FÖRKÖPSINFORMATION BÅT 16. Båt 16. Båtförsäkring. Gäller från

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FÖRKÖPSINFORMATION BÅT 16. Båt 16. Båtförsäkring. Gäller från 2016-02-01"

Transkript

1 FÖRKÖPSINFORMATION BÅT 16 Båt 16 Båtförsäkring Gäller från

2 Brunskogs försäkringsbolags Båtförsäkring ditt ankare i stormen! Gäller från Den här broschyren ger en översiktlig beskrivning av din båtförsäkring som du har laglig rätt att få innan du köper försäkringen. Det fullständiga villkoret finns på vår webbplats. Du kan också kontakta oss så skickar vi det till dig. Kan alla båtar försäkras? De allra flesta fritidsbåtar för privat bruk kan försäkras. För vissa båtar har vi begränsningar. Vi försäkrar till exempel inte båtar med högre motorstyrka än vad tillverkan godkänt. Var gäller försäkringen? Båtförsäkringen gäller i Sverige, Danmark, Norge, Finland och i dessa länders territorialvatten, Östersjön med angränsande hav och vikar, Kielkanalen, Kattegatt, Skagerack och Nordsjön öster om linjen Lindesnes Helgoland Cuxhaven. Kontaka oss i god tid om du planerar att gå utanför giltighetsområdet. dig som ägare till fritidsbåt som används för privat bruk. Båtolycksfallsförsäkringen gäller för dem som skadas vid aktivitet med eller användande av båten. 4 inte inte när båten används i förvärvssyfte eller när den hyrs ut. Den gäller inte heller vid förskingring eller vid medverknade i hastighetstävling för motorbåtar. Båtförsäkring Gäller från Vad omfattas av försäkringen Båt, båttillbehör och personliga tillhörigheter Försäkringen ersätter skador på din båt och sådan utrustning som tillhör båten samt personliga tillhörigheter i båten. Exempel på utrustning som omfattas av båtförsäkringen är elektronik, uppläggningsmaterial och oregistrerad båtvagn. 4 Vissa föremål har en högsta gräns för ersättning om vi inte har kommit överens om annat. 4 Båtförsäkringen omfattar inte pengar, värdehandlingar, tobak, alkohol, bränsle, permanent förtöjningsutrustning och registrerade släpfordon. Vad ersätter försäkringen? Vid reparation ersätts material och arbetskostnad. Skadade eller stulna föremål ersätts med hänsyn till ålder och skick. Skada på eller förlust av egendom ersätts genom reparation, med likvärdig ny eller begagnad egendom eller kontant. Totalförlust ersätts med det sammanlagda marknadsvärdet av den stulna eller skadade egendomen, högst försäkringsbeloppet. 4 Motor och båttillbehör yngre än två år ersätts vanligtvis med likvärdig egendom utan värdeminskning. Därefter värderas de enligt en särskild värderingstabell. Personliga tillhörigheter ersätts med upp till kronor. 4 Lägre försäkringsersättning För försäkringen gäller vissa aktsamhetskrav. Följer du inte dessa eller om de skadeförebyggande eller aktiviteter du fått rabatt för inte varit i funktion eller uppfyllts kan ersättningen minskas eller utebli. Du ska också följa svensk lag och anvisningar från tillverkare samt förvara och hantera egendomen så att skada förhindras. Är du straffbart påverkad av alkohol eller narkotika får du ingen ersättning. 4 Riskökning Om förhållanden som har betydelse för din försäkring ändras ska du snarast meddela oss. Gör du inte det kan ersättningen vid skada minskas.

3 Egendomsskydd Du kan anpassa skyddet efter ditt behov. Båtförsäkringen kan tecknas med följande omfattning. FÖRSÄKRINGSFORMER Båtförsäkring Max Båtförsäkring Bas Småbåt Båtförsäkring Ansvar Ansvar Ansvar Ansvar Ansvar Sjöskada Sjöskada Sjöskada Uppläggnings- och transportskada Uppläggnings- och transportskada Uppläggnings- och transportskada Brandskada Brandskada Brandskada Rättsskydd Rättsskydd Rättsskydd Båtolycksfall Maskinskada Allrisk Assistans Avbrotts- ersättning Båtolycksfall Vilka skador ersätter försäkringen Sjöskada om du går på grund, kolliderar, skadar masten eller om båten sjunker. Den gäller också vid annan plötslig och oförutsedd utifrån kommande händelse. 4 inte för skada av snö, is, mögel eller djur. Den gäller heller inte vid skada på enbart motor, drev eller propeller till följd av felaktig hantering eller om dessa lossnat från båten. Förtöj alltid för storm och håll båten länsad. Under vinterförhållanden ska åtgärder vidtas för att findra frysning. Uppläggnings- och transportskada då båten befinner sig på land, vid sjösättning, upptagning och transport. 4 inte vid skada orsakat av snö, frysning, vatten, fukt, mögel eller djur. Den gäller heller inte vid skada på enbart motor, drev eller propeller till följd av felaktig hantering eller om dessa lossnat från båten. Uppallning, täckning och trailer ska vara anpassade till båten och hållas fria från snö och is. Brand för skada genom brand, blixtnedslag och explosion. 4 inte för explosion i motor eller avgassystem, inte heller kortslutning på motorelektronik eller elektronisk utrustning. Båten ska vara utrustad med brandsläckare om den har motor över 20 hästkrafter. Alla installationer ska vara avsedda för marint bruk, följa marin standard och vara fackmannamässigt utförda. vid stöld, stöldförsök och skadegörelse 4 inte bedrägeri eller förskingring. Den gäller inte heller stöld som gjorts av person som tillhör ditt hushåll eller vid skadegörelse av hyresman. Utombordsmotor som är monterad på båten ska vara låst med godkänt motorlås. Omonterad motor ska förvaras i låst lokal. Båttillbehör och personliga tillhörigheter ska vara fast monterade, förvaras inlåsta i båten eller i låst lokal. Vid vinterförvaring eller permanent uppställning ska utombordsmotor, elektronisk utrustning som inte är fast monterad och personliga tillhörigheter förvaras i annat låst utrymme än i eller på båten. Masinskada plötslig och oförutsedd skada på motor och maskinell utrustning som är högst tio år gamla. 4 inte skada som leverantör eller annan svarar för enligt garanti eller som orsakats av förslitning, åldersförändring, korrision, bristande underhåll, snö, frysning, is, vatten eller mögel.

4 Allrisk plötslig och oförutsedd skada på båttillbehör som är högst tio år gamla. Den gäller också för sanering av tank vid feltankning samt borttappande eller skadade nycklar. 4 inte skada som leverantör eller annan svarar för enligt garanti eller som orsakats av förslitning, åldersförändring, korrision, bristande underhåll, snö, frysning, is, vatten eller mögel. Högsta ersättningsbelopp Personliga tillhörigheter ersätts med upp till kronor och uppläggningsmaterial med upp til kronor. Självriskreduktion Skadegörelse, stöld eller stöldförsök av utombordsmotor som inte förvaras inlåst ersätts utan extra självrisk. Skada under kappsegling ersätts utan extra självrisk. Assistans bogsering till närmaste lämpliga reparatör samt transport av bränsle eller reservdelar. Den gäller också för skäliga kostnader för hemresa eller logi om båten blivit obrukbar. För högsta ersättningsbelopp, se villkor. 4 inte kostnader som uppstår då båten befinner sig vid sin ordinarie förtöjningsplats. Avbrott Vid ersättningsbar skada som inträffar under tiden 1 maj 30 september betalar vi avbrottsersättning med 250 kronor per dag i upp till 30 dagar. Ansvarsskydd för skada du orsakat på annan person eller egendom. Vi förhandlar då med den som ställer kravet och betalar det skadestånd du är skyldig. 4 Högsta ersättningsbelopp är 35 miljoner kronor varav maximalt 12 miljoner kronor för sakskada. Rättsskydd om du som båtägare hamnar i en rättstvist som kan prövas i domstol. Du kan få ersättning för ombuds- och rättegångskostnader upp till kronor. 4 inte vid till exempel tvist i samband med uthyrning, vid frågor rörande CE-bestämmelser och är begränsad avseende Båtolycksfallsförsäkringen. Självrisker Självrisk är den del av skadan du själv betalar. Utan självrisk Assistans och Båtolycksfall gäller utan självrisk. Grundsjälvrisk Vid Ansvarsskada, skada på släpjolle eller personliga tillhörigheter gäller grundsjälvrisk. Högre självrisk Har vi avtalat högre självrisk gäller den vid sjöskada, uppläggnings- och transportskada, brand, stöld och skadegörelse samt maskinskada och allrisk. Självrisken för rättsskydd är 20% av skadekostnaden, lägst grundsjälvrisk. Lägre självrisk vid stöld Har skadeförebyggande utrustning eller aktivitet som vi rekommenderar varit i funktion eller utförts minskas självrisken. 4 Extra självrisk För vissa skador gäller försäkringen med en extra självrisk på 10 procent av skadekostnaden utöver den självrisk som framgår av försäkringsbrevet. Vid skada under uthyrning och vid skadegörelse, stöld eller stöldförsök av utombordsmotor som inte förvaras inlåst i samband med vinterförvaring tillkommer en extra självrisk på kronor. 4 inte skada på den försäkrades egendom eller på den som vid tillfället var förare eller brukare av båten. Den gäller inte för egendom du hyrt, lånat eller som du tagit på dig ansvar utöver gällande skadeståndsrätt.

5 Båtolycksfallsförsäkring Båtolycksfallsförsäkringen gäller för personer som skadas vid olycksfall som uppkommit vid aktivitet med eller vid användande av den försäkrade fritidsbåten. Försäkringen lämnar ersättning för medicinsk och ekonomisk invaliditet, det vill säga om olycksfallet leder till bestående besvär, eller till bestående nedsatt arbetsförmåga. Ersättningen beräknas på försäkringsbeloppet 10 prisbasbelopp. Försäkringsbeloppet minskas med fem procentenheter per år från 56 års ålder, men aldrig till lägre än 25%. Utöver invaliditetsersättningen ersätter försäkringen behandlings- och läkningstid tandvårdskostnader i längst fem år skadade kläder och glasögon med upp till ett halvt prisbasbelopp övriga merkostnader med upp till tre prisbasbelopp kostnader för hjälpmedel vid invaliditet med upp till ett prisbasbelopp psykologiskt stöd i krissituation med upp till ett halvt prisbasbelopp vanprydande ärr dödsfall med ett prisbasbelopp Försäkringen ger också tillgång till privat vård på grund av olycksfallsskada. En förutsättning är att vården har godkänts och planerats av handläggande skadereglerare. 4 inte Försäkringen lämnar inte ersättning för kostnader som ersätts på annat sätt enligt lag, konvention, författning, kollektivavtal, annan försäkring eller från kommun, landsting eller staten. inte heller vid olycksfall som omfattas av trafikförsäkring, vid olycksfall som uppstått i samband med att båten använts vid stöld eller utan ägarens medgivande. Allmänna bestämmelser Avtalet i ett år. från och med den dag som anges i försäkringsbrevet. 4 Förnyelse av försäkringen Din försäkring förnyas automatiskt när försäkringstiden är slut om vi inte kommit övrerens om något annat. 4 Följden av obetald försäkring Om du inte betalar i tid får vi säga upp försäkringen 14 dagar efter den dag då vi skickat en skriftlig uppsägning. Betalar du försäkringen inom denna tidpunkt fortsätter försäkringen att gälla. Rätt att säga upp försäkringen Du har rätt att säga upp försäkringen med omedelbar verkan om du inte längre har behov av försäkringen. Vi kan säga upp din försäkring om du grovt åsidosatt dina skyldigheter. Omfattning, avtalstid och priser Detta är endast en översiktlig information. De fullständiga villkoren finns på vår webbplats. Du kan också ringa så skickar vi dem till dig. Omfattning, avtalstid och pris framgår av ditt avtal. Svensk lag tillämpas på avtalen och tvister mellan parterna kan prövas av allmän domstol. All kommunikation sker på svenska. Om dina uppgifter ändras Det är viktigt att du talar om för oss om någon uppgift som du lämnat till oss förändras. Oriktiga uppgifter kan påverka din möjlighet att få ersättning om något skulle hända. Om du ångrar dig När du köpt din produkt eller tjänst på internet, telefon eller utanför våra kontor, så kallat distansköp, har du möjlighet att ångra köpet inom 14 dagar. Kontakta oss så hjälper vi dig. Har du hunnit betala får du pengarna tillbaka med avdrag för den tid som du haft tjänsten. Närmare bestämmelser om ångerrätt finns i lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokal. Dina personuppgifter De personuppgifter som Brunskogs försäkringsbolag/långseruds försäkringar hämtar in om dig behandlas i enlighet med bestämmelserna i personuppgiftslagen (PuL). Uppgifterna behandlas för att vi ska kunna administrera försäkringen, fullgöra våra avtal, ge en god service, marknadsföring och statistik samt för de övriga ändamål som framgår av försäkringsvillkoren. Uppgifterna är avsedda att i första hand användas inom Brunskogs försäkringsbolag/långseruds försäkringar men kan komma att lämnas ut till andra företag, föreningar och organisationer som Brunskogs försäkringsbolag/långseruds försäkringar samarbetar med. Du har även rätt att anmäla att dina personuppgifter inte får behandlas för direkt marknadsföring. Telefonsamtal som sker med dig kan komma att spelas in för dokumentation av lämnade uppgifter. Du har rätt att begära information om och rättelse av de personuppgifter som finns om dig. Fullständig information om vår behandling av dina personuppgifter finns i villkoren för din produkt som du kan hitta på vår webbplats brunskogs.se eller langseruds.se eller som du kan beställa från oss. Vi är personuppgiftsansvariga.

6 Skaderegistrering För att minska försäkringsbolagens kostnader för ersättning som baseras på oriktiga uppgifter använder sig bolagen också av ett för försäkringsbranschen gemensamt skadeanmälningsregister (GSR). Registret innehåller vissa uppgifter om skadan samt uppgift om vem som begärt ersättning och används endast i samband med skadereglering. Det innebär att vi får reda på om du tidigare anmält någon skada hos annat försäkringsbolag. Personuppgiftsansvarig för GSR är GSR AB, Box 24171, Stockholm. Om vi inte kommer överens Om du inte är nöjd med ett beslut eller hanteringen av ett ärende är vi naturligtvis beredda att ompröva ärendet. Kontakta i första hand den handläggare som haft ansvar för ditt ärende eller vår klagomålsansvariga/kundombudsman. Om du ändå är missnöjd kan du vända dig till Allmänna reklamationsnämnden med tvistefrågor som inte är av medicinsk karaktär, När det gäller medicinska frågor kan Personförsäkringsnämnden lämna yttrande, Prövningen är kostnadsfri för dig. Du kan även vända dig till domstol för att få ditt ärende prövat. Dina ombudskostnader kan oftast ersättas genom rättsskyddet i din hemförsäkring. Du betalar då enbart självrisken. Konsumenternas försäkringsbyrå lämnar allmänna upplysningar i frågor som rör försäkring, Även den kommunala konsumentvägledningen kan ge råd och information om försäkringar. Mer information hittar du på vår webbplats. Om Brunskogs försäkringsbolag/ Långseruds försäkringar Brunskogs försäkringsbolag/långseruds försäkringar bildades år Från början var bolaget endast ett brandförsäkringsbolag, men idag kan vi erbjuda flera olika typer av försäkringar med ett fullvärdigt skydd. Vårt område sträcker sig över hela Värmland och vårt huvudkontor ligger i Edane. Vi står under Finansinspektionens tillsyn. Vem svarar för försäkringsskyddet Brunskogs försäkringsbolag/långseruds försäkringar svarar normalt för försäkringsskyddet, utom för fölande avsnitt som Länsförsäkringar Värmland, Box 367, Karlstad, organisationsnummer , med styrelsens säte i Karlstad är försäkringsgivare för: Hemförsäkring: Avsnitten: Ansvar, Rättsskydd, Överfallsskydd, Skydd när du reser och Utökat reseskydd. Villaförsäkring: Avsnitten: Ansvar och Rättsskydd. Villahemförsäkring: Avsnitten: Ansvar, Rättsskydd, Överfallsskydd, Skydd när du reser och Utökat reseskydd. Fritidshusförsäkring: Avsnitten: Ansvar och Rättsskydd Båtförsäkring: Avsnitten: Ansvar och Rättsskydd Försäkringsgivare för avsnittet Båtolycksfallsförsäkring är: Länsförsäkringar Sak Försäkringsaktiebolag (publ). Organisationsnummer , Stockholm. Styrelsens säte är i Stockholm. VIKTIGT ATT VETA För att du som försäkringstagare ska få bra och tydlig information om innehåller i och omfattningen av din försäkring, har vi markerat med en pil framför texten som innehåller extra viktig information för dig. 4 I din försäkring kan det finnas vissa begränsningar i försäkringsskyddet 4 Det kan även finnas aktsamhetskrav som du måste känna till och iaktta för att försäkringen ska gälla fullt ut 4 Som försäkringstagare har du också skyldighet att anmäla eventuell riskökning för att inte ditt försäkringsskydd ska påverkas BRUNSKOGS FÖRSÄKRINGSBOLAG LÅNGSERUDS FÖRSÄKRINGAR ADRESS ADRESS Edanevägen 38 Ed Solliden edane Långserud WEBB WEBB E-POST E-POST BANKGIRO kontakt@brunskogs.se kontakt@langseruds.se TELEFON TELEFON ORG.NR FAX FAX JURIDISKT NAMN Brunskogs försäkringsbolag

Husvagns- och husbilsförsäkring. Gäller från 2016-01-01

Husvagns- och husbilsförsäkring. Gäller från 2016-01-01 HUSVAGNS- OCH HUSBILSFÖRSÄKRING FÖR- OCH EFTERKÖPSINFORMATION Husvagns- och husbilsförsäkring Gäller från 2016-01-01 Husvagns- och husbilsförsäkring Med vår husvagns- och husbilsförsäkring får du ett bra

Läs mer

FÖRKÖPSINFORMATION BÅT 16. Båtförsäkring. Gäller från

FÖRKÖPSINFORMATION BÅT 16. Båtförsäkring. Gäller från FÖRKÖPSINFORMATION BÅT 16 Båtförsäkring Gäller från 2016-07-01 BohusAssuransens Båtförsäkring ditt ankare i stormen! Den här broschyren ger en översiktlig beskrivning av din båtförsäkring som du har laglig

Läs mer

Entusiastförsäkring. Gäller från 2016-01-01

Entusiastförsäkring. Gäller från 2016-01-01 Entusiastförsäkring halland FÖR- OCH efterköpsinformation Entusiastförsäkring Gäller från 2016-01-01 Entusiastförsäkring Entusiastförsäkringen är skräddarsydd för unika, ofta äldre personbilar i mycket

Läs mer

Hemförsäkring. Gäller från 2016-05-01

Hemförsäkring. Gäller från 2016-05-01 HEMFÖRSÄKRING ÅR 2016 FÖR- OCH EFTERKÖPSINFORMATION Hemförsäkring Gäller från 2016-05-01 Hemförsäkringen är basen i ditt ekonomiska skyddsnät. De fem delarna ger ett brett ekonomiskt skydd egendomsskydd,

Läs mer

VILLKORSSAMMANFATTNING Kawasaki vattenskoterförsäkring 2015-02-27

VILLKORSSAMMANFATTNING Kawasaki vattenskoterförsäkring 2015-02-27 VILLKORSSAMMANFATTNING Kawasaki vattenskoterförsäkring 2015-02-27 Det här är en sammanfattning av vad försäkringen innehåller. De fullständiga försäkringsvillkoren finns att hämta på svedea.se. Vill du

Läs mer

Lantbruksfordon. Gäller från 2015-04-01

Lantbruksfordon. Gäller från 2015-04-01 LANTBRUKSFORDONSFÖRSÄKRING FÖRKÖPS- OCH EFTERKÖPSINFORMATION Lantbruksfordon Gäller från 2015-04-01 Lantbruksfordonsförsäkring Med vår försäkring för lantbruksfordon får du ett bra skydd för dig och ditt

Läs mer

Hemförsäkring i samarbete med eslövs bostads ab

Hemförsäkring i samarbete med eslövs bostads ab hemförsäkring förköpsinformation Hobbyverksamhet produktblad Gäller från 2012-01-01 Hemförsäkring i samarbete med eslövs bostads ab Hemförsäkringen är basen i familjens ekonomiska skyddsnät. De fem delarna

Läs mer

Båtförsäkring. Båtförsäkring. Båt 16. För- och efterköpsinformation Båt 19 Gäller från Båtförsäkringen omfattar inte

Båtförsäkring. Båtförsäkring. Båt 16. För- och efterköpsinformation Båt 19 Gäller från Båtförsäkringen omfattar inte Det är viktigt att du Det är viktigt att du läser och sparar den läser och sparar den här här informationen. informationen. Båt 16 Båtförsäkring Båtförsäkring För- och efterköpsinformation Båt 19 Gäller

Läs mer

Förköpsinformation Bilförsäkring

Förköpsinformation Bilförsäkring Förköpsinformation Bilförsäkring För- och efterköpsinformation Här finner du en kortfattad beskrivning av försäkringen, som du enligt lag har rätt till. Fullständiga villkor finner du på vår hemsida eller

Läs mer

Hem- och bostadsrättsförsäkring

Hem- och bostadsrättsförsäkring HEM- OCH BOSTADSRÄTTSFÖRSÄKRING JÄMTLAND FÖR- OCH EFTERKÖPSINFORMATION Hem- och bostadsrättsförsäkring Gäller från 2016-01-01 Hem- och bostadsrättsförsäkringen är basen i ditt ekonomiska skyddsnät. De

Läs mer

Anläggningsoch entreprenadfordon

Anläggningsoch entreprenadfordon ANLÄGGNINGS- OCH ENTREPRENADFORDONSFÖRSÄKRING FÖRKÖPS- OCH EFTERKÖPSINFORMATION Anläggningsoch entreprenadfordon Gäller från 2015-04-01 Anläggnings- och entreprenadfordon Med vår försäkring för traktor

Läs mer

Svenska Teknik & Designföretagens Företagsförsäkring

Svenska Teknik & Designföretagens Företagsförsäkring För- och efterköpsinformation 2013-04-01 Här har vi gjort en översiktlig sammanställning av Svenska Teknik & Designföretagens Företagsförsäkring. En fullständig beskrivning av försäkringen finns i försäkringsvillkoren

Läs mer

Villahemförsäkring. Förköps-/Efterköpsinformation 2008-01-01

Villahemförsäkring. Förköps-/Efterköpsinformation 2008-01-01 Villahemförsäkring Förköps-/Efterköpsinformation 2008-01-01 Du kan aldrig helgardera dig mot olyckor men du kan avdramatisera deras effekter Vid vilka skadetyper skyddar försäkringen? Egendomsskyddet i

Läs mer

Bilförsäkring För dig och din bil

Bilförsäkring För dig och din bil Sida 1/6 I Bilförsäkring Kontakta oss Kundservice: 075-243 06 20 dagligen 07-21 chrysler-forsakring.se Skadeservice: 075-243 06 20 vardagar kl 8-17 Fullständiga villkor: chrysler-forsakring.se Chrysler

Läs mer

Gäller fr.o.m. 2015.04.15. Förköpsinformation Information vid distansavtal

Gäller fr.o.m. 2015.04.15. Förköpsinformation Information vid distansavtal Gäller fr.o.m. 2015.04.15 Förköpsinformation Information vid distansavtal Förköpsinformation och Information vid distansavtal Denna produkt är en försäkring framtagen i samarbete med Crescent. Det försäkrade

Läs mer

Hemförsäkring i samarbete med ditt bostadsbolag

Hemförsäkring i samarbete med ditt bostadsbolag hemförsäkring produktblad Hobbyverksamhet produktblad Gäller från 2010-01-01 Hemförsäkring i samarbete med ditt bostadsbolag Hemförsäkringen är basen i familjens ekonomiska skyddsnät. De fem delarna ger

Läs mer

Sveland Husbil och Husvagnsförsäkring

Sveland Husbil och Husvagnsförsäkring Sveland Husbil och Husvagnsförsäkring Sveland Husbil och Husvagnsförsäkring Viktigt att komma ihåg Din husbil ska försäkras från dag ett När du köper husbil ska du tänka på att teckna försäkring direkt,

Läs mer

Bilförsäkring. För dig och din personbil eller lätta lastbil

Bilförsäkring. För dig och din personbil eller lätta lastbil Sida 1/6 I Personbil och lätt lastbil För- och efterköpsinformation Det här är en kortfattad beskrivning av försäkringen och information som du har rätt att få enligt lag. Fullständiga villkor hittar du

Läs mer

Villahemförsäkring. Gäller från 2016-01-01

Villahemförsäkring. Gäller från 2016-01-01 VILLAHEMFÖRSÄKRING FÖRKÖPSINFORMATION Villahemförsäkring Gäller från 2016-01-01 Villahemförsäkringen är basen i ditt ekonomiska skyddsnät. De sex delarna ger ett brett ekonomiskt skydd egendomsskydd, reseskydd,

Läs mer

HEMFÖRSÄKRING TRELLEBORGSHEM. Hemförsäkring i samarbete med TrelleborgsHem

HEMFÖRSÄKRING TRELLEBORGSHEM. Hemförsäkring i samarbete med TrelleborgsHem HEMFÖRSÄKRING TRELLEBORGSHEM Hemförsäkring i samarbete med TrelleborgsHem HEMFÖRSÄKRING FÖRKÖPSINFORMATION Hobbyverksamhet produktblad Gäller från 2016-01-01 Hemförsäkring i samarbete med Trelleborgshem

Läs mer

Hemförsäkring i samarbete med Helsingborgshem

Hemförsäkring i samarbete med Helsingborgshem HEMFÖRSÄKRING FÖRKÖPSINFORMATION Hobbyverksamhet produktblad Gäller från 2016-01-01 Hemförsäkring i samarbete med Helsingborgshem Hemförsäkringen är basen i familjens ekonomiska skyddsnät. De fem delarna

Läs mer

Företagsägd personbil och lätt lastbil För dig och ditt företagsägda fordon

Företagsägd personbil och lätt lastbil För dig och ditt företagsägda fordon Sida 1/7 I Företagsägd personbil, Kontakta oss Kundservice: 075-243 06 15 vard 07.30-18.00 Skadeservice: 075-243 06 15 vardagar kl 8-17 Fullständiga villkor: alfaromeo-forsakring.se Alfa Romeo Försäkring

Läs mer

Försäkrad person Försäkringen gäller för den person som i försäkringsbrevet anges som försäkrad. Försäkringstagare är den som ingår avtal med oss.

Försäkrad person Försäkringen gäller för den person som i försäkringsbrevet anges som försäkrad. Försäkringstagare är den som ingår avtal med oss. Olycksfall Plus - Försäkringsinformation Denna broschyr är en information om innehållet i försäkringen som vi enligt lag ska lämna till dig. Det är en kortfattad översikt av det försäkringsvillkor, OLP

Läs mer

Bilförsäkring Villkorssammanfattning

Bilförsäkring Villkorssammanfattning Bilförsäkring Villkorssammanfattning Bilförsäkring Villkorssammanfattning Vår bilförsäkring ger ett bra skydd för dig, din bil och dina medtrafikanter. Försäkringen gäller för personbilar och lätta lastbilar

Läs mer

3.2 Utanför Sverige Försäkringen gäller också utanför Sverige, under förutsättning att uthyraren gett sitt skriftliga godkännande.

3.2 Utanför Sverige Försäkringen gäller också utanför Sverige, under förutsättning att uthyraren gett sitt skriftliga godkännande. 1. ALLMÄN INFORMATION Detta är en egendomsförsäkring med 20 000 kronor i högsta ersättningsbelopp Alla fordon är helförsäkrade och har ersättningsskyldighet för varje skademoment. Hyresmannen ska betala

Läs mer

Förköpsinformation Smart Senior kortfattad information personbil och lätt lastbil.

Förköpsinformation Smart Senior kortfattad information personbil och lätt lastbil. Förköpsinformation Smart Senior kortfattad information personbil och lätt lastbil. PERSONBIL & LÄTT LASTBIL Här finner du en kortfattad information, förköpsinformation, om vår försäkring för personbil

Läs mer

Hemförsäkring i samarbete med ditt bostadsbolag

Hemförsäkring i samarbete med ditt bostadsbolag Hemförsäkring i samarbete med ditt bostadsbolag www.lansforsakringar.se Vid nyteckning, tillägg och förändringar, kontakta ditt bostadsbolag! Om du har frågor om försäkringens innehåll, ring oss på Länsförsäkringar

Läs mer

Länsförsäkringar Stockholm

Länsförsäkringar Stockholm Länsförsäkringar Stockholm Försäkringsbrev Kombinerad företagsförsäkring Försäkringsn r 9107721*00 Sid 1 (5) 115 97 Stock.holm Vid förfrågan kontakta Era Försäkringar i Sverige AB Box 4119, 131 04 Nacka

Läs mer

Förköpsinformation Smart Senior kortfattad information hem- och villaförsäkring.

Förköpsinformation Smart Senior kortfattad information hem- och villaförsäkring. Förköpsinformation Smart Senior kortfattad information hem- och villaförsäkring. KORTFATTAD INFORMATION HEM & VILLAFÖRSÄKRING Här finner du en kortfattad information, förköpsinformation, om våra hem- och

Läs mer

Bilförsäkring För dig och din personbil eller lätta lastbil

Bilförsäkring För dig och din personbil eller lätta lastbil Sida 1/8 I Bilförsäkring Kontakta oss Kundservice: 075-243 41 35 alla dagar kl 7-21 Skadeservice: 075-243 41 35 vardagar kl 8-17 Fullständiga villkor: dnb.se/bilforsakring DNB Bilförsäkring i samarbete

Läs mer

ST Student. försäkring till riktigt studentpris. Hemförsäkring Studentrabatt 20% Olycksfallsförsäkring 23 kr/mån

ST Student. försäkring till riktigt studentpris. Hemförsäkring Studentrabatt 20% Olycksfallsförsäkring 23 kr/mån ST Student försäkring till riktigt studentpris Hemförsäkring Studentrabatt 20% Olycksfallsförsäkring 23 kr/mån För- och efterköpsinformation Det här är en kortfattad beskrivning av försäkringen och information

Läs mer

Seniorförsäkring avtal 7000

Seniorförsäkring avtal 7000 FÖRKÖPSINFORMATION GÄLLER FRÅN 1 JANUARI 2014 Seniorförsäkring avtal 7000 DÖDSFALL OLYCKSFALL Förköpsinformationen återger det huvudsakliga innehållet i försäkrings villkoren för Bliwas seniorförsäkring

Läs mer

FÖRKÖPSINFORMATION BÅT 13. Båtförsäkring. Gäller från 2013-05-01

FÖRKÖPSINFORMATION BÅT 13. Båtförsäkring. Gäller från 2013-05-01 FÖRKÖPSINFORMATION BÅT 13 Båtförsäkring Gäller från 2013-05-01 1 Länsförsäkringars Båtförsäkring ditt ankare i stormen! Den här broschyren ger en översiktlig beskrivning av din båtförsäkring som du har

Läs mer

BÅTFÖRSÄKRING Produktfakta Gäller fr.o.m. 1.3.2013

BÅTFÖRSÄKRING Produktfakta Gäller fr.o.m. 1.3.2013 BÅTFÖRSÄKRING Produktfakta Gäller fr.o.m. 1.3.2013 Produktfaktan ger dig de uppgifter du behöver för att kunna välja den försäkring som bäst motsvarar dina behov. Försäkringsskyddet är beskrivet till de

Läs mer

Erbjudande om försäkring för Personbil

Erbjudande om försäkring för Personbil Box 153 901 04 Umeå Offert It Marketing Group Sweden AB Köpmangatan 12 931 31 Skellefteå Utskriftsdatum 2012-11-26 Sid 1 (4) info@itmarketinggroup.se Erbjudande om försäkring för Personbil Offerten är

Läs mer

FÖRKÖPSINFORMATION BÅT 13. Båtförsäkring. Gäller från 2013-02-01

FÖRKÖPSINFORMATION BÅT 13. Båtförsäkring. Gäller från 2013-02-01 FÖRKÖPSINFORMATION BÅT 13 Båtförsäkring Gäller från 2013-02-01 Vår Båtförsäkring ditt ankare i stormen! Den här broschyren ger en översiktlig beskrivning av din båtförsäkring. Den fullständiga villkorstexten

Läs mer

FÖRKÖPSINFORMATION BÅT 13. Båtförsäkring. Gäller från 2013-02-01

FÖRKÖPSINFORMATION BÅT 13. Båtförsäkring. Gäller från 2013-02-01 FÖRKÖPSINFORMATION BÅT 13 Båtförsäkring Gäller från 2013-02-01 Länsförsäkringars Båtförsäkring ditt ankare i stormen! Den här broschyren ger en översiktlig beskrivning av din båtförsäkring. Den fullständiga

Läs mer

Villahemförsäkring. Gäller från 2016-01-01

Villahemförsäkring. Gäller från 2016-01-01 VILLAHEMFÖRSÄKRING FÖR- OCH EFTERKÖPSINFORMATION Villahemförsäkring Gäller från 2016-01-01 Villahemförsäkringen är basen i ditt ekonomiska skyddsnät. De fem delarna ger ett brett ekonomiskt skydd egendomsskydd,

Läs mer

Studenthemförsäkring Villkorssammanfattning

Studenthemförsäkring Villkorssammanfattning Studenthemförsäkring Villkorssammanfattning Studenthemförsäkring Villkorssammanfattning Vår studenthemförsäkring ger ett bra skydd för dina ägodelar, både i och utanför hemmet. Hemförsäkringen gäller även

Läs mer

Svenska Sjö Olycksfallsförsäkring heltid

Svenska Sjö Olycksfallsförsäkring heltid Svenska Sjö Olycksfallsförsäkring heltid Information före och efter köp Det här är en kortfattad beskrivning av försäkringen och information som du har rätt att få enligt lag. Läs igenom och spara denna

Läs mer

Försäkringsvillkor gällande Insplanet Biltrygg

Försäkringsvillkor gällande Insplanet Biltrygg Försäkringsvillkor gällande Insplanet Biltrygg Villkor för personbil och lätt lastbil Gäller från 2008-09-01 Sida 1 Allmänna villkor Upplysningsplikt Upplysningsplikt innebär att du dels är skyldig att

Läs mer

Svenska Sjö Olycksfallsförsäkring - Licensförsäkring

Svenska Sjö Olycksfallsförsäkring - Licensförsäkring Svenska Sjö Olycksfallsförsäkring - Licensförsäkring Information före och efter köp Det här är en kortfattad beskrivning av försäkringen och information som du har rätt att få enligt lag. Läs igenom och

Läs mer

VILLKORSSAMMANFATTNING MC Garageförsäkring 2015-04-20

VILLKORSSAMMANFATTNING MC Garageförsäkring 2015-04-20 VILLKORSSAMMANFATTNING MC Garageförsäkring 2015-04-20 Allmän information Det här är en sammanfattning av vad försäkringen innehåller. De fullständiga försäkringsvillkoren finns att hämta på svedea.se.

Läs mer

Ledarnas seniorförsäkring i Bliwa

Ledarnas seniorförsäkring i Bliwa FÖRKÖPSINFORMATION GÄLLER FRÅN 1 JANUARI 2016 Ledarnas seniorförsäkring i Bliwa DÖDSFALL OLYCKSFALL BLIWA LIVFÖRSÄKRING I SAMARBETE MED LEDARNA Förköpsinformationen innehåller översiktlig och allmän information

Läs mer

Villkor för Reflex Livränta med fondförvaltning

Villkor för Reflex Livränta med fondförvaltning Villkor för Reflex Livränta med fondförvaltning Gäller från 2015-04-01 1 Begrepp i försäkringsavtalet 2 1.1 Försäkringstagare 2 1.2 Försäkrad 2 1.3 Medförsäkrade 2 1.4 Förmånstagare 2 1.5 Prisbasbelopp

Läs mer

Sveland Maskinägare Försäkring för både företag och privatpersoner

Sveland Maskinägare Försäkring för både företag och privatpersoner Sveland Maskinägare Försäkring för både företag och privatpersoner Sveland Maskinägareförsäkring Varje bransch och varje företag har sina speciella förutsättningar, risker och behov av försäkringsskydd.

Läs mer

VEM GÄLLER FÖRSÄKRINGEN FÖR? VAR GÄLLER FÖRSÄKRINGEN?

VEM GÄLLER FÖRSÄKRINGEN FÖR? VAR GÄLLER FÖRSÄKRINGEN? BILFÖRSÄKRING Vår bilförsäkring ger ett bra skydd för dig, din bil och dina medtrafikanter. Försäkringen gäller för personbilar och lätta lastbilar med en totalvikt på maximalt 3,5 ton. Du kan välja mellan

Läs mer

Självrisk. Självrisk. ðviktiga begränsningar

Självrisk. Självrisk. ðviktiga begränsningar Motorfordon För- och efterköpsinformation Detta är en kortfattad version av de fullständiga försäkringsvillkoren, Motor 2015 och Allmänna Villkor Konsument, som gäller för din motorfordonsförsäkring. Vid

Läs mer

Förköpsinformation LEDARNAS SENIORFÖRSÄKRING Liv till 85 år och olycksfall Gäller från 1 januari 2016

Förköpsinformation LEDARNAS SENIORFÖRSÄKRING Liv till 85 år och olycksfall Gäller från 1 januari 2016 BLIWA LIVFÖRSÄKRING, ÖMSESIDIGT BOX 5125, 102 43 STOCKHOLM Organisationsnummer 502006-6329 BLIWA I SAMARBETE MED LEDARNA Förköpsinformation LEDARNAS SENIORFÖRSÄKRING Liv till 85 år och olycksfall Gäller

Läs mer

Din information FÖRKÖPSINFORMATION ICKE KOLLEKTIVAVTALAD TJÄNSTEGRUPPLIVFÖRSÄKRING Gäller från 1 januari 2015

Din information FÖRKÖPSINFORMATION ICKE KOLLEKTIVAVTALAD TJÄNSTEGRUPPLIVFÖRSÄKRING Gäller från 1 januari 2015 BLIWA LIVFÖRSÄKRING, ÖMSESIDIGT BOX 5125, 102 43 STOCKHOLM Organisationsnummer 502006-6329 Din information FÖRKÖPSINFORMATION ICKE KOLLEKTIVAVTALAD TJÄNSTEGRUPPLIVFÖRSÄKRING Gäller från 1 januari 2015

Läs mer

Inkomstförsäkring för medlemmar i Farmaciförbundet

Inkomstförsäkring för medlemmar i Farmaciförbundet försäkringsvillkor Inkomstförsäkring för medlemmar i Farmaciförbundet gäller från 1 januari 2013 ett samarbete mellan farmaciförbundet och bliwa Innehåll Definitioner 2 1. Gemensamma bestämmelser 3 1.1

Läs mer

reflex livränta Reflex Livränta Gäller från 2011-04-01

reflex livränta Reflex Livränta Gäller från 2011-04-01 reflex livränta FÖRKÖPSINFORMATION Reflex Livränta Gäller från 2011-04-01 Så fungerar Reflex Livränta Reflex Livränta är en engångsbetald kapitalförsäkring som du kan komplettera med ett återbetalningsskydd.

Läs mer

Villkor Ersättarförsäkring

Villkor Ersättarförsäkring Villkor ER 601:3 Villkor Ersättarförsäkring Ersättarförsäkring Ersättarförsäkring Traditionell Gäller från 2016-01-01 Innehåll A Gemensamma bestämmelser om försäkringsavtalet 3 A.1 Allmänt om försäkringsavtalet

Läs mer

Företagsförsäkring för fotografer

Företagsförsäkring för fotografer Foto: Emilia B. Jiménez/Söderberg Agentur Vår företagsförsäkring för fotografer passar din verksamhet oavsett storlek Gefvert har försäkrat fotografer i över 40 år. Genom åren har vi förfinat och utvecklat

Läs mer

SNAPPINSURANCE FÖR SNAPPCAR SVERIGE

SNAPPINSURANCE FÖR SNAPPCAR SVERIGE SNAPPINSURANCE FÖR SNAPPCAR SVERIGE För SnappInsurance gäller detta särskilda villkor i första hand och i övrigt Ifs allmänna motorförsäkringsvillkor för företag (if.se/villkorfordon alla villkor 8183)

Läs mer

Olycksfallsförsäkring

Olycksfallsförsäkring Förköpsinformation Olycksfallsförsäkring Gäller från 2015-01-01 Kortfakta Skydd Pris Utbetalning Teckningsålder Begränsningar Villkor Gäller dygnet runt för olycksfall och ger ersättning för merkostnader.

Läs mer

För dig som är. på väg. Bilförsäkring för Volkswagenägare 1 januari 2011

För dig som är. på väg. Bilförsäkring för Volkswagenägare 1 januari 2011 För dig som är på väg Bilförsäkring för Volkswagenägare 1 januari 2011 Säkert på väg Du som har en bra bil ska naturligtvis ha en lika bra försäkring. Välj Bilförsäkring för Volkswagenägare, en försäkring

Läs mer

Försäkringsvillkor Kompletterings-TGL

Försäkringsvillkor Kompletterings-TGL Försäkringsvillkor Kompletterings-TGL Kompletteringsförsäkring för Tjänstegrupplivförsäkring (TGL) Gäller från och med den 1 januari 2016 Folksam ömsesidig livförsäkring Folksam 106 60 Stockholm 0771-950

Läs mer

FÖRSÄKRINGSVILLKOR GÄLLER FRÅN 1 JANUARI 2016 Inkomstförsäkring för medlemmar i ST

FÖRSÄKRINGSVILLKOR GÄLLER FRÅN 1 JANUARI 2016 Inkomstförsäkring för medlemmar i ST FÖRSÄKRINGSVILLKOR GÄLLER FRÅN 1 JANUARI 2016 Inkomstförsäkring för medlemmar i ST ETT SAMARBETE MELLAN ST OCH BLIWA Bliwa Skadeförsäkring AB, Organisationsnr: 516401-6585 Box 5125, 102 43 Stockholm, Telefon:

Läs mer

Viktiga begränsningar

Viktiga begränsningar Buss Ifs försäkring för buss är utformad för att passa varje bussägares försäkringsbehov. Försäkringen är flexibelt uppbyggd och kan omfatta allt från enbart trafikförsäkring till ett omfattande skydd

Läs mer

Villkor TGL Tjänstegrupplivförsäkring

Villkor TGL Tjänstegrupplivförsäkring Villkor SH 310:5 Villkor TGL Tjänstegrupplivförsäkring Avtal 512522 Gäller från 2016-01-01 Innehåll A Gemensamma bestämmelser om försäkringsavtalet 3 A.1 Allmänt om försäkringsavtalet 3 A.2 Länsförsäkringars

Läs mer

Förköpsinformation. Hur du ansluts till försäkringarna. Om försäkringarna

Förköpsinformation. Hur du ansluts till försäkringarna. Om försäkringarna Förköpsinformation Hur du ansluts till försäkringarna Automatisk anslutning Gruppavtalet har automatisk anslutning vilket innebär att du som ny medlem/nyanställd automatiskt ansluts till en gruppförsäkring.

Läs mer

VILLKORSSAMMANFATTNING MC Retroförsäkring 2016-01-01

VILLKORSSAMMANFATTNING MC Retroförsäkring 2016-01-01 VILLKORSSAMMANFATTNING MC Retroförsäkring 2016-01-01 Allmän information Det här är en sammanfattning av vad försäkringen innehåller. De fullständiga försäkringsvillkoren finns att hämta på svedea.se. Vill

Läs mer

OMIFALL Gravid- och barnförsäkring Bra att veta!

OMIFALL Gravid- och barnförsäkring Bra att veta! OMIFALL Gravid- och barnförsäkring Bra att veta! i samarbete med IKEA Svenska Försäljnings AB Foto: Juliana Wiklund 2 Våra barn är det viktigaste som finns Barn är de viktigaste människorna i världen.

Läs mer

Förköpsinformation 2016. Sjukvård Olycksfall. Sjukvårdsförsäkring via SH Pension. Så här fungerar Sjukvård Olycksfall. Det här ersätter försäkringen:

Förköpsinformation 2016. Sjukvård Olycksfall. Sjukvårdsförsäkring via SH Pension. Så här fungerar Sjukvård Olycksfall. Det här ersätter försäkringen: Förköpsinformation 2016 Sjukvård Olycksfall Sjukvårdsförsäkring via SH Pension Med Sjukvård Olycksfall är du garanterad snabb planerad vård inom ett rikstäckande privat vårdnätverk, när du råkat ut för

Läs mer

Lifeline Rehab. Gruppavtal och försäkringsvillkor om obligatorisk gruppförsäkring 2012-01-01

Lifeline Rehab. Gruppavtal och försäkringsvillkor om obligatorisk gruppförsäkring 2012-01-01 Lifeline Rehab Gruppavtal och försäkringsvillkor om obligatorisk gruppförsäkring 2012-01-01 Hur kontaktas Skandia? Vid frågor om försäkring, riskbedömning och skadereglering: Telefon: 0771-55 55 00 Telefon

Läs mer

Finansförbundets Studerandeförsäkringar

Finansförbundets Studerandeförsäkringar Finansförbundets Studerandeförsäkringar till riktiga studentpriser Hemförsäkring 6 månader: 200 kr Olycksfallsförsäkring + Händelseförsäkring: 30 kr/månad Förköpsinformation Det här är en kortfattad beskrivning

Läs mer

Olycksfallsförsäkring

Olycksfallsförsäkring Förköpsinformation Olycksfallsförsäkring Gäller från 2016-01-01 Kortfakta Skydd Pris Utbetalning Teckningsålder Begränsningar Villkor Gäller dygnet runt för olycksfall och ger ersättning för merkostnader.

Läs mer

Trygghetsförsäkring. Vi har datorer som passar alla.

Trygghetsförsäkring. Vi har datorer som passar alla. ? t e h g g y r Extra t sk jälvri s n e g n I ationer r a p e r a i dsfr Kostna rsavdrag lde Inget å Trygghetsförsäkring Vi har datorer som passar alla. VARFÖR TRYGGHETSFÖRSÄKRING? Skydd mot olyckshändelser

Läs mer

VILLKORSSAMMANFATTNING BMW MC Klubbförsäkring Classic 2016-01-01

VILLKORSSAMMANFATTNING BMW MC Klubbförsäkring Classic 2016-01-01 VILLKORSSAMMANFATTNING BMW MC Klubbförsäkring Classic 2016-01-01 Allmän information Det här är en sammanfattning av vad försäkringen innehåller. De fullständiga försäkringsvillkoren finns att hämta på

Läs mer

Allmänna bestämmelser för Agrias lantbruksförsäkringar. Gäller från 2016-01-01

Allmänna bestämmelser för Agrias lantbruksförsäkringar. Gäller från 2016-01-01 Allmänna bestämmelser för Agrias lantbruksförsäkringar Gäller från 2016-01-01 Innehåll A Allmänna Bestämmelser för Agrias lantbruksförsäkringar A.1 När och hur gäller försäkringen 3 A.1.1 Försäkringsavtalet

Läs mer

Inkomstförsäkring för medlemmar i Vision

Inkomstförsäkring för medlemmar i Vision FÖRSÄKRINGSVILLKOR GÄLLER FRÅN 1 JANUARI 2016 Inkomstförsäkring för medlemmar i Vision ETT SAMARBETE MELLAN VISION OCH BLIWA Bliwa Skadeförsäkring AB, Box 5125, 102 43 Stockholm Besöksadress: Biblioteksgatan

Läs mer

Förköpsinformation TJÄNSTEGRUPPLIVFÖRSÄKRING FAO/FTF I BLIWA Gäller från 1 januari 2016

Förköpsinformation TJÄNSTEGRUPPLIVFÖRSÄKRING FAO/FTF I BLIWA Gäller från 1 januari 2016 BLIWA LIVFÖRSÄKRING, ÖMSESIDIGT BOX 5125, 102 43 STOCKHOLM Organisationsnummer 502006-6329 Förköpsinformation TJÄNSTEGRUPPLIVFÖRSÄKRING FAO/FTF I BLIWA Gäller från 1 januari 2016 1. Allmänt om försäkringen

Läs mer

Sjukförsäkring. Extra inkomst vid sjukskrivning. Även för din partner!

Sjukförsäkring. Extra inkomst vid sjukskrivning. Även för din partner! Även för din partner! Du kan medförsäkra din registrerade partner, make/maka eller sambo till samma erbjudande. Sjukförsäkring Extra inkomst vid sjukskrivning Vid långvarig sjukdom kan din ekonomi påverkas

Läs mer

Allriskförsäkring Särskilda Föremål

Allriskförsäkring Särskilda Föremål 4dc8503e-86d5-4fb1-a0c0-a2bce12b5070 Allriskförsäkring Detta villkor är numrerat efter ett system som lämnar utrymme för anpassningar till försäkrad verksamhet och vald försäkringsomfattning. Detta medför

Läs mer

Vilket objekt försäkringen gäller för 1. Försäkringen gäller för elektriskt driven rullstol som enligt försäkringsbeskedet är försäkrad i Folksam.

Vilket objekt försäkringen gäller för 1. Försäkringen gäller för elektriskt driven rullstol som enligt försäkringsbeskedet är försäkrad i Folksam. Elrullstol Försäkringsvillkor 1 maj 2010 Vilket objekt försäkringen gäller för 1. Försäkringen gäller för elektriskt driven rullstol som enligt försäkringsbeskedet är försäkrad i Folksam. Var försäkringen

Läs mer

Svenska Seglarförbundets medlemsförsäkringar

Svenska Seglarförbundets medlemsförsäkringar Svenska Seglarförbundets medlemsförsäkringar 2016 Stödjer svensk segling Vi seglare äger Svenska Sjö Svenska Sjö stödjer svensk segling Det här ger oss direkta fördelar som omfattande villkor, låga premier

Läs mer

Försäkringsvillkor och instruktioner Kommunal

Försäkringsvillkor och instruktioner Kommunal Försäkringsvillkor och instruktioner Kommunal Försäkringar för förtroendevalda Gäller från och med 1 januari 2016 Folksam ömsesidig sakförsäkring Instruktion För den som är förtroendevald inom Kommunal

Läs mer

Tjänstegrupplivförsäkring Trygghetsstiftelsen Villkor 2012-01-01

Tjänstegrupplivförsäkring Trygghetsstiftelsen Villkor 2012-01-01 Tjänstegrupplivförsäkring Trygghetsstiftelsen Villkor 2012-01-01 Innehåll 1. Det som berör försäkringstagaren 1.1 Försäkringsavtal 1.2 Uppsägning av försäkringsavtalet 1.3 Försäkringstagare försäkrad 1.4

Läs mer

Förköpsinformation 2016. Sjukvårdsförsäkring Företag. Sjukvårdsförsäkring via SH Pension. Så här fungerar vår Sjukvårdsförsäkring

Förköpsinformation 2016. Sjukvårdsförsäkring Företag. Sjukvårdsförsäkring via SH Pension. Så här fungerar vår Sjukvårdsförsäkring Förköpsinformation 2016 Sjukvårdsförsäkring Företag Sjukvårdsförsäkring via SH Pension Med Sjukvårdsförsäkring* slipper du onödig väntan i vårdköer och ökar dina möjligheter till rätt vård direkt. Du har

Läs mer

Det bästa kyddet FÖR DIN BIL

Det bästa kyddet FÖR DIN BIL Det bästa kyddet FÖR DIN BIL Försäkringshandledning för valet av fordonsförsäkring gäller från 21.5.2016 FÖRSÄKRINGS- ÄRENDENA PÅ MINA SIDOR på adressen if.fi Välj den kaskoförsäkring SOM PASSAR DIG BÄST

Läs mer

För- och efterköpsinformation SLAO:s Utförsåkarförsäkring

För- och efterköpsinformation SLAO:s Utförsåkarförsäkring För- och efterköpsinformation SLAO:s Utförsåkarförsäkring Du har laglig rätt att få denna information innan du köper försäkringen. Om något försäkringsskydd är särskilt viktigt för dig, ta kontakt med

Läs mer

Försäkringsvillkor Allriskförsäkring för smycken och klockor

Försäkringsvillkor Allriskförsäkring för smycken och klockor Försäkringsvillkor Allriskförsäkring för smycken och klockor (Gällande fr o m 2012-02-01) Allmänna övergripande regler Försäkringsgivare för denna försäkring är: ERV Försäkringsaktiebolag (publ) Box 1

Läs mer

Säkerhet över alla gränser. Seniorreseförsäkring

Säkerhet över alla gränser. Seniorreseförsäkring Säkerhet över alla gränser Seniorreseförsäkring 1 2 Fördelar med Gouda Reseförsäkring För dig över 70 år. Kompletterande eller heltäckande försäkring. Flexibel med valbara moment. Tecknar du Goudas Seniorreseförsäkring

Läs mer

Var försäkringen gäller Försäkringen gäller inom Norden. Försäkrad egendom Lös egendom

Var försäkringen gäller Försäkringen gäller inom Norden. Försäkrad egendom Lös egendom Hem Förköpsinformation Denna broschyr är en information om innehållet i försäkringen som du har rätt att få innan du köper försäkringen. Det är viktigt att du läser den. Det är en kortfattad översikt av

Läs mer

Säkerhet över alla gränser. Ungdomsreseförsäkring

Säkerhet över alla gränser. Ungdomsreseförsäkring Säkerhet över alla gränser Ungdomsreseförsäkring 1 2 Fördelar med Gouda Reseförsäkring För dig upp till 35 år. Kompletterande eller heltäckande försäkring. Flexibel med valbara moment. Tecknar du Goudas

Läs mer

För dig upp till 35 år. Ungdomsreseförsäkring

För dig upp till 35 år. Ungdomsreseförsäkring För dig upp till 35 år Ungdomsreseförsäkring 1 2 Fördelar med Gouda Reseförsäkring Kompletterande eller heltäckande försäkring. Flexibel med valbara moment. Tecknar du Goudas Ungdomsreseförsäkring får

Läs mer

Elitföreningen Damfotboll Vårdkostnadsförsäkring - K 64960

Elitföreningen Damfotboll Vårdkostnadsförsäkring - K 64960 Sid. 1(7) Elitföreningen Damfotboll Vårdkostnadsförsäkring - K 64960 Villkor nr K 64960 som gäller från och med 2008-04-01 Allmänt Vilka ersättningar som gäller för varje enskild försäkring framgår av

Läs mer

Butik & handel. Kortfattat om din kombinerade företagsförsäkring

Butik & handel. Kortfattat om din kombinerade företagsförsäkring Butik & handel Kortfattat om din kombinerade företagsförsäkring Varje bransch har sina speciella förutsättningar och utmaningar, vilket självklart ska återspeglas i ett skräddarsytt försäkringsupplägg.

Läs mer

I Maskinförsäkring. Att tänka på för att få rätt ersättning

I Maskinförsäkring. Att tänka på för att få rätt ersättning Sidan 17 Bra att veta Smidig betalning Du väljer själv om du vill betala per helår, halvår eller månad (endast autogiro). Väljer du att dela upp din betalningen tillkommer en administrativ avgift. Att

Läs mer

UNIKA BMW FÖRSÄKRING.

UNIKA BMW FÖRSÄKRING. BMW Försäkring www.bmwvakuutus.fi Försäkringshandledningen gäller från 1.1.2016 UNIKA BMW FÖRSÄKRING. GER SKYDD FÖR DIN BIL OCH ALLA I BILEN VÄLJ DEN KASKOFÖRSÄKRING SOM PASSAR DIG BÄST Det lönar sig att

Läs mer

Det här är en kortfattad beskrivning av försäkringen. Fullständig information hittar du i försäkringsvillkoren.

Det här är en kortfattad beskrivning av försäkringen. Fullständig information hittar du i försäkringsvillkoren. Båtolycksfall Det här är en kortfattad beskrivning av försäkringen. Fullständig information hittar du i försäkringsvillkoren. Varför behöver du båtolycksfall? De flesta är olycksfallsförsäkrade under tiden

Läs mer

Släpvagnsförsäkring. Gäller från 2015-01-01

Släpvagnsförsäkring. Gäller från 2015-01-01 SLÄPVAGNSFÖRSÄKRING FÖRKÖPS-/EFTERKÖPSINFORMATION Släpvagnsförsäkring Gäller från 2015-01-01 Släpvagnsförsäkring Med vår släpvagnsförsäkring får du ett bra skydd för dig och din släpvagn. Detta är endast

Läs mer

+46 771 24 80 00 LEXUS EURO ASSISTANCE 24 ÄR RÄDDAREN I NÖDEN. 24 TIMMAR OM DYGNET, 365 DAGAR OM ÅRET.

+46 771 24 80 00 LEXUS EURO ASSISTANCE 24 ÄR RÄDDAREN I NÖDEN. 24 TIMMAR OM DYGNET, 365 DAGAR OM ÅRET. EURO ASSISTANCE 24 HJÄLPEN ÄR NÄRA! FULL BEREDSKAP DYGNET RUNT. I SVERIGE RING: 0771 24 80 00 ÄR DU UTOMLANDS, RING: +46 771 24 80 00 LEXUS EURO ASSISTANCE 24 ÄR RÄDDAREN I NÖDEN. 24 TIMMAR OM DYGNET,

Läs mer

Fortsättningsförsäkring avtal 42001

Fortsättningsförsäkring avtal 42001 Gäller fr o m 1 jan 2014 Fortsättningsförsäkring avtal 42001 Fortsättningsförsäkringen är för dig som inte längre kan vara gruppförsäkrad, till exempel därför att du slutar din anställning eller därför

Läs mer

Försäkringsvillkor. Olycksfall 2016-01-01

Försäkringsvillkor. Olycksfall 2016-01-01 Försäkringsvillkor Olycksfall 2016-01-01 Innehåll Försäkringsvillkor för olycksfallsförsäkring... 3 A Allmänna försäkringsvillkor... 3 A1 Var försäkringen gäller... 3 A2 Vem försäkringen gäller för...

Läs mer

Villkor. Allmänna villkor för Gemensam Inkomstförsäkring och Tilläggsförsäkring 2013-01-01. För medlemmar i Saco-förbunden i samarbete med SalusAnsvar

Villkor. Allmänna villkor för Gemensam Inkomstförsäkring och Tilläggsförsäkring 2013-01-01. För medlemmar i Saco-förbunden i samarbete med SalusAnsvar Villkor Allmänna villkor för Gemensam Inkomstförsäkring och Tilläggsförsäkring 2013-01-01 För medlemmar i Saco-förbunden i samarbete med SalusAnsvar Innehållsförteckning 1 Gemensam försäkring... 4 1A

Läs mer

Säkerhet över alla gränser. Studera utomlands

Säkerhet över alla gränser. Studera utomlands Säkerhet över alla gränser Studera utomlands 1 Studera utomlands? Grattis! Glöm inte bort att försäkra dig! Du är på väg ut på ett äventyr som kommer att bli ett minne för livet låt det inte bli ett men

Läs mer

Information angående villkorstexter

Information angående villkorstexter Information angående villkorstexter 13 april 2013 1 (20) B4 Följande villkor är inkluderade: Läsanvisning- övrig information 2 Hur du läser de försäkringshandlingar du fått 2 Korrekt försäkring? 2 OmdutyckerIfgjortfel

Läs mer

Försäkringsvillkor. Fritidsbåt 2014-12-15

Försäkringsvillkor. Fritidsbåt 2014-12-15 Försäkringsvillkor Fritidsbåt 2014-12-15 1 Innehåll A Allmänna försäkringsvillkor... 3 A1 Vilka fritidsbåtar försäkringen gäller för... 3 A2 Vem försäkringen gäller för... 3 A3 Var försäkringen gäller...

Läs mer