Tema för dagen : Trovärdigheten för Vård Sverige/Sverige och KI, som numera...

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tema för dagen : Trovärdigheten för Vård Sverige/Sverige och KI, som numera..."

Transkript

1 Namn: Tema för dagen : Trovärdigheten för Vård Sverige/S... Sidan 1 av 12 Från: "Ulf Bittner" <voulf56@gmail.com> den 16 februari :11:50 Ärende: Till: Kopia: Tema för dagen : Trovärdigheten för Vård Sverige/Sverige och KI, som numera... <registrator@riksrevisionen.se> <gabriel.wikstrom@regeringskansliet.se> <anna.nordlander@regeringskansliet.se> <erik.lovgren@lvn.se> <eva.back@lvn.se> "'Per Skude'" <per.skude@lvn.se> <lena.nordgaard@lvn.se> <landstinget.vasternorrland@lvn.se> <GD-Staben@ivo.se> <Registrator_GD-stab@socialstyrelsen.se> <gabriel.wikstrom@regeringskansliet.se> <anders.w.jons son@rik sdagen.se> <erik.ullenhag@riksdagen.se> <emma.henriksson@riksdagen.se> <anna.kinberg.batra@riksdagen.se> <maria.ferm@riksdagen.se> <tomas.eneroth@riksdagen.se> <mattias.karlsson@riksdagen.se> <hans.linde@riksdagen.se> <jonas.eriksson@riksdagen.se> <landstinget@sll.se> <landstinget@lul.se> <landstinget.sormland@dll.se> <landstinget@lio.se> <landstinget@lj.se> <landstinget@ltkronoberg.se> <landstinget@ltkalmar.se> <regiongotland@gotland.se> <landstinget.blekinge@ltblekinge.se> <region@skane.se> <regionen@regionhalland.se> <info@vgregion.se> <info@liv.se> <orebroll@orebroll.se> <landstinget@ltv.se> <landstinget.dalarna@ltdalarna.se> <lg@lg.se> <kansli@fgj.se> <landstinget.vasternorrland@lvn.se> Region Jamtland Harjedalen <landstinget@vll.se> <norrbottens.lans.landsting@nll.se> <region@regionostergotland.se> "'Maria K Nilsson'" <maria.k.nilsson@regeringskansliet.s... <s.registrator@regeringskansliet.se> <malin.skaringer@regeringskansliet.se> <karin.bergqvist@lakartidningen.se> <tord@medicinskaccess.se> <anna.basen@expressen.se> "'Uppdrag Granskning'" <karin.jonsson@svt.se> <ekotgranskar@sr.se> <mikael.sjodell@sverigesradio.se> <andreas.lindahl@sverigesradio.se> <annika.h.eriksson@sverigesradio.se> <lena.pettersson@sverigesradio.se> <erik.palm@sverigesradio.se> <ekotgranskar@sr.se> <jan.josefsson@svt.se> <redaktionen@journalisten.se> <kansliet@sjf.se> <kansli@fgj.se> <daniel.velasco@sr.se> 'Daniel Öhman' <daniel.ohman@sverigesradio.se> <bo.goran.bodin@sverigesradio.se> <redaktionen@tt.se> 'torbjörn sassersson' <redaktionen@newsvoice.se> <aktuellt@svt.se> <rapport@svt.se> <ove.ost@mittmedia.se> <news.vasternorrland@sverigesradio.se> 'Görel Thurdin' <gorel.thurdin@telia.com> Bilagor: Socialdepartementet Protokoll S SF av datum pdf / Uploaded File (... Försäkringskassan RÄTTSLIGT STÄLLNINGSTAGANDE pdf / Uploaded... Motion till riksdagen av Görel Thurdin, c545, Dem.pdf / Uploaded File ( Till alla goda medmänniskor, makt- och myndighetsutövare och journalist Sverige Begär av registrator vid berörd institution att denna skrivelse kommer alla riksdagsledamöter och ministrar i Sveriges Regering, kommun, landstingspolitiker tillhanda, därtill även ansvariga tjänstemän inom regeringskansliet. Därtill inom Riksrevisionen alla berörda tjänstemän vilka har ansvar för resp frågeområde.

2 Namn: Tema för dagen : Trovärdigheten för Vård Sverige/S... Sidan 2 av 12 Denna skrivelse/kommunicering skall i laga ordning registreras av registrator, begär av registrator dagboksblad och dnr med vändande e-post till voulf56@gmail.com Tema för dagen: Trovärdigheten för Vård Sverige/Sverige och KI, som numera är världskänt, därmed är Vård Sverige världskänt, som synes uppenbart icke är trovärdigt. Har vi endast sett toppen på isberget, är Sverige/Vård Sverige Super Korrupt? Du får denna dag del av synnerlige så intressanta kommentarer i bakvattnet av KI-skandalen. Det blir som vanligt mycket som du får del av, men det kommer förmodligen vara värt att lägga tid på att läsa hela detta massutskick för att förstå helheten av det som synes Super Korrupta Sverige, som gynnat den kriminella läkemedelsindustrin/skolmedicinen genom åren. Därmed har fått effekten att så kallade mediciner dödar fler än vad sjukdomar gör! Det har alltså inte alls gynnat skattebetalarna och den svenska folkhälsan, men däremot har det gynnat de ekonomiska intressena hos den kriminella läkemedelsindustrin, det går inte ställa bortom all rimlig tvivel. Välkommen till det Super Korrupta Sverige! Det har också som synes gynnat de svenska skolmedicinska läkarna, det kan inte ställas bortom all rimlig tvivel! Det kommer mera, går det att lita på Socialdepartementet och därmed Sveriges Regering? Som tidigare delgetts har Assar Fager delgett Sveriges Regering och Sveriges Riksdag skrivelser sedan tidigare, även journalist Sverige har fått del av detta, men ingen har trätt fram för att värna svenska folkets folkhälsa, demokratin eller rättssäkerheten/patientsäkerheten. Ingen har visat intresse alls eller blivit granskat av journalist Sverige, fråga dig varför? Följ pengarna, som synes vara orsaken till att dessa sammantaget inte alls tagit sammantaget ansvar. Är dessa sammantaget en del av det Super Korrupta Sverige? Du läser på om vad Assar Fager tidigare delgett sammantaget till dessa, repetera kan vara av intresse för att värna svenska folkets folkhälsa och demokrati/rättsäkerhet/patientsäkerheten och därmed förstå ännu mera om det Super Korrupta Sverige, repetera och läs mer fakta v-assar-fager sidor.pdf Jur.dr., Jean Monnet Professor i Europeisk rätt har delgett följande, som du och journalist Sverige m.fl. fått del av sedan tidigare, citat; Inom Europa gäller en frihet att prestera och att tillgodogöra sig tjänster. För en del medlemsstater är detta okomplicerat då man har marknadsekonomiskt baserade försäkringssystem. Alltsedan det vägledande rättsfallet Kohll som bekräftats i senare praxis är de enskilda unionsmedborgarna att se som kunder i de olika socialförsäkringssystemen och kan välja vård inom desamma.

3 Namn: Tema för dagen : Trovärdigheten för Vård Sverige/S... Sidan 3 av 12 Detta har inte setts med blida ögon i medlemsstater som har planekonomiskt baserade vårdsystem, vilket är fallet med Sverige. I det svenska vårdsystemet är den enskilde underordnad de övergripande vårdpolitiska målen och att denne skulle kunna ta en genväg utomlands strider mot det socialpolitiska solidaritetsbegreppet som präglat det planekonomiska sjukvårdssysten som står bjärt i kontrast till det kundbegrepp som präglar EG-rättsliga bedömningar Repetera och läs mera fakta A4tt-om-patientfrihet1.pdf Har Sverige/Sveriges Regering/Vård Sverige och Försäkringskassan/förvaltningsdomstolarna bildat en kartell eller är dessa endast inkompetenta eller är dessa sammantaget en del av det Super Korrupta Sverige? Med anledning av det Du fått del av sedan tidigare så är frågan befogad, synnerligen befogad, och det kommer mera. Socialdepartementet fick begäran om utlämnade av offentliga handlingar nyligt, januari 2016, dnr S2016/00687/FS. Vi ville kontrollera om Sverige är en demokratisk och rättssäker stat, som uppfyller det avtal som Sverige ingått med EU, och följde upp tidigare protokoll av Sveriges Regerings sammanträde av datum , S2011/1235/SF. Se protokollet som bifogas som bifogad pdf fil Socialdepartementet Protokoll. I protokollet går bl.a. att utläsa, citat; Har Sveriges Regering under åren 2012 till 2015 årligen överlämnat till Europeiska gemenskapernas kommission och därmed offentliggjorts i Europeiska unionens officiella tidning ändringar som företas senare än år 2011? Det var vår fundering.

4 Namn: Tema för dagen : Trovärdigheten för Vård Sverige/S... Sidan 4 av 12 Vad kom vi fram till? Jo följande; Av texten i Regerings protokoll(se pdf filen Socialdepartementet Protokoll ) angående inrapportering enligt artikel 9 förordningen nr 883/2004 om sociala trygghetssystemen ska inrapportering ske årligen. Enligt besked från departementet i februari 2016 dnr S2016/00687/FS har ingen rapportering skett 2012, 2013, 2014 och Av patientrörlighetsdirektivets artikel 7.11 ska begränsningar inrapporteras. Då kommer följande frågor per automatik upp; De begränsningar som Försäkringskassan och svenska domstolar infört med åberopande av förarbeten t.ex. propositioner, har dessa rapporterats? De begränsningar Försäkringskassan infört enligt pdf filen Försäkringskassan RÄTTSLIGT STÄLLNINGSTAGANDE har de inrapporterats? I samma RÄTTSLIGT STÄLLNINGSTAGANDE har Försäkringskassan ändrat lagstiftarens sjukförsäkringssystem till administrativa uttrycket sjukvårdsystem, har den förändringen rapporterats? Vi konstaterar att som synes har Sverige inte inrapporterat dessa begränsningar, så frågan blir såklart varför har Sverige inte inrapporterat dessa begränsningar? För att förmodligen som synes skydda Vård Sverige för att utsättas för konkurrens på en fri rörlig marknad och därmed förhindra den fria rörligheten för vårdkonsumenterna i Sverige, alltså som synes aktivt i kartell förhindra EU-rättigheten till fri rörlighet för svenska unionsmedborgare. Det är allmänt känt EU-dom C-268/13 Petru punkt 31 säger tillstånd inte får vägras när en identisk eller lika effektiv behandling inte kan erbjudas i tid hemmavid. Försäkringskassans Rättsliga ställningstagande och motsatsen i EU-dom C-85/99 Offermans punkt 28 som stadgar lagstiftning, icke skönsmässig bedömning av myndighet. Samt mål C-185/04 Öberg mot Försäkringskassan punkt 21 rent ekonomiska hänsyn inte kan motivera begränsningar av de rättigheter som följer av fördraget (dvs. unionsrätten) Genom att då varierar mellan dessa skönsmässigt tillkomna administrativa regler kan Sverige/Försäkringskassan, i förlängningen domstolarna, förhindra i stort sett all gränsöverskridande vård. Alltså när patienten/vårdkonsumenten fått effektivare vård utomlands då dras ersättningen in av Sverige/Försäkringskassan. Så är Vård Sverige av idag, som synes en del av det Super Korrupta Sverige, där etablissemanget som synes bedriver makt- och myndighetsutövning tvärtemot vad som nämligen gäller att tillgodose medborgarna i första hand! Se vad fd minister Görel Thurdin delgav i riksdagsmotion redan 1996/97, om Demokrati, rättsäkerhet och myndighetsutövning, bifogas som bifogad pdf fil Motion till riksdagen

5 Namn: Tema för dagen : Trovärdigheten för Vård Sverige/S... Sidan 5 av 12 av Görel Thurdin Tillgång till alternativ bättre/effektivare vård Dvs. tillgången till alternativ(alternativ till vad Vård Sverige erbjuder) bättre/effektivare vård utanför Sverige men inom EU:s enorma vårdmarknad. Vård och behandling som de svenska unionsmedborgarna själva tror på och själva väljer t.ex. alternativ vård, alltså alternativ till Vård Sverige och den här dominerande skolmedicinen. En EU-rättighet som ägs av alla svenska medborgare, men som synes förhindras aktivt av Försäkringskassan/förvaltningsdomstolarna/Vård Sverige/Socialdepartementet och därmed som synes av Sveriges Regering. BRA ATT KÄNNA TILL Av mål C-372/04 Watts punkt 131 mening 2 så ska patienten/vårdkonsumenten befinna sig i samma ekonomiska ersättningssituation vid vård utomlands som i sitt eget hälso- och sjukvårdssystem i hemlandet(här Sverige). Av mål C-211/08 EU-kommissionen mot Spanien punkt 56 med hänvisningar framgår att ifall en medlemsstat inte garanterar subvention/ersättning som hemmavid så kan det avskräcka och hindra patienten/vårdkonsumenten att nyttja unionsrätt om vård i annat EU-medlemsland. Ett hinder emot den fria rörligheten är när nationell lagstiftning inte garanterar samma ersättning som hemmavid, vid vård utomlands i annat EU-medlemsland. Någon lagstiftning som garanterar denna transparans för svenska patienter/vårdkonsumenter som vårdats inom EU finns ej i Sverige. Däremot finnes en mängd inskränkningar utfärdade på ett skönsmässigt sätt av myndigheten Försäkringskassan. AV SYNNERLIGEN MYCKET STOR VIKT FÖR ALLA PRIVATA VÅRDGIVARE INOM EU: S ENORMA VÅRDMARKNAD, DÄR SVERIGE INGÅR SEDAN 1995 En synnerligen befogad fråga är; Hur kan Sverige få utfärda hinder emot privatgiven vård när EU-kommissionen och EU-domstolen i mål C-385/99 Müller-Faure och van Riet domen, se punkt 63 och 62, anser att det inte finns något som rättfärdiga hinder emot fritt givande av vårdtjänster genom privatkliniker? Särskilt av vikt är att känna till följande utifrån EU-praxis från EU-domstolen, citat; Det kan erinras att Sverige redan har fällts i ett fördragsbrottsmål där elmyndigheten ändrade ordalydelsen i ett EU-dokument. Domen har generell verkan men Försäkringskassan anser sig stå över domens princip. Patientrörlighetsdirektivet sjösattes oktober 2013 genom lagstiftning, som dock är så otydlig att Försäkringskassan bestämt hävdar att de måste nyttja förarbeten vid sina tolkningar(diarienummer av datum ).

6 Namn: Tema för dagen : Trovärdigheten för Vård Sverige/S... Sidan 6 av 12 Behövs det sägas att redan 1985 i fördragsbrottsmål 143/83 EU-kommissionen mot Danmark underkändes förarbeten som EU-rättsgrund. EU-domstolen krävde lagstiftning(punkt 10-13) därför att rättssäkerheten och enskildas skydd kräver entydig formulering. Den enskilde har enligt unionsrätten rätt att tydligt i förväg få veta vad som gäller genom lagen. Att nyttja medlemsstaternas invändningar och diskussioner i förarbeten är fördragsstridigt enligt EU-domstolen. Källa till ovan citerat v-assar-fager sidor.pdf I bakvattnet av KI-skandalen, en del av Vård Sveriges etablissemang Det kan läsas kommentarer som är av synnerligen stor intresse. Uppenbart är som synes att Vård Sverige gjort och gör allt som står i deras makt för att inte släppa in alternativ medicinen, som finns tillgänglig inom EU:s enorma vårdmarknad, men inte inom Sveriges skattefinansierade sjuka sjukvårdssystem. Alltså Vård Sverige/Sverige har över tid som synes gjort allt vad som står i deras makt- och myndighetsutövning att gynna den kriminella läkemedelsindustrins Dödliga Mediciner. Så kallade mediciner som dödar fler än vad sjukdomar gör! Landsting/regioner/Vård Sverige är som synes i beroendeställning till den kriminella läkemedelsindustrin som i boken Dödliga Mediciner delgetts att den kriminella läkemedelsindustrin har korrumperat sjuk- och hälsovården Kommentarerna som kan vara och är av allmänt intresse, publicerade på NewsVoice 1. Pia Hellertz says: 15 Feb, 2016 at 08:23 Tack 2000-Talets Vetenskap med Ingemar Ljungqvist och NewsVoice med Torbjörn Sassersson för att ni fortsätter röra upp i denna vetenskapliga skandal på Karolinska, så att inte locket fortsätter att läggas på med hjälp av lögner och bortförklaringar. Just nu är det ju också det perfekta ögonblicket att gräva upp dessa begravda hundar när KI står i centrum för kritisk granskning och därmed är känsligt för ytterligare avslöjanden. Forskningens kommersialisering och det naturveteskapliga tunnelseendet som hindrar en helhetssyn på människan måste kritiskt granskas på djupet. Jag vill passa på och rekommendera Johan Thybergs avslöjande bok om Forskning till salu.

7 Namn: Tema för dagen : Trovärdigheten för Vård Sverige/S... Sidan 7 av Jan Oleby. says: 15 Feb, 2016 at 11:55 KI:s rykte är i kraftigt dalande av naturliga skäl. För min del skulle jag gärna se en granskning av professor Martin Ingvars förehavanden de senaste åren. 3. David says: 15 Feb, 2016 at 14:51 Bra om KI kollapsar. Men forskningsfusket är inte begränsat till KI det bedrivs i hela medicinoch forskningsvärlden. Du som är läkare inom skolmedicinen bör förstå hur hela cirkusen fungerar och varför du skriver ut mediciner istället för kosttillskott. Dessa tre böcker förklarar det hela ganska bra: Olle Johansson says: 15 Feb, 2016 at 15:24 Stort tack till 2000-Talets Vetenskap med Ingemar Ljungqvist och till NewsVoice med Torbjörn Sassersson ni är verkligen fantastiska! Hela Osher-skandalen, KI:s koppling till VoF, m.m., m.m., m.m., är alla ytterligare allvarliga tecken på att mycket inte alls står rätt till. Att utse en person som offentligt gång på gång lustfyllt hade avrättat alternativa metoder var ett monumentalt skott i skrovet på det stolta Osher-fartyget, redan på fartygsbädden. Det kunde därefter bara taga en väg. Nedåt.

8 Namn: Tema för dagen : Trovärdigheten för Vård Sverige/S... Sidan 8 av 12 Någon integrativ medicin, broar mellan konventionell skolmedicin och alternativmedicinen, undervisning av medicinstuderande, hälsoarbetare och allmänhet om effektiviteten hos dessa metoder, tillskapandet av en ny modell för patientomhändertagande som tar fasta på att man ska läka hela människan, samt ett utvecklat samarbete mellan Oshercentren på Karolinska, Harvard och i San Francisco har åtminstone inte jag sett röken av. Har någon? Och de vetenskapliga publikationer som sett dagens ljus har ju istället använts för att bevisa att de alternativa metoderna endast handlar om placeboeffekter. Var det verkligen det som Barbro & Bernard Osher avsåg med sin donation? Med många vänliga hälsningar Olle Johansson Institutionen för Neurovetenskap Karolinska Institutet Stockholm 5. Caisa Sundell says: 15 Feb, 2016 at 18:48 Högmod går före fall såg dokumentären om Macchiarini som jag först trodde var en deckare men insåg sen det var verklighet och med ledningens Stora stöd tillika. Det är bara att hoppas att det blir en Objektiv utredning sen när jag läser om donationen på 43 milj kr till Osher Centrum och hur de har förfarit så blir jag inte förvånad NewsVoice och 2000-Talets Vetenskap har att göra för att nå ut i mediabruset Tack för Era insatser 6. Siv Wernborg says: 15 Feb, 2016 at 22:11 Skolmedicinens tillkortakommanden är allmänt kända sedan många år tillbaka. Exempel härpå är att man inom skolmedicinen inte handskas tillfredsställande med kroniska sjukdomstillstånd. Fortsätt att avslöja Karolinska och vart våra skattepengar går! Flera hundar är begravda. Ett är säkert: det som göms i snö kommer upp i tö. Det brister inte bara i ledningen på KI utan det viktigaste av allt är synen på sjukdomar, själva sjukdomsbegreppet

9 Namn: Tema för dagen : Trovärdigheten för Vård Sverige/S... Sidan 9 av 12 (allt är infektioner). Pröva nya metoder för att återupprätta förtroendet för svensk forskning. Kontakta läkaren Erik Enby som har en egen syn på de bakomliggande sjukdomsprocesserna, så kan forskningen äntligen gå åt rätt håll. Denne läkare har stått rak som en fura under alla år trots ständiga förföljelser från det medicinska etablissemanget och journalistkåren. Nästan allt som dr Enby har mikroskoperat fram finns dokumenterat på Se filmen om bröstcancer på abstrakt 6 video på vital cancersubstans. Han har i snart 40 år mikroskoperat kroppsvätskor och vävnader från kroniskt sjuka och funnit att det i bådadera föreligger en mer eller mindre massiv och för läkarna okänd mikrobiologisk växt. Hans projekt godkändes av den etiska kommittén vid Göteborgs universitet Erik Enby sökte tjänsten som professor på Osher centrum 2006, men av allt att döma var denna professur vikt åt Martin Ingvar. Dr Enby blev förbigången och så gick det som det gick med Osher centrum. En skandal utan dess like att inte ta tillvara Enbys unika kunskaper! Trovärdigheten för svensk forskning har skadats. Anlita dr Erik Enby som extern utredare! Ta chansen och tänk om på Karolinska! 7. Pia Hellertz says: 15 Feb, 2016 at 22:21 Det var intressant Siv, jag visste inte att Erik hade sökt tjänsten som professur på Osher centrum. Wow, vilken helt annan utveckling det skulle ha fått. Ett litet tips Siv, skriv detta till forskningsministern m.fl. Jag tror tyvärr inte att de läser NewsVoice. 8. Siv Wernborg says: 15 Feb, 2016 at 23:35 Tack för tipset Pia! Det ska jag göra. Ja, Osher centrum är ett sorgligt kapitel med försnillade pengar. Det hade sett helt annorlunda ut i dag om Erik Enby hade fått professuren. Sent ska KI vakna, men bättre sent än aldrig.

10 Namn: Tema för dagen : Trovärdigheten för Vård Sverige/S... Sidan 10 av 12 Vi får göra som loppan, leva på hoppet! 9. Marina Szöges says: 15 Feb, 2016 at 23:46 Artikel i SvD avslöjar Martin Ingvar rent ut: Vår centrala hållning är inte att vi bedriver alternativmedicinsk forskning!!! De avslöjar att de inte alls tänkt forska på alternativmedicin och hade överhuvudtaget inga planer på att samarbeta med alternativterapeuter. Detta står att läsa i SvD den 22 oktober SvD skriver Professor Martin Ingvar leder verksamheten. Så många kliniska -studier av healers förmågor och hompeopatins magiska kraft lär det inte bli. Desto fler om sambanden mellan hjärna och kropp Här nedan ytterligare några citat från SvD SvD: Hur ser den svenska forskningen om alternativmedicin ut? Svar: Vår centrala hållning är inte att vi bedriver alternativmedicinsk forskning, säger Martin Ingvar. SvD: Ni har inte mycket samarbete med alternativmedicinarna? Svar: Nej, vi måste jobba med människor som har samma vetenskapliga grundsyn. Vi ska driva kunskapsutvecklingen framåt, inte vara en forskarskola. Varför sökte du tjänsten som -föreståndare för Osher centrum? Svar: Det fantastiska med en donation är att vi har en säkrad finansiering åtminstone ett par år och kan göra en del högriskstudier som vi annars inte hade vågat. Och jag är här därför att jag i många år har jobbat med subjektiv smärtupplevelse och sambandet med hjärnans fysiologi. Med andra ord: Tanken var från första stund att förskingra Osher-pengarna och lägga dem på annat än alternativmedicinsk forskning. Martin Ingvar tyckte det var fantastiskt, för nu kunde de utföra högriskstudier som de annars inte hade vågat; som till exempel att forska på sambandet mellan smärta och hjärna. Källa SvD: tänk vilken skillnad det hade blivit om Erik Enby hade fått professortjänst på Oshercentrum. Källa till ovan citerade kommentarer #comment

11 Namn: Tema för dagen : Trovärdigheten för Vård Sverige/S... Sidan 11 av 12 Dessutom bör du läsa följande som publicerats Special Alert: The Truth About the Zika Virus - What You Need to Know Propaganda Machine Takes Aim at Zika Virus &utm_medium= &utm_content=art1&utm_campaign= z2&et_cid=dm100008&et_rid= Glyphosate Gluttony e=dnl&utm_medium= &utm_content=art2&utm_campaign= z2&et_cid=dm100008&et_rid= Detta kan även vara av intresse, publicerat percent of Americans are being treated for a depression they DON'T HAVE, says award-winning investigative journalist It's time to end the era of oppressive government censorship of natural medicine, medical marijuana and holistic cancer treatments Tidigare publicerat i massutskick/pressmeddelande som ger en god inblick i det som synes Super Korrupta Sverige C3%A5r sidor.pdf perat-sjuk-och-halsovarden/ Som synes är den enda vettiga lösningen på problemet det Super Korrupta Sverige att mycket skyndsamt återinföra det gamla tjänstemanna ansvaret och därtill att en författningsdomstol mycket skyndsamt skapas, för att säkerställa rättssäkerheten/demokratin i Sverige?

12 Utskrivet av: Region Jamtland Harjedalen den 16 februari :39:53 Namn: Tema för dagen : Trovärdigheten för Vård Sverige/S... Sidan 12 av 12 Sprid mycket gärna vidare i dina nätverk om du värnar en demokratisk rättssäkerhetsutveckling i vårt vackra land Sverige, som vi alla vill ska vara en demokratisk rättsstat, där vi alla kan leva tryggt och säkert och lita på att makt- och myndighetsutövare tillgodoser medborgarna i första hand(deras uppgift). Undertecknad har för tydlighetens skull inga bindningar till någon annan gruppering, jag representerar endast mig själv och möjligen ett stort antal åldringar vilkas hälsa jag värnar framför allt annat. Hälsar den goda medmänniskan Ulf Bittner =

Tema för dagen : Det makt- och myndighetsmissbrukande Sverige, nu fråg...

Tema för dagen : Det makt- och myndighetsmissbrukande Sverige, nu fråg... Namn: Tema för dagen 20160210: Det makt- och myndighetsmissbru... Sidan 1 av 5 Från: "Ulf Bittner" den 10 februari 2016 07:53:11 Ärende: Till: Kopia: Tema för dagen 20160210: Det makt-

Läs mer

Tema för dagen : Det finns goda medmänniskor även inom Vård Sverige, men...

Tema för dagen : Det finns goda medmänniskor även inom Vård Sverige, men... Namn: Tema för dagen 20160225: Det finns goda medmänniskor äve... Sidan 1 av 5 Från: "Ulf Bittner" den 25 februari 2016 11:07:07 Ärende: Till: Kopia: Tema för dagen 20160225: Det finns

Läs mer

Värnar rättsväsendet i Sverige svenska folkets liv och hälsa och framtida livskvalité? De...

Värnar rättsväsendet i Sverige svenska folkets liv och hälsa och framtida livskvalité? De... Namn: Värnar rättsväsendet i Sverige svenska folkets liv och hälsa o... Sidan 1 av 7 Från: "Ulf Bittner" den 27 januari 2016 10:28:54 Ärende: Till: Kopia: Värnar rättsväsendet i Sverige

Läs mer

Dagens tema : Super Korrupta Sverige nu i fokus fråga om "Sverige felaktigt b...

Dagens tema : Super Korrupta Sverige nu i fokus fråga om Sverige felaktigt b... Namn: Dagens tema 20160219: Super Korrupta Sverige nu i fokus fr... Sidan 1 av 8 Från: "Ulf Bittner" den 19 februari 2016 07:16:30 Ärende: Till: Kopia: Dagens tema 20160219: Super Korrupta

Läs mer

Tema för dagen : Överlevaren Kerstin Unger Salén har ett budskap till Vård Sv...

Tema för dagen : Överlevaren Kerstin Unger Salén har ett budskap till Vård Sv... Namn: Tema för dagen20160315: Överlevaren Kerstin Unger Salén h... Sidan 1 av 5 Från: "Ulf Bittner" den 15 mars 2016 10:24:38 Ärende: Till: Kopia: Tema för dagen20160315: Överlevaren

Läs mer

Tema för dagen :Är Vård Sverige/skolmedicinen en "cancer svulst" som till...

Tema för dagen :Är Vård Sverige/skolmedicinen en cancer svulst som till... Namn: Tema för dagen 20160215:Är Vård Sverige/skolmedicinen en... Sidan 1 av 8 Från: "Ulf Bittner" den 15 februari 2016 08:35:15 Ärende: Till: Kopia: Tema för dagen 20160215:Är Vård

Läs mer

"Vetenskap oc h beprövad erfarenhet" ett rent godtycke och skönsmässig bedömni ng...

Vetenskap oc h beprövad erfarenhet ett rent godtycke och skönsmässig bedömni ng... Utskrivet av: Region Jamtland Harjedalen den 28 januari 2016 13:02:49 Namn: "Vetenskap och beprövad erfarenhet" ett rent godtycke och s... Sidan 1 av 12 Från: "Ulf Bittner" den 27 januari

Läs mer

Demokrati, rättssäkerhet inom landstinget Västernorrland eller en "härskarku...

Demokrati, rättssäkerhet inom landstinget Västernorrland eller en härskarku... Namn: Demokrati, rättssäkerhet inom landstinget Västernorrland ell... Sidan 1 av 6 Från: "Ulf Bittner" den 21 januari 2016 09:52:15 Ärende: Till: Kopia: Demokrati, rättssäkerhet inom

Läs mer

EXTRA Tema för dagen : Schweiz likställer homeopati och alternativmedici...

EXTRA Tema för dagen : Schweiz likställer homeopati och alternativmedici... Namn: EXTRA Tema för dagen 20160403: Schweiz likställer homeop... Sidan 1 av 6 Från: "Ulf Bittner" den 3 april 2016 16:19:17 Ärende: Till: Kopia: EXTRA Tema för dagen 20160403: Schweiz

Läs mer

den 2 mars :05:51 "Ulf Bittner" Ärende:

den 2 mars :05:51 Ulf Bittner Ärende: Namn: Tema för dagen 20160302: Kunskap är makt; Skolmedicinen ä... Sidan 1 av 7 Från: "Ulf Bittner" den 2 mars 2016 10:05:51 Ärende: Till: Kopia: Tema för dagen 20160302: Kunskap är

Läs mer

"Ulf Bittner" den 9 februari :40:39. Ärende:

Ulf Bittner den 9 februari :40:39. Ärende: Namn: Tema för dagen; den kriminella läkemedelsindustrin och nu... Sidan 1 av 5 Från: "Ulf Bittner" den 9 februari 2016 14:40:39 Ärende: Till: Kopia: Tema för dagen; den kriminella

Läs mer

Tema för dagen : Hur är det ställt med Vård Sveriges sk läkares hälsa...

Tema för dagen : Hur är det ställt med Vård Sveriges sk läkares hälsa... Namn: Tema för dagen 20160218: Hur är det ställt med Vård Sverige... Sidan 1 av 8 Från: "Ulf Bittner" den 18 februari 2016 10:19:40 Ärende: Till: Kopia: Tema för dagen 20160218: Hur

Läs mer

den 18 juni :24:24 "Ulf Bittner" Ärende: Öppet Brev Till minister Gabriel Wikström Sveriges Regering

den 18 juni :24:24 Ulf Bittner Ärende: Öppet Brev Till minister Gabriel Wikström Sveriges Regering Utskrivet av: Region Jamtland Harjedalen den 20 juni 2016 09:44:14 Namn: Öppet Brev Till minister Gabriel Wikström Sveriges Regerin... Sidan 1 av 6 Från: "Ulf Bittner" den 18 juni 2016

Läs mer

Tema för Dagen : Vem ska en vacker dag ta ansvar för det som händer och ha...

Tema för Dagen : Vem ska en vacker dag ta ansvar för det som händer och ha... Namn: Tema för Dagen 20160217: Vem ska en vacker dag ta ansvar f... Sidan 1 av 7 Från: "Ulf Bittner" den 17 februari 2016 10:56:27 Ärende: Till: Kopia: Tema för Dagen 20160217: Vem

Läs mer

Dagens tema : Öppet Brev till Statsminister Stefan Löfven i fråga bl.a. om...

Dagens tema : Öppet Brev till Statsminister Stefan Löfven i fråga bl.a. om... Namn: Dagens tema 20160703: Öppet Brev till Statsminister Stefan L... Sidan 1 av 8 Från: "Ulf Bittner" den 3 juli 2016 22:54:12 Ärende: Till: Kopia: Dagens tema 20160703: Öppet Brev

Läs mer

Tema för dagen : - "Inga dödsfall på grund av vitaminer överhuvudtaget." -" No...

Tema för dagen : - Inga dödsfall på grund av vitaminer överhuvudtaget. - No... Utskrivet av: Region Jamtland Harjedalen den 26 februari 2016 09:55:54 Namn: Tema för dagen 20160224: - "Inga dödsfall på grund av vitami... Sidan 1 av 8 Från: "Ulf Bittner" den 24

Läs mer

Till alla goda medmänniskor, makt- och myndighetsutövare och journalist Sverige

Till alla goda medmänniskor, makt- och myndighetsutövare och journalist Sverige Utskrivet av: Region Jamtland Harjedalen den 7 april 2016 10:35:09 Namn: Tema för dagen 20160407; Om Försäkringskassan, förvaltnin... Sidan 1 av 10 Från: "Ulf Bittner" den 7 april 2016

Läs mer

Dagens tema : Pågår en rättskandal i kommun Sverige?? Vård Sve...

Dagens tema : Pågår en rättskandal i kommun Sverige?? Vård Sve... Namn: Dagens tema 20160509: Pågår en rättskandal i kommun Sveri... Sidan 1 av 7 Från: "Ulf Bittner" den 9 maj 2016 13:02:09 Ärende: Till: Kopia: Dagens tema 20160509: Pågår en rättskandal

Läs mer

Begär av registrator vid berörd institution att denna skrivelse och bilagor kommer alla

Begär av registrator vid berörd institution att denna skrivelse och bilagor kommer alla Namn: Dagens tema 20160513: Vård Sverige korruptionen åter igen i... Sidan 1 av 7 Från: "Ulf Bittner" den 13 maj 2016 08:39:58 Ärende: Till: Kopia: Dagens tema 20160513: Vård Sverige

Läs mer

Tema för dagen :Är KI-skandalen endast toppen av ett isberg inom...

Tema för dagen :Är KI-skandalen endast toppen av ett isberg inom... Namn: Tema för dagen 2016-02-14:Är KI-skandalen endast toppen av... Sidan 1 av 6 Från: "Ulf Bittner" den 14 februari 2016 08:47:04 Ärende: Till: Kopia: Tema för dagen 2016-02-14:Är

Läs mer

Dagens tema : FÖRSÄKRINGSKASSAN, en del av Vård Sveriges mör...

Dagens tema : FÖRSÄKRINGSKASSAN, en del av Vård Sveriges mör... Namn: Dagens tema 20160331: FÖRSÄKRINGSKASSAN, en del av... Sidan 1 av 11 Från: "Ulf Bittner" den 31 mars 2016 16:08:25 Ärende: Till: Kopia: Dagens tema 20160331: FÖRSÄKRINGSKASSAN,

Läs mer

Dagens tema : Vårdtjänsteutföraren Sundsvalls kommun och deras olagliga h...

Dagens tema : Vårdtjänsteutföraren Sundsvalls kommun och deras olagliga h... Namn: Dagens tema 20160510: Vårdtjänsteutföraren Sundsvalls ko... Sidan 1 av 6 Från: "Ulf Bittner" den 10 maj 2016 08:36:52 Ärende: Till: Kopia: Dagens tema 20160510: Vårdtjänsteutföraren

Läs mer

Till alla landsting i Sverige, Sveriges Regering, Sveriges riksdag och Sveriges Kommuner och landsting

Till alla landsting i Sverige, Sveriges Regering, Sveriges riksdag och Sveriges Kommuner och landsting Från: Ulf Bittner [mailto:voulf56@gmail.com] Skickat: den 12 december 2014 18:36 Till: 'voulf56@gmail.com' Kopia: 'landstinget@sll.se'; 'landstinget@lul.se'; 'landstinget.sormland@dll.se'; 'landstinget@lio.se';

Läs mer

Måndag till Fredagsnytt, vecka 5, 1-5 februari år 2016 (sida 1 av 21)

Måndag till Fredagsnytt, vecka 5, 1-5 februari år 2016 (sida 1 av 21) 1 Måndag till Fredagsnytt, vecka 5, 1-5 februari år 2016 (sida 1 av 21) Vi börjar med 5 februari och backar tillbaka dag för dag, alltså den senaste först osv. Redovisar vilka som öppet(till) fått del

Läs mer

Dagens tema 20160312: "För hälso- och sjukvården är det självklart tryggare att...

Dagens tema 20160312: För hälso- och sjukvården är det självklart tryggare att... Utskrivet av: Region Jamtland Harjedalen den 14 mars 2016 14:09:50 Namn: Dagens tema 20160312: "För hälso- och sjukvården är det sjä... Sidan 1 av 7 Från: "Ulf Bittner" den 12 mars

Läs mer

Dagens tema : Vårdtjänst utföraren Sundsvalls kommun underlåter beslut som...

Dagens tema : Vårdtjänst utföraren Sundsvalls kommun underlåter beslut som... Namn: Dagens tema 20160511: Vårdtjänst utföraren Sundsvalls kom... Sidan 1 av 8 Från: "Ulf Bittner" den 11 maj 2016 11:17:27 Ärende: Till: Kopia: Dagens tema 20160511: Vårdtjänst utföraren

Läs mer

Re: Öppet Brev till minister Gabriel Wikström från allmänheten, begär att få detta brev besvarat...

Re: Öppet Brev till minister Gabriel Wikström från allmänheten, begär att få detta brev besvarat... Namn: Re: Öppet Brev till minister Gabriel Wikström från allmänhet... Sidan 1 av 6 Från: Ärende: Till: Region Jamtland Harjedalen Re: Öppet Brev till minister Gabriel Wikström från allmänheten, begär att

Läs mer

Dagens Tema : "Sagan om Landstinget Västernorrland" och Är Vård Sveri...

Dagens Tema : Sagan om Landstinget Västernorrland och Är Vård Sveri... Namn: Dagens Tema 20160423: "Sagan om Landstinget Västernorrl... Sidan 1 av 9 Från: "Ulf Bittner" den 23 april 2016 09:20:36 Ärende: Till: Kopia: Dagens Tema 20160423: "Sagan om Landstinget

Läs mer

Dagens tema : Vård Sverige har att kunskapsutvecklas och kompetensutveckl...

Dagens tema : Vård Sverige har att kunskapsutvecklas och kompetensutveckl... Utskrivet av: Region Jamtland Harjedalen den 3 maj 2016 10:55:40 Namn: Dagens tema 20160501: Vård Sverige har att kunskapsutveckl... Sidan 1 av 15 Från: "Ulf Bittner" den 1 maj 2016

Läs mer

Dagens tema : Kan vi alls lita på Vård Sverige och vad medierna förmedlar...

Dagens tema : Kan vi alls lita på Vård Sverige och vad medierna förmedlar... Namn: Dagens tema 20160323: Kan vi alls lita på Vård Sverige och v... Sidan 1 av 8 Från: "Ulf Bittner" den 23 mars 2016 13:57:49 Ärende: Till: Kopia: Dagens tema 20160323: Kan vi alls

Läs mer

Dagens tema : Allmänbildning för hela Vård Sverige och alla makt- och my...

Dagens tema : Allmänbildning för hela Vård Sverige och alla makt- och my... Utskrivet av: Region Jamtland Harjedalen den 22 mars 2016 13:54:16 Namn: Dagens tema 20160322: Allmänbildning för hela Vård Sverig... Sidan 1 av 8 Från: "Ulf Bittner" den 22 mars 2016

Läs mer

Till alla goda medmänniskor, makt- och. "Ulf Bittner" den 19 augusti :01:59. Ärende:

Till alla goda medmänniskor, makt- och. Ulf Bittner den 19 augusti :01:59. Ärende: Utskrivet av: Region Jamtland Harjedalen den 19 augusti 2016 11:06:26 Namn: Dagens tema 20160819: Läkemedelsindustrins Trovärdighet ä... Sidan 1 av 13 Från: "Ulf Bittner" den 19 augusti

Läs mer

Tema för dagen : Vård Sverige, det finns alternativ bättre/effektivar...

Tema för dagen : Vård Sverige, det finns alternativ bättre/effektivar... Namn: Tema för dagen 2016-04-01: Vård Sverige, det finns alternativ... Sidan 1 av 8 Från: "Ulf Bittner" den 1 april 2016 09:45:47 Ärende: Till: Kopia: Tema för dagen 2016-04-01: Vård

Läs mer

Tema för dagen Fokus på lösningar, varför fokuserar Vård Sverige...

Tema för dagen Fokus på lösningar, varför fokuserar Vård Sverige... Namn: Tema för dagen 20160419. Fokus på lösningar, varför fokuser... Sidan 1 av 11 Från: "Ulf Bittner" den 19 april 2016 09:17:47 Ärende: Till: Kopia: Tema för dagen 20160419. Fokus

Läs mer

Extra Tema : People everywhere are waking up to the widespread criminali...

Extra Tema : People everywhere are waking up to the widespread criminali... Namn: Extra Tema 20160417: People everywhere are waking up to th... Sidan 1 av 7 Från: "Ulf Bittner" den 17 april 2016 15:46:39 Ärende: Till: Kopia: Extra Tema 20160417: People everywhere

Läs mer

Dagens tema : Varför har Vård Sverige inte utvecklats i fråga om det multipote...

Dagens tema : Varför har Vård Sverige inte utvecklats i fråga om det multipote... Namn: Dagens tema 20160426: Varför har Vård Sverige inte utvecklat... Sidan 1 av 12 Från: "Ulf Bittner" den 26 april 2016 10:37:58 Ärende: Till: Kopia: Dagens tema 20160426: Varför

Läs mer

Region Jämtland Härjedalen har tagit emot din förnyade begäran om att regionen ska delta i din marknadsundersökning.

Region Jämtland Härjedalen har tagit emot din förnyade begäran om att regionen ska delta i din marknadsundersökning. Namn: Re: Generella frågeställningar av intresse för alla vårdkonsu... Sidan 1 av 10 Från: Annica Sörensdotter den 12 januari 2016 07:33:35 Ärende: Till: Kopia: Re: Generella frågeställningar av intresse

Läs mer

Dagens tema 20160325:Hur påverkas kroppen av titan? Vård Sverige har att kunska...

Dagens tema 20160325:Hur påverkas kroppen av titan? Vård Sverige har att kunska... Namn: Dagens tema 20160325:Hur påverkas kroppen av titan? Vård... Sidan 1 av 5 Från: "Ulf Bittner" den 25 mars 2016 11:25:19 Ärende: Till: Kopia: Dagens tema 20160325:Hur påverkas kroppen

Läs mer

"Ulf Bittner" den 3 augusti :58:54. Ärende:

Ulf Bittner den 3 augusti :58:54. Ärende: Namn: Dagens tema 20160803; Evidens - vårdbegrepp utan definitio... Sidan 1 av 11 Från: "Ulf Bittner" den 3 augusti 2016 07:58:54 Ärende: Till: Kopia: Dagens tema 20160803; Evidens

Läs mer

Kammarrätten i Stockholm sid 1 av 5

Kammarrätten i Stockholm sid 1 av 5 1 Kammarrätten i Stockholm sid 1 av 5 kammarrattenistockholm@dom.se Denna skrivelse/kommunicering i mål nr 7412-13 Ulla Simmons skall i laga ordning registreras av registrator, begär av registrator med

Läs mer

JO sidan 1 av 7 Riksdagens ombudsmän JO Box 16327 103 26 Stockholm

JO sidan 1 av 7 Riksdagens ombudsmän JO Box 16327 103 26 Stockholm 1 JO sidan 1 av 7 Riksdagens ombudsmän JO Box 16327 103 26 Stockholm Denna skrivelse skall i laga ordning registreras av registrator, begär med vändande e-post dnr till voulf56@gmail.com som bekräftelse

Läs mer

Tema för dagen : Är det dags att Vård Sverige vaknar? Fokus på "Prof...

Tema för dagen : Är det dags att Vård Sverige vaknar? Fokus på Prof... Utskrivet av: Region Jamtland Harjedalen den 16 mars 2016 14:35:28 Namn: Tema för dagen 20160316: Är det dags att Vård Sverige vakn... Sidan 1 av 9 Från: "Ulf Bittner" den 16 mars 2016

Läs mer

Dagens tema : Vård Sverige har att kompetensutvecklas, kompetens finns me...

Dagens tema : Vård Sverige har att kompetensutvecklas, kompetens finns me... Namn: Dagens tema 20160616: Vård Sverige har att kompetensutvec... Sidan 1 av 10 Från: "Ulf Bittner" den 16 juni 2016 08:12:39 Ärende: Till: Kopia: Dagens tema 20160616: Vård Sverige

Läs mer

Tema för dagen : Vård Sveriges varumärke? - efter KI skandalen - och nu...

Tema för dagen : Vård Sveriges varumärke? - efter KI skandalen - och nu... Namn: Tema för dagen 20160308: Vård Sveriges varumärke? - efter K... Sidan 1 av 14 Från: "Ulf Bittner" den 8 mars 2016 10:38:35 Ärende: Till: Kopia: Tema för dagen 20160308: Vård Sveriges

Läs mer

Här skall åklagaren vara särskilt uppmärksam på att Landstinget Västernorrland/Sundsvalls sjukhus;

Här skall åklagaren vara särskilt uppmärksam på att Landstinget Västernorrland/Sundsvalls sjukhus; Åklagarkammaren i Sundsvall registrator.ak-sundsvall@aklagare.se Denna anmälan skall i laga ordning registreras av registrator, begär med vändande e-post till voulf56@gmail.com dnr på inkommen handling

Läs mer

Försäkringskassan sida 1 av 6

Försäkringskassan sida 1 av 6 1 Försäkringskassan sida 1 av 6 Generaldirektör Adriana Lender adriana.lender@forsakringskassan.se Stockholm Denna skrivelse skall i laga ordning diarieföras av registrator, dnr. emotses med vändande e-

Läs mer

Kommentar till vad som skrevs i denna artikel i sjukhusläkaren

Kommentar till vad som skrevs i denna artikel i sjukhusläkaren Försäkringskassan ändrar riktlinjer för EU-vården Sjukhusläkaren.se, Christer Bark, skriver i sin artikel Försäkringskassan ändrar riktlinjer för EU-vården http://www.sjukhuslakaren.se/2011/12/07/forsakringskassan-andrar-riktlinjer-for-eu-varden/

Läs mer

Högsta förvaltningsdomstolen(hfd) sid 1 av 9

Högsta förvaltningsdomstolen(hfd) sid 1 av 9 1 Högsta förvaltningsdomstolen(hfd) sid 1 av 9 hogstaforvaltningsdomstolen@dom.se Denna skrivelse skall i laga ordning registreras av registrator, begär av registrator dnr med vändande e-post till voulf56@gmail.com

Läs mer

Högsta förvaltningsdomstolen(hfd) sida 1 av 5 Justitieråd Karin Almgren(KA) Stockholm

Högsta förvaltningsdomstolen(hfd) sida 1 av 5 Justitieråd Karin Almgren(KA) Stockholm Högsta förvaltningsdomstolen(hfd) sida 1 av 5 Justitieråd Karin Almgren(KA) Stockholm Kopia för kännedom och åtgärd HFD domstolschef Mats Melin Sveriges Regering, alla ministrar Sveriges Riksdag, riksdagsledamot

Läs mer

Svar utifrån er skrivelse klagomål CHAP (2011) 01549 mot Konungariket Sverige. Ref. Ares(2011)1055643-05/10/2011, SANCO A2/GH/kva(2011)1073255.

Svar utifrån er skrivelse klagomål CHAP (2011) 01549 mot Konungariket Sverige. Ref. Ares(2011)1055643-05/10/2011, SANCO A2/GH/kva(2011)1073255. EUROPEISKA KOMMISSIONEN sida 1 av 10 GENERALDIREKTORATET FÖR HÄLSO- OCH KONSUMENTFRÅGOR Direktorat A - Allmänna frågor A2 - Rättsliga frågor Demetris Vryonides Enhetschef Bryssel För kännedom Pierre Schellekens

Läs mer

Till alla goda medmänniskor, makt- och myndighetsutövare och journalist Sverige

Till alla goda medmänniskor, makt- och myndighetsutövare och journalist Sverige Namn: Dagens tema 20160403: Vård Sverige; cancerdokumentär seri... Sidan 1 av 10 Från: "Ulf Bittner" den 3 april 2016 08:27:44 Ärende: Dagens tema 20160403: Vård Sverige; cancerdokumentär

Läs mer

Tema för dagen 20160417: Är svenska folkets folkhälsa i fokus inom Vård Sverige eller...

Tema för dagen 20160417: Är svenska folkets folkhälsa i fokus inom Vård Sverige eller... Namn: Tema för dagen 20160417: Är svenska folkets folkhälsa i foku... Sidan 1 av 8 Från: "Ulf Bittner" den 17 april 2016 08:14:20 Ärende: Till: Kopia: Tema för dagen 20160417: Är svenska

Läs mer

Tema för dagen : : Vad är KI-skandalen jämfört med denna hälsokatastrof?...

Tema för dagen : : Vad är KI-skandalen jämfört med denna hälsokatastrof?... Namn: Tema för dagen 20160328: : Vad är KI-skandalen jämfört med... Sidan 1 av 13 Från: "Ulf Bittner" den 28 mars 2016 21:43:19 Ärende: Till: Kopia: Tema för dagen 20160328: : Vad är

Läs mer

Sveriges Riksdag sida 1 av 5

Sveriges Riksdag sida 1 av 5 1 Sveriges Riksdag sida 1 av 5 Alla riksdagsledamöter Skrivelsen skickas via e-post till alla riksdagsledamöter. 2011-01-30 Bästa riksdagsledamot Du som folkvald har ett mycket stort ansvar. Riksdagen

Läs mer

EU-kommissionen sida 1 av 33. comm-rep-se@ec.europa.eu. Inledning

EU-kommissionen sida 1 av 33. comm-rep-se@ec.europa.eu. Inledning 1 EU-kommissionen sida 1 av 33 comm-rep-se@ec.europa.eu Inledning Angående frågor om Sveriges motstridiga bedömningar av EU-domstolens beslut, detta i samband med nekande av ersättning för EU-rättigheten

Läs mer

Till EU-kommissionen sida 1 av 8

Till EU-kommissionen sida 1 av 8 Till EU-kommissionen sida 1 av 8 Från Assar Fager Brattvall 10 922 67 Tavelsjö E-post voulf56@gmail.com Sverige Denna skrivelse skall i laga ordning registreras av registrator, begär med vändande e-post

Läs mer

Dagens tema : Det finns alternativ till skolmedicinen men dessa sl...

Dagens tema : Det finns alternativ till skolmedicinen men dessa sl... Utskrivet av: Region Jamtland Harjedalen den 11 augusti 2016 10:29:09 Namn: Dagens tema 20160811 : Det finns alternativ till skolmedicinen... Sidan 1 av 19 Från: "Ulf Bittner" den 11

Läs mer

Välkommen till det ansvarslösa och korrupta Sverige!

Välkommen till det ansvarslösa och korrupta Sverige! Från: Ulf Bittner [mailto:voulf56@gmail.com] Skickat: den 21 januari 2016 09:52 Till: 'erik.lovgren@lvn.se'; 'eva.back@lvn.se'; 'Per Skude'; 'lena.nordgaard@lvn.se'; 'landstinget.vasternorrland@lvn.se';

Läs mer

Socialstyrelsen sida 1 av 9

Socialstyrelsen sida 1 av 9 1 Socialstyrelsen sida 1 av 9 Generaldirektör Lars Erik Holm lars-erik.holm@socialstyrelsen.se socialstyrelsen@socialstyrelsen.se Kopia för kännedom Minister Göran Hägglund goran.hagglund@regeringskansliet.se

Läs mer

FK Visby sida 1 av 8 Ulrika Palmqvist, enhetschef Int. vård./ EU-vård Visby Telefon Glenn Johansson, handläggare

FK Visby sida 1 av 8 Ulrika Palmqvist, enhetschef Int. vård./ EU-vård Visby Telefon Glenn Johansson, handläggare 1 FK Visby sida 1 av 8 Ulrika Palmqvist, enhetschef Int. vård./ EU-vård Visby Telefon 010-112 04 70 Glenn Johansson, handläggare 010-112 04 69 Kopia t.f. platschef Christer Berg 010-112 07 20 Dan Eliasson

Läs mer

Sveriges Regering Statminister Stefan Löfven. Justitieminister Morgan Johansson. Socialminister Gabriel Wickström

Sveriges Regering Statminister Stefan Löfven. Justitieminister Morgan Johansson. Socialminister Gabriel Wickström Sveriges Regering Statminister Stefan Löfven Justitieminister Morgan Johansson Socialminister Gabriel Wickström Sveriges Riksdags gruppledare (begär att alla riksdagsledamöter får del av denna skrivelse)

Läs mer

Forum för EU-debatt m.fl. info@forumeudebatt.se 2013-07-09

Forum för EU-debatt m.fl. info@forumeudebatt.se 2013-07-09 Från: Ulf Bittner [mailto:voulf56@gmail.com] Skickat: den 9 juli 2013 08:45 Till: 'info@forumeudebatt.se'; 'michael.sohlman@forumeudebatt.se'; 'lennart.berg@forumeudebatt.se'; 'eva.nisser@forumeudebatt.se';

Läs mer

MAFFIA FAMILJEN? Om en Stat i Staten utan personligt ansvar

MAFFIA FAMILJEN? Om en Stat i Staten utan personligt ansvar MAFFIA FAMILJEN? Om en Stat i Staten utan personligt ansvar Makt- och myndighetskorruptionen inom staten Sverige är uppenbart ett enormt problem för uppdragsgivarna/ skattebetalarna och därmed ett enormt

Läs mer

MEDDELANDE TILL LEDAMÖTERNA

MEDDELANDE TILL LEDAMÖTERNA EUROPAPARLAMENTET 2014-2019 Utskottet för framställningar 30.1.2015 MEDDELANDE TILL LEDAMÖTERNA Ärende: Framställning 1128/2012, ingiven av L. A., armenisk/rysk medborgare, om påstådd diskriminering och

Läs mer

Denna skrivelse skall i laga ordning registreras av registrator, begär dnr/ares nr med vändande e-post till undertecknad

Denna skrivelse skall i laga ordning registreras av registrator, begär dnr/ares nr med vändande e-post till undertecknad Från: Ulf Bittner [mailto:voulf56@gmail.com] Skickat: den 25 mars 2014 07:33 Till: 'Viviane.Reding@ec.europa.eu' Kopia: 'pierre.schellekens@ec.europa.eu'; 'Ana.MINDA@ec.europa.eu'; 'maria.lundqvist.bromster@riksdagen.se';

Läs mer

DO sida 1 av 7. Utifrån den skrivelse som tidigare ingetts till DO av 2012-01-05 kommer här komplettering till denna.

DO sida 1 av 7. Utifrån den skrivelse som tidigare ingetts till DO av 2012-01-05 kommer här komplettering till denna. DO sida 1 av 7 Agneta Broberg Box 3686 103 59 Stockholm do@do.se Denna skrivelse skall I laga ordning diarieföras av registrator, dnr begäres med vändande e- post till voulf56@gmail.com som bekräftelse

Läs mer

EU-DOMSTOLEN OCH HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSTJÄNSTER

EU-DOMSTOLEN OCH HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSTJÄNSTER CVRIA EUROPEISKA UNIONENS DOMSTOL EU-DOMSTOLEN OCH HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSTJÄNSTER curia.europa.eu INLEDNING Sedan år 1952 kontrollerar Europeiska unionens domstol (EU-domstolen) att unionsrätten följs och

Läs mer

Socialdepartementet sida 1 av 5

Socialdepartementet sida 1 av 5 Socialdepartementet sida 1 av 5 Expeditionschef Marianne Jenryd marianne.jenryd@social.ministry.se Maria Nilsson maria.nilsson@social.ministry.se Departementssekreterare /Head of Section Socialdepartementet

Läs mer

Försäkringskassan Generaldirektör Dan Eliasson Rättschef Eva Nordqvist David Grenabo. Kopia för kännedom och åtgärd

Försäkringskassan Generaldirektör Dan Eliasson Rättschef Eva Nordqvist David Grenabo. Kopia för kännedom och åtgärd Från: Ulf Bittner [mailto:voulf56@gmail.com] Skickat: den 11 november 2013 19:41 Till: 'Grenabo David (4100)'; 'dan.eliasson@forsakringskassan.se'; 'eva.nordqvist@forsakringskassan.se'; 'huvudkontoret@forsakringskassan.se'

Läs mer

Betänkandet Svensk social trygghet i en globaliserad värld (SOU 2017:5)

Betänkandet Svensk social trygghet i en globaliserad värld (SOU 2017:5) YTTRANDE Vårt ärendenr: 2017-09-08 Avdelningen för juridik Pål Resare Socialdepartementet 10333 STOCKHOLM Betänkandet Svensk social trygghet i en globaliserad värld (SOU 2017:5) Sammanfattning Sveriges

Läs mer

DO sida 1 av 5. Ang. kommunicering från DO ärende RÅD 2012/28 av 2012-01-04 från er anställde George Svéd(GS), tf chef administrativa enheten

DO sida 1 av 5. Ang. kommunicering från DO ärende RÅD 2012/28 av 2012-01-04 från er anställde George Svéd(GS), tf chef administrativa enheten DO sida 1 av 5 Agneta Broberg Box 3686 103 59 Stockholm do@do.se Denna skrivelse skall I laga ordning diarieföras av registrator, dnr begäres med vändande e- post till voulf56@gmail.com som bekräftelse

Läs mer

Denna skrivelse skall i laga ordning registreras av registrator, begär dagboksblad med vändande e-post till voulf56@gmail.com

Denna skrivelse skall i laga ordning registreras av registrator, begär dagboksblad med vändande e-post till voulf56@gmail.com Från: Ulf Bittner [mailto:voulf56@gmail.com] Skickat: den 1 juni 2015 19:22 Till: 'gabriel.wikstrom@regeringskansliet.se'; 's.registrator@regeringskansliet.se'; 'marianne.jenryd@regeringskansliet.se';

Läs mer

Försäkringskassan sidan 1 av 20

Försäkringskassan sidan 1 av 20 Försäkringskassan sidan 1 av 20 Huvudkontoret Generaldirektören & Ledningsgruppen huvudkontoret@forsakringskassan.se Stockholm Denna skrivelse skall i laga ordning diarieföras av registrator, dnr begäres

Läs mer

Till alla goda medmänniskor, makt- och myndighetsutövare och journalist Sverige

Till alla goda medmänniskor, makt- och myndighetsutövare och journalist Sverige Utskrivet av: Region Jamtland Harjedalen den 11 april 2016 10:08:17 Namn: Tema för dagen 20160409; Information, upplysning och vägle... Sidan 1 av 6 Från: "Ulf Bittner" den 9 april

Läs mer

MEDDELANDE TILL LEDAMÖTERNA

MEDDELANDE TILL LEDAMÖTERNA EUROPAPARLAMENTET 2009-2014 Utskottet för framställningar 28.11.2014 MEDDELANDE TILL LEDAMÖTERNA Ärende: Framställning 0824/2008, ingiven av Kroum Kroumov, bulgarisk medborgare, och undertecknad av ytterligare

Läs mer

NOT Generalsekretariatet Delegationerna Utkast till rådets direktiv om skyldighet för transportörer att lämna uppgifter om passagerare

NOT Generalsekretariatet Delegationerna Utkast till rådets direktiv om skyldighet för transportörer att lämna uppgifter om passagerare EUROPEISKA UNIONENS RÅD Bryssel den 23 februari 2004 (26.2) (OR. en) 6620/04 LIMITE FRONT 27 COMIX 119 NOT från: till: Ärende: Generalsekretariatet Delegationerna Utkast till rådets direktiv om skyldighet

Läs mer

11. Ytterligare bevis för hur Försäkringskassan generellt och systematiskt EU-olagligt avslår gränsöverskridande vård.

11. Ytterligare bevis för hur Försäkringskassan generellt och systematiskt EU-olagligt avslår gränsöverskridande vård. 11. Ytterligare bevis för hur Försäkringskassan generellt och systematiskt EU-olagligt avslår gränsöverskridande vård. Försäkringskassan frågar generellt och systematiskt, vid handläggning/prövning av

Läs mer

En praktisk vägledning. Europeiskt Rättsligt Nätverk på privaträttens område

En praktisk vägledning. Europeiskt Rättsligt Nätverk på privaträttens område Användning av videokonferenser vid bevisupptagning i mål och ärenden av civil eller kommersiell natur enligt rådets förordning (EG) nr 1206/2001 av den 28 maj 2001 En praktisk vägledning Europeiskt Rättsligt

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för ekonomi och valutafrågor ÄNDRINGSFÖRSLAG 33-53

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för ekonomi och valutafrågor ÄNDRINGSFÖRSLAG 33-53 EUROPAPARLAMENTET 2004 2009 Utskottet för ekonomi och valutafrågor 2008/0142(COD) 18.12.2008 ÄNDRINGSFÖRSLAG 33-53 Förslag till yttrande Harald Ettl (PE416.293v01-00) Förslag till Europaparlamentets och

Läs mer

Kopia för kännedom och åtgärd FK Huvudkontor Dan Eliasson gd Eva Nordqvist chefsjurist. Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson. Kopia Ulla Simmons

Kopia för kännedom och åtgärd FK Huvudkontor Dan Eliasson gd Eva Nordqvist chefsjurist. Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson. Kopia Ulla Simmons Försäkringskassan sidan 1 av 5 Platschef Tord Ekman Enhetschef Susanne Storm Specialist Internationellvård Louise Lindholm Handläggare Glenn Johansson Övrig personal på Internationell vård för kännedom

Läs mer

Revisionsrapport. Inrättandet av en kommitté för forskningens infrastruktur som ett beslutsorgan

Revisionsrapport. Inrättandet av en kommitté för forskningens infrastruktur som ett beslutsorgan Revisionsrapport Vetenskapsrådet 103 78 Stockholm Datum Dnr 2007-04-11 32-2006-0638 Inrättandet av en kommitté för forskningens infrastruktur som ett beslutsorgan Riksrevisionen har som ett led i den årliga

Läs mer

Nu frågan om kompletteringar återigen, fler kommer under veckan.

Nu frågan om kompletteringar återigen, fler kommer under veckan. DO sida 1 av 9 Agneta Broberg Box 3686 103 59 Stockholm do@do.se Kopia för kännedom och åtgärd Sveriges Regering Alla ministrar Sveriges riksdag Alla riksdagsledamöter EU-kommissionen. Stockholmskontoret

Läs mer

EUROPEISKA UNIONENS RÅD. Bryssel den 30 augusti 2011 (OR. en) 12899/11 Interinstitutionellt ärende: 2011/0164 (NLE)

EUROPEISKA UNIONENS RÅD. Bryssel den 30 augusti 2011 (OR. en) 12899/11 Interinstitutionellt ärende: 2011/0164 (NLE) EUROPEISKA UNIONENS RÅD Bryssel den 30 augusti 2011 (OR. en) 12899/11 Interinstitutionellt ärende: 2011/0164 (NLE) MI 364 ENT 163 CONSOM 124 SAN 149 ECO 93 ENV 617 CHIMIE 44 RÄTTSAKTER OCH ANDRA INSTRUMENT

Läs mer

EUROPEISKA UNIONEN Gemenskapens växtsortsmyndighet

EUROPEISKA UNIONEN Gemenskapens växtsortsmyndighet EUROPEISKA UNIONEN Gemenskapens växtsortsmyndighet BESLUT AV GEMENSKAPENS VÄXTSORTSMYNDIGHETS FÖRVALTNINGSRÅD av den 25 mars 2004 om genomförande av Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 1049/2001

Läs mer

3 Gällande rätt m.m. 4 Rättschefens bedömning 3 (5)

3 Gällande rätt m.m. 4 Rättschefens bedömning 3 (5) 2 (5) Framställan avsåg ett mål gällande två turkiska medborgare och Förbundsrepubliken Tyskland angående skyldigheten för turkiska långtradarchaufförer att inneha visering för att tillhandahålla tjänster

Läs mer

2007 07 15 Vår ref Pär Trehörning. Yttrande Allmänhetens tillgång till handlingar från Europeiska gemenskapens institutioner KOM (2007) 185, slutlig

2007 07 15 Vår ref Pär Trehörning. Yttrande Allmänhetens tillgång till handlingar från Europeiska gemenskapens institutioner KOM (2007) 185, slutlig 2007 07 15 Vår ref Pär Trehörning EU-kommissionen Yttrande Allmänhetens tillgång till handlingar från Europeiska gemenskapens Det är viktigt att yttrandefrihet, tryckfrihet och offentlighet inte enbart

Läs mer

EUROPEISKA CENTRALBANKEN

EUROPEISKA CENTRALBANKEN C 213/16 Europeiska unionens officiella tidning 20.7.2011 III (Förberedande akter) EUROPEISKA CENTRALBANKEN EUROPEISKA CENTRALBANKEN EUROPEISKA CENTRALBANKENS YTTRANDE av den 11 mars 2011 över en rekommendation

Läs mer

Kammarrätten i Sundsvall(KIS) sid 1 av 8

Kammarrätten i Sundsvall(KIS) sid 1 av 8 Kammarrätten i Sundsvall(KIS) sid 1 av 8 Box 714 851 21 Sundsvall kammarrattenisundsvall@dom.se Denna skrivelse skall i laga ordning registreras av registrator, dnr/mål nr i KIS begäres med vändande e-post

Läs mer

Har Landstingen i Sverige levt upp till deras skyldighet?

Har Landstingen i Sverige levt upp till deras skyldighet? Från: Ulf Bittner [mailto:voulf56@gmail.com] Skickat: den 2 december 2014 05:38 Till: voulf56@gmail.com Kopia: info@skl.se; redaktionen@tt.se; ritzau@ritzau.dk; vaktsjef@ntb.no; Uppdrag Granskning; jan.josefsson@svt.se;

Läs mer

12657/18 KSM/IR/cs/cc ECOMP.2.B

12657/18 KSM/IR/cs/cc ECOMP.2.B Europeiska unionens råd Bryssel den 30 oktober 2018 (OR. en) Interinstitutionellt ärende: 2016/0374 (CNS) 12657/18 RÄTTSAKTER OCH ANDRA INSTRUMENT Ärende: FISC 386 ECOFIN 860 CULT 111 DIGIT 190 RÅDETS

Läs mer

Begär av registrator vid berörd institution att denna skrivelse kommer alla riksdagsledamöter och

Begär av registrator vid berörd institution att denna skrivelse kommer alla riksdagsledamöter och Namn: Dagens tema 20160415: Vart är vi på väg inom det Super Korr... Sidan 1 av 9 Från: "Ulf Bittner" den 15 april 2016 10:26:39 Ärende: Till: Kopia: Dagens tema 20160415: Vart är vi

Läs mer

Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet

Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet 1991L0383 SV 28.06.2007 001.001 1 Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet B RÅDETS DIREKTIV av den 25 juni 1991 om komplettering av

Läs mer

STAFFAN INGMANSON, ERKÄN- NANDE AV YRKESKVALIFIKA- TIONER INOM EU 1

STAFFAN INGMANSON, ERKÄN- NANDE AV YRKESKVALIFIKA- TIONER INOM EU 1 STAFFAN INGMANSON, ERKÄN- NANDE AV YRKESKVALIFIKA- TIONER INOM EU 1 Jonas Malmberg* 1. INLEDNING Staffan Ingmanson disputerade den 21 oktober 2005 på avhandlingen Erkännande av yrkeskvalifikationer inom

Läs mer

Remissvar avseende SOU 2011:74 I gränslandet Social trygghet vid gränsarbete i Norden

Remissvar avseende SOU 2011:74 I gränslandet Social trygghet vid gränsarbete i Norden 2012-04-23 1 (5) Rättsenheten Socialdepartementet 103 33 Stockholm Remissvar avseende SOU 2011:74 I gränslandet Social trygghet vid gränsarbete i Norden Sammanfattning IAF tillstyrker förslaget om höjd

Läs mer

Förslag till Europaparlamentets och rådets direktiv om avvecklingens slutgiltighet och säkerheter /* KOM/96/0193 slutlig - COD 96/0126 */

Förslag till Europaparlamentets och rådets direktiv om avvecklingens slutgiltighet och säkerheter /* KOM/96/0193 slutlig - COD 96/0126 */ Förslag till Europaparlamentets och rådets direktiv om avvecklingens slutgiltighet och säkerheter /* KOM/96/0193 slutlig - COD 96/0126 */ Europeiska gemenskapernas officiella tidning nr C 207, 18/07/1996

Läs mer

Mårten Kivi 11:53 (3 minuter sedan) till mig

Mårten Kivi 11:53 (3 minuter sedan) till mig Mårten Kivi 11:53 (3 minuter sedan) till mig Hej Michael, Återkommer härmed efter kontakt med berörda kollegor med anledning av ditt mail nedan angående 5 kap. 1 respektive 7 kap. 23 i patientsäkerhetslagen

Läs mer

EUROPEISKA CENTRALBANKENS YTTRANDE

EUROPEISKA CENTRALBANKENS YTTRANDE C 284/6 Europeiska unionens officiella tidning 25.11.2009 EUROPEISKA CENTRALBANKENS YTTRANDE av den 16 november 2009 om ett förslag till rådets förordning om äkthetskontroll av euromynt och hantering av

Läs mer

Lättläst. Så här arbetar regeringen

Lättläst. Så här arbetar regeringen Lättläst Så här arbetar regeringen Innehåll Sverige är en demokrati sidan 2 Vad är riksdagen? sidan 3 Vem får bli statsminister? sidan 4 Lagar som gör att demokratin kan fungera sidan 6 Så här arbetar

Läs mer

FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE

FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE EUROPAPARLAMENTET 2009-2014 Utskottet för miljö, folkhälsa och livsmedelssäkerhet 2013/2061(INI) 5.9.2013 FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE om handlingsplanen för e-hälsa 2012 2020 Innovativ hälsovård för det 21:a

Läs mer

Förvaltningsrätten i Stockholm(FIS) sida 1 av 14

Förvaltningsrätten i Stockholm(FIS) sida 1 av 14 1 Förvaltningsrätten i Stockholm(FIS) sida 1 av 14 forvaltningsrattenistockholm@dom.se Denna inlaga/skrivelse skall i laga ordning registreras av registrator, begär dnr med vändande e-post till voulf56@gmail.com

Läs mer