Exklusiv möjlighet för Börstjänarens medlemmar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Exklusiv möjlighet för Börstjänarens medlemmar"

Transkript

1 Exklusiv möjlighet för Börstjänarens medlemmar 1 INFORMATION OM EMISSION AV AKTIER I BÖRSTJÄNARFOLKET 2013 AB Denna information är exklusivt riktad till medlemmar på Börstjänaren och får inte spridas till allmänheten. Börstjänarfolket

2 2 BAKGRUND Börstjänaren har stiftat ett privat aktiebolag för aktiv riskjusterad handel med terminer på Chicagobörsen:. är privat aktiebolag med fondliknande struktur, som kan erbjuda delägarskap till ett begränsat antal av Börstjänarens medlemmar. Att vara delägare i bolaget kan liknas vid att investera i en fond där man låser det investerade kapitalet i fem år. kommer företrädesvis att investera med systematiska modeller framtagna av Hallenborg & Sandström Fund Management AB (HASAFUMA). EMISSIONEN I KORTHET Emissionens teckningstid är 31 maj-5 juli Likvid för tecknade aktier skall vara erlagd 9 juli Den aktiva handeln med bolagets aktiekapital beräknas starta 1 september Investeringen avslutas då bolaget likvideras och aktierna löses in Antalet aktieägare är begränsat till 200 personer. Minsta investering är kr. Vid överteckning ges företräde till investerare med större belopp. Endast personer som är registrerade på Börstjänaren kan erbjudas deltagande. FRÅGOR OCH SVAR KAN VEM SOM HELST TA DEL AV Nej. Denna information får ej spridas till DENNA EMISSION? allmänheten utan är endast riktat till personer som registrerat sig på Börstjänaren och anmält intresse för att ta emot erbjudanden från Börstjänaren via e-post. VARFÖR ÄR ANTALET AKTIEÄGARE BEGRÄNSAT TILL 200 PERSONER? Enligt aktiebolagslagen 1 kap 7 får inte fler än 200 personer erbjudas att teckna eller förvärva aktier i ett privat aktiebolag. JAG ÄR INTRESSERAD MEN TYCKER FEM ÅR KÄNNS SOM EN VÄLDIGT LÅNG TID. KAN JAG INTE VARA MED PÅ LITE KORTARE TID? Investerare som önskar avsluta sin investering tidigare kan ej lösa in sin aktiepost. Däremot går det bra att sälja aktierna vidare till någon annan. kan i så fall hjälpa till med aktuell värdering.

3 3 HASAFUMAS INVESTERINGSMODELLER BÖRSTJÄNAREN HEDGEHOG BÖRSTJÄNAREN HEDGEHOG Trendföljande högriskmodell som avkastat ca 40% på 10 månader. Resultat från riktig handel med Hedgehog program 2 maj mars 2013 efter alla avgifter. FX MOMENTUM FX MOMENTUM Kortsiktig handelsmodell som avkastat ca 40% sedan starten juli Resultat från riktig handel med FX Momentum-programmet juli 2012-mars 2013 efter alla avgifter. LA CUCARACHA LA CUCARACHA Långsiktig trendföljande lågriskmodell med framgångsrik testhistorik: + 28% per år. BACKTEST. Många affärer med liten risk i många marknader ger La Cucaracha en stabil kurva som överträffar det mesta. MICRO MACRO Lågriskstrategi för mikrotrender i makroinstrument med robust testhistorik: 48% per år. BACKTEST. Genom att följa kortsiktiga trender i ett stort antal marknader uppnår Micro Macro en attraktiv vinst/risk-kvot. MICRO MACRO GOURISHANKAR GOURISHANKAR Multistrategi innehållande alla fyra ovanstående handelsmodeller. Hypotetisk kapitalkurva Gourishankar Testresultat på historisk data efter samtliga avgifter: ca 44% per år.

4 4 FÖRDELAR MED AKTIV TERMINSHANDEL (MANAGED FUTURES) UR ETT PORTFÖLJPERSPEKTIV Avkastningsprofil Managed Futures har genom åren visat en riskjusterad avkastning som ligger klart över andra värdepappersinvesteringar, som t.ex. börsen eller traditionella fonder. Robusthet HASAFUMA:s strategier har testats framgångsrikt under realistiska betingelser på historiska data ur ett digert material. Diversifiering Resultatet av en investering i HASAFUMA:s modeller har ingen korrelation till börsen och utgör därför ett bra alternativ för riskspridning. Tillgänglighet Även mindre investerare kan nu allokera till kapitalkrävande Managed Futures-modeller genom. Skatteeffektivitet 0% skatt för företag (under förutsättning att innehavet anses vara näringsbetingat). 25% skatt för privatpersoner. VAD INNEBÄR DET ATT INVESTERA I BÖRS- TJÄNARFOLKET 2013 AB? Börstjänarfolkets affärsidé är att erbjuda Handeln sker med terminer i världens investerare ett attraktivt långsiktigt investeringsobjekt med aktiv handel enligt råvaror, valutor, statspapper och större allra mest omsatta marknader såsom: välbeprövade systematiska modeller. aktieindex, vilket möjliggör en aktiv, likvid handel. investerar primärt i HASAFUMA:s handelsprogram bestående av 4-5 utvärderade och utvalda strategier med bra historisk värdeutveckling.

5 5 VARFÖR INVESTERA I BÖRSTJÄNARFOLKET 2013 AB? Unik investeringsmöjlighet som normalt bara är tillgänglig för finansiella institutioner och andra stora finansiella aktörer. Investeringar i välavvägda systematiska modeller med framgångsrik testhistorik i världens mest omsatta marknader. Målsättningen är att investeringen ska ge en avkastning som kraftigt överträffar den genomsnittliga avkastningen på såväl den svenska börsen som traditionella fonder över tid. Investeringar i onoterade privata aktiebolag ger normalt skattemässiga fördelar för både privatpersoner och företagare. En mer utförlig beskrivning finns i Investeringsmemorandumet. En investering i ger, genom de olika strategier som Börstjänarfolket investerar i, åtkomst till en väldiversifierad portfölj med goda möjligheter till hög avkastning. SAMMANFATTNING AV VILLKOR FÖR EMISSION I BÖRSTJÄNARFOLKET 2013 AB ORG NR: Affärsidé: Investeringsfokus: Minsta teckningspost: Emissionstillfälle: har som affärsidé att erbjuda sina aktieägare en möjlighet att investera i ett portföljkoncept, baserat på investeringar i så kallade Systematiska Globala Makrostrategier som annars normalt inte är tillgängliga för mindre investerare. Mervärde till våra investerare skapas genom en noggrann urvals-, analys- och investeringsprocess i syfte att skapa högsta möjliga avkastning. kommer att ha fokus på kortsiktig handel i råvaru-, valuta- och aktieindexterminer kr (2.000 aktier á 10 kr) Ett emissionstillfälle under 2013 med 5 juli som sista dag för inlämnande av teckningsanmälan. För det fall emissionen inte fulltecknas kan teckningstiden komma att förlängas. Löptid: 5 år med start i juli Bolaget upplöses 30 juni 2018, varvid aktiekapitalet delas ut till aktieägarna. Ansvarig förvaltare: Henrik Hallenborg VD: Thomas Sandström

6 6 Uppläggningsavgift: Förvaltningsavgifter: Fördelning av avkastning: Fondstorlek: Tidpunkt för ekonomisk information: 3 %, tillkommer på investeringsbeloppet. erlägger månatligen till förvaltaren en förvaltningsavgift om 2 % per år, uppdelat på 1/12 (0,167%), på förvaltat kapital. erlägger månatligen i förekommande fall en resultatbonus om 20 % på nya ackumulerade vinster till Förvaltaren. Högvattenmärkesprincipen tillämpas. Antalet aktieägare är begränsat till 200 st. Kvartalsrapporter. Årsredovisning: Senast den 15 april EN UTFÖRLIGARE BESKRIVNING OCH TECKNINGS- BLANKETT FINNS I BÖRSTJÄNARFOLKET 2013 AB:S INVESTERINGSMEMORANDUM, SOM KAN REKVI- RERAS FRÅN INFO@BORSTJANAREN.SE.

7 7 FRÅGOR OCH SVAR VILKEN MÅLGRUPP PASSAR BÖRSTJÄNARFOLKET 2013 AB? BÖRSTJÄNARFOLKET 2013 AB passar något mer riskbenägna investerare, som söker investeringar som har potential att ge en högre avkastning än den traditionella aktiemarknaden och som har en placeringshorisont på 5 år, med möjlighet till förlängning. VILKA AVKASTNINGSMÅL HAR BÖRSTJÄNARFOLKET 2013 AB? Målsättningen är att investeringen ska ge en avkastning som överstiger den genomsnittliga avkastningen på svenska börsen och traditionella fonder över tid. HUR FÖRVALTAS DET KAPITAL SOM INVESTERAS I BÖRSTJÄNARFOLKET 2013 AB? Merparten av investeringarna kommer att göras via sk managed futures, program som investerar i terminer på Chicagobörsen. För utförligare beskrivning, se avsnittet Strategi och placeringsinriktning i Investeringsmemorandumet. HUR KAN JAG FÖLJA MIN INVESTE- RING I BÖRSTJÄNARFOLKET 2013 AB? GÅR DET ATT SÄLJA AKTIERNA I BÖRSTJÄNARFOLKET 2013 AB UNDER LÖPTIDENS GÅNG? skickar ut kvartalsrapporter över värdeutvecklingen i de investerade programmen. Utvecklingen går även att följa månatligen på samt andra webbplatser med officiell statistik över reglerade aktörer som arbetar med terminer i USA. Aktien är fritt överlåtbar men inte likvid i vanlig bemärkelse. En investerare kan därför inte utgå från att aktien går att sälja, eftersom det kan vara svårt att finna en köpare utan en organiserad handel. kan hjälpa till med värdering när en investerare är tvungen att avyttra sina aktier innan löptiden har gått ut.

8 8 VILKEN ÄR DEN STÖRSTA RISKEN MED EN INVESTERING I BÖRS- TJÄNARFOLKET 2013 AB? Den största risken med BÖRSTJÄNARFOLKET 2013 AB är att de investeringar som BÖRS- TJÄNARFOLKET 2013 AB gör utvecklas negativt, vilket skulle kunna medföra att investeraren inte får tillbaka hela sitt satsade kapital. För en utförligare beskrivning av riskerna med BÖRS- TJÄNARFOLKET 2013 AB se avsnitten Risker i Investringsmemorandumet. KOMMER BÖRSTJÄNARFOLKET 2013 AB ATT HA NÅGON UTDELNING UNDER LÖPTIDEN OCH HUR KOM- MER BOLAGET ATT AVVECKLAS? BÖRSTJÄNARFOLKET 2013 AB avser inte att ge utdelning under löptiden. Vidare kommer styrelsen i BÖRSTJÄNARFOLKET 2013 AB att avveckla bolaget utifrån aktieägarnas bästa till rådande skatteregler vid tidpunkten för avvecklandet. NÄR OCH HUR FÅR INVESTERAREN BEKRÄFTELSE PÅ SITT KÖP? Efter anmälnings- och inbetalningstidens utgång, sänds en avräkningsnota ut till investeraren innehållande information om teckningen. Ev. överskjutande belopp (t.ex. vid överteckning) betalas skyndsamt tillbaka. NÄR FÅR JAG TILLGÅNG TILL MINA TECKNADE AKTIER? VAR KAN INVESTERAREN PRAKTISKT FÖRVARA DE AKTIER SOM HEN KÖPT? VILKA SKATTER KAN EN INVESTERARE BELASTAS MED VID EN INVESTERING I BÖRSTJÄNARFOLKET 2013 AB? Efter emissionens sista betaldag ska antalet aktier registreras och ärendet behandlas hos Bolagsverket. Tidsåtgången för detta brukar vara tre till fyra veckor. Därefter förs varje delägare in i aktieboken och aktierna levereras. kan bistå med en kostnadsfri depå. Om investeringen görs av en privatperson, gäller för närvarande följande: Kapitalvinster (reavinster) som uppstår vid försäljning beskattas med 25 % skatt. Om investeringen görs av ett aktiebolag, gäller för närvarande följande: Kapitalvinster (reavinster) på näringsbetingade andelar är skattefria. En utförligare beskrivning finns i Investeringsmemorandumet. Mer infornation För mer information om samt erbjudande och teckningsblankett, se vårt Investeringsmemorandum, som kan rekvireras via e-post från: info@borstjanaren.se Huvudkontor och säte: +46(0) Odensgatan 11 A, Uppsala

COELI PRIVATE EQUITY 2014 AB

COELI PRIVATE EQUITY 2014 AB INBJUDAN TILL TECKNING AV AKTIER I 2014 COELI 2014 AB Denna informationsbroschyr är delvis en kortfattad sammanfattning av prospektet Inbjudan till teckning av aktier Coeli Private Equity 2014 AB. Det

Läs mer

COELI PRIVATE EQUITY 2009 AB

COELI PRIVATE EQUITY 2009 AB INBJUDAN TILL TECKNING AV AKTIER I COELI 2009 AB Denna informationsbroschyr är en sammanfattning av prospektet Inbjudan till teckning av aktier Coeli Private Equity 2009 AB. Ett fullständigt prospekt kan

Läs mer

COELI PRIVATE EQUITY 2016 AB INFORMATIONSBROSCHYR

COELI PRIVATE EQUITY 2016 AB INFORMATIONSBROSCHYR COELI PRIVATE EQUITY 2016 AB INFORMATIONSBROSCHYR RISKKAPITALMARKNADEN RISKKAPITAL PUBLIC EQUITY börsnoterade bolag PRIVATE EQUITY investeringar i onoterade företag med ett aktivt ägarengagemang AFFÄRSÄNGLAR

Läs mer

COELI REAL ESTATE FUND I AB INFORMATIONSBROSCHYR

COELI REAL ESTATE FUND I AB INFORMATIONSBROSCHYR COELI REAL ESTATE FUND I AB INFORMATIONSBROSCHYR FASTIGHETSMARKNADEN FÖRDELNING BEFOLKNINGSTILLVÄXT SVERIGES BEFOLKNINGSTILLVÄXT Index (Index år 2013=100) Miljoner 160 14 140 120 100 80 60 40 12 10 8 6

Läs mer

Vi gör förändringar i Access Trygg den 2 april 2014

Vi gör förändringar i Access Trygg den 2 april 2014 Stockholm mars 2014 1(3) Vi gör förändringar i Access Trygg den 2 april 2014 Vår ambition är att erbjuda dig ett modernt och attraktivt utbud av fonder med hög kvalitet. Det innebär att vi kontinuerligt

Läs mer

VILLKOR OCH ANVISNINGAR

VILLKOR OCH ANVISNINGAR VILLKOR OCH ANVISNINGAR avseende nyemission i Kancera AB (nedan Kancera ) Antal aktier Nyemissionen omfattar högst 4.927.386 aktier. Antalet i aktier i Kancera före nyemissionen uppgår till 98 547 732.

Läs mer

VILLKOR OCH ANVISNINGAR

VILLKOR OCH ANVISNINGAR VILLKOR OCH ANVISNINGAR avseende nyemission i Kancera AB (nedan Kancera ) Antal aktier Nyemissionen omfattar högst 3.787.000 aktier. Antalet i aktier i Kancera före nyemissionen uppgår till 15.148.000.

Läs mer

Basfonden. Basfonden. Ge ditt sparande en stabil bas investera i en systematiskt förvaltad blandfond med exponering mot flera olika tillgångar.

Basfonden. Basfonden. Ge ditt sparande en stabil bas investera i en systematiskt förvaltad blandfond med exponering mot flera olika tillgångar. Basfonden Basfonden Ge ditt sparande en stabil bas investera i en systematiskt förvaltad blandfond med exponering mot flera olika tillgångar. Marknadsföringsbroschyr Grunden för all framgångsrik förvaltning

Läs mer

FlexLiv Överskottslikviditet

FlexLiv Överskottslikviditet FlexLiv Överskottslikviditet 2 5 Förvaltning av överskottslikviditet Regelverket för fåmansföretag i Sverige begränsar nyttan av kapitaluttag genom lön och utdelning. Många företagare väljer därför att

Läs mer

Inbjudan till teckning av aktier

Inbjudan till teckning av aktier Inbjudan till teckning av aktier Forwood AB (publ) Denna trycksak medföljer som annonsbilaga i tidningen, allt ansvar för dess innehåll vilar på Forwood AB (publ). Inbjudan att teckna aktier Styrelsen

Läs mer

Berky Partnership. Långsiktiga investeringar i värdebolag utanför de stora börserna. Powered by

Berky Partnership. Långsiktiga investeringar i värdebolag utanför de stora börserna. Powered by Berky Partnership Långsiktiga investeringar i värdebolag utanför de stora börserna Powered by Erbjudandet i sammandrag Teckningskurs: 10 000 kr per aktie Ingen överkurs, inget courtage Teckningspost: 25

Läs mer

Börshandlade fonder - ETF

Börshandlade fonder - ETF Börshandlade fonder - Agenda Förenar fondens & aktiens fördelar. Olika typer av :er Rak indexföljare och Indexföljare med hävstång. Fysisk, syntetisk eller terminsbaserad replikering. Vad skiljer en från

Läs mer

GOD AVKASTNING TILL LÄGRE RISK

GOD AVKASTNING TILL LÄGRE RISK FRIHET Svenska Investeringsgruppens vision är att skapa möjligheter för ekonomisk tillväxt och frihet genom att identifiera de främsta fastighetsplaceringarna på marknaden. Vi vill hjälpa våra kunder att

Läs mer

Nuvarande lydelse. Föreslagen lydelse. 4 Aktiekapitalet ska vara lägst kr och högst kr.

Nuvarande lydelse. Föreslagen lydelse. 4 Aktiekapitalet ska vara lägst kr och högst kr. Punkt 6 på förslaget till dagordning i kallelse till extra bolagsstämma den 11 april 2018: Styrelsens förslag till beslut om antagande av ny bolagsordning Styrelsen i Nanologica AB (publ), org.nr 556664-5023

Läs mer

Fonden regleras i enlighet med den norska lagen om värdepappersfonder av den 25 november 2011 (lov om verdipapirfond, vpfl ).

Fonden regleras i enlighet med den norska lagen om värdepappersfonder av den 25 november 2011 (lov om verdipapirfond, vpfl ). Fondbestämmelser för värdepappersfonden SKAGEN Global 1 Värdepappersfondens och förvaltningsbolagets namn Värdepappersfonden SKAGEN Global förvaltas av förvaltningsbolaget SKAGEN AS (SKAGEN). Fonden är

Läs mer

NAVENTI FONDUTBUD VÅREN 2019

NAVENTI FONDUTBUD VÅREN 2019 NAVENTI FONDUTBUD VÅREN 2019 OM NAVENTI FONDER Naventi Fonder AB är ett svenskt fondbolag som grundades år 2002 och vars ägare är operativt verksamma i bolaget. Vår affärsidé är att erbjuda sparande i

Läs mer

Styrelsens förslag till beslut enligt punkterna 7 9 i förslaget till dagordning vid extra bolagsstämma den 26 november 2010.

Styrelsens förslag till beslut enligt punkterna 7 9 i förslaget till dagordning vid extra bolagsstämma den 26 november 2010. Styrelsens förslag till beslut enligt punkterna 7 9 i förslaget till dagordning vid extra bolagsstämma den 26 november 2010 Ärende 7 Styrelsens förslag till beslut i samband med nyemission av aktier med

Läs mer

European Quality Fund

European Quality Fund - Portföljuppdatering för 2012-3 år 5 år 10 år 2012 (EUR, %) Utveckling Risk European Quality Fund +20,1 12,8 MSCI Europe Net +17,3 14,7 Överavkastning ++2,8 Kort om fonden Placeringsinriktning European

Läs mer

NAVENTI FONDUTBUD HÖSTEN 2018

NAVENTI FONDUTBUD HÖSTEN 2018 NAVENTI FONDUTBUD HÖSTEN 2018 OM NAVENTI FONDER Naventi Fonder AB är ett svenskt fondbolag som grundades år 2002 och vars ägare är operativt verksamma i bolaget. Vår affärsidé är att erbjuda sparande i

Läs mer

Placeringsalternativ kopplat till tre strategier på G10 ländernas valutor

Placeringsalternativ kopplat till tre strategier på G10 ländernas valutor www.handelsbanken.se/mega Strategiobligation SHB FX 1164 Placeringsalternativ kopplat till tre strategier på G10 ländernas valutor Strategierna har avkastat 14,5 procent per år sedan år 2000 Låg korrelation

Läs mer

Stockholm i november 2009 A-Com AB (publ) Styrelsen

Stockholm i november 2009 A-Com AB (publ) Styrelsen s i, org. nr. 556291-2807, förslag till beslut om godkännande av överlåtelse av aktierna i A-Com Norge ASA till Zoncolan ASA samt A-Com Norge ASA:s överlåtelse av aktierna i Tibe Reklame Holding AS med

Läs mer

Förslag till punkt 6 Styrelsen förslag till beslut om företrädesemission

Förslag till punkt 6 Styrelsen förslag till beslut om företrädesemission Kallelse till extra Bolagsstämma Tourn International AB (publ) 556800-7461, har kallat till extra bolagsstämma 2018-04-18 klockan Aktieägare som önskar delta i stämman ska senast den 12 april 2018 vara

Läs mer

Windcap Vindkraftverksfond

Windcap Vindkraftverksfond Windcap Vindkraftverksfond DIREKTINVESTERING I SVENSK VINDKRAFT Ingen korrelation med aktiemarknaden. Etisk, hållbar och lönsam placering. CN = Sven Eric Persson, C = SE, O = AnalysInvest, OU = 070-249

Läs mer

Basfonden Granit Basfonden

Basfonden Granit Basfonden Basfonden Granit Basfonden Ge ditt sparande en stabil bas investera i en systematiskt förvaltad blandfond med exponering mot flera olika tillgångar. Grunden för all framgångsrik förvaltning är att sprida

Läs mer

Viktig information till dig som sparar i Folksams Tjänstemannafond Världen och Swedbank Robur Globalfond MEGA

Viktig information till dig som sparar i Folksams Tjänstemannafond Världen och Swedbank Robur Globalfond MEGA Stockholm september 2015 1(3) Viktig information till dig som sparar i Folksams Tjänstemannafond Världen och Swedbank Robur Vi har beslutat att sammanlägga Folksams Tjänstemannafond Världen med Swedbank

Läs mer

Halvårsrapport 2009. Coeli Private Equity 2008 AB PRIVATE EQUITY

Halvårsrapport 2009. Coeli Private Equity 2008 AB PRIVATE EQUITY Halvårsrapport 29 Coeli Private Equity 28 AB PRIVATE EQUITY COELI PRIVATE EQUITY 28 AB DELÅRSRAPPORT COELI PRIVATE EQUITY 28 AB (PUBL), ORG. NR. 556743273 INVESTERINGSVERKSAMHETEN Coeli Private Equity

Läs mer

Halvårsrapport 2008. Coeli Private Equity 2007 AB (publ) För perioden 1 januari - 30 juni 2008 PRIVATE EQUITY

Halvårsrapport 2008. Coeli Private Equity 2007 AB (publ) För perioden 1 januari - 30 juni 2008 PRIVATE EQUITY Halvårsrapport 28 Coeli Private Equity 27 AB (publ) För perioden 1 januari 3 juni 28 INFORMATION OM VERKSAMHETEN Bolagets verksamhet består av att med egna medel förvärva och förvalta värdepapper, bedriva

Läs mer

NAV RAPPORT COELI PRIVATE EQUITY 2016 AB (PUBL)

NAV RAPPORT COELI PRIVATE EQUITY 2016 AB (PUBL) COELI PRIVATE EQUITY 2016 AB NAV RAPPORT COELI PRIVATE EQUITY 2016 AB (PUBL) Q1 2017, Organisationsnummer 5590319249 private equity INFORMATION OM VERKSAMHETEN Bolagets verksamhet består av att med egna

Läs mer

Styrelsens för AB Geveko (publ) förslag och beslut i samband med nyemission med företrädesrätt för aktieägarna

Styrelsens för AB Geveko (publ) förslag och beslut i samband med nyemission med företrädesrätt för aktieägarna Styrelsens för AB Geveko (publ) förslag och beslut i samband med nyemission med företrädesrätt för aktieägarna Styrelsens förslag och beslut innefattar följande: A Styrelsens för AB Geveko (publ) förslag

Läs mer

Spiltan på Alternativa aktiemarknaden. Alternativa Bolagsdag 12 September 2012

Spiltan på Alternativa aktiemarknaden. Alternativa Bolagsdag 12 September 2012 Spiltan på Alternativa aktiemarknaden Alternativa Bolagsdag 12 September 2012 Spiltan Historik 1986 Aktiesparklubb med 40 000 kr och 40 medlemmar 1997 Professionellt investmentbolag med fokus på onoterade

Läs mer

Handlingar inför extra bolagsstämma i. KANCERA AB (publ)

Handlingar inför extra bolagsstämma i. KANCERA AB (publ) Handlingar inför extra bolagsstämma i KANCERA AB (publ) Fredagen den 20 april 2018 DAGORDNING för extra bolagsstämma med aktieägarna i KANCERA AB (publ) Förslag till dagordning 1. Stämmans öppnande. 2.

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FX INTERNATIONAL AB (publ)

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FX INTERNATIONAL AB (publ) BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FX INTERNATIONAL AB (publ) Juli 2014 - juni 2015 Nettoresultat av valutahandel: 475 tkr. Resultat före skatt: 13 tkr. Resultat per aktie före skatt: 0,01 kr. Valutafonden beräknas starta

Läs mer

Viktig information till dig som sparar i Folksams Tjänstemannafond Sverige och Swedbank Robur Sverigefond MEGA

Viktig information till dig som sparar i Folksams Tjänstemannafond Sverige och Swedbank Robur Sverigefond MEGA Stockholm september 2015 1(3) Viktig information till dig som sparar i Folksams Tjänstemannafond Sverige och Swedbank Robur Vi har beslutat att sammanlägga Folksams Tjänstemannafond Sverige med Swedbank

Läs mer

Ditt sparande är din framtid

Ditt sparande är din framtid Ditt sparande är din framtid 1 Välkommen till Skandias investeringsguide Det kanske viktigaste beslut du har att fatta gäller ditt långsiktiga sparande. Både på kort och lång sikt. Därför är det värt att

Läs mer

När Riskkontroll är viktigare än Vinstmaximering

När Riskkontroll är viktigare än Vinstmaximering När Riskkontroll är viktigare än Vinstmaximering Ability Hedge Aktieförvaltning med uppgift att skydda kapitalet och generera avkastning oavsett börsriktning Consensus är ett Göteborgsbaserat bolag

Läs mer

Depå hos Strukturinvest inom ramen för olika depåförsäkringar

Depå hos Strukturinvest inom ramen för olika depåförsäkringar Depåförsäkring Depå hos Strukturinvest inom ramen för olika depåförsäkringar Gillar du enkelhet och smidighet när det handlar om ditt sparande? Då har vi en god nyhet. Nu kan du samla ditt sparande i strukturerade

Läs mer

Investeringsaktiebolaget Cobond AB. Kvartalsrapport december 2014

Investeringsaktiebolaget Cobond AB. Kvartalsrapport december 2014 Investeringsaktiebolaget Cobond AB Kvartalsrapport december 2014 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Allmänt om bolaget 6 2 KVARTALSRAPPORT DECEMBER 2014 HUVUDPUNKTER Aktiekursen

Läs mer

NAVENTI GLOBAL FÖRETAGSOBLIGATIONSFOND

NAVENTI GLOBAL FÖRETAGSOBLIGATIONSFOND NAVENTI FONDUTBUD OM NAVENTI FONDER Naventi Fonder AB är ett svenskt fondbolag som grundades år 2002 och vars ägare är operativt verksamma i bolaget. Vår affärsidé är att erbjuda sparande i aktivt förvaltade

Läs mer

SKAGEN Credit De bästa företagsobligationerna från den globala trädgården Konsten att använda sunt förnuft

SKAGEN Credit De bästa företagsobligationerna från den globala trädgården Konsten att använda sunt förnuft Æbletræer, 1907. Av Michael Ancher, en av Skagenmålarna. Tillhör Skagens Museum (beskuren). SKAGEN Credit De bästa företagsobligationerna från den globala trädgården Konsten att använda sunt förnuft Det

Läs mer

(I) Styrelsens för Trelleborg AB förslag till beslut om ändring av bolagsordningen

(I) Styrelsens för Trelleborg AB förslag till beslut om ändring av bolagsordningen STYRELSENS FULLSTÄNDIGA FÖRSLAG TILL BESLUT ENLIGT DAGORDNINGENS PUNKT 16 (I) Styrelsens för Trelleborg AB förslag till beslut om ändring av bolagsordningen (II) Styrelsens för Trelleborg AB förslag till

Läs mer

Bättre placeringar. SIP Nordic Fondkommission AB Datum: 10 april 2012

Bättre placeringar. SIP Nordic Fondkommission AB Datum: 10 april 2012 Bättre placeringar SIP Nordic Fondkommission AB Datum: 10 april 2012 Om SIP Nordic Företaget Start i Stockholm 2006 Tillståndspliktig verksamhet i Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, USA Produktportfölj:

Läs mer

Aktiecafé 19 januari 2015. Aktiespararna Stockholm Kungsholmen Erik Levlin

Aktiecafé 19 januari 2015. Aktiespararna Stockholm Kungsholmen Erik Levlin Aktiecafé 19 januari 2015 Aktiespararna Stockholm Kungsholmen Erik Levlin Aktieportfölj kontra aktiefond Aktiefond medför att man enkelt kan investera i en mängd olika bolag utan att själv behöva analysera

Läs mer

Årsredovisning 2009. Coeli Private Equity 2008 AB PRIVATE EQUITY

Årsredovisning 2009. Coeli Private Equity 2008 AB PRIVATE EQUITY C O E L I P R I V A T E E Q U I T Y 2 8 AB Årsredovisning 29 Coeli Private Equity 28 AB PRIVATE EQUITY C O E L I P R I V A T E E Q U I T Y 2 8 AB VD HAR ORDET Under fjärde kvartalet 29 har lågkonjunkturen

Läs mer

Viktig information till dig som sparar i Swedbank Robur Ethica Balanserad

Viktig information till dig som sparar i Swedbank Robur Ethica Balanserad Stockholm juni 2012 1 (3) Viktig information till dig som sparar i Swedbank Robur Ethica Balanserad Vi arbetar ständigt med att utveckla vår förvaltning och de tjänster vi levererar till våra kunder. Som

Läs mer

Investeringsaktiebolaget Cobond AB

Investeringsaktiebolaget Cobond AB O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T Investeringsaktiebolaget Cobond AB Kvartalsrapport mars 2015 Innehåll Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Allmänt om bolaget 4 Aktiekurs och utdelningar 4 Kursutveckling

Läs mer

Bolagsstämman beslutar om emission av teckningsoptioner enligt denna A. Bolaget ska emittera högst 500 000 teckningsoptioner.

Bolagsstämman beslutar om emission av teckningsoptioner enligt denna A. Bolaget ska emittera högst 500 000 teckningsoptioner. Styrelsens för Fingerprint Cards AB (publ) förslag till beslut om emission av teckningsoptioner 2013/2016:B och beslut om godkännande av överlåtelse av teckningsoptioner med mera Styrelsen för Fingerprint

Läs mer

Tessin Nordic AB Skattefrågor vid vissa investeringar i skuldebrev och okvalificerade aktier

Tessin Nordic AB Skattefrågor vid vissa investeringar i skuldebrev och okvalificerade aktier Entreprenörsskatt Skattefrågor vid vissa investeringar i skuldebrev och okvalificerade aktier Konfidentiellt Innehållsförteckning 1 Bakgrund och förutsättningar 3 2 Skuldebrev 4 3 5 4 Kontrolluppgifter

Läs mer

Tillägg 2015:1 (Fi Dnr 15-3547) till Kommuninvest i Sverige AB:s (publ) grundprospekt av den 6 maj 2014

Tillägg 2015:1 (Fi Dnr 15-3547) till Kommuninvest i Sverige AB:s (publ) grundprospekt av den 6 maj 2014 Tillägg 2015:1 (Fi Dnr 15-3547) till Kommuninvest i Sverige AB:s (publ) grundprospekt av den 6 maj 2014 Detta dokument utgör ett tillägg till Kommuninvest i Sverige AB:s (publ) ( Bolaget ) grundprospekt

Läs mer

För att genomföra LTI 2018 föreslås stämman besluta om riktad emission samt överlåtelse av teckningsoptioner till deltagarna i programmet.

För att genomföra LTI 2018 föreslås stämman besluta om riktad emission samt överlåtelse av teckningsoptioner till deltagarna i programmet. Styrelsens förslag till beslut om långsiktigt incitamentsprogram (LTI 2018) innefattande riktad emission av och överlåtelse av till ledande befattningshavare och nyckelpersoner Styrelsen i VBG GROUP AB

Läs mer

(I) Styrelsens för SAS AB förslag till beslut om ändring av bolagsordningen

(I) Styrelsens för SAS AB förslag till beslut om ändring av bolagsordningen (I) Styrelsens för SAS AB förslag till beslut om ändring av bolagsordningen (II) Styrelsens för SAS AB förslag till beslut om minskning av aktiekapitalet (III) Styrelsens för SAS AB förslag till beslut

Läs mer

Viktig information till dig som sparar i Swedbank Robur Ethica Stiftelse

Viktig information till dig som sparar i Swedbank Robur Ethica Stiftelse Stockholm juni 2012 1 (3) Viktig information till dig som sparar i Swedbank Robur Ethica Stiftelse Vi arbetar ständigt med att utveckla vår förvaltning och de tjänster vi levererar till våra kunder. Som

Läs mer

Trend 100 Trend 50 Granit Fonder AB

Trend 100 Trend 50 Granit Fonder AB Trend 100 Trend 50 Granit Fonder AB 17 oktober 2013 Innehållsförteckning 1. Fondbolaget Fonder Uppdragsavtal Registerhållning Limitering av försäljning- och inlösenorder Fondens upphörande eller överlåtelse

Läs mer

Incitamentsprogram. Instrument i denna guide. grantthornton.se/incitamentsprogram. Aktier. Teckningsoptioner. Köpoptioner

Incitamentsprogram. Instrument i denna guide. grantthornton.se/incitamentsprogram. Aktier. Teckningsoptioner. Köpoptioner Incitamentsprogram Att få rätt personer att stanna och känna sig motiverade är en avgörande framgångsfaktor när du som företagare ska genomföra en affärsplan eller realisera en affärsidé. Ett väl genomfört

Läs mer

Styrelsen och verkställande direktören för. Equity Dynamics AB (publ) Org nr 556524-3051. får härmed avge. Årsredovisning

Styrelsen och verkställande direktören för. Equity Dynamics AB (publ) Org nr 556524-3051. får härmed avge. Årsredovisning Styrelsen och verkställande direktören för Equity Dynamics AB (publ) får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari 31 december 2007 Innehåll: sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning

Läs mer

Strukturinvest på två minuter

Strukturinvest på två minuter Strukturinvest på två minuter Bakgrund Strukturinvest Fondkommission grundades 2009 av två hemvändande svenskar som under sina år på några av världens ledande investmentbanker bidrog till att bygga upp

Läs mer

SOTKAMO SILVER AB Pressmeddelande (NGM: SOSI; NASDAQ: SOSI1) Stockholm kl

SOTKAMO SILVER AB Pressmeddelande (NGM: SOSI; NASDAQ: SOSI1) Stockholm kl SOTKAMO SILVER AB Pressmeddelande 2016-05-06 (NGM: SOSI; NASDAQ: SOSI1) Stockholm kl. 08.45 SOTKAMO SILVER AB: KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I SOTKAMO SILVER AKTIEBOLAG (PUBL.) Aktieägarna i Sotkamo

Läs mer

COELI PRIVATE EQUITY 2012 AB

COELI PRIVATE EQUITY 2012 AB ÅRSREDOVISNING COELI PRIVATE EQUITY 2012 AB ORGANISATIONSNUMMER 5568644537 FÖR RÄKENSKAPSÅRET 14 SEP 2011 31 DEC 2012 PRIVATE EQUITY VD HAR ORDET 2012 blev för riskkapitalbranschen överlag ett hyggligt

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT FX INTERNATIONAL AB (PUBL)

HALVÅRSRAPPORT FX INTERNATIONAL AB (PUBL) HALVÅRSRAPPORT FX INTERNATIONAL AB (PUBL) Oktober - december 2016 Nettoresultat av valutahandel: 3,87 % (5,90 %). Rörelseresultat: -698 tkr (-83 tkr). Finansiella intäkter och kostnader: -143 tkr (-11

Läs mer

KREDITMARKNADEN KREDITFONDEN SOM INVESTERING

KREDITMARKNADEN KREDITFONDEN SOM INVESTERING KREDITMARKNADEN Tillgång till krediter har alltid varit en utmaning för mindre och medelstora företag i Europa, dock är utmaningen större nu än någonsin tidigare. Högre kapitaltäckningskrav som ställs

Läs mer

- Portföljuppdatering för

- Portföljuppdatering för - Portföljuppdatering för 2012-3 år 5 år 10 år N/A N/A 2012 (EUR, %) Utveckling Risk Save Earth Fund +13,8 9,4 MSCI World Net +14,0 9,9 Överavkastning +-0,2 Kort om fonden Placeringsinriktning Save Earth

Läs mer

Fonden kännetecknas normalt av en förhållandevis hög volatilitet. Riskprofilen beskrivs utförligare i fondens faktablad.

Fonden kännetecknas normalt av en förhållandevis hög volatilitet. Riskprofilen beskrivs utförligare i fondens faktablad. Fondbestämmelser för värdepappersfonden SKAGEN m 2 1 Värdepappersfondens och förvaltningsbolagets namn Värdepappersfonden SKAGEN m 2 förvaltas av förvaltningsbolaget SKAGEN AS. Fonden är godkänd i Norge

Läs mer

Förvaringsinstitutet Danske Bank A/S, Danmark, Sverige Filial (nedan kallad Förvaringsinstitutet).

Förvaringsinstitutet Danske Bank A/S, Danmark, Sverige Filial (nedan kallad Förvaringsinstitutet). Danske Invest Aktiv Förmögenhetsförvaltning Informationsbroschyren för den angivna Fonden är upprättad i enlighet med lagen (2004:46) om värdepappersfonden och Finansinspektionens föreskrifter (2013:9)

Läs mer

Global Fastighet Tillväxt 2007 AB

Global Fastighet Tillväxt 2007 AB o b l i g o i n v e s t m e n t m a n a g e m e n t Global Fastighet Tillväxt 2007 AB Kvartalsrapport juni 2015 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Beräknat värde per aktie och utdelningar 4 Kursutveckling

Läs mer

STYRELSENS FÖR ENDOMINES AB (PUBL) BESLUT OCH FÖRSLAG RÖRANDE MINSKNING AV AKTIEKAPITAL OCH EMISSION AV UNITS M.M.

STYRELSENS FÖR ENDOMINES AB (PUBL) BESLUT OCH FÖRSLAG RÖRANDE MINSKNING AV AKTIEKAPITAL OCH EMISSION AV UNITS M.M. STYRELSENS FÖR ENDOMINES AB (PUBL) BESLUT OCH FÖRSLAG RÖRANDE MINSKNING AV AKTIEKAPITAL OCH EMISSION AV UNITS M.M. I. Styrelsens förslag till beslut om ändring av bolagsordningen samt minskning av aktiekapitalet

Läs mer

Kallelse till extra bolagsstämma i Micropos Medical AB (publ) - rättad version

Kallelse till extra bolagsstämma i Micropos Medical AB (publ) - rättad version Kallelse till extra bolagsstämma i - rättad version Aktieägarna i ( Bolaget ), 556648-2310, kallas härmed till extra bolagsstämma torsdagen den 20 december 2012 kl. 17.00, D, konferensrum Kyrkan, i Göteborg.

Läs mer

Fonden regleras i enlighet med den norska lagen om värdepappersfonder av den 25 november 2011 ( vpfl ).

Fonden regleras i enlighet med den norska lagen om värdepappersfonder av den 25 november 2011 ( vpfl ). Fondbestämmelser för värdepappersfonden SKAGEN Kon-Tiki 1 Värdepappersfondens och förvaltningsbolagets namn Värdepappersfonden SKAGEN Kon-Tiki förvaltas av förvaltningsbolaget SKAGEN AS (SKAGEN). Fonden

Läs mer

O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T

O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T US Recovery AB Kvartalsrapport juni 2016 Innehåll Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Beräknat aktie per värde och utdelningar 4 Kursutveckling 4 Portföljöversikt

Läs mer

Handlingar inför extra bolagsstämma i. Husqvarna AB (publ)

Handlingar inför extra bolagsstämma i. Husqvarna AB (publ) Handlingar inför extra bolagsstämma i Husqvarna AB (publ) måndag den 9 mars 2009 Dagordning för extra bolagsstämma med aktieägarna i Husqvarna AB (publ) måndagen den 9 mars 2009 kl. 9.30 på Salén Konferens,

Läs mer

Bolagsstämman beslutar om emission av teckningsoptioner enligt denna A. Bolaget ska emittera högst teckningsoptioner.

Bolagsstämman beslutar om emission av teckningsoptioner enligt denna A. Bolaget ska emittera högst teckningsoptioner. Styrelsens för Fingerprint Cards AB (publ) förslag till beslut om emission av teckningsoptioner 2016/2019 och beslut om godkännande av överlåtelse av teckningsoptioner Styrelsen för Fingerprint Cards AB

Läs mer

Styrelsens i VBG Group AB (publ), org.nr , förslag till dagordning vid extra bolagsstämma den 16 januari 2017

Styrelsens i VBG Group AB (publ), org.nr , förslag till dagordning vid extra bolagsstämma den 16 januari 2017 Styrelsens i VBG Group AB (publ), org.nr. 556069-0751, förslag till dagordning vid extra bolagsstämma den 16 januari 2017 1. Val av ordförande vid stämman 2. Upprättande och godkännande av röstlängd 3.

Läs mer

O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T

O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T US Recovery AB Kvartalsrapport mars 2016 Innehåll Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Beräknat aktie per värde och utdelningar 4 Kursutveckling 4 Portföljöversikt

Läs mer

Nowo Fund 1 januari 2016 ISEC Services AB

Nowo Fund 1 januari 2016 ISEC Services AB Nowo Fund 1 januari 2016 ISEC Services AB 1 Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning... 2 Informationsbroschyr Nowo Fund... 3 Fonden och fondandelarna... 3 Målsättning och placeringsinriktning...

Läs mer

Fondallokering 2014-02-17

Fondallokering 2014-02-17 Fondallokering 2014-02-17 1 Stellum Låg... 2 1.1 Förvaltningsmål och riskprofil... 2 1.2 Värdering och jämförelseindex... 2 1.3 Aktuell fondallokering... 2 1.4 Portföljens prestanda jämfört med jämförelseindex...

Läs mer

SEB Private Equity Certifikat

SEB Private Equity Certifikat SEB Private Equity Certifikat Private Equity innebär investeringar i onoterade bolag eller bolag som köps ut från börsen. Tack vare långsiktig god avkastning har det blivit ett naturligt inslag i många

Läs mer

Information till andelsägare gällande ändringar av fondbestämmelser för Coeli AB:s fonder med säte i Sverige

Information till andelsägare gällande ändringar av fondbestämmelser för Coeli AB:s fonder med säte i Sverige Information till andelsägare gällande ändringar av fondbestämmelser för Coeli AB:s fonder med säte i Sverige Bäste andelsägare! Finansinspektionen har den 30 juni 2016 godkänt ändringar i fondbestämmelser

Läs mer

Memorandum. Inbjudan till teckning av aktier i. Trading Times Hedge Nordic AB Org nr: 556929-1478

Memorandum. Inbjudan till teckning av aktier i. Trading Times Hedge Nordic AB Org nr: 556929-1478 Memorandum Inbjudan till teckning av aktier i Trading Times Hedge Nordic AB Org nr: 556929-1478 www.times.se info@times.se Styrelse och ledning Jarl Frithiof, chef för Strategisk utveckling och Globala

Läs mer

D 2. Placeringsstrategi. För Neuroförbundet och till Neuroförbundet anknutna stiftelser. Maj 2011

D 2. Placeringsstrategi. För Neuroförbundet och till Neuroförbundet anknutna stiftelser. Maj 2011 Placeringsstrategi För Neuroförbundet och till Neuroförbundet anknutna stiftelser Maj 2011 Reviderat 2014 med anledning av namnbyte, enda ändringen 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INTRODUKTION 3 Bakgrund och syfte

Läs mer

Halvårsrapport Coeli Private Equity 2006 AB (publ)

Halvårsrapport Coeli Private Equity 2006 AB (publ) Halvårsrapport 27 Coeli Private Equity 26 AB (publ) INFORMATION OM VERKSAMHETEN Bolagets verksamhet består av att med egna medel förvärva och förvalta värdepapper, bedriva värdepappershandel, tillhandahålla

Läs mer

Trend. Granit Trend 50 / Granit Trend 100

Trend. Granit Trend 50 / Granit Trend 100 Trend Granit Trend 50 / Granit Trend 100 Fonderna investerar i olika aktieoch obligationsfonder enligt en förvaltningsmodell som syftar till att fånga upp positiva trender i marknaden och undvika nedgångar.

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER NORDKINN FIXED INCOME MACRO FUND (SEK) A

FONDBESTÄMMELSER NORDKINN FIXED INCOME MACRO FUND (SEK) A FONDBESTÄMMELSER NORDKINN FIXED INCOME MACRO FUND (SEK) A 1 Fondens beteckning och rättsliga ställning Den alternativa investeringsfondens namn är Nordkinn Fixed Income Macro Fund (SEK) A, nedan fonden.

Läs mer

2. Teckningsoptionerna emitteras vederlagsfritt.

2. Teckningsoptionerna emitteras vederlagsfritt. Styrelsens i Arcam AB (publ) förslag till Årsstämman om incitamentsprogram omfattande emission av teckningsoptioner samt godkännande av överlåtelse av teckningsoptionerna till vissa medarbetare Styrelsen

Läs mer

Viktig information för dig som sparar i Swedbank Robur Action och Swedbank Robur Solid

Viktig information för dig som sparar i Swedbank Robur Action och Swedbank Robur Solid Stockholm augusti 2012 1 (3) Viktig information för dig som sparar i Swedbank Robur Action och Swedbank Robur Solid Vår ambition är att erbjuda dig ett modernt och attraktivt utbud av fonder med hög kvalitet.

Läs mer

Informationsmemorandum. Inbjudan till nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare i Towork Sverige AB (publ)

Informationsmemorandum. Inbjudan till nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare i Towork Sverige AB (publ) _ Informationsmemorandum Inbjudan till nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare i Towork Sverige AB (publ) 1 Bäste aktieägare Detta informationsmemorandum är framtaget med anledning av beslutet

Läs mer

Delårsrapport - kvartal 3-08. Ulyss AB (publ)

Delårsrapport - kvartal 3-08. Ulyss AB (publ) Delårsrapport - kvartal 3-08 Ulyss AB (publ) Sammanfattning av delårsrapport 2008-07-01 2008-09-30 (3 mån) Resultatet efter finansiella poster uppgick till 858 009 SEK (-225 605) Resultatet per aktie*

Läs mer

INVESTMENT AB SPILTAN

INVESTMENT AB SPILTAN INVESTMENT AB SPILTAN Spiltans vision och mission VISION Vi är det självklara valet för svenska entreprenörsledda tillväxtföretag som behöver en ny aktiv ägare. MISSION Vi är investmentbolaget som genom

Läs mer

EXTRA BOLAGSSTÄMMA I ENIRO AB (PUBL)

EXTRA BOLAGSSTÄMMA I ENIRO AB (PUBL) EXTRA BOLAGSSTÄMMA I ENIRO AB (PUBL) Extra bolagsstämma i Eniro AB måndagen den 9 mars 2015, klockan 8.00 Dagordningspunkterna 2 och 7 Styrelsens förslag till beslut enligt punkt 2 i förslaget till dagordning

Läs mer

Arcam bolagsstämma 2015, bilaga 3

Arcam bolagsstämma 2015, bilaga 3 Arcam bolagsstämma 2015, bilaga 3 Förslag till beslut om (A) inrättande av ett långsiktigt incitamentsprogram, förslag till nyemission vid programmets utställande (B) samt (C) säkringsåtgärder för programmet

Läs mer

Yale Endowment Plan. Yales portfölj 1986 Yales portfölj 2010. Reala tillgångar; Private. Equity; 5% Reala tillgångar; 26% Aktier; 17%

Yale Endowment Plan. Yales portfölj 1986 Yales portfölj 2010. Reala tillgångar; Private. Equity; 5% Reala tillgångar; 26% Aktier; 17% 1 Yale Endowment Plan Universitetets pensionsfond har ett värde på omkring $ 16,6 Mdr och förvaltaren heter sedan 1985 David Swensen och är världskänd för att ha uppfunnit The Yale Model" som är en populär

Läs mer

ÅRSSTÄMMA i ENIRO AB (publ)

ÅRSSTÄMMA i ENIRO AB (publ) ÅRSSTÄMMA i ENIRO AB (publ) tisdagen den 26 maj 2009, klockan 15.00 STYRELSENS FULLSTÄNDIGA FÖRSLAG Dagordningspunkterna 10b, 14 samt 16-18 Vinstdisposition (punkt 10b) Styrelsen föreslår att ingen utdelning

Läs mer

EXTRA BOLAGSSTÄMMA I SAMHÄLLSBYGGNADSBOLAGET I NORDEN AB (PUBL)

EXTRA BOLAGSSTÄMMA I SAMHÄLLSBYGGNADSBOLAGET I NORDEN AB (PUBL) EXTRA BOLAGSSTÄMMA I SAMHÄLLSBYGGNADSBOLAGET I NORDEN AB (PUBL) Aktieägarna i Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ), 559053-5174, ( SBB ) kallas härmed till extra bolagsstämma onsdagen den 9 november

Läs mer

Offentliga Fastigheter Holding I AB

Offentliga Fastigheter Holding I AB O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T Offentliga Fastigheter Holding I AB Kvartalsrapport mars 2015 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Beräknat värde per aktie och utdelningar 4 Kursutveckling

Läs mer

Global Fastighet Utbetalning 2008 AB. Kvartalsrapport december 2014

Global Fastighet Utbetalning 2008 AB. Kvartalsrapport december 2014 Global Fastighet Utbetalning 2008 AB Kvartalsrapport december 2014 innehåll Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Fastighetsöversikt 5 Drift, förvaltning och finansiering 6 Struktur 7

Läs mer

Absolutavkastning Plus, Svensk Likviditetsfond och Svensk Obligationsfond MEGA läggs samman med Räntefond Kort Plus

Absolutavkastning Plus, Svensk Likviditetsfond och Svensk Obligationsfond MEGA läggs samman med Räntefond Kort Plus Stockholm mars 2014 1(5) Absolutavkastning Plus, Svensk Likviditetsfond och Svensk Obligationsfond MEGA läggs samman med Räntefond Kort Plus Du sparar i en eller i flera av nedanstående luxemburgregistrerade

Läs mer

Kallelse till extra bolagsstämma i Parans Solar Lighting AB (publ)

Kallelse till extra bolagsstämma i Parans Solar Lighting AB (publ) Parans Solar Lighting AB (publ) Frölundagatan 118 431 44 Mölndal Sweden Tel: +46 31 20 15 90 www.parans.com Kallelse till extra bolagsstämma i Parans Solar Lighting AB (publ) Aktieägarna i Parans Solar

Läs mer

Kallelse till extra bolagsstämma i Nordic Mines AB (publ)

Kallelse till extra bolagsstämma i Nordic Mines AB (publ) Kallelse till extra bolagsstämma i Nordic Mines AB (publ) Aktieägarna i Nordic Mines AB (publ), 556679-1215 ( Bolaget ), kallas härmed till extra bolagsstämma måndagen den 28 april 2014 klockan 11.00 på

Läs mer

Styrelsens fullständiga förslag enligt punkterna 7 8 i den föreslagna dagordningen till extra bolagsstämma måndagen den 28 april 2014

Styrelsens fullständiga förslag enligt punkterna 7 8 i den föreslagna dagordningen till extra bolagsstämma måndagen den 28 april 2014 Styrelsens fullständiga förslag enligt punkterna 7 8 i den föreslagna dagordningen till extra bolagsstämma måndagen den 28 april 2014 Punkt 7 Styrelsens förslag till beslut i samband med kapitalanskaffning

Läs mer

EXTRA BOLAGSSTÄMMA I TRUSTBUDDY AB (PUBL)

EXTRA BOLAGSSTÄMMA I TRUSTBUDDY AB (PUBL) EXTRA BOLAGSSTÄMMA I TRUSTBUDDY AB (PUBL) Aktieägarna i TrustBuddy AB (publ), org. nr 556794-5083, kallas till extra bolagsstämma att äga rum fredagen den 18 september 2015 kl. 16.00 i Setterwalls Advokatbyrås

Läs mer

Investeringsaktiebolaget Cobond AB

Investeringsaktiebolaget Cobond AB o b l i g o i n v e s t m e n t m a n a g e m e n t Investeringsaktiebolaget Cobond AB Kvartalsrapport juni 2015 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Kursutveckling 4 Allmänt

Läs mer

Cicero Fonder AB, organisationsnummer 556588-8731, ett dotterbolag till Cicero Holding AB.

Cicero Fonder AB, organisationsnummer 556588-8731, ett dotterbolag till Cicero Holding AB. Detta faktablad riktar sig till investerare och innehåller basfakta om denna fond. Faktabladet är inte reklammaterial. Det är information som krävs enligt lag för att hjälpa dig att förstå vad en investering

Läs mer

Viktig information till dig som sparar i KPA Etisk Blandfond 1, Folksams Förvaltningsfond och KPA Etisk Blandfond 2

Viktig information till dig som sparar i KPA Etisk Blandfond 1, Folksams Förvaltningsfond och KPA Etisk Blandfond 2 Stockholm augusti 2015 1(4) Viktig information till dig som sparar i KPA Etisk Blandfond 1, Folksams Förvaltningsfond och KPA Etisk Blandfond 2 Vi har beslutat att sammanlägga KPA Etisk Blandfond 1 och

Läs mer