Anbudsbegäran. Ramavtal -Kommunindelningsutredare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anbudsbegäran. Ramavtal -Kommunindelningsutredare"

Transkript

1 Anbudsbegäran Ramavtal -Kommunindelningsutredare

2 Innehåll 1 UPPHANDLINGSDOKUMENTENS INNEHÅLL Beskrivning av uppdraget Avtalsperiod Upphandlingens värde Annonsering Upphandlande enhet Kontaktperson under anbudstiden Planerad tidplan för upphandlingen 2 2 ANBUDETS INNEHÅLL Prisuppgifter 2 3 KRAV PÅ ANBUDSGIVAREN (KVALIFIKATIONSKRAV) Språk Den ekonomiska aktören och eventuella underleverantörer Uteslutningsgrunder Ekonomisk och finansiell situation Teknisk prestationsförmåga och yrkesmässiga kvalifikationer Miljöarbete Kvalitetsarbete 5 4 AVROPSFÖRFRÅGAN Krav på avropsuppdragen Resekostnader 7 5 REGLER FÖR UPPHANDLING OCH ANBUD Upphandlingsform Inlämning av anbud Formkrav på anbud Reservationer och alternativa anbud (sidoanbud) Anbudsgivarens kontaktuppgifter Oklarheter avseende anbudsförfrågan och komplettering av anbudsförfrågan Ersättning för anbud Tilldelningsbesked (delgivning av beslut) 10 1(2)

3 5.9 Avslutad upphandling och tecknande av avtal Allmänna handlingars offentlighet och sekretess Bedömning av anbud Utvärdering av anbud Minimi-krav Fas 1: Utvärdering av anbudsgivarens meritförteckning Fas 1: Utvärdering arbetsprov Fas 2: Utvärdering av intervju Sammanräkning och resultat Hänvisningar till standarder Accept 13 2(2)

4 1 Upphandlingsdokumentens innehåll Upphandlingsdokumenten består förutom detta dokument även av följande bilagor: Bilaga1 Avtalsförslag Den ekonomiska aktören ansvarar för att denne erhåller ett fullständigt anbudsunderlag. 1.1 Beskrivning av uppdraget Ålands landskapsregering har för avsikt att upphandla ett ramavtal för kommunindelningsutredningskonsulter. De anbudsgivare som godkänns som ramavtalsleverantörer kommer att rangordnas. Rangordningen sker genom att den anbudsgivare som fått lägst utvärderingspris rankas nummer ett och anbudsgivare med näst lägst utvärderingspris som nummer två osv. Utvärderingspriset kommer att beräknas utgående från de principer som framgår i kapitel 5. Minst tre leverantörer kommer att antas för anbudet förutsatt att inte antalet godkända anbud är färre. Leverantören kan anlita underleverantörer för delar av uppdraget. 1.2 Avtalsperiod Avtalet ska vara i kraft i fyra år räknat från dagen då avtalet tecknats. Exakta datum fastställs vid avtalstecknandet. 1.3 Upphandlingens värde Upphandlingens värde beräknas understiga EU:s tröskelvärde. Den upphandlande enheten garanterar ingen specifik volym, utan anbudsgivaren åtar sig att leverera mot det faktiska behov som uppstår. 1.4 Annonsering Upphandlingen annonseras samma dag i lokaltidningarna och på landskapsregeringens webbplats: där anbudsförfrågan inkl. bilagor finns att hämta elektroniskt. 1.5 Upphandlande enhet Upphandlande myndighet är Ålands landskapsregering, FO-nummer (14)

5 1.6 Kontaktperson under anbudstiden Namn: E-post: Raine Katajamäki 1.7 Planerad tidplan för upphandlingen 2018 Aktivitet Annonsering av upphandlingen Sista dag att ställa frågor Sista dag för svar från landskapsregeringen kl Sista dag att lämna anbud 2 Anbudets innehåll Anbudet ska innehålla ett arbetsprov. Huvudförfattaren ska vara offererad konsult eller konsulter. Arbetsprovet ska bestå av tidigare utförd kommunindelningsutredning eller liknande utredningsuppdrag. Meritförteckning med redogörelse över utbildning, erfarenhet och språkkunskaper för samtliga centrala personer ska bifogas anbudet. Centrala personer i ramavtalet är huvudansvarig konsult som också är projektledare samt dennes ev. ersättare, anlitade konsulter samt övriga nyckelpersoner som anbudsgivaren kan komma att använda för uppdrag åt den upphandlande enheten. Landskapsregeringen arbetar enligt projektmodellen PPS. Samtliga personer som kommer att ha direktkontakt med den upphandlande enheten ska behärska svenska språket i tal och skrift. 2.1 Prisuppgifter Prisuppgifter för efterfrågade tjänster ska anges. Vid avrop på ramavtalet ska det i anbudet offererade timpriset debiteras. Prisuppgifter ska anges i EUR per timme exklusive mervärdesskatt. I angivna priser ska ingå samtliga kostnader för uppdraget, exklusive resekostnader. Den upphandlande enheten betalar inga övriga extra kostnader eller avgifter. 2(14)

6 Väljer anbudsgivaren att ange priser inom ett intervall, kommer det högsta priset i intervallet vara det som används vid utvärderingen. 3 Krav på anbudsgivaren (kvalifikationskrav) 3.1 Språk I och med att landskapet Åland är enspråkigt svenskt ska leverantören och leverantörens personal utföra de tjänster som omfattas av detta upphandlingsdokument på svenska. 3.2 Den ekonomiska aktören och eventuella underleverantörer En ekonomisk aktör har rätt att anlita underleverantörer för att fullgöra sina åtaganden. Användandet av underleverantör begränsar inte anbudsgivarens ansvar som huvudman för fullgörande av kontraktet. Om den ekonomiska aktören anlitar underleverantör, ska anbudet innehålla uppgifter om respektive underleverantörs firma, FO-/organisationsnummer samt vilken del av åtagandet som ska fullgöras av respektive underleverantör. 3.3 Uteslutningsgrunder Ekonomiska aktörer utesluts från upphandlingen om den ekonomiska aktören eller dess underleverantör, begått något av de nedan angivna brotten, till exempel bestickning, bedrägeri eller penningtvätt. Detta innebär att ekonomiska aktörer kan uteslutas från upphandlingen om den eller dess underleverantörer: är försatt i konkurs eller blir upplöst eller har avbrutit sin affärsverksamhet eller har skulder som har reglerats genom ett fastställt ackord, ett saneringsprogram eller genom något annat motsvarande program som grundar sig på lagstiftningen, är föremål för försättande i konkurs eller upplösning eller för något annat förfarande som avses i 1 punkten, genom en lagakraftvunnen dom har dömts för en lagstridig handling i anslutning till sin yrkesutövning, i sin yrkesverksamhet har gjort sig skyldig till en allvarlig förseelse, som kan styrkas av landskapsregeringen, har åsidosatt sin skyldighet att betala skatter eller socialförsäkringsavgifter i Finland eller i etableringslandet, eller har lämnat väsentligt oriktiga uppgifter då den lämnat landskapsregeringen uppgifter eller försummat att lämna de uppgifter som krävs. 3(14)

7 Den ekonomiska aktören ska intyga att den ekonomiska aktören inklusive eventuella underleverantörer inte är föremål för någon omständighet. 3.4 Ekonomisk och finansiell situation Den ekonomiska aktören ska ha en sådan ekonomisk och finansiell situation att denne klarar av att fullgöra uppdraget. Den ekonomiska aktören ska vara registrerad i tillämpliga företagsregister. 1. På begäran bifoga en utredning som visar huruvida anbudsgivaren är införd i förskottsuppbördsregistret och arbetsgivarregistret samt i registret över mervärdesskattskyldiga eller motsvarande från annat land, samt 2. Ett handelsregisterutdrag eller motsvarande från annat land. Den ekonomiska aktören ska ha betalt sina skatter och socialförsäkringsavgifter, eller en uppgjord betalningsplan angående obetalda sådan. 3. På begäran bifoga till ett intyg över betalda skatter från skattemyndigheten i leverantörens registrerade hemort eller ett intyg över skatteskuld eller en utredning om att en betalningsplan angående skatteskulden har gjorts upp samt 4. Ett intyg över tecknande av pensionsförsäkringar samt över betalning av pensionsförsäkringsavgifter eller en utredning om att betalningsplan har gjorts upp. Den ekonomiska aktören ska vid utförande av uppdraget följa tillämpliga arbetsrättsliga bestämmelser. 5. På begäran bifoga en utredning om vilket kollektivavtal som ska tillämpas på arbetet eller om de centrala anställningsvillkoren för personalen. För utländska företag ska motsvarande ovanstående uppgifter bevisas. Uppgifterna på intygen/utredningarna ovan ska inte vara äldre än sex månader räknat från sista dag att lämna anbud. Om någon av uppgifterna uppräknade ovan är onödig eller omöjlig att få ska detta kunna motiveras. 3.5 Teknisk prestationsförmåga och yrkesmässiga kvalifikationer Bifoga en kortfattad beskrivning av den ekonomiska aktörens (företags-/organisationsform, branscherfarenhet, verksamhet, erfarenhet av liknande uppdrag, omsättning, bemanning, kompetensutveckling etc.) samt redovisa en väl utvecklad verksamhetsidé kring föremålet för denna upphandling. 4(14)

8 3.6 Miljöarbete Den ekonomiska aktören bör ha ett aktivt miljöarbete som innehåller miljöpolicy och miljömål. Anbudsgivaren bör redogöra för sitt miljöarbete. 3.7 Kvalitetsarbete Den ekonomiska aktören bör ha ett aktivt arbete för kvalitetsäkringsåtgärder. Redogör för den ekonomiska aktörens arbete med detta. 4 Avropsförfrågan Efter att ramavtal har tecknats med de godkända ekonomiska aktörerna gäller följande villkor: Då behov av en utredning uppstår gör landskapsregeringen först en tidsuppskattning samt en projektplan över mängden arbetstimmar som kommer att krävas för att slutföra uppdraget. Därefter kontaktar landskapsregeringen den ramavtalsleverantör som är högst i rangordningen med en avropsförfrågan. Avropsförfrågan ska innehålla en tidsuppskattning samt en tidsram för när utredningen skall vara klar. Ifall ramavtalsleverantör nummer ett inte har möjlighet att anta uppdraget inom givna tidsramar eller i övrigt är förhindrad tillfrågas ramavtalsleverantör nummer två osv. Ramavtalsleverantörerna har rätt att neka till att emotta uppdraget. 4.1 Krav på avropsuppdragen Nedan uppges minimikraven i avropsförfrågan. Avropsförfrågan specificeras dock noggrannare vid avropet Utredning Utredarens uppgift är att ta fram ett beslutsunderlag för sammanslagningen av de i avropet nämnda kommunerna. Utredaren ska identifiera och analysera skillnader, anpassningsbehoven och utvecklingspotential kommunerna emellan samt framställa även statistik som inte direkt framgår av budgeten (t.ex. investeringsbehov, harmonisering av lönenivåer och soliditet). Utredningen kräver flera besökt till de berörda kommunerna. Utredningen ska genomföras i en tät dialog med kommunernas politiker och tjänstemän. Dialogen ska föras både enskilt och i olika tematiska grupper. Utredningen ska belysa åtminstone följande aspekter: 5(14)

9 1. Förutsättningar för ändringar i kommunindelningen och tidpunkt 2. Motivering till ändring i kommunindelningen 3. Nulägesanalys 4. Egendom, ekonomiska uppgörelser, skulder vid kommunsammanslagning 5. Skatt, taxor och avgifter vid kommunsammanslagning 6. Sammanslagningsunderstöd vid kommunsammanslagning 7. Förslag till ett lojalitetsavtal mellan kommuner 8. Existerande och planerade kommunala samarbetens ställning i den nya kommunen 9. Den nya kommunens förvaltning 10. Personalen: tjänster, lönenivåer och placering 11. De allmänna principerna och avtal för samordning av servicesystem i den nya kommunen 12. Antalet ledamöter och ersättare i fullmäktige, samt fördelningen av platser mellan kommunerna 13. Ställning i den nya kommunen för kommundirektörer 14. Kommunalval 15. Förslag till nya kommunens namn 16. En plan för den fortsatta behandlingen före och efter beslutet Beredning av ett sammanslagningsavtal Med stöd av utredningen och i enlighet med landskapsregeringens förslag till ändring av kommunindelningen på Åland ska utredaren arbeta fram ett avtalsförslag gällande sammanslagning av kommuner som ingår i utredningen. Avtalsförslaget ska vara utformat i enlighet med den gällande lagstiftningen och med stöd av kommunindelningsutredare Siv Sandbergs Lathund för kommunsammanslagningsavtal (Kommunindelningsutredningen Finström-Geta-Sund, augusti 2017) Plan för fortsatt behandling Utredaren ska lägga fram ett förslag till en plan för det fortsatta arbetet med den ifrågavarande kommunsammanslagningen. Planen ska innefatta exempelvis tidsramar för den fortsatta beslutsgången Politisk referensgrupp Utredaren ska föra dialog med en politisk referensgrupp angående utredningens innehåll och resultat. Den politiska referensgruppen består av högst tre förtroendevalda från respektive 6(14)

10 kommun. Referensgruppens uppdrag är att ge värdefull information till utredaren samt sprida kunskap om utredningen inom de berörda kommunerna. Referensgruppen ska även stå till förfogande för samråd med utredaren, men gruppen har ingen formell beslutanderätt Information och kommunikation Utredaren ska genomföra kommunindelningsutredningen som en så öppen och transparent process som möjligt. Detta inkluderar exempelvis att publicera information på landskapsregeringens hemsida och att förklara formalia kring sammanslagningsprocessen till allmänheten. Utredaren ska i samarbete med Ålands landskapsregering arrangera åtminstone två öppna informationsmöten för kommunernas invånare. Det första informationsmötet hålls i början av processen. Vid det här mötet ska utredaren presentera metoden för utredningen och förklara hur sammanslagningsprocessen kommer att gå till. Det andra informationsmötet hålls i slutfasen av projektet. Vid det här mötet ska utredaren presentera sin utredning, sitt förslag till avtal om ändring i kommunindelningen och utkast till plan för det fortsatta arbetet. Om olika utredare kommer att genomföra kommunindelningsutredningarna ska utredarna ha en nära dialog med varandra för att ta del av varandras kompetens och utbyta relevant information. Om en utredare färdigställer sin utredning tidigare än de andra ska den som är klar med sin utredning fortsatt bistå de andra utredarna i deras arbete. I utredarens uppdrag ingår att vara tillgänglig för media och utredaren ska kontinuerligt rapportera till Ålands landskapsregering om utredningens framåtskridande Slutrapport av utredningen Analys av och slutsatser om hur kommunindelningsutredningen lyckats som projekt. 4.2 Resekostnader Landskapsregeringen ersätter godkända resor till ett belopp som framgår ur avropsförfrågan. Traktamente utbetalas inte. 5 Regler för upphandling och anbud 5.1 Upphandlingsform Denna upphandling omfattar tjänster och genomförs som en öppen upphandling enligt Ålands landskapsregerings beslut (ÅFS 2015:52) gällande vissa upphandlingar. 7(14)

11 Upphandlingen genomförs i form av ett öppet förfarande som resulterar i ett rangordnat ramavtal. Upphandlingsformen medger inte förhandling. Anbud kommer därmed att antas utan föregående förhandling, varför det är av stor vikt att alla krav och villkor enligt denna anbudsförfrågan följs och att bästa villkor/pris lämnas i anbudet. 5.2 Inlämning av anbud Sista inlämningsdag och klockslag ska vara den 26 januari 2018 kl finsk tid. Anbud som lämnats in för sent beaktas inte, oavsett orsak. Anbudet ska sändas i slutet kuvert till: Ålands landskapsregering PB Mariehamn eller lämnas in till registratorn vid Ålands landskapsregering på Strandgatan 37 i Mariehamn. Anbud kan också sändas in via registrator@regeringen.ax. Märk kuvertet eller e-posten med texten Anbud Ramavtal - Kommunindelningsutredare. Anbud per fax accepteras inte. Anbudet ska vara giltigt minst tre månader efter sista inlämningsdag. Om en besvärsprocess inleds förlängs anbudets giltighetstid automatiskt i enlighet med resultatet av domstolens beslut. Anbudshandlingar lämnas på anbudsgivarens ansvar. 5.3 Formkrav på anbud På anbud ställs följande formkrav: Anbudet ska lämnas skriftligt i ett exemplar, undertecknat av behörig företrädare för anbudsgivaren. En ev. censurerad version av anbudet Kopia på anbudet bör även lämnas i elektronisk form på datamedium ifall anbudet lämnas i pappersform. Filerna ska vara läsbara i MS Office-, PDF- eller motsvarande format. Anbudets språk ska vara svenska (inklusive alla bilagor) Hänvisningar till webbsidor godtas inte som anbudssvar. Förekommer i detta upphandlingsdokumenten och i bilagorna mot varandra stridande uppgifter gäller texten i upphandlingsdokumentet före bilagorna. 8(14)

12 Anbudsgivaren måste själv kontrollera att alla frågor är besvarade och att alla efterfrågade dokument är bifogade. Möjligheterna att efter anbudstidens utgång inhämta eller lämna kompletterande uppgifter är begränsade. Detta innebär att ekonomiska aktörer inte kan avvakta med att lämna svar, till exempel genom att hänvisa till att frågan önskas behandlas muntligt. Anbud som inte är komplett riskerar att uteslutas. 5.4 Reservationer och alternativa anbud (sidoanbud) Ekonomiska aktörer ska basera sitt anbud på de förutsättningar som anges i denna anbudsbegäran. Inga reservationer eller alternativa anbud (så kallade sidoanbud) accepteras. 5.5 Anbudsgivarens kontaktuppgifter Den ekonomiska aktörens kontaktuppgifter ska anges i anbudet. 5.6 Oklarheter avseende anbudsförfrågan och komplettering av anbudsförfrågan Alla förfrågningar som rör anbudshandlingarna ska skickas per e-post till kontaktpersonen för upphandlingen. För att säkerställa att samtliga anbudsgivare får samma information, publicerar den upphandlande enheten alla frågor och svar gällande anbudshandlingarna på: De ekonomiska aktörerna ansvarar för att hålla sig uppdaterade med de eventuella frågor och svar som publiceras angående upphandlingen. Eventuella frågor med anledning av upphandlingsdokumenten ska ställas senast den 17 januari Svar och andra kompletterande upplysningar lämnas kontinuerligt, dock senast den 19 januari Innan anbud lämnas uppmanas anbudsgivaren att kontrollera ifall nya uppgifter om upphandlingen har tillkommit. Om den ekonomiska aktören upplever krav i upphandlingsdokumentet som otydligt, orimligt, onormalt kostnadsdrivande eller konkurrensbegränsande i något avseende är det viktigt att kontakta den upphandlande enheten, raine.katajamaki@regeringen.ax, på ett så tidigt stadium som möjligt för att undvika missförstånd. Endast skriftlig kompletterande uppgift lämnad av den upphandlande myndigheten under anbudstiden är bindande för både den upphandlande enheten och ekonomiska aktörer. 9(14)

13 5.7 Ersättning för anbud Ersättning för att upprätta anbud och delta i anbudsprocessen utgår inte. Kostnader för att delta i eventuell intervju ersätts inte. 5.8 Tilldelningsbesked (delgivning av beslut) Samtliga ekonomiska aktörer kommer att erhålla meddelande om beslut. Meddelandet skickas per post eller e-post i enlighet med leverantörens uppgifter. En rättelse- och besvärsanvisning bifogas delgivningen. 5.9 Avslutad upphandling och tecknande av avtal Den upphandlande enheten får som huvudregel inte ingå avtal förrän 30 dagar har gått från det att tilldelningsbeslutet skickats till anbudsgivarna (s.k. väntetid). Om anbudsgivarna delges per post utökas väntetiden med ytterligare 7 dagar. Ett bindande avtal förutsätter att ett skriftligt avtal har upprättats vilket är undertecknat av behöriga företrädare för såväl leverantören som den upphandlande enheten Allmänna handlingars offentlighet och sekretess Alla inlämnade anbud behandlas i enlighet med bestämmelserna i landskapslag (ÅFS 1977:72) om allmänna handlingars offentlighet. Inkomna anbud är inte offentliga förrän upphandlingsavtalet ingåtts eller om upphandlingen avbryts utan att ny upphandling genomförs. Om anbudsgivare anser att uppgift(er) i anbud bör beläggas med sekretess ska utförlig motivering ges i anbudet. Anbudsgivaren ska även lämna in en censurerad version av anbudet. I annat fall förutsätts att anledning till sekretess saknas. Sekretessprövning kan inte göras i förväg och garantier kan därför inte lämnas. Generellt sett är möjligheterna att sekretessbelägga anbud starkt begränsade sedan upphandlingen avslutats. Detta gäller särskilt uppgifter i anbud som rör utvärderingskriterierna, vilket också omfattar priserna Bedömning av anbud Anbudsutvärderingen sker i tre steg: 1. Kvalificering av anbudsgivaren. Anbudsgivarens lämplighet, erfarenhet, organisation och ekonomi prövas samt eventuell grund för uteslutning kontrolleras. 2. Kontroll av att alla "ska-krav" uppfyllts. Samtliga ska är ska-krav. 10(14)

14 3. Utvärdering (tilldelning av kontrakt). Anbudsgivaren ska utse en huvudsaklig utredare. Anbuden och den huvudsakliga utredaren utvärderas enligt utvärderingskriterierna. Ett anbud som i någon av utvärderingsgrunderna får 0 euro mervärdesavdrag kommer att förkastas. En anbudsgivare som inte klarar ett steg i processen går inte vidare till nästa steg Utvärdering av anbud Det totalekonomiskt mest fördelaktiga anbudet enligt utvärderingskriterierna kommer att antas: Formel: Exempel: Anbudets timpris ( /h) minus mervärdesavdrag ( ) = utvärderingspris Anbudsgivare A offererar 100 /h och får fulla mervärdesavdrag för arbetsprovet (50 ) samt för meritförteckning (50 ). Anbudsgivare A:s utvärderingspris blir ( ) = 0 Utvärderingen är uppdelad i två faser. Fas 1: Fas 2: Utvärdering arbetsprov samt erfarenhet Eventuell intervju 5.13 Minimi-krav Utredaren ska ha genomfört minst ett dokumenterat arbete angående kommunsammanslagningar eller kommunreformer. Utredningen ska vara gjord åt offentlig sektor i ett nordiskt självstyrt område eller i en nordisk stat Fas 1: Utvärdering av anbudsgivarens meritförteckning 50 euro mervärdesavdrag kommer att tilldelas om den huvudsakliga utredaren uppfyller samtliga följande bör-krav: Har genomfört minst en lagstadgad kommunsammanslagningsutredning på Åland eller i Finland Har dokumenterad mycket stor erfarenhet av relevant arbete inom eller åt offentlig sektor Har genomfört ett mycket stort antal dokumenterade relevant utredningsarbeten åt offentlig sektor Har dokumenterad erfarenhet av arbete inom eller åt offentlig sektor på Åland de senaste fem åren 25 euro mervärdesavdrag kommer att tilldelas om den huvudsakliga utredaren uppfyller samtliga följande bör-krav: 11(14)

15 Har genomfört minst en utredning eller sammanställt minst en rapport om sammanslagning av kommunal verksamhet Har dokumenterad erfarenhet av relevant arbete inom eller åt offentlig sektor Har genomfört dokumenterade relevanta utredningsarbeten åt offentlig sektor Har dokumenterad erfarenhet av arbete inom eller åt offentlig sektor på Åland de senaste tio åren 0 euro mervärdesavdrag kommer att tilldelas om den/de namngivna utredarna inte uppfyller ovanstående 5.15 Fas 1: Utvärdering arbetsprov Landskapsregeringen kommer att bedöma anbudsgivaren utifrån dess presenterade arbetsprov. 50 euro mervärdesavdrag kommer att tilldelas om arbetsprovet är aktuellt, mycket tydligt och mycket relevant avseende kommunindelningsutredningar. Anbudsgivarens arbetsprov är detaljerat och föredömligt strukturerat. Arbetsprovet visar att anbudsgivaren har mycket god förståelse för ämnesområdet. Det allmänna helhetsintrycket på det presenterade arbetsprovet är mycket hög. Det framstår vidare som mycket troligt att leverantören har kompetens som kommer att leda till ett mycket gott resultat. 25 euro mervärdesavdrag kommer att tilldelas om arbetsprovet är tydligt, relevant och detaljerat. Anbudsgivaren har god förståelse av ämnesområdet. Det allmänna helhetsintrycket på det presenterade arbetsprovet är hög. Det framstår vidare som troligt att leverantören har kompetens som kommer att leda till ett gott resultat. 0 euro mervärdesavdrag kommer att tilldelas om arbetsprovet inte är tillräckligt relevant, alternativt om den sammanlagda bedömningen är svag. Arbetsprovet gör det svårt att skapa sig en samlad bedömning av kompetens och relevans för projektet. Kvaliteten på arbetsprovet är bristfälligt Fas 2: Utvärdering av intervju Endast ifall det finns anbudsgivare som efter den första fasen i utvärderingen kan anses likvärdiga kommer de att kallas till självstyrelsegården i Mariehamn för en intervju. Alternativt kan intervjun ske med elektroniska medel såsom videokonferens. Resultatet av intervjun används enbart för att fastställa inbördes rangordningen mellan de anbud som efter fas 1 kan anses likvärdiga. 12(14)

16 Exempel: Ifall andra plats efter utvärderingen i fas 1 delas av två anbudsgivare kommer de att intervjuas för att fastställa vilken anbudsgivare som kommer att rangordnas nummer 2 och nummer 3. Anbudsgivaren, vars rangordning är nummer 1, ställning kommer inte att påverkas av resultatet av intervjun. Vid intervjun kommer särskild vikt att läggas på följande punkter: Kunskap om offentliga Åland - kunskap om åländsk lagstiftning samt särställning Struktur utredarens förberedelse samt förmåga till strukturerade svar på frågor Ledarskap visat förmåga att få politiker och tjänstemän att arbeta mot ett gemensamt mål Kommunikation - förmåga att uttrycka sig muntligt och tydligt Poängsättningen sker enligt följande: 3 euro mervärdesavdrag Utmärkta kunskaper samt verbal kommunikationsförmåga. Utmärkt struktur samt tydlighet och ett mycket gott bemötande. Helhetsbedömningen är mycket god. 1 euro mervärdesavdrag Goda kunskaper samt verbal kommunikationsförmåga. God struktur samt tydlighet och ett gott bemötande. Helhetsbedömningen är god. 0 euro mervärdesavdrag nöjaktiga kunskaper samt verbal kommunikationsförmåga. Helhetsbedömningen är adekvat Sammanräkning och resultat Det anbud som erhåller lägst utvärderingspris antas. Den upphandlande enheten väljer de ekonomiskt mest fördelaktiga anbuden med iakttagande av de kriterier för valet av anbud och de jämförelsegrunder som angetts i denna anbudsförfrågan Hänvisningar till standarder Om det i denna anbudsförfrågan förekommer någon hänvisning till standarder, varumärken, patent, produkttyp, ursprung, specifik metod eller produktion, avses härmed att den hänvisningen följs av orden "eller likvärdig Accept Anbudsgivaren accepterar avtalsvillkoren 13(14)

17 JA NEJ Anbudsgivaren försäkrar att samtliga ska-krav i anbudsbegäran uppfylls JA NEJ Pris per timme /h Anbudsgivare Kontaktperson Adress Telefon E-post Datum och underskrift 14(14)

Förfrågningsunderlag

Förfrågningsunderlag DNR 035/2015 Förfrågningsunderlag System för digital diktering inom hälso- och sjukvård 2015-09-21 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 2 1.1 Inledning 2 1.2 Upphandlingens omfattning och innehåll 2 1.3

Läs mer

Dnr U026/2016. Förfrågningsunderlag FÖRNYAD HÅRDVARA

Dnr U026/2016. Förfrågningsunderlag FÖRNYAD HÅRDVARA Dnr U026/2016 Förfrågningsunderlag FÖRNYAD HÅRDVARA 17.10.2016 Innehållsförteckning ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 2 Anbudsbegäran 2 Förfrågningsunderlagets innehåll och disposition 2 Upphandlande enhet 2 Kontaktperson

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal Sjötransporter för infrastruktur i den Åländska skärgården

Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal Sjötransporter för infrastruktur i den Åländska skärgården Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal Sjötransporter för infrastruktur i den Åländska skärgården 2015-2017 Ramavtal under tröskelvärdet - öppen upphandling 2015-08-05 Dnr: ÅLR2015/8687 Innehåll 1 ALLMÄNT

Läs mer

Administrativa föreskrifter Skjutsar i handikappanpassad taxi

Administrativa föreskrifter Skjutsar i handikappanpassad taxi Administrativa föreskrifter Skjutsar i handikappanpassad taxi Administrativa föreskrifter gällande: Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 1 Upphandlingsdokumentens innehåll 1 Beskrivning av uppdraget 1 Upphandlingens

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Avtal Vägmärken och montagematerial för landskapets vägar (2019)

Upphandlingsföreskrift (UF) Avtal Vägmärken och montagematerial för landskapets vägar (2019) Upphandlingsföreskrift (UF) Avtal Vägmärken och montagematerial för landskapets vägar 2017-2018 (2019) Upphandling under tröskelvärdet - öppet förfarande 24.5.2017 Dnr: ÅLR 2017/3982 Innehåll 1 ALLMÄNT

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Konsultuppdrag Teknikområde Bro & Anläggning option 2021

Upphandlingsföreskrift (UF) Konsultuppdrag Teknikområde Bro & Anläggning option 2021 Upphandlingsföreskrift (UF) Konsultuppdrag Teknikområde Bro & Anläggning 2017-2020 + option 2021 Ramavtal under tröskelvärdet - öppen upphandling 2016-11-03 Dnr: ÅLR2016/8972 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN

Läs mer

Förfrågningsunderlag

Förfrågningsunderlag Förfrågningsunderlag Inköp av oljebekämpningsmateriel Kustlänsor i containrar 2016-06-07 ÅLR 2016/3832 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 2 1.1 Förfrågningsunderlagets innehåll och

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF)- Avtal; Upphandling av lastbilssläp

Upphandlingsföreskrift (UF)- Avtal; Upphandling av lastbilssläp Upphandlingsföreskrift (UF)- Avtal; Upphandling av lastbilssläp Avtal under tröskelvärdet- öppet förfarande 2017-04-21 Dnr: ÅLR 2017/2533 1(10) Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Förfrågningsunderlagets

Läs mer

Protokoll fört vid enskild föredragning Regeringskansliet Allmänna byrån, rättserviceenheten, Rk1a

Protokoll fört vid enskild föredragning Regeringskansliet Allmänna byrån, rättserviceenheten, Rk1a PROTOKOLL Nummer 14 4.2.2016 Sammanträdesdatum Protokoll fört vid enskild föredragning Regeringskansliet Allmänna byrån, rättserviceenheten, Rk1a Beslutande Föredragande Justerat Minister Nina Fellman

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal; Vägprojektering för infrastrukturprojekt i landskapet Åland

Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal; Vägprojektering för infrastrukturprojekt i landskapet Åland Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal; Vägprojektering för infrastrukturprojekt i landskapet Åland Ramavtal under tröskelvärdet - öppet förfarande 29.9.2016 Dnr: ÅLR 2016/7074 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal; Fält-, detalj- och kontrollmätning för infrastrukturprojekt i landskapet Åland (2018)

Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal; Fält-, detalj- och kontrollmätning för infrastrukturprojekt i landskapet Åland (2018) Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal; Fält-, detalj- och kontrollmätning för infrastrukturprojekt i landskapet Åland 2016-2017 (2018) Ramavtal under tröskelvärdet - öppet förfarande 2016-02-16 Dnr: ÅLR

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Färjetrafik Åva-Jurmo 2016-2020

Upphandlingsföreskrift (UF) Färjetrafik Åva-Jurmo 2016-2020 Upphandlingsföreskrift (UF) Färjetrafik Åva-Jurmo 2016-2020 Avtal över tröskelvärdet - öppen upphandling 2015-11-02 Dnr: ÅLR2015/10895 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Förfrågningsunderlagets

Läs mer

Anbudsbegäran. Naturinventeringar

Anbudsbegäran. Naturinventeringar Anbudsbegäran Naturinventeringar 2016-12-20 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG GÄLLANDE: Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 1 1.1 Förfrågningsunderlagets innehåll och disposition 1 1.2 Beskrivning av uppdraget 1 1.3

Läs mer

Förfrågningsunderlag. Ramavtal - öppen upphandling av revisionstjänster

Förfrågningsunderlag. Ramavtal - öppen upphandling av revisionstjänster Förfrågningsunderlag Ramavtal - öppen upphandling av revisionstjänster 2017-05-24 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 1 1.1 Förfrågningsunderlagets innehåll och disposition 1 1.2 Beskrivning av uppdraget

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Trafik med m/s Tärnan i nordvästra skärgården

Upphandlingsföreskrift (UF) Trafik med m/s Tärnan i nordvästra skärgården Upphandlingsföreskrift (UF) Trafik med m/s Tärnan i nordvästra skärgården 2016-2017 Avtal under tröskelvärdet - öppen upphandling 2016-03-23 Dnr: ÅLR2016/2297 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1

Läs mer

Upphandlingsföreskrift

Upphandlingsföreskrift Upphandlingsföreskrift Byggande av lastbilsgarage i Jomala, Möckelö 1(11) Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Förfrågningsunderlagets innehåll och disposition 3 1.2 Beskrivning av uppdraget 3 1.3

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Bränsletransport i skärgården

Upphandlingsföreskrift (UF) Bränsletransport i skärgården Upphandlingsföreskrift (UF) Bränsletransport i skärgården 2016-2017 Avtal under tröskelvärdet - öppen upphandling 2016-02-12 Dnr: ÅLR2016/767 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Förfrågningsunderlagets

Läs mer

Upphandlingsföreskrift

Upphandlingsföreskrift Upphandlingsföreskrift Anläggande av separat gång- och cykelväg och breddning av landsväg nr 4 mellan Geta kyrka och Höckböle, sektion 0-300 och 500-4020, i Geta kommun 2015-09-21 Innehåll 1 ALLMÄNT OM

Läs mer

Förfrågningsunderlag

Förfrågningsunderlag ÅLANDS DIGITALA AGENDA DNR 1/2014 Förfrågningsunderlag Webbpubliceringsverktyg och webbplats 2014-12-03 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 1 1.1 Upphandlingens omfattning och innehåll 1 1.2 Om Åda AB

Läs mer

1 Anbudsbegäran gällande gradsax

1 Anbudsbegäran gällande gradsax Datum: 12.11.2014 1 Anbudsbegäran gällande gradsax Ålands yrkesgymnasium, nedan kallad ÅYG, begär härmed in anbud på gradsax för verkstadsmiljö lämpad för undervisning i yrkesämnen inom verkstads- och

Läs mer

Upphandlingsföreskrift

Upphandlingsföreskrift Upphandlingsföreskrift Tillverkning av landklaffar till Lappo, Kumlinge och Asterholma fa rjfa sten 24.4.2017 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Förfrågningsunderlagets innehåll och disposition

Läs mer

Förfrågningsunderlag (FU)

Förfrågningsunderlag (FU) Bilaga I117E42 Förfrågningsunderlag (FU) Elektrifiering linfärja F-119 Avtal över tröskelvärdet - öppet förfarande 21.12.2017 2 (11) 1 Allmänt om upphandlingen Ålands landskapsregering inbjuder härmed

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Ersättningstonnage för m/s Doppingen vecka

Upphandlingsföreskrift (UF) Ersättningstonnage för m/s Doppingen vecka Upphandlingsföreskrift (UF) Ersättningstonnage för m/s Doppingen vecka 50 2017 Avtal under tröskelvärdet - öppen upphandling 2017-09-21 Dnr: ÅLR2017/7196 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Förfrågningsunderlagets

Läs mer

1 Anbudsbegäran gällande fräsmaskin

1 Anbudsbegäran gällande fräsmaskin Datum: 12.11.2014 1 Anbudsbegäran gällande fräsmaskin Ålands yrkesgymnasium, nedan kallad ÅYG, begär härmed in anbud på fräsmaskin för verkstadsmiljö lämpad för undervisning i yrkesämnen inom verkstads-

Läs mer

Anbudsbegäran. Kontorsmöbler

Anbudsbegäran. Kontorsmöbler Anbudsbegäran Kontorsmöbler 2017-10-11 ANBUDSBEGÄRAN GÄLLANDE: Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 1 1.1 Upphandlingsdokumentens innehåll och disposition 1 1.2 Beskrivning av uppdraget 1 1.3 Upphandlingens

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN Eckerö skolas skolskjutsar

ANBUDSFÖRFRÅGAN Eckerö skolas skolskjutsar ANBUDSFÖRFRÅGAN Eckerö skolas skolskjutsar 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Eckerö kommun (FO-nummer: 0144682-1), Södra Överbyvägen 8, 22270 ECKERÖ ( Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Eckerö skolas

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF)

Upphandlingsföreskrift (UF) 2 (11) Dnr: ÅLR 2016/8810 Upphandlingsföreskrift (UF) Stabiliseringsfräsning, grupp 1, 2017 Upphandling under tröskelvärdet - öppet förfarande 2016-12-01 Dnr: ÅLR 2016/8810 2 (11) Dnr: ÅLR 2016/8810 Innehåll

Läs mer

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ). ANBUDSFÖRFRÅGAN 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Städning av Vikingaåsens skola Anbudsförfrågans

Läs mer

Anbudsbegäran. Naturinventeringar för att generera underlag för utvärderingen av lantbrukets effekter på naturens mångfald

Anbudsbegäran. Naturinventeringar för att generera underlag för utvärderingen av lantbrukets effekter på naturens mångfald Anbudsbegäran Naturinventeringar för att generera underlag för utvärderingen av lantbrukets effekter på naturens mångfald 2016-12-20 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG GÄLLANDE: Innehåll 1. Allmänt om upphandlingen

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN Lumparlands skolas skolskjutsar

ANBUDSFÖRFRÅGAN Lumparlands skolas skolskjutsar ANBUDSFÖRFRÅGAN Lumparlands skolas skolskjutsar 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Lumparlands kommun (FO-nummer: 0205038-6), Kyrkvägen 26, AX-22630, Lumparland ( Beställaren ). Anbudsförfrågans namn:

Läs mer

Dnr: ÅLR 2017/4558 Datum:

Dnr: ÅLR 2017/4558 Datum: Upphandlingsföreskrift (UF) Entreprenad för byggande av separat gång-och cykelväg längs landsväg nr 3, sektion 0 6500, mellan Lemström och Söderby i Lemlands kommun Upphandling under tröskelvärdet - öppet

Läs mer

Anbudsbegäran bärbara datorer

Anbudsbegäran bärbara datorer Dokumentansvarig Ronny Holmström-Wall ANBUDSBEGÄRAN 1(5) Datum Dokumentets id 2016-11-22 Ag-it-anb-2016/6 Anbudsbegäran bärbara datorer Ålands gymnasium begär härmed anbud på IT-utrustning enligt nedanstående.

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Linfärjetrafik Ängö-Norrboda

Upphandlingsföreskrift (UF) Linfärjetrafik Ängö-Norrboda Upphandlingsföreskrift (UF) Linfärjetrafik Ängö-Norrboda 2016-2020 Avtal över EU-tröskelvärdet - öppen upphandling 2016-02-10 Dnr: ÅLR2016/688 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Förfrågningsunderlagets

Läs mer

Anbudsbegäran. Drivmedel på pump

Anbudsbegäran. Drivmedel på pump Anbudsbegäran Drivmedel på pump 2016 2016-11-02 ANBUDSBEGÄRAN GÄLLANDE: Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 1 1.1 Upphandlingsdokumentens innehåll och disposition 1 1.2 Beskrivning av uppdraget 1 1.3 Upphandlingens

Läs mer

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ). ANBUDSFÖRFRÅGAN 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Städning av Vikingahallen Anbudsförfrågans

Läs mer

Upphandlingsenhet: Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: ), Skolvägen 5, AX Jomala ( Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: ), Skolvägen 5, AX Jomala ( Beställaren ). ANBUDSFÖRFRÅGAN 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: 0205024-7), Skolvägen 5, AX-22 150 Jomala ( Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Skolskjutsar

Läs mer

Anbudsbegäran gällande byte av fönster

Anbudsbegäran gällande byte av fönster Anbudsbegäran gällande byte av fönster De Gamlas Hem, nedan kallat DGh begär härmed in anbud på byte av 39 fönster. Anbudsbegäran gäller hela arbetet, d.v.s. såväl borttagande av befintliga fönster, montering

Läs mer

Bro nr 4 Färjsundsbron - Reparationsentreprenad 2018

Bro nr 4 Färjsundsbron - Reparationsentreprenad 2018 ÅLR 2017/9630 25.10.2017 Bro nr 4 Färjsundsbron - Reparationsentreprenad 2018 ANBUDSFORMULÄR Anbudslämnaren fyller i gula fält Formuläret undertecknas på två ställen, på sidan 1 och sidan 4, samt signeras

Läs mer

Upphandlingsföreskrifter (UF)

Upphandlingsföreskrifter (UF) Upphandlingsföreskrifter (UF) RAMAVTAL - KONSULTTJÄNSTER FÖR LEDNING AV INFRASTRUKTURPROJEKT 2016-2019 2016-01-15 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 1.1 Förfrågningsunderlagets innehåll och disposition Förfrågningsunderlaget

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Konsulttjänster Naturinventeringar under vatten inom Broutbytesprojektet del 1

Upphandlingsföreskrift (UF) Konsulttjänster Naturinventeringar under vatten inom Broutbytesprojektet del 1 Upphandlingsföreskrift (UF) Konsulttjänster Naturinventeringar under vatten inom Broutbytesprojektet 2017-2027 del 1 Ramavtal under tröskelvärdet - öppen upphandling 2018-01-26 Dnr: ÅLR2018/1018 Innehåll

Läs mer

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk 2 Krav på leverantör 2014 Stöd- och tilläggstjänster, Ansvarig: Josefine Barsk 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 KRAV PÅ LEVERANTÖR 4 1.1 INTYG OCH BEVIS ANGÅENDE LEVERANTÖR 4 1.2 LEVERANTÖRENS EKONOMISKA STÄLLNING

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Passbåtstrafik i Ålands södra Skärgård

Upphandlingsföreskrift (UF) Passbåtstrafik i Ålands södra Skärgård Upphandlingsföreskrift (UF) Passbåtstrafik i Ålands södra Skärgård 2017-2018 Avtal över tröskelvärdet - öppen upphandling 2016-10-11 Dnr: ÅLR 2016/7108 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Förfrågningsunderlagets

Läs mer

Upphandlingsföreskrift

Upphandlingsföreskrift Upphandlingsföreskrift Ny bro till Va rdo med tillho rande va gbyggnad (del av landsva g nr 670) samt rivning av den befintliga bron 15.9.2016 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Förfrågningsunderlagets

Läs mer

Anbudsbegäran gällande byte av fönster

Anbudsbegäran gällande byte av fönster Anbudsbegäran gällande byte av fönster De Gamlas Hem, nedan kallat DGH begär härmed in anbud på byte av 61 fönster ( i annons uppgavs 59). Arbetet ska utföras vintern/våren 2015. Anbudsbegäran gäller hela

Läs mer

A) Upphandlingsföreskrifter Vindkraftverk 12KS/0282. A) Upphandlingsföreskrifter

A) Upphandlingsföreskrifter Vindkraftverk 12KS/0282. A) Upphandlingsföreskrifter 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 3 1.1 Benämningar 3 1.2 Omfattning 3 1.3 Avtalsform och antal leverantörer som tilldelas kontrakt 3 1.4 Upphandlingsförfarande 3 1.5 Förfrågningsunderlag 3 1.6 Tillhandahållande

Läs mer

Förfrågningsunderlag. Naturinventeringar för att uppfylla övervakningsplikt enligt Rådets direktiv 92/43/EEG

Förfrågningsunderlag. Naturinventeringar för att uppfylla övervakningsplikt enligt Rådets direktiv 92/43/EEG Förfrågningsunderlag Naturinventeringar för att uppfylla övervakningsplikt enligt Rådets direktiv 92/43/EEG 23.3.2016 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 4 1.1 Förfrågningsunderlagets innehåll och disposition

Läs mer

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: ), PB 2, AX Jomala (nedan Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: ), PB 2, AX Jomala (nedan Beställaren ). ANBUDSFÖRFRÅGAN 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Städning av Vikingaåsens byggnad Anbudsförfrågans

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar

ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: 0205024-7), Skolvägen 5, AX-22 150 Jomala ( Beställaren

Läs mer

1 (9) Datum: Dnr: ÅLR2016/989 ANBUDSFÖRFRÅGAN. D-båt för oljeskydds- och SAR-verksamhet. Infrastrukturavdelningen

1 (9) Datum: Dnr: ÅLR2016/989 ANBUDSFÖRFRÅGAN. D-båt för oljeskydds- och SAR-verksamhet. Infrastrukturavdelningen 1 (9) ANBUDSFÖRFRÅGAN D-båt för oljeskydds- och SAR-verksamhet. Infrastrukturavdelningen 2 (9) Upphandling av D-båt för oljeskydds- och SAR-verksamhet Innehållsförteckning 01 OBJEKT... 3 02 OMFATTNING...

Läs mer

1 (6) Datum: 9.3.2016 Dnr: ÅLR 2016/1881 ANBUDSFÖRFRÅGAN. Däckskran. Infrastrukturavdelningen

1 (6) Datum: 9.3.2016 Dnr: ÅLR 2016/1881 ANBUDSFÖRFRÅGAN. Däckskran. Infrastrukturavdelningen 1 (6) ANBUDSFÖRFRÅGAN Däckskran Infrastrukturavdelningen 2 (6) 01 Objekt Ålands landskapsregering inbjuder härmed till anbudsgivning på en däckskran. 02 Omfattning 02.1 Avsikten är att teckna avtal med

Läs mer

Umeå Kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Taxiresor -. Upphandlingen genomförs enligt Lagen om Offentlig Upphandling (LOU).

Umeå Kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Taxiresor -. Upphandlingen genomförs enligt Lagen om Offentlig Upphandling (LOU). 1 Allmänt inbjuder till anbudsgivning gällande - -. Upphandlingen genomförs enligt Lagen om Offentlig Upphandling (LOU). 2 Information om upphandlande myndighet är den upphandlande myndigheten och agerar

Läs mer

Den totala omsättningen under perioden beräknas vara euro.

Den totala omsättningen under perioden beräknas vara euro. Anbudsbegäran På Ålands hälso- och sjukvårds vägnar anhålles härmed om anbud på leverans av två defibrillatorer under år 2012 med option för ytterligare tre defibrillatorer 1.1.2013-31.12.2016 för den

Läs mer

Tre utredningar på Åland 2018

Tre utredningar på Åland 2018 Tre utredningar på Åland 2018 Mål, Tidtabell, Process Ålands landskapsregering 12.4.2018 Siv Sandberg Jan-Erik Enestam Marcus Henricson Juridiska utgångspunkter Utredningarna gäller tre samarbetsområden

Läs mer

Skellefteå kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Nyckelfri hemtjänst -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar.

Skellefteå kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Nyckelfri hemtjänst -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar. 1 Föreskrifter 1.1 Upphandlande myndighet Trädgårdsgatan 6 931 85 Skellefteå 212000-2643 Hemsida: http://www.skelleftea.se 1.2 Upphandlingen inbjuder till anbudsgivning gällande - -, enligt nedanstående

Läs mer

Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning

Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning 1 (7) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling INSTRUKTION VID FÖRNYAD Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning Denna checklista och instruktion har tagits fram för att

Läs mer

1 Krav på ramavtalsleverantören

1 Krav på ramavtalsleverantören 1/6 1 Krav på ramavtalsleverantören Nedan anges de krav som har ställts på anbudsgivaren i den upphandling som föregått avtalet. Leverantören har i anbudet accepterat de krav som gäller för avtalad Leverantör

Läs mer

Beställaransvarslagen och upphandlingslagen

Beställaransvarslagen och upphandlingslagen Beställaransvarslagen och upphandlingslagen Riktlinjer för samordningen av skyldigheterna i beställaransvarslagen och upphandlingslagen Rådgivningsenheten för offentlig upphandling Helsingfors 7.7.2008

Läs mer

Familjerådgivningstjänster

Familjerådgivningstjänster HERRLJUNGA KOMMUN ANBUDSINBJUDAN Handläggare, tfn Datum Referensnummer Jan Aronsson, 0513-17 137 2011-06-30 286-11 E-post: jan.aronsson@admin.herrljunga.se, Alingsås kommun och Vårgårda kommun inbjuder

Läs mer

Ålands hälso- och sjukvård

Ålands hälso- och sjukvård BLAD NR 1 (5) ANBUDSFÖRFRÅGAN OCH ENTREPRENADPROGRAM. inbegär av Er kostnadsanbud över de entreprenadåtagande som ingår i detta program och bifogade handlingar. Byggnadsobjekt: Byggherre/beställare: Byggplats:

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Upphandling färskvarutransport Linje 2 Föglö/Sottunga tankbil för mjölk

Upphandlingsföreskrift (UF) Upphandling färskvarutransport Linje 2 Föglö/Sottunga tankbil för mjölk 02 ÅLR 2017/7258 Upphandlingsföreskrift (UF) Upphandling färskvarutransport Linje 2 Föglö/Sottunga tankbil för mjölk 2018-2019 Avtal över EU-tröskelvärdet - öppet förfarande 2017-09-22 Dnr: ÅLR 2017/7258

Läs mer

Anbudsbegäran. Rättsmedicinska transporter Åland

Anbudsbegäran. Rättsmedicinska transporter Åland Anbudsbegäran Rättsmedicinska transporter Åland 2017 2017-01-11 ANBUDSBEGÄRAN GÄLLANDE: Rättsmedicinska transporter Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 1 1.1 Upphandlingsdokumentens innehåll och disposition

Läs mer

ÅDA AB. Förfrågningsunderlag. System för funktionsmätning hos äldre inom kommunal hälso och sjukvård på Åland

ÅDA AB. Förfrågningsunderlag. System för funktionsmätning hos äldre inom kommunal hälso och sjukvård på Åland ÅDA AB Förfrågningsunderlag System för funktionsmätning hos äldre inom kommunal hälso och sjukvård på Åland 2015 07 17 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Inledning 3 1.2 Upphandlingens omfattning

Läs mer

Utelämnande av svar kan komma att innebära att anbudet förkastas.

Utelämnande av svar kan komma att innebära att anbudet förkastas. Inledning Anbudsgivaren svarar på ställda krav genom att fylla i efterfrågade uppgifter, redovisning direkt i formuläret eller som särskild bilaga där så efterfrågas. För hänvisningar se motsvarande avsnitt

Läs mer

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR. Denna upphandling omfattar två stycken delområden: Delområde 1 Tolktjänster för utländska språk Delområde 2 - Teckentolkar

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR. Denna upphandling omfattar två stycken delområden: Delområde 1 Tolktjänster för utländska språk Delområde 2 - Teckentolkar 1.0 INFORMATION OM UPPHANDLINGEN 1.1 INLEDNING Nacka kommun (Kommunen) gör Nacka till en attraktiv plats att leva, vistas och verka på. Kommunen är en av Sveriges mest expansiva kommuner. Inköp av varor

Läs mer

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala ( Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala ( Beställaren ). 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala ( Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Ramavtal för färdtjänst Anbudsförfrågans diarienummer: 484/2016

Läs mer

Datum bilaga 1b Dnr

Datum bilaga 1b Dnr Datum 2011-09-30 Kvalificering avseende samhällsekonomiska undersökningar inom områdena spektrum, bredbandsinfrastruktur och samhällsomfattande tjänster, bilaga 1b till förfrågningsunderlag för upphandling

Läs mer

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189 Upphandling av arkitekttjänster Diarienr 09-189 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll... 3 3.3 Sanningsförsäkran...

Läs mer

Bilaga 3 Anbudsformulär

Bilaga 3 Anbudsformulär 1 / 5 Inledning Detta dokument används för anbudsgivning avseende ramavtal för BI-system och anger vilka uppgifter och redovisningar Anbudsgivaren ska lämna i anbudet. Samtliga, fullständiga, krav framgår

Läs mer

UMEVA, Robertsfors kommun, Vännäs kommun, Bjurholms kommun, Vindelns kommun, Sorsele kommun.

UMEVA, Robertsfors kommun, Vännäs kommun, Bjurholms kommun, Vindelns kommun, Sorsele kommun. 1 Allmänt inbjuder till anbudsgivning gällande --. Upphandlingen genomförs enligt Lagen om Offentlig Upphandling (LOU). 2 Information om upphandlande myndighet är den upphandlande myndigheten och agerar

Läs mer

Öppet förfarande, upphandlingen genomförs i enlighet med bestämmelserna i lagen (2007:1091) om offentlig upphandling.

Öppet förfarande, upphandlingen genomförs i enlighet med bestämmelserna i lagen (2007:1091) om offentlig upphandling. 1 Föreskrifter 1.1 Upphandlande myndighet Trädgårdsgatan 6 931 85 Skellefteå 212000-2643 Hemsida: http://www.skelleftea.se 1.2 Upphandlingen inbjuder till anbudsgivning gällande - Bemanning att utföra

Läs mer

Ledarskapsutvecklingsprogram för centrumföreståndare Utformning av elektroniskt anbudsformulär

Ledarskapsutvecklingsprogram för centrumföreståndare Utformning av elektroniskt anbudsformulär Ledarskapsutvecklingsprogram för centrumföreståndare Utformning av elektroniskt anbudsformulär Steg 1 Om leverantören är ett standardformulär där uppgifter om anbudsgivaren enligt förfrågningsunderlagets

Läs mer

Anbudsbegäran bärbara datorer

Anbudsbegäran bärbara datorer Dokumentansvarig Ronny Holmström-Wall ANBUDSBEGÄRAN 1(5) Datum Dokumentets id 2016-05-12 Ag-it-anb-2016/2 Mottagare Anbudsbegäran bärbara datorer Ålands gymnasium begär härmed anbud på bärbara datorer

Läs mer

Dnr 043/2015. Anbudsbegäran. Budgetprocesslösning

Dnr 043/2015. Anbudsbegäran. Budgetprocesslösning Dnr 043/2015 Anbudsbegäran Budgetprocesslösning Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 2 1.1 Inledning 2 1.2 Beskrivning av budgetprocesslösningen 2 1.3 Upphandlingens omfattning och innehåll 3 1.4 Nuvarande

Läs mer

Protokoll fört vid enskild föredragning Infrastrukturavdelningen Vägnätsbyrån

Protokoll fört vid enskild föredragning Infrastrukturavdelningen Vägnätsbyrån PROTOKOLL Nummer 47 30.10.2018 Sammanträdesdatum Protokoll fört vid enskild föredragning Infrastrukturavdelningen Vägnätsbyrån Beslutande Föredragande Justerat Minister Mika Nordberg Byråchef Lennart Nord

Läs mer

Upphandlingsenhet: Ålands landskapsregering (FO-nummer: 0145076-7), PB 1060, 22 111 Mariehamn, Åland, (nedan Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Ålands landskapsregering (FO-nummer: 0145076-7), PB 1060, 22 111 Mariehamn, Åland, (nedan Beställaren ). ANBUDSFÖRFRÅGAN 9.7.2015 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Ålands landskapsregering (FO-nummer: 0145076-7), PB 1060, 22 111 Mariehamn, Åland, (nedan Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Inköp av Hjullastare.

Läs mer

Förfrågningsunderlag

Förfrågningsunderlag Förfrågningsunderlag 2015-06-26 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG GÄLLANDE: Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 1 1.1 Parter 1 1.2 Förfrågningsunderlagets innehåll och disposition 2 1.3 Beskrivning av uppdraget 2 1.4

Läs mer

2. Krav på anbudssökande

2. Krav på anbudssökande Inbjudan 2015-12-17 Upphandlande organisation Härryda kommun Alexandra Dalle Vacche Upphandling Externt psykologstöd 2015KS519 Sista ansökansdag: 2016-01-18 Symbolförklaring: Texten/frågan innehåller krav

Läs mer

2004-12-01. Härmed inbjuds Ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar.

2004-12-01. Härmed inbjuds Ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar. 2004-12-01 Dnr 0411-0798-STAB-23 Anbudsinbjudan avseende Arbetsgivarverkets upphandling av konsultstöd för grafisk formgivning Arbetsgivarverket har för avsikt att i enlighet med 6 kap. lagen (1992:1528)

Läs mer

UPPHANDLING AV UTFÖRANDE AV PERSONLIG ASSISTANS: ANBUDSFORMULÄR

UPPHANDLING AV UTFÖRANDE AV PERSONLIG ASSISTANS: ANBUDSFORMULÄR SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (9) 2009-10-23 Bilaga 1 till förfrågningsunderlag UPPHANDLING AV UTFÖRANDE AV PERSONLIG ASSISTANS: ANBUDSFORMULÄR SID 2 (9) Instruktioner/råd till anbudsgivare Följande

Läs mer

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Kommunförbundet Västernorrland inbjuder leverantörer att lämna anbud för upphandling av reklambyråtjänster i enlighet med angivna förutsättningar i detta

Läs mer

Upphandlingsenhet: Hammarlands kommun (FO-nummer: ), Klockarvägen 3, AX Hammarland ( Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Hammarlands kommun (FO-nummer: ), Klockarvägen 3, AX Hammarland ( Beställaren ). ANBUDSFÖRFRÅGAN 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Hammarlands kommun (FO-nummer: 0205014-0), Klockarvägen 3, AX-22240 Hammarland ( Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Ramavtal för skolskjutsar. Anbudsförfrågans

Läs mer

Anbudsförfrågan på upphandling av Hantverkartjänster Målare

Anbudsförfrågan på upphandling av Hantverkartjänster Målare Sidan 1 av 5 Anbudsförfrågan på upphandling av Hantverkartjänster Målare Lysekils kommun inbjuder er att lämna anbud på rubricerade upphandling i enlighet med detta dokument och bilagor. Förfrågningsunderlaget

Läs mer

Anbudsbegäran bärbara datorer

Anbudsbegäran bärbara datorer Dokumentansvarig Ronny Holmström-Wall ANBUDSBEGÄRAN 1(6) Datum Dokumentets id 2015-11-04 Ag-it13-2015 Mottagare Anbudsbegäran bärbara datorer Ålands gymnasium begär härmed anbud på bärbara datorer och

Läs mer

Ett brett utbud inom efterfrågade produktområden ger leverantören en fördel.

Ett brett utbud inom efterfrågade produktområden ger leverantören en fördel. Anbudsbegäran På Ålands hälso- och sjukvårds vägnar anhålls härmed om anbud på leverans av kaffe, te, kakaopulver och chokladdrycksprodukter för den egna verksamheten under perioden 1juni 2013 31 maj 2015

Läs mer

HVO-tankstation i Eslövs kommun

HVO-tankstation i Eslövs kommun Europeiska regionala utvecklingsfonden Klimatsamverkan Skåne Fossilbränslefria kommuner i södra Skåne HVO-tankstation i Eslövs kommun Exempel på direktupphandling av HVOpumpstation för kommunala fordon

Läs mer

1 Kortfattad introduktion till området och avropsprocessen Beskrivning av området Beskrivning av avropsprocessen 3

1 Kortfattad introduktion till området och avropsprocessen Beskrivning av området Beskrivning av avropsprocessen 3 Datum 2011-09-30 Kvalificering avseende kvalitativa undersökningar, bilaga 1d till förfrågningsunderlag för upphandling av ramavtal avseende konsulter för utredningar, undersökningar och analyser Dnr 11-8652

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar

ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: 0205024-7), Skolvägen 5, AX-22 150 Jomala ( Beställaren

Läs mer

Datum bilaga 1a Dnr

Datum bilaga 1a Dnr Datum 2011-09-30 Kvalificering avseende tekniska undersökningar inom området radiokommunikation, bilaga 1a till förfrågningsunderlag för upphandling av ramavtal avseende konsulter för utredningar, undersökningar

Läs mer

Upphandling av teknisk konsult. Diarienr 09-190

Upphandling av teknisk konsult. Diarienr 09-190 Upphandling av teknisk konsult Diarienr 09-190 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll... 3 3.3 Sanningsförsäkran...

Läs mer

Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande E-handelstjänst via molntjänst

Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande E-handelstjänst via molntjänst Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande E-handelstjänst via molntjänst Innehållsförteckning 1 Tillvägagångssätt vid avrop från ramavtal... 2 1.1 Förnyad konkurrensutsättning... 2 1.2 Krav som får kompletteras

Läs mer

Allmän orientering. Förfrågningsunderlag

Allmän orientering. Förfrågningsunderlag Allmän orientering, Kommun lednings konroret, Märsta - alla tiders mötesplats - ligger mitt emellan Uppsala och Stockholm. Den tusenåriga staden Sigtuna och Arlanda flygplats utgör två spännande inslag

Läs mer

Anbudsbegäran server och lagringsutrustning

Anbudsbegäran server och lagringsutrustning Dokumentansvarig Ronny Holmström-Wall ANBUDSBEGÄRAN 1(5) Datum Dokumentets id 2015-11-05 Ag-it12-2015 Mottagare Öppen anbudsbegäran Anbudsbegäran server och lagringsutrustning Ålands Gymnasium begär anbud

Läs mer

E-ARKIV 2013. - Avropsvägledning vid förnyad konkurrensutsättning 1(7)

E-ARKIV 2013. - Avropsvägledning vid förnyad konkurrensutsättning 1(7) E-ARKIV 2013 - Avropsvägledning vid förnyad konkurrensutsättning 1(7) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING... 3 2 ALLMÄNT OM RAMAVTALET E-ARKIV 2013... 3 3 AVROPSFÖRFARANDE... 3 4 AVROPSFÖRFRÅGANS INNEHÅLL...

Läs mer

1. Generell del. Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion. Upphandlande organisation. 1.1 Allmän information Kommunförbundet Skåne

1. Generell del. Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion. Upphandlande organisation. 1.1 Allmän information Kommunförbundet Skåne Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2015-12-14 Upphandlande organisation Kommunförbundet Skåne Håkan Jönsson Upphandling Rollatorer Extern remiss Symbolförklaring: Texten ingår i annonsen Texten/frågan

Läs mer

Bilaga 11 Mall för Inbjudan till Förnyad Konkurrensutsättning

Bilaga 11 Mall för Inbjudan till Förnyad Konkurrensutsättning Bilaga 11 Mall för Inbjudan till Förnyad Konkurrensutsättning stockholm.se Utbildningsförvaltningen Avdelningen för utveckling och samordning Hantverkargatan 2F 104 22 Stockholm Växel 08-508 33 000 www.stockholm.se

Läs mer

4. Ansökan om kontrakt för tandreglering

4. Ansökan om kontrakt för tandreglering Inbjudan 2017-08-16 Upphandlande organisation Region Västmanland Caroline Qwarfordt Upphandling Valfrihet inom tandreglering i Region Västmanland Sista ansökansdag: 2027-08-12 00:00 Symbolförklaring Texten

Läs mer

2. Kvalificering och obligatoriska krav

2. Kvalificering och obligatoriska krav Förfrågningsunderlag 2012-06-11 Upphandlingsansvarig Gotlands kommun Upphandling Företagshälsovårdstjänster Carina Westergren Larsson SF 2012/23 Sista anbudsdag: 2012-07-09 Symbolförklaring: Texten/frågan

Läs mer

Upphandling av provningstjänster EMC

Upphandling av provningstjänster EMC ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER 1 (8) Dnr 16EV764 Upphandling av provningstjänster EMC Elsäkerhetsverket inbjuder er att lämna anbud på rubricerad upphandling i enlighet med detta dokument med bilagor. ELSÄK2000,

Läs mer

1 Konferenser och möten Avropsordning Avropsordning Avropet Modell som illustrerar avropsprocessen...

1 Konferenser och möten Avropsordning Avropsordning Avropet Modell som illustrerar avropsprocessen... Avrop från Konferenser och möten 2015 Datum Sid 2 (9) Innehåll 1 Konferenser och möten... 3 1.1... 3 2 Avropet... 6 2.1 Modell som illustrerar avropsprocessen... 6 2.2 Steg 1 Utformning av avropsförfrågan...

Läs mer