SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag"

Transkript

1 Plats och tid Listerbysalen kl Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Ingegerd Johansson Omsorgsnämnden Tommy Andersson Fritids-turistnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Nils-Otto Olsson PRO-Kallinge Karl Lind PRO-Backaryd Astrid Adholm SPF-Ronneby Ulla Svensson SPF-Kallinge Nils Olofsson SPRF Karl-Erik Karlsson SKPF Ersättare Nils-Erik Karlsson PRO Ronneby Lennart Andersson PRO Bräkne-Hoby Christel Svensson SKPF Bengt Andersson SPRF Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats/tid Karin Widekrantz May-Gull Hensche Karl Lind Omsorgskontoret Mas Sekreterare Underskrifter Sekreterare: Paragrafer: Ordförande: Justerande: May-Gull Hensche Bo Johansson Karl Lind ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Ronneby Kommunala Pensionärsråd Sammanträdesdatum Datum för anslags Datum för anslags uppsättande nedtagande Förvaringsplats för protokollet Omsorgskontoret Underskrift May-Gull Hensche

2 1 25 Ordförande Bo Johansson hälsar välkommen och förklarar sammanträdet öppnat. Utsänd kallelse och dagordning godkännes. 26 Karl Lind utses till att justera dagens protokoll. 27 Förslag till utredningar angående kommunernas övertagande av hemsjukvården Förslaget skickades ut med kallelsen. Karin Widecrantz ger följande information: Riksdagen har tagit en proposition om att hemsjukvården bör vara kommunernas ansvar. Alla partier är eniga om detta. Landstinget har gjort en hemställan till kommunerna om hur man ser på detta. Frågan ska tas upp på omsorgsnämndens sammanträde Omsorgsnämnden har redan yttrat sig till kommunstyrelsen om att samverkansavtalet med Landstinget (tecknat 1992) skall sägas upp men kommunstyrelsen beslutade att det skall vara kvar tills utredningen kring hemsjukvården är klar. Ett övertagande av hemsjukvården innebär att kommunen ansvarar för insatser upp till sjuksköterske arbetsterapeut sjukgymnast nivå. Detta gör kommunen redan idag på alla särskilda boende, korttidsboende och daglig verksamhet. Det finns avtal med Landstinget om läkarinsatser. Bo Johansson: Den politiska inriktningen inom Landstinget är att distriktssköterskemottagningarna ska vara kvar. Om Landstinget inte kan tillhandahålla läkare så kan kommunen hyra läkare och skicka räkningen till Landstinget. Landstingets styrelse har valt att inte behandla frågan om hemsjukvården förrän kommunernas svar har inkommit. Valet ligger alltså hos kommunerna. Nils-Otto Olsson ställer följande fråga till Ingegerd Johansson: Hur är stämningen i Landstinget? och till Karin Widecrantz: Har avstämning gjorts mot andra kommuner? Svar från Ingegerd Johansson: Något ställningstagande har inte gjorts i avvaktan på utredningen. Man ska se förutsättningslöst på denna. En anledning till distriktssköterskornas negativa reaktion kan vara att Marie Sällström sagt att detta ska genomföras innan distriktssköterskorna blivit informerade. De befarar också att utbildningen blir sämre. Svar från Karin Widecrantz: Vi har varit i kontakt med kommuner, bl.a i Skåne, som redan har tagit över hemsjukvården. Deras erfarenheter är övervägande positiva. Det är viktigt att samverkan med Landstinget fortsätter.

3 2 Forts 27 Ulla Svensson: Det är stor oro bland landsortsbefolkningen, man tror att allt skall läggas ner. Så har skett i några kommuner i Skåne samt i Tingsryds kommun som tog över hemsjukvården Astrid Adholm: I Markaryds kommun måste man ansöka om hemsjukvård och betala för denna. Svar från Bo Johansson: Det finns kommuner som tar betalt för detta, men så kommer inte att ske i vår kommun. Karl Lind undrar varför inte distriktssköterskorna har varit med i arbetsgruppen. Då hade informationen blivit bättre. Svar från Bo Johansson: Det hade varit en fördel om de varit med, men det är Landstingets ansvar. Karl-Erik Karlsson säger att han sitter med i landstingets arbetsutskott och där har man lovat att alla distriktssköterskor ska vara kvar. Man ser ett problem i att de som är under 65 år inte skall omfattas av kommunal hemsjukvård. Ingegerd Johansson: Hur rekryterar man sjuksköterskor till kommunerna? Det är svårt redan idag, speciellt till semestern. Detta är något som måste lösas. Astrid Adholm undrar över vad som är anledningen till ändrat huvudmannaskap. Är kommunerna lurade på pengar? Svar från Bo Johansson: Det är storstadsproblem som ligger bakom. Det har varit en nationell diskussion kring detta och det är också vård-och äldreomsorgsminister Ylva Johanssons uppfattning. Om det hade fungerat som i Blekinge så hade diskussionen nog inte uppstått. Det är inte rimligt att vår kommun utför tjänster åt Landstinget till en kostnad av 4 mkr/år. Det är likartat i övriga kommuner i Blekinge. Svar från Karin Widecrantz: Rehabiliteringen fungerar inte idag eftersom primärvården endast har en sjukgymnast på halvtid. Kommunen har 3 heltidstjänster och det ges bra träning när man är på korttidsvistelse men vid hemkomsten fungerar det inte. Astrid Adholm: Hur många arbetsterapeuter sjukgymnaster kommer att behövas? Svar från Karin Widecrantz: Det får utredningen visa men det har gjorts en bedömning om att det kan behövas 2 nya arbetsterapeuter. Uppföljning av rehabiliteringsinsatser vid korttidsvistelse är mycket viktig.. Kommunen har idag 20 sjuksköterskor anställda och dessa kan ev. ta något i närområden kring särskilda boende. Kommunen kan lägga resurserna där dom bäst behövs. Bo Johanson: Ingenting kommer att hända förrän tillhösten. Skatteväxling kommer att göras. Kommunen får ansvar för den framtida kostnadsutvecklingen.

4 3 28 Ej verkställda biståndsbeslut till särskilda boende Vid månadsskiftet maj juni var läget följande: 15 personer väntade på plats varav 5 till demensboende. 2 av dessa är från andra kommuner. Under maj månad erbjöds 17 personer plats. 3 av dessa tackade nej. Inflyttade till särskilda boende 2006 Jan Febr Mars Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec Vidablick höghus Vidablicksvägen Ågårdsbo Lyckan och Loftet Skruven 0 2 ** 0 2 ** 1 Ålycke Lindebo Backen Björkliden Olsgården 2 2 2** 2 2 totalt * Vidablick och Vidablicksvägen inkluderar evakueringsboende. ** makar Karin Widecrantz: Några beslut som ej är verkställda beror på att personerna endast vill flytta till ett speciellt boende. Vi uppfyller kraven på att erbjuda ett boende inom 3 månader, även om det inte är just där personen önskar. Nils Otto Olsson: Vad händer om enhetschefen säger Du får inte plats i ett särskilt boende?får man en plats om man är tillräckligt påstridig? Nils Olofsson: En muntlig ansökan pratas ofta bort med erbjudande om mer hemtjänst. Avslag bör finnas med på listan. Svar från Karin Widecrantz: Ett beslut skall vara skriftligt. Svar från May-Gull Hensche: Samtliga enhetschefer var på utbildning för några veckor sedan, och där påtalades detta. Hon lovar att ta fram lista på avslag. Svar från Bo Johansson: Enhetschefen bör ställa frågan skall jag uppfatta din förfrågan som en ansökan om särskilt boende? Därefter ges skriftligt bifall eller avslag. Karl Lind undrar vem som hjälper till att överklaga ett avslag. Svar från Bo Johansson: Den som har gett avslaget.

5 4 Forts 28 Ingegerd Johansson: I omsorgsnämnden får vi rapport om att kommunen är bra på att ta hem människor som vårdas på sjukhus, men enligt landstinget så har detta försämrats. Svar från Karin Widecrantz: Vi hade några betalningsansvar under april vilket förhoppningsvis var tillfälligt. Idag finns det fyra lediga korttidsplatser. 29 Utredning om byggandet av seniorboende Protokollsutdrag 121 från sammanträde i kommunstyrelsens arbetsutskott skickades ut med kallelsen. Förslag Undertecknad föreslår följande direktiv och budget för fortsatt utredning avseende seniorboende. 1. En seniorpanel bildas (6 medlemmar). Panelen består av en projektledare, en tjänsteman från förvaltningsorganisationen med erfarenhet av organisatoriska och praktiska äldrefrågor. Till panelen inbjuds de lokala pensionärsorganisationerna (PRO, SPF, SKDF och SPRF) att utse en företrädare vardera. 2. I Seniorpanelens uppdrag ingår att diskutera och lämna synpunkter på av projektledaren framtagna förslag på verksamhet, organisation, upplåtelse- och driftsformer för seniorboföreningar och seniorboende i kommunen. 3. Seniorpanelen har att redovisa modeller för genomförande av seniorboprojekt i såväl offentlig som privat regi. 4. Allmännyttan genom AB Ronnebyhus redovisar förslag till konkreta seniorboprojekt. Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen beslutar o att utredning om Seniorboende genomförs i enlighet med ovan redovisade förslag, med ändringen att inbjudan till panelen ska, istället för en representant, avse två representanter (en man och en kvinna) vardera från de lokala pensionärsorganisationerna o att anslå kronor till utredning om Seniorboende. Finansieras inom ramen för avsatta projektmedel på centrala konton.

6 5 Forts 29 Bo Johansson: I det ursprungliga förslaget var det bara centrala Ronneby som skulle omfattas men det är ändrat till hela kommunen. Kommunstyrelsen har antagit förslaget. Det skall inte tas i kommunfullmäktige. I seniorpanelen skall det ingå 8 representanter från pensionärsorganisationerna ( 4 kvinnor och 4 män) Tony Åhlund skall vara projektledare. Varje pensionärsorganisation bör ta kontakt med honom snarast. Astrid Adholm påtalar formuleringen i punkt 2 och undrar om pensionärerna inte får komma med förslag. Karl-Erik Karlsson: Privata företag är inte intresserade av att bygga och Ronnebyhus har fullt upp att göra. En skrivelse har lämnats till Jan-Anders Palmqvist angående förvaltare vid eventuellt byggande av seniorboende i Bräkne-Hoby. 30 Budgetuppföljning 2006 tertial 1 Uppföljningen skickades ut med kallelsen Bo Johansson: Prognosen visar på ett underskott på 2 mkr varav 700 tkr i personalkostnader. Underskottet är marginellt i en budget på 300 mkr. Verksamhetschefen har fått i uppdrag att jobba mot ett 0-resultat. Insatserna till vårdtagarna får ej påverkas utan det är i första hand driftskostnaderna som drabbas. Det händer mycket inom handikappomsorgen som är kostnadskrävande. Många behöver daglig verksamhet och p.g.a hotsituationer så krävs dubbelbemanning nattetid på ett gruppboende. Bengt Andersson undrar om verksamheten har + jobbare och om kostnaderna för dessa i så fall är medräknade. Svar från Bo Johansson: Från början var ca 100 personer anställda som + jobbare men detta har utökats till 130. Av dessa finns i omsorgsverksamheten. Detta finns inte med i budgeten utan finansieras på annat sätt. Karl-Erik Karlsson undrar vad det är för intäkter som kommer från försäkringskassan. Svar från Bo Johansson: Det är för personliga assistenter. Kommunen betalar bara för de första 20 timmarna. Astrid Adholm framför synpunkter på en del siffror inom handikappomsorgen.

7 6 31 Äldre- och handikappnämndens budgetäskande för 2007 Underlaget skickades ut med kallelsen. Handikappomsorgen: Äskande i prioriterad ordning över plan 1. Förstärkt organisation Utredning kommer 2. Korttidsvistelse Utredning kommer 3. Habiliteringsersättning IT- utbyggnad Extern handledning Utbildning Daglig verksamhet Summa nämndens äskande utöver plan Äldreomsorgen: Äskande i prioriterad ordning över plan 1. Förstärkt organisation Utredning kommer 2. Hyra Lindebo Personaltäthet demensboende Arbetsterapeut/sjukgymnast (ny tjänst +400 för internutbildning) 5. Ny dagverksamhet/områdescentral Förebyggande hembesök +350/ IT-utbyggnad Ombyggnad Olsgården demnsavd Anhörigstöd Larm +100 Summa nämndens äskande utöver plan Bo Johansson kommenterar: Den nya organisationen innebär ökad administration. Det blir fler demenslägenheter vid ombyggnaden av Lindebo. Ombyggnaden av Olsgården blir tidigast sent under 2007 Det finns pengar kvar till anhörigstöd sedan tidigare. Timmarna förslås öka från 16 till 24 tim/månad. Omsorgsnämnden vill veta hur många nya som tillkommit i daglig verksamhet. Nils-Otto Olsson undrar vad som händer när stadsbidraget till anhörigstöd upphör. Svar från Bo Johansson: Vi har inget stadsbidrag idag. Astrid Adholm undrar om det verkligen behövs en ny tjänst som arbetsterapeut/sjukgymnast för internutbildning. Svar från Ingegerd Johansson: Det är viktigt att personalen får utbildning i bl.a lyftteknik för att förebygga arbetsskador. Metoderna förändras.

8 7 Forts 31 Bengt Andersson anser att alla måste få kompetensutveckling. Svar från Bo Johansson: Omsorgsnämnden skall ta ställning till utbildningsvikariat ( med bibehållen lön ) för 18 personer. Ingegerd Johansson: Finns det pengar till EU:s nya arbetsdirektiv ( arbetstid/dygn)? Detta kan drabba små enheter, även sovande nattvak räknas som arbetstid. Svar från Bo Johansson: Läget är oklart, det är en fråga för personalutskottet. 32 Tillsättning av ny verksamhetschef för äldreomsorgen. Bo Johansson: Ny verksamhetschef för äldreomsorgen är nu utsedd. Hon heter Laila Pettersson, är 46 år och tjänstgör som distriktschef i Karlskrona men bor i Sölvesborg. Hon tillträder tjänsten den 1:e september. Det var 15 sökande till tjänsten men alla parter var överens om att Laila Pettersson var den mest meriterade. Nils Otto Olsson undrar över vilka personer som hade inflytande vid tillsättandet av tjänsten. Svar från Bo Johansson: Omsorgsnämndens presidium var med under hela processen. Anställningsintervjuer genomfördes av en grupp bestående av fackliga representanter, enhetschefer, verksamhetschefen och personalchefen och en grupp bestående av presidiet, kommundirektören och representanter från personalutskottet. Personalutskottet fattar beslut och kommunstyrelsen fastställer detta. 33 Ändringar i socialtjänstförordningen (2001:937) gällande makars rätt till plats i särskilt boende. Ändringarna utsända med kallelsen 2 kap. Riksnormen och skälig levnadsnivå avseende särskilda boendeformer för äldre 2 För de fall makar, sambor eller registrerade partner beviljas boende i en sådan särskild boendeform som avses i kap.5 5 socialtjänstlagen (2001:453) skall med skälig levnadsnivå förstås att båda bereds plats i samma boende, om de begär det. May-Gull Hensche poängterar att båda skall ha behov av särskilt boende. I Ronneby kommun får man flytta in med sin partner även om man inte är beviljad särskilt boende.

9 8 Om partnern avlider så skall en prövning ske om den efterlevande har rätt till särskilt boende. Om så inte är fallet så gäller 3 månaders uppsägningstid. 34 Övriga frågor Vaktmästarhjälp (Fixarservice) Nils-Otto Olsson undrar om meddelande om detta har gått ut till alla hyresvärdar? Anslag finns uppsatta i en del trappuppgångar men saknas på många ställen. Svar från May-Gull Hensche: Tjänsten har bytt namn till Fixarservice för att inte förväxlas med vanliga vaktmästaruppdrag. Hon har haft genomgång med fixarna om var det är lämpligt att sätta upp anslag runt om i kommunen. Det är viktigt att informationen når ut även på landet. Fixarna har varit i kontakt med olika hyresvärdar och några av dessa gav inte tillstånd till att sätta upp anslag. Astrid Adholm tycker att fixarnas efternamn bör finnas med på informationsbladet. Bo Johansson föreslår att fixarna inbjudes till pensionärsträffar. Kriterier för beviljande av särskilt boende Nils Olofsson påtalar att med tanke på den pågående diskussionen om att hästar inte får vara ensamma, så skall samma kriterier gälla för äldre som vill flytta till särskilt boende. Flera inlägg gjordes i frågan. Ändrad tid för AU sammanträde Tiden för sammanträde med arbetsutskottet den 16:e augusti ändras från kl till Äldredagen May-Gull Hensche har varit i kontakt med den föreläsare om demens som Karl-Erik Karlsson rekommenderat. Hon heter Ulla Josefsson, bor i Göteborg och jobbar för demensförbundet. Hon begär ett mycket blygsamt arvode. Kommunala pensionärsrådet beslutar att detta ska vara en programpunkt på äldredagen. Kommunala pensionärsrådet beslutar att notera övriga frågor till protokollet 35 Ordförande Bo Johansson avslutar sammanträdet och tackar för den gångna terminen samt önskar samtliga en trevlig sommar. Nils-Otto Olsson önskar detsamma till presidiet.

10 9

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2008-08-20. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2008-08-20. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Stadshuset, Kallingeslaen, kl 08.30 11.15 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Kurt Lindberg PRO-Kallinge

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6. Kommunala Pensionärsrådet 2007-08-21

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6. Kommunala Pensionärsrådet 2007-08-21 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Plats och tid Listerbysalen, stadshuset, Ronneby kl. 08.30 13.00 Närvarande Ordinarie ledamöter Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08:30-12:00 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Leif Nilsson PRO Ulla Svensson Omsorgsnämnden Åke Nilsson Tj.Ers. PRO Listerby/J-hus

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-11.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Birger Svensson Malin Norfall Äldrenämnden Äldrenämnden Kommunstyrelsen Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Vidablick, kalasrummet, kl. 08.30 12.00 Närvarande Sune Håkansson (RP) Äldrenämnden, ordförande Anders Lund (M) Äldrenämnden, ledamot Bo Johansson (S), Äldrenämnden, ledamot Åke Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2007-12-05. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2007-12-05. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Listerbysalen kl 08.30 11.25 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Karl

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Rickard

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-10-26. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-10-26. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Listerbysalen kl 08.30-11.10 Närvarande: Ordinarie ledamöter Ingegerd Johansson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Nils-Otto Olsson PRO-Kallinge Karl Lind PRO-Backaryd Ulla Svensson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Rickard

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kallingesalen, Ronneby, kl 13.00 15.45 Beslutande Bo Johansson Omsorgsnämnden Nils-Otto Olsson Kultur o fritidsnämnden Stig Pettersson PRO-Ronneby Arne

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet 2007-04-17

Kommunala Pensionärsrådet 2007-04-17 Plats och tid Listerbysalen kl 08.30 12.10 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Bo Arnesjö Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Nils-Otto Olsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Ordinarie ledamöter Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Ersättare Rickard

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, kl. 08.30 12.00 Närvarande Sune Håkansson (RP) Äldrenämnden, ordförande Bo Johansson (S) Äldrenämnden Jan-Eric Wildros Kommunstyrelsen Åke Olsson PRO Johnny Magnusson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl 09.00-12.30 Beslutande Bo Johansson Omsorgsnämnden Göran Andersson Omsorgsnämnden Nils-Otto Olsson Kultur o fritidsnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-04 21. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-04 21. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala Pensionärsrådet 2005-04 21 Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl 08.30 11.20 Ordinarie ledamöter Närvarande: Nils-Otto Olsson PRO-Kallinge Rickard Karlsson PRO-Ronneby Arne Svensson SPF-Ronneby

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2006-10-12

Kommunala Handikapprådet 2006-10-12 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 08.30-12.30 Bo Johansson (s) Tommy Andersson (s) 1-11 Miriam Mattsson (SRF) Bengt Wihlstrand (DHR) Leif Olsson (FUB) Bertil Henningsson (HLS) Maj-Britt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2007-06-14. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2007-06-14. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Hoby-salen kl 08.30 11.40 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Nils-Otto Olsson PRO-Kallinge Karl Lind PRO-Backaryd

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Närvarande Birger Svensson Äldrenämnden, ordförande Sune Håkansson Äldrenämnden Bo Johansson Äldrenämnden Åke Olsson PRO Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (7) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (7) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl Pensionärsrådet 2011-02-16 1-10 1(7) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl 14.00 16.00 Ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga Utses att justera Sören Bertilsson, ordförande,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Listerbysalen, stadshuset, kl 08:30 11:15 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Åke Nilsson PRO Listerby/J-hus Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Johnny

Läs mer

Omsorgsnämnden 2001-05-22

Omsorgsnämnden 2001-05-22 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 19.00 Beslutande S Bo Johansson, ordförande V Hans Kyhlbäck S Carin Nilsson 79-90 V Lennart Karlsson S Karl-Erik Danielsson KD Göran Andersson 83-95

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2003-12-03. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2003-12-03. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl 08.30 11.00 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Nils-Otto Olsson PRO-Kallinge Stig Pettersson PRO-Ronneby Karl Lind

Läs mer

Kommunstyrelsens Personalutskott 2006-05-29 1 (9)

Kommunstyrelsens Personalutskott 2006-05-29 1 (9) RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Personalutskott 2006-05-29 1 (9) Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby kl. 08.30 14:00 Beslutande JanAnders Palmqvist, S, ordf. Margareta Yngveson,

Läs mer

Omsorgsnämnden

Omsorgsnämnden Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 17..30. Beslutande S Bo Johansson, ordförande V Anna Johansson S Carin Nilsson 48-53 KD Göran Andersson S Karl-Erik Danielsson MP Birgitta Persson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2003-09-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2003-09-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl 08.30 12.00 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden 41-42 och 45-52 Tommy Anderson Kultur/frit.nämnd Nils-Otto Olsson PRO-Kallinge Karl Lind

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-12-14. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-12-14. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Listerbysalen kl 08.30-11.55 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Ingegerd Johansson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Nils-Otto Olsson PRO-Kallinge Karl

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, kl. 08.30 12.00 Närvarande Sune Håkansson (RP) Äldrenämnden, ordförande Anders Lund (M) Äldrenämnden, ledamot Bo Johansson (S) Äldrenämnden, ledamot Jan-Erik Wildros

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

Kommunala Handikapprådet

Kommunala Handikapprådet Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 08.30-12.00 Beslutande Bo Johansson (s) Gretha Erlandsson (fp) tj ers för Göran Andersson Jonni Karlberg (s) Nils-Olov Olofsson (s) Tommy Andersson (s)

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13. Omsorgsnämnden

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13. Omsorgsnämnden RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby kl. 08.30 15.15 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Bo Johansson (s) Birgitta Andersson (s) Karl-Erik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2012-05-15 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 11:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Lage Hortlund, kommunstyrelsen Gunilla Bergstedt,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 13.00-17.00 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Leif Nilsson PRO Ulla Svensson Omsorgsnämnden Åke Nilsson Tj.Ers. PRO Listerby/J-hus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2004-04-21. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2004-04-21. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl 08.30 11.30 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Tommy Andersson Kult.-fritidsnämnd Rickard Karlsson PRO-Ronneby Nils-Otto

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet 2001-04-18

Kommunala Pensionärsrådet 2001-04-18 Plats och tid Ronnebysalen, Ronneby, kl 13.00 15.30 Beslutande Bo Johansson Omsorgsnämnden Göran Andersson Omsorgsnämnden Stig Pettersson PRO-Ronneby Arne Svensson SPF-Ronneby Iris Olofsson SPF-Kallinge/J-hus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2006-08-30. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2006-08-30. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Listerbysalen kl 08.30 11.50 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden From 39 Ingegerd Johansson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Nils-Otto

Läs mer

Omsorgsnämnden 2006-11-07

Omsorgsnämnden 2006-11-07 Plats och tid Hobysalen, stadshuset Ronneby, kl. 09.00 11.50 Beslutande Bo Johansson (s) ordförande Birgitta Andersson (s) Karl-Erik Danielsson (s) Hans Kyhlbäck (v) Helene Svan (v) Roger Fredriksson (m)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 28 november 2012 kl. 13:00-15:50. Ulla Britt Hånell Sekreterare

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 28 november 2012 kl. 13:00-15:50. Ulla Britt Hånell Sekreterare NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 28 november 2012 kl. 13:00-15:50 Beslutande Åke Bertils (S) Ordförande Anders Engström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-09-08. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-09-08. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Knut Hahns skola Ronneby, kl 08.30-11.25 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden t.o.m 51 Ingegerd Johansson Omsorgsnämnden Tommy Andersson Fritidsturismnämnd

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENS IONÄRSRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 15.00 Beslutande Margaretha Gadde Jenn ische (M), ordförande Ulla Odhner (S) Karin Malmberg (SPF) Rune

Läs mer

Måndagen den 13 juni 2011 klockan 10:00 12:00

Måndagen den 13 juni 2011 klockan 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Måndagen den 13 juni 2011 klockan 10:00 12:00 Beslutade Övriga deltagande Åke Bertils (s) ordförande Allan Sundvik, PRO

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Stadshuset, Kallingesalen, kl. 08.30 12.20 Närvarande Birger Svensson Äldrenämnden, ordförande Sune Håkansson Äldrenämnden Bo Johansson Äldrenämnden Jan-Eric Wildros Kommunstyrelsen Åke

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Enåsenrummet, 10:00-12:00 Beslutande: Helena Brink (C), ordförande Jan Nilsson, PRO Ljusdal Göte Burefjord, SPF Järvsö Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl 13.00 16.45 Beslutande Bo Johansson Omsorgsnämnden Göran Andersson Omsorgsnämnden Stig Pettersson PRO-Ronneby Arne Svensson

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund, den, kl. 09.30-.30 Beslutande Övriga närvarande Ida Bornlykke (S), ordförande Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson (M) Lars Erik Ottosson (SPI) Mona Nihlén

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet REGLEMENTE FÖR Kommunala pensionärsrådet Antaget av Kommunstyrelsen Antaget 2019-02-11 37 Giltighetstid Dokumentansvarig Tills vidare Kansli- och kvalitetschef Håbo kommuns styrdokumentshierarki Diarienummer

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-04-14 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Ängelholms kommun, Kommunstyrelsens personalutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Ängelholms kommun, Kommunstyrelsens personalutskott 52 Plats och tid Stadshuset, Ängelholm, personalchefens tjänsterum kl 13.15 16.15 Beslutande Bo Lager (m) Bengt Sävström (s) Esa Jääskeläinen (m) Eva Kullenberg (fp) Lennart Nilsson (c) Övriga närvarande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-05-11 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, plan 8, Vilundarummet Onsdagen den 11 maj 2011, klockan 09:30-12.00 Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Jan Eckert (M) Ann-Mari

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) TEKNISKA NÄMNDEN

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) TEKNISKA NÄMNDEN RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Hoby-salen, Stadshuset, kl 08 30 10 30. Beslutande Nils-Olov Olofsson S Ordförande Tommy Arvidsson S Lars-Peter Karlsson S Bengt Backe S Kjell Hedlund

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Listerbysalen, stadshuset, kl 08:30 11:15 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Åke Nilsson PRO Listerby/J-hus Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Lars Nilsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Ronnebysalen, stadshuset, kl 08:30 12:00 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Lars Nilsson SPF Bräkne-Hoby Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Arne Fransson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

Marie Gustafsson May-Gull Hensche Karin Widecrantz 1-9. Stig Pettersson. May-Gull Hensche. Bo Johansson. Stig Pettersson

Marie Gustafsson May-Gull Hensche Karin Widecrantz 1-9. Stig Pettersson. May-Gull Hensche. Bo Johansson. Stig Pettersson Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl 08.30 12.15 Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats/tid Beslutande ledamöter Bo Johansson Omsorgsnämnden Kathrine Alriksson Omsorgsnämnden Karl Lind

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 5 mars 2014, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Eva Forsmark,

Läs mer

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Britt-Marie

Läs mer

Styrelsen 2000-06-19 1 (13)

Styrelsen 2000-06-19 1 (13) Styrelsen 2000-06-19 1 (13) Plats och tid Ronnebyhus konferenslokal måndagen den 19 juni 2000 kl 13.30-15.50 Beslutande Karl-Erik Karlsson, ordf Heli Berg, v ordf Roger Svensson Monica Ingvarson Gunnar

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 15 juni 2011, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 15 juni 2011, kl 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 15 juni 2011, kl 13.00 15.00 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-03-13 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-03-13 1 Vård- och omsorgsnämnden 2008-03-13 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2008-03-13 kl 08.00-11.00 Beslutande Ewa Arvidsson (s) ordf Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Bertil Fryklind (c) ersättare

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 7 mars kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Rolf Emanuelsson, Ordförande (C) Liv Pettersson, V. ordförande (S) Agneta Eklund (S) Hans Karlsson (S) Märta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2015-04-23 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 12:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Brith Fäldt, samhällsbyggnadsnämnden Gösta Öhman,

Läs mer

VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Kommunala pensionärsrådet 2010-05-17 1(9) Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen 17 maj 2010, klockan 13.00-15.05. Plats och sammanträdestid Beslutare Elisabeth

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl 09.00 11.15 ande Bengt Nilsson Elsie Larsson Märta Pettersson Lucie Hedmar Sivert Bergström Lennart Fäldt Sture Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Närvarande Sune Håkansson Äldrenämnden, ordförande Bo Johansson Äldrenämnden Jan-Eric Wildros Kommunstyrelsen Åke Nilsson Ingvar Svensson Nils

Läs mer

Silviasyster 20 MAS Utredn.sekreterare. Ronneby Kommunala Pensionärsråd

Silviasyster 20 MAS Utredn.sekreterare. Ronneby Kommunala Pensionärsråd Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, Ronneby, kl 08.30 11.50 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson

Läs mer

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Stöd o omsorgschef May Hansson Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman. Staffan Nilsson, Ann-Britt Andersson

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Stöd o omsorgschef May Hansson Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman. Staffan Nilsson, Ann-Britt Andersson 1(7) Plats och tid Biblioteket, den 20 september kl 10.00-12.00 Beslutande Ledamöter Knut Jansson, ordf Staffan Nilsson, PRO Thore Hermansson, PRO Jens Rymoen, PRO Maj-Britt Söderberg, PRO Birgitta Åseby,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 2010-02-19 1 () Plats och tid Stadshuset, Verdesalen, kl 13.15 15.30 Beslutande Enligt blad 2 Övriga deltagande Enligt blad 2 Utses att justera Mari-Anne Andersson Sekreterare...

Läs mer

Christina Yngvesson (s) tjänstgörande

Christina Yngvesson (s) tjänstgörande Sammanträdesprotokoll 1(16) 2009-12-16 Omsorgsnämnden Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 09.30-11.35 ande Bo Johansson (s) Ulla Svensson (kd) Christoffer Stenström (m) Birgitta Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENS IONÄRSRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 15.15 Beslutande Margaretha Gadde Jenn ische (M), ordförande Ulla Odhner (S) Karin Malmberg (SPF) Rune

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen

Kommunledningsförvaltningen 1(17) Sammanträdesdatum Plats och tid Hobysalen, kl. 08.30 11.30 ande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Bo Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2014-08-14 1 (6) Plats och tid Gunnar Lindbergs arbetsrum, torsdag 14 augusti 2014, kl 09:30-11:30 Beslutande Gunilla Bergstedt, SPF, ordf JaanEric Lundqvist, SKPF Rune Berglund,

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Torbjörn Rönnkvist. Anna-Greta Adamsson Ingemar Dahlström Bert Nordqvist Elisabeth Karlsson Maj Johansson

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Torbjörn Rönnkvist. Anna-Greta Adamsson Ingemar Dahlström Bert Nordqvist Elisabeth Karlsson Maj Johansson PLATS Odengatan 34, konferensrummet KL 8,30 11,45 Ordförande Torbjörn Rönnkvist Birgitta Johansson Anna-Greta Adamsson Ingemar Dahlström Bert Nordqvist Elisabeth Karlsson Maj Johansson ÄO-nämnden PRO PRO

Läs mer

Pensionärsrådet Sidan 1 av 13. Plats och tid Solbackens äldreboende, Länghem kl

Pensionärsrådet Sidan 1 av 13. Plats och tid Solbackens äldreboende, Länghem kl Pensionärsrådet 2008-03-04 Sidan 1 av 13 Plats och tid Solbackens äldreboende, Länghem kl. 13.30-16.10 Beslutande Icke tjänstg ersättare Övriga deltagare Lars Vesterlund, ordf Sture Haglund, vice ordf

Läs mer

Tommy Edenholm ANSLAG/BEVIS

Tommy Edenholm ANSLAG/BEVIS Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-01-15 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen Kl. 15.00-15.55 Gunnel Johansson (S) ordförande Wiveca Norén (SPI) Tommy Edenholm (KV) Övriga deltagare Cecilia Harley,

Läs mer

Valfrihet inom hemtjänsten 3

Valfrihet inom hemtjänsten 3 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Valfrihet inom hemtjänsten 3 Sammanträdesdatum Sida 2 Plats och tid: Almdalen, Krokom torsdag den 25 februari 2010, kl 16.00-17.00 Beslutande: Cristine

Läs mer

Anna Espenkrona (M) 79 84 tjänstg. ers.

Anna Espenkrona (M) 79 84 tjänstg. ers. Sammanträdesprotokoll 1(18) 2011-05-24 Äldrenämnden Plats och tid: Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-18.00 ande Susanne Lundgren (M) ordf. 71-78 Sune Håkansson (RP) ordf. 79-84 Bo Johansson (S)

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Kommunstyrelsens personalutskott

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Kommunstyrelsens personalutskott RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.30 15.55 Beslutande JanAnders Palmqvist, ordförande, S Margareta Yngveson, S Ronny Pettersson, V Boo-Walter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-29. Linda Bogne

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-29. Linda Bogne Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Gun Cederbaum (m) Ann Svensson (s) Lars-Åke Lindman (s) Bjarne Westerlund (s) Jan T. Staszewski

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Samlingslokalen, Vikbacka, Tärnaby , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Samlingslokalen, Vikbacka, Tärnaby , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Samlingslokalen, Vikbacka, Tärnaby 2012-05-15, kl 09.45 14.30 Beslutande Patrik Persson (C) Håkan Rombe (Fp) Allan Forsberg (KD) Christin Vallin (S) Bengt

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-10-19, kl 0900-1435 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Maria Alldén, V Anita

Läs mer

Pensionärsrådet. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-05-04, kl. 13:30-15:25

Pensionärsrådet. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-05-04, kl. 13:30-15:25 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-05-04, kl. 13:30-15:25 Beslutande: Övriga närvarande: Adjungerade: Susanne Jönsson, ordförande Elisabeth Sandberg Kullenberg, ledamot, kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2017-04-25 Tjustsalen: kl. 09.00 11.30 Ledamöter: Angelica Katsanidou, SN ordförande Ingela

Läs mer

Stadshuset, Kommunledningsförvaltningen

Stadshuset, Kommunledningsförvaltningen 1(14) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, kl. 08:30-12:15 ande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS 84 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.45 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu

Läs mer

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24 1(11) Plats och tid: Sammanträdesrummet 2:a vån, Ale gymnasium, Nödinge kl 09.00-12.00 Beslutande Isabell Korn, ordf (M) Rikard Paulin (S) och tjänstgörande ersättare Monica Samuelsson (S) Natalya Raad

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl PERSTORPS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-10-22 Sida 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret kl 16.00 18.20 Beslutande Leif Andersson, ordförande Catharina

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Socialkontoret

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Socialkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.45 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Övriga deltagande: Kia Zacco Verksamhetschef Äldreomsorg

Övriga deltagande: Kia Zacco Verksamhetschef Äldreomsorg 1 Sammanträdesprotokoll 2012-12-10 kl. 10:00 12:00 Kommunala Pensionärsrådet Kommunalkontoret i Bergsjö Beslutande; Åke Bertils (S) Ordförande Elsy Hammar PRO Nils von Elern PRO AnnKristine Hasselvik PRO

Läs mer

Omsorgsnämnden 2001-09-18

Omsorgsnämnden 2001-09-18 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 18.20 Beslutande S Bo Johansson, ordförande KD Göran Andersson S Karl-Erik Danielsson MP Birgitta Persson M Ingrid Burfelt C Aina Svensson 134-145

Läs mer

Omsorgsnämnden 2006-09-19

Omsorgsnämnden 2006-09-19 Plats och tid Hobysalen, stadshuset Ronneby, kl. 09.00 16.45 Beslutande Bo Johansson (s) ordförande Karl-Erik Danielsson (s) Jonny Håkansson (s) 126-137 Hans Kyhlbäck (v) 126-144 Helene Svan (v) Ingrid

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18) Socialnämnden 2005-01-25 1(18) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 25 januari 2005 klockan 13.00 18.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Karin Fredman (fp) Stefan Hellman

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S) 1 (14) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.45 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson

Läs mer

Torsdagen den 13 november 2008, kl i Dynamiken, Bollegården. Rosa-Lill Karlsson (pro) Gun Bodén (pro) Kjell Richardsson (s)

Torsdagen den 13 november 2008, kl i Dynamiken, Bollegården. Rosa-Lill Karlsson (pro) Gun Bodén (pro) Kjell Richardsson (s) Tid och plats Torsdagen den 13 november 2008, kl 17.00 18.15 i Dynamiken, Bollegården Ärenden 34-46 Ordförande Beslutande Pensionärsorg. Omsorgsnämnden Kommunstyrelsen Hannu Sutinen (fp) Lars Engstrand

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2013-02-21 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09.30 11:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Gunilla Bergstedt,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2002-06-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2002-06-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl 09.00 11.30 Beslutande Bo Johansson Omsorgsnämnden Göran Andersson Omsorgsnämnden Nils-Otto Olsson Kultur o fritidsnämnden Karl Lind PRO-Backaryd Kurt Lindberg

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(13) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande), Wiveca Noren

Läs mer