Arbetsmiljö. Miljöarbete Under bearbetning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Arbetsmiljö. Miljöarbete Under bearbetning"

Transkript

1 Nedan är framtaget för att vara ett gällande komplement och hänvisning till Krisplanering och Rehabpolicy hos Lysekils FF. Dokumentet är under bearbetning i granskningsfas Arbetsmiljö Innehåll: arbetsmiljögrupp miljöarbete brandskydd policy för jämställdhet och sexuella trakasserier rutiner för kriser länkar skyddsombud trafiksäkerhetspolicy Arbetsmiljö Arbetsmiljögrupp Det finns en av arbetsgivaren tillsatt grupp som har till uppgift att tillsammans se till att vår gemensamma arbetsmiljö följer de lagar som gäller. I arbetsmiljögruppen ingår företrädare för kansli, ledare och styrelse. Tillbudsrapporten skall användas för att rapportera tillbud som sker i våra lokaler, tillhörande områden eller i samband med annat arbete. Ett tillbud behöver nödvändigtvis inte leda till fysisk skada på person men skulle kunna ha gjort det under andra omständigheter. Fyll i rapporten tillsammans med din chef alternativt arbetsgivarrepresentant som därefter lämnar blanketten vidare till styrelse för utredning och eventuell åtgärd. Miljöarbete Under bearbetning Brandskydd Föreningen är enligt lagen skyldiga att förebygga, informera och utbilda personal om brandskydd för våra lokaler. Vi skall även tillhandahålla bl. a brandskyddsutrustning. Skriftlig dokumentation i form av ansvarsfördelning, utrymning, skyddsronder, kontroll av utrustning, utbildning mm skall finnas. Som anställd är det ditt ansvar att inhämta denna information för att veta vad som gäller om det skulle hända något. Det är obligatoriskt att delta vid informations/utbildningstillfällen om brandskydd. Framtagning av dokumentation pågår tillsammans med U-sektionen. Jämställdhet Jämnställdhetsplan, se vidare i Ledare-Policypärm. Framtagning av kompletterande dokumentation pågår.

2 Rutiner för kriser SYFTE Krisplanens syfte är att skapa en krismedveten beredskap inför oväntade allvarliga händelser fär att minimera risken för kaos och fler olyckor att omhänderta dem som drabbats av olyckor eller andra allvarliga händelser så effektivt och humant som möjligt att motverka stress för inblandade att genom snabb och tydligt agerande minimera risken för spekulationer att stödja förbundets krisgrupp och dess resurspersoner i arbetet med att hjälpa vår personal KRISGRUPP Arbetsmiljögruppen skall utse en krisgrupp med namn, telefonnummer och e- postadress, som kan kontaktas när en olycka eller allvarlig händelse inträffar. Krisgruppen måste snabbt kunna mobilisera de resurspersoner som situationen kräver. Vid olyckor är det viktigt att besluta om åtgärder i samråd med de närmast berörda. Krisgruppen består av följande personer: Massmedia Kontakter med massmedia skall dirigeras av distriktsidrottschef eller förbundets ordförande för att minimera risken för motstridiga och vilseledande uppgifter. Krisgruppens arbetsgång Den i krisgruppen som blir kontaktad ansvarar för telefonkedja till övrig i gruppen. Sammankalla krisgruppen, alternativt anordna telefonmöte. Följande ansvarsområden utdelas varje gång gruppen sammankallas. Informatör: sammanställer aktuellt händelseförlopp och kunskapsläge fortlöpande, för anteckningar vid varje möte. Ansvarar för skriftlig information till * Styrelsen * Personalen * Ev info till hemsidan * Övriga berörda Är behjälplig med information till den ansvariga för massmediakontakter. Psykosocialt ansvarig: planerar formerna för det psykologiska/medicinska omhändertagandet. Först kontaktas närmast berörda, i andra hand övriga. Vid behov av krisstöd hänvisas dagtid till primärvården, nätter och helger till psykakuten. Beslutar om eventuella vidare kontakter med anhörig och hembesök.

3 Administratör: har ansvar för aktuella telefonlistor över involverade personer. För en journal där alla händelser/insatser beskrivs kortfattat med angivande av tid. Samordnar telefonpassning på kansliet. Vid resor och liknande ansvar för att listor upprättas över deltagare och deras anhöriga. Resurspersoner: krisgruppen bör ha ett antal resurspersoner de kan ta kontakt med, kunniga i juridik, medicin, psykologi, som kan vara behjälpliga beroende på vad som har inträffat. Övning och rutiner För att ha bästa beredskap för en fungerande krisgrupp bör det någon gång per år genomföras ett regelrätt rollspel i fiktiva händelser. Kontrollera brandutrustning och utrymningsplaner. Genomför brandövning årligen. Protokollför alltid inspektioner; det är mycket viktigt att kunna bevisa genomförda säkerhetsrutiner efter en olycka. KRISPÄRM Alla rutiner, kontaktlistor, hänvisningar, viktiga telefonnummer etc samlas i en krispärm som ständigt uppdateras och som samtliga i krisgruppen vet var den förvaras. Delar av information läggs ut på vårt intranät. Ansvarig för uppdatering är arbetsmiljögruppen. Information som bör finnas i pärmen: Telefonnummer till Larm 112, brådskande vård, polis och brand Akutsjukhus Polis, ej brådskande Krisgrupp Personallistor med anhöriginformation Informationsblad insatser efter olycka eller dödsfall till kursansvarig Utvärderingsrutiner KONFERENS OCH ANDRA GEMENSAMMA RESOR En deltagarförteckning samt ett reseprogram upprättas. Utse en hemmaansvarig (styrelse eller personal) som får dessa handlingar samt namn och telefonnummer till ansvarig ledare för arrangemanget. Vid ankomst till hotell ska deltagarna informera sig om utrymningsvägar, brandsläckare etc.

4 VID VÅRA KURSER UTVECKLINGSARRANGEMANG En deltagarförteckning upprättas. Utse en hemmaansvarig (styrelse eller personal) som får dessa handlingar samt namn och telefonnummer till ansvarig ledare för arrangemanget. Arrangemangsledaren skall ha mobilnummer till ansvarig för krisgruppen samt ett informationsblad om hur förfara vid en första insats om en svårare olycka har inträffad. RÅN, INBROTT OCH HOT Vid hot och rån ta först hand om drabbade personer. Kontakta alltid polis. Stäng lokalen och samla vittnen. Vid inbrott kontakta polis. Gör en förteckning på skador och förluster. Länkar Här hittar du ett antal nyttiga länkar till hemsidor som berör arbetsmiljö. Enligt lag är arbetsgivaren skyldig att tillse att personalen har tillgång till arbetsmiljölagen (utfärdad av Riksdagen), arbetsmiljöförordningen (utfärdad av Regeringen), arbetsmiljöverkets föreskrifter (utfärdade av departement och myndighet), arbetstidslagen m.fl. (AMF 5 ). Dessa hittar du via länken till Arbetsmiljöverket. Arbetsmiljöverket är den statliga myndighet som ansvarar för att arbetsmiljölagstiftningen efterföljs. Här hittar du allt från checklistor, blanketter, frågor & svar, lagtexter och domar till aktuella händelser på arbetsmiljöområdet: Vill du komma direkt till lagtexter, förordningar och föreskrifter kan du istället klicka på länken: Arbetsmiljöupplysningen är resultatet av en samverkan mellan ett trettiotal olika parter inom arbetsmiljöområdet, bland andra Arbetsmiljöverket, Arbetslivsinstitutet, HTF, JämO, LO, SACO, SKTF, TCO och Statens Folkhälsoinstitut. Syftet är att skapa en opartisk informationskanal för arbetsmiljöfrågor. Fakta och artiklar, nya forskningsrön, praktiska verktyg, litteratur och inspiration hittar du via länken Skyddsombud Presentation av skyddsombudets roll. Detta är en sida om arbetsmiljöfrågor ur skyddsombudsperspektiv. På Notisum får du tillgång till Svensk lagsamling (lagar, förordningar, svensk författningssamling), rättfallsregler och länkar till myndighetsnormer, förarbeten, EUrätt och mycket mer. Här kan du exempelvis söka efter LAS, MBL, Arbetstidslagen och Semesterlagen. Även på Unionens hemsida finner du fakta om arbetsmiljöfrågor. Arbetsmiljörubriken hittar du mitt i förteckningen på vänstersidan av bilden.

5 Trafiksäkerhetspolicy Fordon skall vara godkända och i trafiksäkert skick. Samtliga platser i fordonet skall ha säkerhetsbälten och givetvis brukas. Resan skall påbörjas i god tid så att gällande hastighetsgränser kan hållas. Vid otjänligväderlek, överväg tex. matchflyttning, chansa inte. Tänk på att det skall vara vana chaufförer som kör speciellt våra barn och ungdomar. Vid tex hyra av minibuss bör föraren innehaft körkort ett flertal år och brukat likvärdigt fordon sedan tidigare. Om möjligt undvik farliga manövrar såsom backning. Överväg att be om hjälp innan backning påbörjas om sikten bakåt är begränsad, backvakt. Gällande trafikkungörelse skall givetvis följas. Alkoholpolicy Lysekils FF skall vara en drogfri arbetsplats. Mål Vårt mål: - Att vara en drogfri arbetsplats. - Att aktivt hjälpa personer, hos vilka droger har blivit ett problem. Detta genom: - Att rusdrycker inte får införas eller förvaras på arbetsplatsen. - Att på arbetsplatsen inte möjliggöra drogmissbruk genom att t ex tillåta vin/spritlotterier, langning eller annan hantering av droger. Vårt syfte är: - Att förebygga ohälsa, tillbud och olyckor i arbetet. - Att förhindra nedsättning i de anställdas förmåga att utföra sina arbetsuppgifter. - Att arbeta för en god psykisk och fysisk arbetsmiljö och motverka utslagning. Våra krav är: - Att samtliga anställda avstår från drogkonsumtion som riskerar att gå ut över arbetet och förmågan att utföra sina arbetsuppgifter. - Att den anställde, oavsett befattning inom verksamheten skall gå igenom ett kontrollerat och individuellt rehabiliteringsprogram, när ett missbruk på arbetsplatsen har konstaterats. Undantag kan göras i samband med personalaktivitet, och det beslutas av styrelserepresentant eller personalledare. Rutin: Chef ansvarar för att genomförda åtgärder dokumenteras. Steg 1: Vid första onyktra uppträdande, omedelbar hemtransport till hemadressen. Alkotest kommer att ske. Åtgärdsstegen görs om till avtal. Kontakt med lämplig instans för hjälp och stöd tas av tillsammans med inom ämnet kunnig, exempelvis läkare. Handlingsplan upprättas. Steg 2: Vid nästa onyktra uppträdande, omedelbar hemtransport. Alkotest skall genomföras. Helt löneavdrag. Semester eller annan ledighet beviljas inte i efterhand utan skall vara beviljad minst(5) dagar innan uttag. Steg 3: Vid nästa onyktra tillfälle, omedelbar hemtransport. Alkotest skall genomföras. Helt löneavdrag. Skriftlig varning.

6 Steg 4: Vid nästa onyktra tillfälle, omedelbar hemtransport. Alkotest skall genomföras. Helt löneavdrag. Tjänstbarhetsutredning görs. Steg 5: Vid nästa onyktra tillfälle, omedelbar hemtransport. Alkotest skall genomföras. Helt löneavdrag. Uppsägning eller avsked aktuellt. Under hela tiden kan arbetsgivaren, vid upprepade sjukskrivningar kräva läkarintyg från första sjukdagen. Dessutom kan arbetsgivaren föreskriva att intyget skall vara utfärdat av anvisad läkare.

Gullänget Kroksta IBS

Gullänget Kroksta IBS Krisplan för 2015 2016 Inledning 1 Krisplanens syfte 1 Kontaktlista Krisgrupp 1 Krisen kommer 1 Svårare Olycka eller dödsfall Fösta insatsen 2 Efter olycka/dödsfall Insatser efter olycka eller dödsfall

Läs mer

KRISPLAN ALLMÄNNA RÅD OCH MALLAR

KRISPLAN ALLMÄNNA RÅD OCH MALLAR KRISPLAN ALLMÄNNA RÅD OCH MALLAR Dessa råd med tillhörande mall för krisplan och mall för dokumentation, som framtagits av Svenska Aikidoförbundet, kan användas av aikidoklubbar anslutna till förbundet.

Läs mer

Krisplan för VIBF

Krisplan för VIBF Krisplan för VIBF 2016-2017 Inledning Många associerar kriser med enbart olyckor, men kriser kan också uppstå ur mindre allvarliga situationer som kan få allvarliga konsekvenser för förbundet/föreningen.

Läs mer

Krisplan för Bele Barkarby Innebandy. Innehåll

Krisplan för Bele Barkarby Innebandy. Innehåll Krisplan för Bele Barkarby Innebandy Innehåll Inledning...2 Krisplanen syfte...2 Krisen kommer...2 Svårare olycka eller dödsfall...2 Första insatsen...2 Efter olycka / dödsfall... 2 Insatser efter olycka

Läs mer

Krisgruppens arbete. Krisgruppens arbete

Krisgruppens arbete. Krisgruppens arbete Krisgruppens arbete I en förening kan en kris uppkomma av många olika anledningar. Det första man tänker på är troligen en olycka där en eller flera medlemmar är inblandade. Är det dessutom i klubbens

Läs mer

Krisplan för Salems IF

Krisplan för Salems IF Krisplan för Salems IF Version 2011-10-28 Innehåll 1 INLEDNING... 2 2 KRISPLANEN SYFTE... 2 3 KRISEN KOMMER... 2 3.1 Svårare olycka eller dödsfall... 2 3.1.1 Första insatsen... 2 3.2 Efter olycka/dödsfall...

Läs mer

Säkerhetsplan Regionskval Optimist 2018 Innehåll

Säkerhetsplan Regionskval Optimist 2018 Innehåll Säkerhetsplan Regionskval Optimist 2018 Innehåll Säkerhetsplan Regionskval Optimist 2018... 1 Innehåll... 1 Krisgrupp... 2 Krisgruppen arbetsgång... 2 Informatör... 2 Pressansvarig... 2 Psykosocialt ansvarig...

Läs mer

Krishanteringsplan Bromma Volleyboll

Krishanteringsplan Bromma Volleyboll Krishanteringsplan Bromma Volleyboll Behöver inte vara en stor olycka. Kan vara mindre kriser som t ex penalism, sexuella trakasserier, ryktesspridning, doping. Viktigt är att krisgruppen diskuterar olika

Läs mer

Krishanteringsplan. Organisation och vägledning i samband med kris eller olycka. Juni 2011 Uppdaterad mars 2014 Styrelsen Skövde AIK

Krishanteringsplan. Organisation och vägledning i samband med kris eller olycka. Juni 2011 Uppdaterad mars 2014 Styrelsen Skövde AIK Krishanteringsplan Organisation och vägledning i samband med kris eller olycka Juni 2011 Uppdaterad mars 2014 Styrelsen Skövde AIK Krishanteringsplan Organisation och vägledning i samband med kris eller

Läs mer

KRISPLAN Nacka Gymnastikförening

KRISPLAN Nacka Gymnastikförening KRISPLAN Nacka Gymnastikförening INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. ORGANISATION 1.1 Organisationsschema 1.2 Nacka gymnastikförenings styrelse 2. KRISPLANERING 2.1 Krisplanens syfte 2.2 Krisgrupp 2.3 Krisgruppens

Läs mer

Krisplan för Örebro City Golf & CC

Krisplan för Örebro City Golf & CC 2017-03-20 Krisplan för Örebro City Golf & CC Krisplanens syfte är att skapa en krismedveten beredskap inför oväntade allvarliga händelser för att minimera risken för kaos och fler olyckor. Golfklubben

Läs mer

Handlingsplan för krishantering för Borås Karateklubb

Handlingsplan för krishantering för Borås Karateklubb Wado Ryu 2015-11-08 1(6) Handlingsplan för krishantering för Bakgrund Många associerar kriser med enbart olyckor, men kriser kan också uppstå ur mindre allvarliga situationer som dock kan få allvarliga

Läs mer

Krishanteringsplan. Inledning. Syfte. Uppföljning av planen i organisationen

Krishanteringsplan. Inledning. Syfte. Uppföljning av planen i organisationen Krishanteringsplan Vid akuta situationer så som exempelvis, brand, olycksfall eller dödsfall är det viktigt att alla inom organisationen vet vad som ska göras och vem som gör vad. Denna krishanteringsplan

Läs mer

Vem är ansvarig för arbetsmiljön?

Vem är ansvarig för arbetsmiljön? Vem är ansvarig för arbetsmiljön? 1 Med arbetsmiljö menas fysiska psykologiska sociala förhållanden på arbetsplatsen Vi kommer att fokusera på de fysiska arbetsmiljöriskerna och hur de åtgärdas. 2 Viktigt

Läs mer

Trafiksäkerhetspolicy

Trafiksäkerhetspolicy ÅSELE TAXISAMORDNING AB Trafiksäkerhetspolicy Syfte Åsele taxisamordning AB skall verka för en hög och varaktig trafiksäkerhet inom verksamheten. Alla transporter skall utföras med fokus på trafiksäkerhet

Läs mer

Krishanteringsplan för Täfteå IK

Krishanteringsplan för Täfteå IK Krishanteringsplan för Täfteå IK 1. Inledning Att vara aktiv i en idrottsförening, exempelvis som idrottsledare eller ledamot i styrelse, innebär ett stort ansvar för andra människor, inte minst barn och

Läs mer

Arbetsmiljöpolicy för LSU

Arbetsmiljöpolicy för LSU Arbetsmiljöpolicy för LSU Beslutad av styrelsen för LSU: 2015-04-11/12 Syfte och innebörd LSU tror att en god fysisk och psykosocial arbetsmiljö är en viktig och grundläggande faktor för nöjda och välmående

Läs mer

KRISSPLAN SKULTORPS IF

KRISSPLAN SKULTORPS IF KRISSPLAN SKULTORPS IF 2016 ORGANISATION OCH VÄGLEDNING I SAMBAND MED KRIS ELLER OLYCKA PLAN FÖR KRISHANTERING I SKULTORPS IF Syftet med krishanteringsplanen är: att skapa en krismedveten beredskap inför

Läs mer

Guldstaden Shotokan Karateklubb. Krishanteringsplan

Guldstaden Shotokan Karateklubb. Krishanteringsplan Guldstaden Shotokan Karateklubb Krishanteringsplan 1. Inledning Att vara idrottsledare innebär ett stort ansvar för andra människor, inte minst när man har barn och ungdomar i sin verksamhet. Alltför få

Läs mer

Arbetsmiljöhandbok Aktivitet: 8. Blankett för årlig uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet Dokumentet framtaget av: Lena Elf

Arbetsmiljöhandbok Aktivitet: 8. Blankett för årlig uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet Dokumentet framtaget av: Lena Elf 1 (5) Datum: Arbetsplats: Samordningsförbundet Centrala Östergötland Deltagare / Carina Stålenmark, skyddsombud Frågeställning Ja Nej Åtgärder Ansvarig Klart Uppföljning Arbetsmiljöarbetet har skett i

Läs mer

Rev:2014 03 20. Krisplan. Norsjövolleyboll Manual

Rev:2014 03 20. Krisplan. Norsjövolleyboll Manual Krisplan Norsjövolleyboll Manual 1 KRISHANTERINGSPLAN I NORSJÖVOLLEY. 1. INLEDNING Att vara ledare i en klubb, i så väl styrelse som tränare i ett lag innebär ett stort ansvar för andra människor, inte

Läs mer

!!!! Version skall verifieras! Sista version? KRISHANTERINGSPLAN FÖR VARBERG SIM. Inledning

!!!! Version skall verifieras! Sista version? KRISHANTERINGSPLAN FÖR VARBERG SIM. Inledning Version skall verifieras Sista version? Inledning KRISHANTERINGSPLAN FÖR VARBERG SIM I en idrottsförening kan diverse situationer inträffa där man snabbt måste ha en strikt plan för åtgärder som ska följas.

Läs mer

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Lysekils kommuns. Riktlinjer för arbetsmiljöarbetet

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Lysekils kommuns. Riktlinjer för arbetsmiljöarbetet Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Lysekils kommuns Riktlinjer för arbetsmiljöarbetet Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2016-12-15, 197 För revidering ansvarar: För ev. uppföljning och

Läs mer

KRISHANTERINGSPOLICY FÖR HK GULDKROKEN

KRISHANTERINGSPOLICY FÖR HK GULDKROKEN HKG Krishanteringspolicy Sida:1(6) KRISHANTERINGSPOLICY FÖR HK GULDKROKEN Många associerar kriser med enbart olyckor, men kriser kan också uppstå ur mindre allvarliga situationer som dock kan få allvarliga

Läs mer

Se till att du vet var och vilka riskerna är!

Se till att du vet var och vilka riskerna är! Förebygg våld och hot i arbetsmiljön. Det går att skydda sig mot våld och hot i arbetet. Broschyren bygger på Arbetsmiljöverkets regler Våld och hot i arbetsmiljön AFS 1993:2. Reglerna säger att Arbetsgivaren

Läs mer

Krishantering Örebro Gymnastikförening

Krishantering Örebro Gymnastikförening Krishantering Örebro Gymnastikförening Viktiga nummer och kontakter 2 Vid akut händelse 2 FÖRBEREDELSER Reserutiner 3 KRISEN KOMMER Första insatsen 4 Efter olycka/dödsfall 4 Lägesrapport vid kris 5 ÖVRIGT

Läs mer

KRISPLAN. för EQUMENIA FRISTAD. En kris är en oväntad händelse som riskerar att skada våra medlemmar, vår verksamhet och vårt varumärke.

KRISPLAN. för EQUMENIA FRISTAD. En kris är en oväntad händelse som riskerar att skada våra medlemmar, vår verksamhet och vårt varumärke. KRISPLAN för EQUMENIA FRISTAD En kris är en oväntad händelse som riskerar att skada våra medlemmar, vår verksamhet och vårt varumärke. Antagen av ungdomsrådet 2014 10 15 1 Innehåll Mål och Syfte... 3 När

Läs mer

Rutin/checklista för brand, första hjälpen och krishantering inom avdelningen för Fysioterapi

Rutin/checklista för brand, första hjälpen och krishantering inom avdelningen för Fysioterapi Systematiskt arbetsmiljöarbete 2015-02-09 (5) Rutin/checklista för brand, första hjälpen och krishantering inom avdelningen för Fysioterapi Arbetarskyddsstyrelsen har i sina föreskrifter (AFS 1999:7) fastslagit

Läs mer

Simklubben Elfsborgs policy gällande OLYCKSFALL, AKUT SJUKDOM och KRISHANTERING

Simklubben Elfsborgs policy gällande OLYCKSFALL, AKUT SJUKDOM och KRISHANTERING Simklubben Elfsborgs policy gällande OLYCKSFALL, AKUT SJUKDOM och KRISHANTERING samt riktlinjer vid plötsliga dödsfall i samband med idrottsutövning (Reviderad 2014-02-18) 1 Denna policy för olycksfall

Läs mer

Ett förebyggande, systematiskt arbetsmiljöarbete leder till en bra arbetsmiljö som gynnar alla.

Ett förebyggande, systematiskt arbetsmiljöarbete leder till en bra arbetsmiljö som gynnar alla. Arbetsmiljö och SAM Arbetsmiljölagen I arbetsmiljölagen finns regler om skyldigheter för arbetsgivare om att förebygga ohälsa och olycksfall i arbetet. Det finns också regler om samverkan mellan arbetsgivare

Läs mer

1:2 Systematiskt arbetsmiljöarbete inom Utbildnings och fritidsnämndens verksamhetsområden

1:2 Systematiskt arbetsmiljöarbete inom Utbildnings och fritidsnämndens verksamhetsområden 1:2 Systematiskt arbetsmiljöarbete inom Utbildnings och fritidsnämndens verksamhetsområden 1. INLEDNING Systematiskt arbetsmiljöarbete Med systematiskt arbetsmiljöarbete menas arbetsgivarens arbete med

Läs mer

Våld och hot på jobbet. kartlägg riskerna

Våld och hot på jobbet. kartlägg riskerna Våld och hot på jobbet kartlägg riskerna Förebygg våld och hot i arbetsmiljön. Det går att skydda sig mot våld och hot i arbetet. Broschyren bygger på Arbetsmiljöverkets regler Våld och hot i arbetsmiljön

Läs mer

Riktlinje för hälsa och arbetsmiljö

Riktlinje för hälsa och arbetsmiljö STYRDOKUMENT Sida 1(10) Riktlinje för hälsa och arbetsmiljö Område 1 Styrning och ledning Fastställd KSAU, 2012-04- 24, 70 Program 1.2 Personalpolitiskt program Giltighetstid Tillsvidare Plan Riktlinje

Läs mer

Grundläggande arbetsmiljö Systematiskt arbetsmiljöarbete Klicka här för att ändra format. Klicka här för att ändra format på

Grundläggande arbetsmiljö Systematiskt arbetsmiljöarbete Klicka här för att ändra format. Klicka här för att ändra format på Grundläggande arbetsmiljö Systematiskt arbetsmiljöarbete underrubrik Maria Morberg, 20161128 i bakgrunden Lagstiftning Arbetsmiljölagen AML Arbetsmiljöförordningen AMF Arbetsmiljöverkets föreskrifter AFS

Läs mer

ARBETSMILJÖHANDBOK. Kris%n Kringstad VD. Irene Ma1sson Stallchef. Kansliansvarig

ARBETSMILJÖHANDBOK. Kris%n Kringstad VD. Irene Ma1sson Stallchef. Kansliansvarig ARBETSMILJÖHANDBOK MCR AB har 7 anställda och driver en ridskola reglerat genom avtal med klubben Malmö Civila Ryttareförening. Arbetsplatsen har stall med hästar, hagar, ridhus och kansli. VD är Kristin

Läs mer

SAM vid uthyrning av

SAM vid uthyrning av SAM vid uthyrning av personal Maria Morberg, Almega Lagstiftning Arbetsmiljölagen AML Arbetsmiljöförordningen AMF Arbetsmiljöverkets föreskrifter AFS Klicka här för Arbetstidslagen att ändra ATLformat

Läs mer

Våld och hot RIKTLINJER

Våld och hot RIKTLINJER Våld och hot RIKTLINJER RIKTLINJER 1 Syfte Syftet med riktlinjerna för våld och hot i arbetsmiljön är att skapa förutsättningar för en säker arbetsmiljö samt ett garanterat omhändertagande vid händelse.

Läs mer

Krishanteringsplan. Fastställd av Kalix Bandys styrelse

Krishanteringsplan. Fastställd av Kalix Bandys styrelse Fastställd av Kalix Bandys styrelse 2016-12-01 1. Inledning Att vara idrottsledare innebär ett stort ansvar för andra människor, inte minst när man har barn och ungdomar i sin verksamhet. Alltför få idrottsorganisationer

Läs mer

Rutiner för arbetsmiljö. Förskola. Datum

Rutiner för arbetsmiljö. Förskola. Datum Rutiner för arbetsmiljö Förskola Arbetsplats Genomförd av Datum Rutiner och regler Som en grund till ett bra systematiskt arbetsmiljöarbete ska ni se till att ni har rutiner i er verksamhet för att genomföra

Läs mer

Rutin för systematiskt arbetsmiljöarbete inom Enköpings kommun

Rutin för systematiskt arbetsmiljöarbete inom Enköpings kommun PERSONALENHETEN 2009-09-28 1 (5) Rutin för systematiskt arbetsmiljöarbete inom Enköpings kommun Detta dokument fastställer rutiner samt reder ut ansvarsförhållanden för arbetsmiljöarbetet inom Enköpings

Läs mer

Krishanteringsplan i föreningen

Krishanteringsplan i föreningen Krishanteringsplan i föreningen Målet med att arbeta med detta material är att ni ska ta fram en krishanteringsplan för er förening. På sista sidan finns en förtryckt mall där ni bara kan föra in det ni

Läs mer

Rutin/checklista för brand, första hjälpen och krishantering inom IMH-kansli

Rutin/checklista för brand, första hjälpen och krishantering inom IMH-kansli 1(6) Rutin/checklista för brand, första hjälpen och krishantering inom IMH-kansli Arbetarskyddsstyrelsen har i sina föreskrifter (AFS 1999:7) fastslagit att varje arbetsställe som omfattas av arbetsmiljölagen

Läs mer

Vem är ansvarig för arbetsmiljön? Med arbetsmiljö menas

Vem är ansvarig för arbetsmiljön? Med arbetsmiljö menas Vem är ansvarig för arbetsmiljön? 1 Med arbetsmiljö menas fysiska psykologiska sociala förhållanden på arbetsplatsen Vi kommer att fokusera på de fysiska arbetsmiljöriskerna och hur de åtgärdas. 2 1 Lagstiftning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Kommunstyrelsen Dnr

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Kommunstyrelsen Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Kommunstyrelsen 2016-09-13 179 Dnr 2016-000266 Svar på granskning av det systematiska arbetsmiljöarbetet avseende hot och våld Kommunstyrelsens

Läs mer

Vem är ansvarig för arbetsmiljön? Med arbetsmiljö menas

Vem är ansvarig för arbetsmiljön? Med arbetsmiljö menas Vem är ansvarig för arbetsmiljön? 1 Med arbetsmiljö menas fysiska psykologiska sociala förhållanden på arbetsplatsen Vi kommer att fokusera på de fysiska arbetsmiljöriskerna och hur de åtgärdas. 2 1 Lagstiftning

Läs mer

Uppgiftsfördelning i det systematiska arbetsmiljöarbetet

Uppgiftsfördelning i det systematiska arbetsmiljöarbetet Dnr: P 2016/41 Beslutad av Rektor 2016-12-19 Uppgiftsfördelning i det systematiska arbetsmiljöarbetet Ansvar Huvudregeln är att högsta ledningen Högskolestyrelsen, har det yttersta arbetsmiljöansvaret.

Läs mer

Om det händer. Handledning för taxiföretagets krisarbete vid hot och våldshändelser

Om det händer. Handledning för taxiföretagets krisarbete vid hot och våldshändelser Om det händer Handledning för taxiföretagets krisarbete vid hot och våldshändelser 1 Människor reagerar olika i en våldssituation En del reagerar direkt med stressreaktioner eller chocktillstånd, andra

Läs mer

Vad är arbetsmiljö? Fysisk arbetsmiljö Psykisk och social arbetsmiljö

Vad är arbetsmiljö? Fysisk arbetsmiljö Psykisk och social arbetsmiljö Vad är arbetsmiljö? Arbetsmiljö handlar om att må bra på jobbet, såväl som fysiskt, psykiskt och socialt. Vi tillbringar en stor del av vårt liv på jobbet. Hur vi mår på jobbet är väldigt viktigt och påverkar

Läs mer

2015-16. ARBETSMILJÖPLAN Junsele skola & fritidshem

2015-16. ARBETSMILJÖPLAN Junsele skola & fritidshem ARBETSMILJÖPLAN Junsele skola & fritidshem 2015-16 Här finner du hur vi i Junsele skola och fritidshem arbetar med vår arbetsmiljö. Du har möjlighet att alltid framföra åsikter om hur du tycker att vi

Läs mer

Uppgiftsfördelning i det systematiska arbetsmiljöarbetet

Uppgiftsfördelning i det systematiska arbetsmiljöarbetet 1(5) MAH/Rektor Datum: Dnr: 12- Uppgiftsfördelning i det systematiska arbetsmiljöarbetet Fördelning av arbetsmiljöuppgifter från till Namn. Namn I min egenskap av fördelar jag arbetsuppgifter som rör arbetsmiljön

Läs mer

Stämningsgårdens IK-80, Box 138, 931 22 Skellefteå Org. nr. 894702-0932 www.skelleftea.org/forening/sik80/

Stämningsgårdens IK-80, Box 138, 931 22 Skellefteå Org. nr. 894702-0932 www.skelleftea.org/forening/sik80/ Krishanteringsplan Krishanteringsplanen är finansierad av Västerbottens IF via Handslaget och Fritidsnämnden i Skellefteå. Faställd av styrelsen för Stämningsgårdens IK-80 2005-12-05 Stämningsgårdens IK-80,

Läs mer

EDA KOMMUN ARBETSMILJÖ- POLICY

EDA KOMMUN ARBETSMILJÖ- POLICY EDA KOMMUN ARBETSMILJÖ- POLICY 070130 Innehållsförteckning: ARBETSMILJÖPOLICY... 3 1. MÅL FÖR ARBETSMILJÖN... 3 2. EN GOD ARBETSMILJÖ INNEFATTAR:... 3 3. ORGANISATION... 3 3.1 Arbetstagarens ansvar...

Läs mer

Tilldelning av arbetsmiljöuppgifter

Tilldelning av arbetsmiljöuppgifter 1 (5) Tilldelning av arbetsmiljöuppgifter Kommunstyrelsen i Trelleborgs kommun tilldelar nedanstående angivna arbetsmiljöuppgifter inom angivet ansvarsområde med rätt till vidarefördelning av arbetsmiljöuppgifter

Läs mer

Dnr 2044/2010-204 2010-02-24. Arbetsmiljönämnden

Dnr 2044/2010-204 2010-02-24. Arbetsmiljönämnden 2010-02-24 Dnr 2044/2010-204 Arbetsmiljönämnden Delegering av arbetsmiljöuppgifter. PM Ersätter 5678/01-013 Anvisningar för arbetsmiljöarbetet vid institutionen. Arbetsmiljönämnden fastställde detta dokument

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR KRISSITUATIONER

HANDLINGSPLAN FÖR KRISSITUATIONER HANDLINGSPLAN FÖR KRISSITUATIONER Tänk på Pärm måste finnas tillgänglig med föräldrars aktuella telefonnummer både till hemmet och till arbetet. I pärmen ska även aktuell anhöriglista med telefonnummer

Läs mer

AFS 2015:4 Organisatorisk och social arbetsmiljö

AFS 2015:4 Organisatorisk och social arbetsmiljö Organisatorisk och social arbetsmiljö Arbetsmiljöverkets författningssamling Organisatorisk och social arbetsmiljö Arbetsmiljöverkets föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö samt allmänna

Läs mer

Handlingsplan för krishantering - Hakkas skola. LÅ 2009/2010. Handlingsplan vid brand.

Handlingsplan för krishantering - Hakkas skola. LÅ 2009/2010. Handlingsplan vid brand. Handlingsplan för krishantering - Hakkas skola. LÅ 2009/2010 Mål: Skolans personal och elever ska vid eventuellt uppkommen kris snarast komma i jämvikt. Verksamheten ska om möjligt fortgå oförändrad. Krisgrupp:

Läs mer

AFS 2015:4 Organisatorisk och social arbetsmiljö

AFS 2015:4 Organisatorisk och social arbetsmiljö Organisatorisk och social arbetsmiljö Arbetsmiljöverkets författningssamling Organisatorisk och social arbetsmiljö Arbetsmiljöverkets föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö samt allmänna

Läs mer

Rutin/checklista för brand, första hjälpen och krishantering inom avdelningen Omvårdnad

Rutin/checklista för brand, första hjälpen och krishantering inom avdelningen Omvårdnad 2019-02-15 1(5) Rutin/checklista för brand, första hjälpen och krishantering inom avdelningen Omvårdnad Arbetarskyddsstyrelsen har i sina föreskrifter (AFS 1999:7) fastslagit att varje arbetsställe som

Läs mer

Sätt stopp för kränkningar!

Sätt stopp för kränkningar! Sätt stopp för kränkningar! Alla arbetstagare har rätt till en arbetsmiljö där de inte blir mobbade eller utsatta för kränkande särbehandling. Sexuella trakasserier, till exempel tafsande, uppklistrade

Läs mer

Systematiskt arbetsmiljöarbete

Systematiskt arbetsmiljöarbete Systematiskt arbetsmiljöarbete AFS 2001:1 med ändringar i AFS 2003:4 Reglerna innehåller grundläggande krav på arbetsmiljöarbetet Reglerna utvecklar och preciserar hur arbetsgivaren ska gå tillväga för

Läs mer

Systematiskt arbetsmiljöarbete

Systematiskt arbetsmiljöarbete Systematiskt arbetsmiljöarbete AFS 2001:1 Reglerna innehåller grundläggande krav på arbetsmiljöarbetet Reglerna utvecklar och preciserar hur arbetsgivaren ska gå tillväga för att uppfylla sitt arbetsmiljöansvar

Läs mer

Arbetsmiljöhandbok Aktivitet: 10.1 Blankett för årlig uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet

Arbetsmiljöhandbok Aktivitet: 10.1 Blankett för årlig uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet 0. Blankett för årlig uppföljning av det systematiska 207--5 (5) Datum: 22 december 207 Arbetsplats: Deltagare Vd, skyddsombudet Tommy Larsson, lagerchef Sven Andersson och kontorschef. Arbetstagare och

Läs mer

Tilldelning av arbetsmiljöuppgifter inom systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) och brandskyddsuppgifter inom systematiskt brandskyddsarbete (SBA)

Tilldelning av arbetsmiljöuppgifter inom systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) och brandskyddsuppgifter inom systematiskt brandskyddsarbete (SBA) Överenskommelse 1 (7) BIN 2019/47:2 Tilldelning av arbetsmiljöuppgifter inom systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) och brandskyddsuppgifter inom systematiskt brandskyddsarbete (SBA) Bakgrund Bildningsnämnden

Läs mer

Riktlinjer och handledning i det Systematiska arbetsmiljöarbetet. den 21 september 2015. Av: Maia Carlsson, Personalenheten

Riktlinjer och handledning i det Systematiska arbetsmiljöarbetet. den 21 september 2015. Av: Maia Carlsson, Personalenheten Riktlinjer och handledning i det Systematiska arbetsmiljöarbetet den 21 september 2015 Innehållsförteckning Inledning... 3 Riskbedömning av arbetsmiljön... 4 Åtgärdande av risker... 5 Rapportering och

Läs mer

Riktlinje för hälsa och arbetsmiljö

Riktlinje för hälsa och arbetsmiljö STYRDOKUMENT Sida 1(12) Riktlinje för hälsa och arbetsmiljö Typ av dokument Riktlinje för hälsa och arbetsmiljö Beslutad KSAU, 2017-02-28, 23 Giltig t o m Tills vidare Dokumentansvarig HR-avdelningen Diarienummer

Läs mer

Rutin/checklista för brand, första hjälpen och krishantering inom avdelningen Hälso- och sjukvårdsanalys (HSA)

Rutin/checklista för brand, första hjälpen och krishantering inom avdelningen Hälso- och sjukvårdsanalys (HSA) 1(6) Rutin/checklista för brand, första hjälpen och krishantering inom avdelningen Hälso- och sjukvårdsanalys (HSA) Arbetarskyddsstyrelsen har i sina föreskrifter (AFS 1999:7) fastslagit att varje arbetsställe

Läs mer

Organisatorisk och social arbetsmiljö. Arbetsmiljöverkets föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö

Organisatorisk och social arbetsmiljö. Arbetsmiljöverkets föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö Organisatorisk och social arbetsmiljö Arbetsmiljöverkets föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö Externremiss september 2014 AFS 2015:X Innehåll Organisatorisk och social arbetsmiljö Innehåll...

Läs mer

1(10) Arbetsmiljöpolicy. Styrdokument

1(10) Arbetsmiljöpolicy. Styrdokument 1(10) Styrdokument 2(10) Styrdokument Dokumenttyp Policy Beslutad av Kommunstyrelsen 2018-01-16 20 Dokumentansvarig Personalchefen Reviderad av 3(10) Innehållsförteckning 1 Inledning...4 2 Mål för arbetsmiljön...4

Läs mer

Krisplan för Al Salamskolan. Plan för hantering av svår olycka, svårt sjukdomsfall eller dödsfall gällande elever och skolpersonal.

Krisplan för Al Salamskolan. Plan för hantering av svår olycka, svårt sjukdomsfall eller dödsfall gällande elever och skolpersonal. Krisplan för Al Salamskolan Plan för hantering av svår olycka, svårt sjukdomsfall eller dödsfall gällande elever och skolpersonal. Innehållsförteckning Krisplan för Al Salamskolan... 1 Inledning... 3 Uppföljning

Läs mer

Författningssamling. Riktlinje mot trakasserier, sexuella trakasserier, kränkande särbehandling och repressalier på arbetsplatsen

Författningssamling. Riktlinje mot trakasserier, sexuella trakasserier, kränkande särbehandling och repressalier på arbetsplatsen Författningssamling Dokumenttyp Riktlinje Beslutsinstans Utskott 1 Beslutsdatum 2018-10-16 140 Dokumentansvarig HR-chef Gäller för Nässjö kommun Senast reviderad Riktlinje mot trakasserier, sexuella trakasserier,

Läs mer

Denna checklista är framtagen som grund för dialog om arbetsmiljön vid inspektion på bemanningsföretag.

Denna checklista är framtagen som grund för dialog om arbetsmiljön vid inspektion på bemanningsföretag. Checklista Uthyrning av arbetskraft Denna checklista är framtagen som grund för dialog om arbetsmiljön vid inspektion på bemanningsföretag. Arbetsmiljöverkets föreskrifter om systematiskt arbetsmiljöarbete

Läs mer

Program för att förebygga, bemöta och följa upp våld och hot i arbetsmiljön

Program för att förebygga, bemöta och följa upp våld och hot i arbetsmiljön Stockholms läns landsting Landstingsstyrelsens förvaltning Program för att förebygga, bemöta och följa upp våld och hot i arbetsmiljön 1 Inledning Arbetet mot våld och hot är ett prioriterat utvecklingsområde

Läs mer

Arbetsmiljöverkets föreskrifter om systematiskt arbetsmiljöarbete. Föreskrifternas tillämpningsområde. Definition av systematiskt arbetsmiljöarbete

Arbetsmiljöverkets föreskrifter om systematiskt arbetsmiljöarbete. Föreskrifternas tillämpningsområde. Definition av systematiskt arbetsmiljöarbete AFS 2001:1 Arbetsmiljöverkets föreskrifter om systematiskt arbetsmiljöarbete Utkom från trycket Den 16 mars 2001 Beslutade den 15 februari 2001 (Ändringar införda t.o.m. 2008-09-30) Arbetsmiljöverket meddelar

Läs mer

Uppgiftsfördelning av arbetsmiljöarbetet

Uppgiftsfördelning av arbetsmiljöarbetet Uppgiftsfördelning av arbetsmiljöarbetet Med uppgiftsfördelning av arbetsmiljöarbetet menas att fördela arbetsmiljöuppgifter från arbetsgivarens högsta nivå och neråt i organisationen. Politikerna i Barn-

Läs mer

Fördelning av arbetsmiljöarbetsuppgifter i Härjedalens kommun

Fördelning av arbetsmiljöarbetsuppgifter i Härjedalens kommun FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Kf 150 2015-10-05 Ks 12 1 Fördelning av arbetsmiljöarbetsuppgifter i Härjedalens kommun Inledning Huvudansvaret för arbetsmiljön vilar enligt arbetsmiljölagen

Läs mer

Arbetsmiljöhandbok. Dokumentdatum: 2015-04-02

Arbetsmiljöhandbok. Dokumentdatum: 2015-04-02 0 Register Arbetsmiljöhandbok 205-04-02 () Flik Innehåll 0 Register 02 Inledning 03 Arbetsmiljöpolicy 04 Samverkan i arbetsmiljöarbetet 05 Fördelning av arbetsmiljöuppgifter 05. Blankett för fördelning

Läs mer

1. Syfte Syftet är klargöra uppgiftsfördelningen för att säkerställa en effektiv ledning och styrning inom arbetsmiljö.

1. Syfte Syftet är klargöra uppgiftsfördelningen för att säkerställa en effektiv ledning och styrning inom arbetsmiljö. Verktygslådan SMART Titel Utgåva Uppgiftsfördelning 2015-01-23 1. Syfte Syftet är klargöra uppgiftsfördelningen för att säkerställa en effektiv ledning och styrning inom arbetsmiljö. 2. Förutsättningar

Läs mer

Fastställt av: HR-avdelningen För revidering ansvarar: HR-avdelningen För eventuell uppföljning och tidplan ansvarar: Dokumentet gäller för: chefer

Fastställt av: HR-avdelningen För revidering ansvarar: HR-avdelningen För eventuell uppföljning och tidplan ansvarar: Dokumentet gäller för: chefer ARBETSMILJÖPOLICY Fastställt av: HR-avdelningen För revidering ansvarar: HR-avdelningen För eventuell uppföljning och tidplan ansvarar: Dokumentet gäller för: chefer och medarbetare 3 (5) 1 INLEDNING För

Läs mer

Regler för delegering av arbetsmiljöansvar vid Högskolan Dalarna

Regler för delegering av arbetsmiljöansvar vid Högskolan Dalarna Regler för delegering av arbetsmiljöansvar vid Högskolan Dalarna Beslut: Rektor 2014-01-27 Revidering: 2014-08-11 Dnr: DUC 2014/136/10 Gäller fr o m: 2014-08-11 Ersätter: Regler för delegering av arbetsmiljöansvar

Läs mer

arbetsgivarens och arbetstagarnas samverkan för en bättre arbetsmiljö

arbetsgivarens och arbetstagarnas samverkan för en bättre arbetsmiljö arbetsgivarens och arbetstagarnas samverkan för en bättre arbetsmiljö Arbetsgivaren och de anställda ska samarbeta för att skapa en god arbetsmiljö. Det är fastslaget i arbetsmiljölagen. Arbetsgivaren

Läs mer

VÅLD HOT OCH. inom omsorg och skola

VÅLD HOT OCH. inom omsorg och skola inom omsorg och skola VÅLD HOT OCH Den här informationen bygger på Arbetarmiljöverkets regler Våld och hot i arbetsmiljön, AFS 1993:2. Reglerna gäller alla arbetsplatser där det finns risk för våld eller

Läs mer

KRISPLAN för Uppsala HK

KRISPLAN för Uppsala HK KRISPLAN för Uppsala HK Viktig information Nödnummer till SOS: 112 Närmaste akutsjukhus i Uppsala: Akademiska sjukhuset Barnakutmottagning: ingång 95-96 Akutmottagning för barn över 15 år: ingång 60 Telefonnummer

Läs mer

1. Syfte Syftet är klargöra uppgiftsfördelningen för att säkerställa en effektiv ledning och styrning inom SMART-området.

1. Syfte Syftet är klargöra uppgiftsfördelningen för att säkerställa en effektiv ledning och styrning inom SMART-området. Verktygslådan SMART Titel Utgåva Uppgiftsfördelning 2011-12-15 1. Syfte Syftet är klargöra uppgiftsfördelningen för att säkerställa en effektiv ledning och styrning inom SMART-området. 2. Förutsättningar

Läs mer

ARBETSMILJÖPOLICY TEGSPEDAGOGERNAS EKONOMISK FÖRENING

ARBETSMILJÖPOLICY TEGSPEDAGOGERNAS EKONOMISK FÖRENING ARBETSMILJÖPOLICY TEGSPEDAGOGERNAS EKONOMISK FÖRENING En god och säker arbetsmiljö är en viktig strategisk fråga för Tegspedagogernas Ekonomisk förening. Målsättningen med Tegspedagogernas arbetsmiljöarbete

Läs mer

Några råd om krisförebyggande åtgärder och krishantering i skarpt läge

Några råd om krisförebyggande åtgärder och krishantering i skarpt läge Några råd om krisförebyggande åtgärder och krishantering i skarpt läge Problem finns Kriser uppstår om man struntar i problemen och medier eller andra får tag i dem Alltid fredag eftermiddag Nytt blixtsnabbt

Läs mer

Handlingsplan mot kränkande särbehandling

Handlingsplan mot kränkande särbehandling Handlingsplan mot kränkande särbehandling DOKUMENTNAMN Handlingsplan mot kränkande särbehandling GILTIGHETSPERIOD 20180305--tillsvidare DOKUMENTTYP Handlingsplan BESLUTAT/ANTAGET DOKUMENTÄGARE Pajala kommun

Läs mer

Policy och handlingsplan vid våld och hot i Orust kommun

Policy och handlingsplan vid våld och hot i Orust kommun FÖRFATTNINGSSAMLING (8.1.4) Policy och handlingsplan vid våld och hot i Orust kommun Dokumenttyp Riktlinjer Ämnesområde Säkerhet Ägare/ansvarig Personalchef Antagen av KS 2006-05-03 74 Revisions datum

Läs mer

KRISPLAN VID STOCKHOLMS UNIVERSITET

KRISPLAN VID STOCKHOLMS UNIVERSITET 1 Dnr SU 671-0384-10 Dok nr 1 KRISPLAN VID STOCKHOLMS UNIVERSITET Fastställd av rektor 2010-03-25 2 INNEHÅLL sida 1 Syfte och mål 3 2 Händelser som omfattas av krisplan 3 3 Krisledningsstruktur 4 3.1 Krisledningsgruppen

Läs mer

Rutin/checklista för brand, första hjälpen och krishantering inom KVM, hiss A, plan 11 och 12.

Rutin/checklista för brand, första hjälpen och krishantering inom KVM, hiss A, plan 11 och 12. Rutin/cecklista för brand, första hjälpen och krisanthering 1(6) Rutin/checklista för brand, första hjälpen och krishantering inom KVM, hiss A, plan 11 och 12. Arbetarskyddsstyrelsen har i sina föreskrifter

Läs mer

Krisplan. antagen Svenska Hästars Värn Hassle Bösarp Skurup Plusgiro Bankgiro

Krisplan. antagen Svenska Hästars Värn Hassle Bösarp Skurup   Plusgiro Bankgiro Svenska Hästars Värn Hassle Bösarp 108 274 93 Skurup info@shv.org www.shv.org Plusgiro 90 04 41-7 Bankgiro 900-4417 Krisplan antagen 2017-05-07 Svenska Hästars Värn Organisationsnummer: 872800-5151 Ideell

Läs mer

Bestämmelser om fördelning av arbetsmiljö- uppgifter

Bestämmelser om fördelning av arbetsmiljö- uppgifter Ersätter Utbytt den Sign FL 1:6 Kommunfullmäktige ska fördela arbetsmiljöuppgifter till nämnderna på ett sådant sätt att en eller flera chefer får i uppgift att verka för att risker i arbetet förebyggs

Läs mer

KRISPLAN OCH INCIDENTHANTERING

KRISPLAN OCH INCIDENTHANTERING KRISPLAN OCH INCIDENTHANTERING PIXBO WALLENSTAM INNEBANDY Antagen av styrelsen 2017.12.04 Reviderad 2018.09.18 1 Mål och syfte En kris eller incident är en oväntad händelse som riskerar att skada våra

Läs mer

Krishanteringsplan K Å R S T Y R E L S E N. Inledning. Syfte

Krishanteringsplan K Å R S T Y R E L S E N. Inledning. Syfte 1 (7) Vid akuta situationer så som exempelvis, brand, olycksfall eller dödsfall är det viktigt att alla inom organisationen vet vad som ska göras och vem som gör vad. Denna krishanteringsplan ska vara

Läs mer

Handlingsplan- Hot och våld

Handlingsplan- Hot och våld Handlingsplan- Hot och våld Upprättat 2007-09-10 Reviderad 2010-08 -30 Handlingsplan- Hot och våld 2010 Syfte Att ge råd och riktlinjer i arbetet med att förebygga och hantera situationer av våld eller

Läs mer

Riktlinjer mot alkohol och droger på arbetsplatsen

Riktlinjer mot alkohol och droger på arbetsplatsen Riktlinjer mot alkohol och droger på arbetsplatsen Dokumenttyp Riktlinjer Fastställd/upprättad 2014-11-19 av Kommunstyrelsen 143 Senast reviderad - Detta dokument gäller för Kommunövergripande Giltighetstid

Läs mer

ALKOHOL-DROGER Policy/handlingsplan

ALKOHOL-DROGER Policy/handlingsplan Skolförvaltningen Utbildnings och arbetsmarknadsförvaltningen Sala kommun ALKOHOL-DROGER Policy/handlingsplan Nov 2006 Allmänt Nittio (90) procent av den vuxna befolkningen i Sverige konsumerar alkohol.

Läs mer

Skyddsombud. arbetsgivarens och arbetstagarnas samverkan för en bättre arbetsmiljö

Skyddsombud. arbetsgivarens och arbetstagarnas samverkan för en bättre arbetsmiljö Skyddsombud arbetsgivarens och arbetstagarnas samverkan för en bättre arbetsmiljö Arbetsgivaren och de anställda ska sam arbeta för att skapa en god arbetsmiljö. Det är fastslaget i arbetsmiljölagen. Arbetsgivaren

Läs mer

Systematiskt arbetsmiljöarbete Uppgiftsfördelning av arbetsmiljöuppgifter

Systematiskt arbetsmiljöarbete Uppgiftsfördelning av arbetsmiljöuppgifter Systematiskt arbetsmiljöarbete sfördelning av arbetsmiljöuppgifter 1(7) Fördelning av arbetsmiljöarbetsuppgifter Institutionen för Tema (reviderad 26 april 2010) Dnr Tema-2010-00082 På Institutionen för

Läs mer

Liten guide för att komma igång med systematiskt arbetsmiljöarbete, SAM

Liten guide för att komma igång med systematiskt arbetsmiljöarbete, SAM Liten guide för att komma igång med systematiskt arbetsmiljöarbete, SAM Ett vägledningsdokument till Arbetsmiljöverkets mallverktyg Startpaket SAM, som bygger på föreskrifterna om systematiskt arbetsmiljöarbete,

Läs mer