Länsfestival 2014 Kronoparken, Karlstad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Länsfestival 2014 Kronoparken, Karlstad"

Transkript

1 KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN Öppen fritidsverksamhet Karlstad Bent Fagerslett, Länsfestival 2014 Kronoparken, Karlstad Välkommen till UKM! Du har gått vidare från din kommunala UKM-festival till UKM Värmlands länsfestival som i år arrangeras i Fröding Arena på Kronoparken, Karlstad den maj. I din hand har du all information du behöver inför din medverkan, så läs noga. Vad finns i det här brevet? - Kort info om UKM och länsfestivalen på Kronoparken. - Info till dig som ska framföra något på scen - Info till dig som ska ställa ut konst - Info till dig som är arrangör eller funktionär Detta brev och annan information kan du läsa på hemsidan karlstad.se/ukm Viktig! Vill eller kan du inte medverka på länsfestivalen måste du kontakta oss och berätta det, så att vi kan lämna plats till någon annan. Har du frågor kontakta: Bent Fagerslett bent.fagerslett@karlstad.se Postadress: Kultur- och fritidsförvaltningen, Karlstad Besöksadress: Västra Torggatan 26 karlstad.se Tel: E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se Org.nr: Säte: Karlstad Bankgiro:

2 sid 2 (7) Vad är UKM? UKM, ung kultur möts, har funnits i Värmland sedan 1998 och är kulturfestivaler för ungdomar mellan 13 och 20 år. Under vintern/våren deltar omkring 500 ungdomar i lokala festivaler runt om i Värmland. De ställer ut konst, dansar, spelar i band, trollar, framför teater, läser poesi kort och gott visar fram den unga kulturen i Värmland. Varje år väljs ungefär 250 ungdomar ut från de lokala festivalerna att representera sig själva, sina konstnärliga uttryck och sina kommuner. Alla dessa ungdomar tillsammans med arrangörer, ledare, funktionärer och workshopledare träffas på en tredagarsfestival i en av de värmländska kommunerna. Tillsammans bjuder festivalen på tre scenföreställningar, en stor konstutställning och en massa sköna möjligheter att träffa nya vänner och skapa sköna minnen tillsammans på UKM Värmlands länsfestival. Kul att just du är en av dem som ska till årets länsfestival på Kronoparken. Kort om UKM på Kronoparken. Årets länsfestival är förlagd till Karlstads stadsdel Kronoparken. Här finns en stor och fräsch idrottsarena, en rymlig fritidsgård och en konstnärligt utsmyckat skola. Alla byggnader ligger bredvid varan. Allt ligger till rätta för att det ska bli en fin festival. En gäng ungdomar jobbar nu för fullt för att få ihop en festival som du kommer att trivas på. Alla detaljer är inte klara än, men när du står utanför här med dina väskor hoppas vi att det mesta ska flyta på. Vad händer på UKM länsfestival på Kronoparken. Workshops På lördag 9.30 till är det workshops, som väljs på Fröding Arena på fredag. Alla möts på lördag 9.30 i foajén i Fröding Arena, där alla workshopsledare tar sin grupp till de ställen där workshoparna ska vara. Det som finns att välja på i år är: Afrikanska trummor, poi (eldkonst), street dance, grafitti, gatumusikanter, Zumba och mera. Vi kommer att uppdatera hemsidan när flera workshops är klara. Kringaktiviteter Efter varje kvälls sista föreställning kommer Kronoparkens fritidsgård att vara öppen för UKM deltagare, fredag cirka och lördag cirka Där kan man mötas, prata och göra fritidsgårdsaktiviteter. En öppen scen kommer det vara i fritidsgårdens gympasal. Ta med instrument och inspelad musik att sjunga till. En Dj fyller i om det skulle tystna. Flera kringaktiviteter kommer sedan.

3 sid 3 (7) Urvalsgrupp En urvalsgrupp bestående av ca sju personer kommer att välja ut UKM-inslag som sedan får erbjudan att följa med till olika ställen, bl.a. UKM Riksfestival i Halmstad juni, Kulturnatten i Karlstad och några till. Viktig att veta Plats och datum Incheckningen sker fredag den 23 maj på Fröding Arena klockan Det kommer finnas bagagerum och instrument rum i Fröding Arena som kan användas från Rummen kommer vara låsta, men all förvaring är på eget ansvar. Det mesta av festivalen pågår i Fröding Arena, men sista dagen är all aktivitet på Kronoparkens fritidsgård. Festivalen avslutar där söndag 25 maj med festligheter från Efter det är det hemresa. Boende Ta med liggunderlag och sovsäck. De flesta deltagare och ledare bor på Frödingskolan som ligger vägg i vägg med Fröding Arena, och ett enkelt stenkast från fritidsgården. Ledarna sover tillsammans med sin grupp och ansvarar för ordningen. Dusch Duscharna som ska användas finns i omklädningsrummen vid gympasalen på Fröding skolan. Resa till festivalen Varje kommun ansvarar själv för transport till och från festivalen. Tala med din kommuns kontaktperson om du har någon fråga om detta. Om du tar buss från Karlstad Centrum är det bästa att ta buss 2 mot Mjölnartorpet eller Välsviken. Gå av på Kronoparkens Centrum. Då har du Kronoparkens Fritidsgård och Frödingskolan rak framför dig. Fröding Arena ligger cirka 200 meter bort. (Gå mellan Fritidsgården och All Världens Mat och rakt framåt.) Kom ihåg att ordna biljett, turkronor eller respass före du går ombord i bussen. Biljettpris: 15 kronor för ungdom upp till 19 år. Försäkringar Vid stöld eller personskador gäller hemkommunens skolförsäkring eller privat hem försäkring. Arrangören tar inget ansvar för uppkommen skada eller stöld, därför är det viktig att ni ser över ert försäkringsskydd. Ledare Varje kommun skickar med minst en ledare på tio deltagare. Dessa ska fungera som kontaktpersoner och support under hela festivalen.

4 sid 4 (7) Crew Funktionärer finns på plats hela festivalen och hjälper till med allt möjligt. Biljetter Biljetter säljs vid insläpp. Priset är 20 kronor för barn och ungdom och 50 kronor för vuxna till varje föreställning. Mat Maten serveras i Frödingskolans matsal. Första måltid blir middag på fredag Lördagen är det frukost, lunch och middag. Det är bra om man fördelar sig ut över de tiderna som är, eftersom matsalen tar ca hälften av deltagarna åt gången. På söndag blir frukosten på fritidsgården Söndagen avslutar med frukt och fika före vi åker hem. Viktig! Om du har matallergi eller är till exempel vegetarian, vegan eller diabetiker mejla oss. Ordningsregler under UKM All användning av berusningsmedel är förbjuden. Den som inte respekterar detta och bryter regeln blir hemskickad. Det gäller för så väl ledare som deltagare. Ledarna sover tillsammans med sin grupp och ansvarar för ordningen. Ledarna och deltagarna ansvarar själva för att övernattningsrummen är städade och godkända av arrangörerna innan hemresa. Den enskilde deltagaren är personligen ansvarig för skador eller skadegörelse som de medverkar till. Skador skall rapporteras omedelbart. Varje deltagare ansvarar personligen för att de infinner sig i tid vid varje framträdande/ arrangemang/workshop. Klockan ska det vara tyst i sovsalarna så att de som vill kan sova. Packlista Sovsäck Liggunderlag Kudde Handduk Necessär Scenkostym Vernissageblåsa, mm. Fickpengar Instrument och andra viktiga saker till ditt uppträdande.

5 sid 5 (7) För dig som ska delta på scen Scenen UKM-scenen i år är i Fröding Arena. Fröding Arena invigdes 2010 och har kapacitet att ta in en publik på över 800 personer vid sportarrangemang. Det kommer sättas upp en stor scen, och ljud och ljus sköts av erfarna fackfolk. Scenen har all nödvändig utrustning för ditt framträdande. Länsfestivalen består av tre olika scenshower. Så snart vi spikat programmet kommer du att se på hemsidan vilken föreställning du skal delta i. Tekniska repetitioner De tekniska repen är dels till för den tekniska personalen och dels till för att du som deltagare ska få prova så att allt funkar och kunna framföra dina önskemål om till exempel ljus. För att alla 52 sceninslag ska hinna göra sina tekniska rep, så har ni inte tid att öva era uppträdanden på scenen. Era uppträdande ska vara färdigrepeterat före festivalen. Avsatt tid för tekniskt rep är cirka 10 minuter per grupp/artist så se till att komma förberedda, stäm instrumenten innan och skriv på din CD/USB eller liknade vilket spår som ska spelas. Var på plats 20 minuter innan ditt tekniska rep. I stora sammanhang är förändring snarare regel än undantag så vi får hjälpas åt så att det funkar. Instrumentförvaring Det kommer att finnas ett instrumentförvar som är bevakat/låst under hela festivalen. Arrangören tar inget ansvar, utan instrument lämnas in på egen risk. Loger I logerna bakom scenen befinner sig de personer som ska framträda under kommande föreställning. Se till att du är där 30 minuter innan den föreställning du ska delta i, börjar. Bakom scen kommer det att finnas en scenchef och funktionärer som har i uppdrag att ha koll på schemat. Sök upp dem och meddela att du är på plats. I logerna finns speglar, toaletter, vatten och peppande logevärdar. Backline Scenen är utrustad med ett trumset, digitalpiano, två gitarrförstärkare, basförstärkare och mickar. Du tar med ditt eget instrument. Scentid Max 5 minuter. Om du har saker att komplettera om ditt uppträdande fyll i webbformuläret karlstad.se/ukm.

6 sid 6 (7) För dig som ska ställa ut konst Konstutställningen Konstutställningen kommer att vara i Fröding Arena, och invigs på fredagen i samband med öppningen av festivalen. Därefter är den tillgänglig för publik en timme före och efter varje föreställning. Under varje föreställning kommer konstutställningen uppmärksammas på olika sätt. Vi kommer dessutom jobba för att konsten ska synliggöras på flera sätt, som genom film som visas under föreställning och intervjuer med konstnärer. Vi har förhoppningar om att vi klarar att knyta ihop konstnärer och konst. Filmning kommer utföras fredag eftermiddag och lördag förmiddag. Konstnärer som inte vill synas mailar oss. Hänga Se till att din konst är enkelt att hänga och ställa ut och att dina ramar är stabila. Och glöm inte berätta för oss om du behöver något särskilt som till exempel ett bord. Om du vill komplettera dina uppgifter om din konst kan du skicka mail. Mått och konstverkens namn Var noga med att ange de verkliga måtten på föremålen. Detta för att de som sköter konsthängningen skall kunna förbereda sig. Och ange gärna konstverkens namn. Märk din konst Var noga med att märka din konst med ditt namn, så vi vet vems konst som tillhör vem. Lämna konsten? Måndag den 28 april ska alla ledare från kommunerna mötas på Kronoparkens fritidsgård. Da är målet att all konst ska överlämnas till oss arrangörer. Kontakta din lokala ledare om hur din konst ska komma till oss i god tid före festivalen. Packa konsten För att minska skaderisken se till att packa din konst ordentligt i ett stadigt emballage: papp, handdukar och kartonger. Och glöm inte att ta ansvar för att du får med dig din konst hem igen. Yta Din konst får uppta en yta max 1,5 x 1,5 meter. Om du gått vidare med ett större konstverk meddela oss så att vi är förberedda. Sälja konst? Meddela oss om du vill sälja din konst. De som är intresserade av att köpa något konstverk kommer att kunna lämna in en intresseanmälan som vi vidarebefordrar till er efter festivalens slut.

7 sid 7 (7) Preliminärt program för UKM Länsfestival 2014 (Programmet kan komma att ändras, uppdateringar ser du på hemsidan.) Fredag 23/ Teknisk rep Incheckning deltagare (Fröding Arena) Middag (Frödingskolan) Insläpp till invigning/vernissage/föreställning(fröding Arena) Invigning/Vernissage (Foajén i Fröding Arena) Föreställning 1 (Fröding Arena) Konstutställning öppen (Fröding Arena) Kvällsmys och öppen scen (Kronoparkens fritidsgård) Lördag 24/ Frukost (Frödingskolan) Teknisk rep 2 (Fröding Arena) Workshops (Samling Fröding Arena) Lunch (Frödingskolan) Insläpp publik till utställning och föreställning (Fröding Arena) Föreställning 2 (Fröding Arena) Konstutställning öppen (Fröding Arena) Teknisk rep 3 (Fröding Arena) Middag (Frödingskolan) Insläpp publik till utställning och föreställning (Fröding Arena) Föreställning 3 (Fröding Arena) Konstutställning öppen (Fröding Arena) Kvällsmys och öppen scen. (Kronoparkens fritidsgård) Söndag 25/ Frukost (Kronoparkens fritidsgård) Avslutning (Kronoparkens fritidsgård) Så, nu har du läst all information! Glöm inte komplettera dina uppgifter om du behöver eller att meddela oss om du inte kan delta. Gå in på karlstad.se/ukm och välj Komplettera dina uppgifter där du fyller i formuläret. Vi ses! Bent Fagerslett

I din hand har du all information du behöver inför din medverkan, så läs noga.

I din hand har du all information du behöver inför din medverkan, så läs noga. Sid 1(10) Länsfestival 2015 Kronoparken Karlstad Välkommen till UKM! Du har gått vidare från din kommunala UKM-festival till UKM Värmlands länsfestival som i år arrangeras i Fröding Arena på Kronoparken,

Läs mer

Hjärtligt välkommen till UKM Värmlands länsfestival som i år arrangeras i Fröding Arena på Kronoparken i Karlstad den 8 10 maj.

Hjärtligt välkommen till UKM Värmlands länsfestival som i år arrangeras i Fröding Arena på Kronoparken i Karlstad den 8 10 maj. Sid 1(11) Länsfestival 2015 Kronoparken Karlstad Välkommen som ledare på årets UKM! Hjärtligt välkommen till UKM Värmlands länsfestival som i år arrangeras i Fröding Arena på Kronoparken i Karlstad den

Läs mer

Vi ser fram emot att just DU vill spendera en hel helg med oss i UKM! I din hand har du all information du behöver inför din medverkan, så läs noga.

Vi ser fram emot att just DU vill spendera en hel helg med oss i UKM! I din hand har du all information du behöver inför din medverkan, så läs noga. Sid 1(12) Länsfestival 2016 Kronoparken Karlstad Välkommen till UKM! Du har gått vidare från din kommunala UKM-festival till UKM Värmlands länsfestival som i år arrangeras i Fröding Arena på Kronoparken,

Läs mer

Foto: Selena van der Horst Grafisk form: Anna Svedlund. varmt välkommen till länsfestival värmland maj i grums

Foto: Selena van der Horst Grafisk form: Anna Svedlund. varmt välkommen till länsfestival värmland maj i grums Foto: Selena van der Horst Grafisk form: Anna Svedlund varmt välkommen till länsfestival värmland 2017 19-21 maj i grums 1(11) Medborgarkontor Anna Svedlund, 0555-421 55 Kommunikationsstrateg anna.svedlund@grums.se

Läs mer

Välkommen till UKM Riksfestival Halmstad 2014!

Välkommen till UKM Riksfestival Halmstad 2014! Välkommen till UKM Riksfestival Halmstad 2014! Du har gått vidare från din regionala festival till UKM Riksfestivalen i Halmstad 14 17 juni. Vi tycker det ska bli superkul att du ska komma! I detta brev

Läs mer

UKM Riksfestival 2014 Halmstad

UKM Riksfestival 2014 Halmstad UKM Riksfestival 2014 Halmstad Program UKM riksfestival 2014 Halmstad Lördag 14 juni 14.00 16.00 Incheckning på Sturegymnasiet 14.00 16.00 Målning och kostympimp på Nolltrefem 16.00-17.30 Middag på Sturegymnasiet

Läs mer

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta Riksmöte 2009 20-22 november - Stockholm Du borde bli ombud! Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen som dig. - Du får tre dagars intensiv och

Läs mer

Adress LSS Funktionsstöd- Fritid. Fritidsprogram Maj- Augusti 2015. NÄR DU SKA ANMÄLA DIG! Ring, skriv, faxa eller skicka e-post till:

Adress LSS Funktionsstöd- Fritid. Fritidsprogram Maj- Augusti 2015. NÄR DU SKA ANMÄLA DIG! Ring, skriv, faxa eller skicka e-post till: Adress LSS Funktionsstöd- Fritid Fritidsprogram Maj- Augusti 2015 NÄR DU SKA ANMÄLA DIG! Ring, skriv, faxa eller skicka e-post till: Fritidskonsulent Christer Holmström 013-20 67 44 E-post: chrhol@linkoping.se

Läs mer

Praktisk information om Rädda Barnens Ungdomsförbunds FÖRBUNDSÅRSMÖTE 2013 & TIOÅRSJUBILEUM!

Praktisk information om Rädda Barnens Ungdomsförbunds FÖRBUNDSÅRSMÖTE 2013 & TIOÅRSJUBILEUM! Praktisk information om Rädda Barnens Ungdomsförbunds FÖRBUNDSÅRSMÖTE 2013 & TIOÅRSJUBILEUM! Datum: 13-15 september, 2013 Plats: Marieborgs folkhögskola, Marieborgsvägen 25 i Norrköping (karta: http://goo.gl/maps/umpuu)

Läs mer

Tid och plats. Resor. Förhinder. Kostnad

Tid och plats. Resor. Förhinder. Kostnad Praktisk info. Hej! Vad kul att du och din elevkår ska delta under årets Upptakt! Platserna var eftertraktade och anmälan är maxad med nästan 400 deltagare, över 110 elevkårer från hela Sverige. På följande

Läs mer

Varberg 23-30 juli 2011

Varberg 23-30 juli 2011 Veckodag Datum Namn Lördag 23 juli Uppstartsdagen Söndag 24 juli Kunskap- Omvärld- & Demokratidagen (KOD) Måndag 25 juli Skapardagen Tisdag 26 juli Upplevelsedagen Onsdag 27 juli Tävlingsdagen-Mix Torsdag

Läs mer

FRITIDSPROGRAM November 2012

FRITIDSPROGRAM November 2012 FRITIDSPROGRAM November 2012 Teater Mimulus Eldshow Kulturnatten 21/9 i Museiparken 1 FRITIDSAKTIVITETER FÖR DIG SOM BOR I KARLSTADS OCH HAMMARÖ KOMMUN Karlstads Kommuns Fritidsverksamhet (LSS) För personer

Läs mer

Fritidsgårdarnas sommarverksamhet

Fritidsgårdarnas sommarverksamhet Fritidsgårdarnas sommarverksamhet 2013 Kalendarium Vecka 25 Tisdag 18 juni kl 12-21 Onsdag 19 juni kl 14-21 Torsdag 20 juni kl 13-21 Danmark Bakken Fiske och annat kul vid Snogeholmssjön Vecka 26 Måndag

Läs mer

Din uppgift: trovärdig verklig inte

Din uppgift: trovärdig verklig inte Din uppgift: Ni kommer att arbeta med detta vecka 39 till vecka 43. Ni har svensklektionerna till ert förfogande. Uppgifterna ska lämnas in, allt tillsammans, senast fredag vecka 43. En kortare redovisning

Läs mer

Tid och plats. Vi kommer främst att hålla till i R-huset, och incheckning sker vid R1.

Tid och plats. Vi kommer främst att hålla till i R-huset, och incheckning sker vid R1. Praktisk info 16 Hej! Du får det här mailet då du är anmäld till Sveriges Elevkårers arrangemang Kongress16 vilket hålls den 25-27 november. Denna information skickas ut till alla anmälda deltagare. Tid

Läs mer

välkommen till S-studenters 27:e kongress!

välkommen till S-studenters 27:e kongress! välkommen till S-studenters 27:e kongress! S-studenter 27:e ordinarie kongress går av stapeln 10-12 juni på Karlstads universitet. Förbundsstyrelsen och värdklubben S-studenter Karlstad hälsar dig hjärtligt

Läs mer

Borlänge Skolors Musikkår

Borlänge Skolors Musikkår Borlänge Skolors Musikkår 27 juni 8 juli 2013 Nu är det snart dags att stiga på bussarna och åka till Lido di Jesolo! Vi ledare ser fram emot ett par härliga veckor tillsammans med er och hoppas att allt

Läs mer

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet.

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet. Lägerbrev 2 Hej Det kommer bli ett toppen läger med mycket scouter vi blir ca 80 st när vi är som flest. På Vässarö kommer det vara nästan 2 000 scouter totalt under delar av den tid vi är där. Programmet

Läs mer

CHECKLISTA TIPS. Saker som kan vara bra att tänka på inför arrangemanget:

CHECKLISTA TIPS. Saker som kan vara bra att tänka på inför arrangemanget: CHECKLISTA TIPS Saker som kan vara bra att tänka på inför arrangemanget: Finns det en ansvarig för varje sak? Hur ser vår organisation ut? Är alla med? Känns det bra? Vet alla vad de ska göra? Överhuvudtaget

Läs mer

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia Namn: Klass: Din uppgift: Ni kommer att arbeta med detta vecka 39 till vecka 43. Ni har svensklektionerna till ert förfogande. Uppgifterna ska lämnas in, allt tillsammans, senast måndag vecka 45. Då blir

Läs mer

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ Boka monter och vinn 5.000 kr presentkort på s Sportcenter WOW! Har ni tänkt på hur bra vi är? En fantastiskt företagsam kommun, både historiskt och nu. Framtiden ser med andra ord ljus ut, för visst ska

Läs mer

27 Augusti (tisdag) Städning M/S Stenfjell Det är SNART ÖVERNATTNING och då måste vi fått det lite städat!! I dag Fredag är det Klockan 18.00 21.

27 Augusti (tisdag) Städning M/S Stenfjell Det är SNART ÖVERNATTNING och då måste vi fått det lite städat!! I dag Fredag är det Klockan 18.00 21. OBS!!! Nya datum!! Hej alla UBB are Nu börjar höstens aktiviteter 2013. Nu är det dags att börja föra in i almanackan.. (Är det Jesus Dotter?) 25 Augusti (Söndag) Nu är det DAGS!! Det kommer att bli ett

Läs mer

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Välkommen till STUDENTLIVET i Östersund Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 Medlemskap ger dig ett rikare studentliv! Billigare Studentliv! Studentkåren har avtal om Kårrabatt

Läs mer

Barndygn med pilgrimsbarnsinriktning

Barndygn med pilgrimsbarnsinriktning Barndygn med pilgrimsbarnsinriktning Med sång och gång blir allting roligt! HÄNG MED! Den 6 7 oktober 2018 bjuder vi in till ett lägerdygn på Tunabergsskolan i Uppsala för dig som är 6 12 år. Lägret vänder

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

Välkommen till Tingströms läktare!

Välkommen till Tingströms läktare! Välkommen till Tingströms läktare! Säsongen 2014 satsar Hammarby Fotboll vidare på att utöka supporterservicen till alla supportrar på våra hemmamatcher. En del i satsningen är Tingströms Läktare, ett

Läs mer

Studentkåren. i Östersund!

Studentkåren. i Östersund! Välkommen till studentlivet i Östersund! Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Besöksadress: Studentkåren i Östersund Studentplan 7 Mittuniversitetet 831

Läs mer

KONSTEN ATT LYCKAS MED DITT MÄSSDELTAGANDE

KONSTEN ATT LYCKAS MED DITT MÄSSDELTAGANDE KONSTEN ATT LYCKAS MED DITT MÄSSDELTAGANDE TIPS OCH RÅD VAD DU BÖR TÄNKA PÅ FÖRE OCH EFTER MÄSSAN www.fortnox.se KONSTEN ATT LYCKAS MED DITT MÄSSDELTAGANDE TIPS OCH RÅD VAD DU BÖR TÄNKA PÅ FÖRE OCH EFTER

Läs mer

SOMMARLOVSPROGRAM 2012 FRITIDSGÅRDARNA I SJÖBO KOMMUN

SOMMARLOVSPROGRAM 2012 FRITIDSGÅRDARNA I SJÖBO KOMMUN SOMMARLOVSPROGRAM 2012 FRITIDSGÅRDARNA I SJÖBO KOMMUN Vecka 25: Måndag 18 juni Allt och inget utgår från 15.00-21.00 Qvarnen i Sjöbo. Spontanaktivitet beroende på väder. Kostnadsfria aktiviteter. Tisdag

Läs mer

Försök låta bli att jämföra

Försök låta bli att jämföra Skoldags! Det är inte bara ditt barn som börjar skolan nu. Det gör du också som förälder. Du minns din egen skolstart, din lärare, hur motigt det var ibland men också ljusa minnen. Nu är det nya tider

Läs mer

Studieprogram 2015/2016. För dig som har en funktionsnedsättning och för dig som arbetar med personer med funktionsnedsättning NYHETER

Studieprogram 2015/2016. För dig som har en funktionsnedsättning och för dig som arbetar med personer med funktionsnedsättning NYHETER NYHETER Enkel matlagning, Rytmik och Så funkar sex NYHETER Hälsokörkort och Träslöjd Studieprogram 2015/2016 För dig som har en funktionsnedsättning och för dig som arbetar med personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

Information om Piteå Summer Games 1-3 Juli Allmänt Information om Piteå Summer Games finns på deras egen hemsida:

Information om Piteå Summer Games 1-3 Juli Allmänt Information om Piteå Summer Games finns på deras egen hemsida: Information om Piteå Summer Games 1-3 Juli 2011 Allmänt Information om Piteå Summer Games finns på deras egen hemsida: www.piteasummergames.se Skriv ut denna information inför avfärden så att er tjej har

Läs mer

Resor och Läger Sommaren 2013

Resor och Läger Sommaren 2013 Resor och Läger Sommaren 2013 Fritid LSS i Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad har ett gemensamt utbud av resor och lägerverksamhet. et är anpassat till hur många som följer med eller får plats

Läs mer

TEATERKALASET PARGAS

TEATERKALASET PARGAS SKÄRGÅRDSSTADEN S AARISTOKAUPUNKI TEATERKALASET 11-14.6.2018 PARGAS TEATERKALASET 11-14.6.2018 PARGAS Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU r.f. ordnar Teaterkalaset nu för 18:e gången. Teaterkalaset arrangeras

Läs mer

För er hyresgäster och närstående som är nya så vill vi önska er Varmt Välkomna till oss.

För er hyresgäster och närstående som är nya så vill vi önska er Varmt Välkomna till oss. Mars 2015 Information till hyresgäster och närstående mars 2015 Hej här kommer mars månads brev till dig som bor på Brunnbäcksgatan 20 eller är närstående till någon av våra hyresgäster. Här berättar vi

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö Riksmöte 2010 19-21 november - Nässjö Varför du borde delta: - Du får makt på årets största och viktigaste möte inom spelhobbyn. - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen

Läs mer

Barnkörläger 2015! Välkommen på barnkörläger! Ledningsgruppen genom Johannes Tirén, lägerchef.

Barnkörläger 2015! Välkommen på barnkörläger! Ledningsgruppen genom Johannes Tirén, lägerchef. Barnkörläger 2015! Nu är det dags igen för barnkörläger på Wilhelmsberg! 13-16 augusti äger lägret rum och vi som är ledare hoppas och tror att det kan bli en fantastisk upplevelse! Över 100 barn och ledare

Läs mer

Hogslaby. järnåldersbyn WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY

Hogslaby. järnåldersbyn WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY I Hogslaby järnåldersbyn INFORMATION LÄGERSKOLA WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY BOTKYRKA KOMMUN Informationsmaterial för era besök i Hogslaby I denna mapp har ni all praktisk information ni behöver inför besöket.

Läs mer

Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala!

Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala! Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala! Sveriges förenade studentkårer (SFS) bjuder en gång om året in alla medlemskårer till SFS Fullmäktigemöte och för det står varje år en eller flera av SFS medlemskårer

Läs mer

Fritidsnytt. Nr 2/2013

Fritidsnytt. Nr 2/2013 Fritidsnytt Nr 2/2013 Här kommer höstens program! Här kommer en del av de aktiviteter som erbjuds denna termin. Det finns aktiviteter som du känner igen sedan innan, och vi erbjuder nya cirklar som vi

Läs mer

Borås Lokala Mässa i UF-företagande

Borås Lokala Mässa i UF-företagande Borås Lokala Mässa i UF-företagande Viktig information till utställande UF-företag Den 31 januari är det dags för Borås lokala mässa Mässan för alla UF-företag i Borås. Mässan kommer att hållas i Skokanonens

Läs mer

presenterar ROVDJURSSYMPOSIUM 2006 Jakten Rovdjur & Jägare

presenterar ROVDJURSSYMPOSIUM 2006 Jakten Rovdjur & Jägare presenterar ROVDJURSSYMPOSIUM 2006 Jakten Rovdjur & Jägare Vi erbjuder några spännande dagar i vildmarken med en heldags vargspårning och ett symposium i Stöllet 16 18 Februari 2006 För mer information:

Läs mer

Läger Sommar 2014. Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad

Läger Sommar 2014. Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad Läger Sommar 2014 Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad & Tomelilla, Simrishamn, Skurup, Sjöbo och Ystads kommun Arrangerar läger för ungdomar med högfungerande Autism/AS 23 juni-28 juni 2014

Läs mer

Kul för dej å mej Kulturfestival 2012 Tema KROPPEN

Kul för dej å mej Kulturfestival 2012 Tema KROPPEN Kul för dej å mej Kulturfestival 2012 Tema KROPPEN 12-18 mars 2012 Måndag 12 mars Tisdag 13 mars Invigning! En SuePer show full med rörelse, dans, teater och musik. Härliga sånger med Särskolekören. Vernissage

Läs mer

Camp Connect 2015. Ledar- och deltagarinfo

Camp Connect 2015. Ledar- och deltagarinfo Camp Connect 2015 Ledar- och deltagarinfo VARMT VÄLKOMNA TILL CAMP CONNECT 2015 Denna information riktar sig till ledare och deltagare inför årets Camp Connect som arrangeras 7 10 augusti. Viktigt att

Läs mer

Vi ser fram emot en kul, rolig, spännande och upplevelserik vistelse i Göteborg och tänk på vi åker dit för att ha kul och spela bra innebandy.

Vi ser fram emot en kul, rolig, spännande och upplevelserik vistelse i Göteborg och tänk på vi åker dit för att ha kul och spela bra innebandy. Så närmar vi oss vårt innebandyäventyr, Gothia Innebandy Cup i Göteborg, mellan den 5 9 januari 2011. Tänk nu på att ni, både spelare och medföljande vuxna håller er friska, inte äter för mycket julmat,

Läs mer

KONST I KVARN 2015 23:e sommaren i rad Du och din utställning Du själv (el er en representant för dig) har huvudansvaret

KONST I KVARN 2015 23:e sommaren i rad Du och din utställning Du själv (el er en representant för dig) har huvudansvaret KONST I KVARN 2015 23:e sommaren i rad Konst hela sommaren i unik miljö i en gammal kvarnbyggnad vid Vindelälvens strand. Ca 15000 besök varje sommar. En utställning med bildkonstnärer och bildskapare.

Läs mer

Fritidsbladet. Aktiviteter

Fritidsbladet. Aktiviteter Fritidsbladet Aktiviteter Sommar 2015 Aktivitetsinformation Bokning Ange alltid namn födelsenummer (underlag till faktureringen), adress, samt telefonnummer, när du anmäler dig till en aktivitet. Du måste

Läs mer

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012 Till alla Klippans sektioner och FUB:s länsförbund och lokalföreningar Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012 Hej! Rikssektionen Klippans styrelse bjuder in till konferens för alla

Läs mer

PITEÅ SUMMER GAMES 2016.

PITEÅ SUMMER GAMES 2016. PITEÅ SUMMER GAMES 2016. Spelschema - Boys 13, Grupp 6 (se komplett schema längre ner) 11-manna speltid 2 x 20min fredag: kl 8.00 + 13.00 lördag: kl 9.00 + (16.00 ev slutspel) 1 an och 2 an går till slutspel

Läs mer

Kommunbladet maj 2014

Kommunbladet maj 2014 Kommunbladet maj 2014 Information från Norsjö kommun på lättläst svenska. Val till EU-parlamentet Den 25 maj 2014 är det val till EU-parlamentet (Europa-parlamentet). Då väljer du vilka 20 svenska politiker

Läs mer

FRYKENKLASSIKERN 2014 START- PM

FRYKENKLASSIKERN 2014 START- PM FRYKENKLASSIKERN 2014 START- PM INFORMATION Lördagen den 2 augusti blir en träningsfylld och rolig dag som vi startar med simning på morgonen följt av löpning och cykel samt lite skidor under cykelpasset.

Läs mer

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014!

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014! Gdj Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014! Datum: 17-18 maj 2014 Plats: IOGT-NTO, Vattentorget i Växjö Snart är det åter dags för lokalföreningar, distrikt och regionkontor att mötas

Läs mer

FRITIDSPROGRAM Oktober 2012

FRITIDSPROGRAM Oktober 2012 FRITIDSPROGRAM Oktober 2012 Emma och Lisa som var och kollade när IF Hammaren spelade match på I2 i september. 1 FRITIDSAKTIVITETER FÖR DIG SOM BOR I KARLSTADS OCH HAMMARÖ KOMMUN Karlstads Kommuns Fritidsverksamhet

Läs mer

FRITIDSPROGRAM Februari 2013

FRITIDSPROGRAM Februari 2013 FRITIDSPROGRAM Februari 2013 Jon Boss och Lars Lerin förbereder utställningen på Sandgrund. Utställningen hänger där från 26/1-3/3. Se sidan 4. 1 FRITIDSAKTIVITETER FÖR DIG SOM BOR I KARLSTADS OCH HAMMARÖ

Läs mer

Företagspaket. Umeå 27/1-30/1. Tema: mentorskap. Kontaktpersoner. Projektledare: Stina Ingvarsson 070-381 15 87 Annelie Dammander 070-241 42 95

Företagspaket. Umeå 27/1-30/1. Tema: mentorskap. Kontaktpersoner. Projektledare: Stina Ingvarsson 070-381 15 87 Annelie Dammander 070-241 42 95 Företagspaket datatjej 2005 Umeå 27/1-30/1 Tema: mentorskap Kontaktpersoner Projektledare: Stina Ingvarsson 070-381 15 87 Annelie Dammander 070-241 42 95 Hemsida: Mailadress: www.cs.umu.se/ datatjej datatjej@cs.umu.se

Läs mer

VÄLKOMNA TILL KULTURCREW

VÄLKOMNA TILL KULTURCREW HANDBOK VÄLKOMNA TILL KULTURCREW Ni är nu utvalda till att vara KulturCrew i er Skola! Det betyder att ni får ansvar och inflytande över vad som sker inom kultur i er Skola och i kommunen, samt en möjlighet

Läs mer

> > O C H NÅGON BLEV I N T E K NIVHUGGEN

> > O C H NÅGON BLEV I N T E K NIVHUGGEN HANDLEDNINGSMATERIAL Affischbild: Emilia Bergmark-Jiménez FÖR L Ä R A R E O C H A NDRA VUXNA > > O C H NÅGON BLEV I N T E K NIVHUGGEN >>VÄLKOMNA Vad kul att du valt att se Och ingen blev knivhuggen på

Läs mer

I år dagläger utan övernattning

I år dagläger utan övernattning Sandbylägret 19 aug 2017 I år dagläger utan övernattning för flickor & pojkar upp till 13 år När? Lördagen 19 aug kl 9:00-20:00 Var? Området runt SSIF s fotbollsplaner och Sandbybadet Hur? i år dagläger

Läs mer

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé RENYSSANS Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille Våren 2012 Madonna med Liljor/Fabergé I detta nummer kan du läsa om nya lokaler, årsmötet, resor och utflykter samt kurser m.m. 1 Nya lokaler Som de flesta

Läs mer

Välkommen till Krabbängsgården i Moholm

Välkommen till Krabbängsgården i Moholm Välkommen till Krabbängsgården i Moholm Krabbängsgården är ett särskilt boende med 32 lägenheter. Vår målsättning är att alla som bor här skall få stöd och hjälp utifrån sina egna möjligheter och behov

Läs mer

Välkommen till Hospice Palliativt centrum

Välkommen till Hospice Palliativt centrum Välkommen till Hospice Palliativt centrum Välkommen! Ordet Hospice betyder gästfrihet, den relation som finns mellan värd och gäst. Vården ska sträva efter bästa möjliga livskvalitet med hänsyn till patientens

Läs mer

Arrangera i Glashuset 2014

Arrangera i Glashuset 2014 Arrangera i Glashuset 2014 Information för dig som vill eller ska arrangera aktiviteter i Glashuset. Glashusets mått Yta: 30m 2 (5,5 x 5,5 m) Fönster: 29 (1,28 x 2,63 m) Målet med Umeå2014 Kulturhuvudstadsåret

Läs mer

Studieprogram höst & vår 2014/2015

Studieprogram höst & vår 2014/2015 Studieprogram höst & vår 2014/2015 För dig som har en funktionsnedsättning Viktigt att veta för dig som går i en studiecirkel Vill du anmäla dig till en studiecirkel så kan du fylla i och skicka in blanketten

Läs mer

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan Träna svenska A och B Häfte Klockan 0 Del analog klocka Vad är klockan? Läs klockan är tolv klockan är ett klockan är två klockan är tre klockan är fyra klockan är fem klockan är sex klockan är sju klockan

Läs mer

Resor och Läger 2012

Resor och Läger 2012 Resor och Läger 2012 Fritid LSS i Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad har gjort ett gemensamt utbud av resor och läger. Priset är anpassat till hur många som följer med eller får plats i buss

Läs mer

v YOGA, DANS & TRUMMOR I GAMBIA - ETT SAMARBETE MELLAN MYMALA, YOGACENTER UPPSALA OCH DABO MUSIC

v YOGA, DANS & TRUMMOR I GAMBIA - ETT SAMARBETE MELLAN MYMALA, YOGACENTER UPPSALA OCH DABO MUSIC v.7-8 2019 YOGA, DANS & TRUMMOR I GAMBIA - ETT SAMARBETE MELLAN MYMALA, YOGACENTER UPPSALA OCH DABO MUSIC YOGA, DANS & TRUMMOR TA CHANSEN OCH FÖLJ MED TILL DET SOLIGA OCH VÄNLIGA LANDET GAMBIA. BOKA IN

Läs mer

Information till boende. för psykiatrisk vård med kvalitet

Information till boende. för psykiatrisk vård med kvalitet Information till boende för psykiatrisk vård med kvalitet Verksamheten utgår från klienterna och vi arbetar efter en helhetssyn på vård och rehabilitering Välkommen till Mjörnviksholm Vi hälsar dig välkommen

Läs mer

program våren 2019 VI ARBETAR PÅ MARKAN Chatarina Wilgotsson andreas svensson jen wesséus andré sjölund

program våren 2019 VI ARBETAR PÅ MARKAN Chatarina Wilgotsson andreas svensson jen wesséus andré sjölund 1 program våren 2019 TISDAG 29 JANUARI KL. 18.30 LÅTSKRIVARWORKSHOP MED SABINA CHANTOURIA Fri entré Workshopen ger dig grundläggande kunskaper om låtskrivande, du får prova övningar och tekniker för att

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

FRITIDSPROGRAM November

FRITIDSPROGRAM November FRITIDSPROGRAM November 2013 En månad fylld av DANS 1 FRITIDSAKTIVITETER FÖR DIG SOM BOR I KARLSTADS OCH HAMMARÖ KOMMUN Karlstads Kommuns Fritidsverksamhet (LSS) För personer med funktionsnedsättning i

Läs mer

Konstresa Berlin april 2019

Konstresa Berlin april 2019 Namn: Berlin Exklusiv Antal: Ca 10-14 personer Resmål: Berlin Datum: Guide: Martin Schibli Berlin Berlin är en av den globala konstscenens metropoler. Här finns flera stora och mindre institutioner, flera

Läs mer

Mässprojektet 2011. Programbok och samlingsdvd. Vilka platser kommer ni/du att medverka på? Hejsan!

Mässprojektet 2011. Programbok och samlingsdvd. Vilka platser kommer ni/du att medverka på? Hejsan! Mässprojektet 2011 Hejsan! Vi är mycket glada över att ni har valt att ansluta er till Mässprojektet 2011! Nästa steg för er är att nu läsa igenom följande information kring projektet. Vi har försökt att

Läs mer

Vi börjar med att välkomna åter våra nya kompisar på Mumindalen och Trollskogen.

Vi börjar med att välkomna åter våra nya kompisar på Mumindalen och Trollskogen. Vi börjar med att välkomna åter våra nya kompisar på Mumindalen och Trollskogen. Namn på nya kompisar Det har önskats från föräldrarådet att vi ska skriva ut namnen på den nya barnen i månadsbreven detta

Läs mer

CAMP VÅR APRIL

CAMP VÅR APRIL CAMP VÅR 2016 23 24 APRIL Välkommen till Camp Vår 2016, Region Mälardalens vårläger för de äldre frilufsargrupperna! Lägret arrangeras vid Domarudden, Åkersberga, helgen 23-24 april. Priset är 170 kr.

Läs mer

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n!

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Som ni vet har musikskolan utvecklats och blivit en kulturskola. För att vi ska få kalla oss kulturskola måsta vi ha minst tre olika konstformer på skolan. Tidigare

Läs mer

Riksårsmötet 2016 i Malmö!

Riksårsmötet 2016 i Malmö! Riksårsmötet 2016 i Malmö! Den 10-12 juni tar vi över Malmö stad och drar igång Riksårsmötet 2016! Riksårsmötet är vårt förbunds största årliga händelse - vårt högsta beslutande organ där vi tar beslut

Läs mer

Sexårskören 2015 Min vän i Rymden Sångtexter

Sexårskören 2015 Min vän i Rymden Sångtexter Sexårskören 2015 Min vän i Rymden Sångtexter Innehåll Spår på CDn Titel Sidnummer 01 Alla är så ensamma här 2 02 Vi har letat 2 03 Rymdramsa 3 04 Raketbyggarna 4 05 Vi är på väg till rymden 5 06 Rymdvals

Läs mer

Funka Varberg. Fritidsprogram våren 2019

Funka Varberg. Fritidsprogram våren 2019 Funka Varberg Fritidsprogram våren 2019 2 Innehåll Allmän information...4-5 19/1 Bokfika... 6 21/1 Funkisdrama... 8 25/1 Dans i Falkenberg... 9 10/2 Bowling på Bruket... 11 16/2 Ishockey Frölunda - Skellefteå...12

Läs mer

Sommarsemester. Arrangeras av Fritidsverksamheten Stöd- och serviceenheten

Sommarsemester. Arrangeras av Fritidsverksamheten Stöd- och serviceenheten Sommarsemester 2011 Arrangeras av Stöd- och serviceenheten Vi möts Sommarkurs på Önnestads folkhögskola 4 8 juli 2011 Spela teater. Spela trumma. Spela boll. Spela roll Du ska ta plats! Sjunga, dansa och

Läs mer

Fritidsprogram. Maj augusti 2017

Fritidsprogram. Maj augusti 2017 Fritidsprogram Maj augusti 2017 Disco på Berget. Fredag 5 maj. DJ: Jajja KOSTNAD 50 kronor Personal går in gratis! Fika och godisförsäljning finns! TID OCH PLATS Fredag 5 maj Klockan: 18.30-21.00 Kvällsverksamheten

Läs mer

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014 Till alla Klippans sektioner och FUB:s länsförbund och lokalföreningar Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014 Hej! Riks-Klippans styrelse bjuder in till konferens för alla ordföranden

Läs mer

Februari - mars 2015. Skarpnäcks Kulturhus. Programblad

Februari - mars 2015. Skarpnäcks Kulturhus. Programblad Februari - mars 2015 Skarpnäcks Kulturhus Programblad Sportlov vecka 9 21 februari Konsert - Trumma kl. 13.00 (c:a 30 min) Mikael och Niclas förvandlar vattenkannor, krukor och rör till ett trumset och

Läs mer

INFÖR TEATERBESÖKET. Av Ann-Christine Magnusson Foto Martin Skoog

INFÖR TEATERBESÖKET. Av Ann-Christine Magnusson Foto Martin Skoog Hej! Vi tänkte ge er lite tips och förhoppningsvis lite inspiration inför ert teaterbesök med MolièreEnsemblen. Barnen kommer att få se en pjäs som heter Äta själv!. Pjäsen handlar om att klara av saker

Läs mer

Er anmälan är bindande och ändringar kan enbart göras fram till den 7 februari.

Er anmälan är bindande och ändringar kan enbart göras fram till den 7 februari. Mässan A-Ö AVANMÄLAN Er anmälan är bindande och ändringar kan enbart göras fram till den 7 februari. Skulle företag avanmäla sig efter 7 februari debiteras UF-företaget för mässavgiften (450kr/elev). Endast

Läs mer

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans?

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Det finns många spännande aktiviteter som scouterna kan bjuda in sina kompisar till. Att följas till scoutmötet känns kul och tryggt. Att ha

Läs mer

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2013!

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2013! Gdj Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2013! Datum: 20-21 april 2013 Plats: Hotell Statt i Hässleholm Ändrat namn på regionala konferensen! Snart är det åter dags för lokalföreningar,

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så ringer Jag upp dig när jag kan! Fritidsverksamheten

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så ringer Jag upp dig när jag kan! Fritidsverksamheten Personal Fritiden: Alice Lönnemalm Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer så ringer Jag upp dig när jag kan!

Läs mer

INBJUDAN MÅLNINGSRETREAT I YTTERSTA HAVSBANDET 2016

INBJUDAN MÅLNINGSRETREAT I YTTERSTA HAVSBANDET 2016 SOM FÖRRA ÅRETS SUCCÉ FAST LITE LÄNGRE INBJUDAN MÅLNINGSRETREAT I YTTERSTA HAVSBANDET 2016 Följ med Skaparladan på ett stillsamt äventyr till Söderarm. Med tid för målning, meditation, tystnad och nya

Läs mer

Kallelse till Förbundsmöte 2013

Kallelse till Förbundsmöte 2013 Till: Samtliga medlemsföreningar och SDF Skövde 2013-01-31 Kallelse till Förbundsmöte 2013 Härmed kallas medlemsföreningar och SDF till Förbundsmöte på Clarion Collection Hotel Kompaniet och Nyköpingshus

Läs mer

Sommarlovsaktiviteter 2016

Sommarlovsaktiviteter 2016 Sommarlovsaktiviteter 2016 Sommarlovsaktiviteter 2016 är ett nytt spännande samverkansprojekt mellan Svalövs Kommun, Kulturhuset i Svalöv och andra föreningar för att möjliggöra fria, meningsfulla aktiviteter

Läs mer

Hösten 2014. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Rädisan. Skytte. Grillning vid Glänninge

Hösten 2014. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Rädisan. Skytte. Grillning vid Glänninge Hösten 2014 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Rädisan Skytte Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från den 1 juli 2013 har planeringen

Läs mer

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1 Elevuppgifter till Spöket i trädgården Frågor Kap. 1 1. Varför vaknade Maja mitt i natten? 2. Berätta om när du vaknade mitt i natten. Varför vaknade du? Vad tänkte du? Vad gjorde du? Kap 2 1. Varför valde

Läs mer

Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande

Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande Anmälan kommer att krävas till flera av nedanstående aktiviteter och vissa har även platsbegränsning. Vi skickar ut separata

Läs mer

Saabfestivalen 2015 5-7:e juni. Programblad

Saabfestivalen 2015 5-7:e juni. Programblad Saabfestivalen 2015 5-7:e juni Programblad Innehållsförteckning 1. Presentation av arrangörerna. 2. Praktiska saker inför och under ditt besök. 3. Dagsschema för fredag, lördag samt söndag. 1. Saabfestivalen

Läs mer

CAMP VÅR APRIL

CAMP VÅR APRIL CAMP VÅR 2017 22 23 APRIL Välkommen till Camp Vår 2017, Region Mälardalens vårläger för de äldre frilufsargrupperna! Lägret arrangeras utanför Tungelsta, Haninge, helgen 22-23 april. Priset är 180 kr.

Läs mer

Kommer ni personligen att närvara vid symposiet i så fall vilka dagar?: Kommer ytterligare personer utöver er själv att närvara i så fall hur många?

Kommer ni personligen att närvara vid symposiet i så fall vilka dagar?: Kommer ytterligare personer utöver er själv att närvara i så fall hur många? ANMÄLNINGSBLANKETT TILL 7:e INTERNATIONELLA LITOGRAFISKA SYMPOSIET 2015 Sänd in denna blankett tillsammans med CD-skiva eller USB-sticka innehållande digital kopia av bild till i katalog samt en kopia

Läs mer