Om EthicsPoint. Om EthicsPoint Rapportering Allmänt Rapporteringssäkerhet och konfidentialitet Tips och bästa praxis

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Om EthicsPoint. Om EthicsPoint Rapportering Allmänt Rapporteringssäkerhet och konfidentialitet Tips och bästa praxis"

Transkript

1 Om EthicsPoint Rapportering Allmänt Rapporteringssäkerhet och konfidentialitet Tips och bästa praxis Om EthicsPoint Vad är EthicsPoint? EthicsPoint är ett omfattande och konfidentiellt rapporteringsverktyg till för att hjälpa ledning och anställda att tillsammans ta tag i bedrägeri, oegentligheter och andra tjänstefel på arbetsplatsen, samtidigt som en positiv arbetsmiljö främjas. Varför behöver vi ett system som EthicsPoint? Vi tycker att våra anställda är vår absolut viktigaste tillgång. Genom att skapa öppna kommunikationskanaler kan vi främja en positiv arbetsmiljö och maximera produktivitet. Börsnoterade företag måste enligt lag ha ett anonymt rapporteringsmedium för att hantera redovisnings- och revisionsbedrägeri direkt tillsammans med revisionsutredningen. Ett effektivt rapporteringssystem förstärker våra andra insatser för att främja en kultur med integritet och etiskt beslutsfattande.

2 Rapportering Allmänt Kan jag rapportera via antingen Internet eller telefon? Ja. Med EthicsPoint kan du lämna en konfidentiell, anonym rapport via antingen telefon eller Internet. Vilken typ av situation bör jag rapportera? EthicsPoint-systemet är designat för anställda att rapportera eventuella överträdelser av vår uppförandekod, eller någon annan angelägenhet som du kan tänkas ha. Om jag ser en överträdelse, ska jag inte bara rapportera den till min närmaste chef, säkerhetseller personalavdelningen och låta dem hantera det hela? När du observerar beteende som du tror är en överträdelse av vår uppförandekod förväntar vi oss att du rapporterar detta. Helst bör du framföra eventuella angelägenheter till din närmsta chef, eller annan medlem av ledningen. Vi förstår dock att det kan finnas omständigheter när det inte känns bra att rapportera situationen i fråga på detta vis. Det är för sådana omständigheter som vi har gått samman med EthicsPoint. Vi vill hellre att du rapporterar anonymt än att du behåller informationen för dig själv. Varför bör jag rapportera vad jag vet? Hur gagnar det mig? Vi har alla rätten att arbeta i en positiv arbetsmiljö och med den rätten kommer ansvaret att agera på ett etiskt sätt och låta lämplig person veta om någon inte agerar som de ska. Genom att arbeta tillsammans kan vi upprätthålla en hälsosam och produktiv miljö. Menligt agerande kan hota hela företagets uppehälle. Vill ledningen verkligen att jag rapporterar? Vi vill verkligen det. Vi behöver faktiskt dina rapporter. Du vet vad som pågår inom vårt företag både bra och dåligt. Du kan tänkas ha inledande kunskap om en aktivitet som kan vara av orsak till oro. Din rapportering kan minimera den potentiella negativa påverkan på företaget och vårt folk. Positiva förslag kan dessutom hjälpa till att identifiera frågor som kan förbättra företagets kultur och prestanda. Vart tar rapporterna vägen? Vem kan läsa dem? Rapporter går direkt till EthicsPoints säkra server för att förhindra brott mot säkerhetsbestämmelserna. EthicsPoint gör endast dessa rapporter tillgängliga för specifika individer inom företaget som ansvarar för att utvärdera rapporten, baserat på typen av överträdelse och var den skedde. Var och en av dessa rapportmottagare har fått utbildning i att hålla dessa rapporter yttersta konfidentiella.

3 Är det här systemet inte bara ett exempel på någon som kontrollerar mig? EthicsPoint-systemet koncentrerar sig på att vara en positiv aspekt av vår övergripande filosofi, och gör det möjligt för oss att säkerställa en trygg, säker och etisk arbetsplats. Du uppmuntras att söka vägledning vid etiska dilemman, komma med positiva förslag eller kommunicera något som är angeläget för dig. Effektiv kommunikation är mycket viktigt på dagens arbetsplats och detta är ett perfekt verktyg för att förbättra den kommunikationen. Vi har noga valt det bästa rapporteringsverktyget för att uppfylla våra efterlevnadsförpliktelser samtidigt som vi upprätthåller en positiv rapporteringsmiljö.

4 Rapporteringssäkerhet och konfidentialitet Av vad jag förstår skapar en rapport som jag skickar från ett företag en serverlogg som visar varje webbsida som min dator ansluter sig till. Visar inte detta min identitet som skapare av en rapport? EthicsPoint skapar eller sparar inte några interna anslutningsloggar med IP-adresser, så det finns ingen information som kopplar din dator till EthicsPoint. EthicsPoint är faktiskt enligt kontrakt engagerade i att inte ta reda på en anmälare identitet. Om du känner dig illa till mods med att rapportera från din egen dator kan du alltid använda en dator utanför arbetsmiljön (såsom en på ett Internet-kafé, hos en vän, etc.) genom EthicsPoints säkra webbsida. Många personer väljer detta val, eftersom EthicsPoints data visar att färre än 12 % av rapporterna skapas under arbetstid. Kan jag skicka in en rapport hemifrån och fortfarande vara anonym? En rapport hemifrån, en grannes dator eller från vilken Internet-portal som helst kommer att förbli säker och anonym. En Internet-portal identifierar aldrig en besökare genom skärmnamn och EthicsPoints system raderar Internet-adresser så att anonymiteten bevaras. EthicsPoint är dessutom enligt kontrakt engagerade i att inte ta reda på en anmälares identitet. Jag oroar mig om att informationen som jag uppger till EthicsPoints slutligen kommer att avslöja min identitet. Hur kan jag vara säker på att detta inte sker? EthicsPoint-system är designat att skydda din anonymitet. Om du önskar förbli anonym måste du den rapporterande parten se till att rapporten inte avslöjar din identitet av misstag. Till exempel, Från min arbetsplats bredvid Jan Smith eller Under mina 33 år. Är det kostnadsfria journumret också konfidentiellt och anonymt? Ja. Du kommer att ombes att uppge samma information som du skulle uppge i en Internet-baserad rapport och en intervjuare kommer att skriva ner dina svar på EthicsPoints webbsida. Dessa rapporter har samma säkerhet och konfidentialitet gällande leverans. Men tänk om jag vill bli identifierad i min rapport? Det finns en del i rapporten där du kan identifiera dig själv om du så önskar.

5 Tips och bästa praxis Jag känner till några personer som är involverade i oetiskt uppförande, men det påverkar inte mig. Varför ska jag bry mig om att rapportera det? Vårt företag väljer att främja etiskt uppträdande. Allt oetiskt uppförande, på alla nivåer, skadar i slutändan företaget och alla anställda, inklusive dig. Du behöver bara tänka på vad som hände under senare bolagsskandaler för att se de katastrofala effekter som ett skenbart oskyldigt etiskt felsteg kan ha på ett annars sunt företag. Så om du känner till något tjänstefel eller etisk överträdelse, se det som en skyldighet mot dig själv och dina arbetskamrater att rapportera det. Jag är inte säker på om det jag har sett eller hört är en överträdelse av företagspolicyn eller involverar oetiskt uppförande, men det verkar inte helt rätt enligt min mening. Vad ska jag göra? Skicka in en rapport. EthicsPoint kan hjälpa dig att förbereda och skicka in din rapport så att den kan till fullo förstås. Vi ser hellre att du rapporterar en situation som visar sig vara oförarglig än att låta möjligt oetiskt beteende passera okontrollerat eftersom du inte var säker. Men tänk om min chef eller andra i ledningen är inblandade i en överträdelse? Kommer de inte att få rapporten och dölja alltihopa? EthicsPoint-systemet och rapportdistribueringen är utformade så att implicerade parter inte meddelas eller får tillgång till rapporter där deras namn har uppgetts. Tänk om jag kommer ihåg något viktigt om händelsen efter att jag har skickat in rapporten? Eller tänk om företaget har fler frågor till mig angående min rapport? När du skickar in en rapport genom EthicsPoints webbsida eller genom EthicsPoints samtalscenter får du ett unikt användarnamn och ombes att välja ett lösenord. Du kan återvända till EthicsPoint-systemet igen antingen via Internet eller telefon och tillgå originalrapporten för att lägga till ytterligare detaljer eller besvara frågor som skickats in av en företagsrepresentant och lägga till ytterligare information som kan hjälpa till att lösa en olöst fråga. Vi rekommenderar starkt att du återvänder till sidan under den tid som står angiven för att svara på företagsfrågor. Du och företaget har nu ingått en anonym dialog där situationer inte bara identifieras utan kan lösas, oavsett hur komplexa de är. Är dessa uppföljningsrapporter lika säkra som den första? All EthicsPoint-korrespondens hålls under samma strikta förtroende som den inledande rapporten, och fortsätter att vara anonym.

6 Kan jag fortfarande skicka in en rapport även om jag inte har tillgång till Internet? Du kan skicka in en EthicsPoint-rapport från vilken dator som helst som är ansluten till Internet. Du kan skicka in hemifrån. Många allmänna platser, inkluderat biblioteket, har Internet-anslutning. Om du inte har anslutning, eller om du inte gillar att använda en dator, kan du ringa EthicsPoints kostnadsfria journummer EthicsP ( ) vilken är öppen dygnet runt, året om.

Frågor och svar för anställda. Om EthicsPoint. Om EthicsPoint Rapportering Allmänt Rapporteringssäkerhet och -sekretesstips och bästa praxis

Frågor och svar för anställda. Om EthicsPoint. Om EthicsPoint Rapportering Allmänt Rapporteringssäkerhet och -sekretesstips och bästa praxis Om EthicsPoint Rapportering Allmänt Rapporteringssäkerhet och -sekretesstips och bästa praxis Om EthicsPoint Vad är EthicsPoint? EthicsPoint är ett omfattande och konfidentiellt rapporteringsverktyg för

Läs mer

Frågor och svar för anställda

Frågor och svar för anställda Frågor och svar för anställda Om EthicsPoint Rapportering Allmänt Rapporteringssäkerhet och konfidentialitet Tips och bästa praxis Om EthicsPoint Vad är EthicsPoint? EthicsPoint är ett omfattande och konfidentiellt

Läs mer

Riktlinje We Effect visselblåsartjänst

Riktlinje We Effect visselblåsartjänst Sida 1 av 5 Innehållsförteckning 1. Syfte...3 2. Definition...3 3. När och hur kan jag anmäla en misstanke?...3 4. Skydd för visselblåsare...4 5. Rapportering och dialog...4 6. Radering av data och personuppgifter...4

Läs mer

Visselblåsarpolicy för GARO-Koncernen

Visselblåsarpolicy för GARO-Koncernen Visselblåsarpolicy för GARO-Koncernen Sammanställd av: Magnus Suksee Kvalitets- och hållbarhetschef Fastställd av: Carl-Johan Dalin Datum: 2018-04-20 VD & Koncernchef Giltig t.o.m. 2018-12-31 Innehåll

Läs mer

Varför är vår uppförandekod viktig?

Varför är vår uppförandekod viktig? Vår uppförandekod Varför är vår uppförandekod viktig? Det finansiella systemet är beroende av att allmänheten har förtroende för oss som bank. Få saker påverkar kunden mer än det intryck du lämnar. Uppförandekoden

Läs mer

Rapporteringspolicy. Mars [Skriv text]

Rapporteringspolicy. Mars [Skriv text] Rapporteringspolicy [Skriv text] Innehållsförteckning 1. SYFTE:... 2 2. OMFATTNING OCH TILLÄMPNING:... 2 3. VAD SOM SKA RAPPORTERAS:... 2 4. RAPPORTERING OCH UTREDNING:... 3 5. SAMARBETSSKYLDIGHET:...

Läs mer

Visselblåsarfunktion. Information och regler

Visselblåsarfunktion. Information och regler Visselblåsarfunktion Information och regler INNEHÅLL INLEDNING... 3 SYFTE... 3 VAD KAN ANMÄLAS?... 3 VEM KAN ANMÄLA?... 4 HUR GÖRS EN ANMÄLAN?... 4 HUR ANMÄLS ANDRA ÄRENDEN?... 4 RAPPORTERINGSVERKTYGET...

Läs mer

POLICY VID ARBETE MED TREDJE PART POLICY ANTAGEN MARS 2015 REVIDERAD FEBRUARI 2017

POLICY VID ARBETE MED TREDJE PART POLICY ANTAGEN MARS 2015 REVIDERAD FEBRUARI 2017 POLICY VID ARBETE MED TREDJE PART POLICY ANTAGEN MARS 2015 REVIDERAD FEBRUARI 2017 INNEHÅLLSFÖRTECKNING POLICY VID ARBETE MED TREDJE PART... 3 INTRODUKTION... 3 ARBETA MED TREDJE PART... 3 PROCESS FÖR

Läs mer

Whistleblower Policy INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Whistleblower Policy INNEHÅLLSFÖRTECKNING Whistleblower Policy INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning... 1 2. Omfattning Anställda... 1 3. Allmän policy klagomål avseende tvivelaktiga bokföringsmetoder samt andra brott mot lagar eller företagspolicy...

Läs mer

Cognizant Technology Solutions. visselblåsare och repressalieskydd

Cognizant Technology Solutions. visselblåsare och repressalieskydd Cognizant Technology Solutions Riktlinjer för visselblåsare och repressalieskydd Giltigt från och med januari 2017 Varför har vi dessa riktlinjer? Vi uppmuntrar aktivt våra Medarbetare att rapportera problem

Läs mer

Innehållsförteckning. Hälsning från VD och Koncernchef Oriolakoncernens värderingar... 4

Innehållsförteckning. Hälsning från VD och Koncernchef Oriolakoncernens värderingar... 4 Uppförandekod 1 Table of contents Innehållsförteckning Hälsning från VD och Koncernchef... 3 Oriolakoncernens värderingar... 4 Efterlevnad... 5 Vi följer lagen Vi undviker intressekonflikter och accepterar

Läs mer

Uppförandekod för personal på Rala

Uppförandekod för personal på Rala Dokument: Version 1.0 Code of Conduct för personal på Rala Rala AB Styrelsen beslut December 2013 Innehåll Innehåll... 2 Introduktion... 3... 3 Våra affärsprinciper... 3 Respekt för mänskliga rättigheter...

Läs mer

För att uppfylla våra allmänna principer har vi definierat ett antal grundsatser som vi verkar efter

För att uppfylla våra allmänna principer har vi definierat ett antal grundsatser som vi verkar efter Uppförandekod Det är viktigt för Sjöräddningssällskapet att alla medarbetare och frivilliga sjöräddare strävar åt samma håll och skapar förtroende. Därför arbetar vi efter en uppförandekod med regler och

Läs mer

ETT MÄNSKLIGARE SAMHÄLLE FÖR ALLA

ETT MÄNSKLIGARE SAMHÄLLE FÖR ALLA ETT MÄNSKLIGARE SAMHÄLLE FÖR ALLA Policy mot oegentligheter för Stockholms Stadsmission Antagen av Stockholms Stadsmissions styrelse 2015-06-15 Antagen av Stadsmissionens Skolstiftelses och Stiftelsen

Läs mer

Vanliga frågor om Staples EthicsLink.

Vanliga frågor om Staples EthicsLink. Vanliga frågor om Staples EthicsLink. Introduktion Syftet med detta dokument är att informera Staples medarbetare om företagets hjälptelefon, känd som Staples EthicsLink" (Staples etiklänk), för etik och

Läs mer

Malmö Operas etikpolicy beskriver vårt förhållningssätt, hur vi uppför oss gentemot varandra, publiken och omvärlden. Den är avsedd att ge vägledning

Malmö Operas etikpolicy beskriver vårt förhållningssätt, hur vi uppför oss gentemot varandra, publiken och omvärlden. Den är avsedd att ge vägledning ETIKPOLICY Policyn berör samtliga som deltar i teaterns verksamhet, d v s alla tillsvidare- och visstidsanställda, pjäsengagerade samt personer med uppdrag inom Malmö Opera. Malmö Operas etikpolicy beskriver

Läs mer

SCA arbetar tillsammans med alla sina affärspartner för att åstadkomma positiva förändringar och uppmuntra att de följer denna uppförandekod.

SCA arbetar tillsammans med alla sina affärspartner för att åstadkomma positiva förändringar och uppmuntra att de följer denna uppförandekod. SCAs uppförandekod SCAs uppförandekod SCAs mål är att skapa mervärde för sina intressenter och bygga relationer baserade på respekt, ansvar och högklassighet med medarbetare, kunder, konsumenter, aktieägare

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD FÖR OSS ANSTÄLLDA. DIÖS UPPFÖRANDEKOD #enkla #nära #aktiva 1

UPPFÖRANDEKOD FÖR OSS ANSTÄLLDA. DIÖS UPPFÖRANDEKOD #enkla #nära #aktiva 1 UPPFÖRANDEKOD FÖR OSS ANSTÄLLDA DIÖS UPPFÖRANDEKOD #enkla #nära #aktiva 1 UPPFÖRANDEKOD FÖR DIÖS ANSTÄLLDA För att skapa långsiktiga värden för ägare, hyresgäster, medarbetare, samarbetspartners och samhälle

Läs mer

Stora Enso-koden. storaenso.com/storaensocode

Stora Enso-koden. storaenso.com/storaensocode Stora Enso-koden storaenso.com/storaensocode 2 Vi väljer en förnybar framtid Träd, vårt huvudsakliga råmaterial, växer tillbaka de är förnybara. I en tid då återvinningsbarheten inte längre räcker är förnybarhet

Läs mer

Riktlinjer vid interna oegentligheter

Riktlinjer vid interna oegentligheter 13 februari 2009 1/7 Riktlinjer vid interna oegentligheter Syfte Då Haninge kommun inte accepterar några former av interna oegentligheter är det viktigt att alla medarbetare agerar vid misstanke om eller

Läs mer

ab Svensk Exportkredit Swedish export credit corporation Uppförandekod 2015

ab Svensk Exportkredit Swedish export credit corporation Uppförandekod 2015 ab Svensk Exportkredit Swedish export credit corporation Uppförandekod 2015 SEK har en viktig roll i det svenska exportkreditsystemet. Integritet, högsta affärsetiska standard och ett hållbart förhållningssätt

Läs mer

Vår uppförandekod. (Code of Conduct)

Vår uppförandekod. (Code of Conduct) Vår uppförandekod (Code of Conduct) 2012 01 01 Koncernchefens ord Mekonomen som företag växer fort och vi etablerar oss också successivt på nya marknader. Det innebär att hur vi uppträder gentemot omvärlden

Läs mer

ETISKA REGLER RIKTLINJER FÖR VÅRA MEDARBETARE

ETISKA REGLER RIKTLINJER FÖR VÅRA MEDARBETARE ETISKA REGLER RIKTLINJER FÖR VÅRA MEDARBETARE 1 Våra krav på ett gott etiskt uppförande kvarstår oavsett hur vår verksamhet förändras och utvecklas. Det är vårt gemensamma ansvar att behandla både miljön

Läs mer

Innehållsförteckning. Hälsning från VD och Koncernchef Oriolakoncernens värderingar... 4

Innehållsförteckning. Hälsning från VD och Koncernchef Oriolakoncernens värderingar... 4 Uppförandekod 1 Table of contents Innehållsförteckning Hälsning från VD och Koncernchef... 3 Oriolakoncernens värderingar... 4 Efterlevnad... 5 Vi följer lagen Vi undviker intressekonflikter och accepterar

Läs mer

Uppförandekod. Dokumentägare: Datum upprättat dokument: 2010 Datum senast reviderat:

Uppförandekod. Dokumentägare: Datum upprättat dokument: 2010 Datum senast reviderat: Uppförandekod Dokumentägare: Datum upprättat dokument: 2010 Datum senast reviderat: 2018-11-28 Innehåll Uppförandekod... 1 1 Bakgrund och syfte... 3 2 Policy... 3 2.1 Etiska värderingar och affärsmässiga

Läs mer

Hur fyller du i enkäten?

Hur fyller du i enkäten? Hur fyller du i enkäten? Svara spontant och snabbt på frågorna, du bör inte lägga ner mer tid än 5-10 minuter. Fyll gärna i frågorna på arbetsplatsen. Enkäten är anonym. BAAB sammanställer resultatet av

Läs mer

Loomis AB UPPFÖRANDEKOD. Loomis AB, Vallgatan 11 plan 4, Box 902, 170 09 Solna Växeltelefonnummer: 08-522 920 00, www.loomis.com

Loomis AB UPPFÖRANDEKOD. Loomis AB, Vallgatan 11 plan 4, Box 902, 170 09 Solna Växeltelefonnummer: 08-522 920 00, www.loomis.com Loomis AB UPPFÖRANDEKOD Loomis AB, Vallgatan 11 plan 4, Box 902, 170 09 Solna Växeltelefonnummer: 08-522 920 00, www.loomis.com 2 av 5 Ramar för Loomis uppförandekod Loomis uppförandekod skall spegla våra

Läs mer

Riktlinje mot kränkande särbehandling i arbetslivet. Definition av kränkande särbehandling

Riktlinje mot kränkande särbehandling i arbetslivet. Definition av kränkande särbehandling RIKTLINJE MOT KRÄNKANDE SÄRBEHANDLINGI ARBETSLIVET Riktlinje mot kränkande särbehandling i arbetslivet Eslövs kommun tar avstånd från alla former av kränkande särbehandling och tolererar inte att sådana

Läs mer

Sexuella trakasserier

Sexuella trakasserier Riktlinjer och rutiner Sexuella trakasserier Gäller från: 2016-06-08 Innehåll Sexuella trakasserier... 3 Vad är sexuella trakasserier?... 3 Exempel på sexuella trakasserier:... 3 Förebyggande arbete mot

Läs mer

RIKTLINJER FÖR VÅRA MEDARBETARE. Etiska regler

RIKTLINJER FÖR VÅRA MEDARBETARE. Etiska regler RIKTLINJER FÖR VÅRA MEDARBETARE Etiska regler Världen, liksom vår grupp, befinner sig i ständig förändring men kraven på ett etiskt förhållningssätt och professionalism är bestående. Vi har alla ett ansvar

Läs mer

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct)

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct) Mekonomen Groups uppförandekod (Code of Conduct) 2014 01 01 Koncernchefens ord Mekonomen Group som företag växer fort och vi etablerar oss också successivt på nya marknader. Det innebär att hur vi uppträder

Läs mer

Resultatrapport för Kommunen (kommunförvaltning, bolag & deltidsbrandmän)

Resultatrapport för Kommunen (kommunförvaltning, bolag & deltidsbrandmän) 1 (17) Medarbetarundersökning 2014 Arvika kommun rapport för Kommunen (kommunförvaltning, bolag & deltidsbrandmän) Stapel 1: svar på Kommunen (kommunförvaltning, bolag & deltidsbrandmän) 2014: 1857 av

Läs mer

Rutin avseende kränkande särbehandling i arbetslivet

Rutin avseende kränkande särbehandling i arbetslivet Rutin avseende kränkande i arbetslivet Kränkande är ett allvarligt arbetsmiljöproblem. Österåkers kommun tar avstånd från alla former av kränkande och accepterar inte att det förekommer i våra verksamheter.

Läs mer

Uppförandekod. Riktlinjer för medarbetare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Uppförandekod. Riktlinjer för medarbetare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Uppförandekod Riktlinjer för medarbetare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Vår vision: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling ska vara landets största mäklarföretag. Det innebär att: Genom kunskap

Läs mer

Policy för likabehandling

Policy för likabehandling Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Omfattning och ansvar... 3 0.1. Omfattning... 3 0.2. Ansvar... 3 0.2.1. Samverkan... 3 0.2.2. Centralt och lokalt ansvar... 3 0.2.3. Chefen/arbetsledaren...

Läs mer

Malmö Operas etikpolicy beskriver vårt förhållningssätt, hur vi uppför oss gentemot varandra, publiken och omvärlden. Den är avsedd att ge vägledning

Malmö Operas etikpolicy beskriver vårt förhållningssätt, hur vi uppför oss gentemot varandra, publiken och omvärlden. Den är avsedd att ge vägledning ETIKPOLICY Policyn berör samtliga som deltar i teaterns verksamhet, d v s alla tillsvidare- och visstidsanställda, pjäsengagerade samt personer med uppdrag inom Malmö Opera. Malmö Operas etikpolicy beskriver

Läs mer

SMR:s riktlinjer för klagomålshantering och visselblåsning

SMR:s riktlinjer för klagomålshantering och visselblåsning SIDA 1 av 6 2016-12-08 SMR:s riktlinjer för klagomålshantering och visselblåsning Antagen av styrelsen 2016-12-08 1. Introduktion Svenska missionsrådet arbetar för hög kvalitet i de utvecklingsinsatser

Läs mer

FÖLJ LAGAR OCH REGLER

FÖLJ LAGAR OCH REGLER SEK har en viktig roll i det svenska exportkreditsystemet. Integritet, högsta affärsetiska standard och ett hållbart förhållningssätt är grundläggande värderingar i vår verksamhet. SEK:s värderingar och

Läs mer

VILKA PERSONUPPGIFTER BEHANDLAR VI OCH HUR ANVÄNDER VI DEM?

VILKA PERSONUPPGIFTER BEHANDLAR VI OCH HUR ANVÄNDER VI DEM? INTEGRITETSPOLICY 1. INLEDNING 1.1. Göteborgs Universitet ( vi eller oss ) är personuppgiftsansvarig för den behandling av dina personuppgifter som utförs i samband med tillhandahållandet av våra tjänster

Läs mer

Uppförandekod. Vad vi kan förvänta oss av varandra och vad andra kan förvänta sig av oss

Uppförandekod. Vad vi kan förvänta oss av varandra och vad andra kan förvänta sig av oss Uppförandekod Vad vi kan förvänta oss av varandra och vad andra kan förvänta sig av oss VARFÖR EN UPPFÖRANDEKOD? Heimstaden är en pålitlig partner i alla relationer, med våra kollegor, våra hyresgäster,

Läs mer

Medarbetarundersökning Göteborgs Stad 2014

Medarbetarundersökning Göteborgs Stad 2014 Medarbetarundersökning Göteborgs Stad 2014 Precis som i förra årets medarbetarundersökning är det 2014 en gemensam enkät för chefer och medarbetare. Detta innebär att du svarar på frågorna i enkäten utifrån

Läs mer

Version 2.0, 2013-09-24. Uppförandekod. (Code of Conduct)

Version 2.0, 2013-09-24. Uppförandekod. (Code of Conduct) Version 2.0, 2013-09-24 Uppförandekod (Code of Conduct) Uppförandekod Kalix Tele24 tillhandahåller telefonister till företag, myndigheter och organisationer inom ett mycket stort spektra av verksamheter.

Läs mer

Medarbetarenkät 2011. <<Organisation>> <<Verksamhet>> <<Område>> <<Resultatenhet>> <<Undergrupp>> Dags att tycka till om ditt jobb!

Medarbetarenkät 2011. <<Organisation>> <<Verksamhet>> <<Område>> <<Resultatenhet>> <<Undergrupp>> Dags att tycka till om ditt jobb! Medarbetarenkät 2011 Dags att tycka till om ditt jobb! Göteborgs Stad vill vara en attraktiv arbetsgivare, både för dig som redan

Läs mer

Pandox Fair Play Uppförandekod för Samarbetspartners

Pandox Fair Play Uppförandekod för Samarbetspartners EX CEL L EN CE I N H O T EL O W N ERS H I P & O P ERAT I O N S Stockholm, 2016-05-03 Version: 1.1 Pandox Fair Play Uppförandekod för Samarbetspartners Pandox AB (Publ.) Org.no. 556030-7885 Box 15, 101

Läs mer

cy innehåll1.0 2.0 3.0 4.0 5.0 6.0 7.0 8.0 poli

cy innehåll1.0 2.0 3.0 4.0 5.0 6.0 7.0 8.0 poli af fä rs po e t lic is k y Sv er ig e af fä rs et isk po lic y Po lic y Ca rl sb er g innehåll 1.0 Mutor 2.0 Smörjningsbetalningar 3.0 Gåvor, måltider och förmåner 4.0 Donationer 5.0 Intressekonflikter

Läs mer

Uppförandekoden ska finnas tillgänglig på engelska och svenska på IVL:s hemsida.

Uppförandekoden ska finnas tillgänglig på engelska och svenska på IVL:s hemsida. Vår uppförandekod IVL:s uppförandekod Allmänt IVL Svenska Miljöinstitutet AB (IVL) åtnjuter högt anseende som ett ansvarstagande företag. Det bygger på integritet och affärsverksamhet som är konsekvent

Läs mer

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct)

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct) Mekonomen Groups uppförandekod (Code of Conduct) 2014 01 01 Koncernchefens ord Mekonomen Group som företag växer fort och vi etablerar oss också successivt på nya marknader. Det innebär att hur vi uppträder

Läs mer

Riktlinje mot kränkande särbehandling, trakasserier och diskriminering

Riktlinje mot kränkande särbehandling, trakasserier och diskriminering Antagen av styrelsen 23 februari 2018 Riktlinje mot kränkande särbehandling, trakasserier och diskriminering Alla medarbetare är skyldiga att motverka kränkande särbehandling och trakasserier. Om du bevittnar

Läs mer

AFFÄRSETISKA BESTÄMMELSER

AFFÄRSETISKA BESTÄMMELSER AFFÄRSETISKA BESTÄMMELSER Innehållsförteckning 1. MÅL... 3 2. HÄLSA OCH SÄKERHET... 3 3. RELATIONEN TILL MEDARBETAREN... 3 4. AFFÄRSMETODER... 4 5. RESPEKT FÖR MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER... 4 6. SOCIALT ANSVAR...

Läs mer

Arvika kommun medarbetarundersökning. Resultatrapport - 2012

Arvika kommun medarbetarundersökning. Resultatrapport - 2012 1 Arvika kommun medarbetarundersökning rapport - 2012 Antal svar på Kommunen (kommunförvaltning o bolag) 2012: 1739 av 2385 (73%) Skala 1-5: (1=instämmer inte alls... 5=instämmer helt) 4-5 grön stapel

Läs mer

Infranords uppförandekod

Infranords uppförandekod Uppförandekod Infranords uppförandekod Infranords uppförandekod tydliggör hur vi ska uppträda som affärspartners, arbetsgivare och samhällsaktör. Uppförandekoden har beslutats av Infranords styrelse och

Läs mer

En vägledning i vårt dagliga arbete

En vägledning i vårt dagliga arbete Vår uppförandekod En vägledning i vårt dagliga arbete Specialfastigheter är ett helägt statligt bolag. Det medför ett särskilt ansvar. Såväl som arbetsgivare, medarbetare, affärspartner och samhällsaktör

Läs mer

Vår vision. Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla medarbetare hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör.

Vår vision. Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla medarbetare hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. Uppförandekod Vår vision Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla medarbetare hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. Vi ska vara det ledande skogsföretaget

Läs mer

MENTOR MATCH GUIDE FÖR MENTORER

MENTOR MATCH GUIDE FÖR MENTORER Sök... MENTOR MATCH GUIDE FÖR MENTORER alumn@oru.se I 1 Syftet med mentorskap kan beskrivas som att stötta och uppmuntra människor till att ta ansvar för sitt eget lärande så att de kan nå sin fulla potential,

Läs mer

ETISKA RIKTLINJER

ETISKA RIKTLINJER ET ETISKA RIKTLINJER Etiska riktlinjer Inledning ICF har förbundit sig att upprätthålla och främja kompetensen inom coaching. Därför förväntar sig ICF att alla medlemmar och certifierade coacher, mentorcoacher,

Läs mer

Medarbetarundersökning Göteborgs Stad 2014

Medarbetarundersökning Göteborgs Stad 2014 Medarbetarundersökning Göteborgs Stad 2014 1. Arbetssätt och uppdrag 1. Jag är insatt i målen för min grupp/enhet/avdelning. c c c c c c 2. Jag vet vad som förväntas av mig i mitt arbete. c c c c c c 3....

Läs mer

Generaldirektören har ordet s.4. Stort ansvar som statlig tjänsteman s.5. Vi värnar om förtroendet för Sjöfartsverket s.7

Generaldirektören har ordet s.4. Stort ansvar som statlig tjänsteman s.5. Vi värnar om förtroendet för Sjöfartsverket s.7 2 Generaldirektören har ordet s.4 Stort ansvar som statlig tjänsteman s.5 Vi värnar om förtroendet för Sjöfartsverket s.7 Öppenhet och rätt till insyn s.9 Professionellt bemötande, antidiskriminering och

Läs mer

Detta är en översättning av ett engelskt dokument som tillhandahålls för din bekvämlighet. Det engelska originalets text styr dina rättigheter och

Detta är en översättning av ett engelskt dokument som tillhandahålls för din bekvämlighet. Det engelska originalets text styr dina rättigheter och Detta är en översättning av ett engelskt dokument som tillhandahålls för din bekvämlighet. Det engelska originalets text styr dina rättigheter och förpliktelser i alla avseenden. Det engelska originalet

Läs mer

NSG-gruppen Uppförandekod för leverantörer

NSG-gruppen Uppförandekod för leverantörer Introduktion NSG-gruppen Uppförandekod för leverantörer NSG-gruppens mål är ett gott rykte över hela världen när det gäller yrkesmässiga, lagliga och etiska förfaranden inom vår verksamhet och som anges

Läs mer

Kränkande särbehandling

Kränkande särbehandling SKYDDSROND: Kränkande särbehandling datum: förvaltning eller motsvarande: arbetsplats: Bestämmelserna kring organisatorisk och social arbetsmiljö handlar bland annat om kränkande särbehandling. För att

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD FÖR LEVERANTÖRER

UPPFÖRANDEKOD FÖR LEVERANTÖRER UPPFÖRANDEKOD FÖR LEVERANTÖRER Ragn-Sellskoncernen 2 (5) Detta dokument är en lokal översättning av Ragn-Sells Code of Conduct for Supplier som antogs den 15 oktober 2018. Tänk på att det är den engelska

Läs mer

Arbetsbelastning SKYDDSROND: GENOMFÖRANDE FÖRBEREDELSER. ansvarig chef: skyddsombud: övriga deltagare:

Arbetsbelastning SKYDDSROND: GENOMFÖRANDE FÖRBEREDELSER. ansvarig chef: skyddsombud: övriga deltagare: SKYDDSROND: Arbetsbelastning datum: förvaltning eller motsvarande: arbetsplats: chef: skyddsombud: övriga deltagare: Bestämmelserna kring organisatorisk och social arbetsmiljö handlar bland annat om medarbetarnas

Läs mer

Qliro Groups uppförandekod

Qliro Groups uppförandekod Qliro Groups uppförandekod Vår uppförandekod, eller koden, förklarar grundläggande normer som förväntas följas av våra anställda i alla situationer. Koden innehåller regler för att skydda Qliro Groups

Läs mer

ÄR DET LAGLIGT, RÄTTVIST OCH ETISKT?

ÄR DET LAGLIGT, RÄTTVIST OCH ETISKT? Code of Conduct ÄR DET LAGLIGT, RÄTTVIST OCH ETISKT? Att arbeta inom bank och försäkring innebär ett stort ansvar. Oavsett vilken roll vi har inom koncernen måste vi agera på ett sätt som inger förtroende

Läs mer

MENTOR MATCH GUIDE FÖR ADEPTER

MENTOR MATCH GUIDE FÖR ADEPTER Sök... MENTOR MATCH GUIDE FÖR ADEPTER mentormatch@oru.se I 1 Syftet med mentorskap kan beskrivas som att stötta och uppmuntra människor till att ta ansvar för sitt eget lärande så att de kan nå sin fulla

Läs mer

Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse Stena Metallkoncernens uppförandekod

Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse Stena Metallkoncernens uppförandekod Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse 2012-02-22 Stena Metallkoncernens uppförandekod 1 Bakgrund Den familjeägda Stena Metallkoncernen skapar arbetstillfällen och ger samhället mervärde genom att

Läs mer

Uppförandekod. Have a safe journey

Uppförandekod. Have a safe journey Uppförandekod Have a safe journey Viktiga principer Saferoad ska verka i enlighet med sunda, etiska affärsmetoder, sätta höga krav på oss själva och på vår på verkan på miljön och samhället i stort. Vi

Läs mer

DB Schenker Compliance

DB Schenker Compliance DB Schenker Compliance VD har ordet DB Schenker är ett företag som är starkt engagerat i att implementera och följa de globala etiska regler och riktlinjer som finns inom affärsvärlden. I den här broschyren

Läs mer

Riktlinjer för hantering av kränkande särbehandling

Riktlinjer för hantering av kränkande särbehandling r för hantering av kränkande särbehandling r för hantering av 1 av 8 INNEHÅLL INLEDNING... 3 DEFINITIONER... 3 1. Kränkande särbehandling... 3 2. Mobbning... 3 3. Allvarlig mobbning... 4 Diskriminering,

Läs mer

Norm för affärsuppträdande och etik

Norm för affärsuppträdande och etik Datum för ikraftträdande: 2008-02-28 Ersätter: 2004-10-26 Godkänd av: Bolagsstyrelsen MÅLSÄTTNING ETIKNORM Att garantera att affärspraxis hos företaget Mine Safety Appliances ("MSA") är i överensstämmelse

Läs mer

Fastställd av styrelsen 2015-04-29. Uppförandekod för Indutrade-koncernen

Fastställd av styrelsen 2015-04-29. Uppförandekod för Indutrade-koncernen Fastställd av styrelsen 2015-04-29 Uppförandekod för Indutrade-koncernen I Uppförandekoden ger oss vägledning, men det är det personliga ansvaret som spelar roll. II Bästa kollegor, Indutrade är en växande

Läs mer

RZ Gruppens Uppförandekod

RZ Gruppens Uppförandekod RZ Gruppens Uppförandekod Allmänt För att RZ Koncernen skall åtnjuta ett högt anseende som ett ansvarstagande Företagsgrupp, måste gruppens arbeten konsekvent bygga sin affärsverksamhet på integritet och

Läs mer

Dessa etiska regler ska delges våra kunder, leverantörer och samarbetspartners.

Dessa etiska regler ska delges våra kunder, leverantörer och samarbetspartners. Etisk kod Inledning Inom ONE Nordic koncernen (nedan ONE Nordic ) har vi höga krav på etik och moral. Denna etiska kod befäster ONE Nordics värderingar genom etiska riktlinjer för det dagliga arbetet inom

Läs mer

Tabell 1 Betygsindex, medelbetyg och svarsfördelning Sthlm:s polismyndighet

Tabell 1 Betygsindex, medelbetyg och svarsfördelning Sthlm:s polismyndighet Tabell 1 Betygsindex, medel och sfördelning Sthlm:s polismyndighet Antal ande: 4 323 ande : 73 n och sfördelning för frågorna i Polisens medarbetarundersökning. På en skala 1-10 har medarbetarna för varje

Läs mer

Våra värderingar MOD ENERGI MENING KAPITEL 1. Wake Me Up coaching. Coacher i Wake Me Up

Våra värderingar MOD ENERGI MENING KAPITEL 1. Wake Me Up coaching. Coacher i Wake Me Up ETISKA RIKTLINJER Våra värderingar MOD ENERGI MENING KAPITEL 1 Wake Me Up coaching En coach hjälper sin klient att fokusera på det viktiga i livet, fatta bättre beslut och sätta upp smarta mål. Ungdomar

Läs mer

Införande av övervakningssystem av anställdas Internet aktiviteter

Införande av övervakningssystem av anställdas Internet aktiviteter Införande av övervakningssystem av anställdas Internet aktiviteter Införande av övervakningssystem av anställdas Internet aktiviteter, med Internet aktiviteter menas övervakning av mail och vilka webbsidor

Läs mer

Integritetspolicy Torget Getupdated AB / Getupdated Sverige AB

Integritetspolicy Torget Getupdated AB / Getupdated Sverige AB Integritetspolicy Torget Getupdated AB / Getupdated Sverige AB Innehåll INLEDNING OCH SYFTE... 2 Torget Getupdated AB & Getupdated Sverige AB... 2 TILLÄMPNING OCH REVIDERING... 2 ORGANISATION OCH ANSVAR...

Läs mer

Styrande dokument Instruktion/Handbok 1.0 2/Internt Rutiner för whistleblowing Godkänd AGES Industri AB

Styrande dokument Instruktion/Handbok 1.0 2/Internt Rutiner för whistleblowing Godkänd AGES Industri AB Typ av styrande dokument Version Säkerhetsklass Styrande dokument Titel Instruktion/Handbok 1.0 2/Internt Status (Under konstruktion/utgått/godkänd/ersatt/granskas) Rutiner för whistleblowing Godkänt av

Läs mer

Kränkande särbehandling

Kränkande särbehandling Riktlinjer och rutiner Kränkande särbehandling Gäller från: 2016-06-08 Innehåll Kränkande särbehandling... 3 Vad är kränkande särbehandling?... 3 Exempel på kränkande särbehandling:... 3 Signaler på att

Läs mer

SOS Alarms Uppförandekod

SOS Alarms Uppförandekod SOS Alarms Uppförandekod Fastställd av styrelsen i SOS Alarm Sverige AB den 15 maj 2019 VD ord Bästa kollegor, Vi har ett av samhällets viktigaste uppdrag och för det behöver vi som organisation alltid

Läs mer

uppförandekod integritet och etik

uppförandekod integritet och etik uppförandekod integritet och etik uppförandekod Kära vänner, Integritet och etik har alltid varit en väsentlig del av Sikas kultur. Sikas Filosofi och Policy slog redan på 70-talet fast att hög etisk standard

Läs mer

Mejl och mobilpolicy

Mejl och mobilpolicy Mejl och mobilpolicy Tillgänglighet efter arbetstid blir allt vanligare och har många orsaker. Många tjänstemän har fått friare arbetstider och ges allt större möjlighet att utföra arbetsuppgifter på distans.

Läs mer

POLICY FÖR HANTERING AV ETISKA FRÅGOR

POLICY FÖR HANTERING AV ETISKA FRÅGOR Dokumenttyp Säkerhetsklass Ansvarig Författare Beslutsfattare Fastställd Policy Intern Compliance Nils Lansing Styrelsen 2013-12-05 POLICY FÖR HANTERING AV ETISKA FRÅGOR Aros Kapital AB, 556669-3130 Sid

Läs mer

Riktlinje kränkande särbehandling RIKTLINJE

Riktlinje kränkande särbehandling RIKTLINJE Riktlinje kränkande särbehandling RIKTLINJE Typ av styrdokument Riktlinje Beslutsinstans Kommunstyrelsen Fastställd 2019-01-09, 3 Diarienummer KS 2018/426 Giltighetstid Fr.o.m. 2019-02-01 och tills vidare

Läs mer

Frågor till dig som söker arbete hos oss

Frågor till dig som söker arbete hos oss Frågor till dig som söker arbete hos oss För att vi ska få en mer utförlig bild av dig och dina förväntningar på oss, samtidigt som du får en bild av oss och våra förväntningar, vill jag be dig läsa igenom

Läs mer

Riktlinje vid kränkande särbehandling

Riktlinje vid kränkande särbehandling 1(5) STYRDOKUMENT DATUM 2017-03-08 Riktlinje vid kränkande särbehandling Inledning Älvsbyns kommun är en arbetsgivare där ingen medarbetare ska utsättas för kränkande särbehandling i någon form. Detta

Läs mer

Frågorna i Västra Götalandsregionens medarbetarenkät 2017

Frågorna i Västra Götalandsregionens medarbetarenkät 2017 1 (6) Dokument Datum 2018-02-01 Diarienummer RS 2017 02771 Västra Götalandsregionen Koncernkontoret Handläggare: Martin Levin Telefon: 070 2208504 E-post: martin.levin@vgregion.se Frågorna i Västra Götalandsregionens

Läs mer

Uppförandekod. Mottagarna av uppförandekoden förbinder sig att följa de lagar och bestämmelser som gäller i de länder där företaget är verksamt.

Uppförandekod. Mottagarna av uppförandekoden förbinder sig att följa de lagar och bestämmelser som gäller i de länder där företaget är verksamt. Uppförandekod Uppförandekod Detta dokument innehåller den Uppförandekod som chefer, revisorer, arbetsledare och anställda inom Pirellikoncernen, och alla som arbetar i Italien och i andra länder i Pirellis

Läs mer

Personalpolitiskt program. Antaget av kommunfullmäktige , 22 Distribueras via personalavdelningen

Personalpolitiskt program. Antaget av kommunfullmäktige , 22 Distribueras via personalavdelningen Personalpolitiskt program Antaget av kommunfullmäktige 2012-03-29, 22 Distribueras via personalavdelningen Personalpolitiskt program INLEDNING... 3 VISION... 3 INRIKTNINGSMÅL... 3 MEDARBETARSKAP OCH LEDARSKAP...

Läs mer

HÅLLBARHETSPOLICY. Lansa Fastigheter AB. Fastställd vid styrelsemöte

HÅLLBARHETSPOLICY. Lansa Fastigheter AB. Fastställd vid styrelsemöte HÅLLBARHETSPOLICY Lansa Fastigheter AB Fastställd vid styrelsemöte 2019-05-02 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning... 3 1.1. Syfte och mål... 3 1.2. Ansvar och styrning... 3 2. Hållbarhetspolicy... 3 2.1.

Läs mer

FRÅGOR OM HÄLSA OCH TRIVSEL PÅ ARBETSPLATSEN

FRÅGOR OM HÄLSA OCH TRIVSEL PÅ ARBETSPLATSEN FRÅGOR OM HÄLSA OCH TRIVSEL PÅ ARBETSPLATSEN Ifylles av vårdgivare Efternamn Förnamn Personnummer - Internkod program 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Internkod flow Inskr Avsl Uppf I Uppf II Kvalitetsgranskat OK Sign

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD (CODE OF CONDUCT) Sid 1 INTEGRITETSPOLICY. SMA Mineral-koncernen

UPPFÖRANDEKOD (CODE OF CONDUCT) Sid 1 INTEGRITETSPOLICY. SMA Mineral-koncernen UPPFÖRANDEKOD (CODE OF CONDUCT) Sid 1 INTEGRITETSPOLICY SMA Mineral-koncernen 1. INTRODUKTION Vår integritetspolicy hjälper dig att förstå vilken information SMA Mineralkoncernen samlar, hur SMA Mineral-koncernen

Läs mer

Uppförandekod. Hjärt-Lungfonden. Beslutad av styrelsen 2014-06-13. Dokumentägare: Dokumentansvarig:

Uppförandekod. Hjärt-Lungfonden. Beslutad av styrelsen 2014-06-13. Dokumentägare: Dokumentansvarig: Uppförandekod Hjärt-Lungfonden Beslutad av styrelsen 2014-06-13 Dokumentägare: Dokumentansvarig: Innehåll 1 Övergripande information... 1 2 Personalitet/tonalitet våra värdeord... 1 2.1 Engagerande...

Läs mer

Riktlinjer mot trakasserier, sexuella trakasserier, kränkande särbehandling och repressalier

Riktlinjer mot trakasserier, sexuella trakasserier, kränkande särbehandling och repressalier Riktlinjer mot trakasserier, sexuella trakasserier, kränkande särbehandling och repressalier Beslutad av Kommunstyrelsen 10 december 2018, 292. Dnr KS2018.0441-2 Innehåll 1 Riktlinje för Skövde kommun...

Läs mer

Uppförandekod & Whistleblowpolicy

Uppförandekod & Whistleblowpolicy Uppförandekod & Whistleblowpolicy Inledning PeaceWorks uppförandekod och whistleblowpolicy riktar sig till anställda, praktikanter, förtroendevalda, volontärer och andra som åtagit sig ett uppdrag för

Läs mer

Infranord AB Box Solna Tel

Infranord AB Box Solna Tel Uppförandekod Infranord AB Box 1803 171 21 Solna Tel 010-121 10 00 www.infranord.se Infranords uppförandekod Infranords uppförandekod tydliggör hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare och samhällsaktör.

Läs mer

FABEGES UPPFÖRANDEKOD Vår syn på ansvar, relationer och affärsetik

FABEGES UPPFÖRANDEKOD Vår syn på ansvar, relationer och affärsetik FABEGES UPPFÖRANDEKOD Vår syn på ansvar, relationer och affärsetik SKAPA RÄTT FÖRUTSÄTTNINGAR 1 INNEHÅLL Vår uppgift 4 Vilka vi är 6 Nära våra kunder 7 Samhälle och miljö 8 Arbetsmiljö och medarbetare

Läs mer

Aura Light Uppförandekod. Riktlinjer avseende värderingar och etik Datum: Senast reviderad:

Aura Light Uppförandekod. Riktlinjer avseende värderingar och etik Datum: Senast reviderad: Aura Light Uppförandekod Riktlinjer avseende värderingar och etik Datum: 2016-07-08 Senast reviderad: Inledning I Aura Lights uppförandekod kan du läsa om våra etiska riktlinjer som utgör grunden för hur

Läs mer

Uppförandekod. Implementeringsnivå. Uppförandekod för Akelius Residential Group. Godkänd av styrelsen Global

Uppförandekod. Implementeringsnivå. Uppförandekod för Akelius Residential Group. Godkänd av styrelsen Global Uppförandekod Uppförandekod för Akelius Residential Group Godkänd av styrelsen 2016-04-14 Implementeringsnivå Global 1 Inledning & ambition Uppförandekoden är av avgörande betydelse för vår dagliga verksamhet.

Läs mer

Integritetspolicy för webbplats

Integritetspolicy för webbplats Integritetspolicy för webbplats Euromaster förbinder sig att skydda integriteten för användare och besökare på webbplatsen. Detta dokument beskriver Euromasters rutiner för de personuppgifter som företaget

Läs mer