SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2003-12-03. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Nils-Otto Olsson PRO-Kallinge Stig Pettersson PRO-Ronneby Karl Lind PRO-Backaryd Arne Svensson SPF-Ronneby Ulla Svensson SPF-Kallinge Nils Olofsson SPRF-Ronneby Karl-Erik Karlsson SKPF Ersättare Lennart Andersson PRO-B-Hoby Kurt Krafve PRO-Listerb-J-hus Rickard Karlsson PRO-Ronneby Övriga deltagare May-Gull Hensche Kerstin Karlsson Bertil Andersson Sekreterare Demensföreningen Demensföreningen Utses att justera Karl-Erik Karlsson Justeringens plats/tid Omsorgskontoret Underskrifter Sekreterare: Paragrafer: Ordförande: Justerande: May-Gull Hensche Bo Johansson Karl-Erik Karlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Ronneby Kommunala Pensionärsråd Sammanträdesdatum Datum för anslags Datum för anslags uppsättande nedtagande Förvaringsplats för protokollet Omsorgskontoret Underskrift May-Gull Hensche

2 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 63 Ordförande Bo Johansson hälsar välkommen och förklarar sammanträdet öppnat. Utsänd kallelse och dagordning godkännes. 64 Till Justerare utses Karl-Erik Karlsson 65 Anhörigstöd 300 Kerstin Karlsson och Bertil Andersson från demensföreningen lämnar en redogörelse för de verksamheter som bedrivits under Studiecirklar på kvällstid med 10 deltagare. Man träffades 8 ggr. Gruppträffar 1 gång per månad. Demenssköterska har deltagit i en del av dessa. Kerstin Andersson poängterar att tystnadsplikt råder. Föreläsningar av: o Tommy Johnsson från Nordkunskap. 150 personer deltog. o Stina-Clara Hjulström. 116 personer deltog. o Klas Axelsson som pratade om unga anhöriga till dementa. Han har startat upp ett nätverk för denna kategori. Alla som har deltagit i studiecirklar sedan projektet anhörig 300 startade, får inbjudning till föreläsningar. Grillkväll på Karlsnäsgården med ca 20 deltagare. På Altzheimer-dagen 21/9 samt en gång under våren så har Kerstin Karlsson och Bertil Andersson stått på torget och informerat om Anhörigstöd 300 och demensföreningens verksamheter. Broschyrer delades också ut. Sådana har också delats ut på skolorna. Kerstin Karlsson och Bertil Andersson har fått i uppdrag att föreläsa om verksamheten på högskolan i Karlskrona. Detta skall videofilmas. Bo Johansson informerar om att staten avsatte 300 mkr till projektet Anhörig 300. De pengar som kommit in till Ronneby kommun har inte räknats in i omsorgsnämndens budget. Pengarna används till avlastning för anhöriga. Det är ca 10 personer som använder sig av denna möjlighet. Förslag håller på att arbetas fram om att utvidga rätten till avlastning att gälla även för anhöriga till personer med andra sjukdomar-handikapp. Idag kan man som anhörig till en dement få kostnadsfri avlastning med 16 timmar/månad. Det är satt en gräns på 4 tim/tillfälle men flexibilitet råder beträffande detta. Vid behov av längre tids avlastning erbjudes korttidsboende.

3 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Forts 65 Stig Pettersson poängterar att Ronneby kommun ligger högst i Blekinge med att bevilja 16 timmar, men det finns önskemål om att tiden skall utökas. Karl Lind undrar hur man ansöker om avlastning. Svar från Kerstin Karlsson: Man skall kontakta demenssköterskan senast 4 dagar innan avlastning önskas. Hon i sin tur tar kontakt med enhetschefen på aktuellt område. De som redan är inne i systemet kan ringa direkt till enhetschefen. Kravet för avlastningen är att demensen är diagnostiserad. Alla 65-åringar och äldre fick information när projektet startade. Man har också varit ute på olika föreningar och informerat. Kurt Krafve anser att man borde kunna få avlastning i hemmet dygnet runt eftersom det inte är bra för dementa att byta miljö. Arne Svensson undrar om studiecirklarna endast är till för medlemmar i demensföreningen samt om en förening kan vara medlem. Svar från Bertil Andersson: Vissa dementa klarar miljöombyte bra. Alla närstående till dementa är välkomna till studiecirklarna. Annonsering sker i dagstidningarna. Man kan vara medlem som grupp. I Kallinge finns det idag 3 vårdbiträden som är speciellt utsedda till avlösning. Rickard Karlsson säger att dom som har avlastning är mycket nöjda. Stig Pettersson säger att det är bra att det är så många som 10 personer som använder sig av avlastning. Många kommuner har svårt att få intressenter. Många gånger är det så att den demenssjuke inte vill att maken/makan skall lämna hemmet. Bertil Andersson säger att det är viktigt att ta kontakt med en demenssköterska när en anhörig börjar bete sig konstigt. Detta kan bero på andra saker än demens. Enligt gjorda undersökningar så tar det i genomsnitt 3 år innan man söker hjälp, från det att de första symptomen visade sig. Han framför också önskemål om att det skall skapas en sinnenas trädgård när Vidablicks låghusdel byggs om. Bertil Andersson (som är pensionär) och Kerstin Karlsson (som erhåller aktivitetsstöd) har sin expedition i träbaracken på Ågårdsområdet. Dom träffas säkrast f.m. på tel Böcker och videofilmer om demens finns till utlåning. Demenssköterskorna har sina exp i samma byggnad.

4 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3 66 Budget 2004 Bo Johansson refererar till informationen som gavs vid KPR:s sammanträde Kommunfullmäktige har fastställt budgeten för Alla partier skall nu tackla problemen med hur underskottet skall lösas. Förslagen är: o Minska antalet platser i särskilda boende o Översyn av personaltäthet i särskilda boende o Översyn av investeringsplaner för gruppbostäder Pensionärsrådet kommer att informeras om vilka åtgärder som skall vidtagas. 67 Sammanträdestider för KPR och dess arbetsutskott Förslag till sammanträdestider har skickats ut Pensionärsrådet godkänner förslaget. 68 Höjda matpriser i särskilda boende och för matdistribution Bo Johansson informerar om att priset för huvudmålet kommer att höjas från 38:- till 40:-/dag. Detta gäller även portionspriset för matdistribution. ( inkl. efterrätt) Distributionsavgift med 10:-/portion tillkommer under förutsättning att betalningsutrymme finns. Detta inkluderas i maxavgiften. Det har funnits förslag om att portionspriset för matdistribution inte skulle höjas och att efterrätten i stället skulle slopas. Det är inte aktuellt att kyld mat skall distribueras. Inget parti har föreslagit detta. Ulla Svensson tycker att det är bra att efterrätten skall finnas kvar. På så sätt finns det en valmöjlighet om huvudrätten inte skulle smaka. Stig Pettersson säger att de som bor kvar i ordinärt boende bör favoriseras så att man vill bo kvar. Bo Johansson säger att det skall finnas samma möjligheter för alla, oavsett var man bor.

5 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4 Forts 68 Karl Lind undrar över vad det är för investeringar som skall göras inom kostenheten och om det är nödvändigt med sådana när Vidablick skall byggas om. Svar från Bo Johansson: Beslut om detta ligger under kommunstyrelsen och han kan inga detaljer. Kostenheten är inte enbart förlagd till Vidablick utan den inkluderar även alla tillagningsenheter på skolor, daghem och särskilda boende. Pensionärsrådet beslutar att notera informationen till protokollet 69 Aktuella biståndsbeslut till särskilda boende Bo Johansson föredrar aktuell förteckning för månadsskiftet november/december Det finns 37 beslut som inte är verkställda. Av dessa är 14 beviljade demensboende, 2 har tackat nej till erbjuden plats, 5 bor i andra kommuner. 20 personer är på korttidsboende. May-Gull Hensche informerar om att hon gjort en sammanställning för perioden över beviljade biståndsbeslut till särskilda boende och väntetider tills plats erhölls. Sammanställningen skall presenteras på nästa sammanträde. Pensionärsrådet beslutar att notera informationen till protokollet 70 Socialstyrelsens tillsynsrapport Lindebo Bo Johansson informerar om att tillsynen ej skett på förekommen anledning utan Socialstyrelsen väljer varje år något särskilt boende. På Lindebo var det insatser enligt hälso- och sjukvårdslagen som granskades. Socialstyrelsens intryck vid verksamhetstillsynen är att organisationen av kommunens hälso- och sjukvård förefaller vara i huvudsak ändamålsenlig. Vid besöket framkom att tillgängligheten till kommunens rehabiliteringsenhet under en tid varit begränsad. Socialstyrelsen förutsätter att Omsorgnämnden fortsättningsvis följer upp tillgängligheten till rehabiliteringsverksamhet.

6 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5 Forts 70 Socialstyrelsen påtalar att läkemedelsadministrering ska i möjligaste mån ske i patientens bostad och inte överlämnas vid måltider i gemensam matsal. Socialstyrelsen förutsätter att delegeringar avseende hälso- och sjukvårdsuppgifter som inte är aktuella, snarast omprövas/uppdateras, samt att delegeringsförfarandet nyttjas restriktivt. Socialstyrelsen kommer inte att vidtaga några ytterligare åtgärder med anledning av denna verksamhetstillsyn. Omsorgsnämnden har gett verksamhetschefen i uppdrag att vidtaga åtgärder av de synpunkter som Socialstyrelsen påtalat. Nils Olofsson undrar om det är budgeterat för utökning av rehabverksamheten. Svar från Bo Johansson: Det tillkommer inte ytterligare medel 2004 men det finns pengar sedan tidigare. Vakanser finns eftersom det är svårt att rekrytera sjukgymnaster. Med minskat antal platser kommer rehabiliteringsbehoven att minska. Rehabilitering för personer i ordinärt boende sköts av landstinget. 71 Mätning av hälso- och sjukvårdsinsatser i ordinärt boende Bo Johansson informerar om att omsorgsnämnden har beslutat att det skall ske en mätning av de hälso- och sjukvårdsinsatser i ordinärt boende som utförs av hemtjänstpersonalen på delegation från landstinget. Mätningen skall pågå under 2 veckor. Anledningen är att det samverkansavtal som upprättades mellan kommunen och landstinget i samband med Ädel-reformen är att betrakta som inaktuellt. Bl.a så har antalet personer med hemdialys ökat. Diskussion kring detta skall ske med övriga kommuner i länet. Pensionärsrådet kommer att få information när resultatet av mätningen är klar. 72

7 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6 Motion från de borgerliga partierna om översyn av hemtjänsttaxan Bo Johansson informerar om att omsorgsnämnden har haft i uppdrag att utreda hur stort intäktsbortfall det skulle bli om man införde avgiftsfri hemtjänst. På grund av rådande arbetssituation och det försämrade budgetläge har utredningen inte genomförts. Representanter från Emmaboda kommun skall komma till omsorgsnämndens sammanträde i mars för att redogöra för utfallet av avgiftsfri hemtjänst i Emmaboda. Material från utvärdering ( ) i Emmaboda skall bifogas protokollet. 73 Rapport från studiebesök på pensionärernas hus i Växjö den 17/11 Deltagarna var eniga om att studiebesöket varit givande men att det finns liknande verksamheter i Ronneby kommun. Skillnaden är att i Växjö bedriver alla pensionärsorganisationerna verksamheter i gemensamma lokaler medan man i Ronneby finns på olika ställen. Karl Lind säger att han blev imponerad av organisationens uppbyggnad: Man har en styrelse men ingen förening. Karl-Erik Karlsson säger att i Emmaboda pågår det ett projekt för pensionärer. Pensionärsrådet beslutar att notera rapporten till protokollet. 74 Övriga frågor Elis Holgersson går i pension May-Gull Hensche meddelar att f.d.socialchefen / t.f kommundirektör Elis Holgersson går i pension vid årsskiftet. Han skall avtackas den 19/12. Inbjudan till öppet hus gäller alla som vill deltaga i avtackningen. Kioskverksamhet på särskilda boende Kurt Krafve undrar om kioskverksamheten på Vidablick skall upphöra. och enligt honom så har Marie Gustafsson sagt att det är krav från andra boende om kioskverksamhet. Svar från Bo Johansson: Kioskverksamheten hanteras av arbetsmarknadsenheten. Svar från Nils-Otto Olsson: Efter ombyggnationen av Vidablick så kommer kioskverksamheten att samordnas med serveringen. Forts 74

8 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7 Deltagande på pensionärsrådets sammanträde Karl-Erik Karlsson säger att en av de personliga ersättarna har fått uppfattningen att dessa inte får deltaga i pensionärsrådets sammanträde. Svar från Bo Johansson: Alla har rätt att deltaga. Den som går in som tjänstgörande ersättare vid ordinarie ledamots frånvaro erhåller helt sammanträdesarvode. Till icke tjänstgörande ersättare som är närvarande utgår 50 % sammanträdesarvode. Kallelser och handlingar sänds ut för kännedom till ersättarna. Ordinarie ledamot skall själv kontakta sin personliga ersättare vid förhinder att närvara på pensionärsrådets sammanträde. Vid sammanträde med pensionärsrådets arbetsutskott deltager endast valda representanter eller deras personliga ersättare. Projektpengar Karl-Erik Karlsson frågar om kommunen har sökt pengar ( 40 mkr) till projektet rätt till heltid möjlighet till deltid. Svar från Bo Johansson: Det är inte möjligt att söka pengar till ett sådant projekt. Pensionärsrådets protokoll Karl Lind säger att protokollen från kommunala pensionärsrådets sammanträde betraktas som så välskrivna att dom nu används som studiematerial för PRO över hela landet. Tack från Stig Pettersson Stig Pettersson framför ett tack till alla som har visat omtanke under hans sjukdom. Pensionärsrådet beslutar att notera ovanstående till protokollet 75 Avslutning Bo Johansson framför ett tack till pensionärsrådet för ett gott verksamhetsår och bra engagemang. Han förklarar sammanträdet avslutat och önskar alla God jul och Gott nytt år Stig Pettersson säger att pensionärsrådets ledamöter är mycket nöjda med Bo Johanssons sätt som ordförande och önskar honom god jul och gott nytt år.

9 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2003-09-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2003-09-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl 08.30 12.00 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden 41-42 och 45-52 Tommy Anderson Kultur/frit.nämnd Nils-Otto Olsson PRO-Kallinge Karl Lind

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2008-08-20. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2008-08-20. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Stadshuset, Kallingeslaen, kl 08.30 11.15 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Kurt Lindberg PRO-Kallinge

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6. Kommunala Pensionärsrådet 2007-08-21

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6. Kommunala Pensionärsrådet 2007-08-21 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Plats och tid Listerbysalen, stadshuset, Ronneby kl. 08.30 13.00 Närvarande Ordinarie ledamöter Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-11.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Birger Svensson Malin Norfall Äldrenämnden Äldrenämnden Kommunstyrelsen Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-10-26. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-10-26. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Listerbysalen kl 08.30-11.10 Närvarande: Ordinarie ledamöter Ingegerd Johansson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Nils-Otto Olsson PRO-Kallinge Karl Lind PRO-Backaryd Ulla Svensson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08:30-12:00 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Leif Nilsson PRO Ulla Svensson Omsorgsnämnden Åke Nilsson Tj.Ers. PRO Listerby/J-hus

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kallingesalen, Ronneby, kl 13.00 15.45 Beslutande Bo Johansson Omsorgsnämnden Nils-Otto Olsson Kultur o fritidsnämnden Stig Pettersson PRO-Ronneby Arne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2007-12-05. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2007-12-05. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Listerbysalen kl 08.30 11.25 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Karl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2004-04-21. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2004-04-21. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl 08.30 11.30 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Tommy Andersson Kult.-fritidsnämnd Rickard Karlsson PRO-Ronneby Nils-Otto

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl 09.00-12.30 Beslutande Bo Johansson Omsorgsnämnden Göran Andersson Omsorgsnämnden Nils-Otto Olsson Kultur o fritidsnämnden

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet 2001-04-18

Kommunala Pensionärsrådet 2001-04-18 Plats och tid Ronnebysalen, Ronneby, kl 13.00 15.30 Beslutande Bo Johansson Omsorgsnämnden Göran Andersson Omsorgsnämnden Stig Pettersson PRO-Ronneby Arne Svensson SPF-Ronneby Iris Olofsson SPF-Kallinge/J-hus

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-02-11 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 11.20 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Rickard

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, kl. 08.30 12.00 Närvarande Sune Håkansson (RP) Äldrenämnden, ordförande Bo Johansson (S) Äldrenämnden Jan-Eric Wildros Kommunstyrelsen Åke Olsson PRO Johnny Magnusson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Ordinarie ledamöter Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Ersättare Rickard

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-04-14 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Presentationsrunda 3 Val av ordförande och vice ordförande 4 Föregående protokoll 5 Information från demensteamet 6 Delgivningar

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Rickard

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-09-08. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-09-08. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Knut Hahns skola Ronneby, kl 08.30-11.25 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden t.o.m 51 Ingegerd Johansson Omsorgsnämnden Tommy Andersson Fritidsturismnämnd

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-04 21. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-04 21. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala Pensionärsrådet 2005-04 21 Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl 08.30 11.20 Ordinarie ledamöter Närvarande: Nils-Otto Olsson PRO-Kallinge Rickard Karlsson PRO-Ronneby Arne Svensson SPF-Ronneby

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS 84 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.45 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu

Läs mer

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (7) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (7) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl Pensionärsrådet 2011-02-16 1-10 1(7) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl 14.00 16.00 Ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga Utses att justera Sören Bertilsson, ordförande,

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl 09.00 11.15 ande Bengt Nilsson Elsie Larsson Märta Pettersson Lucie Hedmar Sivert Bergström Lennart Fäldt Sture Johansson

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-12-01 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00-12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Plats och tid Sophiagården, Söderåkra, kl 15.00-16.30 Beslutande Övriga deltagande Ewy Svensson, SN, ordförande Henrik Nilsson Bokor, SN Linda Eriksson,

Läs mer

:30-15:30

:30-15:30 Pensionärsrådet Tid Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera 2017-05-17 13:30-15:30 Lokal Vidöstern, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Anna Fransson (S) (ordförande) Åke Wenrup (SPF Seniorerna)

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl 13.00-15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd Karlsson (c), tj ersättare

Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd Karlsson (c), tj ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Dnr. 432/05 Plats och tid Omvårdnadsförvaltningen, Nya Kyrkogatan 21, Kristinehamn, Kl. 13.30 15.40 Beslutande Ledamöter Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd

Läs mer

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Rapport angående Mötesplats i Lit 5 Information

Läs mer

Marie Gustafsson May-Gull Hensche Karin Widecrantz 1-9. Stig Pettersson. May-Gull Hensche. Bo Johansson. Stig Pettersson

Marie Gustafsson May-Gull Hensche Karin Widecrantz 1-9. Stig Pettersson. May-Gull Hensche. Bo Johansson. Stig Pettersson Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl 08.30 12.15 Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats/tid Beslutande ledamöter Bo Johansson Omsorgsnämnden Kathrine Alriksson Omsorgsnämnden Karl Lind

Läs mer

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson Kommunens råd i frågor om funktionsnedsättning 2011-11-23 1 Plats och tid Stadshuset Mjölby, Sammanträdesrum Högby kl. 16.00 18.00 Beslutande Anna Johansson, S, ordf. Iréne Karlsson, M, Sven Törnquist,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl 13.00 16.45 Beslutande Bo Johansson Omsorgsnämnden Göran Andersson Omsorgsnämnden Stig Pettersson PRO-Ronneby Arne Svensson

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad. Siri Sundqvist, sjukgymnast, 36. Martina Johansson, ordförande

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad. Siri Sundqvist, sjukgymnast, 36. Martina Johansson, ordförande Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-11-18 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2006-10-12

Kommunala Handikapprådet 2006-10-12 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 08.30-12.30 Bo Johansson (s) Tommy Andersson (s) 1-11 Miriam Mattsson (SRF) Bengt Wihlstrand (DHR) Leif Olsson (FUB) Bertil Henningsson (HLS) Maj-Britt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 13.00-17.00 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Leif Nilsson PRO Ulla Svensson Omsorgsnämnden Åke Nilsson Tj.Ers. PRO Listerby/J-hus

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) TEKNISKA NÄMNDEN

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) TEKNISKA NÄMNDEN RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Hoby-salen, Stadshuset, kl 08 30 10 30. Beslutande Nils-Olov Olofsson S Ordförande Tommy Arvidsson S Lars-Peter Karlsson S Bengt Backe S Kjell Hedlund

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Vidablick, kalasrummet, kl. 08.30 12.00 Närvarande Sune Håkansson (RP) Äldrenämnden, ordförande Anders Lund (M) Äldrenämnden, ledamot Bo Johansson (S), Äldrenämnden, ledamot Åke Olsson

Läs mer

PROTOKOLL. Kerstin Karell, sekreterare Göte Burefjord. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kerstin Karell, sekreterare Göte Burefjord. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Ljusdalssalen, 10:00-12:00 Beslutande: Markus Evensson (S), ordförande Maj-Britt Tönners (C), vice ordförande Mona Wandel (SRD) Anna-Maria Winblad, PRO Sören Larsson, PRO Göte Burefjord,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Listerbysalen, stadshuset, kl 08:30 11:15 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Åke Nilsson PRO Listerby/J-hus Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Johnny

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, kl. 08.30 12.00 Närvarande Sune Håkansson (RP) Äldrenämnden, ordförande Anders Lund (M) Äldrenämnden, ledamot Bo Johansson (S) Äldrenämnden, ledamot Jan-Erik Wildros

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Enåsenrummet, 10:00-12:00 Beslutande: Helena Brink (C), ordförande Jan Nilsson, PRO Ljusdal Göte Burefjord, SPF Järvsö Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-03-13 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-03-13 1 Vård- och omsorgsnämnden 2008-03-13 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2008-03-13 kl 08.00-11.00 Beslutande Ewa Arvidsson (s) ordf Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Bertil Fryklind (c) ersättare

Läs mer

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10.

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10. ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses justera Justeringens Plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Örkelljungasalen,

Läs mer

Omsorgsnämnden

Omsorgsnämnden Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 17..30. Beslutande S Bo Johansson, ordförande V Anna Johansson S Carin Nilsson 48-53 KD Göran Andersson S Karl-Erik Danielsson MP Birgitta Persson

Läs mer

Gabriel Melki, (S) ordförande Anny Mejdahl (S) Martin Koff (S) Anders Runelund (M) Eva Strömberg (FP) Anita Ekstrand SPF Botkyrka

Gabriel Melki, (S) ordförande Anny Mejdahl (S) Martin Koff (S) Anders Runelund (M) Eva Strömberg (FP) Anita Ekstrand SPF Botkyrka SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Kommunalhuset Tumba, konferensrum 2:3, kl 16:00-18.00 ande Ersättare Övriga deltagande Gabriel Melki, (S) ordförande Anny Mejdahl (S) Martin Koff (S) Anders Runelund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Information från medicinskt ansvarig sjuksköterska 5 Information om

Läs mer

Arne Karlsson, ordförande

Arne Karlsson, ordförande Rådet för personer med funktionsnedsättning Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-02-29 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 18.00 19.30 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Arne Karlsson

Läs mer

VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Kommunala pensionärsrådet 2010-05-17 1(9) Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen 17 maj 2010, klockan 13.00-15.05. Plats och sammanträdestid Beslutare Elisabeth

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30-15.20 Beslutande ordförande Anders Johansson (s) Yvonne Skärheden (m) Ingrid Karlsson(s) Leif Johansson (s) Juhani Kujansivu (s) Kersti Rydelius

Läs mer

OSKARSHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Kommunala pensionärsrådet 2008-04-17

OSKARSHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Kommunala pensionärsrådet 2008-04-17 Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Oskarshamnssalen, stadshuset Beslutande Ulf Nilsson Ordförande, kommunstyrelsen Bo Malm Socialnämnden Arne Johansson PRO, Oskarshamn Willy Nilsson PRO, Misterhult Birger

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl 13.00-15.15 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden

Läs mer

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Thomas Fasth (SD)

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Thomas Fasth (SD) 1 (14) Plats och tid Blosset, torsdagen den 20 oktober 2016 kl 13:00-15:00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2007-06-14. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2007-06-14. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Hoby-salen kl 08.30 11.40 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Nils-Otto Olsson PRO-Kallinge Karl Lind PRO-Backaryd

Läs mer

Socialnämnden 1999-05-25

Socialnämnden 1999-05-25 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 08.30-11.55. Beslutande S Anders Johansson, ordförande C Kristina Valtersson S Ingrid Karlsson KD Ingegärd Axelsson S Juhani Kujansivu V Ally Karlsson

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) 1 (16) Plats och tid Blosset, torsdagen den 17 november 2016 kl 13:00-15.15 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Freja, Emil Lindells v. 15 Växjö

Freja, Emil Lindells v. 15 Växjö Pensionärsrådet Tid 2015-05-04 10:00 12:00 Plats Freja, Emil Lindells v. 15 Växjö Beslutande ledamöter Anna Fransson (S), ordförande Robert Olesen (S), vice ordförande Ingemo Gustafsson Barbro Karlsson

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Sammanträdesdatum Socialnämnden

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Sammanträdesdatum Socialnämnden TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Plats och tid Kommunhuset, Torsås, kl 18.00-19.00 Beslutande Henrik Nilsson-Bokor, S, ordförande Ewy Svensson, M Bernt Nyqvist, S Anita Eriksson, C Lennart

Läs mer

Malmen, kl Niclas Bergström Britt Janvald Inger Degerman Siv Johansson

Malmen, kl Niclas Bergström Britt Janvald Inger Degerman Siv Johansson FAGERSTA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 2011-02-21 Sida Plats och tid Beslutande Malmen, kl. 13.30-16.30 Niclas Bergström Britt Janvald Inger Degerman Siv Johansson Sune Andersson Sirkka Gillberg Matti Nokelainen

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 14.00 16.45 Beslutande S Anders Johansson, ordförande KD Ingegärd Axelsson S Juhani Kujansivu V Ally Karlsson S Leif Johansson V Peter Bowin M Yvonne

Läs mer

Omsorgsnämnden 2006-11-07

Omsorgsnämnden 2006-11-07 Plats och tid Hobysalen, stadshuset Ronneby, kl. 09.00 11.50 Beslutande Bo Johansson (s) ordförande Birgitta Andersson (s) Karl-Erik Danielsson (s) Hans Kyhlbäck (v) Helene Svan (v) Roger Fredriksson (m)

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet 2007-04-17

Kommunala Pensionärsrådet 2007-04-17 Plats och tid Listerbysalen kl 08.30 12.10 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Bo Arnesjö Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Nils-Otto Olsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Närvarande Birger Svensson Äldrenämnden, ordförande Sune Håkansson Äldrenämnden Bo Johansson Äldrenämnden Åke Olsson PRO Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

Britt Holgert. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 15 december 2017

Britt Holgert. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 15 december 2017 Sammanträdesdatum 49 Plats och tid Rugstorps lantgård, klockan 09.00-12.00 ande Christina Davidson, ordförande (KS) Birgit Andersson (SPF) Britt Holgert (PRO) Monika Petersson (PRO) Gunnbritt Häggebrink

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2002-06-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2002-06-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl 09.00 11.30 Beslutande Bo Johansson Omsorgsnämnden Göran Andersson Omsorgsnämnden Nils-Otto Olsson Kultur o fritidsnämnden Karl Lind PRO-Backaryd Kurt Lindberg

Läs mer

Brith-Louise Fagerstrand. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 6 mars Bevis

Brith-Louise Fagerstrand. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 6 mars Bevis Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Arbetsmarknadsenheten, Herkulesgatan 10, Nybro, klockan 09.00-12.00 ande Britt Holgert, ordförande (PRO) Gunbritt Häggebrink (PRO) Brith-Louise Fagerstrand (TSN) Bodil

Läs mer

Högsby kommun Protokoll 1(7) Pensionärsrådet

Högsby kommun Protokoll 1(7) Pensionärsrådet Högsby kommun Protokoll 1(7) Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2016-02-26 Plats och tid Mogården, fredagen den 26 februari 2016 kl 09.00-11.15 Närvarande Marcus Schön, ordförande Hans Birgersgård Bror

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 87 Plats och tid Nya Konferensrummet, ABRI, Baxters lokaler, Ronneby, kl 13.30 15.30 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m)

Läs mer

Beslutande Sören Carlsson (S) Jan T. Staszewski Ann Svensson Klas-Gunnar Appel Lars-Åke Lindman Leif Thor Siw Sjöholm Johansson (C) Sinikka Famme

Beslutande Sören Carlsson (S) Jan T. Staszewski Ann Svensson Klas-Gunnar Appel Lars-Åke Lindman Leif Thor Siw Sjöholm Johansson (C) Sinikka Famme Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 15.45 Beslutande Sören Carlsson (S) Jan T. Staszewski (M) Ann Svensson (S) Klas-Gunnar Appel (S) Lars-Åke Lindman (S) Leif Thor

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

Torsdagen den 13 november 2008, kl i Dynamiken, Bollegården. Rosa-Lill Karlsson (pro) Gun Bodén (pro) Kjell Richardsson (s)

Torsdagen den 13 november 2008, kl i Dynamiken, Bollegården. Rosa-Lill Karlsson (pro) Gun Bodén (pro) Kjell Richardsson (s) Tid och plats Torsdagen den 13 november 2008, kl 17.00 18.15 i Dynamiken, Bollegården Ärenden 34-46 Ordförande Beslutande Pensionärsorg. Omsorgsnämnden Kommunstyrelsen Hannu Sutinen (fp) Lars Engstrand

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-9

Sammanträdesdatum Sida 1-9 Sammanträdesdatum Sida 1-9 pensionärsrådet 2009-03-16 Plats och tid KS-rummet, Kommunhuset, Mora, kl 09.30-11.30 ande Bernt Persson (s) KS, ordförande Terje Andersson (c) KS Jaakko Mattila, (c) KS ers

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2003-06-03. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2003-06-03. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl 08.30 11.00 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Kathrine Alriksson Omsorgsnämnden Nils-Otto Olsson PRO-Kallinge Karl Lind PRO-Backaryd Stig

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2015-04-08, kl. 09:00 12:00 Beslutande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Anita Sköld, M Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf,

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Plats och tid Västergården, Askersund, den 14 september 2010, kl 13.00-16.30 Beslutande Siv Ahlstrand (S), ordförande Johan Calais (S) Lennart Andersson

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen)

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-05-21 Tid Kl 09.00 11.40 Plats Stadshuset, Kalmar Omfattning 27-35 ande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Hans Johansson vice ordf

Läs mer

Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF)

Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum, Skive, kl. 13.30 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig

Läs mer

Måndagen den 13 juni 2011 klockan 10:00 12:00

Måndagen den 13 juni 2011 klockan 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Måndagen den 13 juni 2011 klockan 10:00 12:00 Beslutade Övriga deltagande Åke Bertils (s) ordförande Allan Sundvik, PRO

Läs mer

Högsby kommun Protokoll 1(9) Pensionärsrådet

Högsby kommun Protokoll 1(9) Pensionärsrådet Högsby kommun Protokoll 1(9) Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2014-09-19 Plats och tid Kvillgården, fredagen den 19 september 2014 kl 09.00-12.00 Närvarande Ingbritt Loberg, ordförande Bror Josefsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Rådet för personer med funktionsnedsättning Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-11-28 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 18.00 19.45 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Arne Karlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Kenneth Österberg informerar 5 Förhållandena på Hällebo 6 Extra möte

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2012-08-16 1 (7) Plats och tid Stadshuset, torsdag 16 augusti 2012, kl 09:30 12:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Gunilla Bergstedt,

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson

Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson Sammanträdesprotokoll 2016-09-26 1 Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.00 ande Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson

Läs mer

Pensionärsrådet. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, , kl. 15:00-17

Pensionärsrådet. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, , kl. 15:00-17 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, 2018-03-05, kl. 15:00-17 Beslutande: Susanne Jönsson (KS) ordförande Elisabeth Kullenberg (KS) Hans Bengtsson (SPF) Greta Lemminge (PRO) Lars Stenberg (PRO)

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-03-12 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13. Omsorgsnämnden

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13. Omsorgsnämnden RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby kl. 08.30 15.15 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Bo Johansson (s) Birgitta Andersson (s) Karl-Erik

Läs mer

Jörgen Johansson PRO, Ulla Sjöström PRO, Katarina Hjalmarsson SKPF, Kerstin Nordenstam RPG

Jörgen Johansson PRO, Ulla Sjöström PRO, Katarina Hjalmarsson SKPF, Kerstin Nordenstam RPG PENSIONÄRSRÅDET 2017-11-22 Sida 1 (5) Plats och tid Rudenschöldsrummet, kl. 13:30-15.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Ordförande Lena Blomgren (S), Iréne Apelqvist

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Anette Nilsson, socialchef Camilla Lindström, förvaltningssekreterare Solveig Sjöbladh

Anette Nilsson, socialchef Camilla Lindström, förvaltningssekreterare Solveig Sjöbladh SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Pensionärsrådet Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 15 februari 2018, kl 13.00-14.30. Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i

Läs mer

Allan Steen, PRO Evy Lindell, PRO Birgitta Lindberg, PRO Gun Franck, PRO Stig Bergdahl, SPRF Rosa Östh, SPF Barbro Sandberg, SPF

Allan Steen, PRO Evy Lindell, PRO Birgitta Lindberg, PRO Gun Franck, PRO Stig Bergdahl, SPRF Rosa Östh, SPF Barbro Sandberg, SPF Pensionärsrådet 2004-09-13 Plats och sammanträdestid Beslutare Kommunhuset, måndagen den 13 september 2004, kl 14.00-16.05 Monica Hallgren, c Bo Reinholdsson, kd, 28- Tore Ohlsson, m Hans Lövling, s Gunnar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 oktober 2017 kl 13:30-15:30 Beslutande

Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 oktober 2017 kl 13:30-15:30 Beslutande 1 (15) Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 oktober 2017 kl 13:30-15:30 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 9 november 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, måndag 9 november 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Carola Eriksson (S) Bodil Persson (M) Maud

Läs mer

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl Pensionärsrådet 2010-09-15 17-24 1(6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl 13.30 16.00 Ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Sören Bertilsson, ordförande, landstinget Gunnar

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(5) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, reumatikerföreningen Ann-Mari Hammar, SKPF Ingrid Wase,

Läs mer