Dnr U026/2016. Förfrågningsunderlag FÖRNYAD HÅRDVARA

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dnr U026/2016. Förfrågningsunderlag FÖRNYAD HÅRDVARA"

Transkript

1 Dnr U026/2016 Förfrågningsunderlag FÖRNYAD HÅRDVARA

2 Innehållsförteckning ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 2 Anbudsbegäran 2 Förfrågningsunderlagets innehåll och disposition 2 Upphandlande enhet 2 Kontaktperson under anbudstiden 2 Annonsering 3 Upphandlingens omfattning och förutsättningar 3 Upphandlingsform 3 Inlämnande av anbud 3 Ersättning för anbud 4 Tilldelningsbesked (delgivning av beslut) 4 Avslutad upphandling och tecknande av avtal 4 Hänvisningar till standarder 4 Anbudets innehåll 4 PLANERAD TIDPLAN FÖR UPPHANDLINGEN 5 KRAV ANBUDSGIVAREN 5 Anbudsgivaren och eventuella underleverantörer 5 Uteslutningsgrunder 6 Ekonomisk och finansiell situation 7 Miljöarbete 7 Kvalitetsarbete 7 Anbudsgivarens kontaktuppgifter 7 Reservationer och alternativa anbud (sidoanbud) 7 Språk 7 SKALLKRAV FÖR LÖSNINGEN 7 UPPGIFTER OM ERBJUDEN LÖSNING 8 BESTÄLLNINGAR 8 BEDÖMNING AV ANBUD 8 PRISUPPGIFTER 9 ÖVRIGT 9 1(9)

3 Allmänt om upphandlingen Anbudsbegäran Åda Ab anhåller härmed om anbud på leverans av lagring och switchar. Förfrågningsunderlagets innehåll och disposition Förfrågningsunderlaget består förutom detta dokument även av följande bilagor: Bilaga 1 Bilaga 2 Bilaga 3 Bilaga 4 Bilaga 5 Bilaga 6 Bilaga 7 Kravspecifikation, skall-krav (formulär som ska fyllas i av anbudsgivaren) Prisbilaga (skall fyllas i av anbudsgivaren) Avtalsutkast Allmänna leveransvillkor för varor JYSE 2014 Varor Allmänna leveransvillkor för tjänster JYSE 2014 Tjänster Besvärsanvisning Nuläget Anbudsgivaren ansvarar för att denne erhåller ett fullständigt förfrågningsunder. Upphandlande enhet Upphandlande myndighet är Åda Ab, FO nr Åda Ab ägs av det offentliga Åland och är ägarnas gemensamma it-bolag. Åda Ab upphandlar IT-system och lösningar för ägarnas räkning, sköter drift och inköp av mjuk- och hårdvara, licensavtal etc. Läs mer på bolagets hemsida Åda Ab är en upphandlande enhet enligt 6 lag om offentlig upphandling (2007/348), UppHandL. Åda Ab:s FO-nummer är Kontaktperson under anbudstiden Namn: Henrik Granskog E-post: henrik.granskog@ada.ax 2(9)

4 Annonsering Upphandlingen sker via öppet upphandlingsförfarande och annonseras som upphandling under EU:s tröskelvärde. Annonseringen sker via HILMA samt Ådas hemsida. Upphandlingsformen medger inte förhandling, varför det är av stor vikt, att alla krav och villkor enligt denna upphandling följs och bästa villkor/pris lämnas i anbudet. Upphandlingens omfattning och förutsättningar Denna upphandling omfattar servrar och lagringslösningar med tillhörande programvara samt närliggande produkter som köps eller licensieras för att ägas eller användas av Åda Ab. Den omfattar även tjänster kopplade till hårdvaran. It-drifttjänster omfattas inte. Upphandlingsform Upphandlingen genomförs i form av ett öppet förfarande. Upphandlingsformen medger inte förhandling. Anbud kommer således att antas utan föregående förhandling, varför det är av stor vikt att alla krav och villkor enligt denna anbudsförfrågan följs och att bästa villkor/pris lämnas i anbudet. Inlämnande av anbud Anbud skall för att kunna beaktas vara skrivet på svenska. Bilagor till anbudet och broschyrer borde vara svenskspråkiga men kan också vara engelskspråkiga. Anbud skall vara Åda Ab tillhanda senast 11 November Anbud skall sändas i slutet kuvert till: Åda Ab Elverksgatan 10, PB MARIEHAMN, Åland Finland Ytteremballaget och kuvertet bör märkas med texten Anbud Förnyad hårdvara. Anbud lämnade per e-post eller fax godtas inte. Anbud som lämnas försent beaktas inte, oavsett orsak. Anbud skall lämnas skriftligt på svenska i två kompletta exemplar ett original och en kopia. Samtliga eventuella bilagor skall vara förtecknade i anbudet. Som komplement till det skriftliga anbudet skall Leverantören lämna en anbudskopia med eventuella bilagor i digital form på USB-minne. 3(9)

5 Om Anbud lämnas personligen gäller ovan angivna adress och Anbudet skall lämnas i den brevlåda som finns utanför Åda Ab:s entré. Samtliga priser skall vara angivna i euro. Anbudet skall vara giltig under minst fyra (4) månader efter anbudstiden utgång. Ersättning för anbud Ersättning för att upprätta anbud och delta i anbudsprocessen utgår inte. Tilldelningsbesked (delgivning av beslut) Samtliga anbudsgivare kommer att erhålla meddelande om beslut. Meddelandet skickas via e-post i enlighet med leverantörens uppgifter som bifogats. I förekommande fall kommer besvärsanvisning att bifogas delgivningen. Avslutad upphandling och tecknande av avtal Ett bindande avtal förutsätter att ett skriftligt avtal har upprättats vilket är undertecknat av behöriga företrädare för den upphandlande enheten. Den upphandlande enheten förbehåller sig rätten att anta anbudet i sin helhet eller delar av det. Avtalsvillkoren presenteras i bilaga 3. Hänvisningar till standarder Om det i denna anbudsförfrågan förekommer någon hänvisning till standarder, varumärken, patent, produkttyp, ursprung, specifik metod eller produktion, avses härmed att den hänvisningen följs av orden "eller likvärdig. Anbudets innehåll Leverantören skall i anbudet visa att de i förfrågningsunderlaget uppställda förutsättningarna och kraven är uppfyllda. Leverantören skall i anbudet förklara sig beredd att teckna avtal i enlighet med bilagt avtalsutkast. Åda Ab har endast möjlighet att anta anbud som innehåller efterfrågad och fullständig information. Ett anbud som är ofullständigt eller som inte accepterar uppställda 4(9)

6 förutsättningar och krav kommer inte att antas. Leverantören skall ställa upp anbudet enligt följande anvisningar för att säkerställa att anbudet blir komplett. Leverantören ska begränsa anbudet till att endast omfatta efterfrågad information. Information som lämnas utöver efterfrågad information kommer inte att beaktas. Planerad tidplan för upphandlingen 2016 Aktivitet Annonsering av upphandlingen Sista dag att ställa frågor Sista dag för svar Sista dag att lämna anbud Vecka 46 Vecka 46 Vecka 46 Vecka 47- Utvärdering Ev. möte/kontakt med referenser Tilldelningsbesked Delgivning av val av levererantör Avtalstecknande Krav anbudsgivaren Anbudsgivaren och eventuella underleverantörer Anbud kan lämnas av en leverantör. En leverantör har rätt att anlita underleverantörer för att fullgöra sina åtaganden. Användandet av underleverantör begränsar inte anbudsgivarens ansvar som huvudman för fullgörande av kontraktet. 5(9)

7 Om leverantören anlitar underleverantör skall anbudet innehålla uppgifter om respektive underleverantörs firma, FO-/organisationsnummer samt vilken del av åtagandet som ska fullgöras av respektive underleverantör. Uteslutningsgrunder Anbudsgivare utesluts från upphandlingen om någon av uteslutningsgrunderna i 53 lagen (2007/348) om offentlig upphandling föreligger. Detta innebär bland annat att anbudsgivare utesluts från deltagande i upphandlingen om denne, eller dess underleverantör, begått något av de i nämnda paragraf angivna brott, till exempel bestickning, bedrägeri eller penningtvätt. Anbudsgivare kan även uteslutas från upphandlingen om någon av uteslutningsgrunderna i 54 lagen (2007/348) om offentlig upphandling föreligger. Detta gäller även underleverantörer. Detta innebär att anbudsgivare kan uteslutas från upphandlingen om den eller dess underleverantörer: är försatt i konkurs eller blir upplöst eller har avbrutit sin affärsverksamhet eller har skulder som har reglerats genom ett fastställt ackord, ett saneringsprogram eller genom något annat motsvarande program som grundar sig på lagstiftningen, är föremål för försättande i konkurs eller upplösning eller för något annat förfarande som avses i 1 punkten, genom en lagakraftvunnen dom har dömts för en lagstridig handling i anslutning till sin yrkesutövning, i sin yrkesverksamhet har gjort sig skyldig till en allvarlig förseelse, som kan styrkas av den upphandlande enheten, har åsidosatt sin skyldighet att betala skatter eller socialförsäkringsavgifter i Finland eller i etableringslandet, eller har lämnat väsentligt oriktiga uppgifter då den lämnat den upphandlande enheten uppgifter som gäller tillämpningen av kapitel 8 eller försummat att lämna de uppgifter som krävs. Anbudsgivaren skall intyga att anbudsgivaren inklusive eventuella underleverantörer inte är föremål för någon omständighet enligt lagen (2007/348) om offentlig upphandling. För att styrka att samtliga skatter och sociala avgifter är betalda skall anbudsgivaren och eventuella underleverantörer, bifoga intyg från skattemyndighet eller från behörig myndighet i det land den är verksam. Anbudsgivare och eventuella underleverantörer skall vara registrerade i yrkes- eller handelsregister och skall bifoga utdrag för att styrka registreringen. 6(9)

8 Ekonomisk och finansiell situation Anbudsgivaren skall ha en sådan ekonomisk och finansiell situation att denne klarar av att fullgöra uppdraget och etablera ett långvarigt leverantörsförhållande med den upphandlande enheten. Anbudsgivaren skall på begäran av Åda Ab kunna lämna sådana uppgifter och utdrag som möjliggör en bedömning av leverantörens ekonomiska och finansiella situation. Miljöarbete Anbudsgivaren bör ha ett aktivt miljöarbete som innehåller miljöpolicy och miljömål. Redogör för anbudsgivarens miljöarbete. Kvalitetsarbete Anbudsgivaren skall vid avtalstecknande ha en dokumenterad rutin för kvalitetssäkring ISO 9001 eller likvärdigt. Redovisas på begäran. Anbudsgivarens kontaktuppgifter Anbudsgivarens kontaktuppgifter skall anges i anbudet. Reservationer och alternativa anbud (sidoanbud) Anbudsgivare skall basera sitt anbud på de förutsättningar som anges i denna anbudsbegäran. Inga reservationer eller alternativa anbud (sidoanbud) accepteras. Språk Åland är ett svenskspråkigt landskap i Finland. Anbudet och samtliga avtal och bilagor skall upprättas på svenska. Skallkrav för lösningen Skallkraven för lösningen redovisas i kravspecifikationen i bilaga 1. 7(9)

9 Uppgifter om erbjuden lösning Leverantörerna kan fritt ge anbud på produkter med likvärdig funktion. Kravet är att lösningen ger samma funktion och resultat vid användning. Det är önskvärt att den erbjuda lösningen och produkterna och deras funktion dokumenteras så utförligt som möjligt i broschyrer eller andra beskrivningar. Offererad prissatt lösning inklusive produkter och tjänster skall minst uppfylla de krav på funktionalitet och resultat som beskrivningarna anger i kravspecifikationen. Leverans bör erbjudas fraktfritt inkl. försäkring till köparens lager. Om extra fraktkostnad tillkommer skall detta tydligt framgå av offerten. Erbjudna produkter skall vara CE-märkta och i anbudet skall detta tydligt anges. Beställningar Alla beställningar från Åda Ab sker via e-post. Bedömning av anbud Anbudet kommer att prövas och utvärderas i två steg. 1. Prövning av anbudet, där kontroll av att alla "skall-krav" uppfyllts görs. 2. Samtliga skall-krav enligt uppgifter i aktuellt förfrågningsunderlag skall uppfyllas 3. Utvärdering enligt prisbilaga Detta förfrågningsunderlag med bilagor innehåller ett antal obligatoriska krav, s.k. skall-krav. Endast de anbud som uppfyller samtliga skall-krav kommer att utvärderas. För uppfyllnad av skall-krav måste bilaga 1 vara fullständigt ifyllt. Ändringar i filen är inte tillåtna. Anbudsgivare som uppfyller skall-kraven i bilaga 1 samt aktuellt förfrågningsunderlag går vidare till utvärdering. Utvärderingen av anbud sker på följande sätt: Formel: I prisbilaga: (Punkt 1) + (Punkt 2) + (Punkt 3) = Totalpris 8(9)

10 Åda Ab väljer förslag 19 a eller 19 b från kravspecifikationen enligt lägsta pris som presenteras. Vad gäller punkt 3 i prisbilagan kommer Åda Ab vid utvärderingen att räkna på kostnaden för 3+2 (5) år. Åda Ab väljer sedan att anta anbudet på 3 eller 5 år. Det anbud, som uppfyller samtliga skall-krav, med lägst totalpris väljs. Prisuppgifter Prisuppgifter ska anges enligt prisbilaga. Totalpris för lösning skall fyllas i per efterfrågad tjänst. Övrigt De som lämnat in anbud har rätt att ta del av handlingarna då beslut om val av leverantör delgivits. Affärs- och yrkeshemligheter får dock inte i något skede lämnas ut. Anbudsgivaren ombeds tydligt märka ut och samla på särskild bilaga de handlingar som hon/han betraktar som affärs- och yrkeshemligheter. Om det i anbudsförfrågan förekommer produktuppgifter som direkt eller indirekt pekar ut enskilda märken är detta något som på intet sätt är avsett att styra anbudsgivarna utan anbudsgivaren erbjuder fritt de produkter som han/hon bedömer ha den funktion som efterfrågas. 9(9)

Förfrågningsunderlag

Förfrågningsunderlag DNR 035/2015 Förfrågningsunderlag System för digital diktering inom hälso- och sjukvård 2015-09-21 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 2 1.1 Inledning 2 1.2 Upphandlingens omfattning och innehåll 2 1.3

Läs mer

ÅDA AB. Förfrågningsunderlag. System för funktionsmätning hos äldre inom kommunal hälso och sjukvård på Åland

ÅDA AB. Förfrågningsunderlag. System för funktionsmätning hos äldre inom kommunal hälso och sjukvård på Åland ÅDA AB Förfrågningsunderlag System för funktionsmätning hos äldre inom kommunal hälso och sjukvård på Åland 2015 07 17 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Inledning 3 1.2 Upphandlingens omfattning

Läs mer

Den totala omsättningen under perioden beräknas vara euro.

Den totala omsättningen under perioden beräknas vara euro. Anbudsbegäran På Ålands hälso- och sjukvårds vägnar anhålles härmed om anbud på leverans av två defibrillatorer under år 2012 med option för ytterligare tre defibrillatorer 1.1.2013-31.12.2016 för den

Läs mer

Förfrågningsunderlag

Förfrågningsunderlag Förfrågningsunderlag Inköp av oljebekämpningsmateriel Kustlänsor i containrar 2016-06-07 ÅLR 2016/3832 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 2 1.1 Förfrågningsunderlagets innehåll och

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal Sjötransporter för infrastruktur i den Åländska skärgården

Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal Sjötransporter för infrastruktur i den Åländska skärgården Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal Sjötransporter för infrastruktur i den Åländska skärgården 2015-2017 Ramavtal under tröskelvärdet - öppen upphandling 2015-08-05 Dnr: ÅLR2015/8687 Innehåll 1 ALLMÄNT

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Konsultuppdrag Teknikområde Bro & Anläggning option 2021

Upphandlingsföreskrift (UF) Konsultuppdrag Teknikområde Bro & Anläggning option 2021 Upphandlingsföreskrift (UF) Konsultuppdrag Teknikområde Bro & Anläggning 2017-2020 + option 2021 Ramavtal under tröskelvärdet - öppen upphandling 2016-11-03 Dnr: ÅLR2016/8972 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN

Läs mer

Ett brett utbud inom efterfrågade produktområden ger leverantören en fördel.

Ett brett utbud inom efterfrågade produktområden ger leverantören en fördel. Anbudsbegäran På Ålands hälso- och sjukvårds vägnar anhålls härmed om anbud på leverans av kaffe, te, kakaopulver och chokladdrycksprodukter för den egna verksamheten under perioden 1juni 2013 31 maj 2015

Läs mer

Förfrågningsunderlag

Förfrågningsunderlag ÅLANDS DIGITALA AGENDA DNR 1/2014 Förfrågningsunderlag Webbpubliceringsverktyg och webbplats 2014-12-03 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 1 1.1 Upphandlingens omfattning och innehåll 1 1.2 Om Åda AB

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Avtal Vägmärken och montagematerial för landskapets vägar (2019)

Upphandlingsföreskrift (UF) Avtal Vägmärken och montagematerial för landskapets vägar (2019) Upphandlingsföreskrift (UF) Avtal Vägmärken och montagematerial för landskapets vägar 2017-2018 (2019) Upphandling under tröskelvärdet - öppet förfarande 24.5.2017 Dnr: ÅLR 2017/3982 Innehåll 1 ALLMÄNT

Läs mer

1 Anbudsbegäran gällande gradsax

1 Anbudsbegäran gällande gradsax Datum: 12.11.2014 1 Anbudsbegäran gällande gradsax Ålands yrkesgymnasium, nedan kallad ÅYG, begär härmed in anbud på gradsax för verkstadsmiljö lämpad för undervisning i yrkesämnen inom verkstads- och

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Färjetrafik Åva-Jurmo 2016-2020

Upphandlingsföreskrift (UF) Färjetrafik Åva-Jurmo 2016-2020 Upphandlingsföreskrift (UF) Färjetrafik Åva-Jurmo 2016-2020 Avtal över tröskelvärdet - öppen upphandling 2015-11-02 Dnr: ÅLR2015/10895 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Förfrågningsunderlagets

Läs mer

1 Anbudsbegäran gällande fräsmaskin

1 Anbudsbegäran gällande fräsmaskin Datum: 12.11.2014 1 Anbudsbegäran gällande fräsmaskin Ålands yrkesgymnasium, nedan kallad ÅYG, begär härmed in anbud på fräsmaskin för verkstadsmiljö lämpad för undervisning i yrkesämnen inom verkstads-

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal; Vägprojektering för infrastrukturprojekt i landskapet Åland

Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal; Vägprojektering för infrastrukturprojekt i landskapet Åland Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal; Vägprojektering för infrastrukturprojekt i landskapet Åland Ramavtal under tröskelvärdet - öppet förfarande 29.9.2016 Dnr: ÅLR 2016/7074 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Bränsletransport i skärgården

Upphandlingsföreskrift (UF) Bränsletransport i skärgården Upphandlingsföreskrift (UF) Bränsletransport i skärgården 2016-2017 Avtal under tröskelvärdet - öppen upphandling 2016-02-12 Dnr: ÅLR2016/767 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Förfrågningsunderlagets

Läs mer

Upphandlingens omfattning och förutsättningar Den totala omsättningen under avtalsperioden + eventuell optionstid beräknas vara totalt 42.500 euro.

Upphandlingens omfattning och förutsättningar Den totala omsättningen under avtalsperioden + eventuell optionstid beräknas vara totalt 42.500 euro. Anbudsbegäran På Ålands hälso- och sjukvårds vägnar anhålls härmed om anbud på leverans av ögonoperationstillbehör, för den egna verksamheten, med en avtalstid på två år med en eventuell option om ett

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Trafik med m/s Tärnan i nordvästra skärgården

Upphandlingsföreskrift (UF) Trafik med m/s Tärnan i nordvästra skärgården Upphandlingsföreskrift (UF) Trafik med m/s Tärnan i nordvästra skärgården 2016-2017 Avtal under tröskelvärdet - öppen upphandling 2016-03-23 Dnr: ÅLR2016/2297 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1

Läs mer

Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr /72

Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr /72 Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice Dnr 08-160/72 Innehåll Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF)- Avtal; Upphandling av lastbilssläp

Upphandlingsföreskrift (UF)- Avtal; Upphandling av lastbilssläp Upphandlingsföreskrift (UF)- Avtal; Upphandling av lastbilssläp Avtal under tröskelvärdet- öppet förfarande 2017-04-21 Dnr: ÅLR 2017/2533 1(10) Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Förfrågningsunderlagets

Läs mer

Upphandling. Projekt: ETJÄNSTER OCH SÄKER DATAÖVERFÖRING Version: 3.1. Dokument: Upphandling Version: Sida: 1 (14)

Upphandling. Projekt: ETJÄNSTER OCH SÄKER DATAÖVERFÖRING Version: 3.1. Dokument: Upphandling Version: Sida: 1 (14) Upphandling Projekt: ETJÄNSTER OCH SÄKER DATAÖVERFÖRING Dokument: Upphandling Version: 20170615 Sida: 1 (14) Sida: 2 (14) Innehåll 1 Allmänt om upphandlingen 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Upphandlingens omfattning,

Läs mer

Dnr 043/2015. Anbudsbegäran. Budgetprocesslösning

Dnr 043/2015. Anbudsbegäran. Budgetprocesslösning Dnr 043/2015 Anbudsbegäran Budgetprocesslösning Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 2 1.1 Inledning 2 1.2 Beskrivning av budgetprocesslösningen 2 1.3 Upphandlingens omfattning och innehåll 3 1.4 Nuvarande

Läs mer

Skellefteå kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Nyckelfri hemtjänst -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar.

Skellefteå kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Nyckelfri hemtjänst -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar. 1 Föreskrifter 1.1 Upphandlande myndighet Trädgårdsgatan 6 931 85 Skellefteå 212000-2643 Hemsida: http://www.skelleftea.se 1.2 Upphandlingen inbjuder till anbudsgivning gällande - -, enligt nedanstående

Läs mer

Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr: 08-1226

Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr: 08-1226 Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice Dnr: 08-1226 2(7) 1. Om PTS... 3 2. Upphandlingens syfte... 3 3. Krav på anbudsgivaren... 3 3.1. Teknisk förmåga och kapacitet...

Läs mer

Härmed inbjuds ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar.

Härmed inbjuds ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar. KKV1000, v1.1, 2010-05-05 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG 2011-11-28 Dnr 755/2011 1 (6) Förfrågningsunderlag, upphandling av elleverans till Konkurrensverkets lokaler på Torsgatan 11 i Stockholm 1. Inledning Härmed

Läs mer

ANBUDSFORMULÄR STEG 1

ANBUDSFORMULÄR STEG 1 Polisens verksamhetsstöd Administration/Upphandling ANBUDSFORMULÄR STEG 1 Bilaga 1 Diarienr (åberopas vid korrespondens) Ärendebeteckning 1 OMBUD MFL. Vårt ombud under anbudstiden är: Frågor med anledning

Läs mer

Ansökan om godkännande för att delta i valfrihetssystem avseende daglig verksamhet enligt LSS personkrets 1 och 2

Ansökan om godkännande för att delta i valfrihetssystem avseende daglig verksamhet enligt LSS personkrets 1 och 2 1 (5) Omsorgskontoret 2009-09-15 Bilaga 1 Ansökan om godkännande för att delta i valfrihetssystem avseende daglig verksamhet enligt LSS personkrets 1 och 2 Frågorna i detta ansökningsformulär måste vara

Läs mer

Polisens verksamhetsstöd Affärsenheten Upphandlingssektionen Diarienr (åberopas vid korrespondens) PVS-653-4155/11 DEL 2 ANBUDSFÖRFRÅGAN Kraven på anbudsgivaren och tjänsten I denna del står vilka krav

Läs mer

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189 Upphandling av arkitekttjänster Diarienr 09-189 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll... 3 3.3 Sanningsförsäkran...

Läs mer

ANBUDSFORMULÄR Slåtter i skyddade områden 2014-2016

ANBUDSFORMULÄR Slåtter i skyddade områden 2014-2016 1(9) Bilaga 2 - ANBUDSFORMULÄR Datum Diarienummer 2013-12-20 512-7972-2013 ANBUDSFORMULÄR Slåtter i skyddade områden 2014-2016 Anbudsformuläret syfte är att tydliggöra för anbudsgivaren vilka uppgifter

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Ersättningstonnage för m/s Doppingen vecka

Upphandlingsföreskrift (UF) Ersättningstonnage för m/s Doppingen vecka Upphandlingsföreskrift (UF) Ersättningstonnage för m/s Doppingen vecka 50 2017 Avtal under tröskelvärdet - öppen upphandling 2017-09-21 Dnr: ÅLR2017/7196 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Förfrågningsunderlagets

Läs mer

Förfrågningsunderlag (FU)

Förfrågningsunderlag (FU) Bilaga I117E42 Förfrågningsunderlag (FU) Elektrifiering linfärja F-119 Avtal över tröskelvärdet - öppet förfarande 21.12.2017 2 (11) 1 Allmänt om upphandlingen Ålands landskapsregering inbjuder härmed

Läs mer

UPPHANDLING AV UTFÖRANDE AV PERSONLIG ASSISTANS: ANBUDSFORMULÄR

UPPHANDLING AV UTFÖRANDE AV PERSONLIG ASSISTANS: ANBUDSFORMULÄR SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (9) 2009-10-23 Bilaga 1 till förfrågningsunderlag UPPHANDLING AV UTFÖRANDE AV PERSONLIG ASSISTANS: ANBUDSFORMULÄR SID 2 (9) Instruktioner/råd till anbudsgivare Följande

Läs mer

Produktgrupper: Skrivbord Bord Skrivbordsstolar Stolar Förvaring (skåp, bokhyllor med eller utan jalusi, hurtsar, m.m.)

Produktgrupper: Skrivbord Bord Skrivbordsstolar Stolar Förvaring (skåp, bokhyllor med eller utan jalusi, hurtsar, m.m.) Anbudsbegäran På Ålands hälso- och sjukvårds vägnar anhålles härmed om anbud på leverans av kontorsmöbler för dels den egna verksamheten och dels även för Ålands landskapsregerings följande avdelningar

Läs mer

Anbudsbegäran bärbara datorer

Anbudsbegäran bärbara datorer Dokumentansvarig Ronny Holmström-Wall ANBUDSBEGÄRAN 1(5) Datum Dokumentets id 2016-11-22 Ag-it-anb-2016/6 Anbudsbegäran bärbara datorer Ålands gymnasium begär härmed anbud på IT-utrustning enligt nedanstående.

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Linfärjetrafik Ängö-Norrboda

Upphandlingsföreskrift (UF) Linfärjetrafik Ängö-Norrboda Upphandlingsföreskrift (UF) Linfärjetrafik Ängö-Norrboda 2016-2020 Avtal över EU-tröskelvärdet - öppen upphandling 2016-02-10 Dnr: ÅLR2016/688 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Förfrågningsunderlagets

Läs mer

Öppet förfarande, upphandlingen genomförs i enlighet med bestämmelserna i lagen (2007:1091) om offentlig upphandling.

Öppet förfarande, upphandlingen genomförs i enlighet med bestämmelserna i lagen (2007:1091) om offentlig upphandling. 1 Föreskrifter 1.1 Upphandlande myndighet Trädgårdsgatan 6 931 85 Skellefteå 212000-2643 Hemsida: http://www.skelleftea.se 1.2 Upphandlingen inbjuder till anbudsgivning gällande - Bemanning att utföra

Läs mer

Administrativa föreskrifter Skjutsar i handikappanpassad taxi

Administrativa föreskrifter Skjutsar i handikappanpassad taxi Administrativa föreskrifter Skjutsar i handikappanpassad taxi Administrativa föreskrifter gällande: Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 1 Upphandlingsdokumentens innehåll 1 Beskrivning av uppdraget 1 Upphandlingens

Läs mer

Upphandling av teknisk konsult. Diarienr 09-190

Upphandling av teknisk konsult. Diarienr 09-190 Upphandling av teknisk konsult Diarienr 09-190 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll... 3 3.3 Sanningsförsäkran...

Läs mer

Förfrågningsunderlag

Förfrågningsunderlag Förfrågningsunderlag Tjänstekoncession avseende insamling av slam, fett och humanurin från slutna behållare, tankar och fettavskiljare 1(9) Tjänstekoncession avseende insamling av slam, fett och humanurin

Läs mer

Upphandling av inkassotjänster. Diarienr 07-12 172

Upphandling av inkassotjänster. Diarienr 07-12 172 Upphandling av inkassotjänster Diarienr 07-12 172 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Upphandlingens syfte... 3 3 Krav på anbudsgivaren... 3 3.1 Inkassotillstånd... 3 3.2 Teknisk förmåga och kapacitet... 4 3.2.1

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal; Fält-, detalj- och kontrollmätning för infrastrukturprojekt i landskapet Åland (2018)

Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal; Fält-, detalj- och kontrollmätning för infrastrukturprojekt i landskapet Åland (2018) Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal; Fält-, detalj- och kontrollmätning för infrastrukturprojekt i landskapet Åland 2016-2017 (2018) Ramavtal under tröskelvärdet - öppet förfarande 2016-02-16 Dnr: ÅLR

Läs mer

Den totala omsättningen under avtalsperioden beräknas vara ca

Den totala omsättningen under avtalsperioden beräknas vara ca Anbudsbegäran På Ålands hälso- och sjukvårds vägnar anhålles härmed om anbud på leverans av hygien- och skyddsmaterial för dels den egna verksamheten, men dels även för Ålands Högskola och för Ålands yrkesgymnasium,

Läs mer

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV 1(7) ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV Sysselsättning till personer med psykiska funktionshinder 2(7) Innehållsförteckning Sid nr 1 ALLMÄN ORIENTERING 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Upphandlingsförfarande

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Konsulttjänster Naturinventeringar under vatten inom Broutbytesprojektet del 1

Upphandlingsföreskrift (UF) Konsulttjänster Naturinventeringar under vatten inom Broutbytesprojektet del 1 Upphandlingsföreskrift (UF) Konsulttjänster Naturinventeringar under vatten inom Broutbytesprojektet 2017-2027 del 1 Ramavtal under tröskelvärdet - öppen upphandling 2018-01-26 Dnr: ÅLR2018/1018 Innehåll

Läs mer

2. Krav på anbudssökande

2. Krav på anbudssökande Inbjudan 2015-12-17 Upphandlande organisation Härryda kommun Alexandra Dalle Vacche Upphandling Externt psykologstöd 2015KS519 Sista ansökansdag: 2016-01-18 Symbolförklaring: Texten/frågan innehåller krav

Läs mer

Upphandling av gardiner och textilier

Upphandling av gardiner och textilier Diarienummer 09-10474 Datum 2009-10-19 Upphandling av gardiner och textilier Förfrågningsunderlag Diarienummer 09-10474 Författare Lina Schött Post- och telestyrelsen Box 5398 102 49 Stockholm 08-678 55

Läs mer

Anbudsbegäran server och lagringsutrustning

Anbudsbegäran server och lagringsutrustning Dokumentansvarig Ronny Holmström-Wall ANBUDSBEGÄRAN 1(5) Datum Dokumentets id 2015-11-05 Ag-it12-2015 Mottagare Öppen anbudsbegäran Anbudsbegäran server och lagringsutrustning Ålands Gymnasium begär anbud

Läs mer

Upphandling av grundläggande betaltjänster. Diarienummer 07-10977

Upphandling av grundläggande betaltjänster. Diarienummer 07-10977 Upphandling av grundläggande betaltjänster Diarienummer 07-10977 Innehåll 1. Om PTS... 3 2. Upphandlingens syfte... 3 3. Krav på anbudsgivaren... 4 3.1 Teknisk förmåga och kapacitet... 4 3.1.1 Underleverantörer...

Läs mer

1 Krav på ramavtalsleverantören

1 Krav på ramavtalsleverantören 1/6 1 Krav på ramavtalsleverantören Nedan anges de krav som har ställts på anbudsgivaren i den upphandling som föregått avtalet. Leverantören har i anbudet accepterat de krav som gäller för avtalad Leverantör

Läs mer

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Drift och underhåll Offentlig belysning

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Drift och underhåll Offentlig belysning Haninge kommun Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Drift och underhåll Offentlig belysning Diarie SUN 127/2013 Upphandlare Klara Hanell Strand Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska

Läs mer

Anbudsbegäran Upphandlingens omfattning och förutsättningar

Anbudsbegäran Upphandlingens omfattning och förutsättningar Anbudsbegäran På Ålands hälso- och sjukvårds vägnar anhålls härmed om anbud på leverans av kontorsmaterial för dels den egna verksamheten och dels även för Ålands landskapsregerings, Ålands lagtings, Ålands

Läs mer

1. Generell del. Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion. Upphandlande organisation. 1.1 Allmän information Kommunförbundet Skåne

1. Generell del. Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion. Upphandlande organisation. 1.1 Allmän information Kommunförbundet Skåne Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2015-12-14 Upphandlande organisation Kommunförbundet Skåne Håkan Jönsson Upphandling Rollatorer Extern remiss Symbolförklaring: Texten ingår i annonsen Texten/frågan

Läs mer

Vår referens Anbud ska vara inkommet senast Anbud ska vara bindande t o m. Robert Eriksson, 08-797 64 76 Se U3.2 Se U3.3

Vår referens Anbud ska vara inkommet senast Anbud ska vara bindande t o m. Robert Eriksson, 08-797 64 76 Se U3.2 Se U3.3 UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER 1 (6) Vår referens Anbud ska vara inkommet senast Anbud ska vara bindande t o m Robert Eriksson, 08-797 64 76 Se U3.2 Se U3.3 STOCKHOLM - ARLANDA AIRPORT Konsultuppdrag Bussdepå

Läs mer

2. Kvalificering och obligatoriska krav

2. Kvalificering och obligatoriska krav Förfrågningsunderlag 2012-06-11 Upphandlingsansvarig Gotlands kommun Upphandling Företagshälsovårdstjänster Carina Westergren Larsson SF 2012/23 Sista anbudsdag: 2012-07-09 Symbolförklaring: Texten/frågan

Läs mer

Anbudsförfrågan Smart Industrikompetens Seminarium GDPR (General Data Protection Regulation)

Anbudsförfrågan Smart Industrikompetens Seminarium GDPR (General Data Protection Regulation) Datum: 2 januari 2018 Anbudsförfrågan Smart Industrikompetens Seminarium GDPR (General Data Protection Regulation) Industriellt Utvecklingscentrum Syd AB, IUC Syd AB (organisationsnummer 556101-2153) inbjuder

Läs mer

Storumans kommun. Upphandling Familjerådgivning. Dnr: ON/2010:

Storumans kommun. Upphandling Familjerådgivning. Dnr: ON/2010: Storumans kommun Upphandling ANBUDSBEGÄRAN - FAMILJERÅDGIVNING Upphandlande enhet STORUMANS KOMMUN Omsorgsnämnden 923 81 Storuman Telefon: 0951-140 00 vx Telefax: 0951-140 09 Upphandlande enhets ombud

Läs mer

Upphandlingsföreskrifter, UF

Upphandlingsföreskrifter, UF Dokument 00, UF GSM-R Terminalfilter TRV 2014/71742 Sida 1 (7) Innehåll UFA ALLMÄN ORIENTERING 3 UFA.1 Personuppgifter... 3 UFA.2 Orientering om sortiment... 3 UFB UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER 3 UFB.1 Former

Läs mer

Anbudsformulär. Kvalificering av anbudsgivare

Anbudsformulär. Kvalificering av anbudsgivare 1/7 Försvarsexportmyndigheten Fredrik Tellman 08-587 133 14 2012-10-16 Bilaga 1 till FXM 2012/578:3 Anbudsformulär Kvalificering av anbudsgivare Swedish Defence and Security Agency Box 56081, 102 17 Stockholm.

Läs mer

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster Uppsala universitet Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster Diarie UH 2013-48 Upphandlare Jens Holmström Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

Bilaga 3 Anbudsformulär

Bilaga 3 Anbudsformulär 1 / 5 Inledning Detta dokument används för anbudsgivning avseende ramavtal för BI-system och anger vilka uppgifter och redovisningar Anbudsgivaren ska lämna i anbudet. Samtliga, fullständiga, krav framgår

Läs mer

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk 2 Krav på leverantör 2014 Stöd- och tilläggstjänster, Ansvarig: Josefine Barsk 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 KRAV PÅ LEVERANTÖR 4 1.1 INTYG OCH BEVIS ANGÅENDE LEVERANTÖR 4 1.2 LEVERANTÖRENS EKONOMISKA STÄLLNING

Läs mer

Övertorneå kommun Offertförfrågan 2013-08-30

Övertorneå kommun Offertförfrågan 2013-08-30 Övertorneå kommun Offertförfrågan 2013-08-30 DIREKTUPPHANDLING till lågt värde Ny sargutrustning till Hockeyplanen i Svanstein Övertorneå kommun önskar offert på ny sargutrustning till hockeyplanen i Svanstein.

Läs mer

Förfrågningsunderlag upphandling av kuvert för att komplettera Valmyndighetens beredskapslager för val

Förfrågningsunderlag upphandling av kuvert för att komplettera Valmyndighetens beredskapslager för val 1(9) Sista anbudsdag: 2010-09-13 Anbudets giltighet: 2010-12-31 Upphandlingsform: Förenklad upphandling Datum 2010-08-13 Diarienr 10-179/2 Upphandlande enhet: Valmyndigheten Box 4210 171 04 Solna Förfrågningsunderlag

Läs mer

Upphandling av växtskötsel och fruktleverans

Upphandling av växtskötsel och fruktleverans Rapportnummer Datum 2009-03-09 Upphandling av växtskötsel och fruktleverans Upphandling av fruktleverans och växtskötsel Rapportnummer Diarienummer 09-629 ISSN 1650-9862 Författare Anna-Karin Hellsten

Läs mer

Anbudsbegäran bärbara datorer

Anbudsbegäran bärbara datorer Dokumentansvarig Ronny Holmström-Wall ANBUDSBEGÄRAN 1(6) Datum Dokumentets id 2015-11-04 Ag-it13-2015 Mottagare Anbudsbegäran bärbara datorer Ålands gymnasium begär härmed anbud på bärbara datorer och

Läs mer

Ledarskapsutvecklingsprogram för centrumföreståndare Utformning av elektroniskt anbudsformulär

Ledarskapsutvecklingsprogram för centrumföreståndare Utformning av elektroniskt anbudsformulär Ledarskapsutvecklingsprogram för centrumföreståndare Utformning av elektroniskt anbudsformulär Steg 1 Om leverantören är ett standardformulär där uppgifter om anbudsgivaren enligt förfrågningsunderlagets

Läs mer

Anbudsförfrågan Upphandling länkförbindelser för

Anbudsförfrågan Upphandling länkförbindelser för Dnr LiU-2008/00527 Anbudsförfrågan Upphandling länkförbindelser för Linköpings universitet INNEHÅLLSFÖRTECKNING: 1 UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER... 3 1.1 Inledning och syfte... 3 1.2 Upphandlande enhet... 3

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Passbåtstrafik i Ålands södra Skärgård

Upphandlingsföreskrift (UF) Passbåtstrafik i Ålands södra Skärgård Upphandlingsföreskrift (UF) Passbåtstrafik i Ålands södra Skärgård 2017-2018 Avtal över tröskelvärdet - öppen upphandling 2016-10-11 Dnr: ÅLR 2016/7108 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Förfrågningsunderlagets

Läs mer

Datum: 28 december Anbudet skall vara IUC Syd tillhanda senast:

Datum: 28 december Anbudet skall vara IUC Syd tillhanda senast: Datum: 28 december 2017 Anbudsförfrågan Smart Industrikompetens Truck/-åkstaplarförarutbildning Industriellt Utvecklingscentrum Syd AB, IUC Syd AB (organisationsnummer 556101-2153) inbjuder leverantörer

Läs mer

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Kommunförbundet Västernorrland inbjuder leverantörer att lämna anbud för upphandling av reklambyråtjänster i enlighet med angivna förutsättningar i detta

Läs mer

Härmed inbjuds Ni att lämna anbud i enlighet med förutsättningarna i detta förfrågningsunderlag inklusive bilagor.

Härmed inbjuds Ni att lämna anbud i enlighet med förutsättningarna i detta förfrågningsunderlag inklusive bilagor. 2012-01-23 Dnr LiU-2010-01194 1(5) Förfrågningsunderlag Linköpings universitet genomför en förenklad upphandling avseende ett laminärflödestak, LAF tak, till ett nybyggt Translational Medicine Center forskningslaboratorium

Läs mer

Förfrågningsunderlag. Ramavtal - öppen upphandling av revisionstjänster

Förfrågningsunderlag. Ramavtal - öppen upphandling av revisionstjänster Förfrågningsunderlag Ramavtal - öppen upphandling av revisionstjänster 2017-05-24 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 1 1.1 Förfrågningsunderlagets innehåll och disposition 1 1.2 Beskrivning av uppdraget

Läs mer

BILAGA 1 ANBUDSFORMULÄR

BILAGA 1 ANBUDSFORMULÄR Polisens verksamhetsstöd Administrativa enheten Upphandlingssektionen ANBUDSFORMULÄR Bilaga 1 Diarienr (åberopas vid korrespondens) Ärendebeteckning 1246 BILAGA 1 ANBUDSFORMULÄR 1 FÖRETAGSUPPGIFTER Anbudsgivarens

Läs mer

Datum: 9 januari Anbudet skall vara IUC Syd tillhanda senast:

Datum: 9 januari Anbudet skall vara IUC Syd tillhanda senast: Datum: 9 januari 2018 Anbudsförfrågan Smart Industrikompetens Utbildning i WooCommerce o Wordpress Industriellt Utvecklingscentrum Syd AB, IUC Syd AB (organisationsnummer 556101-2153) inbjuder leverantörer

Läs mer

2004-12-01. Härmed inbjuds Ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar.

2004-12-01. Härmed inbjuds Ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar. 2004-12-01 Dnr 0411-0798-STAB-23 Anbudsinbjudan avseende Arbetsgivarverkets upphandling av konsultstöd för grafisk formgivning Arbetsgivarverket har för avsikt att i enlighet med 6 kap. lagen (1992:1528)

Läs mer

Anbudsbegäran gällande byte av fönster

Anbudsbegäran gällande byte av fönster Anbudsbegäran gällande byte av fönster De Gamlas Hem, nedan kallat DGh begär härmed in anbud på byte av 39 fönster. Anbudsbegäran gäller hela arbetet, d.v.s. såväl borttagande av befintliga fönster, montering

Läs mer

1. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni

1. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni Förfrågningsunderlag 2010-12-23 Upphandlingsansvarig Upphandling Halmstads kommun Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni samt service Ellinor Nilsson KS 2010/0468 Sista anbudsdag: 2011-02-10

Läs mer

Lag (2007:1091) om offentlig upphandling

Lag (2007:1091) om offentlig upphandling Upphandlingsfunktionen 2009-01-13 Lag (2007:1091) om offentlig upphandling Trädde ikraft 2008-01-01 Disposition: Kap 1-14 Över tröskelvärdena (varor och tjänster: > 200 000 Euro) Kap 15 Under tröskelvärdena

Läs mer

Matlådor. Kommunen kommer att utesluta anbudsgivare enligt LOU 10 kap. 2 om de:

Matlådor. Kommunen kommer att utesluta anbudsgivare enligt LOU 10 kap. 2 om de: Haninge kommun Skakrav Diarie SUN 119/2015 Namn Matlådor Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär. Skakravsformuläret ska besvaras elektroniskt genom att du klickar

Läs mer

ANBUDSFORMULÄR Upphandling av återuppbyggnad av gärdesgårdar i naturreservaten Kummelön och Ritamäki

ANBUDSFORMULÄR Upphandling av återuppbyggnad av gärdesgårdar i naturreservaten Kummelön och Ritamäki 1(7) Bilaga 3 Diarienummer 512-6670-2012 ANBUDSFORMULÄR Upphandling av återuppbyggnad av gärdesgårdar i naturreservaten Kummelön och Ritamäki Anbudsformulärets syfte är att tydliggöra för anbudslämnaren

Läs mer

BILAGA L ANBUDSFORMULÄR

BILAGA L ANBUDSFORMULÄR Polisens verksamhetsstöd Affärsenheten Upphandlingssektionen ANBUDSFORMULÄR Bilaga L Diarienr (åberopas vid korrespondens) BILAGA L ANBUDSFORMULÄR 1 FÖRETAGSUPPGIFTER Anbudsgivarens kontaktuppgifter Kontaktperson

Läs mer

Anbudsbegäran. Kontorsmöbler

Anbudsbegäran. Kontorsmöbler Anbudsbegäran Kontorsmöbler 2017-10-11 ANBUDSBEGÄRAN GÄLLANDE: Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 1 1.1 Upphandlingsdokumentens innehåll och disposition 1 1.2 Beskrivning av uppdraget 1 1.3 Upphandlingens

Läs mer

UMEVA, Robertsfors kommun, Vännäs kommun, Bjurholms kommun, Vindelns kommun, Sorsele kommun.

UMEVA, Robertsfors kommun, Vännäs kommun, Bjurholms kommun, Vindelns kommun, Sorsele kommun. 1 Allmänt inbjuder till anbudsgivning gällande --. Upphandlingen genomförs enligt Lagen om Offentlig Upphandling (LOU). 2 Information om upphandlande myndighet är den upphandlande myndigheten och agerar

Läs mer

Anbudsförfrågan på upphandling av Hantverkartjänster Målare

Anbudsförfrågan på upphandling av Hantverkartjänster Målare Sidan 1 av 5 Anbudsförfrågan på upphandling av Hantverkartjänster Målare Lysekils kommun inbjuder er att lämna anbud på rubricerade upphandling i enlighet med detta dokument och bilagor. Förfrågningsunderlaget

Läs mer

UPPHANDLING AV FUNKTIONSAVTAL OM IT-DRIFT M.M.

UPPHANDLING AV FUNKTIONSAVTAL OM IT-DRIFT M.M. UPPHANDLING AV FUNKTIONSAVTAL OM IT-DRIFT M.M. GÖTEBORGS SPÅRVÄGAR AB 2011-09-22 Göteborgs Spårvägar AB inbjuder härmed till anbudsgivning avseende upphandling av funktionsavtal om IT-drift m.m. Förutsättningarna

Läs mer

Köpeobjektet utgörs av en (1) fabriksny hjullastare enligt specifikation. ( Köpeobjektet ).

Köpeobjektet utgörs av en (1) fabriksny hjullastare enligt specifikation. ( Köpeobjektet ). ÅLR 2015/6353 KÖPEAVTAL 1. PARTER 1.1 Ålands landskapsregering (FO-nummer: 0145076-7) PB 1060, 22 111 Mariehamn, Åland, Finland (nedan Köparen ) och 1.2 Xxxxxx.xxxx, FO-nummer xxx, adress (nedan Säljaren

Läs mer

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15 Vårdval tandvård Västernorrland Bilaga 2 Ansökan Allmän barn- och ungdomstandvård Version 2013-01-15 1 1. Uppgifter om sökande Detta dokument ska besvaras och undertecknas av sökande. Namn på sökande Organisationsnummer:

Läs mer

Förfrågningsunderlag för upphandling av tjänster: grafisk design/formgivning

Förfrågningsunderlag för upphandling av tjänster: grafisk design/formgivning 2008-03-27 Dnr Adm 2008/24 Förfrågningsunderlag för upphandling av tjänster: grafisk design/formgivning av trycksaker och montrar Härmed inbjuder Statens kulturråd leverantörer att lämna anbud på tjänster:

Läs mer

Anbudsbegäran. Ramavtal -Kommunindelningsutredare

Anbudsbegäran. Ramavtal -Kommunindelningsutredare Anbudsbegäran Ramavtal -Kommunindelningsutredare Innehåll 1 UPPHANDLINGSDOKUMENTENS INNEHÅLL 1 1.1 Beskrivning av uppdraget 1 1.2 Avtalsperiod 1 1.3 Upphandlingens värde 1 1.4 Annonsering 1 1.5 Upphandlande

Läs mer

Förfrågningsunderlag Kompetensutvecklingsinsatser i form av utbildning för ESF projektet KUL PÅ LIMHAMN

Förfrågningsunderlag Kompetensutvecklingsinsatser i form av utbildning för ESF projektet KUL PÅ LIMHAMN Förfrågningsunderlag Kompetensutvecklingsinsatser i form av utbildning för ESF projektet KUL PÅ LIMHAMN 1. UPPHANDLINGSFORMALIA 1.1 Upphandlande myndighet PÅ Limhamns Ekonomiska förening. 1.2 Upphandlingsform

Läs mer

Dals-Eds Kommun - Upphandling Evenemangstjänster. Inbjudan

Dals-Eds Kommun - Upphandling Evenemangstjänster. Inbjudan 11-14 1. Allmän Information Inbjudan Dals-Eds kommun kommunstyrelsen upphandlar under förutsättning av nödvändiga beslut fattas anordnande av evenemang för att öka kommunens attraktionskraft. Upphandlande

Läs mer

Prisförfrågan. - Eco-Driving utbildning för personalen på SMHI

Prisförfrågan. - Eco-Driving utbildning för personalen på SMHI Prisförfrågan - Eco-Driving utbildning för personalen på SMHI INNEHÅLLSFÖRTECKNING PRISFÖRFRÅGAN... 1 1 ALLMÄN INFORMATION... 1 1.1 OM SMHI... 1 1.2 OM DENNA UPPHANDLING... 1 1.3 VOLYM OCH UTVÄRDERING...

Läs mer

1 (9) Datum: Dnr: ÅLR2016/989 ANBUDSFÖRFRÅGAN. D-båt för oljeskydds- och SAR-verksamhet. Infrastrukturavdelningen

1 (9) Datum: Dnr: ÅLR2016/989 ANBUDSFÖRFRÅGAN. D-båt för oljeskydds- och SAR-verksamhet. Infrastrukturavdelningen 1 (9) ANBUDSFÖRFRÅGAN D-båt för oljeskydds- och SAR-verksamhet. Infrastrukturavdelningen 2 (9) Upphandling av D-båt för oljeskydds- och SAR-verksamhet Innehållsförteckning 01 OBJEKT... 3 02 OMFATTNING...

Läs mer

Anbudsförfrågan Teckenspråksöversättning av de 16 miljökvalitetsmålen anpassad för webbaserad film.

Anbudsförfrågan Teckenspråksöversättning av de 16 miljökvalitetsmålen anpassad för webbaserad film. Anbudsförfrågan Datum Beteckning Sida 1/5 Jens Mattsson Naturavdelningen 036-395030 Postadress 551 86 Jönköping Besöksadress Hamngatan 4 Tfn 036-39 50 00 Fax 036-12 15 58 E-post lansstyrelsen@f.lst.se

Läs mer

HVO-tankstation i Eslövs kommun

HVO-tankstation i Eslövs kommun Europeiska regionala utvecklingsfonden Klimatsamverkan Skåne Fossilbränslefria kommuner i södra Skåne HVO-tankstation i Eslövs kommun Exempel på direktupphandling av HVOpumpstation för kommunala fordon

Läs mer

3. Leverantörskvalificering samtliga anbudsområden

3. Leverantörskvalificering samtliga anbudsområden Förfrågningsunderlag 2016-04-18 Upphandlande organisation Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Upphandling Språk- och översättningstjänster Goran Alilovic 96-57-2015 Symbolförklaring: Sista anbudsdag:

Läs mer

Upphandlingsföreskrifter (UF)

Upphandlingsföreskrifter (UF) Upphandlingsföreskrifter (UF) RAMAVTAL - KONSULTTJÄNSTER FÖR LEDNING AV INFRASTRUKTURPROJEKT 2016-2019 2016-01-15 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 1.1 Förfrågningsunderlagets innehåll och disposition Förfrågningsunderlaget

Läs mer

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER Information om myndigheten Den upphandlande myndigheten: 212000-0555 Upphandlare: Andreas Holmer Telefon nr: 0370-377140 Upphandlingen inbjuder till anbudssökande gällande -

Läs mer

UPPHANDLING AV SPIKMATTOR MED TILLBEHÖR (5 bilagor)

UPPHANDLING AV SPIKMATTOR MED TILLBEHÖR (5 bilagor) ANBUDSFÖRFRÅGAN Datum 2017-04-21 Saknr och diarienummer 934-A495.530/2016 Polismyndigheten Ekonomiavdelningen Inköpsenheten UPPHANDLING AV SPIKMATTOR MED TILLBEHÖR (5 bilagor) 1 FÖRUTSÄTTNINGAR Förutsättningarna

Läs mer