THE GREAT MIGRATION Kenya, 27 augusti 10 september 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "THE GREAT MIGRATION Kenya, 27 augusti 10 september 2016"

Transkript

1 THE GREAT MIGRATION Kenya, 27 augusti 10 september 2016 Ta chansen att plåta ett av djurvärldens mest spektakulära skådespel. En dröm för alla natur- eller djurfotografer! I augusti-september äger den berömda stora vandringen mellan Serengeti i Tanzania och Masai Mara i Kenya rum när miljontals gnuer och zebror söker sig till nya marker. Den här resans fotografering börjar vi nära floden Mara, som djuren måste korsa på sin vandring. Floden är fylld av krokodiler och andra faror. På ena flodsidan samlas gnuerna och zebrorna för att invänta rätt läge för att passera floden, och när väl några djur vågat sig på ett försök korsa floden kommer alla på en och samma gång. Utanför hjordarna smyger de stora kattdjuren på jakt efter ett enkelt byte. Missa inte möjligheten att tillsammans med Brutus Östling och Zoom fotoresor fotografera detta mäktiga skådespel. Men det är långtifrån allt på denna späckade resa. Efter Marafloden beger vi oss till Bogoriasjön för att plåta flamingos, vi besöker Kenyas fågelparadis, Lake Baringo för nära möten med bland annat skrikhavsörnen. Därefter besöker vi nationalparkerna Solio, Aberdare, Ol Pejeta och Samburu. Alla dessa parker är berömda för att de erbjuder ett fantastiskt djurliv med många möjligheter att se och fotografera The big five lejon, leopard, elefant, noshörning och afrikansk buffel men även ett rikt fågelliv. Resans höjdpunkter: Den stora migrationen på nära håll. Bo mitt inne i Masai Mara nära floden Mara. Plåta närbilder av Afrikansk skrikhavsörn och flamingos. Heldagar i vissa parker, från soluppgång till solnedgång. 15 dagar / 14 övernattningar. Brutus Östling medverkar under hela resan.

2 Brutus Östling är en av Sveriges mest kända naturfotografer. Genom åren har Brutus tilldelats ett stort antal priser, bland annat det prestigefyllda Augustpriset för bästa fackbok Han har gett ut inte mindre än nio böcker under tio år, vilka har sålt i stora upplagor och även getts ut i bland annat USA och Storbritannien. Två av hans böcker har valts till Årets Pandabok av Världsnaturfonden, WWF. Hans senaste bok Konsten att fotografera fåglar och andra djur har fått mycket uppmärksamhet och blivit en mycket uppskattad handbok. Brutus är en mycket uppskattad föreläsare, förutom i Sverige har han föreläst i över femton andra länder från Moskva till New York och Johannesburg. Program Flyg till Kenya på egen hand. Då många föredrar att boka transporten på egen hand har vi valt att inte inkludera denna i priset. Önskar du så hjälper vi naturligtvis mer än gärna till med att ordna flygbiljetter. Lördag 27 augusti 2016 Samling på Windsor Golf & Country Club i Nairobi under eftermiddagen/kvällen. Här möts du av Brutus och Zooms värd. Eftersom många flyg ankommer till Nairobi under kvällen och blir det endast en spontan samtidigt i hotellets bar för de som önskar. Övernattning på hotellet. Under resan kommer Brutus vid flera tillfällen att hålla föredrag, och under kvällarna arbetar vi med bildbehandling av dagens bildskörd. (M) Söndag 28 augusti 2016 Efter frukosten börjar vi vår resa mot Masai Mara National Reserve och det stora äventyret. Under bussresan kommer vi både att göra foto- och lunchstopp. Vid ankomst till Masai Mara checkar vi in på Ngenche Safari Camp där vi kommer att tillbringa de närmaste fyra nätterna. Campen är belägen inne i parken precis där floden Talek och Mara går ihop, mycket praktiskt när vi ska ut på safaris. Efter middagen kopplar vi av under stjärnhimlen i den afrikanska vildmarken och lyssnar på de vilda djurens alla läten. (F/L/M)

3 Måndag 29 augusti onsdag 31 augusti 2016 Masai Mara är Afrikas kanske mest kända nationalpark. Terrängen är en blandning av öppen savann, floder och kluster av akaciaträd, och nationalparken täcker en yta på totalt 1510 km². Under våra dagar i Masai Mara är det full fokus på ett av jordens mest storslagna skådespel The Big Migration. Vi följer en av världens största djurvandringar när miljontals gnuer, zebror och Thomsons gaseller förflyttar sig från Serengetislätten i söder till Masai Mara. Du har säkert sett någon dokumentärfilm med bilder från när tusentals gnuer passerar över floder fyllda med krokodiler. Detta är en av de största naturupplevelser man kan bevittna, ett mäktigt skådespel och ett fotominne för livet. Bortsett från de migrerande djurarterna finns det närmare hundra olika arter av däggdjur i nationalparken inklusive stora rovdjur som lejon och gepard. I parken finns det inte mindre än 570 registrerade fåglarter. Detta kommer utan tvekan att bli en av dina största safarisupplevelser. (F/L/M) Torsdag 1 september 2016 Idag fortsätter resan in i den spektakulära Rift Valley där vi kommer att göra ett fotostopp vid Bogoriasjön. Geotermisk aktivitet i form av varma källor och gejsrar vid sjöns västra strand gör att vattnet i denna saltsjö bland annat lockar till sig stora mängder flamingos. Förutom flamingos kommer vi plåta bland annat skrikhavsörn. Stränderna runt sjön kantas ofta av gaseller, zebror och babianer. Bogoriasjön är även en av de bästa platserna om man vill se kudu, som är Afrikas näst största antilop. Sent på eftermiddagen fortsätter vi till Lake Baringo där vi tillbringar två nätter på Samatian Island Lodge belägen på en ö mitt i sjön och omgiven av flodhästar och krokodiler. Middag på lodgen. (F/L/M) Fredag 2 september 2016 Välkommen till Kenyas fågelparadis! I Lake Baringo lever ett stort antal krokodiler som erbjuder ett skydd mot andra predatorer för över 400 fågelarter. Den enorma artrikedomen är sjöns huvudsakliga dragningskraft, ett paradis för fågelfotografer men även andra. Under dagen gör vi en båttur på Lake Baringo med de lokala Njempsfiskarna och fotograferar när den afrikanska skrikhavsörnen går ner för att ta byte. En möjlighet att få fantastiska bilder av skrikhavsörnen. Lunch och middag på lodgen. (F/L/M)

4 Lördag 3 september 2016 Tidigt på morgonen får vi en sista chans att plåta den afrikanska skrikhavsörnen innan resan fortsätter mot Rhino Watch Safari Lodge som ligger i det centrala höglandet mellan Aberdare Mountain Range och Mount Kenya. Rhino Watch Safari Lodge är beläget med en magnifik utsikt över det högsta berget i Kenya, Mount Kenya. Lodgen kommer att vara vår bas för den andra delen av vår expedition. Omgiven av tre nationalparker är den en idealisk plats för fototurerna i olika miljöer och det är en av de bästa platserna i världen för att observera noshörning. En stor fördel här är att vi kan vara inne i parkerna hela dagarna från tidig morgon till sen eftermiddag. Det ger oss gott om tid att plåta utan stressen att behöva lämna parken för att morgonens safari är slut. Middag på kvällen. (F/L/M) Söndag 4 september 2016 I dag beger vi oss till Solio Game Reserve, ett privatägt Wildlife Conservancy inriktat på bevarande av noshörning. Det finns ingen bättre plats i världen att observera noshörning än just här. Solio Game Reserve spelar även en viktig roll i skyddet och aveln av svarta noshörningar i Kenya. Aveln har varit så framgångsrik att noshörningar från Solio har försett parker över hela Afrika med unga djur. Andra djur vi möter är elefant, buffel, zebra, giraff, oryx antilop, thompsons gasell, impala, vattenbock och vårtsvin. Förutom lejon och gepard erbjuder parken kanske den bästa möjlighet att se leopard i Kenya. Lunch i parken och middag på lodgen. (F/L/M) Måndag 5 september 2016 En safari i Aberdare National Park erbjuder stora mängder av elefant, buffel, vildsvin, en stor population av svart noshörning samt de stora katterna, inklusive leopard. En sak som slår en när man kör genom parken är det imponerande landskapet och de vulkaniska Aberdarebergen. Här finns även en av de sista orörda regnskogarna i Afrika, täta bambuskogar och öppna fält; och i de kristallklara bäckarna vimlar det av öring. Parken har över 250 fågelarter. (F/L/M)

5 Tisdag 6 september 2016 Dagens safari kommer att förläggas till Ol Pejeta Conservancyy. Grässlätter, trädbevuxen betesmark och acaciaskogar dominerar i parken som har en yta på över 350 kvadratkilometer. Denna ovanliga park är Östafrikas största Black Rhino Sanctuary. Förutom svart och vit noshörning finns det i parken ett häpnadsväckande djurliv inklusive grevyzebra och vanlig zebra, hyena, babian, nätgiraff, Jacksons koantilop och andra antiloper. Ol Pejeta är även en big five-park, det vill säga här finns elefant, noshörning, afrikansk buffel, lejon och leopard. Parken är ovanligt rovdjurstät även för att vara i Kenya. F/L/M) Onsdag 7 september 2016 Vi fotograferar vidare i Solio Game Reserve på samma sätt som vid det tidigare besöket. (F/L/M) Torsdag 8 september 2016 På morgonen fortsätter vi vidare till Samburu. På morgonen fortsätter vi vidare till Samburuslätten i norra Kenya. Här kommer vi att bo två nätter på Elephant Bedroom Camp på stranden av Uaso Nyiro floden. Detta exklusiva tältläger anses vara en juvel i Samburu National Reserve. Lägret omges av klippiga berg, och marken täcks i hög grad av torr buskvegetation som längs floden övergår i frodig grönska. Parken är hem för stora hjordar av elefanter som kommer till floden för att dricka, bada och äta Doumpalmernas frukter. Förutom elefant så ser man ofta lejon och leopard nere vid flodkanten mycket nära lodgen. (F Fredag 9 september 2016 Efter lite tidig morgonfotografering direkt från ditt lyxiga tält kommer vi att bege oss ut på safari. Uaso Nyirofloden med sina många krokodiler är en livlina för denna del av Kenya. Floden och dess skuggande träd har resulterat i en rik flora och fauna och ett antal sällsynta djurarter som bara kan hittas här, såsom waller's gaselle, grevyzebra, nätgiraff, och beisaonyx. Även bufflar, vattenbockar, elefanter, giraffer och zebror vandrar från den omgivande savannen till floden. Detta är en av anledningarna till att området anses som ett av de bästa för att se och fotografera leopard, lejon och gepard. Vi har även stora chanser att fotografera fläckig hyena, svartryggad schakal och öronhund. För fågelskådare och fotografer har 365 arter noterats, och området kring floden är naturligtvis bästa platsen. På kvällen blir det stor avslutningsmiddag, och i samband med denna kommer Brutus att presentera resans bild från deltagarna. Vinst utlovas. (F/L/M)

6 Lördag 10 september 2016 På morgonen är vi ute på resans sista safari. Därefter återvända till Nairobi och flygen hem. På vägen blir det en sista upplevelse då vi stannar vid en trädrestaurang för att äta lunch. I träden finns det mängder med apor vilka gärna kommer nära för att om möjligt sno åt sig litet godbitar, men det ger samtidigt möjligheter att ta bra både porträttoch actionbilder. Flyg till Sverige sker på egen hand. (F/L) Resan är en Save the Wildlife -resa vilket innebär att artbevarande och naturvård kommer att lyftas fram för att sprida ännu mer kunskap kring ämnet. Illegal jakt på bland annat lejon och elefant, är idag ett mycket stort hot mot arternas fortlevnad. Noshörningarna slaktas av tjuvjägare för hornens skull. Men även lejonen är hotade, idag mindre än 2000 lejon i Kenya och total strax under i hela Afrika. Bara i Kenya så dödas cirka 100 lejon per år. Det är därför nödvändigt att stoppa tjuvjakten. Under denna resa kommer vi bland annat att få höra mer om detta och om vad som görs för att rädda djuren, och vi kommer under besöket i Solero Game Reserve att få träffa de vakter och andra som arbetar för bevarandet av noshörning. Resan kommer att ge unika möjligheter att plåta dessa magnifika djur i sin rätta miljö samtidigt som vi får lära oss mer om artbevarande. Zoom bidrar även rent finansiellt genom att stödja en bevarandeorganisation och genom att skänka utrustning. I den mån det är praktiskt genomförbart överlämnas denna i samband med resan. Extra kurs innan resan Om du är osäker på dina kunskaper i djur- och naturfoto kommer vi att arrangera en extra fotokurs i god tid innan resan. Brutus går då igenom alla grunder i så att du är väl förberedd inför det stora äventyret. Skriv in eventuellt önskemål om detta i under övrigt i bokningsformuläret så återkommer vi med er information om datum och ett specialpris för Kenya resenärer.

7 Hotell / Lodger Windsor Golf Hotel & Country Club**** Windsor Golf Hotel & Country Club är ett mycket bra hotell beläget i utkanten av Nairobi. Hotellet har 130 moderna rum, alla med LCD-tv med digitalkanaler, telefon, skrivbord kassaskåp, gratis dagstidningar samt kostnadsfri Wi-fi. Badrummen har djupa badkar och regndusch. Inom hotellet finns restauranger café, barer, en golfbana, tennisbanor, pool samt ett fitness center. Ngenche Safari Camp**** Med panoramautsikt över flodern Talek och Mara ligger förstklassiga Ngenche Safari Camp. Campen är belägen inne i själva nationalparken och erbjuder 10 elegant inredda tält med himmelssäng, badrum och toalett med varmt och kallt rinnande vatten, badkar och utomhusdusch. Framför tälten finns en egen terrass där man kan koppla av efter dagens safaris. På anläggningen finns även en mycket trevlig restaurang och barl. Fri wifi. Samatian Island**** Samatian Island är en privatägd 30 hektar stor ö mitt i Lake Baringo. Anläggningen är byggd i afrikansk lodgestil. En perfekt avkoppling i en magisk omgivning efter dagens safari. Lodgens rum är alla individuellt inredda och har toalett och badrum. Anläggningen har även mycket trevliga gemensamma utrymmen, en restaurang samt en stor terrass med utsikt över sjön. I anslutning till detta finns även en pool. Rhino Watch Safari Lodge**** Rhino Watch Safari Lodge är belägen på det centrala kenyanska höglandet med en fantastisk utsikt över Mount Kenya. Lodgen är omgiven av inte mindre än tre reservat, och den är därför en idealisk bas för safaris. Rhino Watch Safari Lodge erbjuder sju omsorgsfullt inredda rum samt åtta exklusiva tält i afrikansk stil med egen toalett/ dusch samt en stor terrass framför varje tält. På lodgen finns det även restaurang, bar, en presentaffär samt möjlighet till SPA-behandling. Lodgen har även den gratis Wi-fi.

8 Elephant Bedroom Camp**** Denna tältcamp är belägen direkt vid Ewaso Nyiro River och omgiven av Samburu National Reserve. Elephant Bedroom Camp är en förstklassig lodge med tolv exklusiva tält med egen toalett/dusch och veranda. Loungen och restaurangen är inredd i safaristil, och den stora terrassen med utsikt över floden och alla dess djur är den ultimata platsen för avkoppling mellan safaris. Fri Wi-fi på hela anläggningen. Pris Pris per person: :- Priset inkluderar: * Samtliga transporter enligt program * Boende i del i dubbelrum presenterade hotell/ lodger * Måltider enligt program * Safaris i jeepar enligt program * Medverkan av Brutus Östling under hela resan * Diverse föredrag om djurens beteende och om artbevarande och andra aktiviteter under resan * Lokal naturguide under resan * Lokala rangers i parkerna * Dricks, förutom till den lokala naturguiden * Hotell- och andra skatter * Färdhandlingar och reseinformation. Priset inkluderar ej: Flyg t/r till Kenya * Enkelrumstillägg :- * Kostnader av personlig karaktär, som måltidsdryck, telefon etc. * Dricks till den lokala naturguiden, cirka 10 USD/dag * Avbeställningsskydd och reseförsäkring. se vår websida under Övrigt Flyg Om du/ni önskar bokning av flyg till Kenya hjälper vi mer än gärna till med detta. Bokning Du bokar resan på Du är även välkommen att ringa på telefon Fakta Målgrupp: Fotointresserade med fotovana från djur- och naturfoto. Min/max antal: 8/12 Utrustning: Systemkamera med zoom eller teleobjektiv, helst upp till 300 mm, enbensstativ är en fördel. En dator med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom. Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under Övrigt. Foto: Brutus Östling, Frank Wirth Kalkylkurs: Euro 9,25

KAMELFESTIVAL TIGER NOSHÖRNING. Indien, 12-23 november 2016. Upplev världens största kamelmarknad, tigrar, noshörningar och mycket annat.

KAMELFESTIVAL TIGER NOSHÖRNING. Indien, 12-23 november 2016. Upplev världens största kamelmarknad, tigrar, noshörningar och mycket annat. KAMELFESTIVAL TIGER NOSHÖRNING Indien, 12-23 november 2016 Upplev världens största kamelmarknad, tigrar, noshörningar och mycket annat. Fotografera världens största kamelmarknad med all dess färger, dofter

Läs mer

Upplev tigrar i det vilda i tre av Indiens bästa tigerparker

Upplev tigrar i det vilda i tre av Indiens bästa tigerparker TRE TIGERPARKER Indien, 20-30 april 2016 EXTRA AVGÅNG! Upplev tigrar i det vilda i tre av Indiens bästa tigerparker Nu har du chansen att följa med till tre av Indiens absolut bästa tigerparker, Kanha,

Läs mer

KINAS JÄTTEPANDOR Kina, 15-26 maj 2016

KINAS JÄTTEPANDOR Kina, 15-26 maj 2016 KINAS JÄTTEPANDOR Kina, 15-26 maj 2016 Följ med till Kina och plåta jättepandor, landets nationalsymbol. Kina och den kinesiska naturen erbjuder mycket unikt för fotografer. Kinas mystiska landskap, stora

Läs mer

Fredagen 17 oktober. Kastrup - Nairobi

Fredagen 17 oktober. Kastrup - Nairobi Följ med oss på en resa bland Afrikas vilda djur och fåglar i deras naturliga miljöer. Minibussar med höj och sänkbara tak där vi står raklånga och ser utöver de milsvida savannerna. På nära håll ser vi

Läs mer

ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 10-14 september 2015

ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 10-14 september 2015 ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 10-14 september 2015 L u n d s h a g s p r e s e n t e r a r! Island erbjuder en magisk fotomiljö för landskaps- och naturfotografer Följ med Lundhags och Serkan Günes,

Läs mer

2015 & 2016. Du bor med medelstandard på en lodge med vidsträckt utsikt över Ngorongorokratern och på en tältcamp med bushen utanför tältduken.

2015 & 2016. Du bor med medelstandard på en lodge med vidsträckt utsikt över Ngorongorokratern och på en tältcamp med bushen utanför tältduken. SAFARI PATROL 2015 & 2016 4-dagarssafari i tanzania Privatresa med boende på lodge och tältcamp Parker: Ngorongorokratern, Lake Manyara och Tarangire Logialternativ: Grundprogram, Extra bra logi, Enklare

Läs mer

2015 & 2016. 6-dagarssafari i tanzania med safariflyg Privatresa med boende på lodge och tältcamper Parker: Serengeti, Ngorongorokratern och Tarangire

2015 & 2016. 6-dagarssafari i tanzania med safariflyg Privatresa med boende på lodge och tältcamper Parker: Serengeti, Ngorongorokratern och Tarangire SAFARI PATROL 2015 & 2016 6-dagarssafari i tanzania med safariflyg Privatresa med boende på lodge och tältcamper Parker: Serengeti, Ngorongorokratern och Tarangire På 6-dagarssafarin med safariflyg reser

Läs mer

6-dagarssafari i tanzania, 4 parker Privatresa med lodger och tältcamp Tillval: Extra hög logistandard

6-dagarssafari i tanzania, 4 parker Privatresa med lodger och tältcamp Tillval: Extra hög logistandard SAFARI PATROL 2014 6-dagarssafari i tanzania, 4 parker Privatresa med lodger och tältcamp Tillval: Extra hög logistandard Safari Patrols 6-dagarssafari med fyra parker i norra Tanzania är en jeepburen

Läs mer

2015 & 2016. Denna 6-dagarssafari med fokus på Serengeti är en jeepburen safari i norra Tanzania.

2015 & 2016. Denna 6-dagarssafari med fokus på Serengeti är en jeepburen safari i norra Tanzania. SAFARI PATROL 2015 & 2016 6-dagarssafari i tanzania fokus på Serengeti Privatresa med boende på lodger Parker: Serengeti, Ngorongorokratern och Lake Manyara Logialternativ: Grundprogram, Extra bra logi,

Läs mer

5-dagarssafari i tanzania med safariflyg Privatresa med boende på lodge och tältcamp

5-dagarssafari i tanzania med safariflyg Privatresa med boende på lodge och tältcamp SAFARI PATROL 2015 5-dagarssafari i tanzania med safariflyg Privatresa med boende på lodge och tältcamp Parker: Serengeti och Ngorongorokratern På den här safarin reser du halva rutten med safariflyg och

Läs mer

HÄNG MED RESA till SYDAFRIKA NYÅR 2013-2014

HÄNG MED RESA till SYDAFRIKA NYÅR 2013-2014 Deltagare: Betalning: Namn: HÄNG MED RESA till SYDAFRIKA NYÅR 2013-2014 ÄVENTYRSRESA MED RIDNING & AKTIVITETER FÖR ICKE RIDANDE Med: Ridning bland vildhästar i bergen, nyårsfest & klassisk jeepsafari i

Läs mer

MED MODERSKEPPET I FRANSKA ALPERNA Chamonix, Frankrike, 9-13 september 2015

MED MODERSKEPPET I FRANSKA ALPERNA Chamonix, Frankrike, 9-13 september 2015 ! MED MODERSKEPPET I FRANSKA ALPERNA Chamonix, Frankrike, 9-13 september 2015 Intill det mytomspunna Mont Blanc-massivet ligger en av jordens mest spektakulära platser. Turkosa glaciärsjöar, stupande klippväggar,

Läs mer

Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten!

Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten! Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten! I grova drag följer vi denna rutt: 17/10: Avresa från Sverige 18/10: Ankomst Kapstaden 19/10 Stellenbosch,

Läs mer

African Tours & Safaris

African Tours & Safaris African Tours & Safaris SYDAFRIKASPECIALISTEN SYDAFRIKA MOÇAMBIQUE NAMIBIA TANZANIA KENYA UGANDA ZAMBIA SYDAFRIKA I VÅRT HJÄRTA V älkommen till African Tours & Safaris värld Sedan vår förra katalog har

Läs mer

BRA ATT VETA INNAN. Tack för en fantastisk resa. Hälsa William för fina insatser i Tanzania och Eco Tour på Zanzibar.

BRA ATT VETA INNAN. Tack för en fantastisk resa. Hälsa William för fina insatser i Tanzania och Eco Tour på Zanzibar. 1 Upplev afrika med oss Under min första resa till Afrika skrev jag i min dagbok: Om du någon gång känner dig deppig eller trött, bara tänk: Jag är i Afrika. JAG ÄR I AFRIKA! Les fous d Afrique kallar

Läs mer

Preliminärt program fotosafari Tanzania 2012

Preliminärt program fotosafari Tanzania 2012 FOTOSAFARI TANZANIA Preliminärt program fotosafari Tanzania 2012 Januari/Februari möte inför resan i Stockholm och Malmö. Vi går igenom tips på utrustning och packning, kikar på inspirationsbilder och

Läs mer

RESA TANZANIA & ZANZIBAR

RESA TANZANIA & ZANZIBAR RESA TANZANIA & ZANZIBAR SAFARI PÅ RIKTIGT I TANZANIA Tanzania är ett land som lockar allt fler äventyrslystna turister. För många är det en livslång dröm att få se och uppleva den afrikanska naturen och

Läs mer

BRUTUS ÖSTLING och FREDRIK GRANATH i samarbete med ZOOM FOTORESOR ISBJÖRNSEXPEDITION. 23-30 maj 2016

BRUTUS ÖSTLING och FREDRIK GRANATH i samarbete med ZOOM FOTORESOR ISBJÖRNSEXPEDITION. 23-30 maj 2016 BRUTUS ÖSTLING och FREDRIK GRANATH i samarbete med ZOOM FOTORESOR ISBJÖRNSEXPEDITION 23-30 maj 2016 En unik möjlighet att uppleva Arktis, Svalbard och dess djurliv på nära håll. Detta blir en expedition

Läs mer

SAF E X P ARI E D I T I O N TANZANIA

SAF E X P ARI E D I T I O N TANZANIA SAFARI EXPEDITION TANZANIA 2007 EXPEDITION SAFARI EXPEDITION SAFARI Här ligger Kilimanjaro. Här ligger Serengeti. Här ligger Ngorongoro. Platser som på ett eller annat sätt berör oss, får oss att längta

Läs mer

pärla Afrikas Mutandasjöns lugna vatten och Virungas mytomspunna vulkaner hör till Ugandas absoluta höjdpunkter. 08.2014 29

pärla Afrikas Mutandasjöns lugna vatten och Virungas mytomspunna vulkaner hör till Ugandas absoluta höjdpunkter. 08.2014 29 Mutandasjöns lugna vatten och Virungas mytomspunna vulkaner hör till Ugandas absoluta höjdpunkter. Afrikas pärla I Ugandas sydvästra delar ryms allt från gorillor och lejon till vackra sjöar, djupa regnskogar

Läs mer

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t Golfresa till Norra Sydafrika 20-30 januari 2013 Måndag 21 Januari 2013 - Ankomst till Johannesburg kl 08.35 på morgonen med flyg SA 261. Er lokalguide möter upp på flygplatsen och visar vägen till bussen.

Läs mer

Res med oss och Ulf Wagner till Sydafrika och njut av mat, viner och spännande safari!

Res med oss och Ulf Wagner till Sydafrika och njut av mat, viner och spännande safari! Res med oss och Ulf Wagner till Sydafrika och njut av mat, viner och spännande safari! Resan börjar med två dagars safari i de norra delarna av landet i en av landets bästa safariparker, Pilansberg National

Läs mer

JUL & NYÅR I SYDAFRIKA DRAKENSBERG, NATAL & MPUMALANGA Datum: 22/12 6/1 Pris per person: Platser: Totalt 14 platser

JUL & NYÅR I SYDAFRIKA DRAKENSBERG, NATAL & MPUMALANGA Datum: 22/12 6/1 Pris per person: Platser: Totalt 14 platser JUL & NYÅR I SYDAFRIKA DRAKENSBERG, NATAL & MPUMALANGA Datum: 22/12 6/1 Pris per person: Platser: Totalt 14 platser Vi räknar med att det blir en blandning av hängivna ryttare och äventyrslystna livsnjutare.

Läs mer

31 oktober - 10 november 2014

31 oktober - 10 november 2014 Sydafrika 31 oktober - 10 november 2014 Följ med på en unik resa till Afrikas sydligaste land! Träffa The Big Five ; buffel, lejon, leopard, elefant och noshörning i sin naturliga miljö. Fascineras över

Läs mer

naturkrafternas & sagornas land ISLAND Juli - aug 2013

naturkrafternas & sagornas land ISLAND Juli - aug 2013 naturkrafternas & sagornas land ISLAND Juli - aug 2013 R följ med på ditt livs äventyr till Island Under den tre dagar långa vandringen får vi uppleva ett av Islands mest storslagna områden, Hornstrandir.

Läs mer

Farmarliv i Sydafrika 27 oktober 9 november 2011

Farmarliv i Sydafrika 27 oktober 9 november 2011 Farmarliv i Sydafrika 27 oktober 9 november 2011 Upplev Sydafrika på ett annorlunda sätt! Följ med på en innehållsrik resa till the rainbow nation, regnbågslandet som verkligen bjuder på en mångfald när

Läs mer