Skolans rutiner A-Ö Besökare Bibliotek Brukarundersökning Byte av klass Byte av studieval Elevkamratstödjare hemsida Elevskåp, årskurs 7 9

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skolans rutiner A-Ö Besökare Bibliotek Brukarundersökning Byte av klass Byte av studieval Elevkamratstödjare hemsida Elevskåp, årskurs 7 9"

Transkript

1 Skolans rutiner A-Ö Besökare De enda som får vistas i skolan, på skolgårdarna och inom skolans område skolans är elever, elevernas föräldrar och vårdnadshavare samt skolans personal. Besökare ska anmäla sig på expeditionen för tillstånd att vistas inom skolans område. Bibliotek Hökarängsskolan har ett väl utrustat elevbibliotek. Varje elev har ett lånekort. Lånetiden är tre veckor. Borttappade böcker ska ersättas. Önskemål om inköp av ny litteratur lämnas till skolbibliotekarierna. Brukarundersökning Vartannat år görs en landsomfattande enkät i vilken elever i årskurs 6 och 9 samt föräldrar till barn i förskoleklass och årskurs 2 uttrycker sina synpunkter på sin skola. Resultaten publiceras på Skolverkets hemsida och uppmärksammas i media. Senaste brukarundersökning gjordes i april Byte av klass Byte av klass sker endast i undantagsfall och i samråd med elev, föräldrar, lärare, skolans elevhälsoteam och rektor. Beslut tas av rektor. Byte av studieval Önskemål om byte av studiekurs ska göras på särskild blankett som finns att hämta på skolans expedition och hemsida. Elev och föräldrar gör ansökan efter att ha rådgjort med läraren. Beslut tas av biträdande rektor. Elevkamratstödjare Två till fyra elever i varje niondeklass har specialuppdraget Ekis, elevkamratstödjare i skolan. Eleverna söker uppdraget, utses och utbildas under vårterminen i årskurs 8. Utbildningen sker tillsammans med Gubbängsskolan och Kvickenstorpsskolan i samverkan med Demokratiakademin. Ekisarna ska arbeta för en trygg och trivsam skolmiljö. Arbetsplan och förteckning över årets ekisar finns att hämta på skolans hemsida eller expedition. Elevskåp, årskurs 7 9 Varje elev i årskurs 7 9 får låna ett skåp att förvara ytterkläder, idrottskläder och läromedel i under läsåret. Byte av skåp är ej tillåtet. Eleven ska själv skaffa ordentligt hänglås att låsa skåpet med. Skåpet ska hållas rent och vara låst. Om en elev glömt eller tappat sin nyckel till elevskåpet och vill att låset skall klippas upp gäller följande: 1. Eleven skall vara identifierad och skåpnummer skall stämma med skåplistan. 2. Vaktmästare eller lärare skall närvara. 3. Att skåpet öppnats ska noteras i listan i Skåp-pärmen, som står på expeditionen. Datum för skåpöppning, elevens namn och skåpnummer samt vilken vuxen som öppnat skåpet ska dokumenteras. Om skolan vill öppna ett elevskåp för kontroll under läsåret, gäller att rektor och lärare samt eleven ska vara närvarande.

2 Fotografering Kungsfoto fotograferar bilder till skolkatalog och enskilda porträtt. Bilderna skickas hem för påseende till elever vars föräldrar skrivit på beställningssedel. Betalning sker direkt till fotofirman. Fritidsklubbar Eftermiddagsverksamhet finns för elever i årskurs 4 6. Anmälningsblanketter finns att hämta på skolans expedition. För elever i särskolan finns ungdomsklubb (ktt) i Hökarängsskolan. Försäkring av elever Stockholm stad bekostar en kollektiv olycksfallsförsäkring som gäller alla elever. Försäkringsbolaget heter Europeiska. Försäkringsnummer är Försäkringsbesked finns att hämta på skolans hemsida och expedition. Åtgärder vid skada: 1. Uppsök läkare eller tandläkare som är ansluten till försäkringskassan. 2. Spara alla kvitton i original. 3. Anmäl skadan skriftligen till Skadeavdelningen Europeiska Försäkrings AB Box Sundbyberg Telefon Skolan har ingen sakförsäkring. Vid eventuella skador eller stölder ska familjens hemförsäkring användas. Hemsida På vår hemsida ska elever, föräldrar, personal och andra finna information om skolan och skolans verksamhet. Kontakta skolledningen eller skolans hemsidesansvarige om du saknar något. Vi vill gärna berätta om vår verksamhet och om aktiviteter på skolan. Vi fotograferar i verksamheten och lägger ibland ut bilder från skoldagarna. Vårdnadshavare kan tillåta eller inte tillåta att barnets bild eller namn publiceras på skolans hemsida. (Blankett finns i elevhandboken.) Kalendarium På skolans hemsida finns kalendarium, som uppdateras fortlöpande under läsåret. Ledighet under terminstid Enligt skollagen har eleverna närvaroplikt alla skoldagar under läsåret. Därutöver gäller återhållsamhet med beviljande av ledighet. Vårdnadshavaren ansvarar för att kursmoment tas igen vid ledigheter. Alla ledigheter söks på blankett Ledighetsansökan, elev som finns på skolans expedition och hemsida. Vid gemensam vårdnad ska båda vårdnadshavarna skriva under ansökan. LUS, Läsutvecklingsschema Elevernas läsutveckling följs kontinuerligt och avstäms fyra gånger om året enligt läsutvecklingsschemats 20-gradiga skala. Undervisande lärare i svenska gör bedömningen. Elever som läser modersmål bedöms också på sitt modersmål av modersmålslärare.

3 Läromedel Läromedel och annat material är till låns och skall lämnas tillbaka vid läsårets slut. Förlorad eller skadad bok skall ersättas av eleven till nyanskaffningsvärde. Läroplanen, Lgr11, med kursplaner kan läsas på skolverkets hemsida, Här finns också länkar till alla lagar och regler som gäller för skolan. Matsedel Här hittar du matsedeln. Mattecoach på nätet Här kan ungdomar snacka matte och få hjälp med läxan av en lärarstudent viachattprogrammet Windows Live Messenger. Coacherna är till för elever från årskurs 6 till och med gymnasiet samt komvux i Stockholms kommun. Modersmålsundervisning Om en eller båda av elevens vårdnadshavare har ett annat språk än svenska som modersmål, språket används i hemmet och eleven har grundläggande kunskaper i språket, kan eleven få undervisning i detta språk. (Minst fem elever i kommunen måste önska aktuellt språk för att en grupp ska bildas.) Undervisningen sker i samverkan med andra skolor i kommunen och inte alltid på vår skola. Mot mobbning och kränkande behandling Skolan arbetar på många sätt för en trygg miljö för alla. Om någon ändå utsätts för mobbning eller kränkande behandling följer vi vår arbetsplan som finns beskriven i skolans likabehandlingsplan. Likabehandlingsplanen finns att hämta på skolans hemsida och expedition. Antimobbningsgrupperna kan man nå per telefon eller per e-post: Hökarängsskolan: , inger.ryholt@stockholm.se Givetvis kan man alltid kontakta klassens lärare, skolsköterskan, skolkuratorn, biträdande rektorer eller rektor eller vilken annan vuxen som helst på skolan, i händelse av att någon utsatts för kränkande behandling. Mål och kravnivåer Mål och kravnivåer i alla ämnen och årskurser finns att hämta på skolans hemsida och expedition. Nationella prov Årskurs 3: Svenska/svenska som andraspråk, matematik Årskurs 6: Svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska Årskurs 9: Svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, naturorienterade ämnen, moderna språk Närvaroplikt och frånvarokontroll i skolan I skollagen 7 kap är elevernas närvaroplikt i grundskolan fastlagd. Det är vårdnadshavarnas ansvar att deras barn kommer till skolan. Skolan ska kontrollera elevens närvaro. Om en elev saknas i skolan och inte är frånvaroanmäld av vårdnadshavare, kontaktar skolan hemmet samma dag. På Hökarängsskolan/ Skönstaholmsskolan får varje elev varje vecka en skriftlig närvarorapport att ta hem till föräldrarna. Frånvaro ska anmälas till skolan. Giltig och eventuell ogiltig frånvaro noteras på terminsintyg och terminsbetyg.

4 Ogiltig frånvaro Frånvaro och sen ankomst redovisas på närvarorapporten, som eleven får hem varje vecka. Vid ogiltig frånvaro talar mentorn med eleven och kontaktar hemmet. Vid upprepning kallas förälder till skolan. Omprov Möjlighet för elever som varit sjuka eller av annan anledning behöver göra om ett prov, finns på onsdagar efter lektionstid, Prao Elever i årskurs 8 och 9 deltar i prao (praktisk arbetslivsorientering) två veckor, i årskurs 9 på höstterminen och i årskurs 8 på vårterminen. Skolan kan hjälpa till med arbetsplatser. Elever ska kontakta studievägledare Inger Ryholt för hjälp med blanketter etc. Prao i skolan Elever i årskurs 4, 5 och 8 deltar i internprao i skolköket två dagar under läsåret. Provschema I årskurserna 7 9 görs ett provschema i början av terminen för att elever och vårdnadshavare ska se vilka större prov som kan väntas vilka veckor. Förutom proven i provschemat förekommer diagnoser, läxförhör och inlämningsuppgifter. Resor på egen hand I årskurserna 7 9 händer det att eleverna får i uppdrag att på egen hand eller i grupp samla information som kräver resor till stan eller andra platser. Studiebesök i grupp, friluftsdagar och andra arrangemang förekommer också. Eleverna kan då ibland resa på egen hand, ensamma eller tillsammans med någon kamrat. Vårdnadshavare kan tillåta eller inte tillåta sitt barn att resa på egen hand. (Blankett finns i elevhandboken.) Rökförbud Rökning är förbjuden i skolan, på skolans område, runt skolan under skoltid samt i skolverksamhet utanför skolans område (studiebesök, resor, idrottsdagar etc.). Om någon elev ses röka eller stå tillsammans med någon som röker under skoldagen kontaktas vårdnadshavaren. Sjukanmälan Sjukanmälan skall göras på morgonen samma dag som eleven blir sjuk. Uppge elevens namn, klass samt datum. Om eleven måste gå hem under dagen ska eleven vända sig till skolsköterskan eller läraren som kontaktar vårdnadshavare. Om en elev är frånvarande mer än fyra gånger under en termin kontaktar skolsköterskan vårdnadshavarna. Skriftliga omdömen I samband med utvecklingssamtalet ges skriftliga omdömen, som en del av elevens IUP. SL-kort Elever som bor i skolans skolpliktsområde och minst 4 km från skolan (enligt förteckning av aktuella gatuadresser och postnummer) får SL:s terminskort av skolan. Skolan ersätter inte förkomna terminskort.

5 Specialkost Behov av specialkost anmäls på blankett som finns att hämta på skolans expedition eller i elevhandboken. Blanketten kommer att lämnas till skolköket och till skolsköterskan. Skadegörelse Skadegörelse ska ersättas. Skolan polisanmäler skadegörelse. Skolmiljöenkät På våren görs arbetsmiljöverkets skolmiljöenkät i alla klasser och i personalgruppen. Resultatet analyseras och ligger till grund för fortsatt planering för god skolmiljö. Stöld- och skadeanmälan Vid eventuell stöld ska stöldanmälan göras till skola och polis. Vårdnadshavaren gör polisanmälan. Familjens försäkringsbolag ska kontaktas för eventuell ersättning via hemförsäkringen. Skolan ansvarar ej för och ersätter ej personliga tillhörigheter vid eventuella skador eller stölder. Ersättning kan utges av skolan om försummelse skett från skolans sida under skoltid. Sakskador under till exempel NO- och slöjdlektioner ersätts om läraren varit försumlig eller utrustningen varit felaktig. Stöldbegärlig egendom ska ej medtagas till skolan. Tolk Vid behov beställer skolan tolk. Vid förhinder till bokat möte ska skolans expedition omedelbart kontaktas. Traditioner Skolan har många traditioner, ämnesövergripande temaarbeten, kulturevenemang, återkommande studiebesök, konserter och mycket annat. Föräldrar bjuds in till ett flertal aktiviteter. Kalendariet finns att hämta på skolans expedition och hemsida. Utvecklingssamtal och individuell utvecklingsplan (IUP) Utvecklingssamtal ska genomföras varje termin. Elev, föräldrar och lärare ska delta i samtalet. Samtalets syfte är att diskutera elevens studier och resultat och att samtala om hur arbetet ska fortsätta framåt. Överenskommelser om hur studierna ska planeras och genomföras och vilket stöd eleven kan behöva, dokumenteras i elevens individuella utvecklingsplan (IUP) Utställningar Skolan ställer ut elevarbeten. Alla slöjdprodukter ställs ut en vecka innan de får tas hem. Veckobrev Klasslärare/mentor skriver veckobrev till klassens elever och föräldrar varje vecka. I veckobrevet finns aktuell information. Med veckobrevet bifogas uppgifter om elevens eventuella frånvaro den senaste veckan. Värdeföremål Stöldbegärlig egendom ska ej medtagas till skolan. Skolan ansvarar ej för och ersätter ej personliga tillhörigheter vid eventuella skador eller stölder. Under idrottslektion ska värdeföremål lämnas till idrottsläraren, som låser in i värdeskåp. Kläder och andra tillhörigheter placeras under idrottslektion enligt lärarens anvisningar.

6 Öppet hus Vi visar vår verksamhet för föräldrar, släktingar, grannar och andra intresserade en lördag i november på Hökarängsskolan och i januari för nya elever och föräldrar på Kryddgårdsskolan.

Information om. Kvarnbergsskolan 2018/2019

Information om. Kvarnbergsskolan 2018/2019 HUDDINGE KOMMUN Barn- och utbildningsförvaltningen Kvarnbergsskolan Huddinge 2018-08-06 Information om Kvarnbergsskolan 2018/2019 KVARNBERGSSKOLAN Läsåret 2018/2019 har Kvarnbergsskolan cirka 600 elever

Läs mer

Läsåret 2017/2018 Läsåret 2017/2018

Läsåret 2017/2018 Läsåret 2017/2018 Utbildningsförvaltningen Sida 1 (18) Läsåret 2017/2018 Läsåret 2017/2018 Kvickenstorpsskolan Lördagsvägen 20 Kvickensväg 9 123 60 FARSTA 123 34 FARSTA Tel. 508 47 580 Tel. 508 467 62 www.skonstaholmsskolan.stockholm.se

Läs mer

INFÖR LÄSÅR 16/17 FÖR FÖRÄLDRAR/MÅLSMÄN

INFÖR LÄSÅR 16/17 FÖR FÖRÄLDRAR/MÅLSMÄN INFÖR LÄSÅR 16/17 FÖR FÖRÄLDRAR/MÅLSMÄN Foton och filmer i marknadsföring I och med den digitala tekniken finns nu möjlighet att jobba med bild, film och ljud i en helt ny utsträckning än tidigare. Alltmer

Läs mer

HUDDINGE KOMMUN. TELEFONNUMMER Sjukanmälan för elever Expedition

HUDDINGE KOMMUN. TELEFONNUMMER Sjukanmälan för elever Expedition HUDDINGE KOMMUN Barn- och utbildningsförvaltningen Kvarnbergsskolan KVARNBERGSSKOLAN Läsåret 2019/2020 har Kvarnbergsskolan cirka 660 elever i årskurserna 7-9. I åk 7 och 8 är eleverna indelade i femtongrupper,

Läs mer

Information till hemmen från. Hemsida www.edboskolan.se

Information till hemmen från. Hemsida www.edboskolan.se Information till hemmen från Hemsida www.edboskolan.se Aktuellt under läsåret 2011/2012 EDBOSKOLAN VIKTIGA TELEFONNUMMER Rektor Margareta Grahn 535 354 03 Bitr. rektor F-3, fritidshem Ann-Kristin Källström

Läs mer

Adressändring Du ska snarast anmäla ändring av adress och/eller telefonnummer till receptionen.

Adressändring Du ska snarast anmäla ändring av adress och/eller telefonnummer till receptionen. Information från A till Ö Adressändring Du ska snarast anmäla ändring av adress och/eller telefonnummer till receptionen. Affischering Affischering får endast ske på särskilt anvisade anslagstavlor och

Läs mer

Älvåkraskolans information till hemmen Läsåret 2017/2018

Älvåkraskolans information till hemmen Läsåret 2017/2018 Älvåkraskolans information till hemmen Läsåret 2017/2018 Från A till Ö Adress Älvåkraskolan Medborgarg 4 942 33 ÄLVSBYN Maria Sundström, rektor 070-6677668 Pia Åhman, biträdande rektor 070-667 20 93 Ulla-Gun

Läs mer

Välkommen till Stockholm Science & Innovation School

Välkommen till Stockholm Science & Innovation School Välkommen till Du som nu börjar dina studier vid är naturligtvis nyfiken på skolan. Det här häftet innehåller viktig information om sådant du behöver veta om skolan. Informationen finns även på skolans

Läs mer

Utbildningsförvaltningen Sida 1 (10) Välkommen till. Matteusskolan. Läsåret 2014/2015. stockholm.se

Utbildningsförvaltningen Sida 1 (10) Välkommen till. Matteusskolan. Läsåret 2014/2015. stockholm.se Utbildningsförvaltningen Sida 1 (10) Matteusskolan 2014-08-07 Välkommen till Matteusskolan Läsåret 2014/2015 stockholm.se Sida 2 (10) Innehåll Läsårsdata 2014/2015 4 2014 4 2015 4 Att anslå hemma 5 Sjukanmälan

Läs mer

Välkommen till Kastanjeskolan

Välkommen till Kastanjeskolan Välkommen till Kastanjeskolan Våga vara bra BÄST! Informationsblad Läsåret 2018/2019 1 Vi är Kastanjeskolan Vår skola är belägen i centrala Tomelilla vid västra infarten, 10 min från Tomelilla station.

Läs mer

Respektera andra och utsätt aldrig kamrater eller vuxna för otrevligheter. Använd ett vårdat språk. Var närvarande och kom i tid.

Respektera andra och utsätt aldrig kamrater eller vuxna för otrevligheter. Använd ett vårdat språk. Var närvarande och kom i tid. Marielundsskolan - vår arbetsplats Ht 2005 Marielundsskolan ska vara en arbetsplats där alla känner sig trygga och trivs. Vi strävar alla efter att eleverna ska tro på sig själva, ha arbetsro och lust

Läs mer

Rutiner för frånvaro och ledighet KMS

Rutiner för frånvaro och ledighet KMS Rutiner för frånvaro och ledighet KMS 2014-2015 Skollagen I skollagen som började tillämpas hösten 2011 och i skolförordningen regleras frågor som rör när elev i grundskolan uteblir från skolarbetet. Huvudman

Läs mer

Regler och rutiner - elever

Regler och rutiner - elever Regler och rutiner - elever Innehåll Besök på skolan... 2 B-språk... 2 Bibliotek... 2 Borttappade saker... 2 Elevhälsoteamet (EHT)... 2 Elevuppgifter Stockholms Skolwebb... 2 Elevskåp... 3 Fotografering...

Läs mer

Parkskolans information till hemmen Läsåret 2016/17

Parkskolans information till hemmen Läsåret 2016/17 Parkskolans information till hemmen Läsåret 2016/17 Från A till Ö Adress Parkskolan Idrottsstigen 2 942 33 Älvsbyn Linus Sköld, rektor 0929-172 47, 070-617 72 47 Anna-Karin Sandström, biträdande rektor

Läs mer

Skolan är till för ditt barn

Skolan är till för ditt barn Skolan är till för ditt barn En broschyr om de nya läroplanerna och den nya skollagen som riktar sig till dig som har barn i grundskolan, grundsärskolan, specialskolan eller sameskolan Den här broschyren

Läs mer

Handlingsplan för att stimulera hög närvaro Förskoleklass till årskurs 9 Strömsunds kommuns grundskolor

Handlingsplan för att stimulera hög närvaro Förskoleklass till årskurs 9 Strömsunds kommuns grundskolor Handlingsplan för att stimulera hög närvaro Förskoleklass till årskurs 9 Strömsunds kommuns grundskolor 2 (5) Bakgrund Alla barn i Sverige har en lagstadgad rätt till utbildning och har skolplikt. Skolplikten

Läs mer

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret SIG1000, v4.0, 2012-09-24 1 (8) Välkomna till Tingvallaskolan läsåret 2017-2018 Vår vision för Tingvallaskolan bygger på att vi tror att alla elever ska lyckas. Tingvallaskolan ska vara en skola där alla

Läs mer

Skolan är till för ditt barn

Skolan är till för ditt barn Skolan är till för ditt barn En broschyr om de nya läroplanerna och den nya skollagen som riktar sig till dig som har barn i grundskolan, grundsärskolan, specialskolan eller sameskolan Du är viktig Du

Läs mer

Viby skola Information till hemmen

Viby skola Information till hemmen Viby skola 2014-2015 Information till hemmen Välkomna till ett nytt läsår på Viby skola! Jag hoppas sommaren har varit bra och jag ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med er föräldrar. Nedan följer

Läs mer

PRÄSTÄNGSSKOLAN INFORMATION

PRÄSTÄNGSSKOLAN INFORMATION PRÄSTÄNGSSKOLAN INFORMATION 2017/2018 Välkommen till Prästängsskolan! Vår förhoppning är att du har funnit dig tillrätta på skolan, och att du tycker att dina studier är intressanta och stimulerande. I

Läs mer

Lokal plan för Karolinerskolans elevhälsa. Läsåret 2018/2019

Lokal plan för Karolinerskolans elevhälsa. Läsåret 2018/2019 Lokal plan för Karolinerskolans elevhälsa Läsåret 2018/2019 Styrdokument som grund Vi hämtar motivet för vårt uppdrag av elevhälsoarbetet utifrån skollagen, Lgr 11, socialtjänstlagen och andra tillämpliga

Läs mer

STÖDMATERIAL FÖR ELEVDOKUMENTATION

STÖDMATERIAL FÖR ELEVDOKUMENTATION UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GRUNDSKOLEAVDELNINGEN REVIDERAD AUGUSTI 2012 STÖDMATERIAL FÖR ELEVDOKUMENTATION Innehållsförteckning OM UTVECKLINGSSAMTALET OCH DEN SKRIFTLIGA INDIVIDUELLA UTVECKLINGSPLANEN 2

Läs mer

10 kap. Grundskolan. Utvecklingssamtal och individuell utvecklingsplan

10 kap. Grundskolan. Utvecklingssamtal och individuell utvecklingsplan IUP och omdöme me i Skollagen 2010:800 10 kap. Grundskolan [ ] Utvecklingssamtal och individuell utvecklingsplan 12 Minst en gång varje termin ska läraren, eleven och elevens vårdnadshavare ha ett utvecklingssamtal

Läs mer

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015 Klastorp-Essinge skolor 1 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss Att vi strävar mot att du ska få den bästa möjliga inlärningssituationen. Att vi

Läs mer

Ordningsregler. Torslunda skola

Ordningsregler. Torslunda skola Ordningsregler Torslunda skola Läsåret 2013 2014 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss - att du blir bemött med respekt - att vi bryr oss om dig - att vi ingriper mot alla former av kränkande

Läs mer

Välkommen till läsåret Bra att veta för dig som är vårdnadshavare

Välkommen till läsåret Bra att veta för dig som är vårdnadshavare Välkommen till läsåret 2017-2018 Bra att veta för dig som är vårdnadshavare Välkommen till läsåret 2017-2018 Höstterminen 2017 Höstterminen för eleverna börjar onsdagen den 21 augusti Höstlov vecka 44,

Läs mer

Stödmaterial för elevdokumentation IUP-processen

Stödmaterial för elevdokumentation IUP-processen UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GRUNDSKOLEAVDELNINGEN 2010-08-18 Stödmaterial för elevdokumentation IUP-processen Innehållsförteckning IUP-PROCESSEN 2 STOCKHOLM STADS FRAMTAGNA RAMAR FÖR ELEVDOKUMENTATION 4 ÖVERSIKT

Läs mer

FÖRÄLDRAINFORMATION LÄSÅRET 2016/2017 Nr:1 Skogsängsskolan

FÖRÄLDRAINFORMATION LÄSÅRET 2016/2017 Nr:1 Skogsängsskolan FÖRÄLDRAINFORMATION LÄSÅRET 2016/2017 Nr:1 Skogsängsskolan Välkommen! Läsåret är redan i full gång och jag vill inleda med att önska elever och vårdnadshavare varmt välkomna till ett nytt läsår. Ett extra

Läs mer

Regler och rutiner - elever

Regler och rutiner - elever Regler och rutiner - elever Innehåll Besök på skolan... 2 B-språk... 2 Bibliotek... 2 Borttappade saker... 2 Elevhälsa... 2 Elevuppgifter Stockholm Skolwebb... 2 Elevskåp... 3 Fotografering... 3 Frånvaro...

Läs mer

Välkommen till läsåret ! ABC, med information till vårdnadshavare

Välkommen till läsåret ! ABC, med information till vårdnadshavare Välkommen till läsåret 2018-2019! ABC, med information till vårdnadshavare Välkommen till läsåret 2018-2019! Läsårsdata Höstterminen 2018 Höstterminen för eleverna börjar måndag 20 augusti Höstlov vecka

Läs mer

1. Alla på skolan visar respekt mot varandra. Vi använder inte våld, hot, svordomar och kränkande uttryck.

1. Alla på skolan visar respekt mot varandra. Vi använder inte våld, hot, svordomar och kränkande uttryck. ORDNINGSREGLER FÖR ENSKEDE SKOLA 2008 Våra ordningsregler bygger på innehållet i skolans arbetsplan, likabehandlingsplan, Lpo94, skollagen och arbetsmiljölagen. I skolan gäller samma lagar och värderingar

Läs mer

ROSENBORGSENHETEN. Ytterligare 1 dag läggs ut av den enskilda skolan

ROSENBORGSENHETEN. Ytterligare 1 dag läggs ut av den enskilda skolan ROSENBORGSENHETEN Rosenborgskolan Majtorpskolan Läsåret 2013-2014 ROSENBORGSENHETEN INFORMATION TILL ELEVER OCH FÖRÄLDRAR LÄSÅRET 2013-2014 Vi önskar hälsa alla elever välkomna till det nya läsåret. I

Läs mer

Föräldrar information till åk 1

Föräldrar information till åk 1 Föräldrar information till åk 1 DEXTER Inlogg BankID Dokumentation av närvaro, frånvaro, individuell studieplan med kurser och betyg med mera. Nås via skolans hemsida: http://gymnasiet.vastervik.se IST

Läs mer

Elevernas kunskapsutveckling under grundskoletiden

Elevernas kunskapsutveckling under grundskoletiden Revisionsrapport Elevernas kunskapsutveckling under grundskoletiden Arboga kommun December 2008 Marie Lindblad 2008-12-03 Marie Lindblad Namnförtydligande Gun-Britt Alnefelt Namnförtydligande Innehållsförteckning

Läs mer

Edboskolan - Viktigt på riktigt

Edboskolan - Viktigt på riktigt Edboskolan - Viktigt på riktigt Information till hemmen läsåret 2015/2016 Välkommen till Edboskolan läsåret 2015/2016 Höstterminen 2015 Höstterminen börjar onsdagen den 19 augusti Studiedag fredagen den

Läs mer

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan.

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan. Rektorsbrev september 2015 Nu är vi i gång. Det är alltid härligt när verksamheten har kommit i gång och flitens lampa börjar lysa så väl i personalgruppen som hos eleverna. Under vecka 34 hade vi Trygghetsvecka

Läs mer

Välkommen till Adolfsbergsskolan F 6

Välkommen till Adolfsbergsskolan F 6 Bra att spara! Välkommen till Adolfsbergsskolan F 6 Läsåret 2014/2015 Stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande Örebro kommun Adolfsbergsskolan F 6 orebro.se/adolfsbergsskolan

Läs mer

Välkomna till ett nytt läsår!

Välkomna till ett nytt läsår! Läsåret 2014/2015 Välkomna till ett nytt läsår! Vi hoppas ni haft en skön sommar och är redo för ett nytt läsår. På har det hänt mycket under sommaren. I vår stora byggnad har det skett en totalrenovering

Läs mer

Nyanlända barn i Stockholms skolor. Till dig som är förälder eller vårdnads havare med annan skolbakgrund än svensk

Nyanlända barn i Stockholms skolor. Till dig som är förälder eller vårdnads havare med annan skolbakgrund än svensk Nyanlända barn i Stockholms skolor Till dig som är förälder eller vårdnads havare med annan skolbakgrund än svensk 1 Den svenska skolans värdegrund Den svenska skolan vilar på demokratiska värden. Skolan

Läs mer

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret 1 (6) Välkomna till Tingvallaskolan läsåret 2018-2019 Sigtuna kommuns vision: Barn och ungdomar i Sigtuna kommuns skolor och förskolor ges de bästa möjliga förutsättningar att utveckla sina kunskaper och

Läs mer

Välkommen som elev och vårdnadshavare till läsåret 2014/2015

Välkommen som elev och vårdnadshavare till läsåret 2014/2015 Tällbergs skola Välkommen som elev och vårdnadshavare till läsåret 2014/2015 Jessica Carlberg Rektor, Tällbergs skola Adress: Tällbergs skola Tällbergsvägen 52 793 70 Tällberg Kontakter: Rektor: Jessica

Läs mer

För vårdnadshavare på Skarpnäcks skola läsåret 2017/2018

För vårdnadshavare på Skarpnäcks skola läsåret 2017/2018 För vårdnadshavare på Skarpnäcks skola läsåret 2017/2018 Sjukanmälningar görs före kl. 07.45 med appen Anmäla frånvaro (endast heldag), på Stockholms Skolwebb eller via telefon till respektive fritids/klass

Läs mer

Hågadalsskolan 2015/16

Hågadalsskolan 2015/16 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN HÅGADALSSKOLAN Hågadalsskolan 2015/16 Reviderad 151202 Elevhälsoplan Elevhälsoplanen ska vara ett stöd och ett verktyg för alla som arbetar med eleverna på vår skola. Skolans elevhälsoarbete

Läs mer

Studiedagar tors 27 sept 2018 ons 5 dec 2018 tis 29 jan 2019 tis 23 april 2019

Studiedagar tors 27 sept 2018 ons 5 dec 2018 tis 29 jan 2019 tis 23 april 2019 Diö skola Diö skola Skolan är en F-6 skola och under läsåret 2018-2019 går det ca 130 elever på skolan. Skolan är uppdelad i arbetslag F-3, 4-6 och fritidshem. Vi tar emot elever från Liatorps skola från

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. För Wämöskolan Läsåret 15/16

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. För Wämöskolan Läsåret 15/16 Plan mot diskriminering och kränkande behandling För Wämöskolan Läsåret 15/16 Inledning Denna plan handlar om hur arbetet på Wämöskolan ska bedrivas för att metodiskt främja likabehandling samt för att

Läs mer

Välkomna tillbaka till ett nytt läsår på Fjälkinge skola!

Välkomna tillbaka till ett nytt läsår på Fjälkinge skola! Fjälkinge den 14 augusti 2018 Välkomna tillbaka till ett nytt läsår på Fjälkinge skola! Alla elever i åk 7-9 önskas välkomna efter ett långt och härligt sommarlov, särskilt välkomna är de nya elever som

Läs mer

Undervisning för nyanlända vid Hedlundaskolan

Undervisning för nyanlända vid Hedlundaskolan 20130902 Undervisning för nyanlända vid Hedlundaskolan 1 Innehållsförteckning Hedlundaskolan Världens skola!... 3 Anmälan av ny elev (nyanländ)... 3 Inskrivning... 4 Pedagogiskt samtal... 4 Introduktionsperiod

Läs mer

Hågadalsskolan 2016/17

Hågadalsskolan 2016/17 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN HÅGADALSSKOLAN Reviderad 160818 Hågadalsskolan 2016/17 Elevhälsoplan Elevhälsoplanen ska vara ett stöd och ett verktyg för alla som arbetar med eleverna på vår skola. Skolans elevhälsoarbete

Läs mer

Välkommen till Väskolan

Välkommen till Väskolan Välkommen till Väskolan Arbetslag F-3A 4-6A 7-9A F-3B 4-6B 7-9B Specialpedagoger Läsåret 2014/15 Antal elever Ca 500 Personal Ca 50 Skoltider F-klass må-fr 08.25-13.25 Organisation Väskolan 7 arbetslag

Läs mer

Gökstensnytt nr 4 Läsåret

Gökstensnytt nr 4 Läsåret Torshälla stads nämnd Datum 1 (5) Torshälla stads förvaltning 2016-02-16 Gökstensskolan Gökstensnytt nr 4 Läsåret 2015-2016 Hej alla föräldrar och elever! Vårterminen har startat igång ordentligt och vi

Läs mer

Handlingsplan för att stimulera hög närvaro Öxnered skola Förskoleklass till år 6

Handlingsplan för att stimulera hög närvaro Öxnered skola Förskoleklass till år 6 Handlingsplan för att stimulera hög närvaro Öxnered skola Förskoleklass till år 6 Senast uppdaterad 2013-08-13 Alla barn i Sverige har en lagstadgad rätt till utbildning och har skolplikt. Skolplikten

Läs mer

Förskoleklass till årskurs 6 (skolans namn)

Förskoleklass till årskurs 6 (skolans namn) Barn och utbildningsförvaltningen 2018-10-25 1 (7) Förskoleklass till årskurs 6 (skolans namn) Handlingsplan För att stimulera hög närvaro Senast uppdaterad 2018-10-25 Barn- och utbildningsförvaltningen

Läs mer

Parkskolans information till hemmen Läsåret 2017/18

Parkskolans information till hemmen Läsåret 2017/18 Parkskolans information till hemmen Läsåret 2017/18 Från A till Ö Adress Parkskolan Idrottsstigen 2 942 33 Älvsbyn Linus Sköld, rektor 0929-172 47, 070-617 72 47 Anna-Karin Sandström, ledningsstöd 070-66

Läs mer

PIHLSKOLAN HÄLLEFORS Läsåret 2013-2014

PIHLSKOLAN HÄLLEFORS Läsåret 2013-2014 PIHLSKOLAN HÄLLEFORS Läsåret 2013-2014 Kontakt Skolans post och besöksadress: Pihlskolan Klockarvägen 4 712 34 Hällefors Tfn 0591-641 95 Fax: 0591-129 18 Skolans hemsida: www.pihlskolan.hellefors.se Rektor...0591-641

Läs mer

Castorskolans plan för att främja närvaro och rutiner för att åtgärda frånvaro

Castorskolans plan för att främja närvaro och rutiner för att åtgärda frånvaro Castorskolans plan för att främja närvaro och rutiner för att åtgärda frånvaro Upprättad 2014-11-25 Innehåll Skolplikt och elevens rätt till utbildning... 3 Ansvarsfördelning... 3 Begreppsförklaring....

Läs mer

Hökarängsskolan Fagersjövägen Till hemmen: Elevhandbok 2016/2017

Hökarängsskolan Fagersjövägen Till hemmen: Elevhandbok 2016/2017 Hökarängsskolan Fagersjövägen 18 08-50847550 www.hokarangsskolan.stokholm.se Kryddgårdsskolan Lingvägen 159 08-50847550 www.hokarangsskolan.stokholm.se Till hemmen: Elevhandbok 2016/2017 Utvecklingssamtal

Läs mer

AKALLA GRUNDSKOLA

AKALLA GRUNDSKOLA AKALLA GRUNDSKOLA 2015 16 INFORMATION TILL DIG SOM ÄR FÖRÄLDER Kontakt SÅ HÄR NÅR DU OSS PÅ AKALLA GRUNDSKOLA: Telefon...08-508 45 100 Sveaborgsskolan...08-508 45 595 Mail...akallagrundskola@stockholm.se

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2016/2017 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav.

Läs mer

Handlingsplan för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan kring skolnärvaro

Handlingsplan för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan kring skolnärvaro Handlingsplan för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan kring skolnärvaro Information till vårdnadshavare och elev Handlingsplan för skolnärvaro Gymnasieskolan är en frivillig skolform, det finns ingen

Läs mer

Ullvi skola. Välkommen som elev och vårdnadshavare till läsåret 2015/2016

Ullvi skola. Välkommen som elev och vårdnadshavare till läsåret 2015/2016 Ullvi skola Välkommen som elev och vårdnadshavare till läsåret 2015/2016 Adress: Ullvi skola Ullvi Sågmyravägen 160 793 91 Leksand Kontakter Rektor: Jessica Carlberg jessica.carlberg@leksand.se tel. 80

Läs mer

Informationskatalog för FRÖJERED SKOLA Läsåret 2013-2014

Informationskatalog för FRÖJERED SKOLA Läsåret 2013-2014 Informationskatalog för FRÖJERED SKOLA Läsåret 2013-2014 Kontaktuppgifter Adress Faxnummer E-postadress Fröjereds skola 0502-311 30 frojeredskolan@tidaholm.se 522 94 Tidaholm Telefonnummer Titel Namn Telefonnummer

Läs mer

ATT GÅ I DALSKOLAN. www.tyreso.se/dalskolan 2014-08-22

ATT GÅ I DALSKOLAN. www.tyreso.se/dalskolan 2014-08-22 ATT GÅ I DALSKOLAN www.tyreso.se/dalskolan 1 2014-08-22 Innehållsförteckning Välkommen till Dalskolan sid 3 ELEVINFLYTANDE Klassråd Elevråd Matråd, andra råd Friends Trivsel ORGANISATION Utvecklingssamtal

Läs mer

GYMNASIESÄRSKOLAN med Fyrisskolans 4-åriga program. Elevinformation. Läsåret 2014/2015

GYMNASIESÄRSKOLAN med Fyrisskolans 4-åriga program. Elevinformation. Läsåret 2014/2015 GYMNASIESÄRSKOLAN med Fyrisskolans 4-åriga program Elevinformation Läsåret 2014/2015 Uppsala kommun FYRISSKOLAN Tel 018-727 97 00, Fax 018-727 97 24 753 75 UPPSALA E-post: info@fyrisskolan.uppsala.se Besöksadress

Läs mer

Ordningsregler vid Bessemerskolan läsåret 2019/2020

Ordningsregler vid Bessemerskolan läsåret 2019/2020 Sidan 1(5) Reviderad 2019-08-14 Rektor Eva Aronsson Ordningsregler vid Bessemerskolan läsåret 2019/2020 Välkommen till Bessemerskolan! Från och med nu är Du en del av Bessemerskolan och dess arbetsmiljö.

Läs mer

Välkommen till Barn och utbildning

Välkommen till Barn och utbildning SVENSKA Välkommen till Barn och utbildning Skellefteå kommun Skellefteå kommun ligger i norra delen av Sverige längs Norrlandskusten. Kommunen har ungefär 72 000 invånare. I kommunen finns personer från

Läs mer

1.2 Det är förbjudet att fotografera, filma eller göra ljudinspelningar på skolans område utan att alla inblandade gett sitt tillstånd.

1.2 Det är förbjudet att fotografera, filma eller göra ljudinspelningar på skolans område utan att alla inblandade gett sitt tillstånd. Ordningsregler Under skoltid får endast Önnerödsskolans elever, personal och eventuella gäster vara på skolan. Gästerna ska innan besöket meddela skolans expedition när och varför de kommer. Dessa ordningsregler

Läs mer

Allergier Vi har en nöt och mandelfri skola så ingenting som innehåller mandel, sesamfrö eller nötter får medtas eller bjudas på.

Allergier Vi har en nöt och mandelfri skola så ingenting som innehåller mandel, sesamfrö eller nötter får medtas eller bjudas på. Diö skola Diö skola Skolan är en F-6 skola och under läsåret 2015-2016 går det ca 140 elever på skolan. Skolan är uppdelad i arbetslag F-3, 4-6 och fritidshem. Vi tar emot elever från Liatorps skola från

Läs mer

Höjaskolan Skillinggatan 1, 212 33 Malmö, 040-34 68 92

Höjaskolan Skillinggatan 1, 212 33 Malmö, 040-34 68 92 Höjaskolan Skillinggatan 1, 212 33 Malmö, 040-34 68 92 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2. Rektorn hälsar välkommen 3. Läsårstider 4. Kontaktinformation Höjaskolan 5. Datum för nationella prov 6. Skolförsäkring och

Läs mer

TRAINEEGYMNASIET Forum, Norra Industrigatan 1 Tel. 0345-184 10 314 31 Hyltebruk Fax. 0345-712 85. Hemsida: www.traineegymnasiet.se

TRAINEEGYMNASIET Forum, Norra Industrigatan 1 Tel. 0345-184 10 314 31 Hyltebruk Fax. 0345-712 85. Hemsida: www.traineegymnasiet.se TRAINEEGYMNASIET Forum, Norra Industrigatan 1 Tel. 0345-184 10 314 31 Hyltebruk Fax. 0345-712 85 Hemsida: www.traineegymnasiet.se E-post : traineegymnasiet@hylte.se Traineegymnasiet Forum, Norra Industrigatan

Läs mer

Välkommen till Eklundaskolan F 3. Läsåret 2015/2016. Örebro kommun Eklundaskolan orebro.se/eklundaskolan 019-21 10 00

Välkommen till Eklundaskolan F 3. Läsåret 2015/2016. Örebro kommun Eklundaskolan orebro.se/eklundaskolan 019-21 10 00 Välkommen till Eklundaskolan F 3 Läsåret 2015/2016 Örebro kommun Eklundaskolan orebro.se/eklundaskolan 019-21 10 00 Välkommen till oss! Eklundaskolan är en F 3-skola i Ängens skolområde. På Eklundaskolan

Läs mer

Till Läsåret 2018/2019 elever och vårdnadshavare på Betelskolan SKOLKONTAKT

Till Läsåret 2018/2019 elever och vårdnadshavare på Betelskolan SKOLKONTAKT Till Läsåret 2018/2019 elever och vårdnadshavare på Betelskolan Välkomna till ett nytt läsår! SKOLKONTAKT Läsårstider: Höstterminen 18-08-22 18-12-19 Studiedag 18-10-16 Lovdagar 18-10-29 18-11-02 (Höstlov)

Läs mer

Castorskolans plan för att främja närvaro och rutiner för att åtgärda frånvaro

Castorskolans plan för att främja närvaro och rutiner för att åtgärda frånvaro Castorskolans plan för att främja närvaro och rutiner för att åtgärda frånvaro Upprättad 2018-08-25 Innehåll Skolplikt och elevens rätt till utbildning... 3 Ansvarsfördelning... 3 Begreppsförklaring....

Läs mer

Handlingsplan för läsårets pedagogiska dokumentation för Sundbybergs stads skolor

Handlingsplan för läsårets pedagogiska dokumentation för Sundbybergs stads skolor Handlingsplan för läsårets pedagogiska dokumentation för Sundbybergs stads skolor Rektorsgruppen i Sundbybergs stad 1 Inledning och bakgrund Skollagens krav på systematiskt kvalitetsarbete innebär att

Läs mer

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3 STORFORS KOMMUN Kroppaskolan Årskurs 1 3 Lokal arbetsplan Läsåret 2016-2017 Inledning: Kroppaskolan ligger i Storfors tätort och innefattar förskoleklass årskurs 3 samt fritidshem. Skolan har totalt 136

Läs mer

Utbildningsinspektion i Furulundsskolan Förskoleklass och grundskola årskurs 1 9

Utbildningsinspektion i Furulundsskolan Förskoleklass och grundskola årskurs 1 9 Utbildningsinspektion i Halmstads kommun Furulundsskolan Dnr 53-2005:3059 Utbildningsinspektion i Furulundsskolan Förskoleklass och grundskola årskurs 1 9 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning

Läs mer

Välkommen till Adolfsbergsskolan F 6

Välkommen till Adolfsbergsskolan F 6 Bra att spara! Välkommen till Adolfsbergsskolan F 6 Läsåret 2017/2018 Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande Örebro kommun Adolfsbergsskolan F 6 orebro.se/adolfsbergsskolan

Läs mer

Riktlinjer för modersmålsundervisning. Hedemora kommun

Riktlinjer för modersmålsundervisning. Hedemora kommun Sida 1(6) Datum 2014-02-11 Riktlinjer för modersmålsundervisning Hedemora kommun Undervisningstid för modersmålslärare Modersmålslärare undervisar 22 tim/vecka vid heltidstjänst. Räknas om utifrån anställningsgrad.

Läs mer

SKOLAN ÄR TILL FÖR DIG EN BROSCHYR OM DE NYA LÄROPLANERNA & DEN NYA SKOLLAGEN

SKOLAN ÄR TILL FÖR DIG EN BROSCHYR OM DE NYA LÄROPLANERNA & DEN NYA SKOLLAGEN SKOLAN ÄR TILL FÖR DIG EN BROSCHYR OM DE NYA LÄROPLANERNA & DEN NYA SKOLLAGEN Sammanfattat av Annie Alström, klass 9EA, Västerskolan, 2011 I den här broschyren kan du som elev på grundskolan, specialskolan,

Läs mer

INFORMATION. ELEVER och FÖRÄLDRAR

INFORMATION. ELEVER och FÖRÄLDRAR MJÖLBY GYMNASIUM DACKESKOLAN INFORMATION till ELEVER och FÖRÄLDRAR LÄSÅRET 2012-2013 MJÖLBY GYMNASIUM. DACKESKOLAN Besöksadress Burensköldsvägen 33 Postadress 595 80 Mjölby Telefon 0142-850 00 (växel)

Läs mer

Välkommen till skolan!

Välkommen till skolan! Till dig som är vårdnadshavare Välkommen till skolan! Ditt barn ska börja i förskoleklassen eller grundskolan. Här får du veta mer om hur skolan i Sverige fungerar. Ju mer du vet, desto mer kan du påverka

Läs mer

Försäkringar i förskola och skola

Försäkringar i förskola och skola September 2012 1 (8) Försäkringar i förskola och skola För barn och ungdomar i förskola och skola har kommunen två försäkringar, en olycksfallsoch en reseförsäkring. Det är inte ovanligt med frågor kring

Läs mer

Handbok Unikum vårdnadshavare Unikum verktyg för IUP med skriftliga omdömen

Handbok Unikum vårdnadshavare Unikum verktyg för IUP med skriftliga omdömen Handbok Unikum vårdnadshavare Unikum verktyg för IUP med skriftliga omdömen Ny läroplan nytt IUP-verktyg I samband med införandet av en ny läroplan tas ett nytt verktyg för att stödja arbetet med IUP med

Läs mer

Välkomna till ett nytt läsår!

Välkomna till ett nytt läsår! Videdalsskolan Läsåret 2013/2014 Välkomna till ett nytt läsår! Vi hoppas att ni alla haft en skön sommar. Det är inte varje år som den svenska sommaren erbjuder så mycket sol, värme och havsbad som den

Läs mer

Torslunda skola. Ordningsregler

Torslunda skola. Ordningsregler Torslunda skola Ordningsregler Läsåret 2017-2018 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss - att du blir bemött med respekt - att vi bryr oss om dig - att vi ingriper mot alla former av kränkande

Läs mer

BREVIKSSKOLAN HANDLINGSPLAN FÖR NYANLÄNDA ELEVER 2013-04-14

BREVIKSSKOLAN HANDLINGSPLAN FÖR NYANLÄNDA ELEVER 2013-04-14 BREVIKSSKOLAN HANDLINGSPLAN FÖR NYANLÄNDA ELEVER 2013-04-14 1 Handlingsplan för nyanlända elever på Brevikskolan Med nyanlända elever avses elever som inte har svenska som modersmål och inte heller behärskar

Läs mer

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer ( Varje år upprättar skolan en likabehandlingsplan. Denna plan gäller för läsåret 2013/2014. Den nya likabehandlingsplanen ska förankras; i gruppen, på en arbetsplatsträff på klassråd och elevråd under september

Läs mer

Välkomna till föräldramöte 3a och 3b. Herrängensskola Tisdagen den 23/8-2016

Välkomna till föräldramöte 3a och 3b. Herrängensskola Tisdagen den 23/8-2016 Välkomna till föräldramöte 3a och 3b Herrängensskola Tisdagen den 23/8-2016 Mötets innehåll Vad gör vi i skolan? Skolan informerar Fritids Läxor Utvecklingssamtal Om ett år En vädjan Skolans informationskanaler

Läs mer

Aroseniusskolans Likabehandlingsplan

Aroseniusskolans Likabehandlingsplan Aroseniusskolans Likabehandlingsplan läsåret 2015 2016 en åtgärdsplan för att främja likabehandling och förebygga diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Sida Innehåll Syftet med planen...

Läs mer

Ordningsregler för Anders Ljungstedts gymnasium läsåret 2019/2020

Ordningsregler för Anders Ljungstedts gymnasium läsåret 2019/2020 1 () Utbildningsförvaltningen Anders Ljungstedts gymnasium Skolledningen 2019-06-17 Ordningsregler för Anders Ljungstedts gymnasium läsåret 2019/2020 Originalversion: Läsårsversion beslutad: Reviderat

Läs mer

Förväntansdokument. Utfärdat augusti 2012

Förväntansdokument. Utfärdat augusti 2012 Förväntansdokument Utfärdat augusti 2012 Skolans och vårdnadshavarnas gemensamma ansvar för elevernas skolgång ska skapa de bästa möjliga förutsättningarna för barns och ungdomars utveckling och lärande.

Läs mer

IUP skriftliga omdömen årskurs Sid 1

IUP skriftliga omdömen årskurs Sid 1 IUP skriftliga omdömen årskurs 1-6 020502 Sid 1 Sid 2 Lokal pedagogisk planering Ska utföras av lärare, gärna i arbetslag eller ämneslag ex. på parallellplaneringarna. Ska ligga som grund för den enskilde

Läs mer

Handlingsplan vid frånvaro

Handlingsplan vid frånvaro 2015-05-22 Handlingsplan vid frånvaro Rutin och stöd för systematiskt arbete med att främja närvaro i Askersunds kommuns förskolor och grundskolor Innehållsförteckning 1. Bakgrund... 1 2. Syfte... 1 3.

Läs mer

PM Riktlinjer för skolpliktsbevakning i Ekerö kommun Dnr BUN16/40-607

PM Riktlinjer för skolpliktsbevakning i Ekerö kommun Dnr BUN16/40-607 2016-02-17 Riktlinjer för skolpliktsbevakning i Ekerö kommun Dnr BUN16/40-607 Dessa riktlinjer klargör hur skolpliktsbevakningen sker i Ekerö kommun samt hur frånvaro följs upp och hanteras. Riktlinjerna

Läs mer

ELEVER LÄSÅRET 2013/2014. Gubbängsskolans information till elever och föräldrar i samband med läsårsstart

ELEVER LÄSÅRET 2013/2014. Gubbängsskolans information till elever och föräldrar i samband med läsårsstart BLADET ELEVER LÄSÅRET 2013/2014 Gubbängsskolans information till elever och föräldrar i samband med läsårsstart I din hand håller du G-bladet. I G-bladet har vi samlat viktig information för elever i Gubbängsskolan

Läs mer

Arbetsplan Läsåret

Arbetsplan Läsåret Barn och utbildning Arbetsplan Läsåret 2013 2014 Nordmarks skola Personal i arbetslaget: Tage Nordkvist, rektor Lena Karlsson, lärare förskoleklassen och åk 1 Linn Jansson, lärare grundskolan åk 2-4 Eva

Läs mer

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling 1 (5) Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Dokumenttyp: Handlingsplan Beslutad av: Rektor (2014-06-05 ) Gäller för: Norrgårdsskolan Giltig fr.o.m.: 2014-06-05 Dokumentansvarig: Rektor,

Läs mer

Välkommen till Mälarhöjdens skola

Välkommen till Mälarhöjdens skola Välkommen till Mälarhöjdens skola Information till elever Läsåret 2016/2017 A-Ö Information A-Ö Information A-Ö innehåller upplysningar om skolan, sorterad efter bokstavsordning. Exempelvis under bokstaven

Läs mer

Regler och riktlinjer

Regler och riktlinjer TÖREBODA KOMMUN Regler och riktlinjer För skolskjutsar inom Töreboda kommun Antaget av kommunfullmäktige: 2016-04-25 Inledning Töreboda kommun är enligt skollagen (SFS 2010:800) 10 kap. 32 samt 11 kap.

Läs mer

Riktlinjer för rapportering Och hantering av frånvaro Gymnasieskola. Framtagen av: Teres Linchausen. Datum: Version: 1.

Riktlinjer för rapportering Och hantering av frånvaro Gymnasieskola. Framtagen av: Teres Linchausen. Datum: Version: 1. Riktlinjer för rapportering Och hantering av frånvaro Gymnasieskola. Framtagen av: Teres Linchausen. Datum: 2018-04-24 Version: 1.0 Innehåll Inledning... 3 Rutin kring rapportering och hantering av frånvaro....

Läs mer

ELEVDOKUMENTATION i Stockholm Skolwebb

ELEVDOKUMENTATION i Stockholm Skolwebb ELEVDOKUMENTATION i Stockholm Skolwebb IUP - Skriftliga omdömen Vad? När och Vem? Var och Hur? Beskriver elevens kunskapsutveckling och ska skrivas i varje ämne som eleven fått undervisning i. En gång

Läs mer