THE BIG FIVE KENYA Kenya, 7-14 januari 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "THE BIG FIVE KENYA Kenya, 7-14 januari 2017"

Transkript

1 THE BIG FIVE KENYA Kenya, 7-14 januari 2017 På denna Save the Wildlife resa får du både möjlighet att fotografera Kenyas djurliv och även lära dig mer om parkernas bevarandearbete. Ta chansen och följ med Canon-ambassadören och bevarandefotografen Tom Svensson och Zoom fotoresor på en fotoresa i tre av Kenyas bästa nationalparker Solio, Aberdare, Ol Pejeta. Detta är tre parker som arbetar mycket med bevarande av utrotningshotade djurarter. I Ol Pejeta Conservancy finns bland annat de tre sista vita noshörningarna i världen och i Solio Game Reserve, ett privatägt Wildlife Conservancy, är man speciellt inriktade på bevarande av noshörning. Under besöken i parkerna kommer vi förutom att fotografering även att få veta mycket mer om parkernas bevarandearbete. Parkerna är berömda för sitt fantastiska djuroch fågelliv som inkluderar The Big Five lejon, leopard, elefant, noshörning och afrikansk buffel. Du har även möjlighet att förlänga resan med några dagar i nationalparken Samburu som är känd för sitt stora bestånd av elefanter. Resans höjdpunkter: Ol Pejeta Conservancy med de tre sista vita noshörningarna. Solio Game Reserve inriktat på bevarande. The Big Five Heldagar i vissa parker Tom Svensson medverkar under hela resan.

2 Tom Svensson är Sveriges främste bevarandefotograf som arbetar på Nordens Ark i Bohuslän. Toms stora drivkraft i livet är artbevarande och han reser som Canon Explorer ambassadör regelbundet runt i världen för att dokumentera utrotningshotade djur, anti-tjuvjakt och illegal handel med djur. Hans färdighet som fotograf är att ta bilder som berör människor och gör skillnad. Tom är medlem i Naturfotograferna samt är som enda svensk invald i IEPA, International Environment Photographers Association. Program Flyg till Kenya på egen hand. Då många föredrar att boka transporten på egen hand har vi valt att inte inkludera denna i priset. Önskar du så hjälper vi naturligtvis mer än gärna till med att ordna flygbiljetter. Om du ankommer redan under fredagen hjälper vi gärna till med en hotellbokning i Nairobi. Under resan kommer Tom vid flera tillfällen att hålla föredrag, och under kvällarna arbetar vi med bildbehandling av dagens bildskörd Lördag 7 januari 2017 Under förmiddagen börjar vi vår resa mot Rhino Watch Safari Lodge som ligger i det centrala höglandet mellan Aberdare Mountain Range och Mount Kenya. Under bussresan kommer vi både att göra fotostopp vid en fruktmarknad, en by och en kaffeplantage. Rhino Watch Safari Lodge är beläget med en magnifik utsikt över det högsta berget i Kenya, Mount Kenya. Lodgen kommer att vara vår bas under veckan. Lodgen är omgiven av tre nationalparker och därmed en idealisk plats för fotografering i olika miljöer. Parkerna är bland de bästa i världen för att fotografer noshörning. En stor fördel här är att vi kan vara inne i parkerna hela dagarna från tidig morgon till sen eftermiddag. Det ger oss gott om tid att fotografera utan stressen att behöva lämna parken för att morgonens safari är slut. (L/M)

3 Söndag 8 januari 2017 Aberdare National Park erbjuder ett rikt djurliv som inkluderar elefanter, bufflar, vildsvin, en stor population av svart noshörning samt de stora katterna, inklusive leopard. I parken finns även över 250 fågelarter. Under turen i parken får vi också fascineras av det imponerande landskapet och de vulkaniska Aberdarebergen. Här finns även en av de sista orörda regnskogarna i Afrika, täta bambuskogar och öppna fält. (F/L/M) Måndag 9 januari 2017 I dag beger vi oss till Solio Game Reserve, ett privatägt Wildlife Conservancy inriktat på bevarande av noshörning. Det finns ingen bättre plats i världen att observera noshörning än just här. Solio Game Reserve spelar även en viktig roll i skyddet och aveln av svarta noshörningar i Kenya. Aveln har varit så framgångsrik att noshörningar från Solio har försett parker över hela Afrika med unga djur. Andra djur vi möter här är elefant, buffel, zebra, giraff, oryx antilop, thompsongasell, impala, vattenbock och vårtsvin. Förutom lejon och gepard erbjuder parken kanske den bästa möjligheten att se leopard i Kenya. (F/L/M) Tisdag 10 januari 2017 Dagens safari kommer att förläggas till Ol Pejeta Conservancy. Grässlätter, trädbevuxen betesmark och acaciaskogar dominerar i parken som har en yta på över 350 kvadratkilometer. Denna ovanliga park är Östafrikas största Black Rhino Sanctuary. Förutom svart noshörning och världens tre sista vita noshörningar finns det i parken ett häpnadsväckande djurliv inklusive grevyzebra, vanlig zebra, hyena, babian, nätgiraff, Jacksons koantilop och andra antiloper. Ol Pejeta är även en Big Five -park, det vill säga här finns elefant, noshörning, afrikansk buffel, lejon och leopard. (F/L/M) Onsdag 11 januari 2017 Vi fotograferar vidare i Aberdare National Park på samma sätt som vid det tidigare besöket. (F/L/M) Torsdag 12 januari 2017 Idag besöker vi åter Solio Game Reserve. (F/L/M) Fredag 13 januari 2017 Vår sista hela safaridag för denna resa spenderar vi i Ol Pejeta Conservancy. På kvällen blir det stor avslutningsmiddag, och i samband med denna kommer Tom att presentera resans bästa bild. (F/L/M)

4 Lördag 14 januari 2017 På morgonen är vi ute på resans sista safari. Därefter återvänder vi till Nairobi och för flyg till Sverige. På vägen blir det en sista upplevelse då vi stannar vid en trädrestaurang för att äta lunch. I träden finns det mängder med apor vilka gärna kommer nära för att om möjligt sno åt sig lite godbitar, men det ger samtidigt möjligheter att ta bra både porträtt- och actionbilder. Flyg till Sverige sker på egen hand. (F/L) Tilläggsarrangemang För de som önskar så finns de möjlighet att förlänga resa med några dagar i Samburu National Reserve som bland annat är känt för sina elefanter. Lördag 14 januari 2017 När övriga beger sig till Nairobi för hemresa fortsätter vi vidare till Samburuslätten i norra Kenya. Direkt när vi ankommer beger vi oss in i parken för den första safarin i Samburu National Reserve. Efter avslutad safari fortsätter vi till vår lodge, Elephant Bedroom Camp på stranden av Uaso Nyiro floden. Detta exklusiva tältläger anses vara en juvel i Samburu National Reserve. Lägret omges av klippiga berg, och marken täcks i hög grad av torr buskvegetation som längs floden övergår i frodig grönska. Parken är hem för stora hjordar av elefanter som kommer till floden för att bada, dricka och äta Doumpalmernas frukter. Förutom elefant så ser man ofta lejon och leopard nere vid flodkanten mycket nära lodgen. (M) Söndag 15 januari 2017 Efter lite tidig morgonfotografering direkt från ditt tält kommer vi denna dag att bege oss ut på safari. Uaso Nyirofloden med sina många krokodiler är en livlina för denna del av Kenya. Floden och dess skuggande träd har resulterat i en rik flora och fauna och ett antal sällsynta djurarter som bara kan hittas här, såsom waller's gaselle och beisaonyx. Även bufflar, vattenbockar, elefanter, giraffer och zebror vandrar från den omgivande savannen till floden. Detta är en av anledningarna till att området anses som ett av de bästa för att se och fotografera leopard, lejon och gepard. Vi har även stora chanser att fotografera fläckig hyena, svartryggad schakal och öronhund. (F/L/M) Måndag 16 januari 2017 På morgonen är vi åter ute på safari. Efter lunch återvänder vi till Nairobi. Flyg till Sverige sker på egen hand. (F/L)

5 Resan är en Save the Wildlife -resa vilket innebär att artbevarande och naturvård kommer att lyftas fram för att sprida ännu mer kunskap kring ämnet. Illegal jakt på bland annat lejon och elefant är idag ett mycket stort hot mot arternas fortlevnad. Noshörningarna slaktas av tjuvjägare för hornens skull. Men även lejonen är hotade, idag finns mindre än lejon i Kenya och total strax under i hela Afrika. Bara i Kenya så dödas cirka 100 lejon per år. Det är därför nödvändigt att stoppa tjuvjakten. Under denna resa kommer vi bland annat att få höra mer om detta och om vad som görs för att rädda djuren, och vi kommer under besöket i Solero Game Reserve att få träffa de vakter och andra som arbetar för bevarandet av noshörning. Resan kommer att ge unika möjligheter att fotografera dessa magnifika djur i sin rätta miljö samtidigt som vi får lära oss mer om artbevarande. Zoom bidrar även rent finansiellt genom att stödja en bevarandeorganisation och genom att skänka utrustning. I den mån det är genomförbart överlämnas utrustningen under resan. Lodger Huvudresan: Rhino Watch Safari Lodge**** Lodgen är belägen på det centrala kenyanska höglandet med en fantastisk utsikt över Mount Kenya. Lodgen är omgiven av inte mindre än tre reservat, och den är därför en idealisk bas för safaris. Rhino Watch Safari Lodge erbjuder sju omsorgsfullt inredda rum samt åtta exklusiva tält i afrikansk stil med egen toalett/ dusch samt en stor terrass framför varje tält. På lodgen finns det även restaurang, bar, en presentaffär samt möjlighet till SPA-behandling. Det finns fri Wi-fi på lodgen. Tilläggsresan: Elephant Bedroom Camp**** Denna tältcamp är belägen direkt vid Ewaso Nyiro River och omgiven av Samburu National Reserve. Elephant Bedroom Camp är en förstklassig lodge med tolv exklusiva tält med egen toalett/dusch och veranda. Loungen och restaurangen är inredd i safaristil, och den stora terrassen med utsikt över floden och alla dess djur är den ultimata platsen för avkoppling mellan safaris. Fri Wi-fi på hela anläggningen.

6 Pris huvudresa Pris per person: :- Priset inkluderar: * Samtliga transporter enligt program. * Boende i del i dubbelrum. * Måltider enligt program. * Safaris i jeepar enligt program. * Medverkan av Tom Svensson under hela resan. * Diverse föredrag om djurens beteende och om artbevarande. * Lokal naturguide under resan. * Lokala rangers i parkerna. * Dricks, förutom till den lokala naturguiden. * Hotell- och andra skatter. * Färdhandlingar och reseinformation. Priset inkluderar ej: Flyg t/r till Kenya. * Enkelrumstillägg 3.200:- * Kostnader av personlig karaktär, som måltidsdryck, telefon etc. * Dricks till den lokala naturguiden, cirka 10 USD/dag. * Avbeställningsskydd och reseförsäkring. se vår websida under Övrigt. Pris tilläggsarrangemang Pris per person: 8.200:- Priset inkluderar: * Transporter enligt program. * Boende i del i tält på lodgen. * Måltider enligt program. * Safaris i jeepar enligt program. * Lokala rangers i parkerna. * Dricks, förutom till den lokala naturguiden. * Hotell- och andra skatter. Priset inkluderar ej: * Enkelrumstillägg 2.900:- * Dricks till den lokala naturguiden, cirka 10 USD/dag. Flyg Om du/ni önskar bokning av flyg till Kenya hjälper vi mer än gärna till med detta. Bokning Du bokar resan på eller genom att ringa oss på telefon Fakta Målgrupp: Fotointresserade med fotovana från djur- och naturfoto. Min/max antal: 8/12 Utrustning: Systemkamera med zoom eller teleobjektiv, helst upp till 300 mm, enbensstativ är en fördel. En dator med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom. Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under Övrigt. Kalkylkurs: USD 8,50 Foto: Tom Svensson, Frank Wirth

THE GREAT MIGRATION Kenya, 27 augusti 10 september 2016

THE GREAT MIGRATION Kenya, 27 augusti 10 september 2016 THE GREAT MIGRATION Kenya, 27 augusti 10 september 2016 Ta chansen att plåta ett av djurvärldens mest spektakulära skådespel. En dröm för alla natur- eller djurfotografer! I augusti-september äger den

Läs mer

NÄRKONTAKT MED ORANGUTANGER OCH KOMODOVARANER

NÄRKONTAKT MED ORANGUTANGER OCH KOMODOVARANER NÄRKONTAKT MED ORANGUTANGER OCH KOMODOVARANER Följ med på en oförglömlig resa och plåta orangutanger i Borneos regnskogar och komodovaraner på Komodoöarna Vill du uppleva något riktigt unikt, nämligen

Läs mer

Upplev tigrar i det vilda i tre av Indiens bästa tigerparker

Upplev tigrar i det vilda i tre av Indiens bästa tigerparker TRE TIGERPARKER Indien, 6-16 april 2016 Upplev tigrar i det vilda i tre av Indiens bästa tigerparker Nu har du chansen att följa med till tre av Indiens absolut bästa tigerparker, Kanha, Pench och Tardoba

Läs mer

NÄRKONTAKT MED ORANGUTANGER OCH KOMODOVARANER

NÄRKONTAKT MED ORANGUTANGER OCH KOMODOVARANER K a m e r a & B i l d p r e s e n t e r a r NÄRKONTAKT MED ORANGUTANGER OCH KOMODOVARANER Borneo och Komodoöarna, 11-21 oktober 2015 Följ med på en oförglömlig resa och plåta orangutanger i Borneos regnskogar

Läs mer

SPÄCKHUGGARE vs SJÖLEJON Patagonien, Argentina, 1-14 april 2017

SPÄCKHUGGARE vs SJÖLEJON Patagonien, Argentina, 1-14 april 2017 ! SPÄCKHUGGARE vs SJÖLEJON Patagonien, Argentina, 1-14 april 2017! En helt unik möjlighet, att få upplev Späckhuggarens attack på nära håll där bara de stora internationella filmbolagen fått filma. Följ

Läs mer

Gruppresa till Tanzania med 5 dagars safari och Nungwikusten på Zanzibar

Gruppresa till Tanzania med 5 dagars safari och Nungwikusten på Zanzibar Gruppresa till Tanzania med 5 dagars safari och Nungwikusten på Zanzibar Gruppresa till Tanzania med 5 dagars safari samt besök i massajby och 5 övernattningar på Zanzibar Reskod: G1 Antal resdagar: 14

Läs mer

KAMELFESTIVAL TIGER NOSHÖRNING. Indien, 12-23 november 2016. Upplev världens största kamelmarknad, tigrar, noshörningar och mycket annat.

KAMELFESTIVAL TIGER NOSHÖRNING. Indien, 12-23 november 2016. Upplev världens största kamelmarknad, tigrar, noshörningar och mycket annat. KAMELFESTIVAL TIGER NOSHÖRNING Indien, 12-23 november 2016 Upplev världens största kamelmarknad, tigrar, noshörningar och mycket annat. Fotografera världens största kamelmarknad med all dess färger, dofter

Läs mer

Upplev tigrar i det vilda i tre av Indiens bästa tigerparker

Upplev tigrar i det vilda i tre av Indiens bästa tigerparker TRE TIGERPARKER Indien, 20-30 april 2016 EXTRA AVGÅNG! Upplev tigrar i det vilda i tre av Indiens bästa tigerparker Nu har du chansen att följa med till tre av Indiens absolut bästa tigerparker, Kanha,

Läs mer

BLAND VALAR OCH DELFINER

BLAND VALAR OCH DELFINER BLAND VALAR OCH DELFINER Azorerna, 2-10 maj 2015 En oförglömlig resa bland valar och delfiner på Azorerna Följ med Joakim Odelberg till Azorerna och ön Pico och upplev valar och delfiner på mycket nära

Läs mer

4 dagars safari i norra Tanzania med 6 övernattningar på Zanzibar

4 dagars safari i norra Tanzania med 6 övernattningar på Zanzibar 4 dagars safari i norra Tanzania med 6 övernattningar på Zanzibar 4 dagars safari i norra Tanzania med 6 övernattningar på Zanzibar Reskod: TZ-4 Antal resdagar: 12 (varav 11 dagar i Tanzania) Avresa varje

Läs mer

Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014.

Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014. Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014. Reseprogram: Dag 1-2 Avresa från Kastrup med mellanlandning i Doha. Ankomst till Entebbe. Vi spenderar dagen och natten

Läs mer

Vattenfall, safari & waterfront

Vattenfall, safari & waterfront Vattenfall, safari & waterfront Upplev tre fantastiska sevärdheter i tre olika länder på denna resa till det södra Afrika. Se de mäktiga Victoriafallen i Zimbabwe, upplev safari i Chobe National Park i

Läs mer

Sydafrika stadspuls, safari och historia

Sydafrika stadspuls, safari och historia Sydafrika stadspuls, safari och historia 12 dagar i Sydafrika med svensktalande reseledare Reskod: ZA-2 Antal resdagar: 14 (varav 12 i Sydafrika) Pris Pris per person: 26 500 kr Vad ingår i priset? Flyg

Läs mer

SPÄCKHUGGARE vs SJÖLEJON Patagonien, Argentina, 10-23 april 2016

SPÄCKHUGGARE vs SJÖLEJON Patagonien, Argentina, 10-23 april 2016 SPÄCKHUGGARE vs SJÖLEJON Patagonien, Argentina, 10-23 april 2016! En helt unik möjlighet, att få upplev Späckhuggarens attack på nära håll där bara de stora internationella filmbolagen fått filma. Följ

Läs mer

RESA TANZANIA & ZANZIBAR

RESA TANZANIA & ZANZIBAR RESA TANZANIA & ZANZIBAR SAFARI PÅ RIKTIGT I TANZANIA Tanzania är ett land som lockar allt fler äventyrslystna turister. För många är det en livslång dröm att få se och uppleva den afrikanska naturen och

Läs mer

KAMELFESTIVAL TIGER NOSHÖRNING. Indien, 12-23 november 2016. Upplev världens största kamelmarknad, tigrar, noshörningar och mycket annat.

KAMELFESTIVAL TIGER NOSHÖRNING. Indien, 12-23 november 2016. Upplev världens största kamelmarknad, tigrar, noshörningar och mycket annat. KAMELFESTIVAL TIGER NOSHÖRNING Indien, 12-23 november 2016 Upplev världens största kamelmarknad, tigrar, noshörningar och mycket annat. Fotografera världens största kamelmarknad med all dess färger, dofter

Läs mer

EXPEDITION SVALBARD Svalbard 8-18 september 2016!

EXPEDITION SVALBARD Svalbard 8-18 september 2016! EXPEDITION SVALBARD Svalbard 8-18 september 2016 En annorlunda fotoexpedition i ett spektakulärt landskap Omgiven av Svalbards spetsiga berg, stämningsfulla fjordar och gnistrande glaciärer har du nu chansen

Läs mer

NÄRKONTAKT MED ORANGUTANGER OCH KOMODOVARANER

NÄRKONTAKT MED ORANGUTANGER OCH KOMODOVARANER NÄRKONTAKT MED ORANGUTANGER OCH KOMODOVARANER Borneo och Komodoöarna, 9-20 oktober 2016 Följ med på en oförglömlig resa och plåta orangutanger i Borneos regnskogar och komodovaraner på Komodoöarna! Vill

Läs mer

Mananga Safaris Sydafrika

Mananga Safaris Sydafrika Mananga Safaris Sydafrika Vår största partner i Afrika är Mananga Safaris, som ägs och drivs av Kobus Fourie och hans fru Sureta. Kobus förfogar över ett unikt jaktområdet med ett mycket varierat viltbestånd,

Läs mer

ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 10-14 september 2015

ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 10-14 september 2015 ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 10-14 september 2015 L u n d s h a g s p r e s e n t e r a r! Island erbjuder en magisk fotomiljö för landskaps- och naturfotografer Följ med Lundhags och Serkan Günes,

Läs mer

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t Golfresa till Norra Sydafrika 20-30 januari 2013 Måndag 21 Januari 2013 - Ankomst till Johannesburg kl 08.35 på morgonen med flyg SA 261. Er lokalguide möter upp på flygplatsen och visar vägen till bussen.

Läs mer

DET VILDA OCH DET TAMA

DET VILDA OCH DET TAMA DET VILDA OCH DET TAMA Res med SLU till Kenya i november 2016 Nu finns en unik chans att åka till Afrika och uppleva natur och djurliv under ledning av en av SLU:s Afrikarutinerade forskare. Kursresan

Läs mer

besegra kilimanjaro Klättring och löpning på Kilimanjaro. Februari 2010.

besegra kilimanjaro Klättring och löpning på Kilimanjaro. Februari 2010. besegra kilimanjaro Klättring och löpning på Kilimanjaro. Februari 2010. Safari & möjlighet att bestiga Kilimanjaro!»Resa 1. Safari, lopp & safari. 24 feb-7 mars.»resa 2. Safari, lopp & vandring Kilimanjaro.

Läs mer

PATAGONIENS PUMOR Chile 22-31 januari 2016

PATAGONIENS PUMOR Chile 22-31 januari 2016 PATAGONIENS PUMOR Chile 22-31 januari 2016! Pumor, kungspingviner, kondorer, knölval, sjölejon, allt på samma resa. Vill du uppleva en av världens vackraste nationalparker, Torres del Paine, med sina magnifika

Läs mer

besegra kilimanjaro Klättring och löpning på Kilimanjaro. Februari 2011.

besegra kilimanjaro Klättring och löpning på Kilimanjaro. Februari 2011. besegra kilimanjaro Klättring och löpning på Kilimanjaro. Februari 2011. Safari & möjlighet att bestiga Kilimanjaro!»Resa 1. Safari, lopp & safari. 24 feb-7 mars.»resa 2. Safari, lopp & vandring Kilimanjaro.

Läs mer

Graham Jones Safaris Sydafrika

Graham Jones Safaris Sydafrika Graham Jones Safaris Sydafrika Graham Jones Safaris har under många år varit känd som en av Sydafrikas största outfitters. Graham har en bakgrund som professionell jägare i både Tanzania och Botswana och

Läs mer

ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 18-22 augusti 2016

ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 18-22 augusti 2016 ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 18-22 augusti 2016! Island erbjuder en magisk fotomiljö för landskaps- och naturfotografer Följ med Serkan Günes, en av Sveriges bästa landskapsfotografer till Island vulkanernas,

Läs mer

Res med Plan och Världens Resor till Tanzania

Res med Plan och Världens Resor till Tanzania Res med Plan och Världens Resor till Tanzania Upplev spännande Tanzania. Landet som bjuder på såväl Afrikas högsta berg Kilimanjaro, kritvita stränder på ön Zanzibar samt fantastisk safari i Serengeti.

Läs mer

Vattenfall, safari & waterfront

Vattenfall, safari & waterfront Vattenfall, safari & waterfront Upplev tre fantastiska sevärdheter i tre olika länder på denna resa till det södra Afrika. Se de mäktiga Victoriafallen i Zimbabwe, upplev safari i Chobe National Park i

Läs mer

LAPONIA WORLD HERITAGE PHOTO ADVENTURE

LAPONIA WORLD HERITAGE PHOTO ADVENTURE L u n d s h a g s p r e s e n t e r a r LAPONIA WORLD HERITAGE PHOTO ADVENTURE Laponia, 21-25 september 2016 Upptäck Laponia, Europas sista vildmark och UNESCOS världsarv. Lundhags och Serkan Günes, en

Läs mer

Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande

Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande Kursresa till Zanzibar Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande 15-22 juni 2016 Privat tillägg: Safari i Masai Mara 21-28 juni Resprogram Håkmark 213 905 91 UMEÅ SWEDEN tel. +46(0)90-383

Läs mer

Sun City Golf & Madikwe Safari

Sun City Golf & Madikwe Safari Sun City Golf & Madikwe Safari Nio dagars resa till där ni kombinerar fantastiska golfbanor och safari. Ni börjar med tre nätter på Sun City där fokus ligger på golfdelen. På fjärde dagen är det dags att

Läs mer

Denna resa till Sydafrika är framtagen för att passa er som vill uppleva det klassiska Sydafrika med storstad, vinområden och underbar safari.

Denna resa till Sydafrika är framtagen för att passa er som vill uppleva det klassiska Sydafrika med storstad, vinområden och underbar safari. Klassiska Klassiska Denna resa till är framtagen för att passa er som vill uppleva det klassiska med storstad, vinområden och underbar safari. Ni börjar med fyra nätter i underbara Kapstaden. Här är det

Läs mer

Namibia med guide. Namibia med guide. Resan i korthet. Gruppresor med reseledare

Namibia med guide. Namibia med guide. Resan i korthet. Gruppresor med reseledare Namibia med guide Namibia sägs vara en av Afrikas bäst bevarade hemligheter och för äventyrslystna bjuder Namibia på några av Afrikas mest extrema, men vackra, landskap. Även de mer moderna Namibia är

Läs mer

Fadderresa till Zimbabwe

Fadderresa till Zimbabwe Fadderresa till Zimbabwe 12 25 april 2015 Zimbabwe var vid tiden för självständigheten 1980 Afrikas juvel och kornbod men förvandlades snabbt till ett terrorrike under Robert Mugabes styre. Nu är en möjlig

Läs mer

Kon-tiki Resor. Costa Rica

Kon-tiki Resor. Costa Rica Costa Rica Efter varje dag framgår i kursiv stil vilket hotell och vilka måltider som ingår i resans pris. Transfers, transporter och utflykter genomförs i internationella grupper, med engelsktalande guider

Läs mer

GOLFSPECIAL FRANKRIKE, MADEIRA OCH SVERIGE GULDKORN I AFRIKA LODGERNA, HOTELLEN OCH RESTAURANGERNA

GOLFSPECIAL FRANKRIKE, MADEIRA OCH SVERIGE GULDKORN I AFRIKA LODGERNA, HOTELLEN OCH RESTAURANGERNA GOLFSPECIAL FRANKRIKE, MADEIRA OCH SVERIGE GULDKORN I AFRIKA LODGERNA, HOTELLEN OCH RESTAURANGERNA STORSTADSGUIDEN: MEXICO CITY FÖRVÄNTA DIG DET OVÄNTADE First Class Magazine #1 2015 FOTO: EVA S NILSSON

Läs mer

JUL & NYÅR I SYDAFRIKA

JUL & NYÅR I SYDAFRIKA JUL & NYÅR I SYDAFRIKA Äventyrlig ridresa bland vildhästar & jeepsafari i Krügerparken en underbar resa för ridande & icke ridande! Datum: 23/12 6/1 Platser: Totalt 8-12 platser Följ med på en riktigt

Läs mer

KINAS JÄTTEPANDOR Kina, 15-26 maj 2016

KINAS JÄTTEPANDOR Kina, 15-26 maj 2016 KINAS JÄTTEPANDOR Kina, 15-26 maj 2016 Följ med till Kina och plåta jättepandor, landets nationalsymbol. Kina och den kinesiska naturen erbjuder mycket unikt för fotografer. Kinas mystiska landskap, stora

Läs mer

Grupp & Konferensresor

Grupp & Konferensresor 0 Grupp & Konferensresor Jubileumssafari Borås Djurpark Tanzania och Zanzibar 2-14 januari 2013 Jubileumssafari med Borås Djurpark Borås Djurpark fyller 50 år och firar detta med att ordna en unik safari

Läs mer

Preliminärt program fotosafari Tanzania 2012

Preliminärt program fotosafari Tanzania 2012 FOTOSAFARI TANZANIA Preliminärt program fotosafari Tanzania 2012 Januari/Februari möte inför resan i Stockholm och Malmö. Vi går igenom tips på utrustning och packning, kikar på inspirationsbilder och

Läs mer

Anki Adventures Tanzania och Zanzibar gruppresa 7 november 2019

Anki Adventures Tanzania och Zanzibar gruppresa 7 november 2019 15/10 2018 Anki Adventures Tanzania och Zanzibar gruppresa 7 november 2019 Flyg med KLM från Stockholm KL1104 ARNAMS HK1 2 0630 0840 73H E 0 S KL 571 AMSJRO HK1 1015 2040 772 E 0 M PW 423 ARKZNZ HK1 1250

Läs mer

Rundresa Sydafrika Kapstaden, Vindistrikten & Safari i Krugerparken 22 september 5 Oktober 2013

Rundresa Sydafrika Kapstaden, Vindistrikten & Safari i Krugerparken 22 september 5 Oktober 2013 Rundresa Sydafrika Kapstaden, Vindistrikten & Safari i Krugerparken 22 september 5 Oktober 2013 För IPA medlemmar & bekanta! Följ med till Sydafrika på denna upplevelseresa kombinerat med djur, natur,

Läs mer

Här följer en myckat kort presentation av resan dag för dag. Resan går månadsskiftet nov /dec. 2012

Här följer en myckat kort presentation av resan dag för dag. Resan går månadsskiftet nov /dec. 2012 I Goodall och Fosseys fotspår.. Uganda är ett resmål som erbjuder upplevelser utöver det vanliga. Detta blir min 3.e resa till detta fantastiska land. Denna gång börjar resan i de norra oexploaterade delarna

Läs mer

Fredagen 17 oktober. Kastrup - Nairobi

Fredagen 17 oktober. Kastrup - Nairobi Följ med oss på en resa bland Afrikas vilda djur och fåglar i deras naturliga miljöer. Minibussar med höj och sänkbara tak där vi står raklånga och ser utöver de milsvida savannerna. På nära håll ser vi

Läs mer

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania.

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania. Rundresa Tanzania Njut av safari i några av världens bästa nationalparker, bl.a. Ngorongorokratern, Serengeti, (där du har mycket god chans att få se The Big Five ) och elefantparken Tarangire. Fortsätt

Läs mer

Jonathan Stenvall Johan Wessel Jonathan Stenvall PORTRÄTT PORTRÄTT

Jonathan Stenvall Johan Wessel Jonathan Stenvall PORTRÄTT PORTRÄTT PORTRÄTT 32 41 Djur med citypuls Ett stenkast från höghusen och fotbollsarenan ligger en sjö med ett unikt fågelliv, Råstasjön i Solna utanför Stockholm. Där tillbringar Jonathan Stenvall mycket tid med

Läs mer

Ozondjahe Hunting Safaris Namibia

Ozondjahe Hunting Safaris Namibia Ozondjahe Hunting Safaris Namibia Ozondjahe Hunting Safaris har under tre generationer erbjudit jakt till mycket hög kvalitet på både antiloper, leopard och gepard. Området är det största privatägda game

Läs mer

Safari Entabeni Game Reserve

Safari Entabeni Game Reserve Safari Entabeni Game Reserve Tre dagars safari i underbara Entabeni Game Reserve. Entabeni Private Game Reserve, ligger i Waterberg regionen. Cirka tre timmars körning från Johannesburg finns detta 12000

Läs mer

Viktoriafallen, Chobe & Okavango

Viktoriafallen, Chobe & Okavango Viktoriafallen, Chobe & Okavango Denna resa kombinerar Viktoriafallens magiska krafter med safari i Chobe National park samt häftiga djurupplevelser i Okavango-deltat. I resan ingår två nätter vid Viktoriafallen,

Läs mer

Vävresa till Kenya. Välkommen till en spännande resa genom vävarlandet Kenya.

Vävresa till Kenya. Välkommen till en spännande resa genom vävarlandet Kenya. Vävresa till Kenya 3-18 mars 2015 Välkommen till en spännande resa genom vävarlandet Kenya. Vi skickar dig förslag på flygavgångar som du själv betalar. Biljetten kommer att ligga på runt 5000 kr ToR till

Läs mer

Först ett kort stopp i Nairobi, där man inte fick ut och gå själv. Hotellet var dock fint.

Först ett kort stopp i Nairobi, där man inte fick ut och gå själv. Hotellet var dock fint. Anders A Först ett kort stopp i Nairobi, där man inte fick ut och gå själv. Hotellet var dock fint. Så kom vi då till Karin Blixens hem, som ju blev världsberömt när den här filmen kom. Detta är verkligen

Läs mer

St. Lucia The Elephant Coast

St. Lucia The Elephant Coast St. Lucia The Elephant Coast Stranden vid St. Lucia The Elephant Coast på Sydafrikas östkust, sträcker sig från staden St. Lucia i söder till Kosi Bay i norr. En kuststräcka på mer än 200 km, som har varit

Läs mer

BOTSWANA REQUEST MED VICTORIAFALLEN I ZAMBIA. 27 feb - 10 mars 9-20 mars 29 mars - 9 april 2015

BOTSWANA REQUEST MED VICTORIAFALLEN I ZAMBIA. 27 feb - 10 mars 9-20 mars 29 mars - 9 april 2015 BOTSWANA REQUEST MED VICTORIAFALLEN I ZAMBIA 27 feb - 10 mars 9-20 mars 29 mars - 9 april 2015 DITT LIVS SAFARIÄVENTYR I KALAHARI OCH OKAVANGO! Upplev ett maxat safariäventyr! Botswana är landet som osar

Läs mer

KENYA. Av Tommy Grandell

KENYA. Av Tommy Grandell KENYA Nu har turisterna börjat hitta tillbaka till Kenya sedan oroligheterna i landet ebbat ut. Främst lockar safariparkerna med sitt enorma djurliv, men allt fler Kenyabesökare dras också till de långa,

Läs mer

Nedan följer en reseberättelse om resan vi gjorde till Mocambique i januari månad.

Nedan följer en reseberättelse om resan vi gjorde till Mocambique i januari månad. Inledning Resedagbok från Mocambique Inledning Nedan följer en reseberättelse om resan vi gjorde till Mocambique i januari månad. Jag beskriver vad vi gjorde på resan och jag kommer även att skriva om

Läs mer

Safari i Karen Blixens Kenya

Safari i Karen Blixens Kenya Club Eriks noga utvalda upplevelser Safari i Karen Blixens Kenya Kenya I regi av Owe Sandström, en av Sveriges mest meriterade zoologer och djurexperter, genomför Club Eriks en oförglömlig resa i Karen

Läs mer

ZAMBIA & MALAWI REQUEST. 17-30 september & 14-27 oktober 2014

ZAMBIA & MALAWI REQUEST. 17-30 september & 14-27 oktober 2014 ZAMBIA & MALAWI REQUEST 17-30 september & 14-27 oktober 2014 SAFARI I VÄRLDSKLASS OCH AVKOPPLANDE STRANDLIV I HJÄRTAT AV AFRIKA ZAMBIA OCH MALAWI Buss TANZANIA Flyg KONGO ZAMBIA Lusaka South Luangwa NP

Läs mer

Sydafrika RESEFAKTA BESKRIVNING

Sydafrika RESEFAKTA BESKRIVNING Sydafrika BESKRIVNING Sydafrika, 12 dagar En enastående natur med stor mångfald möter oss på denna resa. Här åker vi på safari och hoppas på att få se the Big Five. Vi njuter av kombinationen av mäktiga

Läs mer

Nyati Safari. Upplev Afrika från första parkett med Nyati Safari

Nyati Safari. Upplev Afrika från första parkett med Nyati Safari Nyati Safari Upplev Afrika från första parkett med Nyati Safari Pris per. pers. dkk 16 995:- Året runt Priset avser 10 dagars lyxsafarivistelse med alla måltider, stort safariprogram, transfer och flyg

Läs mer

Besök Thailand bortom turiststråken och ta chansen att uppleva en vardag fjärran från din egen i Laos! Resperiod: 14 till 29 mars 2015

Besök Thailand bortom turiststråken och ta chansen att uppleva en vardag fjärran från din egen i Laos! Resperiod: 14 till 29 mars 2015 Res med Plan till Laos och Thailand! Besök Thailand bortom turiststråken och ta chansen att uppleva en vardag fjärran från din egen i Laos! 1 Resperiod: 14 till 29 mars 2015 Resans innehåll Vi reser till

Läs mer

Lördagen 5 september. Kastrup - Nairobi

Lördagen 5 september. Kastrup - Nairobi Följ med oss på en resa bland Afrikas vilda djur och fåglar i deras naturliga miljöer. Minibussar med höj och sänkbara tak där vi står raklånga och ser utöver de milsvida savannerna. På nära håll ser vi

Läs mer

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku!

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku! Kryssning i Amazonas 6 Dagars expedition Munduruku! Det är ett oslagbart äventyr att på en flodkryssning upptäcka det mytomspunna och mystiska Amazonas! Amazonas är världens största regnskog, nära sex

Läs mer

SYDAFRIKAS HÖJDPUNKTER

SYDAFRIKAS HÖJDPUNKTER Tour Africa introducerar gruppresan: SYDAFRIKAS HÖJDPUNKTER Denna resa täcker de allra finaste och mest sevärda platserna i Sydafrika. Resan startar i Kapstaden som anses vara en av världens vackraste

Läs mer

Tigersafari i Jim Corbett nationalpark Indien 2017

Tigersafari i Jim Corbett nationalpark Indien 2017 SWED-ASIA TRAVELS Tigersafari i Jim Corbett nationalpark Indien 2017 Foto: Ove Westman på resa med Swed-Asia Travels i Corbett 2016 JIM CORBETT NATIONALPARK ligger vackert beläget vid foten av gröna Himalaya

Läs mer

Familjeanpassad safari i Tanzania med sol och bad på Zanzibar

Familjeanpassad safari i Tanzania med sol och bad på Zanzibar Familjeanpassad safari i Tanzania med sol och bad på Zanzibar Familjesafari i Tanzania med sol&bad på Zanzibar Reskod: TZ-17 Antal resdagar: 13 (varav 11 dagar i Tanzania) Avresa från Stockholm, Köpenhamn

Läs mer

Det bästa av Tanzania

Det bästa av Tanzania Det bästa av Tanzania ARUSHA TARANGIRE LAKE MANYARA LAKE NATRON SERENGETI NGORONGORO LAKE EYASI 11 dagar/10 nätter Denna resa bjuder på det absolut bästa som Tanzania har att erbjuda. Ni får upptäcka de

Läs mer

THE HIGHLANDS Skottland, 4-10 oktober 2015

THE HIGHLANDS Skottland, 4-10 oktober 2015 THE HIGHLANDS Skottland, 4-10 oktober 2015!! De Skotska Högländerna landskapsfotografi när den är som bäst Trakterna kring Storbritanniens högsta berg är de mest dramatiska delarna av de Skotska Högländerna.

Läs mer

Nyati Cheetah Camp Privat och exklusiv camp på 500 m 2 precis vid Olifants River

Nyati Cheetah Camp Privat och exklusiv camp på 500 m 2 precis vid Olifants River Nyati Cheetah Camp Privat och exklusiv camp på 500 m 2 precis vid Olifants River Pris för 6 personer DKK 106 970:- Året runt Priset avser 10 dagars lyxsafarivistelse med alla måltider, stort safariprogram,

Läs mer

Res med Plan till Zimbabwe!

Res med Plan till Zimbabwe! Res med Plan till Zimbabwe! Ett besök i Afrikas juvel bjuder på både spännande safari, Victoriafallen och besök hos fadderbarn! Resperiod: 12 26 april 2015 1 Resans innehåll Vi reser i landet med utgångspunkt

Läs mer

Kryssning runt Hawaiis paradisöar med San Francisco & Los Angeles

Kryssning runt Hawaiis paradisöar med San Francisco & Los Angeles Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning runt Hawaiis paradisöar med San Francisco & Los Angeles San Francisco Hawaii Los Angeles Vi gör en fantastisk kryssning där vi upplever Hawaii och de fyra

Läs mer

6 dagars safari i Tanzania och 5-stjärnigt hotell

6 dagars safari i Tanzania och 5-stjärnigt hotell 6 dagars safari i Tanzania och 5stjärnigt hotell på Zanzibar 6 dagars safari i Tanzania och 5-stjärnigt hotell på Zanzibar Reskod: TZ-6 Antal resdagar: 17 (varav 15 dagar i Tanzania) Pris Pris per person

Läs mer

Uganda. kon-tiki resor

Uganda. kon-tiki resor Uganda Efter varje dag framgår vilket hotell samt vilka måltider som är inkluderade i resans pris. Transfers, transporter och utflykter genomförs som privat, med eget fordon och engelsktalande guide/chaufför,

Läs mer

Res med ZASP. Vill du bidra till något bra genom att resa och uppleva? Nu har du chansen!

Res med ZASP. Vill du bidra till något bra genom att resa och uppleva? Nu har du chansen! Res med ZASP Vill du bidra till något bra genom att resa och uppleva? Nu har du chansen! Om du reser med ZASP får du se lejon och elefanter på spännande safari, lära känna bybor, möta zambisk kultur i

Läs mer

Australien runt. Australien runt. Resan i korthet. Australien, HÖSTKAMPANJ!

Australien runt. Australien runt. Resan i korthet. Australien, HÖSTKAMPANJ! Australien runt NYHET 2015/2016! En fantastisk komplett resa till Australien Denna resa till Australien tar er till fyra fantastiska områden som alla erbjuder något helt olika. Från Sydneys vackra stad

Läs mer

Tanzania Wildlife Company Tanzania

Tanzania Wildlife Company Tanzania Sida 1 av 12 Tanzania Wildlife Company Tanzania Det är svårt att tala om Tanzania utan att återkalla den entusiasm, som färgade den gamla tidens klassiska expeditioner på storviltsjakt. Tanzania är landet

Läs mer

WORSHOP I SKIDFOTO 11-14 februari 2016

WORSHOP I SKIDFOTO 11-14 februari 2016 Åka Skidor presenterar WORSHOP I SKIDFOTO 11-14 februari 2016! Lär dig ta den perfekta skidbilden med skidfotografen Fredrik Schenholm Vita vidder, torr pudersnö, solen i perfekt läge. Rakt mot dig kommer

Läs mer

Reseberättelse. Ilembula Lutheran Hospital. Umeå universitet Institutionen för omvårdnad Sjuksköterskeprogrammet Skellefteå

Reseberättelse. Ilembula Lutheran Hospital. Umeå universitet Institutionen för omvårdnad Sjuksköterskeprogrammet Skellefteå Umeå universitet Institutionen för omvårdnad Sjuksköterskeprogrammet Skellefteå Reseberättelse Ilembula Lutheran Hospital Kurs Ssk 1/09 Höstterminen 2012 Folkhälsa och primärvård delkurs två Lina Forsell

Läs mer

Välkommen med på Kenyaresan oktober till den 9 november

Välkommen med på Kenyaresan oktober till den 9 november Välkommen med på Kenyaresan 2019 26 oktober till den 9 november 15 dagar med mycket safari och avslappnande sol/bad, men framförallt möten och besök i projekt, byar, slumområden. Med besök på Helping Hands

Läs mer

Sri Lanka Tour 2016 med helpension

Sri Lanka Tour 2016 med helpension Sri Lanka Tour 2016 med helpension Dag 1 Negombo Efter vår ankomst åker vi till vårt hotell i Negombo som ligger ca 30 min med bil från flygplatsen. Vi bor nära havet så att vi kan koppla av lite efter

Läs mer

Värt att veta om. Kenya. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om. Kenya. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Kenya Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta Kenya Huvudstad Invånarantal Språk Nairobi 44 milj. Swahili Religion Valuta Yta Romerskkatolsk Kenya shilling 582.646 km2 Läs mer om vaccinationer,

Läs mer

Vykort från Cucao, Isla de Chiloé

Vykort från Cucao, Isla de Chiloé Vykort från Cucao, Isla de Chiloé Vi längtade ut till havet Océano Pacífico där vi trodde att vi kunde idka lite beach walking, dvs. vandring på stranden. Har man en gång provat detta vill man alltid tillbaka.

Läs mer

STOCKHOLM-AMSTERDAM-NAIROBI-MASAI MARA

STOCKHOLM-AMSTERDAM-NAIROBI-MASAI MARA Savannen ligger tyst, platt och väntar på oss äventyret kan börja. STOCKHOLM-AMSTERDAM-NAIROBI-MASAI MARA Fredag 17 januari kl 17.05. Flyget lämnar Arlanda för en mellanlandning på Schipol, Amsterdam innan

Läs mer

Toscana och Chianti med Italiens fantastiska vin och mat!

Toscana och Chianti med Italiens fantastiska vin och mat! En vinresa av och med BKWine Vinresa i Toscana Toscana och Chianti med Italiens fantastiska vin och mat! 18-22 maj 2011 Toscana lockar med sin vackra landsbygd, sina viner, sin olivolja och inte minst

Läs mer

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Club Eriks noga utvalda upplevelser Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Höga kusten är ett unikt kustområde i Ångermanland som sedan istiden haft en landhöjning på 800 meter, vilket är världsunikt,

Läs mer

Hem Galleri. Turer Om Densils Travels. Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och utflykter på Sri Lanka.

Hem Galleri. Turer Om Densils Travels. Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och utflykter på Sri Lanka. Hem Galleri Turer Om Densils Travels Tjänster Kontakt Densils Travels Turer med fantastiska upplevelser på Sri Lanka Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och

Läs mer

Volontär i Kenya. Global Safaris arrangerar volontärarbete i Kenya för minst 2 veckor.

Volontär i Kenya. Global Safaris arrangerar volontärarbete i Kenya för minst 2 veckor. Volontär i Kenya Global Safaris arrangerar volontärarbete i Kenya för minst 2 veckor. Volontärarbete är ett unikt sätt att upptäcka ett land och dess kultur på ett meningsfullt sätt. Du måste vara minst

Läs mer

Upplev Costa Rica med SN/Resecity 1 16 februari 2017!

Upplev Costa Rica med SN/Resecity 1 16 februari 2017! Upplev Costa Rica med SN/Resecity 1 16 februari 2017! Den perfekta kombinationen av djur- och naturupplevelser med både regnskog och strand i Costa Rica. Turen tar dig från huvudstaden San José till regnskogarna

Läs mer

Reseberättelse Sadaani Nationalpark och Zanzibar

Reseberättelse Sadaani Nationalpark och Zanzibar Reseberättelse Sadaani Nationalpark och Zanzibar Vi lyfte från Arlanda sent den 30 juni och flög med ET via Addis Abeba till Zanzibar. Det var en lång flygning, så vi var riktigt glada när vi landade på

Läs mer

Bergsvandring Mount Kilimanjaro - Machameleden. Bergsvandring Mount Kilimanjaro Machameleden

Bergsvandring Mount Kilimanjaro - Machameleden. Bergsvandring Mount Kilimanjaro Machameleden Bergsvandring Mount Kilimanjaro - Machameleden Bergsvandring Mount Kilimanjaro Machameleden DAG 1 Avresa från Sverige Avresa med Ethiopian Airlines kl 20. Mellanlandning i Addis Ababa vid 7-tiden dag 2.

Läs mer

Hej alla glada föräldrar!

Hej alla glada föräldrar! Hej alla glada föräldrar! Vintern både kom och gick på en och samma vecka! Från djup snö och pulkaåkning till regn, is och gummistövlar. Nu är den första veckan på vårterminen i årskurs 1 avklarad, det

Läs mer

Storstad, rev och strand

Storstad, rev och strand Storstad, rev och strand En resa till med fokus på storstad och rev på s östkust. En fantastisk kombinationsresa med upplevelser i Sydney, fyra dagars kryssning från Cairns samt fyra dagar sol och bad

Läs mer

PROGRAM KENYA 31 jan 15 feb.

PROGRAM KENYA 31 jan 15 feb. Kusafiri na Mimosa utamaduni safari ya Kenya! Karibu! PROGRAM KENYA 31 jan 15 feb. Tisdag 31 januari Avresa eftermiddag från Arlanda. Nattflyg. Onsdag 1 februari Ankomst Nairobi på morgonen. Hämtning på

Läs mer

International Roots Meeting i Nairobi, 13-20 november

International Roots Meeting i Nairobi, 13-20 november International Roots Meeting i Nairobi, 13-20 november Globträdet har under 20 års tid utifrån barns livsfrågor arbetat med Barnkonventionen och Agenda 21. Man har skapat mötesplatser där beslutsfattare

Läs mer

Förslag Bröllopsresa Australien

Förslag Bröllopsresa Australien Förslag Bröllopsresa Vi har satt samman ett paket på cirka två veckor där ni blir bortskämda med bra boende och utsökt mat men också med flera spännande upplevelser. Denna bröllopsresa kan köpas komplett

Läs mer

Broome till Darwin med 4WD

Broome till Darwin med 4WD Broome till Darwin med 4WD Kasta er ut på ett stort äventyr med fyrhjulsdriven bil i s nordvästra hörn. Detta resförslag tar er genom steniga vidsträckta ökenlandskap med gamla baobabträd, med högt till

Läs mer

För er som vill veta mer: Numera används uttrycket "storvilt" även bland turister på safari som checklista på djur som man gärna vill få se.

För er som vill veta mer: Numera används uttrycket storvilt även bland turister på safari som checklista på djur som man gärna vill få se. 7 25 66 79 FRÅGA 1: STORA DJUR VUEN Storvilt, eller The Big Five, var en jägarterm för fem stora vilt på Afrikas savanner; elefant, noshörning, lejon, leopard och 1 afrikansk buffel flodhäst 2 gepard Vilket

Läs mer

Sällan ser vi en bok som berör så starkt

Sällan ser vi en bok som berör så starkt ÅRETS PANDABOK 2017 Sällan ser vi en bok som berör så starkt Två år av resor i tjuvjaktens spår blev en bok som tar oss med till själva frontlinjen, både i Afrika och i Asien. Fantastiska bilder och berättelser

Läs mer

Finland - Upplev och fotografera björn, järv och varg vid Ryska gränszonen!

Finland - Upplev och fotografera björn, järv och varg vid Ryska gränszonen! Finland - Upplev och fotografera björn, järv och varg vid Ryska gränszonen! Vi beger oss till den Ryska gränszonen i östra Finland på björnsafari för att uppleva och fotografera de stora rovdjuren från

Läs mer

rör naturvård, lokalisering och exploatering. DEL 1 FAKTA Dokumentet finns på www.halmstad.se/natur

rör naturvård, lokalisering och exploatering. DEL 1 FAKTA Dokumentet finns på www.halmstad.se/natur Halmstads Från insektsliv till Friluftsliv Halmstads kommun är fantastisk med sin rika och omväxlande natur, där kusten, åarna, myrmarkerna, slättlandskapet, skogarna och stadsmiljöerna skapar en variation

Läs mer