KAPRIFOLEN. Julbord. Välkomna! Följ med Kaprifol till Julbord på Åh stiftsgård för 100 kr!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KAPRIFOLEN. Julbord. Välkomna! Följ med Kaprifol till Julbord på Åh stiftsgård för 100 kr!"

Transkript

1 Oktober Nyhetsblad för Årgång 2014, Nummer 4 I det här numret: Inbjudan till Julbord 1 Reportage från medlemsmötet Efterlysning! Reportage från Sommarsol Hjälp valberedningen med nomineringar! Vill du prova på akvarellmålning? Medlemsvärvning Seniorsäkerhetsdag på Tjörn Seniordagen i Stenungsund 6 Kommunala råden för funktionshinderfrågor Information från Neuroförbundet Västra Götaland Smått och gott... Styrelsen 2014 Kalendarium 2014 Café MS Följ med Kaprifol till Julbord på Åh stiftsgård för 100 kr! Julbord Föreningens traditionella julbord blir även i år på Åh stiftsgård, Ljungskile, söndagen den 7 december 2014 klockan Klassiskt julbord Julbordet innehåller allt du kan tänka dig att ett klassiskt julbord ska innehålla, och mer därtill. En fantastisk sillbuffè med Åhs hemgjorda sillar, fisk av alla de slag, korvar, syltor och vilt på det kalla bordet. På det varma bordet hittar vi självskrivna kändisar som Janssons frestelse, köttbullar, prinskorv, honungsglaserade revben, omelett med svampstuvning, lutfisk, kål av olika slag och mycket, mycket mer! Och vem kan motstå ris á la Maltan och Åhs hemgjorda julgodis på dessertbordet? Förutom det fylls dessertbordet med frukt, kex och ostar, diverse julkakor och smarrigheter Kostnad: Medlem i Neuroförbundet Kaprifol betalar 100 kr/pers. Icke medlem betalar 400 kr/pers. Barn upp till 15 år betalar gratis. I priset ingår bussresa tur och retur samt julbord, mineralvatten/ lättöl/julmust och kaffe. (restaurangen har fullständiga rättigheter för den som önskar) Avgiften betalar du in till föreningens bankgiro senast den 1 december OBS! Du som inte är medlem, passa på att bli närståendemedlem för 200 kr/år. Medlemskapet gäller även för Du sparar 100 kr på det här erbjudandet om julbord och du kan vara med på alla våra subventionerade aktiviteter under Kontakta Anne-Christine Skreberg, tel , e-post: anne-christineskreberg@hotmail.com om du vill vara med som medlem i föreningen. Handikappanpassad buss avgår från Henån klockan 11.15, Stenungstorg 11.40, Kullens klockan och ankommer till Åh klockan Hemfärd klockan Anmälan till Dag Ekliden: , mobil , e-post; dagekliden@hotmail.com eller Sven-Arne Nilsson, tel , e-post: nils.bjork@telia.com senast den 23 november 2014 Välkomna!

2 Sida 2 Reportage från medlemsmötet den 6 september Medlemsträff med inbjudna politiker från STO-området blev ett givande möte, men för litet deltagande. Tallåsen FAKTA Originalfixaren, Malte Larsson, anställdes år 2000 av Höganäs kommun för att göra de äldres vardag tryggare och enklare. Efter det har många andra kommuner, idag cirka 100 st, sin egen Fixar- Malte. Stenungsund införde tjänsten 2007, men kommunen började redan efter några månader tala om att avskaffa den. Källa; nyheter/vi-vill-behallavar-fixar-malte/ Dessa politiker var inbjudna till mötet: Lisbeth Arff (M) Kommunfullmäktige på Orust och ledamot i HSN1 Birgitta Adolfson (FP) Kommunfullmäktige Tjörn och ledamot i HSN4 Lillemor Arvidsson (M) Kommunfullmäktige i Stenungsund samt ordf. i Folkhälsorådet Janette Olsson (S) Kommunfullmäktige i Stenungsund och ledamot i HSN4 Ritva Stubelius (S) (Kom inte) (HSN = Hälso- och Sjukvårdsnämnder i VG-regionen) Angående Fixar Malte kommer han att införas om (S) får makten i Stenungsund. Äldreboendet 20 lägenheter Ett nytt särskilt boende för äldre har byggts på Hallerna och de äldres möjligheter att välja boende, omsorg och service har förbättrats. Bostjärnan i Partille är hyresrätter man bygger in två huskroppar med glasgavlar och glastak och då får man en vinterträdgård mellan husen. Ordf. hade efteråt ett givande tel.-samtal med Orusts Lisbeth Arff och fick ett brev från Lillemor Arvidsson. Det handlar om fallolyckor vilket hon tycker att Fixar-Malte är en alldeles för enkel lösning på problemet. Det krävs en välutbildad personal inom hemtjänsten och på omsorgsboenden. Trygghetsboende och ett välutvecklat Senior Alert är några vägar att gå. Så man kan ju önska att man inte skulle behöva ramla och slå sig så illa på ett sjukhus. Lillemor Arvidsson skickade information om Stenungsunds Teaterförening och Kulturförvaltningen till Jan Magnusson. Hon tyckte det var ett roligt möte för det hade en sådan positiv stämning. Text : Janet Rutgersson Foto: Janet Rutgersson och Jan Magnusson EFTERLYSNING! Är du datakunnig och kan tänka dig att hjälpa styrelsen med dokumentation, medlemsblad och hemsida? Vi vill gärna att du då hör av dig till Anne-Christine Skreberg, tel eller e-post: anne-christineskreberg@hotmail.com

3 Sida 3 Rekreationsresan till Sommarsol Sommarsol Dags reseberättelse från Sommarsol Söndagen den 7 september 2014 kl 11,30 var det 16 Kaprifolare från Stenungsund Tjörn och Orust som åkte till Sommarsol i Vejbystrand, Ängelholm för en 4 dagars rekreationsvistelse. Vi åkte i en bekvämlig stor buss och kom fram vid 15,30, då hade vi haft ett stopp i Björkäng för att få något i magen, för middag blir det först 17,30 på Sommarsol. När vi hade checkat in och fått våra rum, var det rundvandring i den stora anläggningen för att bekanta oss med allt utbud som finns. Där finns SPA-behandlingar, Tempererade pooler, Fotvård, Frisör, Bio, Cafeteria m.m. Efter middagen var det några som passade på att utnyttja badavdelningen, andra gick ner till havet och någon tog sig ett bad i det 17 gradiga vattnet. Under natten till måndag regnade det, men vi vaknade upp till en klarblå morgon, efter att vi ätit en härlig frukost var det morgongympa för de som kände för det. Efter morgongympan var det även vattengympa så det var full fart hela förmiddagen. Några hade inte sovit något vidare för att det var hårda sängar, det åtgärdades med en extra madrass. Då var det skönt att gå till varmvattenbassängen och vila sin onda kropp, några var det som passade på att få massage och SPA-behandling. Nu var det fint väder för att kolla omgivningarna med promenader, eller att hyra en tre eller fyrhjulig elmoped som underlättar för oss som har svårt att gå. Det var också härligt att sitta ute och känna solen som värmde så gott på förmiddagen. Det finns runt hundra rum och alla går att göra till dubbelrum, men där var väldigt lite beläggning när vi var där. Restaurangen där vi intog alla måltider är stor men det varväldigt lite med gäster, maten var det hög klass på och även personalen som är mycket servicevänliga. Vattengympan och bubbelpolen var flitigt utnyttjad, och sen var det promenader för de som orkade, vi var ju på rekreation så många tog det lugnt och vilade. En kväll var det bio om Monica Zetterlunds liv o leverne, vi var många där som såg filmen. Tiden går fort när vi hade det skönt och trevligt, och så var det onsdag när det är tid för hemfärd efter en lunch som bestod av en god sillbuffé, med en skön buss och ett nytt stopp i Björkäng för fika, och sen var vi tillbaka där vi startade men alla var väldigt nöjda med resan och gör den gärna igen om tillfälle ges. Jag som har plitat ihop detta är Dag Ekliden.

4 Sida 4 HJÄLP VALBEREDNINGEN MED NOMINERINGAR! Vid årsmötet i februari 2015 skall vi välja ny styrelse för de kommande åren. Valberedningen vill därför gärna ha din hjälp med nominering av lämpliga kandidater, som kan leda föreningen framåt. De val, som skall göras, är ny ordförande, två ordinarie styrelseledamöter och två suppleanter i styrelsen. Dessutom skall revisorer och revisorssuppleanter väljas samt föreningens representanter i de kommunala råden för funktionshinderfrågor i Stenungsund, Tjörn och Orust. Kontakta Anne-Christine Skreberg, tel , e-post: annechristineskreberg@hotmail.com eller Marie-Anne Lithander, tel , e-post @telia.com om dina förslag och nomineringar. Vill du prova på akvarellmålning? Är du intresserad av att prova på något nytt, eller har du målat tidigare? Kom med i vår akvarellgrupp. Vi målar 3 gånger i månaden på torsdagar i Spekeröds Bygdegård mellan kl Kursen är inte lärarledd. Vi hjälper varandra och målar efter var och ens förutsättning. Vi har väldigt trevligt och måleriet är det helt upp till var och en hur ni vill måla. Vi har vår- och hösttermin som omfattar 12 gånger per termin. Från januari till maj och augusti till november och du betalar 200 kr per termin. Våga ta språnget och kom med i vår trevliga målarkurs! Du anmäler dig till Dag Ekliden, tel eller till Marita Udén, tel VÄLKOMNA! Låt oss värva minst en ny medlem var och en av oss! Hej alla Kaprifolare! Vill ni hjälpa oss att öka medlemsantalet? Vi har fått ett uppdrag från Neuroförbundet att försöka öka medlemsantalet. Då kan det vara enklast att varje Kaprifolare skaffar en närståendemedlem; det kan vara barn eller släkting, granne, arbetskamrat eller vem som helst. Närståendemedlem kostar 200 kr per år. För varje medlem ökar vår förenings inkomst, som vi kan göra aktiviteter och utflykter för våra medlemmar. Kontakta föreningens medlemsansvarig, Anne-Christine Skreberg, på tel eller e-post annechristineskreberg@hotmail.com hälsar NEUROFÖRBUNDET Kaprifol Vårt mål är att vara 100 medlemmar vid årsskiftet! Vi har nu 87 medlemmar och vi har ökat med 23 stycken Hjälp oss nå målet, vi är nära nu!

5 Sida 5 Seniorsäkerhetsdag på Tjörn Peppar peppar kampanj för äldres säkerhet Den 1 oktober på FN:s internationella äldredag, sätter vi för tredje året i rad äldres säkerhet i fokus genom kampanjen Peppar, peppar Kampanjen genomförs tillsammans med er som arbetar inom kommunens förvaltningar, landsting, myndigheter, pensionärsorganisationer och frivilligorganisationer och företag på Tjörn. Vi i Kaprifol medverkade vid årets Seniorsäkerhetsdag på Tjörn. Dag, Sven-Arne, Janet, Anne- Christine och Jan bemannade vårt bord och jobbade intensivt på att informera och värva nya medlemmar. Det kom väldigt många besökare till Kommunhuset i Skärhamn. Vårt bord var välbesökt av personer som ville veta mer om vår verksamhet, Café-MS och mycket annat. Dag bjöd på karameller och delade frikostigt ut foldrar och reklampresenter. Anki var helhjärtat engagerad i att berätta om vår fantastiska förening. Mycket uppskattat av besökarna! Text och foton: Jan Magnusson

6 Sida 6 Seniordagen i Stenungsund Den 24 oktober var det åter dags för Seniordagen i Stenungsund. Kommunens Folkhälsoråd i samarbete med PRO; SPF och Vård Omsorg bjöd in kommunens invånare till en inspirerande dag i Hälsans tecken på Kulturhuset Fregatten. Förutom utställare, innehöll programmet föreläsningar om hälsa och välbefinnande samt underhållning med sång och musik. Liksom tidigare år, var vår förening med som utställare. Denna gång var det Dag, Sven-Arne, Janet och Majsan som representerade Kaprifol och bemannade bordet hela dagen. Text och foton: Jan Magnusson A K U T

7 Sida 7 Kommunala råden för funktionshinderfrågor OBS! Fullständiga protokoll från KRF-mötena hittar du på vår hemsida: kaprifol KRF i Stenungsund hade möte den 17 september och dessa frågor behandlades: Samtliga handikappföreningar är välkomna till Stenungsbadens Spa. Ingvar Björkman närvarar vid nästa möte den 2 december. Föredrag om handikapp och våld på nästa möte den 2 december. Fortsättningsvis blir det möten fyra gånger per år i KRF, efter påtryckningar från vår förening. KRF Tjörns möte 9 september tog bl.a. upp dessa frågor: Personal och brukare informerade om Kållekärr serviceboende och berättade om vad som är på gång i sin verksamhet. Ritningsgranskningsgruppen har fått ritningar, men inte träffats i gruppen. TBAB: Byggandet i Kållekärr drar ut på tiden. Letar efter tomter för att bygga fler lägenheter. Eventuellt planer på lägenheter vid tennisplanen Skärhamn och vid Rönnäng förskola. Förslag bjuda in Folkhälsosamordnaren som återkommande gäst i KRF. Från Orust Handikappråd den 6 oktober rapporteras: (Möte tillsammans med pensionärsrådet) Matdistribution och alternativ att hemtjänsten lagar mat hos vårtagare diskuterades. Diskussion med Västrafik ang. subventionerade bussresor för pensionärer under lågtrafik. Cykelvägar är ett problem p.gr.a för många huvudmän för vägarna på Orust. Anhörigstöd är att ge stöd och trygghet för att förebygga ohälsa hos anhörigvårdare. Önskemål om en offentlig toalett nära torget i Henån, som är öppen från morgon till kväll. Risk för skadegörelse kvällstid. Information från NHR Västra Götalands kansli Kansliet har ny öppettid: måndag torsdag kl Kanslist är Pamela Stolt Adress: Edsvägen 3B VÄNERSBORG Telefon: E-post: va-gotaland@nhr.se Kansliet kommer att flytta till HSO:s lokaler i Uddevalla våren Rehabkartläggning i Västra Götaland Cirka 60 medlemmar hörde av sig och var intresserade av att arbeta med kartläggningen av neurorehabiliteringen i VG-regionen. Vi har nu genomfört en medlemsenkät om hur neurorehabiliteringen upplevs och fungerar idag. 302 medlemmar har besvarat enkäten. Den bildar underlag för det fortsatta analys och påverkansar- Västra Götaland betet. Den 13 november har vi en kickoff i Göteborg. Till den har vi bjudit in 16 medlemmar, varav 5-6 st. kommer att ingå i den aktions och påverkansgrupp, som jobbar vidare med enkätunderlaget. Denna grupp kommer att få tre halvdagsutbildningar från riksförbundet. Projektet avslutas med en konferens i maj/juni Smått och gott... Text: Jan Magnusson. Kom till årets sista Café-MS den 4 december då föreningen bjuder på kaffe och lussekatt! Café-MS första torsdagen i månaden kl. 13. Vår populäraste aktivitet. VÄLKOMNA! Genrep för urpremiär! Den 16 oktober åkte 24 förväntansfulla Kaprifolare till Göteborgs Stadsteater för att se genrepet av I Annas garderob. Läs mer i nästa nummer av KAPRIFOLEN!

8 Nyhetsblad för c/o Jan Magnusson Gånggriftsvägen 3 Telefon: E-post: kaprifol@nhr.se Hemsida: Bankgiro : NEUROFÖRBUNDET Kaprifols styrelse 2014: Jan Magnusson (ordförande) Kay Lithander (v. ordf.) Stig Eriksson (sekreterare) Dag Ekliden (kassör) Janet Rutgersson (ledamot) Sven-Arne Nilsson (suppleant) Anne-Christine Skreberg (suppleant) Valberedning: Anne-Christine Skreberg (sammankallande) Marianne Lithander Kommande aktiviteter 2014 December 7/12 Julbord Cafe-MS Torsdag 6 november 2014 Torsdag 4 december 2014 Styrelsemöten mars 13 maj 22 juli 22 september 3 december 13 januari 2015 Nästa utskick till medlemmarna beräknas komma i januari Vi välkomnar alla med någon neurologisk sjukdom. Man behöver inte tillhöra någon förening. Ta gärna med er en vän. Vi fikar och pratar om allting. Detta gör vi första torsdagen i månaden kl på Rokulten, Fregatten Vi ses Om ni har några frågor kontakta mig, Janet, telefon:

Program för Våren 2015

Program för Våren 2015 Program för Våren 2015 Säkert vårtecken M/S Lagaholm Föreningslokal / Besöksadress Doktorsstigen 2 312 31 Laholm Öppet, Måndag - Torsdag 09.30-13.30 Kansliet: 0430-10088 E-post ordförande:claes@surfia.nu

Läs mer

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

KAPRIFOLEN. Årgång 2015, Nummer 3

KAPRIFOLEN. Årgång 2015, Nummer 3 Augusti Nyhetsblad för Årgång 2015, Nummer 3 Inbjudan till medlemsmöte lördag den 12 september 2015 I det här numret: Medlemsmöte 12 september Seniormässa på Orust 1 oktober Akvarellmålning Seniormässa

Läs mer

Välkommen till en ny höst!

Välkommen till en ny höst! Vårresan till Gränna Den 23 maj åkte ett glatt gäng till Gränna. Vi fikade på ett mysigt café, tittade på ljustillverkning, smakade på choklad och fick se hur de tillverkar den. Sedan fick vi se hur man

Läs mer

PROGRAM. Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter. Våren 2016. (Sparas )

PROGRAM. Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter. Våren 2016. (Sparas ) PROGRAM Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter Våren 2016 (Sparas ) Hej alla goa medlemmar i Neuroförbundet Sydnärke! Nu börjar dagarna bli ljusare men än så länge biter vinterkylan i kinderna. Under hösten

Läs mer

Länsföreningen Västra Götaland HjärtLung

Länsföreningen Västra Götaland HjärtLung Länsföreningen Västra Götaland HjärtLung Protokoll Styrelsemöte 8 Tid 2014-11-29 kl. 9.00 Plats Kvänum Närvarande Bengt Hagstedt Ordförande Olle Flodin Rolf Sundberg Christer Johnsson Yvonne Jansson Monica

Läs mer

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 Informations och diskussionskväll 19 november Till alla som är gode män/anhöriga men även för personal som jobbar inom LSS. Informations och diskussionskväll med Försäkringskassan

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Rådet för funktionshinderfrågor 2011-12-01 1 [5] Plats och tid: Kommunhuset, Lilla Tjörnsalen 17.30 19.30 Beslutande: Thomas Jakobsson M (SBN) Inger Bergstam M

Läs mer

Vi i styrelsen önskar er alla en riktigt njutbar sommar. Särskilt välkomnar vi våra nya medlemmar. Marita Idh-Gauntlett/ Ordförande

Vi i styrelsen önskar er alla en riktigt njutbar sommar. Särskilt välkomnar vi våra nya medlemmar. Marita Idh-Gauntlett/ Ordförande Program Hösten 2012 Bästa medlemmar Det här är min första introduktion till Höstprogrammet som ny ordförande. Våren har varit mycket intressant. Det har varit väldigt roligt att få vara delaktig i en sådan

Läs mer

RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten första kvartalet 2008

RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten första kvartalet 2008 RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten första kvartalet 2008 1 Ordförande har ordet Inför 2008 har vi lyckats få mer bassängtid på 21:an, ortopedens rehab bassäng på UMAS. Varje måndag 17.00-19.00 och

Läs mer

Dennis svarade. Det var Maria. -Hej, det är Maria. -Hej, sa Dennis. -jag vill bara tacka för att du räddade min brors son. - Det var så lite så. - Och förlåt för att jag inte vågade säga ifrån på caféet,

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

FUB bladet, augusti 2015

FUB bladet, augusti 2015 FUB bladet, augusti 2015 Information till Uppsala FUB:s medlemmar Har du något att göra på fritiden under hösten? Hoppas att ni alla har fått göra något som ni vanligtvis inte gör under sommaren? Åkt någonstans,

Läs mer

RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten tredje kvartalet 2006

RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten tredje kvartalet 2006 RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten tredje kvartalet 2006 1 Ordförande har ordet Jag har varit ute och rest med vår lokalförening till Skagen den 25-28 maj. Vi var 32 medlemmar som fick uppleva några

Läs mer

Någon hade lag upp min hårborste på handfatet (2005-03-28) Åter i Thailand

Någon hade lag upp min hårborste på handfatet (2005-03-28) Åter i Thailand Någon hade lag upp min hårborste på handfatet (2005-03-28) Åter i Thailand 1 Onsdag 23 mars, ankomst På väg från flygplatsen ser vi det som är verkligt farligt med Thailand: Trafiken. På en timmes färd

Läs mer

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Halliwick-läger i Egypten 2008 1 STYRELSEN Viggen Tele,mail Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Vice ordförande Åsa Lundvall 08-580 172 55 asa.lundvall@comhem.se Kassör & Lägeransvarig Katarina Ejergård

Läs mer

Årgång 13 Nr 8 November 2010. Lite i bladet!? Men de händer något ändå! Julbord HAVRE ZUMBA PRO. Sida 1

Årgång 13 Nr 8 November 2010. Lite i bladet!? Men de händer något ändå! Julbord HAVRE ZUMBA PRO. Sida 1 Årgång 13 Nr 8 November 2010 Lite i bladet!? Men de händer något ändå! Julbord HAVRE ZUMBA PRO Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL REDAKTIONEN SKICKAS TILL: Carina Segerlund Tfn 0911-70253

Läs mer

ANHÖRIGÅRET 2015. Det händer hos oss i vår och sommar! PROGRAM VÅR/SOMMAR. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen

ANHÖRIGÅRET 2015. Det händer hos oss i vår och sommar! PROGRAM VÅR/SOMMAR. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen ANHÖRIGÅRET 2015 Det händer hos oss i vår och sommar! PROGRAM VÅR/SOMMAR 2015 Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Vem berörs av anhörigstöd? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger

Läs mer

Läs om. Astma- och Allergiföreningen i Stockholm. Nr 2 2013 maj. Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald

Läs om. Astma- och Allergiföreningen i Stockholm. Nr 2 2013 maj. Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald Astma- och Allergiföreningen i Stockholm Nr 2 2013 maj Läs om Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald Niklas Olin, föreningens nye ordförande, intervjuas av

Läs mer

NKI - Särskilt boende 2012

NKI - Särskilt boende 2012 NKI Särskilt boende (boende) 2012 1(7) NKI - Särskilt boende 2012 Enkät till boende 1.1 Nöjd Kund Index Tabell 1.1 Färgformatering i tabellen: Genomsnitt mellan svarsalt 1 & 2 RÖD Genomsnitt mellan svarsalt

Läs mer

Åter i Thailand. Någon hade lag upp min hårborste på handfatet (2005-03-28)

Åter i Thailand. Någon hade lag upp min hårborste på handfatet (2005-03-28) Åter i Thailand Någon hade lag upp min hårborste på handfatet (2005-03-28) 1 På internetcaféet fyller jag mitt avlånga computer pad office-block med namn på flygbolag och volontärcenter, kollar väder och

Läs mer

BLADET NU ÄR VI IGÅNG! Invigningen drog mycket folk. Nu kan du, medlem eller icke medlem sponsra oss på två sätt:

BLADET NU ÄR VI IGÅNG! Invigningen drog mycket folk. Nu kan du, medlem eller icke medlem sponsra oss på två sätt: BLADET Medlemsblad nr 4(16), 2002 NU ÄR VI IGÅNG! Invigningen drog mycket folk BLADET Medlemsblad nr 3(15), 2002 INVIGNING! Den 13 april blir den officiella invigningen av våra lokaler. Du som medlem är

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 NEUROFÖBUNDET KUNGSBACKA LOKALFÖRENING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 NEUROFÖBUNDET KUNGSBACKA LOKALFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 NEUROFÖBUNDET KUNGSBACKA LOKALFÖRENING Styrelsen för Neuroförbundet Kungsbacka lokalförening får härmed avge följande årsberättelse för verksamhetsåret 2015. MEDLEMSANTALET Föreningens

Läs mer

Ordföranden har ordet!

Ordföranden har ordet! Nr 1 2016 Ordföranden har ordet! Länsförening HjärtLung Västra Götaland har en aktiv roll i HjärtLungs verksamhet. Jag känner mig stolt och tacksam över det förtroende jag fått av medlemmarna att som ordf.

Läs mer

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 Välkommen till ett nytt år med Folkhälsan! Info för styrelseaktiva Vem får nyhetsbrevet? Detta informationsbrev går ut till alla styrelsemedlemmar i våra lokalföreningar som uppgett

Läs mer

Nr 1 2014. Ordföranden har ordet!

Nr 1 2014. Ordföranden har ordet! Nr 1 2014 Ordföranden har ordet! Hej nu är vi åter här med Länsinfo Det har hänt en hel del sedan förra utskicket. Hälsar Jan Holmgren Jonte från Falköping välkommen som ansvarig för Länsinfo, och tackar

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse 2013 Halliwickklubbarna Doppingen och Viggen 1. Valda av årsmötet för styrelseuppdrag för Halliwickklubbarna Doppingen och Viggen 2013 Följande personer har haft styrelseuppdrag i

Läs mer

MOTORBLOCKET OKTOBER

MOTORBLOCKET OKTOBER MOTORBLOCKET OKTOBER 2002 RESTAD GÅRD 7 SEPTEMBER 2002 Efter inbjudan från Riksbyggen och Västfastigheter har Vänersborgs Motorklubb åter deltagit vid Restad Gård arrangemanget. Flera av klubbens rallyförare

Läs mer

OBS! OBS! OM AVBESTÄLLNING INTE SKER I GOD TID FÖRE BEHANDLING DEBITERAS PATIENTEN 100 KR I AVGIFT OAVSETT OM FRIKORT FINNES

OBS! OBS! OM AVBESTÄLLNING INTE SKER I GOD TID FÖRE BEHANDLING DEBITERAS PATIENTEN 100 KR I AVGIFT OAVSETT OM FRIKORT FINNES RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten andra kvartalet 2006 1 Ordförande har ordet Tack för förtroendet ni gav mig på årsstämman den 26 februari. Det gick ju bra både för oss och för hockeygrabbarna som

Läs mer

STYRELSEMÖTE PROTOKOLL HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST 2014-01-21 Nr / 2014 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5

STYRELSEMÖTE PROTOKOLL HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST 2014-01-21 Nr / 2014 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5 Plats: Tid 2014-01-21 kl. 18:30-21:00 Närvarande ledamöter: Jörgen Johansson, ordförande Terje Gunnarsson, vice ordförande Sven Löfberg, ledamot Rosie Björling, ersättande

Läs mer

Anmälnings-, ändrings- och beställningsblankett

Anmälnings-, ändrings- och beställningsblankett Anmälnings-, ändrings- och beställningsblankett Klipp ur sidan, tejpa och sänd den till REV (portot betalt) eller faxa hela sidan till 08-20 74 78. Till REV, Riksförbundet Enskilda Vägar Riddargatan 35-37

Läs mer

Program Hösten 2014 S I D.1

Program Hösten 2014 S I D.1 Program Hösten 2014 S I D.1 Tomelilla och Simrishamn i maj 2014 Bästa medlemmar. Höstens program är här. Gå igenom det noga. Du kan ju missa något viktigt. Kom på våra aktiviteter och medlemsmöten, de

Läs mer

Program Anhörigcenter

Program Anhörigcenter Har du frågor, förslag eller funderingar - ta gärna kontakt. Du når oss säkrast måndag - torsdag 08.30-11.30 046-35 82 40 eller via e-post anhorigcenter@lund.se Anhörigkonsulent Maria Boberg Anhörigstödjare

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

Från förvaring till förvandling Från förvaring till förvandling

Från förvaring till förvandling Från förvaring till förvandling Från förvaring till förvandling I samband med att jag coachade en verksamhetschef för ett gruppboende fick jag vara med om en märkbar utveckling. Chefens överordnade ringde mig och berättade att chefen

Läs mer

RENYSSANS. Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Hösten 2012. I detta nummer: Höstgille, glöm inte att anmäla dig/er, Fårets Dagar, ny matbok

RENYSSANS. Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Hösten 2012. I detta nummer: Höstgille, glöm inte att anmäla dig/er, Fårets Dagar, ny matbok RENYSSANS Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille Hösten 2012 Henrik VIII:s college, Cambridge I detta nummer: Höstgille, glöm inte att anmäla dig/er, Fårets Dagar, ny matbok 1 Höstgille Lördag den 27 oktober

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Anhörigstöd. - så här fungerar det hos oss!

Anhörigstöd. - så här fungerar det hos oss! Anhörigstöd - så här fungerar det hos oss! Vem finns anhörigstödet till för? Det kan ge såväl glädje som trygghet att hjälpa och stödja en närstående, men det kan också innebära oro och trötthet. Du som

Läs mer

OP 2010. Röster från män 70 år-

OP 2010. Röster från män 70 år- OP 2010 Röster från män 70 år- 1. Hur skulle du vilja förbättra miljön i Sandvikens kommuns olika centrum? Cykelbana efter Järbovägen. Av- och påfart Rv80- Järbovägen. Fler poliser. Det är en enorm förstörelse

Läs mer

KAPRIFOLEN. Årgång 2015, Nummer 1. Lördagen den 21 februari 2014 kl även i år på Billströmska Folkhögskolan, Tjörn

KAPRIFOLEN. Årgång 2015, Nummer 1. Lördagen den 21 februari 2014 kl även i år på Billströmska Folkhögskolan, Tjörn Januari Nyhetsblad för Årgång 2015, Nummer 1 I det här numret: Kallelse till årsmöte 2015 Dagordning för årsmötet Verksamhetsplan 2015 (förslag) Tartuffe torsdag 26 februari 2015 Efterlysning! Värva en

Läs mer

Seniorträffar i Partille. Program våren 2016

Seniorträffar i Partille. Program våren 2016 Seniorträffar i Partille Program våren 2016 Du behövs! Är du som enskild eller som medlem i en förening intresserad av att engagera dig i seniorträffarnas verksamhet? Vill du bli volontär eller veta mer

Läs mer

VARGAVINTER JOJO SNÖN DEN FINNS FORTFARANDE KVAR MEN DET FINNS ÄNDÅ DE SOM TROR ATT DET BLIR EN VÅR

VARGAVINTER JOJO SNÖN DEN FINNS FORTFARANDE KVAR MEN DET FINNS ÄNDÅ DE SOM TROR ATT DET BLIR EN VÅR 11:ans medlemsblad Brf Stockholmshus nr 11 Gubbängen www.stockholmshus11.se Nummer 1 Våren 2013 VARGAVINTER JOJO SNÖN DEN FINNS FORTFARANDE KVAR MEN DET FINNS ÄNDÅ DE SOM TROR ATT DET BLIR EN VÅR Snön

Läs mer

HL-bladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Januari 2014. Medlemsblad nr 26

HL-bladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Januari 2014. Medlemsblad nr 26 HL-bladet Medlemsblad nr 26 Januari 2014 Vinterbild från Nären Foto: Thore Lundqvist Vi tar vid där sjukvården slutar! Ordförande har ordet! Vad tiden går fort, nu är det redan 2014 och jag har varit ordförande

Läs mer

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson SPF Högsboseniorerna Foto Sia Magnusson PROGRAM HÖSTEN 2014 Göteborg i augusti 2014 Hjärtligt välkomna tillbaka efter sommaruppehållet! Hoppas att ni alla kunnat njuta av den sköna sommaren. En i mitt

Läs mer

Resor och Läger 2012

Resor och Läger 2012 Resor och Läger 2012 Fritid LSS i Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad har gjort ett gemensamt utbud av resor och läger. Priset är anpassat till hur många som följer med eller får plats i buss

Läs mer

Förlossningsberättelse

Förlossningsberättelse Förlossningsberättelse Torsdag 17 oktober På kvällen börjar jag känna av mensvärkslika smärtor i nedre delen av magen. Jag antar att det är helt normalt och reflekterar inte mer över det. Jag sover oroligt

Läs mer

Information från. Anhörigstödet. våren 2016

Information från. Anhörigstödet. våren 2016 Information från Anhörigstödet våren 2016 Hej! År 2015 går mot sitt slut, och det är dags att summera och planera inför nästa år. Året som gått har bjudit på många trevliga möten med er som är anhöriga

Läs mer

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Välkommen till Astma och Allergiföreningen i Malmö Adress: Falkmansgatan

Läs mer

Vänbrev nr 4 2015. Korset i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin

Vänbrev nr 4 2015. Korset i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin Vänbrev nr 4 2015 Korset i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin Ashramvänner i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin En rapport från bönetåget Den 1 9 augusti var vi runt 50

Läs mer

Medlemsmötet den 8:e november på Värbygården i Bara samlade 35 medlemmar som fick ett första smakprov på Lars-Åke Holsts bok om Sturups flygplats.

Medlemsmötet den 8:e november på Värbygården i Bara samlade 35 medlemmar som fick ett första smakprov på Lars-Åke Holsts bok om Sturups flygplats. Medlemsblad Nr 4, Årg. 19 (2010) Bästa medlemmar Så är det nu åter höst och rusk, efter en varm, solig och torr sommar. Vi kan glädjas över att höstens program har varit till belåtenhet. I varje fall har

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2015-09-21 kl. 15.00-17.00. Lars-Olof Hermansson, Henån Florence W Göthe, SPF

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2015-09-21 kl. 15.00-17.00. Lars-Olof Hermansson, Henån Florence W Göthe, SPF 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön kl. 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Se sidan 2 KPR Lars-Olof Hermansson, Henån Florence W Göthe, SPF KHR Maisie Almergren, Stala Inger Eriksson,

Läs mer

Program våren 2014. Foto: Britt Tellow

Program våren 2014. Foto: Britt Tellow Program våren 2014 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

PASCALE VALLIN JOHANSSON & EDITH HELSNER

PASCALE VALLIN JOHANSSON & EDITH HELSNER PASCALE VALLIN JOHANSSON & EDITH HELSNER Malte är en clown Av Pascale Vallin Johansson & Edith Helsner ISBN 978-91-637-3863-0 Copyright 2013 Text: Pascale Vallin Johansson Copyright 2013 Bild: Edith Helsner

Läs mer

Styrelsemöte Ösmo kyrkokör 10 januari 2013 Församlingshemmet

Styrelsemöte Ösmo kyrkokör 10 januari 2013 Församlingshemmet Närvarande: Maria Flink (ordförande), Lena Lagborn (vice ordförande), Monica Risberg (kassör), Annica Kilegård Brissman (sekreterare), Katarina Rudérus (körledare) samt Peter Mourath (kyrkoherde) närvarande

Läs mer

Löv nummer 1, mars 2009 *************************************************************

Löv nummer 1, mars 2009 ************************************************************* The Oak Leaf Medlemsblad för Löv nummer 1, mars 2009 ************************************************************* Ordförarens spalt Det är redan mars månad och vi har kommit en bra bit inpå det nya verksamhetsåret

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon Av Eliza Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon är sträng. En gång när jag gick ner i källaren

Läs mer

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA BARNHEMMET En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA Barnen IDA Folket Spöken 9 roller. Om gruppen bara är 8 så kommer Idas namn ibland att skrivas

Läs mer

Kvarteret Filantropen

Kvarteret Filantropen Kvarteret Filantropen Tryggt och bekvämt boende Tryggt och bekvämt boende för äldre i Glimåkra Västergatan 5 är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område mitt i centrala Glimåkra. I huset finns lägenheter

Läs mer

DALABULLEN. Här kommer årets första nybakade dalabullen. Vi har satt ihop en ny och rolig blandning av aktiviteter som passar hela familjen.

DALABULLEN. Här kommer årets första nybakade dalabullen. Vi har satt ihop en ny och rolig blandning av aktiviteter som passar hela familjen. DALABULLEN Här kommer årets första nybakade dalabullen. Vi har satt ihop en ny och rolig blandning av aktiviteter som passar hela familjen. Under 2013 vill vi pröva att avveckla dalabullen i pappersformat

Läs mer

Med hopp om ett tryggt och positivt åldrande

Med hopp om ett tryggt och positivt åldrande Välkommen senior! Med hopp om ett tryggt och positivt åldrande Kanske har vi alla någon gång i livet tittat oss i spegeln och mötts av ett ansikte vars ålderstecken inte riktigt stämmer överrens med känslan

Läs mer

kommuninfo Specialnummer vård- och omsorg Kommunal information från Vännäs kommun November 2009 Gruppförsändelse till hushåll

kommuninfo Specialnummer vård- och omsorg Kommunal information från Vännäs kommun November 2009 Gruppförsändelse till hushåll kommuninfo Kommunal information från Vännäs kommun November 2009 Specialnummer vård- och omsorg Gruppförsändelse till hushåll Specialnummer från vård- & omsorg Ansvarig utgivare Ulf Norberg ulf.norberg@vannas.se

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) Innehåll Redaktören har ordet! 2 HSO kanslis öppettider under jul och nyår 3 HSO Uppsala läns styrelse/ordförandemöten våren 2016

Läs mer

Nr 2 Maj 2008 -bladet

Nr 2 Maj 2008 -bladet Nr 2 Maj 2008 S -bladet Medlemstidning för Svenska S 30 förbundet Ur innehållet: - Följ ljuset i sommar - Eskader! - Sommaraktiviteter - Nya klassregler Insidan Svenska S30 förbundet c/o Margareta Johansson

Läs mer

Ladda för fotboll i Södertälje FK

Ladda för fotboll i Södertälje FK Ladda för fotboll i Södertälje FK Guiden till hur DU ökar din prestationsförmåga genom att ge kroppen rätt energi - 1 - Innehåll Inledning sid 2 Frukost - det viktiga målet sid 3 Vilken frukosttyp är du?

Läs mer

KAPRIFOLEN. April 2011 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol. Årsmötet 19 mars 2011 på Billströmska Folkhögskolan. Höjd medlemsavgift för 2012. Hej Kaprifolare!

KAPRIFOLEN. April 2011 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol. Årsmötet 19 mars 2011 på Billströmska Folkhögskolan. Höjd medlemsavgift för 2012. Hej Kaprifolare! April 2011 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol Årgång 2, Nummer 2 Årsmötet 19 mars 2011 på Billströmska Folkhögskolan I det här numret: Årsmötet 19 mars 2011 Höjd medlemsavgift för 2012 Följ med på studiebesök

Läs mer

meddelanden från bangladesh 2012

meddelanden från bangladesh 2012 meddelanden från bangladesh 2012 Vi tycker om fabriken. Det är bra ljus och luft där. Vi skulle vilja att det ser ut så hemma. Fast lönen är för liten. Och vi jobbar för långa dagar! Vi vill bli befordrade

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Rådet för funktionshinderfrågor 2012-05-31 1 [5] Plats och tid: Hemma hos Gunnemar, Tångeröd 17.30 Beslutande: Gunnemar Olsson FP Thomas Jakobsson

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 1 2015. Full fart i köket på vårt julbak!

Celiakinytt NUMMER 1 2015. Full fart i köket på vårt julbak! Celiakinytt NUMMER 1 2015 Full fart i köket på vårt julbak! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Grovt, gott OCH GLUTENFRITT Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET Föreläsning & Årsmöte 4 KOMMANDE AKTIVITET Caféträff 5 AKTUELL INFORMATION

Läs mer

Nyhetsbrev Nr 3-2009

Nyhetsbrev Nr 3-2009 1 Nyhetsbrev Nr 3-2009 2009-08-18 Information till medlemmar inom KLF Göteborgskretsen Ordföranden har ordet Nu när sommaren 2009 går mot sitt slut och de flesta lönearbetare har avslutat sin semester

Läs mer

Härlig STÄMNING PÅ Midsommarlunchen i Kvarnen. Vi kommer också i år att delta i Må-Bra dagen i Lidköping den 19/9. Ni är hjärtligt välkomna fram!

Härlig STÄMNING PÅ Midsommarlunchen i Kvarnen. Vi kommer också i år att delta i Må-Bra dagen i Lidköping den 19/9. Ni är hjärtligt välkomna fram! Reumatikerföreningen Höst/Vinter 2015 Härlig STÄMNING PÅ Midsommarlunchen i Kvarnen Reumatikerföreningen Lidköping har haft sin traditionella midsommarlunch i den gamla Kaffekvarnen, Stenhammar. Trots

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2015 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun 2015-12-08 1 Arbetsmarknadsenheten skickade per brev ut totalt 60 enkäter, i samband med de två arbetsperiodernas

Läs mer

Fö rsvarsutbildarna Ystad

Fö rsvarsutbildarna Ystad Fö rsvarsutbildarna Ystad Hej Bäste medlem! Med detta utskick får Du översikt vad som hänt under vår första period av 2014 och vad som händer framöver. Hoppas där är någon aktivitet som intresserad Dig.

Läs mer

Har du saknat mig? Prolog Nu är det 12 år sedan och jag tänker fortfarande på det. Hur mamma skriker på pappa att han ska gå medan han skriker tillbaka, det var då han lämnade oss och tillbaka kom han

Läs mer

Nyhetsbrev april 2016. Nyhetsbrev april 2016 [1]

Nyhetsbrev april 2016. Nyhetsbrev april 2016 [1] Nyhetsbrev april 2016 Nyhetsbrev april 2016 [1] ORDFÖRANDE HAR ORDET HÖSTEN 2016 Även om vi har en härlig vår och sommar framför oss så blickar vi redan framåt för att utveckla verksamheten. Till hösten

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i kommunala pensionärsrådet

Minnesanteckningar från möte i kommunala pensionärsrådet KOMMUNLEDNINGSFÖRVALTNINGEN Cecilia Hurtig, 0554-191 01 cecilia.hurtig@kil.se MINNESANTECKNINGAR 2012-05-14 Kommunala pensionärsrådet Minnesanteckningar från möte i kommunala pensionärsrådet TID: Måndagen

Läs mer

Kalendarium DALABULLEN

Kalendarium DALABULLEN DALABULLEN Nr 1 Våren 2015 www.celiaki.se/dalarna Kalendarium Fikaträffar Se sid 3 Föreläsning för anhöriga! 25 mars, se sid 4 Föreläsning för barn! 18 april, se sid 6 Barn & Ungdomsverksamhet Se sid 8

Läs mer

Bävernytt. ordförande h a r o r d e t. Din lokala nyhetskälla. Nr 1 - Feb 2008. Du som Medlem är Inbjuden till:

Bävernytt. ordförande h a r o r d e t. Din lokala nyhetskälla. Nr 1 - Feb 2008. Du som Medlem är Inbjuden till: Bävernytt Din lokala nyhetskälla Nr 1 - Feb 2008 Du som Medlem är Inbjuden till: ordförande h a r o r d e t Styrelsens arbete efter jul och nyår flyter på för fullt. Vi har många bollar i luften. Om inte

Läs mer

Katrineholms kommun. Minnesanteckningar från Pensionärsrådet 27 januari 2012. 1. Mötets öppnande. 2. Föregående mötesprotokoll. 3.

Katrineholms kommun. Minnesanteckningar från Pensionärsrådet 27 januari 2012. 1. Mötets öppnande. 2. Föregående mötesprotokoll. 3. Katrineholms kommun 1 (6) Vår handläggare Anna Arvidsson Minnesanteckningar från Pensionärsrådet 27 januari 2012 Plats: Pensionärernas Hus Tid: 09.00-11.45 Närvarande: Ordinarie Ersättare Övriga Marie-Louise

Läs mer

FRA:S VETERANFÖRENING

FRA:S VETERANFÖRENING 1 FRA VET informerar 2015 NR 3 FRA VETERANFÖRENING Anmälan senast måndagen den XX augusti till Olle Sandelid: sndelid@compaqnet.se eller till mobiltelefon: 076-800 50 25 Ange färdsätt och om du vill äta

Läs mer

Välkommen till Seniorträffar

Välkommen till Seniorträffar Välkommen till Seniorträffar Hösten 2015 Seniorträffar i Partille Vill du prata med någon över en kopp kaffe? Eller kanske prova på sitt-gympa, gå en datakurs eller delta i en läsecirkel? Hjärtligt välkommen

Läs mer

Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015

Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015 13 FÖRENINGSINFORMATION MARS 2015n Till alla medlemmar i Kedjan! Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015 INFORMATIONSBLAD Varmt välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte, onsdagen

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 2015-09-01 Blad 1 (11) Plats och tid Folkets Hus, sammanträdesrum Grelsgård kl. 9.45-12.30 Beslutande Roger Kristofersson, ordförande Nils-Bengt Nilsson

Läs mer

Malmöavdelningen. Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv?

Malmöavdelningen. Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv? Malmöavdelningen ETTAN nr 4/15 God Jul och Gott nytt År Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv? Det har varit ömsom vin och ömsom vatten och ibland har det varit både ok. Om vi börjar

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg VÅRPROGRAM 2016

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg VÅRPROGRAM 2016 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg VÅRPROGRAM 2016 Kära Unionen-Senior, Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna vårens och sommarens aktiviteter intressanta! 20 januari: Information

Läs mer

SPF-NYTT 2009-4. Falubygden INFÖR VINTERN 2009-10. (Foto: Lennart Ekman)

SPF-NYTT 2009-4. Falubygden INFÖR VINTERN 2009-10. (Foto: Lennart Ekman) SPF-NYTT 2009-4 Falubygden INFÖR VINTERN 2009-10 (Foto: Lennart Ekman) Styrelse Ordförande: Vice ordf: Kassör: Sekreterare: Vice sekr: Ledamöter: Ersättare: Karin Michols 253 98 Barbro Andréason 147 72

Läs mer

Medlemstidning för Föreningen Öckerö HjärtLung

Medlemstidning för Föreningen Öckerö HjärtLung Nr1 Februari 2015 Årgång 14 Medlemstidning för Föreningen Öckerö HjärtLung Tisdagen den 3 mars 2015 kl:17.30 på Solhöjden, Öckerö Välkomna! Namnen lästes upp och ett ljus tändes för var och en, därefter

Läs mer

Hjärt- och lungsjukas förening Svedala Vellinge Trelleborg

Hjärt- och lungsjukas förening Svedala Vellinge Trelleborg 2009 Hjärt- och lungsjukas förening Svedala Vellinge Trelleborg Innehåll Verksamhetsberättelse 2008 Sid 3 Sid 4-5 Sid 6-7 Sid 8-9 Sid 10 Verksamhetsberättelse Presentation av den nya styrelsen 2009 Program

Läs mer

VÄSTERBOTTENSVÄVARNA

VÄSTERBOTTENSVÄVARNA VÄSTERBOTTENSVÄVARNA Ordförande har ordet Nu börjar det mörkna på kvällarna och det känns lockande att "krypa in i" vävstolen. En del av er har kanske en sommarväv uppsatt i sommarstugan, men mina somrar

Läs mer

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt.

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt. Kvarnberget/Viken är ett Plusboende där det finns ca 650 lägenheter. Vi har ansvar för att det är rent och snyggt i 54 trapphus. Vi anordnar även aktiviteter och vi kan ge stöd och hjälp om du tillfälligt

Läs mer

E R L. I Detta nummer: Innehåll Sommarläger 2007 Pysselsidor Ordförande har ordet. Nr 2 2007 Årgång 13

E R L. I Detta nummer: Innehåll Sommarläger 2007 Pysselsidor Ordförande har ordet. Nr 2 2007 Årgång 13 Nr 2 2007 Årgång 13 Nyhetsbrev från Vacterlföreningen Höst numret denna gång görs på prov i färg. Läs och njut! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! Nya rutiner ang. medlemskap i vacterlföreningen. Medlemsavgiften

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening Medlemsblad Våren 2011 Tranås/Ydre Släktforskarförening Ordförande har ordet När Ni får detta medlemsblad är vi redan inne i februari på det nya året. Hjälp vad tiden går fort, tänker många och undrar

Läs mer

Väv i Väst. Informationsblad nr 1, febr 2014

Väv i Väst. Informationsblad nr 1, febr 2014 Väv i Väst Informationsblad nr 1, febr 2014 Ordföranden har ordet Den här gången tänker jag ta upp lite om vad som hänt och är på gång i föreningen utöver de aktiviteter som vi normalt arrangerar. Vi kan

Läs mer

PROTOKOLL 11 DATUM 2015-11-11 PLATS PRO Samorganisationens lokal kl 10.00

PROTOKOLL 11 DATUM 2015-11-11 PLATS PRO Samorganisationens lokal kl 10.00 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för PRO Samorganisation i Västerås. PROTOKOLL 11 DATUM 2015-11-11 PLATS PRO Samorganisationens lokal kl 10.00 Närvarande: Ulf Sandberg nordiskkran@hotmail.se

Läs mer

Nyhetsbrev Nr 3-2011. Ordföranden har ordet. Person-nytt: Hej alla KLF:are!

Nyhetsbrev Nr 3-2011. Ordföranden har ordet. Person-nytt: Hej alla KLF:are! 1 Nyhetsbrev Nr 3-2011 2011-06-13 Information till medlemmar inom KLF Göteborgskretsen Ordföranden har ordet Hej alla KLF:are! I din hand eller på bildskärmen har du nu vårt höstprogram. Vi hoppas att

Läs mer

01 söndag Adventskaffe med Julklapp 14 lördag Julfest med levande musik 21 och 22 lördag/söndag Julgala, Konserthuset 1 av 10

01 söndag Adventskaffe med Julklapp 14 lördag Julfest med levande musik 21 och 22 lördag/söndag Julgala, Konserthuset 1 av 10 Hej Värniter! Här kommer ett extrautskick med tanke på att styrelsen har beslutat om flera träffar som gäller alla medlemmar, men även Er som arbetar på LSS-boenden, som personliga assistenter, ledsagare,

Läs mer

Den magiska dörren Av: Minna

Den magiska dörren Av: Minna Den magiska dörren Av: Minna den magiska dörren. 1. hej jag heter Lin jag är 9 år och jag går på sjöfälts skolan idag är det den första dagen efter sommarlovet. i morse när jag vaknade var klockan redan

Läs mer

Klubbmästerskap i radiobil Julbord Höstmöte Hantverksmässa SSK info Sida 1

Klubbmästerskap i radiobil Julbord Höstmöte Hantverksmässa SSK info Sida 1 Årgång 12 Nr 8 November 2009 Klubbmästerskap i radiobil Julbord Höstmöte Hantverksmässa SSK info Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL REDAKTIONEN SKICKAS TILL: Carina Segerlund Tfn 0911-70253

Läs mer

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN D sovande flicka mamma lat son lat son lat son flitig gårdskarl gift med Ingvild flitig gårdsfru gift

Läs mer