Interaktionsdesign 2 Kommersiell design. Jonas Jönsson & Rafel Saad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Interaktionsdesign 2 Kommersiell design. Jonas Jönsson & Rafel Saad"

Transkript

1 Interaktionsdesign 2 Kommersiell design Jonas Jönsson & Rafel Saad

2 Bakgrund och motivering Clubber är en mobilapplikation för ios och Android som samlar information om nattklubbar. Applikationen baseras på användarnas input av informationen. Genom Clubber kan användarna se allmän information om nattklubbar, samt kommentera och betygsätta nattklubben i olika kategorier. Betygsättningen och kommenterna utnyttjas både kortsiktigt och långsiktigt, vilket beskrivs mer detaljerat senare. Anledningen till att vi valde idén att arbeta med en slags portal för nattklubbar var på grund av att vi båda kände ett behov av det. För tillfället finns det ingen optimal samlingssida för information om nattklubbar, och framförallt ingen i mobil form (som nås via en applikation i smartphones). Under en användarundersökning bekräftades behovet och speciellt att det fanns ett problem med att informationen är relativt svår att hitta och är utspridd. Under processens gång ändrades och utvecklades delar i idén, medan vi behöll samma grundvärden som det fanns ett behov av. Produktidé För att få applikationen och affärsmodellen så hållbar som möjligt är informationen helt byggd på användarbaserat material, crowdsourcing. Användarna av Clubber är de som lägger in de olika typerna av information om nattklubbarna. Användarna har möjlighet att lägga till nya nattklubbar i Clubber, samt redigera den information som redan finns. Användarna kan när som helst, på en existerande nattklubb, gå in och betygsätta och kommentera nattklubben. Ifall att användare skulle missbruka tjänsten finns möjlighet att rapportera detta missbruk. Clubber är enkelt designad och har endast två huvudsidor, för att göra den så lättanvänd som möjligt. De sidorna man kan byta emellan i applikationen är Live sidan och nattklubbssidan. Live sidan består av ett flöde med de senaste betygsatta kategorierna och kommentarerna för nattklubbar som gjorts av användare. Nattklubbssidan består av en samling med alla nattklubbar som användarna lagt in i applikationen, där det finns möjlighet att sortera dessa klubbar utifrån den information som finns om dem (både allmän information och live information genom betygsättning). Exempelvis kan användare sortera nattklubbar efter avstånd, inträdeskostnad eller där musiken eller dörrvakten fått högst betyg. Användarna kan också trycka på någon av nattklubbarna och se den allmänna informationen om dem, samt genomsnitt av betygen och kommentarer om respektive nattklubb. En förutsättning för att kunna lägga till och redigera nattklubbar eller kommentera och betygsätta dem är att användaren är inloggad. Detta sker en gång i systemet och kan göras genom att enbart skriva in ett alias eller genom att logga in med sitt Facebookkonto. Om användaren loggar in via sin Facebook har de möjligheten att dela sina aktiviteter i Clubber på Facebook. Detta gör att deras vänner kan se vad de gör i Clubber och fungerar även som marknadsföring, då de sprider information om applikationen.

3 I Clubber finns två olika typer av information, uppdelat i allmän information och live anpassad information. Den allmänna informationen är den som användarna kan lägga in och redigera om en nattklubbs namn, bild, plats, genre, inträdeskostnad och åldersgräns. Live informationen består av kommentarer och de olika kategorier som användarna kan betygsätta nattklubbar inom. Kategorierna är: musiken, stämningen, baren, dörrvakten, killarna och tjejerna. Målet med Clubber är att göra informationen i applikationen relevant både kortsiktigt och långsiktigt. Detta löses genom att det som användarna betygsätter eller kommenterar kommer att att visas på förstasidan, vilket gör Clubber relevant just då, samt att kommentarerna och betygen sparas och visas upp i form av genomsnitt på respektive nattklubbs sida. Även den allmänna informationen om klubbarna kan anses vara långsiktig. Den kortsiktiga informationen gör Clubber relevant att använda medan användarna är ute på stan eller på väg ut till en nattklubb och vill se intressant information. Genom live informationen kan användarna se vad som skrivs om specifika nattklubbar och hur de betygsätts just i realtid. Detta kan påverka vilka nattklubbar de vill besöka eller vilka de inte vill besöka. Den långsiktiga informationen är användbar i flera olika sammanhang. Den är användbar både långt innan man planerar att besöka en nattklubb och närmare inpå ett eventuellt besök, då informationen visar olika förutsättningar för att kunna besöka en nattklubb.

4 Design på applikationen Bild 1 och 2. Bilderna visar Live sidan med flödet av kommentarer och betygsättning, samt ett exempel på hur en reklam kommer upp i pop up form när man ska byta sida i Clubber.

5 Bild 3 och 4. Klubbsidan i Clubber där man kan söka eller sortera nattklubbar, samt en login som kommer fram innan en användare vill lägga till en ny nattklubb i systemet.

6 Bild 5 och 6. Sidan där man har möjlighet att lägga till information om en ny nattklubb, samt ett exempel på en specifik nattklubbs sida.

7 Bild 7 och 8. Fortsättning av exemplet på en specifikt nattklubbs sida, där man kan se allmän information, samt olika betyg och kommentarer.

8 Skillnader mot konkurrenter Clubbers närmaste konkurrent är en nattklubbshemsida på internet, som manuellt har listat nattklubbar och skrivit kort information om dessa, samt länkat till respektive nattklubbs gästlista. Hemsidan heter goodnite.se och är statisk och inte fullständigt uppdaterad. Den största skillnaden Clubber erbjuder jämfört med sina närmaste konkurrenter är att det är en mobil lösning, som är enkel att använda on the go. Live information, i form av betyg och kommentarer, är även funktioner som inte erbjuds i andra system. Affärsmodell Bild 8. Ifylld Business Model Canvas för Clubber. För att tjäna pengar på Clubber kommer vi låta företag annonsera i form av pop ups som kommer upp ibland när man byter sida i applikationen. De som kan annonsera i Clubber är nattklubbar, där reklamen kan kopplas till informationen på deras sida i appen. Även företag som är ute efter vår målgrupp ses som möjliga köpare av annonsplatserna. Målgruppen vi riktar oss mot är nattklubbsbesökare, smartphoneanvändare och mer generellt män och kvinnor över 18 år. Våra främsta partners blir då de som annonserar i applikationen, men till viss del även Facebook, som vi har tänkt förlänga visa funktioner i Clubber med. Vi har valt att göra Clubber i form av en mobilapplikation. Mer specifikt kommer den att finnas tillgänglig på Android och ios. Kostnaderna för att driva Clubber blir främst de för servrar, applikationsutveckling och marknadsföring. Och det är även dessa delar som blir de viktigaste aktiviteterna för de anställda. Den viktigaste resursen vi har, även om den kommer från andra, är informationen som användarna själva lägger in i Clubber, som sparas på våra servrar.

9 För att förtydliga det som redan nämts tidigare så erbjuder Clubber användarna en underlättande och underhållande tjänst inför och under nattklubbsbesök. Clubber erbjuder information om nattklubbar, live informationom nattklubbar, sortering av nattklubbar i olika kategorier och kreativ betygsättning av nattklubbar. Budget I och med att informationen i Clubber läggs in och uppdateras av användaren så blir kostnaden över tid inte så omfattande. Det främsta delen av en budget kommer att tilldelas serverkostnader och tidig marknadsföring. Tidsmässigt kommer den främsta tiden behövas läggas i början av lansering; under utveckling av produkten och under tidigt marknadsföring. När Clubber fått en användarskara kommer applikationen i större grad hålla igång och marknadsföras på egen hand, genom användarna. Då behövs det främst läggas tid på underhåll och för att ta hand om annonsering i applikationen.

Bonus Rapport Kommersiell Design KTH

Bonus Rapport Kommersiell Design KTH Bonus Rapport Kommersiell Design KTH Johan Holmström & Lars Åkesson Introduktion Denna rapport beskriver projektet och delmomentet Kommersiell Design i kursen Interaktionsdesign 2 på KTH i Stockholm. Detta

Läs mer

Vad är Atea Register? Hur navigerar jag till Atea Register? Manualens syfte

Vad är Atea Register? Hur navigerar jag till Atea Register? Manualens syfte Innehåll Vad är Atea Register?... 2 Hur navigerar jag till Atea Register?... 2 Manualens syfte... 2 Skapa användare... 3 Lägg till applikationen Atea Register på hemskärmen... 6 ios... 6 Android... 7 Logga

Läs mer

ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP. Sandberg wallpaper

ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP. Sandberg wallpaper ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP Sandberg wallpaper Välkommen till en enkel guide som hjälper dig att marknadsföra online Pop-up kollektionen Kubel Kids från Sandberg Wallpaper. Där fokus ligger på m odern

Läs mer

Välkommen till Capture.

Välkommen till Capture. Välkommen till Capture http://capture-app.com Välkommen till Capture! Med Capture kan du spara, se och dela dina bilder och videor på alla dina enheter mobil, surfplatta och PC/ Mac. När du har laddat

Läs mer

PRAKTISK HANDLEDNING NYCKELPIGEFÖRSÖKET INNEHÅLLSFÖRTECKNING GÖR SÅ HÄR!... 2 INSTALLERA APPEN... 2 RAPPORTERA EN NYCKELPIGA... 4 ATT TÄNKA PÅ...

PRAKTISK HANDLEDNING NYCKELPIGEFÖRSÖKET INNEHÅLLSFÖRTECKNING GÖR SÅ HÄR!... 2 INSTALLERA APPEN... 2 RAPPORTERA EN NYCKELPIGA... 4 ATT TÄNKA PÅ... NYCKELPIGEFÖRSÖKET PRAKTISK HANDLEDNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING GÖR SÅ HÄR!... 2 INSTALLERA APPEN... 2 RAPPORTERA EN NYCKELPIGA... 4 ATT TÄNKA PÅ... 5 ARTBESTÄMNING... 5 OM NI FÅR PROBLEM... 6 GÖR SÅ HÄR!

Läs mer

Instruktioner, QR-scanning

Instruktioner, QR-scanning ! 1 av! 6 Innehållsförteckning Exempel på appar... 3 iphone... 3 Android... 3 Inloggning... 3 Scanning... 4 Spara scanning... 4 lista över scannade koder... 4 Kategorier och kommentarer... 5 Övriga funktioner...

Läs mer

Kaltura MediaSpace Go

Kaltura MediaSpace Go Kaltura MediaSpace Go Kom igång med appen MediaSpace Go LnuPlay är baserat på mediasystemet Kaltura som erbjuder applikationer för både ios och Android (kommer inom kort). Med en sådan app på din mobila

Läs mer

Vis it. jquery jquery används lite överallt i appen på olika sätt. Det främsta användningsområdet är vid selektering och manipulering av HTML element.

Vis it. jquery jquery används lite överallt i appen på olika sätt. Det främsta användningsområdet är vid selektering och manipulering av HTML element. Vis it Introduktion Vi har skapat den webbaserade appen Vis it som bygger på att användare kan ta bilder på och lägga upp sevärdheter via sin mobiltelefon. Dessa sevärdheter är positionsbaserade vilket

Läs mer

Information om ny hemsida laget.se för innebandyn

Information om ny hemsida laget.se för innebandyn Information om ny hemsida laget.se för innebandyn Laget.se Vi flyttar vår sida från IdrottOnline till Laget för att få en modernare, aktivare och mer lättanvänd sida. Länken är ändrad på SIFs huvudsida

Läs mer

Rafel Ridha Projektdefinition

Rafel Ridha Projektdefinition Rafel Ridha Projektdefinition Utveckling av applikation för Windows Phone Dokumenttitel Projektdefinition Dokumentförfattare Rafel Ridha Dokumentnamn Projektdefinition xx.pdf Version 0.3 E-post rafelr@kth.se

Läs mer

Marknadsför inlägg via en Facebooksida

Marknadsför inlägg via en Facebooksida Marknadsför inlägg via en Facebooksida Genom sociala medier når man effektivt fler och genom att komplettera scoutkårens kommunikation i rekyteringskampanjen i sociala medier har man större chans att nå

Läs mer

Användarmanual för webbapplikationen Fejjan för alla. Manualens version:1.0. Datum: 5 februari 2014

Användarmanual för webbapplikationen Fejjan för alla. Manualens version:1.0. Datum: 5 februari 2014 Fejjan för alla 1.0 Användarmanual för webbapplikationen Fejjan för alla. Manualens version:1.0. Datum: 5 februari 2014 Fejjan för alla gör det lättare för personer med olika typer av funktionsnedsättningar

Läs mer

BTJ PRESENTERAR NYFIKET. Det nya sättet att låna film.

BTJ PRESENTERAR NYFIKET. Det nya sättet att låna film. BTJ PRESENTERAR NYFIKET Det nya sättet att låna film. STARTSIDAN MENYN Enkel och överskådlig meny: START, FILMER, ARTIKLAR och INFO. SPRÅKSTÖD Information på både svenska och engelska. SÖK Sök på allt

Läs mer

EHLCOIN white paper. Tack för att du laddat ner EHLCOIN white paper PDF!

EHLCOIN white paper. Tack för att du laddat ner EHLCOIN white paper PDF! EHLCOIN white paper Tack för att du laddat ner EHLCOIN white paper PDF! Innehållsförteckning EHLCOIN white paper 0 Tack för att du laddat ner EHLCOIN white paper PDF! 0 Innehållsförteckning 1 Syfte 2 Syftet

Läs mer

BTJ PRESENTERAR NYFIKET. Upptäck det nya sättet att låna film.

BTJ PRESENTERAR NYFIKET. Upptäck det nya sättet att låna film. BTJ PRESENTERAR NYFIKET Upptäck det nya sättet att låna film. STARTSIDAN MENYN Enkel och överskådlig meny: START, FILMER, ARTIKLAR och INFO. SPRÅKSTÖD Information på både svenska och engelska. SÖK Sök

Läs mer

Informationsguide om Min Golf Bokning

Informationsguide om Min Golf Bokning Informationsguide om Min Golf Bokning Svenska Golfförbundet officiella mobilboknings-applikation Min Golf Bokning är nu lanserad! Mobilapplikationen Min Golf Bokning är Svenska Golfförbundet officiella

Läs mer

Aktivera ditt konto. När du har fyllt i dina uppgifter och godkänt användarvillkoren kan du börja marknadsföra din bostad genom att klicka på Start.

Aktivera ditt konto. När du har fyllt i dina uppgifter och godkänt användarvillkoren kan du börja marknadsföra din bostad genom att klicka på Start. SNABBGUIDE Aktivera ditt konto När din bostad kommer ut till försäljning på Mäklarhusets hemsida kommer du få ett mail med instruktioner angående hur du aktiverar ditt Friends-konto. Klicka på knappen

Läs mer

Lathund för IdrottOnline!

Lathund för IdrottOnline! Lathund för IdrottOnline! LOK stöd Mobil Närvaroregistrering: Man kan som ledare välja att registrera sina aktiviteter via mobilen. Detta innebär att man, istället för att logga in på föreningens hemsida

Läs mer

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Facebook Ett av de snabbaste sätten att sprida sin webbutik och få sin första beställning är att använda sig av Facebook. Det finns två olika sätt att

Läs mer

Guide till veckans instagrammare

Guide till veckans instagrammare 1(5) Datum 2016-05-16 Kommunikationsavdelningen Guide till veckans instagrammare Vad roligt att du vill dela med dig av din vardag i Hässleholms kommun! Att vara veckans instagrammare är ett spännande

Läs mer

Steg-för-steg-guide så lånar du en e-bok på ios!

Steg-för-steg-guide så lånar du en e-bok på ios! Steg-för-steg-guide så lånar du en e-bok på ios! Operativsystemet Android är det system som driver smartphones och surfplattor från en mängd olika tillverkare som t.ex. Samsung, Sony, HTC, LG m.fl. Följ

Läs mer

QR-KODER. En kort guide till hur du bör tänka när du använder QR-koder i dina kampanjer.

QR-KODER. En kort guide till hur du bör tänka när du använder QR-koder i dina kampanjer. QR-KODER En kort guide till hur du bör tänka när du använder QR-koder i dina kampanjer. Vad är QR-koder? QR-koder, (Quick Response-koder), har blivit oerhört populära på senare tid. Varför? QR-koden har

Läs mer

Manual Invånaradministratör

Manual Invånaradministratör Manual Invånaradministratör Stöd och Behandling release 1.7 Stockholm, 2016-05-25 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna

Läs mer

Mobil marknadsföring för köpcenter

Mobil marknadsföring för köpcenter Mobil marknadsföring för köpcenter Genom att erbjuda butikerna ökad synlighet inom ert köpcenter ger ni möjlighet till ökad försäljning för dem och en ny intäktskälla för er. CliqTags tillsammans med beacons

Läs mer

HANDLEDARE: Jonny Pedersen Datum: (Detta skrevs i November 09)

HANDLEDARE: Jonny Pedersen Datum: (Detta skrevs i November 09) DOKUMENTATIONER IDÈSKISS ÄMNESOMRÅDE: Webbdesign och marknadsföring HANDLEDARE: Jonny Pedersen Datum: (Detta skrevs i November 09) Min idéskiss: Jag ska skapa en hemsida vars syfte är att tjäna pengar.

Läs mer

SM S1. IAB Sverige Certifiering av Onlinesäljare Social Media

SM S1. IAB Sverige Certifiering av Onlinesäljare Social Media SM.170321.S1 IAB Sverige Certifiering av Onlinesäljare Social Media INNEHÅLL Vad är sociala medier? s. 3 Statistik & Sociala medier s. 4-6 Annonsering i sociala medier s. 7-8 Vad är en hashtag #? s.9 Uppföljning

Läs mer

Gör en egen webbplats

Gör en egen webbplats I det här avsnittet får du lära dig att bygga en egen minsida lägga till text och bilder skapa en egen design lägga till en bakgrund på webbplatsen I nästa nummer får du hjälp att bygga en större webbplats

Läs mer

S A V E T H E C O M M U N I C A T I O N

S A V E T H E C O M M U N I C A T I O N S A V E T H E C O M M U N I C A T I O N Innehållsstrategi för Rädda Barnen Instagram Instagram är ett medium där vi förväntar oss att konsumtionen av innehållet ska gå snabbt. Vi föreslår att ni försöker

Läs mer

INTRODUKTION. till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI. sli.se/gr

INTRODUKTION. till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI. sli.se/gr INTRODUKTION till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI sli.se/gr Skapa konto Klicka på hänglåset uppe till höger, och välj menyalternativet "Skapa konto". När du fyller i kommun och skola, får du en lista på "träffar"

Läs mer

Titel Version Datum Sida Användarhandledning Laget.se/LNIK

Titel Version Datum Sida Användarhandledning Laget.se/LNIK 0.1 2013-01-12 1 (52) Innehållsförteckning 1. Introduktion... 3 1.1. Syfte med dokumentet... 3 2. Tillgång och behörigheter... 4 2.1. Generellt... 4 2.2. Huvudmenyn efter inloggning... 5 2.3. Administratörsvyn...

Läs mer

Steg-för-steg-guide så lånar du en e-ljudbok på ios- och Android-enheter!

Steg-för-steg-guide så lånar du en e-ljudbok på ios- och Android-enheter! Steg-för-steg-guide så lånar du en e-ljudbok på ios- och Android-enheter! Denna guide visar hur du lånar e-ljudböcker på enheter med operativsystemen ios och Android. ios används i Apples produkter och

Läs mer

En värld på nätet Facebook ht 2010

En värld på nätet Facebook ht 2010 En värld på nätet Facebook ht 2010 Under det här kurstillfället ska vi bekanta oss närmare med Facebook. Alla har fått en första grundläggande manual till Facebook. Med hjälp av den och det här dokumentet

Läs mer

Dexter En app för närvaro/frånvaro

Dexter En app för närvaro/frånvaro Dexter En app för närvaro/frånvaro Innehåll Innehåll... 2 Dexter App för iphone och Android... 3 Installation av Dexter App... 3 Android... 3 iphone... 3 Funktioner... 4 Inloggning... 4 Byta roll... 5

Läs mer

En guide till Instagram för riksvävare

En guide till Instagram för riksvävare En guide till Instagram för riksvävare Vad är Instagram? Instagram är ett socialt media som blivit mycket populärt på senare år. Det är ett bra forum att hitta inspiration för här kan du enkelt hitta vävare

Läs mer

Frågor och svar till styrelsens förslag om att införa avgift på bredd- och motionsarrangemang

Frågor och svar till styrelsens förslag om att införa avgift på bredd- och motionsarrangemang Frågor och svar till styrelsens förslag om att införa avgift på bredd- och motionsarrangemang Här sammanställs frågor och svar som inkommit till styrelsen på ett eller annat sätt gällande förslaget om

Läs mer

Snabbstart för Novell Vibe Mobile

Snabbstart för Novell Vibe Mobile Snabbstart för Novell Vibe Mobile Mars 2015 Komma igång Mobil tillgång till Novell Vibe-webbplatsen kan inaktiveras av din Vibe-administratör. Om du inte kan använda Vibemobilgränssnittet enligt beskrivningen

Läs mer

Salusfin s intelligenta värme kontroll: Installationsguiden

Salusfin s intelligenta värme kontroll: Installationsguiden Salusfin s intelligenta värme kontroll: Installationsguiden Du hittar detaljerade instruktioner på våra supportsidor angående alla steg som ska utföras under installationen. Under supportsidorna hittas

Läs mer

PUHH HOS OSS AB. Att synas. vi har verktygen för att komma i rampljuset. Marknadsföringsbyrå, Kvidinge

PUHH HOS OSS AB. Att synas. vi har verktygen för att komma i rampljuset. Marknadsföringsbyrå, Kvidinge PUHH HOS OSS AB Att synas vi har verktygen för att komma i rampljuset Marknadsföringsbyrå, Kvidinge ATTRAKTIV Er stadskärna är attraktiv, låt alla se det. Om alla tillsammans hjälps åt att göra stadskärnan

Läs mer

Handledning Tidsvar Android Applikation Version 1.1. Kom igång. 1.1 Nedladdning av applikationen från Android Market/Google Play

Handledning Tidsvar Android Applikation Version 1.1. Kom igång. 1.1 Nedladdning av applikationen från Android Market/Google Play Handledning Tidsvar Android Applikation Version 1.1 Kom igång 1.1 Nedladdning av applikationen från Android Market/Google Play Gå in på Android market och sök på Tidsvar i ett ord. Appen identifieras genom

Läs mer

Installation. Kom i gång att använda ArcGIS Pro. Tillgång till ArcGIS pro

Installation. Kom i gång att använda ArcGIS Pro. Tillgång till ArcGIS pro Kom i gång att använda ArcGIS Pro Tillgång till ArcGIS pro ArcGIS Pro är en ny applikation som är tillgänglig som del av ArcGIS for Desktop. För att få tillgång till ArcGIS Pro, köper man ArcGIS for Desktop,

Läs mer

Min individuella uppgift om hamnens Webbsida

Min individuella uppgift om hamnens Webbsida Min individuella uppgift om hamnens Webbsida Tävlingar på FB Arrangera tävlingar över FB och dela ut fina priser till de som faktiskt vinner. Detta fungerar väldigt effektivt i nuläget. ETT bra pris/gilla

Läs mer

Version:

Version: Version: 2015-04-27 1 Logga in Gå till sli.se/medioteket och klicka på hänglåset uppe till höger. Logga in om du redan har ett konto eller skapa konto. Skapa konto / Bli medlem När du fyller i skola, får

Läs mer

Micro Focus Vibe Snabbstart för mobil

Micro Focus Vibe Snabbstart för mobil Micro Focus Vibe Snabbstart för mobil September 2018 Komma igång OBS: Mobil tillgång till en Micro Focus Vibe-webbplats kan inaktiveras av din Vibe-administratör. Om du inte kan använda Vibe via mobilgränssnittet

Läs mer

Modellområde 2011-03-09. Information, vägledning och rådgivning till barn/unga och föräldrar via internet

Modellområde 2011-03-09. Information, vägledning och rådgivning till barn/unga och föräldrar via internet Modellområde 2011-03-09 Information, vägledning och rådgivning till barn/unga och föräldrar via internet Modellområde 2011-03-09 Information, vägledning och rådgivning till barn/unga och föräldrar via

Läs mer

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Detta dokument utgör användarhandledningen till funktionen hemkomstkontroll i mobilappen Skogsappen som tillhör tjänsten epiforest. E p i s c o p e M o n i t o r i

Läs mer

Projektbeskrivning Webbplats

Projektbeskrivning Webbplats Projektbeskrivning Webbplats Tack, för att du laddat ner Fru Forsbergs Projektbeskrivning. Den kommer att hjälpa oss med att kartlägga vad du vill ha ut av ditt webbplatsprojekt. Dina svar och kommentarer

Läs mer

Advoco NetPBX Advoco Mi

Advoco NetPBX Advoco Mi Advoco NetPBX Advoco Mi Advoco Mi är en mobilapplikation som, installerad på en mobiltelefon med Windows eller Androids mobiloperativsystem, gör att du kan hantera samtal i Advoco NetPBX företagsväxel

Läs mer

Frågor och svar om ArcGIS Pro Licensiering

Frågor och svar om ArcGIS Pro Licensiering Frågor och svar om ArcGIS Pro Licensiering Tillgång och åtkomst till ArcGIS pro Hur får jag tag på nya ArcGIS Pro applikationen? - ArcGIS Pro är en ny applikation som är tillgänglig som del av ArcGIS for

Läs mer

PictureMyLifes Dagbok är en digital kontaktbok för barn, unga och vuxna med behov av kognitivt stöd

PictureMyLifes Dagbok är en digital kontaktbok för barn, unga och vuxna med behov av kognitivt stöd PictureMyLifes Dagbok är en digital kontaktbok för barn, unga och vuxna med behov av kognitivt stöd Prova GRATIS månad på picturemylife.se I Dagboken laddar man enkelt och tryggt upp bilder, filmer och

Läs mer

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Sätt i gång med Facebook Om Facebook Mer än hälften av Sveriges befolkning använder Facebook. Sverige är dessutom det land i Norden med flest antal

Läs mer

Har du tid att fakturera? Denna presentation visar dig hur du kan få mer tid till annat än pappersarbetet!

Har du tid att fakturera? Denna presentation visar dig hur du kan få mer tid till annat än pappersarbetet! 01/36 Har du tid att fakturera? Denna presentation visar dig hur du kan få mer tid till annat än pappersarbetet! Vi presenterar ett arbetsflöde från att en arbetsorder skapas till att fakturan skrivs ut

Läs mer

Visions guide i sociala medier

Visions guide i sociala medier Datum: 2018-08-28 Visions guide i sociala medier Undrar du hur du kan jobba med sociala medier? Här hittar du tips och råd för att använda sociala medier på ett effektivt sätt. Guiden vänder sig till Visions

Läs mer

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Marknadsföring har under de senaste 20 åren förändrats radikalt i grunden, så även inom HRTbranschen.

Läs mer

Appar eller mobilwebb? Vad är bäst för bibliotekets tjänster?

Appar eller mobilwebb? Vad är bäst för bibliotekets tjänster? Appar eller mobilwebb? Vad är bäst för bibliotekets tjänster? Ahmet Kurt, NSB, juni 2011 Mobiltätheten exploderar bland befolkningen. Mobilen har man alltid tillgänglig, utan lång starttid. Just nu (2011)

Läs mer

APPARAT SLUTRAPPORT. 1. Inledning

APPARAT SLUTRAPPORT. 1. Inledning APPARAT SLUTRAPPORT 1. Inledning Diskussioner kring smartphoneanvändande har ökat i takt med att användandet av mobil teknik har vuxit i utbredning. Nya sociala beteenden, beroendebeteenden och avkopplingsbeteenden

Läs mer

DESIGNDOKUMENT 1(8) 1. Idé & koncept. Grundidé, syfte & innehåll. Målgrupp, koncept & sammanhang

DESIGNDOKUMENT 1(8) 1. Idé & koncept. Grundidé, syfte & innehåll. Målgrupp, koncept & sammanhang DESIGNDOKUMENT 1. Idé & koncept Grundidé, syfte & innehåll Vad önskar du att du gjort mer av, när du var 20? Finns det böcker som påverkat ditt liv på något sätt? Vilka låtar ska jag lyssna på för att

Läs mer

- ArcGIS Pro är en ny applikation som är tillgänglig som del av ArcGIS for Desktop. För att få ArcGIS Pro, köper man ArcGIS for Desktop

- ArcGIS Pro är en ny applikation som är tillgänglig som del av ArcGIS for Desktop. För att få ArcGIS Pro, köper man ArcGIS for Desktop Frågor och svar om ArcGIS Pro Licensiering Här tar vi upp några vanliga frågor om Pro: Tillgång och åtkomst till ArcGIS pro Tilldela licenser rent praktiskt inom organisationen Användande av ArcGIS Pro

Läs mer

Digitalguiden Platstjänster

Digitalguiden Platstjänster Digitalguiden Platstjänster Facebook Tripadvisor Google My Business Foursquare Yelp Översikt Platstjänster Facebook Tripadvisor Google Foursquare Yelp Typ av plattform Världens största sociala nätverk.

Läs mer

Roth Touchline + app till Android och ios

Roth Touchline + app till Android och ios till Android och ios Användarmanual Living full of energy 1/7 Lycka till med din nya Roth Touchline+ app Roth Touchline+ app för Android och ios ger dig möjlighet att reglera ditt Roth Touchline golvvärmesystem

Läs mer

Manual RemoteX Applications 5.0 för iphone & Android. 2011-05-02 RemoteX Technologies AB, 2001-2009. Tel. +46 8 559 23 530. www.remotex.

Manual RemoteX Applications 5.0 för iphone & Android. 2011-05-02 RemoteX Technologies AB, 2001-2009. Tel. +46 8 559 23 530. www.remotex. 00 Manual RemoteX Applications 5.0 för iphone & Android RemoteX for iphone & Android Körs i din mobilbrowser och är precis som en klassisk app tillgänglig även när du inte är ansluten till Internet Kan

Läs mer

Kom igång med Dagboken i fyra enkla steg

Kom igång med Dagboken i fyra enkla steg Kom igång med Dagboken i fyra enkla steg Prova GRATIS månad på picturemylife.se PictureMyLifes Dagbok är en digital kontaktbok för barn, unga och vuxna med behov av kognitivt stöd. I Dagboken laddar man

Läs mer

Uppdaterad För dig som är Klubbmedlem

Uppdaterad För dig som är Klubbmedlem Uppdaterad 2013-04-15 För dig som är Klubbmedlem 1 Innehållsförteckning Klicka på sidan här i innehållsförteckningen och du länkas dit direkt. Du behöver inte skrolla i dokumentet manuellt. Inledning...3

Läs mer

Naturskyddsföreningen i Skåne DIGITAL STRATEGI. Av: Annie Gunnarsson

Naturskyddsföreningen i Skåne DIGITAL STRATEGI. Av: Annie Gunnarsson Naturskyddsföreningen i Skåne DIGITAL STRATEGI Av: Annie Gunnarsson Senast uppdaterad 16-05-2016 1. Inledning 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Mål och syfte 3 2. Resultat 3 2.1 Researchområde 1: Nulägesanalys 4 2.1.1

Läs mer

Snabbguide. Secur box och GDPR e-fax

Snabbguide. Secur box och GDPR e-fax Snabbguide SecureMailbox och GDPR e-fax Skapa konto Det är enkelt att skapa ett konto i SecureMailbox. Antingen skapar ni ett konto direkt på my.securemailbox.com eller så svarar ni på en länk när någon

Läs mer

Manual till nyckeltalshemsidan

Manual till nyckeltalshemsidan Manual till nyckeltalshemsidan 3.0 2015-01-31 Inloggningen kan antingen vara din mailadress eller ditt egna inlogg. Senare i manualen visar vi hur du enkelt byter inloggningsnamn Hemsidan innehåller även

Läs mer

Unionens #twitterskola

Unionens #twitterskola Unionens #twitterskola Inledning Det finns framförallt två anledningar till att Twitters korta meddelanden på 140 tecken blivit en sådan succé. Den ena är att människor formulerar sig klart och tydligt

Läs mer

Snabbguide. Version

Snabbguide. Version Snabbguide Version 0-0-0 Skapa konto Det är enkelt att skapa ett konto i SecureMailbox. Antingen skapar ni ett konto direkt på my.securemailbox.com eller så svarar ni på en länk när någon skickat ett meddelande

Läs mer

Office 365 Windows 10

Office 365 Windows 10 KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT- OCH UTVECKLINGSAVDELNINGEN Office 365 Windows 10 Lathund 1 Innehåll Inledning 2 Vad är Office 365? 2 Innehållet i denna lathund 2 Mer information 2 Office 365-portalen 3 Logga

Läs mer

Dexter. En app för närvaro/frånvaro

Dexter. En app för närvaro/frånvaro Dexter En app för närvaro/frånvaro Innehåll Innehåll...2 Dexter App för iphone och Android...3 Installation av Dexter App...3 Android...3 iphone...3 Funktioner...4 Inloggning...4 Byta roll...5 Kvittera

Läs mer

Affärsplan. G r u p p 4. a n d r e a s e r i k s s o n g u s t a v w e n g e r z i n k N u r a d i n H a s s a n

Affärsplan. G r u p p 4. a n d r e a s e r i k s s o n g u s t a v w e n g e r z i n k N u r a d i n H a s s a n Affärsplan G r u p p 4 E m m a T r y g g a n d r e a s e r i k s s o n g u s t a v w e n g e r z i n k N u r a d i n H a s s a n Bakgrund Varje år kastas cirka 1,9 miljoner ton mat i Sverige. 110 250 ton

Läs mer

Sellport.se. Sellport.se PORTALEN FÖR SÄLJVERKTYG OCH SÄLJUTBILDNING. Sellport.se

Sellport.se. Sellport.se PORTALEN FÖR SÄLJVERKTYG OCH SÄLJUTBILDNING. Sellport.se Sellport.se Sellport.se PORTALEN FÖR SÄLJVERKTYG OCH SÄLJUTBILDNING. Sellport.se skapar en samlingsplats på nätet som underlättar för försäljningschefer och säljare att hitta bland de bästa säljverktygen

Läs mer

Advoco NetPBX Portalen Användare

Advoco NetPBX Portalen Användare Advoco NetPBX Portalen Användare Webbportalen i Advoco NetPBX ger användaren ett snabbt och enkelt sätt att hantera samtal, hänvisningar och kontakter. Portalen använder användarens primära telefon för

Läs mer

AirPatrol WiFi Version 2 Fullständig Manual. for ios V4.2

AirPatrol WiFi Version 2 Fullständig Manual. for ios V4.2 AirPatrol WiFi Version 2 Fullständig Manual for ios V4.2 Index 3 - Vad gör AirPatrol WiFi? 4 - Lampor och knappar 5 - WiFi-nätverk. 6 - Installation av AirPatrol WiFi 7 - Steg för Snabb Inställning 8 -

Läs mer

Användarmanual EASY Enterprise Audit System Granskningsansvarig och granskare

Användarmanual EASY Enterprise Audit System Granskningsansvarig och granskare (9) Användarmanual EASY Enterprise Audit System Granskningsansvarig och granskare (9) Innehållsförteckning Översikt.... Ikoner.... Gemensamma funktioner och information.... Struktur för tillgängliga sidor...

Läs mer

Välkommen till Jaguarklubben på internet

Välkommen till Jaguarklubben på internet Välkommen till Jaguarklubben på internet Menyn här ovanför tar dig snabbt till olika delar av webbplatsen. Start är förstasidan, För medlemmar innehåller länkar till bl.a. förmåner och försäkringsinformation,

Läs mer

Skapa en Facebook-sida för er lokala POSK-grupp

Skapa en Facebook-sida för er lokala POSK-grupp Skapa en Facebook-sida för er lokala POSK-grupp 1. Logga in på Facebook För att skapa en sida behöver du en egen personlig Facebook-profil. Har du inte det behöver du skapa en först. 2. Skapa sida Gå till

Läs mer

Symmetry: Bortsett från menyn har innehållet av sidan viss symmetri när det kommer till videoklippen som är upplagda på sidan.

Symmetry: Bortsett från menyn har innehållet av sidan viss symmetri när det kommer till videoklippen som är upplagda på sidan. WorkShop II Checklistor 1.2 Överordnad Struktur Balance: Gränssnittet har just nu viss balans i innehållet, men menyn behöver justeras i förhållande med innehållet samt en fast container för innehållet

Läs mer

Versionsinformation. Artvise Kundtjänst Version 2.0

Versionsinformation. Artvise Kundtjänst Version 2.0 Version 2.0 Uppdateringsinformationen beskriver nyheter, rättningar och andra förändringar i vid uppdateringen. Version 2.0 Sida 2/12 Innehållsförteckning 1 Nyheter och förändringar i kundtjänstapplikationen

Läs mer

FLEX Personalsystem. Uppdateringsanvisning

FLEX Personalsystem. Uppdateringsanvisning FLEX Personalsystem Uppdateringsanvisning Innehållsförteckning UPPDATERING... 3 Allmänt... 3 Förberedelser... 3 Informera om uppdatering... 3 Ladda hem uppdateringsfiler... 4 Att observera vid uppdatering...

Läs mer

Sociala medier. - vidga rekryteringsmöjligheterna. Sociala medier vidga rekryteringsmöjligheterna

Sociala medier. - vidga rekryteringsmöjligheterna. Sociala medier vidga rekryteringsmöjligheterna Sociala medier - vidga rekryteringsmöjligheterna Johan Gustafsson johan@j-gustafsson.com Emil Nyberg elkom3@hotmail.com Introduktion Hemsida Facebook Twitter Blogg Google+ YouTube Summering Frågor Översikt

Läs mer

ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE

ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE MANUAL FÖR UE PÅ DELAD PERSONALLIGGARE VID YTTERLIGARE FRÅGOR RING 010-101 15 80 ELLER MAILA PÅ INFO@1TIME.SE Du har blivit inbjuden som UE på ett byggprojekt som kräver elektronisk

Läs mer

Det finns tre olika sätt för Dagboksinnehavaren att logga in i Dagboken

Det finns tre olika sätt för Dagboksinnehavaren att logga in i Dagboken Det finns tre olika sätt för Dagboksinnehavaren att logga in i Dagboken För att öka flexibiliteten och ge varje Dagboksinnehavare möjlighet att vara delaktig på sina egna villkor finns det tre olika sätt

Läs mer

Med Reality Energy Log REL kan du hålla koll på dina elkostnader med hjälp av ett knapptryck.

Med Reality Energy Log REL kan du hålla koll på dina elkostnader med hjälp av ett knapptryck. Med Reality Energy Log REL kan du hålla koll på dina elkostnader med hjälp av ett knapptryck. Ett smart sätt att hålla koll på din el konsumtion och kostnad allt visas i realtid. Samtidigt som du bidrar

Läs mer

Kom igång med Rapp. Rapp

Kom igång med Rapp. Rapp Rapp Rapp är en webbapplikation som används till rapportering av skotade och skördade volymer. En webbapplikation innebär att det inte behöver ske en installation utan applikationen finns att tillgå via

Läs mer

Omsorgs- och Äldreförvaltningen Dnr. ÄN Enheten för IT och e-hälsa

Omsorgs- och Äldreförvaltningen Dnr. ÄN Enheten för IT och e-hälsa Manual, Linköpingsspecifika rapporter i TES Denna manual visar hur framtagning av Linköpingsspecifika TES-rapporter sker Syftet med dokumentet är att stödja verksamhetschefer inom hemtjänsten i sitt arbete

Läs mer

Användarmanual. Mobile View. Struktur & Användarhantering. Professional Communication

Användarmanual. Mobile View. Struktur & Användarhantering. Professional Communication Användarmanual Mobile View Struktur & Användarhantering Professional Communication Inledning Den här guiden behandlar de första stegen i användandet av Mobile View hur ni sätter upp er gruppstruktur, gör

Läs mer

MoKS Portal. http://portal.moks.se STARTSIDA

MoKS Portal. http://portal.moks.se STARTSIDA MoKS Portal http://portal.moks.se I vår föreningsportal kan du som medlem enkelt rapportera in föreningens medlems- och arrangemangsstatistik, föreningsuppgifter, verksamhetsberättelse, årsmöteshandlingar,

Läs mer

lär dig söka och publicera på världens största videocommunity!

lär dig söka och publicera på världens största videocommunity! lär dig söka och publicera på världens största videocommunity! En guide av Jennifer Erlandsson och Youtube en stor community där du kan titta på och dela med dig av videoklipp. Det är ett utmärkt ställe

Läs mer

Sociala medier. Youtube

Sociala medier. Youtube Sociala medier Youtube När man lägger upp youtube videos finns det några enkla steg som man kan följa för att få en större spridnign på sin kanal, då det är viktigt att kunna lägga upp material som är

Läs mer

Slutrapport Uppdrag 1 Introduktion till UX-produktion. Johanna Lundberg Finnsson HT2016

Slutrapport Uppdrag 1 Introduktion till UX-produktion. Johanna Lundberg Finnsson HT2016 Personas Utifrån mina erfarenheter och kvalitativa gissningar tog jag fram tre stycken personas. Jag skapade dem en i taget för att försöka hålla fokus på att utveckla dem lite mer på djupet. Om jag hade

Läs mer

Den andra QR-koden öppnar en Xerox webbsoda på din mobila enhet som låter dig söka efter Xerox mobilapplikationer.

Den andra QR-koden öppnar en Xerox webbsoda på din mobila enhet som låter dig söka efter Xerox mobilapplikationer. Xerox QR Code App Snabbstartsguide 702P03999 För användning med QR kodskanner / avläsaraktiverade applikationer Använd QR ( snabbt svar) -kodappen med följande applikationer: QR-kodskanner-/-läsarapplikationer,

Läs mer

Lathund för Ciceron Assistenten

Lathund för Ciceron Assistenten 1 Lathund för Ciceron Assistenten Ciceron Assistenten är Vimmerby kommuns digitala sammanträdesrum. Här hittar du som förtroendevald kallelser och handlingar till ditt sammanträde. Protokoll från föregående

Läs mer

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 1 PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 2.0 ADMINISTRATÖR utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4

Läs mer

Låt datorn prata med mobilen

Låt datorn prata med mobilen DET BÄSTA FRÅN BÅDA VÄRLDARNA Låt datorn prata med mobilen Skicka sms från datorn Med Pushbullet kan du skriva dina sms med datorns tangentbord. Hej Jörgen! Du får ursäkta att det här meddelandet är långt,

Läs mer

En liten introduktion till Mediakatalogen

En liten introduktion till Mediakatalogen En liten introduktion till Mediakatalogen Registrera konto Om du inte ser bilden till höger när du besöker SLI.SE, klicka då på hänglåset uppe till höger, och välj menyalternativet "Skapa konto". När du

Läs mer

Innehållsförteckning 1. Om SFF TV Material och Program... 3 a. Vinjett... 3 b. Program Inspelning... 4 a. Förbereda inspelning...

Innehållsförteckning 1. Om SFF TV Material och Program... 3 a. Vinjett... 3 b. Program Inspelning... 4 a. Förbereda inspelning... Innehållsförteckning 1. Om SFF TV... 3 2. Material och Program... 3 a. Vinjett... 3 b. Program... 3 3. Inspelning... 4 a. Förbereda inspelning... 4 b. Filma... 4 4. Redigering... 4 a. Starta ett nytt projekt...

Läs mer

Bambusermanual - Plattformen distans

Bambusermanual - Plattformen distans Bambusermanual - Plattformen distans Av: Sofie Sjöstrand, Nätverket SIP Senast reviderad: 2012-09-16 Innehåll Om Bambuser och manualen... 2 Registera ett konto... 3 Dashboard - din startsida... 4 Dashboard

Läs mer

ÅGIT PRESENTERAR FILR SMIDIG OCH SÄKER FILÅTKOMST OCH DELNING

ÅGIT PRESENTERAR FILR SMIDIG OCH SÄKER FILÅTKOMST OCH DELNING ÅGIT PRESENTERAR FILR SMIDIG OCH SÄKER FILÅTKOMST OCH DELNING Novell Filr är som Dropbox, men betydligt säkrare. Från och med nu kan alla anställda och studerande inom Ålands gymnasium arbeta med sina

Läs mer