KAPRIFOLEN. Välkomna att titta in på Seniormässan på Orust i Kajutan vid Henåns torg. Måndagen 14 april 2014 klockan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KAPRIFOLEN. Välkomna att titta in på Seniormässan på Orust i Kajutan vid Henåns torg. Måndagen 14 april 2014 klockan"

Transkript

1 April Nyhetsblad för Årgång 2014, Nummer 2 I det här numret: Seniormässa 14 april 2014 Fyrtio procent kom till årsmötet trots småregn och kyla! 1 2 Seniormässa 14 april 2014 Välkomna att titta in på Seniormässan på Orust i Kajutan vid Henåns torg. Måndagen 14 april 2014 klockan Rekreationsresa till Sommarsol 7-10 september 2014 Kaprifoldagen på Buagården 24 maj Om anhörigstöd 5 Vägledning till rätt vård 6 Kaprifolare såg Pygmalion i Göteborg Kommunala råden för funktionshinderfrågor Information från NHR Västra Götaland Smått och gott... Styrelsen 2014 Kalendarium 2014 Café MS Neuroförbundet Kaprifol är en av ett 30-tal föreningsutställare, som är inomhus och där finns 5-6 utställare utomhus. Mer att se: Mannekänguppvisning för 65+. Linedans. Taktil massage. Trubadur Gåke spelar. Föreläsningar m.m.

2 Sida 2 Fyrtio procent kom till årsmötet, trots småregn och kyla! Lördagen den 22 februari bjöd på ett gråkallt och småregnigt väder. Det hindrade inte hela fyrtio procent av medlemmarna, att komma till Billströmska folkhögskolan på Tjörn och föreningens årsmöte. En fantastisk fin uppslutning, som vi skall var stolta och glada över! Årsmötet är viktigt. Där har varje medlem möjlighet att påverka föreningens inriktning, ledning och ekonomi. Årets möte leddes av Ingvar Johansson, Henån, Med van och stabil hand lotsade han oss genom den omfattande dagordningen och höll tidprogrammet perfekt. Årsmötesförhandlingarna På grund av hälsoskäl, valde Göran Lindblad, vår senaste sekreterare, att lämna sitt uppdrag efter några år. Göran avtackades av Jan Magnusson med en blombukett. Jan Magnusson dagens mötesordförande, Ingvar Johansson, för ett gott arbete. Även han fick en bukett tulpaner. Information om Qigong Det var ett stort antal medlemmar, som deltog i föreningens årsmöte. På bilden ser du den allra senaste medlemmen, Margareta Dahlqvist från Orust. Gun Andreasen har varit suppleant i ett år och även hon valde att inte bli omvald. Jan tackade henne för tiden i styrelsen och Gun fick en bukett tulpaner. När förhandlingarna var klara, blev det dags för Ellen J Weist att berätta om hur Qigong hjälpt henne som rehabilitering och att leva ett bra liv med MS. Hon informerade också om en kurs i qigong, med start under våren Text: Jan Magnusson Foton: Erna Johansson Ingvar Johansson valdes till mötesordförande. Han assisteras här av Jan Magnusson. Nya styrelsen Efter de sedvanliga valen, består den nya styrelsen av : - Jan Magnusson, ordförande - Stig Eriksson, sekreterare - Dag Ekliden, kassör - Kay Lithander, vice ordför. - Janet Rutgersson, ledamot - Anne-Christine Skreberg och Sven-Arne Nilsson, suppleanter Anne Christine Skreberg är medlemsansvarig i styrelsen Trogna medlemmar lämnade styrelsen Majsan (Marie-Anne) Lithander har varit Kaprifols stöttepelare i många år. Hon var ordförande fram till 2009 och har sedan haft ytterligare uppdrag i styrelsen. Nu ansåg hon tiden vara mogen för att lämna alla uppdrag. Jan Magnusson tackade henne för hennes storstilade arbete och uppvaktade henne med presentkort och blombukett. Sist, men inte minst, tackade Musikunderhållning Som tidigare år, underhöll elever från musiklinjen på Billströmska folkhögskolan, i skolans aula. I år var det en jazzkvartett som spelade svängig modern jazz. Fruktstund och mingel I pausen mellan musiken och middagen, berättade Gerd Andersson skolans historia. Fisksoppan var lika god som alltid Årsmötet avslutades med middag i skolans matsal. Där serverades deras berömt goda fisksoppa med vitlöksbröd, äppelpaj med vaniljsås och kaffe.

3 Sida 3 Rekreationsresa till Sommarsol 7 10 september 2014 Följ med Neuroförbundet Kaprifol till Sommarsol i Vejbystrand under fyra dagar 7 10 september 2014! Ellös Buss Bilder från Sommarsol 2012 Vi har preliminärbokat 20 platser på Sommarsol i Vejbystrand den 7 10 september Ankomst på söndag eftermiddag den 7/9 och avresa på onsdag efter lunch den 10/9. Transport till Sommarsol blir med gemensam handikappanpassad buss från Henån kl och från Stenungs Torg kl Vi fikar på Björkäng, både på ner och hemresan. Vistelsen omfattar tre övernattningar och helpension. Ankomstdagen serveras middag och avresedagen lunch. Vi har tillgång till badavdelningen och relaxrummet Musslan. Medlemmar i Neuroförbundet Kaprifol betalar kr för denna rekreationsresa. Hjälpare/assistenter följer med för 200 kr. Observera! Antalet hjälpare är begränsat till max. 5 stycken. I det starkt subventionerade priset ingår busstransport, fika, helpension enligt ovan, tillgång till bassäng och bubbelpool. Övriga behandlingar och SPA samt dryck som inte ingår i helpensionen, betalar deltagare var för sig. Anmäl dig till Dag Ekliden, tel , mobil eller Jan Magnusson, tel senast den 6 juli 2014! Följ med till en härlig och avkopplande vistelse på gemytliga Sommarsol i norra Skåne, där du också kan träna rehabilitering under vistelsen! VÄLKOMMEN MED DIN ANMÄLAN! Du följer väl oss på hemsidan och på Facebook? På föreningens hemsida hittar du aktuell information om våra aktiviteter, kontaktuppgifter, fotogallerier, tips och råd m.m. Hemsidan finns på Vi finns också som en sluten grupp på Facebook. Den heter Neuroförbundet (f.d. NHR) Kaprifol. Där lägger vi också ut information bl.a. från Riksförbundet.

4 Sida 4 Kaprifoldagen på Buagården lördagen den 24 maj Ta med familj, barn och barnbarn eller någon vän till Kaprifols familjedag på Buagården på Bokenäset! Buagården på Bokenäset Lördagen den 24 maj 2014 reser vi gemensamt i en handikappanpassad buss till Buagården på Bokenäset för en heldag tillsammans, både barn och vuxna! Avfärd från Stenungs Torg kl. 9 och hemkomst kl. 17 Ta nu chansen att lära känna fler medlemmar och att komma ut på landet för en dags avkoppling och rekreation tillsammans med oss i Neuroförbundet Kaprifol! Låt oss i år fylla en hel buss med både unga och gamla Kaprifolare! Vi har fått hyra Odd Fellows kolonianläggning på Bokenäset. Den är handikappanpassad och ger oss möjlighet till aktiviteter både utomhus och inomhus. På Buagården börjar vi med kaffe/dricka och smörgås vid ankomsten. Därefter bekantar vi oss med anläggningen och fortsätter sedan med tävlingar och en poängpromenad. Vi avrundar dagen med att grilla korv eller hamburgare och äter en enklare förtäring. Sedan blir det prisutdelning för tävlingarna och eftermiddagsfika, innan avresan till Stenungsund. Priset är 50 kr för vuxna. Barn under 18 år gratis I priset ingår busstransport, fika, förtäring och dryck. Anmäl dig till : Kay Lithander, tel , Janet Rutgersson, tel eller Stig Eriksson, tel senast lördag den 10 maj VÄLKOMNA TILL KAPRIFOLDAGEN! Föreningens stora familjedag Foton: Jan Magnusson

5 Sida 5 A K U T Om anhörigstöd Personer som ger stöd-, omsorgs- och vårdinsatser till närstående behöver stöd. Det har blivit alltmer uppenbart. Det är viktigt både för den anhörige men också för samhället. För anhöriga handlar det om ett individuellt anpassat anhörigstöd, samt att de får bekräftelse både som anhörig och som kunskapskälla. Det handlar också om att anhöriga behöver vila och att få tid över för sitt eget liv. De behöver också kunskaper och färdigheter för att kunna klara av vårdsituationen på bästa sätt. Enligt Socialtjänstlagen 5 kap. 10 ska socialnämnden erbjuda stöd för att underlätta för de personer som vårdar en närstående som är långvarigt sjuk eller äldre eller som stödjer en närstående som har funktionshinder. Anhörigstöd Vad gäller? Anhöriga står för en mycket stor del av vården av både yngre och äldre människor som har funktionsnedsättningar. Att vårda en närstående person kan ge mycket glädje, men det kan också vara ansträngande. Därför kan man ibland behöva stöd och hjälp från samhället som underlättar. Det är kommunen som enligt socialtjänstlagen är skyldig att erbjuda olika former av stöd åt anhöriga som vårdar sina nära. Det kan skilja lite mellan olika kommuner vilken typ av stöd man kan få. Vem kan få stöd? Alla som vårdar en anhörig kan ha rätt till någon form av stöd. Med anhörig menas en person i familjen, en partner eller nära släkting. Anhöriga kan också vara grannar eller nära vänner. Det finns olika typer av stöd beroende på vilka behov man har. Om man måste avstå från att lönearbeta kan man till exempel få ekonomiskt stöd och om man bara behöver någon att prata med kan man få det. Eftersom det finns många olika typer av stöd kan det vara bra att ringa och prata med kommunen om vad som kan vara lämpligt för en själv. Ring 1177.

6 Sida 6 Vägledning till rätt vård Vägledning till rätt vård Vårdcentralen i första hand Ibland kan det vara svårt att veta vart man ska vända sig i sjukvården. Vart ska man till exempel söka sig om man har ont i ryggen, en envis förkylning eller mycket ont i magen? Vanligtvis ska man söka hjälp på vårdcentralen för alla de besvär som inte kräver omedelbar vård på sjukhus, det vill säga besvär som är akuta eller livshotande. Om det behövs slussas man vidare från vårdcentralen till andra specialistläkare. På kvällar och helger vänder man sig i första hand till jourmottagningen där man bor om man har ett problem som inte kan vänta tills vårdcentralen öppnar. Den här texten förklarar allmänt hur den öppna vården ser ut och vart man ska vända sig, men det kan variera lite mellan olika landsting. Om man vill veta mer hur vården ser ut i detalj får man ta reda på vad som gäller där man bor. I telefonkatalogens blå sidor finns information om öppettider hos till exempel vårdcentraler och jourmottagningar. På landstingens hemsidor kan man läsa mer. Sjukvårdrådgivningen ger råd och upplysningar Det är inte alltid lätt att själv bedöma hur sjuk man är. Därför finns sjukvårdsrådgivning per telefon i de flesta landsting där erfarna sjuksköterskor bedömer problemet, ger råd och när det behövs även upplysningar om vart man ska söka hjälp. Väntetiderna kan bli kortare och vården bättre om man vet vart man ska vända sig. De som är mest sjuka får snabbare hjälp på akuten och de som har lindrigare besvär slipper sitta där och vänta. Det gynnar alla. Om råd om vård på webb och telefon 1177 erbjuder råd om vård dygnet runt på webb och telefon, dygnet runt över hela Sverige. Bakom 1177 står den svenska sjukvården genom alla landsting och regioner i samverkan. Telefonnumret 1177 är det nationella numret för sjukvårdsrådgivning per telefon. På 1177 svarar sjuksköterskor på frågor, ger råd, bedömer behov av vård och hjälper till med hänvisning till rätt vårdinstans. Sjukvårdsrådgivningen tar emot mellan 4,5-5 miljoner samtal per år. Kaprifolare såg Pygmalion i Göteborg Vårens teaterresa gick till Göteborgs stadsteater och föreställning Pygmalion, med bl.a. Tomas von Brömssen i huvudrollen. Med på resan följde 22 mycket nöjda Kaprifolare, som alla tyckte att de hade fått en trevlig kulturupplevelse tillsammans. Här nedan ser du några av Dag Eklidens foton från kvällen.

7 Sida 7 Kommunala råden för funktionshinderfrågor OBS! Fullständiga protokoll från KRF-mötena hittar du på vår hemsida: kaprifol Från KRF i Stenungsunds senaste möte i mars finns f.n. ingen information. Vi återkommer med den senare KRF Tjörn möte 20 februari tog bl.a. upp dessa frågor: Tolkverksamheten och Taltjänst i VG-regionen informerade om sina verksamheter. Nytt trygghetsboende för 70+ planeras i Kållekärr. Ritningsgranskningsgruppen kommer att vara med. Elöverkänsligas riksförbund är nu med i rådet. Det finns några hinder i samhället som bör åtgärdas, såsom trottoar i hamnen i Skärhamn, Saga-bions tillgänglighet, trottoarkanter vid handikapplats i Kållekärr centrum. Fler timmar för anhörigstöd/ avlastning togs upp. Önskemål att Färdtjänsten informerar på nästa möte 15 maj. Från Orust Handikappråd den 10 mars rapporteras: Fem handikappföreningar var med på mötet som främst ägnades åt kommande budget. Ett underskott på 17 MSEK, varav 10 MSEK från äldreomsorgen måste åtgärdas. Fixartjänst har blivit en mycket nyttjad och omtyckt service till behövande. Alla äldre med hemtjänst och som önskar hemlagad mat, skall nu kunna få det. Hemtjänstpersonal övertar även städning. På mötet informerades om psykisk ohälsa och Tal och tolkservice var där och informerade om sin verksamhet. Information från NHR Västra Götalands kansli Kansliet har ny öppettid: måndag torsdag kl Kanslist är Pamela Stolt Adress: Edsvägen 3B VÄNERSBORG Telefon: E-post: va-gotaland@nhr.se Kansliet kommer att flytta till HSO:s lokaler på Kapellevägen 1A i Uddevalla under Kartläggning av rehabiliteringssituationen i Västra Götaland Med start i vår kommer länsförbundet att påbörja en kartläggning av hur reabiliteringssituationen ser ut för våra medlemmar i Västra Götalandsregionen. Projektet görs tillsammans med tjänstemän från riksförbundet i Stockholm, som tillhandahåller verktyg m.m. Arbetsmodellen blir delvis samma som den för Gävleborg Västra Götaland Projektet Barn som anhörig Projektgruppen och länsförbundet kommer att lämna in en ansökan till Allmänna arvsfonden om bidrag till fortsatt arbete med projektet inom VG -regionen. För närvarande pågår arbete med projektbeskrivning och finansieringsbehov av projektet. Tanken är att projektet skall pågå i tre år och vara till stöd för bl.a. sjukvården och övriga samhällsfunktioner. Smått och gott... Text: Jan Magnusson. Nu är vi 76 medlemmar! Medlemsantalet ökar glädjande i Neuroförbundet Kaprifol. Det senaste tillskottet är tre nya medlemmar; en från Jörlanda, en från Tjörn och en från Orust. Vi hälsar de hjärtligt välkomna i gemenskapen och till våra aktiviteter! Kom med på Café-MS! Ni som ännu inte varit med på någon av våra månadsträffar i Fregatten, Stenungsund, passa på att göra det till någon av de kommande träffarna. Datum hittar ni på sidan 8 i detta blad. Alla med en neurologisk diagnos är välkomna. Tag gärna med en anhörig eller vän också. Man behöver inte vara medlem i föreningen för att komma till Café-MS.

8 Nyhetsblad för c/o Jan Magnusson Gånggriftsvägen 3 Telefon: E-post: kaprifol@nhr.se Hemsida: Bankgiro : NEUROFÖRBUNDET Kaprifols styrelse 2014: Jan Magnusson (ordförande) Kay Lithander (v. ordf.) Stig Eriksson (sekreterare) Dag Ekliden (kassör) Janet Rutgersson (ledamot) Sven-Arne Nilsson (suppleant) Anne-Christine Skreberg (suppleant) Valberedning: Anne-Christine Skreberg (sammankallande) Marianne Lithander Kommande aktiviteter 2014 Februari 22/2 ÅRSMÖTE Mars 20/3 Teaterresa till Göteborg (Pygmalion) April 9/4 Gruppresa till Åbytravet Maj 24/5 Kaprifoldagen på Buagården September 6/9 Medlemsmöte 7/9-10/9 Rekreationsresa till Sommarsol Oktober Teaterresa November Temadag December 7/12 Julbord Styrelsemöten mars 13 maj 22 juli 23 september 2 december 13 januari 2015 Nästa utskick till medlemmarna beräknas komma i april 2014, därefter i augusti, november och januari. Cafe-MS Torsdag 6 februari 2014 Torsdag 6 mars 2014 Torsdag 3 april 2014 Torsdag 8 maj 2014 Torsdag 5 juni 2014 Torsdag 4 september 2014 Torsdag 2 oktober 2014 Torsdag 6 november 2014 Torsdag 4 december 2014 Vi välkomnar alla med någon neurologisk sjukdom. Man behöver inte tillhöra någon förening. Ta gärna med er en vän. Vi fikar och pratar om allting. Detta gör vi första torsdagen i månaden kl på Rokulten, Fregatten Vi ses Om ni har några frågor kontakta mig, Janet, telefon:

KAPRIFOLEN. Årgång 2015, Nummer 1. Lördagen den 21 februari 2014 kl även i år på Billströmska Folkhögskolan, Tjörn

KAPRIFOLEN. Årgång 2015, Nummer 1. Lördagen den 21 februari 2014 kl även i år på Billströmska Folkhögskolan, Tjörn Januari Nyhetsblad för Årgång 2015, Nummer 1 I det här numret: Kallelse till årsmöte 2015 Dagordning för årsmötet Verksamhetsplan 2015 (förslag) Tartuffe torsdag 26 februari 2015 Efterlysning! Värva en

Läs mer

KAPRIFOLEN. Missa inte föreningens förmånligaste erbjudande! April 2012 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol. Det firar vi med teaterbesök och middag

KAPRIFOLEN. Missa inte föreningens förmånligaste erbjudande! April 2012 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol. Det firar vi med teaterbesök och middag April 2012 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol Årgång 3, Nummer 2 I det här numret: NHR Kaprifol fyller 30 år! Jubileum med teater och middag Årsmötet 2012 Nya styrelsen Verksamhetsplan 2012 1 2 Missa inte föreningens

Läs mer

KAPRIFOLEN. Årgång 2016, Nummer 1. Som ni ser så är årsmötet mycket tidigare i år än de föregående åren.

KAPRIFOLEN. Årgång 2016, Nummer 1. Som ni ser så är årsmötet mycket tidigare i år än de föregående åren. Januari Nyhetsblad för Årgång 2016, Nummer 1 I det här numret: Årsmöte 2016 6 februari Dagordning inför årsmötet Verksamhetsplan 2016 1 2 3 Kallelse till Kaprifols Årsmöte 2016 Neuroförbundet Kaprifol

Läs mer

KAPRIFOLEN. April Nyhetsblad för. En avgående ordförandes slutord till Kaprifol. I det här numret:

KAPRIFOLEN. April Nyhetsblad för. En avgående ordförandes slutord till Kaprifol. I det här numret: April Nyhetsblad för Årgång 2015, Nummer 2 En avgående ordförandes slutord till Kaprifol I det här numret: Jan Magnussons slutord 2015 Ett mycket trevligt årsmöte Ord från Thomas Granlund Åbytravet Efterlysning!

Läs mer

KAPRIFOLEN. Julbord. Välkomna! Följ med Kaprifol till Julbord på Åh stiftsgård för 100 kr!

KAPRIFOLEN. Julbord. Välkomna! Följ med Kaprifol till Julbord på Åh stiftsgård för 100 kr! Oktober Nyhetsblad för Årgång 2014, Nummer 4 I det här numret: Inbjudan till Julbord 1 Reportage från medlemsmötet Efterlysning! Reportage från Sommarsol Hjälp valberedningen med nomineringar! Vill du

Läs mer

Välbesökt årsmöte på Billströmska

Välbesökt årsmöte på Billströmska April 2013 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol Årgång 4, Nummer 2 I det här numret: Resa till Valjeviken i 11 14 augusti 2013 Resa till Valjeviken 11 14 augusti Välbesökt årsmöte på Billströmska Se La Cage Aux

Läs mer

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg.

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Närvarande Jan Magnusson Ordförande Åsa Lewau Johansson Kassör

Läs mer

KAPRIFOLEN. Årgång 2014, Nummer 1. Lördagen den 22 februari 2014 kl. 13 17 även i år på Billströmska Folkhögskolan, Tjörn

KAPRIFOLEN. Årgång 2014, Nummer 1. Lördagen den 22 februari 2014 kl. 13 17 även i år på Billströmska Folkhögskolan, Tjörn Februari Nyhetsblad för Årgång 2014, Nummer 1 I det här numret: Kallelse Årsmötet 22 febr. 2014 Dagordning för årsmötet 1 2 Kallelse till Årsmöte 2014 Neuroförbundet Kaprifol kallar medlemmarna till ordinarie

Läs mer

KAPRIFOLEN. Årgång 2016, Nummer 3

KAPRIFOLEN. Årgång 2016, Nummer 3 Augusti Nyhetsblad för Årgång 2016, Nummer 3 I det här numret: Inbjudan till medlemsmöte lördagen den 17 september 2016 Medlemsmöte 17 september Seniordagen 28 oktober 1 2 Prova på akvarell Teater Världen

Läs mer

KAPRIFOLEN. Medlemsnytta för vem och hur?

KAPRIFOLEN. Medlemsnytta för vem och hur? November 2011 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol Årgång 2, Nummer 5 I det här numret: Medlemsnytta för vem och hur? Litet smått och gott... Utflykten till Nordens Ark Bad på Stenungsbaden spa Jul på Liseberg

Läs mer

KAPRIFOLEN. Årgång 2018, Nummer 1

KAPRIFOLEN. Årgång 2018, Nummer 1 Januari Nyhetstidning för Årgång 2018, Nummer 1 Kallelse till Kaprifols årsmöte 24 februari 2018 I det här numret: Årsmöte 24 februari Dagordning inför årsmötet Förslag till verksamhetsplan Påminnelse

Läs mer

KAPRIFOLEN. Årgång 2018, Nummer 2

KAPRIFOLEN. Årgång 2018, Nummer 2 April Nyhetstidning för Årgång 2018, Nummer 2 I det här numret: Kaprifoldagen på Akvarellmuseet i Skärhamn Kaprifoldagen 14 april Åbytravet 23 maj 1 2 Vår förening vill bli ännu större Sommarsol 3-6 september

Läs mer

KAPRIFOLEN. Årgång 2019, Nummer 1

KAPRIFOLEN. Årgång 2019, Nummer 1 Januari Nyhetstidning för Årgång 2019, Nummer 1 I det här numret: Årsmöte 23 februari Dagordning inför årsmötet Kaprifoldagen Universeum i Göteborg Konsert på Lorensbergsteatern 1 2 3 Kallelse till Kaprifols

Läs mer

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013 Anhörigcenter Foto: Sofia Sabel Kartan är beskuren och lånad från broschyren Innerstaden Kungsbacka, smakfulla upplevelser Du är välkommen att kontakta oss. Telefon: 0300-83 42 29 E-post: anhorigstod-ao@kungsbacka.se

Läs mer

KAPRIFOLEN. Årgång 2017, Nummer 1

KAPRIFOLEN. Årgång 2017, Nummer 1 Januari Nyhetstidning för Årgång 2017, Nummer 1 I det här numret: Årsmöte 4 februari Dagordning inför årsmötet Macken Lorensbergsteatern Reportage Seniordagen i Stenungsund Reportage från Julbordet på

Läs mer

KAPRIFOLEN. Kallelse till Årsmöte 2011. NHR Kaprifol kallar medlemmarna till ordinarie årsmöte:

KAPRIFOLEN. Kallelse till Årsmöte 2011. NHR Kaprifol kallar medlemmarna till ordinarie årsmöte: KAPRIFOLEN Februari 2011 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol Årgång 2, Nummer 1 I det här numret: Årsmöte 2011 1 Dagordning för årsmöte 26/2 11 2 Kallelse till Årsmöte 2011 NHR Kaprifol kallar medlemmarna till

Läs mer

Det händer hos oss! program. vår/sommar. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen

Det händer hos oss! program. vår/sommar. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Det händer hos oss! program vår/sommar 2014 Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Vem berörs av anhörigstöd? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en person

Läs mer

KAPRIFOLEN. Hösten 2010 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol. Några ord från styrelsen. ST-tidningen skrev om Café-MS den 8 juni 2010

KAPRIFOLEN. Hösten 2010 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol. Några ord från styrelsen. ST-tidningen skrev om Café-MS den 8 juni 2010 KAPRIFOLEN Hösten Nyhetsblad för NHR-Kaprifol Årgång 1, Nummer 2 I det här numret: Några ord från styrelsen ST-tidningen skrev om Café-MS Stängning av varmvattenbassängen på Tjörns Vårdcentral i Kållekärr

Läs mer

Medlemsblad NR: 3 2013

Medlemsblad NR: 3 2013 Medlemsblad NR: 3 2013 Styrelsen önskar en GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR Hoppas ni har haft en skön höst och förvinter trots storm, regn, snö & kyla men över naturens lagar kan vi inte styra. Vi får alltid

Läs mer

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017 Tjörns Fotoklubb Verksamhetsberättelse för 2017 Under året har vi haft 56 betalande medlemmar, styrelsen har haft 6 protokollförda sammanträden förutom årsmötet. Styrelsen har haft följande sammansättning

Läs mer

KAPRIFOLEN. Julbord. Välkomna. Några ord från ordföranden. NHR Kaprifol Livslust, delaktighet och framtidstro för alla!

KAPRIFOLEN. Julbord. Välkomna. Några ord från ordföranden. NHR Kaprifol Livslust, delaktighet och framtidstro för alla! November 2012 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol Årgång 3, Nummer 4 I det här numret: Några ord från ordföranden Julbord 9 december Marika underhöll på medlemsmötet ST-tidningen har uppmärksammat oss! NHR Kaprifols

Läs mer

Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter

Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter Juni - augusti 2019 Innehåll Skärholmens stödenhet 3-11 Stödenheten 3-4 Aktivitetscenter Eken 5-6 Aktivitetscenter Björken 7-9 Aktivitetscenter

Läs mer

Medlemsblad Sommar 2017

Medlemsblad Sommar 2017 Medlemsblad Sommar 2017 Kära medlem, Snart är det dags för vårterminens avslut med vår återkommande Sommarfest lördag den 10e juni. Vi vill tacka alla er för ert stöd och engagemang, det är mycket givande

Läs mer

KAPRIFOLEN. Du anmäler dig till Majsan, tel. 0303-77 81 90 eller Gerd, tel. 0303-77 70 60 senast lördagen den 3 september 2011.

KAPRIFOLEN. Du anmäler dig till Majsan, tel. 0303-77 81 90 eller Gerd, tel. 0303-77 70 60 senast lördagen den 3 september 2011. September 2011 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol Årgång 2, Nummer 4 Följ med på en heldagsutflykt till 17 september! I det här numret: Följ med på en heldagsutflykt till Nordens Ark 17/9 1 Höstens teaterresa

Läs mer

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING 2012 Nr: 2 BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING Museets öppettider: Lördag-söndag under juni-augusti kl.11.00-15.00 Grupper hela året Årsmötet 28 mars i Övergransgården sidan 2 Torpbesök i tid

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 2. 2014

DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94

Läs mer

Programblad Vår - Sommar 2015

Programblad Vår - Sommar 2015 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78, info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: www.hjart-lung.se/varberg Bankgiro: 681-1376 Medlemsavgift 150: - per år, faktureras

Läs mer

KAPRIFOLEN. Julbord. Följ med Kaprifol på Julbord till Åh stiftsgård för 100 kr!

KAPRIFOLEN. Julbord. Följ med Kaprifol på Julbord till Åh stiftsgård för 100 kr! Oktober/November Nyhetsblad för Årgång 2015, Nummer 4 I det här numret: Julbord 6 december Reportage från medlemsmötet Reportage från Orust Senior och anhörigmässan Hjälp valberedningen med nomineringar

Läs mer

Till dig som är äldre

Till dig som är äldre Till dig som är äldre Information och telefonummer Stenungsunds kommun Hej! I den här broschyren hittar du som är äldre information och bra telefonnummer till kommunens verksamheter samt andra aktörer.

Läs mer

Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter

Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter Januari 2019 Innehåll Skärholmens stödenhet 3-11 Stödenheten 3-4 Aktivitetscenter Eken 5-6 Aktivitetscenter Björken 7-9 Aktivitetscenter Aspen

Läs mer

KAPRIFOLEN. Årgång 2013, Nummer 4. Följ med Kaprifol på Julbord i Ljungskile! Julbord. Välkomna! Du vet väl att föreningen har en egen hemsida också?

KAPRIFOLEN. Årgång 2013, Nummer 4. Följ med Kaprifol på Julbord i Ljungskile! Julbord. Välkomna! Du vet väl att föreningen har en egen hemsida också? November Nyhetsblad för Årgång 2013, Nummer 4 I det här numret: Julbord på Åh stiftsgård 8 december 2013 Förbundskongressen 13-15 september. Hjälp valberedningen med nomineringar! Vill du vara med på en

Läs mer

Programblad Vinter, vår och sommar 2018

Programblad Vinter, vår och sommar 2018 Föreningslokal: E-mail: Hemsida: Bankgiro: 681-1376 Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78 info@varberg.hjart-lung.se www.hjart-lung.se/varberg Programblad Vinter, vår och sommar 2018 Medlemsavgift

Läs mer

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015 Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015 Anhörigstöd inom Vård och Omsorg Vi vänder oss till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en närstående i din närhet som inte klarar av vardagen

Läs mer

Riktlinje för stöd till Anhöriga som vårdar eller stödjer en närstående

Riktlinje för stöd till Anhöriga som vårdar eller stödjer en närstående Riktlinje för stöd till Anhöriga som vårdar eller stödjer en närstående Socialförvaltningen Vård och Omsorg 2012-04-10 Innehåll 1 Bakgrund 5 2 Direkt stöd till anhöriga i Arboga kommun 6 2.1 Information...

Läs mer

Programblad Vår och sommar 2019

Programblad Vår och sommar 2019 Föreningslokal: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78 Bankgiro: 681-1376 E-mail: Hemsida: info@varberg.hjart-lung.se www.hjart-lung.se/varberg Programblad Vår och sommar 2019 OBS! Kansliet

Läs mer

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus BJÖRKEKÄRR Vårprogram 2018 SPF Seniorerna Björkekärr har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på Björkekärrshus Rosendalsgatan 10 i Björkekärr Alla är hjärtligt välkommna 1 Månadsmöten våren

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 3. 2015

DHR Ängelholm NR. 3. 2015 DHR Ängelholm NR. 3. 2015 Utsikt från hotellets altan på sommarresan 2015 i Bohuslän ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94 MOBIL. 070 52 169 41 STYRELSELEDAMÖTER. MARIANNE WINSTEDT 0431-187 57 MOBIL.

Läs mer

Medlemsblad. NHR Motala Vadstena December 2010

Medlemsblad. NHR Motala Vadstena December 2010 NHR Motala Vadstena December 2010 Medlemsblad 2011 års bad och rekreationsresa går till Malloca! Läs mer på sista sidan. Årets firar vi Kärleksvecka traditionsenligt med kaffe och kärlekstårta tillsammans

Läs mer

KAPRIFOLEN. Årgång 2015, Nummer 3

KAPRIFOLEN. Årgång 2015, Nummer 3 Augusti Nyhetsblad för Årgång 2015, Nummer 3 Inbjudan till medlemsmöte lördag den 12 september 2015 I det här numret: Medlemsmöte 12 september Seniormässa på Orust 1 oktober Akvarellmålning Seniormässa

Läs mer

Programblad Vår och Sommar 2017

Programblad Vår och Sommar 2017 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78 info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: www.hjart-lung.se/varberg Bankgiro: 681-1376 Medlemsavgift 150: - per år, faktureras via

Läs mer

Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2017

Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2017 Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2017 Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående Lenitha Petersson, Anhörigsamordnare Omsorgsförvaltningen Nybro kommun Telefon 0481-456 69

Läs mer

Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved.

Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved. Kallelse till ILCO:s årsmöte 2010 Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved. 10.30 Kaffe och fralla 11.00 Sedvanliga årsmötesförhandlingar 12.30 Lunch 13.30

Läs mer

Anhörigstöd. Vård & Omsorg

Anhörigstöd. Vård & Omsorg Anhörigstöd Vård & Omsorg Stöd till dig som stödjer Anhöriga står för en mycket stor del av vården av närstående. Det kan gälla någon som blivit långvarigt sjuk, drabbats av psykisk eller fysisk funktionsnedsättning,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2013

Verksamhetsberättelse för 2013 Verksamhetsberättelse för 2013 ILCO:s Jönköpings länsförening 2014-03-16 Mäster Gudmunds Källar Jönköping Kallelse till ILCO:s årsmöte 2014 Söndagen den 16 mars håller vi årsmötesförhandlingar på restaurang

Läs mer

Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus.

Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus. Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus. 1 Årsmötets öppnande Ordf. Barbro Ekberg hälsade alla hjärtligt välkomna till årsmötet. Hon hälsade även representanterna

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 1. Februari 2014

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 1. Februari 2014 HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2014 Ansvarig utgivare Birgitta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31

Läs mer

Anhörigstöd. Skövde kommun Omvårdnadsförvaltningen. Skövde kommun Omvårdnadsförvaltningen

Anhörigstöd. Skövde kommun Omvårdnadsförvaltningen. Skövde kommun Omvårdnadsförvaltningen Anhörigstöd Skövde kommun Omvårdnadsförvaltningen Skövde kommun Omvårdnadsförvaltningen Stödjer och hjälper du en maka/make, livskamrat, förälder, barn, syskon, annan släkting, vän eller granne? Vi vänder

Läs mer

Dnr: VON-176/2013 003. Anhörigstöd. Riktlinjer för utredning, beslut och utförande enligt socialtjänstlagen

Dnr: VON-176/2013 003. Anhörigstöd. Riktlinjer för utredning, beslut och utförande enligt socialtjänstlagen Dnr: VON-176/2013 003 Anhörigstöd Riktlinjer för utredning, beslut och utförande enligt socialtjänstlagen GODKÄND AV LEDNINGSGRUPPEN 2013-04-08 OCH FASTSTÄLLD AV VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN DEN 14 MAJ 2013

Läs mer

Programblad Höst och vinter 2018

Programblad Höst och vinter 2018 Föreningslokal: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78 Bankgiro: 681-1376 E-mail: Hemsida: info@varberg.hjart-lung.se www.hjart-lung.se/varberg Programblad Höst och vinter 2018 OBS! Kansliet

Läs mer

Bodekull. Program SPF Bodekull i Karlshamn. Vårt kansli. Karlshamn

Bodekull. Program SPF Bodekull i Karlshamn. Vårt kansli. Karlshamn Bodekull Karlshamn Program 2018 SPF Bodekull i Karlshamn SPF Bodekull i Karlshamn är en ideell förening som är öppen för alla pensionärer. Den är helt opolitisk, religiöst neutral och vill ta vara på pensionärernas

Läs mer

VÅRPROGRAM Sedvanliga årsmötesförhandlingar. Vi. och lotteri.

VÅRPROGRAM Sedvanliga årsmötesförhandlingar. Vi. och lotteri. VÅREN 2018 VÅRPROGRAM 2018 Söndag 25/2 Kl 15:00 Kämpens, Bollnäs ÅRSMÖTE Sedvanliga årsmötesförhandlingar. Vi bjuder på enklare förtäring, underhållning och lotteri. Tisdag 13/3 BESÖK PÅ RÄDDNINGSTJÄNSTEN

Läs mer

Program våren Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men var är Egon? Lira Stråkkvartett

Program våren Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men var är Egon? Lira Stråkkvartett Program våren 2017 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är Välkomna! Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 1. 2015

DHR Ängelholm NR. 1. 2015 DHR Ängelholm NR. 1. 2015 ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94 MOBIL. 070 52 169 41 STYRELSELEDAMÖTER. MARIANNE WINSTEDT 0431-187 57 MOBIL. 076 05 905 09 LIZ LINDEROS TEL. 042-598 75 MOBIL. 073 66

Läs mer

Neuroförbundet Västervik

Neuroförbundet Västervik Neuroförbundet Västervik org.nr. 833600 8175. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2 0 1 3 1. Styrelsen för Neuroförbundet Västervik får härmed överlämna Verksamhetsberättelsen för. 1 januari 31 december 2013 Inledning.

Läs mer

Guide. Information om äldreomsorg i Timrå kommun

Guide. Information om äldreomsorg i Timrå kommun Guide Information om äldreomsorg i Timrå kommun Socialnämnden ska verka för att äldre människor får möjlighet att leva och bo självständigt under trygga förhållanden och ha en aktiv och meningsfull tillvaro

Läs mer

Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter

Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter Mars 2019 Innehåll Skärholmens stödenhet 3-11 Stödenheten 4-5 Aktivitetscenter Eken 6-7 Aktivitetscenter Björken 8-10 Aktivitetscenter Aspen 11-13

Läs mer

Hjärtbladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Juli Medlemsblad nr 4

Hjärtbladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Juli Medlemsblad nr 4 Hjärtbladet Medlemsblad nr 4 Juli 2017 Vi tar vid där sjukvården slutar! 1 Ordförande har Hej alla, 2 0rdet! Efter en härlig vår och sommar med många trevliga träffar vill jag passa på att välkomna nya

Läs mer

Välkommen till stödenheten i Skärholmen!

Välkommen till stödenheten i Skärholmen! Välkommen till stödenheten i Skärholmen! Mars 2018 2 Innehåll Skärholmens stödenhet 4-10 Stödenheten 4-5 Aktivitetscenter Eken 6-7 Aktivitetscenter Björken 8-9 IT-värdar hjälper dig 10 Anhörigstöd 11-13

Läs mer

Information till dig som är äldre

Information till dig som är äldre e inf ko pe ve inf ve Re gra sju dig Information till dig som är äldre e ha är ha bo iso 03 enungsunds kommun växel 0303-73 00 00 w.stenungsund.se mmunala pensionärsrådet mmunala pensionärsrådet är ett

Läs mer

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD MÖTESPLATSER Kom för att träffa andra anhöriga under en enkel samvaro. Det serveras kaffe till självkostnadspris och vanligtvis görs en aktivitet. Kom ensam

Läs mer

Anhörigstöd Program januari-juni 2019

Anhörigstöd Program januari-juni 2019 Anhörigstöd Program januari-juni 2019 Är du anhörig? Med anhörig menas en person som hjälper eller stödjer en närstående som inte klarar vardagen på egen hand. Behov av stöd kan bero på ålder, psykisk

Läs mer

Anhörigstöd i Bodens kommun

Anhörigstöd i Bodens kommun Anhörigstöd i Bodens kommun Vad är anhörigstöd Anhörigstöd är insatser som syftar till att underlätta för dig som ger stöd och omsorg till någon närstående. Insatserna kan vara biståndsbedömda, dvs. ges

Läs mer

Förhandlingsverksamheten

Förhandlingsverksamheten Förhandlingsverksamheten Avtalsförhandlingarna sköter Ledarna centralt. Det så kallade Ledaravtalet har fortfarande diskuterats och ifrågasatts om det fungerar som det var tänkt ute bland våra medlemmar.

Läs mer

Program våren Fängslande Berättelser. Vårupptakt. Årsmöte till Klassiska toner. Deckare i Gävlemiljö av Mikael Ressem

Program våren Fängslande Berättelser. Vårupptakt. Årsmöte till Klassiska toner. Deckare i Gävlemiljö av Mikael Ressem Program våren 2018 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya lemmar är Välkomna! Vårupptakt Sören Rydgren och hans dragspel Fängslande Berättelser Katarina Kallings Deckare

Läs mer

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2017 Årgång 3

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2017 Årgång 3 Fyrbodals-Nytt Fyrbodals Fibromyalgiförening Nr 1, våren 2017 Årgång 3 Fyrbodals-Nytt nr 1 våren 2017 Hej! Vi hoppas att ni alla har haft det lugnt och skönt i jul! Det är inte lönt att stressa, för det

Läs mer

Du är välkommen till oss

Du är välkommen till oss HÖSTPROGRAMMET 2016 1 Du är välkommen till oss Hos oss kan du hitta någon att prata med, någon som lyssnar och som har samma erfarenheter av sjukdomen som du har. Det är medlemmarnas samlade livserfarenheter

Läs mer

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2016 Årgång 2

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2016 Årgång 2 Fyrbodals-Nytt Fyrbodals Fibromyalgiförening Nr 1, våren 2016 Årgång 2 Fyrbodals-Nytt nr 2 våren 2016 Hej alla medlemmar! Vi hoppas att ni alla har haft en bra höst och en skön och avkopplande julledighet!

Läs mer

ANHÖRIGÅRET 2016. Det händer hos oss i vår och sommar! PROGRAM VÅR/SOMMAR. Anhörigstödsverksamhet Sektor vård och omsorg

ANHÖRIGÅRET 2016. Det händer hos oss i vår och sommar! PROGRAM VÅR/SOMMAR. Anhörigstödsverksamhet Sektor vård och omsorg ANHÖRIGÅRET 2016 Det händer hos oss i vår och sommar! PROGRAM VÅR/SOMMAR 2016 Anhörigstödsverksamhet Sektor vård och omsorg Vem berörs av anhörigstöd? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd,

Läs mer

Vårprogram för anhörigstödsverksamheten

Vårprogram för anhörigstödsverksamheten Socialtjänsten Vårprogram för anhörigstödsverksamheten Extra fokus kommer vi under våren lägga på gruppen anhöriga till person med psykisk funktionsnedsättning. Detta gör vi med en serie föreläsningar,

Läs mer

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf PROGRAM HÖSTEN 2017 Öppet hus och telefontid måndagar 10:00 13:00 Telefon: 0302-135 75 Besöksadress: Alingsåsvägen 1 443 35 Lerum e-post: lerum@pro.se BG 398-8938 Sommarstängt fr.o.m 13 juni t.o.m 6 augusti

Läs mer

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008 Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008 Närvarande: 53 medlemmar 1. Mötets öppnande Jan Stanley hälsade alla hjärtligt välkomna. 2. Årsmötets behöriga utlysande Mötet fanns behörigen

Läs mer

KAPRIFOLEN. April 2011 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol. Årsmötet 19 mars 2011 på Billströmska Folkhögskolan. Höjd medlemsavgift för 2012. Hej Kaprifolare!

KAPRIFOLEN. April 2011 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol. Årsmötet 19 mars 2011 på Billströmska Folkhögskolan. Höjd medlemsavgift för 2012. Hej Kaprifolare! April 2011 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol Årgång 2, Nummer 2 Årsmötet 19 mars 2011 på Billströmska Folkhögskolan I det här numret: Årsmötet 19 mars 2011 Höjd medlemsavgift för 2012 Följ med på studiebesök

Läs mer

MEDLEMSPROGRAM HÖSTEN 2016

MEDLEMSPROGRAM HÖSTEN 2016 MEDLEMSPROGRAM HÖSTEN 2016 Föreningen är till för dig i Värmlands län som har intresse av autismspektrumtillstånd. Är du anhörig till någon med autismspektrumtillstånd eller har du egen diagnos och vill

Läs mer

Anhörigstöd. Stöd för dig som hjälper eller stödjer en person i din närhet SEKTOR VÅRD OCH OMSORG

Anhörigstöd. Stöd för dig som hjälper eller stödjer en person i din närhet SEKTOR VÅRD OCH OMSORG Anhörigstöd Stöd för dig som hjälper eller stödjer en person i din närhet SEKTOR VÅRD OCH OMSORG Drygt 7000 personer i Skövde kommun stödjer, hjälper eller ger omsorg till någon de bryr sig om. Är du en

Läs mer

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus BJÖRKEKÄRR Vårprogram 2017 SPF Seniorerna Björkekärr har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på Björkekärrshus Rosendalsgatan 10 i Björkekärr Alla är hjärtligt välkommna 1 Månadsmöten våren

Läs mer

Hjärtbladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Augusti Medlemsblad nr 6. Foto: Bernt Ljungqvist

Hjärtbladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Augusti Medlemsblad nr 6. Foto: Bernt Ljungqvist Hjärtbladet Medlemsblad nr 6 Augusti 2018 Foto: Bernt Ljungqvist Vi tar vid där sjukvården slutar! Ordföranden har ordet! Hej alla, En sådan härlig sommar vi haft! Maj månad, Juni månad, Juli månad och

Läs mer

Medlemsblad Höst 2017

Medlemsblad Höst 2017 Medlemsblad Höst 2017 Kära medlem, Nu är sommaren slut och hösten kommer snart. har haft en mycket fin och trevlig sommar med bland annat vår välbesökta sommarfest, korvgrillningar, kognition diskussionstillfälle

Läs mer

Ändrat datum för årsmötet

Ändrat datum för årsmötet Uppsala Januari 2010 Innehåll Kalendarium... sid 1 Hälsning från ordföranden... sid 2 Kallelse till årsmötet... sid 3 Information från Misa... sid 4 Information om gymnsiestudier Lundellska skolan... sid

Läs mer

KAPRIFOLEN. Januari 2013 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol. Lördagen den 23 februari 2013 kl. 13 17 även i år på Billströmska Folkhögskolan, Tjörn

KAPRIFOLEN. Januari 2013 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol. Lördagen den 23 februari 2013 kl. 13 17 även i år på Billströmska Folkhögskolan, Tjörn Januari 2013 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol Årgång 4, Nummer 1 Kallelse till Årsmöte 2013 I det här numret: Kallelse Årsmötet 23/2 2013 1 Dagordning 2 Årsmötet 23/2 13 NHR Kaprifol kallar medlemmarna till

Läs mer

Kristianstads. kommun. Birgitta Johansson, anhöriglots/volontärsamordnare S 38 Nils Becke, Teknisk larmgrupp $ 39 Joakim Hörnell, ekonom $ 40.

Kristianstads. kommun. Birgitta Johansson, anhöriglots/volontärsamordnare S 38 Nils Becke, Teknisk larmgrupp $ 39 Joakim Hörnell, ekonom $ 40. 2018-10-26 2 KPR Kommunala Rådet för Pensionärer Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Östra huset rum 107 Ledamöter Kommunala rådet för pensionärer Greta Nordquist, SPF Gudrun Sandgren, SPF Gun Söderstedt.

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31

Läs mer

Kom därför till årsmötet och tala om vad DU tycker vi ska göra under 2013!!!

Kom därför till årsmötet och tala om vad DU tycker vi ska göra under 2013!!! Medlemsinfo januari 2013 Aktuella föreningsaktiviteter FUB-café på Oasen på onsdagar kl 18:30-20:30 börjar den 16 januari och sedan 30 januari och 13 februari för att därefter förhoppningsvis fortsätta

Läs mer

KAPRIFOLEN. Årgång 2017, Nummer 3. Vi åker med en handikappanpassad buss från Henån 7.00 Varekil 7.10 Myggenäs 7.30 Stenungsund 7.40 Stora-Höga 7.55.

KAPRIFOLEN. Årgång 2017, Nummer 3. Vi åker med en handikappanpassad buss från Henån 7.00 Varekil 7.10 Myggenäs 7.30 Stenungsund 7.40 Stora-Höga 7.55. Augusti Nyhetstidning för Årgång 2017, Nummer 3 I det här numret: Följ med på båtkryssning 13 september 2017 Båtkryssning Göteborg Fredrikshamn 13 september Medlemsmöte 23 september Reportage från Kaprifoldagen

Läs mer

Socialtjänstlagen 5 kap 10 ( ) Sara Berlin, anhörigkonsulent i SDF Östra Göteborg Lena-Karin Dalenius, anhörigkonsulent i SDF V:a Hisingen

Socialtjänstlagen 5 kap 10 ( ) Sara Berlin, anhörigkonsulent i SDF Östra Göteborg Lena-Karin Dalenius, anhörigkonsulent i SDF V:a Hisingen Socialnämnden ska erbjuda stöd för att underlätta för de personer som vårdar en närstående som är långvarigt sjuk eller äldre eller som stödjer en närstående som har funktionshinder. Socialtjänstlagen

Läs mer

Anhörigstöd 2013. i Lessebo kommun

Anhörigstöd 2013. i Lessebo kommun Anhörigstöd 2013 i Lessebo kommun Vem anhörigstödet finns till för Det kan ge såväl glädje som trygghet att hjälpa och stödja en närstående, men det kan också innebära oro och trötthet. Du som stödjer

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Resor & lägerprogrammet Inbjudan till FUB:s Årsmöte Talldungen, Haverdal 2015 (Ansökan kan laddas ned på www.fubjonkoping.org eller hämtas på FUB-Gården) Reportage från

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Kära Unionen-Senior! Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna höstens program attraktivt! Fredriksdals köksträdgård Utfärd till Wanås

Läs mer

Programblad Vår - Sommar 2014

Programblad Vår - Sommar 2014 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78, info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: www.hjart-lung.se/varberg Bankgiro: 681-1376 Medlemsavgift 150: - per år, faktureras

Läs mer

1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid SMC-Hallands styrelsemöte Datum: 2013-01-24, Tid: kl.18.30 Plats: SMC-Hallands kansli, Halmstad SMC-HALLAND 1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och

Läs mer

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~ Styrelsen inleder Under våren och sommaren har CISV Linköping många roliga saker på gång som vi har försökt samla här. Två gånger om året kommer CISV Linköping att skicka ut ett informationsblad, ett vårblad

Läs mer

FUB försöker bevaka och påverka allt från liftar till färdtjänst

FUB försöker bevaka och påverka allt från liftar till färdtjänst FUB bladet, maj 2015 Information till Uppsala FUB:s medlemmar FUB försöker bevaka och påverka allt från liftar till färdtjänst Inflytande Under första delen av året har vi använt mycket tid till att försöka

Läs mer

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Reumatikerföreningen Vår/Sommar 2014 KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Årsmöte för verksamhetsåret 2013 onsdagen den 19 februari kl 18:30 i Lidbeckska huset Årsmötesförhandlingar

Läs mer

Anhörigstödets verksamhet Program för hösten 2016

Anhörigstödets verksamhet Program för hösten 2016 Anhörigstödets verksamhet Program för hösten 2016 Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående Lenitha Petersson, Anhörigsamordnare Omsorgsförvaltningen Nybro kommun Telefon 0481-456

Läs mer

Stöd till anhöriga. För dig som vårdar en närstående som är långvarigt sjuk eller äldre, eller stödjer en närstående som har funktionshinder

Stöd till anhöriga. För dig som vårdar en närstående som är långvarigt sjuk eller äldre, eller stödjer en närstående som har funktionshinder För dig som vårdar en närstående som är långvarigt sjuk eller äldre, eller stödjer en närstående som har funktionshinder Stöd till anhöriga hällefors, lindesberg, l jusnarsberg och nor a 1 I vårt samhälle

Läs mer

MOTORCYKELVETERANERS STYRELSE 2014

MOTORCYKELVETERANERS STYRELSE 2014 MOTORCYKELVETERANERS STYRELSE 2014 Ordförande: Vice ordföranden: Kassör: Sekreterare: Ledamot: Ledamot: Ledamot: Styrelsesuppleant: Styrelsesuppleant: Hans Hermansson 070-296 68 85 fotoherman@telia.com

Läs mer

Ytterligare skäl för att du skall bli medlem Du är välkommen att deltaga i Hjärt- och Lungsjukas olika aktiviteter och cirklar.

Ytterligare skäl för att du skall bli medlem Du är välkommen att deltaga i Hjärt- och Lungsjukas olika aktiviteter och cirklar. HÖSTPROGRAMMET 2017 1 Du är välkommen till oss Hos oss kan du hitta någon att prata med, någon som lyssnar och som har samma erfarenheter av sjukdomen som du har. Det är medlemmarnas samlade livserfarenheter

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Resor- och lägerprogrammet Bli sponsor - Stöd vår verksamhet - Inbjudan till FUB:s Årsmöte Talldungen, Haverdal 2019 Vandring med FUB Lärvux -Är du sugen på att läsa?-

Läs mer

Höstprogram 2019 på Anhörigcentrum

Höstprogram 2019 på Anhörigcentrum Höstprogram 2019 på Anhörigcentrum I höst händer det mycket på Anhörigcentrum. Programmet innehåller till exempel samtalsgrupper, föreläsningar i olika ämnen och friskvårdsaktiviteter. Hör av dig till

Läs mer

Stenungsunds kommun har tecknat ett nytt avtal med Stenungsbaden, där NHR, Reumatikerföreningen

Stenungsunds kommun har tecknat ett nytt avtal med Stenungsbaden, där NHR, Reumatikerföreningen Augusti 2012 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol Årgång 3, Nummer 3 I det här numret: MEDLEMSMÖTE Lördag 1 september kl. 11-14 Viktig information om Stenungsbadens Spa! NHR Kaprifols 30- årsjubileum NHR Kaprifol

Läs mer