ÅDA AB. Förfrågningsunderlag. System för funktionsmätning hos äldre inom kommunal hälso och sjukvård på Åland

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÅDA AB. Förfrågningsunderlag. System för funktionsmätning hos äldre inom kommunal hälso och sjukvård på Åland"

Transkript

1 ÅDA AB Förfrågningsunderlag System för funktionsmätning hos äldre inom kommunal hälso och sjukvård på Åland

2 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN Inledning Upphandlingens omfattning och innehåll Målgrupp och användare Definitioner Upphandlingsform Annonsering Anbudets innehåll Förfrågningsunderlagets innehåll och disposition Avtalsperiod Upphandlande enhet Kontaktperson under anbudstiden Planerad tidplan för upphandlingen 7 2 REGLER FÖR UPPHANDLING OCH ANBUD Anbudslämnande Anbudens giltighetstid Prisuppgifter Reservationer och alternativa anbud (sidoanbud) Anbudsgivarens kontaktuppgifter Frågor och svar under anbudstiden Ersättning för anbud Tilldelningsbesked (delgivning av beslut) Avslutad upphandling och tecknande av avtal Hänvisningar till standarder 9 3 BEDÖMNING AV ANBUD 9 4 KRAV PÅ ANBUDSGIVAREN (KVALIFIKATIONSKRAV) Språk Anbudsgivaren och eventuella underleverantörer Uteslutningsgrunder Ekonomisk och finansiell situation Miljöarbete Kvalitetsarbete 12 2 (12)

3 1 Allmänt om upphandlingen 1.1 Inledning Bakgrund Åda Ab ägs av det offentliga Åland och är ägarnas gemensamma it bolag. Åda Ab upphandlar it system och lösningar för ägarnas räkning, sköter drift och inköp av mjuk och hårdvara, licensavtal etc. Läs mer på bolagets tillfälliga hemsida Åda Ab är en upphandlande enhet enligt 6 lag om offentlig upphandling (2007/348), UppHandL. Åda Ab:s FO nummer är Syfte Syftet med Åda Ab är att erbjuda it relaterade tjänster till sina ägare inom offentlig sektor på Åland. Bolaget bidrar på så sätt till att aktieägarna kan erbjuda så god service som möjligt till boende och verksamma på Åland. Åda Ab erbjuder snabb och rättssäker it service med hög effektivitet och god kvalitet. Bolagets tjänster riktar sig enbart till aktieägarna. 1.2 Upphandlingens omfattning och innehåll Inspiration har tagits av den på fastlandet befintliga lagen /980 Lag om stödjande av äldre befolkningens funktionsförmåga och om social och hälsovårdstjänster för äldre. Funktionsförmågan och behovet av tjänster är inget statiskt tillstånd utan en dynamisk process beroende av flexibilitet i tillgången av tjänster och service. Funktionsförmågan skall bedömas regelbundet med ett vetenskapligt framtaget och tillförlitligt instrument genom samtal med patienten och vid behov även hans eller hennes anhöriga. Enligt lagens 1 (980/2012) är syftet med lagen att: 1. Stödja den äldre befolkningens välbefinnande, hälsa, funktionsförmåga och förmåga att klara sig på egen hand 2. Förbättra den äldre befolkningens möjligheter att i kommunen delta i beredningen av beslut som påverkar denna befolknings levnadsförhållanden och i utvecklande av den service den behöver 3. Förbättra möjligheterna för en äldre person att få högkvalitativa social och hälsovårdstjänster och handledning i användningen av andra till buds stående tjänster i enlighet med det individuella behovet och i tillräckligt god tid när personens nedsatta funktionsförmåga kräver det. 4. Förbättra möjligheterna för en äldre person att påverka innehållet i de social och hälsovårdstjänster som ordnas för honom eller henne och det sätt de utförs på samt besluta om val som gäller dem. 3 (12)

4 Enligt lagens 13 och14 (Finlex) skall kommunen ordna högkvalitativa social och hälsovårdstjänster för äldre personer i tillräcklig omfattning med tanke på personens servicebehov. I första hand skall denna service ges i den äldres eget hem eller på något annat hemlikt ställe där han eller hon bor. Vid behov kan social och hälsovårdstjänster kompletteras i hemliknande miljö med sjukvårds och rehabiliteringstjänster. Långvarig vård och omsorg får ges som vård på institution bara om det finns medicinskt motiverade skäl till detta eller om det annars är motiverat för att en äldre person ska ha ett värdigt liv och få säker vård. Åda Ab har för avsikt att upphandla ett system som mäter personers funktionsförmåga för att tillmötesgå aktieägarnas behov. Avtalstiden kommer att tecknas för 3 år gällande från och med datum för avtalstecknande med option på ytterligare ett år. Ett system för funktionsmätning för äldre finns redan i bruk hos en av ÅDAs kunder. 1.3 Målgrupp och användare Systemet är avsett att användas av yrkesutbildad personal inom kommunal hälso och socialvård för att mäta funktionsförmågan hos äldre personer som behöver hjälp för att klara sin vardag ur såväl psykiska, fysiska, sociala som kognitiva aspekter. Det finns individer som i ett tidigt skede av livet på grund av sjukdom eller handikapp har behov av kommunal socialoch sjukvård varför instrumentet skall kunna mäta individens funktionsförmåga oberoende individens ålder. Systemet är tänkt att användas enhetligt av Ådas ägare, oberoende organisation och vårdnivå, i syfte att uppnå rättvisa och objektiv bedömning av den äldres fysiska, psykiska, sociala och kognitiva funktionsförmåga. 1.4 Definitioner Äldre befolkning: ålder som berättigar till ålderspension Kommunal hälso och sjukvård: hemmaboende med hemvård, boende på kommunalt servicehus, effektiverat serviceboende och institutionsvård Specialsjukvård: har landskapsregeringen som huvudman och innefattar hemsjukvård samt sjukhusvård samt rehabiliterande vård. Data: individuell och personrelaterad information som anger tillstånd för den fysiska, psykiska, kognitiva och sociala förmågan Hälsoresurser: inre eller yttre faktorer som kan stärka individens förmåga att klara sig själv Hälsohinder: problem av inre eller yttrefaktorer, sjukdom, Inre faktor; t.ex. personlig egenskap, livsåskådning 4 (12)

5 Yttre faktor; egna bostadens egenskaper, närmiljön, socialt kontaktnät, transportförbindelser Instrument: vetenskapligt utarbetat formulär vars syfte är att samla data systematiskt för att kunna omsätta data i mål och handlingar i vårdjournalen Vårdjournal: individuellt, enskilt kopplat dokument som inrymmer all fakta om en persons hälsotillstånd. I journalen finns läkarbedömning, vårdjournal med vårdmål och vårdhandlingar baserade på datainsamling med vedertaget instrument. Dessa vårdmål och vårdhandlingar kan vara utarbetade i tvärprofessionellt vårdteam i vilket ingår läkare, sjukskötare, fysioterapeut, ergoterapeut, närvårdare och dietist. Flera yrkesgrupper kan ingå i teamet beroende av den hjälpsökande personens funktionsförmåga, hälsoresurser och hälsohinder. Fysisk funktionsförmåga; hur personen klarar av dagliga basrutiner som att äta, dricka, klä på sig, tvätta sig, besöka toaletten, hantera skillnad mellan dag och natt, förflytta och röra sig. Sköta vardagliga aktiviteter som hushållsarbete, att använda maskiner i hemmet och att uträtta ärenden utanför hemmet. Kognitiv funktionsförmåga; minne, inlärning, koncentration, uppmärksamhet, gestaltning, orientering, informationsbehandling, problemlösning, styrning av aktiviteter/ förmåga att behärska sina känsloyttringar och språklig aktivitet. Att förstå det egna hälsotillståndet eller den egna funktionsförmågan på ett realistiskt sätt. Psykisk funktionsförmåga; självkänsla, sinnesstämning, mental hälsa, egna resurser, stresstolerans. Människans kontroll över livet och förmåga att känna tillfredsställelse, vara nöjd. Sociala funktionsförmåga; personens förmåga att fungera och vara i social växelverkan med andra vilket syns i relationer till anhöriga och vänner, ansvar för dem som står en nära, fungerande sociala relationer, delaktighet och uppfattning om mening med livet. Funktionsförmågan i sig är inte ett varaktigt tillstånd, kan ändra på grund av sjukdom, skada eller kris, såsom förlust av en närstående. En kronisk sjukdom pendlar vanligt vis i förlopp mellan bra och dåliga perioder. Stärkt funktionsförmåga kan nås genom målinriktad helhet av rehabilitering, vård och service. Men även genom att ändringar sker i närmiljön såsom bättre kollektivtrafik eller områdesplanering. 1.5 Upphandlingsform Upphandlingens totala värde beräknas att uppgå till ungefär euro, för hela avtalsperioden. Upphandlingen genomförs i form av ett öppet förfarande. Angivna kostnaden ska endast ses som en vägledning. Det framtida behovet kan både understiga och överstiga den angivna summan. Åda Ab garanterar inte leverans enligt den angivna summan, utan anbudsgivaren åtar sig att leverera mot det faktiska behov som uppstår. Upphandlingsformen 5 (12)

6 medger inte förhandling. Anbud kommer således att antas utan föregående förhandling, varför det är av stor vikt att alla krav och villkor enligt denna anbudsförfrågan följs och att bästa villkor/pris lämnas i anbudet. 1.6 Annonsering Annonsunderlaget för denna upphandling har publicerats på HILMA och på Anbudets innehåll Leverantören skall i anbudet visa att de i förfrågningsunderlaget uppställda förutsättningarna och kraven är uppfyllda. Leverantören skall i anbudet förklara sig beredd att teckna avtal i enlighet med bilagt avtalsutkast. Åda Ab har endast möjlighet att anta anbud som innehåller efterfrågad och fullständig information. Ett anbud som är ofullständigt eller som inte accepterar uppställda förutsättningar och krav kommer inte att antas. Leverantören uppmanas att ställa upp anbudet enligt följande anvisningar för att säkerställa att anbudet blir komplett. Åda Ab ser det som positivt om begärda svar lämnas i samma ordningsföljd som kraven redovisas i förfrågningsunderlaget. Leverantören ska begränsa anbudet till att endast omfatta efterfrågad information. Information som lämnas utöver efterfrågad information kommer inte att beaktas. I nuläget är det ej klarlagt om det juridiskt kan accepteras att informationen lagras i molnet. 1.8 Förfrågningsunderlagets innehåll och disposition Detta dokument är indelat i fyra avsnitt: 1. Allmänt om upphandlingen 2. Regler för upphandling och anbud 3. Bedömning av anbud 4. Krav på anbudsgivaren (kvalifikationskrav) Förfrågningsunderlaget består förutom detta dokument även av följande bilagor: Bilaga 1 Bilaga 2 Bilaga 3 Bilaga 4 Kravspecifikation, skall och börkrav (formulär som ska fyllas i av anbudsgivaren) Allmänna leveransvillkor Prisbilaga Avtalsutkast Anbudsgivaren ansvarar för att denne erhåller ett fullständigt förfrågningsunderlag. 1.9 Avtalsperiod Avtalsperioden är 3 år, från och med att avtalet tecknas, med option till eventuell förlängning på 1 år. 6 (12)

7 1.10 Upphandlande enhet Upphandlande myndighet är Åda Ab, FO nr Kontaktperson under anbudstiden Namn: Anette Korpi E post: upphandling@ada.ax 1.12 Planerad tidplan för upphandlingen 2015 Aktivitet 17 juli 2015 Annonsering av upphandlingen. 21 augusti 2015 Sista dag att ställa frågor, tidsfrist 10 arbetsdagar innan anbudstiden går ut. 25 augusti 2015 Sista dag för svar, tidsfrist 6 arbetsdagar innan anbudstiden går ut. 4 september 2015 Vecka 37 Vecka 38 Vecka 38 Sista dag att lämna anbud. Utvärdering. Tilldelningsbesked delgivning av val av levererantör Avtalstecknande. 2 Regler för upphandling och anbud 2.1 Anbudslämnande Anbud ska sändas i slutet kuvert till: Åda Ab Elverksgatan 10, PB MARIEHAMN, Åland, Finland Ytteremballaget och kuvertet bör märkas med texten Anbud System för funktionsmätning hos äldre. 7 (12)

8 Anbud lämnade per e post eller fax godtas inte. Sista inlämningsdag är den 4 september Anbud som lämnas för sent beaktas inte, oavsett orsak. Anbud skall lämnas skriftligt på svenska i två kompletta exemplar ett original och en kopia. Samtliga eventuella bilagor skall vara förtecknade i anbudet. Som komplement till det skriftliga anbudet skall Leverantören lämna en anbudskopia med eventuella bilagor i digital form på USB minne. Om Anbud lämnas personligen gäller ovan angivna adress och Anbudet ska lämnas i den brevlåda som finns utanför Åda Ab:s entré. 2.2 Anbudens giltighetstid Anbudet ska vara giltigt i 4 månader från och med sista anbudsdag. 2.3 Prisuppgifter Prisuppgifter för efterfrågat system ska anges som ett totalpris (licens, support och utbildning), se bilaga 4. Samtliga prisuppgifter ska anges i EUR exklusive mervärdesskatt. Den upphandlande enheten betalar inga övriga extra kostnader eller avgifter. 2.4 Reservationer och alternativa anbud (sidoanbud) Anbudsgivare ska basera sitt anbud på de förutsättningar som anges i denna anbudsbegäran. Inga reservationer eller alternativa anbud (sidoanbud) accepteras. 2.5 Anbudsgivarens kontaktuppgifter Anbudsgivarens kontaktuppgifter ska anges i anbudet. 2.6 Frågor och svar under anbudstiden Alla förfrågningar som rör anbudshandlingarna ska skickas per e post till kontaktpersonen för upphandlingen. Svar kommer att ges senast 25 augusti Namn: Anette Korpi E post: upphandling@ada.ax För att säkerställa att samtliga anbudsgivare får samma information, publicerar den upphandlande enheten alla frågor och svar gällande anbudshandlingarna på Anbudsgivarna ansvarar för att hålla sig uppdaterade med de eventuella frågor och svar som publiceras angående upphandlingen. Om anbudsgivaren upplever krav i förfrågningsunderlaget som otydligt, orimligt, onormalt 8 (12)

9 kostnadsdrivande eller konkurrensbegränsande i något avseende är det viktigt att kontakta den upphandlande enheten på ovan nämnda e postadress på ett så tidigt stadium som möjligt, så att missförstånd kan undvikas. Eventuella frågor med anledning av förfrågningsunderlaget ska ställas skriftligen senast Svar och andra kompletterande upplysningar lämnas kontinuerligt, dock senast Innan anbud lämnas uppmanas anbudsgivaren att kontrollera huruvida nya uppgifter om upphandlingen har tillkommit. Endast skriftlig kompletterande uppgift lämnad av den upphandlande enheten under anbudstiden är bindande för både den upphandlande enheten och anbudsgivare. 2.7 Ersättning för anbud Ersättning för att upprätta anbud och delta i anbudsprocessen utgår inte. 2.8 Tilldelningsbesked (delgivning av beslut) Samtliga anbudsgivare kommer att erhålla meddelande om beslut. Meddelandet skickas via e post i enlighet med leverantörens uppgifter, se avsnitt Avslutad upphandling och tecknande av avtal I upphandling under de tröskelvärden som anges i 16 UppHandL tillämpas inte väntetid, 77 nämnda lag e contrario, varför avtal kan komma att slutas innan utgången av eventuell besvärstid. Ett bindande avtal förutsätter att ett skriftligt avtal har upprättats vilket är undertecknat av behöriga företrädare för den upphandlande enheten. Den upphandlande enheten förbehåller sig rätten att anta anbudet i sin helhet eller delar av det Hänvisningar till standarder Om det i denna anbudsförfrågan förekommer någon hänvisning till standarder, varumärken, patent, produkttyp, ursprung, specifik metod eller produktion, avses härmed att den hänvisningen följs av orden "eller likvärdig. 3 Bedömning av anbud Anbudet kommer att prövas och utvärderas i två steg. 1. Prövning av anbudet, där kontroll av att alla "skall krav" uppfyllts görs. 2. Utvärdering (tilldelning av kontrakt), där anbudens bör krav utvärderas. Detta förfrågningsunderlag med bilagor innehåller ett antal obligatoriska krav, s.k. skall krav. Endast de anbud som uppfyller samtliga skall krav kommer att utvärderas. För uppfyllnad av skall krav måste bilaga 1 (skall krav) vara fullständigt ifyllt. Ändringar i filen är inte tillåtna. 9 (12)

10 Anbudsgivare som uppfyller skall kraven samt kvalifikationskraven går vidare till utvärdering. Utvärdering kommer att ske med hänsyn till utvärderingskriterierna pris viktat mot kvalitet. Den anbudsgivare som efter uträknad poäng har den högsta poängen kommer att antas. För uppfyllnad av bör krav måste bilaga 1 (bör krav) vara fullständigt ifylld. Ändringar i filen är inte tillåtna. Utvärderingen av anbud sker på följande sätt: Anbuden delas i två delar Pris 50% Kvalitet 50% Pris Totalpris från bilaga 4, prisbilagan. Lägsta totalpris får maximala 50 poäng. För de övriga anbuden räknas poängen ut enligt följande: Lägsta pris/anbudets pris X 50. Kvalitet Kvalitet räknas utifrån börkrav. Den maximala poängen är 62. Formel: Poäng pris + poäng börkrav = slutgiltiga poäng 4 Krav på anbudsgivaren (kvalifikationskrav) 4.1 Språk Åland är ett svenskspråkigt landskap i Finland. Anbudet och samtliga avtal och bilagor ska upprättas på svenska. 4.2 Anbudsgivaren och eventuella underleverantörer Anbud kan lämnas av en leverantör. En leverantör har rätt att anlita underleverantörer för att fullgöra sina åtaganden. Användandet av underleverantör begränsar inte anbudsgivarens ansvar som huvudman för fullgörande av kontraktet. Om leverantören anlitar underleverantör ska anbudet innehålla uppgifter om respektive underleverantörs firma, FO /organisationsnummer samt vilken del av åtagandet som ska fullgöras av respektive underleverantör. 10 (12)

11 Leverantören skall lämna en modell för licensavgift med beaktande av att antalet användarkommuner växer allteftersom enskilda kommuner budgeterar ibruktagande och användningen av systemet. I framtiden kan eventuellt Åland ses som en enda kommun. 4.3 Uteslutningsgrunder Anbudsgivare utesluts från upphandlingen om någon av uteslutningsgrunderna i 53 lagen (2007/348) om offentlig upphandling föreligger. Detta innebär bland annat att anbudsgivare utesluts från deltagande i upphandlingen om denne, eller dess underleverantör, begått något av de i nämnda paragraf angivna brott, till exempel bestickning, bedrägeri eller penningtvätt. Anbudsgivare kan även uteslutas från upphandlingen om någon av uteslutningsgrunderna i 54 lagen (2007/348) om offentlig upphandling föreligger. Detta gäller även underleverantörer. Detta innebär att anbudsgivare kan uteslutas från upphandlingen om den eller dess underleverantörer: är försatt i konkurs eller blir upplöst eller har avbrutit sin affärsverksamhet eller har skulder som har reglerats genom ett fastställt ackord, ett saneringsprogram eller genom något annat motsvarande program som grundar sig på lagstiftningen, är föremål för försättande i konkurs eller upplösning eller för något annat förfarande som avses i 1 punkten, genom en lagakraftvunnen dom har dömts för en lagstridig handling i anslutning till sin yrkesutövning, i sin yrkesverksamhet har gjort sig skyldig till en allvarlig förseelse, som kan styrkas av den upphandlande enheten, har åsidosatt sin skyldighet att betala skatter eller socialförsäkringsavgifter i Finland eller i etableringslandet, eller har lämnat väsentligt oriktiga uppgifter då den lämnat den upphandlande enheten uppgifter som gäller tillämpningen av kapitel 8 eller försummat att lämna de uppgifter som krävs. Anbudsgivaren ska intyga att anbudsgivaren inklusive eventuella underleverantörer inte är föremål för någon omständighet enligt lagen (2007/348) om offentlig upphandling. För att styrka att samtliga skatter och sociala avgifter är betalda ska anbudsgivaren och eventuella underleverantörer, bifoga intyg från skattemyndighet eller från behörig myndighet i det land den är verksam. Anbudsgivare och eventuella underleverantörer ska vara registrerade i yrkes eller handelsregister och bifoga utdrag för att styrka registreringen. 4.4 Ekonomisk och finansiell situation Anbudsgivaren ska ha en sådan ekonomisk och finansiell situation att denne klarar av att fullgöra uppdraget och etablera ett långvarigt leverantörsförhållande med den upphandlande enheten. 11 (12)

12 Anbudsgivaren skall på begäran av Åda Ab kunna lämna sådana uppgifter och utdrag som möjliggör en bedömning av leverantörens ekonomiska och finansiella situation. 4.5 Miljöarbete Anbudsgivaren bör ha ett aktivt miljöarbete som innehåller miljöpolicy och miljömål. Redogör för anbudsgivarens miljöarbete. 4.6 Kvalitetsarbete Anbudsgivaren ska vid avtalstecknande ha en dokumenterad rutin för kvalitetssäkring ISO 9001 eller likvärdigt. Redovisas på begäran. 12 (12)

Förfrågningsunderlag

Förfrågningsunderlag DNR 035/2015 Förfrågningsunderlag System för digital diktering inom hälso- och sjukvård 2015-09-21 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 2 1.1 Inledning 2 1.2 Upphandlingens omfattning och innehåll 2 1.3

Läs mer

Dnr U026/2016. Förfrågningsunderlag FÖRNYAD HÅRDVARA

Dnr U026/2016. Förfrågningsunderlag FÖRNYAD HÅRDVARA Dnr U026/2016 Förfrågningsunderlag FÖRNYAD HÅRDVARA 17.10.2016 Innehållsförteckning ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 2 Anbudsbegäran 2 Förfrågningsunderlagets innehåll och disposition 2 Upphandlande enhet 2 Kontaktperson

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Konsultuppdrag Teknikområde Bro & Anläggning option 2021

Upphandlingsföreskrift (UF) Konsultuppdrag Teknikområde Bro & Anläggning option 2021 Upphandlingsföreskrift (UF) Konsultuppdrag Teknikområde Bro & Anläggning 2017-2020 + option 2021 Ramavtal under tröskelvärdet - öppen upphandling 2016-11-03 Dnr: ÅLR2016/8972 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal Sjötransporter för infrastruktur i den Åländska skärgården

Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal Sjötransporter för infrastruktur i den Åländska skärgården Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal Sjötransporter för infrastruktur i den Åländska skärgården 2015-2017 Ramavtal under tröskelvärdet - öppen upphandling 2015-08-05 Dnr: ÅLR2015/8687 Innehåll 1 ALLMÄNT

Läs mer

Förfrågningsunderlag

Förfrågningsunderlag ÅLANDS DIGITALA AGENDA DNR 1/2014 Förfrågningsunderlag Webbpubliceringsverktyg och webbplats 2014-12-03 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 1 1.1 Upphandlingens omfattning och innehåll 1 1.2 Om Åda AB

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Avtal Vägmärken och montagematerial för landskapets vägar (2019)

Upphandlingsföreskrift (UF) Avtal Vägmärken och montagematerial för landskapets vägar (2019) Upphandlingsföreskrift (UF) Avtal Vägmärken och montagematerial för landskapets vägar 2017-2018 (2019) Upphandling under tröskelvärdet - öppet förfarande 24.5.2017 Dnr: ÅLR 2017/3982 Innehåll 1 ALLMÄNT

Läs mer

Förfrågningsunderlag

Förfrågningsunderlag Förfrågningsunderlag Inköp av oljebekämpningsmateriel Kustlänsor i containrar 2016-06-07 ÅLR 2016/3832 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 2 1.1 Förfrågningsunderlagets innehåll och

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Färjetrafik Åva-Jurmo 2016-2020

Upphandlingsföreskrift (UF) Färjetrafik Åva-Jurmo 2016-2020 Upphandlingsföreskrift (UF) Färjetrafik Åva-Jurmo 2016-2020 Avtal över tröskelvärdet - öppen upphandling 2015-11-02 Dnr: ÅLR2015/10895 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Förfrågningsunderlagets

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal; Vägprojektering för infrastrukturprojekt i landskapet Åland

Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal; Vägprojektering för infrastrukturprojekt i landskapet Åland Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal; Vägprojektering för infrastrukturprojekt i landskapet Åland Ramavtal under tröskelvärdet - öppet förfarande 29.9.2016 Dnr: ÅLR 2016/7074 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN

Läs mer

Den totala omsättningen under perioden beräknas vara euro.

Den totala omsättningen under perioden beräknas vara euro. Anbudsbegäran På Ålands hälso- och sjukvårds vägnar anhålles härmed om anbud på leverans av två defibrillatorer under år 2012 med option för ytterligare tre defibrillatorer 1.1.2013-31.12.2016 för den

Läs mer

Dnr 043/2015. Anbudsbegäran. Budgetprocesslösning

Dnr 043/2015. Anbudsbegäran. Budgetprocesslösning Dnr 043/2015 Anbudsbegäran Budgetprocesslösning Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 2 1.1 Inledning 2 1.2 Beskrivning av budgetprocesslösningen 2 1.3 Upphandlingens omfattning och innehåll 3 1.4 Nuvarande

Läs mer

1 Anbudsbegäran gällande gradsax

1 Anbudsbegäran gällande gradsax Datum: 12.11.2014 1 Anbudsbegäran gällande gradsax Ålands yrkesgymnasium, nedan kallad ÅYG, begär härmed in anbud på gradsax för verkstadsmiljö lämpad för undervisning i yrkesämnen inom verkstads- och

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal; Fält-, detalj- och kontrollmätning för infrastrukturprojekt i landskapet Åland (2018)

Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal; Fält-, detalj- och kontrollmätning för infrastrukturprojekt i landskapet Åland (2018) Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal; Fält-, detalj- och kontrollmätning för infrastrukturprojekt i landskapet Åland 2016-2017 (2018) Ramavtal under tröskelvärdet - öppet förfarande 2016-02-16 Dnr: ÅLR

Läs mer

1 Anbudsbegäran gällande fräsmaskin

1 Anbudsbegäran gällande fräsmaskin Datum: 12.11.2014 1 Anbudsbegäran gällande fräsmaskin Ålands yrkesgymnasium, nedan kallad ÅYG, begär härmed in anbud på fräsmaskin för verkstadsmiljö lämpad för undervisning i yrkesämnen inom verkstads-

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Trafik med m/s Tärnan i nordvästra skärgården

Upphandlingsföreskrift (UF) Trafik med m/s Tärnan i nordvästra skärgården Upphandlingsföreskrift (UF) Trafik med m/s Tärnan i nordvästra skärgården 2016-2017 Avtal under tröskelvärdet - öppen upphandling 2016-03-23 Dnr: ÅLR2016/2297 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Bränsletransport i skärgården

Upphandlingsföreskrift (UF) Bränsletransport i skärgården Upphandlingsföreskrift (UF) Bränsletransport i skärgården 2016-2017 Avtal under tröskelvärdet - öppen upphandling 2016-02-12 Dnr: ÅLR2016/767 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Förfrågningsunderlagets

Läs mer

Förfrågningsunderlag. Ramavtal - öppen upphandling av revisionstjänster

Förfrågningsunderlag. Ramavtal - öppen upphandling av revisionstjänster Förfrågningsunderlag Ramavtal - öppen upphandling av revisionstjänster 2017-05-24 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 1 1.1 Förfrågningsunderlagets innehåll och disposition 1 1.2 Beskrivning av uppdraget

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF)- Avtal; Upphandling av lastbilssläp

Upphandlingsföreskrift (UF)- Avtal; Upphandling av lastbilssläp Upphandlingsföreskrift (UF)- Avtal; Upphandling av lastbilssläp Avtal under tröskelvärdet- öppet förfarande 2017-04-21 Dnr: ÅLR 2017/2533 1(10) Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Förfrågningsunderlagets

Läs mer

Härmed inbjuds ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar.

Härmed inbjuds ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar. KKV1000, v1.1, 2010-05-05 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG 2011-11-28 Dnr 755/2011 1 (6) Förfrågningsunderlag, upphandling av elleverans till Konkurrensverkets lokaler på Torsgatan 11 i Stockholm 1. Inledning Härmed

Läs mer

Ett brett utbud inom efterfrågade produktområden ger leverantören en fördel.

Ett brett utbud inom efterfrågade produktområden ger leverantören en fördel. Anbudsbegäran På Ålands hälso- och sjukvårds vägnar anhålls härmed om anbud på leverans av kaffe, te, kakaopulver och chokladdrycksprodukter för den egna verksamheten under perioden 1juni 2013 31 maj 2015

Läs mer

UPPHANDLING AV UTFÖRANDE AV PERSONLIG ASSISTANS: ANBUDSFORMULÄR

UPPHANDLING AV UTFÖRANDE AV PERSONLIG ASSISTANS: ANBUDSFORMULÄR SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (9) 2009-10-23 Bilaga 1 till förfrågningsunderlag UPPHANDLING AV UTFÖRANDE AV PERSONLIG ASSISTANS: ANBUDSFORMULÄR SID 2 (9) Instruktioner/råd till anbudsgivare Följande

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Ersättningstonnage för m/s Doppingen vecka

Upphandlingsföreskrift (UF) Ersättningstonnage för m/s Doppingen vecka Upphandlingsföreskrift (UF) Ersättningstonnage för m/s Doppingen vecka 50 2017 Avtal under tröskelvärdet - öppen upphandling 2017-09-21 Dnr: ÅLR2017/7196 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Förfrågningsunderlagets

Läs mer

Administrativa föreskrifter Skjutsar i handikappanpassad taxi

Administrativa föreskrifter Skjutsar i handikappanpassad taxi Administrativa föreskrifter Skjutsar i handikappanpassad taxi Administrativa föreskrifter gällande: Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 1 Upphandlingsdokumentens innehåll 1 Beskrivning av uppdraget 1 Upphandlingens

Läs mer

Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr /72

Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr /72 Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice Dnr 08-160/72 Innehåll Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling

Läs mer

Skellefteå kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Nyckelfri hemtjänst -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar.

Skellefteå kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Nyckelfri hemtjänst -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar. 1 Föreskrifter 1.1 Upphandlande myndighet Trädgårdsgatan 6 931 85 Skellefteå 212000-2643 Hemsida: http://www.skelleftea.se 1.2 Upphandlingen inbjuder till anbudsgivning gällande - -, enligt nedanstående

Läs mer

Storumans kommun. Upphandling Familjerådgivning. Dnr: ON/2010:

Storumans kommun. Upphandling Familjerådgivning. Dnr: ON/2010: Storumans kommun Upphandling ANBUDSBEGÄRAN - FAMILJERÅDGIVNING Upphandlande enhet STORUMANS KOMMUN Omsorgsnämnden 923 81 Storuman Telefon: 0951-140 00 vx Telefax: 0951-140 09 Upphandlande enhets ombud

Läs mer

Upphandling. Projekt: ETJÄNSTER OCH SÄKER DATAÖVERFÖRING Version: 3.1. Dokument: Upphandling Version: Sida: 1 (14)

Upphandling. Projekt: ETJÄNSTER OCH SÄKER DATAÖVERFÖRING Version: 3.1. Dokument: Upphandling Version: Sida: 1 (14) Upphandling Projekt: ETJÄNSTER OCH SÄKER DATAÖVERFÖRING Dokument: Upphandling Version: 20170615 Sida: 1 (14) Sida: 2 (14) Innehåll 1 Allmänt om upphandlingen 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Upphandlingens omfattning,

Läs mer

Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr: 08-1226

Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr: 08-1226 Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice Dnr: 08-1226 2(7) 1. Om PTS... 3 2. Upphandlingens syfte... 3 3. Krav på anbudsgivaren... 3 3.1. Teknisk förmåga och kapacitet...

Läs mer

Öppet förfarande, upphandlingen genomförs i enlighet med bestämmelserna i lagen (2007:1091) om offentlig upphandling.

Öppet förfarande, upphandlingen genomförs i enlighet med bestämmelserna i lagen (2007:1091) om offentlig upphandling. 1 Föreskrifter 1.1 Upphandlande myndighet Trädgårdsgatan 6 931 85 Skellefteå 212000-2643 Hemsida: http://www.skelleftea.se 1.2 Upphandlingen inbjuder till anbudsgivning gällande - Bemanning att utföra

Läs mer

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk 2 Krav på leverantör 2014 Stöd- och tilläggstjänster, Ansvarig: Josefine Barsk 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 KRAV PÅ LEVERANTÖR 4 1.1 INTYG OCH BEVIS ANGÅENDE LEVERANTÖR 4 1.2 LEVERANTÖRENS EKONOMISKA STÄLLNING

Läs mer

ANBUDSFORMULÄR STEG 1

ANBUDSFORMULÄR STEG 1 Polisens verksamhetsstöd Administration/Upphandling ANBUDSFORMULÄR STEG 1 Bilaga 1 Diarienr (åberopas vid korrespondens) Ärendebeteckning 1 OMBUD MFL. Vårt ombud under anbudstiden är: Frågor med anledning

Läs mer

Anbudsbegäran bärbara datorer

Anbudsbegäran bärbara datorer Dokumentansvarig Ronny Holmström-Wall ANBUDSBEGÄRAN 1(5) Datum Dokumentets id 2016-11-22 Ag-it-anb-2016/6 Anbudsbegäran bärbara datorer Ålands gymnasium begär härmed anbud på IT-utrustning enligt nedanstående.

Läs mer

Ansökan om godkännande för att delta i valfrihetssystem avseende daglig verksamhet enligt LSS personkrets 1 och 2

Ansökan om godkännande för att delta i valfrihetssystem avseende daglig verksamhet enligt LSS personkrets 1 och 2 1 (5) Omsorgskontoret 2009-09-15 Bilaga 1 Ansökan om godkännande för att delta i valfrihetssystem avseende daglig verksamhet enligt LSS personkrets 1 och 2 Frågorna i detta ansökningsformulär måste vara

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Linfärjetrafik Ängö-Norrboda

Upphandlingsföreskrift (UF) Linfärjetrafik Ängö-Norrboda Upphandlingsföreskrift (UF) Linfärjetrafik Ängö-Norrboda 2016-2020 Avtal över EU-tröskelvärdet - öppen upphandling 2016-02-10 Dnr: ÅLR2016/688 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Förfrågningsunderlagets

Läs mer

Förfrågningsunderlag (FU)

Förfrågningsunderlag (FU) Bilaga I117E42 Förfrågningsunderlag (FU) Elektrifiering linfärja F-119 Avtal över tröskelvärdet - öppet förfarande 21.12.2017 2 (11) 1 Allmänt om upphandlingen Ålands landskapsregering inbjuder härmed

Läs mer

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189 Upphandling av arkitekttjänster Diarienr 09-189 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll... 3 3.3 Sanningsförsäkran...

Läs mer

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV 1(7) ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV Sysselsättning till personer med psykiska funktionshinder 2(7) Innehållsförteckning Sid nr 1 ALLMÄN ORIENTERING 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Upphandlingsförfarande

Läs mer

Förfrågningsunderlag

Förfrågningsunderlag Förfrågningsunderlag Tjänstekoncession avseende insamling av slam, fett och humanurin från slutna behållare, tankar och fettavskiljare 1(9) Tjänstekoncession avseende insamling av slam, fett och humanurin

Läs mer

Upphandling av gardiner och textilier

Upphandling av gardiner och textilier Diarienummer 09-10474 Datum 2009-10-19 Upphandling av gardiner och textilier Förfrågningsunderlag Diarienummer 09-10474 Författare Lina Schött Post- och telestyrelsen Box 5398 102 49 Stockholm 08-678 55

Läs mer

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Kommunförbundet Västernorrland inbjuder leverantörer att lämna anbud för upphandling av reklambyråtjänster i enlighet med angivna förutsättningar i detta

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Konsulttjänster Naturinventeringar under vatten inom Broutbytesprojektet del 1

Upphandlingsföreskrift (UF) Konsulttjänster Naturinventeringar under vatten inom Broutbytesprojektet del 1 Upphandlingsföreskrift (UF) Konsulttjänster Naturinventeringar under vatten inom Broutbytesprojektet 2017-2027 del 1 Ramavtal under tröskelvärdet - öppen upphandling 2018-01-26 Dnr: ÅLR2018/1018 Innehåll

Läs mer

A) Upphandlingsföreskrifter Vindkraftverk 12KS/0282. A) Upphandlingsföreskrifter

A) Upphandlingsföreskrifter Vindkraftverk 12KS/0282. A) Upphandlingsföreskrifter 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 3 1.1 Benämningar 3 1.2 Omfattning 3 1.3 Avtalsform och antal leverantörer som tilldelas kontrakt 3 1.4 Upphandlingsförfarande 3 1.5 Förfrågningsunderlag 3 1.6 Tillhandahållande

Läs mer

2. Krav på anbudssökande

2. Krav på anbudssökande Inbjudan 2015-12-17 Upphandlande organisation Härryda kommun Alexandra Dalle Vacche Upphandling Externt psykologstöd 2015KS519 Sista ansökansdag: 2016-01-18 Symbolförklaring: Texten/frågan innehåller krav

Läs mer

1. Generell del. Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion. Upphandlande organisation. 1.1 Allmän information Kommunförbundet Skåne

1. Generell del. Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion. Upphandlande organisation. 1.1 Allmän information Kommunförbundet Skåne Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2015-12-14 Upphandlande organisation Kommunförbundet Skåne Håkan Jönsson Upphandling Rollatorer Extern remiss Symbolförklaring: Texten ingår i annonsen Texten/frågan

Läs mer

Familjerådgivningstjänster

Familjerådgivningstjänster HERRLJUNGA KOMMUN ANBUDSINBJUDAN Handläggare, tfn Datum Referensnummer Jan Aronsson, 0513-17 137 2011-06-30 286-11 E-post: jan.aronsson@admin.herrljunga.se, Alingsås kommun och Vårgårda kommun inbjuder

Läs mer

Upphandling av grundläggande betaltjänster. Diarienummer 07-10977

Upphandling av grundläggande betaltjänster. Diarienummer 07-10977 Upphandling av grundläggande betaltjänster Diarienummer 07-10977 Innehåll 1. Om PTS... 3 2. Upphandlingens syfte... 3 3. Krav på anbudsgivaren... 4 3.1 Teknisk förmåga och kapacitet... 4 3.1.1 Underleverantörer...

Läs mer

Upphandling av inkassotjänster. Diarienr 07-12 172

Upphandling av inkassotjänster. Diarienr 07-12 172 Upphandling av inkassotjänster Diarienr 07-12 172 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Upphandlingens syfte... 3 3 Krav på anbudsgivaren... 3 3.1 Inkassotillstånd... 3 3.2 Teknisk förmåga och kapacitet... 4 3.2.1

Läs mer

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER Information om myndigheten Den upphandlande myndigheten: 212000-0555 Upphandlare: Andreas Holmer Telefon nr: 0370-377140 Upphandlingen inbjuder till anbudssökande gällande -

Läs mer

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15 Vårdval tandvård Västernorrland Bilaga 2 Ansökan Allmän barn- och ungdomstandvård Version 2013-01-15 1 1. Uppgifter om sökande Detta dokument ska besvaras och undertecknas av sökande. Namn på sökande Organisationsnummer:

Läs mer

Upphandling av teknisk konsult. Diarienr 09-190

Upphandling av teknisk konsult. Diarienr 09-190 Upphandling av teknisk konsult Diarienr 09-190 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll... 3 3.3 Sanningsförsäkran...

Läs mer

Anbudsförfrågan på upphandling av Hantverkartjänster Målare

Anbudsförfrågan på upphandling av Hantverkartjänster Målare Sidan 1 av 5 Anbudsförfrågan på upphandling av Hantverkartjänster Målare Lysekils kommun inbjuder er att lämna anbud på rubricerade upphandling i enlighet med detta dokument och bilagor. Förfrågningsunderlaget

Läs mer

1. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni

1. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni Förfrågningsunderlag 2010-12-23 Upphandlingsansvarig Upphandling Halmstads kommun Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni samt service Ellinor Nilsson KS 2010/0468 Sista anbudsdag: 2011-02-10

Läs mer

ANBUDSFORMULÄR Slåtter i skyddade områden 2014-2016

ANBUDSFORMULÄR Slåtter i skyddade områden 2014-2016 1(9) Bilaga 2 - ANBUDSFORMULÄR Datum Diarienummer 2013-12-20 512-7972-2013 ANBUDSFORMULÄR Slåtter i skyddade områden 2014-2016 Anbudsformuläret syfte är att tydliggöra för anbudsgivaren vilka uppgifter

Läs mer

Anbudsförfrågan Teckenspråksöversättning av de 16 miljökvalitetsmålen anpassad för webbaserad film.

Anbudsförfrågan Teckenspråksöversättning av de 16 miljökvalitetsmålen anpassad för webbaserad film. Anbudsförfrågan Datum Beteckning Sida 1/5 Jens Mattsson Naturavdelningen 036-395030 Postadress 551 86 Jönköping Besöksadress Hamngatan 4 Tfn 036-39 50 00 Fax 036-12 15 58 E-post lansstyrelsen@f.lst.se

Läs mer

Handläggare Tel.nr. Datum Ärendenummer Niclas Olofsson 0144-350 36 2011-12-10 12/2011

Handläggare Tel.nr. Datum Ärendenummer Niclas Olofsson 0144-350 36 2011-12-10 12/2011 1(8) Anbudsinbjudan Handläggare Tel.nr. Datum Ärendenummer Niclas Olofsson 0144-350 36 2011-12-10 12/2011 Leveransadress Anbudsgivare Anbudsadress Anbud ska vara kommunen tillhanda Anbud - Maskintjänster

Läs mer

1 Krav på ramavtalsleverantören

1 Krav på ramavtalsleverantören 1/6 1 Krav på ramavtalsleverantören Nedan anges de krav som har ställts på anbudsgivaren i den upphandling som föregått avtalet. Leverantören har i anbudet accepterat de krav som gäller för avtalad Leverantör

Läs mer

Inbjudan till anbudsgivning Neuropsykiatriska utredningar

Inbjudan till anbudsgivning Neuropsykiatriska utredningar 1(6) Inbjudan till anbudsgivning Neuropsykiatriska utredningar Härmed inbjuds Ni att inkomma med anbud om Neuropsykiatriska utredningar. Bifogat förfrågningsunderlag innehåller samtliga förutsättningar

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Passbåtstrafik i Ålands södra Skärgård

Upphandlingsföreskrift (UF) Passbåtstrafik i Ålands södra Skärgård Upphandlingsföreskrift (UF) Passbåtstrafik i Ålands södra Skärgård 2017-2018 Avtal över tröskelvärdet - öppen upphandling 2016-10-11 Dnr: ÅLR 2016/7108 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Förfrågningsunderlagets

Läs mer

HVO-tankstation i Eslövs kommun

HVO-tankstation i Eslövs kommun Europeiska regionala utvecklingsfonden Klimatsamverkan Skåne Fossilbränslefria kommuner i södra Skåne HVO-tankstation i Eslövs kommun Exempel på direktupphandling av HVOpumpstation för kommunala fordon

Läs mer

Upphandlingsföreskrifter, UF

Upphandlingsföreskrifter, UF Dokument 00, UF GSM-R Terminalfilter TRV 2014/71742 Sida 1 (7) Innehåll UFA ALLMÄN ORIENTERING 3 UFA.1 Personuppgifter... 3 UFA.2 Orientering om sortiment... 3 UFB UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER 3 UFB.1 Former

Läs mer

4. Ansökan om kontrakt för tandreglering

4. Ansökan om kontrakt för tandreglering Inbjudan 2017-08-16 Upphandlande organisation Region Västmanland Caroline Qwarfordt Upphandling Valfrihet inom tandreglering i Region Västmanland Sista ansökansdag: 2027-08-12 00:00 Symbolförklaring Texten

Läs mer

2004-12-01. Härmed inbjuds Ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar.

2004-12-01. Härmed inbjuds Ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar. 2004-12-01 Dnr 0411-0798-STAB-23 Anbudsinbjudan avseende Arbetsgivarverkets upphandling av konsultstöd för grafisk formgivning Arbetsgivarverket har för avsikt att i enlighet med 6 kap. lagen (1992:1528)

Läs mer

2. Kvalificering och obligatoriska krav

2. Kvalificering och obligatoriska krav Förfrågningsunderlag 2012-06-11 Upphandlingsansvarig Gotlands kommun Upphandling Företagshälsovårdstjänster Carina Westergren Larsson SF 2012/23 Sista anbudsdag: 2012-07-09 Symbolförklaring: Texten/frågan

Läs mer

VÅRDVAL SKÅNE. Ansökan om Ackreditering och Avtal LARO-mottagning i Vårdval Skåne

VÅRDVAL SKÅNE. Ansökan om Ackreditering och Avtal LARO-mottagning i Vårdval Skåne VÅRDVAL SKÅNE Ansökan om Ackreditering och Avtal LARO-mottagning i Vårdval Skåne UPPGIFTER OM SÖKANDE Fyll i blanketten med hjälp av datorn. Datum ska skrivas i formatet XXXX-XX-XX. FIRMA-/FÖRETAGSNAMN

Läs mer

Anbudsformulär. Kvalificering av anbudsgivare

Anbudsformulär. Kvalificering av anbudsgivare 1/7 Försvarsexportmyndigheten Fredrik Tellman 08-587 133 14 2012-10-16 Bilaga 1 till FXM 2012/578:3 Anbudsformulär Kvalificering av anbudsgivare Swedish Defence and Security Agency Box 56081, 102 17 Stockholm.

Läs mer

Ansökan om Ackreditering och Avtal för Enhet för öppen ögonsjukvård i Skåne

Ansökan om Ackreditering och Avtal för Enhet för öppen ögonsjukvård i Skåne Ansökan om Ackreditering och Avtal för Enhet för öppen ögonsjukvård i Skåne UPPGIFTER OM SÖKANDE Fyll i blanketten med hjälp av datorn. Datum ska skrivas i formatet XXXX-XX-XX. Ansökan avser uppdrag om

Läs mer

1. Anvisningar för upphandlingen

1. Anvisningar för upphandlingen Förfrågningsunderlag 2014-03-21 Upphandlande organisation Upphandling REGION GOTLAND Bostad med särskild service på Gotland för vuxna med psykiska funktionsnedsättningar. Dag Hultemar 2014-18 Sista anbudsdag:

Läs mer

Förfrågningsunderlag upphandling av kuvert för att komplettera Valmyndighetens beredskapslager för val

Förfrågningsunderlag upphandling av kuvert för att komplettera Valmyndighetens beredskapslager för val 1(9) Sista anbudsdag: 2010-09-13 Anbudets giltighet: 2010-12-31 Upphandlingsform: Förenklad upphandling Datum 2010-08-13 Diarienr 10-179/2 Upphandlande enhet: Valmyndigheten Box 4210 171 04 Solna Förfrågningsunderlag

Läs mer

3. Ansökan om LOV avtal Program för primärvården i Västmanland

3. Ansökan om LOV avtal Program för primärvården i Västmanland Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2015-10-21 Upphandlande organisation Västmanlands läns landsting Anette Öhrn DLL Upphandling Program för primärvården i Västmanland - LOV DU-UPP15-0189 Symbolförklaring:

Läs mer

Förfrågningsunderlag Kompetensutvecklingsinsatser i form av utbildning för ESF projektet KUL PÅ LIMHAMN

Förfrågningsunderlag Kompetensutvecklingsinsatser i form av utbildning för ESF projektet KUL PÅ LIMHAMN Förfrågningsunderlag Kompetensutvecklingsinsatser i form av utbildning för ESF projektet KUL PÅ LIMHAMN 1. UPPHANDLINGSFORMALIA 1.1 Upphandlande myndighet PÅ Limhamns Ekonomiska förening. 1.2 Upphandlingsform

Läs mer

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG 2015 07-31 UPPHANDLING AV LEDNINGSVISNING FÖR UNNARYD FIBER EK. FÖRENINGS FIBERNÄT Unnaryd fiber, Ekonomisk förening Datum 2015-07-31 Syftet med detta dokument är att ge leverantörer

Läs mer

Lag (2007:1091) om offentlig upphandling

Lag (2007:1091) om offentlig upphandling Upphandlingsfunktionen 2009-01-13 Lag (2007:1091) om offentlig upphandling Trädde ikraft 2008-01-01 Disposition: Kap 1-14 Över tröskelvärdena (varor och tjänster: > 200 000 Euro) Kap 15 Under tröskelvärdena

Läs mer

Anbudsförfrågan Upphandling länkförbindelser för

Anbudsförfrågan Upphandling länkförbindelser för Dnr LiU-2008/00527 Anbudsförfrågan Upphandling länkförbindelser för Linköpings universitet INNEHÅLLSFÖRTECKNING: 1 UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER... 3 1.1 Inledning och syfte... 3 1.2 Upphandlande enhet... 3

Läs mer

ANBUDSINBJUDAN UPPHANDLING AV OBLIGATORISK SJUKVÅRDSFÖRSÄKRING FÖR ANSTÄLLDA HOS SJUNDE AP-FONDEN I SAMARBETE MED FÖRSÄKRINGSSTRATEGI SVERIGE AB

ANBUDSINBJUDAN UPPHANDLING AV OBLIGATORISK SJUKVÅRDSFÖRSÄKRING FÖR ANSTÄLLDA HOS SJUNDE AP-FONDEN I SAMARBETE MED FÖRSÄKRINGSSTRATEGI SVERIGE AB UPPHANDLING AV OBLIGATORISK SJUKVÅRDSFÖRSÄKRING FÖR ANSTÄLLDA HOS SJUNDE AP-FONDEN I SAMARBETE MED FÖRSÄKRINGSSTRATEGI SVERIGE AB 1 Innehållsförteckning Inbjudan... 3 Allmän orientering... 3 Upphandlande

Läs mer

3. Kvalificering av utföraren

3. Kvalificering av utföraren Förfrågningsunderlag 2015-06-30 Upphandlande organisation Upphandling Mariestads Kommun Eget val inom hemtjänst och delegerad hemsjukvård Katrin Jedselius SN 2009/0048-700 Symbolförklaring: Sista ansökansdag:

Läs mer

Förfrågningsunderlag Föredragshållare till Seminarium för ESF projektet KUL PÅ LIMHAMN

Förfrågningsunderlag Föredragshållare till Seminarium för ESF projektet KUL PÅ LIMHAMN Förfrågningsunderlag Föredragshållare till Seminarium för ESF projektet KUL PÅ LIMHAMN 1. UPPHANDLINGSFORMALIA 1.1 Upphandlande myndighet PÅ Limhamns Ekonomiska förening. 1.2 Upphandlingsform Förenklad

Läs mer

Polisens verksamhetsstöd Affärsenheten Upphandlingssektionen Diarienr (åberopas vid korrespondens) PVS-653-4155/11 DEL 2 ANBUDSFÖRFRÅGAN Kraven på anbudsgivaren och tjänsten I denna del står vilka krav

Läs mer

Anbudsbegäran bärbara datorer

Anbudsbegäran bärbara datorer Dokumentansvarig Ronny Holmström-Wall ANBUDSBEGÄRAN 1(6) Datum Dokumentets id 2015-11-04 Ag-it13-2015 Mottagare Anbudsbegäran bärbara datorer Ålands gymnasium begär härmed anbud på bärbara datorer och

Läs mer

UPPHANDLING AV SPIKMATTOR MED TILLBEHÖR (5 bilagor)

UPPHANDLING AV SPIKMATTOR MED TILLBEHÖR (5 bilagor) ANBUDSFÖRFRÅGAN Datum 2017-04-21 Saknr och diarienummer 934-A495.530/2016 Polismyndigheten Ekonomiavdelningen Inköpsenheten UPPHANDLING AV SPIKMATTOR MED TILLBEHÖR (5 bilagor) 1 FÖRUTSÄTTNINGAR Förutsättningarna

Läs mer

Bilaga 3 Anbudsformulär

Bilaga 3 Anbudsformulär 1 / 5 Inledning Detta dokument används för anbudsgivning avseende ramavtal för BI-system och anger vilka uppgifter och redovisningar Anbudsgivaren ska lämna i anbudet. Samtliga, fullständiga, krav framgår

Läs mer

UMEVA, Robertsfors kommun, Vännäs kommun, Bjurholms kommun, Vindelns kommun, Sorsele kommun.

UMEVA, Robertsfors kommun, Vännäs kommun, Bjurholms kommun, Vindelns kommun, Sorsele kommun. 1 Allmänt inbjuder till anbudsgivning gällande --. Upphandlingen genomförs enligt Lagen om Offentlig Upphandling (LOU). 2 Information om upphandlande myndighet är den upphandlande myndigheten och agerar

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF)

Upphandlingsföreskrift (UF) 2 (11) Dnr: ÅLR 2016/8810 Upphandlingsföreskrift (UF) Stabiliseringsfräsning, grupp 1, 2017 Upphandling under tröskelvärdet - öppet förfarande 2016-12-01 Dnr: ÅLR 2016/8810 2 (11) Dnr: ÅLR 2016/8810 Innehåll

Läs mer

BILAGA L ANBUDSFORMULÄR

BILAGA L ANBUDSFORMULÄR Polisens verksamhetsstöd Affärsenheten Upphandlingssektionen ANBUDSFORMULÄR Bilaga L Diarienr (åberopas vid korrespondens) BILAGA L ANBUDSFORMULÄR 1 FÖRETAGSUPPGIFTER Anbudsgivarens kontaktuppgifter Kontaktperson

Läs mer

Upphandlingsföreskrifter (UF)

Upphandlingsföreskrifter (UF) Upphandlingsföreskrifter (UF) RAMAVTAL - KONSULTTJÄNSTER FÖR LEDNING AV INFRASTRUKTURPROJEKT 2016-2019 2016-01-15 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 1.1 Förfrågningsunderlagets innehåll och disposition Förfrågningsunderlaget

Läs mer

2. Leverantörskvalificering

2. Leverantörskvalificering Förfrågningsunderlag 2016-02-01 Upphandlande organisation Upphandling Kommunförbundet Skåne Behandling i öppenvård för barn, unga och deras familjer samt vuxna. Skåne, Kronoberg och Halland 2016 - IFO

Läs mer

UPPHANDLING AV FUNKTIONSAVTAL OM IT-DRIFT M.M.

UPPHANDLING AV FUNKTIONSAVTAL OM IT-DRIFT M.M. UPPHANDLING AV FUNKTIONSAVTAL OM IT-DRIFT M.M. GÖTEBORGS SPÅRVÄGAR AB 2011-09-22 Göteborgs Spårvägar AB inbjuder härmed till anbudsgivning avseende upphandling av funktionsavtal om IT-drift m.m. Förutsättningarna

Läs mer

Anbudsförfrågan Smart Industrikompetens Seminarium GDPR (General Data Protection Regulation)

Anbudsförfrågan Smart Industrikompetens Seminarium GDPR (General Data Protection Regulation) Datum: 2 januari 2018 Anbudsförfrågan Smart Industrikompetens Seminarium GDPR (General Data Protection Regulation) Industriellt Utvecklingscentrum Syd AB, IUC Syd AB (organisationsnummer 556101-2153) inbjuder

Läs mer

Upphandling av provningstjänster EMC

Upphandling av provningstjänster EMC ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER 1 (8) Dnr 16EV764 Upphandling av provningstjänster EMC Elsäkerhetsverket inbjuder er att lämna anbud på rubricerad upphandling i enlighet med detta dokument med bilagor. ELSÄK2000,

Läs mer

1 Information om upphandlingen

1 Information om upphandlingen 1 Information om upphandlingen Upphandling Södertörn inbjuder härmed anbudsgivare till att lämna anbud gällande HVB samt boende med särskild service, enligt nedanstående instruktioner. Upphandling Södertörn

Läs mer

Upphandlingsföreskrift

Upphandlingsföreskrift Upphandlingsföreskrift Anläggande av separat gång- och cykelväg och breddning av landsväg nr 4 mellan Geta kyrka och Höckböle, sektion 0-300 och 500-4020, i Geta kommun 2015-09-21 Innehåll 1 ALLMÄNT OM

Läs mer

Utelämnande av svar kan komma att innebära att anbudet förkastas.

Utelämnande av svar kan komma att innebära att anbudet förkastas. Inledning Anbudsgivaren svarar på ställda krav genom att fylla i efterfrågade uppgifter, redovisning direkt i formuläret eller som särskild bilaga där så efterfrågas. För hänvisningar se motsvarande avsnitt

Läs mer

2. Leverantörskvalificering

2. Leverantörskvalificering Förfrågningsunderlag 2015-12-07 Upphandlande organisation Upphandling Kommunförbundet Skåne Behandling, utredning och omvårdnad vid HVB-hem för vuxna med missbruk/beroende. Skåne, Kronoberg och Halland

Läs mer

Avtalsperiod: tillsvidare enligt lagen om läkarvårdsersättning eller från och med tiden för avtalets ingående dock tidigast: 2015-07-01.

Avtalsperiod: tillsvidare enligt lagen om läkarvårdsersättning eller från och med tiden för avtalets ingående dock tidigast: 2015-07-01. Ansökningsinbjudan om att få ingå samverkansavtal vid ersättningsetablering enligt lagen (1993:1651) om läkarvårdsersättning, diarienummer HSNG 2015-00365 Ni inbjuds att inkomma med ansökan om att få ingå

Läs mer

Vårdval Västernorrland. Bilaga 1 Ansökan

Vårdval Västernorrland. Bilaga 1 Ansökan Vårdval Västernorrland Bilaga 1 Ansökan Allmän barn- och ungdomstandvård Version 2017 1 1. Uppgifter om sökande Detta dokument ska besvaras och undertecknas av sökande. Namn på Vårdgivare juridisk person

Läs mer

Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon.

Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon. Datum: 2012-11-30 Handläggare: Andreas Lövquist Diarienummer: 76/001. 170-12 Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon. Landskrona stad inbjuder till anbudsgivning gällande

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN Eckerö skolas skolskjutsar

ANBUDSFÖRFRÅGAN Eckerö skolas skolskjutsar ANBUDSFÖRFRÅGAN Eckerö skolas skolskjutsar 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Eckerö kommun (FO-nummer: 0144682-1), Södra Överbyvägen 8, 22270 ECKERÖ ( Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Eckerö skolas

Läs mer

Upphandlingsföreskrift

Upphandlingsföreskrift Upphandlingsföreskrift Byggande av lastbilsgarage i Jomala, Möckelö 1(11) Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Förfrågningsunderlagets innehåll och disposition 3 1.2 Beskrivning av uppdraget 3 1.3

Läs mer

Specialistläkarmottagning vid Myalgic Encefalomyelitis/ Chronic Fatigue Syndrome (ME/CFS)

Specialistläkarmottagning vid Myalgic Encefalomyelitis/ Chronic Fatigue Syndrome (ME/CFS) Ansökan för Vårdgivare med huvuduppdrag 1. Rehabilitering långvarig smärta med eller utan samsjuklighet och för utmattningssyndrom eller 2. Planerad specialiserad neurologisk rehabilitering Specialistläkarmottagning

Läs mer