vin och räkor, hade inhandlat doftljus och köpt några bra

Läs mer

Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014

Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014 Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: - Personligt välkomnande av Will, som sköter hotellet.

Läs mer

Vad händer i kroppen när man tränar?

Vad händer i kroppen när man tränar? Vad händer i kroppen när man tränar? För att du ska kunna spela fotboll, hoppa hopprep, leka jaga, klättra i träd och springa i skogen, så måste din kropp fungera. Det är inte bara armar och ben som måste

Läs mer

Med löparskor till Mallorca Susanne Dalsätt & Miranda Kvist

Med löparskor till Mallorca Susanne Dalsätt & Miranda Kvist Lördag 20:e april Med löparskor till Mallorca Susanne Dalsätt & Miranda Kvist Ankomst till flygplatsen i Palma, Mallorca där vi möts upp av vår transfer som kör oss till vårt hotell. Ankomst till hotell

Läs mer

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson Insekternas värld Jorden i fara, del 1 KG Johansson SMAKPROV Publicerad av Molnfritt Förlag Copyright 2014 Molnfritt Förlag Den fulla boken har ISBN 978-91-87317-31-6 Boken kan laddas ned från nätbutiker

Läs mer

I programmen för 5 och 10 km är allt angivet i minuter, här är det precis som i programmet för 21 km antal km som gäller.

I programmen för 5 och 10 km är allt angivet i minuter, här är det precis som i programmet för 21 km antal km som gäller. Träningsprogram maraton på 6 månader Det här programmet sträcker sig över 26 veckor och är till för dig som har en bra bas, kan springa 20 km obehindrat och med största sannolikhet har siktet inställt

Läs mer

Hurgada, Egypten. Snorkeltur i vackra Röda Havet, väl uppe på båten blåste den kallt.

Hurgada, Egypten. Snorkeltur i vackra Röda Havet, väl uppe på båten blåste den kallt. Hurgada, Egypten Dagen innan avfärd gled jag och Karin ut på ett långpass, 18km-rundan i Skatås skulle vi ta oss an för första gången. Första 6 km som är en del av 10:an gick väl an, men sen var det otroligt

Läs mer

Nu styrde vi kosan mot nästa upplevelse Monterey bay Aquarium.

Nu styrde vi kosan mot nästa upplevelse Monterey bay Aquarium. Idag fick vi sova lite längre, uppstigning 07,30. Vi skulle äta frukost 08,00 och vi hade hört att dem hade nygräddade våfflor på detta hotell. Det var en utsökt frukost med smarriga våfflor och tillhörande

Läs mer

10 september. 4 september

10 september. 4 september I AM GREGER PUTTESSON 4 september Hej dumma dagbok jag skriver för att min mormor gav mig den i julklapp! Jag heter Greger förresten, Greger Puttesson. Min mamma och pappa är konstiga, de tror att jag

Läs mer

Belgien oktober 2018 Del 3/3

Belgien oktober 2018 Del 3/3 Belgien oktober 2018 Del 3/3 Måndag 15 oktober Denna soliga morgon hade vi bokat tid med dataföretaget Data Technology i Deerlijk. Men innan dess så lämnade vi vårt boende strax utanför Tielt, att bo på

Läs mer

Så här gör du för att skriva ut och sortera sidorna i sagan:

Så här gör du för att skriva ut och sortera sidorna i sagan: Så här gör du för att skriva ut och sortera sidorna i sagan: Steg 1. Skriv ut berättelsen på A4 ark. Om du har en skrivare som skriver ut dubbelsidigt, tänk på att inte skriva ut den här sidan, dvs skriv

Läs mer

Siffran inom parentes förra året placering på listan

Siffran inom parentes förra året placering på listan DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2014 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

25 Publicerat med tillstånd Stora boken om Sandvargen Text Åsa Lind Bild Kristina Digman Rabén & Sjögren 2006

25 Publicerat med tillstånd Stora boken om Sandvargen Text Åsa Lind Bild Kristina Digman Rabén & Sjögren 2006 Zackarina hade målat en tavla, med vattenfärger. Den hade inget namn, men den var stor och fin och lysande blå, med stänk och prickar i gult och rött, och nu ville hon sätta upp den på väggen. Jag måste

Läs mer

4x50fr 3s benspark på sidan efter var tredje armtag 4x50fr (25 knutna nävar + 25 vanligt) st1.00 50 löst. 120-150 min lugn Lidingöloppsprogram nr 1 30

4x50fr 3s benspark på sidan efter var tredje armtag 4x50fr (25 knutna nävar + 25 vanligt) st1.00 50 löst. 120-150 min lugn Lidingöloppsprogram nr 1 30 Kolumn1 måndag tisdag onsdag torsdag fredag lördag söndag v12 17 18 19 20 21 22 23 Fotboll löpning vidingsjö + styrka Simning Lokmilen Vidingsjö v13 24 25 26 27 28 29 30 Gym Löpning morgon v14 31 01- apr

Läs mer

Dubbelseger i Sturup

Dubbelseger i Sturup Dubbelseger i Sturup I helgen så lossnade det ordentligt för Joakim och teamet. Det var dags för den 3:e deltävlingen i det Danska mästerskapet och den andra deltävlingen i Sverige. Platsen var Sturup,

Läs mer

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1 Bakrund.2 Syfte,frågeställning,metod...3 Min frågeställning..3 Avhandling.4,

Läs mer

Från 0 till 5 km på 10 veckor. Träningsprogram och stöd

Från 0 till 5 km på 10 veckor. Träningsprogram och stöd Från 0 till 5 km på 10 veckor Träningsprogram och stöd Innehåll Innehåll... 2 Vecka 1... 3 Vecka 2... 4 Vecka 3... 5 Vecka 4... 6 Vecka 5... 7 Vecka 6... 8 Vecka 7... 9 Vecka 8... 10 Vecka 9... 11 Vecka

Läs mer

Killen i baren - okodad

Killen i baren - okodad Killen i baren - okodad 1. R: (Säger sitt namn och hälsar välkommen.) K: Tack. Ja, e hmm jag tänkte väl bara säga så här att det känns djävligt konstigt å vara här. Jag brukar gå till doktorn när jag...

Läs mer

GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna..

GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna.. GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna.. Torsdag 16/9 Tidig morgon, väckarklockan står på 03:00. Man hoppade inte precis ut ur sängen. Starten på 95:ornas äventyr i Spanien kunde

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012

Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012 Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012 Välkomna till det 24:e inspirationsbrevet. Repetera: All förändring börjar med mina tankar. Det är på tankens nivå jag kan göra val. Målet med den här kursen är

Läs mer

Skillnader mellan hängande markdrag frivändningar ryck

Skillnader mellan hängande markdrag frivändningar ryck Skillnader mellan hängande markdrag frivändningar ryck Efter 40 års tränande med dels på mig själv och alla jag tränat de senaste 30 åren är det dags att göra en analys av dessa tre övningar. Alla övningarna

Läs mer

Detta skräddarsydda förslag till Er är planerat och sammanställt, den 15 december 2012, av:

Detta skräddarsydda förslag till Er är planerat och sammanställt, den 15 december 2012, av: Göteborgs stolthet, F98 Qvidings FF, Spanienläger 2013 1-16 april Barcelona är en fantastisk blandning av gammalt och nytt, med världens just nu bästa fotboll, Tyvärr slängde ju Kung Zlatan in handduken

Läs mer

Du är den jag vill ha

Du är den jag vill ha Text (Rosa): Måns Gahrton l Text (Ville): Johan Unenge Du är den jag vill ha Baserat på en berättelse av Måns Gahrton och Johan Unenge Illustrationer: Johan Unenge www.livetenligtrosa.se du är den jag

Läs mer

Här kommer en liten reseberättelse om när jag hämtade hem min notchback 2010!

Här kommer en liten reseberättelse om när jag hämtade hem min notchback 2010! Här kommer en liten reseberättelse om när jag hämtade hem min notchback 2010! Allt började med att jag sålde min 51:a T 1 lilljulafton 2009. Att jag sålde den efter nästan 15 år i min ägo berodde mycket

Läs mer

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 24 september 2013 Vad har varit bra under dagen? Tänkvärt - Kommunikation viktigt för att förebygga konflikter Givande dag, lugnt och bra tempo Håkan - Bra föreläsare,

Läs mer

Jag vill vara som du. Baserat på en berättelse av Måns Gahrton och Johan Unenge Illustrationer: Johan Unenge

Jag vill vara som du. Baserat på en berättelse av Måns Gahrton och Johan Unenge Illustrationer: Johan Unenge Text (Rosa): Måns Gahrton l Text (Ville): Johan Unenge Jag vill vara som du Baserat på en berättelse av Måns Gahrton och Johan Unenge Illustrationer: Johan Unenge www.livet enligtrosa.se JAG VILL VARA

Läs mer