TSS Konsekvensutredning 1(14) Caroline Petrini UTKAST

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TSS Konsekvensutredning 1(14) Caroline Petrini UTKAST"

Transkript

1 TSS Konsekvensutredning 1(14) Konsekvensutredning - ändring av Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2009:91) om transport till sjöss av förpackat farligt gods (IMDG-koden) 1. Vad är problemet och vad ska uppnås? IMDG-koden (International Maritime Dangerous Goods Code) är en internationellt tvingande överenskommelse för transport av förpackat farligt gods till sjöss, som ges ut i reviderad form vartannat år. En ny IMO-resolution MSC.294(87) med ändringar till IMDG-koden, version 35, har nu beslutats. Den träder i kraft internationellt den 1 januari 2010 men får användas parallellt med version 34 under Version 34 är införlivad genom Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2009:91) om transport till sjöss av förpackat farligt gods. Den gällande översättningen av IMDG-koden innehåller ett antal särkrav, tolkningar och nationella krav. En tolkning innebär att Transportstyrelsen har förtydligat text där den, i den engelska utgåvan, är alltför generellt skriven. Ett särkrav innebär att Transportstyrelsen har ställt högre krav för svenska fartyg än vad SOLASkonventionen kräver. Nationella krav innebär att Transportstyrelsen har ställt högre krav på svenska fartyg i nationell fart än vad SOLAS-konventionen kräver. I föreskriften har uppställningen av befintlig text i avsnittet om läkemedel och medicinsk utrustning-, samt avsnittet om personlig skyddsutrusning som ska finnas ombord, justerats språkligt och gjorts tydligare för läsaren genom att kraven flyttas från bilagan i nuvarande föreskrift till paragraf-delen. Flyttningen av texten innebär ingen ändring i sak. En avvägning har gjorts mellan skyddet för de ombordvarande och kostnaderna för att ha kvar

2 TSS Konsekvensutredning 2(14) dessa sär-/nationella krav. Nationella krav, särkrav och tolkningar har i föreskrifterna markerats med kursiv, understruken text. Föreskriften föreslår att antalet nationella krav/särkrav/tolkningar tas bort, ändras till rekommendation, allmänna råd eller omhändertas genom annan föreskrift, se bilaga 1. Anledningen till ändringen är att Transportstyrelsen anser gällande föreskrifter som ett onödigt administrativt krav för läsaren och att det räcker att de finns som rekommendationer. Dessutom nämns särbestämmelser i föreskriften. Dessa kommer från de internationella kraven i IMDG-koden, så kallade special provisions. Dessa särbestämmelser hänvisar till kapitel 3.3 i IMDG-koden och är relevanta för det aktuella ämnet eller föremålet i förpackningsgruppen såvida inte texten tydliggör det på annat sätt. Särbestämmelserna har ingen koppling med begreppet särkrav som beskrivits ovan. Sammanfattning av de största ändringarna: Kapitel 1 Kapitel 1.1: Listan för särbestämmelse 900 (SP 900) utökas med 349, 350, 351, 352 och 353 Kapitel 1.2: I listan över definitioner i införs nya definitioner för bland annat bränslecell, bränslecellmotor, öppet kryokärl, renoverad storförpackning och återanvänd storförpackning. Kapitel 1.3: Generellt i ändras ska få utbildning till ska utbildas En ny andra mening i infogas Anställda ska vara utbildade i enlighet med bestämmelserna i 1.3.1innan de tar ansvar och får endast utföra uppgifter för vilka de ännu inte fått föreskriven utbildning under direkt överinseende av en utbildad person. Kapitel 1.4: modifieras att alla uppgifter om all genomförd skyddsutbildning ska arkiveras av arbetsgivaren och på begäran göras tillgänglig för den anställde eller behörig myndighet. Uppgifterna ska sparas av arbetsgivaren så länge som behörig myndighet har fastställt. Transportstyrelsen föreslår att dokumentationen sparas i fem år då det harmoniserar med kraven i ADR-S. Kapitel ändras bestämmelserna för transport av undantagna kollin. Kapitel 2 Kapitel 2.0. Nya bestämmelser om klassificeringsprinciper införs i som innebär att ett ämne får innehålla föroreningar eller tillsatser för att stabilisera ämnet. Om ämnets klassificering påverkas av dessa så ska det betraktas som en lösning eller blandning.

3 TSS Konsekvensutredning 3(14) I revideras bestämmelserna för klassificering av blandningar och lösningar som består av ämne med dominant fara och ett eller flera andra ämnen som inte är farligt gods eller spår av andra ämnen som klassificeras som farligt gods. Nya bestämmelser införs i om blandningar och lösningar som uppfyller klassificeringskriterierna i koden men som inte finns omnämnt i förteckningen över farligt gods. Kapitel 2.1. Ny definition okänsliggjord införs. Nya bestämmelser i Gaser i klass 2.2 som inte omfattas av bestämmelserna i koden. Två nya organiska peroxider införs till UN 3103 och 3105 i avsnitt Nya bestämmelser i om ämnen och föremål i klass 9 som delas in i olika underavdelningar. Kapitel 3 I införs bestämmelser för blandningar och lösningar som består av ett ämne med dominerande fara och ett eller flera andra ämnen som inte är farligt gods eller spår av andra ämnen som klassificeras som farligt gods. Dessutom anges att lösning eller blandning ska komplettera den officiella transportbenämningen. Separationsgrupperna i uppdateras med UN 3484, 3485, 3486 och I förteckningen över farligt gods, 3.2, införs ett tjugotal nya UN-nummer,. Dessutom görs ett antal ändringar för enskilda UN-nummer, såsom benämning, beskrivningar, särbestämmelser och förpackningssätt. I avsnitt 3.3 införs särbestämmelse: som gäller endast för fordon och utrustning som drivs med våt- samt natrium- eller litiumbatterier som gäller för fordon eller maskiner som drivs med en bränslecellmotor som gäller för innerbehållare av glas (t.ex. ampuller eller kapslar) avsedda endast för användning i steriliseringsapparater gäller råolja som innehåller svavelväte i så stora koncentrationer att ångor som avges från råoljan kan innebära fara vid inandning och 346 är två nya särbestämmelser till UN 1977 som transporteras i öppna kryokärl som visar att denna benämning får endast användas om resultaten från provserie 6 (d) i Del I i FN:s testhandbok har visat att alla farliga effekter till följd av funktionen begränsas av kollit om batterier tillverkade efter den 31 december 2011 ska vara märkta med nominell energi i wattimmar på ytterhöljet.

4 TSS Konsekvensutredning 4(14) säger att blandningar med hypoklorit och ett ammoniumsalt får inte tas emot för transport Ammoniumbromat och dess vattenlösningar samt blandningar med bromat och ett ammoniumsalt får inte tas emot för transport Ammoniumklorat och dess vattenlösningar samt blandningar med klorat och ett ammoniumsalt får inte tas emot för transport Ammoniumklorit och dess vattenlösningar samt blandningar med klorit och ett ammoniumsalt får inte tas emot för transport Ammoniumpermanganat och dess vattenlösningar samt blandningar med permanganat och ett ammoniumsalt får inte tas emot för transport anger att ämnet är giftigt vid inandning gäller för gasflaskor för syrgas avsedda för användning i nödsituationer gäller för metallhydridlagringssystem som är installerade i transportmedel eller i kompletta komponenter till transportmedel eller som är avsedda för installation i transportmedel, ska godkännas av behörig myndighet innan de får tas emot för transport gäller råolja som innehåller svavelväte i tillräckligt hög koncentration gäller för fordon och utrustning omfattas inte av bestämmelserna i dessa föreskrifter om de är stuvade på ett ro-rofartyg eller i något annat lastutrymme som myndigheterna (i flaggstaten) har fastställt och godkänt för transport av fordon gäller fordon eller utrustning som drivs med rbränningsmotorer, bränsleceller eller batterier som inte uppfyller villkoren i särbestämmelse gäller för nickelmetallhydridknappceller, nickelmetallhydridceller eller batterier som förpackas med eller ingår i utrustning är kopplat till UN 1496, UN 1498 och UN 1499 och innebär att detta ämne inte omfattas av bestämmelserna i dessa föreskrifter om de transporteras i hårda kulor eller granulat och om det klarar provet för oxiderande fasta ämnen i FN:s testhandbok Hela kapitel 3.4 om begränsade mängder är reviderat och bestämmelserna härstammar från FN rekommendationerna. Med de nya bestämmelserna är det meningen att bestämmelser om begränsade mängder ska stämma överens mellan alla transportslag. Även märkning för kollin som innehåller begränsade mängder är ändrad och harmoniserad med övriga trafikslag. Märkningen för reducerad mängd i kapitel 3.5 är ändrad.

5 TSS Konsekvensutredning 5(14) I förteckningen över förpackningsinstruktioner i har ett antal instruktioner reviderats. De mest väsentliga förändringar gäller följande förpackningsinstruktioner: - I P200, som gäller gaser, görs revideringar av vissa bestämmelser. Bland annat justeras att ventilöppningar ska vara försedda med tryckhållande gastäta pluggar - Förpackningsinstruktion P203 för kylda kondenserade gaser ändras. Den största förändringen sker för bestämmelser om öppna och slutna kryokärl. - Ny förpackningsinstruktion P205 har tillkommit för metallhydridlagringssystem (UN 3468). - Förpackningsinstruktion P620 säger att annat farligt gods får inte samemballeras med smittförande ämnen i klass 6.2 såvida dess innehåll inte är nödvändigt för att hålla liv i de smittförande ämnena, stabilisera dem eller förhindra nedbrytning av dem. Farligt gods i klass 3, 8 eller 9 får förpackas i mängder. - Förpackningsinstruktion P901 gäller för transport med torris har justerats - Förpackningsinstruktion P904 gäller för genmodifierade mikroorganismer, UN Nytt avsnitt om transporttankar och MEG-containrar tillverkade före 1 januari i tabellen för transporttankinstruktionerna T1-T22, läggs till en ny fotnot b som innebär att bottenöppningar inte tillåtna om ämnet som ska transporteras är en vätska. Om ämnet som ska transporteras är ett fast ämne vid alla temperaturer är bottenöppningar som överensstämmer med bestämmelserna i tillåtna. Två nya särbestämmelser för transporttankar, TP 36 och TP 37 har tillkommit. TP 36 anger att smältsäkringar är tillåtna i gasfasutrymmet på transporttankar för ett tiotal ämnen. TP 37 säger att transporttankinstruktion T14 får tillämpas fram till 31 december 2016 med vissa undantag. Kapitel 5 Nytt avsnitt införs som säger att en transportör inte får ta emot farligt gods om den inte fått en godsdeklaration eller erhållit den på elektronisk väg. Vidare påtalas att uppgifter om det farliga godset ska finnas med godset till dess slutdestination. I införs att avsändaren även ska förhandsmeddela behörig myndighet i ursprungslandet vid en förflyttning av radioaktiva ämnen.

6 TSS Konsekvensutredning 6(14) Ett nytt avsnitt gällande transportindex och kriticitetssäkerhetsindex har införts. En ny undergrupp till har tillkommit om märkning av undantagna kollin. Märket för vattenförorenande ämne har justerats. Avsnitt har tillkommit att teckenhöjden på den officiella transportbenämningen ska vara minst 65 mm hög. Avsnitt har förtydligats att hur märkningen med lastbärare innehållande enbart begränsad mänger ska se ut. Avsnitt Godsdeklaration för farligt gods ändrar namn till - Transportinformation för farligt gods ändras till att om inte annat anges ska den avsändare som lämnar farligt gods till transport ge transportören uppgifterna om det farliga godset. Informationen kan även lämnas elektroniskt genom EDI eller EDP. Nytt avsnitt som handlar om transportinformationen för farligt gods som har överförts till transportören med EDP- eller EDI-teknik och det farliga godset därefter har överlämnats till en transportör som behöver ha en godsdeklaration på papper. Nytt avsnitt att avsändaren och transportören ska bevara ett exemplar av transportinformationen för farligt gods samt tilläggsinformation och handlingar såsom anges i dessa föreskrifter i minst tre månader. Hela kapitlet om gasbehandlade enheter (UN 3359) i 5.5 revideras. Bland annat byter enheterna namn till gasbehandlad lastbärare. Dessutom införs nya bestämmelser om utbildning, märkning och dokumentation. Kapitel 6 Ny anmärkning i början av kapitel 6.2 som säger att aerosolbehållare, engångsbehållare med gas (gaspatroner) samt bränslecellbehållare med kondenserad brandfarlig gas omfattas inte av bestämmelserna i till Ett nytt delavsnitt avseende bestämmelser för första kontroll av metallhydridlagringssystem införs i I införs en standard för konstruktion, tillverkning och första kontroll för metallhydridlagringssystem.

7 TSS Konsekvensutredning 7(14) I läggs till en standard för UN-metallhydridlagringssystem. Ny avsnitt om märkning av UN-metallhydridlagringssystem. Nytt avsnitt om märkning av renoverade integrerade IBC-behållare (31HZ1). Kapitel 7 Avsnitt om farligt gods med mycket hög brandfara har utgått. Avsnitt om separationsbestämmelser för gods i klass 4.1 och klass 5.2 har utgått. Avsnitt om gasbehandlade enheter har utgått. Nytt avsnitt om spårnings- och övervakningsutrustning. 2. Vilka alternativa lösningar finns och vad blir effekterna om någon reglering inte kommer till stånd? 2.1. Alternativa lösningar Alternativ saknas eftersom Sverige har förbundit sig att följa SOLAS konventionen Effekter om reglering inte kommer till stånd Det finns inte något regleringsalternativ för de fartyg som omfattas av SOLAS eftersom Sverige har förbundit sig att följa SOLAS konventionen. Detta skulle innebära en säkerhetsrisk för de ombordvarande som inte kan anses försvarlig i förhållande till de kostnader regleringen kommer att innebära för dessa fartyg. Lastens farliga egenskaper är oberoende av om fartyget går i internationell trafik eller konstruerad ett visst år. Dessutom borde avsaknaden av reglering på området leda till försämringar ur miljösynpunkt. 3. Vilka berörs av regleringen? Föreskrifterna riktar sig till samtliga aktörer/verksamheter som är delaktiga i transport av förpackat farligt gods till sjöss. Hit räknas bland annat alla avsändare, mottagare och transportörer som kan ingå i en transporkedja. Det kan

8 TSS Konsekvensutredning 8(14) vara en avsändare på landbacken som anlitar en transportör för att exportera gods till utlandet och som i sin tur ställer av en lastbärare i hamnen där en annan transportör följer med fartyget och kör till slutdestinationen. I Sverige ska de flesta som i sin verksamhet skickar eller utför transporter av farligt gods ha en eller flera säkerhetsrådgivare. Säkerhetsrådgivaren ska se till att företaget vidtar de åtgärder som krävs för att förebygga olyckor i samband med transport av farligt gods. Omkring 3000 företag har idag säkerhetsrådgivare och berörs av de reviderade föreskrifterna. Denna uppskattning är mycket grov, eftersom det finns både möjlighet till undantag från säkerhetsrådgivare och det kan finnas ett mörkertal avseende företag som inte har anmält säkerhetsrådgivare till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, trots att de omfattas av bestämmelserna. 4. Vilka kostnadsmässiga och andra konsekvenser medför regleringen och hur ser de olika konsekvenserna ut för de övervägda regleringsalternativen om man jämför? 4.1 Kostnadsmässiga och andra konsekvenser Till följd av kapitel 1.3 i IMDG-koden om Utbildning måste alla personer som befattar sig med transport av farligt gods få utbildning i de arbetsområden som är regelbundet återkommande och relevant för deras ansvarsområde. Detta kan genomföras genom självstudier och/eller intern/extern utbildning. En uppskattad tid för utbildning i IMDG-koden bör vara 2 3 dagar, beroende på verksamhetens omfattning i företaget. En extern utbildning kostar cirka 1000 kr/timme. En dag består av 8 lektionstimmar i 2 3 dagar, vilket innebär kr. Koden föreskriver även att man ska ha regelbunden utbildning med uppdatering av nyheter. En rimlig tid för nybörjare är cirka 8 timmar, vilket då kostar cirka 8000 kr för en extern utbildning. För erfarna användare av regelverket bedöms cirka 4 6 timmar att räcka, vilket kostar kr vi en extern kurs. Inköp av en svensk utgåva av IMDG-koden kostar cirka 700 kr. Även administrativa kostnader tillkommer för till exempel etiketter som ändras med regelverket. Ny kollimärkning kostar 2,90 kr styck och storetikett kostar 7,90 kr styck, vid köp av 100 stycken kostar båda 590 kr. Inga övergångsbestämmelser finns för märkning vilket kan innebära att befintlig märkning måste kasseras vid årsskiftet. Övriga nyheter i koden som nya särbestämmelser, förpackningsinstruktioner, begränsade- och reducerade mängder innebär en kostnadsmässig ökning för berörda samt administrativa konsekvenser då man måste utbilda sig i nyheterna och uppdatera rutiner. 4.2 Jämförelse av konsekvenser av de olika regleringsalternativen Eftersom alternativ saknas kan man inte göra en jämförelse.

9 TSS Konsekvensutredning 9(14) 5. Överensstämmer regleringen med eller går den utöver de skyldigheter som följer av EU-rättslig reglering eller andra internationella regler Sverige ska följa? Regleringen överensstämmer med de internationella kraven eftersom Sverige har förbundit sig att följa SOLAS konventionen (A-krav). 6. Behöver särskild hänsyn tas när det gäller tidpunkten för ikraftträdande och finns det behov av speciella informationsinsatser? Nej. Den nya resolutionen träder ikraft den 1 januari Under våren 2011 har Myndigheten för samhällsskydd och beredskap utfört informationsträffar i seminarieform om nyheter i respektive regelverk. Sjöfartsavdelningen har i samband med dessa seminarier levererat dokumentation om nyheterna i IMDGkoden. Under våren 2011 genomfördes ett seminarium med Kustbevakningen, som är tillsynsmyndighet på området. 7. Kan regleringen få effekter av betydelse för företags arbetsförutsättningar, konkurrensförmåga eller villkor i övrigt? Nej, denna regeländring gäller för samtliga företag och bedöms därför inte påverka företagens konkurrensförhållanden negativt. Givetvis är det en tyngre belastning för små företag som inte har samma personalresurser för att sätta sig in i nyheterna Hur många företag berörs, i vilka branscher är företagen verksamma samt hur stora är företagen? Omkring 3000 företag har idag säkerhetsrådgivare och berörs av de reviderade föreskrifterna. Denna uppskattning är mycket grov, eftersom det finns möjlighet till undantag från säkerhetsrådgivare, en säkerhetsrådgivare kan ha flera uppdragsgivare och att det kan finnas ett mörkertal avseende företag som inte har anmält säkerhetsrådgivare till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, trots att de omfattas av bestämmelserna Vilken tidsåtgång kan regleringen föra med sig för företagen och vad innebär regleringen för företagens administrativa kostnader? Till följd av kapitel 1.3 i IMDG-koden om Utbildning måste alla personer som befattar sig med transport av farligt gods få utbildning i de arbetsområden som är regelbundet återkommande och relevant för deras ansvarsområde. Detta kan genomföras genom självstudier och/eller intern/extern utbildning. En uppskattad tid för utbildning i IMDG-koden bör vara 2 3 dagar, beroende på verksamhetens omfattning i företaget. Koden föreskriver även att man ska ha regelbunden utbildning med uppdatering av nyheter. En rimlig tid för nybörjare är cirka 8

10 TSS Konsekvensutredning 10(14) timmar. För erfarna användare av regelverket bedöms cirka 4 6 timmar att räcka Vilka andra kostnader medför den föreslagna regleringen för företagen och vilka följdändringar av verksamheten kan företagen behöva vidta till följd av den föreslagna regleringen? Inköp av en svensk utgåva av IMDG-koden kostar cirka 700 kr I vilken utsträckning kan regleringen komma att påverka konkurrensförhållandena för företagen? Denna regeländring gäller för samtliga företag och bedöms därför påverka företagens konkurrensförhållanden positivt. Ökad harmonisering mellan trafikslagens regelverk för begränsade- och reducerade mängder är en minskning av företagens administrativa börda och underlätta multimodala transporter bedöms också påverka företagen positivt. Givetvis är det en tyngre belastning för små företag som inte har samma personalresurser för att sätta sig in i nyheterna Hur kan regleringen i andra avseenden komma att påverka företagen? Nya krav i avsnitt och att all genomförd utbildning ska sparas i fem år. Det senare avsnittet är en rekommendation men föreskriften föreslår samma tid som för avsnitt Båda kraven är harmoniserade med kraven i FN Rekommendationen och ADR-S men innebär en ökad administrativ börda för företagen. Vidare i avsnitt föreskrivs att transportinformation och övriga handlingar som är kopplade till transport av farligt gods ska sparas i minst tre månader. Många nyheter innebär ett förtydligande av de befintliga reglerna för de som ska följa regelverket, både avsändare, tillverkare, transportörer och tillsynspersonal. Till exempel nya definitioner, nya klassificeringsprinciper om ett ämne får innehålla föroreningar eller tillsatser för att stabilisera ämnet, att en transport inte ska genomföras om transportören inte fått transportinformation om godset, att transporthandlingarna ska följa godset till slutdestinationen och att teckenhöjden ska vara 65 mm på den officiella transportbenämningen. Ökad harmonisering mellan trafikslagens regelverk för begränsade- och reducerade mängder är en minskning av företagens administrativa börda och underlätta multimodala transporter bedöms påverka företagen positivt.

11 TSS Konsekvensutredning 11(14) 7.6. Behöver särskild hänsyn tas till små företag vid reglernas utformning? Nej, föreskriften gäller för samtliga företag. Transportstyrelsen har ingen valmöjlighet att ta hänsyn till små företag då resolutionen gäller för samtliga företag som omfattas av regelverket. Givetvis är det en tyngre belastning för små företag som inte har samma personalresurser för att sätta sig in i nyheterna. Om ni har några frågor med anledning av konsekvensutredningen eller synpunkter ni vill framföra får ni gärna kontakta mig: Caroline Petrini, sakhandläggare, på telefon

12 TSS Konsekvensutredning 12(14) Bilaga 1 Nationella krav /särkrav/tolkningar till IMDG-koden Nationella krav/särkrav/tolkning av koden markeras med fet, kursiv text. Övrig text visar IMDG-kodens översättning som relaterar till särkravet/tolkningen. Avsnitt TSFS 2009:91 Ny föreskrift Motivering r Fastän dessa föreskrifter juridiskt betraktas som obligatoriska under kapitel VII i SOLAS 74 med ändringar, förblir följande bestämmelser i föreskrifterna rekommendationer. För svenska fartyg är dock alla bestämmelser, med undantag av.1,.2 och.6, i dessa föreskrifter obligatoriska..1 avsnitt till (utbildning),.2 kapitel 1.4 (skyddsbestämmelse r), med undantag av , som kommer att vara obligatorisk,.3 avsnitt i kapitel 2.1 (klass 1 explosivämnen, inledande anmärkningar),.4 avsnitt i kapitel 2.3 (bestämning av flampunkt),.5 kolumn (15) och (17) i förteckningen över farligt gods i kapitel 3.2,.6 avsnitt i kapitel 5.4 (blankett för multimodal transport av farligt gods), vad beträffar blankettens utformning,.7 kapitel 7.3 (särskilda bestämmelser i händelse av tillbud samt brandskyddsåtgärder i samband med farligt gods),.8 avsnitt (adresser till behöriga myndigheter), och.9 bihang B. Fastän dessa föreskrifter juridiskt betraktas som obligatoriska under kapitel VII i SOLAS 74 med ändringar, förblir följande bestämmelser i föreskrifterna rekommendationer. 1. avsnitt till (utbildning), 2. kapitel 1.4 (skyddsbestämm elser), med undantag av , som kommer att vara obligatorisk 3. avsnitt i kapitel 2.1 (klass 1 explosivämnen, inledande anmärkningar), 4. avsnitt i kapitel 2.3 (bestämning av flampunkt), 5. kolumn (15) och (17) i förteckningen över farligt gods i kapitel 3.2, 6. avsnitt i kapitel 5.4 (blankett för multimodal transport av farligt gods), vad beträffar blankettens utformning, 7. kapitel 7.3 (särskilda bestämmelser i händelse av Det finns ingen anledning att frångå det internationella regelverkets föreskrifter på vad som ska vara krav och rekommendationer. I praktiken innebär detta att: 1. Vi rekommenderar att man följer dessa delar vid utbildning av landbaserad personal i enlighet med kapitel 1.3 men TS har inte tillsyn på dessa områden. 2. Krav om skyddsbestämmel ser följer ISPSkoden och är reglerade i andra föreskrifter. 3. Inledande anmärkningar som inte finns behov av annat än att notera. 4. Bestämning av flampunkt som kan göras på flera olika sätt. 5. Kolumn (15) och (17) ger information till fartyget om instruktioner vid händelse av tillbud samt information om ämnens egenskaper. 6. En multimodal deklaration är ett exempel på hur

13 TSS Konsekvensutredning 13(14) tillbud samt brandskyddsåtgär der i samband med farligt gods), 8. avsnitt (adresser till behöriga myndigheter), och 9. bihang B en transportinformati on kan se ut. 7. Avsnitt 7.3 ger information i händelse om brand för olika klasser. Föreskriften ställer fortsättningsvis krav på att alla fartyg ska ha personlig skyddsutrusning. 8. Adresser till behöriga myndigheter är en information. 9. Bihang B ger information om en ordlista Tömda förpackningar, inklusive tömda IBC-behållare och tömda storförpackningar, som har innehållit farligt gods, skall behandlas på samma sätt som i dessa föreskrifter krävs för fyllda förpackningar, såvida inte lämpliga åtgärder vidtagits för att eliminera alla faror. Allmänna råd Tömda förpackningar, inklusive tömda IBCbehållare och tömda storförpackningar, som har innehållit farligt gods och som skall transporteras till sjöss på svenska fartyg, gäller bestämmelserna i dessa föreskrifter, om inte ett intyg har utfärdats som visar att förpackningen, IBC-behållaren eller storförpackningen rengjorts och är gasfri. Den som är ansvarig för att tanken töms och rengörs skall utfärda och underteckna intyget. Kravet har inte varit av sådan karaktär att det motiverar ett ska-krav utan kan regleras genom ett allmänt råd För svenska fartyg gäller att innan farligt gods lastas ombord på ett fartyg skall befälhavaren ha fått en deklaration av det farliga godset. Alla IBC-behållare av metall, alla IBCbehållare av styv plast och alla integrerade IBC-behållare ska genomgå för behörig myndighet godtagbar provning och kontroll. För IBC-behållare som skall transporteras till sjöss på svenska fartyg gäller för återkommande Kravet borttas. Återfinns i 9 Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS2010:159) om rapporteringsskyldighet för fartyg i vissa fall Ny 7(a) För IBC-behållare som skall transporteras till sjöss på svenska fartyg gäller för första och återkommande kontroller av IBC-behållare 6 i Myndigheten för samhällsskydd och Eftersom kravet är detsamma som för vägtransport tillämpas samma krav som Myndigheten för samhällskydd och beredskap ställer i MSBFS 2011:1.

14 TSS Konsekvensutredning 14(14) kontroller av IBC-behållare 5 i Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps föreskrifter (MSBFS 2009:2) om transport av farligt gods på väg och i terräng. Dessa krav omfattar IBC-behållare av metall, styv plast eller av komposittyp med plastinnerbehållare som ägs av fysiska eller juridiska personer registrerade i Sverige. Den omfattar även importerade eller från utlandet inhyrda IBC-behållare med undantag av inhyrda utländska IBC-behållare som inordnats under ett liknande periodiskt kontrollsystem i ägarlandet. beredskaps föreskrifter (MSBFS 2011:1) om transport av farligt gods på väg och i terräng Transportstyrelsen kan medge annan stuvning ombord på svenska fartyg av förpackningar, IBC-behållare och tankar än vad som är angivet i dessa föreskrifter om likvärdig säkerhetsnivå kan uppnås. Borttagen Möjlighet till undantag återfinns i avsnitt 7.9 om undantag, godkännanden och certifikat På svenska fartyg gäller vid stuvning av tankar och tankfordon som innehåller kyld kondenserad gas att tankarna skall placeras så att gas, som kan strömma ut genom säkerhetsventiler eller andra öppningar, inte orsakar skada på bordläggningen eller andra för fartyget väsentliga konstruktioner. Borttagen Möjlighet till undantag återfinns i avsnitt 7.9 om undantag, godkännanden och certifikat. ombord På ett svenskt fartyg får farligt gods, som reagerar med vatten och för vilka EmS-tabellen eller avsändaren föreskriver att vatten inte får användas vid brandbekämpning, inte stuvas på slutet däck om fartyget endast har tillgång till vatten som släckmedel. Återstår i , som i föreskriften är en rekommendation. Internationellt arbete pågår som kan leda till att särkravet kan tas bort i framtiden. Mycket av informationen i texten är grundläggande och återfinns i supplementet till IMDG-koden, som är ett krav i föreskriften att ha

UTKAST. I bilaga 4 har det gjorts ett antal adressändringar till behöriga myndigheter.

UTKAST. I bilaga 4 har det gjorts ett antal adressändringar till behöriga myndigheter. Konsekvensutredning 1 (6) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Caroline Petrini sjöfartsavdelningen fartygstekniska enheten miljösektionen Konsekvensutredning Föreskrifter om ändring av Transportstyrelsens

Läs mer

Konsekvensutredning av ändring av IMDG-föreskriften (TSFS 2015:66)

Konsekvensutredning av ändring av IMDG-föreskriften (TSFS 2015:66) Konsekvensutredning 1 (6) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Mattias Hörnquist Sjö och luft Enheten för operatörer, fartyg och luftfartyg Sektionen för sjövärdighet Konsekvensutredning av ändring av IMDG-föreskriften

Läs mer

Datum 2013-06-12. Konsekvensutredning - Transportstyrelsens föreskrifter om transport till sjöss av förpackat farligt gods (IMDG-koden) (nytryck)

Datum 2013-06-12. Konsekvensutredning - Transportstyrelsens föreskrifter om transport till sjöss av förpackat farligt gods (IMDG-koden) (nytryck) Konsekvensutredning 1 (11) Datum 2013-06-12 Handläggare Caroline Petrini Sjö- och luftfartsavdelningen Operatörsenheten Sektionen för helikopter, allmänflyg och fritidsbåtar Konsekvensutredning - Transportstyrelsens

Läs mer

1. Bakgrund och problemställning. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Konsekvensutredning 1 (5) Datum 2015-05-27

1. Bakgrund och problemställning. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Konsekvensutredning 1 (5) Datum 2015-05-27 samhällsskydd och beredskap Konsekvensutredning 1 (5) Enheten för farliga ämnen Josefine Gullö 010-240 5224 josefine.gullo@msb.se Konsekvensutredning avseende förslag till föreskrifter om ändring i Myndigheten

Läs mer

TSFS 2017: kap. beslutade den 12 december 2017.

TSFS 2017: kap. beslutade den 12 december 2017. Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:131) om transport av förpackat farligt gods på rorofartyg i Östersjön (Östersjöavtalet); TSFS 2017:114 Utkom från

Läs mer

1 Bakgrund. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Konsekvensutredning 1 (5) Datum

1 Bakgrund. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Konsekvensutredning 1 (5) Datum samhällsskydd och beredskap Konsekvensutredning 1 (5) Avdelningen för risk- och sårbarhetsreducerande arbete Enheten för farliga ämnen Josefine Gullö +46 10 240 5224 josefine.gullo@msb.se Konsekvensutredning

Läs mer

Konsekvensutredning av förslag till ändring i Transportstyrelsens föreskrifter TSFS 2009:131 med anledning av reviderat Östersjöavtal

Konsekvensutredning av förslag till ändring i Transportstyrelsens föreskrifter TSFS 2009:131 med anledning av reviderat Östersjöavtal Konsekvensutredning 1 (6) Datum Dnr/Beteckning Konsekvensutredning av förslag till ändring i Transportstyrelsens föreskrifter TSFS 2009:131 med anledning av reviderat Östersjöavtal Transportstyrelsens

Läs mer

Konsekvensutredning av förslag till ändring i Transportstyrelsens föreskrifter TSFS 2009:131 med anledning av reviderat Östersjöavtal

Konsekvensutredning av förslag till ändring i Transportstyrelsens föreskrifter TSFS 2009:131 med anledning av reviderat Östersjöavtal Konsekvensutredning 1 (7) Datum Dnr/Beteckning Konsekvensutredning av förslag till ändring i Transportstyrelsens föreskrifter TSFS 2009:131 med anledning av reviderat Östersjöavtal Transportstyrelsens

Läs mer

1 Bakgrund. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Konsekvensutredning 1 (5) Datum

1 Bakgrund. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Konsekvensutredning 1 (5) Datum samhällsskydd och beredskap Konsekvensutredning 1 (5) Avdelningen för risk- och sårbarhetsreducerande arbete Enheten för farliga ämnen Josefine Gullö +46 10 240 5224 josefine.gullo@msb.se Konsekvensutredning

Läs mer

Yttrande över Transportstyrelsens föreskrifter om IMDG-koden

Yttrande över Transportstyrelsens föreskrifter om IMDG-koden Regelrådet är ett särskilt beslutsorgan inom Tillväxtverket vars ledamöter utses av regeringen. Regelrådet ansvarar för sina egna beslut. Regelrådets uppgifter är att granska och yttra sig över kvaliteten

Läs mer

TSFS 2012:5. 1 kap. beslutade den 18 januari 2012.

TSFS 2012:5. 1 kap. beslutade den 18 januari 2012. Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:131) om transport av förpackat farligt gods på rorofartyg i Östersjön (Östersjöavtalet); TSFS 2012:5 Utkom från trycket

Läs mer

TSFS 2013: kap. beslutade den 21 november 2013.

TSFS 2013: kap. beslutade den 21 november 2013. Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:131) om transport av förpackat farligt gods på rorofartyg i Östersjön (Östersjöavtalet); TSFS 2013:100 Utkom från

Läs mer

Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps författningssamling. MSBFS Remissutgåva

Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps författningssamling. MSBFS Remissutgåva Myndigheten för samhällsskydd beredskaps författningssamling Utgivare: Anna Asp, Myndigheten för samhällsskydd beredskap ISSN 2000-1886 MSBFS Remissutgåva Förslag till Föreskrifter om ändring i Myndigheten

Läs mer

1. Bakgrund och problemställning. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Konsekvensutredning 1 (8) Datum

1. Bakgrund och problemställning. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Konsekvensutredning 1 (8) Datum samhällsskydd och beredskap Konsekvensutredning 1 (8) Enheten för säker hantering av farliga ämnen Josefine Gullö +10 240 5224 josefine.gullo@msb.se Konsekvensutredning avseende förslag till föreskrifter

Läs mer

TSFS 2015:73. 1 kap. beslutade den 24 november 2015.

TSFS 2015:73. 1 kap. beslutade den 24 november 2015. Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:131) om transport av förpackat farligt gods på rorofartyg i Östersjön (Östersjöavtalet); TSFS 2015:73 Utkom från trycket

Läs mer

1. Bakgrund och problemställning. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Konsekvensutredning 1 (7) Datum

1. Bakgrund och problemställning. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Konsekvensutredning 1 (7) Datum samhällsskydd och beredskap Konsekvensutredning 1 (7) Ert datum Er referens Avdelningen för utveckling av samhällsskydd Enheten för säker hantering av farliga ämnen Josefine Gullö 010-240 5224 josefine.gullo@msb.se

Läs mer

MSBFS Remissutgåva. Förordningen senast ändrad 2011:

MSBFS Remissutgåva. Förordningen senast ändrad 2011: Förslag till Föreskrifter om ändring i Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps föreskrifter (MSBFS 2016:8) om transport av farligt gods på väg och i terräng (ADR-S); Med stöd av 15 förordningen (2006:311)

Läs mer

MSBFS Remissutgåva rapporter över förstörande och oförstörande provning, värmebehandlingsprotokoll, och kalibreringsprotokoll.

MSBFS Remissutgåva rapporter över förstörande och oförstörande provning, värmebehandlingsprotokoll, och kalibreringsprotokoll. Förslag till Föreskrifter om ändring i Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps föreskrifter (MSBFS 2015:1) om transport av farligt gods på väg och i terräng (ADR-S) Med stöd av 15 förordningen (2006:11)

Läs mer

Förslag till Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps föreskrifter om säkerhetsrådgivare för transport av farligt gods

Förslag till Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps föreskrifter om säkerhetsrådgivare för transport av farligt gods Ändrad 2015-03-16 Förslag till Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps föreskrifter om säkerhetsrådgivare för transport av farligt gods Myndigheten för samhällsskydd och beredskap föreskriver 1 följande

Läs mer

Ändringar i ADR och RID 2015 rörande radioaktiva ämnen (klass 7)

Ändringar i ADR och RID 2015 rörande radioaktiva ämnen (klass 7) samhällsskydd och beredskap PM 1 (6) Enheten för farliga ämnen, Farligt gods 0771 240 240 Ändringar i ADR och RID 2015 rörande radioaktiva ämnen (klass 7) Del 1 Allmänna bestämmelser Kapitel 1.1 Giltighetsområde

Läs mer

1. Bakgrund och problemställning. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Konsekvensutredning 1 (6) Datum 2015-05-27

1. Bakgrund och problemställning. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Konsekvensutredning 1 (6) Datum 2015-05-27 samhällsskydd och beredskap Konsekvensutredning 1 (6) Enheten för farliga ämnen Josefine Gullö 010-240 5224 josefine.gullo@msb.se Konsekvensutredning avseende förslag till föreskrifter om ändring i Myndigheten

Läs mer

Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps författningssamling

Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps författningssamling Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps författningssamling Utgivare: Key Hedström, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ISSN 2000-1886 MSBFS Utkom från trycket den 18 september 2015 Föreskrifter

Läs mer

Nyheter i ADR 2019 Johan Karlsson Henric Strömberg

Nyheter i ADR 2019 Johan Karlsson Henric Strömberg Nyheter i ADR 2019 Johan Karlsson Henric Strömberg Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Enheten för säker hantering av farliga ämnen Del 1 1.1.3.6 Värdeberäknad mängd Nya UN-nummer införs Totalvikten

Läs mer

NYHETER IMDG-koden 2017

NYHETER IMDG-koden 2017 Från och med den 1 januari 2017 får IMDG-koden, amendment 38-16 att börja tillämpas. Precis som vid tidigare utgåvor så är det först den 1 januari 2018 som dessa reviderade bestämmelser blir tvingande

Läs mer

Beskrivning av alternativa lösningar för det man vill uppnå och vilka effekterna blir om någon reglering inte kommer till stånd

Beskrivning av alternativa lösningar för det man vill uppnå och vilka effekterna blir om någon reglering inte kommer till stånd Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Konsekvensutredning 1 (5) Datum 2018-03-15 Diarienr 2017-8758 Enheten för säker hantering av farliga ämnen Jan Nilsson 010-240 52 11 jan.nilsson@msb.se Konsekvensutredning

Läs mer

Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps författningssamling

Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps författningssamling Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps författningssamling Utgivare: Key Hedström, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ISSN 2000-1886 MSBFS Utkom från trycket den 15 september 2017 Föreskrifter

Läs mer

Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps författningssamling

Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps författningssamling Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps författningssamling Utgivare: Key Hedström, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ISSN 2000-1886 MSBFS Utkom från trycket den 15 september 2017 Föreskrifter

Läs mer

Konsekvensutredning om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:2) om bilar och släpvagnar som dras av bilar

Konsekvensutredning om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:2) om bilar och släpvagnar som dras av bilar Konsekvensutredning 1 (7) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Lars Rapp Väg- och järnvägsavdelningen Fordon och teknik Sektion fordonsteknik Konsekvensutredning om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter

Läs mer

NYHETER ADR/RID Del 1 Allmänna bestämmelser. Bränsle i tankar på transporterade fordon. Ändringar i tabellen för värdeberäknad mängd

NYHETER ADR/RID Del 1 Allmänna bestämmelser. Bränsle i tankar på transporterade fordon. Ändringar i tabellen för värdeberäknad mängd Från och med den 1 januari 2017 finns det nya reviderade bestämmelser för landtransport av farligt gods (ADR/RID). Precis som tidigare så finns det en övergångstid på sex (6) månader, vilket innebär att

Läs mer

1. Bakgrund och problemställning. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Konsekvensutredning rev 1 (8) Datum

1. Bakgrund och problemställning. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Konsekvensutredning rev 1 (8) Datum samhällsskydd och beredskap Konsekvensutredning rev 1 (8) Ert datum Er referens Avdelningen för utveckling av samhällsskydd Enheten för säker hantering av farliga ämnen Josefine Gullö 010-240 5224 josefine.gullo@msb.se

Läs mer

FAKTABLAD Undantag. Lättnader och undantag från reglerna Transport av farligt gods 2013-04-23. WSP Natlikan

FAKTABLAD Undantag. Lättnader och undantag från reglerna Transport av farligt gods 2013-04-23. WSP Natlikan FAKTABLAD Undantag Lättnader och undantag från reglerna Transport av farligt gods 2013-04-23 WSP Natlikan Om WSP Natlikan Lösningar för ett resultatinriktat hållbarhetsarbete WSP Natlikan har affärsmässiga

Läs mer

Transportstyrelsens författningssamling

Transportstyrelsens författningssamling Transportstyrelsens författningssamling TSFS 2011:95 SJÖFART Föreskrifter och allmänna råd om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2009:91) om transport till sjöss av förpackat farligt gods

Läs mer

Riktlinjer för mottagning av farligt gods

Riktlinjer för mottagning av farligt gods UFV 2012/1631 Riktlinjer för mottagning av farligt gods Vid Uppsala universitets godsmottagningar Fastställd av Annika Edlund, säkerhetsrådgivare för transport av farligt gods på väg Innehållsförteckning

Läs mer

TSFS 2015:71. beslutade den 24 november 2015.

TSFS 2015:71. beslutade den 24 november 2015. Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:98) om brandskydd, branddetektering och brandsläckning på SOLASfartyg byggda den 1 juli 2002 eller senare; Utkom från

Läs mer

Transportstyrelsens författningssamling

Transportstyrelsens författningssamling Transportstyrelsens författningssamling TSFS 2013:XX SJÖFART Föreskrifter och allmänna råd om transport till sjöss av förpackat farligt gods (IMDG-koden) Band 1 Föreskrifter och allmänna råd om transport

Läs mer

Diarienr 2011-5331 Avdelningen för risk och sårbarhetsreducerande

Diarienr 2011-5331 Avdelningen för risk och sårbarhetsreducerande samhällsskydd och beredskap Konsekvensutredning 1 (12) Avdelningen för risk och sårbarhetsreducerande arbete Enheten för farliga ämnen Brita Skärdin 010-240 54 95 brita.skardin@msb.se Konsekvensutredning

Läs mer

Sjöfartsverkets författningssamling

Sjöfartsverkets författningssamling Sjöfartsverkets författningssamling SJÖFS 2007:20 Sjöfartsverkets föreskrifter om transport till sjöss av förpackat farligt gods (IMDG-koden) Band 1 Sjöfartsverkets föreskrifter om transport till sjöss

Läs mer

LEH Transportinstruktioner för Litiumbatterier

LEH Transportinstruktioner för Litiumbatterier LEH Transportinstruktioner för Litiumbatterier Litiumbatterier (Li Ion) måste hanteras som farligt gods (ADR)när man transporterar dem. Det innebär merarbete med Godsdeklaration. Vid service eller reparationer

Läs mer

Rättelser till Finlands författningssamling

Rättelser till Finlands författningssamling Till Finlands författningssamling nr 537/2013 (Kommunikationsministeriets förordning om ändring av kommunikationsministeriets förordning om transport av farliga ämnen på väg) På sidan 3, i raderna 15 och

Läs mer

UTKAST. 1. Vad är problemet eller anledningen till regleringen?

UTKAST. 1. Vad är problemet eller anledningen till regleringen? Konsekvensutredning 1 (7) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Tatjana Olson Sjö- och luftfartsavdelningen Enheten för marknad, miljö och analys Sektionen för miljö Konsekvensutredning av ändring och nytryck

Läs mer

[ UPPHÄVD ] RID-S. Statens räddningsverks författningssamling Utgivare: Key Hedström, Statens räddningsverk ISSN

[ UPPHÄVD ] RID-S. Statens räddningsverks författningssamling Utgivare: Key Hedström, Statens räddningsverk ISSN Statens räddningsverks författningssamling Utgivare: Key Hedström, Statens räddningsverk ISSN 0283-6165 SRVFS 2002:2 RID-S Statens räddningsverks föreskrifter om transport av farligt gods på järnväg Beställningsadress

Läs mer

Nedan finns en sammanställning över de möjligheter som finns till undantag från reglerna i ADR.

Nedan finns en sammanställning över de möjligheter som finns till undantag från reglerna i ADR. Regler, lättnader och undantag för farligt gods Detta är en sammanställning som är framtagen och upprättad av Räddningsverket, numera Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Nedan finns en sammanställning

Läs mer

Säkerhetsrådgivaren informerar

Säkerhetsrådgivaren informerar sid: 1 Regelverk & olycksstatistik Nytt regelverk Till årsskiftet kom ett nytt uppdaterat regelverk, ADR-S 2015. Nedan punkter belyser vissa förändringar. Mer information kan ni läsa i konsekvensutredningen

Läs mer

[ UPPHÄVD ] Statens räddningsverks författningssamling

[ UPPHÄVD ] Statens räddningsverks författningssamling Statens räddningsverks författningssamling Utgivare: Key Hedström, Statens räddningsverk ISSN 0283-6165 SRVFS Föreskrifter om ändring i Statens räddningsverks föreskrifter (SRVFS 2006:7) om transport av

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om transport av farligt gods; SFS 2006:263 Utkom från trycket den 20 april 2006 utfärdad den 6 april 2006. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 följande Inledande bestämmelser

Läs mer

Reviderad version utifrån inkomna remissvar

Reviderad version utifrån inkomna remissvar MSB-151.2 samhällsskydd och beredskap Konsekvensutredning 1 (15) Avdelningen för risk och sårbarhetsreducerande arbete Enheten för farliga ämnen Brita Skärdin 010-240 54 95 brita.skardin@msb.se Reviderad

Läs mer

Konsekvensutredning Transportstyrelsens föreskrifter om luftvärdighet

Konsekvensutredning Transportstyrelsens föreskrifter om luftvärdighet TSL 2010-565 Konsekvensutredning 1(7) Konsekvensutredning Transportstyrelsens föreskrifter om luftvärdighet 1. Vad är problemet och vad ska uppnås? BCL-M är ett samlingsbegrepp för nationella föreskrifter

Läs mer

Statens räddningsverks författningssamling

Statens räddningsverks författningssamling Statens räddningsverks författningssamling Utgivare: Key Hedström, Statens räddningsverk ISSN 0283-6165 SRVFS Statens räddningsverks föreskrifter om säkerhetsrådgivare för transport av farligt gods Lagstiftningsområde:

Läs mer

Brott mot lagen (2006: 263) om transport av farligt gods

Brott mot lagen (2006: 263) om transport av farligt gods lagen (2006: 263) om transport av farligt gods Med avses de föreskrifter som reglerar transport av farligt gods. De framgår av bilagorna A, B och S till Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps föreskrifter

Läs mer

Rättelser till Finlands författningssamling

Rättelser till Finlands författningssamling Till Finlands författningssamling nr 538/2013 (Kommunikationsministeriets förordning om ändring av kommunikationsministeriets förordning om transport av farliga ämnen på järnväg) På sidan 2 i inledningen

Läs mer

Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps författningssamling

Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps författningssamling Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps författningssamling Utgivare: Key Hedström, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ISSN 2000-1886 MSBFS Utkom från trycket den 28 maj 2015 Myndigheten

Läs mer

[ UPPHÄVD ] Statens räddningsverks föreskrifter om transport av farligt gods på väg och i terräng SRVFS 2002:1

[ UPPHÄVD ] Statens räddningsverks föreskrifter om transport av farligt gods på väg och i terräng SRVFS 2002:1 Utgivare: Key Hedström, Statens räddningsverk ISSN 0283-6165 SRVFS 2002:1 Statens räddningsverks föreskrifter om transport av farligt gods på väg och i terräng Beställningsadress Innehållsförteckning Statens

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter om marin utrustning;

Transportstyrelsens föreskrifter om marin utrustning; Transportstyrelsens föreskrifter om marin utrustning; beslutade den 13 maj 2009. Transportstyrelsen föreskriver 1 följande med stöd av 2 kap. 1 fartygssäkerhetsförordningen (2003:438). TSFS 2009:52 Utkom

Läs mer

Konsekvensutredning 1 (5) Dnr/Beteckning 2012-09-24 TSTRYT 2011/53481

Konsekvensutredning 1 (5) Dnr/Beteckning 2012-09-24 TSTRYT 2011/53481 Konsekvensutredning 1 (5) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Arne Classon Väg- och järnvägsavdelningen Enhet trafikföretag Sektion yrkestrafik mitt Konsekvensutredning Föreskrifter som ska ersätta Vägverkets

Läs mer

Allm. anm. Om kontroller vid transporter på väg och inre vattenvägar, se [3551] o.f.

Allm. anm. Om kontroller vid transporter på väg och inre vattenvägar, se [3551] o.f. 2 Farligt gods Allm. anm. Om kontroller vid transporter på väg och inre vattenvägar, se [3551] o.f. Farligt gods [3161] Lag (2006:263) om transport av farligt gods Inledande bestämmelser 1 [3161] Syftet

Läs mer

Kommande a ndringar i fo reskrifterna fo r transport av farligt gods pa va g

Kommande a ndringar i fo reskrifterna fo r transport av farligt gods pa va g Kommande a ndringar i fo reskrifterna fo r transport av farligt gods pa va g Inledning Regelverk ADR 2013 (MSBFS 2012:6) trädde i kraft 1 januari 2013. Flera aktörer inom transportledet påverkas mer eller

Läs mer

Bestämmelserna för transport av farligt gods innehåller undantag för vissa transporter.

Bestämmelserna för transport av farligt gods innehåller undantag för vissa transporter. Undantag 71 Undantag Bestämmelserna för transport av farligt gods innehåller undantag för vissa transporter. LäSTIps Läs mer om undantag i avsnitt 1.1.3 ADR-S och RID-S Undantag som har samband med hur

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLINGS FÖRDRAGSSERIE Utgiven i Helsingfors den 30 december 2011

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLINGS FÖRDRAGSSERIE Utgiven i Helsingfors den 30 december 2011 FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLINGS FÖRDRAGSSERIE Utgiven i Helsingfors den 30 december 2011 125/2011 (Finlands författningssamlings nr 1537/2011) Republikens presidents förordning om sättande i kraft av ändringarna

Läs mer

Dokumentsammanställning

Dokumentsammanställning I [Skriv här] 2017-10-05 2017-09948 Dokumentsammanställning 8 th session of the RID Committee of Experts standing working group, Utrecht 20 24 November 2017 (RID) 1. Fastställande av dagordning 2. Närvaro

Läs mer

Beskrivning av alternativa lösningar för det man vill uppnå och vilka effekterna blir om någon reglering inte kommer till stånd

Beskrivning av alternativa lösningar för det man vill uppnå och vilka effekterna blir om någon reglering inte kommer till stånd samhällsskydd och beredskap Konsekvensutredning 1 (5) Hantering av brandfarliga vätskor A. Allmänt Beskrivning av problemet och vad man vill uppnå De idag gällande föreskrifterna är beslutade när tidigare

Läs mer

Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps föreskrifter om ackreditering av organ som ska kontrollera fordon för transport av farligt gods

Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps föreskrifter om ackreditering av organ som ska kontrollera fordon för transport av farligt gods samhällsskydd och beredskap Konsekvensutredning 1 (5) Avdelningen för risk- och sårbarhetsreducerande arbete Enheten för farliga ämnen Bo Zetterström 010-2405332 bo.zetterstrom@msb.se Myndigheten för samhällsskydd

Läs mer

Brott mot lagen (2006: 263) om transport av farligt gods

Brott mot lagen (2006: 263) om transport av farligt gods lagen (2006: 263) om transport av farligt gods Med -S avses de föreskrifter som reglerar transport av farligt gods. De framgår av bilagorna A, B och S till Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps

Läs mer

Konsekvensutredning ändringar i och nytryck av Sjöfartsverkets föreskrifter om registrering av ombordvarande på passagerarfartyg SJÖFS 1999:15

Konsekvensutredning ändringar i och nytryck av Sjöfartsverkets föreskrifter om registrering av ombordvarande på passagerarfartyg SJÖFS 1999:15 Konsekvensutredning 1 (7) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Pia Karlsson Sjö- och luftfartsavdelningen Enheten för operatörer, fartyg och luftfartyg Sektionen för sjöfartstillsyn Norrköping Konsekvensutredning

Läs mer

Sid Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps föreskrifter om transport av farligt gods på väg och i terräng (ADR-S)...1

Sid Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps föreskrifter om transport av farligt gods på väg och i terräng (ADR-S)...1 Innehållsförteckning Sid Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps föreskrifter om transport av farligt gods på väg och i terräng (ADR-S)...1 Bilaga A 1 Allmänna bestämmelser...5 1.1 Giltighetsområde

Läs mer

Yttrande över Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps förslag till föreskrifter om hantering av explosiva varor

Yttrande över Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps förslag till föreskrifter om hantering av explosiva varor Regelrådet är ett särskilt beslutsorgan inom Tillväxtverket vars ledamöter utses av regeringen. Regelrådet ansvarar för sina egna beslut. Regelrådets uppgifter är att granska och yttra sig över kvaliteten

Läs mer

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Enheten för säker hantering av farliga ämnen

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Enheten för säker hantering av farliga ämnen MSB:s informationsseminarium 5 april 2017 MSB:s informationsseminarium 5 april 2017 Nyheter i ADR/RID 2017 Nyheter i ADR/RID 2017 Josefine Gullö Camilla Oscarsson Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

Läs mer

Konsekvensutredning föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2012:98) om avgifter inom järnvägsområdet

Konsekvensutredning föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2012:98) om avgifter inom järnvägsområdet Konsekvensutredning 1 (6) Datum Diarienummer TSF 2013-53 Handläggare Maria Wärnevall Väg- och järnvägsavdelningen Konsekvensutredning föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2012:98)

Läs mer

1 Allmänt. Transportstyrelsens förslag: Konsekvensutredning 1 (6)

1 Allmänt. Transportstyrelsens förslag: Konsekvensutredning 1 (6) Konsekvensutredning 1 (6) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Leila Kekkonen Hjalmarsson Väg och järnväg Enhet trafikföretag Sektion regler yrkestrafik Konsekvensutredning av Transportstyrelsens föreskrifter

Läs mer

Konsekvensutredning av förslag till föreskrift om statligt stöd till solceller

Konsekvensutredning av förslag till föreskrift om statligt stöd till solceller Energimyndigheten 2018-10-05 Diarienummer 2018-14133 Konsekvensutredning av förslag till föreskrift om statligt stöd till solceller 1. Uppgifter om de bemyndiganden som myndighetens beslutanderätt grundar

Läs mer

Sammanfattning av de viktigaste nyheterna i ADR och RID 2013

Sammanfattning av de viktigaste nyheterna i ADR och RID 2013 MSB-51.1 Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Nyheter ADR och RID 1 (36) Enheten för farliga ämnen, farligt gods Telefon 0771-240 240 Sammanfattning av de viktigaste nyheterna i ADR och RID 2013

Läs mer

Tanktransportdagen 2015

Tanktransportdagen 2015 Tanktransportdagen 2015 Björn Antonsson MSB Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Avdelningen för risk och sårbarhetsreducerande arbete Enheten för farliga ämnen Tel vxl 0771 240 240 registrator@msb.se

Läs mer

Konsekvensutredning - Transportstyrelsens föreskrifter om personlig tidbok. 1 Vad är problemet/anledningen till regleringen?

Konsekvensutredning - Transportstyrelsens föreskrifter om personlig tidbok. 1 Vad är problemet/anledningen till regleringen? Konsekvensutredning 1 (7) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Agneta Edhner Väg- och järnvägsavdelningen Enhet trafikföretag Sektion regler yrkestrafik Konsekvensutredning - Transportstyrelsens föreskrifter

Läs mer

Ny text jämfört med förra versionen av konsekvensutredningen är markerad i gult och text som är borttagen anges som överstruken.

Ny text jämfört med förra versionen av konsekvensutredningen är markerad i gult och text som är borttagen anges som överstruken. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Konsekvensutredning 1 (9) Datum 2018-06-29 Diarienr 2017-8758 Enheten för säker hantering av farliga ämnen Jan Nilsson 010-240 52 11 jan.nilsson@msb.se Reviderad

Läs mer

Konsekvensutredning till Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:12)om navigationssäkerhet och navigationsutrustning

Konsekvensutredning till Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:12)om navigationssäkerhet och navigationsutrustning 1(6) Konsekvensutredning till Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:12)om navigationssäkerhet och navigationsutrustning Nuvarande Transportstyrelsen föreskrifter och allmänna råd

Läs mer

I samband med ovanstående ändring av MSBFS 2010:4 föreslås även redaktionella ändringar av denna föreskrift vilka uteslutande handlar om

I samband med ovanstående ändring av MSBFS 2010:4 föreslås även redaktionella ändringar av denna föreskrift vilka uteslutande handlar om samhällsskydd och beredskap Konsekvensutredning 1 (5) Ert datum Er referens Utveckling av samhällsskydd Säker hantering av farliga ämnen Dr. Lorens van Dam 010-2404344 lorens.van.dam@msb.se Sändlista Konsekvensutredning

Läs mer

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Myndigheten för samhällsskydd och beredskap 1 (32) Datum Diarienr 2010-07-12 2010-3568 (ADR-S) 2010-3565 (RID-S) Ert datum Er referens Avdelningen för risk- och sårbarhetsreducerande arbete Enheten för

Läs mer

Regler för nationell sjöfart

Regler för nationell sjöfart Regler för nationell sjöfart NYA REGLER FRÅN 1 JUNI 2017 Nya regler för nationell sjöfart Från och med den 1 juni 2017 gäller nya regler för dig som använder ditt fartyg yrkesmässigt. Reglerna är funktionsbaserade.

Läs mer

Sjöfartsverkets författningssamling

Sjöfartsverkets författningssamling Sjöfartsverkets författningssamling Sjöfartsverkets föreskrifter och allmänna råd om inrikes transport av förpackat farligt gods till sjöss i fartområde D och E; SJÖFS 2007:21 Utkom från trycket den 1

Läs mer

Datum Konsekvensutredning av revidering av Transportstyrelsens

Datum Konsekvensutredning av revidering av Transportstyrelsens Konsekvensutredning 1 (10) Datum Handläggare Saeed Mohebbi Sjö- och luftfartsavdelningen Enheten för operatörer, fartyg och luftfartyg Sektionen för sjövärdighet Konsekvensutredning av revidering av Transportstyrelsens

Läs mer

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:159) om rapporteringsskyldighet för fartyg i vissa fall;

Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:159) om rapporteringsskyldighet för fartyg i vissa fall; Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:159) om rapporteringsskyldighet för fartyg i vissa fall; beslutade den 17 april 2015. TSFS 2015:19 Utkom från trycket

Läs mer

Konsekvensutredning på förslaget till revision av MSBFS 2016:3 om hantering av explosiva varor

Konsekvensutredning på förslaget till revision av MSBFS 2016:3 om hantering av explosiva varor samhällsskydd och beredskap Konsekvensutredning 1 (5) Enheten för säker hantering av farliga ämnen Shulin Nie 0102404211 shulin.nie@msb.se Konsekvensutredning på förslaget till revision av MSBFS 2016:3

Läs mer

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Myndigheten för samhällsskydd och beredskap 1 (49) Datum Diarienr 2014-05-28 2014-231 (ADR-S) 2014-232 (RID-S) Ert datum Er referens Avdelningen för risk- och sårbarhetsreducerande arbete Enheten för farliga

Läs mer

Riktlinjer för att fylla i certifikat om godkännande av fordon enligt i ADR-S1

Riktlinjer för att fylla i certifikat om godkännande av fordon enligt i ADR-S1 samhällsskydd och beredskap 1 (5) Riktlinjer för att fylla i certifikat om godkännande av fordon enligt 9.1.3 i ADR-S1 De numrerade rutorna i certifikatet om godkännande av fordon som transporterar farligt

Läs mer

Konsekvensutredning Ändring av Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2011:70) om godkännande av alkolås

Konsekvensutredning Ändring av Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2011:70) om godkännande av alkolås Konsekvensutredning 1 (7) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Yvonne Wärnfeldt Väg- och järnvägsavdelningen Enheten för teknik och trafik Sektion fordonsteknik väg Konsekvensutredning Ändring av Transportstyrelsens

Läs mer

Konsekvensutredning - Transportstyrelsens föreskrifter om gemensamt avgiftsutjämningssystem för säkerhetskontroll av passagerare och deras bagage.

Konsekvensutredning - Transportstyrelsens föreskrifter om gemensamt avgiftsutjämningssystem för säkerhetskontroll av passagerare och deras bagage. TSL 2011-5241 Konsekvensutredning 1(5) Konsekvensutredning - Transportstyrelsens föreskrifter om gemensamt avgiftsutjämningssystem för säkerhetskontroll av passagerare och deras bagage. 1. Vad är problemet

Läs mer

Konsekvensutredning ändring av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2012:97) om traktorer

Konsekvensutredning ändring av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2012:97) om traktorer Konsekvensutredning 1 (7) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Karin Wiese Väg- och järnvägsavdelningen Enheten för teknik och trafik Sektion fordonsteknik väg Konsekvensutredning ändring av Transportstyrelsens

Läs mer

Konsekvensutredning - Föreskrifter om ändring av Transportstyrelsens föreskrifter

Konsekvensutredning - Föreskrifter om ändring av Transportstyrelsens föreskrifter Konsekvensutredning 1 (6) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Maria Åkerlund Väg- och järnvägsavdelningen Enhet behörigheter Sektion regler Konsekvensutredning - Föreskrifter om ändring av Transportstyrelsens

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om transport av farligt gods; SFS 2006:311 Utkom från trycket den 23 maj 2006 utfärdad den 4 maj 2006. Regeringen föreskriver 1 följande. Inledande bestämmelser 1

Läs mer

Diarienummer Dokumenttyp Sida. TSL Konsekvensutredning 1(6) Tomas Åkerlund

Diarienummer Dokumenttyp Sida. TSL Konsekvensutredning 1(6) Tomas Åkerlund TSL 2011-3767 Konsekvensutredning 1(6) Konsekvensutredning Revidering av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:155) om markering av föremål som kan utgöra en fara för luftfarten

Läs mer

Remiss, konsekvensutredning gällande ändringsförslag avseende föreskrifter om ackreditering. Inledning

Remiss, konsekvensutredning gällande ändringsförslag avseende föreskrifter om ackreditering. Inledning Avdelningen för juridik och inre marknad Emma Wirf Direktnr: 033-17 77 39 E-post: emma.wirf@swedac.se Remiss, konsekvensutredning gällande ändringsförslag avseende föreskrifter om ackreditering Inledning

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om rapportering av sjöolyckor och tillbud till sjöss; UTKAST

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om rapportering av sjöolyckor och tillbud till sjöss; UTKAST Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om rapportering av sjöolyckor och tillbud till sjöss; beslutade den [DATUM ÅR]. Transportstyrelsen föreskriver 1 med stöd av 20 sista stycket förordningen

Läs mer

Framställan om ändring i fartygssäkerhetsförordningen (2003:438)

Framställan om ändring i fartygssäkerhetsförordningen (2003:438) 1 (9) Upprättad av Mari Karlsson/Christine Vallhagen Sjö- och luftfart Enheten för juridik och internationell samordning om ändring i fartygssäkerhetsförordningen (2003:438) Upphävande av krav på att befälhavaren

Läs mer

Anmärkning: För lampor som innehåller radioaktiva ämnen finns särskilda krav.

Anmärkning: För lampor som innehåller radioaktiva ämnen finns särskilda krav. Från och med den 1 januari 2015 finns det nya reviderade bestämmelser för landtransport av farligt gods (ADR/RID). Precis som tidigare så finns det en övergångstid på sex (6) månader, vilket innebär att

Läs mer

Konsekvensutredning Transportstyrelsens ändring av Naturvårdsverkets föreskrifter (SNFS 1991:1) om bensingasåterföring

Konsekvensutredning Transportstyrelsens ändring av Naturvårdsverkets föreskrifter (SNFS 1991:1) om bensingasåterföring 2011-1973 Konsekvensutredning 1(5) Konsekvensutredning Transportstyrelsens ändring av Naturvårdsverkets föreskrifter (SNFS 1991:1) om bensingasåterföring 1. Vad är problemet och vad ska uppnås? I de arbetsuppgifter

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Riksåklagarens föreskrifter om ändring i Riksåklagarens föreskrifter (1999:178) om ordningsbot för vissa brott; SFS 2010:114 Utkom från trycket den 16 mars 2010 beslutade den

Läs mer

1 Bakgrund. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Konsekvensutredning 1 (5) Datum 2009-09-29

1 Bakgrund. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Konsekvensutredning 1 (5) Datum 2009-09-29 samhällsskydd och beredskap Konsekvensutredning 1 (5) Ert datum Er referens Avdelningen för risk- och sårbarhetsreducerande arbete Enheten för farliga ämnen Josefine Gullö 010-240 5224 josefine.gullo@msbmyndigheten.se

Läs mer

Brott mot lagen (2006:263) om transport av farligt gods

Brott mot lagen (2006:263) om transport av farligt gods Brott mot lagen (2006:263) om transport av farligt gods De materiella bestämmelserna finns i Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps föreskrifter om transport av farligt gods på väg och i terräng,

Läs mer

Innehåll. Inledning... 4 Transport av farligt gods... 5 Lagstiftning... 6 Utbildning...7 Examination och prov... 8 ADR-intyg...10

Innehåll. Inledning... 4 Transport av farligt gods... 5 Lagstiftning... 6 Utbildning...7 Examination och prov... 8 ADR-intyg...10 Vad är ADR? Vad är ADR? Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) Kontakt: registratur@msb.se Foto: MSB Produktion: Advant Produktionsbyrå Publikationsnummer: MSB1184 - november 2018 Innehåll Inledning...

Läs mer

Kompletterande ändringar till RID-S antagna vid senaste RID-mötet den 20-22 maj 2014.

Kompletterande ändringar till RID-S antagna vid senaste RID-mötet den 20-22 maj 2014. Kompletterande ändringar till RID-S antagna vid senaste RID-mötet den 20-22 maj 2014. Nedan visas en preliminär översättning av de senast antagna ändringarna till RID samt en beskrivning av konsekvenserna.

Läs mer

Statens räddningsverks författningssamling

Statens räddningsverks författningssamling Statens räddningsverks författningssamling Utgivare: Key Hedström, Statens räddningsverk ISSN 0283-6165 SRVFS Statens räddningsverks föreskrifter om säkerhetsrådgivare för transport av farligt gods Transport

Läs mer