ANNIE BLIVANDE PERSONALVETARE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANNIE BLIVANDE PERSONALVETARE"

Transkript

1 ANNIE BLIVANDE PERSONALVETARE Studerar till personalvetare på Karlstads Universitet. Omvårdnadsprogrammet gav mig ett stort intresse för människor, deras beteende och relationer. Att lära sig hur man bemöter människor i olika situationer är nog det som har betytt mest för mig. Jag är ganska ensam som före detta omvårdnadselev i min nuvarande klass men även om jag kanske inte har läst samma ämnen som de flesta andra så känner jag att jag har vissa fördelar vid till exempel gruppanalyser osv. Sen var gymnasietiden otroligt rolig också!

2 NATHALIE UNDERSKÖTERSKA Arbetar som undersköterska, är timvikarie på ett äldreboende och inom hemtjänsten. Har även blivit upplärd några dagar på jourcentralen på Dalslands sjukhus, för att kunna bli timvikarie även där. Min tid på OP har betytt väldigt mycket för mig på flera plan. För det första har jag fått en bra utbildning och genom APU-n har jag både fått arbetslivserfarenhet och kontakter som jag har haft stor nytta av. OP har även haft stor betydelse för mig på ett personligt plan. Den sköna stämningen och inställningen som jag och mina klasskamrater hade till varandra, gjorde att jag hittade mig själv som person. Våra lärare har också haft stor betydelse för trivseln på skolan och i klassrummen. Oavsett vad världen än har planerat för mig, så kommer jag ALDRIG att ångra mina tre år på OP i Uddevalla!

3 VICTORIA UNDERSKÖTERSKA Jag har gått på OP i tre år, och det har hjälpt mig att komma förberedd ut i arbetslivet! Det har även gett mig mycket allmänbildning. Efter skolan så har jag fortsatt att jobba på timmar inom hemvården i Munkedal där jag hade min första praktik! Har även jobbat där varje sommar sedan första året på OP. Ångrar inte en sekund att jag valde det programmet jag gjorde på gymnasiet!

4 MALIN BLIVANDE SJUKSKÖTERSKA. Jag tog studenten 2010 och hoppade direkt på sjuksköterskeutbildningen på Karlstads Universitet. För er som tror att OP bara handlar om att "torka gamla gubbar och kärringar i röven" kan jag berätta att "JA, det händer, men NEJ det är inte hela sanningen!" OP är en bra teoretisk utbildning som får dig att förstå och uppskatta mer saker i livet. Är du intresserad av att lära dig mer om utsatta i samhället och på samma gång ha tre härliga år är denna utbildningen något för dig! För mig har OP betytt mycket! Det bästa minnet är från praktiken på BB då jag var med på en förlossning, något av det finaste jag varit med om! OP gjorde det också möjligt för mig att börja läsa på universitetet direkt, vilket jag tycker är mycket bra.

5 SUSANNA BLIVANDE FÖRSKOLLÄRARE Studerar till förskollärare på Högskolan Väst. Studierna hade ett bra upplägg med lagom tempo. Trots att jag inte har läst Barn och fritids programmet som många andra så känner jag mig väldigt väl förberedd tack vare Omvårdnadsprogrammet. Gymnasietiden var för mig de två bästa skolåren jag har haft. Jag kände mig genast väldigt hemma på Östraboskolan tillsammans med klasskamrater och lärare. Jag har funnit vänner för livet.

6 DAVID BLIVANDE SJUKGYMNAST Jag läser till sjukgymnast på Luleå Tekniska Universitet. Att ha gått OP är en stor fördel, jag har fått med mig bra baskunskaper. Nyligen skrev jag en tenta som omfattade muskler, skelettdelar, neurologi, fysiologi, blodkärl, nerver och cellen. Detta var områden som berördes på OP. Jämfört med klasskompisar som gått andra program så hade jag en stor fördel när jag redan hört och kommit i kontakt med dessa ämnen på OP. Hett tips till er som redan valt och/eller går på OP och tänkt att läsa vidare, ta vara på allt som era underbara lärare säger. De har dubbel kompetens, vilket innebär att de har arbetat inom vård och omsorg och dessutom utbildat sig till lärare. Så ta vara på ett riktigt bra lärotillfälle som ni verkligen kommer att ha nytta av vid fortsatta studier.

7 LISA BLIVANDE SJUKSKÖTERSKA Jag har gått OP och tog studenten För mig var omvårdnad ett självklart val eftersom jag vill jobba med människor. Jag tycker även att OP var ett bra gymnasieval för man blandade både teori och praktik. Jag växte även som person under tiden på OP då jag blev mer självständig och kom ut i arbetslivet. På en av mina praktikplatser fick jag helgjobb/ sommarjobb och där arbetade jag under somrarna. Nu läser jag på högskolan väst i Trollhättan till sjuksköterska. Jag har väldigt gott av att jag gick omvårdnad för jag har med mig mycket kunskap och kan jobba som undersköterska under sommarlovet och helger.

8 SOFIA BLIVANDE SJUKSKÖTERSKA Jag läser på sjuksköterskeprogrammet på Högskolan Väst i Trollhättan. Jag går nu termin 3 och på gymnasiet gick jag omvårdnadsprogrammet. Detta har verkligen varit till stor hjälp på högskolan eftersom man känner igen mycket från gymnasiet. Speciellt så har jag själv utvecklats väldigt mycket under min gymnasietid på omvårdnadsprogrammet. Jag kan rekommendera alla som vill jobba med att hjälpa människor att läsa på omvårdnadsprogrammet. Det är ett jättebra program som gör att du även kan jobba under gymnasietiden. Programmet innehåller mycket praktik som är väldigt lärorikt.

9 MALIN UNDERSKÖTERSKA Jag har gått omvårdnadsprogrammet och blev klar våren Omvårdnadsprogrammet har betytt mycket för mig. Programmet var intressant och givande. Fick lära mig mycket inom sjukvård, omsorg och etik, vilket jag har nytta av i mitt arbete. Det känns bra att ha en utbildning som undersköterska och att ha en grund att stå på. På omvårdnadsprogrammet har studierna varvats med praktik och det har gjort att jag kunnat omsätta det jag har lärt mig på skolbänken till praktiken. Genom praktiken har jag också fått möjligheten att få jobbvikariat. Lärarna har varit engagerande och inspirerande.

10 SANDRA UNDERSKÖTERSKA Jag har jobbat båda somrarna efter studenten (2009) och varit timanställd via resursteamet inom hemvården så jag har ringts in när det varit brist på folk. Är fortfarande timanställd via resursteamet och jobbar numera hyfsat mycket både inom hemvård och på servicehus. Annars söker jag jobb. Etikkursen gav mig mycket, att kunna förstå hur andra människor resonerar kring en fråga vars svar är uppenbart för en själv, är väldigt värdefullt. Även att ha prövat olika hjälpmedel och liknande i skolan gav mycket. Eftersom dessa är viktiga ute i yrkeslivet är det bra att ha en aning om hur de används på bästa sätt.

11 LIZETTE UNDERSKÖTERSKA Jag har lärt mig otroligt mycket genom att ha gått OP. Framförallt hur man bör tänka, professionellt, i situationer inom vården och att alla människor inte har samma behov, eller fungerar på samma sätt. Jag har helt klart blivit mer ödmjuk Jobbade inom hemtjänsten i Trollhättan, sommaren efter studenten. Efter det funderade jag lite på vad jag ville göra och bestämde mig att till nästa sommar prova att jobba på sjukhus. Så i somras hade jag ett sommarvikariat på 100% på strokeenheten, Uddevalla sjukhus. Idag är jag anställd inom resursteamet i Uddevalla kommun och jobbar för tillfället som vårdbiträde på servicehuset Åldersro.

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

Feriepraktik 2014. - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen. Barnkonventionen/mänskliga rättigheter

Feriepraktik 2014. - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen. Barnkonventionen/mänskliga rättigheter Feriepraktik 2014 - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen Barnkonventionen/mänskliga rättigheter Innehåll Inledning... 2 Syfte... 2 Dagbok... 3 Intervju frågor och svar... 5 Slutsats... 9 Inledning

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2014 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2014. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 UPPLEVELSE AV PRAO 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO-

Läs mer

YOU. Sammanställning 2013-2015. Emma Linnman och Maria Wretling

YOU. Sammanställning 2013-2015. Emma Linnman och Maria Wretling YOU Sammanställning 2013-2015 Emma Linnman och Maria Wretling Jobba i Västerås ekonomiska förening Yrkesorientering för Unga (YOU) Rapport 2015 INNEHÅLL SAMMANFATTNING INLEDNING Bakgrund Bemanning Mål

Läs mer

David Larsson, jobbar med digitala medier på TV4

David Larsson, jobbar med digitala medier på TV4 David Larsson, jobbar med digitala medier på TV4 Stockholm 2009 Jobbar med digitala medier på TV4. Först och främst, medieprogrammet. Därefter tog jag en kandidatexamen i journalistik (läste programmet

Läs mer

14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll. En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser

14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll. En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser 14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser Ett stort TACK till alla er som varit med och delat med er av era erfarenheter från Ellen,

Läs mer

Sammanställning av generell kursenkät för V15 Ledarskap för vårdens utveckling Datum: 2015-04-07 Besvarad av: 13(30) (43%)

Sammanställning av generell kursenkät för V15 Ledarskap för vårdens utveckling Datum: 2015-04-07 Besvarad av: 13(30) (43%) Sammanställning av generell kursenkät för V15 Ledarskap för vårdens utveckling Datum: 2015-04-07 Besvarad av: 13(30) (43%) 1. Det var lätt att veta vilken nivå som förväntades på mitt arbete fördelning

Läs mer

INFÖR GYMNASIET. Vad händer med ens vänner? ad får man hjälp med? ad ska jag välja?

INFÖR GYMNASIET. Vad händer med ens vänner? ad får man hjälp med? ad ska jag välja? Nu & Framtiden INFÖR GYMNASIET Vad händer med ens vänner? ad får man hjälp med? ad ska jag välja? Hur ska jag kunna välja? Tarek Arnaout Vi har alla fått frågor som Vad vill du bli när du blir stor?, Vad

Läs mer

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 24 september 2013 Vad har varit bra under dagen? Tänkvärt - Kommunikation viktigt för att förebygga konflikter Givande dag, lugnt och bra tempo Håkan - Bra föreläsare,

Läs mer

Arbetsterapeut ett framtidsyrke

Arbetsterapeut ett framtidsyrke Arbetsterapeut ett framtidsyrke Arbetsterapeut ett framtidsyrke, september 2011 (rev. februari 2013) Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter (FSA) Utgiven av FSA, Box 760, 131 24 Nacka ISBN: 91-86210-70-X

Läs mer

#forward. Bloggtidning. Sommarjobb Första arbete Egna erfarenheter Ungdom. Funkisförmedlingen www.funkisformedlingen.se www.fb.com/funkisformedling

#forward. Bloggtidning. Sommarjobb Första arbete Egna erfarenheter Ungdom. Funkisförmedlingen www.funkisformedlingen.se www.fb.com/funkisformedling #forward Bloggtidning Sommarjobb Första arbete Egna erfarenheter Ungdom Funkisförmedlingen www.funkisformedlingen.se www.fb.com/funkisformedling Första jobbet, sommarjobbet Första jobbet, sommarjobbet,

Läs mer

Miljöbron. - Effektstudie 2005. Detta är en undersökning utförd av Infokus Business Intelligence AB på uppdrag av Miljöbron.

Miljöbron. - Effektstudie 2005. Detta är en undersökning utförd av Infokus Business Intelligence AB på uppdrag av Miljöbron. Miljöbron - Effektstudie 2005 Detta är en undersökning utförd av Infokus Business Intelligence AB på uppdrag av Miljöbron. För frågor kontakta Infokus: Telefon: 031-711 45 80 E-post: info@infokus.se www.infokus.se

Läs mer

Kursutvärdering kursen för Personliga Assistenter, våren 2014. 48 har lämnat in av totalt 55 deltagare. Alla har dock inte svarat på alla frågor.

Kursutvärdering kursen för Personliga Assistenter, våren 2014. 48 har lämnat in av totalt 55 deltagare. Alla har dock inte svarat på alla frågor. FoU Fyrbodal Kursutvärdering kursen för Personliga Assistenter, våren 2014 48 har lämnat in av totalt 55 deltagare. Alla har dock inte svarat på alla frågor. Kommunfördelning på deltagare: Tanum 4 Vänersborg

Läs mer

Design av Fanny Boman,

Design av Fanny Boman, Design av Fanny Boman, Fanny Boman, Joakim Snäckerström, Olivia Åborg genom dagen, och hon förklarade för oss om hennes jobb och berättade lite om äldreboendet. Det här seniorcentret är det största som

Läs mer

Vikingarna. Frågeställning: Ämne: Historia, vikingarna.

Vikingarna. Frågeställning: Ämne: Historia, vikingarna. Frågeställning: Ämne: Historia, vikingarna. Jag vill fördjupa mig i vikingatiden. Vad de åt, hur de levde, o.s.v. Jag tänkte dessutom jämföra med hur vi lever idag. Detta ska jag ta reda på: Vad var städerna

Läs mer

Rektorerna Jan ES Johansson och Bengt Arnrud

Rektorerna Jan ES Johansson och Bengt Arnrud K U R S K A T A L O G 2 0 1 0 E T T G Y M N A S I U M - T U S E N M Ö J L I G H E T E R 1 Vi vill hälsa dig hjärtligt välkommen till oss på Mönsteråsgymnasiet. Hos oss kan du skaffa dig en bra start på

Läs mer

Ge ditt liv en nystart - Av Annelie Hedlund (ur Readers Digest nr 15 2010)

Ge ditt liv en nystart - Av Annelie Hedlund (ur Readers Digest nr 15 2010) Ge ditt liv en nystart - Av Annelie Hedlund (ur Readers Digest nr 15 2010) Att börja plugga som vuxen kan verka både främmande och svårt. Men det kan bli din bästa investering någonsin. När Birgitta Lindström

Läs mer

Utvärdering på kursen RASK-Studieteknik Höstterminen 2011

Utvärdering på kursen RASK-Studieteknik Höstterminen 2011 Utvärdering på kursen RASK-Studieteknik Höstterminen 2011 Antal svar: 26 1. Öppen fråga Min spontana kommentar till dig Lasse är... Motiverande, bra energy, bra kunskap om ämnet, inspirerande som person,

Läs mer

Trappan - Ungas väg till ett innanförskap

Trappan - Ungas väg till ett innanförskap Trappan - Ungas väg I detta material berättar ungdomar från Södertälje om hur det är, när livet plötsligt tar stopp och man inte kommer vidare till arbete eller fortsatta studier. I detta dokument har

Läs mer

2. Vad var dåligt eller mindre bra på kursen? Lämna gärna förslag till förbättringar.

2. Vad var dåligt eller mindre bra på kursen? Lämna gärna förslag till förbättringar. Kursutvärdering för sista momentet - kursförbättrande frågor Kurs/grupp-objekt 1. 1. Vad var bra på kursen? Det är viktigt att veta så att vi inte tar bort det som du är nöjd med. 24 svar 2. 1. Innehållet?

Läs mer

JA, MYCKET. ABSOLUT! Ja. Programmet är dessutom mycket roligare att arbeta med än vad jag hade trott.

JA, MYCKET. ABSOLUT! Ja. Programmet är dessutom mycket roligare att arbeta med än vad jag hade trott. 1(5) Absolut! Som vanligt översteg den mina förväntningar. Absolut Ja, till 100 %. JA, MYCKET. ABSOLUT! Ja. Programmet är dessutom mycket roligare att arbeta med än vad jag hade trott. Fantastiskt att

Läs mer

Vård- och omsorgscollege. Utbildning och arbetsliv i samverkan

Vård- och omsorgscollege. Utbildning och arbetsliv i samverkan Vård- och omsorgscollege Utbildning och arbetsliv i samverkan Vad är Vård- och omsorgscollege? Vård- och omsorgscollege Vi är skola, arbetsgivare, fackförening, universitet och arbetsförmedling tillsammans!

Läs mer

Redovisning av beviljat stöd till projektet Rättighetsverkstan

Redovisning av beviljat stöd till projektet Rättighetsverkstan Projektnamn och projektnummer: (Uppgifter som Sören Berglund i Haninge kommun har) Huvudman för projektet Rättighetsverkstan: Carina Hult, Sigtuna Kommun och Maja Frankel, konsult Sökande förvaltnings

Läs mer

Santos hade precis avslutat träningen med ungdomslaget när tränaren kom och kallade på honom.

Santos hade precis avslutat träningen med ungdomslaget när tränaren kom och kallade på honom. 1. Santos hade nu spelat för klubben ungdomslag i två år och trivdes oerhört bra med sitt nya liv. Han fick i princip hålla på med det han älskade från morgon till kväll. Ja, de hade ju lite skola också

Läs mer

ATT VARA SOM EN BLÄCKFISK EN PROJEKTKOORDINATORS UPPLEVELSER AV ATT STARTA UPP OCH IMPLEMENTERA ÄLDREOMSORG PÅ DISTANS

ATT VARA SOM EN BLÄCKFISK EN PROJEKTKOORDINATORS UPPLEVELSER AV ATT STARTA UPP OCH IMPLEMENTERA ÄLDREOMSORG PÅ DISTANS ATT VARA SOM EN BLÄCKFISK EN PROJEKTKOORDINATORS UPPLEVELSER AV ATT STARTA UPP OCH IMPLEMENTERA ÄLDREOMSORG PÅ DISTANS Jenny Husell ABSTRAKT Att arbeta som projektassistent, innebär många möten med människor

Läs mer

Erasmus-utbyte jan juli 2010

Erasmus-utbyte jan juli 2010 Erasmus-utbyte jan juli 2010 Hogeschool van Amsterdam, Nederländerna Varför valde du att studera utomlands? Jag ville uppleva annan, ny kultur, träffa människor från olika platser i världen och byta ut

Läs mer

Intresserad av Matematik?

Intresserad av Matematik? Matematiska Institutionen 2 1 n f x y sin x + y 2 2 ),( = x 2 y 2 + Intresserad av Matematik? cos 2 xd x Γ x 1 t ( x) = t e d t 0 Intervjuer med yrkesmatematiker från Åbo Akademi VART LEDER STUDIER I MATEMATIK?

Läs mer

En undersökning på varför så många inte fullföljer sin gymnasieutbildning inom VVS.

En undersökning på varför så många inte fullföljer sin gymnasieutbildning inom VVS. En undersökning på varför så många inte fullföljer sin gymnasieutbildning inom VVS. Växjö 2012-08-15 15 HP Examensarbete/2UV06L Handledare: Lars Mouwitz 1 Författare: Rolf Oddmo Författare Linnéuniversitetet

Läs mer

SLUTRAPPORT. Sebastianlund.com. Individuellt mjukvaruutveckingsprojekt, 1DV430. Författare: Sebastian Lund WP11 Datum: 2012-05-21

SLUTRAPPORT. Sebastianlund.com. Individuellt mjukvaruutveckingsprojekt, 1DV430. Författare: Sebastian Lund WP11 Datum: 2012-05-21 SLUTRAPPORT Sebastianlund.com Individuellt mjukvaruutveckingsprojekt, 1DV430 Abstrakt Denna rapporten handlar om mitt arbete jag gjort i kursen Individuellt Mjukvaruprojekt under våren 2012. I rapporten

Läs mer

Retorik i skolan - ett praktiskt exempel

Retorik i skolan - ett praktiskt exempel 8 ı RetorikMagasinet nr. 37 Vår 2008 Karin Beronius Karin Beronius är adjunkt i språk och utbildare i retorik. Skolpriset SPIRA och Utbildningsakademins Stora Pris 2002 för Älvdalsskolans arbete med retorik.

Läs mer