Maxxum multicontroller SerieN Hk

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Maxxum multicontroller SerieN. 112-141 Hk"

Transkript

1 Maxxum multicontroller SerieN Hk

2 Full kontroll över verksamheten Dessa MAXXUM-modeller har en optimal utformning av förarmiljön med Multicontroller III monterad på förarstolens högra armstöd - traktorns alla nyckelfunktioner i din hand. 2 Hastighet och Multicontroller III Powershift tar bort all stress vid växelbyte under belastning medan Powershuttle fram-backväxeln ger perfekt manövrering - en enkel knapptryckning på Multicontroller III och du kan byta växel eller körriktning. Kraft för dem som kräver mer Du kommer att bli mer än nöjd med den imponerande kraft dessa Case IH common-rail dieselmotorer utvecklar. Med ett urval av 6 modeller från 112 till 141 hästkrafter finns det en MAXXUM traktor som tillfredsställer ditt behov av att få ut mer. Lönsam produktivitet med kombinationer Halvera antalet överfarter med både frontoch bakmonterade redskap. Beställ din nya MAXXUM med helt integrerad frontlyft och frontkraftuttag. Smidig på fältet - trygg på vägen Framaxelfjädring, hyttfjädring och svängningsdämpning i trepunktslyften samarbetar för att ge dig trygghet under transporter, bekvämlighet i förarstolen och full kontroll över traktorns rörelser vid körning med tunga burna redskap. Optimal dragkraft minimal packning Kombinationen av automatisk fyrhjulsdrift, diffspärr och slirningskontroll ger MAXXUM optimal dragkraft. Automatiskt kraftuttag, konstant varvtalskontroll av motorn och det idealiska vikt/effektförhållandet, garanterar effektivitet på hög nivå under alla förhållanden.

3 3 KONCEPTET Skaffa dig bästa överblick Förarhyttens sidor består av hela, obrutna glasrutor och hyttaket har ett öppningsbart takfönster som ger god sikt över upplyft last. Maximalt effektiv tid minimalt rutinunderhåll Dagligt underhåll genomförs snabbt och enkelt från marknivå. MAXXUM traktorer har långa serviceintervaller och original Case IH reservdelar finns alltid tillgängliga med kort varsel. CASE IH MAXXUM TA KONTROLL: FOKUS PÅ LÖNSAMHET Power by tradition Bevisad produktivitet och låga driftskostnader Oslagbar körupplevelse med Multicontroller III Kräv mer - uppnå mer Med de beprövade Case IH MAXXUM-traditionerna som bas och därtill försedda med nya nivåer av mångsidighet och prestandastyrning är Maxxum traktorerna designade för att göra ditt företag mera lönsamt. Med elektroniskt styrda motorer och avancerade Multicontroller III, har fokus satts på att minimera kostnaderna samtidigt som produktiviteten höjs. För dig som kräver mer uppnå mer med MAXXUM. Kraft med traditioner lönsamhet med MAXXUM. MAXXUM serien är utrustad med kraftfulla Case IH common-rail motorer med 112, 117, 121, 126, 132 och 141 hästkrafter. Alla modellerna är turboladdade, har intercooler och elektronisk motorstyrning. Som ett resultat av detta är bränsleförbrukningen och miljöpåverkan lägre än någonsin, helt enligt emissionskraven steg III. Bevisad produktivitet låga driftskostnader. MAXXUM-traktorerna har en mängd automatiska system för att kontrollera prestanda medan du håller fokus på ditt företagsresultat. Elektronisk effektstyrning ger upp till tjugosex extra hästkrafter vid kraftuttagsarbete, samtidigt som bränsleförbrukningen sänks. Motorvarvtalsstyrning håller motorvarvet konstant då det är viktigt med bibehållet kraftuttagsvarv oberoende av belastning, och dragkraftsstyrningen tar hand om inoch urkoppling av fyrhjulsdrift och diffspärrar. Rutinunderhåll utförs snabbt och enkelt och de förlängda serviceintervallerna på 600 timmar spar både tid och pengar. Multicontroller III mer än bara ett namn. Varför Multicontroller? Multicontroller III ger dig den mest logiska och mest lättanvända förarkontrollen i branschen. Alla traktorns nyckelfunktioner ligger i din hand, integrerade i en enda manöverspak. Du kan till och med programmera inställningar och sekvenser i kombination med den tydligt utformade displaypanelen som är integrerad i armstödet. Ingen inlärning är nödvändig sätt bara igång och jobba. Kräv mer uppnå mer. Du kräver mer; Case IH levererar. Mångsidighet ingår som standard, liksom CASE IH Surround Vision förarhytt, nu tillgänglig med hyttak i både standard och lågprofil versioner. MAXXUM traktorer ger imponerande kraft och ger dig total kontroll så att du kan fokusera på att uppnå mer på fältet, på vägen, runt gården, året runt. MAXXUM. Fokus på lönsamhet med CASE IH. Ett lyft för din verksamhet Integrera lastarreglaget i Multicontroller III armstödet och öka komforten vid lastning.

4 4 Power Management effektstyrning (boost) finns på samtliga Maxxum modeller och ger upp till 26 extra hästkrafter under specifika förutsättningar vid kraftuttagsarbeten och under transportkörning. Inställningen för konstant motorvarvtal ger konstant motor- och kraftuttagsvarvtal oberoende av belastning, för optimal bränsleekonomi. 600-timmars bytesintervaller för motorolja och filter spar både underhållstid och - kostnader. Godkänd för användning av bränsleblandningar med upp till 20 procent biodiesel (B20). Common-rail dieselteknologi och fyra ventiler per cylinder ger optimal prestanda och låga emissioner.

5 5 MOTOR KRAFT FÖR DEM SOM KRÄVER MER Kraftfulla Case IH common-rail motorer Perfekt vikt/effektförhållande Högpresterande fyr-/sex -cylinder, fyrventilsteknik Effektiv elektronisk motorstyrning Lugn och jämn gång i motorn Case IH har ett välgrundat gott rykte för stor kraft och MAXXUM traktorer har ett välgrundat gott rykte för hög prestanda. Lägg därtill allra senaste common-rail fyrventilsteknik och elektronisk motorstyrning och du får en high-tech allround modellserie som är konstruerad för att du ska tjäna pengar. Case IH:s strategi för din verksamhet: kraft med tradition, lönsamhet med MAXXUM. Lägre vikt - högre prestanda. En ny 132Hk fyrcylindrig modell, som med effektstyrning utvecklar hela 152Hk, kan nu levereras. Den erbjuder ansenliga fördelar jämfört med de tidigare 6-cylindriga modellerna tack vare reducerad längd och vikt. Överhuvudtaget är hela traktorns konstruktion mera kompakt vilket gör den mera manövrerbar och smidig. Lägre vikt betyder mindre packning av jord och gröda, och mer kraft tillgänglig när den behövs. Mindre belastning på miljön och på din plånbok. MAXXUM traktorer har common-rail teknologi med fyra ventiler per cylinder och elektronisk bränslestyrning. Common-rail bränslesystemet garanterar utomordentlig bränsleekonomi och lugn gång i motorn. Utsläppen är också låga (steg III godkänd). Denna investering är en tillgång både för din plånbok och för miljön. Styr mer effektivt. Power Management effektstyrning finns på alla MAXXUM traktorer och ger dig upp till tjugosex extra hästkrafter vid körning med kraftuttagsdrivna redskap och vid transporter. Samtidigt förbättrar det ytterligare det fördelaktiga vikt/effektförhållandet. Styrning av konstant motorvarv ger föraren möjlighet att programmera in ett motorvarv när kraftuttagsvarvtalet måste hållas konstant oberoende av belastningsgrad för att säkerställa att redskapen arbetar lugnt och ryckfritt. Ett urval av prestandapaket. Med högpresterande motorer i storlekar från 112 Hk till 141 Hk att välja bland finns det alltid en MAXXUM traktor skräddarsydd för dina behov. Dessa 4- och 6-cylindriga motorer erbjuder dig den prestanda som behövs för att hantera vad du än kräver av din traktor. Power Management effektstyrning. Levererar upp till 26 hästkrafter extra MAXXUM Hk 150 Hk varv/min

6 Powershuttle ger dig den ultimata manövreringen och den elektroniska joysticken, placerad i armstödet, ger dig bästa komfort och kontroll. 6 Fält-läge med automatisk växling i alla tre fältgrupperna tillåter transmissionen att växla upp och ner för att optimera produktiviteten vid ett givet motorvarvtal och tillåter föraren att helt koncentrera sig på redskapen. Transport-läge gör det möjligt att köra traktorn precis som en automatväxlad bil med upp till nio växlar upp eller ner.

7 7 TRANSMISSION OCH KRAFTUTTAG HASTIGHET OCH MULTICONTROLLER Automatväxlad semi Power Shift transmission 40 km/tim ekonomi Krypväxlar (endast 16 x 16 transmission utan 40 km/tim Ekonomi) Multicontroller III - Power Shift och Power Shuttle med knapptryckning Högeffektskraftuttag MAXXUM ger dig den grad av automatik du behöver för att växla upp ett steg i din verksamhet. Här finns ett urval av transmissioner för exakt den typ av arbete du specialiserat dig på. Vilka krav du än har så är transmissionstekniken och den optimerade ergonomin designade för att ge dig möjlighet att arbeta snabbare och mycket bekvämare. Växla upp ett steg med Power Shift och Power Shuttle. Styrningen av Power Shift är integrerad i Multicontroller III i höger armstöd, för att ge dig mjuk och smidig växling utan ansträngning. Power Shuttle finns också vid dina fingertoppar i Multicontroller III i form av en knapp, eller som en spak på rattkonsollen för att ge smidig hantering vid lastarkörning eller på vändtegen. Alltid i rätt läge. Den högst avancerade 17 x 16 transmissionen har Auto-fält och Auto-väg lägen för automatisk växling upp och ner genom växlarna för maximering av prestandan. För att höja förarkomforten ytterligare behöver du inte använda kopplingen för att köra igång från stillastående. Krypväxlar är också tillgängligt på 16 x 16 transmission (ej 40 km/tim ekonomi), med så låga hastigheter som 163 m/tim vid nominellt varvtal. 40 km/tim Ekonomi. Alla MAXXUM traktorerna har en 17:e växel för att ge möjlighet till lugn och bekväm körning på väg i upp till 40 km/tim med reducerat motorvarv. Ekonomi 40 km/tim transmissionen är konstruerad för att vid tyngre vägtransporter ge lägsta möjliga bränsleförbrukning. Kraftuttag. 540/540E/1000 varv/min är standardutrustning för kraftuttaget bak, som är integrerat i traktorns automatiksystem och har progressiv inkoppling för redskap med högt startmoment. Automatisk in- och urkoppling kontrolleras av trepunktslyftens rörelser. Externa manöverknappar, monterade på bakskärmarna, är standard för att höja förarkomforten ytterligare. Multicontroller III ger dig fingertoppskontroll över hastighet och övrig manövrering. Treväxlat kraftuttag med progressiv inkoppling som standard.

8 Styrning av fyrhjulsdrift och differentialspärrar med Traction Management för automatisk in- och urkoppling beroende av körhastighet och styrvinkel. 8 Framaxelfjädring ger föraren större kontroll över traktorn och bättre stabilitet. Turn Assist ger styrning mellan fulla rattutslag med endast en knyck på ratten.

9 9 DRAGKRAFT OCH DRIVAXLAR MAXXUM DRAGKRAFT - MINIMUM PACKNING Automatisk in- och urkoppling av fyrhjulsdrift/diffspärr som standard Fjädrande framaxel för bättre kontroll Effektiva fyrhjulsbromsar och släpvagnsbromsar Diffspärrar med 100% låsning Dessa fördelar ger dig möjlighet att utnyttja motorns imponerande kraft maximalt genom att dragkraften leds ner i marken så effektivt som möjligt. Arbetet kan utföras snabbare och smidigare utan att man för den skull måste kompromissa vad gäller säkerhet eller stress för föraren. I kombination med traktorns fördelaktiga vikt/ effektförhållande, är dessa konstruktioner designade för att ge maximal dragkraft och minimal jordpackning. Automatisk fyrhjulsdrift/differentialspärr. Dragkraftsstyrning finns tillgängligt på alla MAXXUM-modeller. Med reglage för växling mellan manuellt- och automatikläge, kan föraren alltid se till att uppnå optimal dragkraft med både burna och bogserade redskap. Framaxelfjädring. Elektroniskt styrd framaxelfjädring, som finns tillgängligt på alla MAXXUM-traktorerna, höjer körkomforten samtidigt som det ger föraren bättre möjligheter till att ha full kontroll över traktorn. Traktorn gungar avsevärt mindre vid transportkörning med tunga burna redskap, eller vid manövrering med frontlastare. De sexcylindriga modellerna kan utrustas med en klass 4 framaxel för de riktigt tunga jobben. Vid lägre hastigheter kan upp till 5% högre dragkraft uppnås med en fjädrande framaxel idealiskt vid plöjning. Kraftfull fyrhjulsbroms. Mycket låg pedalkraft krävs med dessa kraftiga, underhållsfria skivbromsar i oljebad. Hydraulisk släpvagnsbroms är standard medan tryckluftssystem för släpvagnsbromsen är tillval. Diffspärrar med 100% låsning. De äkta diffspärrarna gör att du kan uppnå maximal dragkraft även under de svåraste fältförhållandena. 100% låsning är mycket fördelaktigt även vid snöröjning och körning på isbelagd väg. En snävare vändradie. Tack vare de kompakta motordimensionerna har MAXXUM traktorerna en extremt liten vändradie. Dynamiska framskärmar ger 30% större styrvinkel vid smal spårviddsinställning. Tryckluftsbromsar finns som tillval. 4.04m

10 Integrerad frontlyft och frontkraftuttag utformade för att komplettera traktorns totala prestanda. 10 Upp till fyra hydraulventiler och ett Power Beyonduttag kan monteras. Fjärrmanövreringsknappar på bakskärmarna för snabb och säker montering av burna redskap. Även idealiskt för stationär körning av redskap.

11 11 HYDRAULIK OCH TREPUNKTSLYFT FULLT INTEGRERADE LYFTSYSTEM 113 l/min för att ge kraft och effekt till de mest krävande redskapen Elektrohydraulisk trepunktslyft (EHC) är standard Integrerad frontlyft/frontkraftuttag (tillval) 4 elektroniskt styrda hydraulventiler Hydraulsystemen är konstruerade för att ge en massiv lyftkraft samtidigt som det ska vara enkelt och stressfritt för föraren att använda. Din MAXXUM är din fullt integrerade företagslösning. 113 l/min oljeflöde. En tryck- och flödeskompenserande kolvpump med variabelt deplacement och hög kapacitet levererar upp till 113 l/min via ett power beyonduttag eller upp till 95 l/min till någon av hydraulventilerna. En helt separat hydraulpump ger 40 l/min till styrsystemet så att maximalt flöde alltid finns tillgängligt för huvudhydraulkretsen även vid körning med frontlastare. EHC dragkraftskontroll. MAXXUM traktorerna är utrustade med elektrohydraulisk trepunktslyft (EHC) för automatisk justering av de burna redskapens arbetsdjup i förhållande till dragmotstånd. Systemet är självförklarande och kan ställas in med hjälp av reglagen som är integrerade i panelen på förarens högra sida. Frontlyft och frontkraftuttag. Öka produktiviteten ytterligare genom att arbeta med en kombination av både front- och bakmonterade redskap samtidigt. MAXXUM traktorer kan utrustas med Kat II frontlyft och ett 1000 varvs frontkraftuttag med en maximal lyftkraft av 3700 kg, helt integrerat i traktorns chassi. Elektroniskt styrda hydraulventiler. Hydrauloljeflödet och tiden som ventilen skall vara aktiv kan ställas in för varje enskild ventil med hjälp av Multicontroller i höger armstöd. Två av ventilerna kan manövreras med en elektronisk joystick integrerad i armstödet. Kraftfull trepunktslyft med en max lyftkraft av upp till 7864 kg tillåter hantering av de allra tyngsta redskapen utan problem. Svängningsdämpare absorberar stötar från burna redskap.

12 Det idealiska arbetsklimatet Luftkonditionering är standardutrustning (ACC finns som tillval). 12 Förstklassig sikt även vid arbete med frontlastare. Hyttfjädring ger mycket hög förarkomfort under alla arbetsförhållanden.

13 13 HYTTERGONOMI OCH FÖRARMILJÖ TA KOMMANDO MED DEN BÄSTA RUNTOMSIKTEN Rymlig, bekväm förarhytt med en oslagbar runtomsikt Takfönster för bästa sikt mot upplyft last Case IH ergonomi och Multicontroller Omfattande elektroniskt styrsystem Låg ljudnivå, endast 72 db(a) En utformning enligt allra senaste ergonomiska rön, högsta möjliga komfort och bästa tänkbara runtomsikt eliminerar verkligen stressen från en krävande dag i hytten. Ta steget upp till äkta business class med Case IH. Fokus på din verksamhet. Dörrarna på hyttens båda sidor består av hela obrutna glasrutor, svängda inåt mot insteget för att ge stabilitet och reducera ljudnivån. Tack vare konstruktionen med fyra hyttstolpar ger MAXXUM-hytten din verksamhet helt nya, positiva perspektiv. Deluxe förarstol och hyttfjädring. Förarstolen som är vridbar har extra svankstöd för att alltid garantera föraren maximal komfort. Även hyttfjädring tillhör standardutrustningen för att ge mesta möjliga skydd mot stötar och vibrationer. Mer styrning på vändtegen. Med hjälp av vändtegsautomatiken kan du spela in upp till tjugoåtta separata manövreringar som kan spelas upp var för sig eller som en sekvens. Trepunktslyftens position, motorvarvtal, transmissionsinställning och elektroniskt styrda hydraulventiler, allt kan ställas in med fingertoppsreglage. Integrerad instrumentpanel. instrumentpanel och informationsmonitor är bekvämt placerade i förarens synfält. Information om nyckelfunktioner och data om avverkad areal, momentan avverkning, hjulslirning i % och tillryggalagd körsträcka visas tydligt i displayen för snabb och lätt avläsning. Lugn arbetsmiljö. Med en ljudnivå av endast 72 db(a) är MAXXUM förarhytt en av de allra tystaste och säkraste fältkontoren på marknaden. Värmeanläggning och luftkonditionering, stora elektriskt justerbara*, teleskopiska backspeglar och ett kraftfullt belysningspaket innebär att denna traktor kan arbeta kontinuerligt oberoende av vilket väder som råder eller vilken tid på dygnet det är. *tillval MAXXUM instrumentpanel med informationsmonitor för full kontroll över alla komponenter. Förena nytta med nöje under långa arbetsdagar - även passagerare har tillgång till ett bekvämt säte med säkerhetsbälte.

14 FRONTLASTARE 14 MAXXUM MC OCH FRONTLASTARE - EN IDEALISK KOMBINATION Lättmanövrerad under alla förhållanden Full kontroll över lastningarbetet Bekväm manövrering i Multicontroller Svenskanpassad skogsutrustning Case IH vill att du ska få maximal avkastning på din investering. Därför är MAXXUM MC även optimalt förberedd för att utrustas med frontlastare. Lättstyrd under alla förhållanden. MAXXUM MC har en separat hydraulpump som är oberoende av det övriga systemet och som förser styrningen med upp till 40 liter/minut. Det innebär att traktorn alltid är lätt att styra oberoende av hur mycket last du har i frontlastaren. För lastarens hydraulik finns en lastkännande pump som ger upp till 113 liter/minut. Perfekt kontroll. Hyttens generöst tilltagna glasytor tillsammans med det praktiska takfönstret gör att du har full uppsikt över din last från marknivån ända upp till den maximala lyfthöjden. Bekväm manövrering. Med Multicontroller kan du manövrera din lastare bekvämt, snabbt och effektivt med joystick-reglaget som är integrerat i höger armstöd. Enastående kapacitet. Prestation handlar om att få arbetet att flyta utan uppehåll. MAXXUM MC traktorerna har en mycket snäv vändradie, vilken kommer till sin fulla rätt i kombination med Powershuttle, den kopplingsfria fram-back-växlingen. Smart transmission med minnesfunktion. Som grädden på moset finns det ytterligare en funktion som gör att frontlastararbeten går snabbare och som underlättar för dig som förare. Du kan nämligen koppla in en minnesfunktion, som gör att traktorn kommer ihåg vilka växlar du tycker är optimala för det arbete du utför just nu. Antag att du vill backa något snabbare än du kör framåt. Du kopplar in minnesfunktionen och väljer t ex växel 7 framåt. Byt körriktning med Powershuttle och växla upp till växel 9. När du byter körriktning nästa gång kommer traktorn ihåg dina val. Smart, eller hur? Komplett utrustning för arbete i skogen. Mångsidigheten hos MAXXUM MC sträcker sig längre än till bara normal användning där traktorn används för att dra, transportera eller lyfta. Är du skogsägare eller arbetar inom andra områden med en bak- eller vagnsmonterad kran, kan du beställa din traktor med en vändbar förarplats. Du kan även beställa bukplåt, frontskydd med grenavvisare, takbåge, ventilskydd mm. Helt enkelt skräddarsy din traktor efter dina egna behov. Flexibel användning. Din MAXXUM MC är inte bara en kraftfull dragare, snabb transporttraktor eller effektiv lastmaskin. Med svenskbyggd skogsutrustning ökar flexibiliteten ytterligare.

15 15 TEKNISKA DATA Maxxum 110 Maxxum 120 Maxxum 130 Maxxum 115 Maxxum 125 Maxxum 140 CASE IH MOTOR UTVECKLAD AV CNH Engine Corporation Typ / emissionsnivå / bränslestyrning Common rail, 4-ventils dieselmotor, turboladdad med intercooler / Steg III / Elektroniskt Cylindervolym / antal cylindrar 4485 / / / / / / 6 Nominell motoreffekt ECE R120 2) [kw/hk] 82 / / / / / / 141 Nominell motoreffekt ECE R120 2) - med effektstyrning 1) * [kw/hk] 97 / / / / / / vid varvtal (/min) Max motoreffekt ECE R120 2) vid 1900/2000 varv/min [kw/hk] 90 / / / / / / 152 Max motoreffekt ECE R120 2) - med effektstyrning 1) * [kw/hk] 105 / / / / / / 178 Max vridmoment ECE R120 vid 1400 varv/min (Nm) Max vridmoment ECE R120 vid 1600 varv/min - med effektstyrn. 1) * (Nm) Vridmomentökning - Standard / effektstyrning (%) 46 / / / / / / 27 Bränsletank, volym (l) TRANSMISSION* Typ Semi-Powershift, Powershuttle Antal växlar / med krypväxlar (FxB) 16 x 16 / 32 x x 16 / 32 x x 16 / 32 x x 16 / 32 x x 16 / 32 x x 16 / 32 x 32 Antal växlar Ekonomi 40 km/tim (FxB) 17x16 17x16 17x16 17x16 17x16 17x16 FYRHJULSDRIFT OCH STYRNING Fyrhjulsdrift, manövrering Elektrohydraulisk med automatfunktioner för fyrhjuldsdrift och differentialspärrar * Styrvinkel ( ) Optimal vändradie (m) KRAFTUTTAG Typ Elektrohydraulisk manövrering med progressiv inkoppling Varvtal (/min) 540 / 540E / / 540E / / 540E / / 540E / / 540E / / 540E / 1000 Vid motorvarvtal (/min) 1969 / 1546 / / 1546 / / 1546 / / 1546 / / 1546 / / 1546 / 2120 Frontkraftuttag* varvtal / vid motorvarvtal (/min) 1000 / / / / / / 2120 HYDRAULSYSTEM Max pumpflöde och systemtyp huvudhydraulik 113 l/min med tryck- och flödeskompenserande avkänning Trepunktslyft EHC elhydrulisk med svängningsdämpare Max lyftkapacitet vid kopplingspunkterna med horisontella armar (kg) Max antal yttre hydraulventiler Upp till 4 elektroniska proportionerliga - programmerbara via Multicontroller, 1 power beyond Frontlyft* max lyftkapacitet (kg) VIKTER Lägsta vikt (kg) Max tillåten totalvikt (kg) DIMENSIONER 3) Totallängd inkl. frontviktspaket och bakre trepunktslyft (mm) Minsta bredd / totalhöjd (mm) 1873 / / / / / / 2920 Höjd från bakaxelcentrum till hyttak, std resp fjädrande hytt (mm) 2100 / / / / / / 2165 Frigångshöjd (mm) Hjulbas standard / med fjädrande framaxel (mm) 2412 / / / / / / 2661 STANDARDDÄCK* Fram 14.9 R R R R R R28 Bak 16.9 R R R R R R38 * Fabriksstandard. För uppgift om utrustningsalternativ i Sverige, se gällande prislista. 1) Effektstyrning endast tillgängligt vid kraftuttagsarbeten och transport 2) ECE R120 motsvarande ISO och 97/68/EC 3)Med standard däck

16 Denna broschyr är producerad för internationell användning och kan därför visa och beskriva maskiner, modeller och utrustningar som inte marknadsförs i Sverige. Tekniska data lämnas utan förbindelse och kan ändras utan föregående meddelande. Rätt till konstruktionsändringar förbehålles. För information om modeller, utföranden och utrustningar som säljs i Sverige hänvisas endast till gällande prislista. Case IH rekommenderar smörjmedel CASE IH - - MAXXUM Tryck: Trydells Tryckeri - 11/07 - Art.nr. BR6C0016 Söderberg & Haak Maskin AB Box Staffanstorp

Användarvänlig teknologi. Bestående kvalitet.

Användarvänlig teknologi. Bestående kvalitet. JX 60-95 hk u Förarkomfort. Den fullt justerbara upraktisk teknologi i alla avseende. u förarstolen kan lätt ställas in för att ge dig en bekväm arbetsplats, även under besvärliga förhållanden. Som tillval

Läs mer

Puma CVX. Nominell effekt 167-224 HK Max effekt med Power Management 215-251 HK

Puma CVX. Nominell effekt 167-224 HK Max effekt med Power Management 215-251 HK Puma CVX Nominell effekt 167-224 HK Max effekt med Power Management 215-251 HK FÖR D Varje dag kräver du mer. Mer av jorden, mer av Dig själv och mer av Din utrustning. DÄRFÖR KRÄVER VI OCKSÅ MER. MER

Läs mer

Atlet Balance Diesel- eller gasdriven motviktstruck GL/DL och GH/DH 1,5 5 ton

Atlet Balance Diesel- eller gasdriven motviktstruck GL/DL och GH/DH 1,5 5 ton Atlet Balance Diesel- eller gasdriven motviktstruck GL/DL och GH/DH 1,5 5 ton 2 2 modeller. Styr upp din produktivitet. Diesel- eller gasdriven Atlet Balance arbetshäst med precision Kraftfull, pålitlig

Läs mer

NX Serien TRAKTORER FRåN KIOTI

NX Serien TRAKTORER FRåN KIOTI NX Serien traktorer från Kioti traktor NX4510/NX5010/NX5510/NX6010 NX Ny avancerad TEKNIK Modern och elegant Kioti-design Kiotis nya, moderna och elegant utformade motorhuv ger snabb och bekväm åtkomst

Läs mer

A SERIEN. HiTech 88 101 hk YOUR WORKING MACHINE

A SERIEN. HiTech 88 101 hk YOUR WORKING MACHINE A SERIEN HiTech 88 101 hk YOUR WORKING MACHINE Index 2 Valtra A Serien Side 5... Valtra Individually Yours Side 6... Nya praktiska egenskaper Side 8... Nya A-seriens HiTech-modeller Side 10... Valtra A

Läs mer

SD75, SD115, SD135. VOLVO ENVALSVÄLT 8-14,4 t 75-110 kw

SD75, SD115, SD135. VOLVO ENVALSVÄLT 8-14,4 t 75-110 kw SD75, SD115, SD135 VOLVO ENVALSVÄLT 8-14,4 t 75-110 kw Kraft att prestera. Volvo introducerar SD75, SD115 och SD135 envalsvältar kraftfulla maskiner konstruerade för överlägsen kompaktering. Valet av amplitud,

Läs mer

4-SERIE BIOGAS. Biogas för en renare värld. www.ravo4.com

4-SERIE BIOGAS. Biogas för en renare värld. www.ravo4.com 4-SERIE BIOGAS Biogas för en renare värld www.ravo4.com www.ravo4.com RAVO 4-Serie, biogas Tillverkad för en renare sopning. Världens första sopmaskin med biogasmotor. Biogas: Ert rena val! Fler och fler

Läs mer

AGROFARM PROFILINE / TTV 420 430

AGROFARM PROFILINE / TTV 420 430 AGROFARM PROFILINE / TTV 420 430 UTVECKLAR LANTBRUKET. AGROF DET ENKLA SÄTTET AT Bekväm hytt, med fyra stolpar och tonade rutor, solskydd och perfekt panoramasikt som ger en optimal arbetsmiljö som inte

Läs mer

85-130 HKMF FRÅN MASSEY FERGUSON

85-130 HKMF FRÅN MASSEY FERGUSON 5600 85-130 HKMF FRÅN MASSEY FERGUSON 02 www.masseyferguson.com Innehåll Sidan 04 Konstruerad av oss, skapad för dig Sidan 06 Ren kraft och prestanda från Massey Ferguson Sidan 10 En ny kraftgeneration

Läs mer

ETT KLART EFFEKTIVARE KRAFTPAKET PONSSE BUFFALO

ETT KLART EFFEKTIVARE KRAFTPAKET PONSSE BUFFALO ETT KLART EFFEKTIVARE KRAFTPAKET PONSSE BUFFALO EN OSTOPPBAR KRAFT DRAGKRAFT I ALL SLAGS TERRÄNG Utöver motoruppgraderingen ruvar 2015 års PONSSE Buffalo på en rad andra förbättringar. Vi har förbättrat

Läs mer

TERGO UFW Fyrvägstruck

TERGO UFW Fyrvägstruck TERGO UFW Fyrvägstruck 24/7 support worldwide network reach trucks UFW Fyrvägstrucken UFW 200/250 Maximal flexibilitet Nya UFW är flexibel och effektiv med långgods och även en fantastisk skjutstativtruck

Läs mer

AGROFARM 410 420 430. Printed in Germany UTVECKLAR JORDBRUKET.

AGROFARM 410 420 430. Printed in Germany UTVECKLAR JORDBRUKET. AGROFARM 410 420 430 Printed in Germany UTVECKLAR JORDBRUKET. AGROF DET ENKLASTE VÄGEN Bekväm, väldesignad hytt med välvda fönster och solskydd garanterar avkopplande, ej tröttande arbete. Ergonomisk,

Läs mer

VALTRA S-SERIEN SÅR FRÖN FÖR FRAMGÅNG

VALTRA S-SERIEN SÅR FRÖN FÖR FRAMGÅNG VALTRA S-SERIEN SÅR FRÖN FÖR FRAMGÅNG SE VALTRA S-SERIEN INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING...2 DIN POWER PARTNER...4 SÅ FRÖN FÖR FRAMGÅNG...6 DETTA ÄR VALTRA S...8 BÄSTA

Läs mer

MF6400/7400. 100-170 Högeffektstraktorer i mellanklassen VISION INNOVATION LEDARSKAP KVALITET PÅLITLIGHET SUPPORT STOLTHET ENGAGEMANG

MF6400/7400. 100-170 Högeffektstraktorer i mellanklassen VISION INNOVATION LEDARSKAP KVALITET PÅLITLIGHET SUPPORT STOLTHET ENGAGEMANG HK MF6400/7400 100-170 Högeffektstraktorer i mellanklassen VISION INNOVATION LEDARSKAP KVALITET PÅLITLIGHET SUPPORT STOLTHET ENGAGEMANG Oslagbar prestanda och mångsidighet De senaste mellanklassmodellerna

Läs mer

När du vill ha mycket för pengarna

När du vill ha mycket för pengarna När du vill ha mycket för pengarna Olby-vagnen är alternativet för dig som vill ha mycket för pengarna. Tankvagnens unika byggnadssätt ger en låg tyngdpunkt och goda transportegenskaper. En skräddarsydd

Läs mer

Motoreffekt : 33 hk Maskinens tjänstevikt : 2100 kg KUBOTA HJULLASTARE. RT210 Swedish.indd 1 02/12/2014 08:45:30

Motoreffekt : 33 hk Maskinens tjänstevikt : 2100 kg KUBOTA HJULLASTARE. RT210 Swedish.indd 1 02/12/2014 08:45:30 Motoreffekt : 33 hk Maskinens tjänstevikt : 2100 KUBOTA HJULLASTARE RT210 Swedish.indd 1 02/12/2014 08:45:30 KRAFTFULL, SMIDIG OCH MÅNGSIDIG Kubota har utvecklat en ny serie midjestyrda hjullastare med

Läs mer

Fendt 200 Vario 207 208 209 210 211

Fendt 200 Vario 207 208 209 210 211 Fendt 200 Vario 207 208 209 210 211 Fendt 200 Vario 2 3 Stark i drift 200 Vario övertygar hela vägen i segmentet kompakta standardtraktorer. Upplev den oöverträffade Fendt Vario teknologin, som nu också

Läs mer

160-215 Klassledande stortraktorer 8 modeller: 160 till 215 hk (190 till 245 hk vid maxeffekt*) *Se specifikationerna

160-215 Klassledande stortraktorer 8 modeller: 160 till 215 hk (190 till 245 hk vid maxeffekt*) *Se specifikationerna HK MF 6400/7400 160-215 Klassledande stortraktorer 8 modeller: 160 till 215 hk (190 till 245 hk vid maxeffekt*) *Se specifikationerna VISION INNOVATION LEDARSKAP KVALITET PÅLITLIGHET SUPPORT STOLTHET ENGAGEMANG

Läs mer

Fendt 300 Vario t t t t

Fendt 300 Vario t t t t Fendt 300 Vario 2 Den nya Fendt 300 Vario 3 300 Vario. Originalet. Fendt 300 Vario har varit mycket populär i årtionden tack vare sin höga kvalitet, sin pålitlighet och sin ekonomi. Dess användarvänlighet

Läs mer

Order www.weimer.se, tel 0381-710 10, fax 0381-711 44. Alla priser är exkl. moms SKOG - SKOGSVAGNAR

Order www.weimer.se, tel 0381-710 10, fax 0381-711 44. Alla priser är exkl. moms SKOG - SKOGSVAGNAR SKOG - SKOGSVAGNAR Över 45 års erfarenhet och nära kontakter med kunderna har gjort våra vagnar till ett starkt och driftsäkert ekipage. Konstruktionen är genomtänkt in i minsta detalj för att ge de bästa

Läs mer

Det finns en Nilfisk för alla rengöringsuppgifter

Det finns en Nilfisk för alla rengöringsuppgifter Det finns en Nilfisk för alla rengöringsuppgifter TEKNISKA SPECIFIKATIONER SINGELSKURMASKINER Beskrivning Enhet PS 333A SD 43-165 SDM 43-180 421AC 510B/510B3 Kabellängd m 10 12,5 12,5 12 12/25 Kapslingsklass/

Läs mer

Fendt 800 Vario 819 822 824 826 828

Fendt 800 Vario 819 822 824 826 828 Fendt 800 Vario 819 822 824 826 828 Den nya Fendt 800 Vario Då innovationer uppstår ur en passion Den nya Fendt 800 Vario är utrustad med ett helt nytt elektronikkoncept där alla funktioner är förenade

Läs mer

EKONOMISK OCH EFFEKTIV PONSSE BEAVER

EKONOMISK OCH EFFEKTIV PONSSE BEAVER EKONOMISK OCH EFFEKTIV PONSSE BEAVER STABIL OCH SMIDIG ETT VERKLIGT KRAFTPAKET FÖR GALLRINGSPLATSER PONSSE Beaver är en tillförlitlig och mångsidig skördare från tät förstagallring till föryngringsavverkning.

Läs mer

Din manual MASSEY FERGUSON 6400 http://sv.yourpdfguides.com/dref/2875505

Din manual MASSEY FERGUSON 6400 http://sv.yourpdfguides.com/dref/2875505 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för MASSEY FERGUSON 6400. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk)

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk) Atlas Copco Kompressorer för medicinsk luft (5-22 kw / 7,5-30 hk) Medicinsk luft: Renhet och precision i krävande sjukvårdsmiljöer Inom det viktiga området patientvård krävs en tillförlitlig tryckluftskälla

Läs mer

Varje stad kräver sin egen uträkning. Hur ser din kalkyl ut?

Varje stad kräver sin egen uträkning. Hur ser din kalkyl ut? SCANIA CITYWIDE Scania bedriver en aktiv produktutveckling och produktförbättring. Scania förbehåller sig därför rätten att utan föregående meddelande genomföra ändringar av konstruktioner, specifikationer,

Läs mer

Denna bildserie vänder sig till entreprenörer och förare som vill utveckla sin basmaskinför att anpassa den till ett funktionellt ekipage för

Denna bildserie vänder sig till entreprenörer och förare som vill utveckla sin basmaskinför att anpassa den till ett funktionellt ekipage för Denna bildserie vänder sig till entreprenörer och förare som vill utveckla sin basmaskinför att anpassa den till ett funktionellt ekipage för skogsbränslehantering. 1 För den som vill läsa mer kan följande

Läs mer

Bandsättare i GB-serien

Bandsättare i GB-serien POTATISTEKNIK BETTEKNIK GRÖNSAKSTEKNIK Bandsättare i GB-serien Professionell sätteknik när kraven är mycket höga Bandsätteknik från Grimme: 2, 3 och 4 rader GB-serien (Grimme Beltplanter) representerar

Läs mer

Upptäck Mono EZstrip Family

Upptäck Mono EZstrip Family Upptäck Mono EZstrip Family Unik (MIP) Maintenance In Place teknik! Titta på demonstrationer på smartphone: Fördelar med produktfamiljen EZstrip Maintenance In Place Snabbt och enkelt byte av förbrukningsdelar,

Läs mer

Snabblåssystemet som gör din lastbil lönsammare

Snabblåssystemet som gör din lastbil lönsammare Snabblåssystemet som gör din lastbil lönsammare Utnyttja vagnparken maximalt med Laxo Låt två bilar arbeta för tre! har möjlighet att få fler körningar, vilket gör att vagnparken utnyttjas fullt ut. 2.

Läs mer

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl VOLVO FH16 MER ÄN PRESTANDA Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl yttar bil och last oavsett

Läs mer

Volvos ramstyrda dumprar TRANSPORTLÖSNINGAR

Volvos ramstyrda dumprar TRANSPORTLÖSNINGAR Volvos ramstyrda dumprar TRANSPORTLÖSNINGAR BEPRÖVAD TEKNIK innovativa lösningar Det var Volvo som utvecklade dumperkonceptet på 1960-talet, och vi har lett utvecklingen ända sedan dess. Den unika ramstyrningen

Läs mer

AQUASNAP JUNIOR ETT STARKT HJÄRTA I EN LITEN KROPP 30RA/30RH LUFTKYLD VÄTSKEKYLARE KYLMASKIN VÄRMEPUMP

AQUASNAP JUNIOR ETT STARKT HJÄRTA I EN LITEN KROPP 30RA/30RH LUFTKYLD VÄTSKEKYLARE KYLMASKIN VÄRMEPUMP AQUASNAP JUNIOR LUFTKYLD VÄTSKEKYLARE KYLMASKIN VÄRMEPUMP 30RA/30RH ETT STARKT HJÄRTA I EN LITEN KROPP ALLA VIKTIGA KOMPONENTER FINNS REDAN INBYGGDA... Med Aquasnap Junior är vår redan så populära Aquasnap-produktfamilj

Läs mer

Vårt jordfrässortiment

Vårt jordfrässortiment Jordfräsar 51 Vårt jordfrässortiment det har aldrig varit enklare att sköta trädgården och odlingarna. Att Att sköta om om trädgården eller eller de de egna odlingarna kan kan vara ett ett kärt kärt besvär,

Läs mer

www.thecleanenergyleader.com

www.thecleanenergyleader.com GENIALA LÖSNINGAR för ETT effektivare LANTBRUK www.thecleanenergyleader.com RespeKT FÖR VÅR MILJÖ Alla tillverkare av lantbruksmaskiner utvecklar för närvarande motorlösningar som klarar de stränga Steg

Läs mer

Teknisk data. Storlek (mm) 318 x 319 x 155. Anslutningar

Teknisk data. Storlek (mm) 318 x 319 x 155. Anslutningar Produk nforma on om BC60/6 ven len Teknisk data Nominellt flöde Max flöde Nominellt tryck Max tryck vid portarna ( och B) Max tryck vid tanklinjen Max servotryck Vikt 60 l/min 70 l/min 300 bar 320 bar

Läs mer

KOMBIPRESS MED VARIALBEL BALKAMMARE VARIO. www.mchale.net DET SJÄLVKLARA VALET

KOMBIPRESS MED VARIALBEL BALKAMMARE VARIO. www.mchale.net DET SJÄLVKLARA VALET KOMBIPRESS MED VARIALBEL BALKAMMARE www.mchale.net DET SJÄLVKLARA VALET KOMBIPRESS MED VARIALBEL BALKAMMARE Förser dagens lantbrukare med lösningar för högre kapacitet McHale Fusion Vario är en kombipress,

Läs mer

CASE IH FÖR DIG SOM KRÄVER MER

CASE IH FÖR DIG SOM KRÄVER MER 1 FöR dig som kräver MeR. MAXXUM-SERIEn EFTER MER ÄN 160 ÅR HAR VI FORTFARANDE SAMMA VISION: FÖR FRAMTIDENS LANTBRUK MÅSTE MASKINERNA ALLTID VARA EN INNOVATIV, TILLFÖRLITLIG OCH LÖNSAM INVESTERING För

Läs mer

Söker du mer prestanda och utmärkt förarkomfort?

Söker du mer prestanda och utmärkt förarkomfort? Söker du mer prestanda och utmärkt förarkomfort? Vi erbjuder dieseltruckar och gasoltruckar med hydrostatisk drift och kapacitet från 1600 till 5000 kg. Hydrostatisk drift gör arbetet effektivare och mindre

Läs mer

Volvo 8900 Din hårt arbetande partner

Volvo 8900 Din hårt arbetande partner Volvo 8900 Din hårt arbetande partner Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 8900 möter alla tänkbara krav på trafik. Den är extremt mångsidig och finns i ett stort antal modellvarianter, som samtliga

Läs mer

Paper, Can & Steel, the real deal...

Paper, Can & Steel, the real deal... Paper, Can & Steel, the real deal... PaperMax Teleskopering, kompakt design och oslagbara sikt kännetecknar PaperMax. Den utrymmessnåla Semax-trucken hanterar mer papper på mindre arbetsyta. Funktioner

Läs mer

-ett stort litet aggregat

-ett stort litet aggregat -ett stort litet aggregat - Låg Friktion 1. Proportionellt vinklade matarhjul innebär att när aggregatet är fullt öppet, dvs vid max trädstorlek, har också matarhjulen mest vinkel och bärkraft mot stammen.

Läs mer

Fendt 900 Vario 924 927 930 933 936 939 900

Fendt 900 Vario 924 927 930 933 936 939 900 Fendt 900 Vario 924 927 930 933 936 939 900 Den nya Fendt 900 Vario. Den ledande kraften. Den nya Fendt 900. Ledaren. Fendt 900 Vario är ledaren på traktormarknaden. Som den mest kraftfulla standardtraktorn

Läs mer

Det handlar om hybrid. HybrId systemet

Det handlar om hybrid. HybrId systemet Det handlar om hybrid HybrId systemet det HaNdLar Om HybrId sedan 2003 geesinknorba erbjuder hybridsystem för sina geesinknorba baklastare. under 2009 vann Hybrid plug-in systemet CIWm recycling Award

Läs mer

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM Den eleganta öppningslösningen för standardhörnskåp. Ergonomisk, bekväm och funktionell. www.grass.at Quaturis S HÖRNSKÅPSYSTEM Quaturis S: Varje hörna blir en kurva. Att utnyttja

Läs mer

FÖRHANDSINFORMATION TILL VOLVO-ÄGARE OM NYA VOLVO '81.

FÖRHANDSINFORMATION TILL VOLVO-ÄGARE OM NYA VOLVO '81. FÖRHANDSINFORMATION TILL VOLVO-ÄGARE OM NYA VOLVO '81. VOL-V-O får snart premiär hos landets alla Volvohandlare. Se efter i din lokala tidning för exakt tid och dag. Då är du hjärtligt välkommen in för

Läs mer

Holms en innovativ redskapsleverantör

Holms en innovativ redskapsleverantör sopredskap Holms en innovativ redskapsleverantör Grunden till Holms Industri AB lades 1927 av Edvin Sandström med en smart produktion av hästskor. På 30-och 40-talet adderades tillverkning av spadar och

Läs mer

SMART STORLEK. PERFEKT PRESTANDA.

SMART STORLEK. PERFEKT PRESTANDA. N SERIEN 115-185 HK SMART STORLEK. PERFEKT PRESTANDA. Din mark är ditt liv. Ditt jordbruk är din grund. Din gröda är din karriär. Din traktor är ditt yrkesverktyg. Det är därför det är en Valtra. Liksom

Läs mer

Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen

Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen Teknikerna har lyckats med det som länge verkade vara omöjligt: att minska bränsleförbrukningen men ändå uppfylla

Läs mer

ROTTNE f13s perfektion in i minsta detalj! f 13 S

ROTTNE f13s perfektion in i minsta detalj! f 13 S ROTTNE f13 S perfektion in i minsta detalj! F13 S Ny skotarhytt Den nyutvecklade hytten har en mycket modern design där föraren verkligen sitter i centrum. De stora rutorna och den låga instrumentlinjen

Läs mer

Fendt 900 Vario 927 930 933 936 939

Fendt 900 Vario 927 930 933 936 939 Fendt 900 Vario 927 930 933 936 939 Den nya Fendt 900 Vario. 2 Den ledande kraften. 3 Den nya Fendt 900. Ledaren. Fendt 900 Vario är ledaren på traktormarknaden. Med max effekt på 390 hk levererar den

Läs mer

51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Manöversystem Truma Mover. Nyhet: Mover TE R4

51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Manöversystem Truma Mover. Nyhet: Mover TE R4 51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Nyhet: Mover TE R4 Manöversystem Enkel och bekväm resa Med Truma blir varje utflykt en semester De bästa platserna är ofta de mest svårtillgängliga.

Läs mer

En ny standard för skog och väg

En ny standard för skog och väg En ny standard för skog och väg i samarbete med Alucar, Kilafors och MST Nu spränger vi hållbarhetsgränsen för timmerekipage! Jag heter Bosse Hjelm. Många i åkeribranschen känner säkert till mig sedan

Läs mer

AutoTrac Universalsats 200

AutoTrac Universalsats 200 AutoTrac Universalsats 200 Introduktion till guidning John Deere GreenStar guidesystem ökar inte bara värdet på dina maskiner, det hjälper dig också att effektivisera din tid på fältet. John Deere erbjuder

Läs mer

Bona dammfri golvslipning. Maskiner för professionell golvslipning

Bona dammfri golvslipning. Maskiner för professionell golvslipning Bona dammfri golvslipning Maskiner för professionell golvslipning Dammfri Golvslipning Bona DCS 70 Öka din verksamhet med dammfri slipning Bona DCS 70 har ett filter som håller länge och en dammpåse som

Läs mer

newtonfamiljen, från 250 ned till 50 kg

newtonfamiljen, från 250 ned till 50 kg När idéer lyfter! newtonfamiljen, från 250 ned till 50 kg Ett lyft för de anställda som lyfter resultatet för företaget Ekvationen är enkel... Mer blir gjort på kortare tid, med mindre ansträngning. +

Läs mer

SNOWEK. Pionjär inom dammbindning. Uppsamlande borstutrustningar Sopskopor Sopvalsar Bomborstar Snöplogar

SNOWEK. Pionjär inom dammbindning. Uppsamlande borstutrustningar Sopskopor Sopvalsar Bomborstar Snöplogar Uppsamlande borstutrustningar Sopskopor Sopvalsar Bomborstar Snöplogar SNOWEK Pionjär inom dammbindning Tillverkare: Snowek, Itkonniemenkatu 13 70500 Kuopio, Finland Uppsamlande sopmaskin Snoweks uppsamlande

Läs mer

SCANIA TOURING. Välkommen ombord

SCANIA TOURING. Välkommen ombord Välkommen ombord Berätta om din verksamhet Möt Scania Touring. Med sin kraftfullt formade exteriör är den här allsidiga turistbussen skapad för att motsvara kraven för charter trafik och reguljärtrafik

Läs mer

Maeda Minikranar. MC285 Sidan 8. MC174 Sidan 6. MC305-2 Sidan 10. MC104 Sidan 4

Maeda Minikranar. MC285 Sidan 8. MC174 Sidan 6. MC305-2 Sidan 10. MC104 Sidan 4 Maeda Minikranar Gång på gång visar dessa innovativa maskiner sitt stora värde. Från stenläggning och panelsättning, genom hela spektret av glashantering till restaureringsprojekt, speciella lyftsituationer

Läs mer

VOLVO HJULLASTARE BERG, BANK OCH UPPLAGSLASTNING

VOLVO HJULLASTARE BERG, BANK OCH UPPLAGSLASTNING VOLVO HJULLASTARE BERG, BANK OCH UPPLAGSLASTNING Volvo hjullastare sätter tänderna i berget Med Automatic Power Shift II kan föraren ställa in växlingspunkterna efter arbetets hårdhetsgrad och spara bränsle.

Läs mer

SUPERLIGHT. Betongroterare LASTBILSPÅBYGGNAD MSM I SAMARBETE MED IMER GROUP

SUPERLIGHT. Betongroterare LASTBILSPÅBYGGNAD MSM I SAMARBETE MED IMER GROUP SUPERLIGHT Betongroterare LASTBILSPÅBYGGNAD MSM I SAMARBETE MED IMER GROUP En serie superlätta betongroterare från IMER Dessa superlätta betongroterare har en helt ny konstruktion, som garanterar maximal

Läs mer

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Skriv ut sida Modell: Saab 9-3 SportCombi 2.0t BioPower 200 hk SEK 291 800 Exteriör & Interiör: Jet Black SEK 6 900 Läder/textilklädsel "Sport", Black Lättmetallfälg

Läs mer

Volvo 9900 Tar dig närmare dina drömmar. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo 9900 Tar dig närmare dina drömmar. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 9900 Tar dig närmare dina drömmar Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 9900 en lyxutrustad turistbuss som ger alla ombord en förstklassig upplevelse. Bussens design är ny och välgjord, allt

Läs mer

Sparsam traktorkörning. Svenska lantbrukssällskapens förbund - Sparsam traktorkörning -

Sparsam traktorkörning. Svenska lantbrukssällskapens förbund - Sparsam traktorkörning - Sparsam traktorkörning Svenska lantbrukssällskapens förbund - Sparsam traktorkörning - 1 Sparsam traktorkörning Fredrik Ek Anna Snellman Pärmbild: Fredrik Ek Tryckeri: Fram Ab, Vasa ProAgria Svenska lantbrukssällskapens

Läs mer

Klarar mer än en miljon skruvdragningar.

Klarar mer än en miljon skruvdragningar. BYGG Klarar mer än en miljon skruvdragningar. FEIN gipsskruvdragare med och utan sladd. Borstlös FEIN PowerDrive motor 1 Nytt från proffset för gipsdragning: FEIN ASCT 14 och 18. FEIN är specialisten för

Läs mer

PONSSE-SKOGSMASKINER OCH SCR-MOTORTEKNIK

PONSSE-SKOGSMASKINER OCH SCR-MOTORTEKNIK PONSSE-SKOGSMASKINER OCH SCR-MOTORTEKNIK INNEHÅLL 1. Utsläppsstandarderna skärps maskinerna förbättras 2. Utsläppsstandardernas tidsplan 3. PONSSE:s SCR-lösning 4. Fördelar med SCR-systemet 5. Prestanda

Läs mer

Luft/vatten. Hydrobox. www.ecodan.se

Luft/vatten. Hydrobox. www.ecodan.se Luft/vatten Hydrobox www.ecodan.se Hydrobox - det tysta, effektiva och miljövänliga värmesystemet för villor Ecodan Hydrobox är Mitsubishi Electrics tysta, effektiva och miljövänliga värmesystem som ger

Läs mer

Hiab Multilift Den lätta serien XR lastväxlare

Hiab Multilift Den lätta serien XR lastväxlare Hiab Multilift Den lätta serien XR lastväxlare Produktbroschyr Hiab Multilift XR ger dig ett enastående utförande Maximera din mångsidighet Montering av Hiab Multilift XR lätta lastväxlare på vilken lastbil

Läs mer

MALIBU. Det flexibla systemet för assisterade bad. with people in mind

MALIBU. Det flexibla systemet för assisterade bad. with people in mind MALIBU Det flexibla systemet för assisterade bad with people in mind 2 Malibu GÖR BADETS FÖRDELAR TILLGÄNGLIGA FÖR VÅRDTAGAREN Tid i badet är väl använd tid. Bad tillhör livets goda - det är en trevlig

Läs mer

Kampanj-prislista Renault Trafic

Kampanj-prislista Renault Trafic Kampanj-prislista Renault Trafic Kampanjmodeller HK Växellåda L1H1 T27 L1H1 T29 L2H1 T29 Trafic Base Line 1.6 dci Single Turbo Inkl. manuell luftkonditionering, bränslevärmare, tidur samt genomlastninglucka

Läs mer

F 50. Framåtgående markvibrator. För packning av sand, grus, makadam och marksten. TEKNISKA DATA SWEPAC F 50

F 50. Framåtgående markvibrator. För packning av sand, grus, makadam och marksten. TEKNISKA DATA SWEPAC F 50 F 50 Framåtgående För packning av sand, grus, makadam och marksten. Swepac F 50 är lämplig för mindre arbeten, som t ex vid justering av underlaget för beläggningssten. Med vulkollanplatta (tillbehör)

Läs mer

Kompromisslös kompetens för höga krav

Kompromisslös kompetens för höga krav www.format-4-sweden.com Kompromisslös kompetens för höga krav Våra rådgivare hjälper er gärna med planering och sammanställning av er individuella maskin från Format-4. Rådgivning Utbildning Service Vi

Läs mer

ÄNTLIGEN DAGS FÖR VALLSKÖRDEN

ÄNTLIGEN DAGS FÖR VALLSKÖRDEN GRUPPREKLAM TILL JORDBRUK ÄNTLIGEN DAGS FÖR VALLSKÖRDEN FINFINA ERBJUDANDEN PÅ STARKA MASKINER KAMPANJ JOHN DEERE 0,99% RÖRLIG RÄNTA WWW.SVENSSONS-MOTOR.SE Svenssons Motor Läckeby Mosekrogvägen 1 395 98

Läs mer

TALLRIKSSPRIDARE. Friggeråkers Verkstäder AB FALKÖPING TALLRIKSSPRIDARE 1

TALLRIKSSPRIDARE. Friggeråkers Verkstäder AB FALKÖPING TALLRIKSSPRIDARE 1 TALLRIKSSPRIDARE Friggeråkers Verkstäder AB FALKÖPING TALLRIKSSPRIDARE 1 Huvudkontor Danska vägen 87 521 32 Falköping, Tel 0515-777 640, Fax 0515-801 88 Friggeråkers Verkstäder sedan 1937 Familjeföretaget

Läs mer

Jordfräs RTT 3. Nima Maskinteknik AB nima@nimaab.se Tel 019-30 43 00. Box 1505, 701 15 ÖREBRO www.nimaab.se Fax 019-36 16 97

Jordfräs RTT 3. Nima Maskinteknik AB nima@nimaab.se Tel 019-30 43 00. Box 1505, 701 15 ÖREBRO www.nimaab.se Fax 019-36 16 97 Jordfräs RTT 3 Tekniska data 3 växlar Arbetsbredd 60cm Vikt 78 kg Däckdimension 1.00-6 Fräsknivarnas dimension 320 mm Rotationshastighet kniv 27 rpm Hastighet växel 1 1,1 km/h Hastighet växel 2 2,1 km/h

Läs mer

Mjuka starter smarta stopp. Emotron MSF 2.0 mjukstartare

Mjuka starter smarta stopp. Emotron MSF 2.0 mjukstartare Mjuka starter smarta stopp Emotron MSF 2.0 mjukstartare Mycket mer än mjuka starter Att starta en elektrisk motor medför en mängd utmaningar, såsom hög startström och mekanisk påfrestning på utrustningen.

Läs mer

Triflex. Triflex 1. Dimensioner

Triflex. Triflex 1. Dimensioner Triflex Triflex 1 Triflex 1 dämparen utvecklades för vibrationsdämpning för medeltunga till tunga maskiner för att skydda maskiner och elektronik ifrån vibrationer. Konstruktionen av dämparen tillgodoser

Läs mer

1 Exempel på ifylld avropsförfrågan (Bilaga 3)

1 Exempel på ifylld avropsförfrågan (Bilaga 3) 1 Exempel på ifylld avropsförfrågan (Bilaga 3) 1.1 Avropsförfrågan traktor Detta är en avropsförfrågan enligt SKL Kommentus Inköpscentrals AB ramavtal Parkmaskiner och gräsklippare 2012 2 (Projektnummer

Läs mer

ROTTNE f10b Komfort och funktion i världsklass! f 10 B

ROTTNE f10b Komfort och funktion i världsklass! f 10 B ROTTNE f10 B Komfort och funktion i världsklass! F10 B Ny skotarhytt Den nyutvecklade hytten har en mycket modern design där föraren verkligen sitter i centrum. De stora rutorna och den låga instrumentlinjen

Läs mer

Enkel hantering även för en ovan användare. maximal produktivitet spar tid och kostnader. professionell, utför försändelser av högsta kvalitet

Enkel hantering även för en ovan användare. maximal produktivitet spar tid och kostnader. professionell, utför försändelser av högsta kvalitet Enkel hantering även för en ovan användare maximal produktivitet spar tid och kostnader professionell, utför försändelser av högsta kvalitet kostnadsbesparande i dag och i framtiden God åtkomlighet - ergonomisk

Läs mer

Vi sänker kostnaderna för högt tryck i er verksamhet!

Vi sänker kostnaderna för högt tryck i er verksamhet! Vi sänker kostnaderna för högt tryck i er verksamhet! Minimum Size Maximum Power Varför investera i kostsamma högtryckspumpar, när ni kan få högtryckshydraulik med ert redan befintliga låga hydraultryck

Läs mer

Produktkatalog. Dinli 50 Barn Dinli 50 EU-moped Dinli 100 Dinli 350 Dinli 450 Dinli 700. Upplev den maxade körglädjen

Produktkatalog. Dinli 50 Barn Dinli 50 EU-moped Dinli 100 Dinli 350 Dinli 450 Dinli 700. Upplev den maxade körglädjen Produktkatalog Dinli 50 Barn Dinli 50 EU-moped Dinli 100 Dinli 350 Dinli 450 Dinli 700 Upplev den maxade körglädjen Från början var nog betydelsen av ordet ATV inte tänkt att innefatta stadstrafik. Terrängen

Läs mer

Säkra sidlastare över hela världen

Säkra sidlastare över hela världen Säkra sidlastare över hela världen företag Modern, effektiv och säker teknik Varför välja en HAMMAR? Svaret är lika enkelt som självklart: Tid, säkerhet och kostnader. Varför välja en HAMMAR? Med snart

Läs mer

Frihet att arbeta där du vill

Frihet att arbeta där du vill Frihet att arbeta där du vill Upptäck hur långt du kan gå med nya utvecklade GN 9120 Global innovatör inom headset Kommer du ihåg när du senast bara hade en sak att göra? Du arbetar hårt och vill gärna

Läs mer

www.ligierprofessional.se BEPRÖVAD & GODKÄND EKONOMISK MILJÖ Kompakta lastbilar Be Sun & Flex

www.ligierprofessional.se BEPRÖVAD & GODKÄND EKONOMISK MILJÖ Kompakta lastbilar Be Sun & Flex www.ligierprofessional.se MILJÖ EKONOMISK KOMPAKT ELEKTRISK BEPRÖVAD & GODKÄND Kompakta lastbilar Be Sun & Flex KLASS N LITHIUM BATTERI Genom att kombinera Litium batteriets teknologiska fördelar med Ligiers

Läs mer

Maximal snabbhet, minimal bredd

Maximal snabbhet, minimal bredd Maximal snabbhet, minimal bredd Dubbelstaplaren PDP 200 27/7 support worldwide network Double Stacker PDP Modell PDP 200 Lyfthöjd Lyftkapacitet Truckbredd Åkhastighet Standardutrustning Extrautrustning

Läs mer

HTC Professional Floor Systems. HTC 80 id. www.htc-floorsystems.com

HTC Professional Floor Systems. HTC 80 id. www.htc-floorsystems.com SE HTC Professional Floor Systems HTC 80 id HTC 80 id Det är dags att ta kontroll. Alla företag söker efter sätt att göra sin verksamhet mer lönsam. Men en kedja är aldrig starkare än dess svagaste länk.

Läs mer

Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump

Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump Bosch EHP AW är en ny generation luft/vattenvärmepumpar. Här förenar vi mer än 35 års erfarenhet av värmepumpteknik med den senaste utvecklingen. Resultatet blir en värmepump

Läs mer

Badkaret på bilden är i högerutförande. BADKARSSET Art.nr 690101 NU 295:- ord 395:-

Badkaret på bilden är i högerutförande. BADKARSSET Art.nr 690101 NU 295:- ord 395:- COMFORNETTE E-LINE Comfornette E-line är ett enklare massagsystem som är utrustat med Silent System Technology, och styrs enkelt via en knapp. SNABBFAKTA E-LINE 12 st jetstrålar Silent System Technology

Läs mer

Rengöringsutrustning för rörledningar

Rengöringsutrustning för rörledningar Rengöringsutrustning för rörledningar VOXSOL AB är specialiserade på att tillverka, utveckla samt sälja utrustning inom ventilations- och rörrengöringsindustri. Vi marknadsför dessutom ledande varumärken

Läs mer

Tippbar hytt i deluxemodell 2.0-3.5 ton

Tippbar hytt i deluxemodell 2.0-3.5 ton Tippbar hytt i deluxemodell 2.0-3.5 ton FD/FG20N FD/FG25N FD/FG30N FD/FG35N 1.1 Egenskaper Tillverkare Mitsubishi Mitsubishi Mitsubishi Mitsubishi Mitsubishi Mitsubishi Mitsubishi Mitsubishi 1.2 Modell

Läs mer

Bättre för miljön. Bra för affärerna. Här och nu.

Bättre för miljön. Bra för affärerna. Här och nu. Ecolution by Scania Bättre för miljön. Bra för affärerna. Här och nu. by Scania Ecolution by Scania utan tunga transporter stannar världen. De är en grundläggande nödvändighet för att vi till exempel ska

Läs mer

SCANIA DISTRIBUTIONSBILAR

SCANIA DISTRIBUTIONSBILAR Distributionsbilar SCANIA DISTRIBUTIONSBILAR Distributionsrörelse För dig som sysslar med distribution, leverans och logistik är en vagnpark med hög tillgänglighet ett måste för att kunna leverera i tid.

Läs mer

Ideen bewegen mehr PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK

Ideen bewegen mehr PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK Ideen bewegen mehr > PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK Våra rehabprodukter AAT Alber Antriebstechnik GmbH Ehestetter Weg 11 72458 Albstadt Tel: 0 74 31.12 95-0 Fax: 12 95-35 www.aat-online.de

Läs mer

ATV WHERE EVER YOU ARE

ATV WHERE EVER YOU ARE ATV WHERE EVER YOU ARE 1 dinli WHERE E Centhor 800 cc Centhor 700 cc Lig 450 2 VER YOU ARE htning cc thunder 350 cc cobia 50 cc 3 Centhor 800 cc Vägregistrerad, får framföras med A- eller B-körkort Tekniska

Läs mer

since 1928 ALBIN PUMP AD since 1928

since 1928 ALBIN PUMP AD since 1928 since 1928 ALBIN PUMP AD since 1928 LITEN JÄTTE För att skapa en riktigt bra produkt krävs naturligtvis massor av kunskap och nytänkande. Men viktigast av allt är att lyssna på våra kunders behov. Då

Läs mer

Water & Wastewater. Flygt Hydrovar. Ny generation för effektivare pumpning

Water & Wastewater. Flygt Hydrovar. Ny generation för effektivare pumpning Water & Wastewater Flygt Hydrovar Ny generation för effektivare pumpning Ökad multipumpskapacitet Vi har gjort pumpningen effektivare än någonsin med energibesparingar på upp till 70 procent. Äntligen

Läs mer

MEJSLAR SDS-MAX SDS-PLUS BORRNING OCH MEJSLING

MEJSLAR SDS-MAX SDS-PLUS BORRNING OCH MEJSLING MEJSLAR SDS-MAX SDS-PLUS BORRNING OCH MEJSLING www..se BETONGBORRNING OCH MEJSLING Du har köpt det bästa verktyget, nu kan du köpa det bästa tillbehöret för arbetsuppgiften. FRÅGA EFTER DEWALT BORR OCH

Läs mer

Med både P-, G- och R-serierna tillgängliga för anläggningsfordon är Scanias utbud nu mer robust och kundorienterat än någonsin:

Med både P-, G- och R-serierna tillgängliga för anläggningsfordon är Scanias utbud nu mer robust och kundorienterat än någonsin: PRESS info P10104SE / Per-Erik Nordström Jan 2010 Gjorda för tuffa tag Scania anläggningsbilar: bästa tillgänglighet och driftekonomi Med både P-, G- och R-serierna tillgängliga för anläggningsfordon är

Läs mer

Jämförelse av ventilsystems dynamiska egenskaper

Jämförelse av ventilsystems dynamiska egenskaper Jämförelse av ventilsystems dynamiska egenskaper Bo R. ndersson Fluida och Mekatroniska System, Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling, Linköping, Sverige E-mail: bo.andersson@liu.se Sammanfattning

Läs mer