Näringslivsprogram för Mölndals stad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Näringslivsprogram för Mölndals stad 2015-2018"

Transkript

1 1(26) Stadsledningsförvaltningen Näringslivs- och utvecklingsenheten Näringslivsprogram för Mölndals stad Mölndal Vision 2022 är utgångspunkten för allt utvecklingsarbete inom Mölndals stad. Näringslivsprogrammet tar sin utgångspunkt i Visionens struktur med tre fokusområden och 11 antagna fullmäktigemål. Inom ramen för fem av dessa har vi angett de prioriteringar vi gör för näringslivsutvecklingen i staden. Mölndal utvecklas när alla krafter drar åt samma håll. Det kräver att vi tillsamman med dem som vill bidra hittar nya samverkansformer. Vi ska skapa nya mötesplatser där olika intressen som staden, föreningslivet och näringslivet, med respekt för varandras kompetenser, kan mötas och gemensamt verka för en socialt hållbar utveckling. Det här är ett näringslivsprogram för hela Mölndal. Det finns en betydande utvecklingspotential i Kållered och Lindome genom mer mark för företag och utvecklad kollektivtrafik. I en Göteborgsregion i stark tillväxt, där tyngdpunkten i investeringarna rör sig söderut, blir hela Mölndal alltmer integrerat i storstadsregionens kärna. Näringslivsprogrammet är näringslivsutskottets handlingsplan och gäller för mandatperioden Innehållet har utformats i dialog med det lokala näringslivet, tjänstemän och politiker i stadshuset, andra grupperingar som fastighetsägare i Mölndals stad och de som svarat på uppmaningar på stadens hemsida, via sociala medier och andra kontakter. Bilaga 1 till näringslivsprogrammet är en beskrivning av förutsättningarna i Mölndal våren Bilagan ska uppdateras varje år medan programmet ligger fast under mandatperioden, om inte förutsättningarna ändras så mycket att vi bedömer att en revidering är nödvändig.

2 2(26) Mål för näringslivsutvecklingen i Mölndals stad Mölndal Vision 2022 har tre fokusområden: - En modig stad med en tydlig historia - Mölndal förstärker Västsverige - En hållbar stad där vi växer och mår bra Inom varje av dem finns uttalade ambitionsnivåer för hur vi ska arbeta för att nå målen. Med utgångspunkt från dessa har kommunfullmäktige 2014 antagit 11 mål som är styrande för planering av stadens verksamheter. Visionen och de 11 målen bifogas denna verksamhetsplan, bilaga 2. Näringslivsutskottet har det övergripande politiska ansvaret för hur vi ska arbeta i Mölndals stad för att skapa så goda förutsättningar som möjligt för en positiv, och hållbar, utveckling av näringslivet i staden. Därmed bidrar vi också till Göteborgsregionens utveckling. Våra mål är: Stadens mål är att företagare ska uppfatta Mölndal som en alltmer attraktiv näringslivskommun. Vi utvecklar ett företagsvänligt klimat som gör att kunskapsintensiva och kreativa verksamheter väljer att etablera sig i Mölndal. Stadens mål är att Mölndal ska ta en alltmer betydelsefull roll i utvecklingen av regionen. Vi utvecklar ett livskraftigt samarbete med Göteborg och kringliggande kommuner som stärker vår gemensamma storstadsregion för framtiden. Stadens mål är att Mölndalsbornas möjligheter att påverka frågor som rör deras vardag och att ta ansvar för stadens utveckling ska öka. Staden vill också att Mölndals miljö- och klimatarbete ska stärkas för att tillförsäkra Mölndalsborna en hälsosam och god miljö. Slutligen vill staden att i Mölndal ska graden av socialt deltagande, integration och egen försörjning öka. Vi verkar för en utveckling av Mölndal som är socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbar. Stadens mål är att de som vistas i Mölndal ska uppleva ökad trivsel och trygghet i det offentliga rummet. Vi utvecklar gemensamma mötesplatser där alla är välkomna och kan uppleva ett livaktigt kultur- och fritidsliv. I våra stadskvarter skapar vi ett blandat utbud av bostäder, handel och nöjen som gör det trivsamt att vistas i Mölndal. Stadens mål är varje barns potential ska tidigt tas tillvara så att de samlade skolresultaten förbättras samtidigt som fler når godkänt i alla ämnen. Mölndal utvecklar bra och attraktiva skolor där trygga elever når höga och jämna skolresultat. Tillsammans tar vi ett gemensamt ansvar för at barn och unga är delaktiga och mår bra.

3 3(26) Handlingsplan och aktiviteter För att uppnå målen som de anges inom Mölndal Vision 2022 har näringslivsutskottet tagit fram en handlingsplan med aktiviteter som ligger inom näringslivsutskottets ansvar. De redovisas här inom resp mål enligt föregående avsnitt. Stadens mål är att företagare ska uppfatta Mölndal som en alltmer attraktiv näringslivskommun. Vi utvecklar ett företagsvänligt klimat som gör att kunskapsintensiva och kreativa verksamheter väljer att etablera sig i Mölndal. Nystartade företag Antalet nystartade företag ska öka. Det ska vara enkelt att driva företag i Mölndal, en lotsfunktion är ett steg för att skapa sådana förutsättningar. Vi ska bidra till en ökad medvetenhet om genus- och integrationsperspektiv i företagandet. Ett gott bemötande är ett prioriterat utvecklingsområde, inom fyra myndighetsområden mäts det löpande med möjlighet att jämföra med övriga kommuner i Sverige. Information Vi ska bli bättre på att informera näringslivet i Mölndal. Vi ska också bli bättre på att informera omvärlden vad vi gör i Mölndal. Mötesplatser Vi ska skapa mötesplatser och nätverk som engagerar alla delar av samhället för utveckling av företagsklimatet i Mölndal. Det kan också bidra till att skapa fler kontakter, och affärsmöjligheter, mellan företag i Mölndal. Politiker ska vara i mer direkt kontakt med företag samt delta i aktiviteter där staden möte det lokala näringslivet. Mark Vi ska aktivt verka för att tillgången på detaljplanelagd kommunägd mark för företag ökar. I befintliga verksamhetsområden som står inför omvandling/genomgår en omvandling ska staden ha en övergripande ambition för områdets innehåll och kvalitet. Sådana omvandlingar kan skapa möjligheter till tillskott av etableringsbar mark. Kollektivtrafik Kollektivtrafiktillgängligheten till de olika verksamhetsområdena i Mölndal ska förbättras. Personalens möjligheter att ta sig till och från sitt arbete med kollektivtrafik är ofta avgörande för vilken bild man har av en plats. Tillsammans med stadens tekniska förvaltning ska vi utveckla formerna för en dialog med Västtrafik som utgår från näringslivets behov. Upphandling Det ska vara enkelt även för mindre och medelstora företag att lämna anbud i stadens upphandlingar. En översyn pågår av stadens rutiner vid upphandlingar som ska underlätta för dessa.

4 4(26) De aktiviteter vi ska genomföra 2015 är: o En ny näringslivssamordnare är anställd i mars 2015, ett av de första uppdragen är att under året etablera och utveckla en lotsfunktion för de företag som behöver hjälp i sina kontakter med staden. o Minst en gång per år ha ett gemensamt möte mellan näringslivsutskottet och planeringsutskottet, samt ansvariga tjänstemän, för en dialog om behov resp tillgång, nuvarande och planerad, på kommunägd detaljplanelagd mark för företag. o Vi har under 2015 etablerat formerna för vårt samarbete med Bio Venture Hub vid AstraZeneca med syfta att bidra till en utveckling av Life Science-sektorn i Mölndal. o Vi genomför informationsträffar för det lokala näringslivet 4 gånger per år. Dessa är delade med två möten på våren; ett i södra kommundelen, resp ett i norra, samt två möten på hösten enligt samma uppdelning. o Minst en gång per år, med start hösten 2015, bjuder vi in samtliga nystartade företag till ett informationsmöte för att berätta vad staden gör och i vilka frågor de kan kontakta oss. Det ska om möjligt genomföras i samarbete med andra offentliga organisationer som skatteverket, försäkringskassan, arbetsförmedlingen m fl. o I samarbete med branschföreningar, eller motsvarande, ska vi genomföra minst två möten per år med det lokala näringslivet där också politiker deltar. Branschföreningen är inbjudare. De aktiviteter vi ska genomföra 2016 är: o Senast under 2016 har vi en kommunikationsplattform för stadens information till det lokala näringslivet. Fokus i denna är inte bara var och på vilket sätt vi ska kommunicera, det är lika viktigt att definiera vad vi ska kommunicera. o Senast under 2016 har vi startat en lokalt baserad resurs för rådgivning och hjälp till dem som planerar att starta eget företag. o En gång per år genomför vi i egen regi, eller i samarbete med andra organisationer och företag, en aktivitet för alla företag i Mölndals stad som har fokus på att skapa stolthet för Mölndal. I samband med denna aktivitet delas olika utmärkelser ut till framgångsrika företag. De aktiviteter vi ska genomföra 2017 är: o Under 2015 och 2016 provar vi nya former för att få en dialog med det lokala näringslivet. Det ska ske med hjälp av sociala medier, möten på företagen, möten med företag i samband med mässor, konferenser etc. och ska utvärderas o Senast 2017 har vi medverkat till att näringslivet skapat Bollplanket som är ett näringslivsforum i delvis nya former som fungerar som dialogpartner för staden i olika utvecklingsfrågor.

5 5(26) De aktiviteter vi ska genomföra 2018 är: o De förvaltningar som deltar i Insikt-mätningen ska använda resultateten för utveckling av verksamheten så att vi förbättrar vårt samlade NKI till lägst värdet 70 i december Det är 63 för helåret Deras arbete ska vara en förebild för övriga förvaltningar.

6 6(26) Stadens mål är att Mölndal ska ta en alltmer betydelsefull roll i utvecklingen av regionen. Vi utvecklar ett livskraftigt samarbete med Göteborg och kringliggande kommuner som stärker vår gemensamma storstadsregion för framtiden. Nätverk i viktiga branscher Vi ska kartlägga vilka regionala nätverk vi är representerade i idag. Inom dessa ska vi definiera vilken roll resp budskap vi ska förmedla. Vi prioriterar medverkan i regionala nätverk som har stor betydelse för Mölndals näringslivsutveckling, t ex Sahlgrenska Science Park för utveckling av Life Science-sektorn. Andra branscher/sektorer som har stor betydelse för Mölndal och Göteborgsregionen är mode och design, företag inom ICT samt internationell handel. Samverkan i olika former av nätverk som stärker utvecklingen av dessa prioriteras. Kreativa näringar Vi ska verka för att utveckla Kvarnbyn, bl a som utgångspunkt för utveckling av kreativa näringar. Det kan bli en viktig del i möjligheterna att utveckla förutsättningar för verksamheter i Forsåker. Infrastruktur Vi tar aktivt initiativ i regional samhällsplanering av infrastruktur som har stor betydelse för Mölndals utveckling, t ex Götalandsbanans framtida sträckning. En väl utvecklad infrastruktur inom alla områden (IT, transport, kommersiella lokaler mm), är en självklarhet i Mölndal. Vi ska aktivt diskutera olika framtidsscenarios för näringslivsstrukturen i Göteborgsregionen. Vi ska medverka till att framtidssäkra vår infrastruktur för det näringsliv vi har om 20 år. De aktiviteter vi ska genomföra 2015 är: o Under 2015 genomförs en kartläggning av vilka regionala nätverk näringslivsutskottet och näringslivsenheten deltar i. Det är en del i den stadsövergripande kartläggning som genomförs av målsamordnaren för detta fullmäktigemål. o Med utgångspunkt från resultatet av kartläggningen ska näringslivsutskottet under 2015 ta ställning till vilka centrala Mölndalsargument vi ska lyfta fram i regionala nätverk och andra sammanhang. o Mölndals stad ska under 2015 ta ställning till formerna för stadens medverkan i att utveckla Sahlgrenska Science Park. De aktiviteter vi ska genomföra 2016 är: o Vi deltar aktivt, tillsammans med övriga berörda förvaltningar samt det lokala näringslivet, i arbetet att argumentera för en sträckning av den planerade Götalandsbanan via Mölndals station under 2015 och 2016 då trafikverket lämnar sitt förslag.

7 7(26) De aktiviteter vi ska genomföra 2018 är: o Göteborg Fashion Week genomförs första gången i Mölndal. o Senast under 2018 deltar Mölndals stad i ett EU-projekt med fokus på utveckling av kreativa näringar. o Senast 2018 är Mölndal en naturlig del i ett filmkluster i Göteborgsregionen där flera filmproduktioner genomförs varje år.

8 8(26) Stadens mål är att Mölndalsbornas möjligheter att påverka frågor som rör deras vardag och att ta ansvar för stadens utveckling ska öka. Staden vill också att Mölndals miljö- och klimatarbete ska stärkas för att tillförsäkra Mölndalsborna en hälsosam och god miljö. Slutligen vill staden att i Mölndal ska graden av socialt deltagande, integration och egen försörjning öka. Vi verkar för en utveckling av Mölndal som är socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbar. Sociala företag Vi arbetar aktivt för att stödja utvecklingen av sociala företag. En väg är att vi samarbetar aktivt med social- och arbetsmarknadsförvaltningen i arbetsmarknadsfrågor för att skapa bättre möjligheter för utsatta grupper att komma in på arbetsmarknaden samt skapa möjligheter för ökad integration. Som enskilt största arbetsgivare i Mölndal har staden stora möjligheter att bidra till måluppfyllelse inom detta område. Hållbart företagande Vi arbetar aktivt för att fler företag ska införa ledningssystem för ett hållbart företagande. De viktigaste är Miljödiplomering samt CSR (Corporate Social Responsibility). De verktyg vi kan använda är att öka företagens hållbara resval, t ex genom Gröna Resplaner. Vi ska också medverka till att fler av stadens upphandlingar ska ställa krav på social hållbarhet. Energimyndigheten har numera ökat fokus i sitt arbete på små och medelstora företag, vilket får konsekvenser för stadens energirådgivning. Sommarjobb Staden ska ta ett större ansvar för att samordna utbudet av sommarjobb för ungdomar från såväl stadens verksamheter som från det lokala näringslivet. De aktiviteter vi ska genomföra 2015 är: o Vi ska en gång per år genomföra ett informationsmöte/halvdag om sociala företag. Den genomförs i samarbete med Business Region Göteborg och övriga organisationer som kan stödja nyföretagare inom detta område. o Vi ska genomföra minst ett informationsmöte på berörda förvaltningar om hur man kan använda socialt företagande som ett verktyg för ökad integration, socialt deltagande och egen försörjning. o I samarbete med Business Region Göteborg erbjuder vi minst ett utbildningstillfälle per år lokalt i Mölndal för de företag som vill bli miljödiplomerade. o I samarbete med projektledaren för hållbart resande på tekniska förvaltningen skickar vi ett välkomstbrev till alla företag som startar samt till dem som flyttar till Mölndal, bl a med information om möjligheten att få hjälp med information till sin personal om hållbara resval. o Det s k RAM-nätverket (Resande till Arbete i Mölndal) som skapades efter RAM-projektet, får en omstart. Nätverket breddas och kan nå fler och får ett tydligt fokus på hållbart resande.

9 9(26) De aktiviteter vi ska genomföra 2016 är: o I samarbete med stadens miljösamordnare utvecklar vi stadens roll i att stödja företag i andra hållbarhetsfrågor. Här kan exempelvis ingå mer eller mindre regelbundna företagsträffar på miljö-/hållbarhetstema (exempel Jönköping) och stadens roll i att hjälpa näringslivet att ställa om till en cirkulär ekonomi. o Staden måste vara ett föredöme och en förebild, därför ska vi tillsammans med stadens HR-avdelning samt berörda förvaltningar, kartlägga var vi kan erbjuda APL (arbetsplatsförlagt lärande), arbetsträning etc. i stadens verksamheter. Eskilstuna har som mål att 1,5 % av alla nyanställningar ska vara personer med funktionshinder, vilket kan vara en förbild. o Vi ska medverka till att Mölndals stad senast under 2016 inför krav på social hållbarhet i minst 50 % av sina tjänsteupphandlingar. o Vi ska lära oss från de kommuner som har en samordnad förmedling av sommarjobb för ungdomar från såväl egen verksamhet som från det lokala näringslivet, t ex Kungälv, Solna. Målet är att fr o m sommaren 2016 kunna erbjuda ett bredare utbud av sommarjobb. De aktiviteter vi ska genomföra 2017 är: o Bollplanket, som har startat senast under 2017 (se första målet) får en viktig roll att vara dialogpartner för att definiera näringslivets behov av långsiktig kompetensförsörjning. o Staden har väl definierade krav på miljöanpassning av byggnader samt krav på hållbart byggande när vi säljer verksamhetsmark till företag. De aktiviteter vi ska genomföra 2018 är: o 2018 har vi medverkat till att skapat en regional struktur av laddningsplatser för el-bilar Göteborgsregionen.

10 10(26) Stadens mål är att de som vistas i Mölndal ska uppleva ökad trivsel och trygghet i det offentliga rummet. Vi utvecklar gemensamma mötesplatser där alla är välkomna och kan uppleva ett livaktigt kultur- och fritidsliv. I våra stadskvarter skapar vi ett blandat utbud av bostäder, handel och nöjen som gör det trivsamt att vistas i Mölndal. Food Trucks Vi ska skapa förutsättningar för etablering av Food Trucks enligt Göteborgsmodellen. Besöksnäringen Vi ska bidra till att besöksnäringsföretagens utvecklingsmöjligheter stärks. En del i det arbetet är att utveckla informationen om Mölndal, t ex med en kommun-app. Lokal potential Potentialen i utveckling av stationssamhällena Kållered resp Lindome ska stärkas. God arkitektur Verksamhetsområdena i Mölndal ska präglas av god arkitektur som ger miljöer som upplevs som trygga att vistas i. BID Vi tar initiativ till att etablera samverkan med näringslivet som stödjer en utveckling av en attraktiv stad, t ex genom att etablera ett BID (Business Improvement District, en modell för lokal samverkan med mål att utveckal ett avgränsat geografiskt område). De aktiviteter vi ska genomföra 2015 är: o Under 2015 ska vi definiera och identifiera besöksnäringsföretagandet i Mölndal stad. I det ingår att vi också ska identifiera de utvecklingsbehov företagarna har. o Definiera samverkansformerna med Gunnebo Slott och Trädgårdar AB. Som ett av de största besöksmålen i Västsverige, och med ansvar för stadens turisbyråverksamhet, är Gunnebo en viktig resurs för det fortsatta arbetet. De aktiviteter vi ska genomföra 2016 är: o Senast sommaren 2016 har vi en etableringsmodell för s k Food Trucks i Mölndals stad enligt den s k Göteborgsmodellen (som egentligen är Stockholmsmodellen). Modellen innebär att det blir enklare för Food Trucks-företagare att bedriva verksamhet i Mölndal. o Under 2016 genomför vi ett utvecklingsprogram för besöksnäringsföretagare. Syftet är att stärka deras kompetens som företagare och därmed skapa förutsättningar för en utveckling av branschen. o Senast under 2016 genomför vi dialogmöten i Kållered resp Lindome med fokus på att identifiera de viktigaste utvecklingsfrågorna för besöksnäringens utveckling i dessa båda orter.

11 11(26) De aktiviteter vi ska genomföra 2017 är: o Under 2017 har vi startat en lokal samverkan enligt BID-modellen i Kvarnbyn. De aktiviteter vi ska genomföra 2018 är: o 2018 startar bygget av det nya mötescentret med hotell vid Mölndals station.

12 12(26) Stadens mål är varje barns potential ska tidigt tas tillvara så att de samlade skolresultaten förbättras samtidigt som fler når godkänt i alla ämnen. Mölndal utvecklar bra och attraktiva skolor där trygga elever når höga och jämna skolresultat. Tillsammans tar vi ett gemensamt ansvar för at barn och unga är delaktiga och mår bra. Samverkan skola - näringsliv Samverkan skola näringsliv ska utvecklas och omfatta hela utbildningsvägen, från grundskola till gymnasium. Ett verktyg är att skapa nya former för arbetslivsinblick som kan ersätta prao. Det är viktigt med en fungerande kontakt för att skapa intresse för de yrken som finns i det lokala och regionala näringslivet och därmed ett intresse för relevanta utbildningar. Gymnasieskola med profil Mölndal behöver en gymnasieskola som har en profil och utbildning som skapar intresse i omvärlden. Den utvecklas i nära dialog med näringslivet. Kompetensförsörjning Vi ska utveckla formerna för samarbete och utbyte mellan staden, näringslivet och GR för att säkra den långsiktigta kompetensförsörjningen. De aktiviteter vi ska genomföra 2015 är: o Ett arbetssätt för stadens interna samordning av kontakterna skola näringsliv ska etableras. De aktiviteter vi ska genomföra 2016 är: o I Mölndal har vi 2016 etablerat ett gemensamt samverkansforum som omfattar grundskola, gymnasium och näringslivet där vi kan samla och samordna stadens kontakter med näringslivet, resp göra det enklare för näringslivet att ha en dialog med staden om näringslivets behov av utbildad personal. De aktiviteter vi ska genomföra 2017 är: o Fr o m 2017 har vi ett lokalt nätverk av företag som kan erbjuda olika former av arbetslivsinblick, t ex studiebesök, besök i klassen, uppdrag till klassen, experimentverkstad, jobbskuggning mm.

13 13(26) Stadsledningsförvaltningen Näringslivs- och utvecklingsenheten Lars Ekberg Bilaga 1 Förutsättningar för näringslivsutveckling i Mölndals stad Bilaga till Näringslivsprogram Näringslivsprogram för Mölndals stad ligger fast under mandatperioden. Varje år uppdateras denna bilaga som redovisar förutsättningarna för näringslivets utveckling i Mölndals stad. Redovisningen har fokus på näringslivets struktur resp arbetsmarknaden och består av två delar. Den första delen är en faktaredovisning av hur det ser ut i Mölndal, medan den andra delen är en sammanställning av förutsättningarna i Göteborgsregionen som görs av Business Region Göteborg. Därför ser de två delarna olika ut till layout och innehåll. Näringslivet i Mölndal Näringslivsstrukturen i Mölndal karaktäriseras av en hög andel stora företag. I april 2015 fanns det 79 företag med 50 eller fler anställda, antalet har ökat ganska snabbt. För bara fem år sedan var det 50 företag i denna storlek i Mölndal. Ökningen kan bara till viss del förklaras med en god tillväxt, viktigare är att vi haft en ganska stor inflyttning av företag till Mölndal. Vårt läge uppfattas som attraktivt. Vi har också flera offentliga verksamheter som är stora i Mölndal (dessa ingår inte i siffran ovan). Mölndals stad som arbetsgivare är, precis som i de flesta kommuner, den största offentliga arbetsgivaren. Därutöver finns bl a Västra Götalandsregionen, med SU Mölndal som största arbetsplats, Kriminalvården och Migrationsverket. AstraZeneca, som största privata företag i Mölndal, har stor betydelse för medicinsk forskning och utveckling i Sverige. Företagets lokalisering här har också betydelse för att det finns flera företag i Mölndal inom Life Science-sektorn. Med en bred definition kan man hitta ca 100 företag i Mölndal, vilket är ca 25 % av branschen i Göteborgsregionen. En annan bransch som är betydelsefull, men inte lika uppenbar, är mode och design. KappAhl känner de flesta till, men att det finns minst 100 företag till i Mölndal är inte lika välkänt. Dessa kan utgöra grunden för ett utvecklingsbart modekluster i Mölndal.

14 14(26) ICT (Information & Communication Technologies) är ett tredje profilområde. Trots att all Ericsson-verksamhet numera lämnat Mölndal finns det ett stort antal företag inom en rad olika teknikområden här. Många pekar på närheten till Chalmers och Göteborg som viktiga skäl till varför man valt Mölndal. Det finns också påfallande många handelsföretag i Mölndal, d v s företag som importerar och/eller exporterar olika varor. Ofta är dessa ganska små men sammantaget har de betydelse för utvecklingen av den lokala ekonomin. Svenskt Näringsliv har i en studie 2010 konstaterat att Mölndal är en av de kommunerna i landet som är mest beroende av internationell handel, räknat som import- och exportvärde per person; kr/person (riket kr). I april 2015 har vi 39 företag som omsätter mer än 10 mkr/anställd, 29 av dem är handelsföretag. När vi följer utvecklingen av nya företag, både nystartade resp inflyttade, är det också tydligt att Mölndal är bas för framförallt tjänsteföretag med andra företag som kunder. Den bransch som lite slarvigt kallas företagsrelaterade tjänster, vilket kan var allt från städbolag till organisationskonsulter, är den som ökar mest i antal företag. Statistik I april 2015 fanns det 6330 aktiva arbetsställen/företag i Mölndals stad. Deras fördelning på branscher resp storleksklasser framgår av diagram nedan (källa: UC WebSelect, april 2015): Företag/arbetsställen fördelat på bransch 5% 2% 3% 5% 5% 10% 4% 4% 4% A Jordbruk, skogsbruk och fiske C Tillverkning F Byggverksamhet G Handel H Transport och magasinering I Hotell- och restaurangverksamhet J Informations- och kommunikationsverksamhet K Finans- och försäkringsverksamhet 17% L Fastighetsverksamhet 18% M Verksamhet inom juridik, ekonomi, vetenskap och teknik N Uthyrning, fastighetsservice, resetjänster och andra stödtjänster P Utbildning 8% 2% 6% 3% 2% Q Vård och omsorg R Kultur, nöje och fritid S Annan serviceverksamhet

15 15(26) Företag/arbetsställen fördelat på storleksklasser anställda anställda anställda anställda anställda anställda anställda anställda 5-9 anställda 1-4 anställda 0 anställda Arbetsmarknad I Mölndal finns arbetstillfällen, en ökning med knappt 500 sedan föregående år. Kommunens andel av länets arbetstillfällen är oförändrad med 4,7 procent. De största branscherna, med sammanlagt 54 % av de sysselsatta, är tillverkning, handel samt vård och omsorg. Arbetsmarknaden i Mölndal har utvecklats positivt det senaste året. Fler är i arbete, varselnivån är fortsatt mycket låg, antalet nyanmälda lediga jobb hos arbetsförmedlingen ligger på en fortsatt hög nivå. Minskningen av arbetslösheten har det senaste året varit stor bland unga (18 24 år) där Mölndal nu (mars 2015) ligger bland de lägsta i länet. De som har svårast att komma in på arbetsmarknaden är unga utan gymnasiekompetens, utrikes födda samt de med funktionsnedsättning.

16 16(26) Källa: Arbetsförmedlingen April, 2015 VGR April 2014 Mölndal Nyanmälda lediga platser Öppet arbetslösa 752 (2,4 %) 3,6 % 818 (2,6 %) år 99 (3,0 %) 4,0 % 134 (4,1 %) Utrikes födda 336 (6,8 %) 11,4 % 331 (6,8 %) I program m aktivitetsstöd år Utrikes födda % Anställda fördelat på bransch, dagbefolkning ("0%" innebär ett värd lägre än 0,5%) 3% 0% 19% Jordbruk, skogsbruk och fiske Tillverkning och utvinning Energi och miljö Byggverksamhet 7% 7% 1% 9% Handel Transport Hotell och restauranger Information och kommunikation Kreditinstitut och försäkringsbolag Fastighetsverksamhet Företagstjänster Civila myndigheter och försvaret 10% 1% 0% 3% 2% 3% 19% Utbildning Vård och omsorg Personliga och kulturella tjänster m.m. Källa: SCB

17 17(26) Göteborgsregionen Business Region Göteborg sammanställer regelbundet analyser av näringslivsutvecklingen i Göteborgsregionen. Följande bilder är en redovisning som de lämnade i april 2015 och som beskriver förutsättningarna för Göteborgsregionen. Framförallt jämfört med Stockholms- resp Malmöregionerna.

18 18(26)

19 19(26)

20 20(26)

21 21(26)

22 22(26)

23 23(26)

24 24(26)

25 25(26)

26 26(26)

Förutsättningar för näringslivsutveckling i Mölndals stad Bilaga till Näringslivsprogram 2015-2018

Förutsättningar för näringslivsutveckling i Mölndals stad Bilaga till Näringslivsprogram 2015-2018 1(13) Stadsledningsförvaltningen Näringslivs- och utvecklingsenheten Lars Ekberg Uppdaterad 2016-04-12 Förutsättningar för näringslivsutveckling i Mölndals stad Bilaga till Näringslivsprogram 2015-2018

Läs mer

Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige.

Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige. vision 2022 Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige. Vi närmar oss Vision Mölndal 2022 när: Fler än två av tre invånare starkt rekommenderar

Läs mer

Näringslivsprogram Tillsammans mot nya jobb

Näringslivsprogram Tillsammans mot nya jobb Näringslivsprogram 2017 Tillsammans mot 70 000 nya jobb Näringslivsprogram 2017 Inledning Näringslivsprogrammet beskriver Uppsala kommuns långsiktiga näringslivsarbete och är ett kommunövergripande styrdokument.

Läs mer

Näringslivsplan

Näringslivsplan 1/6 DIARIENUMMER KS/2016:216-140 Näringslivsplan 2017 2020 Antagen av kommunfullmäktige 2017-05-22, 52 Vision och mål Visionen för Burlövs kommun är att vara Den kreativa mötesplatsen för boende, näringsliv,

Läs mer

Bilaga 1 Dnr 17/00157 Statistikunderlag Kompetensförsörjning 2017

Bilaga 1 Dnr 17/00157 Statistikunderlag Kompetensförsörjning 2017 Bilaga 1 Dnr 17/00157 Statistikunderlag Kompetensförsörjning 2017 2017 Utmaningar Här beskrivs några av de stora utmaningarna för Blekinge Könsstereotyp arbetsmarknad med en tydlig uppdelning får vi inte

Läs mer

Åmåls kommuns Näringslivsprogram 2014-2020

Åmåls kommuns Näringslivsprogram 2014-2020 1 Åmåls kommuns Näringslivsprogram 2014-2020 Näringslivsprogrammet har sin utgångspunkt i 2020 för Åmåls kommun Sveriges mest gästvänliga stad Syfte Åmåls kommuns Näringslivsprogram har till syfte att

Läs mer

L Mölndals st cl. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens näringslivsutskott Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS

L Mölndals st cl. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens näringslivsutskott Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS L Mölndals st cl Plats och tid AztraZeneca kl. 13:00-15:20 ande ledamöter Ulrika Frick (vip). ordförande Gabriela Nilsson (M). vice ordförande Gun Kristiansson (S) Kajsa Hamnén (M) Peter Berg Johnson (KD)

Läs mer

Arbetsmarknadsstatistik för Norrköping 2012

Arbetsmarknadsstatistik för Norrköping 2012 FS 2013:8 2013-12-11 FOKUS: STATISTIK Arbetsmarknadsstatistik för Norrköping 2012 Antalet sysselsatta Norrköpingsbor ökade under år 2012 med 750 personer och uppgick till 60 090 personer. Förvärvsfrekvensen

Läs mer

Antagen av KF , 145. Vision 2030

Antagen av KF , 145. Vision 2030 Vision 2030 Västerviks kommun Livskvalitet varje dag Vår vision om framtiden är ett samhälle där livskvalitet står i fokus varje dag. Ett samhälle där medborgarna, gamla som unga, känner glädje, tillhörighet

Läs mer

Arbetsmarknadsstatistik för Norrköping 2011

Arbetsmarknadsstatistik för Norrköping 2011 2012-12-12 FOKUS: STATISTIK Arbetsmarknadsstatistik för Norrköping 2011 Antalet sysselsatta norrköpingsbor ökade under året med 1 100 personer. Förvärvsfrekvensen ökade från 72,8 % år 2010 till 73,8 %

Läs mer

Näringslivsprogram 2018

Näringslivsprogram 2018 1(5) Näringslivsprogrammets syfte Styrningen i Täby utgår från kommunens vision att Täby ska utvecklas med frihet och trygghet för en hållbar framtid. Visionen om frihet och trygghet definieras bland annat

Läs mer

1(8) Tillväxtstrategi 2015-01-09

1(8) Tillväxtstrategi 2015-01-09 1(8) Tillväxtstrategi 2015-01-09 2(8) Inledning Älvkarleby kommun ska hitta sin plats i en värld som präglas av snabb förändring. Vi behöver förstå hur förändringarna påverkar vår tillvaro och göra strategiska

Läs mer

19 procent av de förvärvsarbetande Norrköpingsborna pendlade till arbete i annan kommun

19 procent av de förvärvsarbetande Norrköpingsborna pendlade till arbete i annan kommun 212-8-24 FOKUS: STATISTIK Arbetspendling 21 19 procent av de förvärvsarbetande Norrköpingsborna pendlade till arbete i annan kommun Medianinkomsten för en person som arbetspendlade till annan kommun var

Läs mer

Näringslivsstrategi för Strängnäs kommun

Näringslivsstrategi för Strängnäs kommun 1/6 Beslutad: Kommunfullmäktige 2015-11-30 182 Gäller fr o m: 2015-11-30 Myndighet: Kommunstyrelsen Diarienummer: KS/2015:234-003 Ersätter: - Ansvarig: Näringslivskontoret Näringslivsstrategi för Strängnäs

Läs mer

Arbetsmarknadsstatistik för Norrköping 2013

Arbetsmarknadsstatistik för Norrköping 2013 FS 2014:8 2014-12-08 FOKUS: STATISTIK Arbetsmarknadsstatistik för Norrköping 2013 Antalet förvärvsarbetande Norrköpingsbor ökade under 2013 med 730 personer till 60 820. Antalet arbetstillfällen i kommunen

Läs mer

Unionen Gösta Karlsson 2013-08-22 Riskkapitalföretagens ägande hur ser det ut?

Unionen Gösta Karlsson 2013-08-22 Riskkapitalföretagens ägande hur ser det ut? Riskkapitalföretagens ägande hur ser det ut? Under senvåren 2013 genomförde Svenska Riskkapitalföreningen (SVCA) och Unionen ett gemensamt arbete med att kartlägga riskkapitalbolagens ägande. Resultatet

Läs mer

De nya arbetstillfällena tillkom främst i branscherna Utbildning, Byggverksamhet samt Transport och magasinering.

De nya arbetstillfällena tillkom främst i branscherna Utbildning, Byggverksamhet samt Transport och magasinering. FS 2018:8 2018-12-04 FOKUS: STATISTIK Arbetsmarknadsstatistik för Norrköping 2017 65 840 Norrköpingsbor förvärvsarbetade år 2017. Det var en ökning med 1 580 personer sedan året innan. Andelen av befolkningen

Läs mer

VD och styrelser ur ett könsperspektiv

VD och styrelser ur ett könsperspektiv VD och styrelser ur ett könsperspektiv Bakgrund Bakgrund Steg I Steg II Steg III Förstudie VD och styrelser ur ett könsperspektiv Aktuell undersökning Syfte Material Bolagen Del I: Översikt Värmland n=2

Läs mer

HANDELNS betydelse för Sverige

HANDELNS betydelse för Sverige HANDELNS betydelse för Sverige Handeln den största branschen inom näringslivet I svensk och europeisk statistik utgörs handelsbranschen av parti- och detaljhandel inklusive handel med motorfordon m.m 1.

Läs mer

FOKUS: STATISTIK Arbetsmarknadsstatistik för Norrköping 2016

FOKUS: STATISTIK Arbetsmarknadsstatistik för Norrköping 2016 FS 2017:4 2017-12-05 FOKUS: STATISTIK Arbetsmarknadsstatistik för Norrköping 2016 Antalet förvärvsarbetande Norrköpingsbor var 64 260 personer år 2016. Det var en ökning med 1 700 personer sedan året innan

Läs mer

Arbetsmarknadsstatistik för Norrköpings kommun 2014

Arbetsmarknadsstatistik för Norrköpings kommun 2014 FS 2016:2 2016-03-02 FOKUS: STATISTIK Arbetsmarknadsstatistik för Norrköpings kommun 2014 Antalet förvärvsarbetande Norrköpingsbor ökade under 2014 med 340 personer till 61 160. Antalet arbetstillfällen

Läs mer

Gemensamma planeringsförutsättningar. Gällivare en arktisk småstad i världsklass. 8. Arbetsmarknad och näringsliv

Gemensamma planeringsförutsättningar. Gällivare en arktisk småstad i världsklass. 8. Arbetsmarknad och näringsliv Gemensamma planeringsförutsättningar 2018 Gällivare en arktisk småstad i världsklass 8. Arbetsmarknad och näringsliv 8. Arbetsmarknad och näringsliv 8.1 Inledning 8.1.1 Arbetsmarknad Det finns två varianter

Läs mer

Ett trettiotal rekommendationer

Ett trettiotal rekommendationer Ett trettiotal rekommendationer Territorial Review Den 2012 kunskapsbaserade 12 rekommendationer med 32 underrekommendationer ekonomin måste utvecklas Alltför stort inslag av lågteknologisk industri Industrins

Läs mer

Uppländsk Drivkraft 3.0

Uppländsk Drivkraft 3.0 Uppländsk Drivkraft 3.0 Regionens utveckling 2010-2014. Regionalekonomisk beskrivning Kontigo AB November 2015. Inledning Syfte Att ge en kort överblick över Uppsalaregionens ekonomiska utveckling. Underlag

Läs mer

INTERNATIONELL POLICY FÖR MÖLNDALS STAD

INTERNATIONELL POLICY FÖR MÖLNDALS STAD INTERNATIONELL POLICY FÖR MÖLNDALS STAD 2017-2022 1. Mölndal i världen och världen i Mölndal Internationell policy för Mölndals stad, antagen av kommunfullmäktige. Policyn är stadsövergripande och ska

Läs mer

Näringslivspolitiskt program

Näringslivspolitiskt program Sida 1/5 Näringslivspolitiskt program 2016 2018 Sammanfattning Näringslivsprogrammet för Kungsbacka kommun ska fastställa en långsiktig strategi för kommunens insatser för att främja utveckling och tillväxt

Läs mer

3. Gävle kommun skapar de bästa förutsättningarna för företagande i jämförelse med andra kommuner i Stockholmsregionen

3. Gävle kommun skapar de bästa förutsättningarna för företagande i jämförelse med andra kommuner i Stockholmsregionen Sid 1 (5) Tjänsteskrivelse 2016-09-07 Näringslivsprogram Näringslivsprogrammet utgår från det kommunövergripande målet Gävle kommun bidrar till att skapa goda förutsättningar för företagande och arbetstillfällen.

Läs mer

Arbetsmarknadsstatistik för Norrköping 2010

Arbetsmarknadsstatistik för Norrköping 2010 2011-12-13 FOKUS: STATISTIK Arbetsmarknadsstatistik för Norrköping 2010 År 2010 arbetade 58 686 personer i Norrköping, vilket var en ökning med över 2 000 arbetstillfällen sedan år 2009. Störst ökning

Läs mer

Handlingsplan för. Skara kommuns landsbygdsstrategi

Handlingsplan för. Skara kommuns landsbygdsstrategi 2019-2020 Handlingsplan för Skara kommuns landsbygdsstrategi Det goda livet, idag och imorgon. På landet, i staden och mitt emellan. Handlingsplan för Skara kommuns landsbygdsstrategi 2019-2020 Skara

Läs mer

Södertörns UtvecklingsProgram 2013 DE VIKTIGASTE REGIONALA UTVECKLINGSFRÅGORNA FÖR INSATSER DE NÄRMASTE ÅREN

Södertörns UtvecklingsProgram 2013 DE VIKTIGASTE REGIONALA UTVECKLINGSFRÅGORNA FÖR INSATSER DE NÄRMASTE ÅREN Södertörns UtvecklingsProgram 2013 DE VIKTIGASTE REGIONALA UTVECKLINGSFRÅGORNA FÖR INSATSER DE NÄRMASTE ÅREN 1 DET HÄR VILL VI UPPNÅ VISIONEN OM SÖDERTÖRN 2025 Södertörn är en attraktiv del av Stockholm

Läs mer

Information om 945 företag och arbetsställen

Information om 945 företag och arbetsställen Information om 945 företag och 1.12 arbetsställen [ 2 1 7 ] Data per 217-6-2 från UC Selekt framtaget av EraNova FÖRETAG Företag som är registrerade för F-skatt, moms och/eller arbetsgivaravgift. Både

Läs mer

Näringslivsfakta. Laholms kommun 2014. rapport av. auktoriserad agentur för UC Marknadsinformation AB

Näringslivsfakta. Laholms kommun 2014. rapport av. auktoriserad agentur för UC Marknadsinformation AB Näringslivsfakta Laholms kommun 2014 rapport av auktoriserad agentur för UC Marknadsinformation AB Innehållsförteckning Sida 1 Nystartade företag Sida 2 - Branschfördelning Nystartade företag Sida 3 -

Läs mer

Hur arbetar ni med miljöfrågor?

Hur arbetar ni med miljöfrågor? Hur arbetar ni med miljöfrågor? Undersökning bland företag i Gävle kommun, Hösten 2015 Mitt råd till er är att arbeta proaktivt, dvs. besök företag, skicka ut information om vilka lagkrav som gäller för

Läs mer

Arbetsmarknadsutsikter

Arbetsmarknadsutsikter Arbetsmarknadsutsikter Dalarnas län, våren 2018 2018-06-13 Jan Sundqvist öjdpunkterna i vårens prognos ögkonjunkturen biter sig fast o men allt fler tecken på avmattning. Stark global handel gynnar tillväxten

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens näringslivsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens näringslivsutskott Plats och tid Mölndals stadshus, rum 101 kl. 13:00-15:00 ande ledamöter Ulrika Frick (MP), ordförande Gabriela Nilsson (M), vice ordförande Gun Kristiansson (S) Kajsa Hamnén (M) Peter Berg Johnson (KD)

Läs mer

MÄNNISKOR SÄGER INTE VAD DE TÄNKER. DE VET INTE VAD DE KÄNNER OCH GÖR INTE SOM DE SÄGER.

MÄNNISKOR SÄGER INTE VAD DE TÄNKER. DE VET INTE VAD DE KÄNNER OCH GÖR INTE SOM DE SÄGER. 2015-01- 29 Ida Hult om: A3 vara människa Medborgarvärldar nu och framåt MÄNNISKOR SÄGER INTE VAD DE TÄNKER. DE VET INTE VAD DE KÄNNER OCH GÖR INTE SOM DE SÄGER. Vad är arbete utan anställning? Vad är

Läs mer

Näringslivsstrategi Strömstads kommun

Näringslivsstrategi Strömstads kommun Strömstads kommun Näringslivsstrategi Strömstads kommun 2017-2020 Dokumenttyp Beslutande organ Förvaltningsdel Strategi Kommunfullmäktige Kommunledningsförvaltningen Antagen 2017-03-23 Ansvar Kommunstyrelsen

Läs mer

Näringsliv. Näringslivsstruktur 2010-08-10 Antal företag 1923 AB 494 HB/KB 143 Enskild firma 1127

Näringsliv. Näringslivsstruktur 2010-08-10 Antal företag 1923 AB 494 HB/KB 143 Enskild firma 1127 Näringsliv Näringslivsstruktur 2010-08-10 Antal företag 1923 AB 494 HB/KB 143 Enskild firma 1127 Enmansföretag 1320 1-4 anställda 315 50-16 415 årssysselsatta inom turismen Källa: UC-företagsregister och

Läs mer

Business Region Göteborg. Regionen, uppdraget och visionerna Eva-Lena Albihn & Patrik Andersson

Business Region Göteborg. Regionen, uppdraget och visionerna Eva-Lena Albihn & Patrik Andersson Business Region Göteborg Regionen, uppdraget och visionerna Eva-Lena Albihn & Patrik Andersson Business Region Göteborg arbetar för ett starkt näringsliv och en hållbar tillväxt som skapar arbetstillfällen

Läs mer

Arbetsmaterial. 2014-06-26 Ks 1014/2012. Tillväxtrådet. Näringslivsprogram. Örebro kommun

Arbetsmaterial. 2014-06-26 Ks 1014/2012. Tillväxtrådet. Näringslivsprogram. Örebro kommun 2014-06-26 Ks 1014/2012 Tillväxtrådet Näringslivsprogram Örebro kommun Förord Det här programmet beskriver Örebro kommuns målsättningar och prioriteringar för en hållbar näringslivsutveckling och ett gott

Läs mer

Österåkers kommuns styrdokument

Österåkers kommuns styrdokument Österåkers kommuns styrdokument Näringslivsstrategi för Österåkers kommun 2017-2018 Antagen av Kommunfullmäktige 2017-08-28, 8:25 Dnr: KS 2016/0150 Kommentar: Till näringslivsstrategin finns en tillhörande

Läs mer

FOKUS: STATISTIK Arbetsmarknadsstatistik för Norrköping 2015

FOKUS: STATISTIK Arbetsmarknadsstatistik för Norrköping 2015 FS 216:5 216-12-21 FOKUS: STATISTIK Arbetsmarknadsstatistik för Norrköping 215 Antalet förvärvsarbetande Norrköpingsbor var 62 57 personer 215. Det var en ökning med 1 41 personer sedan et innan och den

Läs mer

Näringslivsplan för Trosa kommun 2015 2018

Näringslivsplan för Trosa kommun 2015 2018 Näringslivsplan för Trosa kommun 2015 2018 Fastställd av Kommunstyrelsen 2015-05-13, 56, dnr KS 2015/65 Dokumentkategori: Styrdokument Dokumenttyp: Plan/ Handlingsplan Näringslivsarbetet i Trosa kommun

Läs mer

En kort presentation av Tjörns näringsliv

En kort presentation av Tjörns näringsliv En kort presentation av Tjörns näringsliv Allmänt om Tjörn Kommunen har ungefär 15 000 invånare, men man räknar med en befolkningsökning de kommande åren då man har förberett för en ökad bebyggelse på

Läs mer

NYSTARTADE FÖRETAG I GÖTEBORGSREGIONEN 2016

NYSTARTADE FÖRETAG I GÖTEBORGSREGIONEN 2016 NYSTARTADE FÖRETAG I GÖTEBORGSREGIONEN 2016 Nyföretagande är viktigt för utvecklingen i Göteborgsregionen Nyföretagande är en av Göteborgsregionens viktigaste förutsättningar för utveckling mot ökad sysselsättning,

Läs mer

NÄRINGSLIVSPOLICY FASTSTÄLLD AV KOMMUNFULLMÄKTIGE 2012-06-11. Näringslivspolicy. för Vallentuna kommun

NÄRINGSLIVSPOLICY FASTSTÄLLD AV KOMMUNFULLMÄKTIGE 2012-06-11. Näringslivspolicy. för Vallentuna kommun NÄRINGSLIVSPOLICY FASTSTÄLLD AV KOMMUNFULLMÄKTIGE 2012-06-11 Näringslivspolicy för Vallentuna kommun Näringslivspolicy Innehåll Näringslivspolicy... 1 1. Inledning... 1 2. Syfte... 1 3. Övergripande planer

Läs mer

Översiktstabeller 08:15 Wednesday, March 11, 2015 1

Översiktstabeller 08:15 Wednesday, March 11, 2015 1 Översiktstabeller 08:15 Wednesday, March 11, 2015 1 TEXT BLEKIGE LÄ BETSSTALLE_IGSGRE A Jordbruk, skogsbruk och fiske.. 1... 1 C Tillverkning 1 2 1. 1. 5 F Byggverksamhet... 1.. 1 G Handel; reparation

Läs mer

Information om företag och arbetsställen. [ ] Data per från UC Selekt framtaget av EraNova

Information om företag och arbetsställen. [ ] Data per från UC Selekt framtaget av EraNova Information om.767 företag och 2.5 arbetsställen. [ 2 8 ] Data per 28-4-9 från UC Selekt framtaget av EraNova FÖRETAG Företag som är registrerade för F-skatt, moms och/eller arbetsgivaravgift. Både huvudkontor

Läs mer

Näringslivspolicy för Lidingö stad

Näringslivspolicy för Lidingö stad 1 (8) DATUM DNR 2017-03-29 KS/2017:122 Näringslivspolicy för Lidingö stad 2 (8) Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte med näringslivspolicyn... 4 Näringslivspolicyn bygger på övergripande vision och

Läs mer

VD och styrelser ur ett könsperspektiv. Region Värmland, Länsstyrelsen i Värmland och Almi Företagspartner genom projektet Det företagsamma Värmland

VD och styrelser ur ett könsperspektiv. Region Värmland, Länsstyrelsen i Värmland och Almi Företagspartner genom projektet Det företagsamma Värmland VD och styrelser ur ett könsperspektiv Region Värmland, Länsstyrelsen i Värmland och Almi Företagspartner genom projektet Det företagsamma Värmland Bakgrund Statistiken i den här presentationen är framtagen

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING ÅRSSTATISTIK NÄRA

INNEHÅLLSFÖRTECKNING ÅRSSTATISTIK NÄRA INNEHÅLLSFÖRTECKNING ÅRSSTATISTIK NÄRA www.naringslivetregionalt.scb.se Sida Tabell 1. Antal arbetsställen och antal anställda 28 fördelat på branschnivå 2 Diagram 1. Antal arbetsställen och antal anställda

Läs mer

Statistiskt nyhetsbrev från Kalmar kommun. 31 367 personer är sysselsatta i Kalmar kommun

Statistiskt nyhetsbrev från Kalmar kommun. 31 367 personer är sysselsatta i Kalmar kommun Siffror om Kalmar Statistiskt nyhetsbrev från Kalmar kommun 2011#1 Statistiskt nyhetsbrev från Kalmar kommun 31 367 personer är sysselsatta i Kalmar kommun Statistiska centralbyråns arbetskraftsundersökning

Läs mer

Fakta och statistik Tierps kommuns näringsliv

Fakta och statistik Tierps kommuns näringsliv Fakta och statistik Tierps kommuns näringsliv Folkmängd Tierps kommun 1968-2018 År Befolkning per område 2018 Befolkningsprognos Invånare i Uppsala län Uppsalaregionen Består av 8 kommuner, 376 354 invånare

Läs mer

Hur går det för näringslivet i Uppsala län? Kartläggning av aktiebolagens utveckling 2007-2012

Hur går det för näringslivet i Uppsala län? Kartläggning av aktiebolagens utveckling 2007-2012 Hur går det för näringslivet i Uppsala län? Kartläggning av aktiebolagens utveckling Introduktion och slutsatser Bakgrund Detta är en kartläggning av hur aktiebolagen i Uppsala län har utvecklats mellan

Läs mer

Näringslivsstrategi , Västerviks kommun

Näringslivsstrategi , Västerviks kommun Näringslivsstrategi 2018 2022, Västerviks kommun Näringslivsstrategin tar sin utgångspunkt i Västerviks kommuns vision 2030, regionens utvecklingsstrategi 2030 samt näringslivets och vår omvärlds utveckling

Läs mer

- mer än bara en informationsplats. - Dalsjöfors 2013-01-29

- mer än bara en informationsplats. - Dalsjöfors 2013-01-29 - mer än bara en informationsplats - Dalsjöfors 2013-01-29 I Borås står möten mellan människor i fokus Möten där tillit och respekt är honnörsord och där vi tar till vara individernas unika kraft, kunskap,

Läs mer

Uddevalla är centrum

Uddevalla är centrum Uddevalla Fyrbodal Uddevallas historia 1998 firade Uddevalla 500 år som stad. Det har varit 500 dramatiska år. En ansenlig ålder för en stad som både bitit i nederlagets äpple och smakat framgångens sötma,

Läs mer

VARUMÄRKESPLATTFORM FÖR MÖLNDALS STAD

VARUMÄRKESPLATTFORM FÖR MÖLNDALS STAD VARUMÄRKESPLATTFORM FÖR MÖLNDALS STAD Vi har skapat varumärkesplattformen tillsammans Vi började med att fråga 1000 Mölndalsbor hur de uppfattar Mölndal som plats och Mölndals stad idag. Svaren visar att

Läs mer

Den goda kommunen med invånare Antagen av kommunfullmäktige

Den goda kommunen med invånare Antagen av kommunfullmäktige Den goda kommunen med 13000 invånare 2027 Antagen av kommunfullmäktige 2015-10-14 137 Den goda kommunen Den goda kommunen är du och jag. Och alla andra förstås. Den goda kommunen är ett uttryck för vår

Läs mer

Näringslivsstrategi. för Staffanstorps kommun. Antagen av Kommunstyrelsen , Dnr 2016-KS-249

Näringslivsstrategi. för Staffanstorps kommun. Antagen av Kommunstyrelsen , Dnr 2016-KS-249 Näringslivsstrategi för Staffanstorps kommun Antagen av Kommunstyrelsen 2016-10-31 136, Dnr 2016-KS-249 Innehåll 1 Inledning... 3 Ett strategiskt läge i en attraktiv region... 3 Samarbete för ett bättre

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens näringslivsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens näringslivsutskott Plats och tid Mölndals stadshus, rum 101 kl. 13:00-15:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Ulrika Frick (MP) (ordförande) Gabriela Nilsson (M) (vice ordförande) Gun Kristiansson (S) Kajsa

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING ÅRSSTATISTIK NÄRA

INNEHÅLLSFÖRTECKNING ÅRSSTATISTIK NÄRA INNEHÅLLSFÖRTECKNING ÅRSSTATISTIK NÄRA www.naringslivetregionalt.scb.se Sida Tabell 1. Antal arbetsställen och antal anställda 21 fördelat på branschnivå 2 Diagram 1. Antal arbetsställen och antal anställda

Läs mer

Återrapportering Ersättning för höga sjuklönekostnader till arbetsgivare

Återrapportering Ersättning för höga sjuklönekostnader till arbetsgivare 1 (7) Socialdepartementet 103 33 Stockholm Återrapportering Ersättning för höga till arbetsgivare Försäkringskassan ska enligt regleringsbrev 2017 återrapportera de som olika grupper arbetsgivare har rapporterat

Läs mer

Tillväxt och hållbar utveckling i Örebro län

Tillväxt och hållbar utveckling i Örebro län Tillväxt och hållbar utveckling i Örebro län Regional utvecklingsstrategi 2018 2030 Kortversion Örebroregionen Sveriges hjärta En attraktiv och pulserande region för alla Området som idag kallas Örebroregionen

Läs mer

Figur 1 Antal förvärvsarbetande män och kvinnor (16 år och äldre), Västerås år

Figur 1 Antal förvärvsarbetande män och kvinnor (16 år och äldre), Västerås år Statistik om Västerås Västerås arbetsmarknad år 2014 Västeråsare i förvärvsarbete år 2014 Antalet personer med förvärvsarbete ökade i Västerås med 470 personer mellan år 2013 och år 2014, vilket innebär

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING ÅRSSTATISTIK NÄRA

INNEHÅLLSFÖRTECKNING ÅRSSTATISTIK NÄRA INNEHÅLLSFÖRTECKNING ÅRSSTATISTIK NÄRA www.naringslivetregionalt.scb.se Sida Tabell 1. Antal arbetsställen och antal anställda 214 fördelat på branschnivå 2 Diagram 1. Antal arbetsställen och antal anställda

Läs mer

Rutdatabasen 2018: 250m x 250m

Rutdatabasen 2018: 250m x 250m Rutdatabasen 2018: 250m x 250m och invånare 2017. 250m x 250m. N 1 invånare 56 368 56 368 2-10 invånare 754 827 201 533 11-99 invånare 1 784 762 54 611 100-499 invånare 2 120 381 11 203 500-999 invånare

Läs mer

Business Region Göteborg

Business Region Göteborg Business Region Göteborg Business Region Göteborg är Göteborgs Stads näringslivskontor och arbetar med näringslivsutvecklingen i Göteborgsregionen. Stadshus AB Business Region Göteborg BRG 12,25% Lindholmen

Läs mer

Rutdatabasen 2014: 250m x 250m

Rutdatabasen 2014: 250m x 250m Rutdatabasen 2014: 250m x 250m och invånare 2013. 250m x 250m. 1 invånare 54 503 54 503 2-10 invånare 782 991 206 376 11-99 invånare 1 785 241 55 073 100-499 invånare 2 112 513 11 224 500-999 invånare

Läs mer

VILKA FÖRETA G BRY TER

VILKA FÖRETA G BRY TER VILKA FÖRETA G BRY TER U TA NFÖRSKAPET BLAND UTRIKES FÖDDA? Sven-Olov Daunfeldt, Elina Fergin Wennberg Karl Wennberg & Hans Seerar Westerberg 2018-11-15 TVÄTTERIFÖRBUNDET HÖSTMÖTE 2005M04 2005M08 2005M12

Läs mer

Rutdatabasen 2017: 250m x 250m

Rutdatabasen 2017: 250m x 250m Rutdatabasen 2017: 250m x 250m och invånare 2016. 250m x 250m. N 1 invånare 55 802 55 802 2-10 invånare 762 404 202 859 11-99 invånare 1 787 031 54 910 100-499 invånare 2 124 278 11 232 500-999 invånare

Läs mer

Rutdatabasen 2016: 250m x 250m

Rutdatabasen 2016: 250m x 250m Rutdatabasen 2016: 250m x 250m och invånare 2015. 250m x 250m. N 1 invånare 55 472 55 472 2-10 invånare 769 806 204 286 11-99 invånare 1 791 725 55 063 100-499 invånare 2 119 843 11 227 500-999 invånare

Läs mer

HANDELNS. betydelse för Sveriges ekonomi

HANDELNS. betydelse för Sveriges ekonomi HANDELNS betydelse för Sveriges ekonomi En halv miljon människor jobbar inom handeln 11 procent av alla sysselsatta i hela Sveriges ekonomi (privat och offentlig sektor) arbetar inom handeln Vård och omsorg;

Läs mer

G2 Näringspolitiskt uppdrag

G2 Näringspolitiskt uppdrag G2 Näringspolitiskt uppdrag Definiera branscher: omsättning, antal företag, antal sysselsatta, utvecklingstrender, kopplingar till andra branscher (sektorer) etc. Dokumentera källor och antaganden så att

Läs mer

Nya och nedlagda företag

Nya och nedlagda företag Företag 2015 Nya och nedlagda företag Antalet nedlagda företag ökade avsevärt Statistikcentralen minskade antalet nya företag med 9,1 procent under tredje kvartalet 2014 jämfört med motsvarande period

Läs mer

Tillväxt och utveckling i Göteborgsregionen

Tillväxt och utveckling i Göteborgsregionen Rapport 2014:10 Regionutvecklingssekretariatet Tillväxt och utveckling i Göteborgsregionen Tillväxt och utveckling i Göteborgsregionen ingår i en serie rapporter som beskriver förutsättningar för tillväxt

Läs mer

Kommunens ambition är att inom mandatperioden: Ligga topp 5 i Svenskt Näringslivs ranking av kommunernas företagsklimat.

Kommunens ambition är att inom mandatperioden: Ligga topp 5 i Svenskt Näringslivs ranking av kommunernas företagsklimat. Bakgrund och syfte Näringslivsstrategin avser perioden 2019-2022 men tar sikte på de långsiktiga målen för Täby. Aktiviteter som ansluter till strategin sammanställs i handlingsplan för näringslivsutveckling.

Läs mer

Tabellbilaga 1b. Unga som inte fullföljer gymnasiet. Förklaring: innebär att data inte kan presenteras p.g.a. sekretess

Tabellbilaga 1b. Unga som inte fullföljer gymnasiet. Förklaring: innebär att data inte kan presenteras p.g.a. sekretess Tabellbilaga 1b Förklaring: innebär att data inte kan presenteras p.g.a. sekretess Unga som inte fullföljer gymnasiet Behöriga/Obehöriga till gymnasiet Läsåret 2014/15 Läsår 2013/2014 Läsår 2012/2013 Totalt

Läs mer

Folkmängd 2010 110 488Källa: Antal invånare i kommunen.

Folkmängd 2010 110 488Källa: Antal invånare i kommunen. BEFOLKNING Folkmängd 2010 110 488Källa: SCB Antal invånare i kommunen. Befolkningstillväxt Källa: SCB / Svenskt Näringsliv Prognos befolkningstillväxt SCB Prognos 2035: Tillväxt: 130 705 18% Befolkning

Läs mer

Framtidspaketet. Valprogram för Skövde FÖR ALLAS BÄSTA. I HELA SKÖVDE. socialdemokraterna.se/skovde

Framtidspaketet. Valprogram för Skövde FÖR ALLAS BÄSTA. I HELA SKÖVDE. socialdemokraterna.se/skovde Framtidspaketet Valprogram för Skövde 2015-2018 FÖR ALLAS BÄSTA. I HELA SKÖVDE. socialdemokraterna.se/skovde Framtidspaketet För allas bästa. I hela Skövde. Politiken måste alltid blicka framåt och ta

Läs mer

Näringslivsprogram för Eda kommun Antaget av kommunstyrelsen 2010-

Näringslivsprogram för Eda kommun Antaget av kommunstyrelsen 2010- Näringslivsprogram för Eda kommun Antaget av kommunstyrelsen 2010- Näringslivsprogram för Eda kommun Inledning Ett levande näringsliv ger arbete, trygghet och underlag till service. Därför vill kommunen

Läs mer

Statistik om Västerås. Arbetsmarknaden i Västerås Sammanfattning. Arbetstillfällen i Västerås år 2016

Statistik om Västerås. Arbetsmarknaden i Västerås Sammanfattning. Arbetstillfällen i Västerås år 2016 Arbetsmarknaden i Västerås 2016 Sammanfattning Antalet arbetstillfällen i Västerås ökade under år 2016 med 574 personer jämfört med året innan. Precis som föregående år ökade både antalet sysselsatta män

Läs mer

Meet and Eat. 14 september 2016 CreActive

Meet and Eat. 14 september 2016 CreActive Meet and Eat 14 september 2016 CreActive LIU RELATION/Susanne Pettersson 2 FÖRENA Företag når akademisk kompetens LIU RELATION/Susanne Pettersson 16-09-14 3 Projekttid: 160501-171115 Tillväxtverket 8 lärosäten

Läs mer

Framtidsbild 2018. 2014-06-17 KS14.618 Kommunfullmäktiges presidium

Framtidsbild 2018. 2014-06-17 KS14.618 Kommunfullmäktiges presidium 2014-06-17 KS14.618 Kommunfullmäktiges presidium Innehåll 1 Inledning 4 2 Framtidsbilder för klimat och miljö 5 3 Framtidsbilder för infrastruktur och boende 6 4 Framtidsbilder för näringsliv och turism

Läs mer

Nya och nedlagda företag

Nya och nedlagda företag Företag 2016 Nya och nedlagda företag Antalet nedlagda företag var störst inom handel under tredje kvartalet 2015 Enligt Statistikcentralen inledde 5 817 nya företag sin verksamhet under fjärde kvartalet

Läs mer

Vision, politisk inriktning, övergripande utvecklingsmål, övergripande kvalitetsområden och styrmodell för Falkenbergs kommun.

Vision, politisk inriktning, övergripande utvecklingsmål, övergripande kvalitetsområden och styrmodell för Falkenbergs kommun. Beslutsförslag Kommunstyrelseförvaltningen Vision, politisk inriktning, övergripande utvecklingsmål, övergripande kvalitetsområden och styrmodell för Falkenbergs kommun. KS 2015-156 Förslag till beslut

Läs mer

Ale vision 2025 Lätt att leva

Ale vision 2025 Lätt att leva Ale vision 2025 Lätt att leva Resan mot Ale 2025 har börjat Varför ska Ale kommun ha en vision? Det var egentligen den första frågan vi ställde oss när vi påbörjade arbetet med Vision 2025. Vi vill att

Läs mer

Ale vision 2025 Lätt att leva

Ale vision 2025 Lätt att leva Ale vision 2025 Lätt att leva Resan mot Ale 2025 har börjat Varför ska Ale kommun ha en vision? Det var egentligen den första frågan vi ställde oss när vi påbörjade arbetet med Vision 2025. Vi vill att

Läs mer

Återrapportering Ersättning för höga sjuklönekostnader till arbetsgivare

Återrapportering Ersättning för höga sjuklönekostnader till arbetsgivare 1 (7) Socialdepartementet, 103 33 Stockholm Återrapportering Ersättning för höga er till arbetsgivare Uppdraget Försäkringskassan ska återrapportera de er som olika grupper arbetsgivare har inrapporterat

Läs mer

Utveckla ditt företag i Hedemora

Utveckla ditt företag i Hedemora Utveckla ditt företag i Hedemora Inger Wilstrand, VD Hedemora Näringsliv AB Attraktiva Hedemora Ett näringsliv som präglas av engagemang och bredd I Hedemora går det ett företag på var tionde invånare.

Läs mer

Tjörn är en utpräglad småföretagarkommun med närmare 2 000 registrerade företag (1 948 företag per den 31/12 2014).

Tjörn är en utpräglad småföretagarkommun med närmare 2 000 registrerade företag (1 948 företag per den 31/12 2014). Näringslivet En presentation av företagen på Tjörn Tjörn är en utpräglad småföretagarkommun med närmare 2 000 registrerade företag (1 948 företag per den 31/12 2014). Företagsformer på Tjörn Andel % Enskild

Läs mer

Konjunkturen i Stockholmsregionen 2019 kv Stockholm Business Region

Konjunkturen i Stockholmsregionen 2019 kv Stockholm Business Region Konjunkturen i Stockholmsregionen 2019 kv1 2019-07-02 Stockholm Business Region Om rapporten Rapporten är utgiven av Stockholm Business Region och publiceras fyra gånger per år. Rapporten omfattar Stockholms

Läs mer

Strategi för Agenda 2030 i Väst,

Strategi för Agenda 2030 i Väst, Partnerskap för genomförande av de Globala målen i Västsverige Detta dokument tar sin utgångspunkt i visionen om ett Västsverige som är i framkant i partnerskap för genomförande av de Globala målen, och

Läs mer

Nya och nedlagda företag

Nya och nedlagda företag Företag 2016 Nya och nedlagda företag Grundandet av nya företag vänt uppåt Enligt Statistikcentralen ökade antalet nya företag med en halv procent under andra kvartalet 2016 jämfört med motsvarande period

Läs mer

Fakta 2010. Några korta fakta (Källa: Årsbok för Sveriges kommuner 2010,samt SCB)

Fakta 2010. Några korta fakta (Källa: Årsbok för Sveriges kommuner 2010,samt SCB) Fakta 2010 FAKTA OM ESKILSTUNA KOMMUN 2010 Eskilstuna- den stolta Fristaden Eskilstuna har ett strategiskt läge och en integrerad arbetsmarknad mitt i den expansiva Stockholm-Mälarregionen. Eskilstuna

Läs mer

Reviderad 2010-05-25. Näringslivsprogram i Sala 2010-2013

Reviderad 2010-05-25. Näringslivsprogram i Sala 2010-2013 Reviderad 2010-05-25 Näringslivsprogram i Sala 2010-2013 1. Bakgrund Detta program är den gemensamma plattform som näringslivet och Sala kommun antagit för att stimulera näringslivets tillväxt och utveckling

Läs mer

CSR-strategi. Koncernen Stockholm Business Region

CSR-strategi. Koncernen Stockholm Business Region Bilaga 1 CSR-strategi Koncernen Stockholm Business Region Sammanfattning För att systematiskt styra det sociala hållbarhetsarbetet inom Stockholms Stadshus AB och dotterbolagen har kommunfullmäktige i

Läs mer

Näringslivsstrategi 2009-03-23. Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör

Näringslivsstrategi 2009-03-23. Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör Näringslivsstrategi 2009-03-23 Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör NÄRINGSLIVSSTRATEGI FÖR HELSINGBORGS STAD Utifrån denna strategi ska Helsingborgs stads näringslivsarbete bedrivas. Uppdraget

Läs mer

VÄXTKRAFT EMMABODA. Näringslivsprogram för ett företagsammare Emmaboda. KF 15 december. Fotograf Anette Odelberg

VÄXTKRAFT EMMABODA. Näringslivsprogram för ett företagsammare Emmaboda. KF 15 december. Fotograf Anette Odelberg VÄXTKRAFT EMMABODA Fotograf Anette Odelberg Näringslivsprogram för ett företagsammare Emmaboda 2009 KF 15 december VÄXTKRAFT EMMABODA! ETT NÄRINGSLIVSPROGRAM FÖR ETT FÖRETAGSAMMARE EMMABODA. Ett väl fungerande

Läs mer

Förklaringsdokument till näringslivsstrategi för Lerums kommun

Förklaringsdokument till näringslivsstrategi för Lerums kommun Förklaringsdokument till näringslivsstrategi för Lerums kommun Förklaringsdokument till reviderad näringslivsstrategi för Lerums kommun. Beredningen för näringsliv och turism genomförde under 2011 en rad

Läs mer