Kallelse till ordinarie storting/årsmöte Alsnu vikingar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse till ordinarie storting/årsmöte Alsnu vikingar"

Transkript

1 Adelsö Februari 2014 Kallelse till ordinarie storting/årsmöte Alsnu vikingar Datum: Söndagen den 2:a mars 2014 Tid: kl (mötet börjar tidigast 15.00) Plats: Alsnu udd, Adelsö Efter avslutat möte bjuder föreningen alla anmälda medlemmar på TAKLAGSGILLE då vi firar att vi har ett tak på vårt hus! Festligheterna börjar kring Det blir mat, dryck och musikunderhållning med Medvind. Anmälan: Inför detta behöver vi ha din anmälan senast den 24 feb via mejl till Vi behöver veta namnet på alla närvarande, så ange namnen på alla som kommer. Är du inte medlem är du välkommen att bli det. Betala 100kr kontant på plats eller till Bg senast 24 februari. Medtag fäll att sitta på, tallrik&bestick&dryckeskärl och bär gärna vikingakläder! Stämningsskapande lampor et c behövs, så tag gärna med sådant också, tack. Meddela om du vill ha vegetarisk mat och om du har några allergier, tack! Information om årsmötet: Röstberättigad är medlem som erlagt medlemsavgift för Motioner till årsmötet skall vara styrelsen tillhanda senast måndag den 24 februari på mejladress info@alsnu.se alternativt ordförande Malin Rikardsdotter Ahlin, Gladhamnsvägen 1, Adelsö. Sedan stadgeändringen sista april 2010 finns inte punkten övriga frågor med, utan allt som ska tas upp måste lämnas in som motion till styrelsen. Bilagor: Dagordning till storting/årsmöte Alsnu vikingar Valberedningens förslag till styrelse för Alsnu vikingar 2014 Verksamhetsberättelse 2013 Förslag till Verksamhetsplan 2014 Gamla och nya medlemmar hälsas varmt välkomna! Med vänliga hälsningar Styrelsen i Alsnu vikingar

2 Adelsö februari 2014 Dagordning för Storting Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 3 Fastställande av föredragningslista. 4 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 5 Val av protokolljusterare och rösträknare på mötet. 6 Styrelsens verksamhetsberättelse för verksamhetsåret. 7 Styrelsens förvaltningsberättelse (balans och resultaträkning) för räkenskapsåret. 8 Revisorns berättelse över verksamhetsåret/räkenskapsåret. 9 Fråga om ansvarsfrihet under den tid revisionen avser. 10 Fastställande av medlemsavgiften. 11 Fastställande av verksamhetsplan samt budgetplan för det kommande verksamhetsåret/räkenskapsåret. 12 Fastställande av antalet styrelseledamöter. 13 Val av styrelseledamöter. 14 Val av två firmatecknare i styrelsen. 15 Val av ordinarie revisor. 16 Behandling av styrelsens förslag samt inkomna motioner. 17 Mötets avslutande.

3 Förslag på styrelse 2014 Ordförande Malin Rikardsdotter Ahlin Väljes för 2014 Vice ordförande Kalle Dahlberg Vald för 2013 och 2014 Sekreterare Eva Micski Väljes för 2014 och 2015 Kassör Jessica Hjertén Väljes för 2014 och 2015 Ledamot Malin Holmvall Väljes för 2014 och 2015 Suppleant Robert Oberascher Vald för 2013 och 2014 Suppleant Meg Karlson Vald för 2013 och 2014 Adjungerad historisk granskare Andreas Väljes för 2014 Ytterligare suppleant - Väljes för 2013 och 2014 Revisor Väljes för 2014 Valberedning Helena Puaschitz Väljes för 2014 Styrelsen 2013 Ordförande Malin Rikardsdotter Ahlin Dags för omval 1 år Vice ordförande Kalle Dahlberg Vald 2013 och 2014 Sekreterare Eva Micski Dags för omval 2 år Kassör Jessica Hjertén Dags för omval 2 år Ledamot Pontus Puaschitz Vill avgå Suppleant Robert Oberascher Vald 2013 och 2014 Suppleant Meg Karlson Vald 2013 och 2014 Adj. historisk granskare Andreas Forsgren Dags för omval 1 år Revisor - Barbara Baron Valberedning Helena Puaschitz Avgår

4 Utdrag ur stadgarna i Alsnu vikingar: 24 Styrelsen Årsmötet utser styrelsen för mandatperioden fram till nästa ordinarie årsmöte. Bland dessa styrelseledamöter utses i personval av årsmötet även två firmatecknare. Styrelsen skall bestå av fem (5) ordinarie styrelseledamöter. Styrelsen utser inom sig själv ordförande och övriga poster. Mandattiden för ordförande är ett (1) år och för övriga styrelseledamöter och suppleanter två (2) år. Styrelsen är beslutsmässig när samtliga styrelseledamöter kallats och då minst hälften (3) av ledamöterna är närvarande. Vid lika röstetal är ordförandens röst utslagsgivande. Styrelsens ledamöter och suppleanter är under mandatperioden befriade från medlemsavgiften vilken betalas av föreningen. Röstning genom fullmakt i för föreningen viktiga styrelseärenden kan om särskilda skäl föreligger beviljas medlem i styrelsen, skäl är sjukdom, arbete eller annan starkt tvingande frånvaro. Ordinarie styrelsemedlem skall närvara vid minst femtio (50) % av styrelsemötena under verksamhetsåret. Suppleanter skall närvara vid minst tjugofem (25) % av styrelsemötena under verksamhetsåret, förutom de gånger de ersätter ordinarie styrelsemedlem. Giltigt skäl att inte närvara är sjukdom, arbete eller annan starkt tvingande frånvaro. Vid frånvaro skall ordinarie styrelsemedlem kontakta suppleant som då ersätter ordinarie styrelsemedlem vid dennes frånvaro, om ingen suppleant kan ersätta frånvaron av ordinarie styrelsemedlem skall i det fall antalet ledamöter understiger tre (3) styrelsemötet ställas in.

5 Verksamhetsberättelse 2013 Följande aktiviteter genomförde vi i föreningens regi under året: Munsö skoldagar Även 2013 kom Munsö skola med sina gäster från Ekerös övriga skolor till Alsnu udd för att uppleva vikingatid och lära mer om hantverk, matlagning och seder. Christer Karlson och Andreas Forsgren berättade sagor och grillade äpplen med barnen, Malin Holmvall och Malin Rikardsdotter Ahlin flätade staket, Kalle Runristare ristade runor och visade föremål och Göran Frejan Fahlén hjälpte till där han behövdes för stunden. Arkeologins dag Vi bjöd allmänhet och medlemmar att besöka oss på Alsnu udd 25 augusti. Kalle Runristare tog emot och bjöd på förtäring samt berättade om vårt bygge, vikingatid i stort och visade föremål. Hantverksgille Vi träffades en kväll ca varannan vecka för att hantverka tillsammans. Främst textilhantverk har stått på programmet men även visst läderarbete. Hantverksgillena har uteslutande hållits hemma hos några av våra medlemmar som alltid bjudit på härligt fika. Föreläsning i Erskinesalen Galopp genom Mälaröarnas forntid av arkeologen och styrelsemedlemmen Andreas Forsgren Vi fick oerhört stort gensvar när vi bjöd in medlemmar och allmänhet till Erskinesalen den 23 februari att lyssna till Andreas föredrag. I foajén spelade två ur musikgruppen Medvind, Lars Wiggh och Malin Rikardsdotter Ahlin. Invigning av vikingabiblioteket på Adelsö Alla tillgängliga medlemmar slöt upp i fina vikingakläder för att skänka atmosfär åt det högtidliga öppnandet av vikingabiblioteket i Uppgården. Arkeologen Andreas Forsgren höll ett anförande om världsarvet Hovgården-Birka, musikgruppen Medvind underhöll och Kalle Runristare tog med gäster på en guidad vandring över gravkullarna. Solen strålade och det var en härlig dag.

6 Arbetsdagar på Alsnu udd Vi träffades på udden och fortsatte bygga staket, anlade diverse planteringar, snickrade bord och bänkar et.c. Vi träffades också för att iordningställa platsen inför andra evenemang såsom valborg. Båtgruppen Under året har det formats en båtgrupp med ansvar för att ta hand om Saga. Gruppen har lyft i och ur båten, öst vatten när det behövts och underhållit i största allmänhet. Storting Vi höll storting (årsmöte) i Pannrummet 24 mars. Vi bjöd på fika. Vårgille/valborgsfirande För fjärde året i rad gick vi samman med Adelsös övriga föreningar och arrangerade ett mycket välbesökt arrangemang. Programmet var detsamma som tidigare år, men vi hade även försäljning av hantverksgilledeltagarnas hantverk. Vi serverade en vildsvinsgryta, spenatsoppa och lät musikgruppen Medvind underhålla gästerna. Vi stod för ca hälften av alla entrévärdar som tog betalt av besökarna. Naturligtvis eldade vi också. Övriga föreningar stod för körsång, vårtal och storbrasa. Tillsammans hyrde vi in eldshowarna och gycklargruppen TRiX. Vandringsdagen på Adelsö Vi medverkade på den årliga vandringsdagen tillsammans med alla andra föreningar på Adelsö genom att välkomna vandrarna vid starten iförda fina vikingakläder. Vi ansvarade för att sälja vandringskartan. ASK-keramiken, Birkamuggen Vi tog fram en ny del i ASKkeramiken som började säljas på vårt storting. Det är en replika av ett fynd i en grav på Birka. Bygget av nausten Under året fick vårt stora hus, nausten ett rejält tak under Jan Mellrings försorg. Vidare flätades flera av väggsektionerna. En hel del vass och halm skänktes till föreningen av Strömma turism och sjöfart av sådant material som blev över vid bygget av husen i det rekonstruerade kvarteret på Björkö/Birka. Mycket av jobbet gjordes av 5st sommarjobbare som avlönades av Ekerö kommun och handleddes ideellt av föreningens medlemmar. Alsnu vikingar tackar Malin Holmvall, Göran Frejan Fahlén, Andreas Forsgren, Robert Oberascher, Christer Karlson, Kalle Runristare och Malin Rikardsdotter Ahlin!

7 Arkeologigruppen Under året bildades arkeologgruppen med syfte att inventera ännu oregistrerade fornlämningar på Adelsö och kanske även på övriga mälaröar. Eldsjälen Kalle Runristare har sedan tidigare hittat ett flertal oregistrerade gravar. Styrelsearbete Under året har styrelsen sammanträtt första tisdagen varje månad med extra möten de månader då arbetsbördan så krävde.

8 Verksamhetsplan 2014 (skall beslutas om på årsmötet ) Följande aktiviteter föreslår styrelsen att föreningen genomför under året: Bygget av nausten Taket skall beläggas med vass och halm och golvet skall läggas. Vidare återstår att göra huset beboeligt och hemtrevligt. Muddra fram en hamn Vi avser att vidta åtgärder för att ta bort vass så att vi får kontakt med Mälaren. Där skall vår båt Saga ligga såväl som flera andra vikingabåtar som i nuläget ligger på norra Adelsö. Munsö skoldagar Vi bjuder tillsammans med Munsö skola in Ekerö kommuns alla tredjeklasser att uppleva vikingatiden på Alsnu udd. De kommer att få prova på hantverk, matlagning, byggnadsteknik och kanske få sig några sagor till livs av föreningens medlemmar. Arkeologins dag Vi kommer att arrangera evenemang på Alsnu udd i samband med den nationella Arkeologidagen. Hantverksgille Vi fortsätter att träffas varannan vecka för att tillsammans skapa och lära nytt hantverk. Eventuellt kommer vi under året att lära oss om svartbränning av keramik nere på Alsnu udd med den duktiga keramikern Sylvia Rodin som lärare. Föreläsning i Erskinesalen av arkeologen och styrelsemedlemmen Andreas Forsgren Det goda gensvaret på förra årets föreläsning gav mersmak och vi planerar ytterligare föreläsning av Andreas Forsgren. Arbetsdagar på Alsnu udd Vi kommer att anordna dagar för att bygga staket, anlägga diverse planteringar, snickra bord och bänkar et.c.

9 Fler hus Förhandlingar pågår med en ägare av flertalet vikingatida hus om att bygga upp dem nere på Alsnu udd. Det skulle bidra till ännu mer känsla av vikingatida miljö. Båtgruppen Båten Saga behöver oljas och tjäras och få nya tampar och detta skall Bosse Stolt och Christer Karlson ordna. Storting I år skall vårt storting hållas 2 mars under vårt nya tak på Alsnu udd. Taklagsfest 2 mars Vi skall fira att vårt tak ligger på plats efter stortinget! Det kommer att bjudas på mat, lekas lekar och spelas musik. VÄLKOMMEN! Vårgille/valborgsfirande För femte året i rad arrangerar vi valborgsfirande tillsammans med Adelsös övriga föreningar. Samma program som tidigare utlovas med vildsvinsgryta, musikgruppen Medvind och massor av eldar. Vandringsdagen på Adelsö Som vanligt är vi med på vandringsdagen på Adelsö tillsammans med övriga föreningar på Adelsö. ASK-keramiken, Birkamuggen Vi skall sälja det resterande fåtal av Birkamuggen. Arkeologigruppen Vi avser sätta igång en arkeologigrupp på allvar vars syfte delvis blir att inventera Adelsö och övriga Mälaröar för att finna fornlämningar som ännu inte är registrerade i FMIS. Detta i syfte att förhindra att icke registrerade fornlämningar utsätts för exploatering utan tillstånd från länsstyrelsen och en eventuell arkeologisk undersökning. Till detta kommer att också hålla viss uppsikt över befintliga fornlämningar för att undvika exploatering av misstag. Detta kan ske till exempel genom att hjälpa markägare med att markera befintliga fornlämningar innan exploateringsarbete i närheten genomförs. Ovanstående kommer att ske under överinseende av arkeologer och andra kulturmiljöarbetare som är medlemmar i föreningen. Föreningen står sedan tidigare som registrator av flera gravar på norra Adelsö.

10 Styrelsearbete Då det fungerat att träffas första tisdagen varje vecka fortsätter vi med det även år 2014.

Vi välkomnar alla medlemmar till Årsmötet för föreningen Svenska Pride.

Vi välkomnar alla medlemmar till Årsmötet för föreningen Svenska Pride. Kallelse till årsmöte för föreningen Svenska Pride. Vi välkomnar alla medlemmar till Årsmötet för föreningen Svenska Pride. Datum: 29 mars kl 18.00 Var: Internet via appen "Go-to-meeting" Det kommer även

Läs mer

För den ideella föreningen Vallentuna skate- och BMX-förening med hemort i Vallentuna kommun.

För den ideella föreningen Vallentuna skate- och BMX-förening med hemort i Vallentuna kommun. Föreningens stadgar För den ideella föreningen Vallentuna skate- och BMX-förening med hemort i Vallentuna kommun. Föreningen bildades den 27 november 2007 med antagande av nedanstående stadgar. Föreningens

Läs mer

Stadgar för föreningen Fair Action

Stadgar för föreningen Fair Action Stadgar för föreningen Fair Action På årsmötet 2015 beslutades att föreningen byter namn till Fair Action och att stadgarna ändras i enlighet med beslutet. Stadgarna antogs av Fair Trade Centers konstituerade

Läs mer

Stadgar för föreningen Fair Action

Stadgar för föreningen Fair Action Stadgar för föreningen Fair Action 1 Föreningens namn och säte Fair Action är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Ändamål och metoder Fair

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic 1 Firma Föreningens firma är Global Picnic. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen ska främja medlemmarnas intresse genom att bedriva aktiviteter som är förknippade

Läs mer

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs Årsmöte måndag 27/2 2017. Scandic Bollnäs I ordförandes och vice ordförandes frånvaro, öppnade ledamot Pontus Forsmark mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängd för mötet. En närvarolista

Läs mer

Stadgar för Gefle Ölsellskaps

Stadgar för Gefle Ölsellskaps för s En ideell förening med hemort i Gävle kommun. Organisationsnummer: 885002-2024 Styrelsen 2019 Bildad den na fastställs av årsmöte den 6e februari 2019,

Läs mer

Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala

Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala Grundad den 8 maj 2014 Reviderade och antagna den 25 februari 2015 Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala Innehåll 1. Föreningens namn 2. Föreningens

Läs mer

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen.

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen. Stadgar för Gransjöbodarnas snöskoterklubb Ändamål 1 Klubben är en ideell förening, vars uppgift skall vara att tillvarata medlemmarnas intressen i snöskoterfrågor, verka för en sund utveckling av snöskotertrafiken

Läs mer

STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER

STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER 1 Ändamål KÄRRA VÄNNER är en ideell förening, vars syfte är att verka för att bevara byn Kärradals karaktär och verka för en god, trivsam och innehållsrik

Läs mer

Stadgar för Musikforum Organisationsnr: med sätesort Karlshamn Antagna Musikforum har som ändamål att främja musik som

Stadgar för Musikforum Organisationsnr: med sätesort Karlshamn Antagna Musikforum har som ändamål att främja musik som Stadgar för Musikforum Organisationsnr: 836200-6176 med sätesort Karlshamn Antagna 2019-03-09 1 Musikforum har som ändamål att främja musik som kulturyttring i Karlshamn och Blekinge genom att stödja det

Läs mer

för den ideella föreningen Rockoblues med hemort i Umeå. Bildad den 10/ Stadgarna antagna av årsmöte den 28/4 2013, Umeå

för den ideella föreningen Rockoblues med hemort i Umeå. Bildad den 10/ Stadgarna antagna av årsmöte den 28/4 2013, Umeå STADGAR för den ideella föreningen Rockoblues med hemort i Umeå. Bildad den 10/12 2011. Stadgarna antagna av årsmöte den 28/4 2013, Umeå ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att utveckla

Läs mer

Öppna Händer Välgörenhet

Öppna Händer Välgörenhet Öppna Händer Välgörenhet Stadgar Antagna: Antagna vid föreningsmöte 2010-01-20. Innehåll Allmänt 3 Styrelsen 3 Revision 4 Årsmöte 4 Stadgeändring 5 Övrigt 5 2 Allmänt 1 Föreningens firma Föreningens firma

Läs mer

Wisingsborgs Grevskaps Intresseförening

Wisingsborgs Grevskaps Intresseförening STADGAR Stadgarna antagna vid bildandemöte den 2012 02-19 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen skall verka för historiska värden angående Wisingsborgs Grevskap och Grevarna Brahes påverkan och betydelse

Läs mer

Stadgar. för Manskören Staffan bildad 26 september 1995

Stadgar. för Manskören Staffan bildad 26 september 1995 Stadgar för Manskören Staffan bildad 26 september 1995 Revidering av stadgarna har gjorts 5 februari 2013. Manskören Staffans organisationsnummer är 845002-7977 1 ÄNDAMÅL Manskören Staffan har som målsättning:

Läs mer

Ludvigsborgs Byförening Org nr

Ludvigsborgs Byförening Org nr STADGAR för den ideella föreningen Ludvigsborgs Byförening (LBF) med hemort i Ludvigsborg, Hörby kommun. LBF bildades 1975. Stadgarna ändrade av årsmöte den 20 mars 2011. Organisationsnummer: 842000-6325

Läs mer

STADGAR FÖR FKC ALVIK Reviderade och antagna av medlemsmötet 12 maj 2018

STADGAR FÖR FKC ALVIK Reviderade och antagna av medlemsmötet 12 maj 2018 STADGAR FÖR FKC ALVIK Reviderade och antagna av medlemsmötet 12 maj 2018 1 Föreningens namn är Föreningen Kulturcentra Alvik, förkortat FKC Alvik 2 Föreningens hemvist är Stockholm. 3 FKC Alvik är en allmännyttig

Läs mer

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt.

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt. Stadgar 1 Namn Partiets namn är Vägvalet. 2 Säte Partiets säte är Göteborg. 3 Syfte och värderingar Vägvalets mål och syfte är att driva politik där demokratin utgår från medborgarna och speglar deras

Läs mer

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Allmänna bestämmelser 1. 2. 3. Medlemskap 4. 5. 6. Sveriges läkarförbund student Lund är en lokalavdelning av Sveriges läkarförbund student inom Sveriges Läkarförbund

Läs mer

Stadgar RFSL Stockholm

Stadgar RFSL Stockholm Stadgar RFSL Stockholm 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är RFSL Stockholm 2 Tillhörighet Reviderade vid årsmöte 16 mars 2013 2.1 RFSL Stockholm är en ideell förening och en avdelning inom Riksförbundet

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm. Stadgar STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm. 2 Föreningens syfte Refugees Welcome Stockholm är en ideell förening som har

Läs mer

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA Antagna på årsmöte 2011-xx-xx 1. Firma Lokalavdelningens namn är jagvillhabostad.nu Uppsala. 2. Syfte Lokalavdelningens syfte är att bevaka samt agera utifrån unga bostadssökandes

Läs mer

Stadgar för FÖRENINGEN FÖR BLÖDARSJUKA I STOCKHOLM

Stadgar för FÖRENINGEN FÖR BLÖDARSJUKA I STOCKHOLM FÖRENINGEN FÖR BLÖDARSJUKA I STOCKHOLM VERKSAMHETSOMRÅDE: STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING SAMT GOTLAND OCH ÅLAND Stadgar för FÖRENINGEN FÖR BLÖDARSJUKA I STOCKHOLM Antagna på extra årsmöte den 20 november 2011.

Läs mer

Eldsberga gymnastikförening STADGAR. (rev. 2013)

Eldsberga gymnastikförening STADGAR. (rev. 2013) Eldsberga gymnastikförening STADGAR (rev. 2013) Eldsberga gymnastikförening Innehåll Eldsberga gymnastikförening... 1 Eldsberga gymnastikförening... 2 Stadgar... 2 1 Eldsberga gymnastikförenings verksamhet...

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN KRISTEN BORTOM GUD

STADGAR FÖR FÖRENINGEN KRISTEN BORTOM GUD STADGAR FÖR FÖRENINGEN KRISTEN BORTOM GUD Hemort Stockholms stad Bildad 2018 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att bedriva ideell verksamhet för att utveckla kristen tro och gemenskap

Läs mer

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER - antagna på åresmöte

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER - antagna på åresmöte Stadgar ALLMÄNNA BESTÄMMELSER - antagna på åresmöte 2018-05-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Felkod40. 1 Ändamål Föreningen har till ändamål att driva LAN och andra dator-/teknikrelaterade träffar.

Läs mer

2. MÅLGRUPP Ungdomsklubben är en sammanslutning av döva barn och ungdomar i (Län, kommun, stad, ort eller distrikt).

2. MÅLGRUPP Ungdomsklubben är en sammanslutning av döva barn och ungdomar i (Län, kommun, stad, ort eller distrikt). Normalstadgar för SDU:s lokala ungdomsorganisationer antagna vid årsmöte 2008 1. KLUBBENS NAMN Ungdomsklubbens namn är (Ungdomsklubbens namn). 2. MÅLGRUPP Ungdomsklubben är en sammanslutning av döva barn

Läs mer

Matfors Bridgeklubb stadgar

Matfors Bridgeklubb stadgar Adress: c/o kassör Organisationsnr: 802471-6733 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att spela bridge i trivsamma former. Föreningen verkar speciellt med tanke på pensionärer. Föreningen

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Balans

Stadgar för Riksförbundet Balans Stadgar för Riksförbundet Balans Föreningen Balans bildades år 1997. Ombildad till Riksförbundet Balans den 27 augusti 2012 med säte i Stockholm. Organisationsnummer: 802407-9074 Stadgarna antagna vid

Läs mer

STADGAR FÖR [namn på föreningen]

STADGAR FÖR [namn på föreningen] STADGAR FÖR [namn på föreningen] Antagna på årsmötet 20[xx-xx-xx]. 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är [namn]. 2 Föreningens säte 2.1 Föreningen har sitt säte i [er hemkommun]. 3 Föreningsform 3.1

Läs mer

Stadgar för #jagärhär

Stadgar för #jagärhär Stadgar för #jagärhär ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1. Firma Föreningens namn är #jagärhär. 2. Syfte / ändamål #jagärhär är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som arbetar för ett inkluderande

Läs mer

Stadgar för den Ideella föreningen Shed i Malmö med hemort i Malmö stad. Bildad

Stadgar för den Ideella föreningen Shed i Malmö med hemort i Malmö stad. Bildad Stadgar för den Ideella föreningen Shed i Malmö med hemort i Malmö stad. Bildad 2015 08 13 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Namn och säte Föreningens namn är föreningen Shed i Malmö. Föreningen har sitt säte i

Läs mer

Stadgar - Funkibator ideell förening

Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar för Funkibator ideell förening. Antagna vid årsmöte 19 mars 2013. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator ideell förening. 2 - Föreningens säte

Läs mer

Norrbottens Körsångarförbund

Norrbottens Körsångarförbund Styrelsens förslag Norrbottens Körsångarförbund www.bdkör.se info@bdkor.se 1. Namn Norrbottens Körsångarförbund. 2. Ändamål Förbundet har till ändamål att verka för körsångens utveckling att sprida kännedom

Läs mer

Innehåll Föreningens namn Målsättning Säte Beslutande organ Firmateckning... 3

Innehåll Föreningens namn Målsättning Säte Beslutande organ Firmateckning... 3 Stadgar INNEHÅLL Innehåll... 2 1 Föreningens namn... 3 2 Målsättning... 3 3 Säte... 3 4 Beslutande organ... 3 5 Firmateckning... 3 6 Verksamhets- och räkenskapsår... 3 7 Stadgeändring... 3 8 Upplösning

Läs mer

Stadgar för Svenska Steriltekniska föreningen Antagna vid årsmötet

Stadgar för Svenska Steriltekniska föreningen Antagna vid årsmötet Stadgar för Svenska Steriltekniska föreningen Antagna vid årsmötet Allmänna bestämmelser 1 Ändamål Föreningens ändamål är att stärka professionell kompetens, samverkan och erfarenhetsutbyte inom föreningen

Läs mer

STADGAR SOUTH WETTERN CHAPTER SWEDEN ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

STADGAR SOUTH WETTERN CHAPTER SWEDEN ALLMÄNNA BESTÄMMELSER STADGAR SOUTH WETTERN CHAPTER SWEDEN ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Föreningens namn Föreningens namn är South Wettern Chapter med Org Nr 802421 5900. 2 Föreningens säte Förenings säte är Jönköping, Sverige.

Läs mer

Förslag till dagordning. 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet

Förslag till dagordning. 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet Att fastställas vid årsmöte med Föreningsalliansen i Staffanstorp den 29 mars 2016. Dagordningens innehåll regleras av stadgarna 19 Ärenden vid årsmötet Förslag till dagordning 1 Fastställande av röstlängd

Läs mer

Stadgar för Göteborgs Teckenspråkiga Ungdomsklubb. Reviderad vid årsmötet den 25 mars 2012

Stadgar för Göteborgs Teckenspråkiga Ungdomsklubb. Reviderad vid årsmötet den 25 mars 2012 Stadgar för Göteborgs Teckenspråkiga Ungdomsklubb Reviderad vid årsmötet den 25 mars 2012 1. KLUBBENS NAMN Ungdomsklubbens namn är Göteborgs Teckenspråkiga Ungdomsklubb 2. MÅLGRUPP Ungdomsklubben är en

Läs mer

Stadgar för Sollentuna Square Dancers

Stadgar för Sollentuna Square Dancers Stadgar för Sollentuna Square Dancers 2014-12-18 STADGAR för Sollentuna Square Dancers Antagna vid föreningens bildande 22 april 1983, med tidigare ändringar fastställda 27 maj 1986, 17 februari 1998

Läs mer

Stadgar för föreningen Niejda

Stadgar för föreningen Niejda Stadgar för föreningen Niejda Allmänna bestämmelser 1 Ändamål Syftet med Niejda är att erbjuda samiska tjejer och kvinnor forum där de kan känna gemenskap, ha roligt med andra och utvecklas utifrån sina

Läs mer

Normalstadgar för RFSL

Normalstadgar för RFSL Normalstadgar för RFSL Antagna på årsmötet 2008 samt 2009 Normalstadgarna ska vara gällande för samtliga avdelningar senast år 2010 och ska gälla för alla nybildade avdelningar som upptas i RFSL. Inom

Läs mer

Tostan Sverige Stadgar

Tostan Sverige Stadgar Tostan Sverige Stadgar 1. Namn Föreningens namn är Tostan Sverige. 2. Ändamål Tostan Sverige är en ideell förening vars syfte är att stödja den verksamhet som moderorganisationen Tostan bedriver. 3. Verksamhet

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter Fastställda av årsmötet 21 april 2015 1. Namn 2. Ändamål 3. Uppgift 4. Säte Föreningens namn är Vi Konsumenter Föreningen är en fristående, partipolitiskt

Läs mer

Stadgar antagna vid årsmötet den 24 april 2016

Stadgar antagna vid årsmötet den 24 april 2016 Stadgar antagna vid årsmötet den 24 april 2016 1 Namn Föreningens namn är FQ - Forum - Kvinnor och Funktionshinder (Forum Women and Disability in Sweden). Verksamheten startade 1989 under namnet Projektet

Läs mer

Stadgar för Systema Uppsala

Stadgar för Systema Uppsala Stadgar för Systema Uppsala Organisations nr: 802508-9049 med hemort i Uppsala Bildad 2016 Systema Uppsalas verksamhetsidé: Föreningens verksamhetsidé är att bedriva självförsvars utbildningar och kurser.

Läs mer

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 )

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) 1 NAMN Föreningens namn är NYKÖPING- OXELÖSUNDS SLÄKTFORSKARFÖRENING. 2 SÄTE Föreningen har sitt säte i Nyköping. 3 ÄNDAMÅL Nyköping-Oxelösunds Släktforskarförening

Läs mer

STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~

STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~ Sid 1 (8) STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~ Innehåll sida 1 ÄNDAMÅL 2 2 SAMMANSÄTTNING 2 3 ANSLUTNING TILL ANDRA ORGANISATIONER 2 4 BESLUTANDE ORGAN 2 5 FIRMA OCH FIRMATECKNING

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN LOMMA TRÄNINGSVERK. Förslag till 2013-03-06

STADGAR FÖR FÖRENINGEN LOMMA TRÄNINGSVERK. Förslag till 2013-03-06 STADGAR FÖR FÖRENINGEN LOMMA TRÄNINGSVERK Förslag till 2013-03-06 Stadgar för Lomma Träningsverk, ideell, förening, fastställda 2013 03 06, sid 1 av 5 1. Ändamål. Föreningen ska, i egen regi eller via

Läs mer

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar Stadgar för Alla ska kunna bo kvar 1. Firma Föreningens namn är Alla ska kunna bo kvar 2. Syfte Föreningens syfte är att sätta fokus på de sociala aspekter som finns när fastighetsägare höjer hyrorna kraftigt

Läs mer

Distriktsförenings Normalstadgar

Distriktsförenings Normalstadgar Distriktsförenings Normalstadgar Datum: 2017-01-01 Förslag till Normalstadgar för Distriksföreningar inom Svenska Ridtravarförbundet Distrikt: Bildat den Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den enligt

Läs mer

antagna 2000-10-11, ändrade 2003-11-12,2010-03-15 samt 2015-03-04. Föreningen har som ändamål att bedriva havsbastuverksamhet i Kullavik.

antagna 2000-10-11, ändrade 2003-11-12,2010-03-15 samt 2015-03-04. Föreningen har som ändamål att bedriva havsbastuverksamhet i Kullavik. Bilaga 1 till Protokoll Årsmöte 2015 STADGAR för Kullaviks Havsbastuförening antagna 2000-10-11, ändrade 2003-11-12,2010-03-15 samt 2015-03-04. Allmänna bestämmelser 1 Föreningens firma Föreningens firma

Läs mer

EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR

EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR Observera att detta enbart är ett exempel på hur en förenings stadgar kan vara utformade. Varje förening är individuell och måste därför alltid noga överväga vad

Läs mer

2.1 RFSL Västmanland är en ideell förening och en avdelning inom RFSL - Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter.

2.1 RFSL Västmanland är en ideell förening och en avdelning inom RFSL - Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter. STADGAR FÖR RFSL VÄSTMANLAND Antagna 2008-10-22 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är RFSL Västmanland 2 Tillhörighet 2.1 RFSL Västmanland är en ideell förening och en avdelning inom RFSL - Riksförbundet

Läs mer

A. Organisation Jagvillhabostad.nu består av enskilda medlemmar organiserade i lokalavdelningar.

A. Organisation Jagvillhabostad.nu består av enskilda medlemmar organiserade i lokalavdelningar. STADGAR Antagna 2003-04-06 Reviderade 2006-03-04, 2007-03-03, 2009-03-07, 2010-03-06, 2012-02-18 1. Firma Organisationens namn är jagvillhabostad.nu. 2. Syfte Föreningens syfte är att bevaka samt agera

Läs mer

Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF)

Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF) Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF) 1 Mål Föreningens mål är: - att sprida intresse för och kunskap om räddningshunden - att anordna lägerverksamhet och lagtävlingar för medlemmarna -

Läs mer

Hembygdsgillet i Karlstad Stadgar

Hembygdsgillet i Karlstad Stadgar ÄNDAMÅL 1 Hembygdsgillet i Karlstad, Gillet, är en ideell förening vars ändamål och syfte är att med folklig tradition som grund verka för ett sunt nöjesliv i förening med god arbetsvilja. Gillets verksamhet

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

STADGAR FÖR. SOS-Animals Sverige

STADGAR FÖR. SOS-Animals Sverige STADGAR FÖR SOS-Animals Sverige Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 31a maj 2008 1 Ändamål SOS-Animals Sverige är en ideell förening som skall verka för djurs välbefinnande i och utanför Sverige.

Läs mer

Förbundet bildades 1918 och stadgarna omarbetades helt under 2016 och de nya stadgarna godkändes på årsmötena och XY

Förbundet bildades 1918 och stadgarna omarbetades helt under 2016 och de nya stadgarna godkändes på årsmötena och XY STADGAR FÖR SVERIGES HÄRADSALLMÄNNINGSFÖRBUND Förbundet bildades 1918 och stadgarna omarbetades helt under 2016 och de nya stadgarna godkändes på årsmötena 2016-05-20 och 2017-05-XY ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

Läs mer

Stadgar. för. Stockholms Dövas Ungdomsråd

Stadgar. för. Stockholms Dövas Ungdomsråd Stadgar för Stockholms Dövas Ungdomsråd Reviderad vid årsmötet den 15 mars 2013 Stadgar för Stockholms Dövas Ungdomsråd 1. RÅDETS NAMN Ungdomsrådets namn är Stockholms Dövas Ungdomsråd. 2. MÅLGRUPP Stockholms

Läs mer

STADGAR FÖR NÄLDENS BYALAG

STADGAR FÖR NÄLDENS BYALAG STADGAR FÖR NÄLDENS BYALAG Näldens Byalag är en religiöst och politiskt obunden ideell förening med hemort i NÄLDEN, Krokoms kommun. Föreningen bildades 1992-11-25 och ombildades 2008-04-10. Stadgarna

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS).

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). 1(6) FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). INTRESSEFÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE 1. Den ideella intresseföreningens namn är KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS) och har sitt

Läs mer

STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016

STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016 STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr 897000-0710 Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016 1 Innehållsförteckning Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 2 Föreningens namn 3 Sammansättning

Läs mer

Alopeciförbundet Sverige

Alopeciförbundet Sverige STADGAR Alopeciförbundet Sverige 2016-04-16 Namn Verksamhetens namn är Alopeciförbundet Sverige. Förbundet är en ideell partipolitisk och religiöst obunden sammanslutning vars medlemmar huvudsakligen har

Läs mer

Stadgar för Folkdansringen i Örebro län

Stadgar för Folkdansringen i Örebro län Stadgar för Folkdansringen i Örebro län 1 ÄNDAMÅL Uppdaterad senast 25/11 2010 Folkdansringen i Örebro län, i fortsättningen kallad Distriktet, är en distriktsorganisation för alla åldrar, vars ändamål

Läs mer

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Stina Studieinspiratörerna Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Föreningen 1 Föreningens namn är Studieinspiratörerna. 2 Föreningen och dess

Läs mer

Stadgar för Föreningen Idla. Antagna vid Föreningen Idlas årsmöte den 15 mars 2017

Stadgar för Föreningen Idla. Antagna vid Föreningen Idlas årsmöte den 15 mars 2017 Stadgar för Föreningen Idla Antagna vid Föreningen Idlas årsmöte den 15 mars 2017 Ersätter Föreningen Idlas stadgar senast ändrade vid extra årsmötet 9 april 2008 1 Stadgar Idlastiftelsen blev den 1 januari

Läs mer

ASPO Sverige. Ändamål och syfte

ASPO Sverige. Ändamål och syfte ASPO Sverige Ändamål och syfte Peak Oil, d.v.s. oljeutvinningsstoppen, och konsekvenserna utav de fossila resursernas ändlighet är betydelsefulla för samhället på grund av det stora beroendet av fossil

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Önskeambulansen med hemort i Karlshamn Blekinge.

Stadgar för den ideella föreningen Önskeambulansen med hemort i Karlshamn Blekinge. Stadgar för den ideella föreningen Önskeambulansen med hemort i Karlshamn Blekinge. Förening Bildades 2011-03-21 Stadgar antogs av konstituerande årsmötet 2011-03-21 Allmänna bestämmelser 1 Föreningens

Läs mer

Bilaga 1 INSTRUKTION. för LOKALAVDELNINGARNA SOS BARNBYAR SVERIGE. LEGAL#1483290v1

Bilaga 1 INSTRUKTION. för LOKALAVDELNINGARNA SOS BARNBYAR SVERIGE. LEGAL#1483290v1 Bilaga 1 INSTRUKTION för LOKALAVDELNINGARNA i SOS BARNBYAR SVERIGE Antagen vid årsmöte den 15 maj 2004 Antagen vid årsmötet den 23 april 2005 Antagen vid årsmötet den 22 april 2006 Antagen vid årsmötet

Läs mer

STADGAR. 3. ANSLUTNING Ungdomsklubben är ansluten till Sveriges Dövas Ungdomsförbund SDUF. Ungdomsklubben är partipolitisk och religiös obunden.

STADGAR. 3. ANSLUTNING Ungdomsklubben är ansluten till Sveriges Dövas Ungdomsförbund SDUF. Ungdomsklubben är partipolitisk och religiös obunden. STADGAR 1. KLUBBS NAMN Barn- och ungdomsklubbens namn är NORRLANDS UNGDOMSKLUBB och går under förkortningen NU. NU bildades den 28 april 2012 i Härnösand. 2. MÅLGRUPP Ungdomsklubben är en sammanslutning

Läs mer

Stadgar. För Vänföreningen till Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne med säte i Göteborg, Västra Götalands län. Föreningen är bildad den 24/8 2000.

Stadgar. För Vänföreningen till Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne med säte i Göteborg, Västra Götalands län. Föreningen är bildad den 24/8 2000. Stadgar För Vänföreningen till Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne med säte i Göteborg, Västra Götalands län. Föreningen är bildad den 24/8 2000. Stadgarna är fastställda den 24/8 2000. Allmänna bestämmelser

Läs mer

Stadgar för WINGS HOCKEY CLUB ARLANDA

Stadgar för WINGS HOCKEY CLUB ARLANDA Stadgar för WINGS HOCKEY CLUB ARLANDA Antagna vid årsmöte 7 juni 2007 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål, sammansättning och hemort Wings Hockey Club Arlanda ( Föreningen ) har som ändamål att bedriva ishockeyverksamhet.

Läs mer

Normalstadgar. För föreningar anslutna till Djurskyddet Sverige

Normalstadgar. För föreningar anslutna till Djurskyddet Sverige Normalstadgar För föreningar anslutna till Djurskyddet Sverige September 2010 Normalstadgar för Djurskyddet Sveriges föreningar antagna 22-23 maj 2010 vid förbundsstämman i Södertälje. Reviderade vid förbundsstämman

Läs mer

Stadgar för. Jönköpings Teckenspråkiga Ungdomsförening Reviderad vid årsmötet den 5 mars 2016

Stadgar för. Jönköpings Teckenspråkiga Ungdomsförening Reviderad vid årsmötet den 5 mars 2016 Stadgar för Jönköpings Teckenspråkiga Ungdomsförening Reviderad vid årsmötet den 5 mars 2016 1. FÖRENINGENS NAMN Ungdomsklubbens namn är Jönköpings Teckenspråkiga Ungdomsförening och går under förkortningen

Läs mer

Stadgar. för. Trollhättans Arkivförening

Stadgar. för. Trollhättans Arkivförening Stadgar för Trollhättans Arkivförening Förslag inför beslut om antagande vid årsmöte den 20 mars 2018 1 2 Allmänna bestämmelser 1 Ändamål Trollhättans Arkivförening är en ideell förening som har till uppgift

Läs mer

STADGAR för CENTRAL SWEDEN ideell förening Fastställda av årsmötet

STADGAR för CENTRAL SWEDEN ideell förening Fastställda av årsmötet STADGAR för CENTRAL SWEDEN ideell förening Fastställda av årsmötet 2015-04-17 Stadgar för den ideella föreningen CENTRAL SWEDEN med säte i Falun. Föreningen har bildats och stadgarna antagits vid konstituerande

Läs mer

Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF)

Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF) Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF) STADGAR 1 Föreningsnamn och säte Föreningsnamn är Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF). Föreningen har sitt säte i Göteborgs kommun, Västra Götalands

Läs mer

Svenska Russavelsföreningen. Svenska Russavelsföreningens stadgar, ändrade vid årsmöte 2011 och 2012

Svenska Russavelsföreningen. Svenska Russavelsföreningens stadgar, ändrade vid årsmöte 2011 och 2012 Svenska Russavelsföreningen Svenska Russavelsföreningens stadgar, ändrade vid årsmöte 2011 och 2012 1 Namn. 2 Säte 3 Ändamål. 4 Lokalförening 5 Medlemskap Föreningens namn är "Svenska Russavelsföreningen"

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGENS NAMN. Organisations nr: xxxxxx-xxxx med hemort i stad. Bildad år XXXX

STADGAR FÖR FÖRENINGENS NAMN. Organisations nr: xxxxxx-xxxx med hemort i stad. Bildad år XXXX Datum 2018-04-12 Uppdaterad Utbildnings- och fritidsförvaltningen Föreningsstadgar (Mall) Här är ett exempel på hur stadgar kan se ut. Det som är angivet i röd kursiv text är sådant som brukar skilja sig

Läs mer

STADGAR för LiTHe Syra

STADGAR för LiTHe Syra STADGAR för LiTHe Syra Senast reviderad 2012-10-17 Tidigare versioner: 2012-05-07 2008-08-25 2009-07-15 2010-03-20 2011-05-17 1 LiTHe Syra LiTHe Syra är en politiskt oberoende sammanslutning för studenter,

Läs mer

1 oförändrat. 2 oförändrat. 3 oförändrat

1 oförändrat. 2 oförändrat. 3 oförändrat Stadgar för Föreningen G-gruppen - Genealogi över Östersjön antagna den 14 december 2000 samt ändrade den 26 februari 2004, den 20 februari 2007, den 21 februari 2009 och den 26 februari 2011 1 Föreningens

Läs mer

STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET SVENSK JAZZ Fastslagna vid Jazzriksdagen i Sandviken den 31 maj 2015

STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET SVENSK JAZZ Fastslagna vid Jazzriksdagen i Sandviken den 31 maj 2015 STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET SVENSK JAZZ Fastslagna vid Jazzriksdagen i Sandviken den 31 maj 2015 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Riksförbundet Svensk Jazz (ideell förening) har till syfte att främja förutsättningarna

Läs mer

Stadgar Sveriges Fellponnyförening

Stadgar Sveriges Fellponnyförening Stadgar Sveriges Fellponnyförening 1 Ändamål.. Föreningen är till för att främja Fellponny rasens användande i såväl avel som arbete. Föreningen jobbar för att öka kunskapen om Fellponnyn i Sverige och

Läs mer

Samhällsbyggnadssektorns Etiska Råd

Samhällsbyggnadssektorns Etiska Råd STADGAR FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSSEKTORNS ETISKA RÅD Antagna vid konstituerande möte den 9 december 2008. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Samhällsbyggnadssektorns Etiska Råd ( Föreningen ) och är en

Läs mer

STADGAR. för. Sällskapet bildades den 24 mars 2004 och har sin verksamhet vid Måns Ols, Sala Kommun.

STADGAR. för. Sällskapet bildades den 24 mars 2004 och har sin verksamhet vid Måns Ols, Sala Kommun. STADGAR för Sällskapet bildades den 24 mars 2004 och har sin verksamhet vid Måns Ols, Sala Kommun. 1 Ändamål Kägelhanesällskapet är en ideell förening och har till ändamål att främja kägelsporten och att

Läs mer

STADGAR FÖR BILLERUDS JAKTSKYTTEKLUBB.

STADGAR FÖR BILLERUDS JAKTSKYTTEKLUBB. STADGAR FÖR BILLERUDS JAKTSKYTTEKLUBB. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Billeruds Jaktskytteklubb. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att främja intresse och färdighet i jakt- och

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSKA FORMULA FÖRBUNDET

STADGAR FÖR SVENSKA FORMULA FÖRBUNDET STADGAR FÖR SVENSKA FORMULA FÖRBUNDET Ratificerade vid årsmötet 2017, att gälla från årsmötet 2017 ANTAGNA VID ÅRSMÖTE 2013, ATT GÄLLA FRÅN ÅRSMÖTET 2013 Innehållsförteckning STADGAR FÖR SVENSKA FORMULA

Läs mer

Stadgar för Hallands traktorpullingklubb

Stadgar för Hallands traktorpullingklubb Organisationsnummer 8024186622, nedan kallad Föreningen Föredragna på årsmötet den 23 januari 2016 Fastställda av extra årsmöte den 13 februari 2016 1 Namn och inriktning Föreningen Hallands är en ideell

Läs mer

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL 1 STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL Reviderade 1974-03-14, 1975-03-05, 1982-02-25, 1994-05-09, 2004-03-04, 2005-03-15 1 BAKGRUND Ericsson Idrottsförening är en ideell idrottsförening,

Läs mer

Stadgar för RFSL Sundsvall

Stadgar för RFSL Sundsvall Sidan 1 av 6 Stadgar för RFSL Sundsvall Dessa avdelningsstadgar antogs av RFSL:s kongress 140502-0504. Avdelningsstadgarna gäller för alla avdelningar samt dess verksamheter och ska gälla för alla föreningar

Läs mer

Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete.

Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete. STADGAR FÖR FÖRENINGEN VÄSTERÅS SOPPKÖK Version 4, 2015-10-03 1 Föreningens namn Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till

Läs mer

Stadgar för kulturföreningen Ebeneser

Stadgar för kulturföreningen Ebeneser Stadgar för kulturföreningen Ebeneser Dat. 2014-03-12 Dat. 2015-03-11 Utgåva 1.0 Utgåva2.0 1 1 Kulturföreningen Ebenesers ändamål Kulturföreningen Ebeneser ska erbjuda ett mångkulturellt utbud i en inspirerande

Läs mer

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker 1 NAMN Vällingby Folkets hus förening är en allmännyttig ideell förening. 2 ÄNDAMÅL Föreningens ändamål är att,

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN VALFRI MJÖLK. Bildad 2018

STADGAR FÖR FÖRENINGEN VALFRI MJÖLK. Bildad 2018 STADGAR FÖR FÖRENINGEN VALFRI MJÖLK Bildad 2018 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att bedriva ideell verksamhet relaterad till utveckling av kunskap och forskning kring mjölk,

Läs mer

STADGAR. För den ideella föreningen Framtid Rydboholm Styrelsesäte i Borås Stad Bildad den 26 april 2010

STADGAR. För den ideella föreningen Framtid Rydboholm Styrelsesäte i Borås Stad Bildad den 26 april 2010 STADGAR För den ideella föreningen Framtid Rydboholm Styrelsesäte i Borås Stad Bildad den 26 april 2010 1. Ändamål Föreningen har till ändamål att utveckla Rydboholm till ett trivsamt och attraktivt samhälle

Läs mer