Vi är det lilla företaget med det stora fokuset på livskvalité! Livskvalitet har 4 viktiga dimensioner; den fysiska, psykiska, sociala &

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vi är det lilla företaget med det stora fokuset på livskvalité! Livskvalitet har 4 viktiga dimensioner; den fysiska, psykiska, sociala &"

Transkript

1 Vi är det lilla företaget med det stora fokuset på livskvalité! Livskvalitet har 4 viktiga dimensioner; den fysiska, psykiska, sociala & existentiella. Djuren utgör där en mycket väsentlig del för oss människor och har gjort så i århundraden.

2 HÄSTUNDERSTÖDD TERAPI Visste du att hästens rörelsemönster i skritt liknar människans gång, när hästen rör sig överförs de tredimensionella rörelserna till ryttaren. Ryttarens bäcken och bål rör sig då som vid normal gång. Detta sker ungefär gånger under ett 30 min ridpass. Hästunderstödd terapis effekter; minskad ångest minskad smärta minskad stress minskade muskelspänningar minskad spasticitet ökad muskeltonus och upprätning ökad motivation och mod ökat ansvarstagande ökad rörlighet/smidighet ökad vakenhet/alerthet förbättrad kroppskännedom förbättrad kondition och koordination förbättrad balans och hållning förbättrad andningsfunktion förbättrad kognitiv förmåga förbättrad kommunikation allsidig träning skapar må-bra-hormonet oxytocin LÄS GÄRNA MER OM HÄSTUNDERSTÖDD TERAPI PÅ VÅR HEMSIDA! Vi har stabila och lugna hästar som vi arbetar med av raserna Irländsk Tinker och Bajskir. Det unika med Bajskirhästarna är att de är allergena och många gånger kan ridas av personer som vanligtvis är allergiska mot hästar! Hästarna vi arbetar med tränas kontinuerligt i olika miljöer samt utbildas och rids av kunnig personal. Vi är unika med att möjliggöra hembesök med våra hästar! Antingen hem till er dörren eller till er dagliga verksamhet som ej har möjlighet att ta sig ut till oss! Välkomna ut för ett studiebesök hos oss på gården!

3 HUNDUNDERSTÖDD TERAPI En hund har en fantastisk förmåga att acceptera dig för den du är utan att lägga värdering på hur du ser ut, är klädd eller vilken status du har. Hunden dömer dig inte för ditt förflutna eller vad du har i bagaget utan hunden finns där för dig i nuet. Hunden är lätt att träna och umgås med, underlättar samtal, ökar livsglädjen, lättar upp stämningen och minskar känslan av isolering och utanförskap. Hunden fungerar ofta som ett socialt smörjmedel då det går trögt och öppnar upp till spontana samtal och kontakter. Hundar är tydliga och deras handlingar ljuger aldrig de har ett rakt och ärligt sätt att kommunicera och deras tydliga sätt att visa signaler, som leder till att de är behagliga och trovärdiga att vara i närheten av och många gånger hjälper människor att finna förtroende för nya bekantskaper och situationer de ställs inför. Hundunderstödd terapis effekter; minskad ångest minskad smärta minskad stress minskade muskelspänningar minskad spasticitet öppnar upp till samtal ökar koncentrationsförmågan ökar självkänsla och självförtroende ökar viljan att bli mer social och aktiv ökad motivation och mod ökat ansvarstagande ökad finmotorik förbättrad kondition och koordination förbättrad kommunikation allsidig träning skapa en känsla av ett sammanhang skapar må-bra-hormonet oxytocin LÄS GÄRNA MER OM HUNDUNDERSTÖDD TERAPI PÅ VÅR HEMSIDA! Vi har idag ett terapihundsekipage som arbetat mycket inom vård och omsorg, med äldre på äldreboenden, dementa personer men även med barn och ungdomar med olika problematik. Vi har även flera hundar som inom kort kommer att vidareutbildas till licensierade terapihundsekipage. Hundarna är av den fantastiska rasen Australian Shepherd och Border collie som är oerhört sociala, arbetsamma och tillgivna hundar som många gånger bjuder på skratt och show. Välkomna ut för ett studiebesök hos oss på gården!

4 ERBJUDANDEN MED HÄST Aktiviteter som erbjuds på gården DAGRIDLÄGER SOMMAREN 2013 Har ni börjat fundera på aktiviteter/läger inför sommarlovet? Är ni förälder till en äventyrslysten ungdom? Nu söker vi flera som är intresserade av att delta i vårt unika dagläger! Hos oss får barn & ungdomar möjlighet till umgänge med specialutbildade djur och personal i natur ute på vår avskilda men centrala lantgård. Här lägger vi stor vikt och fokus på Kamratskap, Ansvarstagande, Respekt, Etik och Moral samtidigt som vi bjuder på ett unikt äventyr. Vi arbetar inte som den traditionella ridskolan/lägerverksamheterna då vi tycker att det finns så mycket mer att lära oss än bara ridning. Vi på Hund & Hästupplevelser har goda erfarenheter inom hund och hästunderstödd terapiarbete och arbetar utifrån dessa aspekter. Hos oss får man lära sig mer än bara ridning efter skolboken, man får självklart lära sig ridningens grunder men även att ta ansvar för sitt djur både före, efter och under arbete, kamratskap och respekt, etik och moral gentemot varandra är även också något vi lägger stor vikt på samt ansvarskänsla. Vi kollar idag intresset av lägerverksamhet i sommar, ett äventyr inspirerat av en riddares historia och de medeltida tonerspel som utspelades förr i tiden. Vi kommer tala mycket om riddarkodexen och brödraskap. Lära oss hantera, sköta och rida hästarna, allt från grunden. Men även testa på några av de medeltida tonergrenarna för de som vill. Alla är välkomna hos oss, vare sig tidigare djurerfarenheter ålder eller om man är kille eller tjej då vi har tagit beslutet att ej ha för stora grupper, på så vis får vi större möjlighet till att individualisera arbetet och lektionerna för varje enskild person som är hos oss. Vi kommer samarbeta med riddare från Nordic Knights som förhoppningsvis kommer hälsa på för att bjuda på en show! I år kommer endast två lägerveckor anordnas och vi tar emot max sex stycken deltagare/läger, så skynda boka din plats! Om du är intresserad av att deltaga så hör med din kommun om du kan få bidrag till kursavgiften. De flesta kommuner ger hela avgiften! När: Vecka 31 och Vecka 32 Var: Kyssinge 484, Rosersberg Kostnad för deltagare: 4500:- ink moms och skatter. Lunch och fika ingår. Kostnad för anhörig/assistent: 1250:- ink moms och skatter. Lunch och fika ingår. Hjälm finns att låna för de som inte har. Ordentlig lunch (husmanskost) ingår varje dag som vi gör iordning tillsammans med barnen/ungdomarna samt ordentlig eftermiddagsfika av slag som hembakat med saft. Har ni frågor eller synpunkter? tveka inte att höra av er!

5 RIDNING 40 min. 500:-/pers Med utbildad häst hos oss, vi gör ordning hästen tillsammans innan ridningen, nivån läggs efter ryttarens kapacitet. + Moms tillkommer HÄSTHANTERING/VÅRD & SKÖTSEL 40 min. 250:-/pers Då går vi ut tillsammans i hagen och hämtar hästen. Går igenom hur man ska rykta och sköta hästen på bästa sätt och vad man bör tänka på i säker hästhantering, alternativt NH undervisning (naturlig hästhantering) hur man bör hålla, leda men framförallt tänka på när man arbetar och umgås med hästar. Här ingår även enklare information/undervisning om hästens språk som känns självklart för mig då det är viktig att känna till när man till exempel ska gå in i en hage eller i en box till en ny häst för att undvika/förebygga skador eller olyckor. + Moms tillkommer TRICKTRÄNING MED HÄST 40 min. 500:- /pers Vi går genom grunderna med hur man använder en klicker vad man bör tänka på innan och förklarar varför vi just använder klickern som redskap i träningen. + Moms tillkommer KÖRNING 40 min. 500:-/pers Vi gör ordning hästen tillsammans så att man får vara med och se hur utrustningen skall spännas för och skötas, därefter beger vi oss ut på en ca 30 min körtur då jag först visar hur man gör och bör tänka på, eleven får även prova på att hantera och manövrera häst och vagn/släde själv om de vill. + Moms tillkommer

6 Aktiviteter som erbjuds utanför gården RIDNING 50 min. 700:-/pers Med utbildad häst i ert närområde. Vi anländer utanför er dörr för att sedan ta en ridtur i området. Nivån läggs efter ryttarens kapacitet. + Moms tillkommer Transportkostnad tillkommer HÄSTHANTERING/VÅRD & SKÖTSEL 50 min. 450:-/pers Vi är hemma hos er eller i ert närområde och går tillsammans genom hur man ska rykta och sköta hästen på bästa sätt och vad man bör tänka på i säker hästhantering, alternativt NH undervisning (naturlig hästhantering) hur man bör hålla, leda men framförallt tänka på när man arbetar och umgås med hästar. Här ingår även enklare information/undervisning om hästens språk och hur vi kommunicerar med varandra på bästa sätt som känns som en självklarhet att lära sig så att man lättare kan förstå hur man ska vara runt hästen för att undvika/förebygga skador eller olyckor. + Moms tillkommer Transportkostnad tillkommer TRICKTRÄNING MED HÄST 40 min. 700:- /pers Vi är hemma hos er eller i närområde, går genom grunderna med hur man använder en klicker vad man bör tänka på innan och förklarar varför vi just använder klickern som redskap i träningen. + Moms tillkommer Transportkostnad tillkommer KÖRNING 40 min. 700:-/pers Vi anländer utanför er dörr med vårt körekipage för att sedan ta en körtur i området på en ca 30 min. Först visar jag hur man gör och bör tänka på därefter kan eleven få tillfälle att prova på att hantera och manövrera häst och vagn/släde själv om de vill. + Moms tillkommer, Transportkostnad tillkommer Boka 10 tillfällen på en gång och få 250:- rabatt! Första tillfället ser jag som prova på tillfälle då vi lär känna varandra och hästen, därför utgår en prova på rabatt på 50% på första tillfället. Transportkostnad av varje ekipage tillkommer 150:-/mil Moms tillkommer på alla priser. Vi innehar F skatt.

7 ERBJUDANDEN MED HUND Aktiviteter som erbjuds på gården Klappa, skratta, lära Lär känna hundarna, upplev en varm nos, busa, leka och lära. Hundarna bjuder på skratt, trix och massvis av kärlek. Vi presenterar hundarna och deras egenskaper, förklarar deras relation och hur flocken fungerar. Detta återspeglar inte sällan relationer mellan människor och det är lätt att dra paralleller till vikten av samarbete, respekt och förtroende. Sedan är det dags för berikning, vi gör någon aktivitet tillsammans med hundarna för att skapa en rolig och stimulerande aktivitetsstund för både oss och hundarna. ca tid 1,5 tim Pris: 950:-/pers Moms tillkommer Be as one - Träna och utvecklas Att lära någon annan något är minst lika utvecklande som att lära sig något själv. Här lägger vi fokus på att lära hundarna, men i själva verket är det deltagarna som lär sig. Att förstå HUR ett djur lär innebär en massa viktig kunskap, tålamod, respekt, förtroende och uppmuntran är viktiga ledord. Spännande träningspass som ger mersmak, endast fantasin sätter gränserna här! Aktiviteterna individanpassas till personen/gruppens kapacitet, förutsättningar och behov. ca tid 1,5 tim 950:-/pers Moms tillkommer Mysa & Läsa Hundars fördomsfria sätt tillsammans med mjuk päls och en varm nos skapar inte bara oxytocin utan även en lugn och trygg miljö att vistas i. Antingen kan deltagarna få läsa själva för hunden eller så läser en lärare/stödperson upp en bok för deltagarna och hunden. Detta blir en paus i vardagen, en stund av mys, lästräning eller bara ren avkoppling alternativt ett sätt att träna på att varva ner. Oavsett ändamål har det en stor positiv inverkan och likväl endorfiner som oxytocin flödar. ca tid 1 tim 500:-/pers Moms tillkommer

8 Aktiviteter som erbjuds utanför gården Klappa, skratta, lära + Transportkostnad Be as one + Transportkostnad Mysa & Läsa +Transportkostnad Privata Individuella Besök Vårt ekipage hjälper även gärna till vid privata besök då vi fokuserar eller arbetar kring någon särskild problematik. Vi stöttar personer som behöver stöd och trygghet, arbetar med fobier, jobbar för att höja motivationen för både ungdomar och äldre som tappat livsglädjen. För mer information och kostnadsförslag, maila! Känner du någon som du önskar att vi skulle besöka? Maila och berätta lite mer om personen och problematiken, vad du/ni önskar eller har för visoner/mål för pris. Vi har erfarenhet av att jobba med allt från grova sociala fobier till att bara få våra äldre att hitta tillbaka och finna motivation, matlust och livsglädje igen. Vi arbetar med både äldre personer men även barn och ungdomar. Boka 10 tillfällen på en gång och få 250:- rabatt! Första tillfället ser jag som prova på tillfälle då vi lär känna varandra och hunden, därför utgår en prova på rabatt på 50% första tillfället. Transportkostnad tillkommer 100:-/mil Moms tillkommer på alla priser. Vi innehar F skatt. Maila för mer information eller pris!

Axxess-metoden. Ett sätt att inkludera nyanlända tjejer i fritidsaktiviteter

Axxess-metoden. Ett sätt att inkludera nyanlända tjejer i fritidsaktiviteter Axxess-metoden Ett sätt att inkludera nyanlända tjejer i fritidsaktiviteter AxxessUmeå Vad är fritid? Alla har sin egen definition men en kan säga att det är den tid om inte upptas av skola/jobb, sömn,

Läs mer

RESURSNYTT. Utbildning och personlig utveckling. Tema: Mindfulness liksom samlar ihop kroppen och får bitarna att falla på plats.

RESURSNYTT. Utbildning och personlig utveckling. Tema: Mindfulness liksom samlar ihop kroppen och får bitarna att falla på plats. RESURSNYTT ser dina resurser #5 Tema: Utbildning och personlig utveckling Mindfulness liksom samlar ihop kroppen och får bitarna att falla på plats. Lasse börjar sina arbetsdagar med mindfulness LEDARE

Läs mer

STENMOSKOLAN 2010-2011

STENMOSKOLAN 2010-2011 STENMOSKOLAN 2010-2011 PRESENTATION AV STENMOSKOLAN Stenmoskolan hör till Fullersta rektorsområde och är en av fyra skolbyggnader i rektorsområdet. På Stenmo finns ca 200 elever, organiserade i två förskoleklasser

Läs mer

Arbetsplan för Villa Villekullas fritidshem Juni 2011

Arbetsplan för Villa Villekullas fritidshem Juni 2011 Arbetsplan för Villa Villekullas fritidshem Juni 2011 Fritidshemmet ska ge den omsorg som krävs för att föräldrar ska kunna förena föräldraskap med förvärvsarbete och studier. Fritidshemmets uppgift är

Läs mer

Processledar manual. Landsbygd 2.0

Processledar manual. Landsbygd 2.0 Processledar manual Landsbygd 2.0 Inledning och tips Bilda grupper Börja med att placera deltagarna i grupper om ca 5-8 personer i varje. De som kommer från samma ort ska vara i samma grupp eftersom det

Läs mer

Kapitel 1 Personcentrerad vård och omsorg

Kapitel 1 Personcentrerad vård och omsorg Kapitel 1 Personcentrerad vård och omsorg Det är morgon på ett demensboende. Undersköterskan Maria kommer in till Gustaf som just har vaknat. I den här situationen och i många andra situationer under sin

Läs mer

www.ridsport.se Idéprogram för Svenska Ridsportförbundet

www.ridsport.se Idéprogram för Svenska Ridsportförbundet www.ridsport.se Ridsporten VILL Idéprogram för Svenska Ridsportförbundet Innehållsförteckning Vet du vad Ridsporten Vill?...2 Du är en del av svensk ridsport...4 Till ridklubben är alla välkomna!...6 Ridsport

Läs mer

R I D S P O R T E N V I L L

R I D S P O R T E N V I L L RIDSPORTEN VILL INNEHÅLLSFÖRTECKNING Vet du vad Ridsporten Vill? 3 Du är en del av svensk ridsport 4 Till ridklubben är alla välkomna! 6 Ridsport ska vara roligt! 8 Ansvar engagerar och utvecklar 10 Ryttare

Läs mer

ATT FÅ LEVA TILLS MAN DÖR

ATT FÅ LEVA TILLS MAN DÖR ATT FÅ LEVA TILLS MAN DÖR Studiematerial kring palliativ vård och omsorg om äldre Sara Nordenhielm 1 Innehåll Förord... 6 Ordlista... 8 Om boken... 10 Tema 1. Vad är palliativ vård och omsorg?...18 Tema

Läs mer

Man dömer sig själv efter situation, men andra dömer man bara efter handling - man vet inte situationen.

Man dömer sig själv efter situation, men andra dömer man bara efter handling - man vet inte situationen. När ska vi som kollegor ge varandra feedback? Generellt Det kan finnas naturliga orsaker till beteendet så man behöver kanske inte ge feedback till allt. Man måste också bedöma läget angående dagsformen

Läs mer

Talängslan något vi inte kan blunda för

Talängslan något vi inte kan blunda för Hjälp dina elever och studenter att behärska sin ängslan för att tala inför publik. av Ulrika Axelsson Talängslan något vi inte kan blunda för JAG FÅR PANIK och börjar svettas, blir röd i ansiktet och

Läs mer

Verktyg som gör dig bäst när det gäller

Verktyg som gör dig bäst när det gäller Verktyg som gör dig bäst när det gäller LEDAR- TRÄNAR- OCH FUNKTIONÄRSSKAP 4 BARNS OCH UNGDOMARS FYSISKA, MOTORISKA OCH SOCIALA UTVECKLING 6 ATT SKAPA FÖRTROENDE 8 INLÄRNING 9 LEKENS BETYDELSE VID INLÄRNING

Läs mer

Hej där! Lycka till med ditt mentorskap!

Hej där! Lycka till med ditt mentorskap! Hej där! Handboken som du nu håller i dina händer är sammanställd som ett introduktionsmaterial för dig som är ny mentor i Intize. Den berättar allt du behöver veta för att komma igång med ditt mentorskap.

Läs mer

Guide för nätdejting. AV: Dennis Danielsson

Guide för nätdejting. AV: Dennis Danielsson Guide för nätdejting AV: Dennis Danielsson I den här guiden kommer jag att beröra de viktigaste delarna av nätdejting för att ge dig så bra hjälp som möjligt i ditt nätdejtande. I mina exempel kommer jag

Läs mer

Talarmanus för Surfa Lugnts föreläsning 40 minuter om ungas nätvardag

Talarmanus för Surfa Lugnts föreläsning 40 minuter om ungas nätvardag Talarmanus för Surfa Lugnts föreläsning 40 minuter om ungas nätvardag Du kan välja att följa det ordagrant, eller använda det som stöd och/eller som inspiration. Manuset är uppdelat per bild i presentationen.

Läs mer

Matematik sommarskola

Matematik sommarskola Matematik sommarskola Metodkategori 4. Individuellt anpassat stöd/utbildning Problemet: Elever från grundskolan saknar i högre grad betyg i matematik än i andra kärnämnen. Detta leder till att de ej är

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2013 Förskolan Ekbacken 1-5 år

Kvalitetsredovisning 2013 Förskolan Ekbacken 1-5 år Kvalitetsredovisning 2013 Förskolan Ekbacken 1-5 år Sammanfattning Förskolan Ekbacken är en nybyggd förskola, formad i sin fysiska miljö för att skapa förutsättningar för att den pedagogiska inriktningen

Läs mer

SÅ BLIR DU VÄRLDENS BÄSTA IDROTTSFÖRÄLDER Lärgruppsplan

SÅ BLIR DU VÄRLDENS BÄSTA IDROTTSFÖRÄLDER Lärgruppsplan SÅ BLIR DU VÄRLDENS BÄSTA IDROTTSFÖRÄLDER Lärgruppsplan Hur föräldrar stödjer sina barn att bli vinnare i livet genom idrott Idrott kan vara en fantastisk upplevelse mellan barn och ungdomar och deras

Läs mer

VÄLKOMNA SÅ VÄLKOMNAR NI NYA MEDLEMMAR!

VÄLKOMNA SÅ VÄLKOMNAR NI NYA MEDLEMMAR! VÄLKOMNA SÅ VÄLKOMNAR NI NYA MEDLEMMAR! HEJ! Föreningen eller klubben är en av de viktigaste grundstenarna i Socialdemokraterna. Det är den verksamhet som de flesta av våra medlemmar möter i sitt vardagsengagemang.

Läs mer

För att säga ja, måste man också kunna säga nej

För att säga ja, måste man också kunna säga nej För att säga ja, måste man också kunna säga nej För att bli en självständig människa som kan bygga varaktiga och hälsosamma relationer behöver man veta var ens egna gränser går. Vi jobbar med att barn

Läs mer

Var med och gör svensk idrott till världens bästa... 1. Respekt 1:a tillfället... 2. Respekt 2:a tillfället... 3. Kamratskap och sammanhållning...

Var med och gör svensk idrott till världens bästa... 1. Respekt 1:a tillfället... 2. Respekt 2:a tillfället... 3. Kamratskap och sammanhållning... Var med och gör svensk idrott till världens bästa... 1 Respekt 1:a tillfället... 2 Respekt 2:a tillfället... 3 Kamratskap och sammanhållning... 4 Språkbruk... 5 Toppning... 6 Rätt och fel... 7 Kost...

Läs mer

Grundutbildning. för Junisledare

Grundutbildning. för Junisledare Kurspass 6 Ledarskap Fakta 1. Ledarskap hos Junis IOGT-NTOs Juniorförbund vill att Du som ledare: ska ha kännedom om och dela våra värdegrundsfrågor. Dessa är våra fyra profiler: Drogfrihet, Demokrati,

Läs mer

Nu öppnar vi i Trelleborg

Nu öppnar vi i Trelleborg Premiär! www.formochfigur.se Qvinnlig mötesplats för kvinnor med intresse av kropp & själ Nu öppnar vi i Trelleborg Låt dig inspireras av andra kvinnor Goda råd inom kvinnlig träning, hälsa & livsstil

Läs mer

Medlemmar. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se

Medlemmar. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se Medlemmar SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar www.ssu.se publicerat våren 2013 SSU-KLUBBENS MEDLEMMAR Varför är det viktigt för din klubb att ha många

Läs mer

SKATTNINGSVERKTYG FÖRENINGSNAMN

SKATTNINGSVERKTYG FÖRENINGSNAMN SKATTNINGSVERKTYG FÖRENINGSNAMN SKATTNINGSVERKTYG Hur nöjda är ni med läget just nu inom de olika områdena? Läs igenom utgångspunkterna på sid 4-6 innan ni påbörjar skattningen. Tänk på! Det är viktigt

Läs mer

Tarot 780 svar! Ylva Trollstierna www.tarotakademin.nu. få njuta av allt det roliga som erbjuds i livet.

Tarot 780 svar! Ylva Trollstierna www.tarotakademin.nu. få njuta av allt det roliga som erbjuds i livet. Detta är texten ur boken Tarot 780 svar med vissa kompletteringar. Den ingår i ditt medlemskap i Tarotakademin och jag ber dig respektera Copyright och karma lagen vilket innebär att du ej skriver ut materialet

Läs mer

Kommunicera och nå dina mål. Kommunikationsstrategi 2013-2016

Kommunicera och nå dina mål. Kommunikationsstrategi 2013-2016 Kommunicera och nå dina mål Kommunikationsstrategi 2013-2016 Lyssna och prata för att nå målen Östersunds kommun har tagit fram en kommunikationsstrategi som sträcker sig från 2013 till 2016. Den här foldern

Läs mer

Din lön och din utveckling

Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Det handlar om dina förutsättningar, din utveckling och din lön. Du ska ha möjlighet att få en

Läs mer

Hur psykologi kan hjälpa vid långvarig smärta

Hur psykologi kan hjälpa vid långvarig smärta Hur psykologi kan hjälpa vid långvarig smärta Ida Flink, Sofia Bergbom & Steven J. Linton Är du en av de personer som lider av smärta i rygg, axlar eller nacke? Ryggsmärta är mycket vanligt men också mycket

Läs mer

BLI VÄRLDENS BÄSTA SÄLJARE

BLI VÄRLDENS BÄSTA SÄLJARE BLI VÄRLDENS BÄSTA SÄLJARE KONSTEN ATT FÅ MÅNGA OCH NÖJDA KUNDER Jens Collskog Fortnox 2009 Text: Jens Collskog Illustrationer: www.illustrationsbolaget.se Tryck: Åtta.45 Tryckeri AB BLI VÄRLDENS BÄSTA

Läs mer