Säsongsutvärdering Hammarby IF FF P00-2

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Säsongsutvärdering Hammarby IF FF P00-2"

Transkript

1 Säsongsutvärdering Hammarby IF FF P00-2

2 Organisationen Daniel Jonas Liselott Sandy Tobbe Under säsongen har laget haft 4 st tränare, 1 kassör/lagledare samt totalt 18+2 st spelare. Laget har också frekvent lånat en spelare från akademin i mitten av säsongen. Ledare Säsongen inleddes med 2 st tränare, Daniel Häger huvudtränare samt Sandy Haggart tränare och fysansvarig. Liselott Karlsson var också med från säsongsstart som lagledare /kassör. I slutet av mars återanslöt Toplica Tobbe Veseliovic och Jonas Jernsäther, båda som tränare i laget. Under säsong hölls 3 föräldramöten, 1 spelarmöte, 1 teoridag och flera ledarmöten. Spelare Spelare i laget har varit Under spleade: Adam Bonander, Albert Bakon, Amadou Sise, Anton Viklund, Calle Jernsäther, Dion Drake Haggart, Fakhri Useng, Hugo Johansson, Jannis Avramiotis, Liam Landberg, Linus Axén Ahl, Melker Andersson, Melker Marminge, Mohammed Al-Dahhan, Morris Bergqvist, Omar Garbaya, Ramzi Shawky, Rénas Sert, Robin Karlsson, Stefan Veselinovic, Tim Sundblad. (se bild på laget på nästa sida) Nya i laget inför eller under säsongen har varit Dion Drake Haggart från 00-4, Liam Landberg från 00-4 och Mohammed Al-Dahhan från 00-3, Albert Bakon från Tyresö 1 samt Rénas Sert tidigare från IFK Haninge 1. Inför säsong och under säsong har följande spelare lämnat: Markus Källgren till BP 1, Sebatian Lundgren till Huddinge 1 och Ramzi Shawky slutat pga hälsoskäl. Anton Viklund valde att sluta i laget efter säsogen pga av det långa resandet från Sorunda. Under mitten av säsongen har Sebastian Straméus från akademin deltagit frekvent i lagets matcher samt på Gothia Cup då vi har haft flera långtidsskador samt uppehåll i laget.

3 Säsongsutvärdering Hammarby IF FF P00-2

4 Det är inte helt lätt att uppnå 100% efterlevanda av en värdegrund, speciellt Svårt kan det vara i ett lag med stor Konkurrens med flera duktiga fotbollsspelare och många som vill framåt. Vi har inte haft speciellt stora utmaningar, men ändå fått jobba aktivt med dessa frågor. Efter båda Spåret Cup och Gothia Cup upplever vi ledare att truppen kommit samman. En stor del i det har spelarna själva som trots att de är väldigt tävlingsinriktade också är extremt trevliga och visar stor respekt för mångfald och att alla tänker olika samt inkluderar varandra i gemenskapen. Värdegrund

5 Värdegrundsspelare Laget får i uppdrag att rösta fram en värdegrundsspelare som en aktivitet i hur de förstått värdegrunden med de kriterier som är fastställda för en värdegrundsspelare. 68% av laget röstar på Tim Sundblad i en grupp med många värdiga kandidater. Grattis Tim!

6 Resultatmål säsongen Resultatmål för säsongen var att ligga topp 3 i St Eriks Cupen P15 div. 2(B) samt att ta sig till A-slutspel i samtliga turneringar som vi deltog i. Mål uppnått: Laget slutade klar 2a i Sanktan med 4 poängsmarginal till 3an. Laget kom med 2 lag i ST Cupen, av en trupp kom båda till A-slutspel varav ett spelade final och slutade 2a. I Spåret Cup kom laget 1a. I Gothia Cup kom laget till A-slutspel.

7 Prestationsmål säsongen Prestationsmålet för säsongen var att utveckla spelarna både teoretiskt, med deras spelförståelse i fokus, samt praktiskt, med förutsättningar för att utveckla spelarnas speluppfattning och teknik. Prestationsmålet är också att ge spelarna rätt toolkit att lyckats med teori, teknik och träningslära. Mål uppnått över lag: Vi har haft spelare som varit skadade större delar eller frånvarande större delar av säsong och vi har således haft svårt att utveckla just dem förstås. Praktiskt fick spelarna möjlighet till spel i minst 48 st 11-manna matcher samt flera möjligheter att spela match och cup med andra Hammarbylag nämligen 99-2, 00-3 samt st av dessa matcher spelades i p15 div 2B. 6 st var aliansserie med AIK 2, BP 2 & DIF 2. 8 st var andra träningsmatcher varav 3 st var oavgjorda matcher mot div 1 lag och en var i Göteborg inför Gothia Cup. Ytterligare 4 st var matchövertag eller minst 75% av spelarna från lag 2 för div 3 åt lag 3 och 4. Utöver dessa 11-manna matcher där spelarna fick praktisk utveckling utövade laget 120 st träningspass varav 3 st var träningstrupp till UEFA-diplomering och ca 25% var fyspass. Utöver detta gick målvakterna och 2 st utespelare på plantskolan. Laget gavs också möjlighet att se fotboll tillsammans för att uteveckla sin speluppfattning genom att titta på Sverige-Modavien, Hammarby-Helsingborg och Hammarby-LA Galaxy. Utöver detta var laget bollkallar under säsongen 2015 och såg där flera fotbollsmatcher och bokade även biljetter till lagets hemmamatcher.

8 Prestationsmål - Spelförståelse 19 spelare deltog (alla spelare som var med i laget vid tidpunkten av teoriprovet på spelarmötet). Max möjliga resultat: 50 Högsta enskilda resultat: 44½ (jämförelse 00: ½) (diff: +2) Snittresultat: (jämförelse 00:4 2014: 29½) (diff: -6,82) Kunskap om 4 grundförutsättningar i anfallsspel: 53% (jämförelse 00:4 2014: 81%) (diff: -28 procentenheter) Kunskap om 4 grundförutsättningar i försvarsspel: 63% (jämförelse 00:4 2014: 68%) (diff: -5 procentenheter) Om man tar bort alla som presterade under 20 poäng, det var 5 st spelare varav det fanns ett resultat på 1 poäng och ett på 2½ poäng). Snittresultat: Kunskap om 4 grundförutsättningar i anfallsspel: 66% Kunskap om 4 grundförutsättningar i försvarsspel: 84% En action plan för förbättring presenterades 3 veckor efter erlagt prov för grundläggande teoretiska universella fotbollstermer och fotbollsteori: Prio 1 Om ni inte hade full på pott på de 4 grundförutsättningarna i både anfallsspela och försvarsspel, vänligen gå över detta igen. Om ni inte kunde universella tecken på taktiktavlan, vänligen gå över detta igen. Prio 2 Om ni inte hade rätt på "centrering" eller "försvarssida", vänligen gå över detta igen. Om ni inte hade minst hälften rätt på anfallsvapen, vänligen gå igenom det igen. Om ni inte kan spelytorna inklusive utgångsytan, vänligen gå över detta igen.

9 Sluttabellen Sanktan P15 2B

10 Analys Sanktan P15 2B Laget spelade en offensiv fotboll med spelsystem 4-2:3-1, i största möjliga mån efter Nannes manual. Laget tränade mest på hur vi skulle komma till avslut med hjälp av centralt anfall och även en del avslut i kombination med fys varje vecka. Laget tränade väldigt begränsat på försvarsspel. Laget släppte dock in minst antal mål i P15 div 2B och vann alla sina 10 st hemmamatcher i Sanktan som enda lag att klara av det i serien. Laget förlorade aldrig med mer än uddamålet. Alla förluster slutade faktiskt 2-1 till hemmalaget i våra bortamatcher som vi förlorade. Antal gjorda mål: 44 (4e bäst), Antal insläppta mål 21 (minst antal), Målskillnad 23 (nästbäst) Antal gjorda mål på hemmaplan: 33 (bäst*), Antal insläppta mål 6 (minst antal), Målskillnad 27 (bäst) Antal gjorda mål på bortaplan: 11 (8e bäst), Antal insläppta mål 15 (näst minst antal), Målskillnad -4 (4e bäst) Målsnittet ökade från 2,1 / match på våren till 2,3 på hösten (21 mål gjordes på våren och 23 mål på hösten). Snittet insläppta mål ökade också från 0,9 per match på våren till 1,2 på hösten (9 mål på våren och 12 mål på hösten) Målskillnaden flyttades från +1,2 mål per match på våren till +1,1 mål per match under hösten (+12 mål på våren och +11 mål på våren). hemma gjorda borta gjorda hemma insläppta borta insläppta *Kommentar: Älvsjö AIK har 11 hemmamatcher, men enbart 9 bortamatcher i tabellen. Därav antagandet att 33 mål på hemmaplan var bäst.

11 Analys Hemmamatcher På hemmaplan var vi det klart starkaste laget med full pott av trepoängare Poäng hemma 0 Vi spelar ett bra och avslappnat passningsspel hemma i de flesta matcherna och bitvis i alla hemmamatcher. Vi vågar anfalla mycket och har en bra arbetsmoral i laget. Vi gör många mål och lyckas bra mot lag som vill anfalla framför allt. Det vi kan göra bättre även på våra hemmamatcher är att hålla ihop lagdelarna i anfall för att stänga ytor mellan lagdelar när vi förlorar boll, men också för att ständigt få upp hela laget I anfallet istället för att vi anfaller en eller ett par spelare enbart. Samtidigt måste vi förstås få variera spelet och vi gör ett par kontringsmål. Vi bör kunna använda fler anfallsvaåen som överlappande ytterbackar och kunna slå bollen på den bortre sidan av planen oftare.

12 Analys Bortamatcher På bortaplan var vi det 4e svagaste laget med enbart 7 poäng Poäng borta Vi spelar ofta mer stressat på bortaplan med att ta avslut långt ut och sätter inte samma värde på passningsspel. Vi vågar alltid anfalla, även borta. Vi väljer dock att pressa lite för högt på bortaplan och har tagit på oss ett par onödiga utvisningar på bortaplan t ex mot Hudinge och IFK Haninge. Vi för spelet i alla bortamatcher, även med en man färre på plan förutom mot Djurgården där vi ändå får med oss 3 poäng trots att vi där inte preseterar bättre än hemmalaget spelmässigt.

13 Fortsättning Analys Bortamatcher Vi borde ha tagit 2 poäng till borta mot Boo FF i öppningsmatchen, det kommer ett sent frisparksmål långt utifrån, som kvitterar matchen. Vi borde ha tagit 2 poäng till mot Huddinge, men vi tvingas spela 93% av matchen med en man färre. Trots det spelar vi med 3 backslinje mot ett lag som väljer att backa hem emd en man mer på plan på sin hemmaplan. Vi väljer att främja anfallsfotbollen. Vi skulle kunnat ta 1 poäng borta mot IFK Haninge men tvingas även där spela med en man färre en stor del av andra halvlek. Vi bör också ta 1 poäng borta mot Järla som förvisso förbättrat sig från våren till hösten och har en duktig målvakt. De har dock 2 chanser på kontringar och gör mål på dem. Vi har ett tjugotal. Vi bör ha tagit ytterligare 2 poäng mot MIK borta, men får inte utdelning och släpper in motståndarna centralt. Vi förtjänar inte riktigt mer än den poängen vi fick mot Norrtull borta som spelar väldigt diciplinerat försvarsspel och istället för att tålmodigt fortsätta försöka ta oss närmare mål, så avslutar vi långt från mål, gång på gång. Vi bör ta med oss minst 1 poäng borta mot Skogås Trångsund, men förtjänar det nog inte. Vi klarar inte av att spela försvar vid defensiva hörnor. De gör mål på en sådan situation och de har 4 hörnor på rad där vi inte tajmar boll i luftrummet för att få bort den. Det framkommer att FIFA 2016 släppts nyligen och någon, -ra spelare har varit uppe till 4 på morgonen och spelat XBOX/PS. Tyresö borta var en av våra första matcher så det är svårt att avgöra. Upplevelsen är att vi är det bättre laget dock. Borta Älvsjö AIK är vi det bättre laget och vi räddar också en straff. Dock gör vi misstag som ger dem 2 mål. Matchen slutar minst 5 minuter tidigt trots domar/matchkontrollant på plats.

14 Cuper och aktiviteter ST Cupen (2 lag) Spåret Cup Gothia Cup Bollkallar - Hammarbys hemmamatcher på Tele2 Arena Träningstrupp på både UEFA A och UEFA B på Bosön vid 3 tillfällen

15 Sponsorer Stort tack för era generösa bidrag!

SPELSYSTEM. Vi kommer att inrikta oss på spelsystemet Spelsättet kommer senare att ge en bra övergång till och 11- manna fotboll.

SPELSYSTEM. Vi kommer att inrikta oss på spelsystemet Spelsättet kommer senare att ge en bra övergång till och 11- manna fotboll. P05 SPELSYSTEM Vi kommer att inrikta oss på spelsystemet 2-3-1. Spelsättet kommer senare att ge en bra övergång till 4-3-3 och 11- manna fotboll. Vi kommer att ha inriktning på offensivt spel. Anfallsspelet

Läs mer

SPELSYSTEM 7-manna (10-12 år)

SPELSYSTEM 7-manna (10-12 år) SPELSYSTEM 7-manna (10-12 år) Nässjö FF har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner, anfalls- och försvarsmetoder

Läs mer

Så spelar vi 7 mot 7 BOO FF P07:2

Så spelar vi 7 mot 7 BOO FF P07:2 Så spelar vi 7 mot 7 BOO FF P07:2 Inledning I och med denna säsong övergår vi till att spela 7 mot 7. Det är en stor omställning för er som spelare då det innebär att spela på en betydligt större plan.

Läs mer

FOTBOLLSTEORI 11-manna fotboll

FOTBOLLSTEORI 11-manna fotboll FOTBOLLSTEORI 11-manna fotboll Daniel Häger 2014 FOTBOLLSTECKEN Spelarens väg & riktning med boll Spelarens väg & riktning utan boll Mv Bollens väg & riktning Målvakt Bollhållare Mv / Försvarsspelare Anfallsspelare

Läs mer

SSK F-05 MANUAL FÖR 7-MANNASPEL

SSK F-05 MANUAL FÖR 7-MANNASPEL SSK F-05 MANUAL FÖR 7-MANNASPEL INTRODUKTION Tanken med "manualen" är att samtliga spelare i SSK F-05 ska känna till och behärska vårt spelsystem för 7-manna, med tillhörande utgångspositioner, anfalls-

Läs mer

Gimo IF FK P !!! Laget. Gimo IF FK P05 Årsberättelse 2015

Gimo IF FK P !!! Laget. Gimo IF FK P05 Årsberättelse 2015 Gimo IF FK P05 Årsberättelse 2015 Gimo IF FK P05 2015 Laget Adam Jansson Alvin Hagstedt Alwin Lager Anton Davidsson Daniel Tomov Destin Mamyanga Elias Seppälä Erik Roos Fabian Negga Filip Holm Kasper Björklund

Läs mer

målvaktstränarutbildning i fotboll bas 2 HANDLEDNING

målvaktstränarutbildning i fotboll bas 2 HANDLEDNING målvaktstränarutbildning i fotboll bas 2 HANDLEDNING LEDARSKAP - HANDLEDNING Att vara tränare och ledare Att sätta mål Kommunikation Instruktion i spelträning 40 min 90 min 70 min 40 min Kunskapsmål för

Läs mer

Den Blå tråden. Annebergs IF:s Ungdomssektion

Den Blå tråden. Annebergs IF:s Ungdomssektion 2011 DenBlåtråden AnnebergsIF:sUngdomssektion DenBlåtrådenskallvareenhjälpochvägledningförledare,spelareoch föräldrarihurlageniannebergsif:sungdomssektionspelarfotboll. DenBlåtrådenförAnnebergsIF:sUngdomssektion

Läs mer

Stenkullen GoIK. Fotbollstermer

Stenkullen GoIK. Fotbollstermer Fotbollstermer Allmänna fotbollstermer Anfallsspelare När det egna laget har bollen är samtliga spelare anfallsspelare. Försvarsspelare När det egna laget försvarar är samtliga spelare försvarsspelare.

Läs mer

Godfoten. Spelets delar. Till match och träning förväntas vissa saker av dig som spelare i Boo FF:

Godfoten. Spelets delar. Till match och träning förväntas vissa saker av dig som spelare i Boo FF: Spelmodell Boo FF Pojkar och flickor 10 år Spelfilosofi - Värdegrund, taktik och individuell insats i rätt ordning - Vi vill ha bollen så mycket som möjligt och när vi tappar den vill vi ta tillbaka den

Läs mer

P04. Lagets Arbetssätt. i spelets skeenden. Försvarsspel. Anfallsspel. Omställning. Återerövring av bollen. Speluppbyggnad.

P04. Lagets Arbetssätt. i spelets skeenden. Försvarsspel. Anfallsspel. Omställning. Återerövring av bollen. Speluppbyggnad. Lagets Arbetssätt P04 i spelets skeenden Anfallsspel Omställning Försvarsspel Speluppbyggnad - Bra spelbarhet! - Spela centralt om vi kan! - Spela/ta bollen framåt om vi kan, bakåt/sidled om vi måste!

Läs mer

UTGÅNGSPOSITIONER. Försvar (krymp ihop) Anfall (blomma ut)

UTGÅNGSPOSITIONER. Försvar (krymp ihop) Anfall (blomma ut) UTGÅNGSPOSITIONER 2-3-1 dvs två backar, ett mittfält bestående av en central spelare och två yttrar samt en central forward Den centrala mittfältaren har ofta en något mer tillbakadragen utgångsposition

Läs mer

SPELSYSTEM 5-manna UTGÅNGSPOSITIONER

SPELSYSTEM 5-manna UTGÅNGSPOSITIONER SPELSYSTEM 5-manna För alla 8-9 års lag, rekommenderar vi att man spelar 5-manna fotboll enligt principen 2-2. Spelsystemet präglas av enkelhet där det naturligt uppstår många 1 mot 1 situationer som löses

Läs mer

POJKAR & FLICKOR 9ÅR P9 och F9

POJKAR & FLICKOR 9ÅR P9 och F9 POJKAR & FLICKOR 9ÅR P9 och F9 En Guide för dig som tränare - Kalender - Träning / Cup - Coachning Version April 2009 KALENDER Tränings kalender, Våren som P9 / F9 En till två träningstillfällen per vecka,

Läs mer

SPELSYSTEM 5-manna (8-9 år)

SPELSYSTEM 5-manna (8-9 år) SPELSYSTEM 5-manna (8-9 år) Nässjö FF har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner, anfalls- och försvarsmetoder

Läs mer

Kunskapsmål. MÅLVAKT bas 1 - spelförståelse 1

Kunskapsmål. MÅLVAKT bas 1 - spelförståelse 1 MÅLVAKT bas 1 - spelförståelse 1 Kunskapsmål Känna till begreppen - anfallsspel och försvarsspel - spelförståelse och speluppfattning - bollhållarens och närmste medspelares alternativ - felvänd och rättvänd

Läs mer

Verksamhetsberättelse för säsongen 2011. Ösmo Fotboll Pojkar 99

Verksamhetsberättelse för säsongen 2011. Ösmo Fotboll Pojkar 99 Verksamhetsberättelse för säsongen 2011 Ösmo Fotboll Pojkar 99 2012-07-28-1 - 2008 Ösmo GIF Fotbollsklubb Lagets femte säsong Detta är femte säsongen som lag. Två 7 - manna lag anmälda till S:t Eriks cup

Läs mer

SPELSYSTEM 4-4-2 för 17-åringar

SPELSYSTEM 4-4-2 för 17-åringar SPELSYSTEM 4-4-2 för 17-åringar Göteborgs Fotbollförbund har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner,

Läs mer

Tullinge TP Fotboll välkomnar er till SNÖBOLLEN CUP STOCKHOLMS BÄSTA INOMHUSCUP DEC Riksten

Tullinge TP Fotboll välkomnar er till SNÖBOLLEN CUP STOCKHOLMS BÄSTA INOMHUSCUP DEC Riksten Tullinge TP Fotboll välkomnar er till SNÖBOLLEN CUP STOCKHOLMS BÄSTA INOMHUSCUP. 16-18 DEC 2016. www.snobollencup.se VÄLKOMMEN TILL SNÖBOLLEN CUP 2016! Nu är det inte långt kvar tills första matchstart

Läs mer

SPELSYSTEM 9-manna (13 år)

SPELSYSTEM 9-manna (13 år) SPELSYSTEM 9-manna (13 år) Nässjö FF har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner, anfalls- och försvarsmetoder

Läs mer

OPE IF F04 Säsongen Information till spelare och föräldrar

OPE IF F04 Säsongen Information till spelare och föräldrar OPE IF F04 Säsongen 2017 Information till spelare och föräldrar 2017 Ledare och övriga ansvariga Christer Nilsson- huvudtränare Anna Finér- tränare Stefan Pålsson - tränare Leif Aronsson - tränare Katarina

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 Sollentuna FK P03 VAXMORA

Verksamhetsplan 2016 Sollentuna FK P03 VAXMORA Verksamhetsplan 2016 Sollentuna FK P03 VAXMORA Mål och utfall verksamhetsplanen 2015 Mål: Vi skulle träna tre till fyra träningspass per vecka Gemensamt träningsläger i Kristinehamn Gemensam sommarcup

Läs mer

Allmänna fotbollstermer

Allmänna fotbollstermer Allmänna fotbollstermer Andraboll Anfallspelare Back, backlinje är den boll som man får efter första skottförsök, nickförsök etc. Retur är en variant på andraboll från målvakt efter målvaktsräddning, från

Läs mer

FOTBOLLSTERMER OCH SYMBOLER

FOTBOLLSTERMER OCH SYMBOLER FOTBOLLSTERMER OCH SYMBOLER Innehåll Anfallsspel när det egna laget har bollen... 3 Grundförutsättningar i anfallsspel... 3 Anfallstermer... 3 Försvarsspel när motståndarna har bollen... 5 Grundförutsättningar

Läs mer

SPELSYSTEM INOMHUS 5 Á-SIDE 2-2

SPELSYSTEM INOMHUS 5 Á-SIDE 2-2 SPELSYSTEM INOMHUS 5 Á-SIDE 2-2 Spelarlyftet har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner, anfalls- och

Läs mer

NACKAMÄSTARE 2014 BOO FF LAG 12, POJKAR O4

NACKAMÄSTARE 2014 BOO FF LAG 12, POJKAR O4 NACKAMÄSTARE 2014 BOO FF LAG 12, POJKAR O4 Agenda Boo FF lag 12 (- 04) - Föräldramöte 22 oktober Närvarande: Kristina (tränare), Jonas (tränare), Kristin (lagledare), Magnus, (Arthur), Anders (Noel), Lottie

Läs mer

Andra våg är de spelare som intagit position bakom (djup) de främre anfallspelarna vid ett avslutsförsök, ofta vid inlägg och hörnor.

Andra våg är de spelare som intagit position bakom (djup) de främre anfallspelarna vid ett avslutsförsök, ofta vid inlägg och hörnor. Fotbollstermer Att tala samma språk Vi rekommenderar att dina spelare börjar lära sig fotbollstermer och symboler när de är 10 12 år. Tänk på att inte ta allt på en gång utan koncentrera er på grundförutsättningar

Läs mer

Tullinge TP Fotboll välkomnar er till SNÖBOLLEN CUP STOCKHOLMS BÄSTA INOMHUSCUP DEC Riksten

Tullinge TP Fotboll välkomnar er till SNÖBOLLEN CUP STOCKHOLMS BÄSTA INOMHUSCUP DEC Riksten Tullinge TP Fotboll välkomnar er till SNÖBOLLEN CUP STOCKHOLMS BÄSTA INOMHUSCUP. 16-18 DEC 2016. www.snobollencup.se VÄLKOMMEN TILL SNÖBOLLEN CUP 2016! Nu är det inte långt kvar tills första matchstart

Läs mer

F0607 Föräldramöte Tisdag 28 feb 2017, kl 18:30-19:30

F0607 Föräldramöte Tisdag 28 feb 2017, kl 18:30-19:30 F0607 Föräldramöte Tisdag 28 feb 2017, kl 18:30-19:30 Presentation av tränarna Torbjörn (070-0922674, tobbe.lilja@spray.se ) Thomas (0732315792, thomas.wilton@helsingborg.se ) Tobias (0707-579390, tobias.lindulf@gmail.com

Läs mer

Föräldramöte IF Brommapojkarna F03-2

Föräldramöte IF Brommapojkarna F03-2 Föräldramöte 170315 IF Brommapojkarna F03-2 Dagordning 2016 - vad gjorde vi? Spelarstatistik 2016 Seriespel, cuper & lagaktiviteter 2017 Utbildningsplan Modell för uttagning till match Utmaningar i verksamheten

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 BAKGRUND. är en träningsgrupp inom SFK som har tränat ihop under se år. 2018 blir det sjunde året som grupp och andra året med 9- mannaspel. Träningsgruppen består, i skrivande stund, av 16 spelare samt

Läs mer

Tränarfortbildning 2 av 4 Sigtuna IF FK. Internt 17/5 - Tränare Matchen som utbildningstillfälle

Tränarfortbildning 2 av 4 Sigtuna IF FK. Internt 17/5 - Tränare Matchen som utbildningstillfälle Tränarfortbildning 2 av 4 Sigtuna IF FK Internt 17/5 - Tränare Matchen som utbildningstillfälle SYFTE - MÅLBILD Att ge fördjupad kunskap i hur vi i Sigtuna IF FK tänker kring matchen som utbildningstillfälle?

Läs mer

Sammanfattning om lagets möte

Sammanfattning om lagets möte Sammanfattning om lagets möte Välkommen till fotbolls-säsong 2017! I torsdags samlades laget för att diskutera viktiga saker angående planeringen om den kommande säsongen och lagets funktion. Karin, Athan,

Läs mer

Verksamhetsplan Sollentuna FK P03 Syd 2016

Verksamhetsplan Sollentuna FK P03 Syd 2016 Verksamhetsplan Sollentuna FK P03 Syd 2016 En del av Sollentuna FK P03 Syd är en träningsgrupp i Sollentuna FK, med ca 80 aktiva spelare. Det finns fem andra träningsgrupper i klubben, med sammanlagt ca

Läs mer

Tullinge TP Fotboll välkomnar er till SNÖBOLLEN CUP STOCKHOLMS BÄSTA INOMHUSCUP DEC Riksten

Tullinge TP Fotboll välkomnar er till SNÖBOLLEN CUP STOCKHOLMS BÄSTA INOMHUSCUP DEC Riksten Tullinge TP Fotboll välkomnar er till SNÖBOLLEN CUP STOCKHOLMS BÄSTA INOMHUSCUP. 16-18 DEC 2016. www.snobollencup.se VÄLKOMMEN TILL SNÖBOLLEN CUP 2016! Nu är det inte långt kvar tills första matchstart

Läs mer

Köping FF P Nivåanpassning. Vad är fotboll?

Köping FF P Nivåanpassning. Vad är fotboll? Köping FF P-02 2016 Nivåanpassning Nivåanpassning är när man anpassar nivån för individen till dennes nivå, dvs nivån på övningar vid träning och vid match går ut på att möta motståndare som är på ungefär

Läs mer

Introduktion 7-manna fotboll

Introduktion 7-manna fotboll Introduktion 7-manna fotboll De stora skillnaderna som kommer att märkas ganska fort är att planen och målen är större och matchtiden längre. Dessutom så börjar vi prata positioner på planen. Till allt

Läs mer

SPELSYSTEM för 13-åringar

SPELSYSTEM för 13-åringar SPELSYSTEM för 13-åringar Göteborgs Fotbollförbund har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner, anfalls-

Läs mer

Tullinge TP Fotboll välkomnar er till SNÖBOLLEN CUP STOCKHOLMS BÄSTA INOMHUSCUP DEC Riksten

Tullinge TP Fotboll välkomnar er till SNÖBOLLEN CUP STOCKHOLMS BÄSTA INOMHUSCUP DEC Riksten Tullinge TP Fotboll välkomnar er till SNÖBOLLEN CUP STOCKHOLMS BÄSTA INOMHUSCUP. 16-18 DEC 2016. www.snobollencup.se VÄLKOMMEN TILL SNÖBOLLEN CUP 2016! Nu är det inte långt kvar tills första matchstart

Läs mer

KIF HFK P04 7 MANNA SPEL. Spelidé och organisation för 7 manna spel

KIF HFK P04 7 MANNA SPEL. Spelidé och organisation för 7 manna spel 2014-02-28 KIF HFK P04 7 MANNA SPEL Spelidé och organisation för 7 manna spel Vårt sätt att spela och agera Häftet du håller i handen kan du bläddra och läsa lite i för att förstå hur vi i KIF vill spela

Läs mer

SPELSYSTEM 4-4-2 Kollektivt

SPELSYSTEM 4-4-2 Kollektivt SPELSYSTEM 4-4-2 Kollektivt Göteborgs Fotbollförbund har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner, anfalls-

Läs mer

LFC NIGHT: VAD ÄR FOTBOLL?

LFC NIGHT: VAD ÄR FOTBOLL? 2019-05-23 LFC NIGHT: VAD ÄR FOTBOLL? Olof Unogård VAD, VARFÖR, HUR VAD, VARFÖR, HUR VAD, VARFÖR, HUR VAD ÄR FOTBOLL? VAD ÄR FOTBOLL? Fotboll är en lagsport där lagen strävar efter att få in bollen i motståndarnas

Läs mer

IK FRANKE P01 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010

IK FRANKE P01 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 2010 IK FRANKE P01 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 IK Frankes Ungdomspolicy (9 år) Ungdom och boll Frankes paroll 7-manna Organisation Träningstillfällen Speltid Resultat Serie Cuper Material Målsättning 9

Läs mer

Nya Spelformer Björn Eriksson Lotta Hellenberg Stockholms Fotbollförbund Svenska Fotbollförbundet

Nya Spelformer Björn Eriksson Lotta Hellenberg Stockholms Fotbollförbund Svenska Fotbollförbundet Nya Spelformer 2019 Björn Eriksson Lotta Hellenberg Stockholms Fotbollförbund Svenska Fotbollförbundet Agenda Varför? Hur i Stockholm? Spelform för spelform Summering Frågor Varför Varför? Hur i Stockholm?

Läs mer

Ekerö IK Fotboll Damtrupp. Säsongsstart 2014

Ekerö IK Fotboll Damtrupp. Säsongsstart 2014 Ekerö IK Fotboll Damtrupp M Säsongsstart 2014 Agenda My mission & Fokus Spelsystem Säsongsprogram Målsättning M My mission Att ni ska lyckas Att hitta er maximala M kapacitet Att alltid ha kul Inställning

Läs mer

SPELARUTBILDNING ÅR - SPELFORM 7 MOT 7

SPELARUTBILDNING ÅR - SPELFORM 7 MOT 7 SPELARUTBILDNING 10-12 ÅR - SPELFORM 7 MOT 7 Mål: Spelarna ska fortsätta spela fotboll och utveckla sin teknik. Vi tar hänsyn till att spelarna i den här åldern kan genomgå en fysisk utveckling Strategi:

Läs mer

Förslag Allsvenskan 2009. Kommentarer

Förslag Allsvenskan 2009. Kommentarer Förslag Allsvenskan 2009 Omgång 1 (5 april) Helsingborgs IF- IFK Göteborg IF Elfsborg- Hammarby Djurgården - Örebro BK Häcken - Malmö FF Trelleborgs FF- IF Brommapojkarna AIK Halmstads BK Gefle IF FF Kalmar

Läs mer

Arbetssätt och roller Dalslands FF

Arbetssätt och roller Dalslands FF Arbetssätt och roller Dalslands FF En fotbollsmatch består av anfall, försvar och omställningar. Att ha kunskap om VILKET ARBETSSÄTT VI ANVÄNDER OCH VILKEN ROLL DU HAR NÄR VI SPELAR MATCH, ÄR EN FÖRUTSÄTTNING

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Spelarutbildningsplan 7-manna 10-11 år Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Spelarutbildningsplan IF Mölndals Fotboll I IF Mölndal Fotboll vill vi skapa vinnare. I IF

Läs mer

SPELSYSTEM för åringar

SPELSYSTEM för åringar SPELSYSTEM för 15-16 åringar Dalslands Fotbollförbund har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner, anfalls-

Läs mer

Tullinge TP Fotboll välkomnar er till SNÖBOLLEN CUP STOCKHOLMS BÄSTA INOMHUSCUP DEC Riksten

Tullinge TP Fotboll välkomnar er till SNÖBOLLEN CUP STOCKHOLMS BÄSTA INOMHUSCUP DEC Riksten Tullinge TP Fotboll välkomnar er till SNÖBOLLEN CUP STOCKHOLMS BÄSTA INOMHUSCUP. 16-18 DEC 2016. www.snobollencup.se VÄLKOMMEN TILL SNÖBOLLEN CUP 2016! Nu är det inte långt kvar tills första matchstart

Läs mer

SPELSYSTEM 9-manna SKILLNADER MOT 2-3-1 (7-MANNA) FÖR 10-11 ÅRINGAR

SPELSYSTEM 9-manna SKILLNADER MOT 2-3-1 (7-MANNA) FÖR 10-11 ÅRINGAR SPELSYSTEM 9-manna Spelarlyftet har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner, anfalls- och försvarsmetoder

Läs mer

Föräldramöte NYA IF Brommapojkarna F03-2

Föräldramöte NYA IF Brommapojkarna F03-2 Föräldramöte 180115 NYA IF Brommapojkarna F03-2 Dagordning Nya IF Brommapojkarna F03-2 HT 2017 - vad gjorde vi? Spelarstatistik 2017 Seriespel, cuper & lagaktiviteter 2018 Utbildningsplan Modell för uttagning

Läs mer

Grundförutsättningar i anfallsspel

Grundförutsättningar i anfallsspel Grundförutsättningar i anfallsspel Spelbarhet Spelavstånd Spelbredd Exempel: https://www.youtube.com/watch?v=w_jg5waqogc https://www.youtube.com/watch?v=luvorhgxbom https://www.youtube.com/watch?v=hba7a3i4hco

Läs mer

SPELSYSTEM 11-manna 4-2:3-1

SPELSYSTEM 11-manna 4-2:3-1 SPELSYSTEM 11-manna 4-2:3-1 Göteborgs Fotbollförbund har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner, anfalls-

Läs mer

Utvecklingsplan detalj

Utvecklingsplan detalj Utveckling av Metod Barn är barn och inte små vuna. Barn och ungdomar ska tränas med metoder som är anpassade till deras mognad. Rätt träning i rätt ålder är en förutsättning för att nå optimal utveckling.

Läs mer

Analys av insläppta mål i boxplay för BIK Karlskoga allsvenskan säsong

Analys av insläppta mål i boxplay för BIK Karlskoga allsvenskan säsong Analys av insläppta mål i boxplay för BIK Karlskoga allsvenskan säsong 2015-2016 Lars Englund Svenska ishockeyförbundet Examensarbete Elittränarutbildningen 2016 Handledare: Linus Berg Sammanfattning Syfte

Läs mer

Vad är futsal? Namnet Futsal är en kombination av de spanska orden för fotboll (futbol) samt för hall (sala) Futsal administreras av FIFA och UEFA

Vad är futsal? Namnet Futsal är en kombination av de spanska orden för fotboll (futbol) samt för hall (sala) Futsal administreras av FIFA och UEFA Vad är futsal? Namnet Futsal är en kombination av de spanska orden för fotboll (futbol) samt för hall (sala) Futsal administreras av FIFA och UEFA Futsal är en av tre idrotter inom Svenska Fotbollförbundet

Läs mer

Tullinge TP Fotboll välkomnar er till SNÖBOLLEN CUP STOCKHOLMS BÄSTA INOMHUSCUP DEC Riksten

Tullinge TP Fotboll välkomnar er till SNÖBOLLEN CUP STOCKHOLMS BÄSTA INOMHUSCUP DEC Riksten Tullinge TP Fotboll välkomnar er till SNÖBOLLEN CUP STOCKHOLMS BÄSTA INOMHUSCUP. 16-18 DEC 2016. www.snobollencup.se VÄLKOMMEN TILL SNÖBOLLEN CUP 2016! Nu är det inte långt kvar tills första matchstart

Läs mer

Verksamhetsplan 2017

Verksamhetsplan 2017 BAKGRUND. är en träningsgrupp inom SFK som har tränat ihop under fem år. 2017 blir det sjätte året som grupp och första året med 9- mannaspel. Träningsgruppen består, i skrivande stund, av 18 spelare.

Läs mer

HÅBO FF P05 FÖRÄLDRAMÖTE Rotundan I BÅLSTA

HÅBO FF P05 FÖRÄLDRAMÖTE Rotundan I BÅLSTA FÖRÄLDRAMÖTE Rotundan I BÅLSTA 2017-11-09 PRESENTATION P05 SAMMANFATTNING AV LAGET SUMMERING AV 2017 TRÄNINGSTIDER, TRÄNINGAR OCH UTBILDNINGSPLAN MATCHER, CUPER OCH DM FUTSAL SAMMARBETEN MED P06 OCH P04

Läs mer

SPELSYSTEM 4-4-2 för 18-19 åringar

SPELSYSTEM 4-4-2 för 18-19 åringar SPELSYSTEM 4-4-2 för 18-19 åringar Göteborgs Fotbollförbund har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner,

Läs mer

A l l s v e n s k a n 2 0 0 9 OBS! att speldagar kan komma att ändras!

A l l s v e n s k a n 2 0 0 9 OBS! att speldagar kan komma att ändras! A l l s v e n s k a n 2 0 0 9 OBS! att speldagar kan komma att ändras! Kommentarer Omgång 1 lö 4 april kl. 16.00 BK Häcken - Malmö FF lö 4 april kl. 16.00 IF Elfsborg- Hammarby TV4 sö 5 april kl. 15.00

Läs mer

Staffans sammanfattning vecka 23

Staffans sammanfattning vecka 23 Staffans sammanfattning vecka 23 Hej alla VAIF:are och andra läsare, En helt fantastisk helg är över och studentveckan i Lund är i gång samt skolavslutning på fredag i Veberöd. 13 juni börjar sommarens

Läs mer

Föräldramöte. Umedalens IF F-04

Föräldramöte. Umedalens IF F-04 Föräldramöte Umedalens IF F-04 Säsongen 2018 Träningen, se nedan Seriespel, två serier Div 1 och div 3 en 11-manna och en 9-manna (lite oklart) Erik och Åsa är huvudtränare Pontus och Pelle hjälper till

Läs mer

Den Blå tråden. Annebergs IF

Den Blå tråden. Annebergs IF 2013 DenBlåtråden AnnebergsIF DenBlåtrådenskallvareenhjälpochvägledningförledare,spelareoch föräldrarihurlageniannebergsifspelarfotboll. DenBlåtrådenförAnnebergsIF 2013 Innehåll Vårmålsättning...3 Grundstenarförattuppnåmålsättningen...3

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL. SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS TRÄNARUTBILDNING C och B UNGDOM

VÄLKOMMEN TILL. SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS TRÄNARUTBILDNING C och B UNGDOM VÄLKOMMEN TILL SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS TRÄNARUTBILDNING C och B UNGDOM Åke Kallenberg Jonas Gradin Ramin Kiani SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS Tränarutbildning C & B-ungdom Program Fotbollsportalen Spelarutbildningsplanen

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Spelarutbildningsplan 5-manna 8-9 år Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Spelarutbildningsplan IF Mölndals Fotboll I IF Mölndal Fotboll vill vi skapa vinnare. I IF

Läs mer

Våra sponsorer, Tack!

Våra sponsorer, Tack! IK Frej P 08 Våra sponsorer, Tack! Organisation Lagledare Huvudtränare Kassör Kläder/sponsorer Christian Nordvall Patrik Tirri Patrick Lekström Eric Lundberg Tränare/matchcoacher: Calle Widquist, Daniel

Läs mer

Godfoten. Spelets delar. Till match och träning förväntas vissa saker av dig som spelare i Boo FF:

Godfoten. Spelets delar. Till match och träning förväntas vissa saker av dig som spelare i Boo FF: Spelmodell Boo FF Pojkar och flickor 11 år Spelfilosofi - Värdegrund, taktik och individuell insats i rätt ordning - Vi vill ha bollen så mycket som möjligt och när vi tappar den vill vi ta tillbaka den

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS TRÄNARUTBILDNING B UNGDOM KURSMODUL 2:2

VÄLKOMMEN TILL SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS TRÄNARUTBILDNING B UNGDOM KURSMODUL 2:2 VÄLKOMMEN TILL SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS TRÄNARUTBILDNING B UNGDOM KURSMODUL 2:2 2 TRÄNARUTBILDNING B UNGDOM PROGRAM KURSMODUL 2:2 08.30 10.30 Teori 3 Återkoppling till webbuppgift 5 Försvarsspel. Positionsförsvar

Läs mer

Solängen P04. Föräldramöte Jan 2017

Solängen P04. Föräldramöte Jan 2017 Solängen P04 Föräldramöte Jan 2017 Agenda: Solängen p04 Allmänt om laget Info från styrelsen Träningar Seriespel Cuper Föräldragrupp Klubbkassa Kommunikation Cuper 2017 Övrigt Solängen P04 2016 Spelare,

Läs mer

Information ledare/föräldrar - P04

Information ledare/föräldrar - P04 Information ledare/föräldrar - P04 Kvällens program: 1) Ledarteam 2) Fram till nu! 3) Statistik P04 4) Uppdrag Genomförande Reflektioner 5) Ny period i verksamheten! 6) Bedömning av spelare - spelartyper

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Spelarutbildningsplan 11-manna 16-19 år Seniorer Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Spelarutbildningsplan IF Mölndals Fotboll I IF Mölndal Fotboll vill vi skapa vinnare.

Läs mer

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten AIF:s utbildningsplan är framtagen av tränarrådet och godkänd av fotbollssektion samt styrelsen 080302. Axvalls IF målsättning med ungdomsverksamheten

Läs mer

Innehållsförteckning. S i d a 2

Innehållsförteckning. S i d a 2 Innehållsförteckning 1. Inledning 3 2. Spelytor 4 3. Fotbollstecken 5 4. Fotbollstermer i anfallspel 6-8 5. Fotbollstermer i försvarspel 10-12 6. Allmänna fotbollstermer 13-16 S i d a 2 Inledning Att tala

Läs mer

Spelschema IFK Visbys P-02 säsongen 2012:

Spelschema IFK Visbys P-02 säsongen 2012: Spelschema IFK Visbys P-02 säsongen 2012: VÅREN: MATCH: PLATS: 2012-04-22 kl.11:00 Fårösund IFK Visby Fårösund Samling IFK:s klubbstuga 09:15 2012-04-29 kl.11:00 IFK Visby Gotlands Bro Västerhejde 2012-05-06

Läs mer

År 6 9 Kanalskolan. Rev 2015-01-12

År 6 9 Kanalskolan. Rev 2015-01-12 År 6 9 Kanalskolan Rev 2015-01-12 Målsättning Eleverna skall få individuell och allsidig utbildning i teknik samt i anfalls- och försvarsspel. Elevernas bollkänsla och spelförståelse skall utvecklas. Åk.

Läs mer

Premium-analyser. Detaljerande analyser. Avslut, offensivt. Motståndaravslut. Performance-data. Rankade spelare. Målvakter. Nyckeltal.

Premium-analyser. Detaljerande analyser. Avslut, offensivt. Motståndaravslut. Performance-data. Rankade spelare. Målvakter. Nyckeltal. Detaljerande analyser Premium-analyser Avslut, offensivt Performance-data Laganalyser Individuella analyser Motståndaravslut Nyckeltal Målvakter Rankade spelare 5 mot 5 Red shot game Försvarsspel Backar

Läs mer

Spelarutbildningsplan GIF Nike. Glädje Utveckling Tydlighet & respekt

Spelarutbildningsplan GIF Nike. Glädje Utveckling Tydlighet & respekt Spelarutbildningsplan GIF Nike Glädje Utveckling Tydlighet & respekt 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte... 3 Mål... 3 GIF Nikes organisation... 4 Att vara tränare i GIF Nike... 4 Ytterligare krav

Läs mer

Börje UFO Spelarutbildningsplan

Börje UFO Spelarutbildningsplan Börje UFO Spelarutbildningsplan Alla barn och ungdomar i Börje med omnejd ska ges chansen att spela fotboll. Fotbollen ska vara rolig och utvecklande, oavsett ålder och kunskapsnivå. Fotbollslek, 6 år

Läs mer

Hemköp Ängby Cup oktober 2012

Hemköp Ängby Cup oktober 2012 Hemköp Ängby Cup 20-21 oktober 2012 Ängby Torg Bromma Information inför cupen Lag och gruppindelning Spelschema per plan Spelschema per grupp Regler Vägbeskrivning Övrig information I ett separat dokument

Läs mer

DISPOSITION. Föräldramöte IF BP07-2 akademi. 18 januari Anders Hermanson. Bakgrund året som gick. Organisation ledare och spelare

DISPOSITION. Föräldramöte IF BP07-2 akademi. 18 januari Anders Hermanson. Bakgrund året som gick. Organisation ledare och spelare Föräldramöte IF BP07-2 akademi 18 januari 2017 - Anders Hermanson DISPOSITION Bakgrund året som gick Organisation ledare och spelare Att vara en del av Akademin Målsättningar Träningar, matcher och cuper

Läs mer

P-01/02/03. Säsongen 2017

P-01/02/03. Säsongen 2017 Säsongen 2017 P03 Föräldramöte 19 januari 2017 Plats: Modohallens caféteria Närvarande barns föräldrar: André, Albin L, Linus E, Linus O, Linus D, Jakob L, Elliot V, Casper N, Alfred J, Emil F, Albin J,

Läs mer

SPELARUTBILDNINGSPLAN HALLANDS FOTBOLLFÖRBUND

SPELARUTBILDNINGSPLAN HALLANDS FOTBOLLFÖRBUND SPELARUTBILDNINGSPLAN HALLANDS FOTBOLLFÖRBUND Innehållsförteckning Vad är fotboll? 4 Ett holistiskt synsätt på fotboll 5 Så skapas passion för fotboll 6 Första tankens regler 7 Målbild Nivå 3 8 Spelfilosofi,

Läs mer

POJKAR & FLICKOR 7-8 ÅR

POJKAR & FLICKOR 7-8 ÅR POJKAR & FLICKOR 7-8 ÅR En Guide för dig som tränare - Kalender - Träning / Cup - Coachning Version April 2009 POJKAR & FLICKOR 7-8ÅR KALENDER Träning Hela året som P7 och F7, tränar man på Saltsjöbadens

Läs mer

Föräldramöte agenda

Föräldramöte agenda Föräldramöte 20170504 agenda Kort årsberättelse och nuläge för P06 Kontentan av HFF ungdoms FAS möte Ert ansvar som föräldrar vad innebär det Barnens ansvar Cuper? Kassa Fotografering Övriga frågor Kort

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Spelarutbildningsplan 11-manna 14-15 år Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Spelarutbildningsplan IF Mölndals Fotboll I IF Mölndal Fotboll vill vi skapa vinnare. I

Läs mer

Så spelar vi 9 mot

Så spelar vi 9 mot Så spelar vi 9 mot 9 2017 Uppdaterad: 170127 1 Bra förutsättningar Hög delaktighet Många fotbollsaktioner Bra och utvecklande spel I 13- och 14-års åldern har spelarna nått en utveckling där de samverkar

Läs mer

FLICKOR 01. Riktlinjer

FLICKOR 01. Riktlinjer Riktlinjer FLICKOR 01 2014 Grunden till detta dokument är Järla IF FKs policydokument Röda Tråden. Med detta dokument vill vi tränare och ledare förtydliga vad det innebär för oss i flickor födda 2001.

Läs mer

Så spelar vi 9 mot

Så spelar vi 9 mot Så spelar vi 9 mot 9 2017 Uppdaterad: 170401 1 Bra förutsättningar Hög delaktighet Många fotbollsaktioner Bra och utvecklande spel I 13- och 14-års ålder har spelarna nått en utveckling där de samverkar

Läs mer

Om man bara tittar på de praktiska delarna av fotbollen så kan man dela upp fotbollen i två delar - det individuella spelet och lagspelet.

Om man bara tittar på de praktiska delarna av fotbollen så kan man dela upp fotbollen i två delar - det individuella spelet och lagspelet. I säsongen 2011 kommer vi att spela i både division P13 DIV 4 och P13 DIV 5 i S:t Eriks Cupen. Vi har kommit fram till att det är bäst för er fotbollsutveckling att spela divisioner under den högsta. Anledningen

Läs mer

Jämjö GoIF P05/06/07. Anfallsspel. Speluppbyggnad Skapa tid Överblick 4S Övertalighet i spelytan Rörelse utan boll Triangelspel

Jämjö GoIF P05/06/07. Anfallsspel. Speluppbyggnad Skapa tid Överblick 4S Övertalighet i spelytan Rörelse utan boll Triangelspel Jämjö GoIF P05/06/07 Anfallsspel Speluppbyggnad Skapa tid Överblick 4S Övertalighet i spelytan Rörelse utan boll Triangelspel Spelyta 3 Spelytorna definieras som ytan mellan motståndarens lagdelar. Spelytorna

Läs mer

Grundförutsättningar i anfallsspel: Anfallstermer

Grundförutsättningar i anfallsspel: Anfallstermer Grundförutsättningar i anfallsspel: * Spelbredd innebär: Ha ett bra avstånd i sidriktning (sidled) * Speldjup innebär: Ha ett bra avstånd i längdriktning (djupled) * Spelavstånd innebär: Ha bra bredd,

Läs mer

Runt 9:de minuten så gör Filip kedjan en bra sekvens där man skapar en del oreda hos Frölunda försvaret

Runt 9:de minuten så gör Filip kedjan en bra sekvens där man skapar en del oreda hos Frölunda försvaret 30/10 2015 H2 Älvstranden - Frölunda Period 1: Redan 0.22 in i matchen så kommer Emil på avslut mot deras kasse. 3.52 så åker vi på dagens första 2min o det är Mats B som åker på slag Första fem: Frölunda

Läs mer

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder.

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder. Sundbybergs IK Fotboll P98 Information till spelar och föräldrar inför säsongen 2012. Hej Spelare och Förälder! Dags för en ny härlig fotbollsäsong med förhoppningsvis goda resultat och glada miner. Ni

Läs mer

Riktlinjer för träningsverksamhet inom IK Huge Fotboll

Riktlinjer för träningsverksamhet inom IK Huge Fotboll Riktlinjer för träningsverksamhet inom IK Huge Fotboll Detta dokument är en bilaga till Mål och riktlinjer för IK Huge Fotboll och skall ses som ett minimikrav för den träningsverksamhet som bedrivs i

Läs mer

Gränna AIS IB 0405 Gränna AIS IB 0405

Gränna AIS IB 0405 Gränna AIS IB 0405 Som synes mycket god träningsvilja med i stort sett alla med närvaro över 80%. Truppen har matchats jämnt. Frånvaro har oftast berott på sjukdom eller att man varit bortrest. Serien slutar med en fin fjärdeplats

Läs mer

Så spelar vi 9 mot år 2017

Så spelar vi 9 mot år 2017 Så spelar vi 9 mot 9 13-14 år 2017 1 Bra förutsättningar Hög delaktighet Många fotbollsaktioner Bra och utvecklande spel I 13- och 14-års åldern har spelarna nått en utveckling där de samverkar med fler

Läs mer

SPELSYSTEM EIF P02, 11 vs 11

SPELSYSTEM EIF P02, 11 vs 11 SPELSYSTEM EIF P02, 11 vs 11 UTGÅNGSPOSITIONER 4-1:2-3 dvs en fyrbackslinje med alternerande innerbackar, ett mittfält bestående av två mer offensiva spelare och en lite mer defensiv spelare (balansspelare)

Läs mer