EU:S KULTURPROGRAM Stöd till kulturellt samarbete i Europa

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "EU:S KULTURPROGRAM Stöd till kulturellt samarbete i Europa"

Transkript

1 EU:S KULTURPROGRAM Stöd till kulturellt samarbete i Europa retroyou r / c [radio / control series], projekt av konstnären Joan Leandre kulturkontakt sverige

2 EU:s kulturprogram Europaparlamentet och EU:s ministerråd har den 12 december 2006 beslutat att inrätta programmet Kultur för perioden Se länk nedan. Programmet omfattar områdena kulturarv, bildkonst, scenkonst, litteratur, form och design, men till skillnad från tidigare har detta nya program ett tvärsektoriellt fokus utan indelning i kategorier. Vilka syften har det nya programmet? Programmets huvudsyfte är att genom utvecklingen av ett kulturellt samarbete mellan konstnärer, aktörer på kulturområdet och kulturinstitutioner i de deltagande länderna bidra till stärkandet av ett kulturområde som delas av europeiska medborgare och som grundar sig på ett gemensamt kulturarv. Programmet har också som särskilda mål: 1. Att främja rörlighet över gränserna för personer som arbetar i kultursektorn. 2. Att uppmuntra transnationell rörlighet för konstverk liksom för konstnärliga och kulturella produkter. 3. Att främja den interkulturella dialogen. Varje projekt och insats som stöds måste uppfylla minst två av dessa mål. Den europeiska dimensionen är också ett centralt begrepp. Projekten måste ge ett europeiskt mervärde. De måste ha ett europeiskt intresse och ett perspektiv som går utöver lokala, regionala och nationella intressen. Se vidare särskild resolution, länk nedan! Vilka kan söka? Stöd från kulturprogrammet kan sökas av alla typer av kulturorganisationer (däremot inte av privatpersoner) från de länder som deltar i programmet: EU:s 27 medlemsstater. EES-länderna Island, Liechtenstein och Norge. Kandidatländerna Turkiet, Kroatien och Makedonien. Programmet kan under vissa villkor successivt öppnas för fler länder. Det gäller i första hand länderna på västra Balkan. Information om vilka länder som kan delta i kulturprogrammet kan fås av EU-kommissionen via Kulturkontakt Sverige. Kulturaktörer från länder som inte deltar i kulturprogrammet kan delta som partners eller associerade till projektet. Vilka programområden ingår? Programområde 1: Stöd till samarbetsprojekt Fleråriga samarbetsprojekt. Samarbetsinsatser (kortare samarbetsprojekt). Särskilda insatser, såsom stöd till europeiska kulturhuvudstäder och stöd till europeiska kulturpriser (Kulturarv och Arkitektur).

3 Programområde 2: Verksamhetsstöd till europeiska organisationer Programområde 3: Analyser och information Stöd till de europeiska kulturkontaktkontoren. Stöd till analyser som rör kultursamarbete. Stöd till insamling och spridning av information om kultursamarbete. Förvaltning av programmet Vägledande fördelning av programmets budget i procent Programområde 1 (stöd till projekt) ca 77 Fleråriga samarbetsprojekt (ca 32) Samarbetesinsatser (ca 29) Särskilda insatser (ca 16) Programområde 2 (stöd till organisationer aktiva på kulturområdet på europeisk nivå) ca 10 Programområde 3 (stöd till analyser, insamling och spridning av information) ca 5 Förvaltning av programmet ca 8 Särskilda insatser Av de olika programdelarna kan Fleråriga samarbetsprojekt och Samarbetsinsatser inom Programområde 1 samt Verksamhetsstödet inom Programområde 2 sökas av olika kulturaktörer. För de särskilda insatserna under Programområde 1 gäller andra villkor: Kulturhuvudstäder Projektet europeiska kulturhuvudstäder, som startade 1985, ingår numera som en del av kulturprogrammet. För perioden finns ett schema för hur kulturhuvudstäderna ska fördelas på olika länder. Sverige får kulturhuvudstad år 2014 samtidigt som Lettland. EU:s organ har den 24 oktober 2006 fattat ett nytt beslut (se länk nedan) om det fortsatta arbetet med kulturhuvudstäder, vilket bl.a. syftar till att öka intresset för projektet genom att varje land ska utlysa en tävlan mellan intresserade städer minst sex år innan respektive år börjar. Europeiska kulturpriser Till programmet hör också utdelande av europeiska priser för kulturarv och samtida arkitektur. Fler priser kan tillkomma under programperioden. EU-kommissionen genomför först utlysningar för att utse den europeiska organisation som ska få i uppdrag att administrera respektive pris under programperioden. Den utvalda organisationen ska sedan organisera de årliga utlysningarna och utdelningarna av priset.

4 Stöd kan sökas inom följande områden 1.1 Fleråriga kulturella samarbetsprojekt Projekten ska syfta till att uppnå hållbara och strukturerade samarbeten mellan europeiska aktörer på kulturområdet. Målet är att hjälpa samarbetsgrupper som befinner sig i start- eller struktureringsfasen eller är i färd med att utvidga sin verksamhet geografiskt. De ska uppmuntras att etablera sig och bli ekonomiskt oberoende. Samarbetsgrupperna ska ha som syfte att genomföra ett flertal strukturerade fleråriga kulturaktiviteter. Dessa kan genomföras inom samma sektor eller inom flera olika, men med ett gemensamt mål. Grupperna ska grundas på ett samarbetsavtal. Antal deltagare: Minst sex aktörer från minst sex olika länder som deltar i programmet. Projekttid: projekt kan pågå i minst 3 och högst 5 år. Stödnivå: minst och högst per år. EU-stödet får inte överstiga 50 procent av projektets årliga budget. Stödet kan minskas successivt. Budgeten beräknas räcka till stöd av ca 15 projekt per år Kulturella samarbetsinsatser Stöd till kultursamarbete mellan europeiska aktörer inom en eller flera sektorer. Kreativitet och nyskapande insatser prioriteras. Antal deltagare: minst tre kulturaktörer från minst tre olika deltagarländer. Projekttid: projektet kan pågå i upp till 24 månader. Stödnivå: minst och högst , dock högst 50 procent av projektets totala budget. Budgeten beräknas räcka till ca 120 projekt per år Litterära översättningar Stöd till översättningar av litteratur mellan europeiska språk i de länder som deltar i programmet. Stödet inbegriper också översättningar av äldre verk från Europas litterära arv, inklusive klassiska språk som grekiska, latin etc. Varje ansökan ska omfatta översättning av minst fyra och högst tio verk. Stödnivå: stödet avser översättningskostnaderna för de stödda verken. Det kan dock totalt sett inte överstiga och får inte utgöra mer än 60 procent av de totala utgivningskostnaderna. Budgeten beräknas räcka till ansökningar per år. 2. Stöd till kulturorganisationer som är verksamma på europeisk nivå Detta stöd lämnas i form av driftsbidrag för delfinansiering av kostnader för det löpande arbetet. Det kan ges till organisationer som verkar för ett ändamål av allmänt europeiskt intresse på kulturområdet. Organisationernas arbete ska utföras på en europeisk nivå och omfatta samarbete med eller aktiviteter i minst sju länder som ingår i kulturprogrammet.

5 Driftsbidraget får inte överstiga 80 procent av organisationens totala bidragsberättigade kostnader för respektive verksamhetsår. Huvud- och medarrangörer Inom varje samarbetsprojekt finns en huvudarrangör och ett antal medarrangörer (se respektive projekttyp). Huvudarrangören har den drivande rollen men varje medarrangör måste också ha en tydlig och väsentlig roll i planeringen och genomförandet av projektet. Varje huvud- och medarrangör ska bidra med egna eller mobiliserade och säkrade medel motsvarande minst 5 procent av den totala budgeten. De ska också skriva under ansökan. Till projektet kan också knytas associerade partners. Dessa har dock inte några formella skyldigheter inom projektet. En huvud- eller medarrangör måste ha sin hemvist i något av de länder som deltar i programmet. En associerad partner däremot kan också komma från tredje land. Partnerskap var hittar jag kontakter? Det finns några databaser för sökande av partners som kan användas för att hitta medarrangörer i andra länder, presentera projekt eller söka projekt att delta i. Här är två: De europeiska kontaktkontorens databas) (NEMO:s databas för museer) Budget och finansiering Budgeten i ett kulturprojekt måste vara balanserad (dvs. kostnader och intäkter är lika stora). Kostnaderna, inkl. personalkostnader) ska kunna identifieras och verifieras. EU-stödet för ett samarbetsprojekt får utgöra högst 50 procent av projektets totala budget. Därtill måste huvudarrangören och varje medarrangör genom egna eller förvärvade medel bidra med vardera minst 5 procent av budgeten. Resterande medel kan täckas genom bidrag från offentliga eller privata organ. De finansiella bestämmelserna för kulturprogrammet och andra EU-program regleras genom särskilda finansiella förordningar. Se hänvisning nedan. Utlysning Stöd till projekt inom kulturprogrammet utlyses av EU-kommissionen en gång per år. För aktuella ansökningstider kontakta Kulturkontakt Sverige. Utlysningstext med ansökningshandlingar kan under ansökningsperioden fås elektroniskt från EUkommissionens hemsida för kultur: Information om kulturprogrammet och de aktuella utlysningarna med länkar till kommissionens hemsida finns också på Kulturkontakt Sveriges webbplatser.

6 Ansökan Ansökan ska skickas med post till EU-kommissionen i Bryssel. Urvalet av ansökningar görs av kommissionen med hjälp av en utvärderingskommitté som assisteras av oberoende experter. De som planerar ett projekt är välkomna att kontakta Kulturkontakt Sverige för att presentera och diskutera sitt projekt. En tidig planering är viktig, särskilt när det gäller att skaffa medarrangörer i andra länder och att ordna medfinansiering. Studera utlysningstexten och ansökningsblanketterna så snart som möjligt efter utlysningen. Kontrollera vilka dokument och andra handlingar som måste bifogas. Se också den kompletterande information som kommissionen lägger ut på sin hemsida. De sökande rekommenderas också att noggrant läsa kommissionens vägledningar för de olika utlysningarna. Vill du veta mer? Frågor om kulturprogrammet kan ställas till Kulturkontakt Sverige som är EU:s informationskontor för kultur i Sverige. Det drivs av Statens kulturråd och Riksantikvarieämbetet enligt avtal med EU-kommissionen. Motsvarande kontor finns i alla länder som deltar i programmet. Adresser och länkar finns på Kulturkontakt Sveriges hemsida. Hänvisning till några viktiga dokument Beslutet om det nya kulturprogrammet den 12 december 2006 (1855/2006/EG). EU:s officiella tidning den 27 december 2006 (L 372/1). Ministerrådets resolution om europeiskt mervärde den 19 december 2002 (2003/C 13/03). Officiella tidningen den 18 januari 2003 (C 13/5). Nytt beslut om kulturhuvudstadsprojektet den 24 oktober 2006 (1622/2006/ EG). Officiella tidningen den 3 november 2006 (L 304/1). De finansiella förordningarna 1605/2002 av den 25 juni 2002 (rådet) och 2342/2002 av den 23 december 2002 (kommissionen) med ändringar. Se beslutet om det nya kulturprogrammet, sid. L 372/3, punkt 29. Se Officiella tidningen, EUR-Lex: do?ihmlang=sv

7 Kulturkontakt Sverige Kulturrådet Box Stockholm Tel: Fax: E-post: Webbplats: Riksantikvarieämbetet Box Stockholm Tel: Fax: E-post: Webbplats: Bild: Dansgruppen Flota ur föreställningen Bari från projeketet SEAS i Klaipeda, Litauen. Stöd från Kultur Projektledare: Intercult, Stockholm. Foto: Berndt Uhlig.

8 Åsikter som uttrycks i denna informationsfolder återspeglar inte nödvändigtvis kommissionens åsikter eller medför något ansvar för kommissionen Utgiven med stöd av Europeiska Unionens kulturprogram Stockholm 2007 kulturkontakt sverige

Sista ansökningsdag: Stöd till samarbete med tredje land (Indien och Kina): Måndagen den 15 oktober 2007

Sista ansökningsdag: Stöd till samarbete med tredje land (Indien och Kina): Måndagen den 15 oktober 2007 kulturrådet 2007-08-16 information från kulturkontakt sverige EU:S NYA KULTURPROGRAM UTLYST FÖR ANSÖKAN EU-kommissionen har den 7 augusti 2007 publicerat den andra utlysningen för det nya kulturprogrammet

Läs mer

Europeiska unionens officiella tidning. (Yttranden) ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN KOMMISSIONEN

Europeiska unionens officiella tidning. (Yttranden) ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN KOMMISSIONEN 7.6.2008 C 141/27 V (Yttranden) ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN KOMMISSIONEN Inbjudan att lämna förslag 2008 Programmet Kultur (2007 2013) Genomförande av programåtgärderna: fleråriga samarbetsprojekt, samarbetsinsatser,

Läs mer

(Yttranden) ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN KOMMISSIONEN

(Yttranden) ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN KOMMISSIONEN 3.7.2009 Europeiska unionens officiella tidning C 151/25 V (Yttranden) ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN KOMMISSIONEN Inbjudan att lämna förslag Programmet Kultur (2007 2013) Genomförande av programåtgärderna:

Läs mer

STÖD TILL SVENSKA PROJEKT 2007 INOM EU:S RAMPROGRAM KULTUR 2007 2013

STÖD TILL SVENSKA PROJEKT 2007 INOM EU:S RAMPROGRAM KULTUR 2007 2013 STÖD TILL SVENSKA PROJEKT 2007 INOM EU:S RAMPROGRAM KULTUR 2007 2013 INNEHÅLL REDOVISNING AV STÖD TILL SVENSKA PROJEKT ÅR 2007 INOM EU: S RAMPROGRAM KULTUR 2007-2013...5 KULTUR EU: S RAMPROGRAM FÖR KULTUR...6

Läs mer

Kerstin Lundberg. Kulturnämnden/motsvarande Kulturstöd från EU Bilagor: Europeiska gemenskapernas officiella tidning 96/C 114/12 och NoC 67/8

Kerstin Lundberg. Kulturnämnden/motsvarande Kulturstöd från EU Bilagor: Europeiska gemenskapernas officiella tidning 96/C 114/12 och NoC 67/8 Cirkulärnr: 1996:74 Diarienr: 1996/1396 Handläggare: Sektion/Enhet: Ingrid Olmander van Erk Kerstin Lundberg Datum: 1996-05-09 Mottagare: Rubrik: Kultur- och fritidssektionen Kommunstyrelsen Kulturnämnden/motsvarande

Läs mer

KREATIVA EUROPA ( ) Delprogrammet Kultur. Inbjudan att lämna förslag:

KREATIVA EUROPA ( ) Delprogrammet Kultur. Inbjudan att lämna förslag: KREATIVA EUROPA (2014 2020) Delprogrammet Kultur Inbjudan att lämna förslag: Inbjudan att lämna förslag Eacea 34/2018: Stöd till europeiska samarbetsprojekt 2019 VARNING: Denna inbjudan att lämna förslag

Läs mer

KREATIVA EUROPA DELPROGRAMMET MEDIA. tillgängligheten av medlen efter antagandet av budgeten för 2017 som budgetmyndigheten,

KREATIVA EUROPA DELPROGRAMMET MEDIA. tillgängligheten av medlen efter antagandet av budgeten för 2017 som budgetmyndigheten, KREATIVA EUROPA DELPROGRAMMET MEDIA INBJUDAN ATT LÄMNA PROJEKTFÖRSLAG EACEA/17/2016: STÖD TILL MARKNADSTILLTRÄDE VARNING: Denna inbjudan att lämna förslag är beroende av att tillgängligheten av medlen

Läs mer

KREATIVA EUROPA ( )

KREATIVA EUROPA ( ) KREATIVA EUROPA (0-00) DELPROGRAMMET MEDIA INBJUDAN ATT LÄMNA PROJEKTFÖRSLAG EACEA /07: Främjande av europeiska verk på nätet. SYFTE OCH BESKRIVNING Denna inbjudan att lämna förslag grundas på Europaparlamentets

Läs mer

KREATIVA EUROPA (2014 2020) Delprogrammet Kultur. Inbjudan att lämna förslag. EACEA 29/2015: Stöd till europeiska samarbetsprojekt

KREATIVA EUROPA (2014 2020) Delprogrammet Kultur. Inbjudan att lämna förslag. EACEA 29/2015: Stöd till europeiska samarbetsprojekt KREATIVA EUROPA (2014 2020) Delprogrammet Kultur Inbjudan att lämna förslag EACEA 29/2015: Stöd till europeiska samarbetsprojekt Genomförande av Kreativa Europa delprogrammet Kultur: Stöd till europeiska

Läs mer

Europeiska unionens program för kulturorganisationer

Europeiska unionens program för kulturorganisationer Kultur Europeiska unionens program för kulturorganisationer Dans musik performance teater opera bildkonst miljökonst konstindustri design samhällskonst barnkultur litterat EU-programmet Kultur (2007 2013)

Läs mer

Deadlines EU-program

Deadlines EU-program Uppdaterad av Janna Wellander 2006-09-29 Deadlines EU-program INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. UTBILDNING 2. KULTUR 3. UNGDOM 4. INFORMATIONSTEKNOLOGI 5. SYSSELSÄTTNING OCH SOCIALA FRÅGOR 6. MILJÖ OCH ENERGI 7.

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION Bryssel den 09.03.2001 KOM(2001) 128 slutlig 2001/0064 (ACC) VOLYM I Förslag till RÅDETS BESLUT om gemenskapens ståndpunkt i associeringsrådet beträffande Republiken

Läs mer

kulturrådet nyhetsbrev kulturkontakt sverige 2/2007

kulturrådet nyhetsbrev kulturkontakt sverige 2/2007 kulturrådet 2007-05-15 nyhetsbrev kulturkontakt sverige 2/2007 INNEHÅLL Nästa utlysning av EU:s kulturprogram väntas före sommaren Utlysning: stöd till projekt för Året för interkulturell dialog 2008 Förslag

Läs mer

REDOVISNING AV STÖD TILL SVENSKA PROJEKT ÅR 2008 INOM EU: S RAMPROGRAM KULTUR 2007-2013

REDOVISNING AV STÖD TILL SVENSKA PROJEKT ÅR 2008 INOM EU: S RAMPROGRAM KULTUR 2007-2013 STÖD TILL SVENSKA PROJEKT 2008 INOM EU:S RAMPROGRAM KULTUR 2007-2013 Utsikt från Östersjöns författar- och översättarcentrum, Visby,som är koordinator för EU-projektet Common Sea Come and See. INNEHÅLL

Läs mer

nyhetsbrev från kulturkontakt sverige

nyhetsbrev från kulturkontakt sverige 2011#6 nyhetsbrev från kulturkontakt sverige Henrik Berggren i samtal med sina tyska översättare Susanne Dahmann och Paul Berf på Bok & Bibliotek i Göteborg. Stort intresse för att börja söka EU:s översättningsstöd

Läs mer

Europeiska gemenskapernas officiella tidning. (Rättsakter vilkas publicering är obligatorisk)

Europeiska gemenskapernas officiella tidning. (Rättsakter vilkas publicering är obligatorisk) L 63/1 I (Rättsakter vilkas publicering är obligatorisk) EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS BESLUT nr 508/2000/EG av den 14 februari 2000 om upprättande av Kultur 2000-programmet EUROPAPARLAMENTET OCH EUROPEISKA

Läs mer

KREATIVA EUROPA ( ) Delprogrammet Kultur. Inbjudan att lämna förslag. EACEA 45/2016: Stöd till europeiska samarbetsprojekt

KREATIVA EUROPA ( ) Delprogrammet Kultur. Inbjudan att lämna förslag. EACEA 45/2016: Stöd till europeiska samarbetsprojekt KREATIVA EUROPA (2014 2020) Delprogrammet Kultur Inbjudan att lämna förslag EACEA 45/2016: Stöd till europeiska samarbetsprojekt Genomförande av Kreativa Europa delprogrammet Kultur: Stöd till europeiska

Läs mer

kulturrådets skriftserie 2007:7 Utvärdering ramprogram Kultur 2000 kulturrådet

kulturrådets skriftserie 2007:7 Utvärdering ramprogram Kultur 2000 kulturrådet 27:7 kulturrådets skriftserie Utvärdering av EU:s ramprogram Kultur 2 kulturrådet Statens kulturråd, Box 27215, 12 53 Stockholm Besök: Borgvägen 1 5 Tel: 8 519 264 Fax: 8 519 264 99 Webbplats: www.kulturradet.se

Läs mer

Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS BESLUT

Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS BESLUT EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 17.6.2016 COM(2016) 400 final 2016/0186 (COD) Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS BESLUT om ändring av beslut nr 445/2014/EU om inrättande av en unionsinsats

Läs mer

Grunderna i IMI 1. INLEDNING... 2 2. ÖVERBLICK... 2

Grunderna i IMI 1. INLEDNING... 2 2. ÖVERBLICK... 2 Grunderna i IMI 1. INLEDNING... 2 2. ÖVERBLICK... 2 2.1. VAD ÄR IMI?... 2 2.2. HUR FUNGERAR IMI?... 3 2.3. ÖVERBRYGGANDE AV SPRÅKHINDER... 3 2.4. VEM GÖR VAD I IMI?... 4 2.4.1. BEHÖRIGA MYNDIGHETER...

Läs mer

Regeringskansliet Faktapromemoria 2017/18:FPM2. Ändring av programmet Kreativa Europa Dokumentbeteckning. Sammanfattning.

Regeringskansliet Faktapromemoria 2017/18:FPM2. Ändring av programmet Kreativa Europa Dokumentbeteckning. Sammanfattning. Regeringskansliet Faktapromemoria Ändring av programmet Kreativa Europa 2014-2020 Kulturdepartementet 2017-09-14 Dokumentbeteckning KOM (2017) 385 Förslag till Europaparlamentets och Rådets förordning:

Läs mer

INBJUDAN ATT LÄMNA FÖRSLAG EAC/S15/2018. Utbyten och rörlighet inom idrott

INBJUDAN ATT LÄMNA FÖRSLAG EAC/S15/2018. Utbyten och rörlighet inom idrott INBJUDAN ATT LÄMNA FÖRSLAG EAC/S15/2018 Utbyten och rörlighet inom idrott Syftet med denna inbjudan är att genomföra den förberedande åtgärden Utbyten och rörlighet inom idrott, i enlighet med kommissionens

Läs mer

KULTUR 2000: INBJUDAN ATT LÄMNA FÖRSLAG

KULTUR 2000: INBJUDAN ATT LÄMNA FÖRSLAG C 195/20 Europeiska unionens officiella tidning 19.8.2003 III (Upplysningar) KOMMISSIONEN KULTUR 2000: INBJUDAN ATT LÄMNA FÖRSLAG 2004 (2003/C 195/14) INLEDNING Information ges här om genomförandet under

Läs mer

nyhetsbrev kulturkontakt sverige 6/2007

nyhetsbrev kulturkontakt sverige 6/2007 kulturrådet 2007-12-11 nyhetsbrev kulturkontakt sverige 6/2007 INNEHÅLL Nästa ansökningsdag för bidrag från Nordisk Kulturfond Utredning om de nordiska bilaterala fonderna Sverige ordförande i Nordiska

Läs mer

nyhetsbrev kulturkontakt sverige 4/2007

nyhetsbrev kulturkontakt sverige 4/2007 kulturrådet 2007-09-05 nyhetsbrev kulturkontakt sverige 4/2007 INNEHÅLL EU:s nya litteraturpris, utlysning av arrangörsskapet EU:s tävling för samtida arkitektur, utlysning av arrangörsskapet Sök stöd

Läs mer

EU-PROJEKTGUIDEN. Guide för att söka EU-stöd. East Sweden EU-kontoret - Bryssel

EU-PROJEKTGUIDEN. Guide för att söka EU-stöd. East Sweden EU-kontoret - Bryssel EU-PROJEKTGUIDEN Guide för att söka EU-stöd East Sweden EU-kontoret - Bryssel Innehållsförteckning Inledning... 1 EU-stöd... 2 Grundprinciper för de transnationella sektorsprogrammen... 3 Hur planerar

Läs mer

För delegationerna bifogas dokument COM(2015) 166 final.

För delegationerna bifogas dokument COM(2015) 166 final. Europeiska unionens råd Bryssel den 23 april 2015 (OR. en) 8101/15 CULT 19 FÖLJENOT från: inkom den: 21 april 2015 till: Komm. dok. nr: Ärende: Jordi AYET PUIGARNAU, direktör, för Europeiska kommissionens

Läs mer

A8-0061/19 EUROPAPARLAMENTETS ÄNDRINGSFÖRSLAG * till kommissionens förslag

A8-0061/19 EUROPAPARLAMENTETS ÄNDRINGSFÖRSLAG * till kommissionens förslag 8.6.2017 A8-0061/19 Ändringsförslag 19 Petra Kammerevert för utskottet för kultur och utbildning Betänkande Santiago Fisas Ayxelà Europeisk kulturhuvudstad för åren 2020 2033 COM(2016)0400 C8-0223/2016

Läs mer

STRATEGI FÖR KULTURRÅDETS MEDVERKAN I DET REGIONALA TILLVÄXTARBETET OCH EU:S SAMMANHÅLLNINGSPOLITIK

STRATEGI FÖR KULTURRÅDETS MEDVERKAN I DET REGIONALA TILLVÄXTARBETET OCH EU:S SAMMANHÅLLNINGSPOLITIK STRATEGI FÖR KULTURRÅDETS MEDVERKAN I DET REGIONALA TILLVÄXTARBETET OCH EU:S SAMMANHÅLLNINGSPOLITIK 2014 2020 INNEHÅLL Inledning... 4 Uppdrag... 4 Bakgrund... 4 Kulturrådets uppdrag inom det regionala

Läs mer

INBJUDAN ATT LÄMNA FÖRSLAG EAC/S14/2018. Främjande av EU:s värden genom idrottsinitiativ på kommunal nivå

INBJUDAN ATT LÄMNA FÖRSLAG EAC/S14/2018. Främjande av EU:s värden genom idrottsinitiativ på kommunal nivå INBJUDAN ATT LÄMNA FÖRSLAG EAC/S14/2018 Främjande av EU:s värden genom idrottsinitiativ på kommunal nivå Syftet med denna inbjudan är att genomföra den förberedande åtgärden Främjande av europeiska värderingar

Läs mer

Stöd för kompetensutveckling

Stöd för kompetensutveckling 1. Grundläggande information 1.1. Projektets titel 1.1.1. Projektet är: Förprojekt Pilotprojekt Projekt * Förprojekt är en undersökning, ett tydliggörande av förutsättningarna för att genomföra ett större

Läs mer

med beaktande av kommissionens förslag till Europaparlamentet och rådet (KOM(2003) 700) 1,

med beaktande av kommissionens förslag till Europaparlamentet och rådet (KOM(2003) 700) 1, P5_TA(2004)0361 Europeisk kulturhuvudstad för åren 2005 till 2019 ***I Europaparlamentets lagstiftningsresolution om förslaget till Europaparlamentets och rådets beslut om ändring av beslut 1419/1999/EG

Läs mer

Shift happens Umeå 23 mars Utveckla ditt bibliotek med EU-medel!

Shift happens Umeå 23 mars Utveckla ditt bibliotek med EU-medel! Shift happens Umeå 23 mars 2012 Utveckla ditt bibliotek med EU-medel! bakgrund L bakgrund L L L bakgrund möjligheter Kompetensförsörjning (ESF-rådet) Integration (ESF-rådet) Kulturprogrammet (Kulturrådet,

Läs mer

U N G DO M S S T Y R E L S E N. Ung och Aktiv i Europa Youth in Action 2007-2013

U N G DO M S S T Y R E L S E N. Ung och Aktiv i Europa Youth in Action 2007-2013 Ung och Aktiv i Europa Youth in Action 2007-2013 Varför Ung och Aktiv i Europa? Programmet är ett verktyg för att uppnå flera av de mål som Europeiska kommissionen har satt upp för ungdomar: Icke-formell

Läs mer

KREATIVA EUROPA ( ) Delprogrammet Kultur. Inbjudan att lämna förslag EACEA 13/2016

KREATIVA EUROPA ( ) Delprogrammet Kultur. Inbjudan att lämna förslag EACEA 13/2016 KREATIVA EUROPA (2014 2020) Delprogrammet Kultur Inbjudan att lämna förslag EACEA 13/2016 Genomförande av systemen inom delprogrammet Kultur: översättning av skönlitteratur Inledning Denna inbjudan har

Läs mer

nyhetsbrev kulturkontakt sverige 5/2006

nyhetsbrev kulturkontakt sverige 5/2006 kulturrådet 2006-12-22 nyhetsbrev kulturkontakt sverige 5/2006 INNEHÅLL EU:s nya kulturprogram har utlysts för ansökan Nytt EU-program: Ett Europa för medborgarna EU:s studie om kultur och ekonomi i Europa

Läs mer

KREATIVA EUROPA ( ) Delprogrammet Kultur. Inbjudan att lämna projektförslag nr

KREATIVA EUROPA ( ) Delprogrammet Kultur. Inbjudan att lämna projektförslag nr KREATIVA EUROPA (2014-2020) Delprogrammet Kultur Inbjudan att lämna projektförslag nr EACEA 46/2014: Översättning av skönlitterära verk Genomförande av systemen inom delprogrammet Kultur: översättning

Läs mer

PROGRAMGUIDE PROGRAMMET KULTUR (2007 2013)

PROGRAMGUIDE PROGRAMMET KULTUR (2007 2013) PROGRAMMET KULTUR Genomförandeorganet för utbildning, audiovisuella medier och kultur EUROPEISKA KOMMISSIONEN PROGRAMGUIDE PROGRAMMET KULTUR (2007 2013) Maj 2010 Generaldirektoratet för utbildning och

Läs mer

Medfinansiering från Flyktingfonden III till utvecklingsprojekt

Medfinansiering från Flyktingfonden III till utvecklingsprojekt Läs mer på: www.migrationsverket.se/fonder Medfinansiering från Flyktingfonden III till utvecklingsprojekt Utlysning av medel från Europeiska flyktingfonden äger rum från 15 juli till 20 september 2013.

Läs mer

För världens alla ungdomar Erasmus+ Youth in Action

För världens alla ungdomar Erasmus+ Youth in Action För världens alla ungdomar Erasmus+ Youth in Action Erasmus+ Youth in Action koulutukselle Internationellt ungdomsarbete handlar om intresse för olika frågor i världen. Det väcker nyfikenhet för nya saker

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (5) Beslutsdatum 2008-02-26 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Stockholm Namn på utlysning: Genomförande

Läs mer

Stöd till projekt med svensk medverkan inom EU:S ramprogram

Stöd till projekt med svensk medverkan inom EU:S ramprogram Stöd till projekt med svensk medverkan inom EU:S ramprogram kultur 2009 Foto omslag: Arbetets museum, Marcus Eriksson. Innehåll Redovisning av stöd till svenska projekt år 2009 inom EU:S ramprogram Kultur

Läs mer

Ansökningsomgång. Medel till utveckling av sociala innovationer eller affärsutveckling i arbetsintegrerande sociala företag

Ansökningsomgång. Medel till utveckling av sociala innovationer eller affärsutveckling i arbetsintegrerande sociala företag sista ansökningsdag 31 oktober 2012 Ansökningsomgång Medel till utveckling av sociala innovationer eller affärsutveckling i arbetsintegrerande sociala företag Bakgrund Tillväxtverket arbetar på många olika

Läs mer

KOMMISSIONEN. Europeiska unionens kulturstöd Kultur 2000-programmet. Genomförande av programmet under 2001 och inbjudan att inkomma med ansökningar

KOMMISSIONEN. Europeiska unionens kulturstöd Kultur 2000-programmet. Genomförande av programmet under 2001 och inbjudan att inkomma med ansökningar 24.1.2001 Europeiska gemenskapernas officiella tidning C 21/11 KOMMISSIONEN Europeiska unionens kulturstöd Kultur 2000-programmet Genomförande av programmet under 2001 och inbjudan att inkomma med ansökningar

Läs mer

Ett Europa för medborgarna. Ett program. som stödjer aktivt. medborgarskap

Ett Europa för medborgarna. Ett program. som stödjer aktivt. medborgarskap Ett Europa för medborgarna Ett program som stödjer aktivt medborgarskap Ett Europa för medborgarna programmet för oss alla Programmet Ett Europa för medborgarna stödjer aktivt medborgarskap och tolerans

Läs mer

Kulturrådets strategi för internationell verksamhet 2011 2013

Kulturrådets strategi för internationell verksamhet 2011 2013 Beslutsbilaga 2011-02-16 S 2011:17 KUR 2011/888 Kulturrådets strategi för internationell verksamhet 2011 2013 Inledning Internationaliseringen av svenskt kulturliv är viktig av en rad olika skäl. Den konstnärliga

Läs mer

106:e plenarsessionen den 2 3 april 2014. RESOLUTION från Regionkommittén "STADGAN OM FLERNIVÅSTYRE I EUROPA"

106:e plenarsessionen den 2 3 april 2014. RESOLUTION från Regionkommittén STADGAN OM FLERNIVÅSTYRE I EUROPA 106:e plenarsessionen den 2 3 april 2014 RESOL-V-012 RESOLUTION från Regionkommittén "STADGAN OM FLERNIVÅSTYRE I EUROPA" Rue Belliard/Belliardstraat 101 1040 Bruxelles/Brussel BELGIQUE/BELGIË Tfn +32 22822211

Läs mer

Erasmus för alla vanliga frågor (se även IP/11/1398)

Erasmus för alla vanliga frågor (se även IP/11/1398) MEMO/11/818 Bryssel den 23 november 2011 Erasmus för alla vanliga frågor (se även IP/11/1398) Vad är Erasmus för alla? Erasmus för alla är EU-kommissionens förslag till nytt program för allmän och yrkesinriktad

Läs mer

Rapport - EU-program

Rapport - EU-program Dnr Kun 2011/213 Rapport - EU-program EU-medel som kan sökas av kultur- och fritidsnämndens verksamheter Ulla Eriksson 2011-11-14 2011-11-14 Dnr Kun 2011/213 Rapport EU-program Uppdraget Kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

Europeiska unionens råd Bryssel den 16 maj 2017 (OR. en)

Europeiska unionens råd Bryssel den 16 maj 2017 (OR. en) Europeiska unionens råd Bryssel den 16 maj 2017 (OR. en) Interinstitutionellt ärende: 2016/0047 (NLE) 8421/17 RÄTTSAKTER OCH ANDRA INSTRUMENT Ärende: RECH 106 FIN 269 COMPET 263 ENER 143 RÅDETS BESLUT

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden 1(5) Beslut 2008-09-15 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i hela Sverige. Namn: Beskrivning: Kompetensförsörjning

Läs mer

Medfinansiering från Återvändandefonden till utvecklingsprojekt

Medfinansiering från Återvändandefonden till utvecklingsprojekt Läs mer på: www.migrationsverket.se/fonder Medfinansiering från Återvändandefonden till utvecklingsprojekt Utlysning av medel från Europeiska återvändandefonden äger rum från 15 juli till 20 september

Läs mer

kulturrådet nyhetsbrev kulturkontakt sverige 1/2007

kulturrådet nyhetsbrev kulturkontakt sverige 1/2007 kulturrådet 2007-03-30 nyhetsbrev kulturkontakt sverige 1/2007 INNEHÅLL Nästa utlysning av EU:s kulturprogram väntas före sommaren Nya foldrar: om EU:s kulturprogram och europeiska nätverk och fonder EU-stöd

Läs mer

Europeiska integrationsfonden

Europeiska integrationsfonden Diarienummer 2012-2 1(7) Stöder integration av medborgare från länder utanför EU Europeiska integrationsfonden Stöder projekt som syftar till att förbättra integrationen för nyanlända tredjelandsmedborgare

Läs mer

III RÄTTSAKTER SOM ANTAGITS I ENLIGHET MED AVDELNING VI I FÖRDRAGET OM EUROPEISKA UNIONEN

III RÄTTSAKTER SOM ANTAGITS I ENLIGHET MED AVDELNING VI I FÖRDRAGET OM EUROPEISKA UNIONEN 27.4.2007 Europeiska unionens officiella tidning L 110/33 III (Rättsakter som antagits i enlighet med fördraget om Europeiska unionen) RÄTTSAKTER SOM ANTAGITS I ENLIGHET MED AVDELNING VI I FÖRDRAGET OM

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden 1(5) Beslut 2010-01-14 Europeiska socialfonden stöder projekt som främjar kompetensutveckling och motverkar utanförskap Utlysning av projektmedel i Västsverige Ansökningsomgång 2-2010 Programområde 2 Storstadsintegration

Läs mer

EUROPEISKA UNIONEN EUROPAPARLAMENTET ENV 383 CODEC 955

EUROPEISKA UNIONEN EUROPAPARLAMENTET ENV 383 CODEC 955 EUROPEISKA UNIONEN EUROPAPARLAMENTET RÅDET Bryssel den 22 juli 2003 (OR. en) 2001/0277 (COD) LEX 460 ENV 383 CODEC 955 EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS DIREKTIV 2003/65/EG OM ÄNDRING AV RÅDETS DIREKTIV 86/609/EEG

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (6) Beslutsdatum 2008-04-29 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Stockholm Namn på utlysning: Förprojektering

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET ARBETSDOKUMENT. Utskottet för kultur och utbildning 7.3.2008

EUROPAPARLAMENTET ARBETSDOKUMENT. Utskottet för kultur och utbildning 7.3.2008 EUROPAPARLAMENTET 2004 Utskottet för kultur och utbildning 2009 7.3.2008 ARBETSDOKUMENT om Europaparlamentets och rådets förslag till beslut om inrättande av ett handlingsprogram för att höja kvaliteten

Läs mer

nyhetsbrev från kulturkontakt sverige

nyhetsbrev från kulturkontakt sverige nyhetsbrev från kulturkontakt sverige 2009#10 President Barroso. Foto: Gunnar Sejbold/ Regeringskansliet. Ny kommission, nytt fördrag Ordförande Barroso har presenterat sina förslag till nya kommissionärer

Läs mer

Allmänna villkor för projektstöd

Allmänna villkor för projektstöd Allmänna villkor för projektstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla projektstöd. Bilaga 1 Följ projektplanen och beslutet Du ska genomföra ditt projekt på det sätt du har angivit i ansökningshandlingarna

Läs mer

Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER. en del av satsningen Äga rum

Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER. en del av satsningen Äga rum Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER en del av satsningen Äga rum 1 SAMMANFATTNING Vad är Kreativa platser? Vad är syftet med stödet? Vem kan söka? För vad kan man söka? Vilka områden kan söka?

Läs mer

GENOMFÖRANDEÅTGÄRDER FÖR UPPFÖRANDEKODEN FÖR EUROPAPARLAMENTETS LEDAMÖTER AVSEENDE EKONOMISKA INTRESSEN OCH INTRESSEKONFLIKTER

GENOMFÖRANDEÅTGÄRDER FÖR UPPFÖRANDEKODEN FÖR EUROPAPARLAMENTETS LEDAMÖTER AVSEENDE EKONOMISKA INTRESSEN OCH INTRESSEKONFLIKTER GENOMFÖRANDEÅTGÄRDER FÖR UPPFÖRANDEKODEN FÖR EUROPAPARLAMENTETS LEDAMÖTER AVSEENDE EKONOMISKA INTRESSEN OCH INTRESSEKONFLIKTER PRESIDIETS BESLUT AV DEN 15 APRIL 2013 Kapitel: 1. Gåvor som mottagits inom

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för kultur och utbildning FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för kultur och utbildning FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE EUROPAPARLAMENTET 2004 Utskottet för kultur och utbildning 2009 2008/2179(INI) 16.10.2008 FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE om gemenskapens medverkan i Europeiska audiovisuella observationsorganet (2008/2179(INI))

Läs mer

Riktlinjer för Region Östergötlands kulturstipendier

Riktlinjer för Region Östergötlands kulturstipendier Riktlinjer för Region Östergötlands kulturstipendier Sökbara stipendier Handläggare: Bo Olls Verksamhet: Enheten för kultur och kreativitet, ledningsstaben Datum: 2016-02-17 Diarienummer: RUN 2015-429

Läs mer

Europeiska integrationsfonden

Europeiska integrationsfonden IF-2010-0052 1(8) Stöder integration av medborgare från länder utanför EU Europeiska integrationsfonden Stöder projekt som syftar till att förbättra systemen för mottagning och integration för nyanlända

Läs mer

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 17/18

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 17/18 PM Sida 1 (5) 2017-11-16 Skapande skola för läsåret 17/18 Den här informationen riktar sig endast till pedagoger inom Stockholms stads kommunala grundskolor samt kulturaktörer som samverkar med dessa.

Läs mer

NYHETSBREV SPECIAL - UTLYSNINGAR NR 01 2014

NYHETSBREV SPECIAL - UTLYSNINGAR NR 01 2014 Daniel Ryderholm Från: Ekumeniska EU-kontoret Skickat: den 18 februari 2014 17:00 Till: Daniel Ryderholm; Daniel Ryderholm Ämne: Utlysningar från Ekumeniska EU-kontoret

Läs mer

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) nr / av den 14.2.2014

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) nr / av den 14.2.2014 EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 14.2.2014 C(2014) 967 final KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) nr / av den 14.2.2014 om undantag från Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 1290/2013

Läs mer

ANSÖKNINGSOMGÅNG. Pengar att söka inom programmet Främja kvinnors företagande. Projektmedel för pilotprojekt. näringarna i gles- och landsbygd

ANSÖKNINGSOMGÅNG. Pengar att söka inom programmet Främja kvinnors företagande. Projektmedel för pilotprojekt. näringarna i gles- och landsbygd ANSÖKNINGSOMGÅNG Pengar att söka inom programmet Främja kvinnors företagande Projektmedel för pilotprojekt inom de gröna näringarna i gles- och landsbygd Ansökningar tas emot löpande fram till 16/9 2010

Läs mer

Inbjudan att lämna förslag nrcomm-c2/01/2013

Inbjudan att lämna förslag nrcomm-c2/01/2013 Inbjudan att lämna förslag nrcomm-c2/01/2013 Strukturellt stöd till organisationer för forskning om europeisk politik (tankesmedjor) och till det civila samhällets organisationer på europeisk nivå Programmet

Läs mer

Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet

Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet 2002D0864 SV 01.06.2003 001.001 1 Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet B BESLUT nr 184 av den 10 december 2001 om de standardblanketter

Läs mer

Inga A-punkter har ännu anmälts

Inga A-punkter har ännu anmälts Kommenterad dagordning rådet 2008-05-07 Utbildningsdepartementet Integrations- och jämställdhetsdepartementet Kulturdepartementet Rådets möte (utbildning, ungdom och kulturministrarna) den 21-22 maj 2008

Läs mer

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) nr / av den

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) nr / av den EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 30.7.2014 C(2014) 5308 final KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) nr / av den 30.7.2014 om fastställande av informations- och kommunikationsåtgärder för allmänheten

Läs mer

Europeiska unionens råd Bryssel den 17 juli 2017 (OR. en)

Europeiska unionens råd Bryssel den 17 juli 2017 (OR. en) Europeiska unionens råd Bryssel den 17 juli 2017 (OR. en) 11367/17 AGRILEG 137 VETER 61 FÖLJENOT från: inkom den: 17 juli 2017 till: Komm. dok. nr: D050237/03 Ärende: Europeiska kommissionen Rådets generalsekretariat

Läs mer

14127/16 SA/ab,gw 1 DGG 2B

14127/16 SA/ab,gw 1 DGG 2B Europeiska unionens råd Bryssel den 8 november 2016 (OR. en) 14127/16 LÄGESRAPPORT från: Rådets generalsekretariat av den: 8 november 2016 till: Delegationerna Föreg. dok. nr: 13265/16 Ärende: FIN 774

Läs mer

8644/1/03 REV 1 JM/sl DG I SV

8644/1/03 REV 1 JM/sl DG I SV EUROPEISKA UNIONENS RÅD Bryssel den 25 juni 2003 (OR. en) Interinstitutionellt ärende: 2002/0165 (COD) 8644/1/03 REV 1 EDUC 80 CODEC 519 OC 349 RÄTTSAKTER OCH ANDRA INSTRUMENT Ärende: Gemensam ståndpunkt

Läs mer

Stöd till residenscentra

Stöd till residenscentra 1. Grundläggande information 1.1. Konstnärsresidenscentrets namn 0/100 1.2. Residensprogrammets eventuella namn 0/100 1.3. En kort engelskspråkig beskrivning av verksamheten som stöd söks för: 0/500 Ifall

Läs mer

5793/1/14 REV 1 KSM/RML/dc/cc DGE 1

5793/1/14 REV 1 KSM/RML/dc/cc DGE 1 EUROPEISKA UNIONENS RÅD Bryssel den 26 mars 2014 (OR. en) Interinstitutionellt ärende: 2012/0199 (COD) 5793/1/14 REV 1 CULT 10 CODEC 201 PARLNAT 97 RÄTTSAKTER OCH ANDRA INSTRUMENT Ärende: Rådets ståndpunkt

Läs mer

BILAGOR. till. Förslag till rådets beslut

BILAGOR. till. Förslag till rådets beslut EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 17.2.2014 COM(2014) 90 final ANNEX 4 BILAGOR BILAGA IV AVTAL GENOM SKRIFTVÄXLING OM PROVISORISK TILLÄMPNING AV AVTALET OM REPUBLIKEN KROATIENS DELTAGANDE I EUROPEISKA

Läs mer

KREATIVA EUROPA ( ) Delprogrammet Kultur. Inbjudan att lämna projektförslag nr

KREATIVA EUROPA ( ) Delprogrammet Kultur. Inbjudan att lämna projektförslag nr KREATIVA EUROPA (2014-2020) Delprogrammet Kultur Inbjudan att lämna projektförslag nr EACEA 47/2014: Europeiska plattformar Genomförande av systemen inom delprogrammet Kultur: Europeiska plattformar Inledning

Läs mer

Sammanfattning. 1. Inledning

Sammanfattning. 1. Inledning Nationell strategi för arbetet med att digitalisera, digitalt bevara och digitalt tillgängliggöra kulturarvsmaterial och kulturarvsinformation 2012 2015 Sammanfattning Den nationella strategin för arbetet

Läs mer

Europeiska unionens officiella tidning

Europeiska unionens officiella tidning L 92/100 KOMMISSIONENS BESLUT (EU) 2017/652 av den 29 mars 2017 om det föreslagna medborgarinitiativet med rubriken Minority SafePack one million signatures for diversity in Europé EUROPEISKA KOMMISSIONEN

Läs mer

ÖVERSÄTTNINGSCENTRUMETS BESLUT OM GENOMFÖRANDET AV FÖRORDNING (EG) NR 1049/2001 OM ALLMÄNHETENS TILLGÅNG TILL HANDLINGAR

ÖVERSÄTTNINGSCENTRUMETS BESLUT OM GENOMFÖRANDET AV FÖRORDNING (EG) NR 1049/2001 OM ALLMÄNHETENS TILLGÅNG TILL HANDLINGAR CT/CA-012/2004/01sv ÖVERSÄTTNINGSCENTRUMETS BESLUT OM GENOMFÖRANDET AV FÖRORDNING (EG) NR 1049/2001 OM ALLMÄNHETENS TILLGÅNG TILL HANDLINGAR STYRELSEN HAR FATTAT DETTA BESLUT med beaktande av rådets förordning

Läs mer

1/09 Modulen stöd till residenscentra http://applications.kknord.org/user/poll.questions.php?moduleid=37

1/09 Modulen stöd till residenscentra http://applications.kknord.org/user/poll.questions.php?moduleid=37 Grundläggande information och instruktioner Att fylla i ansökningsblanketten Ansökningsblanketten för modulen för stöd till residenscentra har fem sidor. Du måste fylla i alla fält på varje sida för att

Läs mer

RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, RÅDET, EUROPEISKA EKONOMISKA OCH SOCIALA KOMMITTÉN SAMT REGIONKOMMITTÉN

RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, RÅDET, EUROPEISKA EKONOMISKA OCH SOCIALA KOMMITTÉN SAMT REGIONKOMMITTÉN EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 5.9.2011 KOM(2011) 537 slutlig RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, RÅDET, EUROPEISKA EKONOMISKA OCH SOCIALA KOMMITTÉN SAMT REGIONKOMMITTÉN Utvärdering

Läs mer

FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE

FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE EUROPAPARLAMENTET 2014-2019 Budgetutskottet 24.10.2014 2014/2037(BUD) FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE om förslaget till Europaparlamentets och rådets beslut om utnyttjande av marginalen för oförutsedda utgifter

Läs mer

Kulturrådets internationella strategi

Kulturrådets internationella strategi Kulturrådets internationella strategi 2016 2018 Kulturrådet har antagit denna strategi för att bidra till att stärka den konstnärliga utvecklingen samt skapa en mångfald och kvalitet i kulturutbudet genom

Läs mer

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 9.8.2017 C(2017) 5516 final KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den 9.8.2017 om ändring av delegerad förordning (EU) nr 611/2014 om komplettering av Europaparlamentets

Läs mer

Kommissionens arbetsdokument

Kommissionens arbetsdokument Kommissionens arbetsdokument En kontinuerlig och systematisk dialog med sammanslutningar av regionala och lokala myndigheter i utformningen av politiken. INLEDNING Som svar på den önskan som uttrycktes

Läs mer

FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE

FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE EUROPAPARLAMENTET 2014-2019 Budgetutskottet 17.10.2014 2014/2072(BUD) FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE om förslaget till Europaparlamentets och rådets beslut om utnyttjande av Europeiska unionens solidaritetsfond,

Läs mer

Vad är kulturpolitik? Introduktionskurs i kulturpolitik Karlstad 29 augusti 2016

Vad är kulturpolitik? Introduktionskurs i kulturpolitik Karlstad 29 augusti 2016 Vad är kulturpolitik? Introduktionskurs i kulturpolitik Karlstad 29 augusti 2016 Vad är kultur? Vad är politik? Vad är politik? Politik handlar om att styra samhället om auktoritativ värdefördelning genom

Läs mer

PROGRAMGUIDE PROGRAMMET KULTUR (2007 2013)

PROGRAMGUIDE PROGRAMMET KULTUR (2007 2013) PROGRAMMET KULTUR Genomförandeorganet för utbildning, audiovisuella medier och kultur EUROPEISKA KOMMISSIONEN PROGRAMGUIDE PROGRAMMET KULTUR (2007 2013) Generaldirektoratet för utbildning och kultur http://ec.europa.eu/culture/index_en.htm

Läs mer

Förslag till RÅDETS BESLUT

Förslag till RÅDETS BESLUT EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 2.6.2016 COM(2016) 362 final 2016/0165 (NLE) Förslag till RÅDETS BESLUT om den ståndpunkt som ska intas på Europeiska unionens vägnar i gemensamma EES-kommittén beträffande

Läs mer

10667/16 SON/gw 1 DGG 2B

10667/16 SON/gw 1 DGG 2B Europeiska unionens råd Bryssel den 27 juni 2016 (OR. en) 10667/16 LÄGESRAPPORT från: till: Rådets generalsekretariat Delegationerna FSTR 35 FC 29 REGIO 42 SOC 434 AGRISTR 36 PECHE 243 CADREFIN 38 Föreg.

Läs mer

Vägledning till ansökningsblankett för Nordiska Ministerrådets Demografiprogram 2014-2015

Vägledning till ansökningsblankett för Nordiska Ministerrådets Demografiprogram 2014-2015 Vägledning till ansökningsblankett för Nordiska Ministerrådets Demografiprogram 2014-2015 Förutsättningar En förutsättning för att beviljas medel ur programmet är att projektet bidrar till Nordisk nytta,

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för sysselsättning och sociala frågor. Förslag till beslut (KOM(2003) 276 C5-0321/2003 2003/0116(CNS))

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för sysselsättning och sociala frågor. Förslag till beslut (KOM(2003) 276 C5-0321/2003 2003/0116(CNS)) EUROPAPARLAMENTET 1999 2004 Utskottet för sysselsättning och sociala frågor 16 oktober 2003 PE 324.325/20-35 ÄNDRINGSFÖRSLAG 20-35 Förslag till yttrande (PE 324.325) Jean Lambert Upprättande av ett handlingsprogram

Läs mer

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 3.10.2016 C(2016) 6265 final KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den 3.10.2016 om den gemensamma övervaknings- och utvärderingsram som föreskrivs i Europaparlamentets

Läs mer

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 18/19

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 18/19 PM Sida 1 (5) 2018-08-23 Skapande skola för läsåret 18/19 Den här informationen riktar sig endast till pedagoger inom Stockholms stads kommunala grundskolor samt kulturaktörer som samverkar med dessa.

Läs mer