Datum Pressinformation från regionstyrelsen sammanträde i Kristianstad 7 februari 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Datum Pressinformation från regionstyrelsen sammanträde i Kristianstad 7 februari 2017"

Transkript

1 DAGORDNING Datum (18) Pressinformation från regionstyrelsen sammanträde i Kristianstad 7 februari Val av justeringsperson 2. Anmälan av delegationsbeslut Diarienummer lägger rapporten till handlingarna. 1. Rapport Anmälan av informationshandlingar Diarienummer lägger sammanställningen till handlingarna. 1. Sammanställning Redovisning av ej avgjorda motioner Diarienummer Regionfullmäktige lägger redovisningen till handlingarna. Postadress: Kristianstad Organisationsnummer: Besöksadress: Rådhus Skåne, Västra Storgatan 12 Telefon (växel): Fax: Internet:

2 Datum (18) Redovisning föreligger avseende ej avgjorda motioner i enlighet med 27 i arbetsordningen för regionfullmäktige. 1. Redovisning Ärenden från nämnder 5. Storstadsavtal för Lund i Sverigeförhandlingen Diarienummer Regionfullmäktige godkänner förslag till ramavtal samt objektavtal för storstadsåtgärder i Lund. 2. Regionfullmäktige uppdrar till kollektivtrafiknämnden att beakta de finansiella åtagandena för Spårväg Lund C - ESS och återkomma i kommande budgetprocesser. Inom ramen för Sverigeförhandlingen har storstadsavtal för Lunds kommun förhandlats fram. Avtalen omfattar finansiering och genomförande av Spårväg Lund C - ESS samt cykelåtgärder. Med staden finns sedan tidigare ett genomförandeavtal för spårvägen. åtar sig att ansvara för trafikeringen av spårvägen samt att sprida resenärsnyttan vilket bidrar till att arbetsmarknads- och näringslivsnyttan ökar. 1. Regionala utvecklingsnämndens beslut , Regionfullmäktiges beslut Genomförandeavtal spårväg Lund Protokollsanteckning M och C Reservation: SD 6. Storstadsavtal för Helsingborg i Sverigeförhandlingen Diarienummer

3 Datum (18) 1. Regionfullmäktige godkänner förslag till ramavtal samt objektavtal för storstadsåtgärder i Helsingborg. 2. Regionfullmäktige uppdrar till kollektivtrafiknämnden att beakta de finansiella åtagandena för HelsingborgsExpressen 2 och 3 och återkomma i kommande budgetprocesser. Inom ramen för Sverigeförhandlingen har storstadsavtal för Helsingborg stad förhandlats fram. Avtalen omfattar finansiering och genomförande av HelsingborgsExpressen 2 och 3 samt cykelåtgärder. Med staden finns sedan tidigare ett avtal om HelsingborgsExpressens utbyggnad. åtar sig att ansvara för trafikering och att sprida resenärsnyttan vilket bidrar till att arbetsmarknads- och näringslivsnyttan ökar. 1. Regionala utvecklingsnämndens beslut , Kollektivtrafiknämndens beslut Avtal Helsingborg stad HEX 2 och 3 7. Sydsvenska prioriteringar i infrastrukturplaner Diarienummer Ärendet utgick och kommer att behandlas på nästa regionstyrelse 8. Motion. Prioritera Köpenhamn för Öresundstågen Diarienummer Regionfullmäktige bifaller motionen att närmare analyseras i det pågående utvecklingsarbetet med Öresundstågstrafiken, bland annat inför ny upphandling av Öresundstågstrafiken och planeringen av Öresundspendeln. Cristina Glad (L) föreslår att vid kommande upphandling av s tågtrafik över Öresund göra Österport station eller annan lämplig station i Köpenhamn till start- respektive slutstation för Öresundstågen mellan Sverige och Danmark. 1. Kollektivtrafiknämndens beslut , 105 med förslag till yttrande 2. Motion från Cristina Glad (L)

4 Datum (18) Protokollsanteckning: V 9. Verkstadsdepå för Öresundståg i Skåne Diarienummer Regionfullmäktige godkänner investering i ny verkstadsdepå i Hässleholm inklusive tidigare beslutade medel med sammanlagt miljoner kronor, fördelat över 2017, 2018 och Regionfullmäktige har, i beslut , beslutat att ska uppföra och förvalta en verkstadsdepå för tåg i Hässleholms kommun. I beslutet uppdrogs åt kollektivtrafiknämnden att ansvara för att kollektivtrafikens behov beaktas i det fortsatta projekteringsarbetet. I s budget för 2017 med plan för beskrivs projektet och att det under vintern kommer tas fram förslag till regionstyrelsen på medelstilldelning för projektet baserat på systemhandling vilket sker i detta ärende. 1. Kollektivtrafiknämndens beslut , 3 Protokollsanteckning: M, L, C och KD 10. Biljetter och priser Skånetrafiken Diarienummer Regionfullmäktige fastställer Biljetter och Priser för Skånetrafiken och inför i Betalsystem Jojo tre priskategorier vid enkelresa - Ordinarie pris, Förköpspris och Reskassa. Ändringen gäller från och med den 1 mars 2017 och tydliggör att köp av biljett före ombordstigning ger ett lägre pris. För att förenkla och tydliggöra för kund indelas Skånetrafikens biljetter för enkelresa i tre priskategorier. Syftet med de nya kategorierna är att skapa större överskådlighet och enkelhet för kund att välja den för kund mest prisvärda biljetten. Kunder som löser biljett före ombordstigning premieras fortsatt med ett lägre pris. 1. Kollektivtrafiknämndens beslut

5 Datum (18) Protokollsanteckning: V Reservation: SD 11. Motion. Vårdcentraler med tilläggsuppdrag avseende vuxna med varaktig funktionsnedsättning Diarienummer Regionfullmäktige bifaller motionen på så sätt att en bred utredning, som inte begränsar sig till frågan om tilläggsuppdrag, ska föregå beslut om att stärka primärvården för vuxna med funktionshinder. Douglas Roth (M), Carl Johan Sonesson (M) och Ulrika Heindorff (M) har i motion föreslagit att ett tilläggsuppdrag som innebär särskild kunskap om funktionsnedsattas sjukdomar och behov av vård införs i hälsovalet i. 1. Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut , 221 med förslag till yttrande 2. Motion från Douglas Roth (M), Carl Johan Sonesson (M) och Ulrika Heindorff (M) Reservation: SD 12. Motion. Handlingsplan för att eliminera läkarbristen på vårdcentralerna Diarienummer Regionfullmäktige anser att motionen är besvarad genom hälso-och sjukvårdsnämndens yttrande. Gilbert Tribo (L) föreslår att, med anledning av bristen på allmänläkare i Skåne omedelbart tar fram en åtgärds- och handlingsplan med syfte att utöka antalet utbildningsplatser för ST-tjänster i allmänmedicin till minst 60 nya platser varje år för att eliminera läkarbristen på 4 år.

6 Datum (18) 1. Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut , 215 med förslag till yttrande 2. Motion från Gilbert Tribo (L) Reservation: M. L, C och KD 13. Motion. Införande av bröstpeng som rekvisition Diarienummer Regionfullmäktige bifaller motionen. 2. Regionfullmäktige uppdrar åt regionstyrelsen att beakta kostnaderna i budgetarbetet inför Liliana Lindström (M) och Carl Johan Sonesson (M) har i motion föreslagit att inför en så kallad bröstpeng, så att de bröstcanceropererade patienterna får en fast summa pengar att användas för utprovning av bröstprotes och inköp av specialanpassad behå i en affär de väljer själva. 1. Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut , Motion från Liliana Lindström (M) och Carl Johan Sonesson (M) 14. Motion. Underlätta för fler att anmäla sig till donationsregistret Diarienummer Regionfullmäktige anser att motionen är besvarad genom hälso- och sjukvårdsnämndens yttrande. Ulrika Heindorff (M) och Anna Jähnke (M) har i motion föreslagit att regionfullmäktige ger hälso- och sjukvårdsdirektören i uppdrag att utreda vid vilka tillfällen s vårdproducenter, förslagsvis inom primärvården, skulle kunna uppmuntra, underlätta och påminna om donationsregistret så att fler registrerar sig som organdonatorer samt att regionfullmäktige ger hälso- och sjukvårdsdirektören tillsammans med ITdirektören i uppdrag att se över hur dagens IT-system skulle kunna ge

7 Datum (18) vårdproducenter en signal att vid vissa tillfällen påminna om registrering i donationsregistret. 1. Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut , 217 med förslag till yttrande 2. Motion från Ulrika Heindorff (M) och Anna Jähnke (M) 15. Motion. Mobil psykiatrisk hjälp Diarienummer föreslå regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige anser att motionen är besvarad genom sjukvårdsnämnd Sunds yttrande. Sara Svensson (V) och Agneta Lenander (V) föreslår i en motion att Region Skåne ska starta en permanent ambulerande verksamhet för att tillgodose människors behov av psykiatriskt stöd bland annat på asylboenden runt om i Skåne samt att tar fram en handlingsplan för att kunna möta det framtida behovet av psykologer. 1. Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut , Sjukvårdsnämnd Sunds beslut , 55 med förslag till yttrande 3. Motion från Sara Svensson (V) och Agneta Lenander (V) Protokollsanteckning: V 16. Motion. Fri tandvård till 25 år Diarienummer Regionfullmäktige avslår motionen. Sara Svensson (V) och Saima Jönsson-Fahoum (V) har i motion föreslagit att ska erbjuda all ungdomar till och med 25 år fri tandvård i.

8 Datum (18) 1. Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut , 269 med förslag till yttrande 2. Motion från Sara Svensson (V) och Saima Jönsson- Fahoum (V) Protokollsanteckning: V 17. Motion. Handlingsplan för att utveckla vårdcentralerna Diarienummer Regionfullmäktige anser att motionen är besvarad genom hälso- och sjukvårdsnämndens yttrande. Gilbert Tribo (L) har i motion föreslagit att tar fram en handlingsplan med åtgärder med syfte att utveckla de skånska vårdcentralerna till att bli bäst i landet gällande kvalitet och tillgänglighet. 1. Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut , 220 med förslag till yttrande 2. Motion från Gilbert Tribo (L) Reservation: M, L, C och KD 18. Motion. Möjlighet att införa markörhundar för tidig lungcancerdiagnostik Diarienummer Regionfullmäktige avslår motionen. Sverigedemokraterna föreslår en utredning kring möjligheten att införa markörhundar för tidig lungcancerdiagnostik. Regionalt cancercentrum syd har ombetts komma med synpunkter på lämplighet och möjlighet i det som föreslås vilket kan sammanfattas i att ytterligare evidens om såväl vinsterna med lungcancerscreening som markörhundars del i utredning av tidig lungcancer behövs innan rekommenderas satsa på denna insats. Hälso- och sjukvårdsnämndens uppfattning med anledning av det anförda är att motionen ska avslås.

9 Datum (18) 1. Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut , 219 med förslag till yttrande 2. Motion från Mats Erlandsson (SD), Patrik Jönsson SD), Marlen Ottesen (SD) och Åsa Erlandsson (SD) Reservation: SD 19. Motion. Obligatorisk fortbildningspeng för specialistutbildade läkare Diarienummer Regionfullmäktige anser att motionen är besvarad genom hälso- och sjukvårdsnämndens yttrande. Mats Erlandsson (SD), Patrik Jönsson (SD), Marlen Ottesen (SD) och Åsa Erlandsson (SD) har i motion föreslagit att regionfullmäktige ger hälso- och sjukvårdsnämnden i uppgift att komma med förslag om hur en obligatorisk fortbildningspeng på utformas på bästa sätt, samt att hälsooch sjukvårdsnämnden får i uppgift att genomföra nödvändiga beslut för ett ikraftträdande. 1. Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut , 18 med förslag till motionssvar 2. Motion från Mats Erlandsson (SD), Patrik Jönsson (SD), Marlen Ottesen (SD) och Åsa Erlandsson (SD) Reservation: SD 20. Motion. Inför vaccination mot rotavirus Diarienummer återremitterade ärendet till HSN. 21. Ändring i upphandlingsplan ryggkirurgi Diarienummer

10 Datum (18) 1. upphäver beslut att upphandla Ryggortopedi inkl. medicinsk ryggrehabilitering samt viss övrig ortopedisk verksamhet i upphandlingsplan 2015 och överlåter till hälso- och sjukvårdsnämnden att fatta beslut om uppdrag i egen regi. har i dag avtal med Aleris AB avseende Ryggortopedi inkl. medicinsk ryggrehabilitering samt viss övrig ortopedisk verksamhet vilken bedrivs vid Ängelholms sjukhus. Avtalet upphör utan möjlighet till förlängning Hälso- och sjukvårdsnämnden föreslår regionstyrelsen att ändra i upphandlingsplan 2015 och överföra ansvaret för Ryggortopedi inkl. medicinsk ryggrehabilitering till egen regi vid förvaltning Sund. 1. Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut , 267 Reservation: M, L, C och KD Protokollsanteckning: V 22. Begäran om investeringsmedel för måltidsproduktion för Helsingborg Diarienummer omdisponerar 7,6 miljoner kronor inom nya sjukhusområdet Helsingborg (NSH) projektet, från planerade ersättningslokaler till nödvändiga anpassningar i vårdavdelningarnas mottagningskök och nödvändig ombyggnad av kök. Under den period som sjukhusområdet i Helsingborg bygger om påverkas produktionsköket av ombyggnationer i och runt köket så att arbetsmiljö och livsmedelshygien inte kan garanteras. 1. Servicenämndens beslut , Motion. Ge anställda rätt att arbeta kvar längre Diarienummer

11 Datum (18) 1. Regionfullmäktige anser att motionen är besvarad genom personalnämndens yttrande. Caroline Wessel (M) och Carl Johan Sonesson (M) har i motion föreslagit att, i ett första steg går före ett nationellt beslut och ger sina anställda rätt att arbeta kvar i samma sysselsättning och med samma sysselsättningsgrad som tidigare fram till utgången av den månad då de fyller 70 år samt att regiondirektören får i uppdrag att utreda möjligheten att förlänga de anställdas rätt att arbeta kvar i under samma premisser som tidigare efter den månad då de har fyllt 70 år. Motionärerna anger som bakgrund för motionen att en av s större framtidsutmaningar är att säkra kompetensförsörjningen och att det därför finns skäl att ge alla rätt att jobba kvar längre. 1. Personalnämndens beslut , 71 med förslag till yttrande 2. Motion från Caroline Wessel (M) och Carl Johan Sonesson (M) Reservation: M, L, C och KD Protokollsanteckning: V Ärenden från beredningar och utskott 24. Budget folkhälsoarbete Diarienummer godkänner föreliggande förslag till fördelning av folkhälsoberedningens budget för år föreslår regionfullmäktige att överföra kronor för HBTQ-utbildning från s regionbidrag till HSN regionbidrag har ur internbudgeten 2017 fördelat kronor till folkhälsoberedningen, varav kronor fördelats till särskilt föreningsstöd. Härutöver har ytterligare 4 miljoner kronor fördelats för särskilda folkhälsosatsningar.

12 Datum (18) Folkhälsoberedningens budget utgår från den regionala utvecklingsstrategin Det öppna Skåne 2030, överenskommelsen mellan och idéburen sektor Skåne (ÖK Skåne). Handlingsplanen Ett Socialt hållbart Skåne 2030 har beaktats i de olika satsningarna nedan. 1. Folkhälsoberedningens förslag , 3 Reservation: M och SD 25. Investeringar inom hälso- och sjukvården : Lung- och tarmmottagning Kristianstad samt nyinvesteringar PET/CT Diarienummer godkänner investering i lung- och tarmmottagningar i Kristianstad med 50,5 miljoner kronor i bygginvesteringsmedel varav 10 mkr 2017, 30 miljoner kronor 2018 och 10,5 miljoner kronor 2019 samt 26,1 miljoner kronor i utrustningsinvesteringar varav 8,1 mkr 2018 och 18 miljoner kronor godkänner nyinvesteringar i PET-CT i Kristianstad och Lund och reinvestering i cyklotron i Lund med 70 miljoner kronor i utrustningsinvesteringar varav 22 mkr 2017 och 48 miljoner kronor 2018 samt 23,5 miljoner kronor i bygginvesteringsmedel varav 18 mkr 2017 och 5,5 miljoner kronor Förslag till investeringar föreligger inom hälso- och sjukvårdens bygginvesteringsram om 74 mkr under Inom ramen för utrustningsinvesteringar om 96,1 Mkr Beredningen för framtidens sjukvårds förslag , Överlåtelse av aktieinnehav i Inera AB till SKL Företag AB Diarienummer Till SKL Företag AB överlåta 145 av s 150 aktier för en köpeskilling om kronor samt därmed godkänna i ärendet redovisat överlåtelseavtal. 2. Godkänna i ärendet redovisat aktieägaravtal.

13 Datum (18) 3. Ställa sig positiv till i ärendet redovisat förslag till ändrad bolagsordning för Inera AB, avsett att beslutas på kommande ägarråd och bolagsstämma. 4. Ställa sig positiv till i ärendet redovisat förslag till ändrat ägardirektiv för Inera AB, avsett att beslutas på kommande ägarråd och bolagsstämma. 5. Till s ombud vid ägarråd och bolagsstämma uppdra att på ägarråd och bolagsstämma rösta för beslut om ändring av bolagsordning och ägardirektiv för Inera AB. Styrelsen för SKL har den 7 oktober beslutat godkänna beslutet i SKL företag att förvärva Inera AB. Förvärvet sker genom att samtliga landsting och regioner säljer merparten av sina aktier i Inera AB. En förutsättning för att affären ska kunna fullföljas, är att samtliga landstig och regioner fattar beslut om försäljning. Ärendet har beretts av regionstyrelsens arbetsutskott. 1. Beslutsförslag Skrivelse från Sveriges Kommuner och Landsting 27. Motion. Vinsten från Öresundsbron skall gå till infrastruktur i Skåne Diarienummer Regionfullmäktige anser att motionen är besvarad genom regionstyrelsens yttrande. 2. beslutar att arbeta aktivt mot regeringen för att det ska tas ett beslut om att framtida överskott från Öresundsförbindelsen ska användas för investeringar i skånsk infrastruktur. Niclas Nilsson (SD) och Patrik Jönsson (SD) har i motion föreslagit att begär att regeringen beslutar att återföra minst 60 procent av den beräknade vinsten fram till år 2050 från Öresundsbron till infrastruktursatsningar i Skåne så att viktiga infrastrukturprojekt kan tidigareläggas.

14 Datum (18) 1. Motionssvar Motion från Niclas Nilsson (SD) och Patrik Jönsson (SD) 28. Motion. Förbättra arbetet med innovation och digitalisering Diarienummer Regionfullmäktige bifaller motionen med införandet av e- hälsoberedningen. Simon Röstin (M), Carl Johan Sonesson (M) och Pontus Lindberg (M) har i motion föreslagit att organisatoriskt ser till att tydligt fördela ansvaret till ett särskilt politiskt organ med uppdrag att främja, prioritera och samordna regionens satsningar på digitalisering och innovation. Ärendet har beretts av regionstyrelsens arbetsutskott. 1. Motionssvar Motion från Simon Röstin (M), Carl Johan Sonesson (M) och Pontus Lindberg (M) 29. Förnyad borgen för Transitios refinansiering Diarienummer Förnyad proprieborgen om maximalt 4,1 miljoner kronor för AB Transitios refinansiering av högkostnadskomponenter godkänns. 2. Borgen tecknas av regiondirektör Alf Jönsson och ekonomidirektör Lars-Åke Rudin, två i förening, under förutsättning av marknadsmässig ränta i lånet, maximal löptid om 10 år och inom maximalt borgensbelopp om 4,1 miljoner kronor. Förslag föreligger om förnyad borgen för AB Transitios refinansiering. Ärendet har beretts av regionstyrelsens arbetsutskott.

15 Datum (18) 1. Beslutsförslag Årlig revidering av riktlinjer för s medelsförvaltning Diarienummer återremitterade ärendet till Rsau 31. Anmälningsärende - Initiativärende avseende placera EMA i Öresundsregionen Diarienummer uppdrar åt regiondirektören att bereda ärendet och återkomma till regionstyrelsen. Gilbert Tribo (L) och Cristina Glad (L) har inkommit med ett initiativärende till regionstyrelsen avseende placera EMA i Öresundsregionen. 1. Initiativärende från Gilbert Tribo (L) och Cristina Glad (L) 32. Förordnande av ställföreträdande smittskyddsläkare Diarienummer förordnar ställföreträdande smittskyddsläkare, vid ordinarie smittskyddsläkares frånvaro, enligt följande: Eva Gustafsson Per Hagstam Håkan Ringberg Mattias Waldeck Vid ordinarie smittskyddsläkares frånvaro finns behov av att förordna ställföreträdande smittskyddsläkare för att utföra de arbetsuppgifter som åligger smittskyddsläkaren enligt Smittskyddslagen, kapitel 6, Beslutsförslag

16 Datum (18) 33. Firmateckning förvaltningsnivå - Skånes universitetssjukvård Diarienummer bemyndigar Björn Eriksson att teckna Region Skånes firma inom sitt verksamhetsområde. I detta ärende föreslås att förvaltningschefen för Skånes universitetssjukvård bemyndigas att teckna s firma inom sitt verksamhetsområde. 1. Beslutsförslag Val som skall förrättas av regionstyrelsen Diarienummer förrättar val enligt följande: Handikappberedningen Tayfun Erden (S), ledamot Klimatsamverkan Skåne Dolores Öhman (MP) ledamot tillika vice ordförande efter Thomas Hansson (MP), som avsagt sig uppdraget Extra 1. Anmälningsärende - Initiativärende avseende besvara remissen Ordning och reda i välfärden Diarienummer bifaller initiativärendets första att-sats innebärande att ska besvara remissen Ordning och reda i välfärden (SOU 2016:78). 2. avger yttrande till Finansdepartementet enligt föreliggande förslag Alliansen för Skåne har inkommit med ett initiativärende till regionstyrelsen avseende besvara remissen Ordning och reda i välfärden.

17 Datum (18) 1. Förslag till yttrande Initiativärende från Allians för Skåne inkl. deras förslag till yttrande Protokollsanteckning: V Reservation: M, L, C, KD och SD Extra 2. Anmälningsärende - Initiativärende avseende hushåll med skåningarnas skattemedel Diarienummer uppdrar åt regiondirektören att bereda ärendet och återkomma till regionstyrelsen. Gilbert Tribo (L) har inkommit med ett initiativärende till regionstyrelsen avseende hantering av möbler med ett uppdrag till regiondirektören att säkerställa att välfungerande möbler inte slängs i framtiden. 1. Initiativärende från Gilbert Tribo (L) Extra 3. Anmälningsärende - Initiativärende avseende skapa förutsättningar för nyetablerade vårdcentraler att utvecklas Diarienummer uppdrar åt regiondirektören att bereda ärendet och återkomma till regionstyrelsen 16 mars. Allians för Skåne har inkommit med ett initiativärende till regionstyrelsen avseende skapa förutsättningar för nyetablerade vårdcentraler att utvecklas. 1. Initiativärende från Allians för Skåne

18 Datum (18) Extra 4. Anmälningsärende Initiativärende avseende ny rutin för besvarande av remisser 1. uppdrar åt regiondirektören att bereda ärendet och återkomma till regionstyrelsen. Allians för Skåne har inkommit med ett initiativärende till regionstyrelsen avseende ny rutin för besvarande av remisser. 1. Initiativärende från Allians för Skåne Extra 5. Anmälningsärende Initiativärende avseende beställningsmottagning Serviceresor 1. uppdrar åt regiondirektören att bereda ärendet och återkomma till regionstyrelsen. Allians för Skåne har inkommit med ett initiativärende till regionstyrelsen avseende om att överta beställningsmottagningen i egen regi innebär en fördyring utöver den indexuppräkning för kollektivtrafiknämndens verksamhet som har fastställts i budget för 2017 med plan för 2018 och Därför vill man få ärendet provat av regionstyrelsen. 1. Initiativärende från Allians för Skåne

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna.

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna. DAGORDNING 1 (17) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-07 kl. 13.00 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Information Presentation

Läs mer

Datum Pressinformation från regionfullmäktige 28 februari. 4. Storstadsavtal för Lund i Sverigeförhandlingen

Datum Pressinformation från regionfullmäktige 28 februari. 4. Storstadsavtal för Lund i Sverigeförhandlingen DAGORDNING Datum 2017-02-28 1 (17) Pressinformation från regionfullmäktige 28 februari 1. Förhinder - inkallande av ersättare 2. Upprop 3. Justering 4. Storstadsavtal för Lund i Sverigeförhandlingen Diarienummer

Läs mer

Regionstyrelsen Datum Dnr

Regionstyrelsen Datum Dnr Regionstyrelsen Datum 2017-01-27 Dnr 1402523 1 (6) Redovisning av ej avgjorda motioner Ankomstdag Diarienummer Motion angående Inlämnad av Bereds av Inplanering 2015-07-07 1502174 Inför robotassisterad

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2016-10-19 1 (7) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Koncernkontoret Koncernstab kansli

Koncernkontoret Koncernstab kansli Koncernkontoret Koncernstab kansli Datum 2016-08-31 Dnr 1402523 1 (6) Redovisning av ej avgjorda motioner Ankomstdag Diarienummer Motion angående Inlämnad av Bereds av Inplanering 2015-04-22 1501379 2015-07-07

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden DAGORDNING Datum 2017-02-06 1 (6) Sammanträde i kollektivtrafiknämnden Ledamöter och ersättare i kollektivtrafiknämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-06 09.30 Plats: Hässleholm, Skånetrafiken 1.

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden DAGORDNING Datum 2017-02-03 1 (9) Sammanträde i regionala utvecklingsnämnden Ledamöter och ersättare i regionala utvecklingsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-03

Läs mer

Beredningen för framtidens sjukvård

Beredningen för framtidens sjukvård Beredningen för framtidens sjukvård PROTOKOLL 49 54 Datum 2016-11-23 1 (4) Protokoll från beredningen för framtidens sjukvårds sammanträde Tid: Plats: 2016-11-23 kl.08.30-12.30 Sal 6, Malmö konferenscenter,

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 49 54 Datum 2018-11-06 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2018-11-06 kl. 13.00 14.20 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Koncernkontoret Koncernstab kansli

Koncernkontoret Koncernstab kansli Koncernkontoret Koncernstab kansli Datum 2016-05-26 Dnr 1402523 1 (7) Redovisning av ej avgjorda motioner Ankomstdag Diarienummer Motion angående Inlämnad av Bereds av Inplanering 2015-03-16 1500895 2015-03-18

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: , Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: , Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 226-229 Datum 2018-10-22 1 (6) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2018-10-22, 12.55 13.10 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Carl Johan Sonesson, ordförande Annette

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: , kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: , kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 27 29 Datum 2019-02-26 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2019-02-26, kl 08.30 08.40 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Carl Johan Sonesson (M), ordförande

Läs mer

Regionstyrelsen. Reservationer Samtliga närvarande ledamöter för moderaterna reserverar sig med hänvisning till bifogad reservation.

Regionstyrelsen. Reservationer Samtliga närvarande ledamöter för moderaterna reserverar sig med hänvisning till bifogad reservation. Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2017-02-07 1 (3) 23 Budget 2017 - folkhälsoarbete Diarienummer 1600970 Regionstyrelsens beslut 1. Regionstyrelsen godkänner föreliggande förslag till fördelning av

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 39 50 Datum 2019-08-27 1 (6) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2019-08-27, kl 13.00 14.50 Plats: Rum Öresund, Skånevåningen, Malmö

Läs mer

Dagordning på hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde 31 augusti 2015

Dagordning på hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde 31 augusti 2015 Här redogörs kortfattat för hälso- och sjukvårdsnämndens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 31 augusti 2015. Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag är att ansvara för bedömningen av

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2019-02-14 1 (8) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2019-02-14 kl.

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 198 200 Datum 2015-11-24 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2015-11-24 kl. 09.00 09.25 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Henrik Fritzon (S), ordförande

Läs mer

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna.

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna. DAGORDNING Datum 2014-11-06 1 (6) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2014-11-11 kl. 13.00 Plats: Rum Öresund, Skånevåningen, Dockplatsen

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 112 119 Datum 2015-06-16 1 (7) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2015-06-16 kl. 09.00 09.20 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Henrik Fritzon (S), ordförande

Läs mer

Datum Pressinformation från regionstyrelsens sammanträde 27 april 2017

Datum Pressinformation från regionstyrelsens sammanträde 27 april 2017 DAGORDNING Datum 2017-04-27 1 (11) Pressinformation från regionstyrelsens sammanträde 27 april 2017 1. Val av justeringsperson 2. Godkännande av årsredovisning 2016 för Stiftelsen Jur Dr H Cavallis donationsfond

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-06-18 1 (8) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 68 75 Datum 2014-12-04 1 (5) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2014-12-04 kl. 13.00 14.20 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Datum Sammanträde i regionfullmäktige

Datum Sammanträde i regionfullmäktige DAGORDNING Datum 2016-02-22 1 (8) Sammanträde i regionfullmäktige Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige kallas till sammanträde. Tid: 2016-03-01, kl. 10.00 Plats: Sessionssalen, Rådhus Skåne, V Storgatan

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-03-09 1 (7) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Sjukhusstyrelse Helsingborg

Sjukhusstyrelse Helsingborg PROTOKOLL 6 14 Datum 2019-02-27 1 (5) Protokoll från sjukhusstyrelse Helsingborgs sammanträde Tid: 2019-02-27 kl 09.00-11.20 Plats: Stora sammanträdesrummet, Olympiahuset, Lasarettet Helsingborg Beslutande

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden DAGORDNING Datum 2019-01-31 1 (8) Sammanträde i regionala utvecklingsnämnden Ledamöter och ersättare i regionala utvecklingsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2019-01-31

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden DAGORDNING Datum 2018-05-21 1 (6) Sammanträde i kollektivtrafiknämnden Ledamöter och ersättare i kollektivtrafiknämnden kallas till sammanträde. Tid: 2018-05-21 kl.09.30- Plats: Rum Söderslätt, Skånetrafiken,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-05-07 1 (7) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLL 11 18 Datum 2017-02-13 1 (5) Protokoll från beredningen för primärvård, psykiatri och tandvårds sammanträde Tid: 2017-02-13 kl. 09:30-11:45

Läs mer

Datum Offentlighet och sekretess Camilla Ziegler. Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna.

Datum Offentlighet och sekretess Camilla Ziegler. Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna. DAGORDNING Datum 2019-03-14 1 (11) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2019-03-21, kl 10.00 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna.

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna. DAGORDNING Datum 2019-01-31 1 (13) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2019-02-07 kl. 10.00 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden DAGORDNING Datum 2016-05-31 1 (7) Sammanträde i kollektivtrafiknämnden Ledamöter och ersättare i kollektivtrafiknämnden kallas till sammanträde. Tid: 2016-05-31 09.00 Plats: Brösarp, Brösarps Gästgifveri

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2017-01-23 1 (5) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-02-15 1 (9) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden DAGORDNING Datum 2018-11-23 1 (6) Sammanträde i kollektivtrafiknämnden Ledamöter och ersättare i kollektivtrafiknämnden kallas till sammanträde. Tid: 2018-11-30, kl. 09:30 Plats: Rum Söderslätt, Skånetrafiken,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2015-06-18 1 (6) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2015-06-18 11.00

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLL 68 75 Datum 2017-10-16 1 (4) Protokoll från beredningen för primärvård, psykiatri och tandvårds sammanträde Tid: 2017-10-16 kl. 09:30-14:40

Läs mer

Datum Pressinformation från regionfullmäktiges sammanträde 19 september 2107

Datum Pressinformation från regionfullmäktiges sammanträde 19 september 2107 DAGORDNING Datum 2017-09-11 1 (15) Pressinformation från regionfullmäktiges sammanträde 19 september 2107 1. Förhinder - inkallande av ersättare 2. Upprop 3. Justering 4. Investering - sammanhållet digitalt

Läs mer

Sjukhusstyrelse Trelleborg

Sjukhusstyrelse Trelleborg PROTOKOLL 5 11 Datum 2019-02-21 1 (4) Protokoll från sjukhusstyrelse Trelleborgs sammanträde Tid: 2019-02-21 kl. 9-12 Plats: direktionsrummet / stora konferensrummet, Lasarettet Trelleborg Beslutande Gunilla

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2017-02-13 1 (5) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Sjukhusstyrelse Kristianstad

Sjukhusstyrelse Kristianstad PROTOKOLL 14 21 Datum 2019-04-26 1 (5) Protokoll från sjukhusstyrelse Kristianstads sammanträde Tid: 2019-04-26 10:00-11:40 Plats: IVÖ, Blekedamm, CSK Beslutande Patrik Holmberg (C), ordförande Dan Ishaq

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLL 90 103 Datum 2015-06-18 1 (8) Protokoll från hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde Tid: 2015-06-18 11.00-13.30 Plats: Margetetorps gästgifveri, Häljarp Beslutande

Läs mer

Nyheter i korthet: Vårdcentralerna Stattena och Tågaborg slås samman

Nyheter i korthet: Vårdcentralerna Stattena och Tågaborg slås samman Denna information redogör kortfattat för Vårdproduktionsutskottet/- beredningens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 4 oktober 2013. Vårdproduktionsutskottet-/beredningen bereder och

Läs mer

Datum Godkännande av årsredovisning 2016 för Stiftelsen Jur Dr H Cavallis donationsfond och Stiftelsen Emil Bondessons skogsvårdsfond

Datum Godkännande av årsredovisning 2016 för Stiftelsen Jur Dr H Cavallis donationsfond och Stiftelsen Emil Bondessons skogsvårdsfond DAGORDNING Datum 2017-04-20 1 (10) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2017-04-27 kl. 13.00 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Regionstyrelsen PROTOKOLL 153 156 Datum 2017-06-20 1 (5) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2017-06-20 kl. 08.30 8.45 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Henrik Fritzon

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2018-05-07 1 (2) 39 Förfrågningsunderlag Vårdcentral Tilläggsuppdrag för vuxna med varaktig funktionsnedsättning Diarienummer 1703354

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden DAGORDNING Datum 2016-03-14 1 (7) Sammanträde i kollektivtrafiknämnden Ledamöter och ersättare i kollektivtrafiknämnden kallas till sammanträde. Tid: 2016-03-14 09.30-16.00 Plats: Hässleholm, Skånetrafiken

Läs mer

Datum Pressinformation från regionstyrelsen 10 november Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna.

Datum Pressinformation från regionstyrelsen 10 november Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna. DAGORDNING Datum 2016-11-08 1 (15) Pressinformation från regionstyrelsen 10 november 2016 1. Val av justeringsperson 2. Anmälan av delegationsbeslut Diarienummer 1600060 1. lägger rapporten till handlingarna.

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 30 33 Datum 2017-04-25 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2017-04-25 kl. 13.00 16.00 Plats: Rum 208, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 210 225 Datum 2018-10-09 1 (9) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2018-10-09 kl. 11.00 11.40 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Henrik Fritzon (S), ordförande

Läs mer

Datum Sammanträde i regionfullmäktige

Datum Sammanträde i regionfullmäktige DAGORDNING Datum 2018-02-19 1 (11) Sammanträde i regionfullmäktige Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige kallas till sammanträde. Tid: 2018-02-27, kl. 09.30 Plats: Sessionssalen, Rådhus Skåne, V

Läs mer

Sjukhusstyrelse Kristianstad

Sjukhusstyrelse Kristianstad PROTOKOLL 22 27 Datum 2019-06-26 1 (5) Protokoll från sjukhusstyrelse Kristianstads sammanträde Tid: 2019-06-26 10:00-12:00 Plats: IVÖ, Blekedamm, Centralsjukhuset i Kristianstad Beslutande Patrik Holmberg

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden DAGORDNING Datum 2015-11-24 1 (8) Sammanträde i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Ledamöter och ersättare i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden kallas till sammanträde.

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2016-11-21 1 (12) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-01-22 1 (6) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 46 55 Datum 2014-10-09 1 (5) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2014-10-09 kl. 10.30 11.20 Plats: Rum Öresund, Regionhuset Malmö Beslutande

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2014-08-15 1 (8) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-08-22 09.30

Läs mer

Regionstyrelsen Datum (Rev ) Dnr

Regionstyrelsen Datum (Rev ) Dnr Regionstyrelsen Datum 2017-03-09 (Rev 2017-03-14) Dnr 1402523 1 (5) Redovisning av ej avgjorda motioner Ankomstdag Diarienummer Motion angående Inlämnad av Bereds av Inplanering 2015-07-07 1502174 Inför

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden OJUSTERAT PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2018-01-31 1 (3) 8 Ändrad driftform för Ambulansdistrikt 2 Diarienummer 1703067 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut 1. Förvaltning Medicinsk

Läs mer

Strategi tas fram för Region Skånes arbete med kultur och hälsa

Strategi tas fram för Region Skånes arbete med kultur och hälsa Denna information redogör kortfattat för hälso- och sjukvårdsnämndens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 20 juni 2013. Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag är att ansvara för bedömningen

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund DAGORDNING Datum 2017-02-15 1 (6) Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd Sund kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-15 09.00-15.00 Plats: Rum Axel Ebbe, Lasarettet i

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden PROTOKOLL 45 47 Datum 2017-05-29 1 (4) Protokoll från kollektivtrafiknämndens sammanträde Tid: 2017-05-29 09.30 10.40 Plats: Hässleholm, Skånetrafiken Beslutande Stefan Svalö (S),

Läs mer

Datum Protokoll från personalnämndens sammanträde

Datum Protokoll från personalnämndens sammanträde PROTOKOLL 15 23 Datum 2019-05-24 1 (6) Protokoll från personalnämndens sammanträde Tid: 2019-05-24 kl 09.00-12.00 Plats: Rum 114, Kristianstad Beslutande Pontus Lindberg (M), ordförande Carina Wutzler

Läs mer

Datum Bildande av bolag för genterapeutisk forskning och behandling

Datum Bildande av bolag för genterapeutisk forskning och behandling Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2015-10-08 1 (3) 161 Bildande av bolag för genterapeutisk forskning och behandling Diarienummer 1502087 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsens föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna.

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna. DAGORDNING 1 (17) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2018-02-08 kl. 13.00 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Information Vidtagna

Läs mer

Uppföljning januari-mars 2009 inklusive fördjupning av produktionsuppföljning och tillgänglighet

Uppföljning januari-mars 2009 inklusive fördjupning av produktionsuppföljning och tillgänglighet Denna information redogör kortfattat för beslut i de ärenden som behandlades vid vårdproduktionsberedningens sammanträde den 27 april 2009. För mer information om olika ärenden, besök www.skane.se under

Läs mer

I bifogad PDF-fil finns alla ärenden som avhandlades på mötet

I bifogad PDF-fil finns alla ärenden som avhandlades på mötet Denna information redogör kortfattat för regionfullmäktiges beslut i de ärenden som behandlades vid regionfullmäktiges sammanträde 25 november 2014. På Region Skånes webbplats www.skane.se/rf141125 finns

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet/- beredningen

Vårdproduktionsutskottet/- beredningen Vårdproduktionsutskottet/- beredningen DAGORDNING Datum 2013-10-03 1 (6) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/- beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till

Läs mer

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger sammanställningen till handlingarna.

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger sammanställningen till handlingarna. DAGORDNING 1 (17) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2017-08-31 kl. 13.00 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Sammanträdet inleds

Läs mer

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd Sunds sammanträde

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd Sunds sammanträde PROTOKOLL 22 26 Datum 2018-05-03 1 (4) Protokoll från sjukvårdsnämnd Sunds sammanträde Tid: 2018-05-03 kl 13.00 15.15 Plats: Hotell Norregård, Falsterbo Beslutande Yvonne Augustin (S), Ordförande Annette

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden PROTOKOLL 57 66 Datum 2018-10-25 1 (6) Protokoll från kollektivtrafiknämndens sammanträde Tid: 2018-10-25, kl 09:30-11:20 Plats: Rum Söderslätt, Skånetrafiken, Andra Avenyn 7, Hässleholm Beslutande Stefan

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2018-01-31 1 (3) 10 Hälso- och sjukvårdsnämndens underlag till upphandlingsplan 2018 Diarienummer 1702206 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut 1. Hälso-

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLL 1 10 Datum 2017-01-23 1 (6) Protokoll från beredningen för primärvård, psykiatri och tandvårds sammanträde Tid: 2017-01-23 kl. 09:30-12:09 Plats:

Läs mer

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd SUS sammanträde. Tid: Lund/SUS/Blocket/representationsvåningen

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd SUS sammanträde. Tid: Lund/SUS/Blocket/representationsvåningen PROTOKOLL 57 65 Datum 2015-11-19 1 (6) Protokoll från sjukvårdsnämnd SUS sammanträde Tid: 2015-11-19 09.00 14.30 Plats: Lund/SUS/Blocket/representationsvåningen Beslutande Joakim Sandell (S), ordförande

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2016-09-28 1 (6) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: Plats: 2016-09-28 kl.09.00-16.00 (ca.) Styrbord/Babord, Dockplatsen

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 38 43 Datum 2017-05-23 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2017-05-23 kl. 13.00-16.00 Plats: Rum 208, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Vårdproduktionsberedningen

Vårdproduktionsberedningen PROTOKOLL 43 53 Datum 2014-04-30 1 (4) Protokoll från vårdproduktionsberedningens sammanträde Tid: 2014-04-30, kl. 09.00-12.35 Plats: Konferensrum 15, Psykiatriska kliniken, Baravägen, Lund Beslutande

Läs mer

Datum 2015-10-15. Sammanträde i servicenämnden

Datum 2015-10-15. Sammanträde i servicenämnden DAGORDNING Datum 2015-10-15 1 (7) Sammanträde i servicenämnden Ledamöter och ersättare i servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2015-10-22 kl. 09.00-16.00 Plats: Rum Aktiv, Projektkontoret NSH, Bergaliden

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Pia Landgren Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 25 pia.landgren@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-24 Dnr 1602011 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Patientavgifter 2017

Läs mer

Datum Protokoll från personalnämndens sammanträde. Tid: kl Rum 310, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från personalnämndens sammanträde. Tid: kl Rum 310, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 24 29 Datum 2019-09-23 1 (4) Protokoll från personalnämndens sammanträde Tid: 2019-09-23 kl 09.00-15.00 Plats: Rum 310, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Pontus Lindberg (M), ordförande Carina

Läs mer

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde. Tid: :00-15:30 Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde. Tid: :00-15:30 Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 55 62 Datum 2018-12-05 1 (4) Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde Tid: 2018-12-05 13:00-15:30 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Maria Nyman Stjärnskog (S), ordförande

Läs mer

Datum Protokoll från regionfullmäktiges sammanträde

Datum Protokoll från regionfullmäktiges sammanträde Regionfullmäktige PROTOKOLL 88 98 Datum 2014-11-25 1 (8) Protokoll från regionfullmäktiges sammanträde Tid: 2014-11-25 kl. 10.00-15.10 Plats: Sessionssalen, Rådhus Skåne, V Storgatan 12, Kristianstad 88

Läs mer

Regionstyrelsen Datum (rev ) Dnr

Regionstyrelsen Datum (rev ) Dnr Regionstyrelsen Datum 2017-05-24 (rev 2017-05-31) Dnr 1402523 1 (6) Redovisning av ej avgjorda motioner Ankomstdag Diarienummer Motion angående Inlämnad av Bereds av Inplanering 2016-05-03 1601849 Inför

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Regionstyrelsen PROTOKOLL 189 190 Datum 2017-09-19 1 (3) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2017-09-19 kl. 12.00 12.35 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Henrik Fritzon

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen DAGORDNING Datum 2014-04-14 1 (7) Sammanträde i närsjukvårdsberedningen Ledamöter och ersättare i närsjukvårdsberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2014-04-16 kl.09.30-ca.13.00 (inkl. lunch) Plats:

Läs mer

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna.

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna. DAGORDNING Datum 2014-12-11 1 (15) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2014-12-18 kl. 13.00 (lunch serveras fr o m 12.00) Plats: Rum 114,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden OJUSTERAT PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2017-05-19 1 (3) 84 Psykoterapi och multimodal smärtbehandling driftsform Diarienummer 1601863/1601862 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut 1.

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2016-09-30 1 (2) 187 Hälso- och sjukvårdsnämndens underlag till upphandlingsplan 2017 Diarienummer 1602797 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut 1. Hälso-

Läs mer

Datum Justering och indexering av taxor i kollektivtrafiken

Datum Justering och indexering av taxor i kollektivtrafiken Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2017-10-05 1 (2) 206 Justering och indexering av taxor i kollektivtrafiken Diarienummer 1701719 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Dagordningen på regionstyrelsens möte 18 december 2014

Dagordningen på regionstyrelsens möte 18 december 2014 Denna information redogör kortfattat för regionstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades vid regionstyrelsens sammanträde 18 december 2014. På Region Skånes webbplats www.skane.se finns handlingarna

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2017-02-03 1 (12) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-03 kl.

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLL 34 42 Datum 2016-05-16 1 (6) Protokoll från beredningen för primärvård, psykiatri och tandvårds sammanträde Tid: 2016-05-16 kl. 09:30-15:00

Läs mer

Region Skåne har delat ut bidrag till lokala folkhälsosatsningarna sedan 2009. (Ärende 10)

Region Skåne har delat ut bidrag till lokala folkhälsosatsningarna sedan 2009. (Ärende 10) Denna information redogör kortfattat för regionstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades vid regionstyrelsens sammanträde 7 maj 2015. På Region Skånes webbplats www.skane.se finns handlingarna till

Läs mer

Sjukhusstyrelse Helsingborg

Sjukhusstyrelse Helsingborg PROTOKOLL 15 20 Datum 2019-03-28 1 (4) Protokoll från sjukhusstyrelse Helsingborgs sammanträde Tid: 2019-03-28 kl 13.00 15.00 Plats: Konferensrum 21, Olympiahuset, Helsingborgs lasarett Beslutande Anders

Läs mer

Datum Politisk organisation i Region Skåne för mandatperioden

Datum Politisk organisation i Region Skåne för mandatperioden Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2014-11-11 1 (2) 183 Politisk organisation i Region Skåne för mandatperioden 2015-2018 Diarienummer 1402446 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden PROTOKOLL 1 12 Datum 2018-02-09 1 (6) Protokoll från kollektivtrafiknämndens sammanträde Tid: 2018-02-09 kl.09.30-15.00 Plats: Raus tågverkstad/marina Plaza i Helsingborg Beslutande Karl-Erik Olsson (S)

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2018-12-06 1 (5) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: 2018-12-06 09.00-13.00 (inkl. lunch) Plats: St Gertrud konferenscenter,

Läs mer

Nyheter i korthet: För mer information kontakta Region Skånes pressjour:

Nyheter i korthet: För mer information kontakta Region Skånes pressjour: Denna information redogör kortfattat för regionstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades vid regionstyrelsens sammanträde 3 september 2015. På Region Skånes webbplats www.skane.se finns handlingarna

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet

Vårdproduktionsutskottet PROTOKOLL 60 65 Datum 2014-06-17 1 (5) Protokoll från vårdproduktionsutskottets sammanträde Tid: 2014-06-17, kl. 12.45-13.00 Plats: Rum 208, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Stefan Lamme (M), Ordförande

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-04-13 1 (5) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer