VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014"

Transkript

1 Sida 1 av 8 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Ändamål: Naturskyddsföreningen i Sollentuna skall inom sitt verksamhetsområde tillvarata natur- och miljövårdens intressen och verka för att Svenska Naturskyddsföreningens, SNF, mål uppfylls. Kretsen skall: väcka och underhålla känslan för naturen och dess värden, verka för att samhälle och verksamhet anpassas efter naturens förutsättningar, bland annat genom att påverka myndigheter - främst kommunala organ - och politiker, väcka opinion i väsentliga natur- och miljövårdsfrågor, bedriva aktiv föreningsverksamhet, verka för fördjupad undervisning om livets villkor på jorden såväl vid skolor som i det fria folkbildningsarbetet, söka samarbete med andra organisationer som har intresse för natur- och miljövård. Årsmöte hölls onsdagen den 19 mars Efter årsmötet vidtog en allmän diskussion kring aktuella naturskyddsfrågor i Sollentuna. Styrelsens sammansättning. Herbert Henkel ordförande, Sara Lundkvist vice ordförande, Torbjörn Schmidt sekreterare, Rune Larsson kassör, Johan Deander (hemsidan) och Sofie Wagenius ledamöter, Kristina Feldhusen, Iréne Stafverfeldt och Björn Jonsson suppleanter. Styrelsemöten. Under 2014 har 11 protokollförda möten hållits samt ett informellt möte i december. Medlemmar. Föreningen har nu 2051 medlemmar. Det är en ökning med 10% sedan förra året. Ekonomi. Föreningens ekonomi är god. De huvudsakliga inkomsterna är från medlemsavgifter (återbäring från Riksföreningen) och bemanningen av Naturcaféet (12 söndagar). Lokaler. Styrelsemötena har hållits i Scoutgården Kupan i Norrviken. Det konstituerande mötet hölls i årsmöteslokalen (Paddys Pub). Programverksamhet. Föreningen har gjort två programutskick under 2014 och genomfört eller medverkat i följande: Kris i strandskyddsfrågan torsdag 23 januari Strandskyddet i Sollentuna och de förändringar som pågående detaljplaneläggning medför. Vi visade bilder på situationen kring Fjäturens, Väsjöns och Rösjöns stränder. Nya naturreservatet i Tegelhagen söndagen den 16 februari Exkursion i det kommande naturreservatet mellan Silverdal och Tegelhagen som avses bildas senast sommaren Klädbytardag lördagen den 5 april Arrangemanget samordnades av Svenska Naturskyddsföreningen och blev välbesökt. 110 stycken klädesplagg fick nya ägare.

2 Sida 2 av 8 Gröna Kilarnas Dag - söndag 18 maj Vandring i norra Törnskogen - påtänkt nytt naturreservat (Upplands-Väsby). Guide var Herbert Henkel. Pollinering av bin och andra kryp - söndag 1 juni Visning av honungsbin och prata om pollinering och biodling. Guide var Sara Lundkvist. Nyttoväxter i naturen - lördag 9 augusti Floravandring i Tegelhagsskogens naturreservat. Vandringen var fokuserad på de växter som vi människor har nytta av och som går att äta. Guide var Sara Lundkvist. Naturstig i Törnskogen - vandring genom Urtid-Istid-Nutid. Söndag 24 augusti Visning av bäverhyddan och guidning kring landskapets utveckling, naturen som uppstått efter landhöjningen och människans påverkan. Ledning Herbert Henkel. Grodräddning. Grodvandringen har minskat kraftigt. Under 2014 har vi haft beredskap på låg nivå. Fågelvandringar med Bengt Sundberg gjordes följande söndagar: 23/2, 30/3 27/4, 28/9, 26/10, 30/11 (i samarbete med JOK, Järvafältets Ornitologiska Klubb). Naturguidningar vid Vaxmora Torp för SFI-elever. Kristina har förmedlat kontakten med läraren Britt Malm. Torpstugan hölls öppen av Karl Aarflot från Vaxmoratorps stödförening. Två vandringar genomfördes. Den 23 september och tisdagen 7 oktober. Kriss, Herbert och Torbjörn guidade för föreningen. Herbert har sammanställt ett litet häfte som är anpassat just till promenaden mellan busshållplatsen vid Vaxmoraskolan och Vaxmora Torp. Slåtter på Vaxmora äng. Ängen sköts sedan överlämnandet (se under övrigt) av kommunen. Den östra delen slogs med hästdragen slåttermaskin. Traditionella Torpets dag vid Vaxmora torp söndag den 7 september Samarrangemang med Vaxmoratorps stödförening. Tipspromenad ordnades av Nina Lans. Prisutdelning till de som hade mest rätta svar. En A5 folder om betydelsen av återställda våtmarker delades ut. Svampvandring vid Bögs Gård Viby, 27 september, med Berit Forsberg som guide. Natur och historia i Sörentorp söndag den 12 oktober Guidning i naturen och kring områdets historia.. Guider var Torbjörn Schmidt och Lennart Tonell. Arrangemanget ordnades tillsammans med Förbundet för Ekoparken. Strandskyddsmanifestation, torsdagen den 13 november. Vi deltog i den länsomfattande strandskyddsmanifestationen vid Edsbergs slott (Mjölkkällarberget) med marschaller och Naturskyddsföreningens strandflagga. Ett 20-tal deltagare huttrade i novembervinden, stärkta av varmt kaffe och glögg. Besök på Sollentuna Energi tisdag den 25 november Vi besökte Sollentuna Energi för information om deras verksamhet. Medlemskap och samarbete. Föreningen är medlem i Älvräddarna, Förbundet för Ekoparken. och Svenska Rovdjursföreningen. Föreningens ordförande är suppleant i styrelsen för Vaxmoratorpets Vänner. Föreningens sekreterare är med i styrelsen för Förbundet för Ekoparken.

3 Sida 3 av 8 Yttranden. Yttrande angående förtätning av i Edsberg. Yttrande angående naturreservatet i Tegelhagsskogen Detaljplan Helenelund 7:5, utvidgning av återvinningsstation Överklaganden (Processläget för överklagandena visas på bifogade översikter). Vi har fått avslag på våra överklaganden beträffande Törntorp, Norrsätra arbetsområde och Silverdal. Ordföranden har sänt en inlaga gällande dispens från strandskyddet för Väsjön Mellersta till de som har överklagat beslutet till regeringen. Tillsammans med Förbundet för Ekoparken till Mark- och Miljödomstolen överklagat detaljplan i Silverdal. Överklagande av bygglov öster om Rösjön till Länsstyrelsen. Initierat överklagande av Länsstyrelsens beslut att reducera strandskyddet vid västa Fjäturen från 300 m till 100 m. (Ärendet har beviljats uppskov till februari 2015). Föreningens skickar kopia på sina yttranden om kommunala planfrågor till kommunstyrelsen samt för kännedom till medlemmarna i Plan- och exploateringsutskottet och till de politiska partierna. Övriga skrivelser Brev till Mark- och Miljööverdomstolen med information om processläget och vårt yttrande i anledning av kommunens förnyade ansökan om dispens. Ett brev med bilaga rörande återställande av naturlig vattennivåvariation i Törnskogsmossen har sänts till kommunalrådet Anna-Lena Johansson. Vi har sänt en särskild begäran till Länsstyrelsen i anledning av den pågående revideringen av strandskyddet avseende västra stranden till Fjäturen där ett förslag på minskning till 100 m sänts på remiss av Länsstyrelsen. Inför höstens kommunalval distribuerade föreningen en partienkät. Svaren på enkäten trycktes tillsammans med vårt Höstprogram. Deltagande i möten och diskussionsforum Möte angående Södra Väsjöområdet och Edsbergs sportfält 10 januari Kommunens Emma Tönnerfors, planarkitekt, och Ann Wikström, miljösamordnare, träffade Johan, Herbert, Rune och Torbjörn. Möte angående det blivande Tegelhagsreservatet 11 februari Johan, Herbert, Rune, Sara och Torbjörn deltog. Beslutet om reservatet kunde tas av Kommunfullmäktige den 16 juni. Herbert, Iréne, Sofie och Sara deltog i ett Besök på Brista kraftvärmeverk den 24 april.

4 Sida 4 av 8 Sara Lundkvist deltog i en studiedag för Gröna kilar den 27 maj i Vallentuna. Sara och Sofie är med i referensgruppen för Sollentuna Kommuns projekt Urban grönstruktur, och deltog i ett seminarium om ekosystemtjänster den 11 december. Herbert Henkel deltog i Länsträffen den 22 november. Träff angående strandskyddsinventeringen. Den 22 maj kl 15 träffade vi (Sara, Sofie och Herbert) Karin Hermansson på kommunledningskontoret. Vår tryckta rapport distribuerades via receptionen i Turebergshuset till ledamöterna i PEU, Miljöutskottet, Miljö- och byggnadsnämnden och Trafik- och fastighetsnämnden, samt till Länsstyrelsen, Läns och Riksförbundet. Herbert och Torbjörn deltog i kommunens utflykt för politiker och tjänstemän och intresserade föreningar till Edsbergs sportfält och Väsjön. Herbert och Torbjörn deltog i Förbundet för Ekoparkens Föreningskonferens Järvakilen. Största hotet idag är Järfällas planer för Barkarbystaden. Området kring Igelbäcken kan bli mycket begränsat. Vi deltog i kommunens Föreningsmässa den 18 oktober i Stinsen. Sara, Sofie, Irene och Herbert informerade. Vi hade beställt en Naturskyddsföreningens strandflagga. Den hann tyvärr inte fram i tid. Övrigt En Natur- och Kultur resa var planerad till den maj med Elisabet Lilja som programansvarig. Den fick tyvärr ställas in då för få personer anmält sig. Vid en enkel ceremoni den 17 juni vid Aborrberget överlämnades ansvaret för skötseln av Södra Törnskogsreservatet till kommunen. Herbert och Sara deltog. Med var också Britt Edsfeldt tidigare styrelseledamot och initiativtagare till skötseln av Vaxmora äng. Som gåva fick föreningen ett glasfat av konstnären Jan Wiberg 26/100 Lindshammar Motivet är ett vikingaskepp som ur Sollentuna kommuns vapen. Fatet är nu placerat i möteslokalen i Scoutgården Kupan. Herbert hade gjort i ordningen en pärm med alla underlag se bilaga som överlämnades till naturvårdschef Rikard Dahlén. Anna-Lena Johansson, politiskt ansvarig på Kommunen för bla. reservaten fick en karta över Törnskogen. Tom Meurling fick en uppsättning häften med dokumentation av gränsrösen i Törnskogen. Tidningen Vii Sollentuna var närvarande. Johan och Herbert har förnyat broarna på Fornstigens passage över Kohlstadalen. Herbert och Johan har bättrat på Kohlstadämmet med ca 40 skottkärror lera. Herbert deltar i diskussioner med Upplands Väsby kommun i samband med planeringen av ett naturreservat även för norra Törnskogen. Representation Johan var vårt ombud på Riksstämman 14-15/6. Publikationer Kartor över Törnskogen och Tegelhagsskogen. Herbert har utarbetat kartor över Törnskogen och Tegelhagsskogen. Höjd över havet är markerad med färg från grönt till mörkbrunt. Infört finns till exempel stigar, staket, gamla åkerdiken och våtmarker. Föreningens aktiviteter har synts som blänkare, insändare och intervjuer i lokaltidningarna Vi i Sollentuna och Mitt i Sollentuna.

5 Sida 5 av 8 Föreningen har hemsida och finns aktivt på Facebook. Johan Deander är redaktör. Hemsidans adress är sollentuna.naturskyddsforeningen.se Sollentuna XXXXX februari 2015 Naturskyddsföreningen i Sollentuna Styrelsen Herbert Henkel Sara Lundkvist Torbjörn Schmidt Rune Larsson Johan Deander Sofie Wagenius Kristina Feldhusen Iréne Stafverfeldt Björn Jonsson Bilagor 1. Procedurläget angående detaljplanen Södersätra och Kastellgården, Väsjön, Sollentuna kommun 2. Procedurläget angående detaljplanen Silverdal, Sollentuna kommun strandskyddsfrågor 3. Överlämnande pärmen innehåll

6 Sida 6 av 8 Bilaga 1 Procedurläget januari 2015 Väsjön Södersätra och Kastellgården, Sollentuna kommun, strandskyddsfrågan Mark och miljödomstolens beslut överklagas av kommunen, dec 2013 Regeringen upphäver LST dispens jan 2015 Mark och miljödomstolen avslår sakägarnas besvär och beslutar att detaljplanen inte kan antas, nov 2013 NF skickar yttrandet för kännedom till Mark och miljödomstolen NF överklagar LST dispens, juni 2013 LST ger ny dispens, april 2013 Högsta förvaltningsdomstolen tar inte upp ärendet enligt Århuskonventionen, maj 2013 Kommunen ansöker om ny dispens, nov 2012 NF överklagar regeringens beslut till Högsta förvaltningsdomstolen jan 2013 med hänvisning till Århuskonventionen Regeringen upphäver LST dispens för delar av området, sept 2012 NF yttrande, april 2012 LST yttrande. mars 2012 NF överklagar strandskyddsdispensen, okt 2010 Sakägare överklagar detaljplanen LST ger strandskyddsdispens sept 2010

7 Sida 7 av 8 Bilaga 2 Procedurläget Silverdal, Sollentuna kommun strandskyddsfråga och detaljplanefråga Procedurläget januari 2015 Mark o Miljööverdomstolen beviljar inte prövning, oktober 2014 NF och FFE anlitar miljöjuristen Gunilla Högberg Björck NF lämnar kompletterande upplysningar dec 2013 NF och FE överklagar planen dec 2013 detaljplanen antas okt 2013 Kommunen planerar naturreservat i intilliggande område Högsta förvaltningsdomstolen tar inte upp ärendet enligt Århuskonventionen, okt 2012 NF + FE överklagar regeringens beslut till Högsta förvaltningsdomstolen med hänvisning till Århuskonventionen, feb 2012 Regeringen avslår överklagandet Nov 2011 NF+ FE yttrande LST yttrande Besök hos SKANSKA, feb 2011 NF och Förbundet för Ekoparken (FE) överklagar dispensen, aug.2010 LST ger strandskyddsdispens, juli 2010 NF yttrande till kommunen juni 2010 kommunens ansökan om dispens från strandskyddet, maj 2010

8 Sida 8 av 8 Bilaga 3 Överlämnandepärmen - innehåll Överlämnande 17 juni 2014 Alla som har varit med och hjälpt till Börja återställ Törnskogsmossarna 2014 En överspelad skrivelse Fornstigarna Nora- och Hagbyleden Förslag till bättre stig vid Jarlabankes sten Exempel på kartor över Törnskogen som finns digitalt Gamla vägar och stigar i Törnskogen VAXMORA ÄNG karta historiska kartor bilder nu NATURSTIGARNA infotavlor kartor info om stigmärkningen broar brasplatser NÅGRA SMÅSKRIFTER A5 foldrar A5 häften STIGBESKRIVNINGAR A5 häften BOKEN OM TÖRNSKOGEN

På gång i din krets Program för hösten och vintern 2019/2020

På gång i din krets Program för hösten och vintern 2019/2020 På gång i din krets Program för hösten och vintern 2019/2020 Från skjutfält till naturreservat Stuidebesök på SEOM Hållbar hantering av dagvatten Geologins dag Svampvandring Naturkaféet Vandring på Fornstigen

Läs mer

På gång i din krets Program för våren och sommaren 2019

På gång i din krets Program för våren och sommaren 2019 På gång i din krets Program för våren och sommaren 2019 Vildmarksstigen Vandring på Gröna Kilarnas dag Vilda ätliga växter Gör din egen smoothie Skräpplockning Längs Norrviken och Edsviken Kretsstämma

Läs mer

Vår- och sommarprogram

Vår- och sommarprogram Vår- och sommarprogram 2016 Välkomna till vårens aktiviteter Fågelvandringar Vi arrangerar vårens söndagsvandringar tillsammans med Järvafältets Ornitologiska klubb. Rutinerad ledare vid dessa vandringar

Läs mer

På gång i din krets Program för hösten och vintern 2017

På gång i din krets Program för hösten och vintern 2017 På gång i din krets Program för hösten och vintern 2017 Morgonvandring hos Skansens djur Gå på bio: BIKES vs CARS Tyck till på vår medlemsträff Fågelvandringar på Järvafältet Sollentuna Fågelvandringar

Läs mer

På gång i din krets Program för våren och sommaren 2018

På gång i din krets Program för våren och sommaren 2018 På gång i din krets Program för våren och sommaren 2018 Lär dig mer om ekopassager i Järvakilen Föredrag om den biologiska mångfalden i din trädgård Kallelse till kretsstämma Fynda på klädbytardagen Häng

Läs mer

Välkomna till höstens aktiviteter Vi hälsar välkommen till aktiviteterna. Höst- och vinterprogram

Välkomna till höstens aktiviteter Vi hälsar välkommen till aktiviteterna. Höst- och vinterprogram Välkomna till höstens aktiviteter Vi hälsar välkommen till aktiviteterna. Höst- och vinterprogram 2015 Naturskyddsföreningen i Sollentuna Vilka är vi? Naturskyddsföreningen Sollentuna är en lokalkrets

Läs mer

Integration, demokrati, jämställdhet och samförstånd i det svenska samhället genom:

Integration, demokrati, jämställdhet och samförstånd i det svenska samhället genom: STADGAR FÖR SYRISKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE 1 NAMN & SÄTE Namnet är Syriska Riksförbundet i Sverige förkortas till SYRF. SYRF har sitt säte i Stockholm. 2 MÅLSÄTTNING SYRF s målsättning är följande: Integration,

Läs mer

Angående ansökan om flytt av väg i Horns kungsgård naturreservat, Borgholm kommun

Angående ansökan om flytt av väg i Horns kungsgård naturreservat, Borgholm kommun 2019-04-03 Sid 1 (6) Fornbods Vägsamfällighetsförening genom Jonas Ljungberg Beleshögsvägen 40 21774 Malmö Elektronisk delgivning Angående ansökan om flytt av väg i Horns kungsgård naturreservat, Borgholm

Läs mer

Ett samtal om Väsjöplaneringen. - Den 17 maj 2011

Ett samtal om Väsjöplaneringen. - Den 17 maj 2011 Ett samtal om Väsjöplaneringen - Den 17 maj 2011 Agenda Vad har hänt sedan sist? Utredningen om Sportfältsområdet Den nya trafikutredningen Strandskydd, blå-gröna stråk och andra miljöfrågor Vad händer

Läs mer

På gång i din krets Program för hösten och vintern 2018/2019

På gång i din krets Program för hösten och vintern 2018/2019 På gång i din krets Program för hösten och vintern 2018/2019 Inspirationsföredrag: Hållbar vardag Vad är det för sten? Workshop på Geologins dag Lär dig läsa av Svenska djurspår Studiebesök på Reningsverket

Läs mer

SP5. Strandskyddsdispens för tillbyggnad av fritidshus på fastigheten Asklanda 1:12 vid Öresjö, Borås Stad BESLUTSFÖRSLAG

SP5. Strandskyddsdispens för tillbyggnad av fritidshus på fastigheten Asklanda 1:12 vid Öresjö, Borås Stad BESLUTSFÖRSLAG SP5 BESLUTSFÖRSLAG Strandskyddsdispens för tillbyggnad av fritidshus på fastigheten Asklanda 1:12 vid Öresjö, Borås Stad Ärendet har sänts på remiss till Samhällsbyggnadsnämnden och Miljö- och konsumentnämnden.

Läs mer

Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18

Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18 Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18 Föredragningslista Västerås Idrottsallians årsmöte 2014-03-18 1. Mötets öppnande 2. Upprop av ombud och godkännande av fullmakter 3. Fastställande av föredragningslista

Läs mer

Komplettering av överklagande, Detaljplan för bussterminal i Katarinaberget, mål nr P

Komplettering av överklagande, Detaljplan för bussterminal i Katarinaberget, mål nr P 1 Nacka Miljövårdsråd är en partipolitiskt och religöst obunden förening, grundad 1969, med både enskilda personer och nacka-föreningar som medlemmar. Miljövårdsrådet verkar för en god boende-, arbets-,

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ireortens Biodlarförenings årsmöte 2013 Plats: Ire Naturskola Närvarande: Stig Boklund Bengt Eriksson Mogens Vedel Åke Månsson Lars Nilsson Nils-Erik Svensson Göran Åstrand Anna Erlandsson

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2012.

Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2012. Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2012. Styrelsen för Tovrida By byalag får härmed lämna följande redogörelse för verksamhetsåret 2012. Det femte verksamhetsåret för byalaget

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-01-01 2017-12-31 Styrelsens sammansättning: Ordförande Bo Birgersson Vice ordförande Eva Nordell Kassör Lars-Erik Carlsson Falkenberg Sekreterare Lars-Erik Carlsson Falkenberg

Läs mer

Förhandlingsverksamheten

Förhandlingsverksamheten Förhandlingsverksamheten Avtalsförhandlingarna sköter Ledarna centralt. Det så kallade Ledaravtalet har fortfarande diskuterats och ifrågasatts om det fungerar som det var tänkt ute bland våra medlemmar.

Läs mer

Viby-Ravalnshagens villaägareförenings årsmöte onsdagen den 6 april 2016 klockan i Viby Herrgård

Viby-Ravalnshagens villaägareförenings årsmöte onsdagen den 6 april 2016 klockan i Viby Herrgård Viby-Ravalnshagens villaägareförenings årsmöte onsdagen den 6 april 2016 klockan 19 21 i Viby Herrgård Program Rikard Dahlén, naturvårdschef i Sollentuna kommun, kommer att berätta om skötseln av Järvafältet

Läs mer

DOM meddelad i Nacka Strand

DOM meddelad i Nacka Strand 1 NACKA TINGSRÄTT Mark- och miljödomstolen DOM 2012-12-13 meddelad i Nacka Strand Mål nr M 2133-12 KLAGANDE Naturskyddsföreningen i Danderyd c/o Eivor Niklasson Ekbacksvägen 33 B 182 38 Danderyd MOTPART

Läs mer

RFSU Stockholms stadgar

RFSU Stockholms stadgar RFSU Stockholms stadgar 1 Namn Föreningens namn är Riksförbundet för sexuell upplysning Stockholm och förkortas RFSU Stockholm. 2 Säte Föreningens säte är Stockholm. 3 Ändamål Föreningen utgår från övertygelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Byggnadsnämnden 2005-12-15 1(12) Plats och tid Magistraten, Rådhuset, Askersund 2005-12-15 kl 15.00 15.35 Beslutande Roland Larsson (c) ordförande Bengt Averin (s) Lennart Lindvall

Läs mer

Stadgar för RFSL Sundsvall

Stadgar för RFSL Sundsvall Sidan 1 av 6 Stadgar för RFSL Sundsvall Dessa avdelningsstadgar antogs av RFSL:s kongress 140502-0504. Avdelningsstadgarna gäller för alla avdelningar samt dess verksamheter och ska gälla för alla föreningar

Läs mer

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Östersund den 11 februari 2018 Till medlemmar i SeniorNet Östersund Kallelse till årsmöte Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Dag och tid: onsdagen den 14 mars 2018, kl 13.00

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Ehlers-Danlos syndrom

Stadgar för Riksförbundet Ehlers-Danlos syndrom Stadgar för Riksförbundet Ehlers-Danlos syndrom Förbundet kallades tidigare Föreningen för Ehlers-Danlos syndrom och EDS, Ehlers- Danlos syndrom, Riksförbund. Tidigare stadgar antogs första gången vid

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 1. Februari 2014

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 1. Februari 2014 HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2014 Ansvarig utgivare Birgitta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31

Läs mer

STADGAR AV SNIT ERITREANSKA FÖRENINGEN

STADGAR AV SNIT ERITREANSKA FÖRENINGEN STADGAR AV SNIT ERITREANSKA FÖRENINGEN Artikel 1. FÖRENINGENS NAMN, SÄTE OCH SYMBOL 1.1 Föreningens namn är Snit Eritreanska Förening i Göteborg och omnejd. 1.2 Föreningens säte är Göteborg. 1.3 Föreningens

Läs mer

Protokoll 12-2012 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 1 dec 2012, Stockholms Kennelklubbs lokal, Stockholm

Protokoll 12-2012 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 1 dec 2012, Stockholms Kennelklubbs lokal, Stockholm Protokoll 12-2012 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 1 dec 2012, Stockholms Kennelklubbs lokal, Stockholm Närvarande: Madeleine Bergendahl, ordförande Barbro Teglöf, vice

Läs mer

DOM 2014-02-21 Stockholm

DOM 2014-02-21 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Mark- och miljööverdomstolen 060210 DOM 2014-02-21 Stockholm Mål nr M 10143-13 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Vänersborgs tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2013-10-18 i mål nr M 3543-13, se

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011.

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2011. 1 Styrelsens sammansättning Ordinarie ledamöter:

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1(7)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Beredningsrummet MSBN 2016-12-20, kl. 09:00-10:30 ande Ledamöter Övriga deltagande Tjänstemän Peder Wiklund (c), ordförande Gunilla Pettersson

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 Föreningen Bevara Svartedalen är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som arbetar för att bevara Svartedalens orörda och tysta natur med höga natur-, kultur-

Läs mer

Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund

Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund 0 Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund (baserade på Förbundets Normalstadga för förening) Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post

Läs mer

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 1 STYRELSEN Viggen Tele,mail Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Vice ordförande Åsa Lundvall 08-580 172 55 asa.lundvall@comhem.se Kassör & Lägeransvarig Katarina Ejergård 08-87 85 87 ninaejergard@hotmail.com

Läs mer

Byggnads- och Miljönämnden 2009-02-17 1 (13)

Byggnads- och Miljönämnden 2009-02-17 1 (13) Byggnads- och Miljönämnden 2009-02-17 1 (13) Plats och tid Tingshuset, tisdagen den 17 februari 2009, kl. 18.00-19.25 Beslutande Roland Parneving (m) ordförande Otto Andreasson (s) Bengt Claesson (m) Maja

Läs mer

Stadgar för föreningen Öfolket

Stadgar för föreningen Öfolket Stadgar för föreningen Öfolket Syfte 1 Öfolket är en ideell förening som är partipolitiskt och religiöst obunden. Öfolkets verksamhetsområde är Storön 1:1, att renovera och upprusta, bevara och vårda öns

Läs mer

Victory club Sweden. Kallelse till årsmöte. Lördagen den 25 juli Kl Västervik. Varmt välkomna!! Hemsida:

Victory club Sweden. Kallelse till årsmöte. Lördagen den 25 juli Kl Västervik. Varmt välkomna!! Hemsida: Victory club Sweden Kallelse till årsmöte Lördagen den 25 juli Kl 15.00 Västervik Varmt välkomna!! Hemsida: www.victoryclub.se Victory Club Sweden Dagordning för årsmöte 2015 1. Mötets öppnande 2. Val

Läs mer

SÖDERBY 1:97: Ansökan om uppförande av fritidshus

SÖDERBY 1:97: Ansökan om uppförande av fritidshus Datum Dnr 2017-04-18 BYGG.2017.159 Hanna Hasanagic hanna.hasanagic@varmdo.se 08-570 483 56 Bygglovhandläggare Tjänsteskrivelse SÖDERBY 1:97: Ansökan om uppförande av fritidshus Förslag till beslut Bygg-

Läs mer

Mark- och miljödomstolen c/o Länsstyrelsen i Stockholms län Enheten för överklaganden Box 22067 104 22 stockholm

Mark- och miljödomstolen c/o Länsstyrelsen i Stockholms län Enheten för överklaganden Box 22067 104 22 stockholm Mark- och miljödomstolen c/o Länsstyrelsen i Stockholms län Enheten för överklaganden Box 22067 104 22 stockholm Överklagande av Länsstyrelsens beslut 4031-398853-2013 angående detaljplan för kvarteren

Läs mer

Föredragningslista - Bygg- och plannämnden

Föredragningslista - Bygg- och plannämnden Föredragningslista - Bygg- och plannämnden Plats och tid för mötet: Gruppmöten Föredragande Samling kl 09.00 vid kommunhusets entré för besiktning av ärende nr 2. Tisdagen den 31 oktober 2006. Sammanträde

Läs mer

STADGAR NATURSKYDDSFÖRENINGEN SUNDSVALL ÅNGE

STADGAR NATURSKYDDSFÖRENINGEN SUNDSVALL ÅNGE STADGAR NATURSKYDDSFÖRENINGEN SUNDSVALL ÅNGE antagna den 26 februari 1991 vid ordinarie kretsstämma I. Uppgifter och verksamhet 1 Uppgifter Naturskyddsföreningen Sundsvall Ånge är Naturskyddsföreningens

Läs mer

STADGAR FÖR SPF SENIORERNA LUND ÖSTER

STADGAR FÖR SPF SENIORERNA LUND ÖSTER STADGAR FÖR SPF SENIORERNA LUND ÖSTER Antagna vid föreningens årsmöte den 24 februari 2015, med ändring ( 6) antagen vid årsmötet den 23 februari 2016 samt med ändringar ( 4 mom. 6 och 5 mom. 1) antagna

Läs mer

STYRELSEMÖTE PROTOKOLL HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST 2014-02-18 Nr / 2014 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5

STYRELSEMÖTE PROTOKOLL HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST 2014-02-18 Nr / 2014 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5 Plats: Tid 2014-02-18 kl. 18:30-21:00 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Terje Gunnarsson, vice ordförande Leif Swärdh, ersättande ledamot Katarina Kalavainen, sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Alnarp Tid 2018-08-28, kl. 18:36-20:23 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Anders Widesjö (M) Krister

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 16 mars 2016 Kl. 18:00 i Björlandagårdens matsal Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka

Läs mer

SPF Jarlabanke i Täby Stadgar årsmötet 2015 Sidan 1 av 5 STADGAR. När medlem flyttar till en annan förening ska överföring ske senast den 1 december.

SPF Jarlabanke i Täby Stadgar årsmötet 2015 Sidan 1 av 5 STADGAR. När medlem flyttar till en annan förening ska överföring ske senast den 1 december. Sidan 1 av 5 STADGAR 1 Namn Föreningens namn är SPF Seniorerna Jarlabanke Täby inom Stockholmsdistriktet av SPF Seniorerna. Föreningens organisationsnummer är 816000-2807. Föreningen är ideell och partipolitiskt

Läs mer

STADGAR FÖR ERITREANSKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE

STADGAR FÖR ERITREANSKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE STADGAR FÖR ERITREANSKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE 1 FÖRBUNDETS NAMN Förbundets namn är ERITREANSKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE och förkortas ERIS. ERIS är ett ideellt förbund av lokala föreningar. 2 FÖRBUNDET

Läs mer

Uppdragsgivare Uppdragsgivare är densamma som sökande:

Uppdragsgivare Uppdragsgivare är densamma som sökande: ANSÖKAN OM STRANDSKYDDSDISPENS Enligt 7 kap 18 miljöbalken Bygg & Miljö Sökande Namn: Skickas till: Hörby kommun Miljönämnden 242 80 HÖRBY Organisationsnummer/Personnummer: Adress, postnummer och ort:

Läs mer

Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund

Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund Stockholm i januari 2015 Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund Vid SPFs kongress 11-14 juni 2014 togs beslut om ändrade stadgar för förbundet samt förändring av normalstadgar för

Läs mer

Kommunstyrelsens plan- och exploateringsutskott

Kommunstyrelsens plan- och exploateringsutskott Sidan 1 av 10 Plats och tid Turebergsrummet 14:00-14:40 Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande, ej tjänstgörande ersättare Övriga Utsedda att justera Thomas Ardenfors

Läs mer

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Stadgar För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Innehåll Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 3 2 Organisation 3 3 Regler för beslut och val 3 Årsmöte 4 Årsmöte 4 5 Årsmötets sammansättning 4 6 Närvarorätt

Läs mer

Dagordning årsmöte 18 mars 2019

Dagordning årsmöte 18 mars 2019 Dagordning årsmöte 18 mars 2019 1. Årsmötets öppnande, styrelsens ordförande 2. Anteckning av närvarande och upprättande av röstlängd 3. Val av ordförande, sekreterare och justeringsmän, tillika rösträknare

Läs mer

Verksamhetsberättelse med bokslut

Verksamhetsberättelse med bokslut Verksamhetsberättelse med bokslut Naturskyddsföreningen i Sigtunabygden Verksamhetsåret 2015-01-01-2015-12-31 Under 2015 har vi drivit verksamheten utifrån Naturskyddsföreningens tre strategier; att påverka

Läs mer

STYRELSE, FUNKTIONER, FUNKTIONÄRER

STYRELSE, FUNKTIONER, FUNKTIONÄRER STYRELSE, FUNKTIONER, FUNKTIONÄRER 1 Innehållsförteckning nummer Instruktion för styrelsens ordförande S 3 Instruktion för vice ordförande S 4 Instruktion för kassören S 5 Instruktion för sekreteraren

Läs mer

FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR TIBBLESENIORERNA

FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR TIBBLESENIORERNA FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR TIBBLESENIORERNA 1 Namn Föreningens namn är SPF Tibbleseniorerna i Täby, och ingår i Stockholmsdistriktet av SPF Seniorerna. Föreningens organisationsnummer är 802409-1814. Föreningen

Läs mer

STADGAR. Föreningens organisationsnummer är Föreningen är ideell samt partipolitiskt och religiöst obunden.

STADGAR. Föreningens organisationsnummer är Föreningen är ideell samt partipolitiskt och religiöst obunden. STADGAR 1 Namn Föreningens namn är SPF Seniorerna Mälarhöjden - Hägersten inom Stockholms distrikt av SPF Seniorerna. Föreningen har nummer 149 inom SPF Seniorerna Föreningens organisationsnummer är 802402-1514.

Läs mer

Stadgar för Agronomförbundet

Stadgar för Agronomförbundet 1. Ändamål [STADGAR FÖR AGRONOMFÖRBUNDET] Antagna den 9 mars 2013 Stadgar för Agronomförbundet Medlemskap i Agronomförbundet tillkommer den som besitter agronomexamen eller som bedriver studier för att

Läs mer

Stadgar för IOD Fleet Sweden Antagna

Stadgar för IOD Fleet Sweden Antagna Kapitel 1 Allmänna bestämmelser Organisations 1 Tillhörighet IOD Fleet Sweden företräder Svenska IOD klassen. Säte: Tjörn Mål 2 Svenska IOD-Förbundet har till mål att: a) svara för klassens administration

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Sällsynta diagnoser

Stadgar för Riksförbundet Sällsynta diagnoser Stadgar för Riksförbundet Sällsynta diagnoser Antagna av ordinarie förbundsårsmöte 1 mars 2008 och extra förbundsårsmöte 16 november 2008 Stadgarna trädde i kraft den 1 december 2008 1. Namn Organisationens

Läs mer

Stadgar RFSL Stockholm

Stadgar RFSL Stockholm Stadgar RFSL Stockholm 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är RFSL Stockholm 2 Tillhörighet Reviderade vid årsmöte 2015-03-24 2.1 RFSL Stockholm är en ideell förening och en avdelning inom RFSL - Riksförbundet

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE I FÖRENINGEN HUSARÖ LOTSMUSEUM LÖRDAGEN DEN 18 JUNI 2011, Kl I BYSTUGAN, HUSARÖ

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE I FÖRENINGEN HUSARÖ LOTSMUSEUM LÖRDAGEN DEN 18 JUNI 2011, Kl I BYSTUGAN, HUSARÖ PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE I FÖRENINGEN HUSARÖ LOTSMUSEUM LÖRDAGEN DEN 18 JUNI 2011, Kl. 15.00 I BYSTUGAN, HUSARÖ Närvarande: Birgitta Öhman, Lisa Rosen, Ragnar Nilsson, Monika Österman, Nilas Österman,

Läs mer

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt Följebrev Hej Dessa handlingar är skickade i pappersform till postmottagarna i respektive kår. Årsmötet kommer äga rum söndagen den 13 mars med början klockan 15.00 i Uppåkra scoutkårs lokal i Hjärup.

Läs mer

SVERIGES ARKITEKTER VÄSTRA GÖTALANDS NUVARANDE STADGA

SVERIGES ARKITEKTER VÄSTRA GÖTALANDS NUVARANDE STADGA SVERIGES ARKITEKTER VÄSTRA GÖTALANDS NUVARANDE STADGA 1 NAMN Lokalföreningens namn är Sveriges Arkitekter Västra Götaland. 2 ÄNDAMÅL Lokalföreningen har till ändamål att genom verksamheter inom sitt område

Läs mer

Miljö- och bygglovsnämnden (13)

Miljö- och bygglovsnämnden (13) Miljö- och bygglovsnämnden 2019-03-20 1(13) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, onsdag den 20 mars 2019, kl 16.00-19.05 Paragrafer 28-37 Beslutande ledamöter M Grim Pedersen, ordf KD Madeleine Söderlund,

Läs mer

Att bilda förening 2 (7)

Att bilda förening 2 (7) Att bilda förening 2 (7) Att bilda förening 3 (7) 1. Att bilda förening I Sverige råder organisationsfrihet, vilket innebär att vem som helst har rätt att bilda förening och kring vad som helst. En förening

Läs mer

Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16

Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16 Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16 Innehåll sid 1 Namn 2 2 Ändamål 2 3 Medlemskap 2 4 Möten 2 Tid för årsmötekallelse motioner 2 Extra årsmöte 3 Antal möten 3

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2007-2008 avseende Stockholmspostens Konstförening

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2007-2008 avseende Stockholmspostens Konstförening Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2007-2008 avseende Stockholmspostens Konstförening Medlemsantal Antalet medlemmar den sista oktober 2008 var 120 (116) stycken medlemmar. Vi har fått 14 nya medlemmar

Läs mer

Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund

Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund STADGAR FÖR TYRESÅNS VATTENVÅRDSFÖRBUND Förslag till stadgar att godkänna på förbundsmötetoret förordar Förslag med

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening

Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening Verksamhetsåret 2013-11-27 -- 2014-09-23 Styrelsen lämnar följande redogörelse för året. Föreningens verksamhet Abrahamsbersskolans Föräldraförening,

Läs mer

STADGAR FÖR. SENIORPSYKOLOGER Sveriges psykologförbund

STADGAR FÖR. SENIORPSYKOLOGER Sveriges psykologförbund STADGAR FÖR SENIORPSYKOLOGER Sveriges psykologförbund KAPITEL 1: TILLHÖRIGHET OCH ÄNDAMÅL 1.1 Tillhörighet Seniorpsykologer i Sveriges Psykologförbund (Seniorpsykologerna) är en förening inom Sveriges

Läs mer

Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening

Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening VOOV, Veterinär Omtanke om Våldsutsatta, är en ideell partipolitiskt och religiöst obunden förening i Sverige. 1 Förening, namn och säte Veterinär

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) 1(1) Plats och tid Sammanträdesrummet Insjön, 8.30-9.00 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Tobias Hellberg Söderhäll (S) ledamot 106-107, 109-118 Kent Fredriksson (S) ersättare 108, 113-118

Tobias Hellberg Söderhäll (S) ledamot 106-107, 109-118 Kent Fredriksson (S) ersättare 108, 113-118 Miljö och byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kristinelundsvägen 4, Dammen, Köping, kl 08.15-10.50 ande Per Carlesson (S) ordförande Lena Vilhelmsson (S) v ordförande Tobias Hellberg

Läs mer

Underlag för redovisning av uppföljning av kommunala strandskyddsbeslut 2012

Underlag för redovisning av uppföljning av kommunala strandskyddsbeslut 2012 1(17) SW E D I SH E N V IR O N M EN T A L P R OT E C T IO N AG E NC Y Underlag för redovisning av uppföljning av kommunala strandskyddsbeslut 2012 NV-00318-13, 2013-01-18 I redovisningen ska anges ärenden

Läs mer

PROTOKOLL. Fågelsjörummet, plan 4 Förvaltningshuset 2015-10-22 08:30. Lasse Bergqvist

PROTOKOLL. Fågelsjörummet, plan 4 Förvaltningshuset 2015-10-22 08:30. Lasse Bergqvist PROTOKOLL Plats och tid Fågelsjörummet, plan 4 Förvaltningshuset 2015-10-22 08:30 Beslutande Per Olov Persson (M) Tommy Borg (S) John Nyman (C) Manne Wallström (MP) Lasse Bergqvist (FP) Övriga deltagande

Läs mer

Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved.

Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved. Kallelse till ILCO:s årsmöte 2010 Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved. 10.30 Kaffe och fralla 11.00 Sedvanliga årsmötesförhandlingar 12.30 Lunch 13.30

Läs mer

Biotopskyddsdispens för att ta bort del av en stenmur på fastigheten Finntorp 2:99 i Sotenäs kommun

Biotopskyddsdispens för att ta bort del av en stenmur på fastigheten Finntorp 2:99 i Sotenäs kommun BESLUT 2015-10-29 1(7) Naturavdelningen Ingvar Olofsson 010-224 56 76 Delg.kvitto Margareta Bruto Finntorp Gård 456 47 Bovallstrand bruto@telia.com Biotopskyddsdispens för att ta bort del av en stenmur

Läs mer

STADGAR FÖR MEDELPADS ORNITOLOGISKA FÖRENING BIRDLIFE MEDELPAD

STADGAR FÖR MEDELPADS ORNITOLOGISKA FÖRENING BIRDLIFE MEDELPAD STADGAR FÖR MEDELPADS ORNITOLOGISKA FÖRENING BIRDLIFE MEDELPAD Antagna första gången vid ordinarie årsmöte 2018-03-20 Antagna andra gången vid extra årsmöte 2018-11-13 Godkända av BirdLife Sverige November

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Ändring av stadgarna antogs av SULF/GU:s årsmöte 2014-01-28 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX.) Allmänna bestämmelser 1 Ändamål

Läs mer

1 Information till nämnden MBN 14/28. 2 Nämndspecifika mål och budget 2015 samt plan 2016-2017 MBN 14/40

1 Information till nämnden MBN 14/28. 2 Nämndspecifika mål och budget 2015 samt plan 2016-2017 MBN 14/40 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-10-21 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 21 oktober 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR

Läs mer

STADGAR FÖR BLÖTBERGETS KULTURFÖRENING

STADGAR FÖR BLÖTBERGETS KULTURFÖRENING STADGAR FÖR BLÖTBERGETS KULTURFÖRENING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Namn, verksamhetsområde och karaktär 2 Ändamål 3 Verksamhet 4 Organisation 5 Medlemsmöten 6 Medlemskap 7 Medlemsavgift 8 Lokalt samarbete 9

Läs mer

Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret

Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret 2018-2019 Att tänka på inför utflykter: Medtag fika om inget annat anges. Ha kläder och skor som passar årstiden och vädret och eventuellt något

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2011-2012 Styrelsen för Vit Herdehundklubb SBKs rasklubb för vit herdehund lämnar härmed följande berättelse över verksamhets- och räkenskapsåret 1 januari 2011 31

Läs mer

STADGAR. för. Hallands Naturskyddsförening. Länsförbund av Svenska Naturskyddsföreningen. Fastställda vid ordinarie länsstämma den 21 april 2013

STADGAR. för. Hallands Naturskyddsförening. Länsförbund av Svenska Naturskyddsföreningen. Fastställda vid ordinarie länsstämma den 21 april 2013 STADGAR för Hallands Naturskyddsförening Länsförbund av Svenska Naturskyddsföreningen Fastställda vid ordinarie länsstämma den 21 april 2013 1 Organisation och verksamhetsområde Organisationens namn är

Läs mer

Medlemmarnas godkännande av förslag till ändring i stadgarna för Tyresåns vattenvårdsförbund

Medlemmarnas godkännande av förslag till ändring i stadgarna för Tyresåns vattenvårdsförbund 2012-02-15 Dnr 35862-2011-1 Till medlemmarna i Tyresåns vattenvårdsförbund Medlemmarnas godkännande av förslag till ändring i stadgarna för Tyresåns vattenvårdsförbund Samtliga medlemmar i Tyresåns vattenvårdsförbund

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND

NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND 1 Namn Föreningens namn är SPF Malmabygden inom SPF Sörmlandsdistrikt av SPF, Sveriges Pensionärsförbund. Föreningens organisationsnummer är 818 501-1478 Föreningen är ideell samt partipolitiskt och religiöst

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret avseende Stockholmspostens konstförening

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret avseende Stockholmspostens konstförening Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2010-2011 avseende Stockholmspostens konstförening Medlemsantal Antalet medlemmar den sista oktober 2011 var 102 (111). Vi har fått två nya medlemmar under året

Läs mer

STADGAR. Skånska Trädgårdsföreningen Box ALNARP

STADGAR. Skånska Trädgårdsföreningen Box ALNARP Skånska Trädgårdsföreningen Box 65 230 53 ALNARP STADGAR Godkända och fastställda vid årsmöte 2003-05-17 och 2004-05-15 Reviderade vid årsmöte 2006-05-13 och 2007-05-12 Alnarp 2007-05-24 Ordförande Lennart

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic 1 Firma Föreningens firma är Global Picnic. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen ska främja medlemmarnas intresse genom att bedriva aktiviteter som är förknippade

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Tony Olsson (V) Iréne Runkvist Karlsson (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Larsson (M)

Ingemar Tönnberg (S) Tony Olsson (V) Iréne Runkvist Karlsson (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Larsson (M) Sammanträdesdatum Sida 1/12 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 15:45 Beslutande Övriga Ingemar Tönnberg (S) Tony Olsson (V) Iréne Runkvist Karlsson (S) Kjell Persson

Läs mer

1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Lars Berglöf öppnade medlemsmötet med 23 medlemmar närvarande.

1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Lars Berglöf öppnade medlemsmötet med 23 medlemmar närvarande. Protokoll fört vid årsmöte i Föreningen Vårda Knivsta torsdagen den 2 mars 2017 sal Kvallsta, kommunhuset, Knivsta 1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Lars Berglöf öppnade medlemsmötet med 23 medlemmar

Läs mer

Protokoll. Protokoll fört vid årsmöte inom Geografilärarnas Riksförening lördagen 7 februari 2017 vid Linnéuniversitetet i Växjö.

Protokoll. Protokoll fört vid årsmöte inom Geografilärarnas Riksförening lördagen 7 februari 2017 vid Linnéuniversitetet i Växjö. 93 Protokoll Protokoll fört vid årsmöte inom Geografilärarnas Riksförening lördagen 7 februari 2017 vid Linnéuniversitetet i Växjö. Närvarande: Karin Wakeham, David Örbring, Bo Magnusson och Åsa Colliander

Läs mer

Stadgar för Naturskyddsföreningen i Västernorrland

Stadgar för Naturskyddsföreningen i Västernorrland Stadgar för Naturskyddsföreningen i Västernorrland Antagna vid föreningens länsstämma 2016-05-14. Naturskyddsföreningen i Västernorrland är Svenska Naturskyddsföreningens lokala länsförbund verksam i Västernorrlands

Läs mer

Stadgar för SPF Klaran

Stadgar för SPF Klaran Stadgar för SPF Klaran 1 Namn Föreningens namn är SPF Seniorerna Klaran Karlstad (SPF Klaran) inom Värmlandsdistriktet av SPF Seniorerna. Föreningens organisationsnummer är 802419-4360. Föreningen är ideell

Läs mer

EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR

EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR Observera att detta enbart är ett exempel på hur en förenings stadgar kan vara utformade. Varje förening är individuell och måste därför alltid noga överväga vad

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 18 april 2017, kl BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 18 april 2017, kl BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 18 april 2017, kl. 15.00 16.30 BESLUTANDE LEDAMÖTER Björn Tolen (C), ordförande Kent Wallin (M), vice ordförande Eilert Karlsson (S) Maj-Britt Pihlström

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

STADGAR FÖR BYGDEGÅRDSFÖRENINGEN SOCIETETSHUSET KÄLLÖR

STADGAR FÖR BYGDEGÅRDSFÖRENINGEN SOCIETETSHUSET KÄLLÖR STADGAR FÖR BYGDEGÅRDSFÖRENINGEN SOCIETETSHUSET KÄLLÖR (Antagna på årsmöte den 25 februari 2018) 1. FIRMA Föreningens firma är Societetshuset Källör. 2. ÄNDAMÅL Föreningen, som är en ideell förening, politiskt

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening Här hittar du information om hur man startar en förening och om vilka uppgifter styrelsen och styrelsens ledamöter har. Förberedelser För att kunna bilda en förening måste det finnas

Läs mer