Äldreboende. Information till dig som snart ska flytta in

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Äldreboende. Information till dig som snart ska flytta in"

Transkript

1 Äldreboende Information till dig som snart ska flytta in

2

3 Skellefteå kommuns äldreboende är till för dig som behöver socialt stöd, omsorg och vård och av olika skäl inte längre kan bo kvar hemma. Att flytta till ett äldreboende kan vara en stor förändring både för dig och för dina närstående. Du byter bostad, får nya grannar och personal är närvarande för att ge dig stöd. För att du som snart ska flytta in ska veta vad du kan förvänta dig har vi tagit fram serviceförklaringar med lokala värdighetsgarantier. På följande sidor kan du läsa mer om vad som gäller för dig som söker eller bor på äldreboende, vad du kan förvänta dig av oss och vad du kan bidra med för att vi ska kunna leva upp till förväntningarna. Vi hoppas att du snart ska känna dig hemma i ditt nya boende.

4 När du fått beslut om äldreboende Du har efter ansökan och utredning fått beslut om äldreboende. Ett tag efter att du fått beskedet blir du kontaktad av äldreomsorgens boendeförmedlare. Ni kommer att samtala om dina förväntningar, om du har speciella önskemål eller om det är ett visst område du vill bo i. Du får också veta ungefär när du kan få erbjudande om lägenhet. Fram till dess kan du själv förbereda dig genom att tänka igenom vilka saker du vill ta med dig till ditt nya boende. Lägenheten du hyr betraktas som en vanlig hyreslägenhet.

5 Vad du kan tänka på inför flytten Personliga ägodelar skapar trivsel och underlättar för dig att bli hemmastadd. Här är några tips på saker att ta med till din nya lägenhet. Inventarier Möbler, lampor, gardiner, tavlor och andra saker du tycker om. Säng finns i lägenheten och viss armatur. I stället för persienner kan du köpa mörkläggande gardiner eller rullgardiner. TIPS! Tänk på att ta med bra belysning och gärna en skön fåtölj att sitta i. Kläder, ytterkläder och skor Halksockar, tofflor eller bra inneskor. Vi tvättar alla textilier i maskin. Det är bra om kläderna inte kräver handtvätt. TIPS! Märk gärna kläder med ditt namn. Bad och bädd Handdukar och sänglinne. Ta med två omgångar av kudde och täcke. TIPS! Märk gärna sänglinne med ditt namn. Andra bra saker att ta med Hjälpmedel som du använder, t ex rullstol, rollator, syn- och hörselhjälpmedel. Lista över mediciner du använder. Om du har tandvårdsstödsintyg (ett så kallat grönt kort). Färdtjänstbevis. Hygienartiklar och badrumssaker Duschmatta, golvskrapa och tvättkorg. Hygienartiklar och personliga saker för nagelvård som nagelsax, nageltång, fotfil, nagelborste och febertermometer. När du behöver fler hygienartiklar köper du eller din närstående detta. Vid problem med allergier kan du fråga din kontakt person om råd.

6 Första tiden på äldreboendet Du tas emot av personal på äldreboendet när du flyttar in. De första dagarna handlar mest om att du ska få finna dig tillrätta i din nya bostad och att du och personalen får lära känna varandra. På äldreboendet arbetar undersköterska/vårdbiträde tillsammans med sjuksköterska, sjukgymnast, arbetsterapeut och dietist. Tillsammans bildar de ett team. Vem som ger stöd till dig beror på ditt behov av omsorg och vård. Teamet arbetar för att ge dig stöd utifrån vem du är och vilka behov du har. GARANTI Vi garanterar att värna om ditt självbestämmande och att du får vara delaktig i att planera hur utformningen av ditt stöd ska se ut. Det visar vi genom att vi lyssnar på dig och tar hänsyn till dina värderingar, åsikter, trosuppfattning och kulturella bakgrund. Du får en kontaktperson med särskilt ansvar som ser till dina intressen och behov samt är din länk till övrig personal. Vi håller genomförandesamtal där du och din kontaktperson talar om dina intressen, önskemål och rutiner samt hur och när stödet till dig ska genomföras. Om du önskar kan en närstående eller företrädare vara med. Vi skriver ner det vi kommit överens om i genomförandesamtalet i en genomförandeplan, som du undertecknar senast tre veckor efter att du flyttat in på äldreboendet. Genomförandeplanen följs upp minst en gång per år eller vid behov. Vid behov kommer din kontaktperson att ge dig information om förändringar som berör dig och ditt stöd.

7

8 GARANTI Vi garanterar att i varje möte värna om din integritet och trygghet. Det visar vi genom att all personal har tystnadsplikt. Den information vi har om dig sprider vi inte vidare till någon annan, inte ens till närstående, utan din tillåtelse. Vi tar i dig med varsamma händer och bemöter dig med värme och vänlighet. När vi möts har vi tid för dig. Vi stöttar dig inom ramen för ditt biståndsbeslut för att du ska kunna leva ett gott liv. Utifrån dina förutsättningar stärker vi och tar tillvara dina förmågor så du får göra det du vill och kan själv. All personal bär namnbricka och kommunens legitimation väl synlig. Om du önskar kontaktar vi dig om vi blir mer än 30 minuter sena till överenskommen tid. Vi går bara in hos dig om du är hemma eller om vi har din tillåtelse. Vi har kunskap för att ge rätt stöd utifrån dina behov.

9 Vad tycker du om att göra? Stödet vi ger utformas tillsammans med dig och eller dina närstående. Vi är angelägna om att stötta dig utifrån dina vanor, intressen och förmågor, helt enkelt utifrån vem du är. På äldreboendet finns tid för vardagsaktiviteter, egen tid och gemensamma aktiviteter. De gemensamma aktiviteter som ordnas kan vara musik, berättarstunder, besök från studieförbund eller andra föreningar. Det finns också tid för att sitta ned en stund tillsammans och samtala, att samlas vid måltider eller fikastunder. Vi vill stödja dig i att forma din dag. Berätta för oss vad du tycker om att göra.

10 En god stund tillsammans Mat och dryck får människor att samlas. I det gemensamma dagrummet finns plats för umgänge och goda stunder. Här serveras frukost, mellanmål, lunch, middag och kvällsmål. Om du behöver får du även nattmål. Givetvis går det bra att äta i din egen lägenhet, till exempel vid besök eller om du vill vara själv en stund. GARANTI Vi garanterar att vi värnar om ditt välbefinnande. Om du vill och ditt hälsotillstånd kräver det, hjälper vi dig i att kontakta hälso- och sjukvårdspersonal. Om du vill stöttar vi dig i att upprätthålla kontakten med personer som är viktiga för dig. Vi håller antalet personer som arbetar hos dig så få som möjligt. Vi serverar måltider som anpassas till dig och du får påverka var och när du vill äta och dricka. Vi stöttar dig i att uppleva skillnad mellan vardag och helgdag. Vi informerar dig om aktiviteter som anordnas i närområdet.

11 Kostnader Avgifter på äldreboende. På äldreboendet betalar du för omsorg, service, måltider och hyra. I avgiften ingår också: dagstidningar, radio/cd-spelare och tv i allmänna utrymmen lampor till fasta armaturer förbrukningsartiklar, rengöringsmedel, toalettpapper, toalettborste, avfallspåsar samt vid behov tvättlappar, engångshandskar, haklappar och inkontinenshjälpmedel. Det finns en frivillig tilläggsavgift. I den ingår: mediciner som ingår i högkostnadsskydd för läkemedel läkarbesök och resor till och från läkare fotvård, vid behov om du har tandvårdsstödintyg (grönt kort) ingår så kallad nödvändig tandvård upp till högkostnadsskydd samt egenavgifter för sjukresor till och från denna tandvård. Har du fler frågor om avgifterna kan du kontakta en avgifts handläggare via Skellefteå kommuns kundtjänst, , tryck 1.

12 Praktisk information Både för dig som snart ska flytta in och för närstående kan det vara bra att veta så mycket som möjligt om Skellefteå kommuns äldreboende. Här är praktisk information som är nyttig att känna till. Du kan få mer information genom att ringa vår kundtjänst på telefon eller besöka Hyreskontrakt Skrivs vid inflyttning. Uppsägning av lägenhet med en månads varsel. Utflyttning och flyttstädning ingår inte. Hemförsäkring Du behöver teckna en hemförsäkring när du flyttar in. Vissa försäkringsbolag rekommenderar att du kompletterar din hemförsäkring om andra personer har nyckel till bostaden. Se över ditt försäkringsskydd, kontakta ditt försäkringsbolag. Ekonomi Din ekonomi sköter du eller en närstående. I annat fall går det att ansöka om god man hos Överförmyndarnämnden. Tv, radio och dagstidningar Någon av ortens dagstidningar samt tv med ett basutbud av kanaler finns på boendet. Vill du ha egen tidningsprenumeration ordnar du det själv. Du behöver inte betala tv-avgift när du tar med egen tv. Fönster och gardiner Torkning av fönster och byte av gardiner hjälper närstående till med. Ett annat alternativ är att anlita ett privat städföretag. Läkarbesök Vid besök hos läkare, tandläkare, optiker eller andra privata möten följer i möjligaste mån en närstående med som stöd och trygghet. Möblering I vissa fall kan personalen ta upp frågan om att möblera om i lägenheten för att underlätta för dig vid förflyttningar.

13

14 Vad du kan bidra med Vi vill att du bidrar med information för att vi ska kunna fatta rätt beslut och tillsammans med dig planera, genomföra och följa upp ditt stöd. Vi vill gärna att du berättar om sådant som du tycker är viktigt för oss att känna till om dig och ditt liv. Du kan också skriva ner det i ett formulär som vi tillhandahåller. Om vi behöver information från exempelvis din hälsocentral eller närstående kommer vi också behöva din tillåtelse. Vi vill också att du meddelar din kontaktperson om du tillfälligt vill avsäga dig en eller flera insatser eller om ditt behov av stöd förändras. Synpunkter, klagomål och beröm För att hålla en hög kvalitet och ständigt förbättra vår omsorg och service gör vi uppföljningar om hur vi lever upp till våra garantier. Därför vill gärna att du berättar vad du tycker om det arbete vi utför och det bemötande vi ger. Dina synpunkter kan lämnas personligen till personalen, via vår webbplats eller genom vår kundtjänst på telefonnummer , tryck 1. Dina synpunkter, klagomål och beröm är värdefulla för att vi ska kunna bli bättre. GARANTI Om du inte tycker att vi lever upp till våra garantier lovar vi att du får möjlighet att tala med ansvarig chef inom tre vardagar.

15

16 Kontaktuppgifter Maj Fotograf: Emma Söderlund, Michael Jakobsson. Kontaktperson Enhetens namn Telefonnummer Boendechef Boendechefens telefonnummer Adress till äldreboendet Kontaktsjuksköterska Avgiftshandläggare når du via Skellefteå kommuns kundtjänst, telefon , tryck 1 för omsorg och stöd. Generell information om avgifter hittar du på

Äldreboende. Information till dig som snart ska flytta in

Äldreboende. Information till dig som snart ska flytta in Äldreboende Information till dig som snart ska flytta in Skellefteå kommuns äldreboende är till för dig som behöver socialt stöd, omsorg och vård och av olika skäl inte längre kan bo kvar hemma. Att flytta

Läs mer

Vård- och omsorgsboende. Information till dig som snart ska flytta till ett vård- och omsorgsboende

Vård- och omsorgsboende. Information till dig som snart ska flytta till ett vård- och omsorgsboende Vård- och omsorgsboende Information till dig som snart ska flytta till ett vård- och omsorgsboende Skellefteå kommuns vård- och omsorgsboende är till för dig som behöver stöd, omsorg och vård och av olika

Läs mer

Välkommen till Furuliden

Välkommen till Furuliden Välkommen till Furuliden Fotografer: Jessica Svärd, omslag, sidan 7 Hanna Maxstad: sidan 4 Siv Haarala: sidan 3,8, 9 Välkommen till Furuliden På Furuliden ska du kunna leva ett så aktiv och liv som möjligt.

Läs mer

Till dig som boende på Lillsidan Lillsidans omvårdnadsboende

Till dig som boende på Lillsidan Lillsidans omvårdnadsboende Till dig som boende på Lillsidan Lillsidans omvårdnadsboende Enköpings kommun Information till dig som bor hos oss Lillsidans omvårdnadsboende ligger mitt i ett bostadsområde med närhet till buss, matbutik

Läs mer

Brismarksgården. Information till den enskilde och anhöriga

Brismarksgården. Information till den enskilde och anhöriga Brismarksgården särskilt boende Information till den enskilde och anhöriga Varmt välkommen till Brismarksgården I denna broschyr har vi samlat information till dig som flyttar till oss samt till dina anhöriga.

Läs mer

Hemtjänst Till dig som snart ska få socialt stöd och omsorg hemma

Hemtjänst Till dig som snart ska få socialt stöd och omsorg hemma Hemtjänst Till dig som snart ska få socialt stöd och omsorg hemma Skellefteå kommuns hemtjänst är till för dig som behöver socialt stöd och omsorg för att kunna bo kvar hemma. Att få hemtjänst för första

Läs mer

Till dig som boende på Gläntan Gläntans omvårdnadsboende

Till dig som boende på Gläntan Gläntans omvårdnadsboende Till dig som boende på Gläntan Gläntans omvårdnadsboende Enköpings kommun Information till dig som bor hos oss I vår verksamhet utgår vi från att alla människor vill uppleva mening med livet och ha en

Läs mer

Till dig som bor på Liljegården Liljegårdens omvårdnadsboende

Till dig som bor på Liljegården Liljegårdens omvårdnadsboende Till dig som bor på Liljegården Liljegårdens omvårdnadsboende Enköpings kommun Information till dig som bor hos oss I vår verksamhet utgår vi från att alla människor vill uppleva en mening med livet och

Läs mer

Till dig som bor på. Åsundagården. Åsundagården. Enköpings kommun

Till dig som bor på. Åsundagården. Åsundagården. Enköpings kommun Till dig som bor på Åsundagården Åsundagården Enköpings kommun Information till dig som bor hos oss I vår verksamhet utgår vi från att alla människor vill uppleva mening med livet och ha en god livskvalitet,

Läs mer

Till dig som bor på Åkersbergsvägen. Åkersbergsvägen 3. Enköpings kommun

Till dig som bor på Åkersbergsvägen. Åkersbergsvägen 3. Enköpings kommun Till dig som bor på Åkersbergsvägen 3 Åkersbergsvägen 3 Enköpings kommun Information till dig som bor hos oss Åkersbergsvägen 3 ligger i området Gånsta, i nybyggda fräscha lokaler med en fantastisk trädgård.

Läs mer

Välkommen till Svalan

Välkommen till Svalan Sölvesborgs kommun Omsorgsverksamheten Välkommen till Svalan INFORMATION ANGÅENDE BOENDE PÅ SVALAN Svalan är ett äldreboende i Sölvesborgs kommun som ligger i centrala Mjällby. Det är ett trevåningshus

Läs mer

Hemtjänst. Till dig som snart ska få socialt stöd och omsorg hemma

Hemtjänst. Till dig som snart ska få socialt stöd och omsorg hemma Hemtjänst Till dig som snart ska få socialt stöd och omsorg hemma Skellefteå kommuns hemtjänst är till för dig som behöver socialt stöd och omsorg för att kunna bo kvar hemma och klara dig själv. Att

Läs mer

Välkommen till. Skedvigården. Telefonnummer till avdelningen: Ditt lägenhetsnummer: Din kontaktperson : Vice kontaktperson :

Välkommen till. Skedvigården. Telefonnummer till avdelningen: Ditt lägenhetsnummer: Din kontaktperson : Vice kontaktperson : Telefonnummer till avdelningen: Ditt lägenhetsnummer: Din kontaktperson : Vice kontaktperson : Din omvårdnadsansvariga sjuksköterska, telnr: Välkommen till Skedvigården Välkommen till oss, vi ser fram

Läs mer

ditt hälsotillstånd och dina personliga förhållanden är sekretessbelagda och således inte kommer att föras vidare.

ditt hälsotillstånd och dina personliga förhållanden är sekretessbelagda och således inte kommer att föras vidare. Wasagården är ett vård- och omsorgsboende. Wasagården är byggt 1971 och har tre avdelningar, Hillersro, Sjöhem och Duvnäs och består av totalt 40 lägenheter samt gemensamhetslokaler. Två av avdelningarna

Läs mer

ÄLDREOMSORGEN Vård och omsorg i Ängelholms kommun

ÄLDREOMSORGEN Vård och omsorg i Ängelholms kommun ÄLDREOMSORGEN Vård och omsorg i Ängelholms kommun Äldreomsorgen i Ängelholm I Ängelholms kommun är vi cirka 700 medarbetare som jobbar med att ge stöd genom kommuens vård- och omsorgstjänster. För att

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL VALLAGÅRDENS DEMENSBOENDE

VÄLKOMMEN TILL VALLAGÅRDENS DEMENSBOENDE VÄLKOMMEN TILL VALLAGÅRDENS DEMENSBOENDE Omsorg dygnet runt med vilsam hemmakänsla KONTAKTINFORMATION VALLAGÅRDEN Enhetschef: Mikael Stjernqvist...08-606 72 69 mikael.stjernqvist@haninge.se Administrativ

Läs mer

SÄRSKILT BOENDE VÅRD OCH OMSORG

SÄRSKILT BOENDE VÅRD OCH OMSORG SÄRSKILT BOENDE VÅRD OCH OMSORG VÄLKOMMEN TILL SÄRSKILT BOENDE Den enskilde kan ansöka om särskilt boende när behovet av vård och omsorg är omfattande och den enskilde inte klarar av att bo kvar i ordinärt

Läs mer

Välkommen till. Björkens demenscentra. Höörs Kommun

Välkommen till. Björkens demenscentra. Höörs Kommun Välkommen till Björkens demenscentra Höörs Kommun Välkommen till Björkens demenscentra Björkens demenscentra invigdes i december 2007. Utmärkande för demenscentrat är att det bedrivs i antroposofisk anda

Läs mer

Särskilt boende för äldre i Strängnäs kommun. Från ansökan till inflyttning Gäller från och med 2012-04-17

Särskilt boende för äldre i Strängnäs kommun. Från ansökan till inflyttning Gäller från och med 2012-04-17 Särskilt boende för äldre i Strängnäs kommun Från ansökan till inflyttning Gäller från och med 2012-04-17 2 / Särskilt boende för äldre i Strängnäs kommun Innehållsförteckning Förord 3 Hur ansöker jag

Läs mer

Avgifter för vård- och omsorgsboende

Avgifter för vård- och omsorgsboende Avgifter för vård- och omsorgsboende Information om avgifter för stöd och omsorg för dig som bor i vård- och omsorgsboende www.umea.se/kommun1 Denna broschyr är uppdaterad 8 februari 2016. Du kan också

Läs mer

Välengårdens. Äldreboende. Finner du mitt i natursköna Fagerhult.

Välengårdens. Äldreboende. Finner du mitt i natursköna Fagerhult. Välengårdens Äldreboende Finner du mitt i natursköna Fagerhult. Ett tryggt boende som ett alternativ, då behov av närheten till service och omsorg blir övervägande i det dagliga livet. Behovet biståndsprövas

Läs mer

du kan så långt det är möjligt påverka när och hur du får hjälp och stöd. din omsorg planeras och genomförs tillsammans med dig.

du kan så långt det är möjligt påverka när och hur du får hjälp och stöd. din omsorg planeras och genomförs tillsammans med dig. Nils Åbergs gata 2A Äldreboendet på Nils Åbergs gata 2 A är beläget i stadsdelen Kneippen syd, med närhet till Himmelstalundsområdet och Folkets park. Huset består av 66 lägenheter för särskilt boende,

Läs mer

Kvalitetsdeklarationer och kvalitetskrav för särskilt boende i Varbergs kommun

Kvalitetsdeklarationer och kvalitetskrav för särskilt boende i Varbergs kommun Kvalitetsdeklarationer och kvalitetskrav för särskilt boende i Varbergs kommun Varbergs kommun har, som en av sina målsättningar, att vara en bra kommun att åldras i. Som en del i detta inför socialnämnden

Läs mer

Välkommen till Ekhamra

Välkommen till Ekhamra Välkommen till Ekhamra Hjärtligt välkommen. Det är vår förhoppning att du ska trivas och känna dig trygg i din lägenhet och med personalen som arbetar på Ekhamra. Ekhamra är ett särskilt boende med totalt

Läs mer

Avgifter för särskilt boende Information om avgifter för stöd och omsorg för dig som bor i särskilt boende/vårdboende

Avgifter för särskilt boende Information om avgifter för stöd och omsorg för dig som bor i särskilt boende/vårdboende Avgifter för särskilt boende Information om avgifter för stöd och omsorg för dig som bor i särskilt boende/vårdboende Denna broschyr är uppdaterad 19 december 2014. Du kan också lyssna på informationen

Läs mer

Välkommen till Björkbacken! Björkbackens omvårdnadsboende

Välkommen till Björkbacken! Björkbackens omvårdnadsboende Välkommen till Björkbacken! Björkbackens omvårdnadsboende Enköpings kommun Utatue voleniat. Xeriureet adit, coreet wis exer sis adit. Enköpings kommun 2014 vård- och omsorgsförvaltningen. Foto: Sofie Samrell

Läs mer

Välkommen till. Fågelsången. Din kontaktperson : Vice kontaktperson : Träffas på telefon: Din omvårdnadsansvariga sjuksköterska:

Välkommen till. Fågelsången. Din kontaktperson : Vice kontaktperson : Träffas på telefon: Din omvårdnadsansvariga sjuksköterska: Din kontaktperson : Vice kontaktperson : Träffas på telefon: Din omvårdnadsansvariga sjuksköterska:.. nås via avdelningen Välkommen till Fågelsången Välkommen till oss, vi ser fram emot att få lära känna

Läs mer

Kvalitetsplan 2015 Villa Utkiken

Kvalitetsplan 2015 Villa Utkiken Kvalitetsplan 2015 Villa Utkiken Inledning Beskrivning Villa Utkiken är en enhet för avlösning, belägen i lokaler inom Furunäsets företagsby. Den som sköter sin närstående i hemmet kan ansöka om avlösning

Läs mer

Omvårdnad och serviceinsatser. inom särskilt boende

Omvårdnad och serviceinsatser. inom särskilt boende Omvårdnad och serviceinsatser inom särskilt boende Ansökan om bistånd till särskilt boende Insatser inom kommunens äldreomsorg inleds med att du gör en ansökan till kommunens biståndshandläggare. Ansökan

Läs mer

Välkommen till avdelning 69 Information till patient och närstående

Välkommen till avdelning 69 Information till patient och närstående Sahlgrenska Universitetssjukhuset Information till patient och närstående Informationen ska vara en vägledning för dig under din vårdtid hos oss. Är det något du undrar över - tveka inte att fråga personalen!

Läs mer

Din roll som kontaktperson

Din roll som kontaktperson Din roll som Bjurholms kommun Kontaktperson Enligt SoL 5 kap. Alla personer som får äldreomsorg ska leva ett värdigt liv och känna välbefinnande. För att uppnå det ska äldreomsorgen bland annat värna och

Läs mer

Information om Torsås kommuns

Information om Torsås kommuns 1(12) Information om s Omsorg för äldre och funktionshindrade Foto: Johan Blomqvist. Potatissättning på Olssonska gården -06. 2(12) Insatser för äldre och funktionshindrade som ges med stöd av Socialtjänstlagen

Läs mer

Äldreomsorg för dig som bor i Stockholms stad

Äldreomsorg för dig som bor i Stockholms stad Äldre Direkt Äldreomsorg för dig som bor i Stockholms stad Telefon: 08-80 65 65 E-postadress: aldredirekt.service@stockholm.se Stockholms Trygghetsjour Om du har ett akut behov av vård och omsorg. Telefon

Läs mer

AVGIFTER 2016 Stöd & service

AVGIFTER 2016 Stöd & service AVGIFTER 2016 Stöd & service Det stöd och den hjälp du kan få av äldre- och handikappomsorgen är behovsprövad. I denna broschyr kan du läsa om vad du skall betala när du får hemtjänst och annan hjälp inom

Läs mer

Stöd & service. För dig som är äldre eller har en funktionsnedsättning

Stöd & service. För dig som är äldre eller har en funktionsnedsättning Stöd & service För dig som är äldre eller har en funktionsnedsättning 1 INNEHÅLL HEMTJÄNST...3 Ansökan, beslut Eget val av utförare... 4 Kontaktperson Avgift DAGVERKSAMHET...5 Ansökan, beslut och avgift

Läs mer

Vård och omsorgsboende. Information till dig som snart ska flytta in

Vård och omsorgsboende. Information till dig som snart ska flytta in Vård och omsorgsboende Information till dig som snart ska flytta in 1 Ett meningsfullt liv i Luleå Av olika skäl är det nu dags för dig att förändra din tillvaro och flytta till ett vård- och omsorgsboende.

Läs mer

Socialförvaltningen informerar. Hemtjänst. Biståndshandläggning och insatser från hemtjänsten

Socialförvaltningen informerar. Hemtjänst. Biståndshandläggning och insatser från hemtjänsten Socialförvaltningen informerar Hemtjänst Biståndshandläggning och insatser från hemtjänsten Hemtjänst Insatser från hemtjänsten skall ges för att underlätta och möjliggöra den dagliga livsföringen och

Läs mer

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar.

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar. Ängsgårds förskola Om Ängsgårds förskola Ängsgårds förskola ligger på Ängsgårdsvägen mitt emot Vallås kyrka. Det är lätt att ta sig hit. Vi har busshållplats precis utanför och flera cykel- och gångbanor.

Läs mer

Välkommen till Björkbacken! Björkbackens omvårdnadsboende

Välkommen till Björkbacken! Björkbackens omvårdnadsboende Välkommen till Björkbacken! Björkbackens omvårdnadsboende Enköpings kommun Enköpings kommun, vård och omsorgsförvaltningen, 2016. Foto: Sofie Samrell Välkommen till Björkbacken Björkbackens omvårdnadsboende

Läs mer

SOCIALFÖRVALTNINGEN INFORMERAR. Hemtjänst. Biståndshandläggning och insatser från hemtjänsten

SOCIALFÖRVALTNINGEN INFORMERAR. Hemtjänst. Biståndshandläggning och insatser från hemtjänsten SOCIALFÖRVALTNINGEN INFORMERAR Hemtjänst Biståndshandläggning och insatser från hemtjänsten Hemtjänst Insatser från hemtjänsten skall ges för att underlätta och möjliggöra den dagliga livsföringen och

Läs mer

Hemvården. Kävlinge kommun. e kommun

Hemvården. Kävlinge kommun. e kommun Hemvården Kävlinge kommun e kommun Hemvården - stöd och hjälp när du behöver det Hemvården vänder sig till dig som till följd av ålder, funktionshinder eller sjukdom har svårt att klara din vardag på egen

Läs mer

Information till dig som bor på Trögdshemmets omvårdnadsboende. Trögdshemmets omvårdnadsboende. Enköpings kommun

Information till dig som bor på Trögdshemmets omvårdnadsboende. Trögdshemmets omvårdnadsboende. Enköpings kommun Information till dig som bor på Trögdshemmets omvårdnadsboende Trögdshemmets omvårdnadsboende Enköpings kommun Utatue voleniat. Xeriureet adit, coreet wis exer sis adit. Vård- och omsorgsförvaltningen

Läs mer

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Välkommen till avdelning 125 Öron-, Näs- och Halssjukvård Information till patient och närstående

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Välkommen till avdelning 125 Öron-, Näs- och Halssjukvård Information till patient och närstående Sahlgrenska Universitetssjukhuset Välkommen till avdelning 125 Öron-, Näs- och Halssjukvård Information till patient och närstående Informationen ska vara en vägledning för dig under din vårdtid hos oss.

Läs mer

En trygg. äldreomsorg

En trygg. äldreomsorg En trygg äldreomsorg E f Läs mer i Vård- och omsorgsplanen. n trygg omsorg ör äldre En trygg äldreomsorg byggd på individuella behov Äldreomsorgen i Skurups kommun drivs som en del av individ- och omsorgsförvaltningen.

Läs mer

SOCIALPSYKIATRI - INFORMATION HAGFORS KOMMUN

SOCIALPSYKIATRI - INFORMATION HAGFORS KOMMUN SOCIALPSYKIATRI - INFORMATION HAGFORS KOMMUN INSATSER INOM SOCIALPSYKIATRI Inom socialpsykiatri i Hagfors kommun finns insatserna boendestöd, boende, daglig sysselsättning samt kontaktperson. För att göra

Läs mer

Äldreomsorgen särskilt boende

Äldreomsorgen särskilt boende Äldreomsorgen särskilt boende Socialförvaltningen Reception Adress: Västra Nygatan Telefonnummer: 0435-283 17 Öppettider för besök: Mån kl 08.00-12.00, 13.00-17.30 Tis-Tor kl 08.00-12.00, 13.00-16.30 Fre

Läs mer

Taxor och avgifter inom Ä ldreomsorgen 2016-01-01

Taxor och avgifter inom Ä ldreomsorgen 2016-01-01 Taxor och avgifter inom Ä ldreomsorgen 2016-01-01 Innehållsförteckning AVGIFTER... 3 Avgift för insats... 3 Högkostnadsskydd och Maxtaxa... 3 Förbehållsbelopp, minimibelopp och avgiftsutrymme... 3 Bostadstillägg...

Läs mer

Öppna ditt hem för någon som behöver det. Bli familjehem, kontaktfamilj, stödfamilj eller kontaktperson.

Öppna ditt hem för någon som behöver det. Bli familjehem, kontaktfamilj, stödfamilj eller kontaktperson. Öppna ditt hem för någon som behöver det. Bli familjehem, kontaktfamilj, stödfamilj eller kontaktperson. Öppna ditt hem för någon som behöver det. Vi behöver dig som kan finnas där när det blir jobbigt,

Läs mer

Stöd till dig som är anhörig

Stöd till dig som är anhörig Stöd till dig som är anhörig Information om vilket stöd som finns till dig som hjälper en närstående www.umea.se/anhorig Innehåll Stöd till dig som är anhörig...3 Mottagningsenheten ger råd och information...4

Läs mer

En liten guide till kvinnohälsa

En liten guide till kvinnohälsa En liten guide till kvinnohälsa Barnmorskemottagningarna i Primärvården Skåne vart ska jag gå? får jag tvillingar? ÄR DET RÄTT FÖR MIG? är det normalt? kostar det något? Trygghet är vår specialitet är

Läs mer

BASUTBUD OCH KVALITETSKRITERIER I BOSTAD MED SÄRSKILD SERVICE I ÖSTRA GÖINGE KOMMUN

BASUTBUD OCH KVALITETSKRITERIER I BOSTAD MED SÄRSKILD SERVICE I ÖSTRA GÖINGE KOMMUN Re Produktion BASUTBUD OCH KVALITETSKRITERIER I BOSTAD MED SÄRSKILD SERVICE I ÖSTRA GÖINGE KOMMUN Kriterierna gäller från 2009-10-01 Storgatan 4 280 60 Broby Växel: 044-775 60 00 Fax: 044-775 62 90 Plusgiro:

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN Hej! Vad roligt att Du ska komma till Västanvind. Vår förskola startade 1987 av lärare på skolan för att möjliggöra folkhögskolestudier även för döva som har barn. Teckenspråket

Läs mer

TRYGGHETSBOENDE PÅ LINDGÅRDEN. Erland Skagerö Kontaktperson. Presentation av lägenheter

TRYGGHETSBOENDE PÅ LINDGÅRDEN. Erland Skagerö Kontaktperson. Presentation av lägenheter Nu är det dags att fundera på om du vill bo i vårt nya trygghetsboende på Lindgården. Ta del av vårt erbjudande i detta prospekt och återkom om du har några frågor. TRYGGHETSBOENDE Erland Skagerö Kontaktperson

Läs mer

Välkommen till Korttidsvistelse/Rehabilitering I Falköpings kommun

Välkommen till Korttidsvistelse/Rehabilitering I Falköpings kommun Välkommen till Korttidsvistelse/Rehabilitering I Falköpings kommun Trädgårdsgatan 17 C-D 521 42 Falköping Telefon 0515-885723 Information Du har beviljats bistånd enligt Socialtjänstlagen i form av en

Läs mer

Välkommen till Norrevång

Välkommen till Norrevång Välkommen till Norrevång Reviderad 2014-02-18 Norrevångs servicehus består av: Lindängen och Stiernemosse - en boendeenhet för personer med demenssjukdom. Maglehög - tvårumslägenheter. Qvarnen - enrumslägenheter.

Läs mer

Regler för avgifter inom äldre- och handikappomsorgen är beslutade av Riksdagen

Regler för avgifter inom äldre- och handikappomsorgen är beslutade av Riksdagen 2016 Avgifterna inom Socialförvaltningen är fastställda av Kommunfullmäktige. Det görs en uppdatering av maxtaxan efter prisbasbeloppet varje år. Taxan är inkomst- och insatsreglerad. Som grund för avgiften

Läs mer

ÖREBRO LÄNS LANDSTING. Enkla tips hur du undviker att falla

ÖREBRO LÄNS LANDSTING. Enkla tips hur du undviker att falla ÖREBRO LÄNS LANDSTING Enkla tips hur du undviker att falla Inledning Några ord från läkaren Vi svenskar blir allt äldre och de äldre blir allt friskare. Vi skulle kunna leva ännu bättre om vi kunde undvika

Läs mer

NKI - Särskilt boende 2012

NKI - Särskilt boende 2012 NKI Särskilt boende (boende) 2012 1(7) NKI - Särskilt boende 2012 Enkät till boende 1.1 Nöjd Kund Index Tabell 1.1 Färgformatering i tabellen: Genomsnitt mellan svarsalt 1 & 2 RÖD Genomsnitt mellan svarsalt

Läs mer

Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättighet

Läs mer

SÄRSKILT BOENDE FÖR ÄLDRE

SÄRSKILT BOENDE FÖR ÄLDRE Vård och Omsorg ÅGÅRDEN Socialförvaltningen Socialförvaltningen SÄRSKILT BOENDE FÖR ÄLDRE 2012-01-27 VÄLKOMMEN TILL ÅGÅRDEN! Ågården är ett eget boende där pensionären hyr sin lägenhet och har eget hyreskontrakt.

Läs mer

Vill du arbeta som egenerfaren kamratstödjare inom socialpsykiatrin?

Vill du arbeta som egenerfaren kamratstödjare inom socialpsykiatrin? Vill du arbeta som egenerfaren kamratstödjare inom socialpsykiatrin? Vi söker nu dig som är intresserad av att arbeta med peer support inom socialpsykiatrin. Att arbeta som peer supporter innebär att du

Läs mer

Hemvård. i Åstorps kommun

Hemvård. i Åstorps kommun Hemvård Mottagningssekreterare kontaktuppgiter i Åstorps kommun Varje individ ska mötas med värdighet och respekt med utgångspunkt i att stärka den egna förmågan. Om Hemvård Många vill bo kvar hemma även

Läs mer

Särskilt boende i Lindesbergs kommun

Särskilt boende i Lindesbergs kommun Särskilt boende i Lindesbergs kommun 2014-01-23 Välkommen till ditt nya boende! På särskilt boende i Lindesbergs kommun arbetar vi utifrån en värdegrund vi eftersträvar att erbjuda en god livskvalitet

Läs mer

80 år i år. Tips och råd till dig som är äldre

80 år i år. Tips och råd till dig som är äldre 80 år i år Tips och råd till dig som är äldre 1 Inledning I den här foldern har vi samlat kort information om socialförvaltningens verksamheter som du kan ha nytta av. Flera av våra verksamheter är behovsprövade,

Läs mer

Gruppbostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se

Gruppbostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Gruppbostad - VAD ÄR DET? Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättigheter och skyldigheter som

Läs mer

Välkommen till Aspen o Linden

Välkommen till Aspen o Linden TÖREBODA KOMMUN Kommunstyrelsen Vård och omsorg Box 83 545 22 Töreboda 0506-180 00 växel Välkommen till Aspen o Linden 2014-05-06 Välkommen som hyresgäst på Aspen o Linden Vi är glada att få dig som hyresgäst

Läs mer

Personlig assistans Skellefteå kommun

Personlig assistans Skellefteå kommun Avtal Personlig assistans Skellefteå kommun För dig med funktionsnedsättning ger personlig assistans från Skellefteå kommun en stor frihet. Tillsammans med dig utformar vi ett stöd som ökar dina möjligheter

Läs mer

Välkommen till din förskola!

Välkommen till din förskola! Välkommen till din förskola! Furets förskola Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan

Läs mer

Välkommen till vår förskoleverksamhet!

Välkommen till vår förskoleverksamhet! Välkommen till vår förskoleverksamhet! Välkommen till vår förskoleverksamhet! Snart är det dags för ditt barn att börja på förskola eller i familjedaghem. Vi vill hälsa er välkomna och hoppas att ni ska

Läs mer

Välkommen till Ekebacken

Välkommen till Ekebacken TÖREBODA KOMMUN Kommunstyrelsen Vård och omsorg Box 83 545 22 Töreboda 0506-180 00 växel Välkommen till Ekebacken Ett boende för personer med demenssjukdom eller kognitiv svikt av annan orsak. 2013-03-14

Läs mer

Välkommen till ditt nya boende!

Välkommen till ditt nya boende! Välkommen till ditt nya boende! Innehåll Inför flytt 4 Viktiga telefonnummer inför din flytt 4 Egen möblering 4 Checklista inför flytt 4 Att ta med till din nya lägenhet 5 Din lägenhet 6 Trygghet i din

Läs mer

Information om Äldreomsorgen. Åstorps Kommun

Information om Äldreomsorgen. Åstorps Kommun Information om Äldreomsorgen i Åstorps kommun Mottagningssekreterare kontaktuppgiter Varje individ ska mötas med värdighet och respekt med utgångspunkt i att stärka den egna förmågan. Ge varje dag ett

Läs mer

Du som har har tv-mottagare ska betala radio- och tv-avgift

Du som har har tv-mottagare ska betala radio- och tv-avgift Du som har har tv-mottagare ska betala radio- och tv-avgift Vad kostar det? Radio- och tv-avgiften kostar 519 kronor för tre månader. Du kan betala varje månad om du har autogiro. Då kostar det 173 kronor

Läs mer

Välkommen till fritids

Välkommen till fritids Välkommen till fritids እ ን ቃ ዕ ና ብ መዘ ና ግ ዒ ( ፍ ሪ ቲ ድ ) ብ ደ ሓ ን መጻ እ ኩ ም Telefonnummer ቁ ጽ ሪ ተ ለ ፎ ን Fritids ፍ ሪ ቲ ድ (መዘ ና ግ ዒ መውዓ ሊ) Fritids är till för barn mellan 6och 12 år vars vårdnadshavare arbetar,

Läs mer

Stöd och omsorg för äldre

Stöd och omsorg för äldre ÅSELE KOMMUN SOCIALTJÄNSTEN Stöd och omsorg för äldre Information för dig som vill veta mer om stöd och omsorg för äldre. Vårt motto är att se möjligheterna där andra ser svårigheter. INSATSER FÖR ÄLDRE

Läs mer

Uppföljning av utförare Bostad med särskild service LSS

Uppföljning av utförare Bostad med särskild service LSS 2013-12-19 Uppföljning av utförare Bostad med särskild service LSS Uppföljningen avser: Föreningen Lugnet Adress: Utholmsvägen 22-32, 178 91 Munsö Utförare: Föreningen Lugnet Verksamhetschef (namn och

Läs mer

Stödet kan vara både praktiskt och socialt och utgår från ditt hem, men kan också omfatta situationer utanför hemmet.

Stödet kan vara både praktiskt och socialt och utgår från ditt hem, men kan också omfatta situationer utanför hemmet. Boendestöd Vad är boendestöd? Boendestöd ska vara ett praktiskt och pedagogiskt stöd. Stödet kan ge dig struktur i vardagsrutiner och syfta till att du så långt som möjligt ska kunna möta och hantera vardagen.

Läs mer

Välkommen till Hesselgrenska

Välkommen till Hesselgrenska Välkommen till Hesselgrenska Rev sep 15 Hesselgrenska är ett särskilt boende med inriktning mot demenssjuka. På Hesselgrenska arbetar vi efter målsättningen att skapa en lugn och trygg atmosfär i en hemlik

Läs mer

Information om äldreomsorg

Information om äldreomsorg Information om äldreomsorg Informationen är reviderad 2008-04-07 Äldreomsorg i Eksjö kommun Eksjö kommuns äldreomsorg är indelade i tre geografiska områden med en ansvarig biståndshandläggare i respektive

Läs mer

Omsorg och hjälp i Motala kommun. Stöd hemma

Omsorg och hjälp i Motala kommun. Stöd hemma Omsorg och hjälp i Motala kommun Stöd hemma I denna broschyr får du en kortfattad beskrivning av den service och det stöd som Motala kommun kan erbjuda dig om du behöver hjälp. De flesta av tjänsterna

Läs mer

Allergier. Barnskötare. Blöjor. Arbetsplatsträff APT. Budget. Egna leksaker. Arbetssökande. Fotografering. Förskollärare

Allergier. Barnskötare. Blöjor. Arbetsplatsträff APT. Budget. Egna leksaker. Arbetssökande. Fotografering. Förskollärare Förskolans ABC 1 V älkommen A Allergier När ditt barn har en allergi eller intolerans meddelar du personalen på förskolan. För att få annan mat behöver förskolan ett läkarintyg. Arbetsplatsträff APT En

Läs mer

Vill du arbeta som egenerfaren inom hälso- och sjukvården?

Vill du arbeta som egenerfaren inom hälso- och sjukvården? Vill du arbeta som egenerfaren inom hälso- och sjukvården? Vi söker nu dig som är intresserad av att arbeta med peer support inom psykiatrin. Peer support innebär att du som har egen erfarenhet av psykisk

Läs mer

Information om vårdbostad. Att bo i vårdbostad

Information om vårdbostad. Att bo i vårdbostad Information om vårdbostad Att bo i vårdbostad Att bo i vårdbostad Den här broschyren ger en kort beskrivning över de krav som äldrenämnden ställer på den vård och omsorg som bedrivs av både privata och

Läs mer

Enkät rörande boende för äldre i Krokoms Kommun

Enkät rörande boende för äldre i Krokoms Kommun Enkät rörande boende för äldre i s Kommun 2015-10-14 I din hand håller du just nu en enkät som vi vill att du skall fylla i. Enkäten är helt anonym och skall endast användas för att få fram önskemål om

Läs mer

MARS 2008 ÖPPET HUS, SÄKERHET ENLIGT VÅR POLIS

MARS 2008 ÖPPET HUS, SÄKERHET ENLIGT VÅR POLIS HEJ SAMSÖBO HEJ SAMSÖBO MARS 2008 HUVUDARTIKLAR: ÖPPET HUS SÄKERHET ENLIGT VÅR POLIS DEBITERING AV UNDERHÅLL/FELANMÄLAN MOTIONER TILL ÅRSTÄMMAN! FÖNSTERRENOVERING TVÄTTSTUGEANVÄNDNING ÖPPET HUS, SÄKERHETSDÖRRAR

Läs mer

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro Face to Face Skapa utbildning i världsklass! Idrottsrörelsen har drygt 3 miljoner medlemmar i Sverige och är landets största och kanske viktigaste folkrörelse. Idrottens vision är: Svensk idrott världens

Läs mer

Välkommen till våra äldreboenden. Äldreomsorgen i Kungsbacka kommun

Välkommen till våra äldreboenden. Äldreomsorgen i Kungsbacka kommun Välkommen till våra äldreboenden Äldreomsorgen i Kungsbacka kommun Trygg i ditt hem Äldreomsorgen i Kungsbacka kommun är samlings namnet för all kommunal äldre omsorg. Vår målsättning är att du som är

Läs mer

Ringkontakten. Ett kostnadsfritt erbjudande från frivilligorganisationerna och Hjo kommun

Ringkontakten. Ett kostnadsfritt erbjudande från frivilligorganisationerna och Hjo kommun Ringkontakten Ett kostnadsfritt erbjudande från frivilligorganisationerna och Hjo kommun OM RINGKONTAKTEN Tycker Du att det känns tryggt att veta att någon ringer upp Dig varje vardag? Bara för att höra

Läs mer

Självbestämmande och delaktighet

Självbestämmande och delaktighet NATIONELL VÄRDEGRUND Utbildning med Egon Rommedahl Självbestämmande och delaktighet November 2014 Instruktioner till träff 1, Hösten 2014. Värdighetsgarantierna i Mölndal Stad Instruktioner för samtalet

Läs mer

Välkommen till Persgården särskilt boende

Välkommen till Persgården särskilt boende Välkommen till Persgården särskilt boende Rev sep -15 Persgården är ett särskilt boende med 32 lägenheter. På Persgården arbetar vi efter målsättningen att skapa en lugn, trygg och förtroendefull hemmiljö.

Läs mer

Välkommen till Hesselgrenska

Välkommen till Hesselgrenska Välkommen till Hesselgrenska Hofors kommun 2009Rev juni 2014 Hesselgrenska är ett särskilt boende med inriktning mot demenssjuka. På Hesselgrenska arbetar vi efter målsättningen att skapa en lugn och trygg

Läs mer

Anhörigstöd. - så här fungerar det hos oss!

Anhörigstöd. - så här fungerar det hos oss! Anhörigstöd - så här fungerar det hos oss! Vem finns anhörigstödet till för? Det kan ge såväl glädje som trygghet att hjälpa och stödja en närstående, men det kan också innebära oro och trötthet. Du som

Läs mer

Hemvist Hallon och Lingon tel. 08-508 21 961 Hemvist Blåbär och Smultron tel. 08-508 21 962 Kök tel. 08-508 21 963

Hemvist Hallon och Lingon tel. 08-508 21 961 Hemvist Blåbär och Smultron tel. 08-508 21 962 Kök tel. 08-508 21 963 Hemvist Hallon och Lingon tel. 08-508 21 961 Hemvist Blåbär och Smultron tel. 08-508 21 962 Kök tel. 08-508 21 963 Förskolechef Kerstin Fagerström Clarin Tel. 508 21 840 kerstin.fagerstrom-clarin@stockholm.se

Läs mer

FALKÖPINGS KOMMUN Biståndsenheten. Lättläst Information om äldre- och handikappomsorgen. Socialförvaltningen. Socialförvaltningen 2004-04-15

FALKÖPINGS KOMMUN Biståndsenheten. Lättläst Information om äldre- och handikappomsorgen. Socialförvaltningen. Socialförvaltningen 2004-04-15 FALKÖPINGS KOMMUN Biståndsenheten 1 Lättläst Information om äldre- och handikappomsorgen Socialförvaltningen Socialförvaltningen 2004-04-15 2 Innehållsförteckning sidan Kommunens vision för hemvård...4

Läs mer

Solbacken SÄRSKILT BOENDE. Information till dig som flyttar in och till dina anhöriga

Solbacken SÄRSKILT BOENDE. Information till dig som flyttar in och till dina anhöriga Solbacken SÄRSKILT BOENDE Information till dig som flyttar in och till dina anhöriga Varmt välkommen till Solbacken! Vi hoppas att du kommer att trivas! Vi vill göra vårt bästa för att inflyttningen ska

Läs mer

Dalbo hemvård. Vi är OMSORG PÅ VÄG med nöjda omsorgstagare, stolta medarbetare och trygga medborgare. Hur vi arbetar för att nå omsorgsnämndens

Dalbo hemvård. Vi är OMSORG PÅ VÄG med nöjda omsorgstagare, stolta medarbetare och trygga medborgare. Hur vi arbetar för att nå omsorgsnämndens Omsorgsnämndens vision Vi är OMSORG PÅ VÄG med nöjda omsorgstagare, stolta medarbetare och trygga medborgare. personalgrupp. Förutom svenska behärskar vi till exempel bosniska, spanska och arabiska. Vi

Läs mer

Välkommen till Hantverkarn

Välkommen till Hantverkarn Välkommen till Hantverkarn Rev juni 2014 Hantverkarn är ett särskilt boende som består av 28 lägenheter. På Hantverkarn arbetar vi efter målsättningen att skapa en lugn, trygg och förtroendefull hemmamiljö

Läs mer

Välkommen till din loggbok!

Välkommen till din loggbok! Loggbok för: 1 Välkommen till din loggbok! Den här boken är till för dig som ska träna med Minneslek. I loggboken får du information om arbetsminnet, veta hur träningen går till och ett schema där du kan

Läs mer

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott.

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott. Resultat för särskilt boende 203, per kön, åldersgrupp, hälsotillstånd, 863 Hällefors F Hur bedömer du ditt allmänna hälsotillstånd? F2 Har du besvär av ängslan, oro eller ångest? gott gott Någorlunda

Läs mer

Avgifter. Inom verksamheter Riktat till Äldre och funktionsnedsatta

Avgifter. Inom verksamheter Riktat till Äldre och funktionsnedsatta Avgifter Inom verksamheter Riktat till Äldre och funktionsnedsatta 1 mars 2016 28 februari 2017 Innehåll Information om avgifter... 3 Avgift för service och omvårdnad... 3 Avgift för trygghetslarm och

Läs mer