MED MODERSKEPPET I FRANSKA ALPERNA Chamonix, Frankrike, 9-13 september 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MED MODERSKEPPET I FRANSKA ALPERNA Chamonix, Frankrike, 9-13 september 2015"

Transkript

1 ! MED MODERSKEPPET I FRANSKA ALPERNA Chamonix, Frankrike, 9-13 september 2015 Intill det mytomspunna Mont Blanc-massivet ligger en av jordens mest spektakulära platser. Turkosa glaciärsjöar, stupande klippväggar, djupa gröna dalar och snötäckta bergstoppar gör omgivningarna kring Chamonix till ett paradis, inte bara för äventyraren, utan även för fotografen. Den här resan ger dig en unik möjlighet att fånga människans litenhet i den storslagna naturen. Tillsammans tar vi oss via linbana eller enkla leder till både klassiska och hemliga fotoplatser, där du tryggt kan stå med båda kängorna på marken. Som deltagare får du tillgång till professionella våghalsar som på ditt kommando kan vingla fram på knivsmala bergskammar eller susa ner för bergen på cykel. Med dig hem kommer du garanterat ha bilder som platsar på framsidan av vilken äventyrstidning som helst! Utöver detta får du självklart rejält med tid för att fånga de förtrollande landskapen under våra vandringar. Dina följeslagare i bergen och vid datorn är äventyrsfotografen Fredrik Schenholm och bildbehandlingsexperten Anders Jensen från Moderskeppet. Med två lärare får du mer tid för plåtandet, snabbare svar på just dina frågor och större inflytande över programmets utformning. På kvällarna får du chans att smälta dagens strapatser då vi tillsammans kikar på exempel från bildskörden och diskuterar våra upplevelser. Kvällarna är också då vi djupdyker i bildbehandling och fokuserar på hur ditt arbetsflöde och dina tekniker kan bli ännu vassare. Med Fredrik och Anders får du alltså en unik överblick över hela arbetsflödet - från det att du plockar fram kameran, ända fram till färdigbehandlad bild. Ett genomtänkt samspel mellan plåtning och bildbehandling är det som ger dig de bästa förutsättningarna för bra bilder. En resa för dig som... vill få chansen att fånga både äventyr och landskap på bild tycker det är viktigt att få mycket tid för eget fotograferande vill utveckla både ditt fotograferande och bildbehandlande gillar att vandra i sagolika miljöer vill ha riktigt roliga dagar tillsammans med likasinnade Från Chamonix tornar sig bergen flera tusen meter upp mot himlen.

2 Fredrik Schenholm Jag vill erbjuda en möjlighet att fånga äventyrsbilder i de vackraste och mest spektakulära miljöerna. Målet är alltid att bilderna ska förmedla frihet, spänning och väcka en vilja hos betraktaren att bege sig ut i naturen! Fredrik Schenholm brinner för att lära ut äventyrsfotografering. Han är lärare på Moderskeppet och författare till boken "Äventyrsfoto - nio steg till bättre bilder". I snart ett decennium har Fredrik hållit fotokurser och föreläsningar som samlat tusentals deltagare. Som prisbelönt äventyrsfotograf arbetar Fredrik med företag och magasin världen över, med kunder som Subaru, Tierra, Haglöfs, Bergans, Powder och Outside. Han har fångat äventyrsbilder av skidåkare och klättrare på sex kontinenter, på meters höjd och på 120 meters djup i en magmakammare. Fredrik Schenholm Fun fact: Fredrik är utbildad geolog och har ett brinnande intresse för vulkaner. Han har fotograferat skidåkning på en lavasprutande vulkan och grillat korv över rinnande lava. Utrustning: Canon och Panasonic Webbsida: Anders Jensen Anders Jensen Jag vill förklara saker på ett sätt som alla kan förstå. Min strävan är alltid att göra det svåra begripligt och samtidigt se till att alla har kul på vägen dit. Bildbehandling ska vara skoj! Anders är Adobe certified Expert och har full koll på programvaror som Photoshop och Lightroom. Som Moderskeppets mest erfarne lärare har han gedigen erfarenhet av undervisning och föreläsningar. Han har bland annat hunnit utbilda över studenter i bildbehandling via högskolan i Jönköping och vunnit internationella priser för sina Photoshopfärdigheter. Moderskeppet är Sveriges största utbildare inom foto, bildbehandling och design. Fun fact: Anders är civilingenjör i teknisk fysik. Kanske är det därför han är så duktig på att förklara hur saker och ting hänger ihop och varför saker fungerar som de gör. Hans andra stora intresse är resor och friluftsliv. Just nu bestiger han det högsta berget i varje europeiskt land, och självklart kånkar han med sig kameran upp på varje topp. Liftkarta sommar, Chamonix. Programvaror: Lightroom och Photoshop

3 Program Transport till Chamonix på egen hand. Då många föredrar att boka sina resor själva har vi valt att inte inkludera flyg i priset. Om så önskas hjälper vi gärna till att boka flyg till Geneve. Chamonix är äventyrssportens huvudstad där fotomöjligheterna är oändliga. Linbanor tar oss snabbt upp på bergen och ger oss mer tid till fotografering med slående utsikter. Vi tar oss riktigt nära enorma glaciärer, här rinner Argentiéreglaciären ner mot dalen. Onsdag 9 september 2015 Efter lunch samlas vi på hotellet i Chamonix. Efter inkvartering på hotellet tar vi en vandring till utkanten av Chamonix för att fånga landskapet från dalen. Bergen tornar upp sig meter och glaciärer slingrar sig ner mot dalen. På kvällen äter vi en välkomstmiddag och redigerar bilderna från dagens fotosession.!(m)!! Torsdag 10 september 2015 Efter frukost tar vi en promenad till den legendariska linbanan Aiguille du Midi. På 20 minuter förflyttar vi oss från värmen i byn upp till glaciärslandskapet på nästan 4000 höjdmeter. Här står vi och blickar rakt mot Mont Blanc, Västeuropas högsta berg. Efter ett par timmar med fotografering av spektakulära landskap och äventyr tar vi linbanan neråt och stiger av på Aiguille du Midis mellanstation. Här äter vi vår medhavda picknicklunch innan vi ger oss ut på en vandring mot den vackra Bossonglaciären. På kvällen äter vi middag och redigerar bilderna från dagens fotosession. (F, L, M) Fredag 11 september 2015 Efter frukost tar vi bussen till Flegeres linbana som snabbt tar oss upp på 2000 meters höjd. Här börjar den gröna och vackra vandringen upp mot sjön Lac Blanc. På andra sida dalen tornar Mont Blanc-massivet upp som en perfekt bakgrund för fotograferingen. Vid den färggranna sjön äter vi medhavd picknicklunch och för den okräsne finns möjligheter till ett svalkande bad. Efter lunch utforskar vi området kring sjön innan vi beger oss ner till linbanan igen. Dagen avslutas med att vi redigerar bilderna från dagens fotosession. Middag på egen hand. (F, L) Lördag 12 september 2015 Efter frukost beger vi oss med lokalbussen till liften Grant Montets. Från mittstationen börjar vandringen mot dagens mål Argentiéreglaciären. Här kommer vi nära inpå enorma glaciärmassor där vi kan höra och nästa känna hur isen rör på sig. Den medhavda picknicklunchen äts på plats. På kvällen äter vi middag och redigerar bilderna från dagens fotosession. (F, L, M)

4 Söndag 13 september 2015 Efter frukost är det dags för en av äventyrsfotografens tuffaste utmaningar - att fånga ett riktigt fartfyllt ögonblick utan att förlora kontrollen på fokus och komposition. Tillsammans med en trailcyklist ger vi oss av till ringlande skogsstigar för att se om någon lyckas sätta den perfekta actionbilden! Dagen avslutas med lunch innan transport till Sverige sker på egen hand. (F, L) OBS! September är en torr månad, men programmet kan komma att kastas om eller ändras beroende på väderlek. I omgivningarna finns emellertid gott om platser som är intressanta i både bra och dåligt väder.! Modeller kommer agera framför våra kameror. Hotell Hotel Gustavia är trevligt mellanklasshotell centralt beläget i Chamonix. Hotellet byggdes 1890 och renoverades senast Hotellets 50 rum är fräscha med telefon och kabel-tv samt dusch/wc med hårtork och gratis toalettartiklar. Gemensamt för i stort sett alla rum är den mäktiga vyn över bergen runtomkring. Att ta en kaffe på balkongen på sommaren, med blomdoft i näsan medan blicken sveper upp över berget är en sagolik känsla. På Gustavia finns även trevliga allmänna utrymmen samt bra konferensrum. Chambre Neuf heter hotellets bar och restaurang och är smått legendarisk i Chamonix. Restaurangen har även en mysig uteservering vilken drar mycket folk. Kostnadsfri wi-fi i allmänna utrymmen. Spektakulär och våghalsig klättring fotad från liftstationen Aiguille du Midi. Det anrika hotellet Gustavia. Ett dubbelrum på hotell Gustavia.

5 Pris Pris för Guldmedlem: :- Bokn.kod: GULD Pris för ej Guldmedlem: :- 1 1 Du kan boka ett Guldmedlemskap på: guld.moderskeppet.se/bli-medlem Priset inkluderar: * Samtliga busstransporter enligt program * Kostnad för transport med bergbanor * Boende i del i dubbelrum fyra nätter på presenterat hotell * Måltider enligt program * Dygnetrunt-tillgång till Anders Jensen och Fredrik Schenholm inklusive alla undervisningsmoment, föredrag, m.m. * Medverkan av lokala fotomodeller * Färdhandlingar och reseinformation innan resan Priset inkluderar ej: * Flyg till Geneve * Enkelrumstillägg 1.600:- * Alla kostnader av personlig karaktär, som måltidsdryck, telefonsamtal etc. * Avbeställningsskydd och reseförsäkring. För mer information se vår web under Övrigt Bokning Du bokar ditt deltagande på resan på vår webbsida Du är även mycket välkommen att ringa oss på telefon Från Flegere är utsikten vacker och ofta finns det paraglidare i luften. Fakta Målgrupp: Landskaps- och outdoorfotografer samt intresserade av bildbearbetning. Min/max antal: 8/14 Förkunskaper: Olika moment kommer att skräddarsys och individanpassas för att möta just din kunskapsnivå. Grundläggande foto- och datorvana är det enda vi förutsätter. Utrustning: Systemkamera alternativt hybridkamera med tillhörande objektiv, fast eller zoom med en brännvidd på upp till 200mm samt bärbar dator med bildbehandlingsprogram. Fysisk form: Klara av några timmars vandring varje dag i kuperad terräng, upp till 600 höjdmeter. Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under Övrigt. Valutakurs Euro: 9,25. Vi kommer fota både detaljer och äventyrsbilder. Foto: Fredrik Schenholm

ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 10-14 september 2015

ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 10-14 september 2015 ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 10-14 september 2015 L u n d s h a g s p r e s e n t e r a r! Island erbjuder en magisk fotomiljö för landskaps- och naturfotografer Följ med Lundhags och Serkan Günes,

Läs mer

Upplev tigrar i det vilda i tre av Indiens bästa tigerparker

Upplev tigrar i det vilda i tre av Indiens bästa tigerparker TRE TIGERPARKER Indien, 20-30 april 2016 EXTRA AVGÅNG! Upplev tigrar i det vilda i tre av Indiens bästa tigerparker Nu har du chansen att följa med till tre av Indiens absolut bästa tigerparker, Kanha,

Läs mer

KAMELFESTIVAL TIGER NOSHÖRNING. Indien, 12-23 november 2016. Upplev världens största kamelmarknad, tigrar, noshörningar och mycket annat.

KAMELFESTIVAL TIGER NOSHÖRNING. Indien, 12-23 november 2016. Upplev världens största kamelmarknad, tigrar, noshörningar och mycket annat. KAMELFESTIVAL TIGER NOSHÖRNING Indien, 12-23 november 2016 Upplev världens största kamelmarknad, tigrar, noshörningar och mycket annat. Fotografera världens största kamelmarknad med all dess färger, dofter

Läs mer

naturkrafternas & sagornas land ISLAND Juli - aug 2013

naturkrafternas & sagornas land ISLAND Juli - aug 2013 naturkrafternas & sagornas land ISLAND Juli - aug 2013 R följ med på ditt livs äventyr till Island Under den tre dagar långa vandringen får vi uppleva ett av Islands mest storslagna områden, Hornstrandir.

Läs mer

BRUTUS ÖSTLING och FREDRIK GRANATH i samarbete med ZOOM FOTORESOR ISBJÖRNSEXPEDITION. 23-30 maj 2016

BRUTUS ÖSTLING och FREDRIK GRANATH i samarbete med ZOOM FOTORESOR ISBJÖRNSEXPEDITION. 23-30 maj 2016 BRUTUS ÖSTLING och FREDRIK GRANATH i samarbete med ZOOM FOTORESOR ISBJÖRNSEXPEDITION 23-30 maj 2016 En unik möjlighet att uppleva Arktis, Svalbard och dess djurliv på nära håll. Detta blir en expedition

Läs mer

DEN PERFEKTA SEMESTERN, FINNS DEN?

DEN PERFEKTA SEMESTERN, FINNS DEN? SOMMAREN 08 DEN PERFEKTA SEMESTERN, FINNS DEN? Att åka på semester betyder för många att vila och ha det skönt. Så långt är jag med. Men nu är det ju så att vila och ha det skönt betyder helt olika saker

Läs mer

VALHAJ & VITHAJ 2016 EXPEDITION. Capture life FRIDYK MED VALHAJ BURDYK MED VITHAJ MEXIKO EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ

VALHAJ & VITHAJ 2016 EXPEDITION. Capture life FRIDYK MED VALHAJ BURDYK MED VITHAJ MEXIKO EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ FRIDYK MED VALHAJ BURDYK MED VITHAJ MEXIKO EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ 2016 EXPEDITION VALHAJ & VITHAJ TVÅ VÄRLDSHAV. Två havsjättar på en och samma resa. Två helt olika platser båda unika på sitt

Läs mer

Iceland s Fire & Ice - Allroad Experience En oförglömlig upplevelse på din egen motorcykel!

Iceland s Fire & Ice - Allroad Experience En oförglömlig upplevelse på din egen motorcykel! Iceland s Fire & Ice - Allroad Experience En oförglömlig upplevelse på din egen motorcykel! 1 Being in Iceland has reminded me that wildness has the capacity to capture the soul in ways that civilization

Läs mer

RESEINSPIRATION TILL MITTENS RIKE

RESEINSPIRATION TILL MITTENS RIKE RESEINSPIRATION TILL MITTENS RIKE 2015 PEKING SHANGHAI XIAN GUILIN HAINAN HONGKONG TIBET YANGSHOU M. M. KINA ÄR NÅGOT FÖR DIG! Kina är inte ett land det är en kontinent. Inom landets gränser ryms både

Läs mer

Välkommen till Vi Ungas rixläger på ÅH! 28 juli - 1 augusti

Välkommen till Vi Ungas rixläger på ÅH! 28 juli - 1 augusti Välkommen till Vi Ungas rixläger på ÅH! 28 juli - 1 augusti Hälsningar från arrangörsgruppen Att få ha privilegiet att arrangera ett sådant stort arrangemang som Rix13 på den allra bästa platsen i Sverige

Läs mer

Adobe Photoshop. Lightroom 5. Från början. Mattias Karlsson Sjöberg. Moderskeppet

Adobe Photoshop. Lightroom 5. Från början. Mattias Karlsson Sjöberg. Moderskeppet Adobe Photoshop Lightroom 5 Från början Mattias Karlsson Sjöberg Moderskeppet Innehåll Mäktigt svartvitt på sidan 88 Lär dig effekten på sidan 122 Innehåll 4 Bläddra 50 Spara förinställningar 96 Boken

Läs mer

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015 Inbjudan till Träningsläger Österrike Wipptal 8-16 augusti 2015 Info: Den andra veckan i augusti är det dags för årets stora klubb-händelse. Då drar nämligen OK Hammaren till Wipptal i Österrikiska alperna

Läs mer

Ridturer på Island med Eldhestar

Ridturer på Island med Eldhestar Ridturer på Island med Eldhestar RIDTURER Stort utbud av ridturer på Island 2015 Islandshästen- nyckeln till Islands natur, kultur och historia Islandshästen kom till Island under 900-talet tillsammans

Läs mer

Upptäck Robbans 7 trick för att få 160 000 besökare till sin hemsida varje månad som du enkelt kan kopiera

Upptäck Robbans 7 trick för att få 160 000 besökare till sin hemsida varje månad som du enkelt kan kopiera LYSTRING FÖRETAGARE: När du upptäcker de här hemligheterna kan du få fler kunder på en månad än vad du nu får på ett helt år! Upptäck Robbans 7 trick för att få 160 000 besökare till sin hemsida varje

Läs mer

Friskis&Svettis Training Camp 5-12 nov La Manga Club, Spanien

Friskis&Svettis Training Camp 5-12 nov La Manga Club, Spanien Friskis&Svettis Training Camp 5-12 nov La Manga Club, Spanien För att skapa energi i mörka november och hålla träningslusten vid liv, bjuder vi nu in dig som är medlem i Friskis&Svettis Kalmar till en

Läs mer

Magnus Hertzberg M-Resor. www.m-resor.se

Magnus Hertzberg M-Resor. www.m-resor.se M RESOR 2015 2015 Det är fantastiskt roligt och vi är otroligt stolta över att så många människor har följt med oss genom åren! Nu ser vi fram emot ett nytt år med en del nya resmål men naturligtvis finns

Läs mer

Mexiko VALHAJ OCH VITHAJ

Mexiko VALHAJ OCH VITHAJ Mexiko VALHAJ OCH VITHAJ med Anders Salesjö, 27/7-11/8 2016 Följ med marinbiologen och UV-fotografen Anders Salesjö på en oförglömlig resa med valhaj och vithaj i Mexikos klarblå vatten. Kort om resan

Läs mer

GALAPAGOS 2016 EXPEDITION. Capture life BLÅFOTADE SULOR LEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONLEDARE OLE JØRGEN LIODDEN ELLER ROY MANGERSNES

GALAPAGOS 2016 EXPEDITION. Capture life BLÅFOTADE SULOR LEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONLEDARE OLE JØRGEN LIODDEN ELLER ROY MANGERSNES BLÅFOTADE SULOR LEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONLEDARE OLE JØRGEN LIODDEN ELLER ROY MANGERSNES 2016 EXPEDITION GALAPAGOS NATURFOTOGRAFENS PARADIS. Galápagosöarna är belamrade av vilda djur, både

Läs mer

Kon-tiki Resor. Costa Rica

Kon-tiki Resor. Costa Rica Costa Rica Efter varje dag framgår i kursiv stil vilket hotell och vilka måltider som ingår i resans pris. Transfers, transporter och utflykter genomförs i internationella grupper, med engelsktalande guider

Läs mer

ISLAND 2010 Rundresor

ISLAND 2010 Rundresor ISLAND 2010 Rundresor ISLAND PÅ EN VECKA 7 NÄTTER SID 1/3 Island på en vecka - svensktalande guide En variationsrik resa som tar oss till några Islands största sevärdheter, med fascinerande natur, spännande

Läs mer

Adobe Photoshop. Lightroom 5. Från början. Mattias Karlsson Sjöberg. Moderskeppet

Adobe Photoshop. Lightroom 5. Från början. Mattias Karlsson Sjöberg. Moderskeppet Adobe Photoshop Lightroom 5 Från början Mattias Karlsson Sjöberg Moderskeppet Innehåll Om du letar efter videokursen Vad gör Lightroom? 7 En lavin av bilder 10 Bildbehandla dina favoriter 67 Bildbehandling

Läs mer

DRÖMMEN OM GALAPAGOS

DRÖMMEN OM GALAPAGOS DRÖMMEN OM GALAPAGOS Ambassadörer: Anders Salesjö & Jonna Bergström Resmål: Galapagos, Ecuador Datum: ca 13-30/11 alt 18-30/11 2016 Liveaboard: Galapagos Master Talar man med människor som har ett genuint

Läs mer

Guide för nätdejting. AV: Dennis Danielsson

Guide för nätdejting. AV: Dennis Danielsson Guide för nätdejting AV: Dennis Danielsson I den här guiden kommer jag att beröra de viktigaste delarna av nätdejting för att ge dig så bra hjälp som möjligt i ditt nätdejtande. I mina exempel kommer jag

Läs mer

välkommen till björn axén academy hösten 2015

välkommen till björn axén academy hösten 2015 kursprogram hösten 2015 2 välkommen till björn axén academy hösten 2015 Välkomna till ännu en upplaga av Björn Axén Academys kurskatalog, den tionde i sin ordning. Med vårt starka utbildningsteam i spetsen

Läs mer

Utforska hantverk och kultur i Nepal 26 mars 14 april 2015

Utforska hantverk och kultur i Nepal 26 mars 14 april 2015 Utforska hantverk och kultur i Nepal 26 mars 14 april 2015 Välkommen att följa med på en spännande påskresa till Nepal! Resan har ett upplägg som bjuder på flera sidor av Nepal. Vi Kommer att besöka flera

Läs mer

Kon-tiki resor. Påskön och Chile

Kon-tiki resor. Påskön och Chile Påskön och Chile Resdatum 2016 1-16 februari Efter varje dag framgår vilket hotell samt vilka måltider som är inkluderade i resans pris. Transfers och utflykter sker med privat fordon, chaufför samt engelsktalande

Läs mer

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Introduktion Det finns mycket man kan göra för att lyckas på nätet och att skriva sökmotoroptimerade texter är definitivt en av de viktigare. I korta ordalag kan

Läs mer

FACEBOOK FÖR MÄKLARE

FACEBOOK FÖR MÄKLARE FACEBOOK FÖR MÄKLARE Innehåll: -Förord 3 -De åtta grunderna för att lyckas med Facebook 4 -Grundläggande teknisk kunskap. 8-13 typer av inlägg du måste ha koll på. 22 -Facebookannonsering för mäklare.

Läs mer

Valkommen till Turkiet! *

Valkommen till Turkiet! * Valkommen till Turkiet! * ALLT DU BEHÖVER VETA OM DINA GUIDER / UPPLEVELSER / UTFLYKTER / PRAKTISK INFORMATION / HEMRESA VÄLKOMMEN TILL TURKIET! Kara gast Vi guider aktivitetsguider vill hälsa dig din

Läs mer

INNEHÅLL. A f f ä r s g u i d e n

INNEHÅLL. A f f ä r s g u i d e n Affärsguiden 1 INNEHÅLL VÄLKOMMEN...2 VILKEN TYP AV VERKSAMHET VILL DU HA?...3 HUR JOBBAR VI?...5 LANSERA VERKSAMHETEN...7 BYGG EN SOLID VERKSAMHET...9 REKRYTERING... 17 PROSPECTS... 21 SKAPA INTRESSE...

Läs mer