Upplev tigrar i det vilda i tre av Indiens bästa tigerparker

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Upplev tigrar i det vilda i tre av Indiens bästa tigerparker"

Transkript

1 TRE TIGERPARKER Indien, april 2016 EXTRA AVGÅNG! Upplev tigrar i det vilda i tre av Indiens bästa tigerparker Nu har du chansen att följa med till tre av Indiens absolut bästa tigerparker, Kanha, Pench och Tadoba tillsammans med Tom Svensson, Sveriges främste bevarandefotograf. De tre parkerna ligger i viltkorridoren mellan Maharashtra & Madhya Pradesh, två stater som tillsammans har mer än 25 % av Indiens tigerpopulation. Resan äger rum i april månad då möjligheterna att se tigrar är mycket stor, i och med att växtligheten inte är så tät och tigrarna drar sig mot vattenhålen för att svalka sig. Som fotograf är möjligheten att få bra och annorlunda tigerbilder mycket goda. Då tigern är akut utrotningshotad fokuseras under resan även mycket på artbevarande. Förutom att Tom kommer att ger en djupare inblick i ämnet artbevarande kommer det även att hållas intressanta föredrag av folk som dagligen arbetar med dessa frågor på plats i Indien. Resans höjdpunkter: Upplev och plåta tigern i det vilda. Safaris i Indiens bästa tigerparker. Medverkan av Tom Svensson under hela resan. Föredrag kring artbevarande.

2 Tom Svensson är Sveriges främste bevarandefotograf arbetande på Nordens Ark i Bohuslän. Toms stora drivkraft i livet är artbevarande och han reser som Canon Explorer ambassadör regelbundet runt i världen för att dokumentera utrotningshotade djur, anti-tjuvjakt och illegal handel med djur. Hans färdighet som fotograf är att ta bilder som berör människor och gör skillnad. Tom är medlem i Naturfotograferna samt är som enda svensk invald i IEPA, International Environment Photographers Association. Program Flyg till Delhi på egen hand. Då många föredrar att boka transporten på egen hand har vi valt att inte inkludera denna i priset. Önskar du så hjälper vi naturligtvis till att ordna detta. Onsdag 20/ Samling på förstklassiga Radisson Blu Plaza hotellet under förmiddagen. Vi inleder vår dag i Delhi med lunch följt av en tur genom både nya och gamla Delhi. Det kommer att bli mycket tid för street-fotografering, bland annat på den stora marknaden nära Red Fort. Efter en lång dag med många intryck och bra bilder serveras en trevlig välkomstmiddag på hotellet. I samband med detta då det finns tid att diskutera förväntningar och tankar kring resan. Övernattning på Radisson Blu Plaza. (L, Torsdag 21/ Morgonflyg till Nagpur och vidare med minibussar ca 100 km till Tadoba National Park där vi checkar in på Svasara Resort beläget direkt vid entrén till parken. Tadoba National Park, en av de äldsta tigerparkerna i Indien, har en rik biologisk mångfald med sjöar och vacker lövskog med bambu och teak spridda över böljande kullar och platåer. I parken hittar man utöver tiger även leopard, vildhund, läppbjörn, indisk bison samt olika arter av hjort, apor och över 195 fågelarter. Parken har gjort sig känt för de mycket goda möjligheterna att se tiger på nära håll. Övernattning på Svasara Resort. (F, L,

3 Fredag och lördag 22-23/ Två heldagar i Tadoba National Park med safaris både morgon och kväll. Mellan safariturerna och under kvällarna arbetar vi under Toms ledning med bildbearbetning. Tom kommer även att berätta mer om sitt arbete som bevarandefotograf och vad man ska tänka på när man plåtar vilda djur. Måltider och övernattning på Svasara Resort. (F, L, Söndag 24/ Vår sista morgonsafari i Tadoba. Åter på hotellet packar vi och efter en tidig lunch beger vi oss vidare mot Pench National Park och vårt hotell Tuli Tiger Corridor. Pench som är belägen i delstaten Padhya Pardesh har fått sitt namn från Pench floden vilken rinner genom parken. Parken är relativt liten. Dess terräng med en blandning av både öppna områden och klippor utgör dock en perfekt miljö för många djur och då i synnerhet leopard. Dess främsta attraktion är dock, precis som andra nationalparker i centrala Indien, den Bengaliska tigern. I parken hittar man även djungelkatt, vildhund, vildsvin, läppbjörn, mängder av apor, indisk bison samt olika arter av hjort samt över 210 olika fågelarter. Måltider och övernattning på förstklassiga Tuli Tiger Corridor. (F, L, Måndag och tisdag 25-26/ Safaris både morgon och kväll varvas med bildbearbetning under ledning av Tom. Måltider och övernattning på Tuli Tiger Corridor. (F, L, Onsdag 27/ Morgonsafari följt av utcheckning, lunch och vidare färd till Kanha och vårt lodge den sista delen av resan Kanha Jungle Lodge. Kanha National Park utgör kärnan i Kanha Tiger Reserve, som skapades 1974 inom ramen för projektet Tiger. Strikta bevaradeprogram för skydd av parkens djur och växter gör Kanha till den kanske bästa och mest välskötta nationalparken i Indien. I parken som domineras av berg, skogar och dalar finns det ett stort antal olika fågelarter, apor, olika arter av hjortar, vildhundar och självklart både tiger och leopard. För den som inte visste det var det just Kahna National Park som har var inspirationskällan till Rudyard Kiplings klassiska bok, Djungelboken. Måltider och övernattning på Kanha Jungle Lodge. (F, L,.

4 Torsdag - fredag 28-29/ Två dagar i Indiens kanske bästa nationalpark med safaris både morgon och kväll. På dagarna mellan safariturerna kommer vi förutom att arbeta med bildbearbetning även att besöka en lokal by och se hur man lever ute på den indiska landsbygden. En av kvällarna kommer det även att hållas föredrag om tigern och dess fortlevnad av lokala tigerexperter. Stor avslutningsmiddag där Tom bland annat kommer att utse resans bästa bild. Måltider och övernattning på Kanha Jungle Lodge. (F, L, Lördag 16/ Vår sista safari i Kanha för den här gången. Efter utcheckning och lunch på lodgen är det dags för transfer till flygplatsen för vidare flyg till Delhi. Transport till Sverige sker på egen hand. (F) Förläng din vistelse i Indien Varje år utrotas över djurarter vilket innebär att vi idag endast har omkring 1,2 miljoner kvar på jorden. Denna resa är en Save the Wildlife -resa vilket innebär att artbevarande kommer att lyftas fram för att härigenom skapa kunskap kring ämnet. Tom arbetar som bevarandefotograf vilket innebär mycket arbete mot illegal jakt på bland annat lejon, elefant, det allt större hotet mot noshörningar samt självklart tigern. Det beräknas finnas under vilda tigrar i världen. Det är därför livsviktigt att stoppa tjuvjakten. Under denna resa kommer vi bland annat att få höra mer om detta och om vad som görs för att rädda tigern, både av Tom, men även av lokala talesmän från Indiens djurskyddsorganisationer. Denna resa ger dig en utmärkt möjlighet till att plåta och uppleva dessa magnifika djur i sin rätta miljö samt få lära dig mer om artbevarande. Vi bidrar även rent finansiellt för att bevara tigern antingen genom att stödja en bevarandeorganisation finansiellt eller via utrustning. I den mån det är praktiskt genomförbart överlämnas denna i samband med resan. För dig som önskar förlänga din vistelse i Indien antingen före eller efter huvudresan finns det naturligtvis möjlighet till detta. Indien har otroligt mycket att uppleva och skulle man inte vilja spendera ytterligare ett par dagar med safari så kan man till exempel förlänga resan och uppleva Agra med Taj Mahal, ett av världens sju underverk eller varför inte kombinera det med Keoladeo National Park, en av världens bästa nationalparker för fågelfotografering. Har du intresse av att förlänga resan så hjälper vi gärna till att arrangera detta.

5 Hotell Delhi: Radisson Blu**** Radisson Blu är mycket bra förstaklass hotell praktiskt beläget på väg mot flygplatsen. Hotell har fem restauranger samt kafé och en bar/lounge. Det finns även ett fullständigt spa, utomhuspool och gym. De 261 luftkonditionerade rummen har minibar och förvaringsskåp, fri Wi-Fi och TV med satellit-kanaler. Badrummen har dusch med regndusch, badrock, hårtork och tofflor. I rummen finns kaffeoch tebryggare och gratis flaskvatten. Tadoba: Svasara Resort***+ Svasara Resort, belägen direkt vid nationalparkens entré är en prisbelönt ecolodge med en vacker utsikt över det omgivande landskapet med sina kullar och den grönskande skogen. Svasara har 12 rymliga rum med alla moderna bekvämligheter såsom luftkonditionering, toalett, värdeskåp på rummet, kylskåp, te- och kaffekokare samt en egen terrass. Den friliggande restaurangen med sina öppna väggar serverar mycket god indisk mat med färska ingredienser från Svasaras egen organiskt odlade gård eller lokala gårdar i närheten. Pench: Tuli Tiger Corridor**** Denna förstklassiga anläggning är beläget i ett 22 hektar stort grönskande område I parkens buffertzon. Tuli Tiger Corridor erbjuder 15 rymliga och lyxiga stugor med luftkonditionering, badrum, egen terrass samt omgivna grönska. På lodgen finns även en trevlig restaurang som serverar indisk och kontinental mat. Det finns även en bar, en biljard lounge samt ett bibliotek. Slutligen erbjuder Tuli Tiger Corridor en mycket stor och inbjudande pool.

6 Kanha: Kanha Earth Lodge **** Kanha Earth Lodge är en mycket bra lodge vackert inbäddad i en grönskande skog i nationalparkens buffertzon. Lodgens arkitektur har inspirerats av en Gond by och vid byggnationen har man har endast använt lokalt tillgängliga material såsom lera, gips, sten, terrakotta kakel, grovhuggna träbjälkar och möbler tillverkade av returträ, allt för att smälta in i omgivning. Kanha Earth Lodge erbjuder 12 lyxiga bungalows med luftkonditionering, omklädningsrum, skrivbord, stor terrass med utsikt över den grönskande skogen. På lodgen hittar du även en restaurang och en bar samt en stor och avkopplande infinity pool vilken vackert smälter samman med den omgivande grönskan. Kanha Earth Lodge har vunnit ett flertal internationella utmärkelser.!

7 Pris Pris per person: :- Priset inkluderar: * Inrikesflyg Delhi Nagpur Raipur/Jabalpur t/r * Samtliga busstransporter enligt program * Mineralvatten under bussturerna och på hotellrummen * Boende i del i dubbelrum på presenterade hotell och lodger * Måltider enligt program * Streetfoto i Delhi enligt program * Safaris enligt program * Medverkan av Tom Svensson under hela resan * Bevarandeföredrag under resan * Engelsktalande naturguide under hela resan * Medverkan av lokala rangers i parkerna * All dricks, förutom till den lokale naturguiden * Flyg, hotell- och andra skatter * Färdhandlingar och praktisk reseinformation innan resan. Priset inkluderar ej: * Flyg t/r till Indien * Enkelrumstillägg 6.400:- * Alla kostnader av personlig karaktär, som måltidsdryck, telefonsamtal etc. * Dricks till den lokale naturguiden, 10 USD per dag * Avbeställningsskydd och reseförsäkring. För information se vår web under Övrigt Flyg Om du/ni önskar bokning av flyg till Indien hjälper vi gärna till med detta. Bokning Du bokar ditt deltagande på resan på vår webbsida Du är även mycket välkommen att ringa oss på telefon Fakta Målgrupp: Fotointresserade med fotovana från djuroch naturfoto. Min/max antal: 8/14 Utrustning: Systemkamera med zoom eller teleobjektiv, helst upp till 300 mm, enbensstativ är en fördel och om möjligt dator med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom. Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under Övrigt. Foto: Tom Svensson, Hans Elmqvist

Fredagen 17 oktober. Kastrup - Nairobi

Fredagen 17 oktober. Kastrup - Nairobi Följ med oss på en resa bland Afrikas vilda djur och fåglar i deras naturliga miljöer. Minibussar med höj och sänkbara tak där vi står raklånga och ser utöver de milsvida savannerna. På nära håll ser vi

Läs mer

HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING

HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING INTRODUKTION: HÅLLBAR UTVECKLING Vad innebär hållbar utveckling? Begreppet hållbar utveckling blev känt i och med att FN startade den så kallade Brundtlandskommissionen

Läs mer

Ordförande har ord. Föreningen De Aktiva

Ordförande har ord. Föreningen De Aktiva Hösten 2012 Ordförande har ord Sid 2 Om De aktiva Sid 2 Viktig information Sid 3 För agsb ök Sid 4 Båttur på Mälaren Sid 5 Forsmark kärnkraft Sid 5 Vikboland Sid 6 Arsenalen, Domkyrkan Sid 6 Malmahed och

Läs mer

Vi har testat samtliga banor i Vilnius

Vi har testat samtliga banor i Vilnius 1 iš 19 2014.10.16 12:51 Skriv ut Vi har testat samtliga banor i Vilnius Vilnius erbjuder en världsarvslistad stadskärna lätt att nå med lågprisflyg från Arlanda. De tre golfbanorna ligger inom en halvtimme

Läs mer

Följ med oss till fantastiska Kuba, fyllt av historia, kultur, musik, dans, bad, stränder och vacker natur! Den här resan vänder sig till de lite mer

Följ med oss till fantastiska Kuba, fyllt av historia, kultur, musik, dans, bad, stränder och vacker natur! Den här resan vänder sig till de lite mer Följ med oss till fantastiska Kuba, fyllt av historia, kultur, musik, dans, bad, stränder och vacker natur! Den här resan vänder sig till de lite mer äventyrliga som förstår att vi ger oss av utanför de

Läs mer

7 bilder som inte borde saknas i Din annons

7 bilder som inte borde saknas i Din annons 7 bilder som inte borde saknas i Din annons Sätt Dig in i de hyresgästers situation som söker efter en semesterbostad. Vilka bilder skulle Du vilja se innan Du bokar en semesterbostad? Skulle Du göra en

Läs mer

en hjälpande hand studiehandledning

en hjälpande hand studiehandledning en hjälpande hand studiehandledning Om studiecirkeln I en studiecirkel träffas man regelbundet för att studera, diskutera eller öva sig på något tillsammans. En studiecirkel består av 3-15 personer. Det

Läs mer

ABC BOK HAND SPRÅKRESOR

ABC BOK HAND SPRÅKRESOR ABC HAND BOK Vi på STS Språkresor hälsar dig välkommen till sommarens kurser. Vi hoppas att du har siktet inställt på en rolig och lärorik sommar! Den här boken har vi sammanställt för att du skall få

Läs mer

Agent: Linköpings Dykcenter Resmål: Kroatien Båt: M/Y Vranjak 1

Agent: Linköpings Dykcenter Resmål: Kroatien Båt: M/Y Vranjak 1 Agent: Linköpings Dykcenter Resmål: Kroatien Båt: M/Y Vranjak 1 Den Kroatiska kusten Det bästa sättet att uppleva den Kroatiska skärgården är utan tvekan på en liveaboard! M/Y Vranjak 1 har ett unikt liveaboard

Läs mer

Välkommen att känna sig inkluderad!

Välkommen att känna sig inkluderad! Välkommen att känna sig inkluderad! Lärgruppsplan Välkommen att känna sig inkluderad! Denna lärgruppsplan hör ihop med kortfilmen Välkommen att känna sig inkluderad! En film framtagen av SISU Idrottsutbildarna

Läs mer

Lärjungaskap / Följ mig

Lärjungaskap / Följ mig Lärjungaskap / Följ mig Dela in gruppen i par och bind för ögonen på en av de två i paret. Låt den andra personen leda den med förbundna ögon runt i huset och utomhus, genom trädgården, till exempel, och

Läs mer

Bra mat. för unga idrottare

Bra mat. för unga idrottare Inledning Riksidrottsstyrelsen har antagit en strategisk plan för idrottsrörelsens folkhälsoarbete som bygger på riksdagens antagna folkhälsomål. Inom området goda matvanor och säkra livsmedel vill idrottsrörelsen

Läs mer

VAR REDO ATT KÄMPA! Asylsökande barn och föräldrar berättar om sin första tid i Sverige

VAR REDO ATT KÄMPA! Asylsökande barn och föräldrar berättar om sin första tid i Sverige VAR REDO ATT KÄMPA! Asylsökande barn och föräldrar berättar om sin första tid i Sverige RÄDDA BARNEN 2014 1 Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer

Läs mer

Vägen ut ur fattigdomen Välfärdsstaten Sverige

Vägen ut ur fattigdomen Välfärdsstaten Sverige Vägen ut ur fattigdomen Välfärdsstaten Sverige STUDIEHANDLEDNING Om studiecirkeln I en studiecirkel träffas man regelbundet för att studera, diskutera eller öva sig på något tillsammans. En studiecirkel

Läs mer

Zanzibar i Tanzania. Information om Zanzibar med kartor, hotell och sevärdheter. Klicka här för att gå tillbaka till www.dahlsafaris.

Zanzibar i Tanzania. Information om Zanzibar med kartor, hotell och sevärdheter. Klicka här för att gå tillbaka till www.dahlsafaris. Zanzibar i Tanzania Information om Zanzibar med kartor, hotell och sevärdheter Klicka här för att gå tillbaka till Rulla ner i dokumentet för innehållsförteckning Dahl tours and Safaris LTD 2(26) Innehållsförteckning

Läs mer

AKTUELLT. Bodil Wirén och Rolf Molander från PRO:s modevisning. Foto: Alf M.

AKTUELLT. Bodil Wirén och Rolf Molander från PRO:s modevisning. Foto: Alf M. AKTUELLT Nr 3 år 2013 PENSIONÄRERNA HAR SIN EGEN FOLKRÖRELSE I LOMMA. Bodil Wirén och Rolf Molander från PRO:s modevisning. Foto: Alf M. PRO Lommas expedition på Bredgatan 26 är öppen helgfria måndagar

Läs mer

Platser där man samlat saker för att visa upp dom (collection) t.ex. museer, zoo och botaniska trädgårdar.

Platser där man samlat saker för att visa upp dom (collection) t.ex. museer, zoo och botaniska trädgårdar. Steve van Martre är en 70-årig amerikan som ägnar sitt liv åt att resa jorden runt för att utbilda Interpretive Designers och lära ut The dance of experience. CNV deltog på en workshop med honom i Koli

Läs mer

THE EUROPEAN FORUM FOR HISTORIC SITES. 22-24 October 2014. Kalmar Castle, Kalmar. Sweden 2.0 140908 CB

THE EUROPEAN FORUM FOR HISTORIC SITES. 22-24 October 2014. Kalmar Castle, Kalmar. Sweden 2.0 140908 CB THE EUROPEAN FORUM FOR HISTORIC SITES 22-24 October 2014. Kalmar Castle, Kalmar. Sweden THE EUROPEAN FORUM FOR HISTORIC SITES 22-24 October 2014. Kalmar Castle, Kalmar. Sweden. Välkommen till The European

Läs mer

Victoria Klaiber Projekt Entré - Biblioteket som kulturarena, akt 2 Sjuhärad victoria.klaiber@ulricehamn.se 2013. Det rör på sig!

Victoria Klaiber Projekt Entré - Biblioteket som kulturarena, akt 2 Sjuhärad victoria.klaiber@ulricehamn.se 2013. Det rör på sig! Victoria Klaiber Projekt Entré - Biblioteket som kulturarena, akt 2 Sjuhärad victoria.klaiber@ulricehamn.se 2013 Det rör på sig! - dansfestival på biblioteken i Sjuhärad våren 2013 Åtta kommuner ett projekt

Läs mer

* Minimal 8 personer, vid färre deltagare kan priset förändras. Vi reserverar oss mot eventuella prisändringar.

* Minimal 8 personer, vid färre deltagare kan priset förändras. Vi reserverar oss mot eventuella prisändringar. UTFLYKTER 2014 1 NAtionalParken KRKA OCH SKRADIN Denna dag organiserar vi en halvdagsutflykt till nationalparken Krka. Skradinski Buk är en av de vackraste delarna av Nationalparken Krka. Det är den största

Läs mer

LYCK. Tema: Hållbar utveckling UTDRAG UR LYCKOSLANTEN NR 1 2008

LYCK. Tema: Hållbar utveckling UTDRAG UR LYCKOSLANTEN NR 1 2008 UTDRAG UR LYCKOSLANTEN NR 1 2008 LYCK SLANTEN Tema: Hållbar utveckling Utgivare: Swedbank och sparbankerna Produktion och redaktion: Bee Production Form: Edita Communication TEMA: HÅLLBAR UTVECKLING Läs

Läs mer

Egnahemsgatan 13 VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Egnahemsgatan 13 VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Egnahemsgatan 13 VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Välkommen till Egnahemsgatan 13! Det är vård- och omsorgsnämnden som har ansvar för kommunens äldre- och funktionshindersomsorg. I vård- och omsorgsnämndens servicedeklarationer

Läs mer

Vem bestämmer vad du tänker? studiecirkel i mediekritik

Vem bestämmer vad du tänker? studiecirkel i mediekritik studiehandledning STUDIEHANDLEDNING Vem bestämmer vad du tänker? studiecirkel i mediekritik GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG 1 Vem bestämmer vad du tänker? Studiehandledning Den här studiehandledningen är ett

Läs mer

FLÖDANDE KUNSKAP ETT OFFENTLIGT RUM FÖR HÅLLBART LÄRANDE AXEL PERSSON JESPER JOHANSSON JOEL BERGE

FLÖDANDE KUNSKAP ETT OFFENTLIGT RUM FÖR HÅLLBART LÄRANDE AXEL PERSSON JESPER JOHANSSON JOEL BERGE FLÖDANDE KUNSKAP ETT OFFENTLIGT RUM FÖR HÅLLBART LÄRANDE AXEL PERSSON JESPER JOHANSSON JOEL BERGE FLÖDANDE KUNSKAP ETT OFFENTLIGT RUM FÖR HÅLLBART LÄRANDE AXEL PERSSON JESPERJOHANSSON JOEL BERGE 2011

Läs mer

1. En scout söker sin tro och respekterar andras

1. En scout söker sin tro och respekterar andras 1. En scout söker sin tro och respekterar andras Ett frågetecken - Vad är skillnaden på att tro och att veta? Ta en sekund till att fundera på skillnaden mellan tro och vetande. Rita upp en linje på marken.

Läs mer

Hos oss får du möjlighet att växa och utvecklas.

Hos oss får du möjlighet att växa och utvecklas. Hos oss får du möjlighet att växa och utvecklas. Gillar du idrott och att röra på dig? Då är Hälsogymnasiet skolan för dig! Hälsogymnasiet ger dig en gedigen utbildning inom hälsa och kommunikation. Du

Läs mer

Följ med till Fondo 3 Valli Bresciane

Följ med till Fondo 3 Valli Bresciane Följ med till Fondo 3 Valli Bresciane Gran Fondo i Brescia 2 maj Nu är det klart! I helgen fick vi det efterlängtade telefonsamtalet från Italienska Cykelförbundet och kan nu satsa på det lopp vi hade

Läs mer

Den nya vägen in. ett migrantperpektiv. Veronica Nordlund och Lisa Pelling

Den nya vägen in. ett migrantperpektiv. Veronica Nordlund och Lisa Pelling Den nya vägen in ett migrantperpektiv Veronica Nordlund och Lisa Pelling 1 Innehållsförteckning Inledning... 4 Bakgrund och metod... 5 Urval... 5 Fördelningen arbetskraftsinvandrare/skyddssökande... 5

Läs mer