SERVICEAVTAL FÖR REGISTERTJÄNST FÖR URSPRUNGSGARANTIER FÖR EL PRODUCERAD MED FÖRNYBAR ENERGI

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SERVICEAVTAL FÖR REGISTERTJÄNST FÖR URSPRUNGSGARANTIER FÖR EL PRODUCERAD MED FÖRNYBAR ENERGI"

Transkript

1 1 (8) SERVICEAVTAL FÖR REGISTERTJÄNST FÖR URSPRUNGSGARANTIER FÖR EL PRODUCERAD MED FÖRNYBAR ENERGI 1 AVTALSPARTER Kontoinnehavare Oy (Kontoinnehavaren) och Finextra Oy (Finextra) avtalar med detta avtal (Avtalet) om avtalsparternas rättigheter och skyldigheter. 2 AVTALETS GILTIGHET Avtalet träder i kraft när båda avtalsparterna har undertecknat det. Med stöd av detta avtal kan Kontoinnehavaren ansöka om ursprungsgarantier för el som har producerats den 1 januari 2014 och därefter. Finextra beviljar ursprungsgarantier enligt detta Avtal från och med Avtalet gäller tills vidare. 3 SYFTET MED AVTALET Finextra fungerar som registerförare (härefter Registerföraren) av ett elektroniskt register för ursprungsgarantier som avses i lagen om certifiering och angivande av elens ursprung (1129/2003, härefter Ursprungsgarantilagen). Finextra köper tjänsterna för det elektroniska registret av en utomstående tjänsteleverantör. Kontoinnehavaren ansluter sig till ursprungsgarantisystemet och det elektroniska registret genom att underteckna detta Avtal. Kontoinnehavaren kan på begäran beviljas ursprungsgaranti för el om förutsättningarna för beviljande av ursprungsgaranti uppfylls. Elektronisk förmedling av ursprungsgarantier till och från utlandet kräver deltagande i European Energy Certificate System (härefter EECS) som upprätthålls av den europeiska certifikatorganisationen Association of Issuing Bodies (härefter AIB). Kontoinnehavaren förbinder sig att följa AIB:s gällande regler. Som bilagor till detta Avtal finns de regler som gäller vid tidpunkten för undertecknandet: Bilaga 2 Standard Terms and Conditions och Bilaga 3 Domain Protocol Finland. När ursprungsgarantier beviljas tillämpas såväl detta Avtal som Ursprungsgarantilagen och statsrådets förordning om certifiering av elens ursprung (417/2013) samt eventuella närmare bestämmelser och anvisningar från myndigheterna. Om ändringar görs i ovanstående lagar eller bestämmelser baserade på dem eller i AIB:s regler följs de gällande bestämmelserna och reglerna från och med att de trädde i kraft. Kontoinnehavaren kan använda det elektroniska registret genom att underteckna ett avtal enligt Bilaga 2 med Finextras tjänsteleverantör.

2 2 (8) 4 URSPRUNGSGARANTI FÖR EL PRODUCERAD MED FÖRNYBARA ENERGIKÄLLOR Med förnybara energikällor avses förnybara energikällor definierade i Ursprungsgarantilagen. Med el producerad med förnybara energikällor avses el som produceras i kraftverk som enbart använder förnybara energikällor och den andel el som produceras med förnybara energikällor i kraftverk som använder förnybara och andra energikällor samt el producerad med förnybara energikällor som används för att fylla på lagringssystem, med undantag av el som produceras i lagringssystemen. Elens ursprungsgaranti beviljas för el som har producerats med förnybara energikällor. Den kan dock inte beviljas för el som förbrukas i kraftverkens egna driftanläggningar för produktion av el eller kraftvärme. Med egna driftanläggningar avses de anläggningar och maskinerier som behövs i kraftverket för produktion av el eller kraftvärme och för att upprätthålla produktionsberedskapen och som behövs för att bortskaffa eller minska miljöskador orsakade av kraftverket. 5 URSPRUNGSGARANTINS INNEHÅLL Standardenheten för ursprungsgarantier är en megawattimme (MWh). För varje producerad energienhet beviljas endast en ursprungsgaranti för el. Ursprungsgarantin för el producerad med förnybara energikällor innehåller följande information: 1) kraftverkets namn, läge, typ, kapacitet och driftsättningsdatum; 2) den energikälla energin produceras med samt start- och slutdatum för produktion; 3) ett omnämnande om att ursprungsgarantin gäller el: 4) investeringsstöd som kraftverket har fått efter den 4 december 2010 och stödets omfattning; 5) stöd som energienheten har fått från något annat nationellt stödsystem efter den 4 december 2010, typ av stödsystem och en hänvisning till den myndighet som har information om stödets omfattning. Finextra fastställer datum för beviljande, beviljande land och identifikationsnummer för ursprungsgarantin. 6 ANSLUTA KONTOINNEHAVARENS KRAFTVERK ELLER ETT AGGREGERAT KRAFTVERK TILL URSPRUNGSGARANTISYSTEMET När Kontoinnehavaren administrerar en tredje parts kraftverk i ursprungsgarantisystemet (aggregering) ska Kontoinnehavaren tillhandahålla Finextra en fullmakt från kraftverksinnehavaren (Bilaga 4 Power of Attorney).

3 3 (8) Kontoinnehavaren ska från Finextra ansöka om anslutning av kraftverket till ursprungsgarantisystemet för el innan ursprungsgarantier kan börja beviljas. Finextra ansluter kraftverket som Kontoinnehavaren företräder till ursprungsgarantisystemet om dess produktionssätt har konstaterats förenligt med Ursprungsgarantilagen. Verifieringen av kraftverket gäller i högst fem (5) år efter att verifieringsintyget har utfärdats. Ursprungsgarantier beviljas inte om verifieringsintyget är föråldrat. 6.1 Verifieringsmetoder för kraftverk Innan ett kraftverk ansluts till ursprungsgarantisystemet ska kraftverkets produktionssätt verifieras enligt Ursprungsgarantilagen. Kontoinnehavaren är ansvarig för att verifieringsuppgifterna för de kraftverk denne representerar är korrekta. Godkända verifieringssätt är verifieringsintyg utfärdat av bedömningsorgan, beslut om godkännande enligt tariffsystemet för förnybar energi och EECS-verifiering Verifieringsintyg utfärdat av bedömningsorgan Kontoinnehavaren ber ett godkänt bedömningsorgan att verifiera kraftverkets produktionssätt och skickar verifieringsintyget i original jämte bilagor till Finextra. På Kontoinnehavarens begäran ansluter Finextra kraftverket till ursprungsgarantisystemet under förutsättning att verifieringsintyget jämte bilagor inte innehåller några uppenbara fel Beslut om godkännande enligt tariffsystemet På Kontoinnehavarens begäran ansluter Finextra ett kraftverk som är godkänt enligt tariffsystemet (beslut om godkännande enligt 15 i lagen om stöd till produktion av el från förnybara energikällor) till ursprungsgarantisystemet EECS-verifiering På Kontoinnehavarens begäran ansluter Finextra ett kraftverk som är godkänt enligt EECS-systemet till ursprungsgarantisystemet. 6.2 Hantera andelskraftverk En Kontoinnehavare som har ett andelskraftverk anslutet i sitt namn är skyldig att skriftligt meddela till Finextra vilka delägare som är berättigade till urspungsgarantier för el samt deras andelar, om ursprungsgarantin beviljas direkt till andelskraftverkets delägare. Förändringar i andelar och delägare ska även meddelas till Finextra per e-post. 6.3 Meddela om förändringar Kontoinnehavaren är skyldig att till Finextra meddela sådana förändringar som kan påverka beviljandet av ursprungsgarantier. Detta kan till exempel gälla väsentliga förändringar i de tekniska egenskaperna för kraftverkets produktionssätt eller i de energikällor det använder samt förändringar bland andelskraftverkets andelsinnehavare.

4 4 (8) 6.4 Skicka uppgifter om elproduktion och bränsle vid kraftverken Kontoinnehavaren ansvarar för att uppgifter om nettoproduktion av förnybar energi som berättigar till ursprungsgaranti för kraftverk som är anslutna till ursprungsgarantisystemet skickas till Finextra som elektroniskt meddelande. Det elektroniska meddelandet är detsamma som används i Finlands balansavräkningssystem. Kontoinnehavaren ska för el producerad vid flerbränlesenheter meddela bränsleanvändningen specificerad per bränsle till Finextra. Kontoinnehavaren ska innan ursprungsgarantierna beviljas skicka dessa uppgifter elektroniskt i filformatet Excel för den tid som motsvarar produktionstiden för de ansökta ursprungsgarantierna. Finextra skickar Excel-tabellen som ska ifyllas till Kontoinnehavaren. Kontoinnehavaren ansvarar för att uppgifterna som gäller ursprungsgarantin är korrekta. Om det finns uppenbara fel i uppgifterna som Kontoinnehavaren skickar ber Finextra Kontoinnehavaren att kontrollera uppgifterna innan ursprungsgarantin beviljas. Om det efter beviljandet av ursprungsgarantin upptäcks att uppgifterna har varit felaktiga ska de korrigeras och Finextra beviljar en ny ursprungsgaranti. Om felet har berott på Kontoinnehavaren ersätter Kontinnehavaren det extra arbetet för Finextra enligt skäliga uppkomna kostnader för arbetet. 7 BEVILJA URSPRUNGSGARANTIER Ursprungsgarantier beviljas enligt producerad energivolym för kraftverk som är med i systemet enligt Kontoinnehavarens val kalendermånadsvis, kvartalsvis eller halvårsvis. Valet kan göras separat för varje kraftverk. Det är möjligt att bevilja ursprungsgarantier retroaktivt från och med datum för verifieringsintyget. Kontoinnehavaren kan begära att Finextra tillfälligt avbryter beviljandet av ursprungsgarantier. För avbrottstiden beviljas ursprungsgarantier inte retroaktivt. Tidtabellen för beviljande av ursprungsgarantier beskrivs i Bilaga 3. Kontoinnehavaren ska skicka den behövliga informationen för beviljande av ursprungsgarantier till Finextra innan ursprungsgarantierna beviljas. Om produktionsvolymen, för vilken ursprungsgarantier kan beviljas, en kalendermånad är under en megawattimme beviljas ursprungsgarantin den kalendermånad när produktionsvolymen når en megawattimme. Ursprungsgaranti för andelskraftverk beviljas antingen till Kontoinnehavaren eller direkt till delägarna i kraftverket enligt Kontoinnehavarens val. 8 ÖVERFÖRA URSPRUNGSGARANTIER Kontoinnehavaren har möjlighet att överföra ursprungsgarantier i registersystemet till en annan Kontoinnehavare. Ursprungsgarantier kan även överföras till utlandet i elektroniskt format via EECS-systemet. Från Finextras elektroniska register kan ursprungsgarantier överföras till EU/EES-länder som inte har ett elektroniskt register (Ex-domain cancellation).

5 5 (8) 9 ÅTERKALLA URSPRUNGSGARANTI En beviljad ursprungsgaranti används genom att den blir återkallad. Begäran om att återkalla en ursprungsgaranti görs i registersystemet och vid begäran ska anges uppgifter om den elförbrukning som återkallelsen gäller. En ursprungsgaranti som gäller föregående år ska återkallas senast 31.3 följande år (Energimarknadsverkets bestämmelse Dnr 1116/002/2013). Kontoinnehavaren kan göra en återkallelse för de ursprungsgarantier denne administrerar. 10 OGILTIGFÖRKLARA URSPRUNGSGARANTIER Om återkallelse inte görs inom 12 månader efter avslutad produktionstid ogiltigförklarar Finextra ursprungsgarantin automatiskt och ursprungsgarantin är inte längre tillgänglig. 11 KORRIGERA FEL I URSPRUNGSGARANTIER Om Kontoinnehavaren eller Finextra upptäcker ett fel i behandlingen av ursprungsgarantier ska detta så fort som möjligt meddelas till den andra parten. Felet korrigeras i samarbete mellan Kontoinnehavaren och Finextra. Om allt för få ursprungsgarantier har beviljats på grund av felet, beviljar Finextra de felande ursprungsgarantierna när antalet har blivit utrett. Om för många ursprungsgarantier har beviljats på grund av felet, har Finextra rätt att ta bort de överflödiga ursprungsgarantierna från Kontoinnehavarens konto. Innan ursprungsgarantierna tas bort ska förhandlingar i mån av möjlighet föras med Kontoinnehavaren om vilka ursprungsgarantier som ska tas bort. 12 AVGIFTER OCH FAKTURERING Kontoinnehavaren betalar serviceavgifter till Finextra och Finextra till tjänsteleverantören enligt Bilaga 1. På avgifterna tillkommer gällande mervärdesskatt. Avgifter som gäller andelskraftverken betalas av den Kontoinnehavare som har ingått serviceavtalet. Finextra bekräftar årligen de i bilagan nämnda serviceavgifterna för arrangemanget för nästa kalenderår senast före utgången av november. Finextra har rätt att justera serviceavgifterna även mitt i kalenderåret om tjänstens innehåll väsentligt förändras av en orsak som inte beror på Finextra eller om det på serviceavgifterna tillkommer kostnader som rimligen inte kunde förutses vid den föregående justeringen av serviceavgifter. Faktureringen sker kvartalsvis i februari, maj, augusti och november. I februari faktureras Kontoinnehavarens och kraftverkens fasta avgifter och de rörliga avgifterna i föregående års sista kvartal. Vid de övriga tillfällena faktureras rörliga avgifter för föregående kvartal och fasta avgifter under kvartalet för nya kraftverk som har anslutits till systemet.

6 6 (8) Fakturans betalningstid är fjorton dagar. Förfallodagen anges på fakturan. Om en avtalsparts betalning försenas betalar avtalsparten en årlig dröjsmålsränta enligt räntelagen som anges på fakturan från och med förfallodagen till och med betalningens ankomstdag. 13 FÖRSUMMAD BETALNINGSSKYLDIGHET Finextra har rätt att avbryta service enligt Avtalet om Kontoinnehavaren trots skriftlig påminnelse från Finextra väsentligt försummar sin betalningsskyldighet till Finextra eller Finextras tjänsteleverantör eller om Kontoinnehavarens har försatts i konkurs eller likvidation eller om en myndighet har konstaterat Kontoinnehavaren betalningsoförmögen eller om Kontoinnehavarens betalningsförmåga är klart äventyrad. Avbrottet verkställs dock inte om Kontoinnehavaren ger Finextra en tillräcklig garanti. 14 INFORMATIONSSKYLDIGHET Avtalsparterna ska båda för sin del bidra till att fullfölja avtalet. Avtalsparterna ska utan dröjsmål ge varandra den information som behövs för att tillämpa detta avtal. 15 KONFIDENTIALITET Finextra förbinder sig att behandla sådan information konfidentiellt som på grund av detta avtal har erhållits av Kontoinnehavaren i anslutning till denna tjänst och som enligt lagen är sekretessbelagd. Finextra kan lämna ut Kontoinnehavarens uppgifter till en tredje part endast om lagstiftningen förpliktar därtill eller med Kontoinnehavarens skriftliga samtycke. Finextra har dock rätt att lämna ut nödvändig information till den tjänsteleverantör som har hand om registersystemet. 16 SKADEERSÄTTNING Avtalsparterna i detta avtal är inte ansvariga för en skada som har uppkommit genom prestationer som omfattas av detta avtal, såvida det inte bevisas att skadan har vållats av en avtalspart eller dennas anställda och skadan inte kan anses ringa. Avtalsparterna är inte ansvariga inför varandra för indirekta eller direkta skador som till exempel förlorad vinst, produktionsförlust eller skador som en avtalspart har orsakat en tredje part. Avtalsparternas maximiansvar begränsas dock i alla förekommande fall till euro. 17 FORCE MAJEURE Finextra har rätt att i händelse av ett oöverstigligt hinder (force majeure) begränsa servicen enligt detta avtal. Som force majeure betraktas en sådan händelse som Finextra inte har kunnat förhindra med iakttagande av skälig omsorg och som medför att en avtalsenlig prestation omöjliggörs eller väsentligt försvåras, eller i övrigt gör prestationen ekonomiskt eller på annat sätt oskälig.

7 7 (8) Med force majeure avses krig, interna oroligheter, skadegörelse, sabotage, explosion, eldsvåda, översvämning, storm eller andra exceptionella väderleksförhållanden, allmänt avbrott i trafiken, strejk eller arbetsinställelse hos nyckelgrupp, lockout som utlysts av arbetsgivarorganisation, myndighetsåtgärd eller annan till sin verkan lika betydande och ovanlig orsak. Finextra ska utan dröjsmål underrätta Kontoinnehavaren i händelse av force majeure samt när force majeure inte längre föreligger. 18 ÖVERFÖRA OCH AVSLUTA AVTALET 18.1 Överföra avtalet En avtalspart får överföra Avtalet till en tredje part med skriftligt samtycke på förhand från den andra parten. Samtycke behövs dock inte om överföringen av avtalsskyldigheter beror på att avtalsparten bolagiseras eller om affärsverksamheten överlåts helt eller delvis och syftet med överföringen inte är att försumma eller kringgå skyldigheterna enligt detta avtal. En sådan överföring ska meddelas till avtalsparten Säga upp och häva avtalet Kontoinnehavaren har rätt att säga upp avtalet med en månads uppsägningstid. Uppsägningen ska göras skriftligt. När Kontoinnehavaren säger upp avtalet har Kontoinnehavaren inte rätt att få tillbaka betalda avtalsenliga avgifter. När Finextra säger upp avtalet återbetalar Finextra den del av den fasta årsavgiften som gäller service som inte har utförts. Kontoinnehavaren har rätt att avlägsna ett kraftverk ur ursprungsgarantisystemet genom att på förhand meddela Finextra om detta. Den betalda anslutningsavgiften återbetalas inte. Om Finextras uppgift som beviljare av ursprungsgarantier i Finland upphör eller ändras väsentligt har Finextra rätt att säga upp avtalet med en månads uppsägningstid. Finextras avtalsskyldigheter och rättigheter upphör samtidigt som avtalet upphör. Kontoinnehavaren har inte rätt att få tillbaka betalda avtalsenliga avgifter. Båda avtalsparterna har rätt att häva avtalet omedelbart om den ena avtalsparten trots anmärkning väsentligt har brutit mot avtalet. 19 MENINGSSKILJAKTIGHETER Helsingfors tingsrätt löser som första rättsinstans eventuella meningsskiljaktigheter som har uppstått på grund av avtalet och som inte kan lösas med inbördes förhandlingar, om inte avtalsparterna skriftligt avtalar om en annan typ av förfarande. Det ovanstående begränsar inte Kontoinnehavarens rätt att söka rättelse i ett beslut om elens ursprungsgaranti och ändring av rättelsen så som det föreskrivs i förvaltningslagen och förvaltningsprocesslagen.

8 8 (8) Avtalet har upprättats och undertecknats i två likalydande exemplar, ett för vardera parten. BILAGOR Bilaga 1 Serviceavgifter för ursprungsgarantier Bilaga 2 Standard Terms and Conditions Bilaga 3 Domain Protocol Finland Bilaga 4 Power of Attorney Bilaga 5 Kontaktinformation för ursprungsgarantiservicen

STANDARDVILLKOR STANDARDVILLKOR MELLAN FINEXTRA OY OCH [FÖRETAGETS NAMN]

STANDARDVILLKOR STANDARDVILLKOR MELLAN FINEXTRA OY OCH [FÖRETAGETS NAMN] STANDARDVILLKOR MELLAN FINEXTRA OY OCH [FÖRETAGETS NAMN] 1. Definitioner Term AIB Communications Hub eller Datahubben" Association of Issuing Bodies eller AIB Certifikat Betydelse En kommersiell webbsida

Läs mer

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER 1 Mellan Post- och telestyrelsen org nr 202100-4359 (nedan PTS) och org nr. (nedan Leverantören) har träffats AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER Leverantören förbinder sig att utföra betalnings- och inkassotjänster

Läs mer

AVTAL OM EFFEKTRESERVAVGIFT NR. / 2013

AVTAL OM EFFEKTRESERVAVGIFT NR. / 2013 INOFFICIELL ÖVERSÄTTNING AVTAL OM EFFEKTRESERVAVGIFT NR. / 2013 KUNDEN OCH FINEXTRA OY 1 (4) Innehåll 1 AVTALETS SYFTE... 2 2 AVTALETS GILTIGHETS... 2 3 EFFEKT RESERVAVGIFT OCH FASTSTÄLLANDE AV AVGIFTEN...

Läs mer

Avtal enligt förordning (2015:213) om lån till nätföretag för att underlätta anslutning av förnybar elproduktion

Avtal enligt förordning (2015:213) om lån till nätföretag för att underlätta anslutning av förnybar elproduktion DNR SVENSKA KRAFTNÄT [Klicka och skriv] BILAGA 3 AVTAL NR [KLICKA OCH SKRIV] Avtal enligt förordning (2015:213) om lån till nätföretag för att underlätta anslutning av förnybar elproduktion 1/7 Innehåll

Läs mer

Effektreservavtal XXXX/2017. Kund Ab. och. Finextra Oy

Effektreservavtal XXXX/2017. Kund Ab. och. Finextra Oy INOFFICIELL ÖVERSÄTTNING Effektreservavtal XXXX/2017 Kund Ab och Finextra Oy 2 (5) Innehåll 1 AVTALETS SYFTE... 3 2 AVTALETS GILTIGHET... 3 3 EFFEKTRESERVAVGIFTEN OCH DESS FASTSTÄLLANDE... 3 3.1 Effektreservavgiften...

Läs mer

Hälsotillståndets nummer -, -, -, -, -, -, -, -, -, -,

Hälsotillståndets nummer -, -, -, -, -, -, -, -, -, -, Avtal om fiskhälsoservice 1 Pvm/Datum/Date Dnro/Dnr/DNo AVTAL OM FISKHÄLSOSERVICE 1. Avtalsparter Beställaren: Vattenbruksföretag: Företagets namn: Adress: För anläggningens eller L-, R-, och RA-klassernas

Läs mer

1/7. Mitt resekort. Användarvillkor för tjänsten

1/7. Mitt resekort. Användarvillkor för tjänsten 1/7 Mitt resekort Användarvillkor för tjänsten 2/7 Innehåll 1 Allmänt... 3 2 Beskrivning av tjänsten... 3 3 Användning av tjänsten och registrering i tjänsten... 3 4 Registeruppgifter och ändamål av behandling...

Läs mer

Avtal Hälsoval Sörmland

Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Avtal har denna dag slutits mellan Landstinget Sörmland genom Enheten för Hälsoval Sörmland, nedan kallad Landstinget, och XX, nedan kallad Vårdgivaren. Avtalsparter Landstinget

Läs mer

Bilaga 3. Ramavtal SMHI och XXXXX

Bilaga 3. Ramavtal SMHI och XXXXX Bilaga 3 Ramavtal SMHI och XXXXX Innehållsförteckning 1 Parter... 1 2 Avtalets omfattning... 1 3 Avtalstid - Förlängning... 1 4 Avtalshandlingar... 1 5 Överlåtelse av avtalet... 1 6 Leverantörens åtaganden...

Läs mer

Allmänna villkor Hosting

Allmänna villkor Hosting Allmänna villkor Hosting 1 Allmänt 2 Tjänsterna 3 Avtalstid och uppsägning 4 Domännamn 5 Avgifter 6 Överlåtelse av Tjänsterna 7 Leafstudios ansvar 8 Kunds ansvar 9 Force majeure 10 Övrigt 1 Allmänt 1.

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor för Fastighetsdatatjänsten

Allmänna avtalsvillkor för Fastighetsdatatjänsten Allmänna avtalsvillkor för Fastighetsdatatjänsten 1. Tjänsten som erbjuds Lantmäteriverket upprätthåller Fastighetsdatatjänsten (nedan tjänsten). En beskrivning av tjänsten och de material och produkter

Läs mer

Virre-kundavtal. Helsingfors.. Grunduppgifter om kunden. Faktureringsadress. Ytterligare information

Virre-kundavtal. Helsingfors.. Grunduppgifter om kunden. Faktureringsadress. Ytterligare information Virre-kundavtal Grunduppgifter om kunden Namn FO-nummer / födelsetid Postadress Adress Postnummer Postkontor Uppgifter om kundens kontaktperson Namn E-postadress Telefonnummer Faktureringsadress Faktureringsadress

Läs mer

Avtal (förslag) 1. Omfattning. 2. Avtalsparter. 3. Avtalshandlingar. 4. Avtalstid

Avtal (förslag) 1. Omfattning. 2. Avtalsparter. 3. Avtalshandlingar. 4. Avtalstid Avtal (förslag) Mellan Institutionen för systemteknik, Linköpings universitet, org 202100-3096 (nedan kallat ISY) och [namn på leverantör], org nr [leverantörens organsiationsnummer] (nedan kallad leverantören)

Läs mer

Avtal. Detta avtal är upprättat mellan Värnamo kommun, 212000-0555, nedan kallad Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Entreprenören.

Avtal. Detta avtal är upprättat mellan Värnamo kommun, 212000-0555, nedan kallad Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Entreprenören. Bilaga 8 1. Parter Avtal Detta avtal är upprättat mellan Värnamo kommun, 212000-0555, nedan kallad Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Entreprenören. 2. Avtalstid Avtalet gäller under perioden

Läs mer

Anbudsförfrågan för elevtransporten i Pargas kommunområde 31.10.2014

Anbudsförfrågan för elevtransporten i Pargas kommunområde 31.10.2014 1 / 5 VILLKOREN FÖR KÖPTRAFIK BILAGA 1 till köptrafikavtalet Dessa villkor fogas till köptrafikavtalet. De ska följas vid organiseringen av köptrafik, om inte annat avtalas separat i köptrafikavtalet.

Läs mer

Avtal Hälsoval Sörmland

Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Avtal har denna dag slutits mellan Landstinget Sörmland genom Hälsoval Sörmland, nedan kallad Landstinget, och, nedan kallad Vårdgivaren. Avtalsparter Landstinget Landstinget

Läs mer

AVTAL FÖR AUKTORISERING AV MOTTAGNING

AVTAL FÖR AUKTORISERING AV MOTTAGNING LS xxxxx Sid 1 (5) Mellan 1. Stockholms läns landsting, organisationsnummer 232100-0016, genom Hälso- och sjukvårdsnämnden ( Beställaren ); och 2. [**], organisationsnummer [**] ( Vårdgivaren ), har slutits

Läs mer

AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING AV MÖBLER OCH KONTORSINREDNING

AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING AV MÖBLER OCH KONTORSINREDNING Mellan Post- och telestyrelsen organisationsnummer 202100-4359 (nedan kallad PTS) och XXXX organisationsnummer xxxxxx-xxxx (nedan kallad Företaget) har träffats följande AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING

Läs mer

Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län. Kontraktsvillkor

Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län. Kontraktsvillkor Offertunderlagets bilaga 3 2014-04-17 Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län Kontraktsvillkor KONTRAKT rörande försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län 1. Köpare Myndigheten Postadress

Läs mer

AVTAL. 2. Definitioner Avtal detta avtalsdokument med tillhörande bilagor

AVTAL. 2. Definitioner Avtal detta avtalsdokument med tillhörande bilagor 1 (6) AVTAL Mellan Länsstyrelsen i Stockholms län, nedan kallad Beställaren (organisationsnummer 202100-2247) och xxxxxx, nedan kallad Leverantören (organisationsnummer xxxxxx-xxxx) har träffats följande

Läs mer

AVTAL OM STÄDTJÄNSTER I PARGAS STAD. FO-nummer 0136082-5 Strandvägen 28, 21600 Pargas (senare Pargas stad )

AVTAL OM STÄDTJÄNSTER I PARGAS STAD. FO-nummer 0136082-5 Strandvägen 28, 21600 Pargas (senare Pargas stad ) AVTAL OM STÄDTJÄNSTER I PARGAS STAD (Översättning) KÖPARE Pargas stad FO-nummer 0136082-5 Strandvägen 28, 21600 Pargas (senare Pargas stad ) Faktureringsadress: Pargas stad Servicetjänster Brinkasvägen

Läs mer

Beställarens kontaktperson är: Niklas Pelin, vaktmästare Telefon: +358 (0) 18 329714 Mobil: +358 (0) 407324859 E-post: niklas.pelin@sahd.

Beställarens kontaktperson är: Niklas Pelin, vaktmästare Telefon: +358 (0) 18 329714 Mobil: +358 (0) 407324859 E-post: niklas.pelin@sahd. Bilaga 5 AVTAL FÖR STÄDNING AV VIKINGAÅSENS SKOLA 1. PARTER 1.1 Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9) PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ) och 1.2 [Namn företag (FO-nummer eller motsvarande från

Läs mer

Kommersiella villkor m.m.

Kommersiella villkor m.m. Kommersiella villkor m.m. Priser (vid avrop) Tjänsterna är prissatta per timme med ett angivet takpris som inte får överskridas. Debitering ska baseras på faktiska förhållanden. Endast utförda arbetsuppgifter

Läs mer

Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan Gislaveds kommun, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren.

Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan Gislaveds kommun, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren. Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren. 2. Avtalstid Avtalet gäller under perioden XXXX-XX-XX till XXXX-XX-XX med möjlighet

Läs mer

Avtal om konsulttjänster

Avtal om konsulttjänster Avtal om konsulttjänster Parter Uppdragsgivare: I U C i Skåne AB, 556101-2153, Anckargripsgatan 3, 211 19 Malmö i det följande IUC SKÅNE AB Uppdragstagare: i det följande Konsulten Detta avtal anger de

Läs mer

Folksams Kundportal för privatkunder

Folksams Kundportal för privatkunder 1 Folksams Kundportal för privatkunder Avtalsvillkor 25.5.2018 1 Allmänt Folksam Skadeförsäkring Ab:s (senare Folksam eller Tjänsteleverantör) webbtjänst för privatkunder (Kundportal) är en elektronisk

Läs mer

Avtalsvillkor för Pålitlig Partner-tjänsten

Avtalsvillkor för Pålitlig Partner-tjänsten Avtalsvillkor för Pålitlig Partner-tjänsten Dessa avtalsvillkor tillämpas när Företaget ansluter sig till Pålitlig Partnertjänsten genom att lämna in en fullmakt till Suomen Tilaajavastuu Oy (senare ST).

Läs mer

Avtal om kassakravskonto

Avtal om kassakravskonto Avtal 1 (5) Avtal om kassakravskonto Kontohavare: Kontonummer: BIC-kod: XX-bank Ab (IBAN xxx xxx) XXXXXXX 1 Syftet med avtalet 2 Kontovillkor I avtalet definieras de förfaranden och det ansvar enligt vilka

Läs mer

I detta avtal överenskoms inte om Bolagets tjänster som levereras via flertjänstnätet, såsom till exempel bredbandstjänster och kabel-tvtjänster.

I detta avtal överenskoms inte om Bolagets tjänster som levereras via flertjänstnätet, såsom till exempel bredbandstjänster och kabel-tvtjänster. SPECIALVILLKOR FÖR ANSLUTNING TILL FLERTJÄNSTNÄT 1. Allmänt I dessa avtalsvillkor fastställs villkoren för anslutning av en i avtalet avsedd fastighet, byggnad, lägenhet eller ett motsvarande objekt (i

Läs mer

AVTAL OM TELIASONERA KOPPLAD TRANSIT

AVTAL OM TELIASONERA KOPPLAD TRANSIT AVTAL OM TELIASONERA KOPPLAD TRANSIT mellan TeliaSonera Network Sales AB och OPERATÖREN AB 1 TeliaSonera Network Sales AB, org.nr 556458-0040, 123 86 Farsta, nedan Network Sales, och OPERATÖREN AB, org.nr,,

Läs mer

Avtal. Bilaga 1. Förlaga till. avseende. Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan. Kungl. biblioteket. och. Leverantören

Avtal. Bilaga 1. Förlaga till. avseende. Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan. Kungl. biblioteket. och. Leverantören 1(6) Bilaga 1. Förlaga till Avtal avseende Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan Kungl. biblioteket och Leverantören Kommentar: Avtalet utgör tillsammans med förfrågningsunderlaget och leverantörens

Läs mer

AVTALSMALL. 1 Parter Mellan Arbetsförmedlingen, 113 99 Stockholm nedan kallad Köparen, och

AVTALSMALL. 1 Parter Mellan Arbetsförmedlingen, 113 99 Stockholm nedan kallad Köparen, och 1 (5) AVTALSMALL 1 Parter Mellan Arbetsförmedlingen, 113 99 Stockholm nedan kallad Köparen, och Säljarens namn Adress Telefonnummer Organisationsnummer - nedan kallad Säljaren - sluts följande avtal angående

Läs mer

Allmänna villkor för Sebbex Ab Oy:s tjänster

Allmänna villkor för Sebbex Ab Oy:s tjänster Allmänna villkor för :s tjänster 1. Allmänt Dessa allmänna villkor reglerar de tjänster som finns beskrivna i avtalet och som tillhandahålls av (FO-nummer: 2348973-4). För det fall att det i avtalet eller

Läs mer

AVTALSMALL bemanningstjänst, psykolog, till rättspykiatriska regionkliniken, Landstinget Kronoberg

AVTALSMALL bemanningstjänst, psykolog, till rättspykiatriska regionkliniken, Landstinget Kronoberg B49-10-174 Servicecentrum 2010-12-21 Upphandlingsavdelningen, Maria Thorstensson AVTALSMALL bemanningstjänst, psykolog, till rättspykiatriska regionkliniken, Landstinget Kronoberg 1 Avtalsparter Uppdragsgivare

Läs mer

Tillitsgranskningsavtal

Tillitsgranskningsavtal Tillitsgranskningsavtal Part Part Stiftelsen för Internetinfrastruktur Box 92073 120 07 Stockholm Org nr 802405-0190 (i det följande IIS ) (i det följande Sökanden ) 1 Inledning Sambi (Samverkan för behörighet

Läs mer

Beställarens kontaktperson är:

Beställarens kontaktperson är: Bilaga 5 AVTAL FÖR STÄDNING AV VIKINGAHALLEN 1. PARTER 1.1 Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9) PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ) och 1.2 [Namn företag (FO-nummer eller motsvarande från annat

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS Tillämplighet 1 Dessa villkor ska tillämpas om något annat inte avtalats mellan parterna. Definitioner 2 I villkoren förstås med Avtalet Konsultföretag

Läs mer

Ramavtal avseende tillhandahållande av statistik om offentliga upphandlingar m.m. ur databaser.

Ramavtal avseende tillhandahållande av statistik om offentliga upphandlingar m.m. ur databaser. KKV1000, v1.1, 2010-05-05 BILAGA 3 - AVTALSUTKAST 2011-11-08 Dnr 576/2011 1 (6) Ramavtal avseende tillhandahållande av statistik om offentliga upphandlingar m.m. ur databaser. 1. Parter Mellan Konkurrensverket

Läs mer

OM ANVISANDE TILL KOMMUN OCH FRÄMJANDE AV INTEGRATION

OM ANVISANDE TILL KOMMUN OCH FRÄMJANDE AV INTEGRATION AVTAL OM ANVISANDE TILL KOMMUN OCH FRÄMJANDE AV INTEGRATION Nylands närings-, trafik- och miljöcentral (nedan ELY-centralen) och Grankulla stad (nedan staden) avtalar om följande när det gäller anvisande

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR. 1. Allmänt. 2. Tjänsten och villkor för tillträde till denna

ANVÄNDARVILLKOR. 1. Allmänt. 2. Tjänsten och villkor för tillträde till denna ANVÄNDARVILLKOR 1. Allmänt 1.1 Dessa användarvillkor ( Användarvillkoren ) gäller när du som användare ( Användare ) ingår avtal ( Avtalet ) med M.C. WITTE of Sweden AB, org. nr 556871-4298, med adress

Läs mer

Molntjänster från gazoo HB

Molntjänster från gazoo HB Molntjänster från gazoo HB Extern Lagring Avtalsvillkor för molntjänsten Extern Lagring. 1. Allmänt 1.1 1.1 Dessa villkor reglerar förhållandet mellan Abonnent och gazoo HB, org. nr 969718-5438 (nedan

Läs mer

Anslutningsavtal. inom Identitetsfederationen för offentlig sektor. för Leverantör av eid-tjänst

Anslutningsavtal. inom Identitetsfederationen för offentlig sektor. för Leverantör av eid-tjänst 1 (7) Anslutningsavtal för Leverantör av eid-tjänst inom Identitetsfederationen för offentlig sektor 2 (7) 1. Avtalsparter Detta anslutningsavtal ( Avtalet ) har träffats mellan 1. E-legitimationsnämnden,

Läs mer

Frågor och svar om ursprungsgarantier som kan överföras till andra EU-medlemsstater, så kallade EECSursprungsgarantier

Frågor och svar om ursprungsgarantier som kan överföras till andra EU-medlemsstater, så kallade EECSursprungsgarantier INFORMATION 1 (7) Datum 2017-03-23 Analysavdelningen Enheten för styrmedel och tillsyn Sektionen för förnybar el Frågor och svar om ursprungsgarantier som kan överföras till andra EU-medlemsstater, så

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor

Allmänna avtalsvillkor 1 1 TILLÄMPNING OCH DEFINITIONER Oikoties allmänna leveransvillkor gäller Tjänster som Oikotie säljer till Kunden och som utgör en del av avtalet mellan Oikotie och Kunden. Med Kund avses en avtalspart

Läs mer

Ramavtal avseende tillhandahållande av information om vårdcentraler

Ramavtal avseende tillhandahållande av information om vårdcentraler KKV1000, v1.2, 2011-02-05 BILAGA 3 - AVTALSUTKAST 2014-08-13 Dnr 540 /2014 1 (6) Ramavtal avseende tillhandahållande av information om vårdcentraler 1. Parter Mellan Konkurrensverket med organisationsnummer

Läs mer

AVTAL om stöd av mindre betydelse

AVTAL om stöd av mindre betydelse AVTAL om stöd av mindre betydelse Detta Avtal gäller från dess undertecknande och har ingåtts mellan Post- och telestyrelsen (org nr 202100-4359), nedan kallad PTS, och Q (org nr xxxxxx-xxx), nedan kallad

Läs mer

Avtal distribution m.m. av trycksaker. Box 27215 102 53 Stockholm

Avtal distribution m.m. av trycksaker. Box 27215 102 53 Stockholm AVTALSUTKAST Dnr Adm 2008/70 Bilaga 1 Avtal distribution m.m. av trycksaker 1. Avtalsparter Statens kulturråd Box 27215 102 53 Stockholm Organisationsnummer 202100-1280 Distributören Organisationsnummer

Läs mer

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa.

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa. 1 Ramavtal Detta ramavtal med dnr har träffats mellan Domstolsverket med organisationsnummer 202100-2742 och Företagsnamn med organisationsnummer Organisationsnummer. 2 Omfattning Ramavtalet omfattar Cisco

Läs mer

Ramavtal Växtservice SMHI - XXX

Ramavtal Växtservice SMHI - XXX Bilaga 2 Ramavtal Växtservice SMHI - XXX Innehållsförteckning 1 Parter... 1 2 Avtalets omfattning... 1 3 Avtalstid - Förlängning... 1 4 Avtalshandlingar... 1 5 Överlåtelse av avtalet... 1 6 Leverantörens

Läs mer

TJÄNSTEAVTAL - ÖSTRA GUSTAFS FIBERNÄTVERK EKONOMISK FÖRENING

TJÄNSTEAVTAL - ÖSTRA GUSTAFS FIBERNÄTVERK EKONOMISK FÖRENING TJÄNSTEAVTAL - ÖSTRA GUSTAFS FIBERNÄTVERK EKONOMISK FÖRENING Detta avtal är upprättat i två likalydande exemplar mellan nedanstående medlem (nedan kallad Medlem) och Östra Gustafs Fibernätverk ekonomisk

Läs mer

Folksams Kundportal för företagskunder

Folksams Kundportal för företagskunder 1 Folksams Kundportal för företagskunder Avtalsvillkor 25.5.2018 1 Allmänt Folksam Skadeförsäkring Ab:s (senare Folksam eller Tjänsteleverantör) webbtjänst för företag (Folksams Kundportal för företagskunder)

Läs mer

1.2 Fastighetsägaren får genom Fibergruppens nät möjlighet att ingå avtal med Tjänsteleverantör om att erhålla Bredbandstjänster.

1.2 Fastighetsägaren får genom Fibergruppens nät möjlighet att ingå avtal med Tjänsteleverantör om att erhålla Bredbandstjänster. Allmänna villkor för Fibergruppen nät Rev 2012-12-20 1 Inledning 1.1 Dessa allmänna villkor gäller då Fibergruppen Sverige AB ( Fibergruppen ) till en småhusägare ( Fastighetsägaren ) tillhandahåller installation

Läs mer

AVTAL OM KOPPLAD TRANSIT

AVTAL OM KOPPLAD TRANSIT Avtalsnummer: AVTAL OM KOPPLAD TRANSIT mellan TeliaSonera Network Sales AB och OPERATÖREN AB 1 TeliaSonera Network Sales AB, org.nr 556458-0040, 123 86 Farsta, nedan Network Sales, och OPERATÖREN AB, org.nr,,

Läs mer

1 KOMMERSIELLA VILLKOR (utkast till beställning/avtal)

1 KOMMERSIELLA VILLKOR (utkast till beställning/avtal) 1 KOMMERSIELLA VILLKOR (utkast till beställning/avtal) Nedanstående avtal har tecknats mellan följande parter Kommunen Drottninggatan 32 651 84 Karlstad Org.nr 212000-1850 Leverantören Företagsnamn Adress

Läs mer

AVTAL. Ramavtal, 76-03, Husgeråd

AVTAL. Ramavtal, 76-03, Husgeråd AVTAL Ramavtal, 76-03, Husgeråd Parter Mellan Harry Carlssons Hushållsmaskiner AB, Stenkumlaväg 4 a, 621 46 VISBY, nedan kallad säljaren och Gotlands kommun, 621 81 VISBY, nedan kallad köparen har följande

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR. Villkoren gäller användande av Tjänsten genom laddare på laddstationer anslutna till Mälarenergi Elnät AB.

ANVÄNDARVILLKOR. Villkoren gäller användande av Tjänsten genom laddare på laddstationer anslutna till Mälarenergi Elnät AB. ANVÄNDARVILLKOR Laddregion Mälardalens villkor: Abonnemang för laddning av elbil Gäller från och med 2018-05-25 Mälarenergi Elnät AB erbjuder bilister med elbilar utrustnings- och experttjänster samt betalningslösningar

Läs mer

Avtal avseende utförarande av omsorgs- och serviceinsatser för Ale kommun

Avtal avseende utförarande av omsorgs- och serviceinsatser för Ale kommun Bilaga 1 Avtal avseende utförarande av omsorgs- och serviceinsatser för Ale kommun 1. Parter Ale kommun, 212000-1439 (kommunen) (utföraren) 2. Avtalsperiod Avtalet börjar gälla den dag avtalet undertecknas.

Läs mer

Tillitsgranskningsavtal

Tillitsgranskningsavtal Tillitsgranskningsavtal Part Part Stiftelsen för Internetinfrastruktur Box 92073 120 07 Stockholm Org nr 802405-0190 (i det följande Tillitsgranskningstjänsten ) (i det följande Sökanden ) 1 Inledning

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRETAGSKREDIT

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRETAGSKREDIT ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRETAGSKREDIT Dessa allmänna villkor gäller från den 27 mars 2015. 1. Parter Dessa allmänna villkor gäller för kredit som efter godkänd ansökan beviljas företagskund ("Kunden") av

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans)

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans) 1 ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans) Tillämplighet 1 Dessa villkor skall tillämpas om något annat inte avtalats mellan parterna. Definitioner 2 I villkoren förstås med Avtalet Arbetstid

Läs mer

Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2005

Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2005 Stockholm, datum Dnr Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2005 Avtalsparter Statens kulturråd Box 7843 103 98 Stockholm Leverantören Postadress

Läs mer

1.5 Med avtalsparter avses säljaren av laddningstjänsten och användaren av det uppladdningsbara fordonet tillsammans.

1.5 Med avtalsparter avses säljaren av laddningstjänsten och användaren av det uppladdningsbara fordonet tillsammans. 1 (7) LIIKENNEVIRTA LTD ALLMÄNNA VILLKOR FÖR LADDNINGSTJÄNSTEN 1 Tillämpningsområde och definitioner 1.1 Dessa allmänna villkor för tillhandahållandet av laddningstjänsten avser försäljning av laddningstjänsten

Läs mer

Adress Postnr Postort

Adress Postnr Postort Sidan 1 av 6 BESTÄLLNING / AVTAL Företagskund Företagsnamn Kontaktperson Adress Postnr Postort Organisationsnummer Tel Mobiltel E-post Tjänstebeskrivning (GEAB) tillhandahåller ett fiberpar för kunds bruk

Läs mer

MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND

MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND 1(7) MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND Avtal mellan.och gällande utbildning av service- eller. Innehållsförteckning Sid nr 1. AVTALSPARTER OCH KONTAKTPERSONER 2 2. OMFATTNING 3 3.

Läs mer

RAMAVTAL OM BETALNING AV SJUKVÅRDSERSÄTTNING TILL SERVICEPRODUCENTEN GENOM DIREKTERSÄTTNINGSFÖRFARANDE

RAMAVTAL OM BETALNING AV SJUKVÅRDSERSÄTTNING TILL SERVICEPRODUCENTEN GENOM DIREKTERSÄTTNINGSFÖRFARANDE RAMAVTAL OM BETALNING AV SJUKVÅRDSERSÄTTNING TILL SERVICEPRODUCENTEN GENOM DIREKTERSÄTTNINGSFÖRFARANDE Genom detta avtal överenskommer Folkpensionsanstalten (nedan FPA) och Finlands sjuksköterskeförbund

Läs mer

AVTAL Avtal avseende upphandling av traktorband och band till rundbalspress i samband med LIFE-projektet Foder & Fägring 2010-2014

AVTAL Avtal avseende upphandling av traktorband och band till rundbalspress i samband med LIFE-projektet Foder & Fägring 2010-2014 2011-XX-XX Bilaga 1 AVTAL Avtal avseende upphandling av traktorband och band till rundbalspress i samband med LIFE-projektet Foder & Fägring 2010-2014 Dnr. 511-719-2011 1. AVTALETS PARTER Mellan Länsstyrelsen

Läs mer

Avtal om konsulttjänster

Avtal om konsulttjänster Avtal om konsulttjänster Parter Uppdragsgivare: IUC SYD AB, 556101-2153 Anckargripsgatan 3 211 19 Malmö i det följande IUC Syd AB Uppdragstagare: i det följande Konsulten Detta avtal anger de villkor som

Läs mer

Mellan parterna Gotlands kommun ( ), VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och,

Mellan parterna Gotlands kommun ( ), VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och, Sida 1 av 5 Mellan parterna Gotlands kommun (212000-0803), 621 81 VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och, Föreningen S:t Lukas på Gotland (834001-0357) Söderväg 5 Företag Organisationsnummer Adress

Läs mer

C. Mot bakgrund av ovanstående har Parterna ingått detta Avtal.

C. Mot bakgrund av ovanstående har Parterna ingått detta Avtal. BILAGA 1 - PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Detta personuppgiftsbiträdesavtal ( Avtalet ) har träffats mellan [Avtalspart 1], org.nr [nummer], med adress [adress], ( Personuppgiftsbiträde ) och [Avtalspart

Läs mer

AVTAL. Ramavtal, , Tryckeri- och kopieringstjänster m.m.

AVTAL. Ramavtal, , Tryckeri- och kopieringstjänster m.m. AVTAL Ramavtal, 174-04, Tryckeri- och kopieringstjänster m.m. Parter Mellan Godrings Tryckeri AB, Hantverksgatan 7, 621 41 VISBY nedan kallad säljaren och Gotlands kommun, 621 81 VISBY, nedan kallad köparen

Läs mer

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst 1 Allmänt 1.1 Definitioner Begreppen nedan har följande betydelse i dessa Allmänna villkor. Allmänna villkor: Användare: Avtalet:

Läs mer

Allmänna villkor för konsultuppdrag

Allmänna villkor för konsultuppdrag 14 FEBRUARI 2011 ALLMÄNNA VILLKOR Stockholm Strategic Advise AB 1(6) STRATVISE 11-0078 Allmänna villkor för konsultuppdrag Dessa bestämmelser gäller vid anlitande av konsulter vid kompetens- och resursuppdrag.

Läs mer

1. Ändringar och tillägg. 2. Detta avtal inklusive bilagor. 3. Förfrågningsunderlaget inkl. ev. kompletteringar. 4. Anbudsgivarens anbud.

1. Ändringar och tillägg. 2. Detta avtal inklusive bilagor. 3. Förfrågningsunderlaget inkl. ev. kompletteringar. 4. Anbudsgivarens anbud. Stadsledningskontoret Juridiska avdelningen 1(5) BILAGA 1 Avtalsmall 1. Avtalstid Beräknad avtalstid är 2013-01-07 till 2015-01-06, med möjlighet för Landskrona stad att förlänga avtalet i ytterligare

Läs mer

LICENSAVTAL -VARUMÄRKE-

LICENSAVTAL -VARUMÄRKE- LICENSAVTAL -VARUMÄRKE- Villaägarna Riksförbund, 802003-7118, Box 7119, 192 07 Sollentuna, nedan benämnt Villaägarna, medger Eskilstorps Bygg AB, 556789-0123, Hantverkargatan 1, 123 45 Eskilstorp, nedan

Läs mer

Vardera parten förbinder sig att utan dröjsmål skriftligen meddela om förändrade kontaktuppgifter.

Vardera parten förbinder sig att utan dröjsmål skriftligen meddela om förändrade kontaktuppgifter. Ramavtal gällande Kommunsammanslagingsutredning 1 Omfattning 1.1 Avtalets parter Avtal av nedanstående lydelse har ingåtts mellan parterna Ålands landskapsregering nedan kallad myndigheten och [den ekonomiske

Läs mer

VILLKOR FÖR NUMMERPORTABILITET

VILLKOR FÖR NUMMERPORTABILITET Sidnr 1(6) VILLKOR FÖR NUMMERPORTABILITET 1. Allmänt Dessa villkor (Villkor-NP) gäller för tillhandahållande av administration för överlämnande/övertagande av telefonnummer som TeliaSonera AB förfogar

Läs mer

Ärende Avtal om sakkunnigtjänsten ( ) inom forsknings- och utredningsverksamheten

Ärende Avtal om sakkunnigtjänsten ( ) inom forsknings- och utredningsverksamheten SRK/ /48/2017 Ärende Avtal om sakkunnigtjänsten ( ) inom forsknings- och utredningsverksamheten Avtalsvillkor 1. Avtalsparter Statsrådets kansli (nedan kunden) PB 23 00023 Statsrådet samt (nedan leverantören)

Läs mer

Allmänna villkor för HEMSIDAN.COM. 1 Definitioner. 2 Testperiod. 3 Avtalstid

Allmänna villkor för HEMSIDAN.COM. 1 Definitioner. 2 Testperiod. 3 Avtalstid Allmänna villkor för HEMSIDAN.COM Dessa villkor reglerar användadet av tjänsten HEMSIDAN.COM som tillhandahålls av Hemsidan Com AB med organisationsnummer 556685-2785, nedan kallad Hemsidan, och den part

Läs mer

AVTAL MELLAN PRODUCENTEN OCH PRODUCENTSAMMANSLUTNINGARNA

AVTAL MELLAN PRODUCENTEN OCH PRODUCENTSAMMANSLUTNINGARNA AVTAL MELLAN PRODUCENTEN OCH PRODUCENTSAMMANSLUTNINGARNA 1. PARTER Producenten och Mepak-Kierrätys Oy, Puupakkausten Kierrätys PPK Oy, Suomen Keräyslasiyhdistys ry, Suomen Kuitukierrätys Oy och Suomen

Läs mer

V I L L KOR. Sida 1 av 5

V I L L KOR. Sida 1 av 5 V I L L KOR S E P A C O R E D I R E C T D E B E T, f ö r B e t a l a r e ( n e d a n k a l l a t S D D C o r e ) f ö r K o n s u m e n t / I c k e - k o n s u m e n t Sida 1 av 5 Villkor för SDD Core utgörs

Läs mer

Avtal För bedrivande av hemtjänst enligt Lagen om valfrihetssystem

Avtal För bedrivande av hemtjänst enligt Lagen om valfrihetssystem Avtal För bedrivande av hemtjänst enligt Lagen om valfrihetssystem 1 Parter Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats. Kommunen: Stenungsunds kommun Strandvägen

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL Version, 2015-05-07 Dessa användarvillkor gäller för Licenstagares användning av digitala produkter och tjänster vilka tillhandahålls

Läs mer

Lumparlands kommun (FO-nummer: ), Kyrkvägen 26, AX , Lumparland ( Beställaren ). Beställarens kontaktperson är:

Lumparlands kommun (FO-nummer: ), Kyrkvägen 26, AX , Lumparland ( Beställaren ). Beställarens kontaktperson är: Bilaga 4 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR LUMPARLANDS SKOLA 1. PARTER Lumparlands kommun (FO-nummer: 0205038-6), Kyrkvägen 26, AX- 22630, Lumparland ( Beställaren ). och 1.1 [Namn företag (FO-nummer: )] [Adress]

Läs mer

Bilaga 4 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR ECKERÖ SKOLA 1. PARTER. Eckerö kommun (FO-nummer: ), Södra Överbyvägen 8, ECKERÖ ( Beställaren ).

Bilaga 4 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR ECKERÖ SKOLA 1. PARTER. Eckerö kommun (FO-nummer: ), Södra Överbyvägen 8, ECKERÖ ( Beställaren ). Bilaga 4 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR ECKERÖ SKOLA 1. PARTER Eckerö kommun (FO-nummer: 0144682-1), Södra Överbyvägen 8, 22270 ECKERÖ ( Beställaren ). och 1.1 [Namn företag (FO-nummer: )] [Adress] (nedan Entreprenören

Läs mer

Informationsplikt till konsument

Informationsplikt till konsument Informationsplikt till konsument Informationsskyldighet för elhandelföretag Informationsskyldighet vid upphörande av avtal 8 kap. 5 En elleverantör som levererar el till en elanvändare i en viss uttagspunkt

Läs mer

AVTAL. Ramavtal, , Bårtransporter av avlidna

AVTAL. Ramavtal, , Bårtransporter av avlidna AVTAL Ramavtal, 108-05, Bårtransporter av avlidna Parter Mellan Åhlbergs Begravningsbyrå AB, Storgatan 4, 620 12 HEMSE, nedan kallad entreprenören och Gotlands kommun, Hälso- och sjukvårdsnämnden, 621

Läs mer

UG 1 (2) Postnummer Ort Land. 1a Kontaktperson (den person som Energimyndigheten ska kontakta vid frågor om denna ansökan) Namn

UG 1 (2) Postnummer Ort Land. 1a Kontaktperson (den person som Energimyndigheten ska kontakta vid frågor om denna ansökan) Namn UG 1 (2) Dnr (ifylls av myndigheten) Bilaga 1 Förutsättningarna för att få ursprungsgarantier regleras i lag (2010:601) och förordning (2010:853) om ursprungsgarantier för el och i Statens energimyndighets

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning ALLMÄNT.2 I FÖRESKRIFTER FÖR OMBUD (UPPHÄVTS).....2 1 Registrering av ombud (upphävts)... 2 2 Anmälan om utnyttjande av etableringsfriheten eller friheten att tillhandahålla tjänster(upphävts)...

Läs mer

ENERVENT ALLMÄNNA FÖRSÄLJNINGSVILLKOR 11/2017

ENERVENT ALLMÄNNA FÖRSÄLJNINGSVILLKOR 11/2017 1 (5) ENERVENT ALLMÄNNA FÖRSÄLJNINGSVILLKOR 11/2017 1 TILLÄMPNING Dessa Enervent Oy:s ( Enervent ) allmänna försäljningsvillkor tillämpas, om inget annat skriftligen har avtalats mellan parterna, både

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR HANDLARE

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR HANDLARE Senast uppdaterad 5 September, 2018 1 Inledning ALLMÄNNA VILLKOR FÖR HANDLARE Välkommen till My Mall och försäljning via vår marknadsplats på mymall.se. Vårt samarbete är viktigt och innebär såväl juridiska

Läs mer

Beställarens kontaktperson är: Skoldirektör Mathias Eriksson Telefon: E-post: Entreprenörens kontaktperson är:

Beställarens kontaktperson är: Skoldirektör Mathias Eriksson Telefon: E-post: Entreprenörens kontaktperson är: Bilaga 2 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR - KHS 1. PARTER Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: 0205024-7), Skolvägen 5, AX-22 150 Jomala (nedan Beställaren ) och 1.1 [Namn företag (FO-nummer: )]

Läs mer

Bruksvillkor för elektroniska konsumenttjänster 14.1.2012

Bruksvillkor för elektroniska konsumenttjänster 14.1.2012 Bruksvillkor för elektroniska konsumenttjänster 14.1.2012 1. Avtalsobjekt och parter 1.1. Genom detta avtal (nedan Bruksvillkor ) avtalar Kunden och Itella Posten Ab om användningen av den del av de webbtjänster

Läs mer

Beställarens kontaktperson är: Skoldirektör Mathias Eriksson Telefon: E-post: Entreprenörens kontaktperson är:

Beställarens kontaktperson är: Skoldirektör Mathias Eriksson Telefon: E-post: Entreprenörens kontaktperson är: Bilaga 2 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR - KHS 1. PARTER Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: 0205024-7), Skolvägen 5, AX-22 150 Jomala (nedan Beställaren ) och 1.1 [Namn företag (FO-nummer: )]

Läs mer

Dessa Användarvillkor avser det avtal som Kund tecknar med BASTA Online AB för användning av BASTA Projekthanteraren.

Dessa Användarvillkor avser det avtal som Kund tecknar med BASTA Online AB för användning av BASTA Projekthanteraren. Användarvillkor för BASTA Projekthanteraren A. Allmänt 1. Definitioner I dessa Användarvillkor skall nedan nämnda termer ha följande betydelser. Användarvillkor: Dessa Användarvillkor. Användare: Den som

Läs mer

Speciella villkor för 1 (5) för tidsbundet konto

Speciella villkor för 1 (5) för tidsbundet konto Speciella villkor för 1 (5) Inlåningsränta Inlåningsräntan är fast under hela insättningsperioden. Beräkning och betalning av inlåningsränta Ränta beräknas från insättningsdagen till förfallodagen, exklusive

Läs mer

UG-konferensen Välkommen! Norra Latin 18 september 2019

UG-konferensen Välkommen! Norra Latin 18 september 2019 UG-konferensen 2019 Välkommen! Norra Latin 18 september 2019 Dagens program Programpunkt Talare 1. Välkommen och kort introduktion Johan Malinen, Energimyndigheten 2. Det nya förnybartdirektivet (RED II).

Läs mer

Ansökan om godkännande av anläggning för tilldelning av elcertifikat

Ansökan om godkännande av anläggning för tilldelning av elcertifikat ANVISNINGAR 1 (4) Anvisningar till formulär A1 Ansökan om godkännande av anläggning för tilldelning av elcertifikat Information om Statens energimyndighets behandling av personuppgifter enligt personuppgiftslagen

Läs mer

Konsekvensutredning avseende Energimyndighetens föreskrifter för registret för utsläppsrätter

Konsekvensutredning avseende Energimyndighetens föreskrifter för registret för utsläppsrätter Myndighetens namn Energimyndigheten 079-11-1461 Konsekvensutredning avseende Energimyndighetens föreskrifter för registret för utsläppsrätter En konsekvensutredning ska innehålla följande 1. A Beskrivning

Läs mer

Standardbolag Internet

Standardbolag Internet Standardbolag Internet allmänna villkor för internettjänster och registrering av domän Sida 2 Allmänna villkor för Svenska Standardbolag Internettjänster Sida 3-5 Allmänna villkor för Standardbolag Internets

Läs mer

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst Allmänt 1.1 Definitioner Begreppen nedan har följande betydelse i dessa Allmänna villkor. Allmänna villkor: Användare: Avgift: Avtalet:

Läs mer