Välkommen till Jaguarklubben på internet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till Jaguarklubben på internet"

Transkript

1 Välkommen till Jaguarklubben på internet Menyn här ovanför tar dig snabbt till olika delar av webbplatsen. Start är förstasidan, För medlemmar innehåller länkar till bl.a. förmåner och försäkringsinformation, under Kontakt finns kontaktpersoner, styrelse m.fl., SJKkalendern visar alla träffar som arrangeras runt om i landet, Publicerat visar allt som finns på sidan och Om Jaguar innehåller beskrivning av olika modeller Ytan direkt nedanför menyn visar reklamskyltar för aktuella klubbhändelser och annat klubben vill informera om. Här nedanför reklamskylten finns det huvudsakliga innehållet. Till vänster finns en till uppsättning av menyn och till höger finns inloggningsrutan samt snabblänkar till forum, klubbshop och köp & sälj. Här under Publicerat finns artiklar, filmer, träffreportage och annat.kolumnen SJK-kalendern visar de träffar som ligger närmast i tiden. Under kalendern finns de senaste annonserna i Köp & Sälj. Bilden ovan visar webbsidan med lite information om vad som finns på den. På nästa sida ges en kortfattad beskrivning av hur sidan kan användas.

2 En snabbguide i hur sidan kan användas Inloggningen Som klubbmedlem är det bra att vara inloggad på hemsidan. Då når man all information som finns här. Inloggning görs genom att skriva sitt medlemsnummer i den övre av rutorna i inloggningsdelen. Vid första inloggningen måste ett nytt lösenord begäras. Klicka på Begär nytt lösenord och fyll i medlemsnumret i fältet Användarnamn eller e- postadress. Klicka sedan på knappen Skicka nytt lösenord med e-post. Är det så att e-postadressen i medlemsregistret är fel eller saknas fungerar inte detta. Skicka då ett meddelande till och ange där medlemsnummer och e-postadress. Din e-postadress kommer då manuellt läggas in och ett meddelande skickas när det blivit gjort. Om rutan där medlemsnumret skrevs in får en röd ram efter att lösenordet angivits har lösenordet inte skrivits in rätt. Försök igen eller begär ett nytt lösenord. När inloggningen har lyckats ska inloggningsdelen likna detta: Nu finns ett nytt val Ändra matrikeluppgift. Genom att klicka på den länken nås medlemsregistret och det går att ändra adress, bilinnehav och övrig information som finns där. Det är varje medlems ansvar att se till så att medlemsregistrets uppgifter stämmer. Menyerna Sidan är uppdelad i olika sektioner där innehållet grupperats för att det ska vara lättare att hitta. Menyn i vänsterkanten visar det menyval man gjort samt de underliggande menyer som finns där. Ett klick i toppmenyn ändrar även sidomenyn det spelar ingen roll i vilken meny man klickar. Till vänster här visas hur menyn För medlemmar ser ut när man loggat in. Här finns information om klubben, hur man kan bli medlem och vilka förmåner som finns. Här kan man även läsa alla nummer av klubbtidningen Jaguar Times direkt på sin dator och ta del av protokoll från styrelsemöten och liknande. Längst ner finns menyn Lägg till innehåll. Genom att klicka på den kan alla medlemmar bidra med innehåll till webbsidan. Det kan vara en artikel om något Jaguarrelaterat, det kan vara ett reportage från en klubbträff eller en guide till hur man åtgärdar något på sin bil. Under menyn Kontakt finns namn, telefonnummer och e-postadress till styrelsen, kontaktpersoner, besiktningsmän och andra funktionärer i klubben. SJK-kalendern innehåller alla planerade klubbträffar runt om i landet. Publicerat är en lång lista på allt innehåll som finns på sidan och under Om Jaguar finns alla modeller beskrivna samt lite historik om märket.

3 På högersidan finns tre gröna plattor, den översta leder till forumet som beskrivs längre ner i denna text. I mitten finns Klubbshop som leder till företaget Felestads sida för Jaguarklubben. Där kan du köpa olika produkter med klubbens logotyp på. Nederst finns Köp & Sälj som är medlemmarnas egen annonsplats. Det är fritt fram att sätta ut annonser på bilar, tillbehör och andra saker som ska säljas eller som önskas köpa. Enbart privatpersoner får annonsera här, företag är inte välkomna. Några höjdpunkter Bland all information på sidan finns det saker som många medlemmar anser nyttigare än andra. Här presenteras några sådana delar. SJK-kalendern: Att vara med i Jaguarklubben innebär att det finns goda möjligheter att träffa andra med stort Jaguar-intresse. Alla träffar som klubben arrangerar presenteras under menyn SJKkalendern. Normalt visas alla träffar i hela landet. För att lättare hitta saker som händer i ens närhet finns möjlighet att välja ett eller flera län i en lista högst upp på sidan. Klicka på ett län så filtreras allt annat bort från listan. Håll ned Control-tangenten och klicka på ett län till så visas de två nu valda länens träffar. Det går att välja så många man vill. I menyn på vänstersidan finns även valet Utskriftsversion. Då visas kalendern på en i övrigt tom sida vilket kan vara praktiskt om man vill skriva ut alla kommande händelser på papper. Kontakt: I klubbens finns ett stort antal funktionärer som hjälper medlemmarna med olika saker. Ett klick på kontakt-menyn visar en sida med en Sverigekarta. Ovanför kartan finns en rullgardinsmeny med valen Alla, Kontaktpersoner och Besiktningsmän. Genom att klicka på ett län i kartan får man fram de kontaktpersoner och besiktningsmän som finns i det länet. Vill man exempelvis bara hitta besiktningsmännen väljer man det i rullgardinsmenyn innan man klickar på kartan. I menyn på vänsterkanten finns andra funktionärsgrupper listade. Ett klick på någon av undermenyerna visar en lista med den gruppens personer. För medlemmar försäkringslösningar: En underbar bil måste ha rätt försäkring. Under den här menyn finns mer att läsa om de samarbeten klubben har med försäkringsbolag och hur man gör för att utnyttja något av dem för att försäkra sin bil. Publicerat: Under denna meny finns all publicerad information samlad. Normalt visas allt men det går att filtrera urvalet lite också. Är det träffreportage som intresserar finns många timmars läsning under Träffar. Under filmer finns dels länkar till Jaguar-relaterade Youtube-klipp men även program om Jaguar som skapats av Discovery Channel.

4 Forumet Klubbens forum är välbesökt och innehåller en mycket stor mängd information om våra bilar och deras egenheter. Om något krånglar eller om det finns inställningar som behöver förklaras finns kanske svaret redan här. Gör det inte det är det enkelt att skriva en fråga och få hjälp av övriga medlemmars samlade kompetens. Texten nedan beskriver övergripande hur forumet fungerar. Som användare av forumet accepterar man att följa de regler som finns, dessa hittar du under sektionen Läs detta först! Forumet har ett antal moderatorer som ser till att reglerna följs och tar bort sådant som bryter mot reglerna. Inloggning i forumet Genom att vara inloggad på hemsidan kan man bli automatiskt inloggad även i forumet. Klicka på den gröna plattan Forum. När forumsidan har laddats ska det i övre högra delen av skärmen finnas knappar liknande de här bredvid. Ett klick på Logga in med medlemsnummer loggar in dig med uppgifter hämtade från webbsidan. Vad som händer när du klickar på knappen beror på följande: 1. Är det första gången du besöker forumet skapas ett forumkonto åt dig med ditt medlemsnummer som användarnamn, precis som på hemsidan. 2. Finns det redan ett användarkonto i forumet med samma e-postadress som på hemsidan kommer det en fråga om kontona ska sammankopplas: Efter att ha klickat på knappen Koppla upp kommer knappen Logga in med medlemsnummer fungera vid nästa besök. 3. Har du sedan tidigare använt denna funktion loggas du in automatiskt. Efter första inloggningen där ett konto skapats/sammankopplats skickas ett e-postmeddelande med en länk som måste följas för att forumet ska acceptera dig som användare. Om du har ett forumkonto sedan tidigare men använt olika e-postadresser på webbsidan och forumet måste du ändra det så att det är lika på båda platserna för att detta ska fungera. Det gäller även framtida ändringar länkningen görs med e-postadressen.

5 Använda forumet När inloggningen är avklarad är det dags att börja använda forumet. Forumet är indelat i ett flertal underforum. Det för att det ska vara lättare att hitta ämnen som intresserar var och en. Gäller det en fråga om parkeringsbromsen är Mekanik rätt underforum att besöka, handlar det om att få lacken att verkligen blänka är Lack och puts underforumet att besöka. Hamnar ett inlägg fel kommer forumets moderatorer att hjälpa till att flytta det rätt. Då det finns tiotusentals diskussioner i forumet kan det vara bra att markera dem alla som lästa så det blir lättare att se aktuella diskussioner vid framtida besök. Det görs enkelt genom att klicka på det lilla kugghjulet i övre högra hörnet och välja Markera forumen som lästa.

6 I den här menyn finns även möjlighet att Redigera profil, kanske lägga in en liten bild som gör att det är lättare att känna igen dina inlägg. Bredvid kugghjulet finns andra menyer. Jordgloben innehåller notiser. Dessa skapas bl.a. när någon skickar ett meddelande till dig eller skriver ett svar i en diskussion som du skapat. Lådan är inkorgen för privata meddelanden som forumanvändare kan skicka till varandra. Flaggan visar de diskussioner som du har satt ett bokmärke på. Under de fyra menyerna finns en knapp för att skapa en ny diskussion, vilket i forumsammanhang ofta kallas för tråd. Under den knappen går det att välja om tabellen till vänster ska visa forumets underforum/kategorier eller om alla pågående diskussioner ska visas med den som är senast uppdaterad överst. Lite längre ner finns rubriken Populära taggar. Det är nyckelord som beskriver innehållet i en diskussion. Siffran efter ordet visar hur många diskussioner som har detta nyckelord. Klicka på ett sådant ord så visas de diskussioner som är märkta med det. Läsa och kommentera i diskussioner När man klickar på en diskussionsrubrik kommer man till det första olästa inlägget i den diskussionen. Första gången kommer man alltså till det första inlägget och vid nästa besök till det första som skrivits sedan förra besöket. I det övre högra hörnet av varje kommentar finns orden Flagga och Citera. Ibland när man skriver ett svar kan det vara bra att ha med den text man svarar på, klicka då på citera så kommer hela denna kommentar med i det svar du skriver, markerat som ett citat. Ordet Flagga klickar du på om texten bryter mot reglerna eller du av annat skäl vill göra moderatorerna uppmärksamma på den. Det kommer då upp en ruta där du skriver varför du anmäler inlägget. Längst ner på sidan finns en ruta där du kan skriva ett svar/en kommentar. En bra grundregel är att läsa igenom alla kommentarer som skrivits innan man skriver något själv. En del diskussioner består av flera sidor, vilket syns genom att det finns en lista med sidor högst upp och längst ner på sidan:

7 Skapa en diskussion Här följer ett exempel på hur det kan gå till när man behöver hjälp från forumet. I detta exempel är det en XJ6 som har problem med parkeringsbromsen. I överkant av sidan finns en ruta med ordet Sök. En bra start är att börja där. VI skriver helt enkelt in ordet parkeringsbroms och trycker på Enter. Efter det kommer det fram en meny Kategori och där passar vi på att välja Mekanik. Följande kommer då fram: Ordet parkeringsbroms är tydligt markerat men det verkar bara finns en diskussion om parkeringsbromsar på XJ40. Det verkar som att vi behöver skriva in en fråga om vårt problem. Vi går tillbaka till forumets startsida och klickar på knappen Skapa en ny tråd uppe till höger.

8 Det första som ska göras är att välja en lämplig kategori, i detta fall ska det vara Mekanik. Nästa steg är att ge diskussionen en rubrik. Här är det viktigt att vara beskrivande så att andra direkt ser vad det handlar om. Trasig parkeringsbroms XJ6 / X300 fungerar bra i detta exempel. Sedan är det dags att skriva frågan och beskriva problemet. Längst ner på sidan finns en rad med rubriken Taggar. Här kan man skriva in nyckelord för denna diskussion som underlättar för andra som har liknande problem någon gång i framtiden. När inlägget känns klart är det bara att klicka på Skicka diskussion så läggs det ut för andra att ta del av. Inom kort kommer en eller flera av de andra forumanvändarna ha kommit med följdfrågor eller lösningsförslag. Ett tips är att återkomma till forumet minst en gång per dag när en fråga är ställd. I underformet Allmänt Testa inlägg är det fritt fram att pröva hur det hela fungerar. Varmt välkommen till webbplatsen. E-postadressen tar gärna emot alla synpunkter. Är det något som saknas, eller är det något som är fel? Skriv ett meddelande så kanske det kan åtgärdas.

Gör en egen webbplats

Gör en egen webbplats I det här avsnittet får du lära dig att bygga en egen minsida lägga till text och bilder skapa en egen design lägga till en bakgrund på webbplatsen I nästa nummer får du hjälp att bygga en större webbplats

Läs mer

Barnhack! Kom igång med programmering. Anders Thoresson Kom igång med Wordpress

Barnhack! Kom igång med programmering. Anders Thoresson Kom igång med Wordpress Anders Thoresson Kom igång med Wordpress förord 2 kapitel 1 att bygga en webbplats 3 Det här är Wordpress 3 Domännamn visar vägen på internet 4 kapitel 2 kom i gång med wordpress.com 6 Registrera ett konto

Läs mer

MANUAL TILL SVENSKA KYRKANS UNGAS MEDLEMSSIDOR. Utgåva mars 2015

MANUAL TILL SVENSKA KYRKANS UNGAS MEDLEMSSIDOR. Utgåva mars 2015 MANUAL TILL SVENSKA KYRKANS UNGAS MEDLEMSSIDOR Utgåva 205 Manual 20 INNEHÅLL Allmänt Logga in Nyhet: Logga in från hemsidan Glömt lösenord Lokalavdelningens sida. Ändra uppgifter på lokalavdelning och

Läs mer

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10)

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) Innehåll Sid 2 Inledning Sid 3 Logga in Sid 4 Startsidan Sid 5 Obligatoriska frågor Sid 6 Kursutvärderingar Sid 10 Statistik Sid 12 Formulär Sid 16 Skapa utvärdering

Läs mer

Steg 6 Marknadsföring på nätet One.com Textalk Windows 7

Steg 6 Marknadsföring på nätet One.com Textalk Windows 7 Steg 6 Marknadsföring på nätet One.com Textalk Windows 7 Sept 14 Liljedalsdata.se Liljedalsdata Steg 6 W78 Sida 1 Inledning Hemsida Förkunskaper Steg 1, 2, 3, 5. Starta Explorer. Gå in på http://liljedalsdata.se

Läs mer

Guide till hur du sköter din förenings hemsida. Kommentarer till Oscar om tillkommande saker: responsiv design nyhetsbrev

Guide till hur du sköter din förenings hemsida. Kommentarer till Oscar om tillkommande saker: responsiv design nyhetsbrev Guide till hur du sköter din förenings hemsida Kommentarer till Oscar om tillkommande saker: responsiv design nyhetsbrev 1 Innehåll Guide till hur du sköter din förenings hemsida Innehåll Bakgrund Ett

Läs mer

Manual för din hemsida

Manual för din hemsida Manual för din hemsida Dynamiska hemsidor är en lösning för att man på ett enkelt sätt skall kunna lägga till, ändra och ta bort sidor på sin hemsida. För att detta skall vara möjligt bygger lösningen

Läs mer

www.s-info.se Personlig hemsida/blogg Version 5.1

www.s-info.se Personlig hemsida/blogg Version 5.1 www.s-info.se Personlig hemsida/blogg Version 5.1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 Portalen... 2 Exempel på en personlig hemsida... 3 Inloggning till er hemsida... 4 Startsida redigering...

Läs mer

E-post för nybörjare

E-post för nybörjare E-post för nybörjare Innehåll: Inledning 1 E-post 2 Att skapa ett e-postkonto 3 Skicka och ta emot e-post 5 Övningar 7 1 Inledning Välkommen till steg 4 av Internetkursen för nybörjare! Vid det förra kurstillfället

Läs mer

Utbildningsplattformen Lecando

Utbildningsplattformen Lecando Handledning till Utbildningsplattformen Lecando Elever Kurs- och kommunikationsdelen Lecandoversion: 4.3 Januari 2002 Stockholms stad 2001 IT-center Box 8302 104 22 STOCKHOLM Besöksadress: Polhemsgatan

Läs mer

1. ANVÄNDARGRÄNSSNITT...1

1. ANVÄNDARGRÄNSSNITT...1 1. ANVÄNDARGRÄNSSNITT...1 1.1 EXEMPELFÖRETAG...1 1.2 STARTSIDA/HEM...1 1.3 OM FÖRETAGET...2 1.4 KONTAKTA OSS...2 1.5 KÖPVILLKOR...3 1.6 VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR...4 1.7 LOGGA IN...4 1.8 SKAPA KONTO...5

Läs mer

Manual Gemensamt CRM-system Umeå universitet

Manual Gemensamt CRM-system Umeå universitet 1 Manual Gemensamt CRM-system Umeå universitet 2 Startsidan På startsidan kan du se: Studentuppdragsansökningar för LinkedStudent, ENS personal tar hand om detta. Påminnelser om uppföljningsmejl för LinkedStudent,

Läs mer

DiabetesCoach ANVÄNDARGUIDE

DiabetesCoach ANVÄNDARGUIDE DiabetesCoach ANVÄNDARGUIDE Innehåll VÄLKOMMEN TILL DIABETESCOACH!...... 3 FÖRSTA GÅNGEN G DU ANVÄNDER NDER DIABETESCOACH... 4 VAD DU BEHÖVER FÖR ATT ANVÄNDA DIABETESCOACH... 4 SPARAS NÅGOT PÅ DATORN SOM

Läs mer

Redaktörsmanual för korpföreningar i IdrottOnline

Redaktörsmanual för korpföreningar i IdrottOnline Redaktörsmanual för korpföreningar i IdrottOnline 1 Innehåll: Inledning s.3 Logga in s.3 Design responsive, version 2.0 s.3 Layout s.6 Grundinställningar s.9 Boxinställningar s.10 Toppflikar s.11 Information

Läs mer

Handla i vår webbshop!

Handla i vår webbshop! Handla i vår webbshop! www.plandent.se Manual Inloggning Börja alltid med att logga in i webbshopen genom att gå till www.plandent.se och klicka på LOGGA IN I WEBBSHOP uppe i högra hörnet. Fyll i ditt

Läs mer

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 2 Så här skapar du en ny sida. Mycket av informationen nedan kan tillämpas på skapandet av andra typer av innehåll, till exempel nyheter, blogginlägg,

Läs mer

Inloggnings- och registreringsfrågor

Inloggnings- och registreringsfrågor Inloggnings- och registreringsfrågor» Varför kan jag inte logga in? Det finns flera möjliga förklaringar till detta. Först och främst, försäkra dig om att ditt användarnamn och lösenord stämmer. Om du

Läs mer

Manual. WebPublish Version 4.1. Artologik. Artisan Global Software

Manual. WebPublish Version 4.1. Artologik. Artisan Global Software Projekthantering Tidsredovisning Enkäthantering E-posthantering HelpDesk Publiceringsverktyg Bokningssystem Manual Artologik WebPublish Version 4.1 Artisan Global Software Manual Artologik WebPublish Med

Läs mer

Utbildning Webtool 2014. Utbildningskompendium Webtool Ver 5

Utbildning Webtool 2014. Utbildningskompendium Webtool Ver 5 Utbildning Webtool 2014 Utbildningskompendium Webtool Ver 5 Utbildning Webtool 2014... 1 Allmänt om Webtool... 4 Open24... 4 Arbetsyta & Navigeringsträdet... 5 Arbetsytan... 6 Statistik... 7 Logga ut...

Läs mer

Medlemsregister IdrottOnline Klubb Medlemsregister

Medlemsregister IdrottOnline Klubb Medlemsregister Uppdaterad 2012-04-18 Medlemsregister IdrottOnline Klubb Medlemsregister Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Ephorus. Denna manual beskriver Ephorus som är Högskolan Dalarnas plagiatkontrollsystem.

Ephorus. Denna manual beskriver Ephorus som är Högskolan Dalarnas plagiatkontrollsystem. Ephorus Denna manual beskriver Ephorus som är s plagiatkontrollsystem. Innehållsförteckning Vad är plagiatkontroll?... 3 Vad kan ett plagieringsverktyg göra?... 3 Vilka filformat stöds av Ephorus?... 4

Läs mer

Kursmaterial. Innehåll: Inledning 1 Datorn från grunden 2 Att skriva på datorn 7 Vad är Internet 13 E-post 20

Kursmaterial. Innehåll: Inledning 1 Datorn från grunden 2 Att skriva på datorn 7 Vad är Internet 13 E-post 20 0 Kursmaterial Innehåll: Inledning 1 Datorn från grunden 2 Att skriva på datorn 7 Vad är Internet 13 E-post 20 Inledning Välkommen till kursen Internet för alla! Du har möjlighet att boka datortid på biblioteket

Läs mer

Alla kan surfa. Att använda Android smartphone steg-för-steg. Studiematerial

Alla kan surfa. Att använda Android smartphone steg-för-steg. Studiematerial Alla kan surfa Att använda Android smartphone steg-för-steg Studiematerial Mobiltelefonen i detta studiematerial är av märket Samsung med operativsystemet Android. 2015 Studieförbundet Vuxenskolan, SV

Läs mer

Medlemsregistret Roller och Behörigheter. Uppdaterad 2012-12-04

Medlemsregistret Roller och Behörigheter. Uppdaterad 2012-12-04 Medlemsregistret Roller och Behörigheter Uppdaterad 2012-12-04 Innehållsförteckning Klicka på sidan här i innehållsförteckningen och du länkas dit direkt. Du behöver inte skrolla i dokumentet manuellt.

Läs mer

Snabbkurs i Wordpress för IOGT-NTO

Snabbkurs i Wordpress för IOGT-NTO Snabbkurs i Wordpress för IOGT-NTO Välkommen till din nya sida! Det här materialet är till för att ge en snabb genomgång av din nya sida och de olika funktionerna så att du snabbt kan komma igång och arbeta

Läs mer

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare 1 Innehållsförteckning 1 Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Användare - Låst lösenord...

Läs mer

Föreningens hemsida. Uppdaterad 2012-12-04

Föreningens hemsida. Uppdaterad 2012-12-04 Föreningens hemsida Uppdaterad 2012-12-04 Innehållsförteckning Klicka på sidan här i innehållsförteckningen och du länkas dit direkt. Du behöver inte skrolla i dokumentet manuellt. NYTT! Inledning...4

Läs mer

SchoolSoft för vårdnadshavare

SchoolSoft för vårdnadshavare SchoolSoft för vårdnadshavare 2015-04-28 Logga in... 4 Min profil... 4 Startsidan... 9 Veckovyn... 9 Dagsvyn... 10 Aktuellt... 12 Nyheter... 12 Kalender... 12 Verksamhetslogg... 15 Matsedel... 15 Bokningar...

Läs mer

FaktaNet live v2 Manual. Version: 080919 1 Språk: Svenska

FaktaNet live v2 Manual. Version: 080919 1 Språk: Svenska FaktaNet live v2 Manual Version: 080919 1 Språk: Svenska Inloggning Antingen via byggfakta.se eller faktanetlive.com, i dagsläget fungerar bara byggfakta profiler. Inte First Index m.fl. varianter. Menyn

Läs mer