Remissförslag Nya regler för stöd- och bidrag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Remissförslag Nya regler för stöd- och bidrag"

Transkript

1 1 Kultur- och fritidsnämnden Remissförslag Nya regler för stöd- och bidrag Remissperiod Remissvar skickas till: eller till Region Gotland Kultur- och fritidsförvaltningen Visby Märk svaret med: Remissvar nya regler Innehåll 1. Inledning och grundkriterier 2. Verksamhetsstöd 3. Lokal- och anläggningsstöd 4. Projekt- och arrangemangsstöd 5. Årsöversikt ansökan och utbetalningar

2 2 1. Inledning och grundkriterier 1.1 Grundkriterier Region Gotland ger stöd och bidrag till föreningar och enskilda i syfte att gynna en positiv samhällsutveckling och möjliggöra en meningsfull fritid och ett rikt kulturliv för regionens invånare. Stöd som kultur- och fritidsnämnden utger är inom det ramanslag som kultur- och fritidsnämnden årligen får av regionfullmäktige. Eventuella regelförändringar på nationell nivå som påverkar föreningarna är inte normgivande för kultur- och fritidsnämndens stöd- och bidragsregler. Region Gotlands stöd- och bidragssystem har ett inkluderande synsätt och tar sin utgångspunkt i de strategier som politiken har enats om ska utgöra grunden för regionens verksamhet inom kultur- och fritidsområdet. Systemet bygger på kriterier som utgår från: 1. Barn & Unga Verksamhet inom kultur- eller fritidsområdet som bedrivs, med utsedd ledare, för eller med barn och unga i åldern 5-20 år. 2. Delaktighet/samhällsavtryck Aktiviteter där föreningen varit verksam, deltagit och inbjudit till gränsöverskridande möten i syfte att bidra till en tolerant och medveten attityd och ett mervärde för utbudet på Gotland. Gränsöverskridande områden kan vara: ålder, kön, mångfald, miljö etc. Det kan även vara en förening som bedriver för samhället en särskilt viktig verksamhet inom socialt stöd. 3. Folkhälsa Regelbunden fysisk eller kulturell aktivitet för medlemsgrupper som bidrar till att stärka den enskilde medlemmen. Det kan också vara särskilda ideella insatser för utåtriktade folkhälsoarbeten. Aktiviteten bedrivs på ett strukturerat sätt och med en tydlig ledare och anordnare. 4. Bildning/Lärande Egna aktiviteter såsom föreläsningar, studiebesök och exkursioner etc. som syftar till förkovran och inspiration (ej föreningsinterna möten). Aktiviteten har ett tydligt lärande- och bildandefokus i sitt genomförande. Förutom ovanstående ställs även krav på att verksamheten beaktar jämställdhet, jämlikhet och mångfald.

3 3 Kultur- och fritidsförvaltningen kan ge stöd till föreningar och/eller enskilda i form av: subventionerad kostnad för regionala lokaler, kontant bidrag, kompetens/rådgivning och andra tjänster 1.2 Allmänna bestämmelser Giltighet Dessa bestämmelser ersätter alla tidigare regler gällande stöd och bidrag till föreningar och enskilda Övergångsregler: nya/gamla stöd- och bidragsbestämmelser I det fall det finns överenskommelser eller avtal mellan Region Gotland och förening/enskild som bygger på ett tidigare stöd- och bidragssystem, betraktas de som giltiga tills dess de löpt ut eller omförhandlats Vem kan få stöd? Stöd kan sökas av ideella föreningar, distriktsorganisationer och andra organisationer som bedriver kultur- och eller fritidsverksamhet på Gotland och är registrerade i Region Gotlands föreningsregister. För att vara berättigad till stöd ska föreningen/organisationen: vara demokratiskt uppbyggd i både sin föreningsorganisation och i sina mål och syften. ha medlemskap som är öppna för alla (undantag är distriktsorganisationer och stiftelser). följa antagna skriftliga stadgar. ha stadgeenligt vald styrelse och valda myndiga revisorer. ha giltigt föreningskonto och organisationsnummer. Stödberättigade förening registreras i Region Gotlands föreningsregister. Registret uppdateras ständigt av föreningen själv. Att vara registrerad i föreningsregistret innebär att föreningen har ansvar för att. kontaktuppgifterna i registret stämmer. meddela kultur- och fritidsförvaltningen vid förändringar av uppgifter. kunna beskriva hur föreningen/organisationen beaktar jämställdhet, mångfald och miljöarbete om så begärs. kunna visa upp handlingar, bokföring, lokal/anläggning och sin verksamhet för granskning om så begärs. kunna visa att årsmötet givit styrelsen ansvarsfrihet.

4 Begrepp, definitioner och regler Begrepp Definition Regler Stöd Bidrag Medlem Med stöd menas kontanta bidrag, subventioner, rådgivning. Med bidrag avses bara kontanta medel. Medlem är den som betalat sin medlemsavgift till föreningen. Beviljat bidrag kan ändras om överenskomna villkor inte uppfylls eller om verksamheten väsentligt förändras. Föreningar med öppet medlemskap och familjemedlemskap uppskattar antalet öppna medlemskap alt. antal stödmedlemskap. Registrerad förening Sammankomst Öppen sammankomst Deltagartillfällen KFF och KFN Förening som enligt punkt är registrerad i Region Gotlands föreningsregister. Med sammankomst avses ett möte som är beslutat av styrelsen, är föreningens verksamhet och att deltagarna i huvudsak är föreningsmedlemmar. Avser aktiviteter i föreningen, beslutade av styrelse, som är föreningens verksamhet och deltagarna är föreningens medlemmar och/eller andra ej medlemsregistrerade deltagare. Sammanräknat alla deltagare på alla sammankomster. Kultur- och fritidsförvaltningen resp. kultur- och fritidsnämnden Föreningen ansvarar för att uppdatera och bekräfta sina uppgifter och PuL varje år. Vid registrering bifoga stadgar, årsmöteshandlingar och kontaktuppgifter till styrelsen. Sammankomsten ska vara i minst 60 minuter, vara ledarledd, ha minst 3 och max 30 deltagare + ledare. Vara närvarorapporterad med namn och ålder. Rapportunderlagen ska sparas av föreningen i minst 5 år inför en ev. granskning. Ska pågå i minst 60 minuter, vara ledarledd, ha minst 5 deltagare + ledare, ha ett öppet deltagande där närvaron uppskattas i åldersindelning och kön. Varje sammankomst ska rapporteras med deltagare. Rapportunderlagen med namn och ålder ska sparas i 5 år för en ev. granskning.

5 5 2. Verksamhetsstöd Stödet är tänkt att stärka föreningars kontinuerliga verksamhet i syfte att ge förutsättningar för medborgarnas engagemang i föreningslivet. 2.1 Allmänt Förening som har verksamhet inom de fyra kriterierna (Barn och unga, Folkhälsa, Delaktighet/Samhällsavtryck, Bildning/Lärande) och uppfyller kraven i de allmänna bestämmelserna kan söka verksamhetsstöd. Föreningen beskriver sin verksamhet i ansökan och kopplar det till verksamhetens kostnader. Föreningar som är anslutna till Gotlands idrottsförbund redovisar deltagare och sammankomster via Idrott-Online. Sökande får en inloggning till föreningsregistret där medlemsredovisning och uppdatering av föreningsuppgifterna sker. För föreningar som har behov av långsiktig planering kan, i samråd med handläggare, ansökan gälla nästkommande år med utbetalning i januari Ansökan Ansökan sker digitalt en gång per år senast den 30 april. Kontakta handläggare för manuell ansökan via papper Beslut Beredning sker under maj/juni, där hänsyn tas till hela Gotlands föreningsliv. Underlag till beslutet omfattar även på vilket sätt stödet utbetalas (antingen helt eller i delar beroende på föreningens verksamhet och behov). I underlaget till beslutet beskrivs också de villkor som föreningen är bunden till för att få ut stödet, där beskrivs också hur föreningen ska rapportera eventuella aktiviteter Utbetalning Utbetalning sker tidigast juni/juli på hela eller delar av stödet enligt beslut. Beroende på föreningens verksamhet, förutsättningar och behov kan utbetalning ske vid andra tillfällen.

6 Redovisning Redovisning av verksamhet görs när årsmöteshandlingarna lämnas in. Enklast är om föreningen redan i verksamhetsberättelsen till årsmötet talar om hur det regionala stödet har använts i verksamheten. 2.2 Stöd till Studieförbund och SISU Allmänt Studieförbund och SISU med verksamhet på Gotland och som rapporterar sin verksamhet till Folkbildningsrådet respektive Utbildningsdepartementet kan söka stöd hos kultur- och fritidsförvaltningen. Studieförbunden och SISU har regelbunden kontakt med handläggare på KFF. Sökanden ska ha genomfört minst 3000 studiecirkeltimmar/lärgruppstimmar under en treårsperiod. Region Gotland ger ett tredelat stöd. En del bygger på volymbaserad verksamhet, en del baseras på antalet s k unika deltagare och den tredje delen är ett sökbart projektbidrag Ansökan, beslut och utbetalning Studieförbunden och SISU skickar in en rekvisition till KFF senast den 28 februari för det volymbaserade stödet. Projektstöd söks en gång/år och utbetalas efter beslut i KFN. 3. Lokal- och anläggningsstöd Stödet är ett komplement till regionägda lokaler och anläggningar för föreningar som inte har möjlighet att nyttja regionens lokaler. 3.1 Allmänt Stöd kan sökas av förening som äger sin verksamhetslokal/anläggning och som uppfyller kraven i Allmänna bestämmelser och som har verksamhet inom kultur- och fritidsområdet såsom samlingslokaler, motionsstugor, idrottsanläggningar och verksamhetslokaler. Stöd och bidrag till organisationsdriven lokal och anläggning kan utges för kostnader kopplade till drift och upprustning/investeringar efter prövning i Kultur- och fritidsnämnden. Registrerade föreningar ges också möjlighet att hyra regionägda lokaler eller anläggningar till en reducerad kostnad. Pris- och subventionsnivåer visas i Kultur- och fritidsförvaltningens avgiftslista.

7 7 Stödet till föreningsägda anläggningar bör vara anpassat till samma nivå som det skulle kosta för föreningen att hyra in sig i regionägda lokaler. Stödet bedöms utifrån föreningens samlade intäkter och kostnader och verksamhetens omfattning och anläggningens/lokalens öppenhet för andra. Om föreningen med lokal/anläggning även söker andra stöd från kulturoch fritidsförvaltningen tas det hänsyn till föreningens hela ekonomi i bedömningen av stöd. Har föreningen behov av investering beskrivs det i ansökan. Stöd ges inte till vinstdrivande bolagsformer. Föreningen ska äga sin lokal eller ha ett långtidskontrakt, minst 10 år. 3.2 Samlingslokaler Grundkrav Lokalen ska vara nyttjad för sammankomster minst 50 gånger under ett verksamhetsår, varav minst 30 tillfällen ska avse uthyrning till extern hyresgäst. Stöd utges för kostnader relaterade till lokalen. Totalt kan stödet uppgå till maximalt 30 % av kostnaderna. 3.3 Fritids-, idrottsanläggningar Grundkrav Stöd utges endast till anläggning där det bedrivs ungdomsverksamhet. Föreningen ska på anläggningen genomföra minst 50 aktiviteter varav minst 25 stödberättigade ungdomssammankomster per år. Stödet baseras på bland annat nyttjandetimmar. 3.4 Verksamhetslokaler Grundkrav Förening med verksamhetslokal kan söka stöd för lokalkostnader. Stödet behandlas särskilt i KFFs bidragsgrupp med beslut i KFN.

8 8 4. Projekt- och arrangemangsstöd Stödet ska stärka Gotlands kreativitet, fritidsutbud och Gotland som mötesplats. Ideella föreningar och enskilda kulturutövare kan söka stöd för ett tidsbegränsat arrangemang eller projekt. Särskilda regler finns för Filmprojekt, Tryckningsstöd av s k Gotlandica och ungdomsstödet Pengar i Påse. 4.1 Allmänt Stöd ges till arrangemang och projekt inom kultur- och fritidsområdet som är i mindre omfattning och tydligt avgränsat i tid. Detta kan vara exempelvis idrottsarrangemang, cuper, läger, konst- eller musikprojekt och mindre teaterföreställningar mm. Stödet är ett stimulansbidrag för planerad enskild verksamhet och ges inte till redan uppkomna kostnader eller basverksamhet för föreningen. Region Gotland uppmuntrar projekt och arrangemang där ledord som: utanför högsäsong, samverkan kultur och idrott, landsbygdsarrangemang, barn och ungdomar, nyskapande idéer, unik och hög kvalitet, proaktivt främjar jämställdhet, mångfald och miljömedvetenhet, internationella avtryck inom kultur eller ungdomsutbyten, kulturgärning för Gotland, finns med. Stödet går till föreningar men även till enskilda kulturutövare med projektidéer som bidrar till Gotlands mervärde Kriterier Projektet/arrangemanget ska vara öppet och tillgängligt. Stöd till projekt/arrangemang avser inte ordinarie verksamhet för föreningen eller den enskilde. Stödet är behovsprövat och en genomtänkt budget ska visas upp. Stödmottagaren ska i sin marknadsförning ange att Region Gotland stödjer projektet/arrangemanget. Projektet/arrangemanget ska marknadsföra stödet från Region Gotland. Projektet/arrangemanget ska redovisa ekonomiskt efter utförd händelse. Projektet/arrangemanget kan söka hyresbefrielse för lokal eller IP-mobila tjänster. Bokningsbekräftelse bifogas då i ansökan. Föreningen anger om verksamhetsstöd- eller lokal-/anläggningsstöd har beviljats föreningen tidigare under året Ansökan och utbetalning Ansökan görs digitalt löpande under året. I ansökan bifogas projektets ekonomiska budget och beskrivning. Utbetalning sker fyra gånger per år.

9 9 4.2 Pengar i Påse Stödet kommer att utredas vidare under Filmprojektstöd Stödet kommer att utredas vidare under Tryckningsstöd Gotlandica Stödet kommer att utredas vidare under Årsöversikt ansökan och utbetalning Månad Ansökan Datum Utbetalning Datum Projekt och Arrangemang * 15/1 Januari Utbetalning vissa långsiktiga verksamhetsstöd Februari Studieförbund/SISU 28/2 Ungdomsidrott digitalt (som söker via idrott-online) Mars Studieförbund/SISU April Maj Juni Juli Verksamhetsstöd ALLA föreningar Lokal- och anläggningsstöd 30/4 Ungdomsidrott Projekt och Arrangemang * Projekt och Arrangemang * Verksamhetsstöd föreningar 30/4 15/7 Augusti September Oktober November December Ungdomsidrott digitalt (som söker via idrott-online) Besked vissa långsiktiga verksamhetsstöd 30/8 Lokal- och anläggningsstöd Projekt och Arrangemang * Ungdomsidrott 30/10 *= Projekt och arrangemangsansökningar kan ske löpande under året.

Förslag till nya regler för stöd och bidrag

Förslag till nya regler för stöd och bidrag Kultur- och fritidsnämnden Förslag till nya regler för stöd och bidrag 2014-05-12 Innehåll 1. Inledning och grundkriterier 2. Verksamhetsstöd 3. Lokal- och anläggningsstöd 4. Projekt- och arrangemangsstöd

Läs mer

Innehållsförteckning 2(13)

Innehållsförteckning 2(13) BIDRAGSREGLER Dokumentet är ett förslag från Kultur och Fritid. Dokumentet innefattar allt monetärt stöd till föreningar och andra aktörer i Eslövs kommun som utgår ifrån Kultur- och fritidsnämnden. Dokumentet

Läs mer

Arbetsmaterial 2013-08-20

Arbetsmaterial 2013-08-20 REGION GOTLAND Översyn av bidrag Förslag till ny fördelningsmodell Arbetsmaterial 2013-08-20 2 Innehåll Inledning... 3 Sammanfattning av nyheter i stödsystemet... 3 Kultur- och fritidsnämndens kriterier...

Läs mer

Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet

Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet 1 (5) Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Föreningslivet stärker civilsamhället och bidrar till ett lokalt engagemang. Därför har Sundbybergs stad valt att på olika sätt stötta föreningar

Läs mer

Allmänna bestämmelser

Allmänna bestämmelser Kulturbidrag Kultur- och fritidsnämnden beviljar bidrag till föreningar och organisationer som bedriver en regelbunden kulturverksamhet inom exempelvis teater, dans, musik, bild och form, film och media,

Läs mer

Bidragsregler för övriga föreningar

Bidragsregler för övriga föreningar Bidragsregler för övriga föreningar Bidragsreglementet avser samtliga hos Upplands Väsby kommun registrerade ideella föreningar med huvudverksamhet inom det kulturella fältet samt scoutföreningar och frilufsföreningar.

Läs mer

Regler för föreningsstöd

Regler för föreningsstöd Regler för föreningsstöd KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Antagen av Kultur- och fritidsnämnden 2019-06-13 Dokumentinformation Fastställt av: Kultur- och fritidsnämnden Fastställt, datum: 2019-06-13 Dokumentsansvarig:

Läs mer

Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet

Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet 1 (7) Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Föreningslivet stärker civilsamhället och bidrar till ett lokalt engagemang. Därför har Sundbybergs stad valt att på olika sätt stötta föreningar

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet

Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Riktlinjerna reglerar hur bidragsansökningar till kultur och fritidsnämnden ska göras, vilka krav som ställs

Läs mer

Stödsystem för ideella föreningar i Staffanstorp

Stödsystem för ideella föreningar i Staffanstorp Stödsystem för ideella föreningar i Staffanstorp Övergripande mål för stöd till ideella föreningar Staffanstorps kommun vill genom olika stödformer ge föreningar möjligheter att genomföra stimulerande,

Läs mer

Regler och riktlinjer för Malmö stads stöd till ideella föreningar och organisationer

Regler och riktlinjer för Malmö stads stöd till ideella föreningar och organisationer regler och riktlinjer_remissversion Regler och riktlinjer för Malmö stads stöd till ideella föreningar och organisationer Dessa riktlinjer för Malmö stads stöd till ideella föreningar och andra organisationer

Läs mer

BIDRAGSREGLER kultur- och fritidsverksamhet i Lindesbergs kommun. Kultur- och fritidsnämnden

BIDRAGSREGLER kultur- och fritidsverksamhet i Lindesbergs kommun. Kultur- och fritidsnämnden BIDRAGSREGLER kultur- och fritidsverksamhet i Lindesbergs kommun 2012 Kultur- och fritidsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SYFTE... 3 1.2 ÖVERGRIPANDE MÅL... 3 2. REGISTRERING AV FÖRENING... 4 2.1 NYREGISTRERING...

Läs mer

Bidragsregler för föreningar i Färgelanda kommun

Bidragsregler för föreningar i Färgelanda kommun Bidragsregler för föreningar i Färgelanda kommun Nya bidragsregler från 2015-01-01 (antagna av kommunfullmäktige 2014-09-03, 125) INNEHÅLL Allmänna bestämmelser Ansökan om registrering Ansökan om kommunala

Läs mer

REGLER FÖR STÖD TILL FÖRENINGAR I LOMMA KOMMUN Kultur- och fritidsnämndens ansvarsområde Gäller från 2011-01-01

REGLER FÖR STÖD TILL FÖRENINGAR I LOMMA KOMMUN Kultur- och fritidsnämndens ansvarsområde Gäller från 2011-01-01 REGLER FÖR STÖD TILL FÖRENINGAR I LOMMA KOMMUN Kultur- och fritidsnämndens ansvarsområde Gäller från 2011-01-01 Syfte Lomma kommuns stöd till det ideella föreningslivet syftar till att stimulera till ett

Läs mer

Anvisningsdokument för föreningsstöd

Anvisningsdokument för föreningsstöd Styrdokument Anvisningsdokument för föreningsstöd Senast reviderad av kommunfullmäktige 2018-03-19, 33 Giltighetstid 2019-12-31 2 (5) Beslutshistorik Gäller från 2014-11-17 Antagen av kommunfullmäktige

Läs mer

Riktlinjer för stöd till föreningar och civilsamhället i Osby kommun Samhällsbyggnad, Kultur och fritid

Riktlinjer för stöd till föreningar och civilsamhället i Osby kommun Samhällsbyggnad, Kultur och fritid Riktlinjer för stöd till föreningar och civilsamhället i Osby kommun Samhällsbyggnad, Kultur och fritid 2(12) Föreningsstöd Föreningsgala, service, marknadsföring Verksamhetsstöd Drift- och anläggningsstöd

Läs mer

Bidragsregler. Regler för bidrag till föreningslivet i Alingsås Kommun

Bidragsregler. Regler för bidrag till föreningslivet i Alingsås Kommun Bidragsregler Regler för bidrag till föreningslivet i Alingsås Kommun Innehållsförteckning Förutsättningar för att få föreningsbidrag... 4 Bidrag till verksamhet... 5 1. Bidrag för aktiviteter riktat till

Läs mer

BESTÄMMELSER FÖR STÖD TILL KULTUR- OCH FRITIDSVERKSAMHET

BESTÄMMELSER FÖR STÖD TILL KULTUR- OCH FRITIDSVERKSAMHET BESTÄMMELSER FÖR STÖD TILL KULTUR- OCH FRITIDSVERKSAMHET Antagna av kommunfullmäktige 1990-01-29. Ändringar 1995-11-27, 1997-11-24, 2000-02-14, 2001-02-19, 2002-11-25, 2006-11-27 och 2015-06-15 194. 1

Läs mer

Bidragsbestämmelser föreningsbidrag

Bidragsbestämmelser föreningsbidrag Bidragsbestämmelser föreningsbidrag Hammarö kommun vill genom olika bidragsformer skapa en god förutsättning för ett allsidigt föreningsliv i kommunen genom: att ge kontanta bidrag till verksamhet samt

Läs mer

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2016, 2016KS/0069 Innehåll Inledning... 3 Vägledande princip den kommunala kompetensen... 3 Riktlinjer och

Läs mer

Kommunala bidrag till ideella föreningar

Kommunala bidrag till ideella föreningar RIKTLINJE 1(7) Kommunala bidrag till ideella föreningar Dokumenttyp RIKTLINJE Beslutsinstans Kommunstyrelsen Dokument-ID Dokumentansvarig Majvor Byström för beslut 2017-09-12 Ansvarig för uppföljning 2(7)

Läs mer

Riktlinjer för kommunala föreningsbidrag i Malung-Sälens kommun

Riktlinjer för kommunala föreningsbidrag i Malung-Sälens kommun Riktlinjer för kommunala föreningsbidrag i Malung-Sälens kommun Fastställd av kommunfullmäktige 2018-11-26, 108 1 Kommunala föreningsbidrag i Malung-Sälens kommun Malung-Sälens kommun vill främja ett gott

Läs mer

3 Bidrag får, i mån av tillgång på medel, lämnas till studieförbund som bedriver verksamhet inom Sundsvalls kommun.

3 Bidrag får, i mån av tillgång på medel, lämnas till studieförbund som bedriver verksamhet inom Sundsvalls kommun. Sida 1 (5) 1 Detta regelverk innehåller bestämmelser för Sundsvalls kommuns bidrag till föreningar och studieförbund. Syftet med kommunens stöd till föreningslivet är att stimulera ideella insatser för

Läs mer

Bidragsnormer Eslövs kommun. Barn- och ungdomsföreningar Handikappföreningar Pensionärsföreningar

Bidragsnormer Eslövs kommun. Barn- och ungdomsföreningar Handikappföreningar Pensionärsföreningar Bidragsnormer Eslövs kommun Barn- och ungdomsföreningar Handikappföreningar Pensionärsföreningar Bidragsnormer Delar ur Kultur- och fritidsnämndens mål för 2003 2006 Kultur- och fritidsaktiviteter främjar

Läs mer

FÖRENINGSBIDRAG. Handikappverksamhet. Dokumentet uppdaterat 2015-02-20 SKÖVDE KOMMUN

FÖRENINGSBIDRAG. Handikappverksamhet. Dokumentet uppdaterat 2015-02-20 SKÖVDE KOMMUN FÖRENINGSBIDRAG Handikappverksamhet Dokumentet uppdaterat 2015-02-20 SKÖVDE KOMMUN 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1:1 Rätt till bidrag Organisation i Skövde kommun som bedriver fritidsverksamhet för handikappade

Läs mer

ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR

ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR 18 BIDRAGSNORMER FÖR BARN- OCH UNGDOMS- FÖRENINGAR SAMT PENSIONÄRS- OCH HANDIKAPPFÖRENINGAR Antagna av kommunfullmäktige 2005-11-28 att gälla fr o m 2006-01-01 Delar

Läs mer

Svedala Kommuns 3:09 Författningssamling 1(8)

Svedala Kommuns 3:09 Författningssamling 1(8) Författningssamling 1(8) Riktlinjer och regler för Svedala kommuns stöd till ungdomsföreningar antagna av kommunfullmäktige 2014-09-08, 97 Svedala kommuns syn på föreningsstödet Gäller från 2015-01-01

Läs mer

BIDRAGSREGLER FÖR FOLKRÖRELSER I VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN POLITISKA UNGDOMSFÖRBUND

BIDRAGSREGLER FÖR FOLKRÖRELSER I VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN POLITISKA UNGDOMSFÖRBUND BIDRAGSREGLER FÖR FOLKRÖRELSER I VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN POLITISKA UNGDOMSFÖRBUND Reviderad upplaga enligt beslut Kulturnämnden 2005-11-03 1. BIDRAGSREGLER POLITISKA UNGDOMSFÖRBUND Folkrörelserna utgör

Läs mer

Kiruna kommuns bidragsregler för fritids- och kulturverksamhet. från och med januari 2015

Kiruna kommuns bidragsregler för fritids- och kulturverksamhet. från och med januari 2015 Kiruna kommuns bidragsregler för fritids- och kulturverksamhet från och med januari 2015 Antagen av fritids- och kulturnämnden 2014-12-04 Reviderad av kultur- och utbildningsnämnden 2015-04-23 OLIKA MÅLGRUPPER

Läs mer

Regler och villkor för föreningsbidrag

Regler och villkor för föreningsbidrag Regler och villkor för föreningsbidrag Kultur- och fritidsnämnden Strategi Plan/program Riktlinje Regler och riktlinjer 1 Innehållsförteckning Kultur- och fritidsnämndens syfte och mål med föreningsbidrag...

Läs mer

Riktlinje för föreningsbidrag i Nyköpings kommun

Riktlinje för föreningsbidrag i Nyköpings kommun KFN13/62 RIKTLINJE Riktlinje för föreningsbidrag i Nyköpings kommun Antagen av Kultur- och fritidsnämnden 2013-09-04. Antagen datum 2013-09-04 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 1 Inledning... 3

Läs mer

Bidragsreglemente för ideell. fritidsverksamhet i Nordmalings kommun

Bidragsreglemente för ideell. fritidsverksamhet i Nordmalings kommun Bidragsreglemente för ideell fritidsverksamhet i Nordmalings kommun Fastställt av kommunfullmäktige 2013-12-16 126 Innehållsförteckning 1 Målsättning... 3 2 Allmänna villkor... 3 3 Föreningsregister...

Läs mer

Fritidsbidragen gäller för idrottsföreningar, handikappföreningar, naturföreningar och ideella föreningar.

Fritidsbidragen gäller för idrottsföreningar, handikappföreningar, naturföreningar och ideella föreningar. Information Föreningar som uppfyller Strängnäs kommuns bidragspolicy (http://www.strangnas.se/globalassets/upload/ kommun-och-politik/forfattningssamling/ovriga-styrdokument/policys/bidragspolicy-i-strangnas-kommun.pdf)

Läs mer

Bidragsregler i Skara kommun

Bidragsregler i Skara kommun Kultur- och fritidsnämnden Bidragsregler i Skara kommun Skara kommun har ett stort och rikt föreningsliv där kommuninvånarna har möjlighet att hitta just den förening som är anpassad efter individens önskemål

Läs mer

Föreningar kan söka bidrag för verksamhet, idéförverkligande, utbildning och driftsstöd av anläggning.

Föreningar kan söka bidrag för verksamhet, idéförverkligande, utbildning och driftsstöd av anläggning. 1 (5) Kultur & Fritid Föreningsbidrag Föreningar kan söka bidrag för verksamhet, idéförverkligande, utbildning och driftsstöd av anläggning. Allmänna bestämmelser Kriterier för kultur- och fritidsnämndens

Läs mer

Bidragsreglemente för Haninge kommun

Bidragsreglemente för Haninge kommun Bidragsreglemente för Haninge kommun Antaget av kommunfullmäktige den 8 februari 2010, i kraft från och med den 1 januari 2010. Bidragsreglemente Bestämmelser för kommunala bidrag till föreningar/organisationer

Läs mer

Bidragsreglemente Föreningslivet NYKVARNS KOMMUN

Bidragsreglemente Föreningslivet NYKVARNS KOMMUN Bilaga 1. Bidragsreglemente Föreningslivet NYKVARNS KOMMUN Kultur- och fritidsupplevelser av alla slag ger människor en ökad livskraft och därmed förutsättningar för en bättre allmän folkhälsa. Ett varierat

Läs mer

Bidragsregler för ideella föreningar i Botkyrka kommun

Bidragsregler för ideella föreningar i Botkyrka kommun Bidragsregler för ideella föreningar i Botkyrka kommun Post Botkyrka kommun, 147 85 TUMBA Besök Munkhättevägen 45 Tel 08-530 610 00 www.botkyrka.se Org.nr 212000-2882 Bankgiro 624-1061 Bidragsregler för

Läs mer

Allmänna bestämmelser

Allmänna bestämmelser Allmänna bestämmelser Sundsvalls kommun vill genom sitt bidragssystem stödja kommunens föreningsliv så att möjlighet skapas för en omfattande och stimulerande fritid för alla på ett både jämlikt och jämställt

Läs mer

Fritidsbidragen gäller för idrottsföreningar, handikappföreningar, naturföreningar och ideella föreningar.

Fritidsbidragen gäller för idrottsföreningar, handikappföreningar, naturföreningar och ideella föreningar. Information Föreningar som uppfyller Strängnäs kommuns bidragspolicy (https://www.strangnas.se/ download/18.59b33d7c1655b09e0752cf1d/1538550568501/bidragspolicy%20i%20str%c3%a4ngn%c3%a4s %20kommun.pdf)

Läs mer

Bestämmelser för stöd till föreningar i Täby kommun

Bestämmelser för stöd till föreningar i Täby kommun 1(10) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Beslut i Kommunstyrelsen 2017-04-03 44 Bestämmelser för stöd till föreningar i Täby kommun Innehåll 1. Allmänna bestämmelser... 2 Inledning... 2 Allmänna villkor för bidragsberättigad

Läs mer

Riktlinje för föreningsbidrag

Riktlinje för föreningsbidrag Dnr KFN17/42 RIKTLINJER Riktlinje för föreningsbidrag Antagen av Kultur- och fritidsnämnden 2017-09-06 Dnr KFN17/42 2/9 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 1 Inledning... 3 2 Bakgrundsanalys och överväganden...

Läs mer

Bidragsregler för kulturföreningar i Tjörns kommun

Bidragsregler för kulturföreningar i Tjörns kommun KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN sregler för kulturföreningar i Tjörns kommun Antagna av kultur- och fritidsnämnden 2012-02-06, 5 Allmänna förutsättningar Kultur- och fritidsnämndens målsättning är att

Läs mer

Regler för bidrag till idrottsföreningar i Upplands Väsby kommun med barn- och ungdomsverksamhet, anslutna till Riksidrottsförbundet.

Regler för bidrag till idrottsföreningar i Upplands Väsby kommun med barn- och ungdomsverksamhet, anslutna till Riksidrottsförbundet. Styrdokument, regler Kundvalskontoret 2012-01-01 Andreas Åstrand 08-590 971 56 Dnr Fax 08-590 890 77 Andreas.astrand@upplandsvasby.se Regler för bidrag till idrottsföreningar i Upplands Väsby kommun med

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet

Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Riktlinjerna reglerar hur bidragsansökningar till kultur och fritidsnämnden ska göras, vilka krav som ställs

Läs mer

Riktlinjer för bidrag för föreningsverksamhet. Hudiksvalls kommun

Riktlinjer för bidrag för föreningsverksamhet. Hudiksvalls kommun Riktlinjer för bidrag för föreningsverksamhet Hudiksvalls kommun Bidrag till föreningsverksamhet Gäller från och med januari 2014. Innehåll Punkt Inriktning 1 Allmänna bestämmelser 2 Förening... 2 Bidrag

Läs mer

Riktlinjer för bidrag för föreningsverksamhet. Hudiksvalls kommun

Riktlinjer för bidrag för föreningsverksamhet. Hudiksvalls kommun Riktlinjer för bidrag för föreningsverksamhet Hudiksvalls kommun Bidrag till föreningsverksamhet Gäller från och med januari 2014. Innehåll Punkt Inriktning 1 Allmänna bestämmelser 2 Förening... 2 Bidrag

Läs mer

Bidragsregler FÖR KULTUR- OCH FRITIDSVERKSAMHET. Bidragsregler för kultur- och fritidsverksamhet i Norrköping 1

Bidragsregler FÖR KULTUR- OCH FRITIDSVERKSAMHET. Bidragsregler för kultur- och fritidsverksamhet i Norrköping 1 Bidragsregler FÖR KULTUR- OCH FRITIDSVERKSAMHET Bidragsregler för kultur- och fritidsverksamhet i Norrköping 1 Vårt diarienummer: KFN-42/2007 Antagen av kultur- och fritidsnämnden 2007-02-28 Redaktionella

Läs mer

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Antagen av kommunfullmäktige den xx månad xx, 2016KS/0069 Besöksadress: Skogsbovägen 9 11, 134 81 Gustavsberg Postadress: Värmdö kommun, 134 81 Gustavsberg

Läs mer

Regelverk för kulturnämndens bidrag

Regelverk för kulturnämndens bidrag www.katrineholm.se Regelverk för kulturnämndens bidrag 1 (8) Regelverk för kulturnämndens bidrag REGELVERK FÖR KULTURNÄMNDENS BIDRAG... 1 ALLMÄNNA VILLKOR... 2 GRUNDBIDRAG... 3 Vad kan stödet användas

Läs mer

Information verksamhetsstöd

Information verksamhetsstöd Information verksamhetsstöd ANSÖKAN Sida 1 av 5 Verksamhetsstödet för kultur-och fritidsföreningar samt lika möjligheter kan sökas en gång per år. Stöd fördelas efter en årligt fastställd budget och utgår

Läs mer

Bidragsbestämmelser föreningsbidrag

Bidragsbestämmelser föreningsbidrag Bidragsbestämmelser föreningsbidrag Hammarö kommun vill genom olika bidragsformer skapa en god förutsättning för ett allsidigt föreningsliv i kommunen genom: att ge kontanta bidrag till verksamhet samt

Läs mer

Allmänna förutsättningar för bidrag till ideella stockholmsföreningar med barn- och ungdomsverksamhet i Stockholms stad

Allmänna förutsättningar för bidrag till ideella stockholmsföreningar med barn- och ungdomsverksamhet i Stockholms stad Allmänna förutsättningar för bidrag till ideella stockholmsföreningar med barn- och ungdomsverksamhet i Stockholms stad Syftet med stadens stöd till barn- och ungdomsverksamhet är att det genom en bred

Läs mer

Riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturutövande

Riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturutövande KULTURFÖRVALTNINGEN Riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturutövande Fastställda av kulturnämnden 2017-03-24, KTN-2015-0125, 13 Postadress: Uppsala kommun, kulturförvaltningen, 753 75 Uppsala Telefon:

Läs mer

Regler och anvisningar för stöd till idrotts och friluftsorganisationernas

Regler och anvisningar för stöd till idrotts och friluftsorganisationernas Juni 2005 Kulturnämnden Reviderad 2008-01-17 Reviderad 2009-01-01 Reviderad 2011-09-20 Regler och anvisningar för stöd till idrotts och friluftsorganisationernas distriktsorganisationer 1 Generella kriterier

Läs mer

Bidragsregler för kulturföreningar

Bidragsregler för kulturföreningar Bidragsregler för kulturföreningar Gäller från 080101 Regler för bidrag till kulturföreningar m fl i Partille kommun Allmänna förutsättningar Kultur- och fritidsnämndens målsättning är att Partille kommun

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSSTÖD. Bestämmelser för stöd till kultur- och fritidsverksamhet på Gotland

KULTUR- OCH FRITIDSSTÖD. Bestämmelser för stöd till kultur- och fritidsverksamhet på Gotland KULTUR- OCH FRITIDSSTÖD Bestämmelser för stöd till kultur- och fritidsverksamhet på Gotland 2 Antagna av Gotlands kommuns kommunfullmäktige 2006-11-27 VISION 3 MÅL 4 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 6 UNGDOMSSTÖD

Läs mer

Bidragsregler för idrottsföreningar

Bidragsregler för idrottsföreningar Bidragsregler för idrottsföreningar Regler för bidrag till idrottsföreningar med barn- och ungdomsverksamhet i Upplands Väsby kommun, anslutna till Riksidrottsförbundet Bestämmelser för kommunala bidrag

Läs mer

Tidplan 2013/2014. Skapande av förslag v.43-46, 21 okt-17 nov. Remissperiod v.48-52, 25 nov-31 dec. Kultur-och fritidsnämnd januari 2014

Tidplan 2013/2014. Skapande av förslag v.43-46, 21 okt-17 nov. Remissperiod v.48-52, 25 nov-31 dec. Kultur-och fritidsnämnd januari 2014 Tidplan Dialoger 15-17 okt Skapande av förslag v.43-46, 21 okt-17 nov Remissperiod v.48-52, 25 nov-31 dec Kultur-och fritidsnämnd januari 2014 Öppethus-kvällar på KFF Lövsta onsdagar kl.18-20 27/11, 4/12,

Läs mer

Regler för bidrag till ideella Kulturföreningar/Övriga föreningar i Upplands Väsby kommun

Regler för bidrag till ideella Kulturföreningar/Övriga föreningar i Upplands Väsby kommun Regler för bidrag till ideella Kulturföreningar/Övriga föreningar i Upplands Väsby kommun Bidragsreglementet avser samtliga hos Upplands Väsby kommun registrerade ideella föreningar med huvudverksamhet

Läs mer

Bidragsbestämmelser. riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag. Gäller från 1 juli 2008

Bidragsbestämmelser. riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag. Gäller från 1 juli 2008 Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag Gäller från 1 juli 2008 Antagna av utbildnings- och fritidsnämnden 2007-10-31, 108 och Fagersta kommunfullmäktige 2008-04-29,

Läs mer

Bidragsbestämmelser för föreningar, studieförbund och egna initiativ

Bidragsbestämmelser för föreningar, studieförbund och egna initiativ 1 / 8 Bidragsbestämmelser för föreningar, studieförbund och egna initiativ KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN I KLIPPANS KOMMUN 2 / 8 Innehåll INLEDNING... 3 ALLMÄNNA VILLKOR... 3 För föreningar... 3 För enskilda

Läs mer

Social- och omsorgskontoret. Antagna av socialnämnden Riktlinjer för Socialnämndens verksamhetsbidrag

Social- och omsorgskontoret. Antagna av socialnämnden Riktlinjer för Socialnämndens verksamhetsbidrag Social- och omsorgskontoret Antagna av socialnämnden 2017-08-29 Riktlinjer för Socialnämndens verksamhetsbidrag 2 (5) Innehållsförteckning Syfte med ekonomiskt stöd till föreningar... 3 Definition av verksamhetsbidrag

Läs mer

Förslag till regler för stöd till föreningslivet i Sundbybergs stad 1

Förslag till regler för stöd till föreningslivet i Sundbybergs stad 1 KOMMUNKONTORET Anna Bohlin 2012-08-31 1 (10) Förslag till regler för stöd till föreningslivet i Sundbybergs stad 1 Stadens målsättning med stöd till föreningslivet Sundbyberg är och vill fortsätta vara

Läs mer

Regler för stöd till föreningslivet i Sundbybergs stad

Regler för stöd till föreningslivet i Sundbybergs stad Kultur- och fritidsförvaltningen, Sundbybergs stad 172 92 Sundbyberg Besöksadress: Kavallerivägen 4, Rissne Tel: 08-706 80 00, Fax: 08-733 38 36 www.sundbyberg.se Regler för stöd till föreningslivet i

Läs mer

Bidragsregler. för kultur- och fritidsverksamhet i Norrköping

Bidragsregler. för kultur- och fritidsverksamhet i Norrköping Bidragsregler för kultur- och fritidsverksamhet i Norrköping Innehåll Föreningsbidrag Grundregler för föreningsbidrag...4 Bidragsformer: - Driftsstöd för föreningsdrivna anläggningar...5 - Handikappanpassningsstöd...5

Läs mer

Bidragsregler för idrottsföreningar

Bidragsregler för idrottsföreningar Bidragsregler för idrottsföreningar Regler för bidrag till idrottsföreningar i Upplands Väsby kommun med barn- och ungdomsverksamhet, anslutna till Riksidrottsförbundet Bestämmelser för kommunala bidrag

Läs mer

Förslag till reglemente för föreningsbidrag för ideella föreningar i Haninge kommun Dnr: KOFN 2015/18

Förslag till reglemente för föreningsbidrag för ideella föreningar i Haninge kommun Dnr: KOFN 2015/18 Förslag till reglemente för föreningsbidrag för ideella föreningar i Haninge kommun 2016-05-09 Dnr: KOFN 2015/18 Kultur- och fritidsnämndens bidragsregler för ideella föreningar i Haninge kommun Kultur-

Läs mer

STÖD OCH BIDRAG FÖR FÖRENINGAR I HÖRBY KOMMUN

STÖD OCH BIDRAG FÖR FÖRENINGAR I HÖRBY KOMMUN Kultur och Fritidsnämnden 2013-01-01 STÖD OCH BIDRAG FÖR FÖRENINGAR I HÖRBY KOMMUN Antagen av kultur och fritidsnämnden den 13/11 2013 och börja gälla 2013-01-01. Hörby kommun 242 80 Hörby Tel: 0415-182

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens bidragsregler

Kultur- och fritidsnämndens bidragsregler Styrdokument, regler Kultur- och fritidskontoret 2017-06-29 Hanna Björklund 08-590 970 77 Dnr Fax 08-590 733 40 KFN/2016:85 hanna.bjorklund@upplandsvasby.se Kultur- och fritidsnämndens bidragsregler Nivå:

Läs mer

HÖÖRS KOMMUN Kultur- och fritidsnämnd BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNAL BIDRAG TILL KULTURELLA FÖRENINGAR

HÖÖRS KOMMUN Kultur- och fritidsnämnd BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNAL BIDRAG TILL KULTURELLA FÖRENINGAR HÖÖRS KOMMUN Kultur- och fritidsnämnd BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNAL BIDRAG TILL KULTURELLA FÖRENINGAR BIDRAGSNORMER FÖR KULTURFÖRENINGAR Antagna av kommunfullmäktige 2011-06-15. Syftet med kultur- och fritidsnämndens

Läs mer

Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag

Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag Antagen av kommunfullmäktige (KF) 2011-02-22. 5,gäller från 2011-03-28. Ändringar antagna av KF 2012-02-28, gäller från 2012-01-01.

Läs mer

Bidragsreglemente för ideell. fritidsverksamhet i Nordmalings kommun

Bidragsreglemente för ideell. fritidsverksamhet i Nordmalings kommun Bidragsreglemente för ideell fritidsverksamhet i Nordmalings kommun Fastställt av kommunfullmäktige 2013-XX-XX Innehållsförteckning 1 Målsättning... 3 2 Allmänna villkor... 3 3 Föreningsregister... 3 4

Läs mer

Information Projekt och arrangemangsstöd

Information Projekt och arrangemangsstöd ANSÖKAN Sida 1 av 5 Information Projekt och arrangemangsstöd Projekt- och arrangemangsbidrag ger föreningar, fria grupperingar och andra aktörer möjlighet att arbeta med tillfälliga insatser och arrangemang.

Läs mer

Laholms kommuns författningssamling 7.8

Laholms kommuns författningssamling 7.8 Laholms kommuns författningssamling 7.8 Bestämmelser om bidrag till ideella föreningar; antagna av kommunfullmäktige den 16 december 2004, 145 1, med ändring den 30 augusti 2007, 115 2, den 26 november

Läs mer

Regler för föreningsstöd

Regler för föreningsstöd Regler för föreningsstöd 2015-12-07 2 (13) Innehållsförteckning Bidragsregler... 3 Allmänna bestämmelser... 4 Särskilda bestämmelser... 7 AKTIVITETSBIDRAG... 7 LOKALBIDRAG... 9 BIDRAG TILL KULTUR- OCH

Läs mer

Regler för stöd till föreningslivet i Sundbybergs stad

Regler för stöd till föreningslivet i Sundbybergs stad 1 (12) Regler för stöd till föreningslivet i Sundbybergs stad Stadens målsättning med stöd till föreningslivet Sundbybergs stads målsättning med stöd till föreningslivet är att främja ett brett föreningsliv

Läs mer

Riktlinjer för landstingets bidrag till föreningar, organisationer, studieförbund och projekt

Riktlinjer för landstingets bidrag till föreningar, organisationer, studieförbund och projekt 1 (11) Riktlinjer för landstingets bidrag till föreningar, organisationer, 2012-10-09 Landstingsstyrelsen 2012-12-17 326 Riktlinjer för landstingets bidrag till föreningar, organisationer, studieförbund

Läs mer

Ansökan om årligt Kulturellt verksamhetsstöd föreningar och organisationer

Ansökan om årligt Kulturellt verksamhetsstöd föreningar och organisationer Ansökan om årligt Kulturellt verksamhetsstöd föreningar och organisationer 201 Sökande Organisation eller motsvarande Organisationsnummer c/o Telefon Mobil Fax Ev. hemsida Bank-/post-/konto-/giro-nummer

Läs mer

Föreningsstöd i Skara kommun

Föreningsstöd i Skara kommun Föreningsstöd i Skara kommun Kultur- och fritidsnämnden Gäller från 2016-04-14 Skara kommun har ett stort och rikt föreningsliv där kommuninvånarna har möjlighet att hitta just den förening som är anpassad

Läs mer

TRU 18/2009 LANDSTINGET GÄVLEBORGS BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL BARN- OCH UNGDOMSVERKSAMHET I GÄVLEBORGS LÄN

TRU 18/2009 LANDSTINGET GÄVLEBORGS BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL BARN- OCH UNGDOMSVERKSAMHET I GÄVLEBORGS LÄN TRU 18/2009 LANDSTINGET GÄVLEBORGS BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL BARN- OCH UNGDOMSVERKSAMHET I GÄVLEBORGS LÄN Innehållsförteckning 1 Inledning 2 Allmänna villkor 3 Bidragsformer 4 Grundbidrag och Medlemsbidrag

Läs mer

Bidrag till föreningar inom kultursektorn

Bidrag till föreningar inom kultursektorn Bidrag till föreningar inom kultursektorn Stenungsunds kommun Med kulturföreningar åsyftas de föreningar som bedriver verksamhet inom områdena konst, slöjd, foto, film media, teater, litteratur, musik,

Läs mer

Regler och villkor för föreningsbidrag

Regler och villkor för föreningsbidrag Regler och villkor för föreningsbidrag Tillväxtförvaltningen Strategi Plan/program Riktlinje Regler och riktlinjer 1 Innehållsförteckning Lindesbergs kommuns syfte och mål med föreningsbidragen... 3 Syfte...

Läs mer

REGLER FÖR BIDRAG TILL FÖRENINGAR I HALLSTAHAMMARS KOMMUN GÄLLANDE FR O M 2010-07-01

REGLER FÖR BIDRAG TILL FÖRENINGAR I HALLSTAHAMMARS KOMMUN GÄLLANDE FR O M 2010-07-01 REGLER FÖR BIDRAG TILL FÖRENINGAR I HALLSTAHAMMARS KOMMUN GÄLLANDE FR O M 2010-07-01 BIDRAGSBERÄTTIGAD FÖRENING Bidrag kan utgå till ideell förening med ungdomsverksamhet som arbetar efter demokratiska

Läs mer

Nedanstående regler och riktlinjer för stöd gäller Surahammars kommuns sätt att se på det kommunala stödet till föreningslivet

Nedanstående regler och riktlinjer för stöd gäller Surahammars kommuns sätt att se på det kommunala stödet till föreningslivet VIKTIG INFORMATION Barn och Bildningsnämnden har i år sett över reglerna för föreningsstödet. Det av kommunen antagna Alkohol och drogpolitiska programmet har införlivats i föreningsstödet. Andra viktiga

Läs mer

Riktlinjer och regler - stöd till föreningar/organisationer

Riktlinjer och regler - stöd till föreningar/organisationer Riktlinjer och regler - stöd till föreningar/organisationer Övertorneå kommun - Kommunstyrelsen - Kultur och fritid Antagen av KF, 20160912, 47 Vision för Övertorneå kommun: - Övertorneå Vision 2020 en

Läs mer

Revidering av riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturövande

Revidering av riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturövande KULTURFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Sabina Andersson 2018-06-04 KTN-2015-0125 Kulturnämnden Revidering av riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturövande Förslag till beslut Kulturnämnden

Läs mer

Riktlinjer för samverkan med föreningar i kommunen. Inklusive regler för bidrag, stöd och ersättningar

Riktlinjer för samverkan med föreningar i kommunen. Inklusive regler för bidrag, stöd och ersättningar KS13-268 003 Riktlinjer för samverkan med föreningar i kommunen Inklusive regler för bidrag, stöd och ersättningar Föreskrifter Plan Policy Program Reglemente Riktlinjer Strategi Taxa Upprättad 2014-09-10

Läs mer

Förslag till regler för stöd till föreningslivet i Sundbybergs stad

Förslag till regler för stöd till föreningslivet i Sundbybergs stad KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Förslag till regler för stöd till föreningslivet i Sundbybergs stad Beslutsunderlag Kultur- och fritidsförvaltningens skrivelse den 31 maj 2012 Regler för stöd till föreningslivet

Läs mer

Regler och riktlinjer för föreningsbidrag

Regler och riktlinjer för föreningsbidrag Kultur- och fritidskontoret Regler och riktlinjer för föreningsbidrag Reviderade av Södertälje kommuns Kommunfullmäktige 2014-11-24 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Mål, syfte och villkor...3

Läs mer

Ärende 15 Kultur- och fritidskontoret Regler och riktlinjer för föreningsbidrag Reviderade av Södertälje kommuns Kommunfullmäktige 2014-11-24 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Mål, syfte

Läs mer

REGLER FÖR FÖRENINGSSTÖD För lokala organisationer, studieförbund, avdelningar, klubbar etc.

REGLER FÖR FÖRENINGSSTÖD För lokala organisationer, studieförbund, avdelningar, klubbar etc. REGLER FÖR FÖRENINGSSTÖD För lokala organisationer, studieförbund, avdelningar, klubbar etc. INNEHÅLL SID Innehåll, ansökningstider, upplysningar... 2 Bidragsregler... 3 Allmänna bestämmelser... 4 Aktivitetsbidrag...

Läs mer

Information om FÖRENINGS- BIDRAG MÖLNLYCKE * LANDVETTER * HÄRRYDA * HINDÅS * RÄVLANDA * HÄLLINGSJÖ

Information om FÖRENINGS- BIDRAG MÖLNLYCKE * LANDVETTER * HÄRRYDA * HINDÅS * RÄVLANDA * HÄLLINGSJÖ Information om FÖRENINGS- BIDRAG MÖLNLYCKE * LANDVETTER * HÄRRYDA * HINDÅS * RÄVLANDA * HÄLLINGSJÖ 1 INFORMATION OM BIDRAG Syftet med stöd till verksamheter inom förenings- och fritidsområdet är att bidra

Läs mer

Bidragsregler Ljungby kommun

Bidragsregler Ljungby kommun Kultur- och fritidsförvaltningen Bidragsregler Ljungby kommun Allmänna bidragsregler Ansökningsblanketter Ansökningsblanketter finns att hämta på kultur- och fritidsförvaltningens kontor eller på kommunens

Läs mer

Bidragsbestämmelser. Föreningsbidrag Hammarö kommun

Bidragsbestämmelser. Föreningsbidrag Hammarö kommun Bidragsbestämmelser Föreningsbidrag Hammarö kommun BIDRAGSBESTÄMMELSER FÖRENINGSBIDRAG Hammarö kommun vill genom olika bidragsformer skapa en god förutsättning för ett allsidigt föreningsliv i kommunen

Läs mer

Riktlinjer föreningsbidrag för organisationer för personer med funktionsnedsättning samt till frivillig- och intresseorganisationer

Riktlinjer föreningsbidrag för organisationer för personer med funktionsnedsättning samt till frivillig- och intresseorganisationer Styrdokument, riktlinjer Projektkoordinator 2017-08-18 Maria Lindeberg 08-59097376 Dnr Maria.Lindeberg@upplandsvasby.se KS/2017:100 Riktlinjer föreningsbidrag för organisationer för personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Bidragsregler Föreningar Forshaga kommun

Bidragsregler Föreningar Forshaga kommun sregler Föreningar Forshaga kommun Antaget av kommunfullmäktige 2013-01-29-8 Allmänna bestämmelser utgår till föreningar (ej sektioner) med verksamhet i Forshaga kommun. Föreningen ska vara ansluten till

Läs mer

Regelverk för föreningsbidrag i Nyköpings kommun

Regelverk för föreningsbidrag i Nyköpings kommun Regelverk för föreningsbidrag i Nyköpings kommun (KFN) den 2009-08-27 Antagen av kommunfullmäktige den 2009-11-10 I dokumentet anges Kultur- och fritidsnämnden med förkortningen KFN Regelverk för föreningsbidrag

Läs mer

Bidragsregler - föreningslivet

Bidragsregler - föreningslivet Bidragsregler - föreningslivet Kommunala regler för stöd till ungdoms-, handikapp-, pensionärsföreningar, övriga föreningar, föreningsägda anläggningar, samlingslokaler samt ledarstipendium Kommunfullmäktige

Läs mer

Bidragsregler för idrottsföreningar

Bidragsregler för idrottsföreningar sregler för idrottsföreningar Gäller från 080101 Regler för bidrag till idrottsföreningar och övriga idéorganisationer i Partille kommun Allmänna förutsättningar Kultur- och fritidsnämndens målsättning

Läs mer