Er anmälan är bindande och ändringar kan enbart göras fram till den 7 februari.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Er anmälan är bindande och ändringar kan enbart göras fram till den 7 februari."

Transkript

1 Mässan A-Ö AVANMÄLAN Er anmälan är bindande och ändringar kan enbart göras fram till den 7 februari. Skulle företag avanmäla sig efter 7 februari debiteras UF-företaget för mässavgiften (450kr/elev). Endast undantag vid sjukintyg från läkare. Eventuell avanmälan ska göras till regionkontoret. BELYSNING Vi rekommenderar att man har lampor/spotlights i montern. I mässhallen är det allmän belysning i taket. Har man egna lampor är det mycket viktigt att utrustningen är professionellt monterad samt säker. Tänk på brandfaran! BEMANNING Alla montrar ska vara bemannade när mässan är öppen för besökare. Tips: Är ni fler i företaget? Gör då ett schema så säkerställer ni att det alltid finns personal i montern. Ni har två långa och intensiva, rolig dagar framför er, så tänk på att ha sköna skor. Kom ihåg att jurygrupper för tävlingarna kan dyka upp när som helst. Ni får under inga omständigheter packa ihop er monter i förtid. Onsdag 23 mars ska samtliga utställare vara på plats i mässhallen klockan BESÖKARE På tisdag 22 mars mellan kl och onsdag 23 mars mellan är mässan öppen för allmänheten. Under mässan ska ni kunna berätta om ert företag och demonstrera era varor och tjänster för besökare. Det är fri entré till mässan för besökarna. Tänk på att ju fler ni bjuder in, desto fler kommer! BOENDE Ung Företagsamhet arrangerar boende på militäranläggningen I19 för elever som reser till Boden för att delta på mässan för en avgift på 50kr/pers. Boendet bokas i samband med att ni bokar er plats på mässan. Tänk på att ni måste ha med er sovsäckar, kuddar, handduk osv.

2 Frukost ingår i detta boende. Ni ska checka ut från boendet innan ni äter frukost. Frukosten serveras från Bussen lämnar I19 kl:07.45 för att anländer till Boden arena För er som önskar annat boende går det självklart bra, men ansvarar för detta på egen hand. De som bor på militäranläggningen I19 måste vara utcheckade senast klockan: onsdag 23 mars, det vill säga innan ni går och äter frukost. Boendet ska lämnas i det skick det var när ni kom vilket betyder att skräp och tillhörigheter måste tas med. BYTE AV MONTER Det är absolut förbjudet att byta monterplatser mellan UF-företag! Detta beror på att alla jurygrupper och besökare utgår ifrån den monterkarta vi har skapat. Fråga någon i personalen om ni vid inflyttningen är osäkra på vilken monter som är er. DIPLOM Samtliga UF-elever som ställer ut på den regionala UF-mässan erhåller ett diplom efter hemkomst från mässan. DJUR Inga levande djur får förekomma på mässan. DROGFRITT ARRANGEMANG Det är ovillkorligen förbjudet att nyttja eller förvara alkohol (eller andra droger) i samband med ert deltagande på mässan. Eftersom ett flertal välvilliga organisationer och företag sponsrar arrangemanget så att så många som möjligt ska kunna delta, tycker vi inte att det är okej att bryta mot vår viktigaste regel att mässan är ett drogfritt arrangemang. Överträdelse av detta innebär därför att du får betala det oreducerade priset för mässdeltagandet (1500kr per person) samt att du riskerar att bli hemskickad! EL El finns i alla montrar. Behöver ni fler uttag får ni själva ta med skarvsladdar. Det är mycket viktigt att all elektronisk utrustning är professionellt monterad samt säker. Tänk på brandfaran! ELD/LEVANDE LJUS Ingen eld får förekomma på mässan. Inte heller levande ljus. EMBALLAGE Förpackningar som ska återanvändas efter mässan kan under mässdagarna förvaras i angivet rum på plats (obevakat). Det är vanligast att ha sitt lager av varor i montern. EXPLOSIVA VAROR Explosiva eller eldfarliga varor får varken användas eller medföras på mässan, vare sig inomhus eller utomhus.

3 FLAMMSKYDD Eventuella tak på montrarna och annat tyg (duk, gardin osv) ska vara stadigt och flamskyddat. Flamskydd finns att köpa i färgaffärer. Tänk på att taket eller annat tyg inte får ligga mot eventuella spotlights i montern. FÖRSÄKRING Om ni har värdefull utrustning i montern och behöver en extra mässförsäkring; vänligen kontakta: Paul Persson paul.persson@nordic.se Telefon: eller FÖRSÄLJNING, KVITTO OCH VÄXEL Ta med kvittoblock och växelkassa till er försäljning. Det finns inga växlings-möjligheter i informationsdisken eller på mässan. Om köparen vill ha ett kvitto har du som säljare skyldighet att kunna ge ett. Enklast är att ta med ett kvittoblock! Ett tips till er som UF-företag är att aktivera SWISH för företag via Swedbank och Sparbanken Nord. Kontakta ert lokala bankkontor för mer information. GARDEROB Tänk på att det inte är snyggt med väskor och jackor i montern. Ytterkläder och sovsäck och dylikt kan förvaras i garderoben i mässlokalen. Vi ansvarar ej för några värdesaker! HETA ARBETEN Heta arbeten som till exempel svetsning, lödning, skärning, torkning, uppvärmning eller öppen låga får ej förekomma under mässan eller monterbyggnadstiden. HÖ OCH DYLIKT Det är inte tillåtet att ha hö eller halm i montern. INCHECKNING Incheckning sker mellan klockan tisdag 22 mars. Incheckning sker i informationsdisken inne i mässhallen. Under incheckningen kommer ni att få all nödvändig information för att komma igång med monterbygget. Det är därför inte tillåtet att börja bygga sin monter innan företaget checkat in på mässan. En person från varje företag checkar in företaget och samtliga utställare. Vid incheckning ska företaget visa upp kvitto alternativt kopia på internetbetalning. INFORMATIONSDISK Inne i mässhallen finns en informationsdisk som är öppen under båda mässdagarna. Där finns all nödvändig information.

4 INVIGNING & AVSLUTNING/PRISUTDELNING Invigningen 22 mars kl:16.00 och avslutning 23 mars kl:14.15 av den regionala mässan kommer att ske i Boden arena på scenen MARKNADSFÖRINGSMATERIAL Dela gärna ut marknadsföringsmaterial om UF-företaget (visitkort, säljblad m.m.). Ett bra tips är skriva ert monternummer på ert tryckta material så att besökarna lättare hittar tillbaka till er monter. På mässan finns inga kopieringsmöjligheter tänk på att ta med tillräckligt antal av marknadsföringsmaterialet. MASSMEDIA Ta gärna kontakt med massmedia före, samt efter mässan. Skriv ett pressmeddelande och berätta att ert företag ska delta på regionala mässa i Ung Företagsamhet samt vilka tävlingar ni ska delta i. Följ upp genom att berätta om hur det gick när ni kommer hem. Skicka gärna med foton. Har ni frågor om hur man skriver ett pressmeddelande hör av er till regionkontoret! MONTERBYGGE Monterbygge får ske under tisdagen den 22 mars mellan klockan För att få börja bygga sin monter krävs det att företaget har checkat in på mässan. Observera att montern ska vara helt färdiginredd klockan 15.45! Tänk på att det oftast tar längre tid än man kanske först tror att färdigställa sin monter, så se till att vara på plats i god tid! Alla företag ska vara på plats och incheckade på mässan senast klockan Allt emballage slängs eller förvaras i förvaringsutrymmet tills mässan avslutas. MONTRARNA Det finns mittmontrar respektive hörnmontrar. Hörnmontrarna har två väggar med sidoväggen på antingen höger eller vänster sida. Mittmontrarna har tre väggar. I mässanmälan får varje UF-företag önska montertyp. Samtliga montrar är 3x2 m, och 2-2,20 m höga. Vi rekommenderar att man har lampor/spotlights i montern, detta gör montern mer levande och man ser tydligare vad ni säljer. Montrarna ramas in av en aluminiumlist (2,6cm tjock) som löper längs alla kanter i montern. Bakre väggen består av två delar, vilket gör att en aluminiumlist löper lodrätt över monterväggen inne i montern. Monterväggarna består av en vit, halvglansig yta. Tänk på att ni under inga omständigheter får göra hål i monterväggarna, inte ens med häftstift! Däremot kan ni använda svaglimmade häftkuddar, järntråd som man böjer till krokar och hänger över kanten, genomskinlig tråd som fästes i överkanten, klämmor eller helt enkelt stötta upp tyngre saker underifrån. Vissa

5 häftkuddar sitter väldigt hårt, så testa hemma innan på en liknande yta att fästa dem så att ni vet att de går att få bort och att de inte lämnar spår av lim. Tapetsering eller limning direkt på monterväggen är inte tillåtet, däremot kan ni tapetsera med hjälp av tejp eller liknande. Det är inte heller tillåtet att måla på monterväggarna. Grundregeln är att när ni lämnar montern så ska den se ut precis som när ni kom allt ni sätter upp ska också gå att ta ner utan att skada väggen! Om montrarna, mattan eller aluminiumlisterna inte kan återställas i det skick de var när ni kom, är det ni själva som måste ersätta materialet. Men förhoppningsvis kommer detta inte att inträffa! Egna väggar är att rekommendera, då ni själva bestämmer om ni vill måla dem, göra hål i dem osv. (vilket man INTE får göra med väggarna som finns på plats). Om ni har med er färdiga väggar som ni ska ställa mot de befintliga väggarna, tänk då på att lämna några centimeters spelrum då 3x2 m är cc-mått. De färdiga väggarna fäster man exempelvis med klämmor/tving mot den befintliga monterväggen. Golvet i montern är plywood. Önskar ni annat golv (korkmatta, klickgolv) så går det bra att lägga ovanpå. Det är mycket viktigt att ni inte placerar möbler eller monterdekoration utanför monterytan. MUSIK Det är tillåtet med musik och ljud i montrarna, men det ska hållas på en sådan nivå att både ni och era montergrannar kan prata med kunderna i montern. Vid eventuella klagomål bedömer Ung Företagsamhets personal ifall ni måste sänka eller inte. NAMNSKYLTAR När ni checkar in på mässan får ni ett utställarpass att hänga runt halsen, där namn och företag framgår. Har ni egna namnskyltar behöver ni inte bära utställarpassen synliga, men ni måste ALLTID ha dem med er och kunna visa upp dem då de gäller som matbiljett, inträde mm. PÅSAR Det finns inga påsar eller kassar på mässan. Tänk därför på att ta med påsar till varorna som besökarna köper. RÖKELSE Rökelse är inte tillåtet i montrarna. STÄDNING/UTFLYTTNING Ni ansvarar själva för att montern är välstädad under mässan (om t ex frisörer klipper hår måste de själva ta bort alla hårstrån). Dammsugare eller annans städutrustning finns inte på mässan, så detta ansvarar man själv för. Inget företag får lämna mässan utan att ha tömt/städat sin monter samt checkat ut från mässan. Utflyttning och städning av montrarna börjar tidigast efter prisutdelningen den 23 mars (ca kl 15.15). Observera att ingen får plocka ihop sin monter

6 dessförinnan! Vi är stolta över att visa upp er för bl.a. media och sammarbetspartners och under mässdagarna är ni representanter för Ung Företagsamhet. När det är dags för städning/utflyttning ska alla städa såväl i som runt sin monter. Montrarna ska tömmas och återgå till det skick de var i vid incheckning. Skräp, tejp, häftkuddar och annat ska tas bort från monterväggar och golv. När ni städat klart i och runt er monter samt slängt allt skräp på anvisad plats ska en funktionär godkänna städningen samt skriva på ert monterkvitto. Utcheckning och inlämning av monterkvitto sker i informationsdisken innan hemfärd. Ej städad monter medför att företaget faktureras 1500kr. SÄKERHET/BEVAKNING Under invigning och prisutdelning är mässhallen stängd för besökare. När mässhallen är öppen ansvarar ni själva för säkerheten i er monter. Lämna inte kontanter, mobiler och annat stöldbegärligt utan uppsyn i er monter. Har ni en bärbar dator eller annat värdefullt bör ni inte lämna det över natten mellan mässdagarna. Ung Företagsamhet ansvarar ej för värdesaker. VERKTYG Ta med eget material och egna verktyg för ert monterbygge, dekorering och rivning samt tejp saxar ALLT ni kan tänkas behöva. Det kan även vara bra att ha med plåster huvudvärkstabletter osv. VÄXTER Det är tillåtet att ha levande växter i montern. Ni får dock inte ha hö, halm eller liknande lättantändligt i montern.

Samlad information. till elever och lärare inför den regionala mässan 2015. Frågor? Lina Heimdahl 070-618 58 46 lina.heimdahl@ungforetagsamhet.

Samlad information. till elever och lärare inför den regionala mässan 2015. Frågor? Lina Heimdahl 070-618 58 46 lina.heimdahl@ungforetagsamhet. Samlad information till elever och lärare inför den regionala mässan 2015 Frågor? Lina Heimdahl 070-618 58 46 lina.heimdahl@ungforetagsamhet.se 1 INNEHÅLL INFORMATION OM MÄSSAN... 4 ANMÄLAN... 4 BOENDE...

Läs mer

OBLIGATORISK INFORMATION FÖR UTSTÄLLARE

OBLIGATORISK INFORMATION FÖR UTSTÄLLARE FAKTABANK OBLIGATORISK INFORMATION FÖR UTSTÄLLARE Med reservation för eventuella ändringar. Uppdaterad: 160208 Tänk på miljön, skriv inte ut faktabanken i onödan. Ung Företagsamhet Göteborgsregionen förbehåller

Läs mer

ALKOHOL- OCH DROGFRITT ARRANGEMANG

ALKOHOL- OCH DROGFRITT ARRANGEMANG FAQ UF-MÄSSAN 2014 Innehåll ALKOHOL- OCH DROGFRITT ARRANGEMANG... 1 AVANMÄLAN... 1 BEMANNING... 1 BESÖKARE... 1 BOENDE... 1 BYTE AV MONTER... 1 DJUR... 2 DROGFRITT ARRANGEMANG... 2 EL... 2 ELD/LEVANDE

Läs mer

FAQ Entreprenörskap på riktigt 2015

FAQ Entreprenörskap på riktigt 2015 FAQ Entreprenörskap på riktigt 2015 Innehåll ALKOHOL- OCH DROGFRITT ARRANGEMANG... 1 AVANMÄLAN... 1 BEMANNING... 1 BESÖKARE... 1 BOENDE... 1 BYTE AV MONTER... 2 DJUR... 2 EL... 2 ELD/LEVANDE LJUS... 2

Läs mer

Den regionala mässan Entreprenörskap på riktigt 2016 är ett alkohol- och drogfritt arrangemang.

Den regionala mässan Entreprenörskap på riktigt 2016 är ett alkohol- och drogfritt arrangemang. FAQ Innehåll ALKOHOL- OCH DROGFRITT ARRANGEMANG... 1 AVANMÄLAN... 1 BEMANNING... 1 BESÖKARE... 1 BOENDE... 1 BYTE AV MONTER... 2 DJUR... 2 EL... 2 ELD/LEVANDE LJUS... 2 EXPLOSIVA VAROR... 2 FAKTURAN...

Läs mer

VIKTIG INFORMATION OCH INBJUDAN TILL UF-FÖRETAG WWW.UNGFORETAGSAMHET.SE/OREBRO

VIKTIG INFORMATION OCH INBJUDAN TILL UF-FÖRETAG WWW.UNGFORETAGSAMHET.SE/OREBRO UF-MÄSSAN2016 7 MARS l CONVENTUM ARENA VIKTIG INFORMATION OCH INBJUDAN TILL UF-FÖRETAG WWW.UNGFORETAGSAMHET.SE/OREBRO VÄLKOMNA! INNEHÅLL VÄLKOMNA VILKOR OCH KONTAKT ANMÄLAN OCH AVGIFTER TIDER MONTER REGLER

Läs mer

ALKOHOL- OCH DROGFRITT ARRANGEMANG 2 BEMANNING 2 BYTE AV MONTER 2 DJUR 2 EL 2 ELD/LEVANDE LJUS 2 EXPLOSIVA VAROR 3 FAKTURAN 3 FÖRSÄKRING 3

ALKOHOL- OCH DROGFRITT ARRANGEMANG 2 BEMANNING 2 BYTE AV MONTER 2 DJUR 2 EL 2 ELD/LEVANDE LJUS 2 EXPLOSIVA VAROR 3 FAKTURAN 3 FÖRSÄKRING 3 ALKOHOL- OCH DROGFRITT ARRANGEMANG 2 BEMANNING 2 BYTE AV MONTER 2 DJUR 2 EL 2 ELD/LEVANDE LJUS 2 EXPLOSIVA VAROR 3 FAKTURAN 3 FÖRSÄKRING 3 FÖRSÄLJNING, KVITTO, VÄXEL 3 HETA ARBETEN 3 HÖ/HALM/BJÖRKLÖV 3

Läs mer

OBLIGATORISK INFORMAION REGLER FÖR UTSTÄLLANDE UF-FÖRETAG

OBLIGATORISK INFORMAION REGLER FÖR UTSTÄLLANDE UF-FÖRETAG OBLIGATORISK INFORMAION REGLER FÖR UTSTÄLLANDE UF-FÖRETAG Under två dagar har du och ditt UF-företag möjlighet att profilera och marknadsföra er, sälja era varor/tjänster, träffa massvis med UF-företagare

Läs mer

FAQ INFORMATION TILL DIG SOM SKA STÄLLA UT PÅ MÄSSAN

FAQ INFORMATION TILL DIG SOM SKA STÄLLA UT PÅ MÄSSAN FAQ INFORMATION TILL DIG SOM SKA STÄLLA UT PÅ MÄSSAN INNEHÅLL VILLKOR FÖR MÄSSDELTAGANDE ALKOHOL- OCH DROGFRITT ARRANGEMANG 1 AVANMÄLAN 1 BEMANNING 1 FAKTURAN 1 UNDER MÄSSAN FÖRSÄKRING 2 FÖRSÄLJNING 2

Läs mer

OBLIGATORISK INFORMATION INFÖR MÄSSAN 2018

OBLIGATORISK INFORMATION INFÖR MÄSSAN 2018 OBLIGATORISK INFORMATION INFÖR MÄSSAN 2018 1 Entreprenörskap på riktigt 2018 Den regionala mässan anordnas på Luleå Energi Arena den 22 februari 2018. På mässan har du och ditt UF-företag möjlighet att

Läs mer

Information för utställande företag inför den regionala mässan 2016

Information för utställande företag inför den regionala mässan 2016 Information för utställande företag inför den regionala mässan 2016 Aktuella datum och tider: 22/3 monterbyggardag, 15.00-19.00 23/3- mässdag, 07.00-09.00 byggtid, 09.00-15.00 mässa, 15.00-16.00 prisutdelning,

Läs mer

OBLIGATORISK INFORMATION INFÖR MÄSSAN 2019

OBLIGATORISK INFORMATION INFÖR MÄSSAN 2019 OBLIGATORISK INFORMATION INFÖR MÄSSAN 2019 1 Entreprenörskap på riktigt 2019 Den regionala mässan anordnas på Luleå Energi Arena den 26 mars 2019. På mässan har du och ditt UF-företag möjlighet att profilera

Läs mer

AVANMÄLAN... 2 ALKOHOL- OCH DROGFRITT ARRANGEMANG... 2

AVANMÄLAN... 2 ALKOHOL- OCH DROGFRITT ARRANGEMANG... 2 AVANMÄLAN... 2 ALKOHOL- OCH DROGFRITT ARRANGEMANG... 2 BETALNING... 2 BEMANNING... 2 BESÖKARE... 2 BOENDE... 2 BYTE AV MONTER... 3 DJUR... 3 EL... 3 ELD/LEVANDE LJUS... 3 EXPLOSIVA VAROR... 3 FAKTURAN...

Läs mer

MÄSSHANDBOK ENTREPRENÖRSKAP PÅ RIKTIGT 2016 KRONOBERG

MÄSSHANDBOK ENTREPRENÖRSKAP PÅ RIKTIGT 2016 KRONOBERG MÄSSHANDBOK ENTREPRENÖRSKAP PÅ RIKTIGT 2016 KRONOBERG Om mässan: Plats: Affärshuset Tegnér, Växjö När: 22 april 2016 Hålltider: Kl. 08.00 Tävlingen Årets Säljare börjar. Kl. 10.00 11.45 Monterbygge. Kl.

Läs mer

TEKNISK INFORMATION Malmö 18-19 april 2012 INDUSTRIMÄSSOR Öresund

TEKNISK INFORMATION Malmö 18-19 april 2012 INDUSTRIMÄSSOR Öresund TEKNISK INFORMATION Malmö 18-19 april 2012 INDUSTRIMÄSSOR Öresund PACK & EMBALLAGE, DISTRIBUTION & LOGISTIK, PROCESS & ANALYSTEKNIK, FOODTECH Öresund MalmöMässan och easyfairs hälsar Er välkomna hit och

Läs mer

För att anmäla dig till Grästorpsmässan så fyller du i anmälningsformuläret. Det finns möjlighet att önska monterplats. Se monterkartan.

För att anmäla dig till Grästorpsmässan så fyller du i anmälningsformuläret. Det finns möjlighet att önska monterplats. Se monterkartan. 23 april 2016 Välkommen till Grästorpsmässan 2016 Nu är det äntligen dags igen för Grästorpsmässan. En företags- och föreningsmässa som vi för tredje gången arrangerar. 2012 och 2014 så blev mässan succé

Läs mer

TEKNISK INFORMATION. Food Chain Nordic & Easyfairs Food Ingredients Nordic. Malmö 6 & 7 april 2016. MalmöMässan Mässgatan 6 215 32 Malmö

TEKNISK INFORMATION. Food Chain Nordic & Easyfairs Food Ingredients Nordic. Malmö 6 & 7 april 2016. MalmöMässan Mässgatan 6 215 32 Malmö TEKNISK INFORMATION Food Chain Nordic & Easyfairs Food Ingredients Nordic Malmö 6 & 7 april 2016 MalmöMässan Mässgatan 6 215 32 Malmö MalmöMässan och Food Chain Nordic / Easyfairs Food Ingredients Nordic

Läs mer

TEKNISK INFORMATION BYGGMÄSSAN Öresund 2013 VVS MÄSSAN Öresund 2013 Malmö 23 24 april

TEKNISK INFORMATION BYGGMÄSSAN Öresund 2013 VVS MÄSSAN Öresund 2013 Malmö 23 24 april TEKNISK INFORMATION BYGGMÄSSAN Öresund 2013 VVS MÄSSAN Öresund 2013 Malmö 23 24 april Mässgatan 6 215 32 Malmö och easyfairs hälsar Er välkomna hit och hoppas att ni ska få två givande mässdagar! Nedan

Läs mer

VIKTIG INFORMATION INFÖR

VIKTIG INFORMATION INFÖR VIKTIG INFORMATION INFÖR VÅGA VARA EGEN 2015 T E N N I S H A L L E N S Ö D E R H A M N FRI ENTRÉ 12 MARS ÖPPET kl. 12-18 UNG FÖRETAGSAMHET I GÄVLEBORG ETT ARRANGEMANG AV I SAMARBETE MED Innehåll Våga Vara

Läs mer

Glashuset 2014. Ytan är 5,5 x 5,5 = 30 m2. Fönster: 128 x 263 cm Glashuset har 29 fönster

Glashuset 2014. Ytan är 5,5 x 5,5 = 30 m2. Fönster: 128 x 263 cm Glashuset har 29 fönster Glashuset 2014 Ytan är 5,5 x 5,5 = 30 m2 Fönster: 128 x 263 cm Glashuset har 29 fönster Målet med Umeå2014 stärka människorna stärka staden stärka kulturen stärka norra regionen stärka det europeiska samarbetet

Läs mer

Ingår i utställarpaket

Ingår i utställarpaket 2016-05-16 2016-05-16 Ingår i utställarpaket Monter/utställarplats Golvyta 6 m² Bredd 300 cm Djup 200 cm Höjd (max) 250 cm El 1st grenuttag 220v WiFi trådlöst internet Konferensdeltagande för 2 personer

Läs mer

Praktisk Information till den 15-16 oktober 2013 Malmömässan

Praktisk Information till den 15-16 oktober 2013 Malmömässan DEADLINES Praktisk Information till den 15-16 oktober 2013 Malmömässan Från 28 juni - inloggningsuppgifter och monternummer mailas till monteransvarig Gå in på Gå in på www.forskolanifokus.se (välj utställarlogin

Läs mer

Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala!

Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala! Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala! Sveriges förenade studentkårer (SFS) bjuder en gång om året in alla medlemskårer till SFS Fullmäktigemöte och för det står varje år en eller flera av SFS medlemskårer

Läs mer

easyfairs IT-mässor GÖTEBORG Svenska Mässan, Göteborg - 26/01-27/01/2011 MÄSSTIDER In- & Utflyttning Öppettider Godstransporter

easyfairs IT-mässor GÖTEBORG Svenska Mässan, Göteborg - 26/01-27/01/2011 MÄSSTIDER In- & Utflyttning Öppettider Godstransporter easyfairs IT-mässor GÖTEBORG Svenska Mässan, Göteborg - 26/01-27/01/2011 MÄSSTIDER In- & Utflyttning Öppettider Godstransporter Tekniska beställningar skall vara oss tillhanda senast: 2010-12-20 Vi reserverar

Läs mer

Välkommen till Regional mässa i UF-företagande - 12-13 mars 2014, Bombardier arena Västerås

Välkommen till Regional mässa i UF-företagande - 12-13 mars 2014, Bombardier arena Västerås Välkommen till Regional mässa i UF-företagande - 12-13 mars 2014, Bombardier arena Västerås Ung Företagsamhet önskar dig som utställare varmt välkommen till en fantastisk mässa som samlar över hundra UF-företag

Läs mer

Borås Lokala Mässa i UF-företagande

Borås Lokala Mässa i UF-företagande Borås Lokala Mässa i UF-företagande Viktig information till utställande UF-företag Den 31 januari är det dags för Borås lokala mässa Mässan för alla UF-företag i Borås. Mässan kommer att hållas i Skokanonens

Läs mer

LATHUND Att planera en mässa eller utställning

LATHUND Att planera en mässa eller utställning LATHUND Att planera en mässa eller utställning När man medverkar vid utställningar av olika slag är det viktigt att ha en klar strategi kring sitt deltagande. Att bara åka dit på vinst och förlust med

Läs mer

Anmälan. Övrig Mässinformation

Anmälan. Övrig Mässinformation Under en intensiv dag har du som utbildningsanordnare och arbetsgivare möjlighet att informera och inspirera framtidens arbetskraft. Fri entré för alla besökare. Anmälan Datum: Torsdag den 2 februari 2012

Läs mer

ASVT:s Trottex AB:s. Mässa 2015. 24 26 september Solvalla Travbana

ASVT:s Trottex AB:s. Mässa 2015. 24 26 september Solvalla Travbana ASVT:s Trottex AB:s Mässa 2015 24 26 september Solvalla Travbana Travhästauktioner - kom och skapa nya kontakter ASVT:s Trottex AB, Sveriges ledande arrangör av travhästauktioner, bildades i slutet av

Läs mer

Förbundsstämma 2014. Praktisk information

Förbundsstämma 2014. Praktisk information Förbundsstämma 2014 Praktisk information Den 14-20 juli så sker årets viktigaste händelse, nämligen CUFs årliga förbundsstämma och vårt helt strålande förläger. I år kommer vi att vara på vackra Lidingö

Läs mer

Vi ber att få hälsa Er välkomna som utställare och bifogar lite allmän information:

Vi ber att få hälsa Er välkomna som utställare och bifogar lite allmän information: Information till utställare på mässan 2015 Vi ber att få hälsa Er välkomna som utställare och bifogar lite allmän information: Mässans öppettider: Lördag 10:00-17:00 & Söndag 10:00-17:00 Tillträdestider

Läs mer

Faktabank 2015 Allergier/specialkost Avfallshantering/Sopor Belysning Bemanning Besökare

Faktabank 2015 Allergier/specialkost Avfallshantering/Sopor Belysning Bemanning Besökare Faktabank 2015 I denna Faktabank har vi samlat all information som är viktig inför ert deltagande på Våga Vara Egen 2015 i Lokstallarna, Karlshamn den 5 mars 2015. Har du några frågor som du inte hittar

Läs mer

A-Ö. FAQ - Viktig info inför Våga Vara Egen 2015 Regional mässa i UF-företagande Arena Vänersborg

A-Ö. FAQ - Viktig info inför Våga Vara Egen 2015 Regional mässa i UF-företagande Arena Vänersborg FAQ - Viktig info inför Våga Vara Egen 2015 Regional mässa i UF-företagande Arena Vänersborg Tidsplan: 15 januari: Anmälning regional mässa i UF-företagande öppnar 5 februari: Deadline! Sista anmälningsdag

Läs mer

FAKTABANK VÅGA VARA EGEN SKÅNE 2015. Regional mässa i

FAKTABANK VÅGA VARA EGEN SKÅNE 2015. Regional mässa i FAKTABANK VÅGA VARA EGEN SKÅNE 2015 Regional mässa i Välkommen till Våga Vara Egen Skåne 2015 Vad roligt att du vill ställa ut på den regionala mässan, Våga Vara Egen Skåne 2015! Faktabanken, som du just

Läs mer

UF-MÄSSAN2014. 24 mars l conventum arena

UF-MÄSSAN2014. 24 mars l conventum arena UF-MÄSSAN2014 24 mars l conventum arena viktig Information och inbjudan till UF-företag www.ungforetagsamhet.se/orebro VÄLKOMNA! INNEHÅLL VÄLKOMNA ANMÄLAN & AVGIFTER TIDER MONTERN REGLER TÄVLINGAR VILLKOR

Läs mer

Utställarinformation ATTITUDE STHLM 2011

Utställarinformation ATTITUDE STHLM 2011 Utställarinformation ATTITUDE STHLM 2011 Workman Event driver Kistamässans tekniska avdelning och tillhandahåller monterservice. I detta dokument ger vi er all tänkbar information inför ert mässdeltagande.

Läs mer

Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april

Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april Ordna en Klädbytardag på Sveriges största Klädbytardag den 9 april som också är Miljövänliga Dagen. Naturskyddsföreningens kretsar, ideella medlemmar

Läs mer

Utställarinformation Attitude Stockholm 2012

Utställarinformation Attitude Stockholm 2012 Utställarinformation Attitude Stockholm 2012 Workman Event driver Kistamässans tekniska avdelning och tillhandahåller monterservice. I detta dokument ger vi er all tänkbar information inför ert mässdeltagande.

Läs mer

Det handlar om att ta fram och utveckla elevers inneboende nyfikenhet, initiativförmåga och självförtroende redan från tidiga åldrar.

Det handlar om att ta fram och utveckla elevers inneboende nyfikenhet, initiativförmåga och självförtroende redan från tidiga åldrar. Ung Företagsamhet Fyrbodal jobbar med att få fler företagsamma barn och ungdomar. I drygt 30 år har vi jobbat med UF-företag på gymnasienivå. Nu gör vi en nysatsning där elever och ni lärare på grundskolan

Läs mer

TIPS BANK FÖR DIG SOM SKA STÄLLA UT PÅ ENTREPRENÖRSKAP PÅ RIKTIGT 2016

TIPS BANK FÖR DIG SOM SKA STÄLLA UT PÅ ENTREPRENÖRSKAP PÅ RIKTIGT 2016 TIPS BANK FÖR DIG SOM SKA STÄLLA UT PÅ ENTREPRENÖRSKAP PÅ RIKTIGT 2016 Hur bygger man en vinnande monter? Vad ska man tänka på om man vill tävla? Finns det några DO s and DON Ts? Här finner ni tips för

Läs mer

OBLIGATORISK INFORMATION REGLER FÖR UTSTÄLLARE

OBLIGATORISK INFORMATION REGLER FÖR UTSTÄLLARE OBLIGATORISK INFORMATION REGLER FÖR UTSTÄLLARE Med reservation för eventuella ändringar Välkommen till världens största UF-mässa! Din monter En monterkarta kommer att publiceras på www. ungforetagsamhet.se

Läs mer

Hej alla föräldrar, Måndag 4 januari

Hej alla föräldrar, Måndag 4 januari Hej alla föräldrar, Här kommer lite information samt bra saker att känna till inför cupen i Storvreta 4-6/1. Är det något mera ni funderar över är det bara att höra av er till någon av oss tränare. Följande

Läs mer

Information om. Halland 13/3 2015 13 mars 11.30 16.30 Halmstad Arena

Information om. Halland 13/3 2015 13 mars 11.30 16.30 Halmstad Arena Information om Halland 13/3 2015 13 mars 11.30 16.30 Halmstad Arena Innehåll Innehåll... 2 Viktiga datum... 3 Program 13 mars... 3 Anmälan... 3 Tävlingar... 3 Incheckning... 3 Utcheckning... 4 Montern...

Läs mer

Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016.

Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016. 2016-05-22 Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016. Enkäten avser Språksatsningens bokpåsar. 101 föräldrar har svarat på enkäten. 1. Har du och ditt barn

Läs mer

Till er som föräldrar

Till er som föräldrar Till er som föräldrar Vi vill börja med att hälsa er varmt välkomna till Vallens förskola. Vi ser mycket fram emot att lära känna er och ert barn. Att börja på förskolan är en stor omställning i ett barns

Läs mer

OBLIGATORISK INFORMATION REGLER FÖR UTSTÄLLARE

OBLIGATORISK INFORMATION REGLER FÖR UTSTÄLLARE OBLIGATORISK INFORMATION REGLER FÖR UTSTÄLLARE Med reservation för eventuella ändringar Välkommen till världens största UF-mässa! Din monter En monterkarta kommer att publiceras på www.ungforetagsamhet.se

Läs mer

Hogslaby. järnåldersbyn WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY

Hogslaby. järnåldersbyn WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY I Hogslaby järnåldersbyn INFORMATION LÄGERSKOLA WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY BOTKYRKA KOMMUN Informationsmaterial för era besök i Hogslaby I denna mapp har ni all praktisk information ni behöver inför besöket.

Läs mer

IDÉ ACTION! Exempel på planering. Är du trött på att bara prata? Watch it! - Metoder för att GÖRA demokrati! watchitmalmolund.se

IDÉ ACTION! Exempel på planering. Är du trött på att bara prata? Watch it! - Metoder för att GÖRA demokrati! watchitmalmolund.se IDÉ ACTION! Exempel på planering Är du trött på att bara prata? Watch it! - Metoder för att GÖRA demokrati! watchitmalmolund.se Om workshopen Idé->Action! handlar om att uppleva känslan i kroppen av att

Läs mer

Välkommen! När är det dags att flytta in? Anmäl ändrad adress Kontrollera att lägenheten är städad När får Du Dina nycklar

Välkommen! När är det dags att flytta in? Anmäl ändrad adress Kontrollera att lägenheten är städad När får Du Dina nycklar Välkommen! Vad roligt att Du valt att bo hos oss. Vi hoppas att Du kommer att trivas i Ditt nya hem och Ditt nya område. För att göra Ditt boende så bra som möjligt både för Dig och oss, så vill vi dela

Läs mer

PM Hemavan 24 Program Torsdag 15-21 Torsdag 18-21 Fredag 9-11 Fredag 13.00 Fredag 14.00 Lördag 14.00 Lördag 20.30 Incheckning Kontrollinritning

PM Hemavan 24 Program Torsdag 15-21 Torsdag 18-21 Fredag 9-11 Fredag 13.00 Fredag 14.00 Lördag 14.00 Lördag 20.30 Incheckning Kontrollinritning PM Hemavan 24 Program Torsdag 15-21 Incheckning och utlämning av kartor på Hemavans Fjällcenter. Torsdag 18-21 Inritning av kontroller utifrån mallkartor på Hemavans Fjällcenter. Fredag 9-11 Incheckning

Läs mer

Beskrivning av skötaruppgifter vid Uppsala Ponnyklubb (poängordning)

Beskrivning av skötaruppgifter vid Uppsala Ponnyklubb (poängordning) Beskrivning av skötaruppgifter vid Uppsala Ponnyklubb (poängordning) 1 poäng Putsa sköthästens träns och martingal/inspänning Ta en svamp i sadelkammaren och fukta den och ta på lite sadeltvål. Putsa tränset

Läs mer

Dalamästerskapen Kupolen Borlänge 21 mars

Dalamästerskapen Kupolen Borlänge 21 mars Dalamästerskapen 2018 Kupolen Borlänge 21 mars Varför med på DM? Avslutning på UF-året (Driva-fasen) Försäljning Kontakter för framtiden Tävlingar (60.000 kr i prispengar) Kval till SM Ca 200 UF-företag

Läs mer

Tack för din anmälan. Vi har nu registrerat din anmälan till sommarens läger på Vässarö.

Tack för din anmälan. Vi har nu registrerat din anmälan till sommarens läger på Vässarö. Tack för din anmälan Vi har nu registrerat din anmälan till sommarens läger på Vässarö. Vi bifogar nya inbetalnings kort för resterande avgift med denna folder. Miniorscouter får ett inbetalningskort på

Läs mer

Obligatorisk information för dig som ställer ut på

Obligatorisk information för dig som ställer ut på Faktabank Obligatorisk information för dig som ställer ut på Med reservation för eventuella ändringar. Ung Företagsamhet Stockholmsregionen förbehåller sig rätten att debitera en avgift på faktisk kostnad

Läs mer

PANEL & LIST. Här hittar du tydliga och handfasta råd så att du snabbt kan komma igång och göra det rätt från början. Så enkelt att du gör det själv!

PANEL & LIST. Här hittar du tydliga och handfasta råd så att du snabbt kan komma igång och göra det rätt från början. Så enkelt att du gör det själv! PANEL & LIST Gamla slitna tapeter och flagnande färg. Då är det på tiden att fräscha upp hemma. Vad är då bättre än att sätta upp träpanel. Panelen inte bara skyddar väggen mot stötar. Den piggar också

Läs mer

FÄRG förnyar ditt hem

FÄRG förnyar ditt hem FÄRG förnyar ditt hem Innehåll FÄRG Inred med färger Sida 5 Nordisk svalka - naturlig stillhet Sida 7 New York stil - en lite råare miljö Sida 9 DOMESTIC Standard Sida 11 Målning - grundläggande råd Sida

Läs mer

Övning: Dilemmafrågor

Övning: Dilemmafrågor Övning: Dilemmafrågor Placera föräldrarna i grupper med ca 6-7 st/grupp. Läs upp ett dilemma i taget och låt föräldrarna resonera kring tänkbara lösningar. Varje fråga kan även visas på OH/ppt samtidigt,

Läs mer

Kardinal Synd Umeå - Inspelningsinstruktioner -

Kardinal Synd Umeå - Inspelningsinstruktioner - 1 Kardinal Synd Umeå - Inspelningsinstruktioner - Vill förvarna om att det ser ut att vara mycket mer jobb än det egentligen är speciellt med tanke på att det inte krävs några speciella riggar eller ljussättning.

Läs mer

Förslag på lektionsupplägg: Dag 1- en lektionstimme

Förslag på lektionsupplägg: Dag 1- en lektionstimme MiniKonsulter Fångar upp elevernas naturliga kreativitet och nyfikenhet genom problemlösning i arbetslivet samt ökar elevernas naturliga intresse för problemlösning och innovationer. Skapar och bibehåller

Läs mer

Hej på er därhemma! Hela fredagen gick åt att träna på vad barnen ska säga på utvecklingssamtalet nästa vecka.

Hej på er därhemma! Hela fredagen gick åt att träna på vad barnen ska säga på utvecklingssamtalet nästa vecka. Hej på er därhemma! Även denna vecka har vi jobbat med arbetsschema. I matematiken har vi fortsatt att träna på subtraktion med tiotalsövergångar (0-20). Barnen har fått ta del av genomgångar, då de har

Läs mer

FAKTABANK VÅGA VARA EGEN SKÅNE 2014. Regional mässa i

FAKTABANK VÅGA VARA EGEN SKÅNE 2014. Regional mässa i FAKTABANK VÅGA VARA EGEN SKÅNE 2014 Regional mässa i Välkommen till Våga Vara Egen Skåne 2014 Vad roligt att du vill ställa ut på den regionala mässan, Våga Vara Egen Skåne 2014! Faktabanken, som du just

Läs mer

Lathund för IF SO Tour 2015 Minitennis

Lathund för IF SO Tour 2015 Minitennis Lathund för IF SO Tour 2015 Minitennis Tennis Stockholm, Anders Heimklo Äger rätten till detta material. Får ej kopieras eller lämnas till annan utan medgivande från Tennis Stockholm, Anders Heimklo INNEHÅLL

Läs mer

Äldreboende. Information till dig som snart ska flytta in

Äldreboende. Information till dig som snart ska flytta in Äldreboende Information till dig som snart ska flytta in Skellefteå kommuns äldreboende är till för dig som behöver socialt stöd, omsorg och vård och av olika skäl inte längre kan bo kvar hemma. Att flytta

Läs mer

OBLIGATORISK INFORMATION REGLER FÖR UTSTÄLLARE

OBLIGATORISK INFORMATION REGLER FÖR UTSTÄLLARE OBLIGATORISK INFORMATION REGLER FÖR UTSTÄLLARE Med reservation för eventuella ändringar Välkommen till världens största UF-mässa! Din monter En monterkarta kommer att publiceras på www.ungforetagsamhet.se

Läs mer

KAMPANJHELG 23-24 MAJ 2014

KAMPANJHELG 23-24 MAJ 2014 KAMPANJHELG 23-24 MAJ 2014 Snart är det dags för en spännande kampanjhelg mot knark på krogarna! Under lönehelgen i maj kommer 475 krogar i 50 kommuner runt om i landet att tydligt ta ställning mot droger

Läs mer

ÖREBRO LÄN KURSER FÖR FÖRENINGAR VÅREN 2016 GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG

ÖREBRO LÄN KURSER FÖR FÖRENINGAR VÅREN 2016 GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG ÖREBRO LÄN KURSER FÖR FÖRENINGAR VÅREN 2016 12 GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG Kortkurserna vänder sig till ABF Örebro läns medlemsorganisationer. Tänk på att platserna är begränsade - hör av dig med din anmälan

Läs mer

Utställarinformation e-commerce Stockholm 2016

Utställarinformation e-commerce Stockholm 2016 Utställarinformation e-commerce Stockholm 2016 De av er som anlitar monterbyggare, var snäll och vidarebefordra följande information: Plats Kistamässan AB, Arne Beurlings Torg 5, 164 40 KISTA För tekniska

Läs mer

Tävlingskriterier 2013/2014 REGIONALA TÄVLINGSKRITERIER SKÅNE

Tävlingskriterier 2013/2014 REGIONALA TÄVLINGSKRITERIER SKÅNE Tävlingskriterier 2013/2014 REGIONALA TÄVLINGSKRITERIER SKÅNE Deadlines och inlämning av tävlingsbidrag! DEADLINES: Deadline för tävlingsbidragen är den 3 februari 2014 kl. 16.30. HUR SKER INLÄMNINGEN

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R 3 2 0 1 2

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R 3 2 0 1 2 N U M M E R 3 2 0 1 2 K U N G S Ö R S S K 2012-09- 27 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 7 / 1 0 S I S T A T R Ä N I N G E N I L O C K M O R A 1 3 / 1 0 T R Ä N I N G I N O R B E R G ( L Ö R D A G )

Läs mer

Avtal och regler. För besökande av anläggningen

Avtal och regler. För besökande av anläggningen Avtal och regler För besökande av anläggningen AVTAL Mellan undertecknade parter har denna dag träffats avtal av nyttjande av anläggningen enligt följande: ANLÄGGNINGSVÄRD: Qvarnhem Countrylife & Quarters

Läs mer

Viktiga datum. Bygga monter - 11 mars: Program 12 mars: Anmälan. Tävlingar. Incheckning

Viktiga datum. Bygga monter - 11 mars: Program 12 mars: Anmälan. Tävlingar. Incheckning INSPIRATION 2 Viktiga datum 2015-01-01: Mässanmälan öppnar kl. 09.00 Anmälan görs i inloggat läge på vår hemsida.- Tänk på att kryssa i vilka tävlingar ni vill delta i. 2015-01-25: Sista anmälningsdag

Läs mer

En heldag om klimatanpassning i praktiken!

En heldag om klimatanpassning i praktiken! konferens s t h l m 25 sept En heldag om klimatanpassning i praktiken! Om strategier, verktyg och goda exempel för klimatanpassning i praktiken samt diskussion och debatt om framtidens utmaningar: Vad

Läs mer

om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf

om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf Fss-manualen anordna föreningsstyrelsesamling i unf innehåll Det du håller i din hand är ett viktigt verktyg för att utveckla UNF:s föreningar och deras arbete

Läs mer

Till dig som bor på Åkersbergsvägen. Åkersbergsvägen 3. Enköpings kommun

Till dig som bor på Åkersbergsvägen. Åkersbergsvägen 3. Enköpings kommun Till dig som bor på Åkersbergsvägen 3 Åkersbergsvägen 3 Enköpings kommun Information till dig som bor hos oss Åkersbergsvägen 3 ligger i området Gånsta, i nybyggda fräscha lokaler med en fantastisk trädgård.

Läs mer

OBLIGATORISK INFORMATION FÖR UTSTÄLLARE. Med reservation för eventuella ändringar.

OBLIGATORISK INFORMATION FÖR UTSTÄLLARE. Med reservation för eventuella ändringar. FAKTABANK OBLIGATORISK INFORMATION FÖR UTSTÄLLARE Med reservation för eventuella ändringar. Ung Företagsamhet Stockholmsregionen förbehåller sig rätten att debitera en avgift på faktisk kostnad om någon

Läs mer

15-03-03. hem ETT. sammanställning Homeparty hos Hanna

15-03-03. hem ETT. sammanställning Homeparty hos Hanna 15-03-03 hem ETT sammanställning Homeparty hos Hanna innehåll Homeparty hos Hanna Sammanfattning av workshopen Slutsatser resultat 3 6-10 11 Homeparty hos Hanna Bostadens upplägg och innehåll Vi hade bjudit

Läs mer

Rapport. Grön Flagg. Mittpunktens öppna förskola

Rapport. Grön Flagg. Mittpunktens öppna förskola Rapport Grön Flagg Mittpunktens öppna förskola Kommentar från Håll Sverige Rent 2012-08-16 11:18:22: Ni har på ett mycket kreativt och varierat sätt jobbat med ert tema. Ni har anpassade och engagerande

Läs mer

LÄGER- ABC ASSÖ 2011

LÄGER- ABC ASSÖ 2011 LÄGER- ABC ASSÖ 2011 FÄRDBESKRIVNING TILL ASSÖGÅRDEN/BARNENS Ö Med bil: Se Eniro.se eller färdbeskrivningen på www.assoseglarskola.se Kollektivt: Till Barnens Ö tar Ni er lätt med buss. Buss 676 går från

Läs mer

FAKTABANK 2014 2-3 APRIL PÅ ÅHAGA I BORÅS ÄLVSBORGS REGIONALA MÄSSA I UF-FÖRETAGANDE. Allt ni behöver veta om ni planerar att ställa ut på mässan!

FAKTABANK 2014 2-3 APRIL PÅ ÅHAGA I BORÅS ÄLVSBORGS REGIONALA MÄSSA I UF-FÖRETAGANDE. Allt ni behöver veta om ni planerar att ställa ut på mässan! FAKTABANK 2014 Allt ni behöver veta om ni planerar att ställa ut på mässan! VÅGA VARA EGEN 2014 ÄLVSBORGS REGIONALA MÄSSA I UF-FÖRETAGANDE 2-3 APRIL PÅ ÅHAGA I BORÅS Snart är det dags! Nu är det inte långt

Läs mer

Några tips på hur man kan arbeta med fjärilar i skola och förskola

Några tips på hur man kan arbeta med fjärilar i skola och förskola Några tips på hur man kan arbeta med fjärilar i skola och förskola 1. Hur ser en fjäril? har så kallade fasettögon som är sammansatta av upp till 17 000 delögon. Detta ger fjärilen ett mosaikseende. Måla

Läs mer

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar.

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar. Ängsgårds förskola Om Ängsgårds förskola Ängsgårds förskola ligger på Ängsgårdsvägen mitt emot Vallås kyrka. Det är lätt att ta sig hit. Vi har busshållplats precis utanför och flera cykel- och gångbanor.

Läs mer

Till dig som boende på Lillsidan Lillsidans omvårdnadsboende

Till dig som boende på Lillsidan Lillsidans omvårdnadsboende Till dig som boende på Lillsidan Lillsidans omvårdnadsboende Enköpings kommun Information till dig som bor hos oss Lillsidans omvårdnadsboende ligger mitt i ett bostadsområde med närhet till buss, matbutik

Läs mer

HYRESVILLKOR FÖR CAMPINGTOMTER, STUGOR & RUM.

HYRESVILLKOR FÖR CAMPINGTOMTER, STUGOR & RUM. HYRESVILLKOR FÖR CAMPINGTOMTER, STUGOR & RUM. UTHYRNINGSTID På fakturan står mellan vilka datum uthyrningen gäller. Var vänlig kontrollera så att datumen och övriga uppgifter stämmer. BETALNING 10 dagar

Läs mer

ALGOT Förvaring för hela hemmet

ALGOT Förvaring för hela hemmet Bygg hela vägen upp till taket för att utnyttja varenda kvadratcentimeter, utan att använda så mycket golvyta. Välj metallhyllplan vid förvaring av tunga saker. Metallhyllplan med måtten 80x38 tål belastning

Läs mer

RUBINEN NYTT 4 2007. God Jul & Gott Nytt År. www.brfrubinen.se

RUBINEN NYTT 4 2007. God Jul & Gott Nytt År. www.brfrubinen.se RUBINEN NYTT 4 2007 God Jul & Gott Nytt År www.brfrubinen.se Årsstämman Årets stämma hölls tisdagen den 11 december i föreningslokalen, 33 boende besökte stämman och vi bjöd på kaffe, glögg och pepparkakor.

Läs mer

Välkommen som Camp-in-Camp arrangör på Sjöröd!

Välkommen som Camp-in-Camp arrangör på Sjöröd! Välkommen som Camp-in-Camp arrangör på Sjöröd! - Lägerbrev 1 - Hoppas ni har haft en trevlig jul, ett gott nytt år och en god fortsättning på 2011. Du som får detta mail är enligt våra noteringar anmäld

Läs mer

En liten sammanfattning av terminen som gått! Januari en månad för reflektion och framåtblickar.

En liten sammanfattning av terminen som gått! Januari en månad för reflektion och framåtblickar. En liten sammanfattning av terminen som gått! Januari en månad för reflektion och framåtblickar. V 3 När jag tänker tillbaka på terminen som gått så dyker flera härliga bilder upp, flera av dem har pedagogera

Läs mer

Veckomeddelande v 24 2015-06-04

Veckomeddelande v 24 2015-06-04 Livet på De Geergymnasiet är spännande. Här kan du läsa om vad som händer just nu. Veckomeddelande v 24 2015-06-04 SISTA SKOLVECKAN On 10/6 Hum-dag To 11/6 12.30 Avslutning GIP Lennings Fr 12/6 09.30 Avslutning

Läs mer

Välkommen till Grodan, våren 2009

Välkommen till Grodan, våren 2009 Välkommen till Grodan, våren 2009 Ett nytt år och en ny termin står framför oss med massor av nya utmaningar och spännande lärande. Vi planerar för fullt vad våren ska innehålla men vi tänker också ta

Läs mer

Trivsel/ordningsregler för Brf Spårö

Trivsel/ordningsregler för Brf Spårö TRIVSEL/ORDNINGSREGLER Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen samt att verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I den löpande förvaltningen ingår också föreningens

Läs mer

Faktabanken Information till utställande UF-företag och deras UF-lärare inför UF-mässan den 18 februari på Löfbergs Arena 2016

Faktabanken Information till utställande UF-företag och deras UF-lärare inför UF-mässan den 18 februari på Löfbergs Arena 2016 Faktabanken Information till utställande UF-företag och deras UF-lärare inför UF-mässan den 18 februari på Löfbergs Arena 2016 Innehåll Mässkickoff... 2 Anmälan till mässan... 2 Schema mässdagen... 2 Nya

Läs mer

Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis

Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis Tennis Stockholm, Anders Heimklo Äger rätten till detta material. Får ej kopieras eller lämnas till annan utan medgivande från Tennis Stockholm, Anders Heimklo

Läs mer

Bäcken 2. Ca 5 år + Uppgift. Bänk = Strand

Bäcken 2. Ca 5 år + Uppgift. Bänk = Strand Bäcken 2 Idé: Sven-Gunnar Furmark Ca 5 år + Bänk = Strand Uppgift Tänk er att ni är på ett uppdrag och måste ta er över en bäck. Ni kan bara ta er över på stockarna. Här ska ni träna på det. Bänk = Strand

Läs mer

Hjälps åt att skriva några rader om senaste scoutmötet i avdelningens loggbok.

Hjälps åt att skriva några rader om senaste scoutmötet i avdelningens loggbok. SCOUTMÖTET JAG SJÄLV OCH MINA SCOUTKOMPISAR Det är bra om du som ledare läser igenom detta innan mötet äger rum. Under dagens möte får scouterna tänka kring vad de själva och deras scoutkompisar är bra

Läs mer

Välkommen till Lyckebo förskola

Välkommen till Lyckebo förskola Barn- och utbildningsförvaltningen Välkommen till Lyckebo förskola Välkommen till Lyckebo Förskola Vi hoppas att ni föräldrar och era barn ska trivas hos oss på Lyckebo. För oss är det viktigt att vi lär

Läs mer

Tema: 24-timmarsdygnet

Tema: 24-timmarsdygnet Tema: Om våra barn mår bra, rör på sig, har goda mat- och sömnvanor, har de goda förutsättningar att utvecklas på ett positivt sätt och trivas med sig själva. Chansen är även stor att de fortsätter ha

Läs mer

JULMARKNAD i Jakriborg

JULMARKNAD i Jakriborg JULMARKNAD i Jakriborg Äntligen är planeringen igång inför den traditionella och populära julmarknaden i Jakriborg den medeltida Hansastaden, som ligger i Hjärup utanför Lund. Marknaden har under sina

Läs mer

Grön flagg Nu är Stensjöns handlingsplan godkänd för Grön flagg!

Grön flagg Nu är Stensjöns handlingsplan godkänd för Grön flagg! Handlingsplanen godkänd 2012-05-27 Grön flagg Nu är Stensjöns handlingsplan godkänd för Grön flagg! 2012-05-27 Det demokratiska arbetet och hela skolans eller förskolans delaktighet är centralt inom Grön

Läs mer

Värvningsguide. - så får ni fler medlemmar till er elevkår

Värvningsguide. - så får ni fler medlemmar till er elevkår Värvningsguide - så får ni fler medlemmar till er elevkår Sida 2 av 7 Innehåll Vad är en medlem?... 3 Aktivt medlemskap... 3 Elev kontra medlem... 3 Vad säger stadgan?... 3 Elevkårens mål bör vara att

Läs mer

OBLIGATORISK INFORMATION FÖR UTSTÄLLARE

OBLIGATORISK INFORMATION FÖR UTSTÄLLARE FAKTABANK OBLIGATORISK INFORMATION FÖR UTSTÄLLARE Med reservation för eventuella ändringar. Ung Företagsamhet Stockholmsregionen förbehåller sig rätten att debitera en avgift på faktisk kostnad om någon

Läs mer