ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, september 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 10-14 september 2015"

Transkript

1 ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, september 2015 L u n d s h a g s p r e s e n t e r a r! Island erbjuder en magisk fotomiljö för landskaps- och naturfotografer Följ med Lundhags och Serkan Günes, en av Sveriges bästa landskapsfotografer till Island vulkanernas, de heta källornas och det underbara landskapets land. Under fyra heldagar tillsammans fokuserar vi på landskaps- och naturfotografering och på att få uppleva så mycket som möjligt av Europas mest glesbefolkade land. Så om du vill lära dig mer om landskaps- och naturfotografering och samtidigt få uppleva ett oerhört fascinerande land så är detta resan för dig! Resans höjdpunkter! Islands fantastiska natur med vulkaner, vattenfall och heta källor. Vi plåtar vid mycket annorlunda platser. Föredrag, bildredigering och fotohjälp av Serkan Günes.

2 Serkan Günes är född i Istanbul men bosatt i Stockholm sedan år Serkan är landskapsfotografen med naturen som motiv. Han gestaltar naturens variationsrika landskap, stora som små. Bilderna karaktäriseras av hans kritiska sätt att välja ljus, det som idag blivit hans signum. Som förste svensk har Serkan vunnit det prestigefyllda; Eric Hosking Award som varje år anordnas av BBC Wildlife och Naturhistoriska museet i London. Han har även utnämnts till Årets Naturfotograf 2009 och hans bilder publiceras över hela Europa. Serkan är medlem i Naturfotograferna /N. Program Flyg till Keflavik International Airport på egen hand. Då många föredrar att boka transporten på egen hand har vi valt att inte inkludera denna i priset. Önskar du så hjälper vi naturligtvis till att ordna detta. Torsdag 10/ Samling på Keflaviks flygplats vid ca Nu börjar äventyret. Vårt första mål är de varma gejsrarna och den kanske mest kända av dem, Geysir varefter vi fortsätter till det vackra vattenfallet Gullfors. Dessa två platser är ett måste att besöka om man är fotograf. Härefter går turen vidare till Thjórsárdalur dalen där många fotografiska möjligheter väntar, inklusive Háifoss vattenfall. Dagen avslutas på de södra isländska högländerna och Hrauneyjar Pensionat. Middag serveras på hotellet. (L, M)! Fredag 11/ Under dagen kommer vi att besöka stora områden med lava och vulkanisk sand, öppna vattendrag och vida områden av högländerna som är omgivna av berg. I området kring Landmannalaugar kan man se massor av bevis på vulkanisk aktivitet inklusive Laugahraun lavafält. Dagen består av 2-3 timmars vandring i en tuffare terräng, men till gengäld får man fantastiska fotomöjligheter. Incheckning sker under dagen på Hrifunes Pensionat som kommer att vara basen under två nätter. Middag på pensionatet. (F, L, M)

3 Lördag 12/ Under dagen går turen österut mot glaciären och nationalparken Vatnajökull som är Europas största glaciär. Här ges det också möjlighet till att komma mycket nära glaciärerna Svinafell och Fjallsárjökull som erbjuder många fantastiska motiv. Dagens stora fotografiska höjdpunkt är besöket vid glaciärlagunen och dess svarta sandstrand. Här är det inte sällan som det ligger isberg mitt på stranden. (F, L, M) Söndag 13/ Islands sydkust har mycket att erbjuda vilket dagen kommer att visa. Här finner man bland annat Reynisfjara stranden med sin svarta sand, det branta stupet och klipporna vid Dyrhólaey, Eyjafjallajökull vulkanen och de vackra vattenfallen Skógafoss och Seljalandsfoss. Allt detta står på dagens agenda. Incheckning sker under dagen på Hotel Fron i Reykjavik. Avslutningsmiddag i Reykjavik. I samband med avslutningsmiddagen kommer Serkan att utse resans bild vilken föräras med en av Serkans böcker. (F, L, M) Måndag 14/ Frukost serveras på hotellet. Transport till Sverige sker på egen hand. OBS! På kvällarna kommer Serkan både att hålla föredrag samt att hjälpa till med efterbearbetning av alla bilder. Stanna några extra dagar på Island Om du önskar stanna några extra dagar på Island går detta naturligtvis att ordna. Meddela detta när du bokar så återkommer vi med hotellförslag och exakta priser. Vi kan även arrangera med en hyrbil om du så önskar. Lundhags För information om Lundhags välkända kängor och friluftskläder se;

4 Hotell / pensionat Hrauneyjar Guesthouse! är ett enklare pensionat beläget i de isländska högländerna och i utkanten av landets mest imponerande och aktiva vulkanområde. De 108 gästrummen har utsikt över bergen och alla har separat badrum och dusch. På pensionatet finner man även restaurang, kafé och bar. Hrifunes Guesthouse är ett trevligt litet rustikt landspensionat som utstrålar en familjär känsla. Pensionatet har totalt åtta rum, där sju av dem är dubbelrum och ett är ett familjerum med plats för 4-5 personer. Två av dubbelrummen har privat dusch och wc medan resterande har delade faciliteter. OBS! Här bor samtliga deltagare i del i dubbelrum. Hotel Fron är ett trestjärnigt hotell beläget i Reykjavik. Hotellet har 96 gästrum som alla har badrum, minibar, telefon, TV, trådlöst internet, värdeförvaringsskåp. Hotellets mål är att varje rum ska vara trevligt, ombonad och ge gästerna känslan av att de kommer hem. På hotellet finner man en restaurang och bar som fokuserar mycket på det skandinaviska köket och dess råvaror.

5 Pris Pris per person: :- Priset inkluderar: * Samtliga busstransporter enligt program * Boende i del i dubbelrum på presenterade hotell/pensionat * Måltider enligt program * Alla aktiviteter enligt program * Medverkan av Serkan Günes under hela resan * Föredrag av och bildbearbetning med Serkan Günes under resan * Svensk teknisk färdledare från Zoom Fotoresor * Färdhandlingar och praktiskt reseinformation innan resan Priset inkluderar ej: * Flyg till Island * Enkelrumstillägg 1.800:- (enkelrum inte möjlig på Hrifunes Guesthouse) * Alla kostnader av personlig karaktär, som måltidsdryck, telefonsamtal etc. *Avbeställningsskydd och reseförsäkring. För mer information se vår web under Övrigt Bokning Du bokar ditt deltagande på resan på vår webbsida Du är även mycket välkommen att ringa oss på telefon Fakta Målgrupp: Landskaps- och naturfotografer. För att få ut så mycket som möjligt av resan rekommenderar vi viss fotovana. Min/max antal: 8/16 Utrustning: Kamera med normalzoom eller vidvinkel och normalobjektiv, trebenstativ samt om möjligt dator med någon av programvarorna Photoshop CS eller Lightroom. Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under Övrigt.