I Båtförsäkring. Vad kan Roland och Carina få för hjälp från Trygg-Hansa?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "I Båtförsäkring. Vad kan Roland och Carina få för hjälp från Trygg-Hansa?"

Transkript

1 Båtförsäkring Information före och efter köp. Det här är en kortfattad beskrivning av försäkringen. Fullständig information hittar du i försäkringsvillkoren som finns att hämta på trygghansa.se.

2 Sidan 2 Roland, är du säker på att vi kan lägga oss så här nära land? Carina tittar oroligt på sin man samtidigt som hon tar fram familjens lunchkorg. Det är inga problem, hon sticker inte så djupt, svarar Roland försäkrande. I nästa ögonblick hörs ett dovt brak båten kränger till och stannar sedan tvärt på den steniga sjöbottnen. Efter en salva av svordomar kommer Roland snabbt till sans. Fort, ner med seglen! Om vi hänger i bommen kan vi nog få loss henne Carina ger full gas medan Roland och deras två tonåringar Sara och Thomas gör vad de kan för att få båten av grundet. Men hur de än försöker, så kommer de inte loss. Till slut återstår inget annat än att begära bärgning och Carina ringer till ett varv som de vet finns i närheten. En knapp timme senare är båten bärgad och efter en besiktning där man kontrollerar att båten inte läcker, får en lättad familj klartecken att segla vidare. Semestern fortsätter sedan utan flera missöden, men vid upptagningen kan Roland konstatera att kölen är intryckt och att det har blivit sprickor invändigt i båten. I ruffen är ett skåp löst och en garderobsdörr går inte att stänga. Vad kan Roland och Carina få för hjälp från Trygg-Hansa? Reparationen av kölinfästningen och de invändiga sprickor som uppkommit vid grundstötningen bekostas av Trygg-Hansa. Kostnaden för att dra loss båten och ta den till varvet för besiktning ersätts av försäkringen. Trygg-Hansa bekostar också reparation och montering av skåp och garderobs dörr. Roland och Carina betalar självrisken på kr.

3 Sidan 3 Båtförsäkring Båtförsäkring ett skydd för både dig och din båt Med Trygg-Hansas båtförsäkring får du skydd för olyckor som sker både på land och på sjön till exempel att du går på grund eller kolliderar med en annan båt. Den gäller också om båten skulle bli stulen, får motorproblem eller skadas vid brand, upptagning/sjösättning eller under transport på land. Du kan även få ersättning om båten behöver bärgas efter till exempel en sjöskada. Dessutom kan du få hjälp om du skulle hamna i en rättstvist som rör din båt, krävas på skadestånd (till exempel om du råkar köra på en annan båt), eller om du behöver uppsöka en psykolog efter en olycka. Hos oss ska du vara rätt försäkrad! På Trygg-Hansa är vi måna om att du alltid ska vara rätt försäkrad. Det innebär att ditt skydd ska stämma överens med hur ditt liv ser ut just nu varken mer eller mindre. Hör av dig till oss så ser vi till att du och din familj är rätt försäkrade. Du kan också prova vår praktiska behovsguide på där det även finns tips på hur du gör ditt hem till en tryggare plats.

4 Sidan 4 Så gäller båtförsäkringen För vad försäkringen gäller Försäkringen omfattar endast den båt med tillhörande motorer som är angivna i försäkringsbrevet. Båten ska ha hemmahamn i Sverige. Var försäkringen gäller Försäkringen gäller i Sverige, Norge, Danmark, Finland och dessa länders territorialvatten. Den gäller också i Öster sjön med angränsande hav och vikar, Kattegatt och Skagerack öster om linjen Hanstholm Lindesnes. Har du Helförsäkring och vill åka längre kan du teckna till Utökad Båtförsäkring. För vem försäkringen gäller Båtförsäkringen gäller för dig som äger och använder en fritidsbåt för privat bruk. Försäkringsbelopp Försäkringsbeloppet anger den ersättning du maximalt kan få ut för förlorad eller skadad egendom. För att du inte ska riskera att vara underförsäkrad vid en skada ska det belopp du försäkrar din båt för motsvara marknadsvärdet. Marknadsvärdet är det pris du får betala för en likvärdig båt med hänsyn till ålder, skick och utrustning. Båttillbehör och täckningsmaterial med mera ska ingå i försäkringsbeloppet. Om båtens värde ökar är det viktigt att du anpassar försäkringsbeloppet. Värdet kan exempelvis påverkas om du gör ett motor- eller segelbyte. Värdestegringsgaranti Under försäkringstiden kan du öka värdet på din försäkrade båt med upp till 25 % av försäkringsbeloppet, exempelvis genom renovering, utan att riskera underförsäkring. Inför ny försäkringsperiod ska du anmäla det högre försäkringsbeloppet eller de nya uppgifterna om båten till oss. Om du inte gör detta riskerar du att få nedsatt ersättning. Värdestegringsgarantin omfattar inte byte av båtmotor. Försäkringens giltighet Din försäkring gäller normalt under ett år och förnyas därefter genom att du betalar premien för den nya perioden. Du kan säga upp försäkringen vid försäkringstidens slut eller om du inte längre har behov av en båtförsäkring. Premie Vilken premie du betalar beror bland annat på försäkringsbelopp, båttyp och hemmahamn, samt om du har nautisk kompetens (ger lägre premie). Du kan påverka premien genom att välja högre självrisk och installera startspärr/larm. Premien är säsongsvarierad, vilket innebär att du betalar en större del under sommarmånaderna när båten används och en mindre del under vinterhalvåret.

5 Sidan 5 Översikt Båtförsäkring Här kan du se vad som ingår i försäkringen. Halvförsäkring Brand Stöld och skadegörelse Sjösättning, upptagning, transport Krisförsäkring Ansvar Rättsskydd Helförsäkring Brand Stöld och skadegörelse Sjösättning, upptagning, transport Krisförsäkring Ansvar Rättsskydd Sjöskada Sjöassistans Maskinskada Utökad Båtförsäkring Drulleförsäkring Utökat egendomsskydd Utökat giltighetsområde Utökat ansvarsbelopp, kappsegling Privat uthyrning Utökad Maskinskada

6 Sidan 6 Det här ingår i båtförsäkringen Vad försäkringen ersätter och inte Vi har listat viktiga exempel på sådant som försäkringen ersätter och inte ersätter och där ersättningen är begränsad till ett särskilt maxbelopp. Om du vill se exakt vad försäkringen ersätter och inte ersätter kan du läsa det fullständiga villkoret, som du hittar på eller beställer på telefon Egendomsskydd Om du råkar ut för stöld eller skada på din båt eller båttillbehör får du ersättning för den ekonomiska förlust som du gör. Dessutom ersätts lös egendom, till exempel kläder och annan personlig utrustning. Vid värderingen tas hänsyn till vad egendomen kan ha förlorat i värde beroende på ålder, slitage med mera. Det betyder att äldre saker ersätts med vad motsvarande begagnade föremål kostar. Trygg-Hansa avgör vilken form av ersättning du får och var inköp och reparation ska göras. sjöskada som direkt orsakas av grundstötning, sammanstötning, strandning, kantring eller av annan plötslig och oförutsedd utifrån kommande händelse sjösättnings-, uppläggnings- och transportskada vid exempelvis skador som sker då båten förvaras på land eller vid transport maskinskada, ersätter skada på båtens motor för framdrivning, drev och backslag om den inte är äldre än 5 år räknat från tillverkningsåret brandskada stöld och skadegörelse kostnad för bärgning om båten får en skada som ersätts av försäkringen.

7 Sidan 7 inte skada på motor som tappas i vattnet, lossnar, överhettas eller som skadas genom igensatta vattenintag och ledningar. Kan dock under vissa förutsättningar ersättas som maskinskada skada på enbart motor, backslag eller drev till följd av felaktig hantering, felaktigt bränsle, bristande smörjning, överhettning, kortslutning eller materialfel egendom som tappas eller faller överbord skada som orsakas av is, snö, frysning, korrosion, vatten, fukt, mögel eller djur. Högsta ersättning båten inklusive båttillbehör marknadsvärdet eller försäkringsbeloppet om det är lägre fast monterad stereo och tillhörande högtalare kr släpjolle, högst 4 m lång med utombordsmotor på högst 4 hk kr lös egendom, t ex kläder och annan personlig utrustning kr täckningsmaterial, stöttor, vagga och båtvagn (som inte är registreringspliktig) kr. Krisförsäkring Om du drabbas av en kris, till exempel efter en svår kollision, kan du få möjlighet till samtalsstöd. Vi hjälper dig att komma till rätt person och bekostar behandlingen. upp till 10 behandlingar hos en terapeut/psykolog (anvisad av Trygg-Hansa) om du drabbas av psykisk ohälsa i samband av en skada/förlust som ersätts av båtens försäkring. Ansvarsförsäkring Om du som privatperson och i egenskap av ägare, förare eller brukare av den försäkrade båten krävs på skadestånd för skador du orsakat på någon eller någon annans egendom, hjälper vi dig att utreda, förhandla och betalar eventuellt skadestånd. utredning för att ta reda på om du är skadeståndsskyldig förhandling med den som kräver skadestånd rättegångskostnader. Vid rättegången för Trygg-Hansa din talan det skadestånd du kan vara skyldig att betala. inte vid skador på egendom som du hyr, lånar eller har hand om vid skador som beror på att du inte röjt och tagit bort vrak. Högsta ersättning 10 miljoner kr.

8 Sidan 8 Rättsskydd Om du som privatperson och i egenskap av ägare, brukare och förare av den försäkrade båten, hamnar i rättstvist, kan du få hjälp med advokatkostnaderna. advokatkostnader om du hamnar i tvist med någon på grund av kollision, båtköp, reparation eller försäljning av din båt. Om du förlorar tvisten betalar rättsskyddet även motpartens kostnader. Tvisten ska kunna prövas av dispaschör eller allmän domstol. inte tvister som har samband med arbete tvister som gäller delägarskap småmål, det vill säga tvister som rör belopp under ett halvt prisbasbelopp grupptalan. Högsta ersättningsbelopp kr. Sjöassistans Om du behöver bogsera din båt till land, kan du kontakta Sjöassistans på telefon Genom vårt samarbete är vi snabbt på plats och hjälper dig, även om själva båten inte skadats. Det gäller till exempel om båten drabbas av tekniska problem, till exempel motorhaveri båtens förare blir akut sjuk eller skadas, och ingen kan köra hem båten du upptäcker att båten slitit sig och driver ute i en farled båten får oväntat bränslestopp. Om motorn inte går att starta kanske felet går att avhjälpa direkt. Vi hjälper dig att felsöka via telefon. Vi finns på plats längs hela kusten och i våra större sjöar. Om du har din båt i en mindre sjö dit vi inte kan komma kan du ändå få hjälp att felsöka via telefon. kostnad för bogsering av den försäkrade båten till närmaste reparatör transport av bränsle och reservdelar ut till båten. inte kostnad som uppstår när båten är uthyrd under den tid båten används i förvärvsverksamhet utanför det ordinarie geografiska giltighetsområdet när båten befinner sig i hemmahamn eller annan permanent förtöjningsplats om du beställer bogsering utan att först ha kontaktat Sjöassistans. Högsta ersättningsbelopp Kostnad för bogsering av båten till närmaste reparatör kr. Kostnad för transport av bränsle och reservdelar ut till båten kr.

9 Sidan 9 Utökad Båtförsäkring Med Utökad Båtförsäkring ersätts vissa skador som inte omfattas av grundförsäkringen samt höjer vissa maxbelopp. Även giltighetsområdet utökas. Drulleförsäkring skada på eller förlust av egendom genom plötslig och oförutsedd händelse utombordsmotor som tappas. inte skada på eller förlust av båtens samtliga genom motorer, drev, axlar (inkl. kopplingar) och backslag av annan orsak än tappad motor skada på eller förlust av segel skada på båt som används i förvärvsverksamhet skada orsakad av förslitning, åldersförändring, korrosion eller röta skada orsakad av is, snö, frysning, mögel, djur eller ohyra skada som inträffar då båten är uthyrd. Högsta ersättning kr. Utökat egendomsskydd Försäkringen lämnar ersättning för lös egendom med högst kr utöver det belopp om högst kr som anges i Grundskyddet. Skadan ska vara ersättningsbar genom Grundskyddet. Utökat giltighetsområde Försäkringen gäller i Nordsjön och Engelska kanalen samt i Storbritannien, Irland, Tyskland, Belgien, Holland och Frankrike (norr om 48 N och ost om 11 E) och dessa länders territorialvatten samt Shetlands-, Orkney- och Färöarna. Försäkringen gäller även i kanaler och sjöar i Europa. Privat uthyrning privat uthyrning i max 30 dagar per försäkringsår. Skada enligt grundskyddet utökad båtförsäkringen. inte Skada vid yrkesmässig uthyrning.

10 Sidan 10 Utökat ansvarsbelopp vid kappsegling Försäkringen lämnar ersättning med högst kr utöver det belopp om högst kr som anges i Grundskyddet. Utökad maskinskada Skada på båtens motor för framdrivning, drev och backslag (som inte är äldre än 10 år, från och med tillverkningsåret) orsakad av en plötslig och oförutsedd händelse. bland annat inte skada orsakad av korrosion eller frysning motor som förloras då den tappas överbord. Åldersavdrag För maskinskada tillämpas inget åldersavdrag.

11 Sidan 11 Självrisker Självrisken anger den del av skadekostnaden du får stå för själv och framgår av försäkringsbrevet och villkoret. Nedan ser du de vanligaste självriskerna. Om du råkar ut för en skada där du får ersättning från flera av försäkringarna samtidigt, betalar du bara en självrisk den högsta. Halvförsäkring Egendomsskydd Lös egendom kr. Övriga skador kr eller den avtalade självrisken. Krisförsäkring Ingen självrisk. Ansvarsförsäkring kr eller den avtalade självrisken. Rättsskydd 20 % av kostnaden (lägst kr eller den avtalade självrisken). Utökad Båtförsäkring Drulleförsäkring kr. Utökat egendomsskydd kr. Privat uthyrning Utöver grundsjälvrisken gäller en förhöjd självrisk på kr om det inträffar en skada då båten är uthyrd. Utökad Maskinskada Självrisken är 20 % lägst den avtalade självrisken. Helförsäkring Sjöskada kr eller den avtalade självrisken. Sjöassistans Ingen självrisk. Maskinskada kr eller den avtalade självrisken.

12 Sidan 12 Vad du gör kan påverka den ersättning du får Kom ihåg att informera oss om förändringar De uppgifter som står på försäkringsbrevet är de som gäller för din försäkring. Det är därför viktigt att du kontrollerar dessa och informerar oss om eventuella förändringar som kan påverka din premie och din möjlighet att få ersättning om något skulle hända. Det gäller t ex förändringar som du gör på båten eller om du byter hemmahamn. Byter du motor är det viktigt att du informerar oss om det så att den nya motorn kommer med på din försäkring. Annars är motorn oförsäkrad. Dina handlingar kan påverka ersättningen För att få ersättning från din försäkring måste du följa vissa aktsamhetskrav, annars kan ersättningen minskas eller till och med helt falla bort. Hur mycket vi minskar ersättningen beror på hur din oaktsamhet påverkat skadans omfattning. Det är också viktigt att kontrollera försäkringsbeloppet så att du inte får för lite ersättning om du råkar ut för en skada. En ny motor eller nya segel är exempel på utrustning som höjer värdet på din båt.

13 Sidan 13 Låskrav Mindre utombordsmotorer (under 50 hk) måste låsas fast med lås i lägst låsklass 3. När båten är på land och inte används måste motorn tas hem och förvaras inlåst. Om utombordsmotor som är på 50 hk eller större, lämnas kvar i båten vid vinterförvaring, ska den låsas fast vid båten med lås i lägst låsklass 3. Båtar med utombordare med 15 hk eller större, samt motorbåtar med inombordsmotor vars toppfart är högre än 25 knop måste låsas fast i bryggan med kätting, hänglås och stöldögla i lägst låsklass 3. När båten förvaras på båttrailer måste trailern vara låst med godkänt kullås eller fastlåst med kätting och hänglås, lägst låsklass 3. Krav på båten och föraren Du ska framföra båten på ett säkert sätt med hänsyn till fart, sikt, väder och övrig trafik. Båten, utrustningen och bemanningen ska, med hänsyn till båtens typ, storlek och användnings område, vara i sjövärdigt skick. Båten får inte ha starkare motor än vad den är godkänd och/eller certifierad för. Alkohol och droger påverkar ersättningen Om det finns ett samband mellan en skada och användning av alkohol eller droger får du minskad eller ingen ersättning.

14 Sidan 14 Bra att veta Försäkringsgivare Försäkringsgivare för denna försäkring är Trygg-Hansa Försäkringsaktiebolag. Ångerrätt När du tecknar försäkring via telefon eller Internet har du en ångerrätt som ger dig möjlighet att ångra köpet inom 14 dagar. Ångerfristen börjar den dag du tecknar försäkringen och får information om ångerrätten och vad som ingår i försäkringen. För att utnyttja din ångerrätt kontaktar du oss på Har du redan hunnit betala premien får du tillbaka den med avdrag för den tid försäkringen har gällt. Smidig betalning Du väljer själv det betalningssätt som passar dig bäst till exempel månad eller helårsvis. Väljer du att dela upp din betalning eller att betala via pappersfaktura tillkommer en administrativ avgift. Om du råkar ut för en skada Skadehanteringen är snabb och effektiv. Vi ger dig professionell hjälp om du råkar ut för skador som drabbar din båt i sjön eller på land, vare sig det handlar om inbrott, stöld eller sjöskada. Du anmäler skada på Om du inte är nöjd Kontakta oss så försöker vi klara upp saken. Lyckas vi inte med det, begär du prövning hos Trygg-Hansas försäkringsnämnd eller Allmänna Reklamationsnämnden. Du kan också vända dig till allmän domstol för att få tvisten prövad. Då kan du ha nytta av försäkringar som omfattar Rättsskydd. Dina Rättsskyddsförsäkringar hos Trygg-Hansa eller andra bolag i vår koncern kan ge dig rätt till ersättning för dina ombudskostnader i samband med tvisten, även om Trygg-Hansa är motpart. Svensk lag tillämpas på avtalet.

15 Sidan 15 Fullständiga villkor Det här är en kortfattad information om försäkringen. För fullständiga försäkrings villkor gå in på eller kontakta oss på Information enligt personuppgiftslagen Alla uppgifter som du lämnat till oss behandlas i enlighet med personuppgiftslagen (PUL). Uppgifterna kan kompletteras med information från offentliga register. Vi kan även spela in eller på annat sätt dokumentera din kommunikation med oss. Ansvarig för personuppgifterna är Trygg-Hansa Försäkringsaktiebolag (org nr ). Vi sparar på uppgifterna för att kunna bedöma försäkringsansökningar, administrera försäkringsavtal, utreda skadeärenden, upprätta försäkringsstatistik, bedriva produktutveckling samt genomföra marknadsföring. Trygg-Hansa Försäkringsaktiebolag registrerar även anmälda skador i ett för försäkringsbranschen gemensamt skadeanmälningsregister (GSR). Vi sparar uppgifter om försäkringar som inte blivit beviljade och försäkringar som blivit avslutade under begränsad tid. Om du inte vill få ytterligare produktoch tjänsteerbjudanden kan du anmäla detta till Trygg-Hansa Kundservice på telefonnummer Vill du få upplysning om vilka personuppgifter som vi har om dig eller begära rättelse av felaktiga uppgifter behöver vi en skriftlig begäran från dig. Ange försäkrings- eller personnummer och skriv under begäran med din namnteckning och skicka den till Trygg-Hansa Personuppgiftsansvarig Stockholm.. Vi kan även komma att lämna ut personuppgifter till andra bolag inom samma koncern eller samarbetspartner, andra företag, organisationer och föreningar som vi samarbetar med. Enligt lag kan vi även behöva lämna ut uppgifter till myndigheter.

16 Trygg-Hansa Försäkringsaktiebolag (publ) Stockholm Säte: Stockholm Organisationsnummer: Du får upp till 20 % rabatt när du samlar dina försäkringar hos oss. Ring så berättar vi mer. Vi finns på plats varje dag kl 7 21, för att svara på frågor och hjälpa dig att vara rätt försäkrad: Om du råkar ut för en skada: På vår webbplats kan du göra det mesta och lite till: P

För- och efterköpsinformation

För- och efterköpsinformation Sida 1/6 I Båtförsäkring Kundservice: trygghansa.se/kundservice Telefon 0771-111 600 Anmäl skada: trygghansa.se/skada Telefon 0771-111 500 Sjöassistans: Telefon 0752-434 000 Fullständiga villkor: trygghansa.se/villkor

Läs mer

För- och efterköpsinformation

För- och efterköpsinformation Sida 1/6 I Båtförsäkring Se och hantera dina försäkringar: Logga in på trygghansa.se Kundservice: trygghansa.se/kundservice Anmäl skada: trygghansa.se/skada Fullständiga villkor: trygghansa.se/villkor

Läs mer

Båtförsäkring För dig och din båt

Båtförsäkring För dig och din båt Sida 1/6 I Båtförsäkring Kontakta oss Kundservice: 0771-111 600 alla dagar kl 7-21 trygghansa.se/kundservice Skadeservice: 0771-111 500 vardagar kl 8-17 Sjöassistans: 0752-434 000 Fullständiga villkor:

Läs mer

BOSTADSRÄTTSFÖRSÄKRING

BOSTADSRÄTTSFÖRSÄKRING BOSTADSRÄTTSFÖRSÄKRING 2 Bostadsrättsförsäkring Du, det droppar från taket i mitt kök, är det något som du kan förklara? Fredrik ska precis låsa upp dörren till den lägenhet han hyr av sin kompis Peter

Läs mer

Vad kan Margareta få för hjälp från Trygg-Hansa?

Vad kan Margareta få för hjälp från Trygg-Hansa? Specialförsäkring Information före och efter köp Det här är en kortfattad beskrivning av försä - kringen. Fullständig information hittar du i försäkringsvillkoren som finns att hämta på trygghansa.se.

Läs mer

Motorbåtsförsäkringen 2015-01-01 Insurance Company of Hannover (Motorbåtsförsäkring) Svedea båtförsäkring

Motorbåtsförsäkringen 2015-01-01 Insurance Company of Hannover (Motorbåtsförsäkring) Svedea båtförsäkring Jämför båtförsäkringar Båtförsäkringarna är relativt lika. Alla försäkringar i jämförelsen innehåller ersättning vid sjöskada, stöld och skadegörelse, brand, samt skador vid transport och uppläggning.

Läs mer

Sveland Släpförsäkring

Sveland Släpförsäkring Sveland Släpförsäkring Viktigt att komma ihåg Informera oss om förändringar De uppgifter som står på försäkringsbrevet är de som gäller för din försäkring. Det är därför viktigt att du informerar oss om

Läs mer

Sveland Snöskoter- & 4-hjulingsförsäkring

Sveland Snöskoter- & 4-hjulingsförsäkring Sveland Snöskoter- & 4-hjulingsförsäkring Snöskoter- & 4-hjulingförsäkring Vilken försäkring väljer du? En försäkring för snöskoter/fyrhjuling delas vanligtvis upp i tre grundläggande delar Trafikförsäkring,

Läs mer

Sveland Husvagnsförsäkring

Sveland Husvagnsförsäkring Sveland Husvagnsförsäkring Viktigt att komma ihåg Informera oss om förändringar De uppgifter som står på försäkringsbrevet är de som gäller för din försäkring. Det är därför viktigt att du informerar oss

Läs mer

FÖRKÖPSINFORMATION BÅT 16. Båtförsäkring. Gäller från

FÖRKÖPSINFORMATION BÅT 16. Båtförsäkring. Gäller från FÖRKÖPSINFORMATION BÅT 16 Båtförsäkring Gäller från 2016-07-01 BohusAssuransens Båtförsäkring ditt ankare i stormen! Den här broschyren ger en översiktlig beskrivning av din båtförsäkring som du har laglig

Läs mer

Sveland Motorcykelförsäkring

Sveland Motorcykelförsäkring Sveland Motorcykelförsäkring Motorcykelförsäkring Vilken MC-försäkring väljer du? En motorcykelförsäkring delas vanligtvis upp i tre delar Trafikförsäkring, Halv- och Helförsäkring. Trafikförsäkringen,

Läs mer

Det här är en kortfattad beskrivning av försäkringen. Fullständig information hittar du i försäkringsvillkoren.

Det här är en kortfattad beskrivning av försäkringen. Fullständig information hittar du i försäkringsvillkoren. Båtolycksfall Det här är en kortfattad beskrivning av försäkringen. Fullständig information hittar du i försäkringsvillkoren. Varför behöver du båtolycksfall? De flesta är olycksfallsförsäkrade under tiden

Läs mer

Vad ingår i försäkringen Sjöskada Uppläggnings- och transportskada Brand, blixt och explosion Stöld och skadegörelse Ansvar Rättsskydd

Vad ingår i försäkringen Sjöskada Uppläggnings- och transportskada Brand, blixt och explosion Stöld och skadegörelse Ansvar Rättsskydd Båt - Försäkringsinformation Denna broschyr är en information om innehållet i försäkringen som vi enligt lag ska lämna till dig. Det är en kortfattad översikt av de försäkringsvillkor, Båt 2007 och Allmänna

Läs mer

Vad ingår i försäkringen Sjöskada Uppläggnings- och transportskada Brand, blixt och explosion Stöld och skadegörelse Ansvar Rättsskydd

Vad ingår i försäkringen Sjöskada Uppläggnings- och transportskada Brand, blixt och explosion Stöld och skadegörelse Ansvar Rättsskydd Båt - Förköpsinformation Denna broschyr är en information om innehållet i försäkringen som du har rätt att få innan du köper försäkringen. Det är viktigt att du läser den. Det är en kortfattad översikt

Läs mer

Vissa föremål har en högsta gräns för ersättning om vi inte kommit överens om annat:

Vissa föremål har en högsta gräns för ersättning om vi inte kommit överens om annat: Förköpsinformation Båt 10 I den här broschyren får du en översiktlig beskrivning av båtförsäkringen. Den fullständiga villkorstexten hittar du i villkoret Båt 2010. Du kan läsa det på bohusassuransen.se

Läs mer

Sveland Mopedförsäkring

Sveland Mopedförsäkring Sveland Mopedförsäkring Mopedförsäkring Din moped ska försäkras från dag ett När du köper moped ska du tänka på att teckna försäkring direkt, eftersom du enligt lag måste ha trafikförsäkring från den dag

Läs mer

fritidshusförsäkring

fritidshusförsäkring fritidshusförsäkring 2 Fritidshusförsäkring Fritidshusförsäkring 3 Fritidshusförsäkring Fritidshusförsäkring för ännu bättre avkoppling Fritidshusförsäkringen ger dig en bra trygghet för till exempel sommarstället

Läs mer

För- och efterköpsinformation. Båtförsäkring. 1 maj 2014. Båtassistans ingår. - din räddare i sjönöden

För- och efterköpsinformation. Båtförsäkring. 1 maj 2014. Båtassistans ingår. - din räddare i sjönöden För- och efterköpsinformation Båtförsäkring 1 maj 2014 Båtassistans ingår - din räddare i sjönöden En pålitlig och rejäl båtförsäkring Klappar ditt hjärta för en fernissad skönhet eller kanske för en trivsam

Läs mer

Sveland Fritidshusförsäkring

Sveland Fritidshusförsäkring Information före och efter köp Det här är en kortfattad beskrivning av försäkringen. Fullständig information hittar du i försäkringsvillkoren som finns att hämta på sveland.se Sveland Fritidshusförsäkring

Läs mer

BILförsäkring. Din bil ska försäkras från dag ett. Var försäkringen gäller. Premien. Vem kan teckna försäkringen? Försäkringens giltighet

BILförsäkring. Din bil ska försäkras från dag ett. Var försäkringen gäller. Premien. Vem kan teckna försäkringen? Försäkringens giltighet Bilförsäkring Bilförsäk BILförsäk ring BILförsäkring Din bil ska försäkras från dag ett När du köper bil ska du tänka på att teckna försäkring direkt, eftersom du enligt lag måste ha trafikförsäkring från

Läs mer

Sveland Fritidshusförsäkring

Sveland Fritidshusförsäkring Sveland Fritidshusförsäkring Sveland Fritidshusförsäkring Fritidshusförsäkring Fritidshusförsäkring för ännu bättre avkoppling Fritidshusförsäkringen ger dig en bra trygghet för till exempel sommarstället

Läs mer

FÖRKÖPSINFORMATION BÅT 13. Båtförsäkring. Gäller från 2013-02-01

FÖRKÖPSINFORMATION BÅT 13. Båtförsäkring. Gäller från 2013-02-01 FÖRKÖPSINFORMATION BÅT 13 Båtförsäkring Gäller från 2013-02-01 Länsförsäkringars Båtförsäkring ditt ankare i stormen! Den här broschyren ger en översiktlig beskrivning av din båtförsäkring. Den fullständiga

Läs mer

FÖRKÖPSINFORMATION BÅT 16. Båt 16. Båtförsäkring. Gäller från 2016-02-01

FÖRKÖPSINFORMATION BÅT 16. Båt 16. Båtförsäkring. Gäller från 2016-02-01 FÖRKÖPSINFORMATION BÅT 16 Båt 16 Båtförsäkring Gäller från 2016-02-01 Brunskogs försäkringsbolags Båtförsäkring ditt ankare i stormen! Gäller från 2016-02-01 Den här broschyren ger en översiktlig beskrivning

Läs mer

FÖRKÖPSINFORMATION BÅT 13. Båtförsäkring. Gäller från 2013-05-01

FÖRKÖPSINFORMATION BÅT 13. Båtförsäkring. Gäller från 2013-05-01 FÖRKÖPSINFORMATION BÅT 13 Båtförsäkring Gäller från 2013-05-01 1 Länsförsäkringars Båtförsäkring ditt ankare i stormen! Den här broschyren ger en översiktlig beskrivning av din båtförsäkring som du har

Läs mer

Sveland Husbil och Husvagnsförsäkring

Sveland Husbil och Husvagnsförsäkring Sveland Husbil och Husvagnsförsäkring Sveland Husbil och Husvagnsförsäkring Viktigt att komma ihåg Din husbil ska försäkras från dag ett När du köper husbil ska du tänka på att teckna försäkring direkt,

Läs mer

Fritidsbåtsförsäkring

Fritidsbåtsförsäkring Fritidsbåtsförsäkring Kort om försäkringen Vardias fritidsbåtsförsäkring kan tecknas för värde upp till 500 000 kr. Försäkringen gäller både för ansvar och egendomsskydd och du kan även teckna tilläggsförsäkringarna

Läs mer

Fritidsbåtsförsäkring

Fritidsbåtsförsäkring Fritidsbåtsförsäkring Kort om försäkringen Vardias fritidsbåtsförsäkring kan tecknas för värde upp till 500 000 kr. Försäkringen gäller både för ansvar och egendomsskydd och du kan även teckna tilläggsförsäkringarna

Läs mer

Båtförsäkring. ASSURANSEN Donsö Hamnväg 33 430 82 Donsö Tel 031-97 25 62 Mobil 0708-10 71 74 E-post assuransen@telia.com www.assuransen.

Båtförsäkring. ASSURANSEN Donsö Hamnväg 33 430 82 Donsö Tel 031-97 25 62 Mobil 0708-10 71 74 E-post assuransen@telia.com www.assuransen. Båtförsäkring Förköps-/Efterköpsinformation Detta är en sammanfattning av våra villkor av den 1 mars 2011. De fullständiga villkoren kan erhållas efter förfrågan. ASSURANSEN Donsö Hamnväg 33 430 82 Donsö

Läs mer

Husvagnsförsäkring. Delmoment som ingår i respektive Husvagnsförsäkring. Egendomsskydd Ansvar. Semesteravbrott. Rättsskydd. Personlig lösegendom

Husvagnsförsäkring. Delmoment som ingår i respektive Husvagnsförsäkring. Egendomsskydd Ansvar. Semesteravbrott. Rättsskydd. Personlig lösegendom Husvagnsförsäkring Skattebetalarnas Medlemsförsäkring erbjuder trygga försäkringar till förmånliga priser och bra service. Självklart ska du ha en bra försäkring som gör att du kan känna dig fullständigt

Läs mer

Fritidsbåtsförsäkring

Fritidsbåtsförsäkring FÖRSÄKRING Fritidsbåtsförsäkring Kort om försäkringen Vardias fritidsbåtsförsäkring kan tecknas för värde upp till 500 000 kr. Försäkringen gäller både för ansvar och egendomsskydd och du kan även teckna

Läs mer

Fritidsbåtsförsäkring

Fritidsbåtsförsäkring Fritidsbåtsförsäkring Kort om försäkringen Vardias fritidsbåtsförsäkring kan tecknas för värde upp till 500 000 kr. Försäkringen gäller både för ansvar och egendomsskydd och du kan även teckna tilläggsförsäkringarna

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR 2014-05-01. Försäkringsvillkor för båt

ALLMÄNNA VILLKOR 2014-05-01. Försäkringsvillkor för båt ALLMÄNNA VILLKOR 2014-05-01 Försäkringsvillkor för båt 2 Försäkringsvillkor för båt Försäkringsvillkor för båt 3 BÅTFÖRSÄKRING INNEHÅLL A. DIN FÖRSÄKRINGS GILTIGHET Vad försäkringen gäller för 5 Var försäkringen

Läs mer

Båtförsäkring. Båtförsäkring. Båt 16. För- och efterköpsinformation Båt 19 Gäller från Båtförsäkringen omfattar inte

Båtförsäkring. Båtförsäkring. Båt 16. För- och efterköpsinformation Båt 19 Gäller från Båtförsäkringen omfattar inte Det är viktigt att du Det är viktigt att du läser och sparar den läser och sparar den här här informationen. informationen. Båt 16 Båtförsäkring Båtförsäkring För- och efterköpsinformation Båt 19 Gäller

Läs mer

Fritidsbåtsförsäkring Villkorssammanfattning

Fritidsbåtsförsäkring Villkorssammanfattning Polisförbundet Försäkring Fritidsbåtsförsäkring Villkorssammanfattning Fritidsbåtsförsäkring Villkorssammanfattning Fritidsbåtsförsäkringen kan tecknas för båt värde upp till 500 000 kr. Försäkringen gäller

Läs mer

FÖRKÖPSINFORMATION BÅT 13. Båtförsäkring. Gäller från 2013-02-01

FÖRKÖPSINFORMATION BÅT 13. Båtförsäkring. Gäller från 2013-02-01 FÖRKÖPSINFORMATION BÅT 13 Båtförsäkring Gäller från 2013-02-01 Vår Båtförsäkring ditt ankare i stormen! Den här broschyren ger en översiktlig beskrivning av din båtförsäkring. Den fullständiga villkorstexten

Läs mer

Fritidsbostadsförsäkring

Fritidsbostadsförsäkring Fritidsbostadsförsäkring 2 Fritidsbostadsförsäkring Men vad är det här, låset är ju uppbrutet. Lottie öppnar försiktigt dörren till familjens gula trätorp, dit hon åkt med sin man Stefan och deras dotter

Läs mer

Kortfattad information om din Husbilsförsäkring Fullständiga villkor finns på www.vardiaforsakring.se. Premien

Kortfattad information om din Husbilsförsäkring Fullständiga villkor finns på www.vardiaforsakring.se. Premien Husbilsförsäkring Kortfattad information om din Husbilsförsäkring Fullständiga villkor finns på www.vardiaforsakring.se Vår husbilförsäkring ger ett bra skydd för dig, din husbil och dina medtrafikanter.

Läs mer

Mekonomen BilLivetförsäkring. Villkorssammanfattning Husvagnsförsäkring

Mekonomen BilLivetförsäkring. Villkorssammanfattning Husvagnsförsäkring Villkorssammanfattning Husvagnsförsäkring Mekonomen BilLivetförsäkring Vår husvagnsförsäkring ger ett bra skydd för din husvagn. Du kan välja mellan halv- och helförsäkring. Dragfordonets trafikförsäkring

Läs mer

VILLKORSSAMMANFATTNING RTC försäkring 2015-01-01

VILLKORSSAMMANFATTNING RTC försäkring 2015-01-01 VILLKORSSAMMANFATTNING RTC försäkring 2015-01-01 Det här är en sammanfattning av vad försäkringen innehåller. De fullständiga försäkringsvillkoren finns att hämta på svedea.se. Vill du ha de hemskickade,

Läs mer

Fritidshusförsäkring. Bara för dig som är kund i Swedbank.

Fritidshusförsäkring. Bara för dig som är kund i Swedbank. Fritidshusförsäkring Bara för dig som är kund i Swedbank. Som kund i Swedbank kan du ha sommarparadiset i säkert förvar. Nu finns en prisvärd fritidshusförsäkring skapad speciellt för dig som är kund i

Läs mer

Fritidshusförsäkring. hämta på trygghansa.se.

Fritidshusförsäkring. hämta på trygghansa.se. Fritidshusförsäkring Information före och efter köp Det här är en kortfattad beskrivning av försäkringen. Fullständig information hittar du i försäkringsvillkoren som finns att hämta på trygghansa.se.

Läs mer

Sveland Bilförsäkring

Sveland Bilförsäkring Sveland Bilförsäkring Bilförsäkring Din bil ska försäkras från dag ett När du köper bil ska du tänka på att teckna försäkring direkt, eftersom du enligt lag måste ha trafikförsäkring från den dag du blir

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR Försäkringsvillkor för båt

ALLMÄNNA VILLKOR Försäkringsvillkor för båt ALLMÄNNA VILLKOR 2014-05-01 Försäkringsvillkor för båt 2 Försäkringsvillkor för båt Försäkringsvillkor för båt 3 BÅTFÖRSÄKRING INNEHÅLL A. DIN FÖRSÄKRINGS GILTIGHET Vad försäkringen gäller för 5 Var försäkringen

Läs mer

Vad ingår i försäkringen Sjöskada Uppläggnings- och transportskada Brand, blixt och explosion Stöld och skadegörelse Ansvar Rättsskydd

Vad ingår i försäkringen Sjöskada Uppläggnings- och transportskada Brand, blixt och explosion Stöld och skadegörelse Ansvar Rättsskydd Båt - Förköpsinformation Denna broschyr är en information om innehållet i försäkringen som du har rätt att få innan du köper försäkringen. Det är viktigt att du läser den. Det är en kortfattad översikt

Läs mer

BUDBIL. Geografisk omfattning

BUDBIL. Geografisk omfattning BUDBIL förköpsinformation Här finner du en kortfattad information om vår försäkring för Budbil. Informationen förklarar innehållet i försäkringen och vilka tillvalsmöjlig heter som finns för att anpassa

Läs mer

VI VET VAD SOM KRÄVS. FÖRKÖPS- INFORMATION PÅ BÅTÄGARENS SIDA SEDAN 1938. Förköpsinformation Sverige 2015-04-01 1

VI VET VAD SOM KRÄVS. FÖRKÖPS- INFORMATION PÅ BÅTÄGARENS SIDA SEDAN 1938. Förköpsinformation Sverige 2015-04-01 1 VI VET VAD SOM KRÄVS. FÖRKÖPS- INFORMATION PÅ BÅTÄGARENS SIDA SEDAN 1938. Förköpsinformation Sverige 2015-04-01 1 Vi vet vad som krävs Den här broschyren ger en översiktlig beskrivning av Alandias båtförsäkring.

Läs mer

För- och efterköpsinformation

För- och efterköpsinformation Sida 1/6 I Snöskoter och terrängfordon Kundservice: trygghansa.se/kundservice Telefon 0771-111 600 Anmäl skada: trygghansa.se/skada Telefon 0771-111 500 Fullständiga villkor: trygghansa.se/villkor Försäkring

Läs mer

Personbilsförsäkring. Kortfattad information om din försäkring för Företagsägd personbil

Personbilsförsäkring. Kortfattad information om din försäkring för Företagsägd personbil Personbilsförsäkring Kortfattad information om din försäkring för Företagsägd personbil Vår bilförsäkring ger ett bra skydd för dig, din bil och dina medtrafikanter. Försäkringen gäller för bilar och lätta

Läs mer

HELSINGFORS MARIEHAMN STOCKHOLM GÖTEBORG MALMÖ

HELSINGFORS MARIEHAMN STOCKHOLM GÖTEBORG MALMÖ Välj båtförsäkring med omsorg Vi vet vad som krävs HELSINGFORS MARIEHAMN STOCKHOLM GÖTEBORG MALMÖ Robert Rostedt Dags att lära gammal hund sitta Så fort det ges tillfälle till lite ledighet beger jag mig

Läs mer

Vi vet vad som krävs

Vi vet vad som krävs BÅTförsäkringAR MEDELHAVET Vi vet vad som krävs MARIEHAMN STOCKHOLM GÖTEBORG MALMÖ HELSINGFORS Alandias medelhavsförsäkring innehåller: Sjöskada Du får ersättning om båten skadas vid grundstötning, kollision,

Läs mer

VILLKORS SAMMANFATTNING VÅR ERFARENHET DIN TRYGGHET

VILLKORS SAMMANFATTNING VÅR ERFARENHET DIN TRYGGHET VILLKORS SAMMANFATTNING VÅR ERFARENHET DIN TRYGGHET Båtförsäkring, villkorssammanfattning Sverige 2019-04-01 1 Den här sammanfattningen ger dig en översiktlig beskrivning av Alandias båtförsäkringar. De

Läs mer

VILLKORSSAMMANFATTNING Brig försäkring

VILLKORSSAMMANFATTNING Brig försäkring VILLKORSSAMMANFATTNING Brig försäkring 2015-01-01 Det här är en sammanfattning av vad försäkringen innehåller. De fullständiga försäkringsvillkoren finns att hämta på svedea.se. Vill du ha de hemskickade,

Läs mer

Babyproffsens Barnvagnsförsäkring. Villkor 2010-03-01

Babyproffsens Barnvagnsförsäkring. Villkor 2010-03-01 Babyproffsens Barnvagnsförsäkring Villkor 2010-03-01 Barnvagnsförsäkring 2 Barnvagnsförsäkring 1. Vem försäkringen gäller för...3 2. Försäkringens omfattning...3 3. Säkerhetsföreskrift/ aktsamhetskrav...3

Läs mer

VI VET VAD SOM KRÄVS. FÖRKÖPS- INFORMATION

VI VET VAD SOM KRÄVS. FÖRKÖPS- INFORMATION VI VET VAD SOM KRÄVS. FÖRKÖPS- INFORMATION Försäkringsaktiebolaget Alandia, på båtägarens sida sedan 1938. Förköpsinformation Sverige 2014-04-01 1 Vi vet vad som krävs Den här broschyren ger en översiktlig

Läs mer

Husbilsförsäkring. Premien. Vem gäller försäkringen för? Försäkringens giltighetstid. Var gäller försäkringen?

Husbilsförsäkring. Premien. Vem gäller försäkringen för? Försäkringens giltighetstid. Var gäller försäkringen? Husbilsförsäkring Vår husbilförsäkring ger ett bra skydd för dig, din husbil och dina medtrafikanter. Du kan välja mellan trafik, halv- och helförsäkring och kan lägga till tilläggsförsäkringar. Vem gäller

Läs mer

VI HAR EN BÅTFÖRSÄKRING TILL DIN BÅT. Din båt vårt gemensamma intresse! För fullständiga villkor se www.atlantica.se 1

VI HAR EN BÅTFÖRSÄKRING TILL DIN BÅT. Din båt vårt gemensamma intresse! För fullständiga villkor se www.atlantica.se 1 VI HAR EN BÅTFÖRSÄKRING TILL DIN BÅT Din båt vårt gemensamma intresse! För fullständiga villkor se www.atlantica.se 1 Atlantica ger dig mer! Förbättringar och Nyheter 2015 NYHET Allriskförsäkring vilket

Läs mer

VILLKORSSAMMANFATTNING Kawasaki vattenskoterförsäkring 2015-02-27

VILLKORSSAMMANFATTNING Kawasaki vattenskoterförsäkring 2015-02-27 VILLKORSSAMMANFATTNING Kawasaki vattenskoterförsäkring 2015-02-27 Det här är en sammanfattning av vad försäkringen innehåller. De fullständiga försäkringsvillkoren finns att hämta på svedea.se. Vill du

Läs mer

Båtförsäkring. Förköpsinformation. Januari 2016

Båtförsäkring. Förköpsinformation. Januari 2016 Båtförsäkring Förköpsinformation. Januari 2016 Ett bra försäkringsskydd är nödvändigt för din trygghet i vardagen. Nordea och If har tillsammans tagit fram försäkringar för dig som är kund i Nordea. Försäkringsgivare

Läs mer

VILLKORSSAMMANFATTNING Sea-Doo vattenskoterförsäkring

VILLKORSSAMMANFATTNING Sea-Doo vattenskoterförsäkring VILLKORSSAMMANFATTNING Sea-Doo vattenskoterförsäkring 2017-01-01 Det här är en sammanfattning av vad försäkringen innehåller. De fullständiga försäkringsvillkoren finns att hämta på svedea.se. Vill du

Läs mer

Villkorssammanfattning fritidshus

Villkorssammanfattning fritidshus Kort om fritidshusförsäkringen Vem gäller försäkringen för? Försäkringen gäller för dig som är försäkringstagare och för dina familjemedlemmar. Vad gäller försäkringen för? Din fritidshusförsäkring gäller

Läs mer

Mopedförsäkring. För dig som har moped, EU-moped eller motordriven cykel

Mopedförsäkring. För dig som har moped, EU-moped eller motordriven cykel Sida 1/5 I Mopedförsäkring Kontakta oss Kundservice: 0771-388 300 vardagar kl 8-17 Skadeservice: 0771-388 300 vardagar kl 8-17 Fullständiga villkor: www.svelandsak.se/villkor Försäkring för motorcykel,

Läs mer

Husbilsförsäkring FÖRSÄKRING. Vardia Försäkring har utsetts till Årets sakförsäkringsbolag på Insurance Awards 2012.

Husbilsförsäkring FÖRSÄKRING. Vardia Försäkring har utsetts till Årets sakförsäkringsbolag på Insurance Awards 2012. FÖRSÄKRING Husbilsförsäkring Vår husbilförsäkring ger ett bra skydd för dig, din husbil och dina medtrafikanter. Du kan välja mellan trafik, halv- och helförsäkring och kan lägga till tilläggsförsäkringar.

Läs mer

B Å T f ö r s ä k r i n g Båt 2007

B Å T f ö r s ä k r i n g Båt 2007 B Å T f ö r s ä k r i n g Båt 2007 Gäller från 2007-05-01 Innehåll Några ord om din försäkring... 3 1. Båtförsäkring... 4 1.1 Vem gäller försäkringen för...4 1.2 Var gäller försäkringen...4 1.3 Allmänna

Läs mer

Mopedförsäkring För dig som har moped eller EU-moped

Mopedförsäkring För dig som har moped eller EU-moped Sida 1/6 I Mopedförsäkring Kontakta oss Kundservice: 0771-388 300 vardagar kl 8-17 Skadeservice: 0771-388 300 vardagar kl 8-17 Fullständiga villkor: www.svelandsak.se/villkor Försäkring för motorcykel,

Läs mer

Försäkring för snöskoter och terrängfordon För dig med snöskoter, fyrhjuling eller ATV

Försäkring för snöskoter och terrängfordon För dig med snöskoter, fyrhjuling eller ATV Sida 1/6 I Snöskoter och terrängfordon Kontakta oss Kundservice: 0771-111 600 alla dagar kl 7-21 trygghansa.se/kundservice Skadeservice: 0771-111 500 vardagar kl 8-17 Fullständiga villkor: trygghansa.se/villkor

Läs mer

Försäkra fritidshuset

Försäkra fritidshuset Försäkra fritidshuset Hos oss kan du försäkra ditt fritidshus i två varianter: och. I ingår bland annat ett unikt allriskskydd på upp till 200 000 kronor för bostadsbyggnad. Om du är nöjd med ett bra grundskydd

Läs mer

VILLKORSSAMMANFATTNING Sportfiskarnas båtförsäkring

VILLKORSSAMMANFATTNING Sportfiskarnas båtförsäkring VILLKORSSAMMANFATTNING Sportfiskarnas båtförsäkring 2016-01-01 Det här är en sammanfattning av vad försäkringen innehåller. De fullständiga försäkringsvillkoren finns att hämta på svedea.se. Vill du ha

Läs mer

Släpvagnsförsäkring. Gäller från 2015-01-01

Släpvagnsförsäkring. Gäller från 2015-01-01 SLÄPVAGNSFÖRSÄKRING FÖRKÖPS-/EFTERKÖPSINFORMATION Släpvagnsförsäkring Gäller från 2015-01-01 Släpvagnsförsäkring Med vår släpvagnsförsäkring får du ett bra skydd för dig och din släpvagn. Detta är endast

Läs mer

Försäkring för snöskoter och terrängfordon För dig med snöskoter, fyrhjuling eller ATV

Försäkring för snöskoter och terrängfordon För dig med snöskoter, fyrhjuling eller ATV Sida 1/6 I Snöskoter och terrängfordon Kontakta oss Kundservice: 0771-388 300 vardagar kl 8-17 Skadeservice: 0771-388 300 vardagar kl 8-17 Fullständiga villkor: www.svelandsak.se/villkor Försäkring för

Läs mer

VILLKORSSAMMANFATTNING Vattenskoterförsäkring 2014-01-22

VILLKORSSAMMANFATTNING Vattenskoterförsäkring 2014-01-22 VILLKORSSAMMANFATTNING Vattenskoterförsäkring 2014-01-22 Det här är en sammanfattning av vad försäkringen innehåller. De fullständiga försäkringsvillkoren finns att hämta på svedea.se. Vill du ha dem hemskickade

Läs mer

VI VET VAD SOM KRÄVS. FÖRKÖPS- INFORMATION

VI VET VAD SOM KRÄVS. FÖRKÖPS- INFORMATION VI VET VAD SOM KRÄVS. FÖRKÖPS- INFORMATION på båtägarens sida sedan 1938. Förköpsinformation Sverige 2017-04-01 1 Vi vet vad som krävs Den här broschyren ger en översiktlig beskrivning av Alandias båtförsäkring.

Läs mer

Snabbguide. för Mercury båtförsäkring

Snabbguide. för Mercury båtförsäkring Snabbguide för Mercury båtförsäkring 2012 1 Innehåll Försäkringsvärdet sid 5 Var gäller försäkringen sid 5 Nordsjötillägg sid 5 Medelhavstillägg sid 5 Tilläggsförsäkringar sid 6 Exklusiv motor sid 6 Atlantica

Läs mer

Försäkra fritidshuset

Försäkra fritidshuset Försäkra fritidshuset Försäkringslösningen för fritidshus finns i två varianter FritidshusBAS och FritidshusPLUS. I den senare ingår bland annat ett unikt allriskskydd på upp till 200 000 kronor för tomt

Läs mer

Mekonomen BilLivetförsäkring. Villkorssammanfattning Husbilsförsäkring

Mekonomen BilLivetförsäkring. Villkorssammanfattning Husbilsförsäkring Villkorssammanfattning Husbilsförsäkring Mekonomen BilLivetförsäkring Vår husbilförsäkring ger ett bra skydd för dig, din husbil och dina medtrafikanter. Du kan välja mellan trafik-, halv- och helförsäkring

Läs mer

Båtförsäkring. Förköpsinformation - villkor Gäller från

Båtförsäkring. Förköpsinformation - villkor Gäller från Båtförsäkring Förköpsinformation - villkor 1051001 Gäller från 2017-06-01 Förköpsinformation Båtförsäkring Detta är en kortfattad information om vår båtförsäkring, som du enligt lag har rätt att få i samband

Läs mer

Förköpsinformation. Gäller från 25 maj Ledande specialister på båtförsäkring sedan Ägs och drivs av Sveriges organiserade båtägare.

Förköpsinformation. Gäller från 25 maj Ledande specialister på båtförsäkring sedan Ägs och drivs av Sveriges organiserade båtägare. Förköpsinformation Gäller från 25 maj 2018 Ledande specialister på båtförsäkring sedan 1967. Ägs och drivs av Sveriges organiserade båtägare. Kortfattad information om försäkringen Detta är en kortfattad

Läs mer

För- och efterköpsinformation

För- och efterköpsinformation Sida 1/6 I Mopedförsäkring Kundservice: trygghansa.se/kundservice Telefon 0771-111 600 Anmäl skada: trygghansa.se/skada Telefon 0771-111 500 Fullständiga villkor: trygghansa.se/villkor Försäkring för motorcykel,

Läs mer

VILLKORSSAMMANFATTNING Båtförsäkring

VILLKORSSAMMANFATTNING Båtförsäkring VILLKORSSAMMANFATTNING Båtförsäkring 2017-01-01 Det här är en sammanfattning av vad försäkringen innehåller. De fullständiga försäkringsvillkoren finns att hämta på svedea.se. Vill du ha dem hemskickade

Läs mer

Särskild information i enlighet med Försäkringsavtalslagen (SFS 2005:104) samt översiktlig information om din båtförsäkring.

Särskild information i enlighet med Försäkringsavtalslagen (SFS 2005:104) samt översiktlig information om din båtförsäkring. men gäller även som helförsäkring under giltighetstiden som är tre månader. Hemtagning av båt kan ske på egen köl eller transporteras till lands eller sjöss Trailer, brand- och stöldförsäkring för trailer

Läs mer

Husbilsförsäkring. Premien. Vem gäller försäkringen för? Försäkringens giltighetstid. Var gäller försäkringen?

Husbilsförsäkring. Premien. Vem gäller försäkringen för? Försäkringens giltighetstid. Var gäller försäkringen? Husbilsförsäkring Vår husbilförsäkring ger ett bra skydd för dig, din husbil och dina medtrafikanter. Du kan välja mellan trafik, halv- och helförsäkring och kan lägga till tilläggsförsäkringar. Vem gäller

Läs mer

Mopedförsäkring För dig som har moped eller EU-moped

Mopedförsäkring För dig som har moped eller EU-moped Sida 1/6 I Mopedförsäkring Kontakta oss Kundservice: 0771-111 600 alla dagar kl 7-21 trygghansa.se/kundservice Skadeservice: 0771-111 500 vardagar kl 8-17 Fullständiga villkor: trygghansa.se/villkor Försäkring

Läs mer

Hjälp inför köpet Veckla upp och läs mer onor kr otalt slapp betala t Bibbi och P! a dig gärn jälper och säkringar med för här i kan det

Hjälp inför köpet Veckla upp och läs mer onor kr otalt slapp betala t Bibbi och P! a dig gärn jälper och säkringar med för här i kan det S 10201 18-05 Foto: Carina Grahn Båtförsäkring 0771-950 950 folksam.se Folksam 106 60 Stockholm 0771-950 950 folksam.se Gäller från och med 1 maj 2018 För- och efterköpsinformation En pålitlig båtförsäkring

Läs mer

Försäkring 25-0266235-09 Datum 2012 09 14

Försäkring 25-0266235-09 Datum 2012 09 14 Försäkring Saltskogs Småhus Samfällighet Stålhamrav.30/Ulf Löthberg 151 47 SÖDERTÄLJE Välkommen Trygg-Hansa önskar dig välkommen till ett nytt försäkringsår och översänder ditt nya försäkringsbrev. Du

Läs mer

Villaförsäkring. Förköpsinformation Gäller från Förköpsinformation Villaförsäkring Länsförsäkringar Gävleborg

Villaförsäkring. Förköpsinformation Gäller från Förköpsinformation Villaförsäkring Länsförsäkringar Gävleborg Villaförsäkring Förköpsinformation Gäller från 2016-01-01 Var gäller försäkringen? Villaförsäkringen gäller för den fastighet som anges som försäkringsställe i försäkringsbrevet. Vem omfattas av försäkringen?

Läs mer

Båtförsäkring Förköpsinformation - Oktober 2018

Båtförsäkring Förköpsinformation - Oktober 2018 Båtförsäkring Förköpsinformation - Oktober 2018 Nordea i 1 (5) Ett bra försäkringsskydd är nödvändigt för din trygghet i vardagen. Nordea och If har tillsammans tagit fram försäkringar för dig som är kund

Läs mer

Hemförsäkring. För dig som bor i hyresrätt eller bostadsrätt

Hemförsäkring. För dig som bor i hyresrätt eller bostadsrätt Hemförsäkring För dig som bor i hyresrätt eller bostadsrätt Information före och efter köp Det här är en kortfattad beskrivning av försäkringen. Fullständig information hittar du i försäkringsvillkoren

Läs mer

Personbil och lätt lastbil

Personbil och lätt lastbil Personbil och lätt lastbil Information före och efter köp. Det här är en kortfattad beskrivning av försäkringen. Fullständig information hittar du i försäkringsvillkoren som finns att hämta på trygghansa.se.

Läs mer

Gäller fr.o.m. 2015.04.15. Förköpsinformation Information vid distansavtal

Gäller fr.o.m. 2015.04.15. Förköpsinformation Information vid distansavtal Gäller fr.o.m. 2015.04.15 Förköpsinformation Information vid distansavtal Förköpsinformation och Information vid distansavtal Denna produkt är en försäkring framtagen i samarbete med Crescent. Det försäkrade

Läs mer

Förköpsinformation Husvagnförsäkring

Förköpsinformation Husvagnförsäkring Förköpsinformation Husvagnförsäkring För- och efterköpsinformation Här finner du en kortfattad beskrivning av försäkringen, som du enligt lag har rätt till. Fullständiga villkor finner du på vår hemsida

Läs mer

HEMFÖRSÄKRING. För dig som bor i hyresrätt eller bostadsrätt

HEMFÖRSÄKRING. För dig som bor i hyresrätt eller bostadsrätt Information före och efter köp Det här är en kortfattad beskrivning av försäkringen. Fullständig information hittar du i försäkringsvillkoren som finns att hämta på trygghansa.se. HEMFÖRSÄKRING För dig

Läs mer

Försäkringstagare och försäkrad är den som tecknat skadekostnadsreducering försäkring i samband med hyra av fordon hos Sunfleet.

Försäkringstagare och försäkrad är den som tecknat skadekostnadsreducering försäkring i samband med hyra av fordon hos Sunfleet. 1. ALLMÄN INFORMATION Detta är en egendomsförsäkring med 9 000 kronor i högsta ersättningsbelopp Alla fordon är helförsäkrade och har ersättningsskyldighet för varje skademoment. Hyresmannen ska betala

Läs mer

Förköpsinformation om försäkring

Förköpsinformation om försäkring Förköpsinformation om försäkring Försäkra dig om en trygg bilfärd För att du ska ha ett så bra skydd som möjligt när du hyr bil hos Budget erbjuder vi ett antal försäkringar som gör din resa tryggare.

Läs mer

Personbilsförsäkring. Omfattning

Personbilsförsäkring. Omfattning Personbilsförsäkring Vår bilförsäkring ger ett bra skydd för dig, din bil och dina medtrafikanter. Försäkringen gäller för bilar och lätta lastbilar med en totalvikt på maximalt 3,5 ton. Du kan välja mellan

Läs mer

Din bilförsäkring 50% RABATT UNDER 1:A HALVÅRET. Några ord på vägen. Information före och efter köp. Fiat professional Försäkring

Din bilförsäkring 50% RABATT UNDER 1:A HALVÅRET. Några ord på vägen. Information före och efter köp. Fiat professional Försäkring Information före och efter köp Det här är en kortfattad beskrivning av försäkringen. Fullständig information hittar du i försäkringsvillkoren som finns att hämta på fpforsakring.se. Din bilförsäkring Några

Läs mer

Försäkra fritidshuset

Försäkra fritidshuset Försäkra fritidshuset Hos oss kan du försäkra ditt fritidshus i två varianter: och. I ingår bland annat ett unikt allriskskydd på upp till 200 000 kronor för bostadsbyggnad. Om du är nöjd med ett bra grundskydd

Läs mer

Förköpsinformation Husvagnsförsäkring

Förköpsinformation Husvagnsförsäkring Förköpsinformation Husvagnsförsäkring För- och efterköpsinformation Här finner du en kortfattad beskrivning av försäkringen, som du enligt lag har rätt till. Fullständiga villkor finner du på vår hemsida

Läs mer

Hemförsäk ring. En trygghet i vardagen. Var försäkringen gäller. Försäkringens giltighet. För vem försäkringen gäller. Premien.

Hemförsäk ring. En trygghet i vardagen. Var försäkringen gäller. Försäkringens giltighet. För vem försäkringen gäller. Premien. Hemförsäkring Hemförsäk ring hemförsäkring En trygghet i vardagen Hemförsäkringen ger dig en bra säkerhet för dina ägodelar, både i och utanför ditt hem och gäller även för saker som du hyr eller lånar.

Läs mer

Nr: 2013-01. försäkrings villkor

Nr: 2013-01. försäkrings villkor Nr: försäkrings villkor Öckerö Sockens ÖMSESIDIGA Båtförsäkringsbolag ösb 1889-2013 Öckerö Sockens Ömsesidiga Båtförsäkringsbolag, är ett bolag som försäkrar de flesta slags båtar. Bolaget är ägt av försäkringstagarna

Läs mer

Villkor Båtförsäkring 2009-02-01 ATLANTICA VILLKOR 1

Villkor Båtförsäkring 2009-02-01 ATLANTICA VILLKOR 1 Villkor Båtförsäkring 2009-02-01 ATLANTICA VILLKOR 1 2 ATLANTICA VILLKOR Affärsidé Din båt Vårt gemensamma intresse Genom att utveckla vårt renommé som engagerade båt- och försäkringsspecialister vara

Läs mer

Mekonomen BilLivetförsäkring. Villkorssammanfattning Personbilsförsäkring

Mekonomen BilLivetförsäkring. Villkorssammanfattning Personbilsförsäkring Villkorssammanfattning Personbilsförsäkring Mekonomen BilLivetförsäkring Vår bilförsäkring ger ett bra skydd för dig, din bil och dina medtrafikanter. Försäkringen gäller för bilar och lätta lastbilar

Läs mer