Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet"

Transkript

1 1 (7) Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Föreningslivet stärker civilsamhället och bidrar till ett lokalt engagemang. Därför har Sundbybergs stad valt att på olika sätt stötta föreningar i deras arbete. Målsättningen med stödet till föreningslivet är att främja ett brett föreningsliv och brett utbud av kultur, fritids- och sociala aktiviteter i staden. Varje nämnd fattar beslut om riktlinjer för vilka målgrupper/områden som de prioriterar i sitt stöd till föreningslivet. Det huvudsakliga stödet till stadens föreningar är möjligheten att använda stadens lokaler till en starkt reducerad kostnad eller gratis. För mer information om vilka lokaler staden hyr ut och vad det kostar för olika grupper se stadens hemsida. Föreningar kan även ansöka om ekonomiskt stöd i form av olika bidrag. De olika bidragen regleras genom Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet. Vilka bidrag finns det? Det finns sex olika bidrag att söka i staden: aktivitetsbidrag, verksamhetsbidrag, projektbidrag, lovbidrag, uppdragsstöd och drömpengen. Drömpengen kan sökas av en enskild person eller grupp och övriga bidrag sökas av föreningar. Nedan följer mer information om respektive bidrag. Aktivitetsbidrag är stadens grundbidrag. Alla föreningar som har ledarledda aktiviteter för barn och unga mellan 7-20 år, personer med funktionsnedsättning, och personer med pension kan ansöka om aktivitetsbidrag. Bidraget är till för att stödja den löpande verksamheten, ex. regelbundna träningar, repetitioner m.m. Verksamhetsbidrag kan sökas för verksamhet som inte uppfyller kriterierna för aktivitetsstöd, eller där föreningens omkostnader inte täcks av ex. aktivitetsbidrag eller stöd från studieförbunden. Bidrag kan även sökas för lokalkostnader, om det finns ett behov av anpassade lokaler som inte staden kan erbjuda. Grundprincipen är dock att så långt som möjligt använda stadens gemensamma lokaler. Projektbidrag kan sökas för projekt som ligger utanför föreningens löpande verksamhet, såsom särskilda satsningar och arrangemang. Projektbidrag kan också ges som en delfinansiering i ett samverkansprojekt med andra parter. I projekt där det finns ett behov av långsiktig planering kan en förening söka om projektbidrag för upp till två år. I dessa fall beviljas projektbidrag för ett år med möjlighet till förlängning efter uppföljning av första verksamhetsåret. Lovbidrag kan sökas av föreningar för verksamhet under skolloven. Aktiviteterna ska i första hand rikta sig till den prioriterade gruppen barn och unga 7-20 år. Antagna av kommunfullmäktige den 17 december 2012, 463 och gäller från och med den 1 januari Sundbybergs stad, Sundbyberg BESÖKSADRESS Kavallerivägen 4, Rissne TELEFON TELEFAX

2 2 (7) Uppdragsstöd kan sökas för föreningsdriven verksamhet som kompletterar stadens egna verksamheter. Stödet riktas till föreningar där verksamhetens karaktär inte är regelbundna medlemsaktiviteter. Uppdragsstöd kan även ges till föreningar som bedriver förebyggande, eller social stödverksamhet. För verksamhet där det finns behov av långsiktig planering kan föreningar söka om uppdragsstöd för upp till två år. I dessa fall beviljas projektbidrag för ett år med möjlighet till förlängning efter uppföljning av första verksamhetsåret. Stadens nämnder beslutar om uppdragsstöd inom sitt ansvarsområde. Staden beslutar ensidigt om bidraget och det sluts inget avtal mellan staden och föreningen. Staden är inte huvudman för verksamheten och har inget juridiskt ansvar för de personer som tar del av föreningens tjänster. Drömpengen kan sökas för tillfälliga kultur-, idrotts- och motionsevenemang som arrangeras av ungdomar, exempelvis för kurser, tävlingar, festivaler och utställningar. Det går att ansöka om upp till kr/projekt. Syftet är att ge stadens ungdomar ökade möjligheter till inflytande över stadens kultur- och fritidsutbud. Ansökan behandlas inom tre veckor vilket gör att det blir en kort väg från idé till genomförande. Bidraget gör att även ungdomar som inte redan är engagerade i en förening kan driva egna projekt och arrangemang. Vilka grundläggande krav ställs på föreningar som ansöker om bidrag? För att en förening ska vara bidragsberättigad måste följande villkor uppfyllas: Föreningen ska vara uppbyggd enligt demokratiska principer Föreningen ska ha en styrelse och stadgar, vara idéburen och bedriva icke vinstdrivande verksamhet som kommer stadens invånare till del. Föreningen ska vara öppen för alla stadens medborgare Alla som delar föreningens intresse ska ha möjlighet att bli medlemmar Föreningens verksamhet ska grunda sig på ett ideellt engagemang Medlemmar och deltagare ska kunna påverka föreningens verksamhet och inriktning. Föreningen ska bedriva verksamhet som kommer de boende i Sundbyberg till del Verksamheten ska i huvudsak bedrivas i Sundbyberg. Undantag kan göras om föreningsmedlemmar har behov av att delta i en aktivitet som inte kan erbjudas i Sundbybergs stad, eller om en förening behöver hyra en typ av lokal som inte finns i staden. Bidrag kan även beviljas till föreningar som inte har sin bas i Sundbyberg, men där bedömningen är att föreningens verksamhet tillför Sundbybergs medborgare ett brett föreningsliv och nya möjligheter till fritidsaktiviteter. Aktiviteterna ska då genomföras i Sundbybergs stad och i huvudsak komma de boende i Sundbyberg till del.

3 3 (7) Föreningen ska bidra till folkhälsan genom ett aktivt arbete mot droger 1 Vid alla barn- och ungdomsaktiviteter ska nolltolerans mot droger gälla. Föreningen ska följa FN:s konventioner om barns rättigheter och mänskliga rättigheter samt FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Årsredovisning, medlemsregister och organisationsnummer Föreningen ska skicka in årsredovisning för föregående verksamhetsår: verksamhetsberättelse, revisorsberättelse och ekonomisk redovisning (balansoch resultatrapport) och årsmötesprotokoll. Medlemmar ska vara registrerade, betala medlemsavgift och föreningen ska på begäran kunna uppvisa medlemslistor. Föreningen ska ha ett organisationsnummer och ett bankgiroeller plusgirokonto dit bidrag betalas ut. Föreningen ska vara registrerad i stadens föreningsregister Föreningar ska registrera sig via stadens hemsida. Informationen ska uppdateras årligen. Förändringar i verksamhet som beviljats bidrag ska meddelas Om verksamhet som beviljats bidrag skjuts upp eller förändras avsevärt ska staden omedelbart meddelas. Om staden har en fordran på föreningen handläggs inte nya ansökningar förrän skulden är reglerad. Förening ska på kommunens begäran lämna de upplysningar och handlingar som behövs för uppföljning av beviljade bidrag. Inom dessa bidragsregler beviljas inte bidrag till partipolitiska eller ekonomiska föreningar. 1 Med begreppet droger avses alkohol, narkotika, doping, tobak och läkemedel som missbrukas.

4 4 (7) Vilka grundläggande krav ställs på ungdomar som ansöker om drömpengen? Den/de som söker om drömpengen behöver inte uppfylla kraven som ställs på en förening som ska söka om bidrag utan kraven för att ansöka om drömpengen är att: Sökande ska vara i åldern Bidraget kan sökas av enskild person eller av en grupp Projekt som arrangeras av t.ex. befintlig idrottsförening, kulturförening eller politisk förening uppfyller inte kraven. Sökande ska vara folkbokförd i Sundbybergs kommun Projektet ska vara öppet för/rikta sig till en större publik än den arrangerande gruppen ungdomar Det går exempelvis inte att söka Drömpengen för produktion av en film men, det går att söka bidrag för en öppen visning av filmen. Total drogfrihet ska upprätthållas under projektet/aktiviteten Alla ungdomsverksamheter och ungdomsarrangemang som anordnas med stöd av, eller i samarbete med Sundbybergs stad, ska vara drogfria. Projektet får därför inte genomföras på en plats där alkohol säljs. Projektet/aktiviteten ska genomföras i Sundbybergs stad. Det går t.ex. inte att ansöka om bidrag för utlandsresor. Drömpengen beviljas inte för projekt som är del av skolarbeten eller till kommersiella eller vinstdrivande projekt. Det går inte heller att söka om drömpengen för inköp av inventarier eller för lön för egen arbetsinsats. Hur bedöms ansökningarna? De grundläggande kraven på en bidragssökande förening eller enskild/grupp ska uppfyllas. Utöver detta görs även en enskild bedömning av själva ansökan. Vad bedömningen grundar sig på varierar beroende på vilket bidrag som ansökan gäller. Nedan listas vad som gäller för respektive bidrag. Varje nämnd kan utöver vad som anges nedan besluta om riktlinjer för vilka områden och/eller målgrupper som den aktuella nämnden prioriterar. Aktivitetsbidrag Vid bedömning av ansökan om aktivitetsbidrag gäller följande: Föreningen ska ha minst 10 bidragsberättigade medlemmar som är folkbokförda i Sundbyberg.

5 5 (7) Aktivitetsstöd ger 15 kr/deltagare och sammankomst. Aktiviteten ska vara lärarledd och ha minst tre deltagare. Ledare i åldern 7-20 får räknas som bidragsberättigad deltagare. Sammankomsten ska pågå minst 45 minuter. Föreningen ska redovisa minst 10 sammankomster för de bidragsberättigade medlemmarna under året. För deltagare i åldern 7 till och med 12 år beviljas bidrag för maximalt 2 sammankomster/vecka för samma typ av aktivitet (max 80 ggr/vecka). För övriga deltagare beviljas bidrag för maximalt 3 sammankomster/vecka inom samma verksamhet (max 120 ggr/vecka). Bidrag beviljas en gång per deltagare, sammankomst och dag inom samma förening/sektion. Föreningen kan söka bidrag för deltagare som deltar i prova på-aktiviteter. Det ska framgå tydligt för deltagaren att det är ett prova på-tillfälle och ska vara ett tillfälle att prova någon av föreningens ordinarie verksamheter. Aktiviteten ska vara beslutad och ekonomiskt planerad av styrelsen, medlemsmöte, kommitté eller motsvarande. Vid samarbete mellan föreningar kan endast en av föreningarna söka aktivitetsbidrag för deltagaren. Om föreningen kan få stöd från något av studieförbunden för en aktivitet ska föreningen i första hand ansöka om bidrag från den aktören. Om föreningen får stöd från något av studieförbunden för en aktivitet kan föreningen inte ansöka om aktivitetsbidrag för samma aktivitet. Verksamhetsbidrag, projektbidrag och lovbidrag Vid ansökan om verksamhets-, projekt- och lovbidrag bedömer nämnden om föreningens verksamhet, projekt eller lovaktivitet som ger ett positivt mervärde för stadens medborgare. I sin bedömning kan nämnden välja att prioritera en viss typ av verksamhet, arrangemang eller projekt. Detta görs för att stimulera nytänkande och utveckling i föreningslivet som till exempelvis: Ger barn förutsättningar för ett hälsosamt liv. Stimulerar barn och ungdomar som inte redan är aktiva att delta i föreningslivet. Bidrar till att människor som får pension ges möjlighet till ett aktivt och stimulerande liv. Bidrar till att alla människor oavsett funktionsförmåga ska kunna delta i förenings- och kulturlivet. Bidrar till att alla barn- och ungdomar oavsett ekonomiska förutsättningar ska kunna delta i förenings- och kulturlivet. Ger målgrupperna tillgång till kulturens alla uttrycksformer och möjlighet till eget skapande, eller som bidrar till ett levande kulturliv i staden.

6 6 (7) Bidrar till interkulturella mötesplatser samt ökad demokrati, jämställdhet, eller ekologisk hållbarhet. Bidrar till ökad folkhälsa, förebyggande verksamhet, social stödverksamhet eller öppen icke-medlemsbunden verksamhet. Syftar till att värna det finska språket och kulturen. Ansöker föreningen om verksamhetsbidrag för att kunna bedriva verksamhet i anpassade lokaler gör nämnden även en bedömning av föreningens behov, tillgång till lokaler och kostnader. Uppdragsstöd Vid ansökan om uppdragsstöd bedömer nämnden om uppdragets syfte och mål stödjer och/eller kompletterar nämndens mål och inriktning samt om det finns ett mervärde i att verksamheten drivs i föreningsregi. Drömpengen Vid ansökan om drömpengen bedöms om det planerade projektet/arrangemanget anses vara i linje med stadens målsättning för kultur- och fritidsverksamhet för ungdomar i Sundbyberg. Hur går ansökan till? Ansökan ska göras på de blanketter som tagits fram för respektive bidrag. Blankett finns på stadens hemsida De föreningar som söker aktivitetsbidrag ska anmäla sina grunduppgifter genom en blankett som finns på stadens hemsida. Själva ansökan om aktivitetsbidrag redovisas sedan genom tjänsten Aktivitetskort På Nätet (APN). Mer information om APN finns på stadens hemsida. Varje nämnd fattar beslut om vilka riktlinjer som gäller för deras ansökningsprocess i form av datum för ansökan. Hur ska bidrag redovisas? För verksamhetsbidrag och lovbidrag sker redovisning av verksamheten/resultatet av lovverksamheten samt en ekonomisk redovisning i samband med ny ansökan, alternativt efter årsmöte om föreningen inte söker verksamhetsbidrag/lovbidrag för kommande år. För projektbidrag ska föreningen skicka in en skriftlig redovisning av projektets resultat samt en ekonomisk redovisning efter avslutat projekt. Redovisningen skickas in inom tre månader efter att projektet avslutats. Eftersom uppdragen som uppdragsstöd kan ges för kan variera i utformning och omfattning beslutar nämnden om former för redovisning i samband med att uppdragsstöd beviljas. Det kan till exempel bli aktuellt att göra en delredovisning av verksamheten om uppdraget sträcker sig över en längre tidsperiod.

7 7 (7) För drömpengen ska en kort beskrivning av projektets genomförande inklusive ekonomisk redovisning skickas in till kultur- och fritidsnämnden senast två månader efter genomfört projekt.

Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet

Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet 1 (5) Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Föreningslivet stärker civilsamhället och bidrar till ett lokalt engagemang. Därför har Sundbybergs stad valt att på olika sätt stötta föreningar

Läs mer

Regler för stöd till föreningslivet i Sundbybergs stad

Regler för stöd till föreningslivet i Sundbybergs stad 1 (12) Regler för stöd till föreningslivet i Sundbybergs stad Stadens målsättning med stöd till föreningslivet Sundbybergs stads målsättning med stöd till föreningslivet är att främja ett brett föreningsliv

Läs mer

Förslag till regler för stöd till föreningslivet i Sundbybergs stad 1

Förslag till regler för stöd till föreningslivet i Sundbybergs stad 1 KOMMUNKONTORET Anna Bohlin 2012-08-31 1 (10) Förslag till regler för stöd till föreningslivet i Sundbybergs stad 1 Stadens målsättning med stöd till föreningslivet Sundbyberg är och vill fortsätta vara

Läs mer

Förslag till regler för stöd till föreningslivet i Sundbybergs stad

Förslag till regler för stöd till föreningslivet i Sundbybergs stad KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Förslag till regler för stöd till föreningslivet i Sundbybergs stad Beslutsunderlag Kultur- och fritidsförvaltningens skrivelse den 31 maj 2012 Regler för stöd till föreningslivet

Läs mer

Regler för stöd till föreningslivet i Sundbybergs stad

Regler för stöd till föreningslivet i Sundbybergs stad Kultur- och fritidsförvaltningen, Sundbybergs stad 172 92 Sundbyberg Besöksadress: Kavallerivägen 4, Rissne Tel: 08-706 80 00, Fax: 08-733 38 36 www.sundbyberg.se Regler för stöd till föreningslivet i

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet

Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Riktlinjerna reglerar hur bidragsansökningar till kultur och fritidsnämnden ska göras, vilka krav som ställs

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet

Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Riktlinjerna reglerar hur bidragsansökningar till kultur och fritidsnämnden ska göras, vilka krav som ställs

Läs mer

Bidragsregler för föreningar i Färgelanda kommun

Bidragsregler för föreningar i Färgelanda kommun Bidragsregler för föreningar i Färgelanda kommun Nya bidragsregler från 2015-01-01 (antagna av kommunfullmäktige 2014-09-03, 125) INNEHÅLL Allmänna bestämmelser Ansökan om registrering Ansökan om kommunala

Läs mer

Kommunala bidrag till ideella föreningar

Kommunala bidrag till ideella föreningar RIKTLINJE 1(7) Kommunala bidrag till ideella föreningar Dokumenttyp RIKTLINJE Beslutsinstans Kommunstyrelsen Dokument-ID Dokumentansvarig Majvor Byström för beslut 2017-09-12 Ansvarig för uppföljning 2(7)

Läs mer

Bidragsnormer Eslövs kommun. Barn- och ungdomsföreningar Handikappföreningar Pensionärsföreningar

Bidragsnormer Eslövs kommun. Barn- och ungdomsföreningar Handikappföreningar Pensionärsföreningar Bidragsnormer Eslövs kommun Barn- och ungdomsföreningar Handikappföreningar Pensionärsföreningar Bidragsnormer Delar ur Kultur- och fritidsnämndens mål för 2003 2006 Kultur- och fritidsaktiviteter främjar

Läs mer

Innehållsförteckning 2(13)

Innehållsförteckning 2(13) BIDRAGSREGLER Dokumentet är ett förslag från Kultur och Fritid. Dokumentet innefattar allt monetärt stöd till föreningar och andra aktörer i Eslövs kommun som utgår ifrån Kultur- och fritidsnämnden. Dokumentet

Läs mer

Social- och omsorgskontoret. Antagna av socialnämnden Riktlinjer för Socialnämndens verksamhetsbidrag

Social- och omsorgskontoret. Antagna av socialnämnden Riktlinjer för Socialnämndens verksamhetsbidrag Social- och omsorgskontoret Antagna av socialnämnden 2017-08-29 Riktlinjer för Socialnämndens verksamhetsbidrag 2 (5) Innehållsförteckning Syfte med ekonomiskt stöd till föreningar... 3 Definition av verksamhetsbidrag

Läs mer

Bidragsregler för idrottsföreningar

Bidragsregler för idrottsföreningar Bidragsregler för idrottsföreningar Regler för bidrag till idrottsföreningar med barn- och ungdomsverksamhet i Upplands Väsby kommun, anslutna till Riksidrottsförbundet Bestämmelser för kommunala bidrag

Läs mer

Bidragsregler för övriga föreningar

Bidragsregler för övriga föreningar Bidragsregler för övriga föreningar Bidragsreglementet avser samtliga hos Upplands Väsby kommun registrerade ideella föreningar med huvudverksamhet inom det kulturella fältet samt scoutföreningar och frilufsföreningar.

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens bidragsregler

Kultur- och fritidsnämndens bidragsregler Styrdokument, regler Kultur- och fritidskontoret 2017-06-29 Hanna Björklund 08-590 970 77 Dnr Fax 08-590 733 40 KFN/2016:85 hanna.bjorklund@upplandsvasby.se Kultur- och fritidsnämndens bidragsregler Nivå:

Läs mer

ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR

ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR 18 BIDRAGSNORMER FÖR BARN- OCH UNGDOMS- FÖRENINGAR SAMT PENSIONÄRS- OCH HANDIKAPPFÖRENINGAR Antagna av kommunfullmäktige 2005-11-28 att gälla fr o m 2006-01-01 Delar

Läs mer

Allmänna bestämmelser

Allmänna bestämmelser Kulturbidrag Kultur- och fritidsnämnden beviljar bidrag till föreningar och organisationer som bedriver en regelbunden kulturverksamhet inom exempelvis teater, dans, musik, bild och form, film och media,

Läs mer

Idrottspolitiskt program för Sundbybergs stad

Idrottspolitiskt program för Sundbybergs stad Idrottspolitiskt program för Sundbybergs stad Inledning Den svenska idrottsrörelsen, som är landets största folkrörelse är en unik kraft inte minst genom sitt arbete med verksamhet för barn och ungdomar.

Läs mer

Förslag till reglemente för föreningsbidrag för ideella föreningar i Haninge kommun Dnr: KOFN 2015/18

Förslag till reglemente för föreningsbidrag för ideella föreningar i Haninge kommun Dnr: KOFN 2015/18 Förslag till reglemente för föreningsbidrag för ideella föreningar i Haninge kommun 2016-05-09 Dnr: KOFN 2015/18 Kultur- och fritidsnämndens bidragsregler för ideella föreningar i Haninge kommun Kultur-

Läs mer

Riktlinjer för bidrag för föreningsverksamhet. Hudiksvalls kommun

Riktlinjer för bidrag för föreningsverksamhet. Hudiksvalls kommun Riktlinjer för bidrag för föreningsverksamhet Hudiksvalls kommun Bidrag till föreningsverksamhet Gäller från och med januari 2014. Innehåll Punkt Inriktning 1 Allmänna bestämmelser 2 Förening... 2 Bidrag

Läs mer

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Antagen av kommunfullmäktige den xx månad xx, 2016KS/0069 Besöksadress: Skogsbovägen 9 11, 134 81 Gustavsberg Postadress: Värmdö kommun, 134 81 Gustavsberg

Läs mer

Bidragsregler för Kultur och Fritid i Nora Kommun

Bidragsregler för Kultur och Fritid i Nora Kommun Bidragsregler för Kultur och Fritid i Nora Kommun Bidragsregler för Kultur och Fritid i Nora Kommun antagna av Kommunfullmäktige 2015-10-14 119 att gälla från 2016-01-01 tillsvidare, revideras under kommande

Läs mer

Bidragsregler för idrottsföreningar

Bidragsregler för idrottsföreningar Bidragsregler för idrottsföreningar Regler för bidrag till idrottsföreningar i Upplands Väsby kommun med barn- och ungdomsverksamhet, anslutna till Riksidrottsförbundet Bestämmelser för kommunala bidrag

Läs mer

Bidragsreglemente Föreningslivet NYKVARNS KOMMUN

Bidragsreglemente Föreningslivet NYKVARNS KOMMUN Bilaga 1. Bidragsreglemente Föreningslivet NYKVARNS KOMMUN Kultur- och fritidsupplevelser av alla slag ger människor en ökad livskraft och därmed förutsättningar för en bättre allmän folkhälsa. Ett varierat

Läs mer

Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag

Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag Antagen av kommunfullmäktige (KF) 2011-02-22. 5,gäller från 2011-03-28. Ändringar antagna av KF 2012-02-28, gäller från 2012-01-01.

Läs mer

Riktlinjer för kommunala föreningsbidrag i Malung-Sälens kommun

Riktlinjer för kommunala föreningsbidrag i Malung-Sälens kommun Riktlinjer för kommunala föreningsbidrag i Malung-Sälens kommun Fastställd av kommunfullmäktige 2018-11-26, 108 1 Kommunala föreningsbidrag i Malung-Sälens kommun Malung-Sälens kommun vill främja ett gott

Läs mer

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2016, 2016KS/0069 Innehåll Inledning... 3 Vägledande princip den kommunala kompetensen... 3 Riktlinjer och

Läs mer

Regler för föreningsstöd

Regler för föreningsstöd Regler för föreningsstöd KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Antagen av Kultur- och fritidsnämnden 2019-06-13 Dokumentinformation Fastställt av: Kultur- och fritidsnämnden Fastställt, datum: 2019-06-13 Dokumentsansvarig:

Läs mer

Riktlinjer för bidrag för föreningsverksamhet. Hudiksvalls kommun

Riktlinjer för bidrag för föreningsverksamhet. Hudiksvalls kommun Riktlinjer för bidrag för föreningsverksamhet Hudiksvalls kommun Bidrag till föreningsverksamhet Gäller från och med januari 2014. Innehåll Punkt Inriktning 1 Allmänna bestämmelser 2 Förening... 2 Bidrag

Läs mer

Fördelning av bidrag till socialt frivilligt arbete

Fördelning av bidrag till socialt frivilligt arbete 1 (7) HANDLÄGGARE TEL DIREKT DATUM DNR Karolina Nord 08-731 31 70 2016-02-25 2015:271 Fördelning av bidrag till socialt frivilligt arbete Omsorgs- och socialnämndens riktlinjer 2 (7) Innehållsförteckning

Läs mer

Regler för bidrag till idrottsföreningar i Upplands Väsby kommun med barn- och ungdomsverksamhet, anslutna till Riksidrottsförbundet.

Regler för bidrag till idrottsföreningar i Upplands Väsby kommun med barn- och ungdomsverksamhet, anslutna till Riksidrottsförbundet. Styrdokument, regler Kundvalskontoret 2012-01-01 Andreas Åstrand 08-590 971 56 Dnr Fax 08-590 890 77 Andreas.astrand@upplandsvasby.se Regler för bidrag till idrottsföreningar i Upplands Väsby kommun med

Läs mer

Bidragsreglemente för ideell. fritidsverksamhet i Nordmalings kommun

Bidragsreglemente för ideell. fritidsverksamhet i Nordmalings kommun Bidragsreglemente för ideell fritidsverksamhet i Nordmalings kommun Fastställt av kommunfullmäktige 2013-12-16 126 Innehållsförteckning 1 Målsättning... 3 2 Allmänna villkor... 3 3 Föreningsregister...

Läs mer

Idrottspolitiskt program för Sundbybergs stad

Idrottspolitiskt program för Sundbybergs stad Idrottspolitiskt program för Sundbybergs stad Inledning Sundbyberg är en stad i förändring och det är viktigt att idrottslivet tillsammans med staden utvecklas i takt med det övriga samhället. Det idrottspolitiska

Läs mer

Sundbybergs stad. Förstudie granskning av uppföljning av lämnade stöd till vissa föreningar

Sundbybergs stad. Förstudie granskning av uppföljning av lämnade stöd till vissa föreningar Förstudie 2017 Genomförd på uppdrag av revisorerna augusti 2017 Sundbybergs stad Förstudie granskning av uppföljning av lämnade stöd till vissa föreningar Innehåll 1. Inledning...2 1.1. Bakgrund...2 1.2.

Läs mer

BIDRAGSNORMER För barn- och ungdomsorganisationer i Vadstena kommun

BIDRAGSNORMER För barn- och ungdomsorganisationer i Vadstena kommun Antagna av Kommunfullmäktige 2011-01-19 8 Reviderad av kommunfullmäktige 2014-09-10 129 BIDRAGSNORMER För barn- och ungdomsorganisationer i Vadstena kommun Gäller fr.o.m. 2011-03-01 och ersätter tidigare

Läs mer

Regelverk för kulturnämndens bidrag

Regelverk för kulturnämndens bidrag www.katrineholm.se Regelverk för kulturnämndens bidrag 1 (8) Regelverk för kulturnämndens bidrag REGELVERK FÖR KULTURNÄMNDENS BIDRAG... 1 ALLMÄNNA VILLKOR... 2 GRUNDBIDRAG... 3 Vad kan stödet användas

Läs mer

Allmänna bestämmelser

Allmänna bestämmelser Allmänna bestämmelser Sundsvalls kommun vill genom sitt bidragssystem stödja kommunens föreningsliv så att möjlighet skapas för en omfattande och stimulerande fritid för alla på ett både jämlikt och jämställt

Läs mer

Bestämmelser för stöd till föreningar i Täby kommun

Bestämmelser för stöd till föreningar i Täby kommun 1(10) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Beslut i Kommunstyrelsen 2017-04-03 44 Bestämmelser för stöd till föreningar i Täby kommun Innehåll 1. Allmänna bestämmelser... 2 Inledning... 2 Allmänna villkor för bidragsberättigad

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till föreningar inom socialtjänstens område

Riktlinjer för bidrag till föreningar inom socialtjänstens område TJÄNSTESKRIVELSE 1[5] Referens Sara Andersson Mottagare Socialnämnden Riktlinjer för bidrag till föreningar inom socialtjänstens område Förslag till beslut Socialnämnden godkänner förvaltningens förslag

Läs mer

Regler och villkor för föreningsbidrag

Regler och villkor för föreningsbidrag Regler och villkor för föreningsbidrag Kultur- och fritidsnämnden Strategi Plan/program Riktlinje Regler och riktlinjer 1 Innehållsförteckning Kultur- och fritidsnämndens syfte och mål med föreningsbidrag...

Läs mer

REGLER FÖR STÖD TILL FÖRENINGAR I LOMMA KOMMUN Kultur- och fritidsnämndens ansvarsområde Gäller från 2011-01-01

REGLER FÖR STÖD TILL FÖRENINGAR I LOMMA KOMMUN Kultur- och fritidsnämndens ansvarsområde Gäller från 2011-01-01 REGLER FÖR STÖD TILL FÖRENINGAR I LOMMA KOMMUN Kultur- och fritidsnämndens ansvarsområde Gäller från 2011-01-01 Syfte Lomma kommuns stöd till det ideella föreningslivet syftar till att stimulera till ett

Läs mer

VERSION 2012-03-13 N O R M E R FRITIDSFÖRVALTNINGEN. Bidragsnormer. för föreningsverksamhet i Vallentuna

VERSION 2012-03-13 N O R M E R FRITIDSFÖRVALTNINGEN. Bidragsnormer. för föreningsverksamhet i Vallentuna VERSION 2012-03-13 N O R M E R FRITIDSFÖRVALTNINGEN Bidragsnormer för föreningsverksamhet i Vallentuna Fastställda av kommunfullmäktige 2003 Bidragsnormer för föreningsverksamhet i Vallentuna Innehåll

Läs mer

Bidragsregler för kulturföreningar

Bidragsregler för kulturföreningar Bidragsregler för kulturföreningar Gäller från 080101 Regler för bidrag till kulturföreningar m fl i Partille kommun Allmänna förutsättningar Kultur- och fritidsnämndens målsättning är att Partille kommun

Läs mer

Regler för kommunala bidrag till ungdomsföreningar i Vänersborgs kommun

Regler för kommunala bidrag till ungdomsföreningar i Vänersborgs kommun Dnr: 2015/37 1 (5) Regler för kommunala bidrag till ungdomsföreningar i Vänersborgs kommun Fastställt av Barn- och ungdomsnämnden 2012-12-10 136 Reviderad 2014-04-14 58 Överfört och fastställt av Kultur-

Läs mer

Landstingsbidrag för Ungdomsorganisationer i Västmanlands län

Landstingsbidrag för Ungdomsorganisationer i Västmanlands län 1 (7) Bidragsregler för Ungdomsorganisationer LTV091060 Landstingsstyrelsen 2010-01-01 Landstingsbidrag för Ungdomsorganisationer i Västmanlands län Fastställd av Landstingsstyrelsen 16 december 2009 312

Läs mer

REGLER OCH RIKTLINJER FÖR TILLÄMPNING AV KOMMUNALT STÖD TILL FÖRENINGAR STORFORS KOMMUN

REGLER OCH RIKTLINJER FÖR TILLÄMPNING AV KOMMUNALT STÖD TILL FÖRENINGAR STORFORS KOMMUN REGLER OCH RIKTLINJER FÖR TILLÄMPNING AV KOMMUNALT STÖD TILL FÖRENINGAR I STORFORS KOMMUN REGLER För att en förening ska bli stödberättigad från kommunen ska den: Bedriva sin ideella verksamhet inom Storfors

Läs mer

Bidragsregler för kulturföreningar i Tjörns kommun

Bidragsregler för kulturföreningar i Tjörns kommun KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN sregler för kulturföreningar i Tjörns kommun Antagna av kultur- och fritidsnämnden 2012-02-06, 5 Allmänna förutsättningar Kultur- och fritidsnämndens målsättning är att

Läs mer

Regler och villkor för föreningsbidrag

Regler och villkor för föreningsbidrag Regler och villkor för föreningsbidrag Tillväxtförvaltningen Strategi Plan/program Riktlinje Regler och riktlinjer 1 Innehållsförteckning Lindesbergs kommuns syfte och mål med föreningsbidragen... 3 Syfte...

Läs mer

FÖRENINGSBIDRAG. Handikappverksamhet. Dokumentet uppdaterat 2015-02-20 SKÖVDE KOMMUN

FÖRENINGSBIDRAG. Handikappverksamhet. Dokumentet uppdaterat 2015-02-20 SKÖVDE KOMMUN FÖRENINGSBIDRAG Handikappverksamhet Dokumentet uppdaterat 2015-02-20 SKÖVDE KOMMUN 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1:1 Rätt till bidrag Organisation i Skövde kommun som bedriver fritidsverksamhet för handikappade

Läs mer

Bidragsbestämmelser. riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag. Gäller från 1 juli 2008

Bidragsbestämmelser. riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag. Gäller från 1 juli 2008 Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag Gäller från 1 juli 2008 Antagna av utbildnings- och fritidsnämnden 2007-10-31, 108 och Fagersta kommunfullmäktige 2008-04-29,

Läs mer

3 Bidrag får, i mån av tillgång på medel, lämnas till studieförbund som bedriver verksamhet inom Sundsvalls kommun.

3 Bidrag får, i mån av tillgång på medel, lämnas till studieförbund som bedriver verksamhet inom Sundsvalls kommun. Sida 1 (5) 1 Detta regelverk innehåller bestämmelser för Sundsvalls kommuns bidrag till föreningar och studieförbund. Syftet med kommunens stöd till föreningslivet är att stimulera ideella insatser för

Läs mer

Bidragsbestämmelser för föreningar, studieförbund och egna initiativ

Bidragsbestämmelser för föreningar, studieförbund och egna initiativ 1 / 8 Bidragsbestämmelser för föreningar, studieförbund och egna initiativ KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN I KLIPPANS KOMMUN 2 / 8 Innehåll INLEDNING... 3 ALLMÄNNA VILLKOR... 3 För föreningar... 3 För enskilda

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 805.3

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 805.3 Bromölla kommun KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 805.3 Antagen/Senast ändrad Gäller från Dnr Ks 2015-05-27 140 2015-05-28 2015/288 Ks 2016-04-06 94 2016-04-07 2016/90 REGLER FÖR FÖRENINGSBIDRAG RIKTLINJER

Läs mer

Bidragsregler i Skara kommun

Bidragsregler i Skara kommun Kultur- och fritidsnämnden Bidragsregler i Skara kommun Skara kommun har ett stort och rikt föreningsliv där kommuninvånarna har möjlighet att hitta just den förening som är anpassad efter individens önskemål

Läs mer

STÖD OCH BIDRAG FÖR FÖRENINGAR I HÖRBY KOMMUN

STÖD OCH BIDRAG FÖR FÖRENINGAR I HÖRBY KOMMUN Kultur och Fritidsnämnden 2013-01-01 STÖD OCH BIDRAG FÖR FÖRENINGAR I HÖRBY KOMMUN Antagen av kultur och fritidsnämnden den 13/11 2013 och börja gälla 2013-01-01. Hörby kommun 242 80 Hörby Tel: 0415-182

Läs mer

Principer och taxor för uthyrning av lokaler, Allaktivitetshuset Sundbyberg 1

Principer och taxor för uthyrning av lokaler, Allaktivitetshuset Sundbyberg 1 Principer och taxor för uthyrning av lokaler, Allaktivitetshuset Sundbyberg 1 Grundprinciper för Allaktivitetshuset Stadens målsättning är att främja ett brett föreningsliv och utbud av kultur, fritids-

Läs mer

Bidragsregler. Regler för bidrag till föreningslivet i Alingsås Kommun

Bidragsregler. Regler för bidrag till föreningslivet i Alingsås Kommun Bidragsregler Regler för bidrag till föreningslivet i Alingsås Kommun Innehållsförteckning Förutsättningar för att få föreningsbidrag... 4 Bidrag till verksamhet... 5 1. Bidrag för aktiviteter riktat till

Läs mer

Bidragsreglemente för ideell. fritidsverksamhet i Nordmalings kommun

Bidragsreglemente för ideell. fritidsverksamhet i Nordmalings kommun Bidragsreglemente för ideell fritidsverksamhet i Nordmalings kommun Fastställt av kommunfullmäktige 2013-XX-XX Innehållsförteckning 1 Målsättning... 3 2 Allmänna villkor... 3 3 Föreningsregister... 3 4

Läs mer

HÖÖRS KOMMUN Kultur- och fritidsnämnd BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNAL BIDRAG TILL KULTURELLA FÖRENINGAR

HÖÖRS KOMMUN Kultur- och fritidsnämnd BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNAL BIDRAG TILL KULTURELLA FÖRENINGAR HÖÖRS KOMMUN Kultur- och fritidsnämnd BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNAL BIDRAG TILL KULTURELLA FÖRENINGAR BIDRAGSNORMER FÖR KULTURFÖRENINGAR Antagna av kommunfullmäktige 2011-06-15. Syftet med kultur- och fritidsnämndens

Läs mer

Riktlinjer föreningsbidrag för organisationer för personer med funktionsnedsättning samt till frivillig- och intresseorganisationer

Riktlinjer föreningsbidrag för organisationer för personer med funktionsnedsättning samt till frivillig- och intresseorganisationer Styrdokument, riktlinjer Projektkoordinator 2017-08-18 Maria Lindeberg 08-59097376 Dnr Maria.Lindeberg@upplandsvasby.se KS/2017:100 Riktlinjer föreningsbidrag för organisationer för personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Föreningsstöd i Degerfors kommun

Föreningsstöd i Degerfors kommun RIKTLINJE 1(7) Madelene Hedström, 0586-482 67 madelene.hedstrom@degerfors.se Policy Plan Riktlinje Handlingsplan Rutin Instruktion Föreningsstöd i Degerfors kommun Dokumenttyp Riktlinje Dokumentet gäller

Läs mer

Regler för föreningsbidrag

Regler för föreningsbidrag Regler för föreningsbidrag Att bli en bidragsgodkänd förening En förening kan ansöka om att bli bidragsgodkänd. En bidragsgodkänd förening kan söka alla Idrott & förenings bidrag och kan hyra anläggning

Läs mer

Föreningsstöd i Skara kommun

Föreningsstöd i Skara kommun Föreningsstöd i Skara kommun Kultur- och fritidsnämnden Gäller från 2016-04-14 Skara kommun har ett stort och rikt föreningsliv där kommuninvånarna har möjlighet att hitta just den förening som är anpassad

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING FÖR FALKÖPINGS KOMMUN 96/KS310 805 KFS 1997:1 Bidragsnormer för föreningar med verksamhet inom kultur/fritid/idrott (Antagna av kommunfullmäktige den 27 januari 1997) (Gäller

Läs mer

Anvisningsdokument för föreningsstöd

Anvisningsdokument för föreningsstöd Styrdokument Anvisningsdokument för föreningsstöd Senast reviderad av kommunfullmäktige 2018-03-19, 33 Giltighetstid 2019-12-31 2 (5) Beslutshistorik Gäller från 2014-11-17 Antagen av kommunfullmäktige

Läs mer

Kommunalt föreningsstöd

Kommunalt föreningsstöd Kommunalt föreningsstöd Bidragsregler 1 Allmänna förutsättningar Kommunens bidragsgivning syftar till att stödja Järfällaföreningarnas organiserade barn- och ungdomsverksamhet. Med Järfällaförening avses

Läs mer

Föreningsbidrag- uppdatering av riktlinjer

Föreningsbidrag- uppdatering av riktlinjer TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2017-01-10 SN 2017/0005.03.02 0480-450950 Socialnämnden Föreningsbidrag- uppdatering av riktlinjer Förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

Bidragsnormer för föreningar och organisationer

Bidragsnormer för föreningar och organisationer 1 (7) Typ: Bestämmelse Giltighetstid: Version: 2.0 Fastställd: KF 2014-04-16, 20 Uppdateras: Barn, kultur- och utbildningsnämnden lämnar bidrag till olika föreningar och organisationer som bedriver barn-

Läs mer

Regler för fördelning av bidrag till funktionshindersföreningar i Norrköping

Regler för fördelning av bidrag till funktionshindersföreningar i Norrköping Regler för fördelning av bidrag till funktionshindersföreningar i Norrköping REGLERNA ÄR ANTAGNA AV NORRKÖPINGS KOMMUN, VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN DEN 9 JUNI 2009. REVIDERAD VERSION ANTOGS AV VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN

Läs mer

Riktlinjer för Drömdeg, Kreativa fonden och Evenemangsbidrag

Riktlinjer för Drömdeg, Kreativa fonden och Evenemangsbidrag Riktlinjer för Drömdeg, Kreativa fonden och Evenemangsbidrag Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Diarienummer: KS/2019:282 Dokumentet är beslutat av: Kommunfullmäktige Dokumentet beslutades

Läs mer

Information om FÖRENINGS- BIDRAG MÖLNLYCKE * LANDVETTER * HÄRRYDA * HINDÅS * RÄVLANDA * HÄLLINGSJÖ

Information om FÖRENINGS- BIDRAG MÖLNLYCKE * LANDVETTER * HÄRRYDA * HINDÅS * RÄVLANDA * HÄLLINGSJÖ Information om FÖRENINGS- BIDRAG MÖLNLYCKE * LANDVETTER * HÄRRYDA * HINDÅS * RÄVLANDA * HÄLLINGSJÖ 1 INFORMATION OM BIDRAG Syftet med stöd till verksamheter inom förenings- och fritidsområdet är att bidra

Läs mer

Regler för föreningsbidrag

Regler för föreningsbidrag Regler för föreningsbidrag Att bli en bidragsgodkänd förening En förening kan ansöka om att bli bidragsgodkänd. En bidragsgodkänd förening kan söka alla Idrotts- och föreningsförvaltningens bidrag och

Läs mer

Regler och riktlinjer för föreningsbidrag

Regler och riktlinjer för föreningsbidrag Kultur- och fritidskontoret Regler och riktlinjer för föreningsbidrag Reviderade av Södertälje kommuns Kommunfullmäktige 2014-11-24 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Mål, syfte och villkor...3

Läs mer

BIDRAGSREGLER kultur- och fritidsverksamhet i Lindesbergs kommun. Kultur- och fritidsnämnden

BIDRAGSREGLER kultur- och fritidsverksamhet i Lindesbergs kommun. Kultur- och fritidsnämnden BIDRAGSREGLER kultur- och fritidsverksamhet i Lindesbergs kommun 2012 Kultur- och fritidsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SYFTE... 3 1.2 ÖVERGRIPANDE MÅL... 3 2. REGISTRERING AV FÖRENING... 4 2.1 NYREGISTRERING...

Läs mer

Ärende 15 Kultur- och fritidskontoret Regler och riktlinjer för föreningsbidrag Reviderade av Södertälje kommuns Kommunfullmäktige 2014-11-24 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Mål, syfte

Läs mer

Information verksamhetsstöd

Information verksamhetsstöd Information verksamhetsstöd ANSÖKAN Sida 1 av 5 Verksamhetsstödet för kultur-och fritidsföreningar samt lika möjligheter kan sökas en gång per år. Stöd fördelas efter en årligt fastställd budget och utgår

Läs mer

Regler för föreningsbidrag/föreningsstöd Antagna av Kommunfullmäktige Gäller från och med

Regler för föreningsbidrag/föreningsstöd Antagna av Kommunfullmäktige Gäller från och med Regler för föreningsbidrag/föreningsstöd Antagna av Kommunfullmäktige 2016-10-25. Gäller från och med 2017-01-01. Munkfors-Ransäter en attraktiv, företagsam, nära och hållbar kommun-känd för att vara spännande,

Läs mer

BIDRAGSREGLER 2013. Att starta en förening... 3. Startbidrag 3. Föreningens verksamhet... 3. Aktivitetsbidrag 3 Utvecklingsbidrag 3

BIDRAGSREGLER 2013. Att starta en förening... 3. Startbidrag 3. Föreningens verksamhet... 3. Aktivitetsbidrag 3 Utvecklingsbidrag 3 BIDRAGSREGLER 2013 Att starta en förening... 3 Startbidrag 3 Föreningens verksamhet... 3 Aktivitetsbidrag 3 Utvecklingsbidrag 3 Mentorsbidrag... 4 Vilka kan söka? 4 Hur stort är bidraget? 4 Utbildning...

Läs mer

Regler och riktlinjer för Malmö stads stöd till ideella föreningar och organisationer

Regler och riktlinjer för Malmö stads stöd till ideella föreningar och organisationer regler och riktlinjer_remissversion Regler och riktlinjer för Malmö stads stöd till ideella föreningar och organisationer Dessa riktlinjer för Malmö stads stöd till ideella föreningar och andra organisationer

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUNS RIKTLINJER FÖR EKONOMISKT STÖD TILL FÖRENINGAR

ÅTVIDABERGS KOMMUNS RIKTLINJER FÖR EKONOMISKT STÖD TILL FÖRENINGAR ÅTVIDABERGS KOMMUNS RIKTLINJER FÖR EKONOMISKT STÖD TILL FÖRENINGAR Föreningslivets värde för samhället I ett demokratiskt samhälle är ett aktivt föreningsliv en oumbärlig tillgång. Inom det traditionella

Läs mer

Bidragsregler för idrottsföreningar

Bidragsregler för idrottsföreningar sregler för idrottsföreningar Gäller från 080101 Regler för bidrag till idrottsföreningar och övriga idéorganisationer i Partille kommun Allmänna förutsättningar Kultur- och fritidsnämndens målsättning

Läs mer

Bidragsregler Ljungby kommun

Bidragsregler Ljungby kommun Kultur- och fritidsförvaltningen Bidragsregler Ljungby kommun Allmänna bidragsregler Ansökningsblanketter Ansökningsblanketter finns att hämta på kultur- och fritidsförvaltningens kontor eller på kommunens

Läs mer

Riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturutövande

Riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturutövande KULTURFÖRVALTNINGEN Riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturutövande Fastställda av kulturnämnden 2017-03-24, KTN-2015-0125, 13 Postadress: Uppsala kommun, kulturförvaltningen, 753 75 Uppsala Telefon:

Läs mer

Bidragsnormer för det kommunala stödet till barn- och ungdomsverksamhet

Bidragsnormer för det kommunala stödet till barn- och ungdomsverksamhet STYRDOKUMENT 1(7) Beteckning Barn och utbildning Godkänd/ansvarig Kommunfullmäktig 66 Dnr 609/06 Bidragsnormer för det kommunala stödet till barn- och ungdomsverksamhet Föreliggande bestämmelser för kommunala

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till föreningar inom socialtjänstens område

Riktlinjer för bidrag till föreningar inom socialtjänstens område Riktlinjer för bidrag till föreningar inom socialtjänstens område Fastställt av: Socialnämnden Fastställt: 2017-09-25 109 (SN 2017/2753 10.10.2) Ansvar för revidering: Giltighetstid: Socialförvaltningen

Läs mer

Regler för föreningsbidrag i Huddinge kommun

Regler för föreningsbidrag i Huddinge kommun 1 (12) Antaget i kommunfullmäktige 1992-12-09, 315 med ändring 1994-10-31, 184, 1995-02-27, 14, 1997-12-16, 142, 2000-03-28, 38, 2003-01-20, 5, 2003-10-06, 126, 2004-12-13, 234, 2008-05-05, 100, 2011-05-02,

Läs mer

Förslag till nya och ändrade former av bidrag till föreningar och organisationer. Det här är en lättläst sammanfattning av texten. 1.

Förslag till nya och ändrade former av bidrag till föreningar och organisationer. Det här är en lättläst sammanfattning av texten. 1. Förslag till nya och ändrade former av bidrag till föreningar och organisationer Det här är en lättläst sammanfattning av texten. 1. Inledning Bakgrund Kommunfullmäktige i Lund har bett Kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

Bidragsbestämmelser föreningsbidrag

Bidragsbestämmelser föreningsbidrag Bidragsbestämmelser föreningsbidrag Hammarö kommun vill genom olika bidragsformer skapa en god förutsättning för ett allsidigt föreningsliv i kommunen genom: att ge kontanta bidrag till verksamhet samt

Läs mer

Bestämmelser för föreningsbidrag

Bestämmelser för föreningsbidrag 1 (5) Typ: Bestämmelse Giltighetstid: Tills vidare Version: 1.0 Fastställd: KF 2010-09-22, 64 Uppdateras: Innehållsförteckning 1. Barn- och ungdomsverksamhet 1.1 Grundnormer för bidrag till föreningar

Läs mer

Bidragsregler för ideella föreningar i Botkyrka kommun

Bidragsregler för ideella föreningar i Botkyrka kommun Bidragsregler för ideella föreningar i Botkyrka kommun Post Botkyrka kommun, 147 85 TUMBA Besök Munkhättevägen 45 Tel 08-530 610 00 www.botkyrka.se Org.nr 212000-2882 Bankgiro 624-1061 Bidragsregler för

Läs mer

RIKTLINJER FÖRENINGSSTÖD TILL FÖRENINGAR MED SÄRSKILD SOCIAL INRIKTNING

RIKTLINJER FÖRENINGSSTÖD TILL FÖRENINGAR MED SÄRSKILD SOCIAL INRIKTNING RIKTLINJER FÖRENINGSSTÖD TILL FÖRENINGAR MED SÄRSKILD SOCIAL INRIKTNING KARLSTADS KOMMUN Beslutad i: Arbetsmarknads- och socialnämnden 20 juni 2018 Ansvarig samt giltighetstid: Amanda Klint, giltig tillsvidare

Läs mer

R I K TLINJER. Riktlinjer för bidrag speciella ändamål FRITIDSNÄMNDEN. Fastställda av fritidsnämnden 2012-02-23

R I K TLINJER. Riktlinjer för bidrag speciella ändamål FRITIDSNÄMNDEN. Fastställda av fritidsnämnden 2012-02-23 R I K TLINJER FRITIDSNÄMNDEN Riktlinjer för bidrag speciella ändamål Fastställda av fritidsnämnden 2012-02-23 Riktlinjer för bidrag speciella ändamål Innehåll 1. Introduktion... 3 2. Varför lämnar fritidsnämnden

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag

Riktlinjer för föreningsbidrag Riktlinjer för föreningsbidrag GULLSPÅNGS KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2017-06-21, 93 Dnr: KS 2016/544 Revideras Kommunledningskontoret Torggatan 19, Box 80 548 22 HOVA Tel: 0506-360 00 www.gullspang.se

Läs mer

Riktlinjer för nämndens för hälsa och omsorg bidrag till föreningar (reviderade )

Riktlinjer för nämndens för hälsa och omsorg bidrag till föreningar (reviderade ) NÄMNDEN FÖR HÄLSA OCH OMSORG Riktlinjer för nämndens för hälsa och omsorg bidrag till föreningar (reviderade 2013-10-03) Generella förutsättningar Relationen mellan nämnden för hälsa och omsorg (NHO),

Läs mer

Föreningsbidrag - fritid barn- och ungdomsverksamhet

Föreningsbidrag - fritid barn- och ungdomsverksamhet RIKTLINJE Föreningsbidrag - fritid Dokumentets syfte Dokumentet syftar till att beskriva riktlinjer för ekonomiska bidrag för föreningar som bedriver fritidsverksamhet för barn och ungdomar i Nacka. Dokumentet

Läs mer

Bidragsbestämmelser. Föreningsbidrag Hammarö kommun

Bidragsbestämmelser. Föreningsbidrag Hammarö kommun Bidragsbestämmelser Föreningsbidrag Hammarö kommun BIDRAGSBESTÄMMELSER FÖRENINGSBIDRAG Hammarö kommun vill genom olika bidragsformer skapa en god förutsättning för ett allsidigt föreningsliv i kommunen

Läs mer

KOMMUNALA BIDRAGSREGLER FÖR FÖRENINGAR REGISTRERADE I AVESTA KOMMUN Reviderad 151006

KOMMUNALA BIDRAGSREGLER FÖR FÖRENINGAR REGISTRERADE I AVESTA KOMMUN Reviderad 151006 KOMMUNALA BIDRAGSREGLER FÖR FÖRENINGAR REGISTRERADE I AVESTA KOMMUN Reviderad 151006 1 GENERELLA NORMER FÖR KOMMUNALA BIDRAG TILL ORGANISATIONER OCH SAMMANSLUTNINGAR MED LOKAL VERKSAMHET I AVESTA KOMMUN

Läs mer

Regel för bidrag till föreningar

Regel för bidrag till föreningar Regel för bidrag till föreningar Tierps kommun 815 80 TIERP Telefon: 0293-21 80 00 www.tierp.se Dokumentets giltighet och beslut Dokumentnamn: Regel för bidrag till föreningar Gäller för: Kultur och fritid

Läs mer

Kultur- och fritidskontoret. Regler och riktlinjer för föreningsbidrag

Kultur- och fritidskontoret. Regler och riktlinjer för föreningsbidrag Kultur- och fritidskontoret Regler och riktlinjer för föreningsbidrag Innehållsförteckning Regler och riktlinjer för föreningsbidrag... 1 1. Inledning... 3 1.1 Mål, syfte och villkor...3 1.1.1 Målformulering...3

Läs mer

Riktlinjer för Örgryte-Härlandas lokala föreningsstöd

Riktlinjer för Örgryte-Härlandas lokala föreningsstöd Riktlinjer för Örgryte-Härlandas lokala föreningsstöd Är du medlem i en förening eller organisation som bidrar till en aktiv och social fritid i stadsdelen Örgryte-Härlanda? Då finns det möjlighet att

Läs mer